Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Deváťáci před přihláškami. Studie Než zazvoní 9. února 2016"

Transkript

1 Deváťáci před přihláškami Studie Než zazvoní 9. února 2016

2 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování o výběru školy u žáků osmých a devátých tříd. Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby činili zodpovědná a efektivní rozhodnutí a výchovným poradcům základních škol pro zlepšení obrazu o žákovských preferencích. Posláním Než zazvoní je jim v tom pomáhat. Hlavní zjištění Více než 48 % dotázaných deváťáků je již plně rozhodnuto o tom, kam si podá přihlášku. Přibylo také těch, kteří mají obecnou představu o své budoucí škole. Udržet jejich zájem o studium i po podání přihlášky by mělo být prvořadým zájmem škol. Dvě třetiny dotazovaných deváťáků neví, zda má škola, na kterou mají v úmyslu podat přihlášku, stránku nebo skupinu pro prváky na Facebooku. Deváťáci nejsou ochotní ze své vlastní iniciativy vyhledávat informace, což školám značně stěžuje jejich úsilí se správou profilů a skupin. Pokud chtějí být úspěšné na sociálních sítích, měly by se soustředit na svou propagaci. Více než 66 % respondentů vypovědělo, že škola, kterou navštívili na dni otevřených dveří, neměla zájem o jejich ovou adresu. O telefonní číslo nebylo požádáno dokonce 78 % respondentů. Školy polevují ve snaze o získávání kontaktních informací od zájemců o studium, což jim komplikuje udržení zájmu deváťáků. Téměř 60 % respondentů, kteří škole sdělili své kontaktní informace, nebylo následně žádným způsobem kontaktováno. Školy pod náporem jiných aktivit zapomínají na udržení kontaktu s uchazeči o studium, a tak jejich šance u nerozhodnutých deváťáků klesají. Velká většina (82 %) dotázaných deváťáků projevila zájem o akci pro budoucí žáky prvních ročníků pořádanou školou, na kterou si podali přihlášku. Nejpřitažlivějšími typy takovýchto akcí jsou společný výlet, sportovní turnaj nebo přijímačky na nečisto. Událost pro budoucí prváky by se měla dle respondentů uskutečnit nejlépe v únoru, květnu či červnu.

3 Metodika Studie byla provedena formou on-line dotazování žáků devátých ročníků. Participace na výzkumu byla nabídnuta náhodně vybraným základním školám z celé České republiky. Výsledný vzorek po očištění dat činil 1219 respondentů. Do analýzy jsou zahrnuti pouze ti respondenti, kteří jsou rozhodnuti se hlásit na střední školu nebo učiliště. Odpovědi ostatních nejsou relevantní cílům výzkumu, jelikož se rozhodli pracovat či zodpověděli jen málo nebo žádné otázky. Mezi respondenty bylo 50 % dívek a 49 % chlapců (1 % nezjištěno). Sběr dat proběhl v týdenním období na začátku února Kontakt Studii vypracovalo Než zazvoní, s.r.o., které se věnuje poradenství základním a středním školám. Mgr. Ing. Richard Malovič, Ing. Mgr. Petr Soukeník, Mgr. Karel Komínek, Mgr. Tereza Havlíková, Bc. Aneta Košíková info@nezzazvoni.cz Kontakt pro média Ing. Mgr. Petr Soukeník soukenik@nezzazvoni.cz

4 Deváťáci jsou již téměř rozhodnuti Jak se potvrdilo i v našich předchozích výzkumech, velká většina deváťáku je v únoru již téměř či plně rozhodnuta, kam si podat přihlášku. Zatímco v září se deváťáci spíše zamýšleli nad svými preferencemi, dnes, téměř měsíc do podání přihlášek, již musí zcela závazně uvažovat o svém budoucím směřování. Víš už, kam si budeš podávat přihlášky? N = 1219 Ještě vůbec nevím. 48% 15% 34% Mám už nějakou představu, ale možná se ještě změní. Mám už nějakou představu, která se pravděpodobně nezmění. Už vím přesně, kam se chci hlásit. Určitě se to nezmění. V následujícím grafu, který srovnává odpovědi z aktuální studie a průzkumu realizovaného Než zazvoní v září minulého roku, si můžeme povšimnout, že situace se v uplynulém období výrazně změnila. Deváťáků, kteří neměli žádnou představu o volbě střední školy, ubylo o 10 %, stejně jako žáků s nejasnou představou o volbě střední školy, kde je úbytek ještě výraznější. Deváťáci, jejichž představa o budoucí škole se nejspíše nezmění, zůstali víceméně na stejně hladině. Velký příbytek však zaznamenala kategorie pevně rozhodnutých, k dnešnímu datu je pevně o podání přihlášky rozhodnuto téměř 50 % dotazovaných deváťáků. Víš už, kam si budeš podávat přihlášky? Srovnání září 2015 a únor % 41% 31% 34% 1 15% 15% září 2015 únor 2016 Ještě vůbec nevím. Mám už nějakou představu, ale možná se ještě změní. Mám už nějakou představu, která se pravděpodobně nezmění. Už vím přesně, kam se chci hlásit. Určitě se to nezmění.

