Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.



Podobné dokumenty
Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty.

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy.

Projekty. Úvodní příručka

z aplikace Access 2003

Microsoft Publisher 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Úvodní příručka. Podívejte se na další možnosti Kliknutím na tuto šipku se zobrazí další možnosti v dialogovém okně.

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 6. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010

Migrace na aplikaci PowerPoint 2010

Google Apps. weby 1. verze 2012

Používání u a Internetu

Příručka Vzdělávacího střediska Konero ke kurzu Milan Myšák

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

InsideBusiness Payments CEE

MS Project Představení, zadávání, úkoly a kalendáře

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Přechod z Google Apps na Office 365 pro firmy

PowerPoint Kurz 1. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/

Formátování pomocí stylů

Pracovat budeme se sestavou Finanční tok. S ostatními se pracuje obdobně. Objeví se předdefinovaná sestava. Obrázek 1

MS Word. verze Přehled programů pro úpravu textu

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

Office podrobný průvodce. Tomáš Šimek

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Po ukončení tohoto kurzu budete schopni

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access

Proč využít SW podporu řízení?

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2017 CARAT "New design"

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

MS OFFICE, POWERPOINT

MS EXCEL. MS Excel

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

EXCEL IV. část. 7. Vzorce a funkceuložení, tisk a doplňky 8. Používané zkratky. Zpracoval: Ing. Pavel branšovský. pro potřebu VOŠ a SŠSE

Tabulkový kalkulátor

Postup přihlášení (první přihlášení)

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Služby Microsoft Office 365

Použití prezentací. K heslovitému sdělení informací. Oživení obrázky, schématy, tabulkami, Nevhodné pro dlouhé texty. Doprovodná pomůcka při výkladu

Obsah. 1 Úvod do Visia Práce se soubory 47. Předmluva 11 Typografická konvence použitá v knize 13

Aplikace Microsoft Office Outlook 2003 se součástí Business Contact Manager

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

STRUČNÝ PŘEHLED MS OFFICE 2007 ANEB CO JE NOVÉHO

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

MS POWERPOINT. MS PowerPoint

Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network)

Základní nastavení systému Windows 7

INFORMATIKA MS WORD GRAFIKA VE WORDU

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS Word MÍRNĚ POKROČILÍ. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

středa A 10 B 20 C 30

Individuální nastavení počítače

Návod na synchronizaci ekasy s ekonomickými systémy. Pohoda idoklad/money Helios Orange

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Návod na tvorbu videa pro žáky ZŠ a SŠ zapojených do projektu,,miluji jídlo, neplýtvám! Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje

CRV Czech Republic je na facebooku!

3 Formuláře a sestavy Příklad 1 Access 2007

Správa obsahu webové platformy

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Návod pro práci s aplikací

KAPITOLA 1 Několik slov o PowerPointu

Word 2007 Word 2007 egon. Spuštění, vzhled, zobrazení dokumentu

Prezentace (Presentation) - ECDL / ICDL Sylabus 6.0

Uživatelské prostředí MS Office 2007

První kroky s aplikací ActivInspire

PowerPoint 2010 Kurz 4

ABRA Software a.s. ABRA on- line

Studijní informační systém KOS ikos přístup pro referenty

Naučte se víc... Metodická příručka pro školy k aplikaci Microsoft Office Access 2007

WORD 2007 grafický manuál

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Pracovní sešit MS Word pokročilý

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

Obsahy kurzů MS Office

MS PowerPoint Každá prezentace by se měla skládat ze tří klíčových částí: 1. Obsah

PREZENTACE ÚPRAVA POZADÍ SNÍMKU

VOZIDLA. Uživatelská příručka SeeMe - Ecofleet. Provozovatel GPS služeb: pobočka ZNOJMO pobočka JIHLAVA pobočka DOMAŽLICE pobočka PRAHA Identifikace

Návod k práci s programem MMPI-2

Co je nového 2018 R2

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE

Bible Quote 6.5 Okno programu

Pracovní prostředí Excel 2010

Průvodce pro přenos dat

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

VYTVOŘENÍ / EDITACE RDP SOUBORU

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem

Transkript:

Úvodní příručka Microsoft Project 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Tuto oblast můžete přizpůsobit tak, aby byly vaše oblíbené příkazy vždycky viditelné. Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Zobrazení nebo skrytí pásu karet Pás karet můžete zobrazit nebo skrýt kliknutím na Možnosti zobrazení pásu karet nebo stisknutím Ctrl+F1. Správa projektů Svoje projekty můžete otevírat, ukládat, tisknout a sdílet. V tomto zobrazení můžete taky změnit možnosti a nastavení účtu. Změna zobrazení V tom správném zobrazení je práce rychlejší. Zvolte Ganttův diagram, Používání úkolů, Týmový plánovač nebo Seznam zdrojů. Zobrazení informací o úkolu v jednom místě Vlevo se zobrazují informace o úkolu přehledně v řádcích a sloupcích. Pravá část znázorňuje informace graficky jako pásy na časové ose všechno v jediném zobrazení. Zobrazení popisů s klávesovými zkratkami Pokud radši používáte klávesnici, stisknutím Alt zobrazíte klávesy umožňující přístup k příkazům na pásu karet. Dobrá zpráva nakonec klávesové zkratky, které jste používali dřív, budou pořád fungovat. Zvětšení a zmenšení zobrazení Přetažením posuvníku lupy zvětšíte nebo zmenšíte měřítko časové osy.

Začínáme s Projectem 2013 Ze všeho nejdřív si asi všimnete, že Project 2013 má zbrusu nový vzhled.. Ale tím to nekončí. Podívejte se blíže a uvidíte, jak moc se toho zlepšilo od Projectu 2007. Místo toho, aby vás Project 2013 postavil před prázdný projekt, uvede vás do univerzálního centra, které vám pomůže začít. Klikněte na Soubor > Nový a začněte se věnovat svému projektu. Čtyři kroky ke správě projektu Pokud je pro vás správa projektu novinkou, Project 2013 vám nabídne skvělou možnost rychlého rozběhu s využitím předdefinovaného Průvodce projektem. Začněte kliknutím na Soubor > Nový > Začínáme. Zatímco přemýšlíte o novém projektu, můžete procházet běžné šablony projektů, importovat údaje z Excelu nebo sharepointového webu, nebo prostě kliknout na Prázdný projekt a vytvořit tím prázdný Ganttův diagram. Taky odsud můžete otevřít dřívější projekty uložené na vašem počítači, ve vaší síti, v Projectu Online nebo případně na OneDrivu. Ve čtyřech krocích tohoto průvodce se naučíte, jak přímo v Projectu plánovat úkoly, vytvářet časovou osu, podávat zprávu o postupu a potom spolupracovat se svým týmem prostřednictvím SharePointu a Lyncu.

Věci, které budete pravděpodobně hledat V seznamu dole najdete některé z běžně používaných nástrojů a příkazů Projectu 2013. Když chcete Klikněte na A pak se podívejte na Otevřít, uložit, exportovat, vytisknout nebo sdílet svůj projekt na SharePointu, OneDrivu nebo v cloudu pomocí Projectu Online Soubor Zobrazení Backstage (klikněte na příkazy na levé straně tohoto zobrazení). Propojit úkoly, zrušit propojení úkolů, vytvořit osnovy úkolů, aktualizovat práci na projektu nebo vytvořit milník Úkol Skupina Plán. Přidat lidi, snížit pracovní vytížení, vytvořit fond zdrojů Zdroj Skupiny Vložit, Přiřazení a Vyrovnání. Vytvořit vizuální sestavu, exportovat sestavu do Excelu nebo Visia nebo porovnat projekty Sestava Skupina Zobrazit sestavy. Nastavit pro svůj projekt směrný plán, vytvořit hlavní projekt nebo vytvořit pro úkoly kódy WBS Projekt Skupiny Vložit, Vlastnosti a Plán. Zobrazit data projektu v Ganttově diagramu, na časové ose nebo v kalendáři Zobrazení Skupiny Zobrazení úkolů, Rozdělené zobrazení a Zobrazení zdrojů.

