verze

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "verze 3.0.2 11.1.2016"

Transkript

1 Kontrolní hlá š ení Instalace a nastavení Instalační balíček obsahuje tyto soubory: VytvorTabulku.exe aplikace, která vytvoří uživatelskou tabulku CZVAT_VETY KontrolniVykaz881vXXADM.GEP definiční soubor GEP (Elektronic File Manager), kde jsou hlavičkové údaje namapovány na tabulku ADM2 (od verze B1 8.82) KontrolniVykaz881vXXIFS.GEP definiční soubor GEP (Elektronic File Manager), kde jsou hlavičkové údaje namapovány na která je využívána DPH add-onem IFS (poskytovaným partnerem Inforis). Podmínkou je tedy instalace a nastavení tohoto addonu. Tato verze je použitelná od verze B Kontrolni hlaseni.docx návod na instalaci a použití Vytvoření datových struktur Spusťte aplikaci SAP Business One a přihlaste se do cílové firmy. Následně spusťte z Windows aplikaci VytvorTabulku.exe. Aplikace se pomocí DI API připojí k aktuální firmě a vytvoří uživatelskou se všemi potřebnými sloupci a parametry a dvě uživatelská pole na dokladech U_ECDD (Evidenční číslo daňového dokladu) a U_DPPD (Datum povinnosti přiznat daň). Nastavení číselníků a parametrů Výkaz kontrolního hlášení čerpá údaje především z MS SQL view VAT_view a z výše uvedené uživatelské Hlavičkové údaje jsou mapovány na pole v záložce Elektronické daňové výkaznictví v Detailech firmy (tabulka ADM2), resp. na pole v v závislosti na tom, která verze GEP souboru se použije. DIČ firmy se přebírá z pole DIČ 1 ze záložky Účetní data v Detailech firmy (OAMD.TaxIdNum), resp. z Limit pro rozlišení malých a velkých částek se přebírá z pole Daňová sazba firma ze záložky Účetní data (OADM.IncomeTax).

2 Zde je především třeba nastavit vazbu mezi jednotlivými kódy DPH a větami Kontrolního Hlášení, včetně dalších parametrů týkajících se výše sazby, kódů předmětu plnění u konkrétního kódu DPH (u přenesené daňové povinnosti), rozlišení zda jde o kód DPH pro aktivity cestovní služby či použité zboží, zda se jedná kód DPH pro o opravy dle 44 a zda jde o poměrný odpočet DPH dle 75. Vyplněná tabulka může vypadat takto: Standardní přístup k tabulce CZVAT_Vety:

3 Záložka Elektronické daňové výkaznictví (ADM2) (Administrace Inicializace systému Detaily firmy)

4 Pole DIČ 1 (OAMD.TaxIdNum) a pole Daňová sazba firma (OADM.IncomeTax) (Administrace Inicializace systému Detaily firmy) V poli Daňová sazba firma je třeba nastavit limit pro rozlišení malých a velkých částek (věta A4 a A5, resp. věta B2 a B3 hlášení), tj. aktuálně je to ,- Popis daného pole lze přejmenovat standardními nástroji systému (CTRL + dvojklik na popisu pole) Import definičního souboru GEP Soubor GEP je třeba naimportovat, tj. v Administrace / Definice / Všeobecně / Electronic File Manager, na prázdném řádku přes pravé tlačítko myši provést upload. Při importu ignorujte upozornění, že tato verze definičního souboru není uzpůsobená pro aktuální verzi SAP Business One ani pro českou lokalizaci.

5 Pravidla mapování údajů C_EVID_DD - Evidenční číslo dokladu Prodejní doklady Jako Evidenční číslo dokladu se u prodejních dokladů přebírá údaj z pole Číslo (DocNum). Předpokládá se tedy, že číslo dokladu, pod kterým je doklad evidován v B1, bude současně použito jako Evidenční číslo dokladu na tiskovém formuláři dokladu. Poznámka: připravuje se úprava logiky mapování C_EVID_DD - Evidenční číslo dokladu u prodejních dokladů : pokud je vyplněno uživatelské pole U_ECDD, pak U_ECDD, jinak Číslo dokladu (DocNum) Nákupní doklady Jako Evidenční číslo dokladu dodavatele se u nákupních dokladů přebírá údaj z uživatelského pole Evidenční číslo daňového dokladu (U_ECDD). U nákupních dokladů je tedy nutné evidenční číslo dokladu, tak jak ho uvedl dodavatel na dokladu, zapisovat do tohoto uživatelského pole. Poznámka: variabilní symbol u nákupních dokladů lze i nadále ukládat do pole Ref.č.dodavatele (NumAtCard), evidenční číslo faktury (včetně znaků) je pak nutné uložit do uživatelského pole Evidenční číslo daňového dokladu (U_ECDD). Pokud se variabilní symbol shoduje s evidenčním číslem dokladu, budou v obou polích shodné údaje. Poznámka: připravuje se úprava logiky mapování C_EVID_DD - Evidenční číslo dokladu u nákupních dokladů: pokud je vyplněno uživatelské pole U_ECDD, pak U_ECDD, jinak Ref.č.dodavatele (NumAtCard), DPPD - datum povinnosti přiznat daň Věta B2 přijatá zdanitelná plnění U dokladů spadajících do věty B2 se přebírá údaj z uživatelského pole DPPD (U_DPPD), Ostatní věty (A1, A2, A4, B1) poskytnutá zdanitelná plnění U dokladů z ostatních vět Kontrolního Hlášení se pak přebírá údaj z Datum DPH (VatDate). Poznámka: Datum DPH (VatDate) na dokladech je datum, ke kterému firma předkládá tento doklad v daňovém hlášení, zatímco Datum povinnosti přiznat daň, tak jak ho vyžaduje Kontrolní hlášení, je datum, kdy byl dodavatel povinen přiznat daň z tohoto konkrétního dokladu. V některých případech se tato data mohou lišit, a proto bylo nutné pro Datum povinnosti přiznat daň dodavatelem vytvořit nové uživatelské pole DPPD (U_DPPD). Poznámka: připravuje se úprava logiky mapování mapování DPPD - datum povinnosti přiznat daň u nákupních dokladů ve větě B2: pokud je vyplněno uživatelské pole U_DPPD, pak U_DPPD, jinak Datum dokladu (TaxDate) Další připravované úpravy v rámci standardu SAP: - přidat nové UDF na nákupní a prodejní doklady "Zahrnout doklad do kontrolního hlášení" Ano/Ne, standardní hodnota = Ano

