Na úvodní stránce e-tržiště je zobrazen seznam "Aktuálních výběrových řízení" a seznam "Uzavřených výběrových řízení" (uzavřená výběrová řízení).

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Na úvodní stránce e-tržiště je zobrazen seznam "Aktuálních výběrových řízení" a seznam "Uzavřených výběrových řízení" (uzavřená výběrová řízení)."

Transkript

1 Registrace Podmínkou účasti na obchodování na elektronickém tržišti je dodržování všeobecných obchodních podmínek a licenčních podmínek, které jsou zveřejněny na domovské stránce etržiště. Registrace a účast v systému je BEZPLATNÁ. Obchodování na elektronickém tržišti je umožněno dodavateli, až po jeho registraci na etržiště a podepsání zprostředkovatelské smlouvy s provozovatelem e-tržiště. Registrace se provede na úvodní stránce - Registrace dodavatele. Dodavatel vyplní požadovaná data, která odešle pomocí tlačítka Registrovat ke zpracování. Dodavateli se automaticky odešle , který potvrzuje zadání žádosti o registraci. Provozovatel e-tržiště odešle dodavateli na jeho uvedenou ovou adresu, k podpisu smlouvu o zprostředkování. Na základě podepsané zprostředkovatelské smlouvy a prověření registračních údajů se organizaci aktivuje uživatelský účet tzn. uživateli se zašlou na přihlašovací údaje do systému. Po obdržení systémových hesel a následném přihlášení může uživatel v systému začít pracovat. Přes link "Zapomněli jste heslo?" lze vygenerovat nové přihlašovací údaje. Kontrola na správnost zavedených údajů. Údaje musí souhlasit s údaji, které jsou zavedeny v aplikaci. Výběrové řízení Na úvodní stránce e-tržiště je zobrazen seznam "Aktuálních výběrových řízení" a seznam "Uzavřených výběrových řízení" (uzavřená výběrová řízení). Aktuální výběrová řízení - kliknutím na "Detail" se zobrazí přehled VŘ. Pokud je označené pole "Otevřené" mohou podat nabídku i neoslovení dodavatelé. Termín podání nabídek - datum odevzdání nabídek od dodavatele.

2 V případě, že se jedná o OTEVŘENÉ výběrové řízení, kliknutím na Detail se uživateli zobrazí možnost vytvořit nabídku a to pomocí tlačítka "Vytvořit nabídku". Uživatel se automaticky přenese do menu "Nabídky - rozpracováno" "rozpracováno". Poznámka: pokud oslovený dodavatel vytváří nabídku přes Aktuální VŘ, zaslaná pozvánka se automaticky přesune do menu Nabídky a aukce - Rozpracováno.

3 Uzavřená výběrová řízení Na úvodní stránce e-tržiště je zobrazen seznam "Aktuálních výběrových řízení" (aktuální výběrová řízení) a seznam "Uzavřených výběrových řízení". Kliknutím na link Zadání VŘ se zobrazí detail výběrového řízení. Kliknutím na link Dodavatelé se zobrazí detail objednávky (sloupec "Objednávky") případně i smlouvy (sloupec "Smlouvy") (viz. druhý obrázek). Nadále se zde zobrazuje seznam dodavatelů, kteří odeslali nabídku (sloupec "Nabídky") a seznam oslovených dodavatelů (sloupec "Pozvánky"). Ve všech sloupcích je vidět stav dokladů ve workflow.

4 Uživatel - Nastavení Po přihlášení do systému uživatel vidí své uživatelské jméno, organizaci (pod kterou je přihlášený), případně organizační jednotku (za kterou může vystupovat) a svou roli. V informačním boxu jsou vždy zobrazeny aktuální informace. Home - kliknutím na záložku Home se objeví stránka, na které jsou vidět Aktuální vypsaná výběrová řízení a Uzavřená výběrová řízení. Stránka se zobrazuje i před přihlášením do etržiště (viz. Výběrové řízení) Přepnutí je možné zvolit v případě, že je potřeba, aby došlo k zastoupení uživatele. Přihlášený uživatel se může přepnout na zastupovaného uživatele bez toho aniž by se musel odhlásit a znovu přihlásit do aplikace. Po logout (odhlásit) se zástupce opět dostane do svého předchozího přihlášení. Připomínky zavedení připomínky, která se automaticky odešla do aplikace ke zpracování operátorům B2B Centrum. Kontakt - informační údaje na provozovatele e-tržiště Odhlásit - odhlášení z aplikace Nastavení přes nastavení lze měnit údaje na jednotlivých záložkách: Aktuální roli, Zobrazovací téma, Heslo, Profil uživatele, Adresy, Regiony, Šablony a Číselné řady. Pokud jde o administrátora organizace (role Jednatel) pak dále: Uživatelé a Údaje o organizaci (Profil org). Záložky v Nastavení: Role skupina práv k jednotlivým úlohám. Uživatel může mít práva k více rolím v různých organizacích a organizačních jednotkách. Možnost označení defaultní role tj. po přihlášení vždy naskočí na tu roli, kterou si defaultně navolil. Role je označená zelenou tečkou. Zobrazovací téma možnost měnit barevné provedeni v celé aplikaci. Změna hesla - možnost změny hesla. Profil uživatele tato záložky je vázána na konkrétní roli tzn. ne všichni uživatelé mají možnost měnit všechny údaje.

