ROZHODNĚTE O SVÉM MĚSTĚ! ŘÍDÍM ŘÍČANY. Průzkum veřejného mínění listopadu 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROZHODNĚTE O SVÉM MĚSTĚ! ŘÍDÍM ŘÍČANY. Průzkum veřejného mínění 12.- 17. listopadu 2015"

Transkript

1 ROZHODNĚTE O SVÉM MĚSTĚ! ŘÍDÍM ŘÍČANY Průzkum veřejného mínění listopadu 2015

2 Průzkum veřejného mínění Vzorek 607 Pohlaví 53% 47% Průzkum veřejného mínění, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel Říčan na otázky týkající se komunikace, dopravy, kvality života, vyhlášek a participace na projektu Řídím Říčany, proběhl na reprezentativním vzorku 607 obyvatel starších 15 let s bydlištěm v Říčanech. Sběr dat se uskutečnil formou osobního dotazování ve dnech 12. až 17. listopadu 2015 v různých částech města. Následující prezentace je strukturována dle pořadí otázek v dotazníku a má za cíl ukázat výsledky průzkumu veřejného mínění celkově, dle pohlaví, věkových kategorií a vzdělání. Součástí tohoto reportu jsou i různé grafické, korelační a mapové analýzy, které slouží k usnadnění četby a pochopení dat, aniž by bylo nutné číst dalekosáhlé doprovodné texty. Vizualizace dat je koncipována co nejjednodušeji tak, aby se v ní zorientoval každý, a zároveň aby nebylo třeba příliš doprovodných slov, která mohou výsledky rozostřit. Mapová analýza je založena na systému D21 GPS Squares, který umožňuje sběr geolokačních údajů o dotazovaných a zároveň zaručuje jejich anonymitu. Všech 607 respondentů díky tomu uvedlo přibližnou polohu svého bydliště, dostatečně přesnou na zpracování dat a následnou analýzu s pomocí softwaru ArcGIS. Mapa ukazuje geografické rozložení všech respondentů na mapě Říčan. Ti během dotazování označili na mapě čtverec, v němž bydlí. Mapa názorně ukazuje, že se průzkumu zúčastnili obyvatelé ze všech částí Říčan, s koncentrací ve středu města, kde je hustota obyvatel nejvyšší. Shrnutí nejzajímavějších výsledků průzkumu najdete v Executive Summary na poslední straně tohoto dokumentu.

3 1. Jaký informační kanál MÚ preferujete? (1/2) Absolutně nejvíce preferovaným informačním kanálem obyvatel je Říčanský kurýr, a to hlavně u starších generací. Tento názor obstál z části i u mladší věkové kategorie. Druhým nejpopulárnějším komunikačním prostředkem jsou pak webové stránky Říčan, které preferují naopak spíše mladší věkově kategorie. Vhodným vyvážením těchto dvou informačních kanálů tak lze poměrně jednoduše zasáhnout většinu populace. Zajímavý je také propad moderních technologií (kromě Facebooku u mladých do 30 let). Zde je na místě otázka, jestli o ně občané skutečně nemají zájem anebo zda není jejich umístění důsledkem faktu, že je obce pro komunikaci s občany doposud nepoužívají. Za zmínku také stojí osobní návštěva úřadu, která obdržela nejvíce minusových hlasů a skončila druhá od konce. Výběr preferovaných informačních kanálů proběhl volbou D21. Každý mohl dát až tři plusové hlasy těm kanálům, které preferuje, a případně jeden minusový těm, které nemá v oblibě.

4 1. Jaký informační kanál MÚ preferujete? (2/2) SWOT analýza SWOT analýza graficky znázorňuje podporu jednotlivým komunikačním kanálům (rozdělení kvartálů dle barev) a umožňuje odhalit míru polarizace, kterou jednotlivé kanály vzbuzují (poměr plusových a minusových hlasů). V pravém horním kvartálu jsou zobrazeny nejsilnější preference, v levém horním kvartálu slabé preference (bez zájmu). Spodní dva kvartály vyjadřují odmítané (vlevo) a kontroverzní možnosti (vpravo). S ohledem na informační kanály MÚ tato SWOT analýza ukazuje na dva všeobecně preferované informační kanály Říčanský kurýr a webové stránky Říčan. Za zmínku stojí osobní návštěva úřadu, která dostala málo plusových hlasů a zároveň obdržela nejvyšší počet minusových hlasů (36). Lidé v Říčanech nechtějí být nuceni jít na MÚ, aby obdrželi informace o městě.

5 2. Uvítali byste zavedení školního autobusu v Říčanech? 59% 63% 55% Na tuto otázku se většina dotázaných vyjádřila kladně (59 %), přičemž vyšší podporu má zavedení školního autobusu u žen. Z geografického znázornění je patrná poměrně konstantní podpora napříč celým městem, která narůstá v okrajových částech.

6 3. Využívaly by Vaše děti školní autobus v Říčanech? 44% 63% 55% Na otázku odpovědělo kladně pouze 15 % dotázaných. Vzhledem k tomu, že 64 % respondentů nemá děti ve školním věku, je ovšem nutné interpretovat výsledky průzkumu i bez nich. Necelá polovina rodičů (44 %), jejichž děti jsou ve školním věku, by služeb školního autobusu využívala. O něco větší podíl dětí (49 %) chodí do školy pěšky či využívá MHD. Poměrně nízké procento rodičů (8 %) vozí své děti do školy autem.

7 4. Uvítali byste rozšíření kapacit MHD v Říčanech? 63% Skoro dvě třetiny dotázaných se vyslovilo kladně (63 %), více pak rozšíření služeb MHD podporují ženy než muži. Velmi žádané je věkovou skupinou let. Z geografické analýzy je patrné, že největší zájem o rozšíření kapacit MHD mají respondenti z okrajových oblastí Říčan. 67% 58%

8 5. Uvítali byste zavedení parkovacích rezidenčních zón? 56% K zavedení parkovacích zón se mírná většina populace staví souhlasně (56 %). Zájem o parkovací rezidenční zóny je napříč věkovým složením i dosaženým vzděláním. Co se geografické analýzy týká, v naprosté většině rezidenčních částí Říčan dotázaní se záměrem souhlasí jak ukazuje přilehlá mapa. 55% 57%

9 6. Jezdíte po městě na kole? 50% Kolo k rekreačním vyjížďkám (31 %) nebo jako dopravní prostředek (19 %) využívá polovina obyvatel Říčan, více pak muži než ženy. Na kole přirozeně jezdí více lidé mladších věkových kategorií. Z geografické analýzy vidíme, že nejméně uživatelů kol je v centrum města, což je možná z velké míry zapříčiněno absencí cyklopruhů či hustotou dopravy. Čím dále od centra lidé bydlí, tím více kola využívají. 45% 56%

10 7. Jezdili byste po městě více, kdyby byly cyklopruhy...? 43% 43% 43% Celkem 43 % dotázaných by jezdilo na kole v Říčanech více, kdyby existovaly cyklopruhy, především pak mladí lidé do 20 let. Mapa v pravém horním rohu geograficky znázorňuje, ve kterých segmentech (čtvercích) by lidí změnili názor na jízdu na kole, kdyby v regionu byly cyklopruhy. Zajímavé je však podívat se jak odpověděli na tuto otázku podle toho, zda kol již využívají, či ne. Mezi těmi, co kolo nepoužívají vůbec, by 22 % začalo. Mezi těmi, co kolo využívají i jako dopravní prostředek by jej 59 % používalo častěji, a mezi těmi, co kol využívají doposud pouze rekreačně, by po Říčanech jezdili častěji dokonce celé dvě třetiny.

