roku 2009 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "roku 2009 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA"

Transkript

1 Kontrola kvality poskytovaných sociálních služeb roku 2009 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA Projekt Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje reg. č. CZ.1.04/3.1.00/ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

2 Osnova 1 Úvodní informace. 3 2 Vyhodnocení dotazníkového šetření Komentář ke kapacitě sociálních služeb Shrnutí 24 5 Zjištění a doporučení 25 Příloha č. 1 Dotazník Příloha č. 2 Grafické znázornění služby Azylové domy Příloha č. 3 Grafické znázornění služby Domy na půli cesty Příloha č. 4 Grafické znázornění služby Terénní programy Příloha č. 5 Grafické znázornění služby Nízkoprahová denní centra Příloha č. 6 Grafické znázornění služby Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Příloha č. 7 Grafické znázornění služby Sociálně aktivizační služby pro děti a mládež Příloha č. 8 Grafické znázornění služby Sociálně terapeutické dílny Příloha č. 9 Grafické znázornění služby Sociální rehabilitace Příloha č. 10 Grafické znázornění služby Intervenční centrum Příloha č. 11 Dotazník poskytovatele Spondea při ČKK, o. p. s. Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

3 1 Úvodní informace 1.1 Předmět a způsob kontroly Předmětem prováděné kontroly byla kvalita vybraných sociálních služeb poskytovaných v Jihomoravském kraji. Kontrola byla provedena podle požadavků objednatele, Jihomoravského kraje, na základě smlouvy Ověřování kvality poskytovaných služeb z pohledu cílových skupin veřejná zakázka na výběr dodavatele poradenských, konzultačních a monitorovacích služeb, uzavřené d , způsobem přímého dotazníkového šetření u uživatelů jednotlivých sociálních služeb. Poskytovatelé sociálních služeb byli poskytovatelem, poradenskou, konzultační a monitorovací firmou EURONEST s.r.o. požádáni o spolupráci při provádění kontroly. Na základě doporučení poskytovatelů jim byly předány dotazníky a poskytovatelé sami dle svého uvážení a možností oslovovali uživatele dané sociální služby se žádostí o vyplnění dotazníku. 1.2 Termín kontroly Dotazníkové šetření bylo po konzultaci s poskytovateli jednotlivých sociálních služeb provedeno v období od druhé poloviny září do konce listopadu Šetření bylo možné provést pouze v měsíci listopadu, jak bylo zadáno objednatelem, boť by bylo možné získat minimální požadovaný počet vyplněných dotazníků vycházející z měsíční kapacity dané sociální služby. 1.3 Rozsah kontroly Kontrola kvality poskytovaných sociálních služeb byla provedena dle požadavků objednatele u těchto sociálních služeb: 3 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

4 Sociální služba Azylové domy Sociální služba Domy na půli cesty Sociální služba Terénní programy Sociální služba Nízkoprahová denní centra Sociální služba Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Sociální služba Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Sociální služba Sociálně terapeutické dílny Sociální služba Sociální rehabilitace Sociální služby Intervenční centrum 1.4 Dotazník Konkrétní podoba dotazníku byla vytvořena poskytovatelem a předána objednateli k odsouhlasení d Objednatel dotazník upravil a novou podobu odeslal zpět poskytovateli d Dotazník je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 1). 4 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

5 2 Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení provedeného dotazníkového šetření u uživatelů poskytovaných sociálních služeb v Jihomoravském kraji je rozděleno podle jednotlivých sociálních služeb. 2.1 Sociální služba Azylové domy Služba Azylové domy je poskytována v šesti okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město, Znojmo, Blansko, Břeclav, Vyškov a Hodonín. Kapacita služby je 795 klientů, dotazníkové šetření bylo provedeno u 450 klientů, což představuje více jak 56 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 247 žen a 203 mužů. Nejvíce respondentů bylo ve věku let (126 respondentů), jméně pak ve věku do 18 let (33 dotázaných). Nejvíce respondentů je české národnosti, a to 319, dále se objevují národnosti moravská (79 respondentů), slovenská (24 respondentů) a další. Nejvíce uživatelů sociální služby má základní vzdělání (169 respondentů), méně pak střední vzdělání bez maturity a střední vzdělání s maturitou (150, resp. 61 respondentů). Nejméně uživatelů má pak vyšší odborné bo vysokoškolské vzdělání či jsou bez vzdělání. Nejvíce respondentů odpovědělo, že službu využívá 3 6 měsíců (127 respondentů), jméně 2 3 roky (37 respondentů). Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Brno město (327 dotázaných), jméně pak v okrese Vyškov (8 dotázaných). Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese. V okrese Brno venkov ní služba Azylové domy v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, konkrétně 381 respondentů. Naprostá většina klientů sociální služby (439 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Většina dotazovaných (417 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u 5 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

6 poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 339 klientů sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby, pouze jeden klient uvedl, že je. 267 dotázaných je o s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby, o je 19 respondentů a 46 respondentů zaškrtlo žádnou odpověď. Můžeme předpokládat, že jčastějším důvodem je používání intertu, znalost webových strák poskytovatele či srozumitelnost otázky, resp. pojmu webové stránky. Téměř 75procentní většina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (334 respondentů), 95 dotázaných (23 %) je se srozumitelností informací spíše o. Na otázku, zda jsou uživatelé služby i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována, odpovídali následovně: 315 respondentů uvedlo, že je o, 114 dotázaných je spíše o, o a o je 16, resp. 5 respondentů. S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a, 345 respondentů zaškrtlo, 97 respondentů spíše a 7 respondentu je o a 1. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, 339 respondentů je o, 96 spíše o, 13 dotázaných je s kvalitou o a 2 i. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení přístupu a zázemí (46, resp. 57 krát), dále pak prostředí a rozsah služeb (39, resp. 41 krát) a další. 41 respondentů uvedlo další náměty na zlepšení (citace: jiné chování sociální pracovnice, pevný domácí řád, více přístupu k počítačům, erární oblečení, déle televize, lepší strava v děli, pestřejší večerní strava - příliš monotónní večerní strava, věčný chutný aspik, mluví se pravda, sousedi vše vědí, co se stalo, čistota, sytější strava, pochopení, porozumění, odpuštění, morálka, větší duchovní vedení, přístup ostatních klientů k soc. pracovníkům - ať jsou sprostí, televize na pokoj, lepší dětský koutek, pískoviště a jiné prolézačky, povolit návštěvy, společenská místnost) Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 2). 6 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

7 2.2 Sociální služba Domy na půli cesty Služba Domy na půli cesty je poskytována ve dvou okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město a Brno venkov. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město a Brno - venkov je 25 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 23 uživatelů služby, což představuje 92 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 6 žen a 17 mužů. Nejvíce respondentů je ve věku let (21 respondentů). Nejvíce dotázaných je české národnosti, a to 17, dále se objevují národnosti moravská (3 respondentů), slovenská, polská a jiná (vždy 1 respondent). Nejvíce uživatelů sociální služby má základní a střední vzdělání bez maturity (11, resp. 10 respondentů), žádný z dotázaných má vyšší odborné bo vysokoškolské vzdělání. Nejvíce dotázaných využívá sociální službu 3 6 měsíců (9 respondentů) a žádný déle ž 3 roky. Dotazníkové šetření bylo provedeno v okrese Brno město v počtu 14 dotazníků a v okrese Brno venkov v počtu 9 dotazníků. Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese. V dalších okresech ní služba Domy na půli cesty v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, konkrétně 16 respondentů. Naprostá většina klientů sociální služby (21 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Nadpoloviční většina dotazovaných (14 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 10 klientů sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby, 3 klienti uvedli, že jsou i. 7 dotázaných je o s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby (přibližně 30%), 7 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