5 Deváťáci a Facebook Jedním z témat, na které jsme se v tomto průzkumu blíže zaměřili, je aktivita škol a uchazečů o studium na sociálních sítích. Jak ukazují naše předchozí průzkumy, internet je na prvních příčkách možností, kterými deváťáci získávají informace o středních školách či učilištích. Dnešní mladá generace je k internetu a sociálním sítím, jako je například Facebook, připojena každý den. Tohoto faktu si všimly také školy, a tak na Facebooku můžeme najít také jejich osobní stránky či skupiny, jejichž prostřednictvím komunikují s uchazeči o studium i vlastními žáky. Mají školy, o kterých uvažuješ, stránku na Facebooku? N = 1219 Nedopověděli. Dal/a jsi některé ze škol, o kterých uvažuješ, "like" nebo ses přidal/a do skupiny? N = 339 5% 1% Ano, mají fanouškovskou stránku. Ano, dal/a jsem "like". 58% 17% 11% 8% Ano, mají skupinu pro zájemce o studium. Ne, nenašel/nenašla jsem jejich stránku. Nevím, nehledal/a jsem ji. 46% 40% Ano, přidal/a jsem se do skupiny. Ano, přidal/a jsem se do skupiny a dal/a jsem i "like". Nevím, nemám profil na Facebooku. 7% 7% Ne, nepřidal/a jsem se do skupiny ani jsem nedal/a "like". Jak je možné vidět v prvním přiloženém grafu, pouze 5 % z našich respondentů nemá profil na Facebooku, což dokazuje fakt, že středním školám se na této sociální síti otevírá široký prostor pro nábor nových žáků. Zároveň je však nutné zdůraznit, že pouze 36 % z našich respondentů se pokusilo na Facebooku najít fanouškovskou stránku nebo skupinu pro zájemce o studium vybrané školy. Tato skutečnost je způsobena vysokým podílem respondentů, kteří se nepokusili svoji vybranou školu na Facebooku vyhledat. Z odpovědí respondentů tak můžeme vyvodit neochotu deváťáků samostatně vyhledávat informace, což školám značně stěžuje jejich úsilí se správou profilů a skupin. Facebook má však pro tuto situaci snadné a elegantní řešení v podobě reklam, které se zobrazují cílovým skupinám, a tak se povědomí o existenci školních fanouškovských stránek a skupin dostává i k těm žákům, kteří školu aktivně nevyhledali. Respondenti, kteří odpověděli kladně na předchozí otázku, tedy jestli mají jejich preferované školy stránku či skupinu na Facebooku, byli dále dotazováni na skutečnost, zda nalezenému profilu školy dali like nebo se přidali do skupin pro budoucí žáky prvních ročníků. Dohromady 54 % dotázaných takto opravdu učinilo, zbylých 46 % dotázaných však nemělo potřebu se více zajímat o školu, kterou považují za možnou volbu pro studium. Vyvozovat z těchto informací závěry je obtížné, z našich zkušeností se školským marketingem však víme, že existuje mnoho škol, jenž facebookové profily používají spíše jako informační nástěnky pro současné žáky, anebo naopak profil téměř nevyužívají. Případný zájemce o studium, který na jejich profil zabrouzdá, pak ztrácí motivaci k oblíbení profilu, neboť mu nepřinese žádné nové informace.

6 Udržení kontaktu se zájemci o studium Stejně jako v minulých letech, i v letošním výzkumu většina dotazovaných deváťáku navštívila nejčastěji 1 nebo 2 dny otevřených dveří a alespoň jedné návštěvy na vybrané škole se zúčastnilo více než 80 % respondentů. Den otevřených dveří je jedinečnou příležitostí k navázání kontaktu s uchazeči o studium. Principem navazování kontaktů je však v prvé řadě jeho udržení. V následující sadě otázek jsme se zaměřili na to, zda a jakým způsobem školy udržují kontakt s uchazeči. Na kolika dnech otevřených dveří jsi už byl/a? N = 1219 Neodpověděli. 5% 1% 0 15% 30% 18% 29% a víc V níže uvedeném grafu můžeme vidět podíly odpovědí na otázku, zda respondenti, kteří navštívili alespoň jeden den otevřených dveří, poskytli škole kontakt na svůj Facebook, telefon, nebo adresu bydliště. Pozitivním jevem je nízký počet respondentů, kteří odmítli dát vybrané škole jakýkoliv kontakt, jenž se u všech typů možných spojení pohybuje na hladině mezi 6-8 %. Jako nejčastěji uváděným spojením, které respondenti škole sdělili, je s 28 % ová adresa, následuje telefonní číslo s 15 %. Největší podíl odpovědí však u všech typů kontaktů zabírá možnost, ve které respondenti uvedli, že škola se o kontakt s nimi nijak nezajímala. Hodnoty variují mezi %, s tím, že školou nejvíce žádaným kontaktem je ová adresa deváťáků. Dal/a jsi škole, kde jsi byl/a na dni otevřených dveří, kontakt na sebe? N = 1015 Kontakt na Facebook. 8% 7% 85% Poštovní adresa. 8% 12% 80% ová adresa. 6% 28% 66% Telefonní číslo. 7% 15% 78% Ne, nikdo ho po mně nechtěl. Ne, nechtěl/a jsem jim ho dát. Ano, dal/a.

7 Do průzkumu jsme pro vyšší míru reliability zařadili podobnou otázku, avšak s rozdílem v kontaktní osobě. Ptali jsme se tedy, zda respondenti škole, kde byli na dni otevřených dveří, sdělili kontaktní informace na své rodiče. Ani zde nemůžeme zkonstatovat, že by školy byly důsledné ve sbírání kontaktů na zájemce o studium. Nejvýraznější pozitivní rozdíl oproti předcházející otázce je v položce vztahující se k telefonnímu číslu, které si vyžádalo o 5 % více škol. Dal/a jsi škole, kde jsi byl/a na dni otevřených dveří, kontakt na své rodiče? N = 1015 Poštovní adresa. 8% 10% 82% ová adresa. 5% 20% 75% Telefonní číslo. 6% 20% 74% Ne, nikdo ho po mně nechtěl. Ne, nechtěl/a jsem jim ho dát. Ano, dal/a. Nejzásadnějším zjištěním z této sady otázek však byla skutečnost, že i když respondenti škole na dni otevřených dveří sdělili své kontaktní údaje, celým 57 % z nich se škola žádným z uvedených způsobů neozvala. Z této situace můžeme vyvodit, že i když školy pořádají dny otevřených dveří a snaží se sebrat co nejvíce informací o budoucích prvácích, po získání kontaktu soustředění škol na jeho udržení upadá. Dnem otevřených dveří, ba ani přihláškou, však náborový proces středních škol nekončí. Kontaktoval tě někdo ze školy, kde jsi byl/a na dni otevřených dveří? N = 456 Ano, poslali mi 21% Ano, poslali mi SMS. Ano, zavolali mi. Ano, poslali mi dopis. Ne, nikdo se neozval. 57% Jiné 1

