Integrovaná řešení preventivní péče. Clinpro. Produkty prevence. A zuby zůstanou. krásné a zdravé

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Integrovaná řešení preventivní péče. Clinpro. Produkty prevence. A zuby zůstanou. krásné a zdravé"

Transkript

1 Itegrovaá řešeí prevetiví péče Clipro Produkty prevece A zuby zůstaou krásé a zdravé

2 Clipro produktová řada pro prevetiví péči Odboré zalosti využité pro spolehlivou ochrau úsměvu Vašich pacietů 3M ESPE abízí již po moho let profesioálům v oblasti detálí péče spolehlivé a vysoce kvalití produkty pro přímé i epřímé postupy v záchové stomatologii. Začky jako Filtek, Lava, Adper, RelyX, Impregum jsou běžě užíváy v každodeí praxi po celém světě. K tomu všemu Vám yí aše produktová řada pro prevetiví péči 3M ESPE Clipro abízí uceleý program prevetivích výrobků, které jsou určey k ochraě těchto precizích přímých i epřímých výplí a áhrad stejě tak jako k ochraě před vzikem ebo dalším rozvojem zubího kazu a oemocěí dásí. Produktová řada pro prevetiví péči Clipro pro profesioálí čištěí, fluoridaci a pečetěí tvoří důležitou složku komplexího přístupu miimálí itervece v zubí praxi. Hlavím cílem tohoto postupu je zachováí co ejvětšího možství původích struktur zubu po co ejdelší možou dobu. Díky průběžé kotrole vziku zubího kazu, pravidelým kotrolám a jeho léčbě evyjímaje demieralizaci časých kazivých lézí před tím ež vzike ireverzibilí poškozeí jsou zubí výplě e prvím ale posledím krokem v léčbě zubího kazu. Výrobky Clipro jsou proto ideálím doplňkem ke všem restorativům 3M ESPE a s imi spojeým stomatologickým zákrokům. Odstrait Clipro Prophy Paste Profylaktická lešticí pasta Ochráit Clipro XT Varish Odolý krycí lak uvolňující fluoridy Clipro Sealat Pečetidlo pro jamky a fisury Clipro Prophy Powder Pískovací prášek pro sub- i supragigiválí použití. Itegrovaá prevetiví péče pro ordiačí použití k preveci před vzikem zubího kazu, oemocěí dásí ebo k ochraě již zhotoveých výplí a áhrad.

3 Itegrovaá prevetiví péče s 3M ESPE Produktová řada pro prevetiví péči Clipro zahruje přípravky prevece pro ordiačí použití. Všechy produkty Clipro byly vyviuty a základě ejovějších vědeckých pozatků, jsou jedoduše a pohodlě použitelé a zajišťují vysoce spolehlivou ochrau zubů i dásí. Itegrace prevece do každého léčebého pláu efektivě podpoří Vaši sahu o kotrolu ad vzikem zubího kazu a zajistí ejlepší možou péči pro Vaše paciety! Léčit Clipro White Varish Ochraý lak 5% fluoridu sodého s trikalcium fosfátem Filtek Ultimate Uiverzálí výplňový materiál Filtek Z550 Uiverzálí výplňový materiál Lava Přesá řešeí Ketac Molar Skloioomerí výplňový materiál Vitremer Dostavbový materiál Nepřímé áhrady Koruky a můstky Přímé áhrady Kompozita a skloioomery

4 Odstrait Clipro Prophy Powder Jedoduché a efektiví odstraěí plaku a kamee supra- i subgigiválě Produktová řada pro prevetiví péči Clipro abízí pohodlé a jedoduché léčebé použití bez ohledu a to, jaká specifická prevetiví opatřeí uplatňujete. Prášek Clipro Prophy Powder představuje jediečý iovativí produkt a poli air-polishigu a léčby oemocěí parodotu. Ve srováí s mauálími postupy je jeho použití komfortější a rychlejší a umožňuje i odstraěí subgigiválě uložeého plaku. Prášek je díky své miimálí abrazivitě šetrý ke skloviě zubu, výplím a měkkým strukturám povrchu kořee zubu, čímž bráí i miimálí ztrátě tkáí. Výhody: Jedoduché a bezpečé odstraěí suprai subgigiválího plaku Efektiví redukce bakteriálí koloizace Nižší abraze skloviy i detiu Možost použití častěji ež dvakrát ročě Redukce bakteriálí koloizace Clipro Prophy Powder odstraňuje patogeí bakteriálí mikroflóru v parodotálích chobotech s větší efektivitou ež ostatí kovečí postupy odstraěí plaku. Nižší abraze vyšší retece tvrdých zubích tkáí V porováí s kovečími prášky a bázi hydrogeuhličitau sodého/vápeatého vykazuje a glyciu založeý prášek Clipro Prophy Powder výrazě ižší abrazi povrchů skloviy i detiu. Plak je bezpečě odstraě bez ztráty tvrdých zubích tkáí a to i z povrchu kořee. Šetré čištěí čií teto prášek vyikající volbou v případě profesioálího čištěí zubů v těsé blízkosti ortodotických aparátů. Prášek Clipro Prophy Powder díky své ízké abrazivitě umožňuje použití u jedoho pacieta více jak dvakrát do roka, což je kotraidikováo u jiých prášků pro air-polishig. Kovečí prášky pro air-polishig do velikosti částic 200 μm pro vysokou abrazivitu by měl být použit u jedoho pacieta maximálě jedou do roka Clipro Prophy Powder průměrá velikost částice <45 μm může být použit tolikrát, kolikrát je třeba Komfort pacieta a jeho spokojeost Hodoceí prášku Clipro Prophy Powder 81 paciety v rámci pěti zubích praxí bylo přesvědčivé. Léčba byla méě bolestivá, komfortější, šetrá a čtyřikrát rychlejší ež kovečí metody a k tomu všemu: příjemá chuť bez ásledého pocitu slaosti a drsosti v ústech. Lepší hodoceí jedozačě zvýšilo spokojeost pacieta při kotrolích vyšetřeích.

5 Odstrait Clipro Prophy Paste Výhody: Vylepšeý efekt odstraňováí exogeího pigmetu Uvolňováí fluoridů během leštěí Dvě příchutě: mátová a třešňová Jedotlivě baleé dávky jsou sterilí a jedoduše použitelé Sadé leštěí a odstraěí exogeích pigmetů Pro odstraěí těžké pigmetace abízí produktová řada pro prevetiví péči Clipro doplňkový produkt pro ordiačí čištěí zubů pastu Clipro Prophy Paste. Pasta Clipro Prophy Paste obsahuje pemzu a je abízea ve třech růzých zritostech jemá, středí a hrubá. Díky tomu je možé v každé situaci zvolit optimálí hrubost pro optimálí poměr mezi čištěím a abrazí. Odstrait Navíc pasta Clipro Prophy Paste uvolňuje fluorid, který posiluje zuby a sižuje hypersezitivitu. Složeí pasty omezuje její rozstřik během čištěí. A stejě jako Clipro Prophy Powder pasta Clipro Prophy Paste skvěle chutá.

