Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci září 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí v okolí školských zařízení, O.-Poruba Narušování veřejného pořádku dětmi, O.-Poruba Rušení nočního klidu, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Dubina Dopravní situace v obytné zóně, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Výškovice Stacionární doprava, O.-Poruba Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Dubina Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Netolerance řidičů motorových vozidel vůči chodcům, Ostrava Stacionární doprava, O.-Zábřeh Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku, O.-Moravská Ostrava Volně pobíhající psi, O.-Poruba Rušení nočního klidu, O.-Přívoz Stacionární doprava, O.-Poruba Veřejný pořádek a občanské soužití, O.-Vítkovice Stacionární doprava, O.-Poruba Kontrola dodržování pravidel silničního provozu, O.-Zábřeh Dynamická doprava nákladní automobily, O.-Poruba Jízda cyklistů po chodníku, O.-Hrabová Dynamická doprava vjezd kamionů, O.-Hrabůvka, Dubina Stání vozidel na chodníku, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava

2 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci zhoršené bezpečnostní situace v okolí areálu v Ostravě-Vítkovicích kontaktoval místně příslušný strážník-okrskář předsedu Centra pro rodinu a sociální péči z.s. i zástupce dalších institucí působících v tomto areálu, aby je seznámil s přijatým opatřením a způsoby řešení zjištění páchání protiprávního jednání, včetně předání telefonních kontaktů na pracoviště městské policie, kde mohou občané oznamovat podezření ze spáchání protiprávního jednání nebo výskyt podezřelých osob. Strážník-okrskář se s těmito osobami domluvil na další spolupráci. Pisatel vzal uvedené skutečnosti na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadoval.

3 Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, moc vás prosím o častější dohled, hlavně v odpoledních a večerních hodinách v okolí našich škol a také mateřské školky. Asi před 2-3 týdny shořela popelnice u MŠ a nyní u Sportovního gymnázia a rovnou 4. Vím, že nemůžete být všude, ale moc nescházelo a mohlo toho hořet více než jen popelnice a to z důvodu křoví a stromů v blízkosti ohniska požáru. Předem Vám děkuji za pochopení a ochotu s tím něco dělat a přeji krásný den Odpověď ředitele: Ve věci žádosti o častější kontroly v okolí Sportovního gymnázia a Mateřské školky v Ostravě-Zábřehu a to především v odpoledních a večerních hodinách, sděluji následující. Strážníci městské policie již v místě provádějí zvýšený výkon služby se zaměřením na protiprávní jednání, ke kterému v minulosti docházelo. Místně příslušný strážník-okrskář je v kontaktu s vedením školského zařízení, kdy případné problémy se snaží řešit okamžitě. V uvedené lokalitě bude i nadále probíhat posílený výkon služby samozřejmě s ohledem na potřeby výkonu služby.

4 Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, dovolte mi vyjádřit připomínku k poněkud nevhodnému způsobu řízení dopravy strážníky v křižovatkách. Jsem řidičem, který těmito místy projíždí (jako mnozí) každý den oběma směry a nad počínáním některých strážníků mi zůstává rozum stát. Předem bych chtěl zdůraznit, že vítám aktivitu Městské Policie Ostrava v řízení dopravy v době velkého množství uzavírek ve městě. Smutné ovšem je, že se strážníci ve snaze umožnit plynulý provoz ve směru z Poruby nepodívají, co svým počínáním způsobují v opačném směru. Řidiči jedoucí z Poruby mají díky činnosti strážníků umožněn dokonce ještě plynulejší provoz než bylo v těchto místech obvyklé před zahájením uzavírek, nicméně v opačném směru se díky neustálému zastavování dopravního proudu tvoří dlouhé několikasetmetrové kolony. Přenesení kolony z jednoho směru do druhého není řešením, doprava by měla být organizována vyrovnaně. Uvědomuji si, že s koncem prázdnin objem dopravy narostl, a také fakt, že strážníci v křižovatkách nemohou v reálu vidět délku kolony aut jedoucích do Poruby. Ale přesto - nebylo by možné instruovat strážníky ve smyslu vyrovnaného řízení dopravy? Pokud totiž budou zastavovat proud každých vteřin kvůli každému automobilu nemá jejich činnost prakticky žádný smysl. Žádnou kolonu tím totiž nevyřeší, pouze ji přesunou do opačného směru. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se usměrňování provozu na křižovatkách v městském obvodu Poruba, sděluji následující. Strážníci městské policie v uvedené lokalitě prioritně zajišťují bezproblémový průjezd vozidlům integrovaného záchranného systému a rovněž prostředkům MHD. Při usměrňování provozu na jmenovaných křižovatkách musejí rovněž zohlednit skutečnost, že od začátku prázdnin probíhá ve směru do Ostravy-Svinova oprava kanalizace a doprava je tak v některých úsecích svedena pouze do jednoho jízdního pruhu. Tudíž v případě nezabezpečení pravidelné regulace dopravy ze strany hlídek městské policie může dojít v daném úseku k dopravnímu kolapsu. Nemalý vliv na bezpečnost a plynulost provozu má taktéž výstavba cyklotrasy. Na základě výše uvedených skutečností připouštím, že mohlo dojít v některých místech k omezení plynulosti dopravy. Nicméně nemohu souhlasit s neschopností strážníků při usměrňování provozu na pozemní komunikaci, jelikož musejí skutečně zohlednit veškerá kritéria.

5 Bezpečnost dětí v okolí školských zařízení, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, prosím, bydlíme na H. a na ulici V.,kde je ráno velký pohyb dětí, jsou tam dvě základní školy a jedna školka. Chtěla jsem poprosit, zda by se tam mohly umístit nějaké cedule pozor děti, nebo zpomalte, ráno to tam je opravdu nebezpečné. Jsou tam zpomalovací prahy, to je velká pomoc, ale ten pohyb dětí a aut je tam velký. Popř. někdo, kdo by dohlížel na dopravu. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci bezpečnosti dětí v okolí školských zařízení v Ostravě-Porubě byla pisatelka telefonicky kontaktována příslušným strážníkem-okrskářem. Paní byla seznámena s možnostmi městské policie v dané věci. Rovněž jí bylo vysvětleno, jakým způsobem je zajišťován dohled v blízkosti školských zařízení a to s ohledem na početní stavy strážníků. Pisatelka výše uvedené skutečnosti vzala na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadovala.

6 Narušování veřejného pořádku dětmi, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, chci se zeptat, zda máte třeba jako obvod OV- Poruba preventivní pracovníky MP pro záškoláky. Ve dvoře našeho domu si zvykli po ránu sedat děcka, které navštěvují pravděpodobně školy v blízkém okolí. sedí na schodech, že nejde projít, kouří a dělají nepořádek, který po sobě samozřejmě neuklízejí. je možno v ranních předškolních hodinách do těchto míst směrovat nějakou hlídku městské policie? je to každý rok, celý rok a ode dneška už opět zase. Děkuji Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se narušování veřejného pořádku ze strany dětí školního věku ve dvorní části domu v Ostravě-Porubě a to především v ranních hodinách, sděluji následující. Uvedené problematice se intenzivně věnuje příslušný strážník-okrskář. V místě došlo k navýšení výkonu služby strážníky příslušné oblasti, kdy nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání. V měsíci říjnu 2015 jsou plánovány preventivní akce se zaměřením na záškoláctví společně se strážníky úseku prevence a propagace. Ze strany městské policie bude předmětné problematice i nadále věnována zvýšená pozornost.

