Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Mariánské Hory Občanské soužití, O.-Zábřeh Černá skládka, O.-Radvanice Krádež kovového materiálu, O.-Moravská Ostrava Bezpečnost a veřejný pořádek, O.-Jih Stacionární doprava, O.-Poruba Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Jih Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Volné pobíhání psů, O.-Bělský les Zakládání černých skládek, O.-Slezská Ostrava Stacionární doprava, O.-Dubina Ležící osoby, Ostrava Výskyt osob bez přístřeší, O.-Zábřeh

2 Veřejný pořádek, O.-Dubina Doručeno: Řešení MP: Pisatel byl osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, který jej seznámil s činností městské policie, s přijatým opatřením v oblasti zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Seznámil jej s možnostmi řešení a navrhl další spolupráci vedoucí k možné eliminaci negativních jevů.

3 Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den pane řediteli, jelikož mne pracovnice Magistrátu města Ostravy obrátili na Vás, chtěla bych se Vás tímto dotázat, co mám dělat, abych nemusela donekonečna telefonovat na linku 156, a oznamovat popíjení osob na veřejném prostranství v Moravské Ostravě a samozřejmě s tím spojené pořvávání? Nevím přesně kolikrát ani kdy jsem na linku 156 volala, ale popíjející osoby jsou stále ty stejné a v současné době se tato skupina neustále rozšiřuje o další osoby. Je mi jasné, že pravomoce strážníků městské policie nejsou kdovíjaké a danou problematiku řešíte podle přestupkového zákona a rovněž dle vyhlášky Magistrátu města Ostravy, ale byla bych ráda, kdyby se daná věc začala už nějak řešit. Evidentně domluvy nefungují. Co se týče blokových pokut, tak mne se také nikdo neptá, zda na tyto pokuty peníze mám či nemám. A zda se toto popíjení oznamuje na úřad, tak to netuším, ale výsledek je nejspíše stejný jako domluva. Nechci tímto dopisem na nikoho útočit, ale vážně bych byla ráda, aby se daná věc začala nějak řešit. Za odpověď předem děkuji, Řešení MP: Pisatelka byla osobně kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem, který ji seznámil s přijatým opatřením v oblasti zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku.

4 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: Dobrý den, cca 5-10x měsíčně oznamují na linku ,že v OVýškovicích parkují vozidla na žlutě označených pruzích, ale situace se nijak nezlepšuje a proto navrhují je zrušit, protože nemají žádný účel. A to nemluvím o ostatních vozidlech, která parkují kde se dá a lidé musí kličkovat na vlastní nebezpečí, aby bez úhony a bez zranění došli do obchodu, k lékaři, na tramvaj, atd...!!! Zajímavé je, že na číslech neparkuje nikdo na takto označených místech. Obdivují řidiče, že jsou takoví borci a doposud nedošlo k žádné vážnější havárii. Jsem 4 měsíce na nemocenské a neviděl jsem zde žádného policistu za celou dobu!!!! Zajímalo by mi, až dojde k nějakému neštěstí-nedej bože, kdo ponese za to odpovědnost?! Řešení MP: Pisatel byl osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, se kterým problematiku projednal. Sdělil mu opatření činěná městskou policií. Rovněž si vyjasnili některé skutečnosti uváděné v podnětu pisatele. Byly předány kontakty pro možnost řešení dalších podnětů.

5 Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky Doručeno: Dobrý den obracím se na Vás s problémem nedodržování dopravních značek v městské části Ostrava Kunčičky. Na ulici je z obou stran značka zákazu vjezdu nákladních vozidel (s výjimkou dopravní obsluhy). Na ulici v místě bývalé betonárny byl postaven nový sklad a kamiony, které jej zásobují si zkracují cestu právě přes ulici.protože si myslím že kontrola je Vaší kompetenci, obracím se na Vás se žádostí o sjednání nápravy. Pokud to ovšem ve Vaší kompetenci není, obrátím se na státní policii. Odpověď ředitele: Váš podnět ve věci nerespektování dopravního značení byl předán vedoucímu oblasti k přijetí opatření. Problematikou se strážníci zabývali již před obdržením Vašeho podnětu. Všechna zjištěná protiprávní jednání jsou řešena dle platné legislativy. Ve věci jste byla rovněž osobně kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s Vámi podnět projednal. Seznámil Vás s přijatým opatřením. Strážníci se v rámci běžného výkonu služby budou problematikou zabývat i nadále.