6 Ochráit Clipro Sealat Jedoduše použitelý jedoduše verifikovatelý: pro včasou preveci kazu. Clipro Sealat je světlem polymerizovatelý, fluoridy uvolňující lak a bázi pryskyřice pro jamky a fisury skloviy. Je možé jej aplikovat přímo a zub jedoduše a čistě pomocí praktické stříkačky. Uikátí vlastostí, která ulehčí Vaší práci, je iovativí techologie změy barvy: při aplikaci Clipro a zub je barva materiálu růžová, ale jakmile dojde k expozici světla, barva se změí a opákí odstí zubu. Zřetelě viditelá růžová barva apomáhá odměřeí přesého možství materiálu a jeho rovoměré aplikaci během procesu pečetěí. Výhody: Praktické a jedoduché přímé aášeí materiálu stříkačkou Techologie změy barvy sloužící k vizualizaci umístěí materiálu Nízká viskozita pro sadé zatečeí do jamek a fisur Obsahuje a uvolňuje fluoridy Váže se a skloviu Dlouhotrvající ochraa proti kazu Před Po Fotografie: Dr. Chris Bryat Rozdíl díky techologii změy barvy: pro jedodušší aplikaci je Clipro Sealat dodává jako růžový, po polymerizaci se změí v přirozeě bílý. Díky praktické ultra jemé kayle a ízké viskozitě jedoduše zatéká do jamek a fisur. Studie potvrdily, že pečetěí je výrazě účiější ež fluoridace. Je také potvrzeo, že mladí pacieti, kteří podstoupili pečetěí fisur mají o 50% ižší idex DMT ež ti, kteří jej epodstoupili. Techika bez oplachováí pro ještě větší zjedodušeí Při aplikaci Adper Prompt L-Pop adheziva je možé využití techiky bez oplachováí. Aplikace je jak pro lékaře tak i pro pacieta rychlá a jedoduchá. Jak se to provádí? 1. Potřete povrch určeý k pečetěí adhezivem. Aplikujte jej třeím 15 sekud středě silým tlakem. 2. Jemým proudem vzduchu rozfoukěte adhezivum do teké vrstvy. 3. Aplikujte světlem polymerizovatelé pečetidlo. (Poz. Adper Prompt samoleptací adhezivum eí idikováo v případě použití samopolymerizujících pečetidel.) Halogeovým, LED ebo plazma světlem zpolymerizujte pečetidlo i adhezivum dohromady.

7 Ochráit Clipro XT Varish Odolý ochraý lak Clipro XT Varish je místě specifický, světlem polymerizovatelý, fluoridy uvolňující lak, který okamžitě vytváří odolou vrstvu poskytující ochrau a ulevuje od přecitlivělých zubů. Napomáhá v remieralizaci demieralizovaé skloviy a výborě ochraňuje rizikové povrchy áchylé k demieralizaci ebo erozi kyseliami vytvořeím dlouhodobě působící ochraé vrstvy, která se k zubu váže 6 měsíců a déle. Obsahuje fluoridy a je zovu dobíje fluoridovou pastou Clipro XT Varish je pryskyřicí modifikovaý skloioomerí materiál, který uvolňuje fluoridy. Díky tomu poskytuje účiější a dlouhodobější ochrau zraitelých povrchů. V prvích 24 hodiách uvolňuje Clipro XT Varish více fluoridu ež kovečí fluoridový lak. Výhody: Vytváří odolou bariéru a všech ohrožeých místech zubu Zůstává a povrchu zubu déle ež 6 měsíců Obsahuje a uvolňuje fluorid Okamžitá a stálá desezibilizace expoovaého povrchu zubu Na povrchu zubu prakticky eviditelý Ochráit μg F/cm 2 kumulativí Kumulativí uvolňováí fluoridu [Průměr ± směrodatá odchylka] (Dlouhodobé výsledky) Čas (dy) Clipro XT Varish Skloioomerí pečetící materiál Pryskyřičé pečetidlo obsahující fluorid I-vitro testováí prokazuje, že Clipro XT Varish uvolňuje více fluoridu ež ostatí testovaé materiály po dobu delší ež 6 měsíců. μg F/cm 2 kumulativí Uvolňováí a zovudobíjeí fluoridu Clipro XT Varish Čas (dy) I-vitro testováí prokazuje, že Clipro XT Varish je zovu dobíje při čištěí zubů pastou s obsahem fluoridů. 1. Rusi et al., Demieralizatio Protectio of a New Protective Coatig. J. Det. Res. 87 (Spec Iss B): #627, M ESPE iterí data.

8 Ochráit Clipro XT Varish Okamžitá úleva od přecitlivělosti Ordiačí uzavřeí detiových tubulů přiáší okamžitou úlevu od bolesti, která je způsobea pohybem itratubulárí tekutiy otevřeými tubuly a expoovaém povrchu kořee, zvláště pak po čerstvě provedeém scaligu ebo root plaigu. Ukázalo se, že materiál Clipro XT Varish dokáže, kromě dlouhodobé ochray expoovaého detiu, peetrovat a utěsit detiové tubuly. Laboratorí testováí prokázalo, že Clipro XT Varish redukuje propustost detiu o 88%. Zajištěí eviditelé ochray Clipro XT Varish je ihed po aplikaci a zub prakticky eviditelý a zůstává tak po celou dobu své životosti. Aplikace Clipro XT Varish je jedoduchá a komfortí Materiál Clipro XT Varish zaručuje sadou aplikaci stomatologem, stejě jako pohodlé umístěí v ústech pacieta. Materiálu epřekáží vlhkost a eí tak třeba povrch zubu sušit, opatřovat gumičkami ebo jiak ošetřovat před aplikací produktu. Ochráit Aplikace materiálu a expoovaý povrch kořee 1. Očištěí povrchu kořee 2. Opláchutí vodou 3. Odsátí přebytečě ahromaděé vody 4. Vytlačeí materiálu a směšovací papírek 5. Mícháí materiálu 15 sekud. (Pracoví čas 2,5 miuty) 6. Aplikace teké vrstvy materiálu a povrch zubu 7. Polymerace světlem 20 sekud 8. Otřeí povrchu vlhkým vatovým aplikátorem

9 Ca Trikalcium fosfát (TCP) techologie Extra ochraa díky trikalcium fosfátu (TCP) Exkluziví přísada TCP v produktech 3M ESPE přiáší lepší ochrau. Clipro White Varish s trikalcium fosfátem obsahuje mimo fluoridu i speciálě fukcioalizovaou přísadu trikalcium fosfátu (TCP). Fluorid, vápík a fosfát jsou fyziologicky obsažey ve sliách člověka. Nová TCP techologie byla uzpůsobea a zapracováa do materiálu Clipro White Varish tak, aby bezpečě dopravila fluorid vápeatý a fosfáty a povrch zubu a zvýšila jejich účiost. Exkluzivě od 3M ESPE Přísada TCP uvolňující fluorid a vápík pro dvojásobou ochrau Jak sloučeia s TCP fuguje? Během výrobího procesu je kolem TCP vytvořea ochraá bariéra, která umožňuje jeho koexisteci s fluoridem. Během a po aplikaci dojde k aktivaci fluoridu i TCP, což umoží jejich uvolěí a působeí a povrchu zubu v te pravý čas. Clipro White Varish uvolňuje obsažeé látky pomalu hodiy po aplikaci a jejich terapeutické působeí trvá po celý de. Uvolňováí těchto dvou vysoce účiých látek zajišťuje dvojásobou ochrau! CaO CaO CaO CaO CaO Ca CaO CaO Ca C Ca C O Ca O CaO CaO Ca O CaaO Ca Slia aktivuje sloučeiu vápíku, tím je rozruše ochraý obal a umožěo působeí uvolěých látek a zub.

