PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku:"

Transkript

1 generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný formulář můžete zaslat em (adresa:petr.smid@nap.cz) B) PODROBNÝ POPIS nebo C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa: Nadace Partnerství, Krátká 26, Praha 10) D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Fotografie: v elektronické podobě ( em nebo na cd či jiném datovém médiu) Mapy,výkresy: v elektronické nebo tištěné podobě Uzávěrka příjmu přihlášek je Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen bude Jakékoliv dotazy k soutěžním podmínkám a k vyplnění přihlášky Vám rádi zodpovíme na telefonu Ve výjimečném případě lze celou přihlášku (díly A,B,C,D) zaslat v tištěné formě na naši adresu. A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa předkladatele Město Domažlice, náměstí Míru 1, Domažlice PSČ IČ Název soutěžního řešení Soutěžní kategorie* Jméno a funkce kontaktní osoby Domažlice - Okružní křižovatka na trase cyklostezky, přemostění řeky Zubřiny Bodová řešení Liniová řešení Plošná řešení X Telefon Bc. Michal Hájek michal.hajek@mesto- Datum *) Odpovídající kategorii prosím označte křížkem. Jako pomůcka mohou sloužit níže uvedené příklady. - Bodová řešení: např. úpravy křižovatek, řešení zastávek MHD, přechodů pro chodce, přejezdů pro cyklisty, jednotlivé prvky zklidňování dopravy (ostrůvky, vyvýšené plochy, vysazené plochy ) apod. - Liniová řešení: např. komunikace pro chodce/cyklisty, rekonstruované komunikace s prvky zklidňování dopravy, liniová opatření preference MHD (vyhrazené pruhy ) apod. - Plošná řešení: např. dopravně zklidněné zóny ( tempo 30, obytné zóny ), organizace dopravy v klidu, koncepční řešení podpory a rozvoje pěší, cyklistické a veřejné dopravy apod.

2 B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně data kolaudace) Autor projektu (včetně kontaktu) Přihlášené soutěžní řešení se nachází jižním směrem od centra města Domažlice, v ochranném pásmu městské památkové rezervace, na území a v okolí silnice III. třídy a silnic místních komunikací. Popis umístění dle mapy širších vztahů (Příloha), navržené soutěžní řešení rozděleno do 5-ti úseků A - B, A - most přes vodní tok Zubřina pro motoristy i pro pěší (ulice Npor. O. Bartošky), B - lávka pro pěší a cyklisty přes řeku Zubřinu (ulice Havlíčkova) - lávka bude navazovat na plánovanou stezku pro pěší a cyklisty podél komunikace III/1903, C - Okružní křižovatka s okolní úpravou (úsek D - část stezky pro pěší a cyklisty III. etapa) - ulice Havlíčkova/Jiráskova/Hruškova/Chodská. Dále je v mapě vyznačen úsek E: od městského bazénu v Hruškově ulici/ulice E. Krásnohorské/Hruškova ul./břetislavova ul./srnova ulice - jedná se o část cyklostezky před dokončením ( chybí dopravní vyznačení, na které je zpracována studie, v současné době je zažádáno o dotaci na Plzeňský kraj) a přibližuje tak kompletní řešení danné oblasti města Domažlice. Okružní křižovatka včetně úprav okolí - rok 2012 (kolaudace dne ), Most přes Zubřinu - rok 2011 (kolaudace ), Lávka přes Zubřinu - rok 2013 (květen 2013). Okružní křižovatka - Projekční kancelář Rojt, Domažlice (tel.: , rojt@telecom.cz), Most přes Zubřinu v ul. npor. O. Bartošky - SMP CZ,a.s., Evropská 1692/37, Praha 6 - Dejvice, Lávka přes Zubřinu - MABA Prefa spol.s r.o., Veselí nad Lužnicí, Ing. Jaroslav Hejl (tel.: , konstrukce@mabaprefa.cz). Zhotovitel díla (včetně kontaktu) Okružní křižovatka - Silnice Horšovský Týn, a.s., Jan Hauser (tel.: ), Most přes Zubřinu v ul. npor. O. Bartošky - SMP CZ,a.s., Evropská 1692/37, Praha 6 - Dejvice, lávka přes Zubřinu - Lesní stavby s.r.o. (tel.: , lesnistavby@lesnistavby.cz), Zdeněk Kurz (tel.: ). Financování soutěžního řešení Náklady na realizaci, rozpočet Okružní křižovatka včetně okolních úprav (úsek C a D) - cena: ,- Kč včetně DPH, Lávka (přemostění Zubřiny Havlíčkova - Břetislavova) - konstrukce lávky: ,- Kč, zábradlí: ,- Kč vč. DPH, napojení lávky na místní komunikaci: ,- Kč, Most přes Zubřinu: ,- Kč. Celkové náklady soutěžního řešení: ,- Kč. Způsob a zdroje financování Úsek B-D financován z rozpočtu města Domažlice, úsek A (most přes Zubřinu) financován majiteli pozemku - Povodí Vltavy, státní podnik (město Domažlice má most od roku 2011 ve výpůjčce, spravuje ho a zajišťuje mostní prohlídky). Stav před realizací

