jak z PPC vytěžit co nejvíce Na co si dát pozor při nastavování PPC kampaní? Aneb pár tipů, jak z PPC vytěžit co nejvíce.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "jak z PPC vytěžit co nejvíce Na co si dát pozor při nastavování PPC kampaní? Aneb pár tipů, jak z PPC vytěžit co nejvíce."

Transkript

1 jak z PPC vytěžit co nejvíce Na co si dát pozor při nastavování PPC kampaní? Aneb pár tipů, jak z PPC vytěžit co nejvíce.

2

3 Obsah 04 Úvod 06 Co je to PPC (ve zkratce) 07 Správná struktura kampani 09 Relevantnost 11 Základní nastaveni 14 Reklamní texty 16 Dynamické vkládání klíčových slov (DKI) 17 Vyhledávací dotazy 20 Rozšíření reklam AdWords 25 Propojení AdWords a Analytics

4 04 Úvod Tento e-book si klade za cíl shrnout základní osvědčené praktiky, jak správně nastavovat kampaně a jak zhodnotit, že provedené nastavení je správné z hlediska našich cílů. E-book je určen převážně začátečníkům, kteří mají své první kampaně nastavené a rádi by si zkontrolovali, že jejich nastavení je správné. Zároveň jim pomůže získat další pohled na kampaně, jak je dodatečně vylepšit a zvýšit jejich úspěšnost. E-book může pomoci i těm, kteří o PPC kampaních uvažují, může jim dát pohled na to, s čím je třeba se vypořádat. Do e-booku není zařazeno nastavování měření konverzí a jejich optimalizace.

5 05 Co je to PPC (ve zkratce) Najdou-li se tací, ke kterým se toto dostalo a vůbec netuší, co to PPC je, nechť nyní zpozorní. Naopak znalí PPC mohou tuto kapitolu bez problému přeskočit. Za magickou zkratkou PPC se skrývají tři anglická slova: Pay Per Click, neboli česky platba za klik. PPC je de facto styl platby za reklamu na internetu. Přes to, že se jedná o model platby, bývá jakožto PPC většinou nazýván celý obor internetové formy reklamy. Někdy se můžeme setkat i s označením SEM (Search Engine Marketing = marketing pro vyhledávače). PPC Google PPC Facebook PPC Seznam

6 06 Jak naznačuje obrázek, PPC reklamu jistě znáte, i když třeba nevíte, že právě ta bývá označována jako PPC. S reklamou se nejčastěji potkáte ve vyhledávačích Google a Seznam, kdy hovoříme o reklamě ve hledání. Vedle toho můžeme potkat PPC na Facebooku anebo ve formě reklamních sítí napříč celým internetem.

7 07 Správná struktura kampaní V jednom z předchozích webinářů pořádaného Agenturou Najisto a věnovaného PPC, je zmiňováno, že správná struktura kampaní je klíč k úspěchu. A jaká je ta nejlepší struktura? Snažte se kumulovat podobná klíčová slova do jedné sestavy. Jako dobrý příklad využijte následující diagram, na kterém je ukázka kampaně na obuv. Vidíme zde jednoduché rozdělení do dvou sestav: pánská a dámská obuv. V každé sestavě pak jsou klíčová slova právě dle tohoto dělení. Kampaně Obuv Reklamní sestavy Pánské Dámské Klíčová slova Pánská obuv Levné pánské boty Polobotky Kozačky Dámská obuv Dámská módní obuv Samozřejmě je nejlepší mít kampaň rozloženou do takové míry, do jaké to dává smysl. O obuvi se nabízí mnoho způsobů, jak zvolit strukturu. Můžeme rozlišit obuv na zimní/letní nebo pánskou/dámskou. Výjimkou není oddělení vlastní kampaně s produkty v akci nebo nejvíce prodávanými produkty.

8 08 Při rozmýšlení struktury vycházejte z vašich stránek, struktura kampaní může v ideálním případě kopírovat strukturu menu. Uvažovat se dá ale i jinak. Struktura kampaní může kopírovat sezónnost Vašich produktů. Pak stačí zapínat nebo vypínat jednotlivé kampaně podle aktuálních prodejů a nemusíte hledat jednotlivé sestavy nebo dokonce klíčová slova. Dobré tedy je dopředu vědět, jak často a jakým způsobem budete kampaně měnit a celou strukturu tomu přizpůsobit. Je vždy lepší věnovat o pár minutek více správné struktuře na začátku, než v budoucnu zjistit, že nám někde v nějaké kampani zůstalo slovo, které je naprosto špatné a bohužel finance, které do něj vkládáme, jsou špatně investovány a nic nám nepřináší.

