Bhem války bylo udleno: cca VZK 1. t. s mei cca VZK 1. t. bez me cca VZK 2. t. s mei cca VZK 2. t.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Bhem války bylo udleno: cca. 450.000 VZK 1. t. s mei cca. 92.000 VZK 1. t. bez me cca. 6.000.000 VZK 2. t. s mei cca. 2.000.000 VZK 2. t."

Transkript

1

2

3 ž Vojnový záslužný kríž 2.triedy s memi + miniatúra, kríž s miniatúrou pochádza od bývalého vojaka Wehrmachtu z Viedne.Odznaky sa našli na pôvodnej uniforme v pivnici majitea.!! 100% Original

4 Tzv. ád Váleného záslužného kíže (Der Orden des Kriegsverdienstkreuzes) dále jen VZK byl založen výnosem íšského kanclée A. Hitlera ze dne Úel jeho vzniku je nejlépe patrný z výatku z tohoto výnosu: Jako symbol uznání za zásluhy v nám vnucené válce, které nemohou být ocenny Železným kížem, zakládám ád Váleného záslužného kíže. Svými tídami a barvami stuhy se opíralo toto vyznamenání o Železný kíž. VZK byl založen ve dvou tídách s mei a bez me. Verze s mei byla udlována za vynikající zásluhy pi nasazení ohroženém nepátelskými zbranmi nebo za vynikající zásluhy pi vojenském vedení války (mohla jej tedy obdržet osoba, která pišla do styku s ozbrojeným nepítelem v zázemí, tedy ne pímo pi frontovém boji, nap. za boj s partyzány i teroristickými jednotkami, výsadkái apod. VZK s mei byli nap. vyznamenáni všichni vojáci, kteí se osvdili v boji s pachateli atentátu na R. Heydricha v kostele sv. Cyrila a Metodje v Praze). VZK s mei bylo proto také astým vyznamenáním píslušník gestapa, zamených proti domácímu odboji. Verze bez me byla udlována za vynikající zásluhy pi plnní jiných válených úkol, pi nmž dotyný nepišel do styku s nepátelskými zbranmi. VZK s mei i bez me byl stejn jako Železný kíž založen ve dvou tídách, popsaných v dalším textu. Po smrti vyznamenaného nebyla povinnost VZK vracet, zstal píbuzným v upomínku na jeho držitele.

5 Poátek udílení VZK byl Hitlerem stanoven na leden Od zaaly být vyizovány první návrhy na vyznamenání. Z ustanovení o udílení vyplývá, že udlení jednotlivých tíd VZK bylo závislé pouze na konkrétních zásluhách a nemlo vztah k píslušné služební hodnosti. Výjimen mohl být udlen VZK 1. t. bez pedchozího vlastnictví VZK 2. t. V tchto pípadech, podmínných opravdu vynikajícími zásluhami, byly udleny ob tídy najednou. Pokud byl nositel VZK bez me pozdji vyznamenán VZK s mei, bylo mu povoleno nosit pouze verzi s mei. Držitel VZK s mei však již následn nemohl být vyznamenán VZK bez me. Pokud byl jediný lovk vyznamenán VZK i Železným kížem, nebyl povinen jedno z vyznamenání odložit a mohl nosit ob. Pro udlení VZK pipadal v úvahu každý píslušník Wehrmachtu a jeho pidružených složek, NSDAP a jejích pidružených složek, stejn jako píslušníci komunálních zásobovacích podnik, zemdlci, horníci atd. V dodatcích zakládajícího ustanovení je doslova uvedeno: Pro udlení picházejí v úvahu: všechny týlové jednotky pozemní armády, všechny služebny, které se nepodílí bezprostedn a rozhodn na vojenském velení stejn jako píslušníci záložních armád. Dále je zde zdraznno: VZK je plnohodnotné vyznamenání a ne žádný masový upomínkový odznak, nejde rovnž o žádnou náhradu za chybjící Železné kíže. Smyslupln o tom vypovídají úzce pojaté pedpoklady pro udlení obou tchto vyznamenání, jen je nutno pedpoklad statenost v boji s nepítelem (pro Železný kíž) nahradit pojmem vynikající zásluhy pro vedení války (pro VZK). Udlování VZK ženám nebylo pvodn plánováno, nebo pro ženské osoby je urena Válená záslužná medaile (viz níže) pípadn Vyznamenání za péi o národ (Ehrenzeichen für Deutsche Volkspflege). Toto ustanovení bylo v únoru 1941 zmírnno. Od tohoto data mohly být ve zvláštních pípadech vyznamenávány VZK, avšak pouze bez me, také ženy. Na základ výnosu Vdce ze dne mohly být ženy ve výjimených pípadech dekorovány i VZK s mei. Bhem války bylo udleno: cca VZK 1. t. s mei cca VZK 1. t. bez me cca VZK 2. t. s mei cca VZK 2. t. bez me

6 Válený záslužný kíž 1. tídy Avers: Jedná se o Maltézský kíž s hladce lemovanými vykrojenými rameny, vyplnnými zrnnou plochou. Uprosted je umístn medailon se svastikou, lemovaný vncem z dubových ratolestí a protknutý dvma mei (pouze u VZK s mei). Revers: Bez výtvarného zpracování, opaten upínací sponou, závs dle výrobce. Existují znaené i neznaené exempláe. Existují znaení pouze íslem výrobce i zkratkou L/. Kíže jsou znaeny bu na jehle nebo na reversové ploše kíže.

7 Bylo vyrábno i upevnnípomocí šroubu a velké kulaté zarážky.

8 Miniatury: 9 a 16 mm na etízku i špendlíku. 9 a 16 mm miniatura k VZK 1. t. bez me 9 a 16 mm miniatura k VZK 1. t. s mei Miniatury: 9 a 16 mm na etízku i špendlíku. 9 a 16 mm miniatura k VZK 1. t. bez me a 16 mm miniatura k VZK 1. t. bez me 9 a 16 mm miniatura k VZK 1. t. s mei 9 a 16 mm miniatura k VZK 1. t. s mei

9 Etuje k VZK 1. t. bez me

10 LDO etuje k VZK 1. t. s mei

11 Etuje k VZK s mei s dvma druhy potisku Etuje: VZK 1. t s mei i bez me byly pedávány v erné, bíloern i ern polstrované etuji, na víku opatené dvma druhy emblému píslušného VZK. Dalším typem je tzv. LDO etuje s potiskem LDO (Leistungsgemeinschaft Deutscher Ordenshersteller) na horní ásti i vnitním polstrování víka. Materiál: Postíbený tombak, postíbený zinek, i vzácn masivní stíbro o ryzosti 800/1000 (v tomto pípad jsou kíže opateny puncovní znakou). Vlivem použití nekvalitních materiál bhem posledních let války docházelo k snadnjšímu setení postíbení. Výrobky z tohoto období tedy mohou mít šedavý nádech. Existovalo i látkové vyšívané provedení.

