TerraMaster F2-NAS. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "TerraMaster F2-NAS. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka"

Transkript

1 TerraMaster F2-NAS Domácí NAS server pro multimédia Uživatelská příručka

2 Pohled zepředu a zezadu 1 Rámeček disku č.1 Vyjmete po uvolnění pojistky 2 - Rámeček disku č.2 Vyjmete po uvolnění pojistky 3 HDD LED diody 1. Plynule se rozsvěcí modře při detekci disku při startu. 2. Svítí modře při korektním režimu. 3. Modrá LED bliká modře při čtení dat HDD. 4. Bliká červeně příslušná LED při obnově dat. 5. LED zhasne, pokud je nějaký problém s HDD. 4 LED diody napájení 1. Při startu svítí společně červená i modrá, po 5 sec. zhasne červená LED. Při normálním chodu svítí modře. 2. Červená LED bliká, pokud není připojen LAN. 3.Červená LED 6x blikne při vypnutí serveru.

3 1 Vstup napájení 2 USB 3.0 rozhraní Pro připojení k PC 3 Gbit LAN port Kompatibilní s 10/100 LAN 4 Tlačítko factory reset Vrátí server do továrního nastavení (data budou zachována) 5, 6 Nastavení RAID Nepoužívejte, RAID pole nastavte z webového prohlížeče. Instalace pevných disků Upozornění! Server podporuje jen pevné disky zformátované jako exfat(fat64). Pokud máte na pevném disku data a máte ho v jiném formátu, data si nejdříve zálohujte. Server automaticky zformátuje pevný disk na exfat formát a data na něm uložená budou smazána.

4 1. Odjistěte zámek šuplíku dle šipky. 2. Tyčka automaticky vyskočí z pozice. 3. Vytočte tyčku rámečku více a rámeček vyjede z pozice. 4. Odšroubujte přepážku se dvěma šrouby. 5. Umístěte disk do rámečku dle obrázku. 6. Přisroubujte disk čtyřmi šrouby 7. Vložte rámeček s diskem do pozice a zajistěte.

5 NAS Software - klient Na stránce si stáhněte aktuální verzi TerraMaster NAS klienta pro váš operační systém. S touto aplikací můžete vyhledat IP adresu serveru v lokální síti a zobrazit rozhraní pro jeho správu. Pokud používáte aplikaci pod Linux nebo MAC OS musíte mít nainstalovánu Javu. Aktuální verzi Java můžete stáhnout zde: - Existují dva způsoby pro vstup do rozhraní správy serveru. Pro přímý přístup klikněte na nastavení. Bez použití klienta také můžete do internetového prohlížeče zadat IP adresu serveru (např.: Výchozí uživatelské jméno a heslo je admin/ admin. File server (Samba): Klikněte na ikonu pro vstup na file server pro čtení a zápis dat. Výchozí uživatelské jméno je guest a heslo není nastaveno. FTP server: Klikněte na ikonu pro vstup na FTP server. Výchozí administrátorské jméno je guest a heslo není nastaveno. -BT management: Klikněte na ikonu vstoupíte do správy BitTorrent klienta. Výchozí uživatelské jméno je guest a heslo není nastaveno.

6 Mobile Save (WebDav): Klikněte na ikonu a zobrazíte rozhraní WebDav. Výchozí uživatelské jméno je guest a heslo není nastaveno. Webový Management V NAS aplikaci klikněte na Nastavení nebo zadejte IP adresu serveru do internetového prohlížeče. Zadejte vaše uživatelské jméno a heslo pro přístup ke správě serveru. Defaultní jméno a heslo je admin/ admin. Doporučujeme jej změnit co nejdříve. Z hlavní stránky máte pomocí menu přístup k pěti hlavním částem správy serveru: systém, nastavení sítě, Správa uživatelů, Údržba, Aplikace. Vzdálená správa serveru Pro vzdálenou správu serveru přes internet povolte mapování routeru přes upnp, nastavte případně servisní porty HTTP, FTP, WEBDAV, Bittorrent a povolte Cloud server. Poté stačí zadat do webového prohlížeče adresu a do okénka zadejte název zařízení (viz. Systémové informace).

7

8 Stav systému Tato sekce zobrazuje systémové informace a stav pevného disku. Název Hosta / skupiny: Kliknutím na upravit změníte název serveru a skupiny.název hosta použijete pro přihlášeni na internetu ( Upozornění: První znak host jména nemůže být číslo. Změna hesla : Kliknutím na ADMIN (na liště nahoře) můžete nastavit nové heslo pro přístup k webovému rozhraní. Defaultní jméno/ heslo je admin/ admin. Doporučujeme změnit.

