schváleno Programovým výborem dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "schváleno Programovým výborem dne 16.10.2008"

Transkript

1 STRATEGIE PODPORY ROZVOJE SPOLEENSTVÍ a AKTIVIT PRO OBYVATELSTVO NA ÚZEMÍ MAS ESKÉ STEDOHOÍ aneb od vesnice k vesnici k sousedovi blíže Zpracovala: Ing. Veronika Šturalová íjen 2008 Facilitace: Ing. Petr Liška a Jan Kudrna Strana 1 (celkem 10)

2 OBSAH 1. Vznik a cíle strategie 2. Pokrytí území organizacemi 3. Projekty a aktivity MAS 4. Zpsob implementace strategie Píloha: Návrhy projektových zámr pro cílovou skupinu ženy, rodina, dti a mládež (Výstup z pracovních jednání pracovní skupiny Ženy, mládež ) 1. Vznik a cíle strategie Na základ jednání všech pracovních skupin bylo konstatováno, že jednou ze základních aktivit pro rozvoj spoleenství a zlepšení vztah na venkov / v regionu MAS by mla být podpora setkávání obyvatel, i vtšího spoleenství. Aktivity smující ke spolupráci jednotlivc i organizací z jednotlivých ástí regionu. Bylo tedy rozhodnuto o sestavení strategie, která by tento druh aktivit podporovala. Vznik strategie byl podpoen také faktem, že v rámci realizace SPL nelze podporovat, mimo vzdlávaní, tzv. mkké aktivity projekty. Finanními zdroji pro podporu realizace strategie by se v budoucnu mli stát píspvky len a partner, píjmy z poradenské innosti MAS v oblasti dotaního managementu a dalších vlastních aktivit. Dalším finanním zdrojem je potenciální fundraising a sponzorství. Cíle strategie: posilování vztah mezi obyvateli regionu podpora stávajících a vznik nových spolkových a spoleenských aktivit podpora aktivit pro mládež, ženy podpora inovativních aktivit, akcí vznik nových partnerství, dobrovolných organizací rozvíjejících chybjící aktivity v regionu Strategie je zpracována na základ generálních cíl stanovených v integrovaném strategickém dokumentu MAS S: Strategický plán rozvoje území psobnosti MAS eské stedohoí (2007). A tato strategie jí je podízená a je nástrojem pro její naplnní. Strategie také vychází z výstup veejných setkání s aktéry z ad žen a mládeže, která se uskutenila v kvtnu ervnu 2008 (viz píloha). 2. Pokrytí území organizacemi Strana 2 (celkem 10)

3 Obec/ást obce Organizovaný sport schváleno Programovým výborem dne Spolková innost Každoroní sportovní nebo spoleenské akce!" " #$% "#% & '( )%) "! "&*+(,$&"!-&"!$ ' " ).. & )!"#" #/$/#"& & & $$ -&&&0 12&3% &0 + 3% + "!"0/ 4445/55/6%$%#& (78&" %9&/""&#"!" % :'/%!& $!%&0 #$ /"#%0&" %$ /$/#5* " #% &" #&" 9&#/ # &5;# 1"!&& ;#55 / "& " # "& # <&& 1/"# #%"$ )%) &0 '( 2= &0# '" &0"! % #9&" $& +/%# /% )!" )!&0 )%) *+" 9/" %">&! & +"&# Strana 3 (celkem 10)

4 Obec/ást obce Organizovaný sport schváleno Programovým výborem dne Spolková innost Každoroní sportovní nebo spoleenské akce * %#&" /"#! %0 %&0 &, 0"& & $%$# /""! %&0"/, -"."% &"!& 0%#! & & "&$&!& $E= &)!"&. &" &%?0 #=="! "&" %?0 9@@. ;9A! &") 1 <#!&#&"! & "& 9BA*<11 ''CB 12&2).' # ; +!"&$%!"$/#"& "!"#"!/%!%& #"#=/& #"#& $ "$ 9%&% %&0&9A D$"$&&% " + 0 & $6"& %& %7 " %$%$!%% #"%" &0 &"!"# /"" Tato tabulka je výtem pokrytí regionu organizacemi, innostmi na jejichž rozvoj a podporu je tato strategie zamena. Dokladuje nejen jejich rznorodost, ale také mezery, které se v nabídce vyskytují, ili je inspirací pro vznik nových i rozšíení stávajících inností. 3. Projekty a aktivity MAS Sdružení bude vypracovávat vlastní projekty. Vše bude zpracováno v souladu s ISÚ a se zájmy všech len, ve spolupráci s leny i zájemci o úast z regionu. Tito mohou být také aktivujícím prvkem projekt. Všechny aktivity i projekty budou ádn schvalovány. Projekty a aktivity budou smovány zejména na tyto oblasti: Strana 4 (celkem 10)