7 Rušení nočního klidu, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: Strážníci městské policie se v rámci plnění zákonem stanovených úkolů zaměřují i na dodržování nočního klidu a v případě zjištění protiprávní jednání činí opatření a věc řeší dle platné legislativy. Váš podnět byl projednán na schůzce se zástupci Policie ČR a městské policie a obě složky se na Vámi uváděnou problematiku zaměří. Co se týká činnosti za areálem Kotva a v jeho okolí, pak musím konstatovat, že přijaté opatření četnějších kontrol je v návaznosti na časté stížnosti občanů zde bydlících a žádosti úřadu městského obvodu a to s ohledem na nerespektování pravidel silničního provozu řidiči motorových vozidel.

8 Stacionární doprava, O.-Dubina Doručeno: Nevím,z jakého účalu se dělalo žluté šrafování na této silnici,když řidiči toto vůbec nevnímaji a parkuji svá vozidla na tomto místě-kontrola a postihy jako obvykle nejsou žádné.taktéž motocykly,opět si jejich majitele zvykli parkovat své motocykly přimo pod přístřešky u vstupu do domu a navíc majitel bíleho motocyklu turuje svůj motocykl přímo pod okny. Loni byl na toto upozorněn a nyní to dělá opět. Odpověď ředitele: K obdrženému podnětu ve věci nedovoleného parkování motorových vozidel (včetně motocyklů) před domem v Ostravě-Dubině, sděluji následující. Strážníci městské policie se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce rovněž podílí na dohledu nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemní komunikaci. V dané lokalitě se problematikou zabývá jak místně příslušný strážníkokrskář, tak i ostatní strážníci oblasti, kteří jsou s uvedenou problematikou seznamováni v rámci pravidelných instruktáží. Hlídky při kontrole místa nezaznamenaly neoprávněně zaparkovaná osobní motorová vozidla ani motocykly parkující na chodníku před výše uvedeným domem. Samozřejmě problematice uváděné v podnětu se budou strážníci i nadále věnovat.

9 Dopravní situace v obytné zóně, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den. Obracím se na Vás s tímto s prosbou o spolupráci s Vašim Úsekem prevence Městské policie Ostrava, při dlouhodobém řešení dopravní situace v obytné zóně v Ostravě-Porubě. Jedná především o to, že motoristé si často neuvědomují to, že jedou se svými vozidly v obytné zóně, kde si hrají děti, často nedodržují předepsanou rychlost a tím ohrožují jejich bezpečnost. Již jsem se v této záležitosti obrátil na okrskáře v této oblasti, kde jsme společně hledali řešení k zlepšení této situace, kde jsme sjednali v určité dny a hodiny umístění preventivního radaru pro měření rychlosti. Jako spolupráci s Vašim Úsekem prevence jsem měl na mysli například bezpečnostní akce s rodičů s dětmi, při které by si občané bydlící v této lokalitě uvědomili chování všech zúčastněných v obytné zóně. Při této spolupráci Vám nabízím svou pomoc při organizování těchto akcí i při hledání vhodných nápadů. Odpověď ředitele: Městská policie se ohrožováním dětí v silničním provozu intenzivně zabývá nejen v rámci výkonu služby, ale i v rámci preventivních projektů, jakými jsou školní besedy, realizovaná povinná dopravní výchova dle Národní strategie bezpečnosti silničního provozu a jiných aktivit. Děti jsou již od mateřské školy seznamovány formou her, soutěží a dalšími pro ně srozumitelnými způsoby se základy pravidel silničního provozu a s chováním na pozemních komunikacích. V tomto případě by však došlo pouze k suplování již prováděných činností. Je potřeba zaměřit se na ty, kteří pravidla silničního provozu porušují. Strážníci se proto budou při pochůzkové činnosti věnovat dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu v lokalitě a zjištěná protiprávní jednání budou řešit v souladu s platnou legislativou. Problematice se rovněž věnuje místně příslušný strážník-okrskář.

10 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: Řešení MP: Strážníci se v rámci výkonu služby věnují i přispívání k bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Od počátku roku zde bylo řešeno 51 přestupků spáchaných nerespektováním dopravního značení C7a Stezka pro chodce. Pověřil jsem vedoucího oblasti přijetím opatření, přičemž byl podnět předán k řešení i místně příslušnému strážníku-okrskáři. Pisatel neposkytl na sebe kontakt, proto nemůže být o výsledcích ani přijatém opatření informován. I nadále bude z naší strany problematice věnována při plnění zákonem stanovených úkolů patřičná pozornost.

11 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, zkuste se podívat, jak se na trávníku pod služebnou MP,hasičů a záchranky v Martinově parkuje.po upozornění na tento nešvar se dostane vyhýbavé odpovědi, že si nevšimli anebo,že je to povoleno.tím,že je to jen trávník je tento rozježděn a bláto je na cestě. Myslím,že i tito motoristé by měli dodržovat zásadu,že se takto neparkuje. Odpověď ředitele: Odborem vnitřní kontroly Policejního prezidia České republiky mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení podnět týkající nedovoleného parkování motorových vozidel na místech určených pro veřejnou zeleň a to pod budovou IVC Martinovská v Ostravě-Porubě. K podnětu sděluji, že v dané věci byla přijata příslušná opatření, kdy došlo k eliminaci poukazovaného protiprávního jednání. V současné době na místě neparkují žádná motorová vozidla. Rovněž nebylo zaznamenáno žádné znečištění pozemní komunikace.

12 Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den, bydlíme v Ostravě-Dubině, naproti prodejny a v poslední době se zde rozmáhá sprosté chování skupinek mladších romů, kteří se scházejí na lavičkách u pěší zóny. Tito zde posedávají zejména v odpoledních hodinách, hovoří mezi sebou sprostými výrazy, svojí mluvou pohoršují nájemníky z domu, konzumují zde i alkohol, osahávají se na veřejnosti, hovoří a pokřikují na sebe velmi nahlas. Rovněž v poslední době okupují přístřešky sloužící jako tržnice které se běžně pronajímají podnikatelům. Po uvedených skupinkách zde zůstává neskutečný nepořádek, vůbec se neobtěžují odpadky jako pet láhve, hliníkové plechovky od drinků házet do košů, přestože tyto zde jsou k dispozici. Vzhledem ke skutečnosti, že máme nezletilé děti školou povinné a na jejich výchově mi záleží, chci Vás požádat, aby zde hlídky MP Ostrava prováděli častěji pochůzkovou a hlídkovou činnost, je možné, že někteří mladiství z uvedených rómů jsou v pátrání, případně jsou jako zájmové osoby pro PČR. Během tohoto víkendu zde byly dva incidenty, kdy romové se mezi sebou, ale i s našimi občany bílé pleti nadávali, uráželi se a hrozilo fyzické napadení. Jelikož nad podchodem k tramvajové zastávce je kamera MP, žádám Vás o pravidelnější kontrolu tohoto místa a to jak monitorovacími systémy, tak i fyzicky hlídkou strážníků na místě alespoň 2 x denně a to v odpoledních hodinách mezi 15-17h a pak mezi 18-20h. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci narušování veřejného pořádku a občanského soužití skupinkou dětí scházející se na lavičkách v Ostravě-Dubině, jsem pověřil vedoucího oblasti přijetím příslušného opatření. S podnětem byl rovněž seznámen místně příslušný strážník-okrskář, který kontaktoval pisatele a problematiku, způsoby a možnosti řešení s ním projednal. Strážník-okrskář průběžně komunikuje s pisatelem, kdy si vzájemné předávají poznatky a zjištěné skutečnosti. V lokalitě se budou strážníci při výkonu služby zaměřovat na chování dětí a činit opatření při zjištění protiprávního či společensky nevhodného jednání. Pisatel výše uvedené skutečnosti vzal na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadoval.

