Několik jednoduchých kliknutí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Několik jednoduchých kliknutí"

Transkript

1

2 CNC Software, Inc. se zavazuje přinášet průmyslu praktiky příznivé k životnímu prostředí a také sociálně zodpovědné. Brožura, kterou čtete, byla zkrácena, aby se snížila spotřeba papíru. Je zde několik nejdůležitějších informací o Mastercamu, ale mnohem více informací najdete online. Několik jednoduchých kliknutí Výkonné modelování dílců Zefektivněný CAD produkt Mastercamu usnadňuje práci s designem více než kdykoli dříve. Každá část geometrie, kterou vytvoříte, je živá a umožní vám rychlé úpravy, dokud nedosáhnete přesně toho, co chcete. Některé z modelovacích nástrojů Mastercamu zahrnují: Snadná tvorba 2D a 3D geometrie s kompletním modelováním drátové geometrie a ploch Odstranění ořezových hranic a vyplnění ořezaných děr Automatický výpočet dělicí roviny pro tvorbu forem Pomocný nástroj pro umístění dílců mezi svorky a upínky Asociativní rozměry se aktualizují, když měníte svůj model Pokročilé nástroje analýzy na pomoc modelování a programování Modelování těles je k dispozici jako volitelný doplněk Vestavěné překladače dat pro IGES, Parasolid, SAT (ACIS solidy), AutoCAD (soubory DXF, DWG a Inventor ), SolidWorks (včetně stromu historie), Solid Edge, STEP, EPS, CADL, STL a další K dispozici jsou i přímé překladače pro Siemens NX, CATIA, Pro/E a další Speciální bezplatné doplňky Mastercam Direct umístí spouštěcí tlačítko Mastercamu do vašich nástrojových lišt SolidWorks, Solid Edge nebo AutoCAD. Inteligentní obrábění Jako světově nejrozšířenější CAM software, Mastercam usnadní celý váš proces od začátku až do konce. Zde jsou pouze některé z věcí, které vám Mastercam nabízí: Získejte vlastní znalostní databázi Plná asociativita Mastercamu vám umožní stavět na vaší zkušenosti. Jakmile jednou naprogramujete dílec nezáleží na tom, jak je složitý můžete upravovat kterýkoli prvek práce a okamžitě získáte aktualizované dráhy nástroje bez nutnosti začínat znovu. Můžete si také vytvořit knihovnu vašich oblíbených obráběcích strategií. Zvolte některé z uložených operací, aplikujte je na dílec a Mastercam je pomůže přizpůsobit novému modelu. Je to rychlé, snadné a produktivní takové, jaké by programování mělo být. Rozpoznání změny CAD souboru Sledování souboru a rozpoznání změny v Mastercamu vám umožní identifikovat změny CAD a revidovat vaše dráhy nástroje. Vytvořte si kontrolní seznam CAD souborů a Mastercam vás upozorní, když bude dostupná nová verze, přičemž identifikuje oblasti změn pro snadnou aktualizaci dráhy nástroje. * Source: CIMdata, Inc.

3 Obrábění modelu polotovaru Přesné obrábění modelu polotovaru přináší mnoho kladů prohlížení a ověřování postupu práce, vytváření srovnání modelu polotovaru a snadné vybírání stávajícího polotovaru pro zbytkové obrábění. Mastercam vám umožní vytvářet přesné, plně asociativní modely polotovaru a kterémkoli bodu vašeho obráběcího procesu. Můžete se odkazovat na váš model v rámci projektu nebo jej uložit jako geometrii pro další použití. Můžete dokonce používat eterní CAD modely jako startovací modely polotovaru, čímž získáte fleibilitu navíc. CAD model srovnání modelu polotovaru Model polotovaru Rychlé vyhodnocení a použití modelu polotovaru kdekoli ve vašem procesu. Ověřování dráhy nástroje a strojní simulace Rozhodující je znát vaše výsledky před tím, než skloníte nástroj k materiálu. Mastercam vám několika způsoby zajistí, aby váš dílec vyšel ze stroje přesně takový, jak jste zamýšleli. Toto zahrnuje plnou strojní simulaci, ověřování modelu-tělesa s kontrolou nástroje a držáku zobrazení dráhy nástroje. Tyto nástroje přinesou životně důležitou informaci o každém aspektu pohybu nástroje, takže s jistotou víte, že to, co vidíte, je to, co získáte. Plná strojní simulace poskytne praktický pohled na to, jak budou na sebe vaše dráhy nástroje vzájemně působit s vaším vybavením.

4 2D dráhy nástroje Obráběn kontur, vrtání a obrábění kapes Dynamické frézování od Mastercamu pro nás mění pravidla hry. Specializujeme se na vysoce přesné formy a dynamické frézování nám snížilo dobu programování a obrábění, přičemž pozvedlo životnost nástroje a stroje to vše při zachování vysokých standardů naší kvality. Carmen Goudey CNC Operations Manager Prosin Molds, Ontario, Canada Operace 2D obrábění lze použít od jednoduchého až po velmi složité obrábění. Mastercam poskytuje všechny nástroje, které potřebujete pro tyto operace. Zdůrazňujeme: Dynamické frézování vytváří aktivní dráhu nástroje, která přináší konzistentnější obráběcí podmínky a umožňuje využití celé řezné délky nástroje, přičemž redukuje dobu obrábění. Feature Based Machining (FBM) vytváří aktivní dráhu nástroje, která přináší konzistentnější obráběcí podmínky a umožňuje využití celé řezné délky nástroje, přičemž redukuje dobu obrábění.. Standardní styly obrábění kapes zahrnují dráhy nástroje cikcak, jedním záběrem, spirálou, spirálou s konstantním překrytím, kombinované obrábění kapes a obrábění otevřených kapes. Možnosti způsobů zaříznutí nástroje do materiálu zahrnují odvrtání, šroubovicí, rampou, podle profilu, uprostřed oblasti nebo uživatelem definovaném profilu včetně trochoidálních pohybů. Opětovné obrábění kontur a kapes používá menší nástroje pro automatické vyčištění materiálu ponechaného z předchozích operací.. Specializovaná podpora pro sadu nástrojů ISCAR HEM (vysoce účinné obrábění). Regionální řetězení poskytuje rychlý a snadný způsob, jak přizpůsobit (upravit) vaše oblasti 2D vysokorychlostního obrábění. Schopnost kliknout a táhnout počáteční bod obrábění kamkoli na vašem modelu. Automatické frézování drážek, kruhů a závitů. Řízené čelní obrábění odstraňuje polotovar za použití konzistentního zatížení nástroje. Automatická identifikace a předvrtání vícenásobných operací v jejich bodech odvrtání. Automatický výpočet hloubek vrtání a kuželového zahlubování. Plně optimalizované vrtání. Dynamické frézování vytváří aktivní dráhu nástroje, která přináší konzistentnější obráběcí podmínky a umožňuje využití celé řezné délky nástroje. FBM - Obrábění útvarů výrazně zjednodušuje obrábění prizmatických těles tím, že automatizuje programovací proces.