12 K VZK 1. t. byl pedáván udílecí dekret. Existuje velké množství výtvarných zpracování. Zpsob nošení: bylo OKW (Oberkommando der Wehrmacht) poprvé vydáno naízení o zpsobu nošení VZK. Na jeho základ byl VZK 1. t. nošen na levé stran uniformy, stejn jako Železný kíž 1. t. V pípad, že byl dotyný nositelem obou vyznamenání, musel nosit VZK pod Železným kížem.

13

14

15 Válený záslužný kíž 2. tídy Avers: Stejný jako u VZK 1. t. Revers: Stejný jako avers, jen uprosted stedového medailonu je plastický letopoet s rokem založení ádu VZK Existují exempláe znaené íslem výrobce na kroužku i bez tohoto znaení.

16 Stuha: Stedový 13 mm široký pruh, po stranách lemovaný smrem od stedu jedním bílým a jedním erveným 4 mm pruhem. Stuha je provleena kroužkem, pipevnným na vrchním ramenu kíže.

17 LDO etuje k VZK 2. t. s mei

18 Udílecí sáek k VZK 2. t. bez me Udílecí sáek k VZK 2. t. s mei

19 Etuje: VZK 2. t. byl p edáván vzácn v zemit hn dé etuji s erveným polstrováním opat ené na vn jší i vnit ní stran víka zkratkou LDO, mnohem ast ji však v papírovém sá ku opat eném na p ední stran názvem vyznamenání ve švabachu. Materiál: VZK 2. t. byly vyráb ny z pobronzovaného zinku i z masivního bronz. Poznámka o zašedlosti pozd jších výrobk vlivem nekvalitních materiál platí i pro VZK 2. t. Existovalo i látkové vyšívané provedení. VZK 2. t. na lišt ( Große Feldspange )

20 VZK 2. t. s mei provleený celý knoflíkovou dírkou

21 Malá stužka k VZK 2. t. s mei

22 Nošení VZK 2. t. ve form stuhy provleené knoflíkovou dírkou Zpsob nošení: VZK 2. t. se vtšinou nosil pouze ve form stuhy provleené dírkou pod knoflíkem uniformy nebo jako malá stužka nad levou kapsou tzv. Kleine Feldspange (v pípad VZK s mei doplnná malými bronzovými pekíženými mei). Pi slavnostních píležitostech byl pak nošen celý, pipevnný na lištu nad levou kapsou (tzv. Große Feldspange ) i provleen knoflíkovou dírkou.) Válená záslužná medaile Medaile byla striktn civilním vyznamenáním. Obdrželi ji všichni civilisté, kteí svou prací významn napomohli válenému úsilí. Pedpokladem byla záslužná innost pi plnní úkol ve prospch vedení války minimáln po dobu šesti msíc. Udlení vojákm i úedníkm Wehrmachtu bylo vyloueno. Bhem války mohly být navrženy k udlení Válené záslužné medaile ty osoby, u nichž se nepedpokládalo, že by mohly výhledov obdržet VZK. Tím se mlo pedejít dvojitému vyznamenání za stejnou záslužnou innost. Vlastnictví této medaile tedy nebylo pedpokladem pro udlení VZK 2. tídy. Bhem války bylo udleno cca Válených záslužných medailí.

23 Avers: Hladká kulatá, po stranách dvojit lemovaná medaile s plastickým emblémem VZK bez me. Revers: Stejné lemování, uprosted nápis ve švabachu Für / Kriegs- / verdienst (Za válené zásluhy) a letopoet Stuha: Stejná jako u KVK 2. t., s odlišnými rozmry pruh (úzké postranní 3 mm, široký stedový 17 mm, ten je navíc protnut uprosted 1 mm úzkým proužkem). Etuje: Válená záslužná medaile byla pedávána v papírovém sáku opateném na pední stran názvem vyznamenání ve švabachu. Materiál: Medaile byla vyrábna z bronzu nebo pobronzovaného zinku. K dispozici byla rovnž 16 mm miniatura na etízku a 9 mm na spon. Medaile byla pedávána v papírovém sáku s nápisem ve švabachu s názvem vyznamenání.

24 K Válené záslužné medaili byl pedáván udílecí dekret. Existuje velké množství výtvarných zpracování. Nošení Válené záslužné medaile ve form stuhy provleené knoflíkovou dírkou Zpsob nošení: Stejný jako u VZK 2. t.

25 Rytíský kíž VZK Pi dalším prodlužování války ( zaala západní ofenzíva, Fall Gelb ), bylo zapotebí rozšíit možnosti udlování VZK. K 1. a 2. tíd s mei i bez me byla výnosem z založena jako nejnižší stupe tzv. Válená záslužná medaile (Die Kriegsverdienstmedaille viz výše) a jako nejvyšší stupe Rytíský kíž Váleného záslužného kíže s mei a bez me (Das Ritterkreuz des Kriegsverdienstkreuzes mit Schwertern / ohne Schwerter). Udlování Rytíského kíže VZK a vystavování udílecích listin si ponechal jako osobní privilegium sám Adolf Hitler. Bhem války bylo udleno cca. 140 Rytíských kíž VZK bez me a cca. 120 s mei. Výtvarné zpracování Rytíský kíž VZK bez me

26 Rytíský kíž VZK s mei Rytíský kíž VZK byl výtvarn zpracován shodn s VZK 2. t., pouze rozmry byly vtší (52 x 52 mm oproti 48 x 48 mm) a horní rameno bylo opateno oválným podlouhlým okem na dvou vzprách pro provleení nákrní stuhy. Stuha: Stejná jako u KVK 2. t., pouze delší a širší. Miniatury: Miniatura 18 mm (ale i jiné rozmry) na motýlové stužce pišité k LDO knoflíku.

27 Rytíský kíž VZK byl výtvarn zpracován shodn s VZK 2. t., pouze rozmry byly vtší (52 x 52 mm oproti 48 x 48 mm) a horní rameno bylo opateno oválným podlouhlým okem na dvou vzprách pro provleení nákrní stuhy. Stuha: Stejná jako u KVK 2. t., pouze delší a širší. Miniatury: Miniatura 18 mm (ale i jiné rozmry) na motýlové stužce pišité k LDO knoflíku. Etuje: Tmavomodrá, na víku bez potisku. Vnitní polstrování je bílo erné. Materiál: Stíbro o ryzosti 900 / 1000 (puncovní znaka 900 na hran) nebo postíbený tombak.