5 zasílání novinek: - pokud nechcete uživatel zasílat informační (Zpravodaj ) odškrtne toto pole. souhrn 1x za den: - v případě označení, bude uživateli chodit souhrnný se všemi informačními údaji jen 1x za den. Potvrdit smlouvu s provozovatelem: - automaticky se vyplní při prvním přihlášení na e-tržiště po potvrzení smlouvy. pozvánky do VŘ - zasílání u, ve kterém je informace o pozvání do Výběrového řízení. přijaté objednávky a smlouvy - informační o zaslání objednávky či uzavření smlouvy na vypsané Výběrové řízení. upozornění na otevřené VŘ - zatím není funkční! Uživatelé Tato záložka je vázána na roli "Jednatel" tzn. uživatelům s jinou roli se záložka nezobrazí. V záložce "Uživatelé" lze měnit informace u jednotlivých uživatelů (vyber/detail) a zároveň přidávat uživatele nové a to pomocí tlačítka "Nový". Jednatel má možnost aktivovat a rušit uživatele. Pomocí záložky "Oprávnění" v detailu uživatele lze uživateli přiřadit příslušnou roli (dodavatel, jednatel). Záložky Preference, Produktové kategorie a Logy jsou pouze informační pro operátory B2B Centrum.

6 Profil organizace - na obrazovce je možnost výběru adres. Uživatel s rolí "Jednatel" má možnost změnit Název organizace, Bankovní spojení a Pole - Měna:, Umožnit volbu měny:,objednávka přebírá číslo VŘ: jsou jen pro odběratele! Adresy možnost vkládat, rušit a aktivovat adresy. Regiony volba příslušného regionu pro organizaci. Šablony možnost vložit svůj návrh na šablonu, podle které se bude vytvářet tisková sestava ve výstupech. Šablony lze nastavit i pro organizační jednotku (mohou být rozdílné). Typ šablony odpovídá způsobu použití a typu výsledného souboru: Výběrové řízení MS Word atd.. Pokud u organizace není nadefinovaná žádná šablona použije se defaultní šablona, která je vytvořená provozovatelem tržiště. Číselné řady možnost nadefinování číselné řady pro organizaci či organizační jednotku. Použití číselných řad pro jednotlivé použití se řídí nastavením checkboxů u číselné řady. Řadu lze tedy použít pro více typů dokladů. Pokud má být pro každý typ dokladu použita jiná řada, je nutno vytvořit příslušný počet číselných řad a přiřadit jednotlivě k typu dokladu. U číselné řady je vidět poslední pořadové číslo, které bylo z řady generováno. Sloupec "poslední" tedy znamená poslední použité číslo. Sloupec "NR" nul - znamená, že se na Nový Rok číselná řada vynuluje.

7 Pozvánky Po přihlášení na e-tržiště se automaticky uživatel přenese do menu "Pozvánky - stav "zaslané", kde se zobrazuje seznam odeslaných pozvánek od odběratelů i s termínem odeslání nabídky odběrateli. Dodavatel je vždy upozorňován em o zařazení do příslušného výběrového řízení. Kliknutím na link "vyber" (označeno šipkou) se zobrazí detail "Pozvánky - Výběrového řízení." V detailu "Pozvánky" se uživatel může rozhodnout, zda vytvoří nabídku - tlačítko Vytvořit nabídku nebo zaslanou pozvánku zamítne - tlačítko Odmítnout pozvánku. Zvolením tlačítka "Vytvořit nabídku" se pozvánka přesune do stavu "vytvořená nabídka" a zároveň se přesune do menu Nabídky - stav "rozpracováno" (v obrázku výše označeno červeným

8 bodem), kde může uživatel vytvářet nabídku pro odběratele. Pokud uživatel zvolí tlačítko "Odmítnout pozvánku", pozvánka se přesune do stavu "odmítnuté". V případě, že vyprší Termín podávání nabídek, pozvánka se přesune do stavu "prošle". Nabídky Zvolením tlačítka "Vytvořit nabídku" (Pozvánky/zaslané) se v menu Nabidky "rozpracováno" vytvoří nabídka, kterou je třeba vyplnit a následně odeslat dodavateli. Ve stavu "rozpracováno" se zobrazuje seznam rozpracovaných nabídek i se stavem výběrového řízení. Kliknutím na link vyber přejdeme do detailu Nabídky (viz. druhý obrázek).