5 3D dráhy nástroje Hrubování, dokončování a dočišťovací obrábění Operace, které rychle dodávají čisté a precizně dokončené dílce jsou nezbytné pro výkonné NC programování. Zde jsou některé z oblíbených 3D obráběcích technik Mastercamu: Obrábění více ploch, modelů těles nebo jejich kombinace Vysokorychlostní hrubování rychle odstraňuje velké množství materiálu. Nástroj vytváří agresivní hloubkový řez, následovaný sérií rychlých řezů vzhůru, potom opakuje proces v další hloubce Zdokonalení 3D dráhy nástroje poskytuje nepřekonatelnou kontrolu nad plošnými řezy a dodává vynikající dokončení a optimalizované doby cyklů Vysokorychlostní optimalizované zbytkové obrábění používá nový model polotovaru Mastercamu pro identifikaci a výkonné obrobení oblastí, které musí být hrubovány s menším nástrojem. 3D projektované obrábění vytváří stálé, hladké dokončování, přičemž sleduje přirozené křivky geometrie Plná podpora chráněných ploch Obrábění s konstantní drsností udržuje konzistentní povrch na šikmých a plochých površích, podobně jako pomocí konzistentní 3D rozteče dráhy nástroje. Chytré hybridní dokončování a hybridní zbytkové obrábění vytvářejí jednu dráhu nástroje, která mění obráběcí metody podle toho, jak se mění sklon modelu. Zbytkové frézování konstantní Z (opětovné obrábění) identifikuje a obrobí oblasti a kritické hloubky, které musí být obráběny s menším nástrojem. Tužkové obrábění vede nástroj podél průsečíku ploch, čímž vyčistí těžce dosažitelné oblasti. Můžete provádět jednotlivé nebo vícenásobné záběry pro přesné dokončení. Hybridní dokončování inteligentně spojuje dvě výkonné obráběcí techniky do jedné dráhy nástroje. Konvenční dokončování Zdokonalené dokončování Optimalizované hrubování odstraňuje velké množství materiálu rychleji a s rovnoměrným opotřebením nástroje. Automatické hrubování kritických hloubek. Zdokonalení 3D dráhy nástroje dodává výrazně kvalitnější dokončování

6 Široká škála strategií Víceosé obrábění Zde v OCC musíme udržovat naše designy nové a čerstvé. Stále se pokoušíme mít navrch nad tím, co jsme dělali v minulosti a pro nás to znamená víceosé obrábění. Vlastnosti obsažené v X6 usnadňují programování a provádění našich víceosých úkolů. Jim Quinn (JQ) Engineer / CNC Specialist Orange County Choppers Newburgh, NY Víceosé obrábění může výrazně zvýšit konkurenceschopnost firmy. Mastercam nabízí širokou škálu víceosých obráběcích strategií. S Mastercamem máte kompletní kontrolu nad třemi rozhodujícími prvky víceosého obrábění: obráběcí šablona, řízení osy nástroje, předcházení kolizím. Některé prvky víceosého obrábění Mastercamu: 5-osé hrubování a dokončování více ploch (obsahující hloubky záběrů),hrubování odvrtáváním, obrábění pružnými řádky a vrtání. Swarf (obrábění stěny bokem frézy v 5 osách) obrábění přes více ploch a vedení dráhy nástroje pro další řízení 5-osé obrábění křivky s nezávislou definicí stranového úhlu sklonu nástroje a úhlu sklonu vpřed/vzad Vytváření 5-osých drah nástroje konturového obrábění pro aplikace jako je ořezávání vakuově formovaných dílců. Snadné programování 4-osého rotačního obrábění a 5-osého vrtání. Kontrola minimálního náklonu napomáhá zabránit pohybu nástroje, který by způsobil kolize s držákem nástroje. Vytváření plného 5-osého pohybu z 3-osé dráhy nástroje. Pokročilá kontrola podříznutí a 5-osá bezpečnostní zóna kolem dílce Kompletní řízení osy nástroje, sklonu vpřed/vzad, vstupu/výstupu a náklonu. Toto zjednoduší dokonce i ty nejsložitější víceosé úkoly. Mastercam Blade Epert dodává specializované nástroje pro výkonné obrábění vícelopatkových dílců a nosných kotoučů. Mastercam Port Epert nabízí výrazně rychlejší programování kanálů hlav a hladší pohyb dráhy nástroje SWARF obrábění dodává jemnou kontrolu řezu s podpůrnými plochami či tělesy nebo bez nich. Specializované dráhy nástroje podporují rychlé, výkonné 5-osé vrtání. Specializovaný pohyb zajišťuje čisté řezy na mezilopatkách, náběžných a odtokových hranách, nosných kotoučích atd. Zefektivněné víceosé programovací nástroje zjednodušují projekty více než kdykoli dříve.

7 Rychlejší úběry a kvalitní dokončování Vysokorychlostní obrábění Optimalizace rychlosti posuvu High Speed Machining (HSM) Vysokorychlostní obrábění je výkonná obráběcí metoda, která kombinuje vysoké rychlosti posuvu s vysokými otáčkami vřetene, specifickými nástroji a specializovanými pohyby nástrojů zaměřenými na vyprodukování ultrahladkého pohybu. Mastercam obsahuje dráhy nástroje HSM navržené tak, abyste vytěžili co nejvíce z této výkonné techniky, i když nemáte vysokorychlostní stroj. Automatické obrábění plochých oblastí za použití nového, čas šetřícího pohybu - minimální vyjetí a hladký vstup, výstup a řez. Vysokorychlostní oblastní přejíždění odstraňuje množství materiálu směrem zevnitř ven s hladkým pohybem. Mastercam také dodává další výkonný způsob, jak vytěžit co nejvíce z vašich strojů. Jak ví každý majitel firmy, provádění celého úkolu jednou rychlostí snižuje účinnost. Provedení téhož úkolu proměnlivými optimálními rychlostmi posuvu může ušetřit čas, peníze a snížit opotřebení nástroje. Naše optimalizace rychlosti posuvu vylepší jakoukoli 2-osou nebo 3-osou dráhu nástroje na základě objemu odstraňovaného materiálu a limitů stroje; při větším množství materiálu se nástroj pohybuje pomaleji, při méně materiálu rychleji. Optimalizace rychlosti posuvu také automaticky usnadní pohyb nástroje v rozích. Výsledkem jsou účinné, proměnlivé rychlosti posuvu, přizpůsobené každému úkolu. Vysokorychlostní zbytkové hrubování hladce odstraňuje materiál ponechaný z předchozího hrubovacího záběru. Chytré hrubování jader obrábí směrem z vnějšku dovnitř. Potká-li se s kapsou, automaticky se přepne na směr zevnitř ven. Optimalizace rychlosti posuvu může ušetřit až 35% obráběcí doby oproti neoptimalizovaným drahám nástroje