6 Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Mariánské Hory Doručeno: Dobré odpoledne, ve Zpravodaji Mariánských Hor a Hulvák jsem se dozvěděl o u, na který můžou občané psát o nepořádku na ulicích v našem obvodu. V odvodu žiji půl rok, kde chodíme s přítelkyní na tramvajovou zastávku a upřímně tolik nepořádku jsem v životě nikdy nikde neviděl. Na ulici jsme od Září neviděli ani jednou člověka, který by tam uklízel nepořádek, a že je tozapotřebí, zasílám první dvě fotografie. To je ale pořád nic oproti ulici, kde codruhý den to vypadá u kontejneru opravdu špatně, a poté aby toho nebylo málo takbezdomovci, narkomani a nepřízpůsobilý, kterých se tu nejen kvůli herně u zastávky, která je mimochodem pěkně nechutná, zdržuje opravdu hodně, vše roztahají po celé ulici, což je opravdu síla. Aby toho nebylo málo, tak tito lidé zde kálejí, jak už spodkem tak vrchem a chodit kolem toho do práce a školy je opravdu nechutné. Na závěr nevím jestli to můžu psát do toho u, ale nevím na jaký jiný, takže vracíme se opět k těm lidem již výše zmíněných a týká se to bezpečí po setmění, kde člověk má strach jít, kde se tyto individua zdržují a napadají obyčejné občany. Shrnutí: Prosím o uklizení ulice kolem kontejnerů a injekční stříkačky na chodníčku naproti kontejnerům a nějak způsobem zvýšit bezpečnost. Děkuji a s přáním hezkého dne Řešení MP: V lokalitě byl navýšen výkon služby se zaměřením na dodržování místních záležitostí veřejného pořádku. Pisatel podnětu byl kontaktován a celá problematika, včetně způsobu řešení a přijatého opatření mu byla sdělena.

7 Občanské soužití, O.-Zábřeh Doručeno: Na základě stížností nájemců obytného domu, Ostrava Zábřeh o shromažďování se dospívající mládeže v tomto domě, jejích hlučného chování a devastaci majetku, Vás žádáme o provádění četnějších pochůzek jak v okolí domu, tak ve společných prostorách tohoto domu. Řešení MP: Ve věci byl kontaktován domovník, který byl seznámen s přijatým opatřením, postupem řešení a možnostmi městské policie. Na problematiku se zaměřil místně příslušný strážník-okrskář, který si s domovníkem domluvil další spolupráci při řešení problematiky.

8 Černá skládka, O.-Radvanice Doručeno: Dobrý den, na ulici, vznikla černá skládka odpadů (smetí, cosi bílého asi polystyrén, pneumatiky,...). Dochází ke znečištění okolních pozemků, lehký odpad při větru létá na pozemky až za řeku (některé jsou naše), dochází k zapalování pneumatik (z čehož je opravdu příšerný zápach, a to nemluvím o tom, že se ten oheň může vymknout kontrole), navíc je to poblíž řeky, kdo ví co z toho do vodního toku "uteče". Omlouvám se, jestli tento problém nespadá do Vaší kompetence, ale nikde jsem o černých skládkách a o tom jak postupovat, nic nenašla. V případě, že problém černých skládek neřešíte, mohli by jste mi prosím napsat, kde se tyto záležitosti hlásí, nebo na koho se mám obrátit? Odpověď ředitele: na podkladě Vámi zaslaného písemného oznámení, které se týkalo problému černé skládky, bylo zjištěno, že se oznámení zakládá na pravdě. Jelikož pachatel nebyl zjištěn, bude vyzván majitel pozemku, aby zjednal nápravu. Strážník-okrskář Vás rovněž kontaktoval a sdělil Vám informace k řešení a postupu městské policie. V rámci výkonu služby se místně příslušný strážník-okrskář na problematiku zaměří, aby eliminoval riziko vzniku další skládky. Budete-li mít poznatky v této věci nebo budete svědkem zakládání černé skládky, neprodleně věc oznamte na linku 156. Na místo bude vyslána hlídka zjednat nápravu.

9 Krádež kovového materiálu, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobry den, nemam cas na podavani TO, ale v tydnu od do dochazi v okoli ulice ke kradezim zeleznych prvku /zabradli, rosty, nájezdy/ Zasilam odkaz na videozaznamy z kradeze (u delsiho zaznamu se dej odehrava v 00:26 a dale). Ke kradezim dochazi temer se zeleznou pravidelnosti od 00:00-01:00. Prozatim tu zbyva jeste kousek zabradli, takze predpokladam ze si dnes nebo pozdeji dojdou i pro zbytek... Pachatele jsou dva. Zelezo lze najit ve sberne (byl jsem se podivat, ale neresil jsem s nikym nic). Řešení MP: Ve věci byl kontaktován pisatel, se kterým byla celá záležitost projednána. Byl seznámen se způsobem řešení celé záležitosti a přijatým opatřením ze strany městské policie. V lokalitě byl navýšen výkon služby se zaměřením na zcizování kovového materiálu a pohyb podezřelých osob.