10 Léčit Clipro White Varish Clipro White Varish obsahuje ppm fluoridu a jediečou přísadu tvořeou vápíkem a fosfátem, čímž dosahuje cíleého a epřetržitého uvolňováí fluoridu a vápíku. Po použití je látka přítoma v těsém okolí zubu a přichází do kotaktu se sliou, dochází k uvolňováí vápíku a fluoridu zajišťujícímu dvojásobou ochrau zubu. Teto proces dovoluje přípravku Clipro White Varish stálé uvolňováí fluoridu a vápíku po celou dobu jeho životosti až 24 hodi! Uvolňováí TCP pro dvojásobou ochrau Sížeá citlivost zubů Ordiačí uzavřeí detiových tubulů přiáší okamžitou úlevu od bolesti, která je způsobea pohybem tekutiy v otevřeých tubulech. Clipro White Varish peetruje a utěsňuje detiové tubuly. Je velmi málo pacietů dokáže přesě idetifikovat zub, který je příčiou jejich diskomfortu. Clipro White Varish je proto rozprostře a více povrchů zubu. To je jeho zřetelá výhoda v léčbě hypersezitivity, kdy bolest může vycházet z růzých míst povrchu zubu evyjímaje mezizubí prostory. Výhody: Obsahuje a uvolňuje fluorid, vápík a fosfát Jedoduchá aplikace zabere pouze ěkolik sekud Okamžitá a dlouho trvající úleva od přecitlivělých zubů Zajišťuje efektiví ochrau proti zubímu kazu Téměř 10 let kliického použití Sížeí citlivosti Obrázek z elektroového mikroskopu při 1500X zvětšeí. Clipro White Varish překrývá a uzavírá otevřeé tubuly, což přiáší okamžitou úlevu. I po odstraěí dávky materiálu z povrchu, Clipro White Varish adále uzavírá ústí tubulů a zajišťuje tak dlouhodobou ochrau. Zdroj: 3M ESPE iterí data. Vertikálí flow test Kliicky ověřeý, jedoduchý a praktický 0 sec. 10 sec. 1 mi. 5 mi. Lepší zatékavost zajišťuje i dosažeí míst, která jsou pro běžé laky edostupá. Jak se Clipro White Varish dostává a těžko dostupá místa? Zatéká lépe ež ostatí testovaé laky a edochází k jeho okamžitému ztuhutí ihed po aplikaci a daé místo. Clipro White Varish zůstává tekutý delší dobu a má tak čas dále se šířit z již ošetřeých míst zubu a eošetřeá, a to i v mezizubích prostorech. Aplikace Clipro White Varish je doporučea maximálě jedekrát za půl roku. 0 cm 1 cm 2 cm 3 cm

11 Kryje větší plochu povrchu zubu Kliické studie prokázaly, že Clipro White Varish se po aplikaci volě rozprostřel a dvakrát více površích ež běžé laky. Počet povrchů zubů I-Vivo test zatékavosti laků po 1 hodiě Clipro White Varish Hodoceí 1 hodiu po aplikaci Kokurečí lak 5% NaF Clipro White Varish byl i-vivo apliková a vestibulárí povrch 8 zubů v horí čelisti. Po aplikaci se samovolě rozprostře po povrchu zubu a peetruje i do těžko přístupých míst. Zdroj: 3M ESPE iterí data Uvolňuje více fluoridu 8.0 Průměrá kocetrace fluoridu po 1 hodiě Díky své schoposti rozprostřít se po celém povrchu zubu a mezi zuby se lak dostává a větší plochu a úměrě k tomu je ve srováí s testovaými kokurečími produkty v ústech uvolěo více fluoridu. F (ppm) Clipro White Varish Kokurečí lak 5% NaF 0.0 Kliické testy ukazují, že Clipro White Varish dosahuje i-vivo vyšších průměrých kocetrací fluoridu ve sliách. Zdroj: 3M ESPE iterí data Uvolňuje vápík Výrobky, které obsahují fluorid i vápík, jsou avržey tak, aby zvýšeou tvorbou fluoridu vápeatého a povrchu zubu a v detiových tubulech sižovaly hypersezitivitu zubu. mcg Ca/cm 2 plochy, kumulativě Kumulativí uvolňováí vápíku Hodiy Clipro White Varish adále uvolňuje ioty vápíku ejméě 24 hodi po aplikaci. Zdroj: 3M ESPE iterí data

12 Iformace k objedáí Obj. č. Produktové iformace Produktová řada Clipro Clipro Prophy Paste 200 dávek à 2 g, příchuť třešeň, jemá zritost Clipro Prophy Paste 200 dávek à 2 g, příchuť metol, středí zritost Clipro Prophy Paste 200 dávek à 2 g, příchuť metol, hrubá zritost Clipro Prophy Powder 4 lahvičky à 100 g Clipro XT Varish 1 x clicker 10g Clipro Sealat zaváděcí baleí 2x tuba pečetidla à 1,2 ml, 1x tuba Scotchbod leptací gel à 3 ml, 20x aplikačí kocovka pro pečetidlo čerá, 25x aplikačí kocovka pro leptací gel modrá Clipro Sealat doplňkové baleí 1x tuba pečetidla à 1,2 ml, 10x aplikačí kocovka čerá Clipro White Varish 50 dávek à 0,5ml vč. aplikačích štětečků baleých jedotlivě, příchuť metol, 1 podložka, 60 dávkovacích álepek, techická karta Clipro White Varish 100 dávek à 0,5 ml, 100 aplikačích štětečků, příchuť metol, 2 podložky, 100 dávkovacích álepek, techická karta Adper Prompt L-Pop Adper Prompt L-Pop Běžé baleí 40 Adper Prompt L-Pop à 4,8 ml se stadardími/červeými jedorázovými aplikátory M Adper Prompt L-Pop Velké baleí 100 Adper Prompt L-Pop à 12 ml se stadardími/červeými jedorázovými aplikátory M Adper Prompt L-Pop Ekoomické baleí 500 Adper Prompt L-Pop à 60 ml se stadardími/červeými jedorázovými aplikátory M Clipro Prophy Paste Clipro XT Varish Clipro Sealat Adper Prompt L-Pop Clipro Prophy Powder Clipro White Varish 3M Česko, spol. s r. o. V Parku 2343/ Praha 4 Tel.: MCesko@3M.com 3M, ESPE, Adper, Clicker, Clipro, Filtek, Impregum, Ketac, Lava, L-Pop, Prompt, RelyX a Vitremer jsou ochraé zámky společosti 3M ebo 3M Deutschlad GmbH. Použito pod licecí Kaady. 2014, 3M. Všecha práva vyhrazea.

Chumelenice. zimních slev. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 1. 11. 2013 31. 1.

Chumelenice. zimních slev. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 1. 11. 2013 31. 1. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě Speciální nabídky 1. 11. 2013 31. 1. 2014 Chumelenice zimních slev Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

Žhavé letní. nabídky. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 1. 5. 2014-31. 8.

Žhavé letní. nabídky. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 1. 5. 2014-31. 8. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě Speciální nabídky 1. 5. 2014-31. 8. 2014 Žhavé letní nabídky Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace,

Více

Pestré. podzimní slevy. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 2. 9. 31. 10.

Pestré. podzimní slevy. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 2. 9. 31. 10. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě Speciální nabídky 2. 9. 31. 10. 2013 Pestré podzimní slevy Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace,

Více

Pragodent. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 10. 16. 10. 2013

Pragodent. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 10. 16. 10. 2013 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě Speciální nabídky 10. 16. 10. 2013 Pragodent 2013 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější

Více

Čekání na jaro. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 1. 2. 2014 30. 4. 2014

Čekání na jaro. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 1. 2. 2014 30. 4. 2014 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě Speciální nabídky 1. 2. 2014 30. 4. 2014 Čekání na jaro Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace,

Více

3M ESPE Dental Speciální nabídky 1. 6. 31. 8. 2015

3M ESPE Dental Speciální nabídky 1. 6. 31. 8. 2015 3M ESPE Dental Speciální nabídky 1. 6. 31. 8. 2015 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura. Extra nabídka 3M ESPE Dental Získejte polymerační LED

Více

BEZKONKURENČNÍ SERVIS A PODPORA.