6 Standardní pořizování dokladů Doplnění UDF pro ECDD a DPPD se vztahuje na všechny logistické doklady v nákupu i prodeji. Pole jsou dostupná na dokladu v záložce Uživatelsky definovaná pole. Zobrazení uživatelských polí lze aktivovat v menu Zobrazení Uživatelsky def.pole (klávesová zkratka CTRL + SHIFT + U) Do kontrolního hlášení DPH vstupuje DIČ uvedené na dokladech:

7 U většiny zákazníků již byly doplněny struktury v rámci přípravy roku U části zákazníků byla v rámci servisních služeb na některých formulářích (nákupní faktura, nákupní dobropis) tato pole umístěna na hlavní formulář, pomocí modulu B1UP. Další úpravy lze vyžádat i pro další typy dokladů, kde nebylo přemístění provedeno vždy dle individuálního požadavku zákazníka dle toho, jaké typy dokladů používá (např. opravné faktury, daňové doklady k záloze, faktury před dodávkou, ) platí pouze pro zákazníky, kteří mají zakoupen modul B1UP pro customizaci systému. Poznámka: Pokud na některém logistickém dokladu nebude pole přemístěno, vždy bude dostupné na záložce Uživatelky definovaných polí dokladu Vzory možných úprav:

8 Specifické případy Splátkový kalendář dle 31 ZDPH Zařazení do věty B2 či B3 (resp. A4 či A5) se řídí dle celkové částky všech dílčích plnění včetně DPH. Takže pokud je tato celková částka vyšší než ,-, musí být dílčí plnění vykazována v B2 (A4) i v případech, kdy jsou tato dílčí plnění nižší než ,-. Doporučení: použít v těchto případech speciální kód DPH, který bude směrován do jak pro částky přes limit tak i pro částky do limitu do věty B2 (A4). Specifické případy spadající do věty A5 bez ohledu na limit (např. Nepodnikatelé, Podnikatelé neplátci DPH atd.) Doporučení: použít v těchto případech speciální kód DPH, který bude směrován do jak pro částky přes limit tak i pro částky do limitu do věty A5. Současně lze využít možnosti nastavit standardní kód DPH na kartě zákazníka a vyhnout se tak nutnosti měnit kódy DPH přímo na dokladu. Případy kráceného nároku na odpočet daně podle 76 Doporučení: použít v těchto případech speciální kód DPH, který bude směrován do věty B2 (do limitu B3) s příznakem Poměr = ANO (viz. Přenesená daňová povinnost V případě přenesené daňové povinnosti je třeba vykazovat údaje v členění podle Kódu předmětu plnění, viz. věty A1 a B1. Doporučení: použít pro každý Kód předmětu plnění speciální kód DPH, který bude směrován do jak pro částky přes limit tak i pro částky do limitu do věty A1, resp. B1., a ke kterému bude ve sloupci KodPP přiřazen příslušný Kód předmětu plnění (viz.

9 Souhrnný doklad, kde dílčí plnění jsou < ,- Tyto nákupní doklady mají být směřovány do věty B3 i v případě, že celková částka souhrnného dokladu převyšuje ,-. Doporučení: použít v těchto případech speciální kód DPH, který bude směrován do jak pro částky přes limit tak i pro částky do limitu do věty B3. Generování výkazu Výkaz se po importu objeví v menu Finanční účetnictví / Finanční výkazy / Elektronické výkazy pod názvem Kontrolni hlášení DPH. Po spuštění vyberte Druh kontrolního hlášení a zadejte časový interval (podle Data DPH - VatDate na dokladech): Pro kontrolu lze spustit Náhled na Crystal Report výkaz, který slouží jako zdroj dat v definičním souboru GEP. Výkaz je seskupen podle kódů vět v Kontrolním Hlášení a v rámci věty je pak zobrazen samostatně každý doklad se všemi potřebnými údaji. Poznámka: úplně na začátku výkazu jsou zobrazeny doklady, které nebyly nikam zařazeny a neovlivňují tak samotné Kontrolní Hlášení. Mohou to být doklady s kódy DPH, které nejsou v přiřazeny žádné větě Kontrolního Hlášení, nebo může jít o storna a stornované doklady. Ukázka náhledu:

10 Po pokračování stiskněte tlačítko Dále, v kroku 2 zvolte cílový adresář, a v kroku 3 pak bude vygenerován výsledný XML soubor. Při každém generování se vytvoří nový podadresář, kde bude tento soubor spolu se souborem protokolu uložen. Odkaz na tento podadresář se zobrazí na obrazovce. Rekapitulace řazení dokladů do kontrolního hlášení A1 - Uskutečněná zdanitelná plnění v režimu přenesení daňové povinnosti, u kterých je povinen přiznat daň příjemce plnění podle 92a

11 Plátce - poskytovatel uvede údaje za každé jednotlivé zdanitelné plnění uskutečněné v režimu přenesení daňové povinnosti. Souhrn těchto plnění za zdaňovací období odpovídá řádku 25 daňového přiznání k DPH A2 - Přijatá zdanitelná plnění, u kterých je povinen přiznat daň příjemce dle 108 odst. 1 písm. b) a c) ( 24, 25) Část A.2. vyplní plátce, který pořizuje zboží v tuzemsku z jiného členského státu ( 25), tj. řádky daňového přiznání k DPH 3, 4 a 9: A.3. Uskutečněná plnění ve zvláštním režimu pro investiční zlato podle 101c odst. 1 písm. c) bod 2 Není řešeno v rámci současných úprav A.4. Uskutečněná zdanitelná plnění a přijaté úplaty s povinností přiznat daň dle 108 odst. 1 písm. a) s hodnotou nad ,- Kč včetně daně a všechny provedené opravy podle 44 bez ohledu na limit vykazováno dle jednotlivých dokladů Část A.4. vyplňuje plátce, který uskutečňuje zdanitelné plnění (nebo přijímá úplatu) dodání zboží či poskytnutí služby s místem plnění v tuzemsku s hodnotou nad 10000,- Platí pro osobu příjemce: plátce, osoby povinné k dani neplátce, právnické osoby nepovinné k dani ( 28 odst. 1 písm. a)) V části A.4. se v kolonce DIČ odběratele uvádí u odběratelů plátců DPH DIČ pro účely DPH. V případě neplátců DPH (osob povinných k dani nebo právnických osob nepovinných k dani) se zde uvádí DIČ podle 130 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád. Pokud odběratel nesdělí v rámci obchodní transakce dodavateli své DIČ, má se za to, že při pořízení plnění vystupuje jako fyzická osoba nepovinná k dani = konečný spotřebitel. Pak bude hodnota plnění uvedena do části A.5. kontrolního hlášení, a to bez ohledu na limit. Z uvedeného vyplývá, že pokud nebude na dokladu uvedeno DIČ, je nutné použít jiný kód DPH, který bude vykazován v části A5. Doporučujeme provádět ověřování DIČ odběratelů tak, aby v dokladech bylo použito vždy platné DIČ. Pokud nebude uvedeno správné, nebo žádné DIČ a doklad bude dle uvedeného kódu DPH zařazen do části A4, nebude možné takové kontrolní hlášení podat na daňový portál A.5. Ostatní uskutečněná zdanitelná plnění a přijaté úplaty s povinností přiznat daň dle 108 odst. 1 písm. a) s hodnotou do ,- - vykazování kumulovaným součtem základů a výše daně dle jednotlivých sazeb plnění uskutečněná pro osoby povinné k dani plátce a neplátce a právnické osoby nepovinné k dani, - s hodnotou do ,- Kč včetně daně případy, kdy plátce není povinen vystavit daňový doklad na plnění (tj. fyzické osobě nepovinné k dani), ale je povinen přiznat daň z uvedeného vyplývá, že jsou zde zařazeny všechny prodejní doklady nad limit pro neplátce DPH (i v případě, že uvádí své DIČ). Doporučujeme tedy důsledně