5 Cestovní ruch, propagace úast na propaganích akcích, reprezentace regionu na výstavách, konferencích, tvorba a distribuce ucelených propaganích materiál, Vzdlávání, osvtová innost Ekologické projekty (revitalizace krajiny, zvelebování prostedí, ) Partnerské projekty rozvíjející regionální a možnou mezinárodní spolupráci Projekty zamené na výmnu zkušeností v oblastech rozvoje venkova, spolupráce mezi obany, tradic apod. Podpora spolupráce mezi organizacemi partner MAS 4. Zpsob implementace strategie 4.1 Struná charakteristika Program bude naplován pomocí výbrových ízení na poskytnutí píspvku pro realizaci projektu. Projekty pihlášené do výbru budou hodnoceny a doporuovány k poskytnutí píspvku výbrovou komisí. Projekty budou hodnoceny dle stanovených kritérií programovým výborem. O píspvek bude možné žádat o dotaci jen na základ místní akní skupinou zpracované a vyhlášené výzvy k pedkládání žádostí o píspvek na realizaci neinvestiního projektu. Výzva bude obsahovat pravidla, postupy, formuláe a další informace pro žadatele i píjemce píspvku. Pedkládat projekty budou moci vymezené typy žadatel. Na píspvek nevznikne právní nárok. Projekty budou monitorovány. Na základ vyhodnocení realizovaných projekt bude vyhodnocována úspšnost této strategie. 4.2 Oblasti podpory typy podporovaných projekt Program bude podporovat aktivity: I. Spoleensko-kulturní akce koncerty, divadlo, výstavy, dobroinné akce, spoleenské a kulturní akce, obnova tradic,. II. Sportovní akce utkání, turnaje, závody, Strana 5 (celkem 10)

6 III. IV. Vzdlávání organizace rzných kurz, jednorázové pednášky, komunitní vzdlávání,. Aktivity zamené na dti, mládež, ženy a seniory organizace zájmových kroužk, pravidelných aktivit, V. Spolené pracovní akce nap. ekologické aktivity (ištní vodních tok, okolí cest, skládek a pod), úpravy okolí památek, obnova tradiních emesel, 4.3 Oprávnní žadatelé Nestátní neziskové organizace (o.s., o.p.s.), jiná sdružení založená dobrovoln za úelem rozvoje definovaných aktivit fyzické osoby obce a sdružení obcí a svazky obcí píspvkové organizace obcí (školy, ) církve a církevní organizace 4.4 Výše dotace, spoluúast realizátora Maximální výše dotace iní K piemž, mže být ástka nižší i omezená pro jednotlivé priority a mnit se v jednotlivých výzvách. Maximální míra podpory je 90% z uznatelných náklad a bude stanovována aktuáln pro jednotlivé výzvy a priority. Bhem výzev se minimální a maximální ástka mnit nesmí. Na dotaci nemá žadatel právní nárok. Výši dotace vybraným a schváleným žadatelm stanoví Správní rada dle bodu Finanní zdroje programu Program bude financován z finanních prostedk generovaných sdružením. Finanními zdroji pro podporu realizace této strategie by se v budoucnu mly stát píspvky len a partner a také píjmy z poradenské innosti MAS S v oblasti dotaního managementu. Dalším finanním zdrojem je potenciální fundraising a sponzorství. Píprava výzev 4.6 Administrativní postupy Strana 6 (celkem 10)

7 Pípravou poklad pro výzvy bude poven Programový výbor, který pedloží svj návrh Správní rad ke schválení. Návrh bude obsahovat zejména zpsob hodnocení vetn kritérií a volbu ukazatel úspšnosti realizovaných projekt. Další administraci bude zajišovat kancelá MAS, která následn zveejní výzvu dle pravidel komunikaní strategie. Proces pidlování dotace Projekty budou vyhodnocovány na základ stanovených kriterií. Žádosti bude vyhodnocovat výbrová komise MAS, která bude respektovat stejné postupy jako pi vyhodnocování projekt pro realizaci strategického plánu Leader. Harmonogram výzev bude koncipován dle stavu finanních zdroj v návaznosti na logiku možností organizování podporovaných akcí. Nkteré výzvy lze kontinuáln, nkteré sezónn, nebo jsou nap. vázány na roní období. Na základ bodového zisku sestaví Výbrová komise seznam projekt sestupn od projektu s nejvyšším potem získaných bod po projekt s nejnižším potem získaných bod a ten pedloží k projednání a schválení Programovému výboru. V seznamu projekt bude vyznaena hranice, která oddlí projekty, které nezískaly více než 60 % z maximálního možného bodového hodnocení (projekty pod touto hranicí nebudou podpoeny). 4.7 Zpsob kontroly a závreného vyhodnocení projekt Kontrola bude probíhat fyzicky. Vždy bude zvolen jeden len Výbrové komise, který se dané akce zúastní a podá hodnotící hlášení. Žadatel doloží závrené vyhodnocení projektu písemnou formou o naplnní stanovených kritérií (nap. dohoda s partnery, fotodokumentace, prezenní listiny apod. 4.8 Vyhodnocování plnní cíl strategie Na základ závrených zpráv zpracuje povený len programového výboru zprávu o naplování cíl, kterou pednese na zasedání Valné hromady MAS. Cílem je zjistit úspšnost naplování cíl této strategie. Pracovníci MAS prbžn shromaž uji informace o prbhu každého projektu, na jejichž podklad povená osoba zprávy o realizaci programu (minimáln jednou ron, byla-li vyhlášena výzva). Strana 7 (celkem 10)