9 Na obrazovce "NABÍDKA" se v jednotlivých záložkách (Hlavička, Obchodní podmínky, Položky, Přehled nabídky a Přílohy) doplní potřebné údaje do nabídky. V záložce "Přehled výběrového řízení" je celkový detail výběrového řízení. Záložka v detailu Nabídky Hlavička Možnost doplnění poznámky do pole "Poznámky dodavatele". Tlačítkem "Další krok" se přejde na další záložku. Termín podání nabídek datum odevzdání nabídek Plánované vyhodnocení - datum vyhodnocení vítězné nabídky Testovací doklad - odběratel vypsal jen zkušební VŘ. Jeden dodavatel možný počet dodavatelů (tzn. v případě, že chce odběratel všechny požadované položky nakoupit od jediného dodavatele, označí si toto pole. Pokud není označeno, vybírá pro každou položku jiného dodavatele). Rámcová smlouva - výsledkem vyhodnocení VŘ bude rámcová smlouva (dohoda mezi odběratelem a dodavatelem na plnění za předem dohodnutých podmínek) a z ní budou následně vytvářeny objednávky. Provize % - procentuální sazba, z celkového objemu zakázky, určena provozovateli (pouze v aplikaci GeM).

10 Záložka v detailu Nabídky Obchodní podmínky Do sloupce "Nabídnutá hodnota" uživatel zapisuje své nabízené hodnoty. Vyplnění obchodních podmínek je povinné! Záložka v detailu Nabídky Položky Tlačítko Upřesnit - možnost úpravy názvu položky a doplnění bližšího popisu k položce (text max. dlouhý 2000 znaků). Vždy nutno po změně uložit! Vyplnění údajů v Položkách je povinné! Vyjímkou je jen případ, kdy odběratel vybírá pro každou položku jiného dodavatele tzn. odběratel neoznačil pole jeden dodavatel.

11 Splňuje žádaný parametr - jasná specifikace zboží od odběratele Záložka v detailu Nabídky Přehled nabídky V přehledu nabídky jsou vidět veškeré vyplněné údaje z jednotlivých záložek. Pomocí ikon (v obrázku označeno červeným bodem) lze vytvořit dokument v příslušném formátu (doc, xls a pdf). Po celkové kontrole je možnost odeslat nabídku nebo stornovat. Odeslaná nabídka se přesune do stavu "odesláno". Ve stavu "odesláno" se zobrazuje seznam odeslaných nabídek i se stavem výběrového řízení. Vítězné nabídky jsou podbarvené, zelená = kompletní, žlutá = částečná viz. třetí obrázek - Seznam nabídek ve složce. Při stornování se Nabídka přesune do stavu "stornováno". V případě, že vyprší Termín podávání nabídek, nabídka se přesune do stavu "prošle". V případe, že si odběratel bude vybírat pro každou položku jiného dodavatele (tzn. ve výběrovém řízení není označeno pole "Jeden dodavatel" (v obrázku níže označeno červenou šipkou), lze odeslat NEKOMPLETNÍ nabídku. Po kliknutí na tlačítko "Odeslat nabídku" se při nekompletní nabídce objeví navíc tlačítko "odeslat nekompletní nabídku" a zároveň upozornění na nevyplnění některých údajů s

12 informační hláškou Nabídka nebyla vyplněna kompletně. Přejete si přesto odeslat nabídku?". Záložka v detailu Nabídky Přílohy K nabídce lze přiřadit vlastní soubory (max.velikost 10MB). Pomocí tlačítka Procházet vybereme námi zvolený soubor, který chceme připojit a uložíme! Kliknutím na název souboru se soubor otevře. Vloženou přílohu lze smazat!