9 09 Relevantnost Klíčové slovo Reklamní sestava Reklamní text Dopadová stránka Když jsme již věnovali několik slov struktuře kampaní, měli bychom se také pozastavit nad jedním klíčovým pojmem, který zní relevantnost. A co to vlastně znamená? V PPC systémech je dobré, když spolu vše souvisí, když je vše relevantní. To znamená, že je pro nás výhodné, pokud máme podobná klíčová slova v jedné sestavě spolu, zároveň v reklamních textech zmíníme klíčové slovo a inzerát nás pak po kliku dovede na dopadovou stránku, která souvisí s našimi klíčovými slovy. Pokud je toto všechno splněno, pak PPC systémy hodnotí reklamu jako dobrou. Ale jde především o uživatele, kteří budou spokojeni, pokud se při hledání počítače dostanou skutečně na stránky, na kterých je e-shop s elektronikou.

10 10 Adwords je o získávání relevantních kliků ne o tom být vždy vidět. Mezi další výhody pro zachování relevance může být i fakt, že pokud zadáme klíčové slovo a to slovo je součástí naší reklamy, pak je dané slovo zvýrazněno tučně a uživatele to naláká ještě více, viz screenshot z vyhledávání Seznamu.

11 11 Základní nastavení Při nastavení kampaní nám může uniknout spousta malých detailů. Berme to tak, že po základním nastavení kampaně nastavujeme ještě bidy, reklamní sestavy, klíčová slova a reklamní texty. Když kampaň nefunguje, většinou máme chuť svalit vinu právě na špatně nastavené bidy nebo špatná, nekvalitní klíčová slova. Ne vždy to ale musí být dobře. Chyba může být již v základním nastavení kampaně. Berme to tak, že základní nastavení přímo ovlivňuje veškeré další cílení. Nastavení probíhá přímo při tvorbě kampaně, posléze se k němu dostaneme takto:

12 12 První věc, na kterou si dáváme pozor, je typ kampaně. Rozlišujme především, zda-li máme kampaň určenou pro vyhledávání Google, nebo kampaň určenou pro reklamní síť, případně nějakou jejich kombinaci. Druhá zásadní věc je lokalita, která bývá standardně nastavena na Českou republiku. Díky tomu bychom zde neměli mít žádné problémy.

13 13 Kde ovšem mohou nastat problémy, mohou být jazyky. Pokud naše kampaně vykazují nízký provoz, může být chybka v tom, že máme zvolenou špatnou kombinaci lokace a jazyků. Například ČR a angličtina nám sice přinese nějaký provoz, ale nebude se jednat o nic významného. Z naší zkušenosti ne každý má nastaven počítač a internetový prohlížeč na češtinu, většina uživatelů v ČR má nastaveno angličtinu. Uživatelé v pohraničí pak mohou mít nastaven jazyk okolních států, je tedy rozumné nastavit lokalitu na ČR a jazyky čeština, angličtina, polština, němčina, ruština a slovenština. Omezením lokality zajistíme zobrazování pouze v ČR, nastavením jazyků zachytíme většinu relevantní populace.

14 14 Reklamní texty Samotný inzerát je to, co vidí uživatel a co ho přiměje k samotnému kliku. Můžeme tedy říci, že se jedná o Vaši výlohu s kratičkým sdělením, co nabízíte. Reklamní text je omezen 25-ti znaky na nadpis a 2x35 znaky na samotné sdělení. Počty znaků se počítají včetně mezer a interpunkce. Formu komunikace můžete zvolit takovou, jakou uznáte za vhodnou. Jsou však doporučené postupy, které fungují. Například využití tzv. CTA, Call to Action. Nenechte uživatele váhat a rovnou jim řekněte, ať kliknou a navštíví Vaší stránku. U textů výše vidíme hned několik způsobů, které jsou osvědčené a fungují.

15 15 Call to Action Přidejte se! jasně říkáme uživatelům, co mají dělat. Nečekáme, než se rozhodnou. Ukažte všem Vaší kreativitu. Konkrétní akce 50 % sleva Na rovinu říkáme, v čem je naše akce, v čem jsme lepší než naše konkurence. Od 24,90 Kč Říkáme i přesnou cenu. Tím dokážeme odfiltrovat ty, kterým se může zdát cena nevýhodná. Časové omezení Do ! Dáváme na vědomí, že se nejedná o dlouhodobou akci, nýbrž tlačíme uživatele, že již zbývá jen několik dnů a že je třeba, aby si s objednávkou pospíšili.