11 8. Využívali byste cyklostezku Říčany -> Kolovraty -> Praha? 49% 45% Cyklostezku Mnichovice - Říčany - Kolovraty - Praha by využívala dle průzkumu necelá polovina populace Říčan. O něco více muži (55 %) než ženy (45 %). Zájem roste se vzděláním a je výrazně vyšší u občanů do 40 let. 55% Zajímavé je také podívat se, jak odpověděli na tuto otázku dle toho, zda kol již využívají, či ne. Mezi těmi, kteří kolo nepoužívají (téměř) vůbec, vybudování cyklostezky podporuje 25 % dotázaných. Mezi těmi, kteří kolo využívají i jako dopravní prostředek, by cyklostezku využívalo 65 % respondentů, a mezi těmi, co kol využívají doposud pouze rekreačně, by jí využívalo dokonce 79 % procent dotázaných.

12 9. Co se Vám v okolí Vašeho bydliště líbí? (1/6) Příroda a parky Kulturní vyžití Lékárna Jedná se o nejrozsáhlejší otázku průzkumu, uskutečněnou pomocí systému D21, v níž respondenti mohli udělit až 6 plusových hlasů tomu, co se jim v okolí jejich bydliště líbí či dobře funguje, a naopak až tři minusové hlasy tomu, co se jim nelíbí či funguje špatně. Výhoda využití systému D21 při hodnocení kvality života (různých faktorů, které ji ovlivňují) spočívá v tom, že data neodkryjí jen míru spokojenosti s jednotlivými faktory, ale také míru nespokojenosti. Škála výsledků je tak mnohem bohatší a přesnější. V kombinaci s mapovou analýzou lze určit míru ne/spokojenosti v různých lokalitách městské části s měřenými faktory. Každý respondent má k dispozici více hlasů, jejichž počet je však omezen. Díky tomu systém D21 dokáže i přibližně určit váhu, kterou daným faktorům hlasující přikládá. Občané Říčan nejvíce v místě svého bydliště oceňují Přírodu a kulturní vyžití. Nespokojenost je pak spojována hlavně s parkováním (zároveň nejvíce minusových hlasů) a podmínkami pro cyklodopravu.

13 9. Co se Vám v okolí Vašeho bydliště líbí? (2/6) Mapa v pravém horním rohu geograficky znázorňuje, co se lidem v daném segmentu (čtverci) nejvíce líbí v okolí jejich bydliště, respektive s čím jsou spokojeni. Ve většině segmentů jasně převažuje spokojenost s přírodou a parky. Další nejvíce zmiňovaná pozitiva jsou kulturní vyžití, sportovní vyžití a bezpečnost. Mapa v pravém dolním rohu geograficky znázorňuje, co se lidem v daném segmentu (čtverci) v okolí jejich bydliště líbí nejméně. Převládá nespokojenost s parkováním. Dalšími nejvíce zmiňovanými problémy jsou podmínky pro cyklodopravu, MHD, čistota ulic a služby.

14 9. Co se Vám v okolí Vašeho bydliště líbí? (3/6) SWOT analýza SWOT analýza graficky znázorňuje rozdělení míry spokojenosti s různými faktory kvality života, a umožňuje odhalit poměr plusových a minusových hlasů. V pravém horním kvartálu jsou zobrazeny faktory, jež zvyšují spokojenost obyvatel Říčan s kvalitou života, v levém horním kvartálu faktory hodnocené neutrálně či nevzbuzující velký zájem. V levém spodním kvartálu se nachází faktory spojené s nadprůměrnou nespokojeností s kvalitou života. Vpravo dole jsou faktory kontroverzní, které obdržely jak nadprůměrný počet plusových, tak i minusových hlasů. Ty jsou tedy pro velkou část rezidentů Říčan zdrojem spokojenosti, avšak též pro výraznou skupinu respondentů zdrojem nespokojenosti. Jedná se konkrétně o možnost 8 ( lékařské služby ) a 14 ( služby ). Co se tedy občanům v Říčanech líbí? Příroda a parky, kulturní vyžití, lékárny, sportovní vyžití, obchody, meziměstské spoje a sousedské vztahy.

15 9. Co se Vám v okolí Vašeho bydliště líbí? (4/6) 1. Spokojenost Mapa číslo 1 znázorňuje geografické rozložení spokojenosti s Přírodou a parky, tedy faktoru, kterého si obyvatelé Říčan váží nejvíce. Spokojenost s ním roste směrem od centra k periferii města, avšak spokojenost je téměř na celém území nadprůměrná. Mapa číslo 3 znázorňuje spokojenost s lékárnami. Je patrné, že na periferii jsou lidé spokojenější mnohem méně než v centru Říčan. Jak znázorňuje mapa číslo 2, spokojenost s kulturním vyžitím je poměrně vysoká napříč celým městem Říčany, celkově se umístila na druhém místě. Mapa číslo 4 znázorňuje geografické rozložení spokojenosti s možnostmi sportovního vyžití, která je mnohem nižší ve žlutě a oranžově značených zónách

16 9. Co se Vám v okolí Vašeho bydliště líbí? (5/6) Spokojenost a kontroverze Mapa číslo 5 znázorňuje geografické rozložení spokojenosti s nabídkou obchodů. Rezidenti červeně vybarveného segmentu vyjádřili v průzkumu poměrně silnou nespokojenost. Dostupnost obchodů je však v celkovém měřítku, jak ukázala SWOT analýza, jedním z velmi oceňovaných parametrů kvality života v Říčanech. Mapa číslo 7 znázorňuje geografické rozložení spokojenosti s dostupností lékařských služeb. Ta je, jak ukázala SWOT analýza, předmětem kontroverze. Nadprůměrnou částí populace je považována za kvalitu a zároveň za nedostatek. Geografická analýza tuto kontroverzi do jisté míry vysvětluje. Mapa číslo 6 znázorňuje geografické rozložení spokojenosti s meziměstskými spoji. Lidé z okolí vlakového nádraží jsou nejspokojenější. 9. Mapa číslo 9 znázorňuje spokojenost se sousedskými vztahy, které jsou nižší v centru Říčan než na okraji Mapa číslo 14 znázorňuje geografické rozložení spokojenosti se službami. Jedná se o nejkontroverznější faktor spokojenosti, kde velká část populace spokojena je, a naopak nadprůměrná část populace spokojena není.

17 9. Co se Vám v okolí Vašeho bydliště líbí? (6/6) 17. Nespokojenost Největšími problémy Říčan jsou MHD (mapa číslo 17), bezpečnost (mapa číslo 18, čistota ulic (mapa číslo 20) a podmínky pro cyklodopravu (mapa číslo 21). Z hlediska bezpečnosti se jako problematické, dle tamních rezidentů, jeví souvislá oblast v centrální části Říčan Bezkonkurenčně nejvyšší nespokojenost vyjádřili obyvatelé Říčan s parkováním, jak lze vidět na mapě číslo 22. Nejhorší situace je přitom v několika k sobě přiléhajících segmentech v centru města. Nespokojenost ovšem převažuje na většině území Říčan. 22.