8 o je 10 respondentů. 9 klientů shledalo informace poskytovatele sociální služby srozumitelné, 8 dotázaných je se srozumitelností informací spíše o. 4 uživatelé služby jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována, jvíce dotázaných je spíše o (9 respondentů). S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a, 10 respondentů zaškrtlo, shodně 6 respondentů spíše a. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, opět 10 respondentů zaškrtlo, shodně 6 respondentů spíše a. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení rozsahu služeb (9 respondentů), dále pak prostředí (7 respondentů) či kvality (6 respondentů). 1 respondent vyjádřil jiná doporučení ( lepší postele, více nádobí, možnost vařit v noci ). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 3). 8 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

9 2.3 Sociální služba Terénní programy Služba Terénní programy je poskytována v těchto okresech Jihomoravského kraje: Brno město a Blansko. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město, Znojmo a Hodonín je 72 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 148 uživatelů služby, což představuje 206 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 139 žen a 9 mužů. Většina respondentů je ve věku let (59 respondentů) a let (82 respondentů). Všichni respondenti jsou české (98) a slovenské (50) národnosti. Nejvíce uživatelů sociální služby střední vzdělání bez maturity (67 respondentů), 1 dotázaný je bez vzdělání. Nejvíce respondentů využívá službu 3 6 měsíců (67 respondentů), žádný déle ž 2 roky. Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Brno město (101), jméně pak v okrese Hodonín (8 dotázaných). Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese. V okrese Brno venkov, Blansko, Břeclav a Vyškov ní služba Terénní programy v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla naprostá většina dotazovaných, a to 134 respondentů. Opět většina klientů sociální služby (123 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Nadpoloviční většina dotazovaných (94 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. Více ž polovina klientů sociální služby vyjádřila ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby (86 respondentů), žádný klient uvedl, že je. Většina dotázaných (58) je o s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby, i jsou 4 respondenti a 34 respondentů zaškrtlo žádnou odpověď. Můžeme předpokládat, že jčastějším důvodem je používání intertu, znalost 9 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

10 webových strák poskytovatele či srozumitelnost otázky, resp. pojmu webové stránky. Více ž polovina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (76 respondentů), 64 dotázaných je se srozumitelností informací spíše o a 1 dotázaný odpověděl. Obdobně odpovídali uživatelé služby na otázku, zda jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována. 59 respondentů uvedlo, že je o, 59 dotázaných je spíše o, o a o je 18, resp. 4 respondenti. 8 dotázaných uvedlo odpověď. S přístupem poskytovatele sociální služby je nadpoloviční většina dotázaných a (86 respondentů), 54 dotázaných je spíše o. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, 85 respondentů je o, 56 spíše o, 7 dotázaných je s kvalitou o. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení dostupnosti (15 krát) a zázemí (7 krát). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 4). 10 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

11 2.4 Sociální služba Nízkoprahová denní centra Služba Nízkoprahová denní centra je poskytována ve čtyřech okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město, Blansko, Břeclav a Hodonín. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město, Blansko, Břeclav a Hodonín je 154 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 117 uživatelů služby, což představuje 76 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 37 žen a 80 mužů. Nejvíce respondentů je ve věku nad 55 let (37 respondentů), pouze jeden dotázaný je mladší 18 let. Nejvíce respondentů je české národnosti, a to 79, dále se objevují národnosti moravská (19 respondentů), slovenská (16 respondentů), ukrajinská a romská (1, resp. 2 respondenti). Nejvíce uživatelů sociální služby má základní vzdělání (48 respondentů), méně pak střední vzdělání bez maturity a střední vzdělání s maturitou (38, resp. 19 respondentů). Délka využívání sociální služby Nízkoprahová denní centra je ve všech kategoriích téměř srovnatelná. Nejvíce respondentů odpovědělo, že službu využívají 1-3 měsíce (32 respondentů). Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Brno město (50), jméně pak v okrese Hodonín (19). Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese. V okrese Brno venkov, Vyškov a Znojmo ní služba Nízkoprahová denní centra v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, konkrétně 70 respondentů. Naprostá většina klientů sociální služby (107 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Taktéž většina dotazovaných (96 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 87 klientů sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby, pouze jeden klient uvedl, že je. 1 dotázaný odpověděl s 11 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

12 poznámkou bez komentáře. 67 dotázaných je o s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby, i jsou 3 respondenti a 22 respondentů zaškrtlo žádnou odpověď. Vzhledem k charakteru cílové skupiny služby můžeme jako jčastější důvod definovat používání intertu, znalost webových strák poskytovatele či srozumitelnost otázky, resp. pojmu webové stránky. Většina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (89 respondentů), 27 dotázaných je se srozumitelností informací spíše o, jeden uživatel služby odpověděl opět s poznámkou bez komentáře. Obdobně odpovídali uživatelé služby na otázku, zda jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována. 82 respondentů uvedlo, že je o, 28 dotázaných je spíše o, i a i jsou 4, resp. 3 respondenti. S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a (91 respondentů), 20 respondentů je spíše o a pouze 1 respondent je. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, 91 respondentů je o, 24 spíše o, 2 dotázaní jsou s kvalitou i. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení v rozsahu služeb (28 krát), přístupu (11 krát) a zázemí (8 krát), 15 respondentů uvedlo jiná doporučení (citace: ubytování s noclehárnou, prodloužení doby NDC, více možností hygieny, více sprch, strava zdarma, zlepšení lidských vztahů, rozdíly v jednání s pečovateli, schody hůře hodím, prostředí málo místa, SP pro NDC, malý prostor NDC, prodej oděvů pro NDC, kuchyňka, chybí služba nočního centra, TV na denním centru, PC + intert, chybí noclehárna pro ženy, bavte se normálně ). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 5). 12 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

13 2.5 Sociální služba Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Služba Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež je poskytována v pěti okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město, Brno venkov, Blansko, Hodonín a Znojmo. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město, Brno venkov, Blansko, Hodonín a Znojmo je 88 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 128 uživatelů služby, což představuje 145 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 43 žen a 85 mužů. Všichni dotázaní jsou mladší 25 let, jvíce respondentů je ve věku do 18 let (102 respondentů). Nejvíce respondentů je české národnosti, a to 106, dále se objevují národnosti moravská (16 respondentů), ukrajinská (1 respondent), romská a mongolská (3, resp. 2 respondenti). Nejvíce uživatelů sociální služby má základní vzdělání (94 respondentů), méně pak střední vzdělání bez maturity a střední vzdělání s maturitou (16, resp. 8 respondentů). 7 uživatelů je bez vzdělání. Délka využívání sociální služby je ve všech kategoriích srovnatelná. Nejvíce respondentů odpovědělo, že službu využívají 3 6 měsíců (31 respondentů). Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Blansko (57), jméně pak v okrese Brno - město (11). Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese, dále pak ochoty uživatelů sociální služby. V okrese Břeclav a Vyškov ní služba Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, konkrétně 112 respondentů. Naprostá většina klientů sociální služby (124 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Taktéž většina dotazovaných (120 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 98 klientů sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli 13 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