9 Nastavení data a času. Klikněte nahoře na liště na údaj datumu a času a dostanete se do menu. Zde nastavte potřebné údaje. Verze firmwaru: Zobrazení aktuální verze firmware, popřípadě nová verze ke stažení. Kódování: Nastavení kódování znaků. Po změně kódování dojde k restartu serveru, který bude trvat zhruba jednu minutu. Síť: Zobrazení informací o LAN IP, Internet (veřejně) IP, MAC IP a PPPoE.

10 Servisní informace: Zapnutí/ Vypnutí DHCP, SMB, WebDav, FTP, upnp media serveru a BT Nastavení sítě

11 Nastavení IP adresy: Dynamická IP:Automatické získání IP adresy. Po nastavení dynamické IP adresy a uložení toho nastavení se server pokusí získat IP adresu. Po úspěšném připojení se zobrazí získaná IP adresa. Pokud se nezobrazila IP adresa došlo k chybě připojení. Statická IP: Ručně nastavte IP adresu, masku podsítě, výchozí bránu a DNS server. PPPoE PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) je protokol využívaný poskytovateli ADSL připojení. Pokud se k internetu připojujete pomocí ADSL a server budete připojovat přímo k ADSL modulátoru budete muset nastavit přidělené uživatelské jméno a heslo. Pokud jste k internetu připojeni pomocí ADSL, ale server připojujete k modemu, nemusíte nastavovat PPPoE. Postup připojení pomocí PPPoE: Telefonním kabelem připojte ADSL modulátor a síťovým kabelem ho připojte k serveru. V nastavení Network settings --- PPPoE zadejte uživatelské jméno a heslo přidělené ADSL operátorem a nastavení uložte. Systém se připojí a získá IP adresu. DDNS DDNS (Dynamic Domain Name Server) slouží k namapování uživatelovi dynamické IP adresy k statické webové adrese. Pro přístup k serveru z internetu nemusíte znát jeho IP adresu, stačí znát jeho webovou adresu. Pro využití této funkce se musíte zaregistrovat u některého z DDNS poskytovatelů. Pozn: Pokud používáte cloud servis, není třeba nastavovat DDNS servis.

12 Správa uživatelů V sekci uživatelské nastavení můžete přidávat, upravovat, mazat uživatele, upravovat jejich přístupová práva ke složkám.

13 Přidání nového účtu Přidání nového účtu, nastavení hesla a práv přístupu. Po vytvoření nového uživatelského účtu bude také vytvořena soukromá složka pro uživatele. Editace účtu Zvolte uživatele, kterého chcete upravit a změňte jeho heslo nebo práva přístupu. Smazání účtu Zvolte uživatele, kterého chcete smazat a klikněte na delete. Poznámka: smazáním uživatele se nesmaže jeho soukromá složka. Vytvoření nové složky Ve správě uživatelů klikněte na new folder pro vytvoření nové složky. Přejmenování složky Ve správě uživatelů klikněte na ikonku vedle složky, kterou chcete přejmenovat. Smazání složky Ve správe uživatelů klikněte na ikonku vedle složky, kterou chcete smazat. Správa práv uživatelů Ve správě uživatelů zvolte uživatele a zaškrtněte, které služby může daný uživatel používat. Systémové nástroje - údržba

14 Pevný disk Před prvním použitím pevného disku ho musíte zformátovat na formát exfat (FAT64). Formátování pevného disku se provede v Maintence---Hard Disk Utility. Nastavte časový úsek pro uspání, po kterém se při nečinnosti vypne pevný disk. Upozornění: Windows XP musí mít nainstalován Service Pack 2 nebo vyšší, aby mohl číst pevný disk ve formátu exfat. Windows Vista musí mít nainstalován Service Pack 1 nebo vyšší pro podporu exfat. Řízení RAID pole 1.CLEAR: jednodiskový mód. Použijte v případě, že máte vložen pouze jeden disk. Není zde žádná ochrana dat. 2. BIG : Základní mód pole. Dva disky jsou spojeny do jednoho svazku. Kapacita je součtem kapacity disků.pokud jsou data na prvním disku poškozena, všechna data na obou discích budou ztracena. 3. RAID 0 : Je nejrychlejší ze všech módů, ale bez ochrany dat. Všechna data budou ztracena, pokud dojde k poškození některého z disků. Tento mód nepodporuje single disk. 4. RAID1 : Jde o zrcadlení disků. V případě poruchy jednoho z disků jej lze nahradit a pole se obnoví. Kapacita je rovna kapacitě menšího z obou disků. Doporučujeme dát disky jednoho výrobce se stejnou kapacitou.