8 Specializované možnosti Velmi často se stává, že máte-li jeden nástroj CAD nebo CAM navíc, přinese to zjednodušení, zrychlení a zefektivnění specifického úkolu. Mastercam nabízí sadu specializovaných doplňků pro tyto příležitosti, včetně: Cílených 5-osých programovacích nástrojů, které jsou přizpůsobeny obrábění vícelopatkových dílců a válcových kanálů hlav Kompletního programování pro složité obráběcí roboty Automatického rozdělení plošného modelu na jádro a dutinu, což zahrnuje analýzu kreslicího úhlu a identifikaci problémových ploch Použití bodů pro vytvoření ploch nebo STL modelů za účelem reverzního inženýrství a výroby Sofistikovaných nástrojů pro tradiční zhotovení plánu a prohlídku na bázi CAD Automatické tvorby EDM elektrod, včetně knihovny definovatelných velikostí a materiálů polotovaru Další informace najdete na Požadavky na systém Processor: 2,5 GHz (minimum) 32-bitový nebo 64-bitový Intel kompatibilní procesor. Mastercam automaticky identifikuje procesor a instaluje buď 32-bitovou nebo 64-bitovou verzi. Operační systém: Windows XP, Windows Vista (Business nebo Ultimate), nebo Windows 7 (Ultimate nebo Professional) včetně nejnovějších service packů a doporučených aktualizací. Paměť: 2 GB (minimum), 3 GB prostor na hard disku (minimum). Grafika: 256 MB OpenGL-compatible kompatibilní grafická karta, rozlišení obrazovky minimálně Myš: Windows-kompatibilní 2- nebo 3-tlačítková myš (nebo se středovým kolečkem). Mastercam frézování Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň3 CAD Vytváření a kótování živé drátové geometrie Načítání/zápis IGES, DXF, SAT, Parasolid, EPS Načítání nativních souborů AutoCAD, SolidWorks, Solid Edge Načítání nativních souborů CATIA, Pro/E, Unigraphics (UG NX) Volitelné Volitelné Volitelné Modelování ploch Rozpoznání změny CAD souboru Modelování těles Volitelné Volitelné Volitelné CAM Zpracování modelu polotovaru Plně asociativní dráhy nástroje Dynamické frézování Obrábění útvarů (FBM) Automatická optimalizace rychlosti posuvu Obrábění kontur, kapes a vrtání 2D vysokorychlostní obrábění 3D obrábění kontur, ořezávání a opětovné obrábění Ověřování dráhy nástroje na obrazovce - verifikace Bezpečnostní zóny pro všechny dráhy nástroje Strojní a řídicí definice Gravírování Rastr pro konverzi vektorového obrázku ní jedné a omezeně i více ploch Dokončování jedné a omezeně i více ploch Plné hrubování více ploch a těles Plné dokončování více ploch a těles Plné obrábění více ploch a dočišťovací obrábění těles Plné vysokorychlostní obrábění více ploch a těles Plné optihrubování více ploch a těles Plné dokončování více ploch a hybridní dokončování 5-osé vrtání a obrábění křivek Volitelné Volitelné Volitelné Simultánní 4- a 5-osé obrábění Volitelné 671 Old Post Road Tolland, CT USA (800) (860) Fa (860) www. mastercam. com mcinfo@mastercam.com Svatopluka Čecha Zlín (+420) www. sonetech. cz obchod@sonetech.cz Mastercam a Mastercam University jsou registrované obchodní značky CNC Software, Inc. Copyright Všechna práva vyhrazena. SolidWorks je registrovaná obchodní značka DS SolidWorks Corporation. ISCAR je registrovaná obchodní značka ISCAR, Ltd. Všechny ostatní obchodní značky jsou vlastnictvím jejich vlastníků.

Kompatibilita a import CAD

Kompatibilita a import CAD Kompatibilita a import CAD Import a automatické rozpoznání 3D vlastností CATIA V5 WorkNC nyní nabízí import a automatické rozpoznání vlastností vrtaných otvorů z CATIA V5. V modulu automatického vrtání

Více

CAM řešení pro SolidWorks

CAM řešení pro SolidWorks CAM řešení pro SolidWorks www.hsmworks.com www.hsmworks.cz Skutečná znalost systému SolidWorks Podpora Více-jader / Více-Procesorů Skutečná 64bitová Aplikace HSMWorks je od základu navržen pro práci v

Více

SolidCAM Podpora metodiky

SolidCAM Podpora metodiky SolidCAM Podpora metodiky Tento materiál vznikl v rámci projektu: STROJTECH Inovace a zefektivnění vzdělávání podle ŠVP 3D modelování ve strojírenství a stavebnictví CZ.1.07/1.1.16/01.0054 Tento projekt

Více

Co je nového SURFCAM 2018 R1

Co je nového SURFCAM 2018 R1 Co je nového SURFCAM 2018 R1 Obsah Obsah... 2 Obecné/Systém... 3 Instalace >>... 3... 4 Nový způsob regenerace drah nástrojů >>... 4 Pomocná lišta >>... 5 Dynamické prostředí >>... 6 Dynamické prostředí

Více

Obsah. Začínáme pracovat v InventorCAMu - frézování. 1995-2009 SolidCAM WWW.INVENTORCAM.CZ. All Rights Reserved.

Obsah. Začínáme pracovat v InventorCAMu - frézování. 1995-2009 SolidCAM WWW.INVENTORCAM.CZ. All Rights Reserved. Obsah Začínáme pracovat v InventorCAMu - frézování WWW.INVENTORCAM.CZ 1995-2009 SolidCAM All Rights Reserved. 1 2 2 Obsah Obsah 1. Přehled modulů InvnetorCAMu... 11 1.1 2.5D Frézování... 12 1.2 Obrábění

Více

Světu vládne DYNAMIC CAD/CAM software.