13 Když stornujete svoji nabídku nebo ji už vyplněnou odešlete a poté zjistíte, že jste některý údaj vyplnili nesprávně, je možné vrátit tuto nabídku zpět do stavu Rozpracováno, pokud je takové VŘ ještě ve stavu podávání nabídek. Tuto operaci provádí operátor na Vaši telefonickou nebo ovou žádost. Objednávky Odběratel má možnost, při vyhodnocení, uzavřít výběrové řízení několika způsoby: vyhlášením vítěze, vypsáním dalšího kola a stornovat. O konečném výsledku vyhodnocení je dodavatel automaticky informován em. V případě, že odběratel vyhodnotí vítěznou nabídku, je dodavateli automaticky zaslán s informací o vítězství ve Výběrovém řízení. Vyjednanou objednávku s celkovým přehledem, uživatel nalezne v menu Objednávky a smlouvy/objednávky - "dodání" (v obrázku označeno žlutým bodem). Ve stavu "dodání" se zobrazuje seznam obdržených objednávek od odběratelů (viz. obrázek). Kliknutím na link vyber přejdeme do detailu Objednávky (viz. druhý obrázek).

14 Stav "dodání" "Potvrdit dodání" - objednávka se přesune do stavu "dodáno" (v obrázku výše označeno zeleným bodem). Ve složce: "Objednáno" se zobrazují objednávky ze stavů: dodání, dodáno a odloženo. "Odloženo plnění" se zobrazují objednávky, u kterých bylo z nějakého důvodu odloženo plnění. Oprávnění má jen povozovatel e-tržiště a to jen na žádost odběratele. "Aktivní" se zobrazují objednávky ze všech stavů i ze stavu "čeká na podpis" tj. objednávky a smlouvy, které čekají u odběratele na schválení. "Všechny" se zobrazují objednávky ze všech stavů, kromě stavu "čeká na podpis". Smlouvy Pokud je označeno u Výběrového řízení pole "Rámcová smlouva" (Hlavička) je potom výsledkem rámcová smlouva (dohoda mezi odběratelem a dodavatelem na plnění za předem dohodnutých podmínek), ze které jsou následně vytvářeny objednávky. V případě, že odběratel vyhodnotí výběrové řízení, je dodavateli automaticky zaslán s informací o vítězství a uzavření smlouvy. Vyjednanou smlouvu s celkovým přehledem, uživatel nalezne v menu Objednávky a smlouvy/smlouvy - "aktivní". Ve stavu "aktivní" se zobrazuje seznam obdržených smluv od odběratelů (viz. obrázek). Kliknutím na link "vyber" přejdeme do detailu Smlouvy (viz. druhý obrázek).

15 Detail smlouvy V záložce "Vytvořené objednávky" se zobrazuje seznam uzavřených objednávek ze smlouvy i se stavem ve workflow. Kliknutím na link "vyber" se zobrazi detail objednávky. Postup zpracování objednávky je popsán v kapitole Objednávky. Ve složce: "Archív" - seznam smluv, které odběratel zaarchivoval. "Stornováno" - seznam zrušených smluv odběratelem. Katalog - Dodavatelské kategorie Aplikace je tvořena jedním katalogem. Katalog je vytvořen stromem kategorií. Za vytvoření a údržbu kategorií je zodpovědný provozovatel. Jak zboží tak dodavatel může být zařazen do více kategorií současně. Administraci katalogu má možnost jen uživatel s rolí "Jednatel". Kliknutím na příslušnou kategorii v levém sloupci "Nezařazené kategorie" se na pravé straně objeví informace, zda chceme přidat do příslušné kategorie - "Přidej kategorii..." (v obrázku označeno modrým bodem). Přidaná kategorie se přenese do seznamu "Zařazené kategorie" odkud jí lze opět vyřadit a to kliknutím u příslušné kategorie na link "smazat".

16 Zprávy Nové - seznam nepřečtených zpráv, které se zasílají uživateli na . Kliknutím na "přečteno", se zpráva přesune do stavu Zprávy/přečtené. Přečtené - zprávy, které uživatel již přečetl. Výběrové řízení s aukcí a Prodejní aukce Aukce začínají jako klasické výběrové řízení, kde zájemci o účast v aukci podávají svoji počáteční nabídku. Zadávání aukcí viz. kapitola Výběrové řízení Plán a pravidla Podávání nabídek a Plánované vyhodnocení je stejné jako u VŘ. Začátek aukce - začátek on-line aukce. Konec aukce - základní konec aukce

17 Sledování změn nejlepší nabídky pro prodloužení - doba před koncem aukce, kdy se sleduje zda někdo z účastníků aukce zvýšil celkovou nejlepší nabídku o nastavený limit, aby mohlo dojít k prodloužení aukce. Délka prodloužení čas, o který se prodlouží aktuální konec aukce Minimální krok vylepšení nabídky částka, o kterou musíte vylepšit celkovou cenu Vaší nabídky. Ukončení aukce v pevném čase pokud je vyplněn tento údaj, tak se aukce ukončí v nastaveném čase a nelze ji dále prodlužovat Online aukce Scénář nejlepší cena. Po vyhodnocení zadavatelem se výběrové řízení přesune do stavu On-line aukce Po kliknutí na,,vyber, na konci řádku, se zobrazí podrobnosti k dané aukci.