BEZKONKURENČNÍ SERVIS A PODPORA. BEZKONKURENČNÍ SERVIS A PODPORA. Pro výrobky Heliarc, stejě jako pro všechy další výrobky ESAB, abízíme jediečý zákazický servis a podporu. Naši kvalifikovaí pracovíci techického servisu jsou připravei

Více

Příjemné dvacítky. po celé léto. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 17. 6. 16. 8.

Příjemné dvacítky. po celé léto. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě 17. 6. 16. 8. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již osmý rok v řadě Speciální nabídky 17. 6. 16. 8. 2013 Příjemné dvacítky po celé léto Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

Pro likvidaci uniklých látek. Příručka Pro Prevenci a HavariJní situace Při PrÁci s nebezpečnými látkami

Pro likvidaci uniklých látek. Příručka Pro Prevenci a HavariJní situace Při PrÁci s nebezpečnými látkami sorpčí ProstřeDkY a ProDuktY Pro likvidaci uiklých látek Příručka Pro Preveci a HavariJí situace Při PrÁci s ebezpečými látkami záchyté ProstřeDkY / sorbety / likvidace uiklých látek všude tam, kde jsou

Více

Pragodent. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 9. 17. 10. 2014

Pragodent. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 9. 17. 10. 2014 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě Speciální nabídky 9. 17. 10. 2014 Pragodent 2014 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější

Více

2. Finanční rozhodování firmy (řízení investic a inovací)

2. Finanční rozhodování firmy (řízení investic a inovací) 2. Fiačí rozhodováí firmy (řízeí ivestic a iovací) - fiačí rozhodováí je podmožiou fiačího řízeí (domiatí) - kompoety = složky: výběr optimálí variaty zdrojů fiacováí užití získaých prostředků uvážeí vlivu

Více

Buďtě chytří. jako liška! Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě

Buďtě chytří. jako liška! Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě Speciální nabídky 1. 12. 2014 31. 12. 2014 Buďtě chytří jako liška! Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky Speciální nabídky 1. 3. - 31. 5. 2016 Art Of Modern Dentistry 10. - 11. 6. 2016 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz

Více

Buďtě chytří. jako liška! Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě

Buďtě chytří. jako liška! Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě Speciální nabídky 1. 1. 2015 28. 2. 2015 Buďtě chytří jako liška! Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

Udr itelnost WE CarE

Udr itelnost WE CarE Udritelost WE Care Získejte více za vaše peíze: s WE CARE společosti MetPro Ekologicky zabaleo při zachováí stejé kvality Důsledě ekologické baleí šetré k přírodím zdrojům. To je cílem produktové řady

Více

NOVÁ ÉRA OTISKOVANÍ PRÁVĚ ZAČÍNÁ Přesnost a pohodlí automatického otiskování pro každého.

NOVÁ ÉRA OTISKOVANÍ PRÁVĚ ZAČÍNÁ Přesnost a pohodlí automatického otiskování pro každého. NOVÁ ÉRA OTISKOVANÍ PRÁVĚ ZAČÍNÁ Přesnost a pohodlí automatického otiskování pro každého. Pentamix 3 slaví letos své druhé narozeniny. Oslavte je s námi a získejte zdarma prodlouženou záruku pro svůj Pentamix

Více

Buďtě chytří. jako liška! Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 1. 1. 2015 28. 2.

Buďtě chytří. jako liška! Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 1. 1. 2015 28. 2. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě Speciální nabídky 1. 1. 2015 28. 2. 2015 Buďtě chytří jako liška! Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky

3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 9. 30. 11. 2015 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura. Novinka Imprint 4 Imprint 4 k dostání

Více

Jedinečná. pastva nabídek. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již desátý rok v řadě 1. 3. 2015 31. 5.

Jedinečná. pastva nabídek. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již desátý rok v řadě 1. 3. 2015 31. 5. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již desátý rok v řadě Speciální nabídky 1. 3. 2015 31. 5. 2015 Jedinečná pastva nabídek Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější

Více

3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 9. 30. 11. 2015

3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 9. 30. 11. 2015 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 9. 30. 11. 2015 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura. Novinka Imprint 4 Imprint 4 k dostání

Více

Speciální nabídky Jaro

Speciální nabídky Jaro Speciální nabídky Jaro Platné od od 26. března do 31. května 2012 * RelyX U200 Automix Samoadhezivní univerzální pryskyřičný cement Doplňkové balení 8,5 g, 10x míchací kanyla standardní, 5x míchací kanyla

Více

NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ UNIMERCO PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL

NÁSTROJOVÁ ŘEŠENÍ UNIMERCO PRO AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL Cyliderhead O p t i m i s a t i o m o d e l s C o m p l e t e t o o l i g p r o g r a m m e s C u s t o m i s e d t o o l s To o l m a i t e a c e To o l m a a g e m e t s y s t e m s T r a i i g a d e

Více

n fixace uvnitř obalu

n fixace uvnitř obalu TVA RO VÉ VÝPLN Ě bezpečé uložeí výrobků a dílů při maipulaci, dopravě a skladováí fixace uvitř obalu baleí dílů v průmyslu pro sériovou i kusovou výrobu baleí dílů v elektrotechickém průmyslu - atistatické

Více

Platnost od

Platnost od Platnost od 10. 12. 2015 OBJEDNACÍ ČÍSLO NÁZEV PRODUKTU Skladové číslo Sazba DPH (v %) Koncová cena bez DPH (CZK) KONCOVÁ CENA VČETNĚ DPH (CZK) 1) SKLOIONOMERNÍ VÝPLŇOVÉ MATERIÁLY PODLOŽKOVÉ 37320 Ketac

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky Speciální nabídky 1. 6. - 31. 8. 2016 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexn jší informace, Navštivte p ehledn jší naše struktura.

Více

DURACE A INVESTIČNÍ HORIZONT PŘI INVESTOVÁNÍ DO DLUHOPISŮ

DURACE A INVESTIČNÍ HORIZONT PŘI INVESTOVÁNÍ DO DLUHOPISŮ DURACE A INVESTIČNÍ HORIZONT PŘI INVESTOVÁNÍ DO DLUHOPISŮ Ivestičí horizot IH: doba, po kterou má ivestor v daé ivestici vázáy své peíze. Při ivestici do dluhopisu jsme vystavei riziku změy výosů Uvažujme

Více

Speciální nabídky zima

Speciální nabídky zima Speciální nabídky zima Platné od 2. 1. 2013 do 29. 3. 2013 * Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura Adstringentní retrakční pasta Gingivální retrakce

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky Speciální nabídky 1. 9. - 30. 11. 2016 Vyzkoušejte si Navštivte naše internetové stránky Pentamix ZDARMA! www.3mespe.cz - komplexnější informace, Více

Více

Vzorový příklad na rozhodování BPH_ZMAN

Vzorový příklad na rozhodování BPH_ZMAN Vzorový příklad a rozhodováí BPH_ZMAN Základí charakteristiky a začeí symbol verbálí vyjádřeí iterval C g g-tý cíl g = 1,.. s V i i-tá variata i = 1,.. m K j j-té kriterium j = 1,.. v j x ij u ij váha

Více

3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 12. 2015 29. 2. 2016

3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 12. 2015 29. 2. 2016 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 12. 2015 29. 2. 2016 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura. Imprint 4 Při nákupu zkušebního

Více

Těšíme se na Vás na Pragodentu. Speciální nabídky PODZIM Platné od 3. října 2011 do 11. listopadu 2011*

Těšíme se na Vás na Pragodentu. Speciální nabídky PODZIM Platné od 3. října 2011 do 11. listopadu 2011* Těšíme se na Vás na Pragodentu Speciální nabídky PODZIM 2011 Platné od 3. října 2011 do 11. listopadu 2011* Filtek Z550 Nanohybridní univerzální kompozitní materiál NOVINKY Největší rozdíly v kompozitech

Více

1 POPISNÁ STATISTIKA V PROGRAMU MS EXCEL

1 POPISNÁ STATISTIKA V PROGRAMU MS EXCEL Elea Mielcová, Radmila Stoklasová a Jaroslav Ramík; Statistické programy POPISNÁ STATISTIKA V PROGRAMU MS EXCEL RYCHLÝ NÁHLED KAPITOLY Žádý výzkum se v deší době evyhe statistickému zpracováí dat. Je jedo,

Více

INTERDENT AKCE ORDINACE. Dosažené obratové a věrnostní slevy zůstávají zachovány! 129 Kč. 798 Kč. 342 Kč. 299 Kč ZDARMA. 99 Kč. 459 Kč. 199 Kč.