8 Návrhy projektových zámr pro cílovou skupinu ženy, rodina, dti a mládež Pro MAS eské stedohoí 1. Podpora rodiny a rodinných vztah, primární prevence sociopatologických jev. -Budováním rodinných center a míst pátelských rodin s multifunkním charakterem. - Finanní i morální podporou obcí, OS, NNO a drobných podnikatelských aktivit budujících takováto zázemí: -Více služeb pro rzné vkové skupiny na jednom míst: místo pro setkávání rodiny i rodin spolen, pro zábavu, volnoasové aktivity, poradenství, vzdlávání, posilování rodiovských kompetencí, místo pro krizovou intervenci: Nap. klubovny + knihovny + hišt + restaurace +kavárna + dílna + mateské centrum + pednášková místnost i kulturní sál + prolézaky pro dti + hlídání dtí + drobné oberstvení + volná pírodní plocha + sportovní prvky a možnosti pro starší. to vše v rzných kombinacích, dle poteb daného místa nebo regionu tak, aby každý len rodiny nalezl uspokojení svých poteb a pitom mohla být rodina pospolu. - Ve mstech podpora stávajících mateských a rodinných center, píspvky na materiální zázemí, spolufinancování osobních a provozních náklad. Investice do pidružených služeb a jejich provozoven ( drobný prodej, oberstvení,kadenictví, second hand, žehlení prádla, a jiné komern nastavené služby apod.) které by pomáhaly financovat takováto centra. - Na vesnicích a v menších mstech podpora spolkové innosti. Investice do revitalizace objekt za úelem zízení míst pátelských rodin. Granty drobným podnikatelm za tímto úelem. - Místo pátelské rodin viz. SÍ MC (místo pro koárek, místo na kojení a pebalování, herní prvky, vstícnost k dtem, ekologický provoz, zaízení 2. Podpora ženám, ohroženým dlouhodobým sociálním vylouením. (ženy na a po MD, matky samoživitelky, nezamstnané ženy, ženy v dchodovém vku avšak ochotné a schopné pracovat) - Vzdlávací a rekvalifikaní projekty (jazyky, poítae, úetnictví apod.), zajištní materiálního a personálního zázemí tmto projektm. - Využití rodinných kompetencí pro komerní sféru. Formou kurz a seminá systematické posilování sebevdomí rodie peujícího o dít, že touto péí získal i mnoho cenných kompetencí, kterých lze dobe uplatnit i v zamstnání. (nap. kurz KARO)., Zajistit materiální a personální zázemí pro tyto aktivity. - Iniciovat a využít spolupráce generací : starší nezamstnané ženy mohou pomáhat mladší generaci. Zapojení žen v dchodovém vku do služeb hlídání dtí, úklidových služeb, Strana 8 (celkem 10)

9 pomocných služeb v domácnosti, formou poloviních úvazk, pípadn jako dobrovolnic ve zdravotnických službách. Formou grantových výzev motivovat obce, OS, NNO, ÚP i soukromníky pro vznik odboru, služby i agentury, která by tyto pomáhající služby zprostedkovala. - Finann dostupné právní poradenství pro samoživitelky. Uvolnní mzdových prostedk pro OS a NNO, aby službu právníka mohli finann pokrýt a klientm (samoživitelkám) nabízet jako dostupnou službu. - Pružná pracovní doba. Platové ohodnocení ženám za objem vykonané práce ne za dobu strávenou v práci. (poloviní úvazky mnoho neeší, jsou pro tuto cílovou skupinu nevýhodné, protože za poloviní as musí obvykle udlat stejné množství práce, jako ti co mají úvazek plný, a dostanou za ni polovinu penz) - Hlídání dtí možnosti a výzvy : Zvýhodnné hlídání dtí pro samoživitelky, spolupráce se studenty brigády. Preventivní a vzdlávací charakter - nebudou zaskoeni ve své vlastní rodin. Možnost hlídání dtí na pracovištích /firemní mikroškolky, mikrojesle pro malý poet dtí ve spolupráci s mateskými centry a mateskými školami. Podpora investic do vybudování zázemí. Domácí hlídání. Podpora agenturám na hlídání dtí. Podpora MC pro vybudování zázemí na hlídání dtí a udržení zamstnanc. Píspvky od obce na hlídání dtí. - Píspvky na MŠ pro samoživitelky - výhodnjší ceny v pedškolních zaízeních spolupráce a projekty s mstem a MŠ. Grantové výzvy za tímto úelem. 3. Podpora aktivit pro mládež. Prevence sociáln patologických jev dospívající mládeže. - Podpora center pro rodinu s možností trávit volný as spolen. Materiální a personální zabezpeení. - Nízkoprahové kluby a centra s možností aktivn trávit volný as v komunit vrstevník - Podpora neorganizovaných sportovních a pohybových aktivit i netradiního typu. Investice do budování zázemí (bike parky, lanové parky, U-rampy, horolezecké stny apod..) - Voln pístupná sportovišt a dtská hišt - Dát mládeži možnost podílet se na budování a zkrášlování obce, ásti msta. Pizvat mládež k tvorb územních plán i revitalizace obce. Podílet se na vzniku místních turistických tras, nauných stezek, cyklostezek. Motivovat mládež k tmto aktivitám formou brigády (mzdou nemusí být vždy peníze, mže to být volný vstup do lanového parku, aquaparku atd ) - Podpora kulturních projekt a organizací, zapojující mladé lidi do umleckých inností - Na malých obcích zbudování komunitních center pro mladé lidi s možností cenov dostupných víkendových pobyt s alternativní náplní. Mla by mít preventivní i terapeutický úinek. - Budování ekofarem s ubytování na venkov a malých domácích zoopark v blízkosti mst, s možností propojení se školními vzdlávacími programy, nebo pracovního zapojení dtí a mládeže nap. formou zájmové mimoškolní innosti, která by tak mohla být pro rodiny cenov dostupnjší. Možnost výhodné rodinné rekreace o víkendech i prázdninách na tchto farmách. Strana 9 (celkem 10)