15 Pozn: Módy BIG, RAID0, RAID1 lze použít pouze pro dva disky. Clear mód je určený pro použití jednoho disku. Pozn: V případě havárie jednoho z disků v RAID1 módu, systém bude vydávat zvukový signál až do doby jeho výměny. Nový disk na výměnu zformátujte ( resp. použijte HDD bez RAID informace) Po výměně přestane systém pípat a zařízení obnoví pole automaticky. LED HDD diody budou rychle modře blikat, poté zůstanou svítit. Doba obnovy je závislá na kapacitě disku. Např. pro 1TB disk bude doba cca 5 hodin. Upgrade systému (aktualizace) Upgrade systému na novější verzi opravuje chyby a může přidat novou funkcionalitu. Vyberte stažený soubor a dejte Použít. Popř. nejprve klikněte na zkontrolovat verzi firmwaru. Upozornění: V průběhu upgrade firmwaru nesmí být přerušeno elektrické napájení. Upgrade trvá zhruba minutu a po doknčení bude server restartován. Reboot: Systém se restartuje po kliknutí na Reboot tlačítko Vypnutí: Server bude vypnut po kliknutí na tlačítko vypnout

16 Obnovení výchozího nastavení Pro obnovení výchozího nastavení, zejména hesla, klikněte v sekci Údržba/ výchozí/ resetovat. Server obnoví výchozí nastavení včetně hesla a poté bude restartován. Upozornění: Obnovení výchozího nastavení nesmaže obsah pevného disku. Nastavení služeb/ aplikací Tato kapitola popisuje nastavení SMB serveru, mobilního sdílení WebDav, FTP serveru, BT stahování a multimediálního serveru. SMB Server V sekci Aplikace --- SMB server můžete povolit nebo zakázat službu SMB.

17 Po povolení služby SMB můžete kopírovat, mazat a spravovat soubory uložené na pevném disku v lokální síti. Pro přístup k souborům klikněte na odkaz v SMB URL nebo přímo napište zadanou URL adresu (např.: \\ ) a zadejte uživatelské jméno a heslo. Výchozí uživatelské jméno je guest a heslo pro něj nastaveno není. WebDav V sekci Aplikace---WebDav můžete nastavit mobilní sdílení na internetu/ v lokální síti. Pro mobilní zařízení s androidem / IOS lze v marketech stáhnout WebDav aplikace.

18 FTP Server V sekci Aplikace - FTP server můžete povolit / zakázat službu FTP server. Pro přístup na FTP klikněte na zobrazený odkaz nebo zadejte zobrazenou URL adresu. Poté zadejte vaše uživatelské jméno a heslo. Poznámka: Při otevření FTP v internetovém prohlížeči můžete soubory jen číst. Pro zápis a správu souborů otevřete FTP v souborovém prohlížeči Windows. Pro přístup k souborům doporučujeme použít FTP klienta. Pro přístup na FTP server na internetu je třeba znát veřejnou IP adresu serveru. BT/PT download NAS server podporuje stahování BitTorrent souborů a správce BitTorrent souborů je již předinstalován. Rychlost stahování BitTorrent soborů závisí na počtu připojených uživatelů, bandwidth, nastavení routeru a dalších věcí. Server podporuje UPnP mapování portů a uživatel většinou nemusí provádět žádné další nastavení pro správné fungování. Konfigurace - Nastavení, kde bude stahovaný soubor uložen (default je adr. Public) a další paramametry. Existují dva způsoby jak přidat BitTorrent soubor. Soubor můžete nahrát přes webové rozhraní nebo ho nahrát do určené složky na server a server ho automaticky začne stahovat. Pro přidání BitTorrent souboru přes webové rozhraní klikněte na Přídejte / Vybrat soubor a Použít. V BitTorrent klientu můžete přidat až 32 souborů a najednou stahovat 4 soubory. Po dokončení stahování souboru začne okamžitě stahování dalšího souboru. Kliknutím na ikonku nastavíte posílání ových upozornění.