8 Follow-up aktivity středních škol Follow-up aktivity neboli činnosti následující po nejdůležitějších událostech od počátku období náborového procesu až po zasednutí žáků do školních lavic, jsou dalším z témat, kterými jsme se v našem průzkumu rozhodování deváťáků zabývali. Chtěl/a by ses zúčastnit nějaké akce pro budoucí prváky pořádané školou, kam si podáš přihlášku? N = % 1% 38% Ano, velmi rád/a bych se zúčastnil/a jakékoli akce. Ano, ale záleželo by na tom, o jaký druh akce by šlo. Ne, spíš bych se nechtěl/a zúčastnit. 44% Ne, určitě bych se nezúčastnil/a. Nedopověděli. Zájem o poznání nových spolužáků, ale i učitelů nebo prostředí školy nad rámec dne otevřených dveří je mezi respondenty velmi vysoký. Podíl dotazovaných deváťáků, kteří by se rádi zúčastnili akce pořádané vybranou školou, je více než 80 %. Otázku na mínění respondentů o akcích pro budoucí prváky do našich průzkumů zařazujeme pravidelně, letos jsme však přidali doplňující otázku na druh akce, který by budoucí prváci nejvíce ocenili. Jaký druh akce pro budoucí prváky by se ti nejvíc líbil? N = 973 Jiné. Zážitkový den ve škole. Vědomostní soutěž. Beseda s žáky nebo absolventy školy. Přijímačky na nečisto. Ukázka typické vyučovací hodiny. Ochutnávka výrobků. Zahradní slavnost. Společný výlet. Sportovní turnaj. 1% 2% 4% 4% 8% 12% 1 14% 18% 24%

9 Pro respondenty se nejpřitažlivější akcí jeví společný výlet se 24 % odpovědí. Na druhém místě následuje sportovní turnaj s 18 % a jako třetí nejčastější odpověď 14 % dotazovaných uvedlo možnost zkusit si přijímačky na nečisto. S naprostou nechutí respondentů k účasti se naopak setkala vědomostní soutěž a ochutnávka výrobků s 1 %, respektive 2 % hlasů. Respondenti z řad deváťáků měli také možnost navrhnout svůj vlastní nápad na akci nad rámec navrhovaných možností. Nejčastější odpovědí v tomto případě bylo společné táboření v přírodě, a v případě žáků zajímajících se o odborné školy také příležitost vyzkoušet si praktika. Respondentů jsme se také ptali na preferenci období, ve kterém by se tyto follow-up akce měly uskutečnit. Největší podíl dotazovaných se rozprostřel mezi tři možnosti, a to sice únor, kdy mají deváťáci poslední možnost k rozhodnutí, následovaný květnem a červnem, kdy je nejpříhodnější doba k podnikání výletů a pořádání sportovních turnajů. Kdy by se podle tebe měla akce pro budoucí prváky nejlépe uskutečnit? N = % 16% 19% 20% 10% 5% 6% Únor. Březen. Duben. Květen. Červen. Červenec. Srpen. Jiné.

10 Další informace a pomoc s kampaní pro přijímací řízení Neváhejte se na nás obrátit pro další informace o chování a rozhodování žáků osmých a devátých tříd, nebo pokud máte zájem o pomoc s marketingem a kampaněmi zaměřenými na zisk většího počtu uchazečů a následně studentů ve vaší škole. Navštivte náš web kde najdete další studie. Pro informace o školení a termíny nejbližších školení se podívejte na Kontakt info@nezzazvoni.cz O nás Než zazvoní pomáhá ředitelům a dalším vedoucím pracovníkům základních a středních škol. Věnujeme se výzkumům a aplikaci marketingových poznatků do prostředí škol. Pomáháme s marketingem. Od roku 2011 jsme proškolili a pomohli 423 pracovníkům ze 171 základních a středních škol.

Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci. Studie občanského sdružení Než zazvoní Volba střední školy: Důležité jsou náborové akce a výchovní poradci Studie občanského sdružení Než zazvoní 24. února 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie

Více

Jaký stánek chtějí deváťáci na veletrhu středních škol? Rychlý průzkum občanského sdružení Než zazvoní

Jaký stánek chtějí deváťáci na veletrhu středních škol? Rychlý průzkum občanského sdružení Než zazvoní Jaký stánek chtějí deváťáci na veletrhu středních škol? Rychlý průzkum občanského sdružení Než zazvoní 27. listopadu 2013 Průzkum mezi návštěvníky veletrhu Schola Pragensis Rychlý orientační průzkum je

Více

Rozhodování o volbě školy:

Rozhodování o volbě školy: Rozhodování o volbě školy: Deváťaci a webové stránky škol Studie Než zazvoní 28. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd. Studie Než zazvoní Průzkum rozhodování žáků devátých tříd Studie Než zazvoní 26. září 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd:

Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Průzkum rozhodování žáků devátých tříd: Deváťáci a dny otevřených dveří Studie Než zazvoní 9. listopadu 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů

Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Výzkum středních škol a učilišť: Dny otevřených dveří a práce s daty Středním školám chybí kvalifikovaní pracovníci pro nábor studentů Studie občanského sdružení Než zazvoní 17. září 2013 Středním školám

Více

Deváťáci a přijímací zkoušky

Deváťáci a přijímací zkoušky Deváťáci a přijímací zkoušky Studie Než zazvoní 29. 5. 2019 Studie o průběhu přijímacích zkoušek na střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby

Více

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní Střední školy a internetový marketing Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. ledna 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými středními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jaké nástroje

Více

Volba střední školy jak to vidí osmáci

Volba střední školy jak to vidí osmáci Volba střední školy jak to vidí osmáci Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. června 2014 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie občanského sdružení Než zazvoní,

Více

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou. Studie občanského sdružení Než zazvoní Deváťáci volí školu podle zájmu a uplatnění. Rozhodnutí ještě zdaleka nejsou Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. září 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Rodiče na veletrzích: co je zajímá?