12 ověřovat, zda odběratel je, nebo není plátce DPH a v případě, že není plátce DPH, použít pro doklad jiný kód DPH, který bude vykazován v části A5 Upozornění: v případě drobného prodeje, kdy se pro doklady používá tzv. fiktivní obchodní partner, nebo jsou tyto doklady evidovány na vlastní společnost, doporučujeme pro takového partnera používat jiný kód DPH, který bude vykazován v části A5, aby uživatel nemusel rozhodovat dle hodnoty dokladu, jaký kód DPH má použít. B.1. Přijatá zdanitelná plnění v režimu přenesení daňové povinnosti, u kterých je povinen přiznat daň příjemce podle 92a Plátce uvede údaje za každé jednotlivé zdanitelné plnění přijaté v režimu přenesení daňové povinnosti, jejichž souhrn uvádí na řádky 10 nebo 11 daňového přiznání k DPH. B.2. Přijatá zdanitelná plnění a poskytnuté úplaty, u kterých příjemce uplatňuje nárok na odpočet daně dle 73 odst. 1 písm. a) s hodnotou nad ,- Údaje jsou uvedeny za každé jednotlivé zdanitelné plnění přijaté od plátce (nebo jemu poskytnuté úplaty) s hodnotou nad 10000,- B.3. Přijatá zdanitelná plnění a poskytnuté úplaty, u kterých příjemce uplatňuje nárok na odpočet daně dle 73 odst. 1 písm. a) s hodnotou do ,- Údaje jsou uvedeny kumulovaně za vykazované období za zdanitelné plnění přijaté od plátce (nebo jemu poskytnuté úplaty) s hodnotou do 10000,- Závěrečná upozornění Vzhledem k mizivé pravděpodobnosti, že se firma používající B1 zabývá prodejem investičního zlata, není v tomto našem Kontrolním hlášení řešena věta A3 a její náležitosti. Doporučujeme využívat pro zpracování Kontrolního Hlášení 64bit klienta SAP Business One, a to především v případech většího počtu záznamů (tisíce). V případě potřeby specifické úpravy pro konkrétního zákazníka je možné upravovat jak zdrojový Crystal report, tak i samotné mapování v definičním souboru GEP. Samozřejmě je pak třeba mít na paměti, že tyto úpravy bude třeba provádět vždy při další aktualizaci standardního formátu dodávaného SAPem. Podrobnější informace si můžete ověřit v pokynech pro vyplnění kontrolního hlášení (viz odkaz na případně na portále veřejné správy v otázkách a dopovědích na konkrétní případy DPH/dotazy-a-odpovedi

Kontrolní hlášení v programu STEP FOX.

Kontrolní hlášení v programu STEP FOX. Kontrolní hlášení v programu STEP FO. V programu STEP FO vzniknul nový výstup Kontrolní hlášení, který se spustí v okně Kontrolní hlášení DPH. Step vygeneruje ML soubor v požadovaném formátu, který obsahuje

Více

Přehled změn k 4. 12. 2015:

Přehled změn k 4. 12. 2015: Přehled změn k 4. 12. 2015: Informace k vyplnění kontrolního hlášení podle 101c a násl. zákona č. 235/2004 Sb., o DPH, ve znění p. p. Informace k vyplnění kontrolního hlášení podle 101c a násl. zákona

Více

DPH v Exact Globe Next 2013

DPH v Exact Globe Next 2013 DPH v Exact Globe Next 2013 Tento dokument obsahuje komplexní informace týkající se nastavení číselníků v software Exact Globe Next, potřebných pro správné fungování DPH a souhrnného hlášení, včetně změn,

Více

Popis změn kontrolní hlášení

Popis změn kontrolní hlášení 2G 2015 komplexní ekonomický systém Popis změn kontrolní hlášení Fuksa Ladislav Ing. Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 223 010 785, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz

Více

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8

Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Příručka SAP Business One 2007A, 8.8 Add-On Přiznání k DPH Verze dokumentu: 1.6 - RM 1.11.2010 Od verze SBO: 2007A SP00 PL46, 8.8 PL00 INFORIS s.r.o. Filipovská 73 tel: (+420) 381 257 133 CZ - 390 01 Tábor

Více

Kontrolní hlášení DPH 25.5.2016

Kontrolní hlášení DPH 25.5.2016 Kontrolní hlášení DPH 25.5.2016 Kontrolní hlá š ení DPH Obsah Zařazení dokladu do kontrolního hlášení... 3 Kódy DPH... 3 Klient... 3 Doklad protistrany... 4 Řádky plnění... 4 Část A... 5 A.1. Přenesená

Více

Kontrolní hlášení. hlášení.

Kontrolní hlášení. hlášení. Kontrolní hlášení Súčinností od 1. 1. 2016 vzniká plátcům DPH nová zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení. Kontrolní hlášení je speciální daňové tvrzení, které nenahrazuje řádnéé daňovéň přiznání

Více

Pozn.: Daňové číslo lze kdykoliv později přepsat.