19 Multimediální server (upnp) V sekci Aplikace - Media Server můžete nastavit sdílené složky, kde jsou umístěny multimediální soubory. K multimediálním souborům můžete přistupovat pomocí UPnP klientů na zařízeních jako jsou Smart TV, HD přehrávače, PS3, XBOX 360, itunes atd. Pozn: Přehrávače (např. egreat, Xtreamer, IAMM, Noontec,..), které podporují SMB protokol v lokální síti, nepotřebují spuštěný upnp mediální server.

20 Připojení serveru k PC pomocí USB Tento server můžete připojit k PC pomocí USB 3.0 a použít jej jako externí disk vašeho PC. Nejdříve připojte server USB kabelem k PC, a poté server zapněte Hlavní stránka po přihlášení přes webový prohlížeč Jazyk : Zvolte vhodnou jazykovou verzi Složka: Vstup do sdílených složek (dle jména a hesla a nastavení práv). BT/PT download : Vstup do správy stahování. Video: Vstup do sdílených složek. Budou filtrovány podporované video soubory. Foto: Vstup do sdílených složek. Budou filtrovány podporované obrazové soubory. Hudba: Vstup do sdílených složek. Budou filtrovány podporované hudební soubory. Nastavení systému: Vstup do rozhraní pro nastavení systému. Více v sekci webový managment.

21 Technická podpora Servisní středisko Conquest Entertainment/ UMAX Czech, Hloubětínská Praha 9 Tel Technická podpora Tel support@umax.cz

TerraMaster U1. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka

TerraMaster U1. Domácí NAS server pro multimédia. Uživatelská příručka TerraMaster U1 Domácí NAS server pro multimédia Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu Pohled zepředu: LED indikátor Po zapnutí se rozsvítí modré LED světlo, které značí, že je server zapnutý. Po

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka TerraMaster F2-NAS 2 Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu 1 2 Rámeček disků Lze vyjmout po uvolnění pojistky 3 - HDD LED diody 1. Při detekci disku svítí červeně, po 15 sec. Růžově, po 110 sec.

Více

NAS 107 Seznámení s Control Center

NAS 107 Seznámení s Control Center NAS 107 Seznámení s Control Center Naučte se používat Control Center pro základní správu vašeho NAS A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat Control Center pro základní

Více

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ Egreat A1 Uživatelská příručka CZ Popis zařízení Přední strana: 1. Indikátor činnosti 2. Infra port pro ovládání přijímače Zadní strana: 3.Optický výstup S/PDIF 4.AV rozhraní 5.USB Host port 6.USB Host

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS61/62

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS61/62 Instalační příručka pro NAS servery řady AS61/62 Obsah balení Model AS6102T AS6104T AS6202T AS6204T x1 x1 x1 x1 Kabel k adaptéru x1 x1 x1 x1 AC Adaptér x2 x2 x2 x2 RJ45 Network kabel x8 x16 x8 x16 Šroubky

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití Wi-Fi HDD... 5 2.2. Pro uživatele MAC OS... 5 2.3. Připojení Wi-Fi HDD k počítači prostřednictvím

Více

Rikomagic MK22/22 Plus

Rikomagic MK22/22 Plus Rikomagic MK22/22 Plus Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK22/22 Plus MK22/22 Plus je výkonné multimediální centrum pro domácí zábavu přinášející online zábavu do vašeho obývacího

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS50/51

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS50/51 Instalační příručka pro NAS servery řady AS50/51 Obsah balení Obsah balení AS5002T, AS5102T AS5104T, AS5104T NAS Napájecí kabel Napájecí adaptér RJ45 síťový kabel 2 2 Šroubky pro montáž 3.5 HDD 8 16 Šroubky

Více

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS10XXT

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS10XXT Instalační příručka pro NAS servery řady AS10XXT Obsah Obsah balení... 3 Instalace hardwaru... 4 Instalace pevných disků... 4 Napájení, připojení a první zapnutí... 7 Instalace softwaru... 8 CD Instalace...

Více

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ

Rikomagic MK05. Uživatelská příručka CZ Rikomagic MK05 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK05 Rikomagic MK05 je výkonný čtyřjádrový TV Box na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex procesorem a grafikou Mali

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru.