16 16 Dynamické vkládání klíčových slov (DKI) Reklamní systémy umožňují dynamicky měnit obsah reklamních kreativ podle klíčového slova, které uživatel zadá. V praxi to funguje tak, že do reklamního systému zadáte část textu ve speciálním tvaru {KeyWord:Slovo} a následně je tento řetězec při hledání nahrazen konkrétním klíčovým slovem, které máme v reklamní sestavě. Na příkladu níže vidíme reklamní text, ve kterém jsou 2x vložena dynamicky klíčová slova. Navíc jsou výrazy zobrazeny tučně, protože je uživatel zadal při hledání.

17 17 Vyhledávací dotazy Vyhledávací dotazy jsou klíčová slova, která vyvolala zobrazení reklamy. Vyvolávací dotazy nejsou typicky klíčová slova, která máme v reklamním účtu. Při využití všech shod klíčových slov, reklama může spustit i na jiné (podobné) slovo než je uvedeno v účtu. Tyto spouštěcí slova jsou pak nazývána vyhledávacími dotazy. Pomocí přehledu vyhledávacích dotazů tedy zjistíme, na jaká všechna slova naše reklama spouští. Doporučené použití je pak takové, že pokud vidíme v přehledu pro nás relevantní klíčová slova, pak se doporučuje je do kampaně přidat. Pokud v přehledu vidíme slova, na která nechceme spouštět naše reklamy, anebo jsou pro nás nerelevantní, můžeme tyto slova přidat do vylučující shody a tím pak zamezíme do budoucna zobrazování reklamy. Kde nalezneme vyhledávací dotazy v PPC systémech Google AdWords a Seznam Sklik popisují následující screenshoty.

18 18

19 19 Výsledné přehledy pak vypadají následovně:

20 20 Rozšíření reklam AdWords Vylepšení reklamních kreativ o tak zvaná rozšíření je velice dobrá a užitečná věc. Mezi výhody patří například to, že se odlišíte od ostatních, kteří rozšíření nemají. To ale není vše, pomocí této funkce můžete přidat do reklam dodatečné prokliky na dopadové stránky nebo například telefonní číslo. Rozšíření o podstránky Na screenu výše vidíme ukázkový inzerát, na kterém jsou ve spodní části modře vyznačeny další odkazy, tzv. odkazy na podstránky (anglicky Sitelinks). Tyto odkazy vedou na další/jiné dopadové stránky. V tomto konkrétním případě tedy cílíme na pět různých stránek, na nadpis a na další čtyři podstránky. Výhody jsou jasné, nejen, že máme k dispozici další prostor, ve kterém můžeme komunikovat, ale získáváme i další možnosti, kam přivézt klienta. Můžeme tím ušetřit potencionálním zákazníkům několik kliků, protože pokud najdou v odkazech přesně to, co hledají, nemusejí to pak hledat na stránkách.

21 21 Sitelinky nalezneme v Google AdWords na záložce rozšíření reklam/ Ad extensions a rozšíření o podstránky/sitelinks Extensions. V tomto přehledu můžeme sitelinky přidat, upravit a sledovat jejich výkon. Okno pro přidání sitelinku je jednoduché a intuitivní, zadáme samotný text rozšíření a dopadovou stránku, ostatní volby jsou volitelné.

22 22 Rozšíření o volání Další užitečný pomocník je rozšíření o volání. Pokud hledáme na počítači, zobrazí nám telefonní číslo u inzerátu. Pokud hledáme přes mobilní telefon, přidá se tlačítko volat díky kterému můžeme jedním klikem rovnou začít hovor.

23 23 Přidání do účtu je opět jednoduché, probíhá podobně jako sitelinky na stránce s rozšířeními, jen pak přepneme na rozšíření o volání/call extensions.

24 24 Vybereme českou republiku, zadáme telefonní číslo. Na výběr pak je chování inzerátu v mobilním telefonu. Můžeme si vybrat, co se stane po kliku na nadpis inzerátu, buď se provede telefonní hovor, nebo bude klient klasicky přesměrován na webovou stránku. V obojím případě se zobrazí tlačítko volat, doporučujeme tedy volit možnost po kliku přejít na web.

25 25 Propojení AdWords a Analytics Pokud inzerujete v AdWords a statistiky svých stránek sledujete přes Analytics, je dobré oba systémy propojit. Propojením se mezi systémy začnou přenášet data a vy následně bez problému vidíte statistiky z AdWords napřímo v Analytics, na záložce Akvizice->AdWords. Propojením lze využít i některé pokročilé možnosti cílení, jako například remarketing pomocí Analytics atp.