10 4. Krizová intervence v ohrožených rodinách nauit dovednosti, organizaci a vedení domácnosti, rodinné kompetence schopnost organizace rodinného asu, finanní zodpovdnost, prevence zadluženosti rodin atp. Soc.pracovník, terapeut formou poradenské innost, nebo pímá pomoc v terénu. 5. Krizová intervence pro ženy - poradny a krizová centra obanského charakteru pro obti domácího násilí, nebo i pro samoživitelky, nebo pro obti drog a alkoholismu. Podpora program pro nezamstnané ženy, rekvalifikaní programy, spolupráce s dobrovolnickými centry. Rozvoj dostupného krizového ubytování, i bydlení krátkodobého charakteru. Podpora svépomocným skupinám regionálního charakteru. 6. Krizová intervence pro mládež- podpora K center a jiných krizových center. Budování komunitních center i s terapeutickým programem. Zaškolení streetworker. Zprostedkování práce pro streetworkery a terénní pracovníky. Zpracovala Mgr. Zuzana Legnerová, koordinátorka SKP Klubíko v Litomicích Strana 10 (celkem 10)

37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sít odborného sociálního poradenství

37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sít odborného sociálního poradenství Píloha. 2 Strategická ást akního rozvoje sociálních služeb na rok 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sít odborného sociálního poradenství ze Cíl D.1 Zajistit sí krizových poradenských

Více

Koncept návrhové ásti RPSS

Koncept návrhové ásti RPSS Koncept návrhové ásti RPSS Priorita 1 Zvyšování informovanosti v sociální oblasti Opatení 1.1 Zvyšování informovanosti o nabídce sociálních služeb na území SO ORP (s drazem na území mimo statutární msto.b.)

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014. Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.

Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014. Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam. Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014 Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní innost 4 Celkové náklady a výnosy

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

M sto Kop ivnice. zdravemesto.koprivnice.org, Zpracovalo: Odd lení strategického plánování,

M sto Kop ivnice. zdravemesto.koprivnice.org,   Zpracovalo: Odd lení strategického plánování, M sto Kop ivnice zdravemesto.koprivnice.org, https://cs-cz.facebook.com/zdravemesto Zpracovalo: Odd lení strategického plánování, I. Zkvalitnní kategorií A, B 1 vize Obhájení kategorie B / dle celonárodních

Více

M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E. s v o l á v á m

M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E. s v o l á v á m M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E Datum 3. 5. 2013 V souladu s 40 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění s v o l á v á m 4. zasedání Zastupitelstva

Více

Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212

Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212 Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí, Husova 212 Zpracovala: Mgr.Ivona ivrná Statutární zástupce DDM Pelíšek, Vrchlabí Školní vzdlávací program Domu dtí a mládeže Pelíšek, Vrchlabí

Více

ZDRAVOTNÍ PLÁN ZDRAVÉHO MSTA VSETÍN

ZDRAVOTNÍ PLÁN ZDRAVÉHO MSTA VSETÍN ZDRAVOTNÍ PLÁN ZDRAVÉHO MSTA VSETÍN Priorita 1: ZDRAVÍ MLÁDEŽE (Zdraví 21 - cíl. 4) 1.1. Budou realizovány dlouhodobé programy pro podporu zdraví mládeže Skupina aktivit: 1.1.1. Systematicky podporovat