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Instalace Připojení zařízení Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu. Pomocí

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA TS-109 NAS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA TS-109 NAS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA TS-109 NAS Server 1 součásti balení TS-109 NAS server Napájecí adaptér Kabel k adaptéru CD s programy Šrouby Síťový kabel Stojánek Následující příručka popisuje instalaci a nastavení

Více

Platí pro modely: AS-602T, AS-604T, AS-606T a AS-608T

Platí pro modely: AS-602T, AS-604T, AS-606T a AS-608T Instalační příručka pro NAS servery řady AS6XXT 1. Obsah balení Platí pro modely: AS-602T, AS-604T, AS-606T a AS-608T Obsah balení AS-602T AS-604T AS-606T AS-608T NAS Napájecí kabel 1 1 1 1 Adaptér 1 Ne

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž.

Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Návod k obsluze IP kamery Zoneway. IP kamery jsou určené pro odbornou montáž. Obsah 1 Úvod... 1 2 Návod pro připojení do webového rozhraní... 1 2.1 Připojení kamery k WiFi síti... 4 2.2 Postup nastavení

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS2, AS3

Instalační příručka. pro NAS servery řady AS2, AS3 Instalační příručka pro NAS servery řady AS2, AS3 1. Obsah balení Určeno pro modely: AS-202T, 202TE, 204T, 204TE, 302T a 304T Obsah balení AS-202T,202TE,302T AS-202T,204TE. 304T NAS Napájecí kabel 1 1

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

Uživatelská příručka CZ

Uživatelská příručka CZ Minix NEO U9-H Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Minix NEO U9-H Minix NEO U9-H je výkonné multimediální centrum na bázi Android 6.0 Marshmallow s osmijádrovým procesorem a grafikou Mali

Více

NAS 208 WebDAV bezpečné sdílení souborů

NAS 208 WebDAV bezpečné sdílení souborů NAS 208 WebDAV bezpečné sdílení souborů Připojení k NAS pomocí protokolu WebDAV A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Co je WebDAV 2. Připojení k ASUSTOR NAS pomocí protokolu

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

SONOFF TH10 / TH Stáhněte aplikaci "ewelink". Vyhledejte "ewelink" v aplikaci APP Store pro verzi ios nebo verzi Google Play pro Android.

SONOFF TH10 / TH Stáhněte aplikaci ewelink. Vyhledejte ewelink v aplikaci APP Store pro verzi ios nebo verzi Google Play pro Android. SONOFF TH10 / TH16 Ahoj, vítám používání TH10 / TH16! Sono TH10 / TH16 dokáže sledovat teplotu a vlhkost v reálném čase pomocí ewelink. Existují dva parametry napájení: 10A nebo 16A. Podporuje přednastavení

Více

Externí box 3,5 IDE pro sběrnici USB2.0 a LAN Katalogové číslo: 16.01.4265

Externí box 3,5 IDE pro sběrnici USB2.0 a LAN Katalogové číslo: 16.01.4265 Externí box 3,5 IDE pro sběrnici USB2.0 a LAN Katalogové číslo: 16.01.4265 Typ Čipová sada Konektory Standardy Podpora Přenosová rychlost externí box pro připojení 3,5" IDE zařízení přes USB2.0 nebo přes

Více

Minix NEO Z64 Windows 8.1

Minix NEO Z64 Windows 8.1 Minix NEO Z64 Windows 8.1 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Minix NEO Z64 s OS Windows 8.1 Minix NEO Z64 je revoluční kompaktní Mini PC s čtyřjádrovým procesorem Intel Atom. NEO Z64 nově

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Rikomagic MK902 II. Uživatelská příručka CZ

Rikomagic MK902 II. Uživatelská příručka CZ Rikomagic MK902 II Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK902 II MK902 II je revoluční TV Box na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým procesorem RK3288 a grafikou Mali T764. S

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

Uživatelský manuál P2P bezdrátové IP kamery

Uživatelský manuál P2P bezdrátové IP kamery Uživatelský manuál P2P bezdrátové IP kamery PC klientská verze 2.1 Stručné instrukce: Skutečné Plug and Play (P2P) je zcela nová technologie na trhu s IP kamerami. IP kamery se tak snadněji instalují a

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R)

Easy, Reliable & Secure. Bezdrátový router N150 (N150R) Easy, Reliable & Secure Bezdrátový router N150 (N150R) Ochranné známky Značky a názvy výrobků jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky příslušných vlastníků. Informace mohou být změněny bez

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2

Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Instalační příručka Command WorkStation 5.6 se sadou Fiery Extended Applications 4.2 Sada Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 obsahuje aplikace Fiery pro provádění úloh souvisejících se serverem

Více

OBSAH. Všechna práva vyhrazena. www.kguardsecurity.com

OBSAH. Všechna práva vyhrazena. www.kguardsecurity.com OBSAH Průvodce nastavením sítě..2 Nastavení statické IP.... 5 Nastavení DHCP. 7 Nastavení Kguard free DDNS.. 11 Příručka Port Forwading z IE... 13 Příručka Port Forwarding pro mobilní telefon 17 Použití

Více

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu.