14 sociální služby, pouze jeden klient uvedl, že je. Více jak polovina dotázaných (74) je a s informacemi na webových stránkách, o je 9 respondentů. 75procentní většina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (96 respondentů), 25 dotázaných je se srozumitelností informací spíše o. Obdobně odpovídali uživatelé služby na otázku, zda jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována. 105 respondentů uvedlo, že je o, 18 dotázaných je spíše o, i a i jsou 3, resp. 2 respondenti. S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a, 108 respondentů zaškrtlo, 16 respondentů spíše a pouze 4 respondenti jsou i bo i. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, 104 respondentů je o, 22 spíše o, 1 dotázaný je s kvalitou spíše a 1. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení rozsahu služeb (19 krát) a prostředí (16 krát). 8 respondentů vyjádřilo další doporučení (citace: možnost v zimě kouřit uvnitř, zřízení fotbalového klubu, kuřárna, víc turnajů, víc fotek na web, víc her na PC, otevřeno i v pátek, sobotu a děli a ve svátek). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 6). 14 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

15 2.6 Sociální služba Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Služba Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi je poskytována v šesti okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město, Blansko, Břeclav, Hodonín, Vyškov a Znojmo. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město, Blansko, Břeclav, Hodonín, Vyškov a Znojmo je 62 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 186 uživatelů služby, což představuje 300 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 143 žen a 43 mužů. Nejvíce respondentů mladších 18 let a ve věku do let (shodně 69 respondentů), jméně respondentů je starších 55 let (9 respondentů). Nejvíce respondentů je české národnosti, a to 175, dále se objevují národnosti moravská (5 respondentů), slovenská (3 respondenti), vietnamská, maďarská a jiná (shodně 1 respondent). Nejvíce uživatelů sociální služby má základní vzdělání (83 respondentů), méně pak střední vzdělání bez maturity a střední vzdělání s maturitou (41, resp. 26 respondentů). Nejméně uživatelů má pak vyšší odborné bo vysokoškolské vzdělání či jsou bez vzdělání. 9 dotázaných odpovědělo. Nejvíce respondentů využívá službu 6 měsíců 1 rok (57 respondentů), jméně pak déle jak 3 roky (9 dotázaných). Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Vyškov (99), jméně pak v okrese Břeclav a Znojmo (shodně 12). Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese a ochoty uživatelů sociální služby. V okrese Brno venkov ní služba Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, a to 161 respondentů. Naprostá většina klientů sociální služby (174 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Shodná 15 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

16 většina dotazovaných (174 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 152 klientů sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby, pouze jeden klient uvedl, že je. Nadpoloviční většina dotázaných je a s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby (125 respondentů), i jsou 2 respondenti a 24 respondentů zaškrtlo žádnou odpověď. Můžeme předpokládat, že jčastějším důvodem je používání intertu bo znalost webových strák poskytovatele. 80procentní většina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (149 respondentů), 34 dotázaných (celých 19 %) je se srozumitelností informací spíše o. Obdobně odpovídali uživatelé služby na otázku, zda jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována. 162 respondentů uvedlo, že je o, 23 dotázaných je spíše o, je 1 respondent. S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a, 168 respondentů zaškrtlo, 16 respondentů spíše a pouze 2 respondenti jsou i. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a (165 respondentů), 20 je spíše o a 1 dotázaný je s kvalitou spíše. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení rozsahu služeb (34 krát) a dostupnosti (19 krát), 5 respondentů vyjádřilo další doporučení (citace: více akcí, vyrábění, více aktivit pro maminky s dětmi, spolehlivější hlídání dětí, vybavená zahrada pro pobyt venku). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 7). 16 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

17 2.7 Sociální služba Sociálně terapeutické dílny Služba Sociálně terapeutické dílny je poskytována ve čtyřech okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město, Brno venkov, Hodonín a Znojmo. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město, Brno venkov, Hodonín a Znojmo je 15 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 85 uživatelů služby, což představuje 567 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 39 žen a 46 mužů. Nejvíce respondentů je ve věku let (47 respondentů), let (25 respondentů), dále 11 respondentů nad 55 let a 2 ve věku let. Nejvíce respondentů je české národnosti, a to 72, dále se objevují národnosti moravská (10 respondentů), slovenská (3 respondenti). Nejvíce uživatelů sociální služby má vzdělání střední s maturitou (31 respondentů), méně pak základní vzdělání a střední vzdělání bez maturity (24, resp. 20 respondentů). Nejméně uživatelů má pak vzdělání vysokoškolské (10 respondentů). Nejvíce respondentů využívá službu 3 a více let (28 respondentů). Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Brno město (33), jméně pak v okrese Brno - venkov. Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese. V okrese Blansko, Břeclav a Vyškov ní služba Sociálně terapeutické dílny v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, konkrétně 69 respondentů. Většina klientů sociální služby (83 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech. Taktéž většina dotazovaných (69 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 17 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

18 75 klientů sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby, 10 klientů uvedlo, že je spíše o. 36 dotázaných je o s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby, spíše o je 19 dotázaných, i jsou 2 dotázaní a je 1 respondent. 27 respondentů zaškrtlo žádnou odpověď. Můžeme předpokládat, že jčastějším důvodem je používání intertu, znalost webových strák poskytovatele či srozumitelnost otázky, resp. pojmu webové stránky. Téměř 80procentní většina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (66 respondentů), 19 dotázaných (22,35%) je se srozumitelností informací spíše o. Obdobně odpovídali uživatelé služby na otázku, zda jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována. 75 respondentů uvedlo, že je o, 8 dotázaných je spíše o, o a o je po 1 respondentovi. S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a, 76 respondentů zaškrtlo, 9 respondentů spíše. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, 72 respondentů je o, 13 spíše o. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení prostředí (14 krát), 14 respondentů si uvedlo další doporučení (citace: hrnčířský kruh, vedoucí STD by se měla více vžít do postavy vidomého člověka od narození, zajištění potřebného množství materiálů do STD, zajištění dobrého přístupu do dílny úklid chodníku v zimě, výuka cizích jazyků, více místa v dílně, cvičení, více výkonnou digestoř, rozšířit program, opravit vysavač, služba pravidelně utírá prach, kuchyňská linka, výkonnější odsavač, vyučovat ruský jazyk, pestřejší program jako výroba různých výrobků vymýšlení stále nového, aby se dělalo stále to samé, lepší orientaci a informovsti při výletech, aby jezdily pečovatelky včas). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 8). 18 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

19 2.8 Sociální služba Sociální rehabilitace Služba Sociální rehabilitace je poskytována v pěti okresech Jihomoravského kraje, a to: Brno město, Blansko, Hodonín, Vyškov a Znojmo. Kapacita poskytované služby v okresech Brno město, Blansko, Hodonín, Vyškov a Znojmo je 335 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 343 uživatelů služby, což představuje 102 % měsíční kapacity. Dotazník vyplnilo 185 žen a 158 mužů. Nejvíce respondentů je ve věku nad 55 let (139 respondentů), dále let (84 respondentů) a let (74 respondentů). Nejvíce respondentů je české národnosti, a to 187, dále se objevují národnosti moravská (140 respondentů), slovenská (10 respondentů), maďarská a romská (shodně 2 respondenti). Nejvíce uživatelů sociální služby má střední vzdělání bez maturity (112 respondentů), méně pak základní vzdělání (110 respondentů) a střední vzdělání s maturitou (62 respondentů). Nejvíce respondentů využívá službu 3 a více let (151 respondentů). Nejvíce uživatelů sociální služby vyplnilo dotazník v okrese Hodonín (141), jméně pak v okrese Znojmo. Počty vyplněných otazníků se odvíjejí zejména od kapacity sociální služby v daném okrese. V okrese Brno venkov a Břeclav ní služba Sociální rehabilitace v rámci projektu poskytována. Na otázku, zda jim byly poskytnuty informace o financování dané sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst, odpověděla nadpoloviční většina dotazovaných, konkrétně 314 respondentů, 2 dotázaní uvedli rozumím. Většina klientů sociální služby (335 dotazovaných) odpověděla, že obdržela informace o svých právech a povinnostech, 1 respondent opět uvedl rozumím. Taktéž většina dotazovaných (331 respondentů) podle odpovědí byla informována o místu a osobě u poskytovatele, kde je možné podávat stížnosti na sociální službu. 19 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