26 Agentura Najisto je součástí skupiny Centrum Holdings. Tato společnost v České republice osloví měsíčně 3,8 mil. návštěvníků prostřednictvím takových značek jako jsou Centrum.cz, Aktuálně.cz nebo Žena.cz. Nově společnost spadá pod křídla největšího vydavatele ekonomického a odborného tisku v České republice Economia, a.s.. V Agentuře Najisto nabízíme našim klientům možnost úspěšněji podnikat prostřednictvím produktů a služeb internetové propagace. Každý den procházejí naše produkty tím nejtvrdším testem jsou součástí podnikatelských plánů na získávání nových zákazníků. Prostřednictvím sítě našich konzultantů jsme v neustálém kontaktu s desetitisíci podnikatelů a živnostníků a díky tomu víme, co je trápí a co potřebují. Agentura Najisto Centrum Holdings s.r.o. Dělnická 213/12, Praha 7 Obchodní kontakt: podpora@agentura-najisto.cz facebook.com/agenturanajisto twitter.com/agenturanajisto Každý měsíc pořádáme webináře, pravidelně je můžete sledovat na stránce anebo na našich sociálních sítích

Na co je Retarget? Jak Retarget využít?

Na co je Retarget? Jak Retarget využít? retarget manuál Retarget je službou kontextové reklamní sítě Etarget. Na rozdíl od klasické kontextové reklamy cílí na lidi, kteří navštíví Váš web. To znamená, že již mají základní znalost Vašich produktů

Více

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci 5 tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci Vánoční období je pro velkou část firem klíčové. Je proto přirozené, že se větší část marketingového rozpočtu typicky soustředí právě do posledních měsíců v

Více

Případová studie: Správa a optimalizace PPC kampaní pro společnost MP toner s.r.o.

Případová studie: Správa a optimalizace PPC kampaní pro společnost MP toner s.r.o. Případová studie: Správa a optimalizace PPC kampaní pro společnost MP toner s.r.o. www.mptoner.cz Společnost MP toner, s.r.o. se zabývá výrobou a prodejem kompatibilních tonerů MP Print a prodejem kompletního

Více

Případová studie produktové inzeráty

Případová studie produktové inzeráty Případová studie produktové inzeráty www.fann.cz Internetový obchod www.fann.cz prezentuje nabídku parfémů a značkové pleťové, tělové i dekorativní kosmetiky a dalších kosmetických doplňků. Produkty lze

Více

Placená reklama ve vyhledávačích

Placená reklama ve vyhledávačích Placená reklama ve vyhledávačích Markéta Valentová Obsah workshopu: PPC systémy obecně Úspora č.1: Jak si vybrat nejlepšího zákazníka Úspora č.2: Jak nastavit kampaň, aby vydělávala, ne utrácela Úspora

Více

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU Platný od 1. 1. 2017 Komplexní Internetový marketing pod jednou střechou! Mít stránky krásně graficky zpracované, responsivní, plné funkcí usnadňující uživatelům

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama - internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Začnu vytvářet první kampaň. Klepnu na tlačítko VYTVOŘTE PRVNÍ KAMPAŇ. Nejprve kampani nastavte správný typ. Klepněte na tlačítko VYHLEDÁVACÍ SÍŤ S OPTIMALIZOVANOU OBSAHOVOU SÍTÍ a ze seznamu vyberte POUZE

Více

Případová studie

Případová studie Případová studie www.originalcibulak.cz Internetový obchod www.originalcibulak.cz se již řadu let specializuje na prodej originálního českého porcelánu s názvem Cibulák z Dubí. Jakou formu inzerce klient

Více

Jak využít PPC u startupů?

Jak využít PPC u startupů? Jak využít PPC u startupů? Jan Slezák Key account manager Sklik 15.9.2015 Program 15:00 15:45 prezentace (1. část) 15:45 16:00 pauza 16:00 16:30 prezentace (2. část) O čem si dnes povíme? Online marketing

Více

Jak porazit konkurenci v 95 znacích. 2008 Outrider Czech Republic.