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu. Instalace hardwaru Dříve než začnete, připravte si tato zařízení Počítač s operačním systémem Windows 2000/XP/Vista/7 s instalačním CD diskem k tiskovému serveru USB zařízení s USB portem Instalace hardwaru

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

egreat EG-M31A/B Uživatelská příručka

egreat EG-M31A/B Uživatelská příručka egreat EG-M31A/B Uživatelská příručka Upozornění: a) Před používáním si pozorně přečtěte tyto instukce. b) Nedotýkejte se přívodního kabelu mokrýma rukama. c) Při vytahování napájecího kabelu netahejte

Více

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací J M K UP 009 IP KAMERA T865 Uživatelská příručka Stručný průvodce instalací T865 IP kamera Stručný průvodce instalací Připojení k síti Připojte síťový kabel do příslušné zásuvky vzadu na kameře. Použijte

Více

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s ios. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s ios Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití powerbanky... 5 2.2. Nabíjení smartphonu prostřednictvím Power Connect...

Více

A9 Smart TV Box. Uživatelská příručka

A9 Smart TV Box. Uživatelská příručka A9 Smart TV Box Uživatelská příručka Součásti balení Součásti balení jsou následující: Přehrávač Uživatelská přiručka Audio-video kabel Dálkové ovládání Napájecí adaptér Baterie USB Kabel (volitelné) Bezdrátová

Více

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce

IP kamera NCC800 NCC800WL. Instalační průvodce IP kamera NCC800 NCC800WL Instalační průvodce 1. Nejprve stanovte typ zařízení. 2. Pokud je zařízení možné napájet pomocí PoE (Power over Ethernet), jednoduše připojte kameru pomocí Ethernet kabelu. 3.

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

Převodník PRE 10/20/30

Převodník PRE 10/20/30 Převodník PRE 10/20/30 PRE10/20/30 slouží pro připojení zařízení Elektrobock (centrální jednotka PocketHome, termostatu PT41 aj.) do sítě Ethernet. Připojené zařízení je tak možno ovládat z libovolného

Více

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua

Uživatelský manuál WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua WEB SERVICE V3.0 IP kamer Dahua Obsah 1. Úvod...1 2. Přihlášení...1 3 Nastavení (Setup)...3 3.1.1. Kamera Obraz (Conditions)...3 3.1.2.1 Kamera Video Video...3 3.1.2.2. Kamera Video snímek (Snapshot)...4

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

Rikomagic R1. Instalační příručka CZ

Rikomagic R1. Instalační příručka CZ Rikomagic R1 Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic R1 Rikomagic R1 je přenosný projektor s operačním systémem Android, který je vybaven čtyřjádrovým procesorem RK3128. Mezi hlavní

Více

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace TP-LINK TL-WR741N Velkou výhodou routeru od společnosti TP-LINK je, že všechny jejich modely mají prakticky stejné administrační rozhraní, proto se dá říct, že tento návod bude platit na všechny jejich

Více

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS Průvodce rychlou instalací DN-70591 ÚVOD DN-70591 je kombinovaným drátovým/bezdrátovým síťovým zařízení navrženým pro specifické síťové požadavky malých podniků,

Více

Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6

Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6 Instalační příručka k desktopovému úložnému systému ReadyNAS OS 6 Obsah Obsah balení... 3 Základní nastavení... 4 Přeformátování disků... 7 Další informace... 9 2 2 Obsah balení Systém ReadyNAS Zdrojové

Více

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení.

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Instalace Připojení zařízení POZN Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu.