3 Popis původního stavu Původní stav řešeného území byl nevyhovující z hlediska potřeb kvalitního silničního provozu, ale také chodců a cyklistů. Komunikace byly ve špatném technickém stavu. Asfaltobetonové kryty jsou věkem a zásahy pro provedených pokládkách inženýrských sítí na konci své živostnosti, obruby byly místy rozbité, nevyhovující. Dopravní křižovatka, kde na hlavní silnici ústily 3 vedlejší silnice v jednom bodě nevyhovala místnímu frekventovanému provozu a dopravní situace zde byly nepřehledné pro motoristy tak pro chodce. Důvody pro změnu původního stavu Důvodem je zejména zájmová lokalita. Nachází se poblíž náměstí a je tedy místem vysoké frekvence pohybu aut, cyklistů a také chodců. Poblíž je muzem Chodska (Chodský hrad se zahradou) a plno zajímavých obchodů a restaurací. Pro cyklisty bylo cílem vytvořit a napojit další trasu cyklostezky, která cyklisty nerušeně provede "centrem" Domažlic. Cílem projektu bylo vytvořit zónu pro zaparkování vozidel s pohodlnou dostupností návštěvníků i občanů Domažlic do centra města (průchod Chodskou ulicí až na náměstí Míru). Odlehčit tak dopravně centru města, ale také zklidnit dopravu v ulici Havlíčkově právě prostřednictvím vybudování kruhového objezdu a tím nahradit nepřehlednou křižovatku ulic: Havlíčkova - Jiráskova - Hruškova - Chodská. Bezpečnost všech účastníků silničního provozu je důležitým aspektem komplexního řešení. Stav po realizaci Realizované změny, přehled použitých opatření Došlo k opravě a rozšíření komunikace pro pěší a cyklisty (úsek D soutěžního řešení), vyznačení dopravního značení je řešeno zpracovanou studií a realizací v nejbližších měsících, přemostění přes Zubřinu (úsek A) - oprava mostu zkvalitnila přejezd přes říčku Zubřinu (realizace v rámci akce: "Zkapacitnění koryta řeky Zubřiny"), přemostění lávkou pro pěší a cyklisty (úsek B) propojil ulici Havlíčkovu a Břetislavovu a umocnilo tak přímé propojení člověka s přírodou. Kruhový objezd (úsek C) s okolními úpravami - stavební řešení samotné křižovatky a nájezdů z okolních ulic, vybudování přechodů pro chodce s bezbariérovými prvky, nové svislé i vodorovné dopravní značení, vytvoření nových parkovacích míst, úprava povrchů - zámková dlažba, asfaltový povrch. Přínos soutěžního řešení pro obyvatele Přínos řešení pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu (skutečný nebo předpokládaný) Jednotlivé druhy dopravy byly od sebe separovány a došlo tak ke zvýšení bezpečnosti. Vytvořením ostrůvků pro chodce byla zvýšená pozornost při přecházení samotných chodců ale také jejich bezpečnost. Omezily se tím možnosti střetu vozidle s chodci a s cyklisty. Turistům i občanům našeho města je projektem umožněn pohodlný a plynulý průjezd Hruškovou a Havlíčkovou ulicí a přístup k obchodům v této části města.