Více

Hlavní aktivitou projektu je podpora spoleného vzdlávání zástupc veejných subjekt jako aktivního nástroje na podporu spolupráce v eskoslovenském

Hlavní aktivitou projektu je podpora spoleného vzdlávání zástupc veejných subjekt jako aktivního nástroje na podporu spolupráce v eskoslovenském Projekt APVS Cílem projektu APVS - Akademie peshraniního vzdlávání zamstnanc samosprávy je vytvoení nové a prohloubení stávající spolupráce slovenských a eských samosprávných celk v oblasti vzdlávání,

Více

Žádost o státní dotaci v roce 2007 (vyplní žadatel)

Žádost o státní dotaci v roce 2007 (vyplní žadatel) Žádost o státní dotaci v roce 2007 (vyplní žadatel) Název poskytovatele dotace: Ministerstvo kultury R odbor médií a audiovize Evidenní íslo: (doplní poskytovatel dotace) Název dotaního programu: Podpora

Více

EA a státní podpora projektm úspor energie a OZE. Ing. Jií Bém eská energetická agentura erven 2005

EA a státní podpora projektm úspor energie a OZE. Ing. Jií Bém eská energetická agentura erven 2005 EA a státní podpora projektm úspor energie a OZE Ing. Jií Bém eská energetická agentura erven 2005 eská energetická agentura Píspvková organizace MPO (1.9.1995) Hlavní nápl innosti iniciace aktivit vedoucích

Více

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Strategický cíl: 3.C2 Opatení: 3.C2.5 Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Popis V souladu s platnými metodickými pokyny a v návaznosti na závazné ásti

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

Pokyn 2008/01 k dotacím organizaních jednotek pro rok 2008

Pokyn 2008/01 k dotacím organizaních jednotek pro rok 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn 2008/01 k dotacím organizaních jednotek pro rok 2008 1. Úvodní ustanovení (1) Pokyn upravuje pravidla pro rozdlování, využívání a vyútování dotací urených organizaním

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Smlouva mandátní. uzav ená ve smyslu 566 a násl. obchodního zákoníku mezi t mito smluvními stranami: M sto Kop ivnice

Smlouva mandátní. uzav ená ve smyslu 566 a násl. obchodního zákoníku mezi t mito smluvními stranami: M sto Kop ivnice Smlouva mandátní uzavená ve smyslu 566 a násl. obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami: Mandantem: Msto Kopivnice povený zástupce: Ing. Ivan Viskupi, vedoucí ORM Se sídlem: Štefánikova 1163,

Více

Klí k vyhodnocení žádostí o individuální dotaci z rozpotu statutárního msta Liberec

Klí k vyhodnocení žádostí o individuální dotaci z rozpotu statutárního msta Liberec Statutární msto Liberec Rezort školství, sociálních vcí, cestovního ruchu a kultury Klí k vyhodnocení žádostí o individuální dotaci z rozpotu statutárního msta Liberec Liberec, 09/2015 A. Sociální a zdravotní

Více

Využití hospodáského potenciálu msta Využití polohy, prmyslových tradic a dopravního napojení se Saskem

Využití hospodáského potenciálu msta Využití polohy, prmyslových tradic a dopravního napojení se Saskem Strategický cíl: 2.C1 Opatení: 2.C1.1 Využití hospodáského potenciálu msta Využití polohy, prmyslových tradic a dopravního napojení se Saskem Ze zpracovaného profilu msta je nutné vytvoit spolen s místními

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Žádost pana Kotase o prodej

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti:

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti: Realizátor projektu: Slezská diakonie Tento projekt je postaven na spolupráci dvou subjekt: Slezské diakonie (www.slezskadiakonoe.cz) a Fakultní nemocnice Brno (www.fnbrno.cz) z nichž každý ze subjekt

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí:

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí: !" # Z Operaního programu Rozvoj venkova a multifunkní zemdlství mohou být financovány pouze projekty, které nemají negativní vliv na životní prostedí. Z toho dvodu je k vybraným typm projekt nutno spolu

Více

! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 0! ! " #" $" %

! #!# $!%&'() *+,-#!$!!!./0*1%2134(5&'$! 0! !  # $ % ! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 6""!*")7 0!+8 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program

Více

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I , ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I ,   ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015 Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav I 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVRENÝ ÚET za rok 2015 V Miroslavi, dne 12. kvtna 2016 Pedkládá: Volf Roman v.r. pedseda svazku Zpracovala:

Více

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí MAS Podbrdsko, o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ISRÚ Integrovaná strategie rozvoje území Nástroj pro čerpání finančních prostředků a jejich přerozdělování

Více

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro období 2007-2010 DM DTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 9 MŠICKÁ 720, PRAHA 9 OBSAH ŠVP : 1. Identifikaní údaje DDM 2. Charakteristika DDM 2. 1. Prostorové a materiální podmínky 2. 2. Personální

