Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku, O.-Moravská Ostrava Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Výškovice Rušení nočního klidu, Besip, O.-Muglinov Volně pobíhající psi, Ostrava Rušení nočního klidu ze zařízení, O.-Zábřeh Problémy s bezdomovci, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Závadové osoby v blízkosti zastávky, O.-Moravská Ostrava Veřejný pořádek a občanské soužití, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Obtěžování psy, O.-Slezská Ostrava

2 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vazeni pratele, dlouhodobe si vsimam, ze majitele psu ignoruji v Ostrave zakaz volneho pobihani psu. Zaroven si dlouhodobe vsimam, ze Vasi pracovnici toleruji. Dnes rano jsem sel a u lavky stala policistka mestske policie. Az k ni pribehl volne pusteny pes a ona nijak nereagovala. Zeptal jsem se ji tedy, zda je na tomto miste povoleno volne pobihani psu. Odbyla me vetou: "Uz se divam, kdo je majitel" - naces odesla druhym smerem, nez kam odchazel pes a jeho majitelka. Po nejake dobe jsem videl parkem projit dalsi dva Vase policisty, ale v mistech, kde to neni povoleno, nadale pobihalo mnozstvi volne pustenych psu. Chtel bych se zeptat, zda by bylo mozne nekdy temito sady projit s nekym z Vasich policistu a treba zazit to poteseni, ze uvidim, jak nekoho, kdo porusuje vyhlasku 2005/12 pokutuje, nebo ho alespon napomene. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci volného pohybu psů mimo určená místa a následné nečinnosti strážníků městské policie v Ostravě-Moravské Ostravě byl pisatel osobně kontaktován vedoucím dané oblasti. Rovněž byl řádně seznámen s možnostmi řešení problematiky ze strany městské policie a přijatým opatřením, které spočívá v posílení výkonu služby v uvedené lokalitě a důsledném řešení nerespektování obecně závazné vyhlášky města Ostravy č. 12/2005, v úplném znění, majiteli psů. Výše jmenovaný pisatel považoval osobní projednání celé problematiky za dostačující a dále nepožadoval písemnou odpověď na své podání.

3 Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Doručeno: Podávám tímto podnět k prošetření konání festivalu Beats For Love, který probíhá v době nočního klidu a dle programu má každý den od 2. do končit až ve čtyři hodiny ráno. Bydlím v Mariánských Horách, přesto až u nás je hluk z festivalu zřetelně slyšet. S ohledem na vysoké teploty během dne i v noci nelze toto obtěžování hlukem řešit zavřením oken. Prosím o sdělení, jak bylo s podnětem naloženo. Odpověď ředitele: Na základě podnětu týkajícího se rušení nočního klidu hlukem vycházejícím z prostor Dolní oblasti Vítkovic v souvislosti s konáním hudebního festivalu sděluji, že strážníky Městské policie Ostrava bylo provedeno orientační měření hluku, jehož výsledky budou zaslány Krajské hygienické stanici v Ostravě, která je správním orgánem v této oblasti a je věcně příslušná k provedení šetření.

4 Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Doručeno: Odpověď ředitele: Vedoucím odboru ochrany životního prostředí Magistrátu města Ostravy mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen k řešení Váš podnět ve věci zhoršené bezpečnostní situace v městské části Hrušov a Koblov a volného pohybu psů. Co se týká bezpečnostní situace, pak mohu pouze uvést, že se strážníci-okrskáři i další strážníci-hlídkaři oblasti a oddílu s celoměstskou působností ve zmíněných lokalitách zaměřují ve zvýšené míře na prevenci páchání protiprávního jednání, kdy dosud nebyl nárůst trestné činnosti hlídkami zaznamenán. Rovněž volný pohyb psů se podařil hlídkám eliminovat a to v návaznosti na preventivněbezpečnostní opatření, které v části spadající pod oblast Slezská Ostrava bylo přijato již počátkem roku. Strážníci dohlíží na povinnosti chovatelů a držitelů psů, zejména povinné značení psů, zákaz volného pohybu apod. Je zřejmé, že volnému pobíhání psů zcela nezabráníme, ale preventivní činností se nám daří riziko možných následků volného pohybu psů snižovat. Strážníci se v oblasti budou i nadále na Vámi zmíněné problematiky zaměřovat.