4 Další pozitivní dopady soutěžního řešení (zklidnění dopravy, zlepšení podmínek pro pěší, cyklistickou nebo veřejnou dopravu apod.) Řešením formou kruhového objezdu došlo ke zklidnění dopravy. Vznikly bezpečné přechody pro pěší. Vytvořily se podmínky pro cyklisty a jejich plynulé napojení na již stávající cyklotrasy. Pozitivní je také nové přemostění Zubřiny, které zefektivní a zpříjemní cyklodopravu a také vytvoří nové možnosti pro procházky částí města, které patří do ochranného pásma památkové rezervace. Návazné, popř. předcházející etapy, vazba na širší koncepci, strategické dokumenty apod. Publicita, způsob informování a zapojení veřejnosti do přípravy a realizace projektu Proběhlo, popř. proběhne vyhodnocení úspěšnosti soutěžního řešení? Jakým Širší souvislosti řešení V současné době probíhá vyhotovení analýzy strategie města Domažlice, jenž koncepčně porovnává data z oblasti dopravy a územního plánu a přibližuje optimální řešení výhledově na několik let. Projekt je v souladu se strategií dopravy kraje. Informování obyvatel pomocí velkoplošných billboardů (zkapacitnění koryta Zubřiny - v rámci akce Čistá Berounka), informační články v Domažlickém zpravodaji a regionálním tisku, informace o postupu realizace a dopravních omezeních na webových stránkách města. Možnosti konzultace občanů s vedením města na pravidelných setkáních starosty s občany. Na webových stránkách bude po ročním provozu umístěna anketa s dotazem na spokojenost občanů s realizovaným projektem - kruhový objezd a přemostění Zubřiny. Dostupné údaje o vývoji dopravní nehodovosti v lokalitě Informace poskytnuty z dopravního inspektoriátu (územní odbor Domažlice). Zjištěny data z oblasti soutěžního řešení: rozbor dopravních nehod a přestupků v určitém sledovaném období, posouzením bylo zjištěno, že v roce 2011 došlo na sledovaném úseku k 8-mi dopravním nehodám, v roce 2012 (kolaudace kruhového objezdu 11/2012) k 7-mi nehodám a v roce 2013 (do dnešního dne) pouze k jedné nehodě. Vývoj počtu nehod ukazuje na přínosné řešení projektu. Intenzity automobilové (popř. pěší, cyklistické) dopravy na dotčených komunikacích Ve městě Domažlice je pod povrchem vozovek na vybraných místech instalována indukční smyčka, jenž zaznamenává počet projíždějících automobilů. Tato statistická data jsou pro město důležitá při řešení nejrůznějších projektů a dopravních staveb. Na základě těchto dat byl také realizován projekt Okružní křižovatky. Dotčený kruhový objezd je také důležitým komunikačním uzlem pro chodce - občany z části obce - Bezděkovské předměstí, při jejich cestě do centra města. Cyklistická doprava se v našem městě stále vyvíjí a rozšiřuje, budováním nových tras pro cyklisty jejich frekventovanost zvyšujeme a umožňujeme stále více občanům bezpečnou a ekologickou přepravu. Technické parametry řešení