20 306 sociální služby vyjádřilo ost s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby. 184 dotázaných je o s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby, spíše o je 34, o je 6 a o 7 klientů. 112 respondentů zaškrtlo žádnou odpověď. Můžeme předpokládat, že jčastějším důvodem je používání intertu, znalost webových strák poskytovatele či srozumitelnost otázky, resp. pojmu webové stránky. Téměř 90procentní většina klientů shledala informace poskytovatele sociální služby srozumitelné (299 respondentů), 42 dotázaných je se srozumitelností informací spíše o. Obdobně odpovídali uživatelé služby na otázku, zda jsou i s prostředím, ve kterém je sociální služba poskytována. 294 respondentů uvedlo, že je o, 36 dotázaných je spíše o, o a o je 10, resp. 3 respondenti. S přístupem poskytovatele sociální služby je většina dotázaných a, 323 respondentů zaškrtlo, 20 respondentů spíše. S kvalitou poskytované služby je opět většina dotázaných uživatelů a, 312 respondentů je o, 29 spíše o, 1 dotázaný je s kvalitou, resp.. V poslední otázce týkající se doporučení ke zlepšení dotázaní jvíce doporučili zlepšení rozsahu služeb (25 krát), 16 respondentů vyjádřilo další doporučení ke zlepšení (citace: kurzy anglického jazyka, jazykový kurz anglického jazyka pro pokročilé, doplnit a rozšířit nové poznatky při procvičování poskytnutí první pomoci, učební materiál ke kurzu, poskytování služeb rodičům s dětmi ve školním věku ohled na celou rodinu s dětmi, psychologické poradenství v oblasti výchovy, asistenství zaměřit na rodinnou výchovu a péči (psaní úkolů, doprovod na rodinné výlety, podpora při přestupu na jinou školu, jednání na úřadech), setkávání rodičů s dětmi, volnočasové aktivity, informovst o poskytování služeb, zaměřit se na grafické programy, je zde malá místnost bez oken, navýšit kapacitu instruktorů sociální rehabilitace, občas chybějí informace o plánovaných akcích na intertových stránkách, dbát na aktuálnost, občasná setkání s klienty i po skončení služby, možnost bydlet zde stále, komunikace mezi uživateli, webové stránky, možnost častěji nakupovat). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 9). 20 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

21 2.9 Sociální služba Intervenční centrum Dotazníkové šetření u služby Intervenční centrum proběhlo pouze částečně. Důvodem je především citlivost cílové skupiny sociální služby, kdy klienti, kteří tuto sociální službu vyhledají, jsou vlivem domácího násilí všech stadií (psychického, fyzického, sexuálního, ekonomického) v příznivé sociální situaci. Při zajišťování dotazníkového šetření služby sly klientky žádost o vyplnění dotazníku značně libě, vyslovily názor, že dotazník obsahuje příliš osobní otázky a prakticky odmítly spolupracovat. Z tohoto důvodu byl v dotazníkovém šetření získán žádný dotazník. Vzhledem ke specifikaci této sociální služby a především vzhledem k citlivosti cílové skupiny je tento výsledek pochopitelný. Jelikož du službu poskytuje v Jihomoravském kraji pouze jeden poskytovatel, bylo tedy možné získat dotazníky od dalších (resp. jiných) poskytovatelů. Po konzultaci problému s Mgr. Dagmar Úlehlovou, ředitelkou organizace, se zde naskytla možnost společně dotazník upravit tak, aby odpovídal možnostem cílové skupiny a bylo tak možné zajistit dotazníkové šetření roku Z výše uvedených důvodů byly pro dotazníkové šetření roku 2009 použity dotazníky intervenčního centra Spondea při ČKK, o. p. s., které je jediným poskytovatelem služby Intervenční centrum. Dotazník je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 11). Služba Intervenční centrum je poskytována v jednom okrese Jihomoravského kraje, a to: Kapacita poskytované služby je 50 klientů. Dotazníkové šetření bylo provedeno u 8 uživatelů služby, což představuje 16 % měsíční kapacity. Na dotaz, zda jsou klienti i s vyhledáním služby, označením pracoviště a jeho dostupnosti, odpověděli všichni dotázaní (8). S vybavením čekárny jsou 4 klienti i, 1 klient uvedl, že je, a tři dotázáni odpověděli vím. S vybavením 21 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

22 interiéru konzultační místnosti je a většina klientů (7 dotázaných), pouze jeden odpověděl vím. Na otázku osti s vybavením azylové části odpovědělo 5 klientů, že ví, a 3 klienti odpověděli vůbec. Toto je zřejmě dáno tím, že dotázaní azylovou část využívají. S webovými stránkami vyjádřili ost pouze 2 klienti, další odpověděli vím bo odpověděli vůbec (4, resp. 2 odpovědi). Toto je zřejmě dáno tím, že klienti využívají Intert. Se zajištěním soukromí projevili ost všichni dotázaní (8). S přístupem pracovníků jsou i taktéž všichni dotázaní (8). S rozsahem poskytovaných služeb je o 5 respondentů. Pouze jeden odpověděl záporně, 2 odpověděli vím. Na dotaz, zda poradenství splnilo očekávání klientů, odpověděli všichni dotázaní (8) kladně. Na dotaz, zda klientům byly srozumitelně sděleny informace k zajištění jejich bezpečí, odpověděli všichni respondenti kladně (8). Na dotaz, zda byly srozumitelně sděleny informace potřebné k dalšímu řešení obtížné sociální situace, odpověděli všichni respondenti opět kladně. Na dotaz týkajícího se srozumitelnosti informací nutných k zajištění bezpečí pro děti odpovědělo 6 dotázaných kladně, 2 uvedli odpověď. Srozumitelné informace potřebné k jednání s dalšími institucemi dostalo 7 respondentů, pouze jeden odpověděl. Srozumitelnou informaci o možnosti stěžovat si na poskytovu službu dostalo 6 klientů, jeden odpověděl záporně a jeden ví. Na dotaz, zda byly poskytnuty srozumitelné informace ohledně financování sociální služby z OP LZZ odpovědělo 7 klientů kladně, 1 záporně. Všichni dotazovaní by služby Intervenčního centra doporučili svým známým. Na dotaz ohledně doporučení ke zlepšení nikdo z klientů uvedl žádnou možnost. Dotazník vyplnilo 8 žen. Nejvíce klientů je ve věku do 60 let (5 respondentů), dále do 40 let (3 respondenti). Většina klientů navštěvuje Intervenční centrum opakovaně (5 dotázaných). Grafické znázornění je přílohou této Hodnotící zprávy (příloha č. 10). 22 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

23 3 Komentář ke kapacitě sociálních služeb Dle smlouvy uvedené v bodě 1 Předmět a způsob kontroly je poskytovatel povin získat minimálně stvené procento vyplněných dotazníků a to v následující struktuře: Uživatelé sociální služby Azylové domy : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Domy na půli cesty : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Terénní programy : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Nízkoprahová denní centra : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Sociálně terapeutické dílny : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Sociální rehabilitace : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Uživatelé sociální služby Intervenční centrum : 50 % dotazníků z kapacity poskytované služby. Pro zjištění plnění zajištění dotazníků bylo využito údajů Tabulky kapacit, zaslané d Roční resp. měsíční kapacita jednotlivých poskytovaných služeb vychází z kapacit uvedených ve smlouvách a dodatcích uzavřených mezi JMK a jednotlivými poskytovateli soc. služeb. 23 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