28 Zpsob nošení: Rytíský kíž VZK se nosil na široké stuze jako nákrní dekorace. Bylo nutno nosit jej vždy viditeln, a to i pes pípadnou kravatu. Pokud byl nošen kabát, bylo z dvodu viditelnosti Rytíského kíže povoleno (vetn mužstva a poddstojník) nechat ti horní knoflíky rozepnuty. Nošení Rytíského kíže VZK a VZK 1. t. s mei Zlatý rytíský kíž VZK

29 byly stupn ádu VZK naposledy rozšíeny o Zlatý rytíský kíž Váleného záslužného kíže s mei a bez me (Das Goldene Ritterkreuz des Kriegsverdienstkreuzes mit Schwertern / ohne Schwerter). Založení i udlování tohoto nejvyššího stupn však nebylo zveejnno. Udlování Zlatého rytíského kíže si jako výsadu vymohl Albert Speer a pouze on mohl zadávat zakázky na výrobu tohoto vyznamenání firm Deschler & Sohn z Mnichova. Ta nemusela zavádt žádné nové výrobní postupy, forma byla stejná jako u Rytíského kíže VZK, který následn stailo pouze pozlatit. Udlení Zlatého rytí. kíže VZK bylo doloženo blahopejnou listinou osobn podepsanou Albertem Speerem. Bhem 2. sv. války byly Zlatým rytíským kížem VZK bez me vyznamenány pouze dv osoby dekoroval tímto ádem Albert Speer Obermeistera firmy Rheinmetall-Altmärkische Kettenwerke Franze Hahneho a Hauptdienststellenleitera a šéfa úadu íšského ministeria pro výzbroj Dipl.-Ing. Karla Otta Saura. K. O. Saur se tímto stal nositelem všech tí Rytíských kíž VZK (Ryt. kíž s mei: , Ryt. kíž: ). Zlatý rytíský kíž VZK nebyl prokazateln nikdy udlen, existují však vzorové kusy. Zlaté rytíské kíže byly vyrábny výhradn z pozlaceného stíbra. Všechny další údaje jsou shodné s Rytíským kížem VZK Pro úplnost je teba dodat, že zvláštní formou VZK mohly být vyznamenány celé podniky. Jedná se o VZK na vlajce (Das Kriegsverdienstkreuz auf Fahne). Poátkem kvtna 1942 poprvé udlil A. Hitler 19-ti podnikm estný pídomek Válený píkladný podnik (Kriegs-Musterbetrieb) za píkladný výkon pracovního kolektivu ve válené výrob. Továrnám bylo vystaveno osvdení a pisouzeno právo nosit na vlajce vyšitý VZK bez me.

30

estný kíž nmecké matky (Ehrenkreuz der deutschen Mutter)

estný kíž nmecké matky (Ehrenkreuz der deutschen Mutter) estný kíž nmecké matky (Ehrenkreuz der deutschen Mutter) estný kíž nmecké matky (dále jen MK Mutterkreuz) byl založen vedením NSDAP dne 16. prosince 1938 v dob, kdy už nacisté plánovali válená tažení a

Více

VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ZDNÉ KONSTRUKCE M03 VYZTUŽENÉ A PEDPJATÉ ZDIVO

VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ZDNÉ KONSTRUKCE M03 VYZTUŽENÉ A PEDPJATÉ ZDIVO VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. ROSTISLAV JENEŠ, ING. BOŽENA PODROUŽKOVÁ ZDNÉ KONSTRUKCE M03 VYZTUŽENÉ A PEDPJATÉ ZDIVO STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA

Více

ÍRU KA PRO PRÁCI NA OTEV ENÉ TECHNOLOGII Jaderná elektrárna Temelín

ÍRU KA PRO PRÁCI NA OTEV ENÉ TECHNOLOGII Jaderná elektrárna Temelín ÍRUKA PRO PRÁCI NA OTEVENÉ TECHNOLOGII ŠKOLENÍ ZAVCIP Zpracovatel: Platnost od: Ing. Petr Koláek, Ph.D. 23.11.2015 íruka pro práci na otevené technologii ZÁKLADNÍ ÚEL PRAVIDEL ZAVCIP Otevená technologie

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 1 DOPRAVNÍ A PEPRAVNÍ PRZKUMY STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

v Indii, se často objevovala právě svastika.

v Indii, se často objevovala právě svastika. Nahoře: Ve 30. letech, než si nacisté začali vojensky podmaňovat evropské země, existovaly spolky pěstující německo-americké a německo-anglické přátelství. Jejich úkolem bylo podporovat styky s anglicky

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků (stejnokrojový výnos)

Více

o 2ks p ímých spojek (mezi moduly F-G), délka maximáln 60mm o 2ks p ímých spojek (mezi moduly D-F, E-G), délka 70 120mm

o 2ks p ímých spojek (mezi moduly F-G), délka maximáln 60mm o 2ks p ímých spojek (mezi moduly D-F, E-G), délka 70 120mm Název veejné zakázky: Konstrukní prvky modulárních robot v. lineárních a rotaních pohon Odvodnní vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona. 137/2006 Sb. Technická podmínka: Odvodnní

Více

1 KOMBINATORIKA, KLASICKÁ PRAVDPODOBNOST

1 KOMBINATORIKA, KLASICKÁ PRAVDPODOBNOST 1 KOMBINATORIKA, KLASICKÁ PRAVDPODOBNOST Kombinatorické pravidlo o souinu Poet všech uspoádaných k-tic, jejichž první len lze vybrat n 1 zpsoby, druhý len po výbru prvního lenu n 2 zpsoby atd. až k-tý

Více

K 98k Mauser - nejlepší nmecká puška

K 98k Mauser - nejlepší nmecká puška K 98k Mauser - nejlepší nmecká puška Karabina Mauser 98k byla základní pchotní zbraní nmecké armády ve druhé svtové válce a nejrozšíenjším typem nmecké opakovací pušky v tomto období. Ve své dob pedstavovaly

Více

íslo jednací: 548682/14 íslo žádosti: 0114 098 914 Dvod vydání Vyjádení : Pedprojektová píprava, prodej-koup nemovitosti dojde ke stetu

íslo jednací: 548682/14 íslo žádosti: 0114 098 914 Dvod vydání Vyjádení : Pedprojektová píprava, prodej-koup nemovitosti dojde ke stetu VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI TELEFÓNICA CZECH REPUBLIC, A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických

Více

Aukní vyhláška o provedení elektronické aukce. 201502

Aukní vyhláška o provedení elektronické aukce. 201502 Aukní vyhláška o provedení elektronické aukce. 201502 Organizátor aukce oznamuje úmysl vybrat ze zájemc, kteí podají svoji nabídku, jednoho se kterým uzave kupní smlouvu. Aukní vyhláškou též oznamuje a

Více

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004

Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 Obec Chlístov Obecn závazná vyhláška. 2 / 2004 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo obce Chlístov se na svém zasedání dne 13.5.2004 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Dokumentaní píruka k aplikaci. Visor: Focení vzork. VisorCam. Verze 1.0

Dokumentaní píruka k aplikaci. Visor: Focení vzork. VisorCam. Verze 1.0 Dokumentaní píruka k aplikaci Visor: Focení vzork VisorCam Verze 1.0 ervenec 2009 Modul Focení vzork slouží k nafocení vzork 1. Prostednictvím této aplikace je provádna veškerá práce s fotoaparátem pístroje

Více

Holandští domácí nacisté NACISTÉ V ZAHRANIČÍ

Holandští domácí nacisté NACISTÉ V ZAHRANIČÍ NACISTÉ V ZAHRANIČÍ Nahoře: Sudetoněmecká vlastenecká fronta (Sudetendeutsche Heimatfront) byla založena v říjnu 1933 Konrádem Henleinem. V roce 1935 byla přejmenována na Sudetoněmeckou stranu (Sudetendeutsche