18 10. A celkově, jste spokojeni s kvalitou života ve vašem okolí? 1.95 Průměrná spokojenost s kvalitou života v místě bydliště dosahuje v Říčanech známky 1,95 (známkování 1-5 jako ve škole). Zatímco průměrná známka žen dosáhla 1,97, muži deklarují mírně vyšší spokojenost (1,94). Co se jednotlivých věkových skupin týče, neukazují výsledky žádné významnější rozdíly Nejméně spokojenou vzdělanostní skupinou jsou středoškoláci (2,0). Pozitivněji vnímají kvalitu života lidé se základním vzděláním (1,89) a nejvyšší míru spokojenosti vykazuje vysokoškolsky vzdělaná skupina (1,79). Přilehlá mapa geograficky znázorňuje průměrnou spokojenost obyvatel daného segmentu (čtverce) s kvalitou života v okolí jejich bydliště.

19 11. Co by měly regulovat právní předpisy města? (1/2) Podomní prodej Pořádek v ulicích Výherní automaty Obyvatelé Říčan by si nejvíce přáli právními předpisy regulovat podomní prodej, pořádek v ulicích a výherní automaty. Naopak za nejméně problematické považují používání dronů a otevírací dobu v restauracích po 24. hodině. Mapa geograficky znázorňuje, co by si obyvatelé v daném segmentu (čtverci) právními předpisy přáli regulovat nejvíce. Ve většině je to podomní prodej (fialová barva). Mnoho segmentů vykazuje hlavní nespokojenost s výherními automaty, v jednom segmentu jsou to pak ohňostroje mimo sezónu. Na tuto otázku odpovídali dotazovaní pomocí systému approval voting (schvalování), v kterém se vyjadřují ke každé z možností zvlášť: Zaškrtávali ty možnosti, které chtějí regulovat, a ostatní nechávali prázdné.

20 11. Co by měly regulovat právní předpisy města? (2/2) Mapy dole na stránce geograficky znázorňují podporu pro regulaci podomního prodeje, pořádku v ulicích a výherních automatů. Tyto tři možnosti obdržely nadpoloviční podporu pro regulaci od občanů Říčan. Podomní prodej se objevuje napříč celým městem, pořádek v ulicích pak hlavně v centru města. Tam je koncentrována i podpora regulace výherních automatů, přičemž tyto segmenty se do jisté míry překrývají s těmi, v nichž je nejvyšší nespokojenost s bezpečností.

21 12. Slyšeli jste o projektu Řídím Říčany? 66% 67% 64% O projektu Řídím Říčany slyšela většina dotázaných (66 %), z nichž je již 17 % registrovaných a 49 % nikoliv. 34 % respondentů projekt vůbec nezaznamenalo. Počet registrovaných do projektu je nejsilnější mezi vysokoškolsky vzdělanými a ve věkové kategorii let. Naopak nejmenší zastoupení mají lidé se základním vzděláním a lidé do 20 a nad 60 let.

22 12. Slyšeli jste o projektu Řídím Říčany? Mapa v levém dolním rohu geograficky znázorňuje, ve kterém segmentu (čtverci) jsou obyvatelé do projektu Řídím Říčany již registrováni. Rozložení registrovaných uživatelů je srovnatelné napříč sledovaným územím, s největším zastoupením v jižní části Říčan. Geografická analýza uprostřed znázorňuje, ve kterém segmentu (čtverci) lidé o projektu sice slyšeli, ale nejsou registrováni. Toto rozložení pomůže poznat, kam by mohly směřovat informace o projektu. Mapa v pravém dolním rohu geograficky znázorňuje, ve kterém segmentu (čtverci) žijí lidé, kteří projekt Řídím Říčany vůbec nezaznamenali. Silněji zastoupené jsou segmenty na severovýchodním okraji Říčan.

23 13. Existují důvody, které Vám brání v registraci a hlasování v projektu Řídím Říčany? Pomineme-li část dotázaných, které daná problematika nezajímá, nebo nechtějí či nemají čas zajímat se o dění ve městě, je zde značně vysoká část respondentů, kteří projevili zájem o registraci v projektu Řídím Říčany. Největší zájem registrovat se mají mladí lidé do 20 let. Nejskeptičtěji se k projektu Řídím Říčany staví nejstarší generace, která nadprůměrně nevěří že by to mohlo něco změnit, nezajímá jí to či považuje registraci za příliš komplikovanou.

24 14. Chcete se registrovat do Řídím Říčany? 23% 24% 23% Zájem o registraci v projektu Řídím Říčany projevil poměrně vysoký podíl dotázaných (23 %), kteří doposud nebyli registrováni a neúčastnili se hlasování o projektech a budoucnosti města. Zájem stoupá s dosaženým vzděláním a větší zájem projevují mladší věkové kategorie. Podíváme-li se na na celkovou populaci vzorku, 17 % je již registrovaných, dalších 19 % projevilo o registraci zájem. Zbylá část populace se prozatím vyjádřila negativně, buď kvůli nedostatku informací o projektu, či jiným důvodům zmiňovaným již v předchozí otázce: nevěřím, že to může něco změnit či například protože hodnotí registraci jako moc komplikovanou.

25 15. Jak se přemísťujete do práce či do školy? Do práce či do školy se nejčastěji obyvatelé Říčan přemísťují autem (28 %) a vlakem (25 %). Kolo jako dopravní prostředek využívá jen velmi malé procento dotázaných, pěšky se do práce či do školy dopravuje 12 % respondentů. Mapy dole na stránce geograficky znázorňují, jak se obyvatelé jednotlivých segmentů (čtverců) přemísťují do práce či do školy - z leva do prava - auto - vlak autobus - pěšky - kolo. Mapa v pravém horní rohu geograficky znázorňuje preferovaný druh dopravy v souvislosti s bydlištěm. Lidé bydlící v centru blízko vlakového nádraží preferují vlak, naopak lidé z periferie spíše auto.

26 16. V které lokalitě pracujete/studujete 68% Praha 63% 57% Vzhledem k tomu, že z celkového počtu dotázaných 32 % (viz první graf) obyvatel nepracuje, je nutné interpretovat výsledky průzkumu i bez nich. Z toho je patrné, že 70 % respondentů pracuje nebo studuje mimo Říčany, z toho celých 63 % v Praze a 7 % na dalších místech. Necelá třetina (30 %) obyvatel Říčan pracuje či studuje v místě svého bydliště. Zajímavé je také, že v Říčanech pracuje 40 % dotázaných žen a pouze 19 % respondentů mužského pohlaví. 81 % dotazovaných mužů tedy pracuje mimo Říčany.