13 Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: Obracím se na Vás ve věci podnětu občanů Poruby týkajícího se osob bez přístřeší, které se vyskytují v Ostravě-Porubě a jejím okolí, kdy jste byl starostou městského obvodu Poruba Ing. Petrem Mihálikem, který mi tento podnět postoupil dle věcné příslušnosti, označen jako kontaktní osoba za podepsané občany. K činnosti městské policie chci uvést, že daná lokalita a její okolí spadá do oblasti, kde je prováděn pravidelný výkon služby zaměřený zejména na dohled na dodržování obecně závazných právních předpisů a na prevenci kriminality. Často zde strážníci řeší konzumaci alkoholu na místech zakázaných obecně závaznou vyhláškou města, s čímž je poměrně často spojeno i znečišťování veřejného prostranství či narušování občanského soužití.

14 Od přijetí podnětu prováděli strážníci zvýšenou pochůzkovou a kontrolní činnost a to i ve spolupráci s Policií ČR. V období od do bylo zjištěno 143 přestupků, z toho 18 na úseku veřejného pořádku, kdy byly osoby po projednání přestupku z místa vykázány. Policie v daném případě řeší už jen následek. Sám víte, že problematika osob bez přístřeší si vyžaduje komplexní řešení, s větším důrazem zejména v sociální oblasti. Přestože je výskyt osob bez přístřeší občany negativně vnímán, tyto osoby mají stejně jako ostatní občané zaručena ústavní práva a my do nich bez zákonných důvodů zasahovat nemůžeme. Jejich vykázání z veřejného prostranství je téměř nemožné a zároveň proti smyslu snahy jejich začleňování zpět do běžného života, ze kterého byly, ne vždy svým přičiněním, vyloučeny. Strážníci se budou i nadále problematice osob bez přístřeší a jejich jednání i chování věnovat a budou činit opatření v souladu s platnou legislativou.

15 Netolerance řidičů motorových vozidel vůči chodcům, Ostrava Doručeno: Dobrý den, nejsem sice z Ostravy, ale častým návštěvníkem. Město mám rád, ale trochu mne děsí pohybovat se po městě pěšky. Máme děti a kočárek, ale na přechodech pro chodce nelze v Ostravě očekávat, že by nás někdo pustil a když už na přechod vstoupíme, tak jsme odměněni troubením nebo agresivní jízdou. Asi se není čemu divit, protože ani městská policie v Ostravě přechody pro chodce neřeší. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se netolerance řidičů motorových vozidel v souvislosti s chodci, kteří mají v úmyslu přejít přes přechod a dále nečinnosti městské policie v dané věci, sděluji následující. Strážníci Městské policie Ostrava se prioritně zaměřují na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce. Rovněž v ranních hodinách provádějí dozor u přechodů pro chodce nacházejících se v blízkosti školských zařízení a na místech z vyšší frekvencí dopravy. Početní stavy strážníků a rovněž potřeby výkonu služby skutečně neumožňují, aby strážníci zajistili každý přechod na území města Ostravy. Samozřejmě v případě zjištění protiprávního jednání hlídky toto řeší dle platných zákonných norem.

16 Stacionární doprava, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda je v pořádku nebo se jedná o přestupek v případě parkování osobního automobilu na komunikaci viz fotografie. Dle mého subjektivního názoru se jedná o komunikaci pro pěší, která zároveň slouží i pro příjezd IZS. Na této komunikaci by se dle mého názoru parkovat nemělo. Nejedná se bohužel o výjimku. Prakticky po celé dny na této komunikaci parkovaly čtyři různé osobní automobily. Ještě chci dodat, že řidiči osobních aut jsou s největší pravděpodobností návštěvy nájemníků minoritní společnosti. Nejednalo se o stěhování, ani o dovoz nadměrného zboží zásilkovou službou nebo přivezení osoby se sníženou pohyblivostí, pro které mám pochopení. Dne byli dva řidiči osobních automobilů, kteří parkovali na stejném místě jako osobní automobil na přiložené fotografii, jedním z vlastníku domu vyzváni, aby na této komunikaci neparkovali. Jak je vidět z přiložené fotografie, řidiči tuto výzvu ignorovali. V souvislosti s výše popsanou skutečností mám dvě otázky: 1. Jedná se o přestupek? 2. Pokud ano a bude se tato situace neustále opakovat, můžu se obrátit pomocí linky 156 na strážníky městské policie, aby sjednali nápravu? Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci parkování vozidel v Ostravě-Zábřehu v rozporu s pravidly provozu na pozemních komunikacích jsem pověřil vedoucího oblasti přijetím příslušného opatření. Podnět byl předán k řešení i místně příslušnému strážníku-okrskáři, který dne pisatele kontaktoval. Seznámil jej s přijatým opatřením, způsoby řešení a možnostmi městské policie. Dotyčnému byly rovněž předány kontakty, kde může oznámit podezření ze spáchání přestupku, bude-li jejich svědkem. Pisatel výše uvedené skutečnosti vzal na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadoval.

17 Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia České republiky obdržel dvě podání ze dne 7. září 2015, v jejichž obsahu podatel poukazuje na skutečnost, že před květinářstvím na náměstí jsou nekonkretizovanými osobami konzumovány alkoholické nápoje a to i v nočních hodinách. Vzhledem k věcné příslušnosti postupuji podání k přijetí vlastních opatření. Odpověď ředitele: Odborem vnitřní kontroly Policejního prezidia České republiky mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení podnět týkající konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti a to v blízkosti prodejny květin na náměstí v Ostravě-Moravské Ostravě. K celé záležitosti sděluji následující. Dne byl pisatel osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem. Dotyčný byl seznámen s možnostmi řešení dané problematiky ze strany městské policie a rovněž s přijatým opatřením. Pisatel považoval osobní projednání za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

18 Narušování veřejného pořádku, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci narušování veřejného pořádku a občanského soužití mladými lidmi, kteří se scházejí ve dvorní části domů v Moravské Ostravě byla dne kontaktována pisatelka místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ní problematiku projednal. Seznámil ji s možnostmi řešení předmětné problematiky a s přijatým opatřením spočívajícím ve zvýšení výkonu služby v lokalitě. Pisatelka výše uvedené skutečnosti vzala na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadovala.