5 Podrobnější údaje o rozměrech, plochách, objemech apod. Soutěžní řešení se týká území o délce cca 260 běžných metrů. Řešení jednotlivých úseků - ploch je popsáno dále. Lávka přes Zubřinu - stezka pro pěší a cyklisty (detail "B") - ocelobetonová mostovka - železobetonový prefabrikát o rozměru 7,9 x 2,35 x 0,3 m, lávka je založena z jedné strany na opěrné zdi řeky Zubřiny, z druhé strany na betonové patce. Lávka má rozpětí od podpory k podpoře 7,45 m, průchozí profil je 2,35 m. Plocha lávky je 18,565 m 2. Zábradlí je z jäckel profilů a je žárově pozinkované. Stavba se nachází v ochranném pásmu Zubřiny. Přítsup na lávku je řešen jako bezbariérový, zábradlí na lávce je navrženo se zarážkou pro slepeckou hůl. Napojení na stávající komunikace bude vrchní vrstvou žulovou řádkovou dlažbou. Most přes Zubřinu v ulici npor. O. Bartošky (detail A) - technický popis: jednopólový most s nosnou ŽB deskou se zabetonovanými nosníky HEB 240, s normovou zatížitelností třídy A. Most je s jednostranným chodníkem na návodní straně a odrazným pruhem na povodní straně. Spodní stranu tvoří krajní opěry, začleněné do nábřežních zdí. Opěry jsou masivní z monolitického betonu, na líci obložené žulovým kamenem, založení mostu je hlubinné, na vrtaných mikropilotách, vozovka šíře 6 m, chodník na římse mostu 2,5 m, bezbariérová úprava chodníku na mostu. Úsek C a D - Okružní křižovatka a okolí - kruhový objezd s jedním jízdním pruhem šířky 6 m s vnějším průměrem 26 m s návrhovou rychlostí 30 km. Středový ostrov je kruhového půdorysu průměru 8 m, osetý travou, osázený keři do výšky cca 1,0 m a lemovaný žulovým krajníkem. Součástí stavby byla také rekonstrukce všech pochozích ploch v zájmovém území, odvodnění bylo zajištěno novými uličními vpustmi. Byly odstraněny stávající živičné vrstvy a zřízeny nové konstrukční vrstvy. V sousedství kruhového objezdu bylo nově vydlážděné parkoviště, vyznačena dopravní stání a zbudováno nové vodorovné i svislé dopravní značení. Vzniklé plochy pro vegetaci byly osety travou a osázeny keři. Další důležité okolnosti, souvislosti, komentáře apod. V budoucnu se aktuální cyklotrasa III (vede úsekem D našeho soutěžního řešení, dále na mapě širších vztahů vyznačena úsekem E) napojí na okruh Chodský květ (úsek U1, U2). Tratě "Chodského květu" jsou plánovány zajímavými lokalitymi okolí města Domažlice, v celkové délce cca 20-ti km.okruh bude patřit mezi cyklotrasy s mírnou obtížností, zvládnutelný rodinami s dětmi, vhodný i pro nordic walking a některé úseky budou vhodné rovněž pro hipoturistiku. Hlavní silniční tahy bude pouze překračovat, bez vysokého rizika z motorové dopravy. Kompletní dokončení tématického okruhu bude až v následujících letech, neboť je třeba vyhledat vhodné trasování nedořešených úseků a zahrnout je do územně-plánovací dokumentace Domažlic a přilehlých obcí. Název "Chodský květ" byl odvozen od tvaru trasy při zákresu v mapě, která připomíná květ, který je symbolem chodských krojů. Na trasách Chodského květu budou vybudována a umístěna odpočívadla, která budou zpracována v tradičním chodském stylu (např.: symbolika Čakanu, vstupní brány na náměstí v Domažlicích, husitského vozu na památku místní husitské bitvy). Dále cyklotrasa povede severozápadním směrem města, směrem k sousední obci Luženičky. Z jihozápadu bude cyklostezka navázána na již realizovanou cyklostezku "Domažlice - Havlovice". C) ANKETA

6 Odkud jste se o soutěži dozvěděli? Co pro vás bylo při přípravě a realizaci soutěžního řešení nejobtížnější? Spolupracovali jste již s Nadací Partnerství? Pokud ano, uveďte prosím název projektu(ů). Obdržen s informacemi přímo z NADACE PARTNERSTVÍ. Zajištění financování, vyřešit dočasnou dopravní výluku, realizace v optimálním čase a dodržení harmonogramu. Přihláška do soutěže "Strom života" (rok 2006), rok informování o možnosti získat grant na výsadbu stromů, monitoring webových stránek - aktuální granty a soutěže. Měli byste v budoucnu zájem využít služeb Partnerství o.p.s. (např. mobility management, bezpečné cesty do školy, facilitační služby, zapojování veřejnosti apod.)? Naše město se zajímá o informace o společnosti Partnerství, o možnostech využít jejích nabídek a služeb. D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA 1) Fotodokumentace (v elektronické podobě) - původní stav (přípustné je i letecké foto) - současný stav realizované úpravy (nejlépe ve formátu.jpg, 3 MPx, 300 dpi) zachycující proměnu prostoru (řešeného území) 2) Mapová a výkresová dokumentace (v elektronické nebo tištěné podobě) - situace (mapa) širších vztahů, objasňující polohu řešeného území či prostoru ve městě nebo obci a jeho napojení na komunikační síť - situace původního stavu - situace realizované úpravy (skutečně provedeného stavu). V případě, že jde o první etapu realizace rozsáhlejšího záměru, požadujeme i schéma situace celého záměru; pokud se jedná o složitější dopravní řešení, je možné toto doložit samostatným dopravním schématem. Partneři soutěže generální partner partneři hlavní mediální partner mediální partner

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje

Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10.