24 4 Shrnutí Dotazníkové šetření bylo provedeno v sedmi okresech Jihomoravského kraje u těchto sociálních služeb: Azylové domy, Domy na půli cesty, Terénní programy, Nízkoprahová denní centra, Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, Sociálně terapeutické dílny, Sociální rehabilitace a Intervenční centrum. Celkem bylo respondenty vyplněno 1488 nymních dotazníků, jvíce v okrese Brno město. Převážná většina respondentů odpovídala kladně na otázky týkající se informovsti o financování služby z OP LZZ, o svých právech a povinnostech a o osobě přijímající stížnosti na službu. Převážná většina respondentů byla a s informacemi poskytovatele sociální služby, informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby, srozumitelností poskytovaných informací, prostředím, přístupem a také kvalitou sociální služby. Četná doporučení ke zlepšení se vztahovala zejména na rozšíření služeb, prostředí a zlepšení dostupnosti. Někteří respondenti vyjádřili jiná doporučení, která převážně odrážela požadavky na rozšíření poskytovaných služeb a zlepšení prostředí, kde je sociální služba poskytována. 24 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

25 5 Zjištění a doporučení Během dotazníkového řešení probíhaly konzultace mezi poskytovatelem (poradenskou, konzultační a monitorovací firmou) a poskytovateli sociálních služeb v Jihomoravském kraji. Poskytovatelé sociálních služeb často připomínkovali podobu dotazníku, která je pro cílovou skupinu sociálních služeb zcela vhodná, a sdělovali své postřehy. Uživatelé dotazníku velmi často rozuměli, formulace jsou příliš odborné, obsahují pro klienty jasné formulace a termíny. Mezi nabízenými odpověďmi chyběly možnosti jako vím, mohu posoudit, což klienty velmi mátlo a věděli, kterou z nabízených odpovědí zaškrtnout. Vyplnění dotazníku bylo pro respondenty časově velmi náročné. U mnohých respondentů (u několika služeb u většiny respondentů) byla k vyplnění dotazníku nutná asistence sociálního pracovníka, čímž byla porušena nymita respondenta. Z tohoto důvodu také mnoho uživatelů sociálních služeb odmítla dotazník vyplnit. Klienti některých služeb měli celkově chuť dotazník vyplňovat, a tak často v pro ně jasných otázkách zaškrtávali odpovědi tzv. z povinnosti. Skupina klientů s mentálním postižením byla vůbec dotazník schopna relevantně vyplnit. Doporučením pro další období je vypracování nové podoby dotazníku, vhodné by bylo více variant pro různé druhy sociálních služeb. Dotazník by měl být kratší, přizpůsoben komunikačním schopnostem cílové skupiny šetření, otázky by měly být jednoduché, prosté odborných termínů (klienti ani po vysvětlení jsou schopni pochopit) a zcela konkrétní s více možnostmi odpovědí, příp. prostoru pro vlastní vyjádření respondenta. 25 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

26 Příloha č. 1 Dotazník Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

27 DOTAZNÍK Pohlaví žena muž Věková kategorie do 18 let let let let nad 55 let Národnost česká moravská slovenská polská německá ukrajinská vietnamská maďarská ruská slezská romská mongolská jiná Vzdělání základní střední bez maturity střední s maturitou vyšší odborné vysokoškolské bez vzdělání Délka využívání sociální služby 1 3 měsíce 3 6 měsíců 6 měsíců 1 rok 1 2 let 2 3 roky 3 a více let Místo poskytování sociální služby okres Brno město okres Brno venkov okres Blansko okres Břeclav okres Hodonín okres Vyškov okres Znojmo Poskytnuty informace o financování sociální služby z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst Poskytnuty informace o právech a povinnostech klienta sociální služby Poskytnuty informace o místu a osobě u poskytovatele sociálních služeb přijímající stížnosti Spokojenost klienta s dostatkem informací o poskytovateli sociální služby spíše Spokojenost klienta s informacemi na webových stránkách poskytovatele sociální služby spíše Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky

28 Spokojenost klienta se srozumitelnosti informací poskytovatele sociální služby spíše Spokojenost klienta s prostředím spíše Spokojenost klienta s přístupem poskytovatele sociální služby spíše Spokojenost klienta s kvalitou sociální služby spíše Doporučení ke zlepšení v oblasti přístupu kvality dostupnosti prostředí zázemí rozsahu služeb odbornosti srozumitelnost jiné... D Místo šetření Souhlasím se zpracováním údajů za podmík dle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, případně dle jeho novelizace. Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky

29 Příloha č. 2 Grafické znázornění služby Azylové domy Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

30 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SLUŽBA AZYLOVÉ DOMY, okresy celkem Kapacita poskytované služby Počet vyplněných dotazníků Pohlaví pohlaví počet % žena ,89 muž ,11 Pohlaví žena muž 2 Věková kategorie věk počet % do 18 let 33 7, let , let let 89 19,78 nad 55 let 89 19,78 Věková kategorie do 18 let let let let nad 55 let 3 Národnost národnost počet % česká ,89 moravská 79 17,56 slovenská 24 5,333 polská 3 0,667 německá 3 0,667 ukrajinská 7 1,556 vietnamská 0 0 maďarská 3 0,667 ruská 0 0 slezská 6 1,333 romská 2 0,444 mongolská 2 0,444 jiná 2 0,444 Národnost česká moravská slovenská polská německá ukrajinská vietnamská maďarská ruská slezská romská mongolská 4 Vzdělání vzdělání počet % základní ,56 střední bez maturity ,33 střední s maturitou 61 13,56 vyšší odborné 44 9,778 vysokoškolské 17 3,778 bez vzdělání 9 2 základní střední bez maturity střední s maturitou vyšší odborné vysokoškolské bez vzdělání

31 5 Délka využívání SS délka počet % 1 3 měsíce 96 21, měsíců ,22 6 měsíců 1 rok 74 16, let 65 14, roky 37 8,222 3 a více let 51 11,33 Délka využívání sociální služby 1 3 měsíce 3 6 měsíců 6 měsíců 1 rok 1 2 let 2 3 roky 3 a více let 6 Místo poskytování SS okres Brno město ,67 okres Brno venkov 0 0 okres Blansko 15 3,333 okres Břeclav 36 8 okres Hodonín 25 5,556 okres Vyškov 8 1,778 okres Znojmo 39 8,667 Místo poskytování sociální služby okres Brno město okres Brno venkov okres Blansko okres Břeclav okres Hodonín okres Vyškov okres Znojmo 7 Poskytnuty informace o financování SS z OP LZZ Informace o financování sociální služby , ,33 8 Poskytnuty informace o právech a povinnostech klienta SS Informace o právech a povinnostech klienta , ,444 9 Poskytnuty informace o místu a osobě u poskytovatele sociálních služeb přijímající stížnosti Informace o místu a osobě přijímající stížnosti , ,333

32 10 Spokojenost klienta s dostatkem informací o poskytovateli SS ,33 spíše , , ,222 Informace o poskytovateli sociální služby spíše 11 Spokojenost klienta s informacemi na webových stránkách poskytovatele SS ,33 spíše 97 21, , ,222 bez odpovědi 46 10,22 Informace na webových stránkách spíše bez odpovědi 12 Spokojenost klienta se srozumitelností informací poskytovatele SS ,22 spíše , , ,222 Srozumitelnost informací spíše 13 Spokojenost klienta s prostředím spíše , , ,111 Spokojenost s prostředím spíše 14 Spokojenost klienta s přístupem poskytovatele SS ,67 spíše 97 21,56 7 1, ,222 Spokojenost s přístupem poskytovatele spíše

33 15 Spokojenost klienta s kvalitou SS ,33 spíše 96 21, , ,444 Spokojenost s kvalitou spíše 16 Doporučení ke zlepšení v oblasti přístupu 46 10,22 kvality 24 5,333 dostupnosti 20 4,444 prostředí 39 8,667 zázemí 57 12,67 rozsahu služeb 41 9,111 odbornosti 13 2,889 srozumitelnosti 25 5,556 jiné 41 9,111 Doporučení ke zlepšení přístupu kvality dostupnosti prostředí zázemí rozsahu služeb odbornosti srozumitelnosti jiné

34 Příloha č. 3 Grafické znázornění služby Domy na půli cesty Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnst a státního rozpočtu České republiky.