19 Volně pobíhající psi, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, prosím o větší dohled nad majiteli psů. Neustále jsme s mým psem na vodítku obtěžováni psy bez vodítka. Odpověď ředitele: Porušování obecně závazné vyhlášky č. 12/2005, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se prostory pro volné pobíhání psů na území města, v platném znění, se strážníci věnují denně v rámci běžného výkonu služby. Nad běžný výkon služby se pak konají preventivně-bezpečnostní opatření zaměřená na dodržování zmíněné vyhlášky. Jen na území městského obvodu Poruba bylo v letošním roce zjištěno více než pět set přestupků spáchaných porušením ustanovení zmíněné vyhlášky č. 12/2005. Místa, na která ve svém podnětu upozorňujete, byla předána místně příslušnému strážníkuokrskáři, který se při plnění úkolů na problematiku volného pohybu psů zaměří spolu s dalšími strážníky oblasti Martinovská.

20 Rušení nočního klidu, O.-Přívoz Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci rušení nočního klidu v Ostravě-Přívoze byl pisatel osobně kontaktován vedoucím směny oblasti, který s ním problematiku narušování veřejného pořádku, způsoby řešení a přijatá opatření projednal. Podatel považoval toto projednání za dostačující a již netrval na písemné odpovědi. Oznámení na podezření distribuce a užívání omamných a psychotropních látek jsme postoupili dle věcné příslušnosti Městskému ředitelství Policie ČR Ostrava.

21 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: dobry den, obracím se na vas s podnetem a prosbou o kontrolu porusovani zakazu vjezdu v Ostravě-Porubě. Dochazi zde k velmi castemu porusovani zakazu vjezdu a parkovani u krajnice. Aktualne zde stoji opet vozidlo ktere parkuje navic v proti smeru jizdy viz uryvek ze zakona. Navic jiz nekolikrat doslo k situaci ze z duvodu parkovani tohoto a i jinych vozidel nemohlo projet nakladni vozidlo anebo i vozidlo osobni s privesem. Nize je uveden kontakt na mou osobu, ktery nechci aby byl zdelovan dalsim osobam nybrz slouzi pouze pro eventualni kontakt policie s mou osobou. Zastavení a stání 25 Řidič smí zastavit a stát jen vpravo ve směru jízdy co nejblíže k okraji pozemní komunikace a na jednosměrné pozemní komunikaci vpravo i vlevo, (3) Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry jízdy. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci porušování zákazu vjezdu a stání vozidel v protisměru jízdy v Ostravě-Porubě byl místně příslušným strážníkem-okrskářem osobně kontaktován pisatel. Následně byl seznámen s možnostmi a postupy městské policie v souvislosti s uvedenou problematikou. Rovněž bylo zjištěno, že v blízkosti uvedeného místa probíhá rekonstrukce domu a vozidla pracovníků firmy zde brání v průjezdu. Strážník-okrskář celou věc s pracovníky uvedené firmy projednal, kdy došlo k neprodlené nápravě. V období od prováděli strážníci městské policie zvýšenou kontrolu dané lokality, kdy nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání řidičů motorových vozidel. Pisatel byl seznámen s výsledkem kontrol, kdy považoval tímto celou věc za vyřízenou a písemnou odpověď nepožadoval.

22 Veřejný pořádek a občanské soužití, O.-Vítkovice Doručeno: Dobrý den. Dnes, cca ve 13:20 hod., jsem právě přítomnému strážníkovi (č. 3146?) nahlásil opakované přestupkové chování občana v domě, který si pouští otevřenými okny hlasitě hudbu tak, že tím obtěžuje své okolí. Ten, kdo nechce tuto "veřejnou produkci" poslouchat (jako my), si musí sám zavřít okna a přesto je to ještě částečně slyšet i přes moderní plastová okna, která zvuky zvenčí dost tlumí. Vzhledem k tomu, že jsem v minulosti tohoto občana již žádal, aby se podobného chování zdržel, nebo, aby si on zavíral okna, když chce hudbu hlasitě poslouchat, a také proto, že v minulosti u něj byly ve stejné záležitosti hlídky městské policie, žádám, pokud tak neučinil výše uvedený strážník, aby bylo toto chování občana předáno do správního řízení. Odpověď ředitele: Jednáním, na které jste dne v cca 13:20 hod upozornil strážníka městské policie, nebyla naplněna skutková podstata přestupku. Hudební produkcí nebyl narušen veřejný pořádek, neboť hudba byla puštěna v denní době. Nebylo narušeno ani občanské soužití, neboť nebyla naplněna subjektivní stránka přestupku na úseku občanského soužití. Hladina hluku hudební produkce byla v danou dobu dokonce nižší, než byl hluk vně objektu, neboť ten byl přehlušen i projevy dětí, které si v danou dobu hrály venku na ulici. Strážník ve věci Vašeho oznámení postupoval v souladu se zákonem, pokud věc nepředal správnímu orgánu, neboť to nebylo na místě zjištěno.

23 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, přestože již byla zprovozněna západní část ulice se spoustou nových parkovacích míst, stále se parkuje v úseku zákazu stání. Přitom okolní parkovací místa jsou prázdná. Proč tam potom je značka zákazu stání? Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci nedovoleného parkování motorových vozidel v zákazu stání v Ostravě-Porubě byl na místě prováděn zvýšený výkon služby se zaměřením na poukazovanou problematiku. Zjištěná přestupková jednání řidičů osobních automobilů byla vyřešena v souladu s platnou legislativou. Dne místně příslušný strážník-okrskář osobně kontaktoval pisatele podnětu, kterého seznámil s přijatým opatřením ze stany městské policie. Tento následně sdělil, že na místě došlo ke zlepšení situace a písemnou odpověď na své podání již nepožadoval.