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ název a adresa předkladatele Město Telč náměstí

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Město Dobřichovice Vítova 61

Město Dobřichovice Vítova 61 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Dobřichovice Vítova 61 PSČ 25229 IČ 241181 Název soutěžního

Více

PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.

PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Název soutěžního řešení Cyklostezka pod Slánským mostem v Náchodě Bělovsi Soutěžní kategorie* Bodová řešení

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní IDENTIFIKAČ NÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO název a adresa předkladatele Dobrovolný svazek obcí Pečecký

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba: Název: Místo: Břeclav Katastrální území: Břeclav Stupeň dokumentace: ZDS Zhotovitel dokumentace: Viadesigne s.r.o. Na Zahradách 1151, 690 02

Více

Investice do mostů z IROP příklady projektů

Investice do mostů z IROP příklady projektů Investice do mostů z IROP příklady projektů název projektu Most ev. č. 141-001a za obcí Sedlec číslo projektu CZ.06.1.42/0.0/0.0/15_002/0000067 Správa a údržba silnic Jihočeského kraje celkové zp. výdaje

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Nadace Partnerství Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Nadace Partnerství/Dopravní program Krátká26, Tel./fax: e-mail: radek.patrny@nap.cz http:///doprava Nadace

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně Průtah městem včetně dopravních opatření II/215, směr Velká Hleďsebe 215 Sledovaná část průtahu II/215 Mariánské Lázně Chebská křižovatka II/230, směr Bečov nad Teplou Úšovická křižovatka 230 1. Celková

Více

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.:

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Strakonice, Velké náměstí 2, Strakonice PSČ 38621 IČ 251810

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10 PSČ 58856 IČ

Více

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Tisková zpráva Název akce: II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Stručný popis návrhu stavby: Jedná se o novostavbu přeložky silnice II/286 vedoucí kolem města Jičín. Součástí stavby bude rovněž výstavba

Více

ŽALHOSTICE AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. KÚ: Žalhostice (794341) Datum: 10/2016 Číslo zakázky: Formátů A4: Stupeň: STUDIE Zakázka:

ŽALHOSTICE AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. KÚ: Žalhostice (794341) Datum: 10/2016 Číslo zakázky: Formátů A4: Stupeň: STUDIE Zakázka: ČÍSLO REVIZE DATUM REVIZE POPIS REVIZE 2. 1. GENERÁLNÍ PROJEKTANT: OTISK RAZÍTKA: Investor: Obec KÚ: Zodpovědný projektant: Ing. Josef Filip, Ph.D. ZPRACOVATEL ČÁSTI: Vypracoval: Ing. Filip Jakl Datum:

Více

MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP Rozvíjet dopravu

MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP Rozvíjet dopravu MAS Znojemské vinařství, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Znojemské vinařství, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn 17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou SURPMO, Ateliér Hradec Králové v roce 2004. Jako

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby s.r.o. Zásady organizace výstavby 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Oprava propustku v ulici Lesní čtvrť Místo stavby: Kraj: CZ 051 Liberecký Obec: 561860 Nový Bor (okres Česká Lípa) Katastrální

Více

REKONSTRUKCE MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, DOLNÍ PODLUŽÍ

REKONSTRUKCE MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, DOLNÍ PODLUŽÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... REKONSTRUKCE MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, DOLNÍ PODLUŽÍ... PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY Investor Zodp. projektant Vypracoval Obec Dolní Podluží

Více

Parkoviště pro osobní automobily vč. odvodnění v ulici Okružní v Mostě s okružní křižovatkou ulic Okružní a J. Ševčíka vč. veřejného osvětlení

Parkoviště pro osobní automobily vč. odvodnění v ulici Okružní v Mostě s okružní křižovatkou ulic Okružní a J. Ševčíka vč. veřejného osvětlení Parkoviště pro osobní automobily vč. odvodnění v ulici Okružní v Mostě s okružní křižovatkou ulic Okružní a J. Ševčíka vč. veřejného osvětlení k. ú. Most II, p.p.č. 6203, 4975/1, 4975/392, 4975/398, 4979/1,