27 Executive Summary Reprezentativní vzorek 607 Říčany - Průzkum veřejného mínění % preferuje Říčanský kurýr jako komunikační kanál, následují webové stránky (48 %) a informační vitríny (18 %). 2. Pohlaví 53% 47% Bydliště: Říčany Věk: Nejvíce jsou občané spokojeni s Přírodou a parky, Kulturním vyžitím a Lékárnami. Naopak nejsou spokojeni s Parkováním, Podmínkami pro cyklodopravu a Čistotou ulic. 59 % by uvítalo zavedení školního autobusu, 44 % dětí by školní autobus využívalo. 9. Celkově hodnotí svou spokojenost s kvalitou života známkou 1, % obyvatel by ocenilo rozšíření kapacit MHD. 10. Právní předpisy by měli regulovat hlavně Podomní prodej, Pořádek v ulicích a Výherní automaty % projekt Řídím Říčany zná, z toho 17 % je již registrováno, 34 % projekt nezná. 12. Z neregistrovaných by se do projektu Řídím Říčany 23 % rádo registrovalo % se do práce/školy přemísťuje autem, 25 % vlakem, 12 % chodí pěšky % jezdí do práce/školy mimo bydliště, 30 % zůstává v Říčanech % dotázaných by uvítalo zavedení rezidenčních parkovacích zón % respondentů jezdí na kole rekreačně nebo jej používá jako dopravní prostředek % by jezdilo na kole více po zavedení cyklopruhů % obyvatel by využívalo cyklostezku Mnichovice - Říčany - Kolovraty - Praha. Průzkum:

28 Praha, Demokracie

PRAHA 10. Průzkum veřejného mínění listopadu I

PRAHA 10. Průzkum veřejného mínění listopadu I PRAHA 10 Průzkum veřejného mínění 23.- 28. listopadu 2015 www.demokracie21.cz I www.d21.me Průzkum veřejného mínění Vzorek 997 Pohlaví 54% 46% Průzkum veřejného mínění, jehož cílem bylo zjistit názory

Více

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět Výsledky sledování indikátoru ECI B.6: Cesta dětí do školy a zpět Obsah Obsah 2 Úvod 3 Výsledky šetření 3 Způsob dopravy dětí do a ze školy (teplé měsíce a hezké počasí) 5 Způsob dopravy dětí do a ze školy

Více

Praha 10 - Participativní rozpočet 15. - 26. 2. 2016. Demokracie 2.1

Praha 10 - Participativní rozpočet 15. - 26. 2. 2016. Demokracie 2.1 Praha 10 - Participativní rozpočet 15. - 26. 2. 2016 Demokracie 2.1 Participativní rozpočet Participativní rozpočet je proces, v rámci kterého mohou obyvatelé určitého místa rozhodnout o využití předem

Více

Průzkum MasterCard co chceme od MHD

Průzkum MasterCard co chceme od MHD 44 Veřejná doprava Průzkum MasterCard co chceme od MHD Přestup z osobního vozu do MHD je výzvou pro dopravní podnik i samotné řidiče aut. Aby to vůbec mohlo nastat, je nutné dát cestování v MHD větší komunikační

Více

ZŠ Černošice názory a návrhy na zlepšení

ZŠ Černošice názory a návrhy na zlepšení ZŠ Černošice názory a návrhy na zlepšení Závěrečná zpráva z výzkumu Květen Nobody s Unpredictable Informace o projektu ZŠ Černošice Pozadí a cíle výzkumu Město Černošice jako zřizovatel Základní školy

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Dotazníkové šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa představuje podklad pro budoucí rozhodování o úpravách a investicích

Více

Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení studia

Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení studia Přechod absollventů maturiitníích oborů SOU do praxe a jejiich upllatněníí na trhu práce Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení

Více

CHRUDIM. Jaké z uvedených priorit/problémů má Chrudim co nejrychleji řešit? DEMOKRACIE 2.1 Chrudim Národní síť Zdravých měst

CHRUDIM. Jaké z uvedených priorit/problémů má Chrudim co nejrychleji řešit? DEMOKRACIE 2.1 Chrudim Národní síť Zdravých měst CHRUDIM Jaké z uvedených priorit/problémů má Chrudim co nejrychleji řešit? 14. 3. - 14. 4. 2016 DEMOKRACIE 2.1 Chrudim Národní síť Zdravých měst Hlasujících 257 Pohlaví Sociodemografické údaje Hlasování

Více

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima 2010

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima 2010 Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima CELKOVÉ SROVNÁNÍ TURISTICKÝCH REGIONŮ Česká republika IOP č. Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. Sběr informací domácí

Více

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015

Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Strategický plán rozvoje města Rosice pro období 2007-2015 Zpracováno v období červenec - prosinec 2007 Strana 1 (celkem 9) Část II. Dotazníkové šetření II.1: Úvod, metody S cílem zahrnout obyvatelstvo

Více

Stručné shrnutí výsledků

Stručné shrnutí výsledků Stručné shrnutí výsledků Průzkum identifikující spokojenost klientů s prací analytiků agentury CzechInvest 2011 V letošním roce provedla agentura CzechInvest průzkum identifikující spokojenost žadatelů

Více

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI CYKLISTY VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI CYKLISTY VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH JIHOMORAVSKÉHO KRAJE 1 ZAŽÍT KRAJ VÍNA A PAMÁTEK NA KOLE VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI CYKLISTY VE VYBRANÝCH LOKALITÁCH JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZPRÁVA ZA ROK 2011 2 Obsah 1 Základní údaje o dotazníkovém šetření...3 2 Metodologie

Více

Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Strategický plán městyse Nový Hrádek do roku 2020 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2010 OBSAH: 1 DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ - OBČANÉ... 3 1.1 Základní charakteristiky... 4 1.2 Bydlení... 8 1.3 Kvalita života... 11 1.4 Sociální

Více

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6)

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) V Hradci Králové se v září 2005, v rámci sledování společných evropských indikátorů udržitelného rozvoje

Více

Spokojenost zákazníků

Spokojenost zákazníků Spokojenost zákazníků K získání informací o spokojenosti zákazníků v restauraci CENTRUM Ropice bylo provedeno písemné dotazníkové šetření. Jeho cílem bylo získat přehled o tom, jak jsou zákazníci spokojeni

Více

České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas

České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas Závěrečná zpráva z výzkumu, 5. května 2016 Nadace Proměny Karla Komárka Obsah závěrečné zprávy Představení výzkumu 3 7 Klíčová zjištění

Více

Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice

Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice Závěrečná zpráva Dotazníkové šetření Územní identita a občanská společnost v okresech Ústí nad Labem, Děčín, Teplice, Litoměřice Zadavatel Ústecká komunitní nadace Kontaktní osoba Petr Veselý Zpracovatel

Více

Strategický plán rozvoje města Moravská Třebová. Průzkum spokojenosti občanů. Vypracoval: AQE advisors, a. s. Aktualizace: Leden - únor 2008

Strategický plán rozvoje města Moravská Třebová. Průzkum spokojenosti občanů. Vypracoval: AQE advisors, a. s. Aktualizace: Leden - únor 2008 Strategický plán rozvoje města Moravská Třebová 2007 2020 Průzkum spokojenosti občanů Vypracoval: AQE advisors, a. s. Aktualizace: Leden - únor 2008 Obsah ÚVOD...3 Obecné souvislosti...3 Výchozí situace...4