INTERDENT AKCE ORDINACE. Dosažené obratové a věrnostní slevy zůstávají zachovány! 129 Kč. 798 Kč. 342 Kč. 299 Kč ZDARMA. 99 Kč. 459 Kč. 199 Kč. INTERDENT AKCE ORDINACE Dosažené obratové a věrnostní slevy zůstávají zachovány! PHASE PLUS Bezprašná tixotropní alginátová otiskovací hmota s mátovou příchutí a třístupňovou barevnou indikací průběhu

Více

I jeleni volají. po našich nabídkách. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě

I jeleni volají. po našich nabídkách. Speciální nabídky. 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě 3M ESPE - světově nejinovativnější dentální firma již devátý rok v řadě Speciální nabídky 1. 9. 2014-30. 11. 2014 I jeleni volají po našich nabídkách Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz -

Více

Klonování, embryonální kmenové buňky, aj. proč ano a proč ne

Klonování, embryonální kmenové buňky, aj. proč ano a proč ne Kloováí, embryoálí kmeové buňky, aj. proč ao a proč e Doc. MUDr. Petr Hach, Csc., Em. předosta ústavu pro histologii a embryologii 1. lékařské fakulty Uiversity Karlovy v Praze Neí určeo k dalšímu šířeí

Více

Modelování jednostupňové extrakce. Grygar Vojtěch

Modelování jednostupňové extrakce. Grygar Vojtěch Modelováí jedostupňové extrakce Grygar Vojtěch Soutěží práce 009 UTB ve Zlíě, Fakulta aplikovaé iformatiky, 009 OBSAH ÚVOD...3 1 MODELOVÁNÍ PRACÍCH PROCESŮ...4 1.1 TERMODYNAMIKA PRACÍHO PROCESU...4 1.

Více

3M Oral Care Solutions Division. Speciální nabídky

3M Oral Care Solutions Division. Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 9. 2018 30. 11. 2018 JAK 3M POMOHLO NEILU ARMSTRONGOVI NA MĚSÍC Být průkopníkem v mnoha oblastech vědy se podařilo společnosti 3M nejen na Zemi, ale

Více

Platné od do

Platné od do Speciální nabídky Vánoce Platné od 24. 10. 2012 do 31. 12. 2012 * Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura Adstringentní retrakční pasta Gingivální

Více

Základní požadavky a pravidla měření

Základní požadavky a pravidla měření Základí požadavky a pravidla měřeí Základí požadavky pro správé měřeí jsou: bezpečost práce teoretické a praktické zalosti získaé přípravou a měřeí přesost a spolehlivost měřeí optimálí orgaizace průběhu

Více

1) SKLOIONOMERNÍ VÝPLŇOVÉ MATERIÁLY PODLOŽKOVÉ 37320

1) SKLOIONOMERNÍ VÝPLŇOVÉ MATERIÁLY PODLOŽKOVÉ 37320 OBJEDNACÍ ČÍSLO NÁZEV PRODUKTU Skladové číslo Sazba DPH (v %) Doporučená koncová cena bez DPH (CZK) DOPOR. CENA KONCOVÉMU ZÁKAZNÍKOVI VČETNĚ DPH (CZK) PODLOŽKOVÉ 37320 37330 37390 37350 7510 7510MP 7512P

Více

Bezpečnostní technika

Bezpečnostní technika Bezpečostí techika Modul pro hlídáí otáčeí a kotrolu zastaveí BH 5932 safemaster Grafické zázorěí fukce splňuje požadavky ormy EN 60204-1, kocepčí řešeí se dvěma kaály, vstupy pro iiciátory (símače) pp,

Více

Doporučená dávka je 5 mg solifenacin sukcinátu jednou denně. Pokud je to nutné, dávka může být zvýšena na 10 mg solifenacin sukcinátu jednou denně.

Doporučená dávka je 5 mg solifenacin sukcinátu jednou denně. Pokud je to nutné, dávka může být zvýšena na 10 mg solifenacin sukcinátu jednou denně. sp.z. sukls132863/2014 sukls87952/2014 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1 NÁZEV PŘÍPRAVKU Setacuri 5 mg potahovaé tablety 2 KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Setacuri 5 mg potahovaé tablety: Jeda tableta obsahuje

Více

veličiny má stejný řád jako je řád poslední číslice nejistoty. Nejistotu píšeme obvykle jenom jednou

veličiny má stejný řád jako je řád poslední číslice nejistoty. Nejistotu píšeme obvykle jenom jednou 1 Zápis číselých hodot a ejistoty měřeí Zápis číselých hodot Naměřeé hodoty zapisujeme jako číselý údaj s určitým koečým počtem číslic. Očekáváme, že všechy zapsaé číslice jsou správé a vyjadřují tak i

Více

Laboratorní práce č. 10 Úloha č. 9. Polarizace světla a Brownův pohyb:

Laboratorní práce č. 10 Úloha č. 9. Polarizace světla a Brownův pohyb: ruhlář Michal 8.. 5 Laboratorí práce č. Úloha č. 9 Polarizace světla a Browův pohyb: ϕ p, C 4% 97,kPa Úkol: - Staovte polarizačí schopost daého polaroidu - Určete polarimetrem úhel stočeí kmitavé roviy

Více

AKCE. 2.438 Kč. 8.533 Kč. 1.219 Kč. 1.093 Kč. Futurabond U: Nové univerzální adhezivum 14 % Akce 4: Vococid. Akce 2: Akce 1: Akce 3:

AKCE. 2.438 Kč. 8.533 Kč. 1.219 Kč. 1.093 Kč. Futurabond U: Nové univerzální adhezivum 14 % Akce 4: Vococid. Akce 2: Akce 1: Akce 3: AKCE Maxdent s.r.o. Bc.Ondračka Martin Tel: 608 243 383 Email: ondracka@max-dent.cz Platnost od 0.0.203-3.03.204 Odesílatel, razítko praxe 70784 Zákazník číslo Datum Podpis Zeptejte se svého dentálního

Více

displeje pro zadní projekci

displeje pro zadní projekci Vikuiti TM displeje pro zadí projekci Vyhoďte kovece z oka S multimediálími digitálími displeji Vikuiti TM můžete vyhodit kovece z oka. Jakékoli oko ebo skleěou příčku teď totiž můžete proměit v digitálí

Více

Speciální nabídky jaro

Speciální nabídky jaro Speciální nabídky jaro Platné od 1. 4. 2013 do 14. 6. 2013 * Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexnější informace, přehlednější struktura 3M ESPE Soft Monophase Polyétherový otiskovací

Více

4.5.9 Vznik střídavého proudu

4.5.9 Vznik střídavého proudu 4.5.9 Vzik střídavého proudu Předpoklady: 4508 Miulá hodia: Pokud se v uzavřeém závitu měí magetický idukčí tok, idukuje se v ěm elektrické apětí =. Př. 1: Vodorově orietovaá smyčka se pohybuje rovoměrě

Více

FORT-PLASTY s.r.o., Hulínská 2193/2a, 767 01 Kroměříž, CZ tel.: +420 575 755 711, e-mail: info@fort-plasty.cz, www.fort-plasty.cz

FORT-PLASTY s.r.o., Hulínská 2193/2a, 767 01 Kroměříž, CZ tel.: +420 575 755 711, e-mail: info@fort-plasty.cz, www.fort-plasty.cz FORT-LASTY s.r.o., Hulíská 2193/2a, 767 01 Kroměříž, CZ NQA ISO 9001 0 7. Vetilátory řady a Vetilátory řady a slouží k odsáváí vzdušiy s obsahem agresivích látek, jako jsou kyseliy a louhy především z

Více

Speciální podzimní. nabídky. Těšíme se na Vás na Pragodentu. Tentokrát v pravém křídle Průmyslového paláce!