Více

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP A1 ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY Projekty budou zaměřeny na zvyšování bezpečnosti železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy v území MAS: Rekonstrukce, modernizace a výstavba

Více

Generel dopravy v Českém Brodě

Generel dopravy v Českém Brodě Generel dopravy v Českém Brodě Město Český Brod Souhrn navrhovaných dopravních opatření HaskoningDHV Czech Republic, spol. s r.o. leden 2017 Obsah 1. Silniční automobilová doprava... 2 2. Cyklistická doprava...

Více

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro věcné hodnocení projektů (= hodnotící funkce

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení

b/ stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení Technická zpráva a/ identifikační údaje objektu označení stavby: Železný Brod Jiráskovo nábřeží - parkoviště objednatel stavby (investor): Železný Brod zhotovitel projektové dokumentace: odpovědný projektant:

Více

ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy. Doprava

ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy. Doprava ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy Doprava Státní fond dopravní infrastruktury vydal Pravidla pro poskytování příspěvků v roce 2007. Finanční příspěvky lze poskytnout

Více

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Veřejné projednání analytické části, 25.06.2019 Co je to PUMM PUMM Plán udržitelné městské mobility Je strategický dokument města

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I.

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání

Více

vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem MAS Region HANÁ IROP Bezpečnost dopravy

vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu s názvem MAS Region HANÁ IROP Bezpečnost dopravy MAS Region HANÁ, z. s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Region HANÁ na období 2014 2020 vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lužnice jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lužnice na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 5070/ZP/2008-Čr 30.04.2008 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní

Více

Technická a průvodní zpráva

Technická a průvodní zpráva Technická a průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Název stavby : Nezvěstice dopravní zklidnění Kraj : Plzeňský Okres : Plzeň město Místo stavby : Nezvěstice Katastrální území : Nezvěstice Dokumentace

Více

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ)

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) I. ETAPA - CYKLOSTEZKA PODÉL SILNIC II / 277, 278 ČESKÝ DUB VLČETÍN (BÍLÁ) HODKOVICE N. M. INFORMACE O ZÁMĚRU Ing. Jiří Rutkovský ÚNOR 2018 KOORDINÁTOR

Více

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik PM projects

architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik PM projects architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik Jaromír Hnik design a vizualizace email: jaromir.hnik@gmail.com tel.: 775 410 414 Patrik Misař architektonické návrhy email: patrik.misar@gmail.com

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze.

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze. INVESTIČNÍ ZÁMĚR Název akce: Rekonstrukce silnice 11/260 Úštěk - Malé Březno Předkladatel IZ: Odbor dopravy a silničního hospodářství Údaje o žadateli: SÚS Ústeckého kraje, příspěvková organizace Informace

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

LOUNY. srpen 2008. LOUNY Chodník od nám. K. Biebla srpen 2008 1 / 11

LOUNY. srpen 2008. LOUNY Chodník od nám. K. Biebla srpen 2008 1 / 11 Chodník od náměstí K. Biebla, směr Kaufland po křižovatku 5. května LOUNY srpen 2008 LOUNY Chodník od nám. K. Biebla srpen 2008 1 / 11 Současný stav Předmětem projektu je rekonstrukce komunikací pro pěší,

Více

3. výzva MAS Podještědí-IROP- Cyklodoprava

3. výzva MAS Podještědí-IROP- Cyklodoprava Realizace SCLLD MAS Podještědí 3. výzva MAS Podještědí-IROP- Cyklodoprava Číslo výzvy MAS: 180/06_16_038/CLLD_16_02_105 Seminář pro žadatele k 3.výzvě MAS Podještědí-IROP- Cyklodoprava Proseč pod Ještědem

Více

"Modernizace mostu ev. č Vokov"

Modernizace mostu ev. č Vokov "Modernizace mostu ev. č. 212 26-3 Vokov" Termín realizace: 01.06.2015-23.10.2015 Objednatel a investor stavby: Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje, p.o. Chebská 282, PSČ 356 04 Sokolov