18 !!! V záložce Položky budete zadávat a odesílat Vaše nabídky do aukce.!!! Po vložení Vaší nabídky můžete použít tlačítko Uložit a přepočítat připravené hodnoty!!! Toto tlačítko neodešle Vaší nabídku do aukce!!! Pro komunikaci s operátorem aukce použijte záložku Odeslat zprávu operátorovi!!! Průběh aukce budete sledovat pomocí Monitoru aukce.!!!

19 Pro prodloužení aukce se sleduje nastavený časový úsek na konci aukce ( Sledování změn nejlepší nabídky pro prodloužení = x minut před koncem aukce).!!! Pokud je v tomto čase odeslaná nabídka, která vylepší celkovou nejlepší nabídku, aukce se prodlužuje.!!!!!! Aukce se bude prodlužovat i v případě, že je vylepšena současná nejlepší nabídka!!! Aukci tedy může dodavatel prodloužit i vylepšením své nabídky, která už je, v dané aukci, nejlepší! V případě, že je vyplněn termín Ukončení aukce v pevném čase, aukce se prodlužuje až do toho termínu. Po tomto termínu je aukce ukončena.!!! V čase menším než 30 sekund se zobrazí oznámení o poslední možnosti odeslat nabídku!!!

20 Po skončení aukce máte možnost uložení své poslední nabídky, v záložce Přehled nabídky. V této záložce lze vytvořit dokument v příslušném formátu ( ikonky word, excel, pdf ).

21 Výsledky aukce Vám následně budou potvrzeny zadavatelem aukce. V předchozích kapitolách byl popsán základní scénář aukce Nejlepší cena. Další scénáře aukcí Princip zadávání a zobrazení zůstává stejný odlišnosti popsány níže. Kombinace nejlepších nabídek V této aukci nehraje roli celkové pořadí! U tohoto scénáře může být vybráno více vítězných dodavatelů. Položky, které po skončení aukce, zůstanou zeleně označené, bude dodavatel dodávat. Ostatní, neoznačené, dodává jiný dodavatel (viz. obrázek)!!! K prodloužení aukce je možné vylepšovat i položky, které má dodavatel označeny zeleně. Aukci tedy může dodavatel prodloužit i vylepšením své nabídky, která už je, v dané aukci, nejlepší!!! V případě, že je vyplněn termín Ukončení aukce v pevném čase, aukce se prodlužuje až do toho termínu. Po tomto termínu je aukce ukončena.

22 vítězní dodavatelé se vypočítají ze všech možných kombinací dodavatelů. Kritériem je cena jednotlivých nabídek. Pokud je stejná rozhoduje čas podání nabídky (vyhrává nabídka, která byla podaná dřív). Může se stát, že dodavatel s nejnižší celkovou cenou nebude zahrnut do vítězné nabídky, protože kombinace nabídek ostatních dodavatelů má nižší celkovou cenu. aukce se prodlužuje v případě, že již nastal čas pro prodloužení ( "Aktuální konec aukce" mínus "aktuální čas" je menší než "Sledování změn nejlepší nabídky pro prodloužení") a platí alespoň jedna z následujících možností: pro některou z položek se změní dodavatel. dodavatel vylepší cenu na položce, kterou již dodává (je ve vítězné kombinaci). Může ovšem nastat situace, kdy někdo vylepší nejlepší nabídku a přesto se nedostane do vítězné kombinace, pak se aukce neprodlouží. pozn. Prodloužení nastane, pokud má více dodavatelů u položky X stejnou cenu a vybraný dodavatel (to je ten, který podal nabídku s cenou položky X jako první - tzn. má nabídku, která byla odeslaná jako první, řadí se podle času odeslání) změní nabídku (tzn. změní svůj čas odeslání nabídky - stane se poslední, kdo odeslal nabídku s položkou X) s tím, že položku X nechá nezměněnou. Tím se u položky X změní dodavatel (nastane prodloužení), protože u prvního dodavatele nastala změna v čase odeslání nabídky a už není ten, kdo ji podal nejdříve.