Pozn.: Daňové číslo lze kdykoliv později přepsat. Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIV ATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Autor: Marek Klimša Úprava: Stanislav Chromý Verze dokumentu: 1.1 Poslední aktualizace: 11. května 2012 Obsah 1. Začínáme 3 1.1 Co je to ADVOKÁTNÍ SPIS 3 1.2 Po prvním spuštění 3 1.3

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH). Tento dokument popisuje jednotlivé kroky při generování KH ve formátu XML a jeho podání pomocí daňového portálu

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Import dat do Pohody Firmadat, s.r.o. 2015

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Import dat do Pohody Firmadat, s.r.o. 2015 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Import dat do Pohody Firmadat, s.r.o. 2015-1 - I. Popis funkcí Modul Import dat do Pohody je určený uživatelům ES Pohoda a podporuje všechny její verze, tedy MDB, SQL i E1. Zpracovává

Více

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od 1. 1. 2016

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od 1. 1. 2016 Aktualizováno dne 28. ledna 2016 KONTROLNÍ HLÁŠENÍ od 1. 1. 2016 S účinností od 1. 1. 2016 vzniká plátcům daně z přidané hodnoty zákonná povinnost podávat tzv. kontrolní hlášení, připravili jsme pro vás

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E. Metodický pokyn

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E. Metodický pokyn E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Metodický pokyn verze 2012/39 H&M DataSoft spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail: info@sb-komplet.cz, Hostivařská

Více

Pomáháme Vám měnit se, Intrastat. SAP Business One verze 9.0. Ing.Radomír Možnar, senior konzultant

Pomáháme Vám měnit se, Intrastat. SAP Business One verze 9.0. Ing.Radomír Možnar, senior konzultant Pomáháme Vám měnit se, růst Intrastat SAP Business One verze 9.0 Ing.Radomír Možnar, senior konzultant Obsah Obecné informace - Co je Intrastat Nastavení firmy - Jak aktivovat v SAP Business One Konfigurace

Více

Metodická příručka pro učitele. InspIS SET modul školní testování

Metodická příručka pro učitele. InspIS SET modul školní testování Metodická příručka pro učitele InspIS SET modul školní testování Tato Metodická příručka pro učitele byla zpracována v rámci projektu Národní systém inspekčního hodnocení vzdělávací soustavy v České republice

Více

Popis změn verze 2010.5

Popis změn verze 2010.5 2010 komplexní ekonomický systém Popis změn verze 2010.5 FUKSA s.r.o. Sedlčanská 1327/65 140 00 Praha 4 Tel. 261 264 125, 603 463 137 E-mail alfis@fksoft.cz Web www.alfis.cz, www.fksoft.cz Veškeré zde

Více

Volby a Referenda. 2013 ALIS spol. s r.o.

Volby a Referenda. 2013 ALIS spol. s r.o. 21.10.2013 2 Obsah 1 KEOX - Volby 4 2 Postup zpracování 5 3 Číselníky a parametry 9 3.1 Číselníky-přehled... 9 3.2 Číselníky-popis... 9 3.3 Parametry... 10 4 Metodika a legislativa 12 4.1 Úvod... 12 pojmy

Více

EKONOMICKÉ A INFORMAČNÍ SUBSYSTÉMY PRO VODÁRENSKÉ SPOLEČNOSTI

EKONOMICKÉ A INFORMAČNÍ SUBSYSTÉMY PRO VODÁRENSKÉ SPOLEČNOSTI obsahuje úlohy, které vyžadují exclusivní přístup k datovým souborům FVS, to znamená, že ve stejný okamžik nemohou datové soubory používat ostatní uživatelé. Po zadání uživatelského hesla je provedena

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1. Změnové řízení... 3 1.1. Odstěhování uživatele... 3 1.2. Nastěhování uživatele... 3 1.2.1. Nastavení parametrů pro nastěhování uživatele... 3 1.3. Založení předpisu... 3 1.4.

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5

Integrovaný Ekonomický Systém Účetnictví - IES WIN 2006. Úvod...5 Úvod...5 Přehled funkcí modulu účetnictví...6 Účtový rozvrh...11 Výsledovka...12 Rozvaha...12 Saldokonto...12 Druh dokladu...12 Zpracování daňového dokladu...12 Nastavení zpracování DPH (období, sazeb,

Více

Osobitná úprava uplatňovania dane na základe prijatia platby a tuzemské samozdanenie stavebných prác

Osobitná úprava uplatňovania dane na základe prijatia platby a tuzemské samozdanenie stavebných prác Osobitná úprava uplatňovania dane na základe prijatia platby a tuzemské samozdanenie stavebných prác S účinností od 1. 1. 2016 vzniká plátcům daně z přidané hodnoty možnost vstoupit do režimu osobité úpravy

Více

Uživatelská příručka pro Účetní / Vedoucí finanční účtárny. Projekt DMS modul Faktury

Uživatelská příručka pro Účetní / Vedoucí finanční účtárny. Projekt DMS modul Faktury S Y C O N I X, a. s. Freyova 12 Telefon: +420 2 83 10 90 10 190 00 Praha 9 Fax: +420 2 83 10 90 11 Česká republika w w w. s y c o n i x. c z pro Účetní / Vedoucí finanční účtárny Projekt DMS modul Faktury

Více

Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0

Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0 rosinec 2015 Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0 Obsah Nová funkčnost aplikace Inkaso pohledávek verze 6.0... 1 Obsah... 1 Splátkové kalendáře... 1 Kompletní popis funkčnosti pro Splátkové

Více

Newsletter Knihy jízd. Červen / 2013. Upozornění na překročení rychlosti v oblasti

Newsletter Knihy jízd. Červen / 2013. Upozornění na překročení rychlosti v oblasti Newsletter Knihy jízd Červen / 2013 Upozornění na překročení rychlosti v oblasti Ve firemních areálech bývá často omezena rychlost vozidel, především z důvodu bezpečnosti chodců. Aplikace Kniha jízd umožňuje

Více

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 4. C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna!

KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 4. C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna! C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) řádek DaP 1 A.4. + A.5. celkem základy daně u základní sazby DPH 2 A.4. + A.5. celkem základy daně u první snížené a druhé snížené sazby DPH 40

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 20.11.2017 Kalasová Barbora, DiS. Datum tisku 15.6.2018 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH

Více

PŘÍZNÁNÍ K DPH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Řádek 1,2 přiznání k DPH = oddíl A.4., A.5. KH. Vazba č. 4 DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna!