Více

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany S t r a t e g i e C L L D 2 1 4 Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany Dotazník ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje MAS Hrubý Jeseník na léta 14 - Dotazníkové šetření probíhalo v letech

Více

Zpráva z dotazníkového šetření mezi uživateli dopravy města Plzně

Zpráva z dotazníkového šetření mezi uživateli dopravy města Plzně Neprošlo jazykovou korekturou. Zpráva z dotazníkového šetření mezi uživateli dopravy města Plzně Hodnocení scénářů rozvoje dopravy v Plzni Zpracovalo Centrum pro komunitní práci západní Čechy Americká

Více

ANALYTICKÁ ZPRÁVA. Mapa školy leden a únor 2015. kód školy: EISU1

ANALYTICKÁ ZPRÁVA. Mapa školy leden a únor 2015. kód školy: EISU1 ANALYTICKÁ ZPRÁVA Mapa školy leden a únor 2015 kód školy: EISU1 typ školy: 1. 9. ročník Tento materiál obsahuje výsledky dotazníkového šetření Mapa školy pro základní školy, které probíhalo od 19. ledna

Více

Essity Engagement Survey 2018

Essity Engagement Survey 2018 Essity Engagement Survey 2018 Jak číst zprávu týmu EUCUSA Consulting GmbH Mariahilfer Straße 187/39 A-1150 Wien Tel: +43-1-817 40 20-0 Fax: DW 20 FN 174750 k Handelsgericht Wien www.eucusa.com e-mail:

Více

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Studie UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Pavel Tilinger, Karel Kovář Úvod do problematiky Úspěšnost vysoké školy je v současnosti možné

Více

Institut dětí a mládeže MŠMT ČR Sámova 3, Praha 10

Institut dětí a mládeže MŠMT ČR Sámova 3, Praha 10 Institut dětí a mládeže MŠMT ČR Sámova 3, Praha 10 Vzdělanostní profil vybraných skupin pracovníků s dětmi a mládeží ve volném čase Závěrečná zpráva z výzkumu Zpracoval PhDr. František Pelka prosinec 1999

Více

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Stránka 1 z 8 Odpovídalo 255 zástupců rodin. Vyhodnocení výzkumu KP 2014 Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Výzkum byl vyhodnocen celkově a dále podle počtu dětí v rodinách. Ve výzkumném souboru

Více

Průzkum cyklistických preferencí ze září 2012

Průzkum cyklistických preferencí ze září 2012 Průzkum cyklistických preferencí ze září Vypracoval Auto*Mat, 29.3.2013. Obsah Průzkum cyklistických preferencí ze září...1 1 Úvod...2 2 Shrnutí pro veřejnost...3 3 Vývoj počtu cyklistů v letech -12...4

Více

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí

Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí Příloha B Průzkum podnikatelského prostředí připravila Berman Group ve spolupráci s Komisí pro strategický rozvoj města Děčína Průzkum podnikatelského prostředí II. ÚVOD V červenci a srpnu 000 byl mezi

Více

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016

Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016 Deváťáci před přihláškami Studie Než zazvoní 9. února 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výběru

Více

Pohlaví. Věkové rozložení

Pohlaví. Věkové rozložení Dotazníkové šetření V dotazníkovém šetření byla zkoumána míra spokojenosti (v hypotézách uvedeno jako spokojenost) obyvatel se současnou životní situací na území, ve kterém žijí a pracují. Co je pro ně

Více

SLUNEČNÍ MĚSTO a lokalita U VÝTOPNY

SLUNEČNÍ MĚSTO a lokalita U VÝTOPNY SLUNEČNÍ MĚSTO a lokalita U VÝTOPNY Výsledky ankety mezi obyvateli MČ Praha Zbraslav zpracováno pro březen 2009 Zpracovatel: Tomáš Soukup Šmeralova 4, 170 00 Praha - Bubeneč IČ: 73534781, TEL: +420 739

Více

Digitalizace televizního vysílání. V. Vlna

Digitalizace televizního vysílání. V. Vlna Digitalizace televizního V. Vl Zpráva z výzkumu Kolesárová, Tomek Sběr data STEM/MARK, a.s. Praha červenec Obsah. Základní informace o výzkumu. Informovanost o m televizním. Technické parametry příjmu

Více

Výsledky průzkumu spokojenosti strávníka

Výsledky průzkumu spokojenosti strávníka Výsledky průzkumu spokojenosti strávníka Průzkum realizovala ve spolupráci s Městskou částí Praha 8 reklamní a marketingová agentura NEXOS, SE Průzkum byl realizován ve 4Q/2015 formou písemných dotazníků

Více

Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012

Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012 Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012 Únor 2014 Útvar vnějších vztahů VUT v Brně, zpracovala: Eva Kneblová Obsah 1. Úvod a metodologie... 3 2. Hledání zaměstnání... 4 2.1 Doba hledání

Více

Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích

Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích exkluzivní studie 1/2016, vypracoval: Tomáš Balcar Metodika Výzkum byl realizován exkluzivním kvantitativním výzkumem s použitím techniky face to face standardizovaných

Více

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy léto Šumava IOP č. 5 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika Praha Nobody

Více

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY

OCHOTA ZÚČASTNIT SE VOLEB DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY Agentura Focus provedla ve dnech 19. 4. 27. 4. 2016 reprezentativní výzkum veřejného mínění na dospělé populaci České republiky. Výběrový vzorek tvořilo 1037 respondentů ve věku 18 a více let, kteří byli

Více

Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice

Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice Hodnocení spokojenosti ambulantních pacientů Stodská nemocnice Zřejmě většina ambulantních pacientů Stodské nemocnice byla spokojena s úrovní péče a v případě potřeby by doporučili ošetření v nemocnici

Více

Co nám říká životní prostředí

Co nám říká životní prostředí Co nám říká životní prostředí Miluše Rezková Zde prezentované výsledky vycházejí zejména z šetření Centra pro výzkum veřejného mínění provedeného v rámci projektu Naše společnost 2004 v březnu tohoto roku

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE NOVÉHO MĚSTA NA MORAVĚ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ Verze 1.0 květen 2008 Na přípravě a zpracování dotazníkového šetření v Novém Městě na Moravě se podíleli: Mgr. Šárka Palcrová Mgr. Radek

Více

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY Mapa školy PRO STŘEDNÍ ŠKOLY INDIVIDUALIZOVANÁ ZPRÁVA Mapy školy pro střední školy Analýza I - SWOT Škola: Gymnázium, ul. Školská 20 Typ školy: Kód školy: OBSAH INDIVIDUALIZOVANÉ ZPRÁVY ÚVOD... 3 VLASTNÍ

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA BŘECLAVI

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA BŘECLAVI STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA BŘECLAVI Vyhodnocení dotazníkového šetření Listopad 2013 Zvýšení kvality řízení, finanční řízení a Good Governance na Městském úřadu Břeclav, CZ.1.04/4.1.01/89.00040 Obsah

Více

MAPA ŠKOLY. pro základní školy

MAPA ŠKOLY. pro základní školy MAPA ŠKOLY pro základní školy Tento materiál obsahuje výsledky dotazníkového šetření Mapa školy pro základní školy, které probíhalo od 24. ledna do 27. února 2011. Každá škola, která se šetření zúčastnila,

Více

ANALÝZA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ V OBCI PÍŠŤ

ANALÝZA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ V OBCI PÍŠŤ ANALÝZA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ OBČANŮ V OBCI PÍŠŤ Regionalisti Ostrava, o. s. Ostrava, listopad 215 Obsah Úvod... 3 Představení výzkumného vzorku a charakteristika dotazovaných... 4 Interpretace výsledků...