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky K 1 000 K Píjmy: Da z píjmu fyz.osob.závislá innost 516 885,43 950,00 54,41% Da z píjmu fyz.osob

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

Terminologie OP LZZ Globální cíl OP LZZ

Terminologie OP LZZ Globální cíl OP LZZ Obsah prezentace Operaní program Lidské zdroje a zamstnanost (2007 2013) NNO a strukturální fondy 18. 3. 2009 Karlovy Vary Obecn k OP LZZ Využívání zdroj ESF Aktuáln k OP LZZ Terminologie OP LZZ Globální

Více

Zápis z prbžného oponentního ízení

Zápis z prbžného oponentního ízení Zápis z prbžného oponentního ízení Identifikaní kód projektu: 1PO5ME816 1. Název projektu: Píprava odborník pro oblast inovaního podnikání 2. Píjemce úelové podpory: Vysoká škola manažerské informatiky

Více

Příprava integrované strategie rozvoje území 2014-2020 Východiska pro integrované strategie regionů 2014-2020

Příprava integrované strategie rozvoje území 2014-2020 Východiska pro integrované strategie regionů 2014-2020 Příprava integrované strategie rozvoje území 2014-2020 Východiska pro integrované strategie regionů 2014-2020 1 Dokumenty EU a ČR (Společný strategický rámec) 2 Venkov v Evropě Venkovské oblasti tvoří:

Více

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm.

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm. Metodický pokyn Ministerstva kultury k vymezení standardu veejných knihovnických a informaních služeb poskytovaných knihovnami zizovanými a/nebo provozovanými obcemi a kraji na území eské republiky Ministerstvo

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2 - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 Zkušenosti Karlovarského kraje z předchozího období PHARE, PHARE CBC SAPARD,

Více

Podílový fond PLUS. komplexní zabezpeení na penzi

Podílový fond PLUS. komplexní zabezpeení na penzi Podílový fond PLUS komplexní zabezpeení na penzi Aleš Poklop, generálníeditel Penzijního fondu eské spoitelny Martin Burda, generálníeditel Investiní spolenosti eské spoitelny Praha 29. ervna 2010 R potebuje

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. TIMUR, o. s. seznámení s výsledky dotazníkového šetení Spokojenost oban s místním spoleenstvím

Více

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity sponzorována a uznána Evropskou komisí v rámci programu Sokrates Vzdlávací a sociální integrace osob s postižením prostednictvím pohybových aktivit Pes podporu

Více

Pravidla dotaního programu msta eské Budjovice. na podporu kultury v roce 2008

Pravidla dotaního programu msta eské Budjovice. na podporu kultury v roce 2008 Pravidla dotaního programu msta eské Budjovice na podporu kultury v roce 20 Schváleno Radou msta eské Budjovice dne 26.9. 2007 na základ usnesení. 852/2007 1 Obsah: ÚVOD... 3 I. ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTANÍHO

Více

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce

MV ČR Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016. ESFR ČR - OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce Aktuální výzvy: Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 MV ČR Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost Podpora sociálního podnikání Deinstitucionalizace sociálních

Více

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad O Nás Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad P r e a m b u l e Historická spolenost Starý Velehrad (dále jen Spolenost) je dobrovolnou, zájmovou i odbornou organizací, která sdružuje jednotlivce

Více

Píloha. 1 k usnesení Rady HMP ze dne v y h l a š u j e

Píloha. 1 k usnesení Rady HMP ze dne v y h l a š u j e Píloha. 1 k usnesení Rady HMP. 0309 ze dne 28. 2. 2006 Hlavní msto Praha v y h l a š u j e grantové ízení na podporu projekt ke zlepšení stavu životního prostedí hl.m. Prahy pro rok 2006 (s ukonením realizace

Více

Oblastní charita Most

Oblastní charita Most Zápis z jednání PRACOVNÍ SKUPINY pro oblast sociální práce, vzdělávání, neziskový sektor Strategie komunitně vedeného místního rozvoje ze dne 10. ledna 2017 Přítomni: dle prezenční listiny Datum a čas:

Více

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH

INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH INFRASTRUKTURA PRO KVALITNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOSTUPNÉ I V ODLEHLÝCH OBCÍCH V rámci Specifického cíle IROP - 4.1 Posílení komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zvýšení kvality života ve venkovských

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Možnosti čerpání evropských dotací pro obce, metoda LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova Rozpočet

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

Podpora Olomouckého kraje rozvoji venkova

Podpora Olomouckého kraje rozvoji venkova Podpora Olomouckého kraje rozvoji venkova Ing. Marta Novotná vedoucí oddělení regionálního rozvoje Krajský úřad Olomouckého kraje Koncepce zemědělsk lské politiky a rozvoje venkova Olomouckého kraje Důsledná

Více

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání A. Text projektu 1. Cíl projektu Cílem projektu je zlepšení životních šancí dtí z DD Žichovec a zlepšení jejich schopnosti integrace do