24 Kontrola dodržování pravidel silničního provozu, O.-Zábřeh Doručeno: Na základě podnětů občanů se na Vás obracíme s žádostí o provádění opakovaných kontrol dodržování ustanovení 4 ve spojitosti s 70, odst. 2, písm. a), popřípadě b), zákona č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, řidiči vozidel projíždějících po sil. I/11 v místě světelně řízeného přechodu pro chodce v O.-Zábřehu. Podle informací od občanů zde dochází k častému porušování výše uvedených ustanovení pravidel silničního provozu, při kterém může dojít k ohrožení zdraví nebo i života chodců přecházejících po řízeném přechodu na svůj signál volno. Domníváme se proto, že je z Vaší strany potřeba přistoupit do všech důsledků k opatřením na sjednání nápravy včetně sankcionování řidičů, u kterých bude porušení zákona shledáno. Odpověď ředitele: Strážníci se v rámci výkonu služby na dohled na bezpečnost a plynulost silničního provozu v lokalitě křižovatky zaměří. Vedoucí oblasti je v kontaktu s jednou z pisatelek podnětu, se kterou projednával i bezpečnost dětí přecházející přes přechod pro chodce na zmíněném místě. V návaznosti na vyhodnocení využívání přechodu pro chodce v ranních hodinách v Ostravě-Vítkovicích v roce 2014 došlo ke změně místa při dohledu na bezpečnost dětí při přecházení po přechodu pro chodce v ranních hodinách strážníky městské policie. Hlídky MP oblasti Ostrava-Jih se v rámci ranního dohledu zaměřily na bezpečnost dětí při přecházení na přechodu pro chodce v Ostravě-Vítkovicích. V čase 07:30-08:00 hodin provádí hlídky MP výkon služby u tohoto přechodu pro chodce řízeného světelnou signalizací, kde samotná přítomnost hlídky MP má pozitivní dopad na BESIP. V případě zjištění protiprávního jednání postupují strážníci dle platných zákonných norem. Problematika byla rovněž projednána s vedoucím oddělení DI PČR, kdy i policisté tohoto oddělení se dohledu na dodržování pravidel silničního provozu věnují a v rámci svých pravomocí řeší protiprávní jednání řidičů.

25 Dynamická doprava nákladní automobily, O.-Poruba Doručeno: Vážený pane starosto, vážená rado jelikož se velice často pohybuji po našem krásném obvodě, několik věcí mi není jasných. Chtěl bych pouze podotknout, že smyslem není kritizovat, ale sjednat nápravu. První věc, které si občan všimne, je doprava v našem obvodě. Jistě můžete namítnout, že v současné době je spousta rozpracovaných věcí v našem obvodě a obvod není investorem, obvod, dle mého názoru odpovídá však za pořádek a eliminaci dopravy v obvodě. Jistě mi dáte za pravdu, že dopravní značení umístěno je a Vy nemůžete stát s terčíkem a vybírat pokuty, ale máme tady složku městské policie, která tuto pravomoc má. O co se tedy jedná, již při sjezdu do Poruby je umístěna dopravní značka, která jasně říká, kde se nákladní vozidla mohou potulovat ( zde nemyslím zásobování ). Na minulém zastupitelstvu jsme od policie slyšeli, že náš obvod vzkvétá. Chtěl bych pouze poznamenat, že onu situaci jsem již několikrát hlásil na zelenou linku městské policie, bohužel náprava nikde! Je to pro mě osobně zklamání, protože vesměs všechny tyto křižovatky jsou osázeny kamerami, takže pokud by se chtělo, nástroj je. Zřejmě je důležitější chodit a dávat na parkovišti či kolem zastávek lístky za stěrač, bohužel pouze v tomto místě. Odpověď ředitele: K podnětu týkajícího se průjezdu nákladních vozidel v Ostravě-Porubě sdělují následující. V uvedené lokalitě platí zákaz vjezdu vyznačených vozidel (nákladní automobily, traktory). Strážníci městské policie prováděli v období od na místě zvýšený výkon služby se zaměřením na zmiňovanou problematiku, kdy nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání řidičů motorových vozidel v souvislosti s tímto dopravním značením. Dne byl místně příslušným strážníkem-okrskářem osobně kontaktován pisatel podnětu, který byl seznámen s přijatým opatřením ze strany městské policie. V rámci projednávání bylo rovněž poukazováno na nedodržování nejvyšší dovolené rychlosti v obci. Na místě je prováděno měření rychlosti informativním radarem VIASIS 2000 a to do

26 Jízda cyklistů po chodníku, O.-Hrabová Doručeno: Dobrý den,asi před 14dny jsem žádala městskou policii na lince 156,aby přijela v době od 14,05-14,20 hodin do průmyslové zóny v Hrabové s kontrolovat cyklisty,kteří jezdí po chodníku.po nás chodců volají pozor nemám zvonek.nejvíce taky jezdí po 22-hod.Do dnešního dne tam nebyl nikdo a tak se ptám jak dlouho musíme ještě čekat? Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se jízdy cyklistů po chodníku v Ostravě- Hrabové, respektive v průmyslové zóně, sděluji následující. Danou problematikou se zabývá příslušný strážník-okrskář a rovněž další strážníci oblasti, kteří v rámci výkonu služby v lokalitě provádí kontrolu dodržování zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. V rámci dohledu na bezpečnost a plynulost provozu se mimo jiné zaměřují na jízdu cyklistů v rozporu s platnými právními předpisy. Zjištěná protiprávní jednání jsou ze strany městské policie řešena dle zákonných norem. Strážník-okrskář a rovněž další strážníci oblasti se budou i nadále předmětné problematice věnovat.

27 Dynamická doprava vjezd kamionů, O.-Hrabůvka, Dubina Doručeno: Dobrý den, rád bych se informoval na vjezd kamionů po území v městských částech Hrabůvka a Dubina. Je zákaz vjezdu nad 3,5.t mimo zásobování. Ovšem situace je taková že si přes Hrabůvku a Dubinu řidiči kratí cestu. Neboť se zde nenachází tolik společností co je bylo nutno zásobovat kamiony, snad jen Penny, Albert hypermarket a Mobelix. (Ale i to se dá zjistit pomocí dl.). Co je ale zarážející že od pátečního odpoledne až do pondělního rána parkuji kde uznají za vhodno. Minulý víkend jsem jich napočítal po Dubině více než 10.souprav. A musím říct že jich zde neustále přibývá. A to i když mají možnost parkování v průmyslové zóně Hrabová. Ale přeci si páni řidiči nebudou namáhat pohybovou soustavu chůzí. To je lépe porušovat místní ustanovení a ničit cesty v okolí a to i přes to že zde nemají co dělat. Hrozím se dne kdy jejich drzost bude taková že si zaparkují na sídlišti před domem. Ale opravdu myslím že je škoda aby město muselo draze opravovat silnice zničené kamiony, misto toho aby peníze investovalo smysluplněji někde jinde. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se vjezdu kamionů do městských částí Hrabůvka a Dubina sděluji následující. Strážníci Městské policie Ostrava se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce a plnění dalších úkolů vyplývajících z platných právních norem věnují rovněž dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Vjezd kamionů a vozidel nad 3,5 tuny mimo vozidel zásobování je do výše uvedeným městských částí zakázán. Hlídky městské policie se v rámci výkonu služby zaměřují rovněž na dodržování tohoto dopravního značení. V době hodin pak provádějí kontroly dodržování dopravního značení Zóna zákazu stání vozidel s celkovou hmotností nad 2,5 tuny. Příslušný strážník-okrskář již v měsíci červnu 2015 zjistil, že při u jednoho ze sjezdů v Ostravě-Hrabůvce a to ze směru od Mošnova schází dopravní značení omezující zákaz vjezdu nákladních vozidel do této lokality. Zjištěné skutečnosti předal příslušnému zaměstnanci odboru dopravy a komunálních služeb Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih. Jelikož nedošlo k nápravě, kontaktoval v měsíci říjnu uvedeného zaměstnance, kdy bylo zjištěno, že celá záležitost je již v řešení Ostravských komunikací. Ze strany městské policie bude uvedené problematice i nadále věnována patřičná pozornost.