PŘÍZNÁNÍ K DPH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Řádek 1,2 přiznání k DPH = oddíl A.4., A.5. KH. Vazba č. 4 DD.MM.RRRR. 10-místná položka. Pozor změna! PŘÍZNÁNÍ K DPH Řádek 1,2 přiznání k DPH = oddíl A.4., A.5. KH KONTROLNÍ HLÁŠENÍ Pozor změna! kmenová část BEZ MEZER základní sazba 21 % VLASTNÍ ČÍSLO DOKLADU 1. snížená sazba 15 % 2. snížená sazba 10 %

Více

Přenos daňové povinnosti (PDP) v Deníku a Skladu Profi

Přenos daňové povinnosti (PDP) v Deníku a Skladu Profi Přenos daňové povinnosti (PDP) v Deníku a Skladu Profi Dne 1. dubna 2011 vstoupila v účinnost novela zákona o DPH, která mimo jiné zavedla režim přenesení daňové povinnosti (PDP). Ten je nutné uplatňovat

Více

Kontrolní hlášení. Pokladna

Kontrolní hlášení. Pokladna Kontrolní hlášení V číselníku kódů DPH je nejprve potřeba nastavit druh sazby DPH, pozice č. 1 platná od 1.1.2011 se potom použije pro vlastní výběr kódů DPH do jednotlivých částí kontrolního hlášení.

Více

WiFiS Uživatelská příručka Obsah

WiFiS Uživatelská příručka Obsah WiFiS Uživatelská příručka Obsah Nastavení aplikace Popis jednotlivých číselníků Agenda ISP internet service provider Obecné Nastavení Nastavení jednotlivých číselníků Skupiny číselníku Agenda, ISP a Obecné

Více

Kontrolní hlášení. Kontrolní hlášení v programu STEREO

Kontrolní hlášení. Kontrolní hlášení v programu STEREO Kontrolní hlášení Kontrolní hlášení v programu STEREO Od 1.1.2016 došlo k aktualizaci zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty a dle 101c přibude plátcům DPH povinnost podávat kontrolní hlášení

Více

Návod na E-Shop. tel.: 224 916 202, fax: 244 922 737, helpdesk: 606 230 000, e-mail: ipo@antee.cz

Návod na E-Shop. tel.: 224 916 202, fax: 244 922 737, helpdesk: 606 230 000, e-mail: ipo@antee.cz Návod na E-Shop Obsah 1. Založení nového e-shopu 2. Definice kategorií e-shopu 3. Definice atributů e-shopu 4. Vložení nové položky do e-shopu 5. Editace a smazání položky v e-shopu 6. Hromadná aktualizace

Více

Ověření spolehlivosti plátce DPH - online kontrola spolehlivosti plátce DPH dle DIČ

Ověření spolehlivosti plátce DPH - online kontrola spolehlivosti plátce DPH dle DIČ DPH 2016 Nastavení KDF pro evidenci a účtování o DPH Možnost účtování o DPH v modulu KDF vyžaduje: nastavení příznaku plátce DPH v parametrech úlohy KDF nastavení parametrů UST, UDP, DUD, DZP v KDF.CFG

Více

Podvojné účetnictví ver 19.0

Podvojné účetnictví ver 19.0 Podvojné účetnictví ver 19.0 Nová verze podvojného účetnictví reaguje na zákonnou povinnost vykazovat tzv Kontrolní hlášení DPH. KH je soupis daňových dokladů, podávaný elektronicky měsíčně či čtvrtletně.

Více

a autentizovaná proxy

a autentizovaná proxy Mendelova univerzita v Brně Virtuální privátní síť a autentizovaná proxy Verze: 1.2 Datum: 5. dubna 2011 Autor: Martin Tyllich, Aleš Vincenc, Stratos Zerdaloglu 2 Obsah 1 Připojení pomocí proxy serveru

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Fakturace UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. 2010 ing. Michal Mirský služby výpočetní techniky Okružní 1727 393 01 Pelhřimov. tel. 777170683 mapos@pel.

Fakturace UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. 2010 ing. Michal Mirský služby výpočetní techniky Okružní 1727 393 01 Pelhřimov. tel. 777170683 mapos@pel. Fakturace UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2010 ing. Michal Mirský služby výpočetní techniky Okružní 1727 393 01 Pelhřimov tel. 777170683 mapos@pel.cz 1 Základní informace: Program FAKTURACE slouží k vystavování a

Více

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku

Konec roku, tvorba hlášení o odpadech. Uzavření průběžné evidence konec roku Konec roku, tvorba hlášení o odpadech Téma: Pokyny pro uživatele programu EVI 8 s koncem evidenčního roku Program: EVI 8 Vypracoval: Mgr. Tomáš Čejchan (oddělení technické podpory) Revize: 29.12.2014 Cílem

Více

UPGRADE 2016. » Návod na instalaci a upgrade nové verze DUEL 12» Nezbytné kroky po převodu dat OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY

UPGRADE 2016. » Návod na instalaci a upgrade nové verze DUEL 12» Nezbytné kroky po převodu dat OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY LEGISLATIVA» NÁVODY» ŠKOLENÍ» TIPY, TRIKY» SOUTĚŽE» NÁVODY» AKCE 2 VYDÁNÍ LEDEN 2016 OSTNAC INFORMAČNÍ NOVINY PRO ZÁKAZNÍKY A PARTNERY SPOLEČNOSTI JEŽEK SOFTWARE OBSAH ZPRAVODAJE 2 / 2016 INDIVIDUALITY

Více

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU

INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU INSTALACE SOFTWARE A AKTIVACE PRODUKTU NÁVOD www.aktion.cz Obsah: Instalace aplikačního a komunikačního serveru str. 03 Instalace Windows klienta na jiný počítač v síti str. 08 Aktivace produktu str. 11

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2016

Nové funkcé programu TRIFID 2016 Nové funkcé programu TRIFID 2016 Nové funkce související s Kontrolním hlášením Od 1.1.2016 mají plátci DPH povinnost evidovat prodeje nad částku 10 000 Kč včetně DPH, uskutečněné dalším plátcům DPH a nahlásit

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO SLUŽBU INTERNETBANKING PPF banky a.s. Část I: Všeobecné informace, přihlášení do Internetbankingu, nastavení a Autorizace příkazů a žádostí pro Banku Obsah: I. Všeobecné informace...