Jak porazit konkurenci v 95 znacích. 2008 Outrider Czech Republic. WebTop100, 30. 10. 2008 experience relevance Jak porazit konkurenci v 95 znacích 2008 Outrider Czech Republic. 1 Klíčové slovo letenky 2 Text reklamy 3 Cílová stránka 2 Klíčová slova experience relevance

Více

E manuál Jak nastavit PPC kampaň

E manuál Jak nastavit PPC kampaň E manuál Jak nastavit PPC kampaň Základní nastavení Tento e manuál jsem pro Vás připravil tak, abyste dokázali nastavit základní jednoduchou PPC kampaň jak na seznamu, tak na googlu. Jedná se o nastavení

Více

Google Analytics Nastavení elektronického obchodování

Google Analytics Nastavení elektronického obchodování Google Analytics Nastavení elektronického obchodování Pokud ve Vašem e-shopu máte integrován nástroj pro měření návštěvnosti Google Analytics, můžete jeho pomocí měřit i dosažení cílů, které si stanovíte.

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama - internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Produktové PPC kampaně

Produktové PPC kampaně investujte do PPC chytře a s rozvahou 5.6. 2012 Radek Swaczyna Proč produktové PPC kampaně? Hledáme tržní niky, které splní: menší konkurence nižší náklady velká míra zacílení velmi dobrý poměr výkon/cena

Více

PPC v sociálních sítích

PPC v sociálních sítích PPC v sociálních sítích Otázky do začátku Víte, co znamená PPC? Kde všude se potkáváte s reklamami? Na YouTube například? Máte tušení, zda jsou PPC na sociálních sítích vhodné pro výkonnostní kampaně?

Více

Případová studie Produktové inzeráty

Případová studie Produktové inzeráty Případová studie Produktové inzeráty www.magnetickysvet.cz Internetový obchod www.magnetickysvet.cz se specializuje na on-line prodej kvalitních stavebnic pro chytré děti a jejich rodiče. Co jsou Produktové

Více

Maximalizujte výkon display kampaní. Jana Bujalková Analytical Lead

Maximalizujte výkon display kampaní. Jana Bujalková Analytical Lead Maximalizujte výkon display kampaní Jana Bujalková Analytical Lead Jak si vybrat z množství cílení POVĚDOMÍ ZVAŽOVÁNÍ IN-MARKET PODOBNÁ PUBLIKA REMARKETING Efektivní zásah dle marketingových cílů DEMOGRAFIE

Více

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU...

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU... ÚVODEM... 3 MATERIÁLY KE KNIZE... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 DATA, ČÍSLA A ZASE DATA... 4 SAMOTNÝ WEB DNES NESTAČÍ... 6 JAK VYPADÁ KVALITNÍ WEB?... 7 JAKOU VÝBAVU

Více

Ceník reklamních ploch 2015

Ceník reklamních ploch 2015 Ceník reklamních ploch 2015 Celkové náhledy reklamních pozic na HLEDEJCENY.cz Reklamní pozice v katalogu detail produktu... 2 Reklamních pozice v katalogu procházení kategorií... 3 Leaderboard... 4 Komerční

Více

Petr PPC dnes. jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky

Petr PPC dnes. jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky Petr Halík PPC dnes jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky Vymezení PPC co to všechno je? SEARCH - Vyhledávání Textová reklama ve vyhledávání Produktové reklamy (PLA,

Více

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Představení moderních nástrojů internetového marketingu Internet je považován za největší fenomén moderní doby. Je tedy přirozené, že

Více

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Dnešní internetový svět nabízí spoustu možností, jak si vydělat peníze, zlepšit rodinný rozpočet nebo si v důchodu finančně přilepšit. Jednou z

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

www.ubytovani-levne.cz

www.ubytovani-levne.cz Představujeme vám katalog kvalitního ubytování Vážení partneři, katalog ubytovani-levne.cz je ambiciózní projekt, který na jednom místě sdružuje informace o ubytování v přímém napojení na tipy na výlety.

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace František Štrupl, H1.cz Proč vyhledávače? Google to ví! Východiska Až 80 % návštěvníků webů chodí z vyhledávačů. Návštěvnost z vyhledávačů

Více

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj?