28 Stání vozidel na chodníku, O.-Mariánské Hory Doručeno: Odpověď ředitele: Městským ředitelstvím Policie České republiky mi byl postoupen Váš podnět týkající neoprávněného parkování motorových vozidel na chodníku v prostoru zastávky MHD v Ostravě-Mariánských Horách. K celé záležitosti sděluji následující. Uvedená problematika parkování je strážníky oblasti a rovněž příslušným strážníkemokrskářem řešena již dlouhodobě. Jedná se především o vozidla provádějící zásobování provozoven. Za účelem sjednání okamžité nápravy byli kontaktováni pronajímatelé místních zařízení, kteří byli upozorněni na vzniklou situaci. V celé věci byla rovněž kontaktována odpovědná referentka odboru dopravy Úřadu městského obvodu Mariánské Hory a Hulváky, která byla upozorněna na nekvalitní stav chodníku v místě. Strážníci městské policie Ostrava se budou nadále zmiňované problematice věnovat v rámci výkonu služby,

29 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, několik let jsme všichni nájemníci domu usilovali o řešení neúnosné dopravní situace a také situace kolem vstupu i používání jediného vchodu do našeho domu, kde máme trvalé bydliště, Moravská Ostrava a Přívoz. Bezprostřední vstup do domu byl totiž často omezen neukázněností řidičů, kteří zároveň neumožňují průchod a při míjení na malém prostoru před domem couvají téměř až ke skleněnému vchodu. Náš obytný dům má jen jeden vstup, který je nebezpečně hned z pozemní komunikace, dříve bez jakéhokoliv chodníku, bez jakékoliv zábrany, bez značení. Měli jsme velkou radost, že začátkem září 2015 došlo po mnohaletých jednáních k vodorovnému značení a těšili jsme se, že se tím dopravní situace vyřeší. Bohužel, ale stále dochází k parkování kdekoliv, kde je "místo", před garážemi, v neposlední řadě stojí automobily i proti pravidlům silničního provozu, v zákazu (vodorovné značení V12a), i když je volné parkovací místo. Naproti našeho vchodu je totiž umístěna mateřská škola, kde vozí své děti rodiče z blízkého i širokého okolí a jako motoristé se nechovají v souladu s dopravními předpisy. V neposlední řadě se neukázněným chováním řidičů znemožňuje ve všední den případný bezproblémový zásah vozidel hasičů, či zdravotníků, silnice bývá zatarasena stojícími vozidly přímo uprostřed vozovky se spuštěnými "blikačkami", jak je vidno i na fotografii. Sousedící ulice je ve všední den téměř neprůjezdná, protože vozidla stojí po obou stranách vozovky, často i na travnatých plochách. Prakticky je možno projet jen jedním vozidlem jedním směrem. Velké problémy mají často s příjezdem také pracovníci OZO, když je právě den určený k vyprazdňování popelnic. V současnosti stojí automobily rodičů dětí z mateřské školy ve všední den brzy ráno (mezi 6:00 a 7:00) mnohdy i na vodorovném značení "chodce". Rádi bychom se zeptali, zda je s nějakou výjimkou povoleno stát na vodorovném žlutém značení krátce, nebo i celý den. Žádáme Vaše písemné vyjádření k uvedeným dopravním problémům. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci problematiky v oblasti stacionární dopravy v okolí bydliště pisatelů podnětu v Moravské Ostravě, byl vedoucí oblasti pověřen přijetím příslušného opatření spočívající ve zvýšení výkonu služby v lokalitě se zaměřením na dohled na dodržování pravidel silničního provozu. Podatel byl dne osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ním problematiku projednal. Sdělil mu informace o způsobech řešení a možnostech městské policie i náležitosti přijatého opatření. Dotyčný vzal uvedené skutečnosti na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadoval.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty.

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. 1. Cyklista před přechodem pro chodce je povinen a) umožnit chodci, který je na přechodu nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Jízda ve zvláštních případech

Jízda ve zvláštních případech Návrhy na doplnění novely zákona č. 361/2001 Sb. v oblasti cyklistické dopravy (na základě výsledků jednání dne 17. a 20. 3.2015 zpracoval odbor legislativy MD) 1. Jízdní pruh pro cyklisty: Jízda ve zvláštních

Více

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích.

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. PEXESOVÁ LIGA Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. Děti se formou obrázkové hry PE-XE-SO seznámí s některými

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Projednání zahájila Mgr. Chalúpková v 16:30, uvedla zástupce města a firmy zpracovávající

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Přítomni: Hosté: Jiří Kaňok Magda Otčenášková Ing. Jan Krupa Ing. Václav Moskva Mgr. Ondřej Novák od 16.45 hod. Ing. Jiří Carbol

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Jiří Pařízek, Petr Hána,

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Bílá kniha dopravy Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Nutná spoluúčast Kraje Vysočina Pouze v působnosti města Problémy dopravy s nutnou spoluúčastí Kraje Vysočina 1. Most na silnici II/360 na

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Účinnost od 01.01.2016 Aktuální verze 294 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2015, kterou se provádějí

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 08. 01. 2014 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí. Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí. Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Základní ustanovení Vyhláškou se stanoví zásady péče o životní prostředí, čistotu veřejných prostranství

Více

Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat?

Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat? Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat? Právní ukotvení cyklistických stezek vychází ze zákona č. 13/1997, Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění a ze zákona č. 361/2000

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2011 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva

Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích - důvodová zpráva Nízkoemisní zóna v Klimkovicích důvodová zpráva Rada města Klimkovic na svém zasedání dne 16. 2. 2012 schválila text nařízení o nízkoemisní zóně na území

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ TECHNICKÁ POMOC PRŮVODNÍ ZPRÁVA V Přerově 04/2013 Vypracoval: Ing. Jan Široký 1 Obsah průvodní zprávy: Úvod 1. Způsoby vedení komunikace pro cyklisty

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2015) - celkem 418 podání Datum doručení 4.1.2015 Žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti Krajského

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010

Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Zápis č. 11/2010 ze schůzky KMS Svinary, konané dne 10.11.2010 Přítomni: Omluveni: Hosté: p. Al-Rashyová, p. Holubová, PhDr. Lišková, p. Menclová, J. Borková, p. Novotný, Ing. Hamplová, p. Šťastná, p.

Více

Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, byl novelizován zákonem č. 48/2016 Sb. Změny vstupují v účinnost od 20. února 2016.

Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, byl novelizován zákonem č. 48/2016 Sb. Změny vstupují v účinnost od 20. února 2016. Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, byl novelizován zákonem č. 48/2016 Sb. Změny vstupují v účinnost od 20. února 2016. 2 Mezi nemotorová vozidla patří i přípojné vozidlo znění účinné do 19. února

Více

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu 160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, PRO VNITŘNÍ POTŘEBU kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (opr. tisk. chyby SIAŘ PP ČR čá. 170/2011)

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Roudnice nad Labem

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Roudnice nad Labem Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Roudnice nad Labem Téma: Bezpečnost v dopravě Tento výstup byl financován z prostředků ESF

Více

Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007

Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007 Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007 DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ V LUŽÁNKÁCH - STRÁŽNÍCI PRO DĚTI (projekt prevence dopravní nehodovosti dětí - chodců a cyklistů) Na dětském dopravním hřišti v

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í :

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 As 3/2005-45 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr. Petra Průchy v věci žalobce I. V., proti žalovanému

Více

Zpráva o šetření. A. Obsah podnětu

Zpráva o šetření. A. Obsah podnětu I. Skutečnost, že určité podání je primárně adresováno podnikatelskému subjektu, nikoliv inspektorátu ČOI, nemá žádný vliv na povinnost dozorového orgánu řádně prošetřit podezření ze spáchání správního

Více

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001,

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001, 30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 10. ledna 2001, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích Změna: 153/2003

Více

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Zpracováno jako podklad pro zasedání Rady města České Budějovice konané dne 27. 6. 2012. Podle právního stavu ke dni 1. 6. 2012. Zpracoval

Více

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Noční přechod pro chodce z pohledu řidiče. Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Co je vlastně přechod pro chodce Přechod pro chodce je místo na pozemní

Více

REVITALIZACE LIBERECKÉ PŘEHRADY variantní řešení dopravní situace ulice Zvolenská

REVITALIZACE LIBERECKÉ PŘEHRADY variantní řešení dopravní situace ulice Zvolenská PAVEL ŠPULÁK projekt. kancelář dopravních staveb Ing. Pavel Špulák, Pivoňková 494 463 03 Stráž nad Nisou 2.9.2014 REVITALIZACE LIBERECKÉ PŘEHRADY variantní řešení dopravní situace ulice Zvolenská Popis

Více

PROVOZNÍ ŘÁD Cyklostezka Kunovice I. etapa

PROVOZNÍ ŘÁD Cyklostezka Kunovice I. etapa PROVOZNÍ ŘÁD Cyklostezka Kunovice I. etapa Název stavebního díla: Cyklostezka Kunovice I. etapa Katastrální území: Obec: Okres: Kraj: Vlastník díla: Správce vodního toku: Kunovice, Podhradní Lhota Kunovice,

Více

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh DOPRAVNÍ STUDIE VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: POŘIZOVATEL: ZHOTOVITEL: ZŠ J.V. Sládka, Zbiroh, přísp. organizace Muchova 554 338 08 Zbiroh

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Policie ČR, OOP Frýdlant Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Každou společnost provází negativní jev, a to kriminalita. Účinná kontrola by měla být jednou ze základních funkcí demokratické

Více

Zpráva o šetření. Nesouhlas vlastníka komunikace se zvláštním užíváním komunikace spočívajícím ve zřízení vyhrazeného parkování. A.

Zpráva o šetření. Nesouhlas vlastníka komunikace se zvláštním užíváním komunikace spočívajícím ve zřízení vyhrazeného parkování. A. I. Vlastník komunikace by měl se zřízením vyhrazeného parkování souhlasit vždy, pokud tomu nebrání relevantní překážka. Pokud je důvodem pro regulaci počtu vyhrazených parkování nedostatečná kapacita parkovacích

Více

Novela zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a souvisejících zákonů. Porada MMR s kraji 10.11.2015 Ing. Peter Marec

Novela zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a souvisejících zákonů. Porada MMR s kraji 10.11.2015 Ing. Peter Marec Novela zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích a souvisejících zákonů Porada MMR s kraji 10.11.2015 Ing. Peter Marec 1 Zákon č. 268/2015 Sb. ze dne 15.září 2015 kterým se mění zákon č. 13/1997

Více

Úvod do dopravního inženýrství. Ing. Michal Dorda, Ph.D.

Úvod do dopravního inženýrství. Ing. Michal Dorda, Ph.D. Úvod do dopravního inženýrství Ing. Michal Dorda, Ph.D. Pozemní komunikace Pozemní komunikace je liniová stavba sloužící především dopravě silničních dopravních prostředků, případně k pohybu chodců, cyklistů

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům - podrobný komentář s vysvětlením jednotlivých požadavků O Praze se právem říká, že je jedním z nejkrásnějších měst světa. Při přebíhání

Více

Bezpečnost chodců a cyklistů z pohledu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu

Bezpečnost chodců a cyklistů z pohledu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu Bezpečnost chodců a cyklistů z pohledu Národní strategie bezpečnosti silničního provozu Bezpečnost ve městech a obcích, 22. listopadu 2016 » První Národní strategie BESIP: 2004 2011 (usnesení vlády ČR

Více

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9.

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE Územní odbor Olomouc obvodní oddělení Olomouc 3 Olomouc 9. února 2015 Z P R Á V A o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním

Více

Krajský úřad Královéhradeckého kraje. M - Silnice a.s. Oblastní závod SEVER Hradecká 415 506 01 Jičín

Krajský úřad Královéhradeckého kraje. M - Silnice a.s. Oblastní závod SEVER Hradecká 415 506 01 Jičín Krajský úřad Královéhradeckého kraje M - Silnice a.s. Oblastní závod SEVER Hradecká 415 506 01 Jičín Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 18.4.2014 4965/DS/2014/MT 13.5.2014

Více

UNIVERZITA PARDUBICE. Vyhodnocení opatření realizovaných v rámci cyklistické dopravy na ulici Jahnova v Pardubicích

UNIVERZITA PARDUBICE. Vyhodnocení opatření realizovaných v rámci cyklistické dopravy na ulici Jahnova v Pardubicích UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera Vyhodnocení opatření realizovaných Vypracovala: Ing. Michaela Ledvinová, Ph.D. Pardubice, listopad 2013 Úvod Z průzkumů cyklistické dopravy provedených

Více

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Informativní zpráva o bezpečnostní situaci v Lysé nad Labem za rok 2015 Zpráva se předkládá z důvodu: Informativní zpráva

Více

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení

Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury. O veřejném pořádku a čistotě obce. Čl. I. Základní ustanovení Návrh vyhlášky č.3/2003 - Dymokury O veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Dymokury schválilo dne 24.listopadu 2003 v souladu s 10 písm.a), 84 odst.2, písm.i) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

Městský úřad Luhačovice odbor dopravy nám. 28. října 543, 763 26 Luhačovice

Městský úřad Luhačovice odbor dopravy nám. 28. října 543, 763 26 Luhačovice Městský úřad Luhačovice odbor dopravy nám. 28. října 543, 763 26 Luhačovice Spis. zn.: 20869/2013/261/Ce, č. j.: MULU 5428/2014 Luhačovice, dne 30.04.2014 Oprávněná úřední osoba: Bc. Jiří Černobila/tel.:577

Více

Zastupitelstvo dětí a mládeže města Prostějova

Zastupitelstvo dětí a mládeže města Prostějova Z á p ii s z Dě tt s k é h o s ll y š e n íí Datum konání: úterý 4. března 2008 Místo konání: promítací sál KK Duha, Prostějov Počet přítomných: 97 (dle prezenční listiny), z toho 16 členů ZDMMP z toho

Více

4) [2 b.] Mám, jako řidič automobilu z výhledu, za povinnost dát vozidlu přijíždějícímu zprava přednost v jízdě?