Více

Sněmovní volební model MEDIAN

Sněmovní volební model MEDIAN Mediální výzkumy MML-TGI Software Vývoj technologií Sněmovní volební model MEDIAN SRPEN 2015 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111,

Více

Názory veřejnosti na Evropskou unii duben 2012

Názory veřejnosti na Evropskou unii duben 2012 pm00 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 0 E-mail: paulina.tabery@soc.cas.cz Názory veřejnosti na Evropskou unii duben 0 Technické

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Semestrální práce z předmětu Statistika Téma: Průzkum o zahrádkářské soběstačnosti Studenti: Pavel Černý, Radek Čech Skupina: 2 31 Akademický rok:

Více

VSETÍN. Jaké z uvedených priorit/problémů má Vsetín co nejrychleji řešit? VSETÍN DEMOKRACIE 2.1 Národní síť Zdravých měst

VSETÍN. Jaké z uvedených priorit/problémů má Vsetín co nejrychleji řešit? VSETÍN DEMOKRACIE 2.1 Národní síť Zdravých měst VSETÍN Jaké z uvedených priorit/problémů má Vsetín co nejrychleji řešit? 10.6. - 30. 6. 2016 VSETÍN DEMOKRACIE 2.1 Národní síť Zdravých měst Hlasujících 175 Pohlaví 44% 56% SOCIODEMOGRAFICKÉ ÚDAJE Hlasování

Více

Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb

Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Analýza dotazníkového šetření mezi uživateli sociálních služeb Analýza byla uskutečněna pro potřeby komunitního plánu sociálních služeb ve městě Berouně

Více

PRAHA 8. Jaká témata má Praha 8 co nejrychleji řešit?

PRAHA 8. Jaká témata má Praha 8 co nejrychleji řešit? PRAHA 8 Jaká témata má Praha 8 co nejrychleji řešit? 31. 5. - 15. 7. 2016 DEMOKRACIE 2.1 PRAHA 8 Národní síť Zdravých měst Hlasujících 584* Pohlaví 47% 53% Věk SOCIODEMOGRAFICKÉ ÚDAJE Hlasování o problémech

Více

České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas

České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas Výběr klíčových výsledků výzkumu 5. května 2016 O nadaci Nadace Proměny Karla Komárka je soukromá nezisková organizace, která se zasazuje

Více

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZÁKAZNÍKŮ ODDĚLENÍ PŘEKLADŮ A TLUMOČENÍ. V Praze dne 30. června 2009

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZÁKAZNÍKŮ ODDĚLENÍ PŘEKLADŮ A TLUMOČENÍ. V Praze dne 30. června 2009 PRŮZKUM SPOKOJENOSTI ZÁKAZNÍKŮ ODDĚLENÍ PŘEKLADŮ A TLUMOČENÍ V Praze dne 30. června 2009 ÚVOD Oddělení překladů a tlumočení jazykové agentury Channel Crossings uspořádalo na přelomu května a června rozsáhlý

Více

Šetření akreditovaných a neakreditovaných vzdělávacích programů MŠMT za rok 2011

Šetření akreditovaných a neakreditovaných vzdělávacích programů MŠMT za rok 2011 Šetření akreditovaných a neakreditovaných vzdělávacích programů MŠMT za rok 2011 1 ÚVOD... 5 2 SBĚR DAT... 7 3 STRUKTURA SOUBORU... 10 3.1 Regionální zastoupení... 10 3.2 Struktura dotazovaných organizací

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 210 310 584 E-mail: lucie.cerna@soc.cas.cz Občané o důchodovém systému listopad 2015 Technické

Více

37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti

37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti 37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti Cíl ankety: zmapovat postoje a názory veřejnosti na 37. Letní filmovou školu v Uherském Hradišti Cílová skupina: návštěvníci 37. LFŠ (skupina účastníci) Metodologie:

Více

VÝZKUM VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

VÝZKUM VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Tento výzkum, který je součástí projektu "Dílna kvality Kopřivnice," je spolufinancován ESF prostřednictvím OPLZZ a státním rozpočtem ČR. VÝZKUM VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AUGUR Consulting, dlouholetý

Více

KDE ZAČÍNÁ BOHATSTVÍ?

KDE ZAČÍNÁ BOHATSTVÍ? INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY /20 vydáno dne.11.20 KDE ZAČÍNÁ BOHATSTVÍ? Skoro dvě třetiny českých domácností přiznávají, že celková hodnota majetku jejich domácnosti (dům, byt, chata, auto, úspory,

Více

Ve městě Šluknov mám trvalé bydliště... let/měsíců *. Ve městě Šluknov nemám trvalé bydliště, ale žiji zde... let/měsíců *.

Ve městě Šluknov mám trvalé bydliště... let/měsíců *. Ve městě Šluknov nemám trvalé bydliště, ale žiji zde... let/měsíců *. Vážená občanko, vážený občane města Šluknov, dovolte, abychom Vás požádali o spolupráci při zodpovězení otázek následujícího dotazníku, který vznikl na základě smlouvy o provedení práce mezi Městem Šluknov

Více

Monitoring návštěvníků Libereckého kraje zima 2006

Monitoring návštěvníků Libereckého kraje zima 2006 Monitoring návštěvníků Libereckého kraje zima 2006 Pro Krajský úřad Libereckého kraje zpracoval Masarykova univerzita v Brně Centrum regionálního rozvoje červen 2006 Autorský kolektiv Ing, Martin Šauer

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SPOKOJENOST OBČANŮ S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA SPOKOJENOST OBČANŮ S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM SPOKOJENOST OBČANŮ S MÍSTNÍM SPOLEČENSTVÍM 2013 Společný evropský indikátor A.1 Objednatel: Statutární město Hradec Králové Československé armády 408 502 00 Hradec Králové Vypracoval: AUGUR Consulting

Více

PROJEKT DO STATISTIKY PRŮZKUM V TECHNICKÉ MENZE

PROJEKT DO STATISTIKY PRŮZKUM V TECHNICKÉ MENZE PROJEKT DO STATISTIKY PRŮZKUM V TECHNICKÉ MENZE Náplní tohoto projektu byl prvotní průzkum, následné statistické zpracování dat a vyhodnocení. Data jsme získaly skrze internetový dotazník, který jsme rozeslaly

Více

Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku

Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku Analýza potřeb uživatelů sociálních služeb v Šumperku OBSAH ÚVOD 2 I. Odd. ZÁVĚRY A SOCIOTECHNICKÁ DOPORUČENÍ 3 Přehled hlavních výsledků 4 Sociotechnická doporučení 13 Vymezení vybraných pojmů 15 II.

Více

2 Spokojenost/nespokojenost s finančním úřadem. 3 Hodnocení finančního úřadu. 4 Způsob komunikace s finančním úřadem. 5 Shrnutí a doporučení.