Světu vládne DYNAMIC CAD/CAM software. Světu vládne DYNAMIC CAD/CAM software. FRÉZOVÁNÍ SOUSTRUŽENÍ VÍCE-OSÉ OBRÁBĚNÍ SWISS DRÁTOVÉ ŘEZÁNÍ ROUTER DESIGN 2014-15 Produktový katalog Be Dynamic. DYNAMICKÝ POHYB...2 MASTERCAM X8 FRÉZOVÁNÍ...4 SOUSTRUŽENÍ...8

Více

Novinky v SolidCAMu

Novinky v SolidCAMu Novinky v SolidCAMu 2017 Novinky v SolidCAMu 2017 Podpora 4K Nový vzhled Command Manageru s podporou 4K Ikony v Command manageru mají barvy SolidWorks Ikony v Command manageru můžete také zobrazit v klasických

Více

ZAČÍNÁME. špičkové technologie. SolidCAM + SolidWorks ÚSPORA ČASU. nová revoluční technologie frézování. Plně integrované v ýrobní ře šení

ZAČÍNÁME. špičkové technologie. SolidCAM + SolidWorks ÚSPORA ČASU. nová revoluční technologie frézování. Plně integrované v ýrobní ře šení SolidCAM + SolidWorks Plně integrované v ýrobní ře šení špičkové technologie nová revoluční technologie frézování AŽ ÚSPORA ČASU nová revoluční technologie frézování ZAČÍNÁME The Leaders in Integrated

Více

Novinky v SolidCAMu

Novinky v SolidCAMu Novinky v SolidCAMu 2019 Novinky v SolidCAMu 2019 2.5D Frézování Hluboké vrtání Plná kontrola nástroje v každé hloubce Velice užitečné pro vrtání hlubokých otvorů a vrtání, kde dochází ke křížení děr Hluboké

Více

Světová kvalita a řízení pro Váš CNC stroj. Co je nového - 2014 R1

Světová kvalita a řízení pro Váš CNC stroj. Co je nového - 2014 R1 Světová kvalita a řízení pro Váš CNC stroj Co je nového - Obsah Co je nového Obecné/Systém 3 Nový instalační průvodce >>...3 Doporučené HW požadavky >>...4 Utility 5 Nový asistent podpory >>...5 Funkčnost

Více

MASTERCAM PRO SOLIDWORKS 2018 CO JE NOVÉHO

MASTERCAM PRO SOLIDWORKS 2018 CO JE NOVÉHO MASTERCAM PRO SOLIDWORKS 2018 CO JE NOVÉHO Listopad 2016 MISTR CAM s.r.o. Toužimská 588/70, Praha 9, Kbely info@mistrcam.cz, www.mastercam.cz, tel: +420 734 249 272 OBSAH OBECNÁ VYLEPŠENÍ... 4 Analýza

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM HSMWorks Přehled modulů Kapitola 1 - seznámení s prostředím HSM Works Kapitola 2 - import modelů, polohování Kapitola 3 - základy soustružení

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM HSMWorks Přehled modulů Kapitola 1 - seznámení s prostředím HSM Works Kapitola 2 - import modelů, polohování Kapitola 3 - základy soustružení

Více

: visi machining 3D. rychlé a inteligentní dráhy nástrojů

: visi machining 3D. rychlé a inteligentní dráhy nástrojů cam 3D : visi machining 3D rychlé a inteligentní dráhy nástrojů VISI Machining 3D vytváří inteligentní dráhy řezných nástrojů i na nejsložitějších 3D obrobcích. Vnitřní technologie rychlostního frézování

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM Cíl podproduktu HSM Works Tento kurz si klade za cíl naučit uživatele ovládat program HSMWorks. Dalším cílem je naučit uživatele základním

Více

Co je nového v RhinoCAMu 2012

Co je nového v RhinoCAMu 2012 Co je nového v RhinoCAMu 2012 6. únor Tento dokument popisuje nové funkce a vylepšení, které přináší RhinoCAM 2012, CAM systém pro Rhinoceros 4.0 a Rhinoceros 5.0 od společnosti MecSoft Corporation. 2012,

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM HSMWorks Přehled modulů Kapitola 1 - seznámení s prostředím HSM Works Kapitola 2 - import modelů, polohování Kapitola 3 - základy soustružení

Více

Novinky ZW3D 2016 CAD/CAM

Novinky ZW3D 2016 CAD/CAM Novinky ZW3D 2016 CAD/CAM Novinky ZW3D 2016 - CAD Základní Překladač Nové PMI Skica Návrh dílu Návrh sestavy 2D Výkres Plechové díly FTI Nové uživatelské prostředí Podpora dlouhých názvů Podpora nových

Více

Výkonné plnohodnotné 3D CAD řešení

Výkonné plnohodnotné 3D CAD řešení Výkonné plnohodnotné 3D CAD řešení WorkNC-CAD Hybridní modelář posouvá hranice 3D konstrukce, oprav a přípravy obrábění. Tento výkonný 3D plošný a objemový modelář umožňuje uživatelům pracovat na neuzavřených

Více

Nový modul tvorby elektrod

Nový modul tvorby elektrod Nový modul tvorby elektrod Tvorba elektrod je důležitou součástí procesu výroby formy, bez ohledu na její složitost. WorkNC-CAD Hybridní modelář modul tvorby elektrod přináší uživatelům dokonalou rovnováhu

Více

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují

Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují Projekt realizovaný na SPŠ Nové Město nad Metují s finanční podporou v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradeckého kraje Modul 03 Technické předměty Ing. Pavel Dostál 1 Vývoj

Více

MS Windows Vista Business, Enterprise, Ultimate (pouze 32bitová verze)1

MS Windows Vista Business, Enterprise, Ultimate (pouze 32bitová verze)1 Popis EdgeCAM 12 EdgeCAM je CAM program od firmy Pathtrace. Slouží k tvorbě obráběcích strategií a generování CNC kódu z modelů CAD. Pomocí tohoto softwaru lze vytvářet CNC kódy prizmatického a tvarového

Více

Co je nového SURFCAM 2016 R1

Co je nového SURFCAM 2016 R1 Co je nového SURFCAM 2016 R1 Obsah Obecné/Systém 3 Instalační proces >>.... 3 4 Podpora pro zvýrazňování geometrie >>.... 4 Vylepšení pro řízení tisku >>.... 5 Aktualizace uživatelského prostředí >>....