23 V monitoru aukce u dodavatele se zobrazují jen nejnižší ceny jednotlivých položek (nemusí být vítězné) a jeho nabídka (zde jsou zeleně podbarveny ty položky, které patří do vítězné kombinace). Scénář skóre V tomto scénáři se sleduje celkové skóre. Vyhrává nabídka s nejlepší (nejnižší) hodnotou skóre. Vaše nabídka se přepočítává na skóre (body). Parametry skóre nastavuje zadavatel u jednotlivých obchodních podmínek a položek. V tomto scénáři se může objevit dynamická obchodní podmínka! Pokud zadání takovou obchodní podmínku obsahuje, může dodavatel, kromě zlepšování ceny (v menu Položky), zlepšovat i parametry těchto dynamických obchodních podmínek. Každé vylepšení cen u položek nebo parametrů u obchodních podmínek, znamená vylepšení (snížení) skóre (bodů).

24 Skóre z dynamických obchodních podmínek a položek se sčítá do výsledného skóre, které určuje pořadí v aukci.!!! Nejlepší nabídka je nabídka s nejnižším skóre.!!! Nemusí to ale znamenat, že nejlepší nabídka bude mít nejlepší cenu! Zadávání dynamických obchodních podmínek!!! Tato obchodní podmínka má smysl pouze ve scénáři se scóre funkcí!!! Po zlepšení hodnot, tzn. snížení (např. dodací lhůta) nebo naopak zvýšení (např. splatnost, platnost nabídky), je nutné i v obchodních podmínkách odeslat tuto nabídku do aukce.!!! POZOR!!! Pokud v položkách snížíte částku a použijete tlačítko Uložit a přepočítat připravené hodnoty, částka se do aukce neodešle, ale zůstane uložená a připravená. Když se poté přepnete do obchodních podmínek, změníte hodnoty a použijete tlačítko Odeslat nabídku do aukce, odešle se automaticky i uložená hodnota v položkách. Toto platí i v obráceném případě.!!! Tlačítko Odeslat nabídku do aukce vždy odešle všechny připravené a vyplněné hodnoty, tzn. obchodní podmínky i položky!!!

25 Pokud máte v obchodních podmínkách správně vyplněné hodnoty a přesto nelze odeslat nabídku do aukce, je pravděpodobné, že v položkách máte uloženu špatnou hodnotu a naopak. V případě, že aukce neobsahuje dynamické obchodní podmínky, nelze v záložce obchodní podmínky změnit žádnou hodnotu (sloupec Připravovaná hodnota není citovatelný) a dodavatel tak bude zlepšovat pouze cenu u položek.

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE. 1. Pohyb v aplikaci 2. Aukce obálkového výběru 3. Aukce otevřená v ceně

MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE. 1. Pohyb v aplikaci 2. Aukce obálkového výběru 3. Aukce otevřená v ceně MANUÁL K APLIKACI SOFTRADE 1. Pohyb v aplikaci 2. Aukce obálkového výběru 3. Aukce otevřená v ceně Přihlášení do aplikace aplikaci naleznete na webové adrese https://www.softrade.cz/lesycr v levé části

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?...

Registrace na fóru Jak vložit nový příspěvek Časté otázky k funkcím fóra Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... Jak pracovat na fóru Adresa fóra je www.iruv.cz/forum Registrace na fóru... 2 Jak vložit nový příspěvek... 3 Časté otázky k funkcím fóra... 5 Jak se vrátit na úvodní přehled všech diskusních fór?... 5

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál

E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál E-aukce- elektronická aukce vozidelmanuál Úvod Jedná se o interní zaměstnaneckou aukci vozidel skupiny AGEL, ve které lze odprodat vozidla v majetku společností skupiny AGEL zaměstnancům. Účastnit se dražby

Více

VERSO - Pořízení žádanek

VERSO - Pořízení žádanek VERSO - Pořízení žádanek Přihlášení do aplikace VERSO na webové adrese https://mis.jcu.cz/ (přihlašovací jméno a heslo je stejné jako do počítače/příp. do výplatních pásek). Zobrazí se hlavní nabídka:

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 4 Domovská

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Coupa dodavatelské materiály AHOLD Czech Republic, a.s. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Pozvánka na Coupa Dodavatelský Portál...

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Manuál PVU dodavatel

Manuál PVU dodavatel Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Registrace... 2 2 Přihlášení a odhlášení... 2 3 Správa profilu... 2 3.1 Vytvoření uživatelského účtu... 3 3.2 Ověření identity

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://prace.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na

Více

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.:

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: CRM - manuál Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Obsah 1. Cíl... 3 2. Programové požadavky... 3 3. Přihlašovací údaje... 3 4. Nastavení programu... 4 5. Úvodní obrazovka... 4 6. Marketingové seznamy...