Více

ARCHIV KANCELÁŘE PREZIDENTA REPUBLIKY. Řád Bílého lva. (dle zákona č. 404/1990 Sb. ze dne 2. října 1990) SEZNAM NOSITELŮ. podle matriky nositelů

ARCHIV KANCELÁŘE PREZIDENTA REPUBLIKY. Řád Bílého lva. (dle zákona č. 404/1990 Sb. ze dne 2. října 1990) SEZNAM NOSITELŮ. podle matriky nositelů ARCHIV KANCELÁŘE PREZIDENTA REPUBLIKY Řád Bílého lva (dle zákona č. 404/1990 Sb. ze dne 2. října 1990) SEZNAM NOSITELŮ podle matriky nositelů (Archiv KPR, fond KPR, Evidenční knihy k udělování státních

Více

Pracovní dokument útvar Komise. Shrnutí konzultace o reform spolené rybáské politiky. Neúední pekla

Pracovní dokument útvar Komise. Shrnutí konzultace o reform spolené rybáské politiky. Neúední pekla CS CS CS EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu, 16. duben 2010 SEK(2010) 428 final Pracovní dokument útvar Komise Shrnutí konzultace o reform spolené rybáské politiky Neúední pekla CS CS OBSAH Pracovní dokument útvar

Více

Úvodník. Globalizace: výzva a ešení

Úvodník. Globalizace: výzva a ešení OECD Employment Outlook 2005 Edition Summary in Czech Výhled zamstnanosti v zemích OECD vydání 2005 Pehled v eském jazyce Úvodník Globalizace: výzva a ešení John P. Martin editel zamstnanosti, práce a

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999. O místních záležitostech veejného poádku

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999. O místních záležitostech veejného poádku OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA LUHAOVICE. 1/1999 O místních záležitostech veejného poádku Mstské zastupitelstvo v Luhaovicích schválilo dne 9. 6.1999 v souladu s ustanovením 14, odst. 1, písm. i), 16, odst.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PE OVATELSKÁ SLUŽBA

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PE OVATELSKÁ SLUŽBA POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEOVATELSKÁ SLUŽBA BRNO-STED Poslání peovatelské služby Peovatelská služba M Brno -sted je zaízení, které prostednictvím svých služeb pomáhá seniorm a zdravotn

Více

ÚVOD. Ministerstvo obrany České republiky AVIS 2007 ISBN 978-80-7278-395-3 (brož.) ISBN 978-80-7278-396-0 (váz.)

ÚVOD. Ministerstvo obrany České republiky AVIS 2007 ISBN 978-80-7278-395-3 (brož.) ISBN 978-80-7278-396-0 (váz.) Vojenská resortní vyznamenání, medaile a odznaky ÚVOD Ministerstvo obrany České republiky AVIS 2007 ISBN 978-80-7278-395-3 (brož.) ISBN 978-80-7278-396-0 (váz.) Následující brožura je poměrně stručná,

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837 UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 10t, s nožní pumpou 26837 DLEŽITÉ: TENTO UŽIVATELSKÝ NÁVOD SI PELIV PETTE, ABY JSTE ZAJISTILI BEZPENÉ A EFEKTIVNÍ POUŽITÍ TOHOTO ZAÍZENÍ. UPOZORNNÍ!!! 1. Toto

Více

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN. Roundup Klasik

PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN. Roundup Klasik PÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN Roundup Klasik Postikový pípravek ve form kapalného koncentrátu pro ední vodou k hubení vytrvalých a jednoletých plevel na orné pd, v ovocných sadech, vinohradech, v okrasných

Více

íslo jednací: 108682/12 íslo žádosti: 0112 754 593 Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení dojde ke stetu

íslo jednací: 108682/12 íslo žádosti: 0112 754 593 Dvod vydání Vyjádení : Stavební ízení dojde ke stetu VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI TELEFÓNICA CZECH REPUBLIC, A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických

Více

Kryogenní technika v elektrovakuové technice

Kryogenní technika v elektrovakuové technice Kryogenní technika v elektrovakuové technice V elektrovakuové technice má kryogenní technika velký význam. Používá se nap. k vymrazování, ale i k zajištní tepelného pomru u speciálních pístroj. Nejvtší

Více

Veejnoprávní instituce

Veejnoprávní instituce Nmecký institut stavební techniky Veejnoprávní instituce DIBt len EOTA Kolonnenstr. 30L 10829 Berlín Nmecko Tel. +49(0)30 787 30 0 Fax: +49(0)30 787 30 320 e-mail: dibt@dibt.de Internet: www.dibt.de Zmocnný

Více

Zm ny zákona. 19/1997 Sb., n kterých opat eních souvisejících

Zm ny zákona. 19/1997 Sb., n kterých opat eních souvisejících 284 Zmny zákona. 19/1997 Sb., o nkterých opateních souvisejících Zmny zákona. 19/1997 Sb., nkterých opateních souvisejících se se zákazem zákazem chemických chemických zbraní zbraní Markéta Markéta Bláhová

Více

S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J

S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J I. Úvodní ustanovení Prezidium ČHJ v souladu s ustanovením čl. 13 Stanov ČHJ vydává Stejnokrojový předpis České hasičské jednoty. Tento předpis se vydává za

Více

íslo jednací: 706634/14 íslo žádosti: 0114 241 301 Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas

íslo jednací: 706634/14 íslo žádosti: 0114 241 301 Dvod vydání Vyjádení : Územní souhlas VYJÁDENÍ O EXISTENCI SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY OCHRANY SÍT ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ SPOLENOSTI O2 CZECH REPUBLIC A.S. vydané podle 101 zákona. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích

Více

DL HLUBINA, KOKSOVNA A VYSOKÉ PECE VÍTKOVICKÝCH ŽELEZÁREN EŠENÍ ZACHOVÁNÍ AREÁLU V RÁMCI TZV. DOLNÍ OBLASTI VÍTKOVICKÝCH ŽELEZÁREN

DL HLUBINA, KOKSOVNA A VYSOKÉ PECE VÍTKOVICKÝCH ŽELEZÁREN EŠENÍ ZACHOVÁNÍ AREÁLU V RÁMCI TZV. DOLNÍ OBLASTI VÍTKOVICKÝCH ŽELEZÁREN DL HLUBINA, KOKSOVNA A VYSOKÉ PECE VÍTKOVICKÝCH ŽELEZÁREN EŠENÍ ZACHOVÁNÍ AREÁLU V RÁMCI TZV. DOLNÍ OBLASTI VÍTKOVICKÝCH ŽELEZÁREN STÁTNÍ PAMÁTKOVÝ ÚSTAV V OSTRAV DUBEN 2001 Dl Hlubina, koksovna a vysoké

Více

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 101/2009-N

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 101/2009-N , U Pískovny 890/1, 182 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 101/2009-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se stanovuje