Více

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště Udržitelná doprava Veřejné fórum Uherské Hradiště 20.03.2018 OBSAH A. Veřejná doprava A.1 Dopravní terminál A.2 Nové zastávky (koncepce MHD) B. Cyklistická doprava B.1 Cyklotrasa Mojmír B.2 Cyklostezka

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD 120015 Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na Rybníku PDPS TECHNICKÁ ZPRÁVA SO102 KRUHOVÝ OBJEZD DOPRAVOPROJEKT Ostrava spol. s r.o., Masarykovo nám. č. 5/5, 702 00 Ostrava Str. 1 / 8 PDPS 120015

Více

II/305 TÝNIŠTĚ n. ORLICÍ ALBRECHTICE n. ORLICÍ. Zpracoval: Ing. Tomáš Nowak

II/305 TÝNIŠTĚ n. ORLICÍ ALBRECHTICE n. ORLICÍ. Zpracoval: Ing. Tomáš Nowak II/305 TÝNIŠTĚ n. ORLICÍ ALBRECHTICE n. ORLICÍ Zpracoval: Ing. Tomáš Nowak ÚDAJE A ROZSAH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ Přeložka sil. II/305 v úseku Týniště n. Orl. Albrechtice n. Orl. je liniovou novostavbou, resp.

Více

NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU

NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU Název projektu AUTA JEZDÍ SEM A TAM, NA PŘECHODU POZOR DÁM!!! Dopravní studie OBSAH STUDIE: 1. Průvodní zpráva: 1.1 Identifikační údaje 1.2 Předmět studie, zájmová

Více

ROZŠÍŘENÍ PARKOVACÍCH STÁNÍ V UL. ŽIŽKOVA, SLANÝ

ROZŠÍŘENÍ PARKOVACÍCH STÁNÍ V UL. ŽIŽKOVA, SLANÝ ROZŠÍŘENÍ PARKOVACÍCH STÁNÍ V UL. ŽIŽKOVA, SLANÝ ŘEŠENÉ ÚZEMÍ Řešené území se nachází v zastavěné části města Slaný v těsné blízkosti jeho centrální části. Jedná se o prostor místní obslužné komunikace

Více

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA II

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA II MAS Česká Kanada o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Česká Kanada na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV Ú P R A V A C E N T R A O B C E P O D É L T O K U V A L C H O V K A Objednatel: Zpracovatel: Obec Valchov KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz

Více

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Obytné zóny 3. cvičení příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Základní pojmy

Více

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Stezky Greenways Soutěže cesty Městy a Město stromů Granty, asistence Daniel Mourek Ondřej Fábera Nadace Partnerství Pomáháme pečovat o životní prostředí,

Více

MAS Brána do Českého ráje IROP Bezpečná doprava

MAS Brána do Českého ráje IROP Bezpečná doprava MAS Brána do Českého ráje z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Brána do Českého ráje na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ Metodická část Brněnské komunikace a.s. Útvar dopravního inženýrství LISTOPAD 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název: Metodika pro řešené zón 30 v Brně Metodická část Objednatel materiálu:

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi.

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi. MINISTERSTVO DOPRAVY ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VZOROVÉ LISTY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VL 3 KŘIŽOVATKY SCHVÁLENO MD OPK Č.J. 18/2012-120-TN/1 ZE DNE 1. 3. 2012 S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2012 SE SOUČASNÝM

Více

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn. Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.cz http://doprava21.ecn.cz http://www.nadacepartnerstvi.cz 3 základní

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva Souhrnná technická zpráva a) Zhodnocení staveniště, včetně vyhodnocení současného stavu, měření a průzkumů a začlenění jejich výsledků do projektové dokumentace: Lokalita je vymezena ulicí Masarykova,

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.ŠKEŘÍKOVÁ ING. ŠKEŘÍKOVÁ DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ

Více

Zvýšení bezpečnosti chodců na tramvajových zastávkách Radošovická a Kubánské náměstí

Zvýšení bezpečnosti chodců na tramvajových zastávkách Radošovická a Kubánské náměstí Pořadové číslo projektu: 25 Název projektu: Zvýšení bezpečnosti chodců na tramvajových zastávkách Radošovická a Kubánské náměstí Popis projektu: Jedná se o úpravy na zastávkách MHD Radošovická a Kubánské

Více

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Informace o majetkoprávních vztazích: Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze.