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Manuál pro Zákaznický servis CCS

Manuál pro Zákaznický servis CCS Manuál pro Zákaznický servis CCS 1 Obsah: 1. PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU 3 2. VÝBĚR Z MENU (DOMŮ) 4 - VYHLEDÁVÁNÍ 5 3. KONTAKTY 6 4. OBJEDNÁVKA KARET 7 5. DOSUD NEVYŘÍZENÉ OBJEDNÁVKY KARET 8 6. DOSUD NEVYŘÍZENÉ

Více

Osobní stránky uživatele CIS

Osobní stránky uživatele CIS Osobní stránky uživatele CIS 2016 ALTRON Business Solutions, a.s. Uživatelský manuál 1 Verze manuálu: OSU- Uživatelská příručka -1.30.6 Tisk ze dne: 2. prosince 2016 Obsah Obsah...2 Změny ve verzi 1.30.6...3

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB

ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB ISPOP 2019 MANUÁL PRO PRÁCI V REGISTRU ODBORNĚ ZPŮSOBILÝCH OSOB Správce výrobce verze 1.0 1 z 24 Obsah 1. Seznam zkratek... 3 2. Přehled změn manuálu... 3 3. Úvod... 4 4. Popis Registru OZO... 5 4.1. Uživatelské

Více

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU dodavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Obsah Registrace... 2 Přihlášení a odhlášení... 2 Správa profilu... 2 Domovská stránka... 3 Hledání zakázek... 4 Výsledky hledání...

Více

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o.

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. 1. Zřízení profilu zadavatele.2 1.1. Registrace a přihlášení.2

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Profily zadavatelů návod Zadavatel

Profily zadavatelů návod Zadavatel Profily zadavatelů návod Zadavatel Návod Vás rychle a jednoduše provede procesem registrace, přihlášením, uveřejněním informací o veřejných zakázkách a možností propojení se systémem určeným pro elektronizaci

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová www.eso9.cz

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu farmáře (dále také jen PF) v operaci 19.2.1.

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11

Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Dallmayr WebShop. Uživatelská příručka. Tiliaris s. r. o. 2014. Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Dallmayr WebShop Tiliaris s. r. o. 2014 Tiliaris s. r. o. 2014 Strana 1 / 11 Obsah 1. Účel dokumentu... 3 2. Nápověda... 4 Kategorie zboží... 4 Filtrování a třídění zboží... 4 Vyhledávání... 5 Nejčastěji

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele Vypracoval : Pavel Žemba Obsah Tvorba vlastních testů... 3 Postup tvorby... 3 Test otázky odpovědi... 3 Zadání otázek testu... 5 Test - cvičení na souboru,

Více

Příručka pro příjemce

Příručka pro příjemce Příručka pro příjemce Podrobný postup pro podání a doplnění Průběžné/Závěrečné zprávy o udržitelnosti projektu přes Portál farmáře pro žádosti Operačního programu Rybářství 2014 2020. 1 V následujícím

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

Uživatelská příručka MWA - Rezervační modul

Uživatelská příručka MWA - Rezervační modul Uživatelská příručka MWA - Rezervační modul Český metrologický institut sídlem Okružní 31, 638 00 Brno IČ: 00177016 Verze dokumentu: 1.1 Jazyk dokumentu: český Status: testovací Vytvořeno: Marcela Špičanová

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

Pravidla hodnocení veřejných zakázek formou elektronické aukce EnergyBroker

Pravidla hodnocení veřejných zakázek formou elektronické aukce EnergyBroker Příloha č. 4: Systémový dokument pravidla pro elektronickou aukci Pravidla hodnocení veřejných zakázek formou elektronické aukce EnergyBroker (dále jen Pravidla) I. Pojmy - výklad 1. Pravidla jejich účelem

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství

Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství Oddělení metodiky OP Rybářství V Praze dne 15. 8. 2014 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 871 fax: 222 871 764 e-mail: info@szif.cz Portál farmáře možnosti využití pro žadatele OP Rybářství Žádosti

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

prohrtesty ze skupiny produktů prohr

prohrtesty ze skupiny produktů prohr prohrtesty ze skupiny produktů prohr Aplikace prohrtesty Vám umožní jednoduchým, ale přesto sofistikovaným způsobem zjišťovat znalosti Vašeho týmu, kolektivu, třídy studentů apod. Stejně jako znalosti,

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.5.112 B2B CENTRUM a.s. 7.2014 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále FZ) se vyhodnocuje, pokud

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora výuky plavání určeno pro žádosti na rok 2017 (a dál) Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Coupa dodavatelské materiály Albert Česká republika, s.r.o. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Pozvánka na Coupa Dodavatelský Portál...