10 Bezpečnost a veřejný pořádek, O.-Jih Doručeno: Dobrý den,predem mejlu bychom chteli pochválit deník,jste nasimi oblibenými informacnimi novinami.jinak bychom chteli upozornit na nebezpeci v okoli ubytovny hotelovy dum v Ostrave-Hrabuvce a taky O-Dubine,v noci okrádají cigani,ale jeste horsi jsou takoví ti pubertáci,vyhledavaji bitky,hlavne u heren a automatu,hospod,vsak i jinde,a v noci chodí divne skupiny a rvou zig hajl a podobne,dnes z pátku na sobotu od 3hodin ráno az do 6h rvali,neslo spát,jako at s tim nekdo neco delá!!!to uz zavani fasismem,no chceme akorat v noci klidne spat a ne at slusne lidi rusi v noci takovi hajzli s prominutim Odpověď ředitele: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš podnět ve věci narušování veřejného pořádku v okolí hotelového domu a na sídlišti Dubina. Problematika v okolí hotelového domu je již delší dobu řešena městskou policií ve spolupráci s Policií ČR. V jeho okolí, ale i v okolí jiných ubytoven na území městského obvodu, je prováděn zvýšený výkon služby se zaměřením na eliminaci negativních jevů spojených s větším výskytem nepřizpůsobivých a sociálně slabších občanů. V pravidelném kontaktu se zodpovědnými zaměstnanci zařízení jsou místně příslušní strážníci-okrskáři, kteří řeší jednotlivé problematiky a zjištěné skutečnosti pak předávají kompetentním subjektům, se kterými strážníci-okrskáři při dohledu na dodržování obecně závazných právních předpisů spolupracují. Rovněž rušení nočního klidu skupinkami osob je v řešení městské policie. Pravidelně se zvyšuje výkon služby v nočních hodinách v okolí zábavních center a jiných zařízení otevřených v nočních hodinách. Zjištěná protiprávní jednání strážníci řeší dle platné legislativy. Je však nutné rovněž uvést, že městská policie je povinna úkoly plnit na území celého města Ostravy a s omezeným počtem sil a prostředků není v našich silách v každé lokalitě mít nepřetržitý výkon služby. Maximálně proto vítáme spolupráci občanů, kteří nám oznamují páchání protiprávního jednání, čímž se sami podílejí na řešení událostí, neboť na základě oznámení je na místo vysílána hlídka událost řešit a činit opatření k nápravě. Tato spolupráce nám umožňuje operativně řídit výkon služby a zajistit dohled strážníků na větším území města. Chtěl bych Vás proto rovněž požádat o spolupráci. Budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte tuto skutečnost na linku 156 nebo na stálou službu oblasti Hrabůvka (tel. č ). Vzájemnou spoluprací se nám jistě podaří popsanou problematiku eliminovat. Děkuji a jsem s pozdravem

11 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: na základě žádosti o zvýšený počet kontrol v lokalitě náměstí jsem pověřil vedoucího oblasti Martinovská přijetím opatření, které by přispělo k zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu a zachování průjezdnosti pozemních komunikací. Od počátku roku do bylo strážníky řešeno 22 přestupků spáchaných nerespektováním dopravního značení B1 s dodatkovou tabulkou omezující tento zákaz. Hlavní příčinu v neutěšené dopravní situaci v této lokalitě spatřujeme zejména v akutním nedostatku parkovacích míst, resp. 110 parkovacích míst na 284 bytových jednotek ve čtyřech výškových domech a provozu České pošty, která zde nemá pro klienty vyhrazená parkovací místa. I přes tento stav je průjezd pozemních komunikací pro vozidla složek IZS zachován. Strážníci se budou nadále v rámci běžného výkonu služby problematikou bezpečnosti účastníků silničního provozu a zachování průjezdnosti pozemních komunikacích v lokalitě zabývat.