Více

Pravidla orientaního bhu

Pravidla orientaního bhu Obsah Pravidla orientaního bhu eský svaz orientaního bhu "Sportovní estnost by mla být vedoucím principem pi interpretaci tchto Pravidel" 1. Oblast psobnosti a platnost 2. Charakteristika orientaního bhu

Více

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ Olomouc, epínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST STAVBA: ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT

Více

SPORTOVNÍ DEN závod na kolekových bruslích

SPORTOVNÍ DEN závod na kolekových bruslích SPORTOVNÍ DEN závod na kolekových bruslích ADRENALINSPORT KLUB PROSTJOV pokrauje v poádaní sportovních dn na kolekových bruslích a kolobžkách.loský historicky druhý závod na kolekových bruslích ukázal,

Více

Masarykova univerzita. Fakulta sportovních studií MANAGEMENT UTKÁNÍ. technika ízení utkání v ledním hokeji. Ing. Vladimír Mana

Masarykova univerzita. Fakulta sportovních studií MANAGEMENT UTKÁNÍ. technika ízení utkání v ledním hokeji. Ing. Vladimír Mana Masarykova univerzita Fakulta sportovních studií MANAGEMENT UTKÁNÍ technika ízení utkání v ledním hokeji Ing. Vladimír Mana Brno 2013 Tvorba a tisk tohoto studijního materiálu byly financovány z Operačního

Více

CÏ ESKEÂ REPUBLIKY OBSAH:

CÏ ESKEÂ REPUBLIKY OBSAH: RocÏnõÂk 1999 SBIÂRKA ZAÂ KONUÊ CÏ ESKEÂ REPUBLIKY CÏ aâstka 47 RozeslaÂna dne 29. cïervna 1999 Cena KcÏ 41,60 OBSAH: 126. NaÂlez UÂstavnõÂho soudu ze dne 19. kveïtna 1999 ve veïci naâvrhu na zrusïenõâ

Více

A R E Á L S P O R T O V I Š T B Í L Ý K Á M E N

A R E Á L S P O R T O V I Š T B Í L Ý K Á M E N ING. MARIE PSOTOVÁ, STUDIO P, NÁDRAŽNÍ 52, PS 591 01 ŽÁR NAD SÁZAVOU TEL/FAX: 566 626 748 e-mail: m.psotova@iol.cz I: 13648594 A R E Á L S P O R T O V I Š T B Í L Ý K Á M E N ÚZEMNÍ STUDIE Místo stavby

Více

Domovní ád. Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4. I. Úvod

Domovní ád. Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4. I. Úvod Domovní ád Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4 I. Úvod Domovní ád Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4 (dále jen SVJ ) je souástí základních

Více

Od pijetí k promoci. aneb. Jak úspšn vystudovat FPE

Od pijetí k promoci. aneb. Jak úspšn vystudovat FPE Od pijetí k promoci aneb Jak úspšn vystudovat FPE Na co by neml zapomenout student 1. roníku Pedpokladem úspšného studia je krom píle pi samotném studiu i respektování Studijního a zkušebního ádu fakult

Více

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ

DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ ING. MARTIN SMLÝ DOPRAVNÍ INŽENÝRSTVÍ MODUL 4 ÍZENÉ ÚROVOVÉ KIŽOVATKY ÁST 1 STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA Dopravní inženýrství

Více

PS 3B - LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠT OBVODOVÉ

PS 3B - LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠT OBVODOVÉ LEHKÉ OBVODOVÉ PLÁŠT Ing.Jaroslava Babánková Strana 1 (celkem 26) listopad 2007 DRUHY KONSTRUKCÍ Fasádní konstrukce - roštové - rámové lištové polostrukturální strukturální Modulové fasády - rámové nebo

Více

Princip fotovoltaika

Princip fotovoltaika Fotovoltaiku lze chápat jako technologii s neomezeným r?stovým potenciálem a?asov? neomezenou možností výroby elektrické energie. Nejedná se však pouze o zajímavou technologii, ale také o vysp?lé (hi-tech)

Více

E-bulletin dopravního práva

E-bulletin dopravního práva E-bulletin dopravního práva I. K povinnosti píjemce pevzít zásilku II. Zvláštní zájem na dodání zásilky III. Soudní rozhodnutí IV. Nové publikace z oblasti dopravního práva V. Semináe a školení VI. Píšt

Více

DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ,

DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ, ZATEPLENÍ PODLAHY PDY BUDOVY SPŠ ELEKTROTECHNIKY A INFORMATIKY OSTRAVA DPS E-PROJEKT ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA O EŠENÍ BEZPENOST I PRÁCE A T ECHNICKÝCH ZAÍZENÍ, PLÁN BOZP Zakázka. : 1013 1 Zhotovitel

Více

CargoMaster. 3.1 Obecn 3.2 Princip fungování 3.3 Popis fungování 3.4 Popis p ístroje. 4.1 P ezkoušení bezpe nostních brzd

CargoMaster. 3.1 Obecn 3.2 Princip fungování 3.3 Popis fungování 3.4 Popis p ístroje. 4.1 P ezkoušení bezpe nostních brzd 3.1 Obecn 3.2 Princip fungování 3.3 Popis fungování 3.4 Popis pístroje 4.1 Pezkoušení bezpenostních brzd 5.1 Bezpenostní pokyny 5.2 Odstavení s nákladem nebo bez nákladu 5.3 Jízda na rovné ploše 5.4 Nakládání

Více

Statut. 9. erven 2007 Prušánky

Statut. 9. erven 2007 Prušánky Statut III. Nominaní soutž vín Slovácké vinaské podoblasti roník 2007 do Salonu vín eské republiky konané pod záštitou SV R a Moravským sommelierem Liborem Nazarukem 9. erven 2007 Prušánky 1. Poadatel

Více

TECHNOLOGIE ZAVÁLCOVÁNÍ. TRUBEK Cviení: 1. 1. Technologie zaválcování trubek úvod

TECHNOLOGIE ZAVÁLCOVÁNÍ. TRUBEK Cviení: 1. 1. Technologie zaválcování trubek úvod List - 1-1. Technologie zaválcování trubek úvod Popis: Pro zaválcování trubky do otvoru v trubkovnici se používá zaválcovacího strojku, viz. obr. 1. Obr. 1 Zaválcovací strojek Princip práce: Osa válek

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MSTA ROTAVA

ÚZEMNÍ PLÁN MSTA ROTAVA ÚZEMNÍ PLÁN MSTA ROTAVA (k.ú. Rotava a Smolná) istopis územního plánu Závazná ást ÚP Poizovatel: Msto Rotava starosta: Mgr. Jií Holan Zpracovatel: Kadlec K.K. Nusle, spol. s r.o. Projektant: Ing. arch.

Více

Autem: Hromadnou dopravou: Bydlení a ob erstvování: Lezecká omezení: Nesla ovat od borovi ky na balkón nad Malou poštolkou!!

Autem: Hromadnou dopravou: Bydlení a ob erstvování: Lezecká omezení: Nesla ovat od borovi ky na balkón nad Malou poštolkou!! : Divoká Šárka : Pístup: SZ ást Prahy - Vokovice. Autem: Do stejného místa jako hromadnou dopravou. Hromadnou dopravou: Z konené zastávky tramveje 2 a 26 Divoká Šárka, dol kolem Mekáe, po schodech dol,

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s.