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM HSMWorks Přehled modulů Kapitola 1 - seznámení s prostředím HSM Works Kapitola 2 - import modelů, polohování Kapitola 3 - základy soustružení

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM CNC frézování Heidenhain Kapitola 1 - Základy ISO kódu, kompenzace rádiusu frézy a struktura zápisu NC kódu. Kapitola 2 - Seznámení s prostředím

Více

Poskytujeme komplexní řešení ve světě obrábění

Poskytujeme komplexní řešení ve světě obrábění production_broch_2007_press.indd1 1 7.3.2007 16:23:59 Poskytujeme komplexní řešení ve světě obrábění Na rozdíl od pokroku, kterého dosáhla technologie řízení, je ruční programování moderních CNC obráběcích

Více

Software Form Control

Software Form Control Měření na kliknutí myši. Tak jednoduchá je kontrola obrobku v obráběcím centru pomocí měřícího softwaru FormControl. Nezáleží na tom, zda má obrobek obecné 3D kontury nebo běžný 2.5D charakter. Uživatel

Více

1 Hrubování, dokončování

1 Hrubování, dokončování 1 Při hrubování ponecháme přídavek na stěnách kapsy a na dnu v rozmezí 0,5 až 1 mm v závislosti na délce obráběné plochy. Velikost přídavků na obrábění najdeme ve strojírenských tabulkách. V tomto příkladu

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM CNC frézování Heidenhain Kapitola 1 - Základy ISO kódu, kompenzace rádiusu frézy a struktura zápisu NC kódu. Kapitola 2 - Seznámení s prostředím

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM CNC frézování Heidenhain Kapitola 1 - Základy ISO kódu, kompenzace rádiusu frézy a struktura zápisu NC kódu. Kapitola 2 - Seznámení s prostředím

Více

Co je nového SURFCAM 2017 R2

Co je nového SURFCAM 2017 R2 Co je nového SURFCAM 2017 R2 Obsah Obecné/Systém 3 Instalační proces >>.... 3 SpaceBall/Mouse nastavení >>.... 3 Funkce 4 Regenerace s výběrem nové geometrie Vzoru díry >>.... 4 Dynamické vytváření geometrie

Více

Siemens PLM Software. www.siemens.cz/plm

Siemens PLM Software. www.siemens.cz/plm NX Siemens PLM Software www.siemens.cz/plm Systém NX je komplexním CAx řešením pro vývoj produktů, který přináší výkonné nástroje pro design, simulaci, dokumentaci, přípravu výroby a samotnou výrobu nástrojů.

Více

Produktivní obrábění. standard pro inteligentní obrábění 3D Solid modelů. www.cncobrabeni.cz. Proč CAM (Computer Aided Manufacturing)?

Produktivní obrábění. standard pro inteligentní obrábění 3D Solid modelů. www.cncobrabeni.cz. Proč CAM (Computer Aided Manufacturing)? standard pro inteligentní obrábění 3D Solid modelů www.cncobrabeni.cz Produktivní obrábění EdgeCAM Computer Aided Manufacturing (CAM) poskytuje dostatečný výkon a metody obrábění i pro výrobce nejnáročnějších

Více

Obrábění tvarových ploch

Obrábění tvarových ploch standard pro inteligentní obrábění 3D Solid modelů www.cncobrabeni.cz Obrábění tvarových ploch EdgeCAM Computer Aided Manufacturing (CAM) poskytuje dostatečný výkon a metody obrábění i pro výrobce nejnáročnějších

Více

Autodesk Inventor 2017

Autodesk Inventor 2017 Novinky Autodesk Inventor 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Inventor PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Inventor 2017. Obsah:

Více

Obsah. Úvod 9. Orientace v prostředí programu SolidWorks 11. Skica 29. Kapitola 1 11. Kapitola 2 29

Obsah. Úvod 9. Orientace v prostředí programu SolidWorks 11. Skica 29. Kapitola 1 11. Kapitola 2 29 Úvod 9 Kapitola 1 11 Orientace v prostředí programu SolidWorks 11 Pruh nabídky 12 Nabídka Možnosti 14 Nápověda 14 Podokno úloh 15 Zdroje SolidWorks 15 Knihovna návrhů 15 Průzkumník souborů 16 Paleta pohledů

Více

: visi progress. expert na konstrukci střižných nástrojů

: visi progress. expert na konstrukci střižných nástrojů progress : visi progress expert na konstrukci střižných nástrojů VISI Progress je program určený pro konstrukci lisovacích a postupových střižných nástrojů. Poskytuje specifické funkce, které jsou v daném

Více

Řešení pro truhláře a návrháře nábytku

Řešení pro truhláře a návrháře nábytku Řešení pro truhláře a návrháře nábytku "Woodwork pro Inventor je so ware zázračně měnící celý proces výroby nábytku. Našim zákazníkům šetří hodiny a hodiny času." Steven Widom WOODWORK FOR INVENTOR Woodwork

Více

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz,

Novinky. Autodesk Vault helpdesk.graitec.cz, Novinky Autodesk Vault 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Vault 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Vault 2018. Obsah: Úvod...

Více

Autodesk AutoCAD 2018

Autodesk AutoCAD 2018 Novinky Autodesk AutoCAD 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD 2018 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2018. AutoCAD 2018

Více

CoroMill 390 Stopkové frézy s velikostí břitových destiček 07 Třída GC1130 pro obrábění ocelí

CoroMill 390 Stopkové frézy s velikostí břitových destiček 07 Třída GC1130 pro obrábění ocelí CoroMill 390 Stopkové frézy s velikostí břitových destiček 07 Třída GC1130 pro obrábění ocelí S novými stopkovými frézami malých průměrů, opatřenými břitovými destičkami velikosti 07, lze nyní osvědčenou

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM CNC frézování Heidenhain Kapitola 1 - Základy ISO kódu, kompenzace rádiusu frézy a struktura zápisu NC kódu. Kapitola 2 - Seznámení s prostředím

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha číslo 2

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha číslo 2 virtuální socha data načtená skenerem editace ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha číslo 2 Název projektu: Robotizované pracoviště 3D, SPŠ kamenická a sochařská, Hořice Poptávaný celek: Technologická část pracoviště

Více

Základy práce v CAD/CAM systému EdgeCAM soustružení

Základy práce v CAD/CAM systému EdgeCAM soustružení Základy práce v CAD/CAM systému EdgeCAM soustružení Uvedený postup slouží pouze pro snadnější zorientování se v prostředí CAD/CAM systému EdgeCAM, není to však kuchařka, jak vypracovat např. semestrální

Více

Technologie II. Strojní programování. Přednáška č. 7. Autor: doc. Ing. Martin Vrabec, CSc.