2 Spokojenost/nespokojenost s finančním úřadem. 3 Hodnocení finančního úřadu. 4 Způsob komunikace s finančním úřadem. 5 Shrnutí a doporučení. Title of presentation Name of presenter DD Month YYYY GfK Praha, Geologická 2, 152 00 Praha PRŮZKUM VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ V DAŇOVÉ SPRÁVĚ G r o w t h f r o m K n o w l e d g e Agenda 1 Základní parametry výzkumu

Více

Sněmovní volební model MEDIAN. (březen-duben 2013) 29. duben 2013

Sněmovní volební model MEDIAN. (březen-duben 2013) 29. duben 2013 Sněmovní volební model MEDIAN (březen-duben 2013) 29. duben 2013 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz

Více

Databáze CzechTourism

Databáze CzechTourism Monitoring návštěvníků v turistickém regionu Jižní Čechy Vyhodnocení etapy zima 2005/2006 www.gfk.cz www.czechtourism.cz Agenda 1 Parametry projektu 2 3 Hlavní výsledky Shrnutí 1 Parametry projektu Monitoring

Více

VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013

VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013 VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013 IOP č. 01358 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. 01360 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika

Více

Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna

Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna Plán udržitelné městské mobility Dohoda o prioritách - analytická část Průzkum dopravního chování UDIMO spol. s r. o. Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. 06/2018 2 Plán udržitelné městské mobility Analýza současného

Více

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz

Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Rezervační systém TROJHŘIŠTĚ hriste.pist.cz Základní uživatelský manuál OBSAH 1. Úvod 2. Základní nastavení 3. Administrátorské nastavení 4. Rezervace 4.1 Registrace do rezervačního systému 4.2 Přihlášení

Více

Indikátory udržitelného rozvoje v Jihlavě

Indikátory udržitelného rozvoje v Jihlavě Indikátory udržitelného rozvoje v Jihlavě PROČ? Proč sledujeme indikátory sledujeme vývoj názorů Jihlavanů v čase (2011, 2013, 2015) používáme výsledky pro další plánování ověřujeme si dopad provedených

Více

ČESKÁ REPUBLIKA A FLASH EUROBAROMETER 248

ČESKÁ REPUBLIKA A FLASH EUROBAROMETER 248 ČESKÁ REPUBLIKA A FLASH EUROBAROMETER 248 Jedním z nejaktuálnějších a zároveň velmi varovných příkladů mezinárodního srovnání chování v kyberprostoru mezi Českou republikou a jinými zeměmi Evropské unie

Více

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU

PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU Pracovní podklad na PS 13.1.2016 šetření NNO PRŮZKUM NEZISKOVÉHO SEKTORU Úvod Pro tvorbu strategického plánu rozvoje města Opočna je nezbytné získat názory, podněty a připomínky všech aktérů, subjektů

Více

E-názor Výsledky 2. vlny. Černošice Leden/Únor 2016

E-názor Výsledky 2. vlny. Černošice Leden/Únor 2016 E-názor Výsledky 2. vlny Černošice Leden/Únor 2016 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického

Více

Průzkum uživatelů dálkového tepla ve vybraných lokalitách ČR 1. 10. 2010. Prezentace Factum Invenio

Průzkum uživatelů dálkového tepla ve vybraných lokalitách ČR 1. 10. 2010. Prezentace Factum Invenio Průzkum uživatelů dálkového tepla ve vybraných lokalitách ČR 1. 10. 2010 Prezentace Factum Invenio Cíle výzkumu, velikost vzorku a termín sběru dat Cíle výzkumu budou formulovány tak, aby přinesly odpovědi

Více

Hodnocení spokojenosti AMBULANTNÍCH pacientů v Rokycanské nemocnici M / 2014. Počet dotazníků dle ambulancí

Hodnocení spokojenosti AMBULANTNÍCH pacientů v Rokycanské nemocnici M / 2014. Počet dotazníků dle ambulancí Hodnocení spokojenosti AMBULANTNÍCH pacientů v Rokycanské nemocnici M / 24 Ambulantní pacienti dětských ordinací Rokycanské nemocnice jsou velmi spokojeni s úrovní péče a v případě potřeby by doporučili

Více

Proměny představ českých občanů o ideálním zaměstnání v letech 1997 až 2005 1 Naděžda Čadová

Proměny představ českých občanů o ideálním zaměstnání v letech 1997 až 2005 1 Naděžda Čadová Proměny představ českých občanů o ideálním zaměstnání v letech 1997 až 2005 1 Naděžda Čadová Úvod Česká republika prošla v období mezi roky 1997 a 2005 mnoha změnami ve sféře politické i ekonomické. V

Více

Zefektivnění akumulace energie a zajištění stability rozvodné sítě rozšířením provozního pásma přečerpávacích vodních elektráren

Zefektivnění akumulace energie a zajištění stability rozvodné sítě rozšířením provozního pásma přečerpávacích vodních elektráren Výzkumná zpráva TH01020982-2015V007 Zefektivnění akumulace energie a zajištění stability rozvodné sítě rozšířením provozního pásma přečerpávacích vodních elektráren Autoři: M. Kotek, D. Jašíková, V. Kopecký,

Více

VOLBY 2013 - LIBERECKÝ KRAJ

VOLBY 2013 - LIBERECKÝ KRAJ VOLBY 2013 - LIBERECKÝ KRAJ zpráva z předvolebního výzkumu veřejného mínění VOLEBNÍ POTENCIÁL STRAN a POSTOJ K NEMOCNIČNÍ PÉČI Období sběru dat:18. 9. 2013 23. 9. 2013 ZÁKLADNÍ METODOLOGICKÉ INFORMACE

Více

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh DOPRAVNÍ STUDIE VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: POŘIZOVATEL: ZHOTOVITEL: ZŠ J.V. Sládka, Zbiroh, přísp. organizace Muchova 554 338 08 Zbiroh

Více

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Výstup projektu Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Hlavní partner: Partneři: Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Autoři: Kateřina Brožová, Barbora Úlehlová Editace:

Více

Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci

Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci Průzkum podnikatelského prostředí v Olomouci Zpráva za rok 008 Město Olomouc Zadavatel: Město Olomouc Zhotovitel: Berman Group Datum: září 008 Město Olomouc Olomouc - průzkum podnikatelského prostředí

Více

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY 2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY počet počet procento OTÁZKA Č. 1 VYPLŇTE ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SVÉ OSOBĚ VĚK A VZDĚLÁNÍ Věk Do 18 let 1 1% 19-40 let 57 38% 41 61 let 40 26% Nad 60 let 54

Více

Použití spotřebitelského šetření k vymezování relevantního trhu v železniční dopravě. Martin Kvizda Václav Rederer

Použití spotřebitelského šetření k vymezování relevantního trhu v železniční dopravě. Martin Kvizda Václav Rederer Použití spotřebitelského šetření k vymezování relevantního trhu v železniční dopravě Martin Kvizda Václav Rederer 1 Struktura prezentace 1. Úvod 2. SSNIP test a možnosti aplikace 3. Spotřebitelský průzkum

Více

Brexit a postoje k případnému Czexitu

Brexit a postoje k případnému Czexitu Brexit a postoje k případnému Czexitu 14. 6. 2016 VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101 e-mail: median@median.cz