Rodiče na veletrzích: co je zajímá? Rodiče na veletrzích: co je zajímá? Průzkum Než zazvoní, s. r. o. 14. prosince 2015 Průzkum mezi rodiči na veletrzích středních škol Rychlý orientační průzkum se tentokrát zaměřil na rodiče, kteří jsou

Více

Základní školy po zápisech do 1. tříd. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Základní školy po zápisech do 1. tříd. Studie občanského sdružení Než zazvoní Základní školy po zápisech do 1. tříd Studie občanského sdružení Než zazvoní 23. února 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými základními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jak probíhá

Více

Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy

Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy Rozhodování o volbě střední školy: Deváťáci měsíc před podáním přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 29. ledna 2019 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Nábor studentů výsledky a plány středních škol

Nábor studentů výsledky a plány středních škol Nábor studentů výsledky a plány středních škol Studie občanského sdružení Než zazvoní 31. března 2014 Průzkum středních škol Tento dokument shrnuje, jak probíhal nábor studentů na střední školy po celé

Více

Deváťáci před odevzdáním přihlášek. Studie Než zazvoní

Deváťáci před odevzdáním přihlášek. Studie Než zazvoní Deváťáci před odevzdáním přihlášek Studie Než zazvoní 13. února 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces rozhodování

Více

Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014. Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní

Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014. Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní Stav připravenosti středních škol na náborovou kampaň uchazečů ve školním roce 2013/2014 Bleskový průzkum občanského sdružení Než zazvoní 4. června 2013 Metodika Studie byla provedena formou on-line dotazování

Více

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje

Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Přihlášky na střední: Kdy je deváťáci podávají a co je ovlivňuje Studie občanského sdružení Než zazvoní 25. února 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší studie občanského

Více

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní

Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní Internetový marketing střední školy zatím nevyužívají. Chtějí se v něm ale zdokonalovat. Shrnutí výsledků průzkumu občanského sdružení Než zazvoní 7. října 2013 Průzkum mezi učiteli výpočetní techniky

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků. Studie Než zazvoní 12. června 2017

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků. Studie Než zazvoní 12. června 2017 Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků Studie Než zazvoní 12. června 2017 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje

Více

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy

Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Průzkum spokojenosti žáků středních škol s volbou školy Studie Než zazvoní 25. září 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků na střední školy. Studie Než zazvoní 30. května 2018

Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků na střední školy. Studie Než zazvoní 30. května 2018 Žáci devátých tříd po odevzdání zápisových lístků na střední školy Studie Než zazvoní 30. května 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní,

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 18. dubna 2017

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 18. dubna 2017 Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 18. dubna 2017 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která

Více

Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní

Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní Rozhodování o volbě školy: Jak jsou na tom osmáci? Studie Než zazvoní 9. května 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje

Více

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018

Žáci devátých tříd a střední školy na internetu. Studie Než zazvoní 25. října 2018 Žáci devátých tříd a střední školy na internetu Studie Než zazvoní 25. října 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která mapuje proces

Více

Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování. Studie občanského sdružení Než zazvoní Volba střední školy nejdůležitější informační zdroje a faktory rozhodování Studie občanského sdružení Než zazvoní 11. listopadu 2013 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 26. března 2018

Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy. Studie Než zazvoní 26. března 2018 Žáci devátých tříd po odevzdání přihlášek na střední školy Studie Než zazvoní 26. března 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní, která

Více

Průzkum výchovných poradců základních škol. Studie Než zazvoní

Průzkum výchovných poradců základních škol. Studie Než zazvoní Průzkum výchovných poradců základních škol Studie Než zazvoní 17. ledna 2017 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje proces

Více

Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole

Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole Spokojenost prváků s prvním rokem na střední škole Studie Než zazvoní 21. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která mapuje

Více

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci na dnech otevřených dveří Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy Deváťáci na dnech otevřených dveří Studie Než zazvoní 2. ledna 2018 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé

Více

Testovanie 9 Studie Než zazvoní

Testovanie 9 Studie Než zazvoní Testovanie 9 Studie Než zazvoní 10. 4. 2019 Studie o výběru střední školy Výsledky studie by měly sloužit především vedoucím pracovníkům středních škol k tomu, aby činili zodpovědná a efektivní rozhodnutí

Více

Dokument pro Radu Českého rozhlasu

Dokument pro Radu Českého rozhlasu Vyjádření vedení ČRo ke stížnosti ČESKÉ LÉKÁRNY HOLDING a.s. na údajné porušení Kodexu Českého rozhlasu v sérii zpravodajských šotů a reportáží pojednávajících o nové obchodní strategii stěžovatele odvysílaných

Více

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci a informační zdroje na internetu

Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy. Deváťáci a informační zdroje na internetu Rozhodování žáků základních škol o volbě střední školy Deváťáci a informační zdroje na internetu Studie Než zazvoní 23. října 2017 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší

Více

Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně. Zpráva z šetření pro Českou televizi

Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně. Zpráva z šetření pro Českou televizi Digitalizace televizního signálu v ČR Měření účinnosti komunikační kampaně Zpráva z šetření pro Českou televizi Meritum Research, prosinec 2011 1) OBSAH 1) OBSAH... 2 2) HLAVNÍ ÚDAJE O VÝZKUMU... 3 3)

Více

ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ

ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ ICILS 2013 VÝSLEDKY Z PILOTNÍHO ŠETŘENÍ Mezinárodní šetření počítačové a informační gramotnosti Praha, listopad 2012 ŠKOLNÍ ZPRÁVA Základní škola Jih, Komenského 459, Mariánské Lázně KÓD VAŠÍ ŠKOLY: S15

Více

Bleskový průzkum: Spokojenost středních škol s počtem obdržených přihlášek. Studie Než zazvoní 11. dubna 2016

Bleskový průzkum: Spokojenost středních škol s počtem obdržených přihlášek. Studie Než zazvoní 11. dubna 2016 Bleskový průzkum: Spokojenost středních škol s počtem obdržených přihlášek Studie Než zazvoní 11. dubna 2016 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti

Více

2,9% 2,6% 2,5% 1,9% 1,7% 1,5% ANO ČSSD nevím KSČM ODS TOP 09 KDU-ČSL STAN Úsvit ostatní Piráti Svobodní SZ