INVESTIČNÍ ZÁMĚR. Informace o majetkoprávních vztazích: Komunikace II. třídy ve vlastnictví Ústeckého kraje. Soupis pozemků je uveden v příloze. INVESTIČNÍ ZÁMĚR Název akce: Rekonstrukce silnice číslo II/263, hranice okresu Česká Lípa Česká Kamenice Předkladatel IZ: Odbor dopravy a silničního hospodářství Údaje o žadateli: SÚS Ústeckého kraje,

Více

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice

Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice. Magistrát města Teplice Příprava rozvojového dokumentu Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Teplice Magistrát města Teplice 3. 11. 2016 Vize Plán udržitelné městské mobility určí předpoklady pro budování trvale

Více

Technická zpráva. k dopravnímu řešení

Technická zpráva. k dopravnímu řešení Technická zpráva k dopravnímu řešení a) Identifikační údaje objektu Název akce : Obytná zóna - II. etapa Obytná skupina Na Bábě / I. etapa / Stavební část A2 Dopravní řešení Město : Domažlice Městský úřad

Více

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP 19. 2. 11. 1. 2016 Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR Alokace i s kofinancováním:

Více

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava 1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Název: Objednatel: Zpracovatel: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice KÚ Olomouckého kraje UDI MORAVA s.r.o., Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava

Více

Studie cyklistické stezky Nový Jičín

Studie cyklistické stezky Nový Jičín Studie cyklistické stezky Nový Jičín Objednatel: Město Nový Jičín Masarykovo nám. 1, 741 01 Nový Jičín IČ: 00298212 Zhotovitel: UDIMO, spol. s r.o. Sokolská tř. 8, 702 00 Ostrava IČ: 44740069 Ostrava,

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DOPRAV INŽENÝRSKÁ STUDIE DOPRAVNĚ NA ZELENOU Z 2013, BEZPEČNOST EČNOST A ZDRAVÍ NAŠICH ŠICH DĚT DĚTÍ, LÁZN KYNŽVART LÁZNĚ Zhotovitel : Dopravní opravní stavby a venkovní architektura ra s.r.o. Náměstí

Více

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov I/43 x II/377 Okružní křižovatka I/43, směr Svitavy okružní křižovatka II/377, směr Tišnov II/377, směr Rájec-Jestřebí Černá Hora I/43, směr Brno 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy Název akce: Délka trasy: ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: A 2 (Myslíkova Na Rejdišti) 1,5 km DZ, příp. DSP Datum vyhotovení: 12.12.2010 Zpracování: KCD (cyklo.praha-mesto.cz,

Více

A. Průvodní zpráva...3. A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3

A. Průvodní zpráva...3. A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3 A. Průvodní zpráva...3 A.1. Identifikační údaje...3 A.1.1. Údaje o stavbě...3 A.1.2. Zadavatel...3 A.1.3. Zhotovitel studie...3 A.2. Zdůvodnění studie...4 a) Účel studie a sledované cíle...4 b) Potřebnost

Více

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava II.

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava II. MAS Horní Pomoraví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horní Pomoraví na období 2014 2020 vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

STUDIE DOPRAVNÍ SITUACE OBCE POSTŘEKOV

STUDIE DOPRAVNÍ SITUACE OBCE POSTŘEKOV STUDIE DOPRAVNÍ SITUACE - DOPRAVNÍ ZNAČENÍ - KOMUNIKACE PRO PĚŠÍ - PARKOVACÍ/ODSTAVNÉ PLOCHY OBCE POSTŘEKOV PasProRea s. r. o., Homole 198, 370 01 Homole Zpracoval: Michal Šustek Kontroloval: Jaroslav

Více

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava I.

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava I. MAS Horní Pomoraví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horní Pomoraví na období 2014 2020 vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS Vltava IROP Podpora šetrných forem dopravy a zvyšování bezpečnosti II.

MAS Vltava IROP Podpora šetrných forem dopravy a zvyšování bezpečnosti II. MAS Vltava jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vltava na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 102 TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii.239 a II/240 b) Stavebník Obec Černuc, Černuc 17 273 23 Černuc IČ 00234257 c) Projektant Ing.Pavel

Více