Technologie II. Strojní programování. Přednáška č. 7. Autor: doc. Ing. Martin Vrabec, CSc. Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Projekt OPPA Systém elektronické podpory studia (SEPS) Řešen na FS ČVUT v Praze od 1. 4. 2011 Technologie II Strojní programování Přednáška

Více

CNC stroje. Definice souřadného systému, vztažných bodů, tvorba NC programu.

CNC stroje. Definice souřadného systému, vztažných bodů, tvorba NC programu. CNC stroje. Definice souřadného systému, vztažných bodů, tvorba NC programu. R. Mendřický, P. Keller (KVS) Elektrické pohony a servomechanismy Definice souřadného systému CNC stroje pro zadání trajektorie

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM HSMWorks Přehled modulů Kapitola 1 - seznámení s prostředím HSM Works Kapitola 2 - import modelů, polohování Kapitola 3 - základy soustružení

Více

Obsah. Začínáme pracovat v InventorCAMu - soustružení. 1995-2009 SolidCAM WWW.INVENTORCAM.CZ. All Rights Reserved.

Obsah. Začínáme pracovat v InventorCAMu - soustružení. 1995-2009 SolidCAM WWW.INVENTORCAM.CZ. All Rights Reserved. Obsah Začínáme pracovat v InventorCAMu - soustružení WWW.INVENTORCAM.CZ 1995-2009 SolidCAM All Rights Reserved. 1 2 2 Obsah Obsah 1. Přehled modulů InvnetorCAMu... 5 1.1 2.5D Frézování... 6 1.2 Obrábění

Více

Práce s programem CAM

Práce s programem CAM Práce s programem CAM Publikace vznikla v rámci projektu OPVK Vyškolený pedagog záruka kvalitní výuky na Střední odborné škole veterinární, mechanizační a zahradnické a Jazykové škole s právem státní jazykové

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: PROGRAM 28 CNC frézování ( řídící systém HEIDENHAIN ), program na frézování pomocí cyklů v systému HEIDENHAIN ( vrtací cykly, vrtání na kruhu a v řadě, frézování

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 06 Frézování kapes a drážek

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 06 Frézování kapes a drážek KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC Kapitola 06 Frézování kapes a drážek Siemens 840 - Frézování Kapitola 1 - Siemens 840 - Ovládací panel a tlačítka na ovládacím panelu Kapitola 2

Více

Dalšími důležitými rysy jsou:

Dalšími důležitými rysy jsou: CAD/CAM software pro CNC programování obráběcích strojů (Autogen, plazma, laser, vodní paprsek). Je výsledkem více než 25 let zkušeností v úzké spolupráci s výrobci a uživateli takových typů strojů. Perfektně

Více

Vysoce produktivní výroba součástí

Vysoce produktivní výroba součástí www.siemens.cz/plm Vysoce produktivní výroba součástí NX CAM kompletní řešení pro rychlejší tvorbu lepších součástí www.siemens.com/plm/nx/cam Výhody řešení NX CAM Jak díky softwaru NX rychleji vytvoříte

Více

Volba již definovaných nástrojů:

Volba již definovaných nástrojů: Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Téma: Autor: Číslo: AlphaCAM - soustružení Definice a volba nástrojů

Více

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE. Problematika obrábění vysoce efektivními strategiemi

ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE. Problematika obrábění vysoce efektivními strategiemi ZPRÁVA Z PRŮMYSLOVÉ PRAXE Číslo projektu Název projektu Jméno a adresa firmy Jméno a příjmení, tituly studenta: Modul projektu CZ.1.07/2.4.00/31.0170 Vytváření nových sítí a posílení vzájemné spolupráce

Více

GF Machining Solutions. Mikron MILL P 800 U ST

GF Machining Solutions. Mikron MILL P 800 U ST GF Machining Solutions Mikron MILL P 800 U ST Mikron MILL P 800 U ST Soustružení. Hrubování. Dokončování. Jediná upínací operace. Mikron MILL P 800 U ST pro simultánní soustružení je nové řešení, založené

Více

Střední škola technická Žďár nad Sázavou. Autor Milan Zach Datum vytvoření: 25.11.2012. Frézování ozubených kol odvalovacím způsobem

Střední škola technická Žďár nad Sázavou. Autor Milan Zach Datum vytvoření: 25.11.2012. Frézování ozubených kol odvalovacím způsobem Číslo šablony Číslo materiálu Název školy III/2 VY_32_INOVACE_T.9.4 Střední škola technická Žďár nad Sázavou Autor Milan Zach Datum vytvoření: 25.11.2012 Tématický celek Předmět, ročník Téma Anotace Obrábění

Více

CZ.1.07/1.1.08/

CZ.1.07/1.1.08/ Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Surfcam Velocity SURFCAM je systém s technologickým (CAM) zaměřením. To znamená: obrábění modelu (formy, zápustky,

Více

Název projektu: Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Obor: Ročník: Zpracoval: Modul: CAD/CAM

Název projektu: Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Obor: Ročník: Zpracoval: Modul: CAD/CAM Název projektu: Sbližování teorie s praxí Datum zahájení projektu: 01.11.2010 Datum ukončení projektu: 30.06.2012 Obor: Mechanik seřizovač Ročník: Čtvrtý Zpracoval: Zdeněk Ludvík Modul: CAD/CAM ÚVOD...

Více

RECENZE APLIKACE NX CAM TURBOMACHINERY MILLING

RECENZE APLIKACE NX CAM TURBOMACHINERY MILLING Dr. Charles Clarke RECENZE APLIKACE NX CAM TURBOMACHINERY MILLING Důležité tržní faktory... 3 Stávající specializované aplikace... 3 Nová generace flexibility... 4 Specializované operace pro lopatková

Více

Novinky AutoCAD LT 2017

Novinky AutoCAD LT 2017 Novinky AutoCAD LT 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky AutoCAD LT 2017 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD LT 2017. Obsah: 1. Autodesk aplikace...