5 Stacionární doprava, O.-Dubina Doručeno: Dnes jsem shlédla v televizním reportu z našeho města,jak jsou vidět okrskáři v obvodech a asi nemají přehled o Ostravě Dubině,tam jej vidět nejde a navíc pravidelně na travnaté ploše parkuji automobily,dnes oktavie modré barvy celou noc a celý objemem a vše bez povšimnutí.travník tam již vypadá jako step.nebo se mýlím a zapoměla jsem,že vy noční směny nevykonáváte? Odpověď ředitele: Výsledky činnosti místně příslušných strážníků-okrskářů jsme schopni doložit nejen výstupy z oblasti správního řízení, řešených událostí, ale rovněž z lokalizace strážníka při výkonu služby na území města v denní i noční dobu. Místně příslušný strážníkokrskář úzce spolupracuje s příslušnými pracovníky úřadu městského obvodu, kteří mají v působnosti oblast dopravy a projednávají se jednotlivé případy omezující plynulost, bezpečnost silničního provozu a dopravní obslužnost městské části Dubina. Řešení stacionární dopravy a naší činnost v této oblasti jsme Vám již sdělovali v přechozích korespondencích.

6 Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Doručeno: Dobrý den. Jsem najemníkem bytu pobliz dolnich vitkovic. Neda se zde spat. Festival co festival musime byt vzhuru i do rannich hodin. My nemáme dle občanskeho zákoníku na spanek právo??? Noční klid neplatí? Kdyjaychom ho my v dome juchaly do 3 do rana-tak na nas poslou policii. Ano je to hlašená akce-ale na ukor spanku Nekolika okolo bydlicich lidi. Odpověď ředitele: Na základě podnětu týkajícího se rušení nočního klidu hlukem vycházejícím z prostor Dolní oblasti Vítkovic v souvislosti s konáním hudebního festivalu sděluji, že strážníky Městské policie Ostrava bylo provedeno orientační měření hluku, jehož výsledky budou zaslány Krajské hygienické stanici v Ostravě, která je správním orgánem v dané věci a je oprávněna provádět šetření.

7 Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Doručeno: Hezký den. V souvislosti s akcí BEATS FOR LOVE v Ostravě dochází, dle mého názoru, již druhou noc k rušení nočního klidu a obtěžování hlukem a vibracemi, které narušují veřejný pořádek. Hluk pocházející z této akce končí obvykle až kolem 4 hodiny ranní. Žádám vás o sdělení, jakým způsobem MP Ostrava tuto situaci řeší a zda stále platí tzv. protihluková vyhláška, která toto narušení veřejného pořádku omezuje. Tedy alespoň by měla... Také bych uvítal informaci, jak je MP Ostrava připravena řešit další podobné akce, které se mají konat v nadcházejícím období v Dolní oblasti Vítkovic, tedy co se týče k situaci, kdy opakovaně dochází k rušení nočního klidu a obtěžování hlukem. Věřím, že nejsem zdaleka sám, který si na rušení nočního klidu ( z této akce) stěžuje. Děkuji za pochopení. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se rušení nočního klidu hlukem a vibracemi při konání hudebního festivalu v Dolní oblasti Vítkovic uvádím následující. Strážníci městské policie provedli na uvedeném místě orientační měření hluku, jehož výsledky budou zaslány Krajské hygienické stanici v Ostravě, která je správním orgánem v této oblasti. Ve věci platnosti vyhlášky č. 4/2012 o zabezpečení veřejného pořádku omezením hluku sděluji, že obsahem této vyhlášky je mimo jiné seznam činností, jež by mohly svou hlučností narušit veřejný pořádek nebo být v rozporu s dobrými mravy. Rušení nočního klidu hlukem způsobeným hudební produkcí při konání kulturních, společenských, sportovních či jiných akcí neobsahuje. Vyhlášku nelze v tomto případě tedy aplikovat.

8 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážení, opět musím upozornit na parkování vozidel v místech kde je zákaz. V tomto případě i na to, že vozidlo je zaparkované přímo u signálního pásu pro nevidomé a není zde průchozí prostor dle vyhlášky č. 398/2009 Sb. Jedná se o vjezd do pěší zóny. Řešení MP: Na základě obdržení podnětu týkajícího se parkování vozidel v rozporu s platnými předpisy ve vjezdu do pěší zóny v Ostravě-Moravské Ostravě byl stěžovatel osobně kontaktován zástupcem vedoucího dané oblasti. Pisatel byl seznámen s komplexním nastavením řešení dopravní situace v dané lokalitě, rovněž mu byl předán telefonní kontakt na služebnu městské policie Moravská Ostrava a Přívoz. Na místě došlo k posílení výkonu služby. Pisatel považoval osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