35 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SLUŽBA DOMY NA PŮL CESTY, okresy celkem Kapacita poskytované služby Počet vyplněných dotazníků v okrese 23 1 Pohlaví pohlaví počet % žena 6 26,09 muž 17 73,91 Pohlaví žena muž 2 Věková kategorie věk počet % do 18 let 1 4, let 21 91, let 1 4, let 0 0 nad 55 let 0 0 Věková kategorie do 18 let let let let nad 55 let 3 Národnost národnost počet % česká 17 73,91 moravská 3 13,04 slovenská 1 4,348 polská 1 4,348 německá 0 0 ukrajinská 0 0 vietnamská 0 0 maďarská 0 0 ruská 0 0 slezská 0 0 romská 0 0 mongolská 0 0 jiná 1 4,348 Národnost česká moravská slovenská polská německá ukrajinská vietnamská maďarská ruská slezská romská mongolská jiná 4 Vzdělání vzdělání počet % základní 11 47,83 střední bez maturity 10 43,48 střední s maturitou 1 4,348 vyšší odborné 0 0 vysokoškolské 0 0 bez vzdělání 1 4,348 Vzdělání základní střední bez maturity střední s maturitou vyšší odborné vysokoškolské bez vzdělání

36 5 Délka využívání SS délka počet % 1 3 měsíce 7 30, měsíců 9 39,13 6 měsíců 1 rok 3 13, let 2 8, roky 2 8,696 3 a více let 0 0 Délka využívání sociální služby 1 3 měsíce 3 6 měsíců 6 měsíců 1 rok 1 2 let 2 3 roky 3 a více let 6 Místo poskytování SS okres Brno město 14 60,87 okres Brno venkov 9 39,13 okres Blansko 0 0 okres Břeclav 0 0 okres Hodonín 0 0 okres Vyškov 0 0 okres Znojmo 0 0 Místo poskytování sociální služby okres Brno město okres Brno venkov okres Blansko okres Břeclav okres Hodonín okres Vyškov okres Znojmo 7 Poskytnuty informace o financování SS z OP LZZ Informace o financování 16 69, ,43 8 Poskytnuty informace o právech a povinnostech klienta SS Informace o právech a povinnostech klienta 21 91,3 2 8,696

37 9 Poskytnuty informace o místu a osobě u poskytovatele sociálních služeb přijímající stížnosti Informace o místu a osobě přijímající stížnosti 14 60, ,13 10 Spokojenost klienta s dostatkem informací o poskytovateli SS Informace o poskytovateli 10 43,48 spíše 6 26, , ,04 spíše 11 Spokojenost klienta s informacemi na webových stránkách poskytovatele SS Informace na webových stránkách 7 30,43 spíše 3 13, , ,48 bez odpovědi 0 0 spíše bez odpovědi 12 Spokojenost klienta se srozumitelností informací poskytovatele SS Srozumitelnost informací 9 39,13 spíše 8 34, ,39 2 8,696 spíše

roku 2010 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA

roku 2010 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA Kontrola kvality poskytovaných sociálních služeb roku 2010 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA Projekt Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00019 Tento projekt je

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI OBYVATEL S MĚSTSKÝM ÚŘADEM TRUTNOV

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI OBYVATEL S MĚSTSKÝM ÚŘADEM TRUTNOV str 1 PRŮZKUM SPOKOJENOSTI OBYVATEL S MĚSTSKÝM ÚŘADEM TRUTNOV dotazníkové šetření Projekt: Zvýšení kvality řízení v úřadech územní veřejné správy Reg. číslo projektu: CZ.1.04/4.1.01/53.00047 Aktivita projektu:

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících únor a březen letošního roku 2013 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016

Vyhodnocení dotazníkového šetření 2016 Statutární město Ostrava Úřad městského obvodu Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření 216 V roce 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci dubnu roku 2014 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících únor a březen letošního roku 14 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci březnu roku 2012 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti

Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti Projekty Ústeckého kraje v sociální oblasti I. Realizované projekty v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Sociální služby v Ústeckém kraji finanční zdroj: OP LZZ (prioritní osa 3, oblast

Více

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017

Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Dotazníkové šetření potřeb veřejnosti a uživatelů sociálních služeb ve městě Příboře 2017 Zpracoval Institut Komunitního rozvoje, z.s. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Výsledky dotazníkového

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci únoru roku 2013 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava dotazníkové šetření zjišťující spokojenost

Více

Závěrečná konference projektu

Závěrečná konference projektu Závěrečná konference projektu Poskytování služeb sociální prevence ve Zlínském kraji reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00026 Ing. Martin Kobzáň vedoucí odboru řízení dotačních programů Krajský úřad Zlínského kraje

Více

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín

Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín Zpracováno jako podkladový materiál pro tvorbu Komunitního plánu péče města - Děčín VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ AKCE VE MĚSTĚ DĚČÍNĚ VYUŽITÍ A KVALITA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DĚČÍNA (listopad 2004) Zpráva Vypracoval:

Více

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1

Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Příloha č. 6 Struktura financování sociálních služeb v Karlovarském kraji v letech 2011 2014 1 Azylové domy Celkové finanční zdroje v letech 2011-2014 1 Údaje ze žádostí poskytovatelů sociálních služeb

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2017 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb

Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb Vnitřní pravidla č. 7/2013 pro zjišťování spokojenosti osob se způsobem poskytování sociálních služeb (ke standardu 15) I. Příprava zjišťování spokojenosti uživatelů se sociálními službami 1. Před zahájením

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsících lednu a únoru letošního roku 2015 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření Na oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava

Více

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín Vyhodnocení dotazníkového průzkumu pro osoby se zdravotním postižením v regionu Zlín Zjišťování názorů a postojů osob se zdravotním postižením ohledně zaměstnávání a hledání zaměstnání. Zjištění potřeb

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Vyhodnocení dotazníkového šetření Celkem bylo odevzdáno úplně či částečně vyplněných dotazníků Pohlaví Muž % Žena % Věkové složení účastníků nejmladší účastník 8 let nejstarší účastník 8 let % % % 8% 8

Více

Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace

Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace Hodnocení dotazníkového šetření spokojenosti se službou Rok 2017 praktikanti, spolupracující organizace 1 METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření je zjistit

Více

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově

Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově Zjišťování spokojenosti s pečovatelskou službou v Kolovči a na Zichově I. Metoda zjišťování a zpracování získaných údajů Pro zjišťování spokojenosti klientů s naší pečovatelskou službou jsme zvolili metodu

Více

ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZAJIŠTĚNÍ ANALÝZY SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A PLÁNOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Individuální projekt Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Souhrnné údaje o respondentech

Souhrnné údaje o respondentech Humpolec Výsledky dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb realizovaného v rámci projektu Komunitní plán sociálních služeb v ORP Humpolec registrační číslo projektu: CZ.../././_/ Souhrnné

Více

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák,...