12 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Jih Doručeno: Dobrý den, nevím na koho se mám obrátit proto píšu sem a věřím,že to budou číst ti správní lidé. Mám dvě věci. jednu tázku a jednu prosbu. Ta otázka zní: prosím vás kdo rozhoduje o tom kam se budou vysazovat nové stromky? Ptám se protože dneska jsem se opravdu nestačila divit, co se nám děje kolem našeho domu. Před domem byl nedávno odstraněn jeden strom který stínil oknum... a ejhe najednou jsou tu vysazené nové stromečky o kousek dál které budou za pár let opět stínit byty v domě a na opačné straně domu, kde je dětské hřiště a velká travnatá plocha, kde kluci často hrávají fotbal, se najednou objevil jeden jediný stromeček., který tam nejen vypadá docela komicky na tak veké ploše jeden jediný, ale taky bude zavazet dětem při hraní. Nemluvě o jediném kopci široko daleko, kde mužou děti v zimě sankovat a bobovat a ejhle vysadili jsme stromky:-) já chápu že se snažite dělat více zeleně,ale trošku nechápu,kdo vybírá lokality a jak přemýšlí a zda se řídí jen nějakým plánkem a nebo se na těch místech kde se vysazuje byl ten dotyčný podívat :-( a prosbička se týká psích exkrementů. Vím že policisté to udajně kontrolují,ale u nás je není vidět vubec a tj docela problém. protože spousta pejskařů a hlavně s velkými plemeny chodí psi venčit právě k výše zminovanému dětskému hřišti a pískovišti které je přes cestu tudiž tady s dětmi kličkujeme mězi hovínky a děti se nám v tom bohužel i krásně vyválejí, když upadnou a přitom za domem je les. Já osobně jsem se ohradila a par lidem něco řekla, ale bylo mi dokonce i vyhrožováno at se starám o sebe aby se mi něco nestalo...:-( takže já moc nezmužu. Při vítání občánků, nám pán starosta řekl, že se na něho mužeme kdykoliv obrátit a já se proto obracím s prosbou zda by se s tím nedalalo něco dělat. Je mi jasné že nelze oplotit všechna hřiště a pískoviště obzvlášt když se ted budou stavět nové, ale něco by se vymyslet mělo. Jinak za chvíli tu budeme mít hovínkové pole:-( co takhle policity v civilu? protože když člověk vidí policistu v uniformě tak si dá pozor. Pomohlo by to jak nám s dětmi tak i vaší kase, protože to by bylo vybraných penízků od nezodpovědných majitelů. Moc děkuju za Váš čas i vyjádření se k situaci. Odpověď ředitele: pisatelka byla ve věci svého podnětu osobně kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ní problematiku znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy projednal. Vysvětlil jí činnost městské policie v této oblasti, způsoby řešení i možnost oznámení páchání protiprávního jednání.

13 Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Doručeno: Odpověď ředitele: místní záležitosti veřejného pořádku v Ostravě-Přívozu patří mezi stěžejní úkoly strážníků městské policie v oblasti. V rámci hlídkové a obchůzkové služby přispívají strážníci k bezpečnosti osob a majetku. Při plnění těchto úkolů úzce spolupracujeme s Policií ČR.

14 Volné pobíhání psů, O.-Bělský les Doručeno: Dobrý den, nevím, kam přesně směřovat svou připomínku, obracím se proto na tuto neutrální adresu. Chtěla bych upozornit na velmi častý výskyt volně pobíhajících psů (v doprovodu majitele!) v lokalitě Ostrava Bělský les. Podle vyhlášky soudím, že psi bez vodítka tam nemají co dělat. Sama chodím do lesa běhat a volně pobíhající pes je pro běžce (popřípadě cyklistu či rodiny s dětmi) velmi nepříjemný až nebezpečný. Pořád je to zvíře, já jsem běžící objekt a hlášky majitelů typu vždyť on si jen hraje neuznávám! Mohli byste nějakým způsobem majitele psů upozornit, že v Bělském lese si své zvíře hlídat prostě musí. Děkuji Vám za reakci. Řešení MP: pisatelka byla kontaktována místně příslušným strážníkem-okrskářem a celou problematiku spolu projednali. V lokalitě byla přijata potřebná opatření k eliminaci páchání porušování obecně závazné vyhlášky, kterou se upravují pravidla pro volný pohyb psů na veřejném prostranství.

15 Zakládání černých skládek, O.-Slezská Ostrava Doručeno: Dobrý den, chci Vám nahlásit černou skládku v okrsku E11, na břehu vedoucímu ke kolejím už NĚKOLIK DESÍTEK METRŮ rozšířená černá skládka.. Tato skládka bohužel roste před očima, nejdříve se tam povalovaly jen PET lahve,ale už se tam válí i matrace, starý sporák nebo co to je a skládka se rychle šíří a s ní se tu opět objeví potkani.. Předem děkuji za vyřešení této nepříjemnosti a přeji hezký den. Odpověď ředitele: městská policie se problematikou zakládání černých skládek nebo nedovoleného odkládání odpadu na místa, která k tomu nejsou určena, zabývá a řeší je v rámci běžného výkonu služby. V předmětné lokalitě působí místně příslušný strážníkokrskář, který aktivně v této oblasti koná. Dokladem jsou oznámení místně příslušnému správnímu orgánu, v jehož kompetenci jsou kroky spojené s dalším řešením zjištěné skládky. K prevenci před zakládáním černých skládek strážník-okrskář rovněž vyvíjí aktivitu a to nejen pochůzkovou službou, ale i předáváním poznatků o možnostech řešení, které vyplývají ze zkušeností nasbíraných v průběhu výkonu služby. Jelikož se jedná o soukromé pozemky, není řešení snadné. V lokalitě využíváme i technické prostředky, které nám pomáhají odhalit původce černých skládek. Z naší strany činíme vše, co je v naší kompetenci a našich možnostech.