Více

Helios RED a Internetový obchod

Helios RED a Internetový obchod (pracovní verze!) Helios RED a Internetový obchod Obsah dokumetace: 1. Úvod 2. Evidované údaje na skladové kartě 3. Přenos skladových karet z Helios RED do e-shopu 4. Přenos objednávek z e-shopu do Helios

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO VEDENÍ MODULU DRŮBEŽ NA PORTÁLU FARMÁŘE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO VEDENÍ MODULU DRŮBEŽ NA PORTÁLU FARMÁŘE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO VEDENÍ MODULU DRŮBEŽ NA PORTÁLU FARMÁŘE Autor: Aquasoft, spol. s r. o., Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 20.12.2011 Jméno souboru: IZR-drůbež-201211.doc

Více

Návod na obsluhu softwaru Repsale pro WM6.x objednávkový a prodejní software pro PDA a mobilní terminály.

Návod na obsluhu softwaru Repsale pro WM6.x objednávkový a prodejní software pro PDA a mobilní terminály. Návod na obsluhu softwaru Repsale pro WM6.x objednávkový a prodejní software pro PDA a mobilní terminály. Úvod popis funkcí softwaru Repsale. Nový doklad tvorba nových dokladů v PDA (Faktura / Návštěva

Více

Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv. V prostředí společnosti. Pražská vodohospodářská společnost a.s.

Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv. V prostředí společnosti. Pražská vodohospodářská společnost a.s. Uživatelská příručka Evidence příchozí a odchozí pošty a elektronický archiv V prostředí společnosti Pražská vodohospodářská společnost a.s. Obsah 1. ÚVOD... 5 2. PROSTŘEDÍ WORKSPACE... 5 2.1 TECHNOLOGIE

Více

Objednávky OBX. Objednávkový systém určený k instalaci na PC u zákazníka pro tvorbu offline objednávek zboží

Objednávky OBX. Objednávkový systém určený k instalaci na PC u zákazníka pro tvorbu offline objednávek zboží Objednávky OBX Objednávkový systém určený k instalaci na PC u zákazníka pro tvorbu offline objednávek zboží Obsah Úvod Instalace aplikace, spuštění Konfigurace aplikace První načtení ceníku Principy ovládání

Více

Program pro flexibilní tvorbu evidencí. VIKLAN - Evidence. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu

Program pro flexibilní tvorbu evidencí. VIKLAN - Evidence. Uživatelská příručka. pro seznámení se základními možnostmi programu Program pro flexibilní tvorbu evidencí VIKLAN - Evidence Uživatelská příručka pro seznámení se základními možnostmi programu Vlastimil Kubínek, Ing. Josef Spilka VIKLAN - Evidence Verse 1.11.8.1 Copyright

Více

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8

Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Ukončení roku v programu SKLAD Odpadů 8 Program: SKLAD Odpadů 8 Datum: 21.12.2015 Vypracoval: Radim Kopal, Tomáš Vrba Vážení uživatelé programu SKLAD Odpadů, tento dokument Vás seznámí s činnostmi a postupy,

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Vytváření a evidence smluv. 2012 Petr Čulík

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. Vytváření a evidence smluv. 2012 Petr Čulík PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Vytváření a evidence smluv 2012 Petr Čulík Anotace Aplikace slouží uživateli jako nástroj pro vytváření a evidenci jednorázových,

Více

KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO. Příručka projektového manažera. Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů

KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO. Příručka projektového manažera. Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů KOMPLEXNÍ INFORMAČNÍ SERVIS PRO KLIENTY REGIONÁLNÍ RADY MORAVSKOSLEZSKO Příručka projektového manažera Manuál k aplikaci Přehled účetních dokladů O aplikaci Aplikace PUD (přehled účetních dokladů) slouží

Více

14.4.2012 DAŇ ZPŘIDANÉ HODNOTY. Daňové subjekty. Místo plnění. Luboš Černý

14.4.2012 DAŇ ZPŘIDANÉ HODNOTY. Daňové subjekty. Místo plnění. Luboš Černý 14.4.2012 Luboš Černý Daňové subjekty osoba uskutečňující ekonomickou činnost, která není od DPH osvobozena osoba, která nebyla založena za účelem podnikání, pokud uskutečňuje ekonomickou činnost Limit

Více

Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net

Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net Dokumentace k IS KARAT.net Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net programový modul: Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net OBSAH: 1 ÚVOD... 3 2 PŘIHLAŠOVACÍ DIALOG... 4 3 NAVIGACE... 5 3.1

Více

PROPOJENÍ OBJEDNÁVEK s GOOGLEM

PROPOJENÍ OBJEDNÁVEK s GOOGLEM PROPOJENÍ OBJEDNÁVEK s GOOGLEM 1. Nastavení kalendáře GOOGLE 2. Nastavení synchronizace objednávek v programu HairSoft 3. Přiřazení kalendářů obsluhám 4. Nastavení synchronizace objednávek v telefonu s

Více

CLIENT SERVERARCHITEKTURA

CLIENT SERVERARCHITEKTURA Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

VAZBA Č. 6 PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY x KONTROLNÍ HLÁŠENÍ PŘIJATÁ ZDANITELNÁ PLNĚNÍ KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 6 1

VAZBA Č. 6 PŘIZNÁNÍ K DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY x KONTROLNÍ HLÁŠENÍ PŘIJATÁ ZDANITELNÁ PLNĚNÍ KONTROLNÍ HLÁŠENÍ. Vazba č. 6 1 C. ODDÍL - Kontroní řádky na Daňové přiznání k DPH (DaP) řádek DaP 1 2 40 41 A.4. + A.5. celkem základy daně u základní sazby DPH A.4. + A.5. celkem základy daně u první snížené a druhé snížené sazby DPH

Více

Založení nového účetního roku a legislativní změny od 1. 1. 2010 (Zákon 362/2009 Sb.)