Více

Pruzkum podnikatelského prostredí

Pruzkum podnikatelského prostredí Pruzkum podnikatelského prostredí Strategický plán rozvoje mesta Jicín Srpen 2004 jicin.certicon..cz Obsah Úvod a metodika... 3 Shrnutí záveru z pruzkumu...3 Výsledky pruzkumu...4 Stav podnikání... 4 Exportní

Více

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2015 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE

MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2015 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Škola: Obec: Název: EFHO1 ZŠ, Komenského 163/2 69301 Hustopeče MAPA ŠKOLY PRO ZŠ 2015 SOUHRNNÉ VÝSLEDKY PRO RODIČE Tento list se stručným souhrnem výsledků z šetření Mapa školy 2014/15 je určen rodičům

Více

Průzkum uživatelů dálkového tepla ve vybraných lokalitách ČR 1. 10. 2010. Prezentace Factum Invenio

Průzkum uživatelů dálkového tepla ve vybraných lokalitách ČR 1. 10. 2010. Prezentace Factum Invenio Průzkum uživatelů dálkového tepla ve vybraných lokalitách ČR 1. 10. 2010 Prezentace Factum Invenio Cíle výzkumu, velikost vzorku a termín sběru dat Cíle výzkumu budou formulovány tak, aby přinesly odpovědi

Více

ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT

ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT ANALÝZA POTŘEB V OBLASTI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT Řepiště Institut komunitního rozvoje 1. Základní informace Obec Řepiště je na spojnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, má tedy dobrou

Více

Digitalizace televizního vysílání. IV. Vlna

Digitalizace televizního vysílání. IV. Vlna Digitalizace ho vysílání IV. Vl Zpráva z výzkumu Kolesárová, Tomek Sběr data STEM/MARK, a.s. Praha prosinec Obsah. Základní informace o výzkumu. Informovanost o m m vysílání. Technické parametry příjmu

Více

ENVItech Bohemia s.r.o. Vyhodnocení kvality ovzduší v Otrokovicích v roce 2015

ENVItech Bohemia s.r.o. Vyhodnocení kvality ovzduší v Otrokovicích v roce 2015 ENVItech Bohemia s.r.o. Vyhodnocení kvality ovzduší v Otrokovicích v roce 215 215 Obsah 1 Úvod... 2 2 Imisní limity... 3 3 Vyhodnocení kvality ovzduší v Otrokovicích... 4 3.1 Suspendované částice PM 1,

Více

Názory obyvatel k vnějším, zejména zahraničním vztahům Ústeckého kraje

Názory obyvatel k vnějším, zejména zahraničním vztahům Ústeckého kraje Názory obyvatel k vnějším, zejména zahraničním vztahům Ústeckého kraje Zpracovatel: Tima Liberec, s. r. o. Prosinec 2010 Obsah str. A. Shrnutí výsledků 3 B. Metodika akce, výběr dotazovaných a 4 demografické

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

Historický exkurz do problematiky průzkumů spokojenosti interního zákazníka ve vztahu k Policii ČR

Historický exkurz do problematiky průzkumů spokojenosti interního zákazníka ve vztahu k Policii ČR Historický exkurz do problematiky průzkumů spokojenosti interního zákazníka ve vztahu k Policii ČR JUDr. Martin Bohman Tato stať představuje stručný přehled všech výzkumů spokojenosti interního zákazníka

Více

POČÍTAČE A INTERNET v české společnosti

POČÍTAČE A INTERNET v české společnosti POČÍTAČE A INTERNET v české společnosti Šetření o využívání informačních a komunikačních technologií v domácnostech a mezi jednotlivci v roce 2003 Úvod V souvislosti s prudkým rozvojem tzv. informační

Více

závěrečná zpráva Zpracování podkladů pro tvorbu Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Třebíči

závěrečná zpráva Zpracování podkladů pro tvorbu Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Třebíči závěrečná zpráva Zpracování podkladů pro tvorbu Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Třebíči Realizace: Sociotrendy - výzkumná agentura 2/2011 Zpracování podkladů pro tvorbu Střednědobého plánu

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z VÝZKUMU SPOKOJENOSTI KLIENTŮ EVROPSKÉ SÍTĚ NA PODPORU PODNIKÁNÍ ENTERPRISE EUROPE NETWORK (EEN) V ČESKÉ REPUBLICE 2009 ÚVODEM

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z VÝZKUMU SPOKOJENOSTI KLIENTŮ EVROPSKÉ SÍTĚ NA PODPORU PODNIKÁNÍ ENTERPRISE EUROPE NETWORK (EEN) V ČESKÉ REPUBLICE 2009 ÚVODEM ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z VÝZKUMU SPOKOJENOSTI KLIENTŮ EVROPSKÉ SÍTĚ NA PODPORU PODNIKÁNÍ ENTERPRISE EUROPE NETWORK (EEN) V ČESKÉ REPUBLICE 2009 ÚVODEM Síť Enterprise Europe Network (EEN) působí v České republice

Více

Rizika nákupu spotřebního zboží

Rizika nákupu spotřebního zboží 28. Výsledky průzkumu č. 28 AMSP ČR Rizika nákupu spotřebního zboží AMSP ČR ve spolupráci s Radou kvality ČR zorganizovala výzkum zabývající se vnímání rizikovosti nákupu spotřebního zboží v české populaci

Více

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 4 DOPRAVA

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 4 DOPRAVA AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21 Téma: 4 DOPRAVA MÍSTO: VSETÍN VYPRACOVALI: PRACOVNÍCI MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN ve spolupráci s ČSAD VSETÍN OBDOBÍ HODNOCENÍ: 2012 Oblast 4.1

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický

TISKOVÁ ZPRÁVA. Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Centrum pro výzkum veřejného mínění, Sociologický TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 6 840 129 E-mail: jan.cervenka@soc.cas.cz Veřejnost o energetice květen 2013 Technické parametry

Více

Podpora znevýhodněných při volbě povolání a přechodu na trh práce

Podpora znevýhodněných při volbě povolání a přechodu na trh práce Národní konference projektu VIP Kariéra II - KP Podpora znevýhodněných při volbě povolání a přechodu na trh práce Ing. Jana Trhlíková 19. 4. 2011, 0lomouc VIP KARIÉRA-II DATA A INFORMACE Jaká data obsahuje

Více

KVALITA OČIMA PACIENTŮ

KVALITA OČIMA PACIENTŮ KVALITA OČIMA PACIENTŮ Měření kvality zdravotní péče prostřednictvím zkušenosti pacientů Prosinec 2012 / Závěrečná zpráva/ Řešitel projektu: RNDr. Tomáš RAITER/ www.hodnoceni-nemocnic.cz Fakultní nemocnice

Více

MAPOVÉ APLIKACE A WEBOVÉ SLUŽBY MAWES NAŠE MAPY

MAPOVÉ APLIKACE A WEBOVÉ SLUŽBY MAWES NAŠE MAPY MAWES NAŠE MAPY Systém mapových aplikací a webových služeb MAWES umožňuje zpřístupnění geografických informací širokému okruhu uživatelů. Aktuální verze systému (MAWES 4) je nabízena pod obchodním názvem

Více