Více

MAS Mezi Úpou a Metují - IROP - Podpora sociálního začleňování

MAS Mezi Úpou a Metují - IROP - Podpora sociálního začleňování MAS Mezi Úpou a Metují, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Mezi Úpou a Metují, z.s. období 2014 2020 na vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY Vypracovalo zastupitelstvo obce Polerady Dne 23. 3. 2007 Obsah 1. Úvod 2. Hlavní zámry obce Polerady 3. Rozbor souasné situace Obyvatelstvo Školská zaízení Sportovišt Zázemí

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Sociáln-právní ochrana dtí

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR

Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Aktuální informace z Odboru regionální politiky MMR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 30. 9. 2016 RSK Olomouckého kraje Struktura prezentace Význam regionálního akčního plánu Aktuální a plánované činnosti

Více

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazníková akce je velmi dležitým krokem v projektu pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí. Slouží k poznání názor, získání

Více

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele Výzvy IROP v MAS České středohoří Rozvoj komunitních a sociálních služeb obyvatelům Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1. Představení výzvy - název výzvy, alokace, podporované

Více

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I.

Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I. Informační seminář k vyhlášeným výzvám MAS Mohelnicko, z.s. IROP Kvalita a dostupnost sociálních služeb I. 17. července 2017, zasedací místnost MěÚ Mohelnice Typy podporovaných aktivit Rozvoj sociálních

Více

MAS a sociální podnikání

MAS a sociální podnikání MAS a sociální podnikání Hradec Králové 22.10. 2015 místní akční skupina (MAS) mezisektorové partnerství na místní úrovni veřejný sektor podnikatelský sektor neziskový sektor obce DSO příspěvkové organizace

Více

2. Žadatel 2.1. Identifikace žadatele Název pozemkového úadu (nap. Ministerstvo Zemdlství R Pozemkový úad Jihlava)

2. Žadatel 2.1. Identifikace žadatele Název pozemkového úadu (nap. Ministerstvo Zemdlství R Pozemkový úad Jihlava) 1. Název projektu 1.1. Struný a výstižný název projektu - uvete, struný a výstižný název projektu, návaznost projektu k priorit, opatení, podopatení a investinímu zámru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1. Specifické

Více

Prbžná zpráva o projektu

Prbžná zpráva o projektu Grantový program Partnerství pro Kolínsko Prbžná zpráva o projektu íslo projektu 63-PK-041 Poadí zprávy 1 Název projektu Evropany už od mateské školy Název pedkladatele Obec Nmice Zpracoval Iveta Dudková

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické Doba, kdy rodie trvale peují o malé dti jim asto pináší sociální izolaci, ztrátu jistoty a dvry ve vlastní schopnosti. Chceme nabídnout rodinám komunitní prostedí s možností setkávání, spolupráce, vzdlávání,

Více

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Vznik: květen 2015 Počet členů: 27 Územní působnost: Břeclav, Bulhary, Hlohovec,

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří

Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Seminář pro žadatele a příjemce projektů Výzvy IROP v MAS České středohoří Rozvoj komunitních a sociálních služeb obyvatelům Trnková Alena Tel. č. 775 678 525 1 Program: 1) Informace o vyhlášené výzvě

Více

Jak na peníze z Evropské unie?

Jak na peníze z Evropské unie? Regionální operacní program pro Strední Cechy 2007-2013 Jak na peníze z Evropské unie? V období 2007-2013 je pro Českou republiku připraven z Evropské unie balíček peněz v objemu asi 750 mld. Kč. Česká

Více

VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY

VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY VALNÁ HROMADA OS MAS ZA HUMNAMA HRUŠKY 28. 11. 2012 Program jednání 1. Zahájení, technický bod 2. Přijetí nových členů MAS 3. Zpráva o činnosti MAS za období od poslední valné hromady 4. Rozšíření územní

Více

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce s dtmi a mládeží pro NNO

Více

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím ZÁKLADNÍ ŠKOLA BEZNICE, píspvková organizace tel. 318 682 165 Rožmitálská 419 fax 318 683 608 262 72 Beznice e-mail: skola@zsbreznice.cz Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha,

Více

Oznámení p edb žných informací sm rnicí 2004/18/ES

Oznámení p edb žných informací sm rnicí 2004/18/ES Page 1 of 6 Evidenní íslo zakázky: 228684 Evidenní íslo formuláe: 7201011028684 Datum odeslání do TED: 20.08.2012 Typ: ádný NoDocExt: 2012-353090 Evropská unie Vydání dodatku k Úednímu vstníku Evropské

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Usnesení. 533 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 14.05.2007. Usnesení. 534 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo, jejíž pedmtem je veejná

Více

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Vznik: květen 2015 Počet členů: 27 Územní působnost: Břeclav, Bulhary, Hlohovec,