9 Narušování veřejného pořádku, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Můžete poslat zítra ráno v 7:00 hlídku před Kaufland? Chodí tam opilci a obtěžují normální nakupující, čekající na otevření Kauflandu...(v 7:00 hodin). Také bych rád věděl, jestli mohou posedávat v sobotu a neděli ráno 6:00 hodin před restaurací opilci s alkoholickými nápoji, nebo toto území není vyjmenováno v zákazu pití alkoholu? Opověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se narušovaní veřejného pořádku a občanského soužití opilými osobami v okolí OC v Ostravě-Moravské Ostravě, sděluji následující. V dané lokalitě provádí pravidelné kontroly příslušný strážník-okrskář, který se při výkonu služby zaměřuje na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce a plnění úkolů vyplývajících s dalších právních předpisů. V okolí obchodního centra došlo k posílení výkonu služby rovněž strážníky-hlídkaři, kteří svou preventivní činností přispívají k eliminaci narušování veřejného pořádku a pravidel občanského soužití. Zjištěná protiprávní jednání budou řešena dle platných zákonných norem. Ve věci konzumace alkoholu na veřejnosti před provozovnou uvádím, že dotyčná lokalita není zahrnuta do oblasti, kde platí zákaz konzumace alkoholických nápojů dle obecně závazné vyhlášky města Ostravy č. 2/2009.

10 Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Hrabůvka Doručeno: Můžete poslat hlídku strážníků na lavičky v parku Ostrava-Hrabůvka? V blízkosti je prodejna stáčeného vína a tam se také konzumuje. Můžete tam strážníky posílat několikrát denně a nechat je dýchat do přístroje na měření hladiny alkoholu? Platí i pro sobotu a neděli... Opověď ředitele: Strážníci se v rámci běžného výkonu služby zaměřují i na dohled na dodržování obecně závazné vyhlášky, kterou se zakazuje konzumace alkoholu na vybraných veřejných prostranstvích. V lokalitě, na kterou jste svým podnět poukázal, se problematikou zabývá místně příslušný strážník-okrskář i strážníci-hlídkaři. S podmínkami prodeje alkoholických nápojů a skutečností, že okolí provozovny spadá do vyhlášky, kde je konzumace alkoholu zakázána byla seznámena obsluha prodejny stáčeného vína provozovaná v Ostravě-Hrabůvce. Strážníci budou nadále těmto negativním jevům spojeným s prodejem alkoholu věnovat náležitou pozornost. Za podnět děkuji.

11 Stacionární doprava, O.-Výškovice Doručeno: Řešení MP: Strážníci městské policie se v rámci výkonu služby zaměřují i na dodržování dopravních značení C7a - Stezka pro chodce. Je-li zjištěno protiprávní jednání řidičů motorových vozidel, kteří v působnosti tohoto dopravního značení parkují svá vozidla, je věc řešena v souladu se zákonem. Na základě podnětu se strážníci ve zvýšené míře zaměří i na stezku pro chodce v Ostravě-Výškovicích. Pisatel neuvedl žádný kontakt na sebe, proto nebylo možné jej o přijatém opatření informovat.

12 Rušení nočního klidu, Besip, O.-Muglinov Doručeno: Odpověď ředitele: K postoupenému podnětu ve věci narušování občanského soužití, rušení nočního klidu, dále ohrožování bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích dětmi při hře s míčem v Ostravě-Muglinově, sděluji následující. Již v měsíci březnu 2015 byl příslušným strážníkem-okrskářem kontaktován příbuzný pisatelky, který byl seznámen s postupem městské policie při řešení dané problematiky. V uvedené oblasti došlo k posílení výkonu služby rovněž dalšími strážníky-hlídkaři. Po obdržení podnětu byla vedoucím směny dané oblasti vyrozuměna pisatelka, kterou tento informoval o přijatých opatřeních spočívajících především v pravidelných kontrolách lokality a důsledném řešení případného protiprávního jednání. Paní sdělila, že na místě došlo ke zlepšení situace a písemnou odpověď na své podání již nepožadovala.

13 Volně pobíhající psi, Ostrava Doručeno: Dobrý den, prosím Městskou Policii o důsledný dohled nad lidmi venčící své psy bez vodítka a náhubku. Chápu, že nemůžete být všude, ale zdá se mi, že se zmíněná věc stala běžným standardem. Mám malé dítě a někdy se opravdu bojím. Odpověď ředitele: Městská policie se při zabezpečování veřejného pořádku zaměřuje i na dohled na dodržování ustanovení obecně závazné vyhlášky statutárního města Ostravy č. 12/2005, ve znění pozdějších změn a doplňků, kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují se prostory pro volné pobíhání psů na území města. Jen v obdobích letošních sedmi měsíců strážníci zjistili 1504 přestupků spáchaných porušením předmětné vyhlášky. V loňském roce to přitom bylo za celý rok 2033 přestupků. Zašlete-li nám informaci o lokalitě, ve které se s touto problematikou často setkáváte, pověřím příslušného vedoucího oblasti přijetím opatření, kdy se strážníci intenzivněji na porušování vyhlášky zaměří.