16 Stacionární doprava, O.-Dubina Doručeno: č č ě Řešení MP: městská policie se problematikou špatného parkování v městské části Dubina zabývá v mezích svých kompetencí a rozsahu stanoveném příslušnými právními předpisy.

17 Ležící osoby, Ostrava Doručeno: Můžete nás ušetřit takových situací, jako v budce na zast. tramvají DPO? V neděli ráno v 6:00 hodin... Pominu, že to tam smrdí jako na záchodku (močením), také se tam kouří (mladiství) aby je nebylo vidět... Řešení MP: městská policie při plnění úkolů zaměřuje svou pozornost i na osoby pod vlivem alkoholu, osoby bez přístřeší. Dochází-li k porušování právních předpisů nebo je-li ohrožen život či zdraví osob, je vždy činěno příslušné opatření.

18 Výskyt osob bez přístřeší, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den přeji,již celou zimu i nyní na jaře jezdívám denně ve směru Zábřeh a Hrabůvka.V zatáčce na stoupání naproti na svahu stojí několik stanu,které obývají bezdomovci,ne že je kolem hrozný nepořádek,svah je jedno smetiště a dokonce jsem si všimnul,že došlo k výřezu mnoha stromů,aby pravděpodbně měli čim topit...je s podivem,že v takto exponovaném místě si této věci nikdo nepovšimnul a neupozornil městskou policii.činím tak tímto způsobem a žádám o nápravu Odpověď ředitele: řešením Vašeho podnětu byl pověřen místně příslušný strážník-okrskář, který osoby bez přístřeší kontaktoval a vyzval je k zjednání nápravy, tedy úklidu okolí. Osoby byly poučeny ve věci záboru prostranství, udržování pořádku. Byly jim předány kontakty na azylové domy a jiné organizace poskytující osobám bez přístřeší pomoc s tím, že osoby jakoukoliv pomoc odmítly. Strážník na místě rovněž prověřoval informaci o výřezu stromů, ale vizuální kontrolou žádný výřez dřevin nezaznamenal. Strážník-okrskář se bude nadále v rámci výkonu služby zaměřovat na dohled na udržování pořádku na veřejném prostranství v lokalitě.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu 160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, PRO VNITŘNÍ POTŘEBU kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (opr. tisk. chyby SIAŘ PP ČR čá. 170/2011)

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Přítomni: Omluveni: Hosté: p. Al-Rashyová, p. Holubová, PhDr. Lišková, p. Menclová, J. Borková, p. Novotný, Ing. Hamplová, p. Šťastná, p.

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Informativní zpráva o bezpečnostní situaci v Lysé nad Labem za rok 2015 Zpráva se předkládá z důvodu: Informativní zpráva

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009

Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009 Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009 Po třech kvartálech s přebytkem Rada města vzala na vědomí zprávu finančního odboru o rozboru hospodaření ve třetím čtvrtletí roku 2009. Rozpočet města

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Otázky platné od 1.1.2014

Otázky platné od 1.1.2014 Kontrolní otázky podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů 1. Při přepravě dítěte vozidlem

Více

Č. j.: S 122/01-123/01-152/3415/01-Po V Brně dne 17. srpna 2001

Č. j.: S 122/01-123/01-152/3415/01-Po V Brně dne 17. srpna 2001 Č. j.: S 122/01-123/01-152/3415/01-Po V Brně dne 17. srpna 2001 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení vedeném pod č.j. S 122/01-152 zahájeném dne 18. 6. 2001 a ve správním řízení vedeném

Více

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014)

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Termín konání zasedání: 11. září 2013 od 17:00 hod. v budově ÚMČ, Brno-Jundrov, Veslařská

Více

Úkoly MP a povinnosti strážníka (vybrané části zákona)

Úkoly MP a povinnosti strážníka (vybrané části zákona) Zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii Úkoly MP a povinnosti strážníka (vybrané části zákona) (1) Obecní policie je orgánem obce, který zřizuje a zrušuje obecní zastupitelstvo obecně závaznou vyhláškou.