4) [2 b.] Mám, jako řidič automobilu z výhledu, za povinnost dát vozidlu přijíždějícímu zprava přednost v jízdě? C_E-28082006-114523-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C+E 1 z 7 1) [2 b.] Provozovatel vozidla je: a) Vlastník vozidla nebo jiná fyzická nebo právnická osoba, která je zmocněna vlastníkem vozidla k provozování

Více

PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV

PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV 09-32 PRAHA BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÁ STUDIE ZŠ JESENIOVA, PRAHA 3 - ŽIŽKOV ZÁŘÍ 2009 ANOTACE Projekt Bezpečné cesty do školy je zaměřen na zmapování všech přístupových cest do školy

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Miroslav Mann, velitel městské policie; Komise pro

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2007

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2007 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2007 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Třeboň za rok 2007. Městské policie 2. Personální oblast Počet pracovníků

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Dotazníkové šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa představuje podklad pro budoucí rozhodování o úpravách a investicích

Více

Závěrečné stanovisko s návrhem opatření k nápravě

Závěrečné stanovisko s návrhem opatření k nápravě I. Stanovením místní úpravy provozu na pozemních komunikacích ( 77 zákona č. 361/2001 Sb.) lze vymístit tranzitní nákladní dopravu ze silnic nižších tříd na silnice I. třídy a dálnice, a to platí i v případě,

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2014

Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2014 1 Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové v roce 2014 Zpráva o činnosti Městské policie Hradec Králové (dále MPHK) podává informaci o vývoji v oblasti veřejného pořádku a dopravy v roce 2014,

Více

Zpráva o šetření veřejného ochránce práv o

Zpráva o šetření veřejného ochránce práv o V Brně dne 7. července 2011 Sp. zn.: 898/2011/VOP/DS Zpráva o šetření veřejného ochránce práv o postupu Obecního úřadu Velké Přílepy a Krajského úřadu Středočeského kraje v řízení o odstranění stavby rekonstrukce

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

Tato dopravní studie je vypracována na základě grantového projektu Nadace Partnerství Na zelenou a bezpečně pro rok 2015.

Tato dopravní studie je vypracována na základě grantového projektu Nadace Partnerství Na zelenou a bezpečně pro rok 2015. Obsah Obsah... 1 A. Úvod... 2 1 Identifikační údaje... 2 2 Úvod... 2 3 Technické údaje daného území... 2 Dotazník výsledky dotazníku... 3 3.1 Žáci... 3 3.2 Zaměstnanci... 4 3.3 Rodiče dětí... 4 3.4 Veřejnost...

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Výchova ke zdraví BESIP

Výchova ke zdraví BESIP VY III/2 INOVACE 63 Tělesná výchova Výchova ke zdraví BESIP Autor DUM Mgr. Jarmila Kesnerová, s využitím publikace Dopravní výchova pro 4. a 5. ročník ZŠ Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy ŠVP

Více

II. znalostní test zaměřený na dopravní výchovu a bezpečnost v dopravě

II. znalostní test zaměřený na dopravní výchovu a bezpečnost v dopravě II. znalostní test zaměřený na dopravní výchovu a bezpečnost v dopravě SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ 1) Na koloběžce a bruslích a) jsem cyklista, můžu jezdit jedině po silnici, na chodník nesmím, b) jsem chodec, můžu

Více

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Statutární město Brno Městská část Brno Líšeň určeno k projednání do Rady MČ Brno Líšeň Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Přítomni: Jaroslav Stross,

Více

10.1.2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013

10.1.2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2013 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD (ROK 2013 S POROVNÁNÍM) CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO. Návrh usnesení. 9. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 10. 2008. Bod pořadu jednání:

STATUTÁRNÍ MĚSTO. Návrh usnesení. 9. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 10. 2008. Bod pořadu jednání: STATUTÁRNÍ MĚSTO L IBEREC 9. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 10. 2008 Bod pořadu jednání: Věc: Zpráva o činnosti Městské policie Liberec za 1. pololetí 2008 Zpracoval: odbor, oddělení: Mgr. Ladislav

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992 vyhláškou

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 106/2011-77 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Lenky Matyášové, soudkyně JUDr. Ludmily Valentové

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 1. Název, adresa a charakteristika školy, popis lokality Název školy: Základní škola a mateřská škola, Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Adresa školy: U Parkánu 17/11, 182 00, Praha 8

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Projektant : Zodpovědný projektant : Zhotovitel : Vypracoval : Hlavní projektant : Rudolf Jónás Ing. Petr KRÁL MěÚ : Tachov Kraj : Plzeňský Datum : 11/2015 Stavebník : Přimda, náměstí

Více

ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU

ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU úplné znění účinné od 7. listopadu 2014 Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění zákona č.

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/33365/Hrn/UZ-071 V Písku dne: 09.09.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com

Na úvod několik pravidel silničního provozu ze stránek http://www.visitbritain.com Základní rozdíly v silničním provozu mezi Anglií a Českou republikou Na úvod tohoto článku bych rád zapátral trochu v historii silniční dopravy. Ještě v dobách kdy lidé neměli ponětí o dopravním prostředku

Více

Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015

Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015 Zápis č. 8 z jednání Rady městyse Komárov, konaného dne 3.2.2015 Přítomni: Antonín Merhaut, Radim Šíma, Jiří Havlík, Ing. Jan Křikava Hosté: zástupci Městské policie Hořovice Bc. Alena Baierová, Světla

Více

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL (u viníka DN) OPL (u viníka

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 576/3. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 576/3. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 576/3 Pozměňovací návrhy vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy Z P R Á V A o činnosti Městské policie hl. m. Prahy za rok 2005 ve srovnání s rokem 2004 Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š ředitel Městské policie hl. m. Prahy - 2 - O B S A H 1. Úvod... 3 2. Výsledky

Více

Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01

Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01 Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01 Č. Autor: Požadavek, připomínka, Vyhodnocení projektanta: Stanovisko příslušných

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE

DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM SOUČASNÁ SITUACE DOPRAVA V KLIDU ÚVODEM Z dlouhodobého výzkumu vyplývá, že vozidlo se průměrně pohybuje 10% času a zbylých 90% je dočasně nebo trvale odstaveno. Z toho plynou velké plošné nároky pro dopravu v klidu. Velký

Více

Z á p i s ze zasedání zastupitelstva obce Počepice č. 04/15, konaného dne 14. dubna 2015 v zasedací místnosti OÚ Počepice.

Z á p i s ze zasedání zastupitelstva obce Počepice č. 04/15, konaného dne 14. dubna 2015 v zasedací místnosti OÚ Počepice. Z á p i s ze zasedání zastupitelstva obce Počepice č. 04/15, konaného dne 14. dubna 2015 v zasedací místnosti OÚ Počepice. Přítomni: Doubrava O., Hejhal P., Král St., Kolář Vl., Mošnička M., Pekárek Z.,

Více