14 Rušení nočního klidu ze zařízení, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den. Velmi děkuji za informaci. Je pěkné, že je snaha věc řešit. Ale asi bude potřeba trošku jiný způsob. Poněvadž dnešní noci, se vesele sedělo a hulákalo až do nočních hodin, přesněji do 01:20h. Abych se přiznal, už mně to přestává bavit. Člověk ráno vstává do práce. Berte toto jako další mou stížnost na provoz tohoto zařízení. Pokud bude potřeba, mohu doložit videa z tohoto rušení. Odpověď ředitele: Strážníci se v rámci výkonu služby věnují i dohledu na dodržování nařízení města, kterým se stanovuje tržní řád a dohledu na dodržování nočního klidu v předmětné lokalitě. V průběhu kontrol nebylo strážníky zaznamenáno porušení právních předpisů. Strážník-okrskář kontaktoval opakovaně i obsluhu provozovny. Bylo zjištěno, že z jejich strany bylo přijato náležité opatření s cílem eliminovat páchání protiprávního jednání hosty zařízení. Máte-li důkazy o porušování příslušných právních předpisů, předejte je Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih spolu s oznámením přestupku nebo jiného správního deliktu. Úřad pak zahájí správní řízení z úřední povinnosti. Z naší strany bude problematice i nadále věnována pozornost v rámci běžného výkonu služby.

15 Problémy s bezdomovci, O.-Poruba Doručeno: Odpověď ředitele: Lokalitě je již dlouhodobě věnována zvýšená pozornost v návaznosti na poznatky výkonu služby. Intenzivně zde působí místně příslušný strážník-okrskář, který komunikuje s osobami bez přístřeší a řeší s nimi jejich případná protiprávní jednání. Letos zde již bylo řešeno 89 přestupků na úseku veřejného pořádku, z toho 58 se týkalo požívání alkoholických nápojů na veřejnosti. Protiprávní jednání jsou řešena v souladu s platnou legislativou a osoby, které se jich dopouštějí, jsou z místa hlídkami vykazovány. Nelze však jim pobyt zde zakázat. Dne byla místně příslušným strážníkem-okrskářem kontaktována pisatelka, která byla seznámena s přijatým opatřením a způsoby řešení jednotlivých jednání osob. Dne byla paní kontaktována ještě telefonicky, kdy bylo konstatováno zlepšení situace v oblasti. Strážníci se budou i nadále v rámci výkonu služby problematice intenzivně věnovat.

16 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Odpověď ředitele: V reakci na podnět týkající se neoprávněného parkování motorových vozidel v Ostravě-Moravské Ostravě sděluji následující. Strážníci městské policie při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce rovněž provádí dohled nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích. Jedná se zejména o zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu, průjezdnosti komunikací pro vozidla složek IZS a dopravní obslužnosti. Na dané ulici v Moravské Ostravě došlo k přechodné úpravě provozu na pozemní komunikaci, kdy je provoz umožněn v obou směrech. Strážníci zde v rámci výkonu služby dohlížejí na dodržování jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. a souvisejících právních předpisů. Zjištěná protiprávní jednání jsou řešena v rámci zákonných norem. Vjezd z ulice na účelovou komunikaci k obytným domům a dále na parkoviště provozovny je upraven svislým dopravním značením B1 Zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech s dodatkovou tabulkou E 13 Mimo dopravní obsluhy. Je tedy velmi obtížné zjistit protiprávní jednání řidičů motorových vozidel, pokud je strážník nezastihne přímo u vozidla a přestupek tak není spolehlivě zjištěn. Příslušný strážník-okrskář již v minulosti podával na Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz návrh na doplnění dopravního značení, které by upravovalo parkování zejména na zmiňovaném pozemku. Dosud ovšem nedošlo k žádné změně v instalovaném dopravním značení. Závěrem uvádím, že strážníci se budou v rámci výkonu služby uvedené problematice nadále věnovat.