Více

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při

Více

Analýza sociálních služeb města Kravaře

Analýza sociálních služeb města Kravaře Analýza sociálních služeb města Kravaře Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace...

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Vaše pravdivé odpovědi jsou pro nás cenné a předem Vám za ně děkujeme. Královská stezka o.p.s.

Vaše pravdivé odpovědi jsou pro nás cenné a předem Vám za ně děkujeme. Královská stezka o.p.s. Vážení uživatelé sociálních služeb, obracíme se na Vás s prosbou o vyplnění našeho krátkého dotazníku, který bude sloužit jako podklad pro zpracování Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v ORP

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro uživatele služby sociální rehabilitace ke kvalitě poskytované služby za rok 2017 Dotazníkové šetření ke kvalitě poskytované ambulantní a terénní služby sociální rehabilitace

Více

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE

TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE TENTO MATERIÁL SLOUŽÍ POUZE JAKO POMŮCKA K SHROMAŽĎOVÁNÍ ÚDAJŮ TAK, ABY MOHLY BÝT ULOŽENY DO ELEKTRONICKÉ PODOBY DOTAZNÍKU. V PÍSEMNÉ PODOBĚ NEBUDE DOTAZNÍK AKCEPTOVÁN. Dotazník pro obce Střednědobý plán

Více

Analýza sociálních služeb obce Sudice

Analýza sociálních služeb obce Sudice Analýza sociálních služeb obce Sudice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH podpořeného z prostředků EU a českého státního rozpočtu. 0 Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Informace

Více

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Cíl anketního šetření Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Anketní šetření je jedním z nástrojů, jak lze zjistit názory rodinných pečujících o uživatele pečovatelské služby na poskytovanou

Více

Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi

Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi Evaluační zpráva pilotního ověření projektu Název projektu: Trénink komunikačních a prezentačních dovedností v oblasti veletrhů, zkráceně Komunikace v praxi Uskutečněno v rámci projektu financovaného z

Více

Anketa mezi uživateli osobní asistence

Anketa mezi uživateli osobní asistence Vyhodnocení ankety Anketa mezi uživateli osobní asistence Projekt: Komunitní plán sociálních služeb ORP Strakonice Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/45.00079 Tato anketa byla určena pro komunitní

Více

Analýza sociálních služeb obce Chuchelná

Analýza sociálních služeb obce Chuchelná Analýza sociálních služeb obce Chuchelná Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb

Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb Průzkum potřeb veřejnosti v oblasti sociálních služeb Vážení spoluobčané, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění následujícího dotazníku, který se zabývá problémovými okruhy v sociální oblasti, informovaností

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Duševní zdraví Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření,

Více

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ

DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY r.2016 Vážení obyvatelé našeho Domova! Velmi pěkně

Více

Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017

Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017 1 Husova 2119, 580 01 Havlíčkův Brod Dotazníkové šetření 2017 BRIGÁDNÍCI A PRAKTIKANTI 2017 Dotazníkové šetření pro brigádníky a praktikanty v roce 2017 probíhalo od 15. 8. 2017 do 15. 10. 2017, byli osloveni

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři

Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři Vážená paní, vážený pane, Dotazník pro uživatele sociálních služeb v ORP Pelhřimov Senioři Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis 1. 2. 2011, od 14,00 do 15,45

Více

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou Zjišťování spokojenosti s poskytovanou službou v roce 2018 Souhrnná zpráva Obsah I. Úvod II. Metodika a analýza sběru dat III. Analýza dat IV. Hlavní poznatky a nastínění problémů pro další řešení 1) Vyhodnocení

Více

Dotační řízení MPSV 2014

Dotační řízení MPSV 2014 KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOČESKÉHO KRAJE Dotační řízení MPSV 2014 Kritéria hodnocení po stanovení směrného čísla Sociální služby Obsah 1 Sociální PORADENSTVÍ...4 1.1 Odborné sociální poradenství ( 37)...4 2 Služby

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2018 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2020 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016)

Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 2016) Denní stacionář Kopretina, Vlčovice 7, 7 1 Kopřivnice Hodnocení kvality služby a spokojenosti u Uživatelů DS Kopretina (rok 1) METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI ZA ROK 2011

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI ZA ROK 2011 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI ZA ROK 2011 Dobrý den, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který nám bude sloužit k hodnocení a zvyšování kvality služeb poskytovaných ANIMA VIVA o.s.

Více

Vyhodnocení dotazníku - Dodržování ochrany práv seniorů. Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb

Vyhodnocení dotazníku - Dodržování ochrany práv seniorů. Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb Vyhodnocení dotazníku - Dodržování ochrany práv seniorů Domov Kytín, poskytovatel sociálních služeb Metoda dotazovaného šetření 1. Cíl šetření Cílem dotazovaného šetření bylo zjistit, zda v Domově Kytín,

Více

Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji

Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Jihomoravského kraje Financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji Odbor sociálních věcí KrÚ JMK Oddělení sociálních služeb Oddělení ekonomiky a kontroly Oddělení

Více

Je Brno přátelské k rodině? Stručné výsledky ankety

Je Brno přátelské k rodině? Stručné výsledky ankety Je Brno přátelské k rodině? Stručné výsledky ankety Město Brno se přihlásilo k ideálu "město pro rodiny". Snahou města je věnovat soustavnou pozornost zlepšování podmínek života rodin ve všech oblastech.

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012

Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012 Vyhodnocení dotazníkového šetření pro rodiče šk. r. 2011/2012 Z celkového počtu 131 vydaných dotazníků se do školy k vyhodnocení vrátilo 85 vyplněných dotazníků. 1) Jste spokojeni s tím, jak je Vaše škola

Více

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby

Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Cíl anketního šetření Vyhodnocení dotazníku kvalita poskytované služby Anketní šetření je jedním z nástrojů, jak lze zjistit názory uživatelů pečovatelské služby na poskytovanou službu. Respondenti se

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2017 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel ,

Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda Horní Stropnice Tel , Domov pro seniory Horní Stropnice Dobrá Voda 54 374 01 Horní Stropnice Tel. 386 327 130, e-mail: dd.stropnice@post.cz www.domovstropnice.cz Dotazník spokojenosti za rok 2017 Vyhodnocení Vážení uživatelé,

Více

Analýzy poskytovatelů a příjemců sociálních služeb. Komunitní plán města Slaný

Analýzy poskytovatelů a příjemců sociálních služeb. Komunitní plán města Slaný Analýzy poskytovatelů a příjemců sociálních Komunitní plán města Slaný 2007 Analýza poskytovatelů sociálních Zjištěné informace: podklad pro plánování rozvoje sociálních výchozí materiál pro Katalog poskytovatelů

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, opět po roce (letos v průběhu měsíce dubna 2015) proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných

Více

4% Velmi spokojen(a) Spíše spokojen(a) Spíše nespokojen(a) Velmi nespokojen(a)

4% Velmi spokojen(a) Spíše spokojen(a) Spíše nespokojen(a) Velmi nespokojen(a) Projekt regerace sídliště Horní Slavkov (2018) Souhrnná analýza dotazníkového šetření Dotazníkové šetření probíhalo od 3. do 23.9.2018. Dotazníky byly distribuovány v zájmovém území spolu se zářijovým

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 ANIMA VIVA o. s. 1/14 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2012 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového

Více

DOTAZNÍK. Tento dotazník je zcela anonymní a bude sloužit pouze jako podkladový materiál ke studiu.