Prezentování dat projektu Project 2013 vám umožňuje vytvářet líbivé, barevné, profesionální sestavy, aniž byste přitom museli exportovat data do jiného programu. Můžete přidávat obrázky, grafy, animace, odkazy a další prvky prostě všechno, co je potřeba k přehlednému a efektivnímu sdílení informací o projektu s vašimi kolegy nebo zainteresovanými osobami. Trasování cest úkolů Vypadá váš Ganttův diagram jako hromada špaget? U komplikovaných projektů může Ganttův diagram brzy vypadat jako nepřehledná změť čar a pruhů. Pro lepší orientaci proto můžete u každého úkolu zvýraznit řetěz odkazů, neboli cestu úkolu. V Ganttově diagramu klikněte na Formát > Cesta k úkolu. Klikněte na kartu Sestava (novinka v Projectu 2013), potom vyberte požadovanou sestavu. Hodně z nástrojů pro vytváření sestavy jsou stejné pro Excel, Word, PowerPoint a Project. Když kliknete na úkol, všechny jeho předcházející úkoly se zvýrazní jednou barvou a všechny následné úkoly jinou.

Používání Projectu Online Pokud máte Project Online, můžete se skoro odkudkoliv dostat k plné verzi Projectu, a to třeba i z počítačů, které nemají Project 2013 nainstalovaný. Stačí vám jenom připojení k internetu a počítač s Windows 7 nebo novějším. Komunikace s kolegy Pokud ve své organizaci používáte Lync 2013, Project 2013 vám umožňuje být v kontaktu s kolegy z vašeho týmu, a k tomu využívá nové způsoby. Přímo v Projectu můžete sledovat aktuální dění, pokládat ostatním rychlé dotazy, dokonce i vést diskuze o dlouhodobé strategii. Stačí najet myší nad jméno a pak už můžete začít konverzaci pomocí rychlých zpráv, poslat e-mail nebo třeba člověku zavolat. S využitím Projectu Online budete mít díky službě automatických aktualizací vždycky jistotu, že používáte nejaktuálnější verzi. Pomocí videochatu můžete taky od kolegy zjistit nejnovější stav projektu, odpovědět na dotaz účastníka nebo se osobně setkat s dodavatelem na vzdálenost půlky zeměkoule.

Spolupráce s lidmi, kteří dosud nepoužívají Project 2013 Následuje několik věcí, na které byste neměli zapomínat, když sdílíte nebo si vyměňujete soubory s lidmi, kteří používají starší verzi Projectu. V Projectu 2013 Co se stane? Co mám udělat? Můžete otevřít projekt vytvořený v Projectu 2007. Projekt se otevře v Projectu 2013, ale v záhlaví se bude zobrazovat [Režim kompatibility]. Tak jasně uvidíte, že je projekt uložený ve starším formátu souboru, který nerozpoznává novější funkce, třeba časovou osu, ručně naplánované úkoly a nová pole. Pokud chcete využívat všechny dostupné funkce, které Project 2013 nabízí, budete muset převést projekt na nejnovější formát souboru. Před převedením staršího projektu na nejnovější formát souboru zvažte, jestli potřebujete spolupracovat s lidmi, kteří pořád používají Project 2007. Pokud ano, měli byste i dál pracovat v režimu kompatibility. Pokud na projektu už nepracuje nikdo, kdo by používal Project 2007, je nejlepší převést projekt na nejnovější formát. Pokud to chcete udělat, klikněte na Soubor > Uložit. Zobrazí se výzva k uložení projektu ve formátu 2013. Uložíte projekt jako soubor Projectu 2010. Tento projekt se v Projectu 2013 otevře bez omezení jakýchkoli funkcí. Není potřeba provádět žádný upgrade formátu souboru. Projekty ve formátech Projectu 2010 a Projectu 2013se dají sdílet a používat bez převádění. Uložíte projekt ve formátu Projectu 2007. Při převedení projektu na starší verzi formátu Projectu 2007 se vypnou novější funkce, které jsou dostupné v Projectu 2013 (včetně ručního plánování, vytváření vizuálních sestav, nových polí a zobrazení časové osy), ale umožní to zachování kompatibility projektu při sdílení s ostatními lidmi, kteří stále používají Project 2007. Po převedení projektu z formátu Projectu 2013 na starší formát Projectu 2007 je nutné zkontrolovat zobrazení, ve kterých jste možná použili novější funkce, třeba ruční plánování, vytváření vizuálních sestav, nová pole a zobrazení časové osy. Data projektu, při jehož vytváření jste používali nové funkce, možná nebudou viditelná nebo je nebude možné upravit ve formátu Projectu 2007.