Více

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL Projekt: CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL Kurz: Stavba a provoz strojů v praxi 1 OBSAH 1. Úvod Co je CNC obráběcí stroj. 3 2. Vlivy na vývoj CNC obráběcích strojů. 3 3. Směry vývoje CNC obráběcích

Více

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core Autodesk Product Design Suite Standard 20122 Systémové požadavky Typičtí uživatelé a pracovní postup Konstruktérům a inženýrům, kteří vyvíjejí pozoruhodné produkty, nabízí sada Autodesk Product Design

Více

Autodesk AutoCAD 2020

Autodesk AutoCAD 2020 Novinky Autodesk AutoCAD 2020 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2020. Obsah: Úvod... 3 1. Zjednodušené vkládání bloků...

Více

L81 - vrtání, centrování - referenční rovina (absolutně) - konečná hloubka vrtání - rovina vyjíždění

L81 - vrtání, centrování - referenční rovina (absolutně) - konečná hloubka vrtání - rovina vyjíždění Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Téma: Autor: EMCO Sinumerik 810 M - frézování Vrtací cykly Horák

Více

Co je nového v ZW3D 2015 CAM

Co je nového v ZW3D 2015 CAM Co je nového v ZW3D 2015 CAM ZWCAD Software Co., Ltd. Obsah: CAM Základ CAM Správce Nová značka Stavy operace Podpora automatického přejmenování po vložení složky Jednodušší definice standardní funkce

Více

DUM téma: SurfCAM s tvorbou modelu frézování 2D

DUM téma: SurfCAM s tvorbou modelu frézování 2D DUM téma: SurfCAM s tvorbou modelu frézování 2D ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor:

Více

Evropský sociální fond Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti. CAM HSM Works referenční příručka

Evropský sociální fond Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti. CAM HSM Works referenční příručka CAM HSM Works referenční příručka Evropský sociální fond 1 Obsah 1 Úvod.... 4 1.1 Úvod do 3-osého obrábění.... 4 1.2 Přehled.... 4 1.2.1 Prvotřídní dráhy nástrojů.... 4 1.2.2 Plná asociativita.... 4 1.2.3

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 03 Frézování kontur

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 03 Frézování kontur KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC Kapitola 03 Frézování kontur Siemens 840 - Frézování Kapitola 1 - Siemens 840 - Ovládací panel a tlačítka na ovládacím panelu Kapitola 2 - Siemens

Více

Přehled cyklů pro frézování v řídicím systému Sinumerik 810 M

Přehled cyklů pro frézování v řídicím systému Sinumerik 810 M Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Téma: Autor: EMCO Sinumerik 810 M - frézování Přehled cyklů pro

Více

Novinky ve SprutCAM 12

Novinky ve SprutCAM 12 Novinky ve 12 1 Obsah 1 Obsah...1 2 Všeobecná vylepšení...2 2.1 Nové uživatelské rozhraní... 2 2.2 Vylepšená vizualizace...3 3 Funkce modelu...4 3.1 Nový 2D CAD integrovaný do stránky Model...4 3.2 Funkce

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC CNC CAM HSMWorks Přehled modulů Kapitola 1 - seznámení s prostředím HSM Works Kapitola 2 - import modelů, polohování Kapitola 3 - základy soustružení

Více

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování

Velkoformátový skener Xerox 7742 Prospekt. Velkoformátový skener. Jednoduché barevné a černobílé skenování Velkoformátový skener Xerox 774 Prospekt Velkoformátový skener Xerox 774 Jednoduché barevné a černobílé skenování Osvědčená spolehlivost a kvalita při skenování velkoformátových dokumentů Velkoformátový

Více

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY SOLIDWORKS I Základy modelování + výkresy (2 dny) Cena: 4 400 Kč/osobu 1. Všeobecně o SOLIDWORKS, organizace /díl, sestava, výkres, odkazy, ukládání/ 2. Seznámení se s uživatelským

Více

VYSOKÁ FLEXIBILITA A ROZMANITOST U VŠECH TYPŮ OBRÁBĚNÍ.

VYSOKÁ FLEXIBILITA A ROZMANITOST U VŠECH TYPŮ OBRÁBĚNÍ. PEPS Verze 8.0 3 VYSOKÁ FLEXIBILITA A ROZMANITOST U VŠECH TYPŮ OBRÁBĚNÍ. PEPS FRÉZOVÁNÍ MILL-Expert... 13 2.5D Frézování... 14 3D Frézování... 16 Vysokorychlostní obrábění... 17 5-osé simultánní frézování...

Více

Modulární systém Coromant EH

Modulární systém Coromant EH Modulární systém Coromant EH Flexibilní nástrojové vybavení pro díry malých průměrů Z hlediska ziskovosti má při obrábění kovů naprosto zásadní význam dosah nástrojů až k obtížně přístupným partiím obráběné

Více

MASTERCAM 2018 CO JE NOVÉHO

MASTERCAM 2018 CO JE NOVÉHO MASTERCAM 2018 CO JE NOVÉHO Listopad 2016 MISTR CAM s.r.o. Toužimská 588/70, Praha 9, Kbely info@mistrcam.cz, www.mastercam.cz, tel: +420 734 249 272 OBSAH OBECNÁ VYLEPŠENÍ... 5 Analýza drah nástrojů...

Více

InventorCAM je výkonný CAM systém pro programování CNC strojů plně integrovaný do CAD systému Autodesk Inventor

InventorCAM je výkonný CAM systém pro programování CNC strojů plně integrovaný do CAD systému Autodesk Inventor InventorCAM je výkonný CAM systém pro programování CNC strojů plně integrovaný do CAD systému Autodesk Inventor InventorCAM je modulárně uspořádán podle současných hlavních trendů nasazení CAM systémů

Více

Záložka také kombinuje ikony s textem a tak usnadňuje vyhledání přesně té funkce, kterou potřebujete.