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s. POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s. Pedstavenstvo akciové spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s., se sídlem Plze, Vejprnická. 56, PS 318 00, IO: 453 53 409, zapsané v

Více

ZPRÁVA Z NÁVŠTV POLICEJNÍCH ZAÍZENÍ. I. Obecný úvod

ZPRÁVA Z NÁVŠTV POLICEJNÍCH ZAÍZENÍ. I. Obecný úvod ZPRÁVA Z NÁVŠTV POLICEJNÍCH ZAÍZENÍ I. Obecný úvod a) Systematické návštvy 1. Do 1. ledna 2006 neexistoval v eské republice orgán, který by vykonával systematickou preventivní vnjší kontrolu míst, kde

Více

Filozofická fakulta Masarykovy univerzity. Ústav archeologie a muzeologie studijní rok 2007/2008. Tereza Tejklová

Filozofická fakulta Masarykovy univerzity. Ústav archeologie a muzeologie studijní rok 2007/2008. Tereza Tejklová Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Ústav archeologie a muzeologie studijní rok 2007/2008 Tereza Tejklová posluchačka 4. ročníku muzeologie FALERISTIKA VE SBÍRKÁCH MUZEA VÝCHODNÍCH ČECH V HRADCI

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1984. Vyhlásené: 29.06.1984 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1984

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník 1984. Vyhlásené: 29.06.1984 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1984 ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1984 Vyhlásené: 29.06.1984 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1984 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 59 N A Ř Í Z E N Í V L Á D Y České socialistické

Více

ATMOS. Návod k obsluze. GSM modul AB01. www.atmos.cz e-mail: atmos@atmos.cz

ATMOS. Návod k obsluze. GSM modul AB01. www.atmos.cz e-mail: atmos@atmos.cz Návod k obsluze GSM modul AB01 Jaroslav Cankař a syn ATMOS Velenského 487, 294 21 Bělá pod Bezdězem Česká republika Tel.: +420 326 701 404, 701 414, 701 302 Fax: +420 326 701 492 ATMOS e-mail: atmos@atmos.cz

Více

Do 6 síc od zahájení stavebních prací.

Do 6 síc od zahájení stavebních prací. ODVODNNÍ VEEJNÉ ZAKÁZKY Odvodnní veejné zakázky pro úely pedbžného oznámení Odvodnní úelnosti veejné zakázky obsahuje alespo Popis poteb, které mají být splnním veejné zakázky naplnny. Stavební úpravy

Více

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším

Více

Evropská organizace pro technické schvalování ETAG 018-1. Vydání únor 2004 ÍDÍCÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ POŽÁRN OCHRANNÉ VÝROBKY

Evropská organizace pro technické schvalování ETAG 018-1. Vydání únor 2004 ÍDÍCÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ POŽÁRN OCHRANNÉ VÝROBKY Evropská organizace pro technické schvalování ETAG 018-1 Vydání únor 2004 ÍDÍCÍ POKYN PRO EVROPSKÁ TECHNICKÁ SCHVÁLENÍ POŽÁRN OCHRANNÉ VÝROBKY ást 1 : VŠEOBECN EOTA, KUNSTLAAN 40 AVENUE DES ARTS, B 1040

Více

Video signal copy decoder Obj..: 351 229

Video signal copy decoder Obj..: 351 229 SK - N Á V O D N A M O N T Á Ž A O B S L U H U : Obj..: 35 12 29 www.conrad.sk Video signal copy decoder Obj..: 351 229 Tento návod na obsluhu je publikací firmy Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Strasse

Více

Návod k použití SMI 69M15 EU B-967-01

Návod k použití SMI 69M15 EU B-967-01 Návod k použití SMI 69M15 EU B-967-01 Na tomto obrázku je vyobrazen max. poet mycích program a speciálních funkcí. Píslušné programy Vašeho spotebie si, prosím, zjistte na ovládacím panelu. cs Pípadné

Více

Obchodní centrum Odra Oznámení podle zákona 100/2001 Sb. o posuzování vliv na životní prostedí podle 6, v rozsahu Pílohy. 3 zákona

Obchodní centrum Odra Oznámení podle zákona 100/2001 Sb. o posuzování vliv na životní prostedí podle 6, v rozsahu Pílohy. 3 zákona RNDr. Alexander Skácel, CSc., - Aquakon, Prkopnická 24, 700 30 Ostrava I: 13594516 tel.: 777 674 897 e-mail: skacel.alex@seznam.cz Obchodní centrum Odra Oznámení podle zákona 100/2001 Sb. o posuzování

Více

Msto Stíbro. Obecn závazná vyhláška. 22/l996 O POSTUPU PI PEVODECH A PRONÁJMU NEMOVITÉHO MAJETKU

Msto Stíbro. Obecn závazná vyhláška. 22/l996 O POSTUPU PI PEVODECH A PRONÁJMU NEMOVITÉHO MAJETKU Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 22/l996 O POSTUPU PI PEVODECH A PRONÁJMU NEMOVITÉHO MAJETKU V zájmu zajištní jednotného postupu pi pevodech nemovitého majetku msta do vlastnictví fyzických nebo právnických

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení podle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis Název veejné zakázky OSSZ Klatovy Energetické

Více

Specifikace vybavení Umístní Vıstup na v Název vybavení Jednohákovı ebøík s Hmotnost: Kusy: 2 titanovım hákem 8,7Kg Specifikace SO 1 Rozmry (d* *v) viz ní e Popis zaízení Hákovı ebík se pou ívá pi disciplín

Více

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007)

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007) http://osz.cmkos.cz E-mail: osz_cr@ cmkos.cz Telefony ústedna: 267 204 300 267 204 306 Fax 222 718 211 E-mail osz_cr@cmkos.cz MUDr. Tomáš J u l í n e k, M B A ministr zdravotnictví Ministerstvo zdravotnictví

Více

Ing. Josef Kuši ka Pater Walter Marek Ing. Josef Kuši ka

Ing. Josef Kuši ka Pater Walter Marek Ing. Josef Kuši ka Dovolte mi, abych vám pedstavil nabídku eského hudebního tábora mládeže, který se poprvé otevel v roce 1997 se dvma hudebními obory pro 46 student. Od té doby se na našich setkáních vystídalo více než

Více

Zastoupení je vyloueno

Zastoupení je vyloueno 1 Zastoupení Právní úkony jsou v zásad zastupitelné Bu osoba není zpsobilá k právním úkonm NEBO Zpsobilá je, ale NECHCE nebo NEMŽE právní úkon uinit (nemoc, nepítomnost) Nkde zákon zastoupení k platnosti

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013,

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013, 49 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 28. května 2013, kterým se mění normativní výnos Ministerstva obrany č. 12/2012 Věstníku o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek

Více

Oznámení zámru. Zaízení ke sbru,výkupu, skladování, úprav,tídní nebo využívání odpad;