17 Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Doručeno: Pěkný večer. Máme jednoduchý dotaz. Bude Městská policie Ostrava nějak řešit trvalé rušení nočního klidu z Dolní oblasti Vítkovice? Poměrně často, rozhodně při pořádní nejrůznějších koncertů a festivalů, tam zní hlasitá hudba nejméně do půlnoci. Konkrétně to bylo třeba od 2.7. do včetně. Bohužel kvůli tomu nemůžeme spát a s námi rozhodně desítky rodin ze sídliště. Teď skončil nejhlučnější festival Colours... Hudba nás vzbudila ve dvě ráno v pátek V sobotu hrála ráno ještě ve tři hodiny a pak zase celý večer až do jedné hodiny ráno v neděli. Chceme se jen vyspat a odpočinout si, nic jiného. Je to základní lidské právo. Teď je a hudba zase duní. Chceme se jenom vyspat a odpočinout si, o nic jiného nám nejde. Proč to neřešíte? Co se musí stát, aby měl člověk ze sídliště nárok na to základní, na nerušený spánek? Na svých stránkách máte výzvu, že když budou rušit obyvatele po desáté večer hodině opilci, tak přijedete a zasáhnete. Prosíme, udělejte pořádek s Dolní oblastí Vítkovice a jejich koncerty. To není jeden den nebo jeden festival, to je dlouhodobé týrání lidí hlasitou hudbou. Odpověď ředitele: V oblasti pořádání veřejně přístupných akcí konaných na soukromém pozemku má městská policie jen velmi omezené kompetence. V souladu se zákonem strážníci dohlíží v okolí na dodržování místních záležitostí veřejného pořádku a provádí orientační měření hladiny hluku, kdy výsledky jsou postupovány příslušnému správnímu orgánu. V této oblasti má výrazný rozsah kompetencí město, potažmo příslušný městský úřad a krajská hygienická stanice jako správní orgán. Jim jsou také předávány informace a zjištěná protiprávní jednání k řešení. I v průběhu konání Colours of Ostrava 2015 bylo realizováno několik měření hladiny hluku v různých částech města a tyto výsledky budou předány správnímu orgánu.

18 Závadové osoby v blízkosti zastávky, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, bylo by možné navýšit počet strážníků v okolí zastávky? Konkrétně mám na mysli autobusovou a trolejbusovou zastávku. Několikrát se mi při čekání na autobus ve večerních hodinách stalo, že mě obtěžovali cizí podnapilí lidé či lidé pod vlivem drog. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se žádosti o navýšení počtu strážníků v okolí zastávky MHD v Ostravě-Moravské Ostravě a to z důvodu pohybu závadových osob, sděluji následující. Strážníci Městské policie Ostrava provádějí v dané lokalitě zvýšený výkon služby, kdy se zaměřují komplexně na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Zde rovněž spadá problematika bezdomovectví a nerespektování obecně závazných vyhlášek města Ostravy. Zmiňovaná oblast je taktéž monitorována městským kamerovým systémem, kdy v případě zjištění protiprávního jednání je na místo vyslána hlídka městské policie k dalšímu řešení události. Uvedené problematice bude i nadále věnována patřičná pozornost. V případě podezření na páchání protiprávního jednání se neváhejte obrátit na linku 156.

19 Veřejný pořádek a občanské soužití, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: K postoupenému podnětu ve věci znečišťování veřejného prostranství odpadky, konzumace alkoholu na veřejnosti, rozdělávání ohně a narušování občanského soužití osobami, které se zdržují ve vybudovaném venkovním posezení za garážemi v Ostravě-Zábřehu, sděluji následující. Problematika popisovaná v podnětu byla již řešena místně příslušným strážníkemokrskářem. Z důvodu jeho absence se touto událostí začal zabývat zastupující strážník, který se v rámci zvýšeného výkonu služby zaměřil na uvedenou lokalitu. Osoby zdržující se v uvedeném posezení upozornil na povinnosti vyplývající z jednotlivých ustanovení platných právních předpisů a rovněž na případné sankce za jejich nedodržení. Poté osobně kontaktoval rovněž pisatele, kterého seznámil s možnostmi městské policie při řešení předmětné problematiky a rovněž muži předal telefonní číslo na služebnu městské policie Ostrava-Jih, kde se může obrátit v případě podezření z páchání protiprávního jednání. Dále bylo pisateli sděleno, že na místě budou probíhat pravidelné kontroly, kdy zjištěné přestupky budou řešeny v souladu s platnou legislativou. Muž považoval přijatá opatření za dostačující a písemnou odpověď na své podání již nepožadoval.