Více

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Policie ČR, OOP Frýdlant Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Každou společnost provází negativní jev, a to kriminalita. Účinná kontrola by měla být jednou ze základních funkcí demokratické

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Miroslav Mann, velitel městské policie; Komise pro

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

Zvířata jakožto věci nalezené, opuštěné a ztracené.

Zvířata jakožto věci nalezené, opuštěné a ztracené. 1 DOBROVOLNÝ EKOLOGICKÝ SPOLEK ochrana ptactva Záchranná stanice živočichů Plzeň Zábělská 75 312 00 Plzeň Zvířata jakožto věci nalezené, opuštěné a ztracené. Jak postupovat když? Karel Makoň, Mgr. Jana

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna senátní volební obvod 63 Přerovsko Elena Grambličková s citem a porozuměním SLOVO PŘEDSEDY Vážení spoluobčané, jsem si vědom, že jste možná ještě z loňského roku

Více

Analýza postojů občanů Krásné Lípy ke kriminalitě ve městě Výsledky dotazníkového šetření

Analýza postojů občanů Krásné Lípy ke kriminalitě ve městě Výsledky dotazníkového šetření 2009 Analýza postojů občanů Krásné Lípy ke kriminalitě ve městě Výsledky dotazníkového šetření Cílem šetření bylo zmapovat názory a postoje obyvatel Krásné Lípy ke kriminalitě a vandalismu v Krásné Lípě

Více

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 O BVODNÍ ŘEDITELSTVÍ P OLICIE PRAHA I Kancelář ředitele Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 Počet listů: 10 Přílohy: 3/7 Zpráva o bezpečnostní situaci na území MČ Praha 1 za rok 2014

Více

Důvodná žádost o přezkoumání postupu policejního orgánu a dohled na výkon MSZ ve věci 5 Zn 1341/2011

Důvodná žádost o přezkoumání postupu policejního orgánu a dohled na výkon MSZ ve věci 5 Zn 1341/2011 Krajské státní zastupitelství v Brně Mozartova 3 601 52 Brno Důvodná žádost o přezkoumání postupu policejního orgánu a dohled na výkon MSZ ve věci 5 Zn 1341/2011 Žádám Krajské státní zastupitelství v Brně,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011 Vypracoval : Stanislav Procházka ředitel Městské policie KLADNO Obsah : 1. Úvod 2. Oblast personální práce a vzdělávání 3. Činnost městské policie 3.1

Více

Informace občanům obce Svésedlice

Informace občanům obce Svésedlice Informace občanům obce Svésedlice Vážení spoluobčané, 3/2016 v posledních dnech se nám bohužel rozmohl jeden nešvar ve Zmolách. Z podzimní výsadby se zde ztratilo několik nově vysazených stromků. U každého

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok 2009

Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok 2009 Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz V Litovli 1. 3. 2010 Zpráva o činnost Městské policie Litovel za rok

Více

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9.

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE Územní odbor Olomouc obvodní oddělení Olomouc 3 Olomouc 9. února 2015 Z P R Á V A o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 1/2016 ze dne 14. června 2016, kterým se stanoví režimová a bezpečnostní

Více

Schůzka zástupců obce s domovními důvěrníky na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 23. dubna 2012

Schůzka zástupců obce s domovními důvěrníky na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 23. dubna 2012 Schůzka zástupců obce s domovními důvěrníky na sále Kulturního domu v Rudolticích dne 23. dubna 2012 Zahájení v 16.00 hod. Účast: - z celkového počtu 28 domovních důvěrníků přítomno 26 (viz prezence) -

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5

VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5 VNITŘNÍ ŘÁD DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 5 Zpracoval: Mgr. Jiří Dolejš, ředitel Domu dětí a mládeže Praha 5 Praha 1.9.2011 1 Vnitřní řád Domu dětí a mládeže Praha 5 I. Úvodní ustanovení čl. 1. Zřízení právního

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2007

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2007 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2007 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Třeboň za rok 2007. Městské policie 2. Personální oblast Počet pracovníků

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Občanské průkazy Při žádosti o první občanský průkaz musí žadatel doložit: - 1 fotografii - rodný list - platný cestovní doklad ( jen pokud jej má) - osvědčení o státním občanství

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 08. 01. 2014 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Dělá radnice dost pro čistší životní prostředí?