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Internetová populace v ČR 6 000 000 uživatelů internetu (největší procento 15 až 55 let) 5 000 000 používá Seznam (spíše starší) 4 500 000 používá

Více

Efektivní PPC reklama pro firmy

Efektivní PPC reklama pro firmy Efektivní PPC reklama pro firmy E-marketingová konference JHK Markéta Janochová 25. 3. 2015 O čem se dnes budeme bavit? Představení a výhody PPC Jak naplánovat PPC kampaň Časté chyby Otázky a diskuze Začínáme:

Více

Marketing na webu. Zajímavá čísla z oblasti online marketingu

Marketing na webu. Zajímavá čísla z oblasti online marketingu V Marketing na webu Zajímavá čísla z oblasti online marketingu PPC PPC kampaně obecně PPC v rámci Google AdWords PPC v rámci Seznam Skliku PPC v rámci Facebooku Online marketing Nezapomeňte na základ online

Více

Reklama v placených katalozích

Reklama v placených katalozích Reklama v placených katalozích Autor ebooku: Vladimír Znamenskiy Více než 2 000 000 reálných uživatelů každý měsíc hledají konkrétní služby v českých katalozích. Ty patří mezi nejefektivnější kanály on-line

Více

SEO (optimalizace pro vyhledavače)

SEO (optimalizace pro vyhledavače) SEO (optimalizace pro vyhledavače) Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře Co je to SEO? Slovníček pojmů První internetové dokumenty Principy fungování Co se posuzuje Jak se vyhnout největším chybám SEO

Více

Využijte mobil naplno

Využijte mobil naplno Využijte mobil naplno Tereza Hofmanová Account Strategist Google ČR/SR Google Confidential and Proprietary Víme... Mobilní zařízení zásadním způsobem mění naše uživatelské chování... Volba papeže 5 mýtů

Více

7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti. Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, FJFI, KFE, PINF 2008)

7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti. Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, FJFI, KFE, PINF 2008) 7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, Obsah Terminologie Fáze SEO Strategie SEO Key Performance Indicator Analýza klíčových slov AdWords Google Analytics Google Webmaster

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

VELKOOBCHOD OBCHOD PRO KAŽDÉHO

VELKOOBCHOD OBCHOD PRO KAŽDÉHO VELKOOBCHOD OBCHOD PRO KAŽDÉHO BOŽÍ OBCHOD S.R.O. ZÁKLADNÍ INFORMACE A NÁVOD B2B V jednotě je síla! Výhody systému a prodeje + Objednávky v minimální nastavené částce nebo ks + provize z prodeje jen 5%

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Případová studie: Nastavení a správa PPC kampaně pro společnost D-klima s.r.o.

Případová studie: Nastavení a správa PPC kampaně pro společnost D-klima s.r.o. Případová studie: Nastavení a správa PPC kampaně pro společnost D-klima s.r.o. www.potrubi.cz Společnost D-klima, s.r.o. se zabývá výrobou vzduchotechnickývh komponentů a provozuje e-shop www.potrubi.cz.

Více

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE.

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE. Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE." 1. Provedeme kontrolu webové stránky a SEO analýzu 2. Zjistíme,

Více

Hledání na nova.prace.cz Změny v hledání na Prace.cz a co to znamená pro zadavatele inzerátů Červenec 2015

Hledání na nova.prace.cz Změny v hledání na Prace.cz a co to znamená pro zadavatele inzerátů Červenec 2015 Hledání na nova.prace.cz Změny v hledání na Prace.cz a co to znamená pro zadavatele inzerátů Červenec 2015 1 Na co jsme mysleli, když jsme to tvořili Když jsme vymýšleli nové vyhledávání na Prace.cz, kromě

Více

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem

PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu Tel. 606 628 873 NABÍZÍME VÁM VZDĚLÁVACÍ WORKSHOP PPC reklama v personalistice a ostatních oblastech propagace prakticky - krok za krokem Získávání kvalitních

Více

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu

Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Zaslat.cz - Manuál pro registraci do partnerského/affiliate programu Nejdříve Vám chceme poděkovat za zájem o náš provizní program. Protože máme společný zájem, připravili jsme pro Vás návod, jak aplikaci

Více

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE.

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE. Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE." 1. Provedeme kontrolu webové stránky a SEO analýzu 2. Zjistíme,

Více

Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia?

Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia? nebo alespoň ne tolik, kolik byste sami chtěli. Představte si, že hledáte dovolenou v Itálii. Co uděláte? Půjdete na italský vyhledávač a zadáte tam klíčové slovo vacanze in Italia? Jedním z nejprozaičtějších

Více

Webové šablony pro restaurace

Webové šablony pro restaurace Grafika Webdesign Eshopy Webové šablony pro restaurace Připravili jsme šablonové weby, které je možné aplikovat na většinu restaurací/kaváren a podobných podniků. Oproti univerzálním šablonám pro firemní

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy David Špinar, H1.cz Efektivita reklamy základní premisy Web je nástrojem marketingu Firma realizuje svoji marketingovou komunikaci

Více

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz

6 tipů. pro Strategii k radosti. Michal Kolář www.kolami.cz 6 tipů pro Strategii k radosti Michal Kolář www.kolami.cz Do rukou se Vám dostává ebook 6 tipů pro Strategii k radosti s tipy, které dokáží posunout affiliate spolupráci v kombinaci s PPC reklamou na jiný

Více

Konektor na Aukro. Roman Dufek, NetDirect s.r.o. Radka Radecká, NetDirect s.r.o.