20 Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Doručeno: Dobrý den, Do našeho domu se nově nastěhovali spoluobčané patrně navrátivší z Velké Británie. Prakticky každý den bezohledně parkují na chodníku před domem, tj. v zákazu vjezdu na ploše vyhrazené jako požární a využívané obyvateli domu výhradně pro nakládání/vykládání těžkých břemen a poštovními doručovateli pro doručení balíků. Tito spoluobčané nereagují na výzvy sousedů, aby spořádaně využívali vyhrazené parkovací plochy v okolí jako všichni ostatní. Protože zde parkují prakticky každý den zejména kolem poledne, můžete zde párkrát někoho poslat (určitě se jednou trefíte), nasadit botičku případně vozidlo nechat odtáhnout? Odpověď ředitele: K Vašemu podnětu ve věci nerespektování dopravního značení řidiči motorových vozidel v Ostravě-Mariánských Horách sděluji následující. Strážníci Městské policie Ostrava se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce a plnění dalších úkolů vyplývajících z platných právních předpisů podílí na dohledu nad bezpečností a plynulostí provozu na pozemních komunikacích. Zejména pak se hlídky věnují zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu, průjezdnosti komunikací pro vozidla složek IZS a dopravní obslužnosti. V uvedené lokalitě jsou prováděny pravidelné kontroly zaměřené na Vámi zmiňovanou problematiku, kdy pouze v jednom případě bylo zjištěno vozidlo parkující v rozporu s dopravním značením. Zjištěné protiprávní jednání bylo hlídkou městské policie vyřešeno na místě dle platné legislativy. Samozřejmě strážníci budou i nadále uvedené problematice věnovat patřičnou pozornost.

21 Obtěžování psy, O.-Slezská Ostrava Doručeno: Řešení MP: K postoupenému podnětu ve věci narušování občanského soužití schválnostmi a znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy v okolí domu v Ostravě-Slezské Ostravě, sděluji následující. Danou problematikou se začal intenzivně zabývat příslušný strážník-okrskář. Na základě sdělených informací byl kontaktován muž udaného popisu, se kterým byla celá záležitost projednána. Dne bylo na tísňovou linku přijato oznámení týkající se protiprávního jednání mající znaky popisované v podnětu. Na místě přítomná oznamovatelka a rovněž její sousedka označily jiného muže, který dle jejich sdělení dlouhodobě narušuje občanské soužití. Přestupkové jednání muže bylo hlídkou městské policie oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání. Dne byla pisatelka podnětu kontaktována zástupcem vedoucího dané oblasti, který ji seznámil s provedeným opatřením. Paní tímto považovala celou záležitost za vyřízenou a nepožaduje písemnou odpověď na své podání. Strážníci budou uvedené problematice věnovat i nadále zvýšenou pozornost a případná protiprávní jednání budou řešena v souladu s platnou legislativou.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

Datum doručení. Datum vyřízení. Shrnutí vyřízení podání. Číslo podací. Důvodnost. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum doručení. Datum vyřízení. Shrnutí vyřízení podání. Číslo podací. Důvodnost. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2016) - celkem 20 podání Datum doručení 4.1.2016 stížnost na rozhodnutí o odvolání vydané správním

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2003

V Ř E S K O V Á K březen 2003 V Ř E S K O V Á K březen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, počasí se sice tváří, jako by se ho běh času vůbec netýkal a tak by se leckomu mohlo zdát, že čas vlastně neplyne, ale prostý fakt, že držíte

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť

str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2011 str. Petr Kropáč velitel Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba -Technické vybavení 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava

Více

Obec Miletín Obecně závazná vyhláška č.7/2003 O veřejném pořádku a čistotě obce

Obec Miletín Obecně závazná vyhláška č.7/2003 O veřejném pořádku a čistotě obce Obec Miletín Obecně závazná vyhláška č.7/2003 O veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Miletín schválilo dne 26.11.2003 vydat na základě ustanovení 84 odst. 2 písm. i) a v souladu s ustanovením

Více

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Zpracováno jako podklad pro zasedání Rady města České Budějovice konané dne 27. 6. 2012. Podle právního stavu ke dni 1. 6. 2012. Zpracoval

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha /20. ledna 2016 ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 2. února 2016 Vážený pane, v reakci na Vaši žádost, kterou Český telekomunikační

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy

Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š. o činnosti Městské policie hl. m. Prahy Z P R Á V A o činnosti Městské policie hl. m. Prahy za rok 2005 ve srovnání s rokem 2004 Předkládá : Mgr. Vladimír K O T R O U Š ředitel Městské policie hl. m. Prahy - 2 - O B S A H 1. Úvod... 3 2. Výsledky

Více

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9.