DOTAZNÍK. Tento dotazník je zcela anonymní a bude sloužit pouze jako podkladový materiál ke studiu. DOTAZNÍK Vážení občané města Lanškroun, chtěla bych Vás požádat o vyplnění dotazníku, který slouží jako podklad pro zpracování mé diplomové práce na téma Strategie rozvoje města Lanškroun. Cílem diplomové

Více

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov

Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Dotazník pro starosty obcí v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní starostko, vážený pane starosto, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při dotazníkovém šetření, jehož

Více

Azylové domy - Tabulka indikátorů

Azylové domy - Tabulka indikátorů Vysvětlivky k tabulkám indikátorů pro jednotlivé sociální služby financované z projektu Podpora vybraných sociálních služeb na území kraje Vysočina individuální projekt Azylové domy - Tabulka indikátorů

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Název poskytovatele: Druh služby: Jméno služby: Forma služby: Název zařízení a místo poskytování: Dítě a kůň, z.s. Sdružení pro hipoterapii Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Ambulantní, terénní

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019

SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ORP ZNOJMO PRO ROK 2019 Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního týmu

Více

Dotazníkové šetření bylo anonymní.

Dotazníkové šetření bylo anonymní. 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, začátkem roku 2016 proběhlo v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit opětovně spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků (popř. přátel)

Více

SDRUŽENÍ OBCÍ POVODÍ MORÁVKY OBEC VOJKOVICE

SDRUŽENÍ OBCÍ POVODÍ MORÁVKY OBEC VOJKOVICE SDRUŽENÍ OBCÍ POVODÍ MORÁVKY OBEC VOJKOVICE Strategický plán pro období let 2016 2022 Vážení spoluobčané, jmém zastupitelstva obce se na Vás obracím s prosbou o pomoc. Obec Vojkovice v současnosti připravuje

Více

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory

3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3. Sociální péče v Libereckém kraji zaměřená na seniory 3.1. Teoretický úvod Obecně je možné sociální služby charakterizovat jako specializované činnosti zaměřené na pomoc lidem, kteří se dostali do nepříznivé

Více

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 V průběhu roku 2016 sbírali pracovníci S-centra Hodonín, p. o. (dále jen S-centrum) data ke zjištění kvality poskytované služby. Data

Více

Anketa pro rodiče dětí MŠ - vyhodnocení Základní škola a mateřská škola Holetín

Anketa pro rodiče dětí MŠ - vyhodnocení Základní škola a mateřská škola Holetín Anketa pro rodiče dětí MŠ - vyhodnocení Základní škola a mateřská škola Holetín Spuštěno: 16 Dokončeno: 16 Úvod Při autoevaluaci hlavních oblastí působení školy, vymezených vyhláškou, na naší škole vycházíme

Více

Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice

Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti. OP Zaměstnanost IROP

Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti. OP Zaměstnanost IROP Projekty Královéhradeckého kraje v sociální oblasti OP Zaměstnanost IROP OP Zaměstnanost - Realizované Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV 1. 11. 2015 31. 10. 2019 Rozpočet: 354 898 659,24

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009. Zřizovatelem služby je Český červený kříž oblastní

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Azylový dům NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: BETHEL Třinec, azylový dům, Frýdecká 191, Třinec BETHEL Třinec, azylový dům, Oáza Nebory, Nebory 2, Třinec BETHEL

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 ÚSTÍ NAD ORLICÍ Strana: 1 z 3. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK )

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI CZP PK 2012 ÚSTÍ NAD ORLICÍ Strana: 1 z 3. CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) Strana: 1 z 3 CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ PARDUBICKÉHO KRAJE (dále jen CZP PK ) PRŮZKUM ZAMĚŘENÝ NA ZJIŠTĚNÍ SPOKOJENOSTI UŢIVATELŮ SLUŢEB A ZHODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŢEB V ROCE 2012 Strana:

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2013 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Cílem dotazníkového šetření bylo

Více

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo

Domov pro seniory Chvalkov Chvalkov 41, Trhové Sviny Tel Úvodní slovo 1 Úvodní slovo Vážení čtenáři, v průběhu měsíce března 2014 proběhla jako každoročně v Domově pro seniory Chvalkov dotazníkové šetření s cílem zjistit spokojenost uživatelů a jejich rodinných příslušníků

Více

Individuální projekt IP 1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji

Individuální projekt IP 1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji Individuální projekt IP 1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji Termín realizace a financování projektu Základní informace k projektu Termín realizace projektu: 1. dubna 2009 28. února 2013 Celkové

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření

Vyhodnocení dotazníkového šetření Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava Odbor sociálních věcí Vyhodnocení dotazníkového šetření V měsíci lednu 216 bylo provedeno oddělením sociálních služeb, odborem sociálních věcí Úřadu

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Vykazování sociálních služeb

Vykazování sociálních služeb OKsystem s.r.o. Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4, IČ 27373665 Projekt APV OKslužby - poskytovatel Dokument Odpovědná osoba Klasifikace: Ing. Radomír Martinka CHRÁNĚNÉ Záznamy o verzích a popis změn Verze

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA MNÍŠEK POD BRDY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Vážení spoluobčané, u příležitosti tvorby strategického plánu rozvoje města zjišťuje Městský úřad v Mníšku pod Brdy Vaše názory na spokojenost

Více

Vykazování sociálních služeb

Vykazování sociálních služeb OKsystem s.r.o. Na Pankráci 125, 140 21 Praha 4, IČ 27373665 Projekt Dokument Odpovědná osoba Klasifikace: Ing. Radomír Martinka CHRÁNĚNÉ Záznamy o verzích a popis změn Verze Datum Popis změny 1.0 24.1.2011

Více

Příprava na vysoké školy technických oborů, reg. č. CZ.1.07/1.1.04/03.0012

Příprava na vysoké školy technických oborů, reg. č. CZ.1.07/1.1.04/03.0012 Evaluační zpráva Příprava na vysoké školy technických oborů, reg. č. CZ.1.07/1.1.04/03.0012 Zpracovatel: PPŠ institut celoživotního vzdělávání Přerov, s.r.o. Přerov, 2012 Termín sběru dat: 6. 3. 2012 22.

Více

Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně

Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně Vyhodnocení dotazníků spokojenosti od klientů DpS Bechyně Vyplněný dotazník spokojenosti vrátilo k vyhodnocení z celkem 51 klientů pohlaví počet muž 14 žena 37 73% 27% muž žena INFORMACE 1. Měl/a jste

Více

Novela zákona o sociálních službách. Mgr. Veronika Himlová , Jirkov

Novela zákona o sociálních službách. Mgr. Veronika Himlová , Jirkov Novela zákona o sociálních službách Mgr. Veronika Himlová 13. 9. 2016, Jirkov 1 Harmonogram Vnější připomínkové řízení září - říjen 2016 Předpokládaná účinnost 2. pol. 2017 2 Konzultační proces Na přípravě

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

3. Vyhodnocení výzkumu

3. Vyhodnocení výzkumu 3. Vyhodnocení výzkumu Tento průzkum byl zaměřen na občany ve věku 18 let a více. V tomto věkovém rozhraní žije ve Stonařově zhruba 800 obyvatel. Zájem o tuto anketu byl poměrně vysoký. Vrátilo se 81 dotazníků,

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2013

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2013 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2013 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na získání zpětné

Více

Analýza sociálních služeb obce Kobeřice

Analýza sociálních služeb obce Kobeřice Analýza sociálních služeb obce Kobeřice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Vyhodnocení Analýzy potřeb v oblasti

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

1. Název organizace:.

1. Název organizace:. ÚDAJE O ZŘIZOVATELI 1. Název organizace:. 2. Forma právní subjektivity: občanské sdružení nadace, nadační fond obecně prospěšná společnost organizace zřízená státem církevní právnická osoba organizace

Více