2,9% 2,6% 2,5% 1,9% 1,7% 1,5% ANO ČSSD nevím KSČM ODS TOP 09 KDU-ČSL STAN Úsvit ostatní Piráti Svobodní SZ Preference květen 201 sběr 20.4-8..201 S 1 1/ Přehled politických subjektů 30% 244% 20% 180% 10% 13% 10% 79% 73% 70% % 0% 29% 26% 2% ANO ČSSD nevím KSČM ODS TOP 09 KDU-ČSL STAN Úsvit ostatní Piráti Svobodní

Více

ROZHODNĚTE O SVÉM MĚSTĚ! ŘÍDÍM ŘÍČANY. Průzkum veřejného mínění 12.- 17. listopadu 2015

ROZHODNĚTE O SVÉM MĚSTĚ! ŘÍDÍM ŘÍČANY. Průzkum veřejného mínění 12.- 17. listopadu 2015 ROZHODNĚTE O SVÉM MĚSTĚ! ŘÍDÍM ŘÍČANY Průzkum veřejného mínění 12.- 17. listopadu 2015 Průzkum veřejného mínění Vzorek 607 Pohlaví 53% 47% Průzkum veřejného mínění, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel

Více

Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015

Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015 Základní škola Ústí nad Labem, příspěvková organizace, Mírová 2734 / 4, 400 11, Ústí n. L. Zpráva o činnosti v oblasti primární prevence ve školním roce 2014 / 2015 Mgr. Martin Nosek Metodik primární prevence

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní

České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Semestrální práce z předmětu Statistika Téma: Průzkum o zahrádkářské soběstačnosti Studenti: Pavel Černý, Radek Čech Skupina: 2 31 Akademický rok:

Více

Průběžná dlouhodobá (longitudinální) studie účinků podpory OP LZZ na cílové skupiny programu (VERZE PRO ODBORNOU VEŘEJNOST)

Průběžná dlouhodobá (longitudinální) studie účinků podpory OP LZZ na cílové skupiny programu (VERZE PRO ODBORNOU VEŘEJNOST) 4. PRŮBĚŽNÁ ZPRÁVA Průběžná dlouhodobá (longitudinální) studie účinků podpory OP LZZ na cílové skupiny programu (VERZE PRO ODBORNOU VEŘEJNOST) PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Tato zpráva je výstupem

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) První vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) První vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ústí nad Labem (dle TPP) První vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město (dle TPP) Druhá vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město (dle TPP) Druhá vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Brno město (dle TPP) Druhá vlna Praha 2010 Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky

Více

Výzkum veřejného mínění. pro Fórum dárců

Výzkum veřejného mínění. pro Fórum dárců Výzkum veřejného mínění pro Fórum dárců červenec 2005 HLAVNÍ VÝSLEDKY VÝZKUMU Charakteristika výběrového vzorku Výběrový soubor tvoří é České republiky ve věku 15 až 69 let. Výběr respondentů byl uskutečněn

Více

VYHODNOCENÍ PROJEKTU ZAMĚŘENÉHO NA NEBEZPEČNÉ JEVY V SOUVISLOSTI S POUŽÍVÁNÍM INTERNETU

VYHODNOCENÍ PROJEKTU ZAMĚŘENÉHO NA NEBEZPEČNÉ JEVY V SOUVISLOSTI S POUŽÍVÁNÍM INTERNETU VYHODNOCENÍ PROJEKTU ZAMĚŘENÉHO NA NEBEZPEČNÉ JEVY V SOUVISLOSTI S POUŽÍVÁNÍM INTERNETU V rámci Customer relationship management (CRM) řízení vztahů se zákazníky jsme se rozhodli vytvořit projekt, který

Více

IT Fitness 2015 získané výsledky testování

IT Fitness 2015 získané výsledky testování IT Fitness 2015 získané výsledky testování Kapitola 1. Popis průběhu testování a testové baterie V závěru roku 2015 proběhlo veřejnosti přístupné testování znalostí v oblasti informačních a komunikačních

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Palmový olej

TISKOVÁ ZPRÁVA. Palmový olej TISKOVÁ ZPRÁVA Palmový olej Zpracovala agentura NMS Market Research v Praze, dne 16. 2. 2016 Většina Čechů by bojkotovala výrobky s palmovým olejem, přesto je ale kupuje Dvě třetiny Čechů souhlasí s tím,

Více

VÝSLEDKY. Zastoupení dle pohlaví. Zastoupení dle pohlaví v ročnících. Chlapec 71 Dívka 59 Neudáno 6

VÝSLEDKY. Zastoupení dle pohlaví. Zastoupení dle pohlaví v ročnících. Chlapec 71 Dívka 59 Neudáno 6 ÚVOD Při autoevaluaci hlavních oblastí působení školy, vymezených vyhláškou, na naší škole vycházíme i z názorů rodičů, žáků a zaměstnanců školy. Jejich pohled na provoz školy, její klima, výsledky i perspektivy

Více

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima 2010

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima 2010 Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima CELKOVÉ SROVNÁNÍ TURISTICKÝCH REGIONŮ Česká republika IOP č. Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. Sběr informací domácí

Více

Absolventi středních škol a trh práce OBCHOD. Odvětví:

Absolventi středních škol a trh práce OBCHOD. Odvětví: Absolventi středních škol a trh práce Odvětví: OBCHOD Mgr. Pavla Chomová Mgr. Gabriela Doležalová Ing. Jana Trhlíková Ing. Jiří Vojtěch a kolektiv autorů Praha 2014 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Nově přijatí

Více

1. KLÍČOVÁ ZJIŠTĚNÍ. 1.1. EU Kids Online šetření. 1.2. Klíčová zjištění

1. KLÍČOVÁ ZJIŠTĚNÍ. 1.1. EU Kids Online šetření. 1.2. Klíčová zjištění 1. KLÍČOVÁ ZJIŠTĚNÍ 1.1. EU Kids Online šetření Tato zpráva dává nahlédnout do základních zjištění z nového unikátního šetření navrženého a uskutečněného podle přesných standardů, daných EU Kids Online

Více

Komunikace v organizaci

Komunikace v organizaci ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ KATEDRA PSYCHOLOGIE TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Komunikace v organizaci COMMUNICATION IN ORGANIZATION Vedoucí diplomové práce: PhDr. Pavla Rymešová