Dělá radnice dost pro čistší životní prostředí? Tisková zpráva 2.9.2014 Dělá radnice dost pro čistší životní prostředí? Že je Přerov městem se špatným životním prostředím, je všeobecně známo, že jsou tu ale provozy tvořící špičku v jeho znečišťování

Více

Říjen - 2007 3 speciál

Říjen - 2007 3 speciál Říjen - 2007 3 speciál Co se nám ve Štěpánkovicích líbí nelíbí! Vážení spouobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné číslo našeho zpravodaje. Na přípravě tohoto vydání zpravodaje se podíleli především

Více

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR MĚSTO PŘÍBOR - MĚSTSKÁ POLICIE Zpráva MPP za rok 2012 BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR Obsah 1 Ustanovení, činnost... 2 2 Personální a technické zajištění činnosti... 2 2.1

Více

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Hlavi ka.indd 1 28.10.2007 15:14:55 Obecní úřad Hudlice přeje všem krásné a pohodové prožití Vánoc a v roce 2010 hodně zdraví, osobní spokojenosti, štěstí a lásky Strana

Více

Popis realizace poskytované služby: Free klub nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62

Popis realizace poskytované služby: Free klub nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62 1. Poslání Popis realizace poskytované služby: Free klub nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62 Posláním služby je poskytovat dětem a mládeži v lokalitě Ostrava Kunčičky bezpečný prostor, odbornou

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky

Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky Základní škola a Mateřská škola Nýřany, příspěvková organizace, 330 23 Nýřany, Školní ul. 901 Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky Vypracoval : Mgr.Jiří Loritz Pedagogická

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním a vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění jako

Více

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi MratíNoviny listopad 2015 Nezávislý mratínský měsíčník VIII. ročník vydání č. 83 Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi B líží se devátý ročník staročeského mratínského jarmarku a současně

Více

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3)

Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Jak na první airsoftovou akci? (díl. 3) Dnešní díl se bude věnovat balení a cestování na akci. Na co si dát pozor, na co nezapomenout. Balení na akci Předpokládejme, že nejedete autem, protože jinak je

Více

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM 31.5.2012 Den s Technickými službami AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM PLAKÁT PROGRAM PROGRAM na Den s TS dne 31. 5. 2012 Program: 08:00 ukončení návozu techniky

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Účinnost od 01.01.2016 Aktuální verze 294 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2015, kterou se provádějí

Více

TEXTOVÁ ČÁST DOTAZNÍKU ZKRÁCENÉ VÝSLEDKY

TEXTOVÁ ČÁST DOTAZNÍKU ZKRÁCENÉ VÝSLEDKY TEXTOVÁ ČÁST DOTAZNÍKU ZKRÁCENÉ VÝSLEDKY TEXTOVÉ DOPLNĚNÍ PRVNÍ OTÁZKY HODNOCENÍ ÚROVNĚ RŮZNÝCH OBLASTÍ Požadavek, námět, stížnost Počet opakování stížnosti na jednotu 19 cyklostezka chybí 15 bezbariérový

Více

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy Z P R Á V A o činnosti Městské policie hl. m. Prahy za rok 2005 ve srovnání s rokem 2004 Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š ředitel Městské policie hl. m. Prahy - 2 - O B S A H 1. Úvod... 3 2. Výsledky

Více

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY 2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY počet počet procento OTÁZKA Č. 1 VYPLŇTE ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SVÉ OSOBĚ VĚK A VZDĚLÁNÍ Věk Do 18 let 1 1% 19-40 let 57 38% 41 61 let 40 26% Nad 60 let 54

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha západ, příspěvková organizace se sídlem Slapy 50, 25208 Slapy ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: SM 4/2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Renata

Více

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE

MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE MŮJ ŽIVOT S JERRYM PAVLA TOOLE Copyright 2016 Pavla Toole Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 ISBN epub formátu: 978-80-7536-065-6 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-7536-066-3

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha /20. ledna 2016 ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 2. února 2016 Vážený pane, v reakci na Vaši žádost, kterou Český telekomunikační

Více

Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, 785 01 Šternberk 1, datová schránka gibb3m2

Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, 785 01 Šternberk 1, datová schránka gibb3m2 Újezdní úřad vojenského újezdu Libavá Náměstí 2, Libavá-Město Libavá, 785 01 Šternberk 1, datová schránka gibb3m2 V ý n o s č. 1/2014 Újezdního úřadu vojenského újezdu Libavá Na území vojenského újezdu

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní základní škola ve Veselí nad Moravou Školní 698, IČ: 71340939 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 35. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Č.j.: 35/2015 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4

Více

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová Můžete si myslet, že půjčit si zápalku na ulici je docela jednoduchá věc. Ovšem každý člověk, který to kdy zkusil, vás ujistí, že tak to rozhodně není. A každý

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2011 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod. Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci?

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 8. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 1. Zpravodaj Cotkytle rvenec, srpen, září, 3/2003 če Chaloupka v Herborticích Máme tady léto, nejteplejší a jedno z nejhezčích

Více

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011.