Více

1. Připojení k Internetu

1. Připojení k Internetu Jak připojit pokladnu k systému EET Tento dokument a další návody či doprovodná videa naleznete na: http://www.elektronickaevidencetrzeb.cz/ke-stazeni Sledujte aktuální verzi tohoto dokumentu! Před začátkem

Více

eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P

eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P 1559553308 VÝROBNÍ ČÍSLO eses bezpečnostní kamera Full HD 1080P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení síťového kabelu. Stačí

Více

P-661HNU-Fx. Instalační příručka. Bezdrátový N router/modem ADSL2+ s funkcí 3G-backup

P-661HNU-Fx. Instalační příručka. Bezdrátový N router/modem ADSL2+ s funkcí 3G-backup Bezdrátový N router/modem ADSL2+ s funkcí 3G-backup Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 2, 1/2012 Copyright 2011. Všechna práva

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

Instalační příručka. pro NAS servery AS-604RX, 609RX

Instalační příručka. pro NAS servery AS-604RX, 609RX Instalační příručka pro NAS servery AS-604RX, 609RX 1. Obsah balení Pro modely: AS-604RD, AS-604RS, AS-609RD, AS-609RS Obsah balení AS-604RD/RS AS-609RD/RS NAS model Napájecí kabel AS-604RD AS-604RS AS-609RD

Více

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P

WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P 1516778124 VÝROBNÍ ČÍSLO WiFi kamera venkovní bezpečnostní Wanscam HW0043 HD 720P 1. POPIS Proč si právě vybrat tuto kameru? Hned z několika důvodů. Tím prvním je možnost nastavit kameru bez připojení

Více

Zmodo kamerové systémy. Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ

Zmodo kamerové systémy. Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ Zmodo kamerové systémy Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ 1 Uživatelský manuál CZ OBSAH Obsah... 2 Rekordér... 3 Kamery... 4 Volitelné příslušenství... 5 Instalace pevného disku... 6 Propojení

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény)

NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) NÁVOD K OBSLUZE ARC Wireless: SplitStation5 (+ iflex2 - vnitřní AP 2,4 GHz vč. 3 dbi antény) 1. Popis produktu ARC FreeStation 5 je produkt, který přináší bezkonkurenční cenu v poměru s výkonem. Má integrovanou

Více

V okně Network nastavte požadované parametry IP. IP adresa musí být z rozsahu sítě, kde GNOME485 budete provozovat. Totéž se týká masky a brány.

V okně Network nastavte požadované parametry IP. IP adresa musí být z rozsahu sítě, kde GNOME485 budete provozovat. Totéž se týká masky a brány. Připojte převodník GNOME485 na napájecí zdroj s napětím v rozsahu 5..30V DC. Dodržte polaritu napájení, jinak může dojít k poškození. Rozsvítí se zelená kontrolka nad napájecími vodiči. Připojte komunikační

Více

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně.

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně. Obsah Obsah... 2 Popis... 3 Funkce... 3 Kontrolka LED... 3 Popis rozhraní... 4 Instalace... 5 Vložení karty SIM... 5 Vložení modemu... 5 Připojení počítače... 6 Připojení napájecího zdroje... 6 Zapnutí

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Začínáme s iusbport Mini. Designed by Sanho Corporation in Silicon Valley, California

Začínáme s iusbport Mini. Designed by Sanho Corporation in Silicon Valley, California Začínáme s iusbport Mini Designed by Sanho Corporation in Silicon Valley, California Popis zařízení... 3 Výměna paměti... 4 Nabíjení... 5 Propojení s PC/Mac... 6 Zapnutí WiFi... 7 Připojení k WiFi... 8

Více

IP kamery Relicam. Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

IP kamery Relicam. Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL IP kamery Relicam Verze 2 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Pro ovládací rozhraní kamer Sérií RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID10xV RC-IW10xV RC-ID10xF RC-IW10xF RC-ID20xV RC-IW20xV Důležité upozornění: Informace o nastavení

Více

ZyXEL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A. Ready? Budoucnost je úžasná.

ZyXEL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A. Ready? Budoucnost je úžasná. ZyXEL modem Návod na jednoduchou a rychlou instalaci modemu ZyXEL VMG8924-B30A Budoucnost je úžasná. Ready? 1 Obsah Máte v balení všechno? Obsah......................................................................................

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

TS-509 Pro Turbo NAS. instalační příručka

TS-509 Pro Turbo NAS. instalační příručka TS-509 Pro Turbo NAS instalační příručka 1 TS-509 obsah balení Děkujeme Vám za zakoupení TS-509 Turbo NAS serveru. Následující příručka vás provede jeho nastavením. Před přípravou NASu na spuštění zkontrolujte,

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Xtreamer express. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer express. Uživatelská příručka CZ Xtreamer express Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer express Xtreamer Express je vysoce výkonný 4K TV Box, který přináší online zábavu do vašeho obývacího pokoje včetně prohlížení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Pohled zepředu a zezadu. 1. USB 2.0 1 2 3 5 6 4 2. Externí IR 3. Mikrofon 4. Audio výstup 5. Optický audio výstup 6. Gigabit LAN 7 8 9 10 7. esata port 8. HDMI 1.4a 9. DVI 10. Napájení