Oznámení zámru. Zaízení ke sbru,výkupu, skladování, úprav,tídní nebo využívání odpad; Oznámení zámru Zaízení ke sbru, výkupu, skladování, úprav, tídní nebo využívání odpad Oznámení pro zjišovací ízení v rozsahu pílohy. 3 zákona.100/2001 Sb; O posuzování vlivu na životní prostedí, v platném

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1 z 6. 1. Základní informace. 2. Základní pojmy. 1.1. Základní údaje:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1 z 6. 1. Základní informace. 2. Základní pojmy. 1.1. Základní údaje: OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Základní informace 1.1. Základní údaje: J&T ASSET MANAGEMENT, INVESTINÍ SPOLENOST, a.s. Pobežní 14/297 186 00 Praha 8 eská republika I: 476 72 684 Zápis v obchodním rejstíku vedeném

Více

DÉLKA A USPO_ÁDÁNÍ PRACOVNÍ DOBY AD HOC MODUL 2001

DÉLKA A USPO_ÁDÁNÍ PRACOVNÍ DOBY AD HOC MODUL 2001 _ESKÝ STATISTICKÝ Ú_AD Ú Registrováno _SÚ _.Vk 263 / 01 ze dne 26. 2. 2001 Dotazník C 2001 DÉLKA A USPO_ÁDÁNÍ PRACOVNÍ DOBY AD HOC MODUL 2001 Identifikace úze _íslo s_ítacího _tvrtletí za_aze _íslo bytu

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 39 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 19. 10. Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. Josef Dašek Program

Více

Diplomová práce Grafický editor schémat dopravních systém

Diplomová práce Grafický editor schémat dopravních systém Západoeská univerzita v Plzni Fakulta aplikovaných vd Katedra informatiky a výpoetní techniky Diplomová práce Grafický editor schémat dopravních systém Plze, 2005 Jana Hájková Podkování Ráda bych podkovala

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY. Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94 ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Škola: MATESKÁ ŠKOLA Adresa: Prostjov, Husovo nám. 94 Termín vlastního hodnocení: íjen 2009 2 VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY V uplynulém dvouletém období naše MŠ testovala a

Více

TLAKOVÝ PEVODNÍK TMG N/JB

TLAKOVÝ PEVODNÍK TMG N/JB Hasiská 2643, 756 61 Rožnov pod Radh. tel.: +420 571 843 162, +420 571 845 338, fax.: +420 571 842 616 e-mail : firma@cressto.cz http://www.cressto.cz TLAKOVÝ PEVODNÍK TMG N/JB NÁVOD PRO OBSLUHU, MONTÁŽ

Více

Vyhláška. Ministerstva financí. ze dne..2004,

Vyhláška. Ministerstva financí. ze dne..2004, Vyhláška Ministerstva financí ze dne..2004, kterou se provádí zákon. 38/2004 Sb., o pojišovacích zprostedkovatelích a samostatných likvidátorech pojistných událostí a o zmn živnostenského zákona (zákon

Více

DIAGNOSTIKA A MANAGEMENT VOZOVEK

DIAGNOSTIKA A MANAGEMENT VOZOVEK VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V BRN FAKULTA STAVEBNÍ DOC. ING. JAN KUDRNA, CSC. DIAGNOSTIKA A MANAGEMENT VOZOVEK MODUL 03 ÚNOSNOST VOZOVEK - 1 (49) - STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU

Více

eská veejnost a její pístup k volbám

eská veejnost a její pístup k volbám Vyšší odborná škola publicistiky, Praha eská veejnost a její pístup k volbám Josef Mašek Kontakt: josef@jmasek.com, 602 489 538 I. roník VOŠP, Sociologie Pednášející: PhDr. MgrTh. Jií Vymazal, CSc. 3.1.2005,

Více

5.0. Cíl prezentace. Osv tlit d vody, jež vedly k p ijetí znaku erveného k íže a pozd ji znaku erveného p lm síce.

5.0. Cíl prezentace. Osv tlit d vody, jež vedly k p ijetí znaku erveného k íže a pozd ji znaku erveného p lm síce. Pátá kapitola ZNAK ZNAK PREZENTACE 5.0. Cíl prezentace Osvtlit dvody, jež vedly k pijetí znaku erveného kíže a pozdji znaku erveného plmsíce. Pipomenout pravidla používání znaku a poukázat na možná zneužití.

Více

Sociální služby Vsetín, píspvková organizace Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín. D o m á c í á d. Domova se zvláštním režimem Podlesí

Sociální služby Vsetín, píspvková organizace Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín. D o m á c í á d. Domova se zvláštním režimem Podlesí Sociální služby Vsetín, píspvková organizace Záviše Kalandry 1353, 755 01 Vsetín D o m á c í á d Domova se zvláštním režimem Podlesí.j.: SSV 103/2010 Obsah lánek: l. I. l. II. l. III. l. IV. l. V. l. VI.

Více

ZNAK ČERVENÉHO KŘÍŽE, JEHO OCHRANA A UŽÍVÁNÍ

ZNAK ČERVENÉHO KŘÍŽE, JEHO OCHRANA A UŽÍVÁNÍ Národní skupina pro implementaci mezinárodního humanitárního práva Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Hradčanské nám. 5, 118 00 Praha e-mail: nsmhp@cervenykriz.eu tel.: 224 18 2790 fax: 224 18 2038 www.cervenykriz.eu/nsmhp

Více

Finanní úad pro hlavní msto Prahu Územní pracovišt pro Prahu 1

Finanní úad pro hlavní msto Prahu Územní pracovišt pro Prahu 1 Finanní úad pro hlavní msto Prahu Územní pracovišt pro Prahu 1 Štpánská 619/28, 112 33 Praha 1 V Praze dne.j.: 4353511/13/2001-25201-104477 Vyizuje: Ing. Jaroslav Hes Telefon: 224 043 120 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA

Více

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE K VZ NA STAVEBNÍ PRÁCE ELEKTRO A STATIKU BUDOVY MZA BRNO ELEKTOINSTALACE

DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE K VZ NA STAVEBNÍ PRÁCE ELEKTRO A STATIKU BUDOVY MZA BRNO ELEKTOINSTALACE DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE K VZ NA STAVEBNÍ PRÁCE ELEKTRO A STATIKU BUDOVY MZA BRNO ELEKTOINSTALACE Vyhotovení: A. Identifikaní údaje Investor: Místo stavby:

Více

Zásady pro udělování cen Ústeckého kraje

Zásady pro udělování cen Ústeckého kraje Ústecký kraj Zásady pro udělování cen Ústeckého kraje ze dne 18. 4. 2012 Příloha č. 1 Grafické vyobrazení Záslužné medaile Ústeckého kraje a Medaile hejtmana Ústeckého kraje Příloha č. 2 Formulář Návrh

Více

Ptali jste se na soubh funkcí

Ptali jste se na soubh funkcí Úvodní stránka ihned.cz Hospodáské noviny Respekt Marketing&Media Obchodní vstník Investice FinWeb KarieraWeb Reality Odborné msíníky Firmy&trhy - Lidé - Politika&byznys - Analýzy&trendy - Peníze&burzy

Více

Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe

Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe lánek I Úvodní ustanovení a) Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe (dále jen Parlament) upravuje pípravu, svolání, prbh jednání.