Záložka také kombinuje ikony s textem a tak usnadňuje vyhledání přesně té funkce, kterou potřebujete. Co je nového v Mastercam 2017 Obecná vylepšení NOVÝ VZHLED PROGRAMU Mastercam 2017 přináší nový vzhled nástrojové lišty podobné stylu Microsoft Office. Nový vzhled a ovládání zhodnotí vaše dřívější zkušenosti

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 12 - vysokotlaké chlazení při třískovém obrábění

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 12 - vysokotlaké chlazení při třískovém obrábění KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC Kapitola 12 - vysokotlaké chlazení při třískovém obrábění Siemens 840 - frézování Kapitola 1 - Siemens 840 - Ovládací panel a tlačítka na ovládacím

Více

Práce s velkými sestavami

Práce s velkými sestavami Práce s velkými sestavami Číslo publikace spse01650 Práce s velkými sestavami Číslo publikace spse01650 Poznámky a omezení vlastnických práv Tento software a související dokumentace je majetkem společnosti

Více

Vytvořil : Ing. Libor Ježek. Cílová skupina : žák. Popis způsobu použití :

Vytvořil : Ing. Libor Ježek. Cílová skupina : žák. Popis způsobu použití : CNC - programování v ŘS Heidenhain itnc 530 - procvičení cyklů Vytvořil : Ing. Libor Ježek Cílová skupina : žák Popis způsobu použití : Materiál obsahuje informace praktického procvičení základních cyklů

Více

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů OCTOPUZ 2.0 Co je nového Program pro programování a simulaci robotů Rozšířené uživatelské prostředí Nové uživatelské prostředí Jednoduché přesouvání jednotlivých oken podle vašich představ. Vylepšené schéma

Více

technology-support trvalá podpora vašich provozů

technology-support trvalá podpora vašich provozů technology-support trvalá podpora vašich provozů trvalá podpora CNC provozů trvalá podpora provozů nástrojáren GibbsCAM CAD/CAM software pro produkční obrábění GibbsCAM je snadno použitelný pomocník pro

Více

CNC frézování - Mikroprog

CNC frézování - Mikroprog Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: PRAXE 3. ročník Jindřich Bančík 14.3.2012 Název zpracovaného celku: CNC frézování - Mikroprog CNC frézování - Mikroprog 1.Obecná část 1.1 Informace o systému a výrobci

Více

ŘEŠENÉ PRAKTICKÉ PŘÍKLADY V CAM SYSTÉMU MASTERCAM

ŘEŠENÉ PRAKTICKÉ PŘÍKLADY V CAM SYSTÉMU MASTERCAM Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní ŘEŠENÉ PRAKTICKÉ PŘÍKLADY V CAM SYSTÉMU MASTERCAM Učební text předmětu CAD/CAM systémy v obrábění a CAD/CAM systémy v obrábění II Marek

Více

Porovnávací tabulka funkcí programu XpertMILL

Porovnávací tabulka funkcí programu XpertMILL STEP-FOUR.CZ,Pavel Pardovský, J.Moláka 23 Tel.: ++420 602 775 523 Fax: ++420 519 327 116 E-mail: office@step-four.cz Internet: www.step-four.cz Porovnávací tabulka funkcí programu XpertMILL Neomezená velikost

Více

Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VC_CAM_15 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271, Příbram II

Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VC_CAM_15 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271, Příbram II Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VC_CAM_15 Název školy Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271, Příbram II Autor Martin Vacek Tématická oblast Programování CNC strojů Téma Program

Více

AutoCAD Plant 3D 2018

AutoCAD Plant 3D 2018 Novinky AutoCAD Plant 3D 2018 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky AutoCAD Plant 3D PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD Plant 3D 2018. Obsah: 1.

Více

Výroba závitů. Řezání závitů závitníky a závitovými čelistmi

Výroba závitů. Řezání závitů závitníky a závitovými čelistmi Výroba závitů Závity se ve strojírenské výrobě používají především k vytváření rozebíratelných spojení různých součástí a dále jako pohybové šrouby strojů a zařízení či měřidel. Principem výroby závitů

Více

CNC soustružení - Mikroprog

CNC soustružení - Mikroprog Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: PRAXE 2 BAJ 1.8.2013 Název zpracovaného celku: CNC soustružení - Mikroprog CNC soustružení - Mikroprog 1.Obecná část 1.1 Informace o systému a výrobci MIKROPROG S je určen

Více

VISI ve TVARu Pardubice

VISI ve TVARu Pardubice VISI ve TVARu Pardubice Pokročilé CAD/CAM řešení pro strojírenský průmysl TVAR výrobní družstvo Pardubice se začalo rozvíjet krátce po druhé světové válce v roce 1945. Od počáteční výroby plnících per

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Soustružení, vy_32_inovace_ma_24_01 Autor Jaroslav Kopecký

Více

Pavel Steininger PROGRAMOVÁNÍ NC STROJŮ

Pavel Steininger PROGRAMOVÁNÍ NC STROJŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STROJNICKÁ A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA PROFESORA ŠVEJCARA, PLZEŇ, KLATOVSKÁ 109 Pavel Steininger PROGRAMOVÁNÍ NC STROJŮ CVIČENÍ SOUBOR PŘÍPRAV PRO 3. R. OBORU 23-41-M/01 STROJÍRENSTVÍ

Více

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 04 Vrtání a vyvrtávání

KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC. Kapitola 04 Vrtání a vyvrtávání KOMPLEXNÍ VZDĚLÁVÁNÍ KATEDRA STROJNÍ SPŠSE a VOŠ LIBEREC Kapitola 04 Vrtání a vyvrtávání Siemens 840 - Frézování Kapitola 1 - Siemens 840 - Ovládací panel a tlačítka na ovládacím panelu Kapitola 2 - Siemens

Více

NAPROGRAMOVANÉ KE SPOKOJENOSTI DÍKY OPTIMÁLNÍ INTEGRACI DO CAD SYSTÉMŮ

NAPROGRAMOVANÉ KE SPOKOJENOSTI DÍKY OPTIMÁLNÍ INTEGRACI DO CAD SYSTÉMŮ Camtek.de ČESKY 2 OPTICAM OPTICAM 3 NAPROGRAMOVANÉ KE SPOKOJENOSTI DÍKY OPTIMÁLNÍ INTEGRACI DO CAD SYSTÉMŮ OPTICAM je systém, který automatizuje tvorbu NC programů na téměř 100%. Nicméně má uživatel stále

Více

Měřící sonda Uživatelská příručka

Měřící sonda Uživatelská příručka Měřící sonda Uživatelská příručka 1995-2012 SolidCAM All Rights Reserved. Obsah Obsah 1. Úvod... 7 1.1. Přidání operace Měřící sonda... 11 1.2. Dialogové okno Operace měřící sondy... 12 2. Počáteční definice...

Více

Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VC_CAM_14 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271, Příbram II

Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VC_CAM_14 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271, Příbram II Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VC_CAM_14 Název školy Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Příbram, Hrabákova 271, Příbram II Autor Martin Vacek Tématická oblast Programování CNC strojů a CAM systémy

Více

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ _ C N C V Z T A Ž N É A O B R Y S O V É B

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ _ C N C V Z T A Ž N É A O B R Y S O V É B A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 1 8 _ C N C V Z T A Ž N É A O B R Y S O V É B O D Y _ P W P Název školy: Číslo a název projektu: Číslo

Více