Založení nového účetního roku a legislativní změny od 1. 1. 2010 (Zákon 362/2009 Sb.) Založení nového účetního roku a legislativní změny od 1. 1. 2010 (Zákon 362/2009 Sb.) Doporučené kroky pro založení nového účetního roku 2010 v prostředí ekonomického systému Money S3 Copyright Legislativní

Více

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA Uživatelský manuál Verze 1.6.12-1- 2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA LuxRiot je softwarový balík, určený pro sledování a ukládání dat z kamer. Umožňuje přijímat data z IP kamer a video serverů

Více

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU

Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU. Stažení certifikátu JAMU. Instalace certifikátu JAMU Nastavení MS Windows Vista pro připojení k WIFI síti JAMU Následující návod stručně popisuje, jak nastavit přístup do bezdrátové sítě pomocí protokolu 802.1X ve Windows Vista (české verzi). Prvním krokem

Více

Ruční odinstalace rozhraní Java, instalace Java 7 update 11 pro operační systémy Windows

Ruční odinstalace rozhraní Java, instalace Java 7 update 11 pro operační systémy Windows FÁZE 1 ODINSTALACE ROZHRANÍ JAVA POMOCÍ MS CLEAN UTILITY Pro provedení níže uvedených kroků je nezbytné přihlášení jako uživatel s administrátorskými právy! Postup doporučujeme v případě nejasností konzultovat

Více

Manuál aplikace Inkaso pohledávek

Manuál aplikace Inkaso pohledávek Manuál aplikace Inkaso pohledávek Obsah Manuál aplikace Inkaso pohledávek... 1 Obsah... 1 Úvod... 4 Podpora... 4 Moduly aplikace... 5 Nastavení Internet Exploreru IE 8 a IE 9... 5 Volby na přihlašovací

Více

Rychlá odpověď na výzvu V Z O R. podle 101c a násl. zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (ZDPH)

Rychlá odpověď na výzvu V Z O R. podle 101c a násl. zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů (ZDPH) Finančnímu úřadu pro / Specializovanému finančnímu úřadu Územní pracoviště v, ve, pro Daňové identifikační číslo C Z řádné následné opravné Důvody pro podání následného kontrolního hlášení zjištěny dne

Více

Marek Laurenčík. Excel. práce s databázemi a kontingenčními tabulkami

Marek Laurenčík. Excel. práce s databázemi a kontingenčními tabulkami Marek Laurenčík Excel práce s databázemi a kontingenčními tabulkami 2010 Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována

Více

TouchGuard Online pochůzkový systém

TouchGuard Online pochůzkový systém TouchGuard Online pochůzkový systém Uživatelský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz

Více

Návod na instalaci a popis změn

Návod na instalaci a popis změn Návod na instalaci a popis změn (popis změn je uveden v závěru dokumentu) 1. Instalace upgrade 2014.526 Upgrade je možné instalovat až po instalaci a zadání licenčního čísla (nahrání licenční diskety)

Více

Manuál k aplikaci SDO PILOT v.0.2

Manuál k aplikaci SDO PILOT v.0.2 Manuál k aplikaci SDO PILOT v.0.2 Základní informace o aplikaci Aplikace slouží pro zjednodušené vytváření dokumentů Souhrnů doporučených opatření pro Evropsky významné lokality. Vznikala přírustkovým

Více

Obsah. Základy práce s databází 13. Tabulky 43. Obsah. Úvod 9 Poděkování 12

Obsah. Základy práce s databází 13. Tabulky 43. Obsah. Úvod 9 Poděkování 12 Obsah Úvod 9 Poděkování 12 1 Základy práce s databází 13 Microsoft Access úvodní teoretické informace 14 Co je Microsoft Access 14 Kdy je vhodné použít Access 14 Jednoduché vysvětlení, co je databáze 15

Více

Ing. Iva Tomanová. DUNA Kontrolní hlášení DPH od únor 2016

Ing. Iva Tomanová. DUNA Kontrolní hlášení DPH od únor 2016 DUNA Kontrolní hlášení DPH od 1.1.2016 únor 2016 Co si řekneme? Legislativa ke KH O co jde Jak to umí DUNA Příklady zápisu dokladů, běžné x méně obvyklé Na co si dát pozor 2 Legislativa ke Kontrolnímu

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro administrátora krizového řízení Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro administrátora krizového řízení Vytvořeno dne: 15. 6. 2011 Aktualizováno: 22. 10. 2014 Verze: 2.2 2014 MVČR Obsah Příručka pro administrátora

Více

METODICKÝ POSTUP. č. 8/2015/ OPŘPO

METODICKÝ POSTUP. č. 8/2015/ OPŘPO METODICKÝ POSTUP č. 8/2015/ OPŘPO k dani z přidané hodnoty pro příspěvkové organizace zřizované OBSAH: Článek 1 Všeobecná ustanovení... 2 Článek 2 Základní pojmy... 2 Článek 3 Povinnosti neplátce DPH...

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz

Přenesení daňové povinnosti. Metodika vykazování DPH. www.money.cz Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH www.money.cz 2 Money S5 Přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Režim přenesení daňové povinnosti (dále

Více

Uživatelská příručka k O2 mobilnímu POS terminálu Verze pro operační systém ios

Uživatelská příručka k O2 mobilnímu POS terminálu Verze pro operační systém ios Uživatelská příručka k O2 mobilnímu POS terminálu Verze pro operační systém ios Uživatelská příručka k O 2 mobilnímu POS terminálu je majetkem společnosti O2 Czech Republic a.s., poskytnuta a určena pouze

Více

edávky elektronické odesílání dávek Nový instalátor pro Dentist+

edávky elektronické odesílání dávek Nový instalátor pro Dentist+ červenec 2010 edávky elektronické odesílání dávek Pro letní aktualizaci jsme pro Vás připravili revoluční novinku elektronického odesílání dávek. Zkuste si vytvořit a poslat celé vyúčtování jednoduše stiskem

Více

Návod k administraci e-learningové platformy

Návod k administraci e-learningové platformy LIFELONG LEARNING PROGRAMME Leonardo da Vinci Přenos inovací Návod k administraci e-learningové platformy Pracovní balíček č. 3, aktiva č. 3.3.2 Odpovědný partner: NVF Datum: 30/05/2015 Verze: Konečná

Více

Generování žádostí o kvalifikovaný certifikát a instalace certifikátu Uživatelská příručka pro prohlížeč Internet Explorer

Generování žádostí o kvalifikovaný certifikát a instalace certifikátu Uživatelská příručka pro prohlížeč Internet Explorer Generování žádostí o kvalifikovaný certifikát a instalace certifikátu Uživatelská příručka pro prohlížeč Internet Explorer 1 První certifikační autorita, a.s. 8.9.2011 Obsah 1. Úvod... 3 2. Požadavky na

Více

Kmenové údaje. Všeobecně

Kmenové údaje. Všeobecně Kmenové údaje Všeobecně V této podnabídce kmenových dat naleznete takové programy, které mají přímý vliv na účetní zpracování klienta v EURO-FIBu. Zde provedená nastavení/ zadání se projeví jak v dalších

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ios

VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ios PocketHome VIZUÁLNÍ PØÍRUÈKA K APLIKACI PRO MOBILNÍ TELEFONY SE SYSTÉMEM ios ÚVOD Tato aplikace umožňuje pohodlné ovládání centrální jednotky systému PocketHome prostřednictvím Vašeho mobilního zařízení.