Více

5 Výsledky a diskuze. Tabulka 3 Zkušenost s první cigaretou

5 Výsledky a diskuze. Tabulka 3 Zkušenost s první cigaretou 5 Výsledky a diskuze Výsledky dotazníkového šetření byly zpracovány a jednotlivé položky byly seřazeny do tabulek a graficky znázorněny. Dotazník obsahoval 21 položek (Příloha 4). Zda již mají respondenti

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu Česká zemědělská univerzita v Praze Podnikání a administrativa Teze Vedoucí DP: Ing.Lucie Vokáčová Autor: Bc. Romana Králová Praha 2003 - teze Tato diplomová práce se zabývá problematikou marketingové

Více

Orientační průzkum drogové problematiky na základních školách okresu Příbram 2001/2002. Vypracovala: Bc. Petra Belková

Orientační průzkum drogové problematiky na základních školách okresu Příbram 2001/2002. Vypracovala: Bc. Petra Belková Městský úřad Příbram Orientační průzkum drogové problematiky na základních školách okresu Příbram 2001/2002 Vypracovala: Bc. Petra Belková bývalá protidrogová koordinátorka v souč. sociální asistentka

Více

Pro lepší přehlednost a srozumitelnost práce jsem si stanovil tyto tři hlavní hypotézy:

Pro lepší přehlednost a srozumitelnost práce jsem si stanovil tyto tři hlavní hypotézy: Soutěžní práce SVOČ Kategorie: bakalář Preference spotřebitelů při nakupování přes internet Autor: Jan Pavelka SVOČ 2008 Školitel: Ing. Lucie Sára Závodná 1 Cíle práce Touto prací bych chtěl získat přehled

Více

37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti

37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti 37. Letní filmová škola v Uherském Hradišti Cíl ankety: zmapovat postoje a názory veřejnosti na 37. Letní filmovou školu v Uherském Hradišti Cílová skupina: návštěvníci 37. LFŠ (skupina účastníci) Metodologie:

Více

Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy. Studie Než zazvoní 18. února 2019

Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy. Studie Než zazvoní 18. února 2019 Průzkum spokojenosti žáků prvních ročníků s volbou střední školy Studie Než zazvoní 18. února 2019 Studie o výběru střední školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie Než zazvoní,

Více

Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012

Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012 Výsledky průzkumu mezi absolventy VUT v Brně z let 2011-2012 Únor 2014 Útvar vnějších vztahů VUT v Brně, zpracovala: Eva Kneblová Obsah 1. Úvod a metodologie... 3 2. Hledání zaměstnání... 4 2.1 Doba hledání

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2015 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ PRO SPOLUPRACUJÍCÍ ODBORNÍKY A ORGANIZACE ZPĚTNÁ VAZBA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na získání zpětné

Více

Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů škol

Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů škol Postoje zaměstnavatelů k zaměstnávání absolventů škol Zpráva ze šetření zaměstnavatelů v technických odvětvích Mgr. Gabriela Doležalová Praha 2013 OBSAH 1. Celkový pohled na problém uplatnění absolventů...

Více

MAPA ŠKOLY. pro základní školy

MAPA ŠKOLY. pro základní školy MAPA ŠKOLY pro základní školy Tento materiál obsahuje výsledky dotazníkového šetření Mapa školy pro základní školy, které probíhalo od 24. ledna do 27. února 2011. Každá škola, která se šetření zúčastnila,

Více

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016 DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva Duben 2016 Výzkumné pozadí AMSP ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé České

Více

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU

UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Studie UPLATNĚNÍ ABSOLVENTŮ FAKULTY TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE NA PRACOVNÍM TRHU Pavel Tilinger, Karel Kovář Úvod do problematiky Úspěšnost vysoké školy je v současnosti možné

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření v rámci projektu Pedagog lektorem, reg. č.: CZ.1.07/3.2.11/03.0062.

Vyhodnocení dotazníkového šetření v rámci projektu Pedagog lektorem, reg. č.: CZ.1.07/3.2.11/03.0062. Vyhodnocení dotazníkového šetření v rámci projektu Pedagog lektorem, reg. č.: CZ.1.07/3.2.11/03.0062. Názory studentů a pracujícáích edagogů na Další vzdělávání pedagogických pracovníků (projekt je spolufinancován

Více

Absolventi středních škol a trh práce PEDAGOGIKA, UČITELSTVÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE. Odvětví:

Absolventi středních škol a trh práce PEDAGOGIKA, UČITELSTVÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE. Odvětví: Absolventi středních škol a trh práce Odvětví: PEDAGOGIKA, UČITELSTVÍ A SOCIÁLNÍ PÉČE Ing. Mgr. Pavla Paterová Mgr. Gabriela Doležalová a kolektiv autorů Praha 2015 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Nově přijatí

Více

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Výstup projektu Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Hlavní partner: Partneři: Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Autoři: Kateřina Brožová, Barbora Úlehlová Editace:

Více

Estetická plastická chirurgie 2006/2007 & Zdravotní turistika v ČR. Hilcom, s.r.o. Pobřežní 370/4 186 00Praha 8

Estetická plastická chirurgie 2006/2007 & Zdravotní turistika v ČR. Hilcom, s.r.o. Pobřežní 370/4 186 00Praha 8 Estetická plastická chirurgie 2006/2007 & Zdravotní turistika v ČR 1 Cíl průzkumu... 3 2 Realizace a metodologie průzkumu... 4 3 Plastická chirurgie v ČR... 5 3.1 Orientace na českou versus zahraniční

Více

PŘÍPRAVA NÁVŠTĚVY NEMOCNICE (PRO SENIORY)

PŘÍPRAVA NÁVŠTĚVY NEMOCNICE (PRO SENIORY) ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ PŘÍPRAVA NÁVŠTĚVY NEMOCNICE (PRO SENIORY) Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Analýza tématu Autoři: Janovský Roman, Roubalová Eliška Cvičící:

Více

Výchovná poradkyně a metodička prevence

Výchovná poradkyně a metodička prevence Výchovná poradkyně a metodička prevence Marcela Langrová Konzultace: pondělí 12.00-14.00 nebo kdykoli na základě telefonické domluvy telefon (kancelář školy): 721 123 853, e mail: mlangrova@centrum.cz

Více

Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení studia

Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení studia Přechod absollventů maturiitníích oborů SOU do praxe a jejiich upllatněníí na trhu práce Šetření absolventů středního odborného vzdělání s maturitní zkouškou a s odborným výcvikem tři roky od ukončení

Více

Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 82.4) Eurobarometr Evropského parlamentu 2014 ANALYTICKÝ PŘEHLED

Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 82.4) Eurobarometr Evropského parlamentu 2014 ANALYTICKÝ PŘEHLED Directorate-General for Communication Public Opinion Monitoring Unit V Bruselu dne 30. ledna 2015 Eurobarometr Evropského parlamentu (EB/PE 82.4) Eurobarometr Evropského parlamentu 2014 ANALYTICKÝ PŘEHLED

Více

Zpráva o výsledcích šetření za rok 2012. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování

Zpráva o výsledcích šetření za rok 2012. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Vytvoření adekvátního systému získávání informací o legislativních, veřejných zakázek a informací od jednotlivých zadavatelů ohledně přijímání elektronických obchodních praktik Objednatel: Ministerstvo

Více

ANALYTICKÁ ZPRÁVA. Mapa školy leden a únor 2015. kód školy: EISU1

ANALYTICKÁ ZPRÁVA. Mapa školy leden a únor 2015. kód školy: EISU1 ANALYTICKÁ ZPRÁVA Mapa školy leden a únor 2015 kód školy: EISU1 typ školy: 1. 9. ročník Tento materiál obsahuje výsledky dotazníkového šetření Mapa školy pro základní školy, které probíhalo od 19. ledna

Více

Mendelova univerzita v Brně

Mendelova univerzita v Brně Mendelova univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Ústav nábytku, designu a bydlení Návrh designu úložného nábytku Diplomová práce Příloha č. 2.: Průzkum I. (20 x A4) Brno 2013 Bc. Michala Švihelová,

Více

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ PRVKY VE ŠKOLNÍM MARKETINGU. Mgr. Ing. Richard Malovič

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ PRVKY VE ŠKOLNÍM MARKETINGU. Mgr. Ing. Richard Malovič NEJDŮLEŽITĚJŠÍ PRVKY VE ŠKOLNÍM MARKETINGU Mgr. Ing. Richard Malovič CYKLUS VÝBĚRU ŠKOLY A VZTAHU KE ŠKOLE Hledání možností studia Čekání na impuls Udržení zájmu do podání přihlášky Od zápisu po usednutí

Více

Zpráva o šetření. ve věci podnětu paní J. A Obsah podnětu

Zpráva o šetření. ve věci podnětu paní J. A Obsah podnětu V Brně dne 16. prosince 2009 Sp. zn.: 4294/2009/VOP/LD Zpráva o šetření ve věci podnětu paní J. A Obsah podnětu Dne 30. 7. 2009 se na veřejného ochránce práv obrátila paní J. s podáním, ve kterém si stěžujete

Více

OBSAH. Rádio efektivní médium. Rádio online médium. Rádio zvukové médium

OBSAH. Rádio efektivní médium. Rádio online médium. Rádio zvukové médium R Á D I O 2 0 1 5 OBSAH Rádio efektivní médium Rádio online médium Rádio zvukové médium RÁDIO EFEKTIVNÍ RÁDIO - médium masového zásahu 120,0 98,2 90,0 84,0 60,0 65,8 61,3 59,1 52,1 30,0 0,0 TV rozhlas

Více

Stručné shrnutí výsledků

Stručné shrnutí výsledků Stručné shrnutí výsledků Průzkum identifikující spokojenost klientů s prací analytiků agentury CzechInvest 2011 V letošním roce provedla agentura CzechInvest průzkum identifikující spokojenost žadatelů

Více

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ostrava (dle TPP) První vlna

Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ostrava (dle TPP) První vlna Projekt: Výzkumné šetření informovanosti o vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti Ostrava (dle TPP) První vlna Praha Obsah: 1. Zadání 2. Průběh průzkumu 3. Výsledky šetření

Více

Centrální databáze nežádoucích událostí

Centrální databáze nežádoucích událostí Centrální databáze nežádoucích událostí srovnání zdravotnických zařízení 4.čtvrtletí 2009 Kabinet veřejného zdravotnictví 3.lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze Obsah Centrální databáze nežádoucích

Více

Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích

Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích Názory obyvatel Nošovic na aktivity v Nošovicích exkluzivní studie 1/2016, vypracoval: Tomáš Balcar Metodika Výzkum byl realizován exkluzivním kvantitativním výzkumem s použitím techniky face to face standardizovaných

Více

Zájem obyvatel ČR o práci v zahraničí

Zájem obyvatel ČR o práci v zahraničí TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: 286 840 129 E-mail: nadezda.horakova@soc.cas.cz Zájem obyvatel ČR o práci v zahraničí Technické parametry

Více

Návrhy spolupráce se základními školami spádových obcí na podporu Valašskoklobouckého středního školství

Návrhy spolupráce se základními školami spádových obcí na podporu Valašskoklobouckého středního školství Návrhy spolupráce se základními školami spádových obcí na podporu Valašskoklobouckého středního školství Kateřina Niková 5.7.2013 Obsah Úvodem 1 Vymezení pojmu spolupráce školy... 4 2 Návrhy spolupráce

Více

Rizika nákupu spotřebního zboží

Rizika nákupu spotřebního zboží 28. Výsledky průzkumu č. 28 AMSP ČR Rizika nákupu spotřebního zboží AMSP ČR ve spolupráci s Radou kvality ČR zorganizovala výzkum zabývající se vnímání rizikovosti nákupu spotřebního zboží v české populaci

Více

České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas

České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas České děti venku Reprezentativní výzkum, kde a jak tráví děti svůj čas Závěrečná zpráva z výzkumu, 5. května 2016 Nadace Proměny Karla Komárka Obsah závěrečné zprávy Představení výzkumu 3 7 Klíčová zjištění

Více

Podpora budoucí kariéry

Podpora budoucí kariéry Podpora budoucí kariéry na základní škole se sociálně znevýhodněnými žáky metodika ZŠ Boženy Němcové - centrum podpory žáků ze sociokulturně znevýhodněného prostředí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.2.12/03.0018

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZE ZAJIŠTĚNÍ TERÉNNÍ FÁZE SBĚRU DAT SOCIOLOGICKÉHO ŠETŘENÍ TŘÍDNÍ STRUKTURA A SOCIÁLNÍ MOBILITA 1989-2009.