Speciální podzimní. nabídky. Těšíme se na Vás na Pragodentu. Tentokrát v pravém křídle Průmyslového paláce! Speciální podzimní nabídky Platné od 5. října 2009 do 27. listopadu 2009** Těšíme se na Vás na Pragodentu. Tentokrát v pravém křídle Průmyslového paláce! Absolutní rekord: objemové < 1% smrštění! * Dokonalá

Více

Současnost a budoucnost provozní podpory podle zákona POZE

Současnost a budoucnost provozní podpory podle zákona POZE Současost a budoucost provozí podpory podle zákoa POZE ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD Odbor podporovaých zdrojů poze@eru.cz Ig. Kristiá Titka 20. 11. 2018 Frymburk Rada ERÚ od 1. 8. 2018 JUDr. PhDr. Vratislav

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 12. 2016 28. 2. 2017 Vyzkoušejte si Sof-Lex Diamond ZDARMA! Objednávejte na www.go.3m.com/estetika Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz

Více

Sekvenční logické obvody(lso)

Sekvenční logické obvody(lso) Sekvečí logické obvody(lso) 1. Logické sekvečí obvody, tzv. paměťové čley, jsou obvody u kterých výstupí stavy ezávisí je a okamžitých hodotách vstupích sigálů, ale jsou závislé i a předcházejících hodotách

Více

4 Získejte to nejlepší. Všestranně využitelný prostor se stylovým exteriérem. 6 Poznejte své druhé já. Připravte se na zážitek z dynamické jízdy.

4 Získejte to nejlepší. Všestranně využitelný prostor se stylovým exteriérem. 6 Poznejte své druhé já. Připravte se na zážitek z dynamické jízdy. Mazda2 Mazda2 4 Získejte to ejlepší Všestraě využitelý prostor se stylovým exteriérem. 6 Pozejte své druhé já Připravte se a zážitek z dyamické jízdy. 8 Prostor a všestraá využitelost Flexibilí ložý prostor

Více

(varianta s odděleným hodnocením investičních nákladů vynaložených na jednotlivé privatizované objekty)

(varianta s odděleným hodnocením investičních nákladů vynaložených na jednotlivé privatizované objekty) (variata s odděleým hodoceím ivestičích ákladů vyaložeých a jedotlivé privatizovaé objekty) Vypracoval: YBN CONSULT - Zalecký ústav s.r.o. Ig. Bedřich Malý Ig. Yvetta Fialová, CSc. Václavské áměstí 1 110

Více

Katalog odrůd cukrovky 2018 SEJEME BUDOUCNOST OD ROKU 1856

Katalog odrůd cukrovky 2018 SEJEME BUDOUCNOST OD ROKU 1856 Katalog odrůd cukrovky 2018 SEJEME BUDOUCNOST OD ROKU 1856 Obsah 03 Obsah Odrůdy s tolerací k rizomáii a cerkosporioze 04 NATURA KWS 05 PICOBELLA KWS 06 MARENKA KWS Odrůdy s tolerací k rizomáii a ematodům

Více

Deskriptivní statistika 1

Deskriptivní statistika 1 Deskriptiví statistika 1 1 Tyto materiály byly vytvořey za pomoci gratu FRVŠ číslo 1145/2004. Základí charakteristiky souboru Pro lepší představu používáme k popisu vlastostí zkoumaého jevu určité charakteristiky

Více

značka kvality exkluzivně v

značka kvality exkluzivně v začka kvality exkluzivě v availlo 2 availlo availlo, jediečá svým desigem a mimořádá půvabem. Moderí a přesto adčasová, tvarovaá tak, že a vás udělá dojem, ale evtíravá. ktuálí desig pro aši dobu. Životí

Více

základním prvkem teorie křivek v počítačové grafice křivky polynomiální n

základním prvkem teorie křivek v počítačové grafice křivky polynomiální n Petra Suryková Modelováí křivek základím prvkem teorie křivek v počítačové grafice křivky polyomiálí Q( t) a a t... a t polyomiálí křivky můžeme sado vyčíslit sado diferecovatelé lze z ich skládat křivky

Více

EFEKTIVNOST ENVIRONMENTÁLNÍCH INVESTIC

EFEKTIVNOST ENVIRONMENTÁLNÍCH INVESTIC EFEKTIVNOST ENVIRONMENTÁLNÍCH INVESTIC Marcela Kožeá Uiverzita Pardubice, Fakulta ekoomicko-správí, Ústav ekoomiky a maagemetu Abstract: Ivestmet decisio makig belogs to the most importat decisio of eterprise

Více

Výukový modul III.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Výukový modul III.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Základy práce s tabulkou Výukový modul III. Iovace a zkvalitěí výuky prostředictvím ICT Téma III..3, pracoví list 3 Techická měřeí v MS Ecel Průměry a četosti, odchylky změřeých hodot. Ig. Jiří Chobot

Více

Zehnder Radiator Bench (s lavicí)

Zehnder Radiator Bench (s lavicí) POPIS ÝROBKU Popis výrobku U radiatorů jsou čláky radiátoru položey vodorově ad sebou. Při stejém využití jako lavice ebo odkládací plocha abízí Zehder radiátory s lavicí jiou optiku ež obvyklý radiátor

Více

NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGIE VYSOCE VÝKONNÝCH STOPKOVÝCH FRÉZ PRO NEREZOVÉ A TĚŽKO OBROBITELNÉ MATERIÁLY

NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGIE VYSOCE VÝKONNÝCH STOPKOVÝCH FRÉZ PRO NEREZOVÉ A TĚŽKO OBROBITELNÉ MATERIÁLY VQ NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGIE VYSOCE VÝKONNÝCH STOPKOVÝCH FRÉZ PRO NEREZOVÉ A TĚŽKO OBROBITELNÉ MATERIÁLY 219.5 B236CZ VQ REVOLUČNÍ VÝKON U TĚŽKOOBROBITELNÝCH MATERIÁLŮ INOVATIVNÍ TECHNOLOGIE Čelí stopkové

Více

1.3. POLYNOMY. V této kapitole se dozvíte:

1.3. POLYNOMY. V této kapitole se dozvíte: 1.3. POLYNOMY V této kapitole se dozvíte: co rozumíme pod pojmem polyom ebo-li mohočle -tého stupě jak provádět základí početí úkoy s polyomy, kokrétě součet a rozdíl polyomů, ásobeí, umocňováí a děleí

Více

AquaSoftener. Návod k obsluze. Úpravny na změkčení vody AquaSoftener 170, 350 a 440