Více

Postup zprovoznění aplikace Crypta 2

Postup zprovoznění aplikace Crypta 2 Identifikace Číslo jednací Nahrazuje Klasifikace Veřejný Platnost 8. 11. 2015 Účinnost 8. 11. 2015 Postup zprovoznění aplikace Crypta 2 verze 3.1 Česká pošta, s.p., se sídlem Politických vězňů 909/4, 225

Více

Uživatelská příručka ISKP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu strategie ITI/IPRÚ

Uživatelská příručka ISKP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu strategie ITI/IPRÚ Uživatelská příručka ISKP14+ pro Integrované nástroje: Žádost o podporu strategie ITI/IPRÚ Verze: 1.0 Listopad 2015 1 Obsah 1 Přehled provedených změn... 3 2 Žádost o integrovanou strategii... 4 2.1. Registrace

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA "SPRÁVA CENÍKŮ" PRO UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ORTEX spol. s r. o., Hradec Králové 4. 6. 2009 Verze: 3.2.2 Autoři: Tomáš Fajman, Jiří Richtr, Jan Vaněk ORTEX spol. s r.o., Resslova 935/3, 500 02 Hradec Králové

Více

Fotogalerie pro redakční systém Marwel Obscura v. 2.0

Fotogalerie pro redakční systém Marwel Obscura v. 2.0 Fotogalerie pro redakční systém Marwel Obscura v. 2.0 postupy a doporučení pro práci redaktorů verze manuálu: 1.1 QCM, s. r. o., březen 2011 Podpora: e-mail: podpora@qcm.cz tel.: +420 538 702 705 Obsah

Více

Word 2007 Word 2007 egon. Spuštění, vzhled, zobrazení dokumentu

Word 2007 Word 2007 egon. Spuštění, vzhled, zobrazení dokumentu Word 2007 Word 2007 egon Spuštění, vzhled, zobrazení dokumentu Jan Málek 30.4.2010 Word 2007 V roce 2007 přichází firma Microsoft s novou verzí kancelářského balíku MS Office 2007 a tedy i textového editoru

Více

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu

Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Softwarová podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí Uživatelská příručka systému pro administrátory obcí a manuál pro správce portálu Verze 1.3 Zpracováno v rámci projektu CZ.1.04/4.1.00/62.00008 ELEKTRONICKÁ

Více

Self Service Application Instalační manuál

Self Service Application Instalační manuál Self Service Application Instalační manuál Obsah Self Service Application 2 Instalační manuál 2 1 Úvod 2 2 Jak začít 2 2.1 Technické parametry 2 2.2 Instalace aplikace 3 3 Poradce při potížích 6 4 Nastavení

Více

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod

Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Mobilní aplikace Novell Filr Stručný úvod Únor 2016 Podporovaná mobilní zařízení Aplikace Novell Filr je podporována v následujících mobilních zařízeních: Telefony a tablety se systémem ios 8 novějším

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka PC výkaznictví JASU (program pro zpracování účetního výkaznictví) březen 2012 Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 P.O.Box 36 111 21 Praha 1 telefon: 224 091 619 fax:

Více

Uživatelská příručka pro Příkazce / Správce zdrojů financování. Projekt DMS modul Faktury

Uživatelská příručka pro Příkazce / Správce zdrojů financování. Projekt DMS modul Faktury S Y C O N I X, a. s. Freyova 12 Telefon: +420 2 83 10 90 10 190 00 Praha 9 Fax: +420 2 83 10 90 11 Česká republika w w w. s y c o n i x. c z pro Příkazce / Správce zdrojů financování Projekt DMS modul

Více

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis

Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Návod pro zadávání zápisů o utkání do BLMFis Přihlášení do BLMFisu Každý registrovaný uživatel (zástupce družstva) již získal (nebo bude zasláno) uživatelské jméno a heslo. Tímto jménem a heslem provede

Více

Novinky programu POSKA. !!! Před nasazením verze nejprve ukončete všechny rozpracované objednávky!!!

Novinky programu POSKA. !!! Před nasazením verze nejprve ukončete všechny rozpracované objednávky!!! Novinky programu POSKA!!! Před nasazením verze nejprve ukončete všechny rozpracované objednávky!!! Novinky verze POS 1.00.44 k 2.2.2014 Pro prodejnu 530 ve Velkém Meziříčí je možné zakládat pohyby, které

Více

SHOPTRONIC SERVIS-ZAKÁZKA. 1995..2014 OMEGA s.r.o.

SHOPTRONIC SERVIS-ZAKÁZKA. 1995..2014 OMEGA s.r.o. SHOPTRONIC SERVIS-ZAKÁZKA I OBSAH I O programu 2 II Vstup dat 4 III Opravy s prohlížením 8 IV Tisk zakázek 12 V Export,import 17 VI Hromadné rušení dat 19 VII Číselníky 21 1 Ceník prací... 22

Více

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen

ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY. Katalogový doplněk ABRA Gen ŘÍZENÍ POHLEDÁVEK A AUTOMATICKÉ UPOMÍNKY Katalogový doplněk ABRA Gen Dokumentace k doplňku ABRA Gen Datum: 20.4.2017 Obsah 1 Instalace a aktivace... 3 1.1 Instalace... 3 1.2 Aktivace... 5 2 Funkce... 6

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Systém integrované péče. Návod online aplikace SIP ČPZP

Systém integrované péče. Návod online aplikace SIP ČPZP Systém integrované péče Návod online aplikace SIP ČPZP aktualizace: 31. leden 2014 OBSAH 1. Úvod... 3 2. Registrace do projektu SIP... 4 3. Práce s online aplikací SIP ČPZP... 6 3.1 Přihlášení do aplikace...6

Více

Tento materiál obsahuje doplněk k odpovědím na dotazy, který Finanční správa zveřejnila Soubor otázek a odpovědí byl doplněn o část XVI.

Tento materiál obsahuje doplněk k odpovědím na dotazy, který Finanční správa zveřejnila Soubor otázek a odpovědí byl doplněn o část XVI. Tento materiál obsahuje doplněk k odpovědím na dotazy, který Finanční správa zveřejnila 4.2.2016. Soubor otázek a odpovědí byl doplněn o část XVI. věnovanou splátkovému a platebnímu kalendáři. Dotaz 1

Více