Více

OBSAH PD 01/11-F.1.4.-VYT - Zaízení pro vytápní stavby

OBSAH PD 01/11-F.1.4.-VYT - Zaízení pro vytápní stavby OBSAH PD 01/11-F.1.4.-VYT - Zaízení pro vytápní stavby Akce: Revitalizace nemocnice v Sokolov, 1. 01/11-F.1.4. - VYT-01 - Technická zpráva 2. výkres. 01/11-F.1.4. - VYT-02 Pdorys 3.NP výkres. 01/11-F.1.4.

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu v Jindichov Hradci. Bakaláská práce. Iva Klípová - 1 -

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu v Jindichov Hradci. Bakaláská práce. Iva Klípová - 1 - Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindichov Hradci Bakaláská práce Iva Klípová 2007-1 - Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindichov Hradci Katedra spoleenských vd

Více

čestný putovní praporec Bojovníkům práce

čestný putovní praporec Bojovníkům práce ARCHIV KANCELÁŘE PREZIDENTA REPUBLIKY Československé vyznamenání práce II. stupně čestný putovní praporec Bojovníkům práce (zřízen vládním nařízením č. 265/1948 Sb. ze dne 3. prosince 1948) SEZNAM NOSITELŮ

Více

! " #!! $%! & '( &! & )% *! * "# $%&

!  #!! $%! & '( &! & )% *! * # $%& !! " #!! $%! & '( &! & )% *! * "# $%& '( )!!+),# *--- )*%+ 1) Abstrakt Tento dokument je referenní pírukou definující datový model MICHAEL. Datový model pedstavuje XML popis digitálních sbírek a souvisejících

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS TECHNICKÁ ZPRÁVA OBJEKT SO 101 PECHOD PRO CHODCE A AUTOBUSOVÁ ZASTÁVKA DPS, PDPS, ZDS 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE Název stavby Pechod pro chodce na ul. Tišnovské u kostela v Kuimi a autobusová zastávka Kuim,

Více

AST- 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

AST- 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA TEL.: 491 433 158; FAX: 491 487 785 PROXION s.r.o., Hurdálkova 206, 547 01 Náchod DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY AST ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBN KONSTRUKNÍ EŠENÍ AST- 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Vypracoval: Ing.

Více

P!iznání k DPH vzor 18

P!iznání k DPH vzor 18 P!iznání k DPH vzor 18 P!iznání k DPH v programu KALKUL1 V11.29 (v programu K2V05.29 a K5V01.29 je postup obdobn") Nejd!íve doporu"ujeme prov#!it správnost údaj$ o firm#. Vstoupíte do p!íkazu Systém >

Více

KRAJSKÝ ÚAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování, stavebního ádu a památkové pée 28. íjna 117, 702 18 OSTRAVA R O Z H O D N U T Í

KRAJSKÝ ÚAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování, stavebního ádu a památkové pée 28. íjna 117, 702 18 OSTRAVA R O Z H O D N U T Í KRAJSKÝ ÚAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor územního plánování, stavebního ádu a památkové pée 28. íjna 117, 702 18 OSTRAVA KUMSX00D7SLM J.: MSK 188029/2007 SP. ZN.: ÚPS/56431/2007/Kol 328.1 A5 VYIZUJE: Ing.

Více

Proud ní tekutiny v rotující soustav, aneb prozradí nám vír ve výlevce, na které polokouli se nacházíme?

Proud ní tekutiny v rotující soustav, aneb prozradí nám vír ve výlevce, na které polokouli se nacházíme? Veletrh nápad uitel fyziky 10 Proudní tekutiny v rotující soustav, aneb prozradí nám vír ve výlevce, na které polokouli se nacházíme? PAVEL KONENÝ Katedra obecné fyziky pírodovdecké fakulty Masarykovy

Více

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 196/2009-N Bod 1.

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 196/2009-N Bod 1. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 196/2009-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se stanovuje na 29. záí 2009, na adrese BLUE

Více

ZNALECKÝ POSUDEK .7149/055/11. íslo vyhotovení: O cen pozemkové parcely.4327/1 v katastrálním území a obci Most, okres Most.

ZNALECKÝ POSUDEK .7149/055/11. íslo vyhotovení: O cen pozemkové parcely.4327/1 v katastrálním území a obci Most, okres Most. íslo vyhotovení: ZNALECKÝ POSUDEK.7149/055/11 O cen pozemkové parcely.4327/1 v katastrálním území a obci Most, okres Most. Objednatel : Top Credit, a.s. Na Valích 641 440 01 Louny Úel posudku : Návrh obvyklé

Více

1. Pojem ochranná známka

1. Pojem ochranná známka www.profit.cz 11.07.2005 Mgr. Jana Bartošová, LL.M., JUDr. David Štros Ochranné známky hrají v dnešním podnikatelském prostedí stále dležitjší úlohu. Následující text pináší shrnutí souasné právní úpravy.

Více

PROFIKRAFT_sortiment Stránka 1

PROFIKRAFT_sortiment Stránka 1 PROFIKRAFT_sortiment Stránka 1 Vrtáky doporuené pro vrtání v souástkách z legované i nelegované oceli, ocelolitiny do pevnosti 900 N/mm 2, šedé, temperované i tvárné litiny, spékané oceli, hliníkové slitiny

Více

! "# $ %" % &' & & & () * %" % &' & & & () + $ % ' Strana 1 (celkem 5)

! # $ % % &' & & & () * % % &' & & & () + $ % ' Strana 1 (celkem 5) ! "#$%"&'&&() *%"&'&&() +$%' Strana 1 (celkem 5) 1 Obecná ustanovení (lánek 1) 1. Plnní povinnosti dle S bod 3.1.5 f (plnní povinnosti mládeže) se ídí touto smrnicí a jejími pílohami. 2. Organizaní složky

Více

#$!%%%&'.,/-01.2 0,-

#$!%%%&'.,/-01.2 0,- !" #$!%%%&' Ro ník ()* $+#$, ()* $+#-.,/-01.2 0,-,*/33/ ECKO PERSKÉ VÁLKY ROZSAH PERSKÉ ÍŠE Kolem roku 500 p.n.l. byla Perskáíše nejvtší na svt. Její východní hranici tvoila eka Indus, na západ sahala

Více

GIS aplikace pro podporu rozhodování a plánování v rostlinné výrob a pro realizaci zásad nitrátová smrnice

GIS aplikace pro podporu rozhodování a plánování v rostlinné výrob a pro realizaci zásad nitrátová smrnice GIS aplikace pro podporu rozhodování a plánování v rostlinné výrob a pro realizaci zásad nitrátová smrnice Ing. Antonín Souek, e-mail: soucek@vukrom.cz Ing. Tomáš Dlouhý, e-mail: dlouhy@vukrom.cz Zemdlský

Více