Zápis č.9/2011. Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. Závodní výbor ZO OS DOSIA při DPO a.s. Zápis č.9/2011 Z řádného zasedání - závodního výboru + místopředsedů ZO OS DOSIA při DPO a.s. a vedení společnosti, konaného dne 10. 05. 2011. ZV jednal ve složení

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA. odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra

SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA. odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra SVĚT OČIMA DĚTÍ 2016 13. ROČNÍK SOUTĚŽE MINISTERSTVA VNITRA odbor tisku a public relations Ministerstvo vnitra Dětskou soutěž pořádá: Odbor tisku a public relations V Praze dne 30. března 2016 Cíl projektu

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992 vyhláškou

Více

MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA

MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA Příloha č. 1 usn. ZM5 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 07/2011 o zabezpečení veřejného pořádku při chovu a pohybu psů a jiných zvířat Zastupitelstvo města Česká Skalice

Více

Obsah. Obecná ustanovení

Obsah. Obecná ustanovení Š K O L N Í Ř Á D Obsah 1. Základní principy...3 2. Chování žáků...3 3. Práva a povinnosti zákonných zástupců...4 4. Zacházení s učebnicemi, školními potřebami, školním majetkem...4 5. Ochrana zdraví žáků...5

Více

ÚKOLY PRO STAVITELE HRADU

ÚKOLY PRO STAVITELE HRADU 1 V následujících listech si zahrajete na stavitele, jejichž hrad musí odolat útoků nepřítele. Budete muset najít nejlepší místo na jeho stavbu, vymyslet co nejlepší podobu, zvolit nejlepší taktiku obrany.

Více

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL (u viníka DN) OPL (u viníka

Více

STANOVY. Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice. !Tyto vnitřní stanovy jsou povinni dodržovat členi i nečleni ZKO! - 1 -

STANOVY. Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice. !Tyto vnitřní stanovy jsou povinni dodržovat členi i nečleni ZKO! - 1 - STANOVY Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice!Tyto vnitřní stanovy jsou povinni dodržovat členi i nečleni ZKO! - 1 - Článek 1 Historie Základní kynologická organizace Plzeň - Křimice je pokračovatelem

Více

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace. Příloha č. 3 Školního řádu

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace. Příloha č. 3 Školního řádu Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Příloha č. 3 Školního řádu Postup školy při výskytu podezřelé látky a při podezření na užití omamné látky žákem Doporučené postupy školy

Více

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013

Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Přehled činnosti v oblasti prevence kriminality a sociálně patologických jevů v roce 2013 Skupina prevence kriminality Činnost skupiny prevence kriminality a samotných lektorů preventivních programů byla

Více

Upozornění na některá ustanovení zákona č. 500/2004 Sb. (dále jen správní řád ):

Upozornění na některá ustanovení zákona č. 500/2004 Sb. (dále jen správní řád ): Metodická pomůcka k povolování kácení dřevin rostoucích mimo les podle 8 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZOPK ) a vyhlášky č. 189/2013 Sb., o

Více

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com Základní rozdíly v silničním provozu mezi Anglií a Českou republikou Na úvod tohoto článku bych rád zapátral trochu v historii silniční dopravy. Ještě v dobách kdy lidé neměli ponětí o dopravním prostředku

Více

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Noční přechod pro chodce z pohledu řidiče. Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Co je vlastně přechod pro chodce Přechod pro chodce je místo na pozemní

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Jsme v Evropě. U nás doma v České republice. Je sedm hodin ráno. Maminka v kuchyni připravuje snídani a volá: Aničko, vstávat! Volá už potřetí.

Jsme v Evropě. U nás doma v České republice. Je sedm hodin ráno. Maminka v kuchyni připravuje snídani a volá: Aničko, vstávat! Volá už potřetí. Jsme v Evropě. U nás doma v České republice. Je sedm hodin ráno. Maminka v kuchyni připravuje snídani a volá: Aničko, vstávat! Volá už potřetí. Aničce se z jejího pelíšku moc nechce. Jsme v Africe. Je

Více

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Stránka 1 z 8 Odpovídalo 255 zástupců rodin. Vyhodnocení výzkumu KP 2014 Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Výzkum byl vyhodnocen celkově a dále podle počtu dětí v rodinách. Ve výzkumném souboru

Více

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy

Základní škola Hluk, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk. Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy se sídlem nám. Komenského 950, 68725 Hluk Š K O L N Í Ř Á D Vypracoval: Mgr. Marie Galdová, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 1. 9. 2015 Směrnice nabývá platnosti dne: 1. 9. 2015 Směrnice

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 58A 16/2013-24 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem JUDr. Petrem Indráčkem v právní věci žalobce: R. C., zastoupeného JUDr. Ing. Ondřejem Horázným, advokátem

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více