Více

Základní přehled funkcí aplikace VVZ

Základní přehled funkcí aplikace VVZ Základní přehled funkcí aplikace VVZ Účel dokumentu Tento metodický manuál popisuje základní přehled funkcionalit aplikace, tak aby se každý uživatel aplikace mohl rychle a efektivně seznámit s novým prostředím

Více

Jak si prodloužit členství v CDO

Jak si prodloužit členství v CDO Jak si prodloužit členství v CDO Byli váš taneční klub v předchozích letech již evidován v naší databázi a máte své přihlašovací údaje? Pokud je Vaše odpověď ANO, je tento dokument určen právě Vám. Pokud

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení.

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.2. Výchozí obrazovka Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.3. Přihlášení uživatele Zobrazení dialogu pro přihlášení provedete kliknutím na tlačítko

Více

Jak vložit položku do GDSN

Jak vložit položku do GDSN Jak vložit položku do GDSN Tento návod popisuje postup vložení typické hierarchie balení (dále pouze hierarchie) do GDSN. Jedná se o sáček rýže Basmati s GTINem 8594182500257 (spotřebitelská jednotka)

Více

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze

Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze (portál penzijní společnosti Conseq penzijní společnost, a.s.) 1. Popis základních funkcí Můj Conseq - Penze 1 2. Přihlášení do aplikace... 2 3. Základní obrazovka

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová

Více

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ...

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ... NOVINKY VERZE 13.0.0 ze dne 31. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. V rámci aktualizace

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

ANETE, spol. s r.o. MobilKredit

ANETE, spol. s r.o.   MobilKredit ANETE, spol. s r.o. www.anete.com MobilKredit 2016 Obsah 1 Přístup do stravovacího systému pomocí chytrého telefonu... 3 2 Instalace aplikace... 3 3 Uživatel a heslo... 4 3.1 Identifikace uživatele...

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu

Uživatelský manuál. pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Uživatelský manuál pro obsluhu online katalogu na objednávku kazet, tonerů a provozního materiálu Obsah 1. Úvod... 4 2. Přihlášení do online katalogu... 5 3. Úvodní strana... 6 3.1. Informační část...

Více

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Obsah 1 registrace a příhlášení... 3 2 co dělat po přihlášení uživatelské rozhraní... 4 3 Dobití kreditu... 5 4 Naplnění kontaktního adresáře...

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno:

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno: EET v Allegro Tento dokument popisuje implementaci EET v Allegro. Zasílání dat do EET je realizováno vždy v běžném (online) režimu. Allegro samo je online služba a tudíž implementace zjednodušeného (offline)

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup dokládání příloh k Žádosti

Více

Zaměstnanecký portál nastavení a práce v ESO9 PAM

Zaměstnanecký portál nastavení a práce v ESO9 PAM Zaměstnanecký portál nastavení a práce v ESO9 PAM Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00 Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová

Více

JAK NAKUPOVAT (BEZPEČNĚ) V NAŠEM OBCHODĚ? KROK 1. - REGISTRACE KROK 2. - POTVRZENÍ REGISTRACE

JAK NAKUPOVAT (BEZPEČNĚ) V NAŠEM OBCHODĚ? KROK 1. - REGISTRACE KROK 2. - POTVRZENÍ REGISTRACE JAK NAKUPOVAT (BEZPEČNĚ) V NAŠEM OBCHODĚ?... je to jednoduché... stačí si pozorně přečíst následující postup doplněný názornými obrázky a můžete začít! KROK 1. - REGISTRACE Pro nákup v našem internetovém

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Elektronická aukce Jak na to? Lesy České republiky, s.p.

Elektronická aukce Jak na to? Lesy České republiky, s.p. Elektronická aukce Jak na to? Lesy České republiky, s.p. 1.5.2013 Účel prezentace Prezentace je určena všem registrovaným subjektům i budoucím zájemcům o obchod formou Elektronické aukce dříví Lesů ČR.

Více

Program rozvoje venkova ( )

Program rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu

Více

Příručka pro práci v systému edoceo

Příručka pro práci v systému edoceo Příručka pro práci v systému edoceo Mgr. Ilona Trojanová Kontakt: 974 818 208 Email: trojanova.ilona@vlada.cz 1. Úvod Cíl dokumentu Seznámení uživatelů se systémem edoceo, základními kroky přihlášení do

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb. UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro nákup pneumatik a pneuservisních služeb http://lesycr.bestdrive.cz/ Tento manuál je určen pracovníkům, kteří jsou pověřeni nákupem pneumatik a pneuservisních služeb pro svou OJ.

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále také jen FZ) se vyhodnocuje, pokud kritéria přijatelnosti

Více