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE Územní odbor Olomouc obvodní oddělení Olomouc 3 Olomouc 9. února 2015 Z P R Á V A o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním

Více

Zápis ze 17. schůze Výboru pro zdravotnictví konané ve středu 19. září od 8. 00 hodin

Zápis ze 17. schůze Výboru pro zdravotnictví konané ve středu 19. září od 8. 00 hodin Zápis ze 17. schůze Výboru pro zdravotnictví konané ve středu 19. září od 8. 00 hodin Schůzi výboru zahájil v 8.06 hodin předseda výboru, MUDr. B. Šťastný. Přítomni byli poslanci: V. Adam, P. Antonín,

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 08. 01. 2014 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2015) - celkem 418 podání Datum doručení 4.1.2015 Žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti Krajského

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 O BVODNÍ ŘEDITELSTVÍ P OLICIE PRAHA I Kancelář ředitele Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 Počet listů: 10 Přílohy: 3/7 Zpráva o bezpečnostní situaci na území MČ Praha 1 za rok 2014

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 2/2013, kterou se upravují pravidla pohybu psů na veřejném prostranství ve městě Strakonice

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 2/2013, kterou se upravují pravidla pohybu psů na veřejném prostranství ve městě Strakonice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 2/2013, kterou se upravují pravidla pohybu psů na veřejném prostranství ve městě Strakonice Zastupitelstvo města Strakonice se na svém zasedání dne 11.9.2013

Více

MĚSTO VIMPERK. Obecně závazná vyhláška

MĚSTO VIMPERK. Obecně závazná vyhláška MĚSTO VIMPERK Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, ochrany životního prostředí, čistoty a bezpečnosti na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Statutární město Brno Městská část Brno Líšeň určeno k projednání do Rady MČ Brno Líšeň Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Přítomni: Jaroslav Stross,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2010 Vypracoval : Stanislav Procházka ředitel Městské policie KLADNO Obsah : 1. Úvod 2. Personální zajištění 2.1. Vzdělávání a příprava strážníků 3. MKS,

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Informativní zpráva o bezpečnostní situaci v Lysé nad Labem za rok 2015 Zpráva se předkládá z důvodu: Informativní zpráva

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

Veřejné fórum pro obyvatele Lhotky a Nuslí podněty obyvatel Doprava

Veřejné fórum pro obyvatele Lhotky a Nuslí podněty obyvatel Doprava Veřejné fórum pro obyvatele Lhotky a Nuslí podněty obyvatel Doprava Parkování, nedostatek parkovacích míst pro rezidenty (modré zóny). Vozidla parkují po obou stranách v zatáčce ke škole a busy se z tohoto

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 58A 16/2013-24 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem JUDr. Petrem Indráčkem v právní věci žalobce: R. C., zastoupeného JUDr. Ing. Ondřejem Horázným, advokátem

Více

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Dopravní podnik - Autobusy, odštěpný závod PROVOZNÍ PŘEDPIS D 1/3 DOPRAVNÍ A NÁVĚSTNÍ PŘEDPIS

Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Dopravní podnik - Autobusy, odštěpný závod PROVOZNÍ PŘEDPIS D 1/3 DOPRAVNÍ A NÁVĚSTNÍ PŘEDPIS Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost Dopravní podnik - Autobusy, odštěpný závod PROVOZNÍ PŘEDPIS D 1/3 DOPRAVNÍ A NÁVĚSTNÍ PŘEDPIS PRO AUTOBUSY Schváleno ředitelem Dopravního podniku - Autobusy,

Více

Závěrečné stanovisko

Závěrečné stanovisko I. Vlastník veřejně přístupné účelové komunikace není oprávněn vybírat žádné platby od jejích uživatelů, byť by se zároveň jednalo o pozemek určený k plnění funkcí lesa ( 3 odst. 1 písm. b/ lesního zákona).

Více

MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA

MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA MĚSTO ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSVO MĚSTA Příloha č. 1 usn. ZM5 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 07/2011 o zabezpečení veřejného pořádku při chovu a pohybu psů a jiných zvířat Zastupitelstvo města Česká Skalice

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Zpráva o šetření. ve věci pana R.P.

Zpráva o šetření. ve věci pana R.P. I. Správní orgán by měl při posuzování důvodnosti omluvy účastníka řízení či jeho zástupce z ústního jednání ( 74 odst. 1 zákona o přestupcích) vycházet z konkrétních podkladů, a to v případě omluvy z

Více

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR MĚSTO PŘÍBOR - MĚSTSKÁ POLICIE Zpráva MPP za rok 2012 BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR Obsah 1 Ustanovení, činnost... 2 2 Personální a technické zajištění činnosti... 2 2.1

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2013) - celkem 169 podání Datum doručení 2.1.2013 Napojení nového úseku ul. Bohumínská na křižovatku

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í :

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 As 3/2005-45 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr. Petra Průchy v věci žalobce I. V., proti žalovanému

Více

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci

Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci Čtvrtek, 14. ledna 2016 Zdroj: Jižní Čechy Teď (odkaz) Rubrika: Budějovicko Autor: Markéta Snížková Do Samsonovy kašny hodili stůl a utrhli stěrač z auta. Mladíky přistihli strážníci ČESKÉ BUDĚJOVICE -

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2004 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992 vyhláškou

Více

část první úvodní ustanovení

část první úvodní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 5/2002 o závazných částech novely územního plánu sídelního útvaru Strakonice a veřejně prospěšných stavbách Zastupitelstvo města Strakonic schválilo dne 18.