Konektor na Aukro. Roman Dufek, NetDirect s.r.o. Radka Radecká, NetDirect s.r.o. Konektor na Aukro Roman Dufek, NetDirect s.r.o. Radka Radecká, NetDirect s.r.o. Hlavní výhody konektoru Možno vystavovat na Aukro.CZ, Aukro.SK, Allegro.PL Další prodejní kanál propojený s e-shopem Cenově

Více

Tipy pro optimalizaci kampaní ve vyhledávání

Tipy pro optimalizaci kampaní ve vyhledávání Tipy pro optimalizaci kampaní ve vyhledávání Michal Zelinka Jan Zdarsa Account Manager Analytical Lead Jak si udělat ucelený obrázek o účtu? Ucelený pohled na kampaně ve vyhledávání Počet klíčových slov

Více

Svolávací systém Uživatelský manuál

Svolávací systém Uživatelský manuál Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 14. srpna 2013 Číslo

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA Správa profilu (stránky) na Facebooku Facebook dnes má téměř každý pravidelný uživatel internetu (nejen) v ČR. Tato sociální síť představuje oblíbené komunikační médium především mezi mladými. Pro podniky,

Více

Zbožové vyhledávače. Autor ebooku: Jakub Velička

Zbožové vyhledávače. Autor ebooku: Jakub Velička Zbožové vyhledávače Autor ebooku: Jakub Velička Obsah Co jsou vyhledávače zboží a proč je používat? 4 Zboží.cz 5 Jak funguje? 5 Možnosti optimalizace 8 Datový soubor (XML feed) 8 Technické chyby 8 Obsahové

Více

Základy práce s Google AdWords TUTORIÁL

Základy práce s Google AdWords TUTORIÁL Základy práce s Google AdWords TUTORIÁL Obsah Obsah...2 1 Založení účtu Google AdWords...4 1.1 Kroky registrace...4 1.1.1 Zacílení zákazníků...5 1.1.2 Vytvoření reklamy...5 1.1.3 Výběr klíčových slov...6

Více

Zvyšování obchodní výkonnosti webových stránek. nejen e-shopů

Zvyšování obchodní výkonnosti webových stránek. nejen e-shopů Zvyšování obchodní výkonnosti webových stránek nejen e-shopů Jihočeská hospodářská komora, 20. 5. 2015 nejsme agentura Jsme tým nezávislých & kreativních lidí pro Váš web Martin Laudát Creative director

Více

Pomoc má mnoho tváří

Pomoc má mnoho tváří Přihlášení - Jděte na www.google.com/analytics - Přihlaste se pod vaším google účtem Hlavní stránka Na hlavní stránce se setkáte s následujícími prvky: - Domovská stránka seznam všech portálů, které v

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu?

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Web Management Start Web Management Start Příležitost pro efektivní rozvoj podnikání na internetu. Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Trápí

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

Aukční prokliky. Doplňková služba na Zboží.cz, kterou lze zvýšit pozici eshopu v detailu produktu nebo ve fulltextovém výsledku hledání na Zboží.

Aukční prokliky. Doplňková služba na Zboží.cz, kterou lze zvýšit pozici eshopu v detailu produktu nebo ve fulltextovém výsledku hledání na Zboží. Aukční prokliky Doplňková služba na Zboží.cz, kterou lze zvýšit pozici eshopu v detailu produktu nebo ve fulltextovém výsledku hledání na Zboží.cz Revize 2014_12_09 Obecné informace Aukční prokliky umožnují

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI

PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI AZ Media = internet marketing, internetová prezentace, internetový obchod, SEO optimalizace, PPC kampaně a vše pro Vaše zviditelnění a prosazení reklamy na internetu. Naše společnost

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

Průměrná měsíční návštěvnost dosahuje přes 2 milióny unikátních uživatelů*.