Více

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání

SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD NÁVRH Veřejné projednání SWOT analýza MAS Labské skály ke Strategii SCLLD 2014-2020 NÁVRH Veřejné projednání 7.7.2014 Definice SWOT analýza je metoda celkového určení pozitivních a negativních stránek regionu MAS. 1. 1.silné stránky

Více

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava Legislativní (právní) úprava: Zákon. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis. Zákon. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

23. zasedání. ídícího výboru IPRM 17. 3. 2014. Program jednání

23. zasedání. ídícího výboru IPRM 17. 3. 2014. Program jednání IPRM Kopivnice Obytná zóna Kopivnice JIH 23. zasedání ídícího výboru IPRM 17. 3. 2014 Píloha. 1 záznamu IPRM Kopivnice Obytná zóna Kopivnice JIH Program jednání projednání a schválení seznamu projekt pedložených

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev Plán výzev ROP Moravskoslezsko na druhé pololetí roku 2011 a první pololetí roku 2012 Specifikace výzev 5. 10. 2011 Plán výzev ROP Moravskoslezsko na 2. pololetí 2011 a 1. pololetí 2012 Specifikace výzev

Více

Dotační programy Pardubického kraje 2019

Dotační programy Pardubického kraje 2019 Dotační programy Pardubického kraje 2019 Ing. Petr Bořek Odbor rozvoje Krajský úřad Pardubického kraje Dotační programy v oblasti územního plánování a regionálního rozvoje Podpora pořízení územních plánů

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Interdisciplinární pístup

Více

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Smrnice. 1-T/2013 Úinnost od 1. 7. 2013 Za vcnou správnost odpovídá tajemník MÚ Bc. Pavel Sedlák. Smrnice je závazná pro zamstnance Msta Jevíko zaazené do Mstského úadu

Více

MAS Střední Haná, o.p.s. Ing. Jarmila Matoušková

MAS Střední Haná, o.p.s. Ing. Jarmila Matoušková MAS Střední Haná, o.p.s. Ing. Jarmila Matoušková Základní informace o MAS Mapa území MAS Střední Haná Základní informace o MAS Počet členů MAS dle sektorů Obce na území MAS: Ivaň, Kojetín, Lřenovice, Lobodic,

Více

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient ESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE Projekt finanního vzdlávání bankovních klient 13. bezna 2006 Obsah 11 2 3 Co ukázal przkum finanní vzdlanosti problémy eských rodinných financí Jak pomoci eským rodinným financím?

Více

2) Vyhodnocení současných strategií a programu LEADER

2) Vyhodnocení současných strategií a programu LEADER Příprava integrované strategie rozvoje území 2014-2020 SMARV partner MAS Animace venkova ( vč. vzdělávání, propagace, veřejných projednávání) Strategické plánování (vč. zpracování studií a analýz) Dotační

Více

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově

Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Příloha k zápisu z konference ke tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014 2020 konané dne 29. 5. 2014 v Dolním Žandově Přehled cílů a priorit strategické části za jednotlivé pracovní skupiny

Více

PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ

PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ PRIORITY ROZVOJE ÚZEMÍ MAS DOLNOBŘEŽANSKO PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014-2020 MAS Dolnobřežansko provedla v průběhu měsíce května dotazníkové šetření mezi zástupci veřejného, neziskového a soukromého sektoru

Více

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schválení programu. 3. Základní a Mateská škola

Více

Novinky k národním dotačním titulům v oblasti regionální politiky

Novinky k národním dotačním titulům v oblasti regionální politiky MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Odbor regionální politiky Novinky k národním dotačním titulům v oblasti regionální politiky Radana Leistner Kratochvílová Hradec Králové, 11. října 2017 Podpora ze státního

Více

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Charakteristika Olomouckého kraje Nástroje rozvoje venkova

Více

Finální verze žádosti (LZZ-GP)

Finální verze žádosti (LZZ-GP) 8. Klíové aktivity!íslo aktivity: 01 Školení nových technologií a novinek v sortimentu TZB (technická zaízení budov) Pedm!tem KA_1 je realizace školení zam!ené na nové technologie a novinky v sortimentu

Více

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ MORAVA. III. Setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje

REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ MORAVA. III. Setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ MORAVA III. Setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje 15. ledna 2008 Hlavní východiska: Schválení ROP Střední Morava 11. prosince 2007 Schválení

Více

Výzva MAS ORLICKO - IROP- IROP/6 Infrastruktura sociálních služeb

Výzva MAS ORLICKO - IROP- IROP/6 Infrastruktura sociálních služeb MAS ORLICKO, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje - Strategie komunitně vedeného rozvoje území MAS ORLICKO vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2015. Specifikace výzev. Leden 2015. Je uvedena specifikace nově zařazených výzev.

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2015. Specifikace výzev. Leden 2015. Je uvedena specifikace nově zařazených výzev. Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2015 Specifikace výzev Leden 2015 Je uvedena specifikace nově zařazených výzev. Výzvy prioritní osy 1 Regionální infrastruktura a dostupnost Aktualizace 23.1.2015

Více