TECHNICKÁ ZPRÁVA ZE ZAJIŠTĚNÍ TERÉNNÍ FÁZE SBĚRU DAT SOCIOLOGICKÉHO ŠETŘENÍ TŘÍDNÍ STRUKTURA A SOCIÁLNÍ MOBILITA 1989-2009. MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA ZE ZAJIŠTĚNÍ TERÉNNÍ FÁZE SBĚRU DAT SOCIOLOGICKÉHO ŠETŘENÍ TŘÍDNÍ STRUKTURA A SOCIÁLNÍ MOBILITA 1989-2009. VYPRACOVÁNO PRO: Masarykovu univerzitu

Více

Marketingový výzkum turistické oblasti Opavské Slezsko 2014. Dotazování provozovatelů zařízení

Marketingový výzkum turistické oblasti Opavské Slezsko 2014. Dotazování provozovatelů zařízení Marketingový výzkum turistické oblasti Opavské Slezsko 2014 Dotazování provozovatelů zařízení Obsah 1 Úvod... 3 2 Metodika výzkumu... 4 2.1 Seznam oslovených zařízení... 5 2.1.1 Zařízení zahrnutá ve výzkumu...

Více

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět

Výsledky sledování indikátoru ECI. B.6: Cesta dětí do školy a zpět Výsledky sledování indikátoru ECI B.6: Cesta dětí do školy a zpět Obsah Obsah 2 Úvod 3 Výsledky šetření 3 Způsob dopravy dětí do a ze školy (teplé měsíce a hezké počasí) 5 Způsob dopravy dětí do a ze školy

Více

Zdravé město Chrudim připravilo společně s partnery v rámci kampaně Národních dnů bez úrazů následující akce : Kampaň Na kolo jen s přilbou

Zdravé město Chrudim připravilo společně s partnery v rámci kampaně Národních dnů bez úrazů následující akce : Kampaň Na kolo jen s přilbou Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

Program prevence rakoviny prsu na SŠ a SOU v Pardubickém kraji

Program prevence rakoviny prsu na SŠ a SOU v Pardubickém kraji Program prevence rakoviny prsu na SŠ a SOU v Pardubickém kraji Závěrečná zpráva V České republice ročně onemocní nádory prsu kolem 6 žen, z nichž přibližně čtvrtina tomuto onemocnění podlehne! V ČR incidence

Více

Evaluační zpráva projektu

Evaluační zpráva projektu Evaluační zpráva projektu Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji CZ.1.07/1.1.00/44.0007 Zpracovatel: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Milevsko, Čs. armády 777 (P07) 1 Obsah 1

Více

A. Souhrn přechodu na digitální televizní vysílání V ČR... 2 B. Přílohy... 7

A. Souhrn přechodu na digitální televizní vysílání V ČR... 2 B. Přílohy... 7 III. Závěrečná zpráva Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v České republice o dokončení přechodu na digitální televizní vysílání. Obsah: A. Souhrn přechodu na digitální televizní vysílání

Více

NZZ2. Věra Vašáková a kol. VYHODNOCENÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PODLE JEDNOTNÝCH ZADÁNÍ V ROCE 2011/2012 z pohledu škol, odborníků z praxe a editorů

NZZ2. Věra Vašáková a kol. VYHODNOCENÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PODLE JEDNOTNÝCH ZADÁNÍ V ROCE 2011/2012 z pohledu škol, odborníků z praxe a editorů NZZ2 Věra Vašáková a kol. VYHODNOCENÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PODLE JEDNOTNÝCH ZADÁNÍ V ROCE 2011/2012 z pohledu škol, odborníků z praxe a editorů Věra Vašáková a kol. VYHODNOCENÍ ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK PODLE

Více

8.3 Dotazníkové šetření

8.3 Dotazníkové šetření 8.3 Dotazníkové šetření SOUHRNNÉ VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Vznikly dvě sady otázek a byly identifikovány otázky, které se doplňují, vzájemně se ověřují a především slouží ke srovnání mezi jednotlivými

Více

Nezaměstnanost absolventů škol se středním a vyšším odborným vzděláním 2015. Mgr. Martin Úlovec

Nezaměstnanost absolventů škol se středním a vyšším odborným vzděláním 2015. Mgr. Martin Úlovec Nezaměstnanost absolventů škol se středním a vyšším odborným vzděláním 2015 Mgr. Martin Úlovec Praha 2015 1 OBSAH 1. Úvodní poznámky... 3 2. Nezaměstnanost absolventů škol a hospodářská krize... 4 3. Počty

Více

Absolventi středních škol a trh práce DOPRAVA A SPOJE. Odvětví: Ing. Mgr. Pavla Paterová Mgr. Gabriela Doležalová a kolektiv autorů

Absolventi středních škol a trh práce DOPRAVA A SPOJE. Odvětví: Ing. Mgr. Pavla Paterová Mgr. Gabriela Doležalová a kolektiv autorů Absolventi středních škol a trh práce Odvětví: DOPRAVA A SPOJE Ing. Mgr. Pavla Paterová Mgr. Gabriela Doležalová a kolektiv autorů Praha 2015 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Nově přijatí žáci a absolventi

Více

VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013

VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013 VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013 IOP č. 01358 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. 01360 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika

Více

vyučující. Dopad projektu byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky

vyučující. Dopad projektu byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky 1. Evaluace projektu Cílem evaluace projektu bylo analyzovat a zhodnotit dopad projektu na účastníky žáky a vyučující. Dopad projektu byl zjišťován pomocí dotazníkového šetření. Dotazníky umožňovaly porovnat

Více