Více

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HW-T3 v2. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HW-T3 v2 Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CHYTRÁ ETHERNETOVÁ BRÁNA BEG200 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA BEG200 Aplikace BeeWi SmartPad: Děkujeme vám za zakoupení BEG200 Smart Gateway od BEEWI. Přečtěte si prosím následující pokyny, kde se dozvíte, jak

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci internetu

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Nástěnné hodiny s bezpečnostní WI-FI kamerou

Nástěnné hodiny s bezpečnostní WI-FI kamerou Nástěnné hodiny s bezpečnostní WI-FI kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 Rychlý

Více

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Řada P-660HN Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Firmware v3.70 Vydání 2, 12/2008 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Uživatelské heslo: user Administrátorské heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci

Více

Začínáme s iusbportcamera. Designed by Sanho Corporation in Silicon Valley, California

Začínáme s iusbportcamera. Designed by Sanho Corporation in Silicon Valley, California Začínáme s iusbportcamera Designed by Sanho Corporation in Silicon Valley, California Úvod... 3 Obsah balení a popis... 4 Nabíjení... 5 Propojení s fotoaparátem...6 Připojení k iusbportcamera...7 Přehled

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Přístupový bod Powerline 500 Wi-Fi XWNB5201 Instalační příručka

Přístupový bod Powerline 500 Wi-Fi XWNB5201 Instalační příručka Přístupový bod Powerline 500 Wi-Fi XWNB5201 Instalační příručka Technická podpora Děkujeme, že jste si vybrali výrobek společnosti NETGEAR. Po dokončení instalace zařízení vyhledejte štítek se sériovým

Více

Bezdrátový router AC1600 Smart

Bezdrátový router AC1600 Smart Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR Úvod Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy, poskytuje vysoký výkon a jednoduché použití. Umožňuje uživatelům využívat rychlejší komunikační rychlosti, než kdykoli předtím a využívat tří

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

1. Základní údaje. 2. Připojení kamery k počítači. 3. Nastavení kamery. Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze

1. Základní údaje. 2. Připojení kamery k počítači. 3. Nastavení kamery. Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze Vnitřní IP kamera WaveRF IPC07IPT Návod k obsluze 1. Základní údaje 1.1 Popis produktu 1.2 Přední strana kamery 1.3 Zadní strana kamery a popis portů 2. Připojení kamery k počítači 3. Nastavení kamery

Více

Návod k nastavení routeru AirLive GW-300R/NAS

Návod k nastavení routeru AirLive GW-300R/NAS Návod k nastavení routeru AirLive GW-300R/NAS Obsah : 0 Úvodní obrazovka strana 2 1 Základní nastavení strana 2 1.1 Nastavení hesla strana 3 1.2 Časové pásmo strana 4 1.3 Nastavení připojení internetu

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery

Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery Budka / krmítko s vestavěnou IP kamerou BC-xxx / KC-xxx Konfigurace síťových parametrů IP kamery Přístup ke kameře v LAN Upozornění: Dříve, než umístíte budku s kamerou do terénu, nakonfigurujte si ji

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka

Inteligentní WiFi router R6200v2 Instalační příručka Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

log in AHD_DVR Průvodce rychlým startem První část: základní operace

log in AHD_DVR Průvodce rychlým startem První část: základní operace AHD_DVR Průvodce rychlým startem Tato řada produktů je určena pro bezpečnostní oblasti sledované v digitálním monitorovacím zařízení. Použitý vestavěný operační systém LINUX, umožňuje systému stabilní

Více

Průvodce rychlou instalací AXIS 213

Průvodce rychlou instalací AXIS 213 Průvodce rychlou instalací síťové kamery AXIS 213 1 Průvodce rychlou instalací AXIS 213 Prosím, před instalací síťové kamery AXIS 213 PTZ, vezměte na vědomí následující: Tento produkt je navržen pro indoor

Více

STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ

STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ STRUČNÝ NÁVOD K POUŽITÍ REPOTEC RP-IP0613 Úvod Bandwidth manager REPOTEC (dále jen BM) je levný a jednoduchý omezovač rychlosti pro jakékoliv sítě založené na protokolu TCP/IP. Velice snadno se ovládá

Více