AquaSoftener. Návod k obsluze. Úpravny na změkčení vody AquaSoftener 170, 350 a 440 AquaSofteer Návod k obsluze Úpravy a změkčeí vody AquaSofteer 170, 350 a 440, s.r.o. Podbabská 81/17, 160 00 Praha 6, Czech Republic www.eucl.cz ifo@eucl.cz Uživatelská příručka Obsah Před zahájeím používáí

Více

IAJCE Přednáška č. 12

IAJCE Přednáška č. 12 Složitost je úvod do problematiky Úvod praktická realizace algoritmu = omezeí zejméa: o časem o velikostí paměti složitost = vztah daého algoritmu k daým prostředkům: časová složitost každé možiě vstupích

Více

4EK311 Operační výzkum. 4. Distribuční úlohy LP část 2

4EK311 Operační výzkum. 4. Distribuční úlohy LP část 2 4EK311 Operačí výzkum 4. Distribučí úlohy LP část 2 4.1 Dopraví problém obecý model miimalizovat za podmíek: m z = c ij x ij i=1 j=1 j=1 m i=1 x ij = a i, i = 1, 2,, m x ij = b j, j = 1, 2,, x ij 0, i

Více

v aktuálních katalozích Porsche Tequipment nebo v našem online tel.: fax:

v aktuálních katalozích Porsche Tequipment nebo v našem online tel.: fax: V zimě se ze silice ěkdy stává sjezdovka. Ale jako sportovce Vás to přece eodradí. Sada kompletích 18palcových zimích kol Carrera IV z Porsche Tequipmet.* Váš vůz Porsche představuje Co apříklad ová sada

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 6. 31. 8. 2017 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexn jší informace, p ehledn jší struktura. My umíme zuby 3M nejinovativn jší

Více

Tržní ceny odrážejí a zahrnují veškeré informace předpokládá se efektivní trh, pro cenu c t tedy platí c t = c t + ε t.

Tržní ceny odrážejí a zahrnují veškeré informace předpokládá se efektivní trh, pro cenu c t tedy platí c t = c t + ε t. Techická aalýza Techická aalýza z vývoje cey a obchodovaých objemů akcie odvozuje odhad budoucího vývoje cey. Dalšími metodami odhadu vývoje ce akcií jsou apř. fudametálí aalýza (zkoumá podrobě účetictví

Více

Geometrická optika. Zákon odrazu a lomu světla

Geometrická optika. Zákon odrazu a lomu světla Geometrická optika Je auka o optickém zobrazováí. Je vybudováa a 4 zákoech, které vyplyuly z pozorováí a ke kterým epotřebujeme zalosti o podstatě světla: ) přímočaré šířeí světla (paprsky) ) ezávislost

Více

Vytápění BT01 TZB II - cvičení

Vytápění BT01 TZB II - cvičení CZ..07/2.2.00/28.030 Středoevropské cetrum pro vytvářeí a realizaci iovovaých techicko-ekoomických studijích programů Vytápěí BT0 TZB II - cvičeí Zadáí Pro vytápěé místosti vašeho objektu avrhěte otopá

Více

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Sp.z.sukls240754/2012, sukls240755/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Solifeaci PMCS 5 mg Solifeaci PMCS 10 mg potahovaé tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Solifeaci PMCS 5 mg:

Více

Katalog produktů 2006/2007. Express. Rocatec. Ketac. RelyX Adper. Pentamix. Ubistesin. Sof-Lex. Filtek. Dentální produkty pro Váš úspěch.

Katalog produktů 2006/2007. Express. Rocatec. Ketac. RelyX Adper. Pentamix. Ubistesin. Sof-Lex. Filtek. Dentální produkty pro Váš úspěch. Dentální produkty pro Váš úspěch Rocatec Express Clinpro Sinfony Katalog produktů 2006/2007 Pentamix Impregum RelyX Adper Filtek Sof-Lex Protemp Ubistesin Elipar Ketac Katalog produktů 3M Česko, spol.

Více

Mod(x) = 2, Med(x) = = 2

Mod(x) = 2, Med(x) = = 2 Pracoví list č.. Při zjišťováí počtu ezletilých dětí ve třiceti vybraých rodiách byly získáy tyto výsledky:,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,. Uspořádejte získaé údaje do tabulky rozděleí četostí a vyjádřete

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls137901/2012 a sukls137903/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

Příloha č. 2 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls137901/2012 a sukls137903/2012 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Příloha č. 2 k rozhodutí o převodu registrace sp.z. sukls137901/2012 a sukls137903/2012 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU Solifeaci Medico Uo 5 mg potahovaé tablety Solifeaci Medico Uo 10 mg

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M nejinovativn jší dentální spole nost na sv t už 11 let za sebou. 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 9. - 30. 11. 2017 Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexn jší

Více

Měřící technika - MT úvod

Měřící technika - MT úvod Měřící techika - MT úvod Historie Už Galileo Galilei zavádí vědecký přístup k měřeí. Jeho výrok Měřit vše, co je měřitelé a co eí měřitelým učiit platí stále. - jedotá soustava jedotek fyz. veliči - símače

Více

Speciální nabídka. Ordinace podzim zima 2014. Platí od 1. 9. do 31. 12. 2014. sledujte nás na facebook.com/gceurope. GC Restorative Dentistry Guides

Speciální nabídka. Ordinace podzim zima 2014. Platí od 1. 9. do 31. 12. 2014. sledujte nás na facebook.com/gceurope. GC Restorative Dentistry Guides Speciální nabídka Ordinace podzim zima 2014 Platí od 1. 9. do 31. 12. 2014. GC Restorative Dentistry Guides sledujte nás na facebook.com/gceurope Bond G-ænial Flo & Universal Flo Univerzální výplňový materiál

Více

Speciální nabídky

Speciální nabídky 3M Oral Care Solutions Division Speciální nabídky 1. 3. - 31. 5. 2017 Maxdent s.r.o. Ondračka Martin Tel: 608 243 383 email: ondracka@max-dent.cz Navštivte naše internetové stránky www.3mespe.cz - komplexn

Více

2 STEJNORODOST BETONU KONSTRUKCE

2 STEJNORODOST BETONU KONSTRUKCE STEJNORODOST BETONU KONSTRUKCE Cíl kapitoly a časová áročost studia V této kapitole se sezámíte s možostmi hodoceí stejorodosti betou železobetoové kostrukce a prakticky provedete jede z možých způsobů

Více

SIMONA Materiály pro vystýlky

SIMONA Materiály pro vystýlky .report Techické iformace společosti SMONA AG 2/2012 Maximálí bezpečost pro vystýlky a kombiovaé kostrukce SMONA Materiály pro vystýlky Váš parter Příprava spojeí dvou válcových dílů Společost SMONA abízí

Více

SPECIÁLNÍ NABÍDKA. 4. čtvrtletí Platnost akcí v celém letáku: nebo do vyprodání zásob. Ceny včetně DPH.