Průměrná měsíční návštěvnost dosahuje přes 2 milióny unikátních uživatelů*. Produktový list O službě Firmy.cz je katalogová služba, která kombinuje hledání na klíčová slova, oborové kategorie a lokalitu uživatele při hledání v největší databázi firem na českém internetu. Firmy.cz

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE INVIA

PŘÍPADOVÁ STUDIE INVIA PŘÍPADOVÁ STUDIE INVIA Invia.cz je přední český zprostředkovatel zájezdů. Neustále hledá další cesty jak oslovit nové zákazníky i jak proměnit více návštěvníků svého webu v zákazníky. V prosinci roku 2013

Více

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka

T-Cloud Zakázka. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Popis služby Služba T-Cloud ZAKÁZKA (dále jen ZAKÁZKA) poskytuje svým uživatelům informace o 99% veřejných zakázek vypsaných v České republice. Služba nabízí uživatelům následující

Více

Pracovní list č. 14 Microsoft Word 2010 jazykové nástroje, reference I Jazykové nástroje

Pracovní list č. 14 Microsoft Word 2010 jazykové nástroje, reference I Jazykové nástroje Pracovní list č. 14 Microsoft Word 2010 jazykové nástroje, reference I Jazykové nástroje Jazykové nástroje se nachází na pásu karet Revize. Obrázek 1 - Pás karet Revize Nastavení jazyka Nastavení jazyka,

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce www.centrex.gts.cz Strana 1 z 14 Obsah 1 Přihlášení do portálu Centrex... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy...

Více

Manuál QPos Pokladna V1.18.1

Manuál QPos Pokladna V1.18.1 Manuál QPos Pokladna V1.18.1 OBSAH Obsah 1. QPOS dotyková pokladna... 3 2. Jak číst tento manuál... 4 2.1. Čím začít?... 4 2.2. Členění kapitol... 4 2.3. Speciální text... 4 3. První spuštění... 5 3.1.

Více

Internetové komunikační a obchodní kanály

Internetové komunikační a obchodní kanály Internetové komunikační a obchodní kanály Internet jako živel? Libor Olexa 4. 10. 2016 XIX. OTC konference "Trendy v oblasti prodeje a marketingu volně prodejných léků!" Můžete se spálit Může vás to spláchnout

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ

17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ 17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI SIMPLESHOP.CZ KDOŽE? Lektor Konzultace Digi-nomád Bloger Vlastní projekty Na volné noze PRO KOHO? Podnikatelé malí a střední Lidé na volné noze Kdo na nějakou dobu

Více

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010 www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové

Více

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC

1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC Conversion Academy Živé vysílání 8 KROKŮ K AUTOMATIZOVANÉ PRODEJNÍ CESTĚ ZÁKAZNÍKA NA VAŠEM WEBU Co se dnes naučíte 1. PŘESNÝ POSTUP KROK ZA KROKEM, JAK ZAČÍT POUŽÍVAT SYSTÉM APC 1 Co se dnes naučíte 2.

Více

CENÍK GRAFIKY. Tvorba grafických návrhů: Vytvoříme Vám grafický návrh přímo na míru

CENÍK GRAFIKY. Tvorba grafických návrhů: Vytvoříme Vám grafický návrh přímo na míru CENÍK GRAFIKY Tvorba grafických návrhů: Vytvoříme Vám grafický návrh přímo na míru Důkladnou úvodní konzultaci ohledně vytvoření grafického návrhu Výběr z několika designů Kompletní návrhy obdržíte v elektronické

Více

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz

S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou. Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz S Moje MND máte své výdaje za energie pod kontrolou Jednoduchý manuál zákaznického portálu mojemnd.cz Moje MND Zákaznický portál pro domácnosti i podnikatele, díky kterému budete mít rychlý přehled o vaší

Více

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Co se dozvíte? Co je PPC reklama Jak naplánovat úspěšnou PPC kampaň Jak investuje konkurence v CR Jak lidé

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE

PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE 1 O nás 2 Informace o portálu 3 Média a internet 4 Další informace 5 Kontakty a reference Jsme Personalistka.cz - vyhledávaný a oblíbený pracovní portál s širokou

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE OKAY S.R.O.

PŘÍPADOVÁ STUDIE OKAY S.R.O. PŘÍPADOVÁ STUDIE OKAY S.R.O. Společnost OKAY s.r.o. se od svého založení v roce 1994 stala jednou z nejúspěšnějších společností na trhu s elektronikou. Kromě e-shopu vlastní největší síť prodejen elektra

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Manuál QPOS Pokladna V 2.0

Manuál QPOS Pokladna V 2.0 Manuál QPOS Pokladna V 2.0 OBSAH Obsah 1. QPOS dotyková pokladna... 3 2. Jak číst tento manuál... 4 2.1. Čím začít?... 4 2.2. Členění kapitol... 4 2.3. Speciální text... 4 3. První spuštění... 5 3.1. Spuštění...

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více