SPECIÁLNÍ NABÍDKA. 4. čtvrtletí Platnost akcí v celém letáku: nebo do vyprodání zásob. Ceny včetně DPH. SPECIÁLNÍ NABÍDKA 4. čtvrtletí 2019 Platnost akcí v celém letáku: 1. 10. - 31. 12. 2019 nebo do vyprodání zásob. Ceny včetně DPH. SKLOIONOMERNÍ CEMENTY riva self cure / riva self cure HV Riva self cure

Více

Tiskárny samolepících štítků

Tiskárny samolepících štítků Tiskáry samolepících štítků Ozačeí, které Vám vydrží Přeosé modely - P-touch 1010/7100VP/1280DT/1830VP/7500VP/7600VP LAMINOVANÉ PÁSKY P-touch 1010 PŘENOSNÉ, A PROTO VŽDY PŘI RUCE Jedoduchá obsluha, malé

Více

Experimentální postupy. Koncentrace roztoků

Experimentální postupy. Koncentrace roztoků Experimetálí postupy Kocetrace roztoků Kocetrace roztoků možství rozpuštěé látky v roztoku. Hmotostí zlomek (hmotostí proceta) Objemový zlomek (objemová proceta) Molárí zlomek Molarita (molárí kocetrace)

Více

4 DOPADY ZPŮSOBŮ FINANCOVÁNÍ NA INVESTIČNÍ ROZHODOVÁNÍ

4 DOPADY ZPŮSOBŮ FINANCOVÁNÍ NA INVESTIČNÍ ROZHODOVÁNÍ 4 DOPADY ZPŮSOBŮ FACOVÁÍ A VESTČÍ ROZHODOVÁÍ 77 4. ČSTÁ SOUČASÁ HODOTA VČETĚ VLVU FLACE, CEOVÝCH ÁRŮSTŮ, DAÍ OPTMALZACE KAPTÁLOVÉ STRUKTURY Čistá současá hodota (et preset value) Jedá se o dyamickou metodu

Více

Baumit Beto. Sanace betonových konstrukcí

Baumit Beto. Sanace betonových konstrukcí Baumit Beto Saace betoových kostrukcí Kompletí systém pro opravy betoových kostrukcí Dlouhodobá ochraa proti korozi výztuže Ochraa proti působeí mrazu a posypových solí Baumit Beto Saace betou v systému

Více

Symptomatická léčba urgentní inkontinence a/nebo zvýšené frekvence močení a urgence u pacientů se syndromem hyperaktivního močového měchýře.

Symptomatická léčba urgentní inkontinence a/nebo zvýšené frekvence močení a urgence u pacientů se syndromem hyperaktivního močového měchýře. Sp.z.sukls118965/2013 a k sukls118966/2013 SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Solifeaci Actavis 5 mg Solifeaci Actavis 10 mg potahovaé tablety 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Solifeaci

Více

Ústav fyzikálního inženýrství Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně GEOMETRICKÁ OPTIKA. Přednáška 10

Ústav fyzikálního inženýrství Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně GEOMETRICKÁ OPTIKA. Přednáška 10 Ústav yzikálího ižeýrství Fakulta strojího ižeýrství VUT v Brě GEOMETRICKÁ OPTIKA Předáška 10 1 Obsah Základy geometrické (paprskové) optiky - Zobrazeí cetrovaou soustavou dvou kulových ploch. Rovice čočky.

Více

Expertní Systémy. Tvorba aplikace

Expertní Systémy. Tvorba aplikace Tvorba aplikace Typ systému malý velký velmi velký Počet pravidel 50-350 500-3000 10000 Počet člověkoroků 0.3-0.5 1-2 3-5 Cea projektu (v tis.$) 40-60 500-1000 2000-5000 Harmo, Kig (1985) Vytvořeí expertího

Více

UPLATNĚNÍ ZKOUŠEK PŘI PROHLÍDKÁCH MOSTŮ

UPLATNĚNÍ ZKOUŠEK PŘI PROHLÍDKÁCH MOSTŮ 3..- 4.. 2009 DIVYP Bro, s.r.o., Filipova, 635 00 Bro, http://www.divypbro.cz UPLATNĚNÍ ZKOUŠEK PŘI PROHLÍDKÁCH MOSTŮ autoři: prof. Ig. Mila Holický, PhD., DrSc., Ig. Karel Jug, Ph.D., doc. Ig. Jaa Marková,

Více

I. Výpočet čisté současné hodnoty upravené

I. Výpočet čisté současné hodnoty upravené I. Výpočet čisté současé hodoty upraveé Příklad 1 Projekt a výrobu laserových lamp pro dermatologii vyžaduje ivestici 4,2 mil. Kč. Předpokládají se rovoměré peěží příjmy po zdaěí ve výši 1,2 mil. Kč ročě

Více

1 ROVNOMĚRNOST BETONU KONSTRUKCE

1 ROVNOMĚRNOST BETONU KONSTRUKCE ROVNOMĚRNOST BETONU KONSTRUKCE Cíl kapitoly a časová áročost studia V této kapitole se sezámíte s možostmi hodoceí rovoměrosti betou železobetoové kostrukce a prakticky provedete jede z možých způsobů

Více

2 IDENTIFIKACE H-MATICE POPISUJÍCÍ VEDENÍ Z NAMĚŘENÝCH HODNOT

2 IDENTIFIKACE H-MATICE POPISUJÍCÍ VEDENÍ Z NAMĚŘENÝCH HODNOT 2 IDENIFIKACE H-MAICE POPISUJÍCÍ VEDENÍ Z NAMĚŘENÝCH HODNO omáš Novotý ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ ECHNICKÉ V PRAZE Faulta eletrotechicá Katedra eletroeergetiy. Úvod Metody založeé a loalizaci poruch pomocí H-matic

Více

523/2006 Sb. VYHLÁŠKA

523/2006 Sb. VYHLÁŠKA 523/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze de 21. listopadu 2006, kterou se staoví mezí hodoty hlukových ukazatelů, jejich výpočet, základí požadavky a obsah strategických hlukových map a akčích pláů a podmíky účasti veřejosti

Více

ciální abídka Speciální nabídka Ordinace jaro léto 2014 Platí od 1. 5. do 31. 8. 2014 sledujte nás na facebook.com/gceurope

ciální abídka Speciální nabídka Ordinace jaro léto 2014 Platí od 1. 5. do 31. 8. 2014 sledujte nás na facebook.com/gceurope ciální Speciální nabídka abídka Ordinace jaro léto 2014 Platí od 1. 5. do 31. 8. 2014 GC Restorative Dentistry Guides sledujte nás na facebook.com/gceurope Nový rozměr ve výplňové stomatologii EQUIA je

Více

STUDIUM MAXWELLOVA ZÁKONA ROZDĚLENÍ RYCHLSOTÍ MOLEKUL POMOCÍ DERIVE 6

STUDIUM MAXWELLOVA ZÁKONA ROZDĚLENÍ RYCHLSOTÍ MOLEKUL POMOCÍ DERIVE 6 Středoškolská techika 00 Setkáí a prezetace prací středoškolských studetů a ČVUT STUDIUM MAXWELLOVA ZÁKONA ROZDĚLENÍ RYCHLSOTÍ MOLEKUL POMOCÍ DERIVE 6 Pavel Husa Gymázium Jiřího z Poděbrad Studetská 66/II

Více

Systémové vodící stěny a dopravní zábrany

Systémové vodící stěny a dopravní zábrany Vyvíjíme bezpečost. Systémové vodící stěy a dopraví zábray Fukčí a estetické řešeí v dopravě eje pro města a obce. www.deltabloc.cz CITYBLOC Více bezpečosti pro všechy účastíky siličího provozu Jediečá

Více

9.1.12 Permutace s opakováním

9.1.12 Permutace s opakováním 9.. Permutace s opakováím Předpoklady: 905, 9 Pedagogická pozámka: Pokud echáte studety počítat samostatě příklad 9 vyjde tato hodia a skoro 80 miut. Uvažuji o tom, že hodiu doplím a rozdělím a dvě. Př.

Více

PODNIKOVÁ EKONOMIKA A MANAGEMENT (2-letý) (písemný test, varianta B)

PODNIKOVÁ EKONOMIKA A MANAGEMENT (2-letý) (písemný test, varianta B) Přijímací řízeí pro akademický rok 24/5 a magisterský studijí program: PODNIKOVÁ EKONOMIKA A MANAGEMENT (2-letý) (písemý test, variata B) Zde alepte své uiverzití číslo U každé otázky či podotázky v ásledujícím

Více