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015. Navýšení počtu zaměstnanců městské policie o dva strážníky MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Miroslav Mann, velitel městské policie; Komise pro

Více

Závěrečná zpráva o šetření

Závěrečná zpráva o šetření 1. Zpracování osobních údajů řidičů MHD (jména a příjmení) bez jejich souhlasu formou zveřejnění na jízdních dokladech nelze odůvodnit odkazem na ustanovení 5 odst. 2 písm. e) zákona o ochraně osobních

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 2 As 45/2006-56 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Vojtěcha Šimíčka a soudců JUDr. Barbary Pořízkové a

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Část I. Článek 1 Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD. Část I. Článek 1 Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD Část I Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Domovní řád (dále jen DŘ) blíže upravuje, specifikuje a rozpracovává organizační a technické podmínky pro výkon uživatelských práv, způsob užívání domů,

Více

Město Karlovy Vary - městská policie. Zpráva. o činnosti Městské policie Karlovy Vary za rok 2004

Město Karlovy Vary - městská policie. Zpráva. o činnosti Městské policie Karlovy Vary za rok 2004 Zpráva o činnosti Městské policie Karlovy Vary za rok 2004 V Karlových Varech 18. února 2005 1 OBSAH Kapitola / podkapitola strana I. PERSONALISTIKA 3 I.I. Výběrová řízení 4 I.II. Vzdělávání strážníků

Více

5800 Odbor dopravněsprávních činností

5800 Odbor dopravněsprávních činností 5800 Odbor dopravněsprávních činností v samostatné působnosti 1 - zajišťuje provoz příjmové pokladny pro odbor i ostatní útvary MMB dislokované v budově Kounicova 67 (vybírá správní, popř. i jiné poplatky,

Více

STARONOVĚ O SILNIČNÍ DOPRAVĚ

STARONOVĚ O SILNIČNÍ DOPRAVĚ STARONOVĚ O SILNIČNÍ DOPRAVĚ V minulých letech jsme na stránkách našeho časopisu v určitých intervalech publikovali příspěvky, týkající se problematiky dopravy, a to zejména dopravy silniční, která především

Více

Čl. I Základní ustanovení

Čl. I Základní ustanovení MĚSTO NYMBURK NAŘÍZENÍ MĚSTA NYMBURKA č. 2 / 2014 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Nymburce. Rada města Nymburka svým usnesením č. 150 ze dne 2. 4. 2014 vydává

Více

Směrnice č. 41 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ

Směrnice č. 41 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Směrnice č. 41 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ Městského úřadu v Kravařích obce s rozšířenou působností V Kravařích dne: 20. 03. 2013 Zpracoval: Mgr. Marek Zinglar Kontroloval: Ing. Pavel Novotný,

Více

Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky

Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky Základní škola a Mateřská škola Nýřany, příspěvková organizace, 330 23 Nýřany, Školní ul. 901 Příloha řádu školy I. Alkohol, omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky Vypracoval : Mgr.Jiří Loritz Pedagogická

Více

Otázky platné od 1.1.2014

Otázky platné od 1.1.2014 Kontrolní otázky podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů 1. Při přepravě dítěte vozidlem

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 3/2011-54 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a soudců JUDr. Lenky Matyášové a

Více

1. Vznik smlouvy o přepravě a právo na přepravu

1. Vznik smlouvy o přepravě a právo na přepravu Smluvní přepravní podmínky VATRA Bohemia, spol. s r.o. vydané na základě zákona č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, v platném znění a vyhláškou Ministerstva dopravy a spojů č. 175/2000 Sb., o přepravním

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic

Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic Statutární město Pardubice Zastupitelstvo města Pardubic OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 13/2006, O VEŘEJNÉM POŘÁDKU, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK Č. 3/2007, Č. 3/2009, Č. 7/2009, Č. 1/2010, Č. 6/2010,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky

Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku. Čl. 1 Účel vyhlášky M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 o místních záležitostech veřejného pořádku Zastupitelstvo města Kopřivnice se na svém 15. zasedání dne 15.12.2016 usneslo vydat podle 10

Více

ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE. Domovní řád. Pravidla pro užívání bytů, nebytových prostor, společných prostor, společných částí a zařízení domu

ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE. Domovní řád. Pravidla pro užívání bytů, nebytových prostor, společných prostor, společných částí a zařízení domu ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Domovní řád Pravidla pro užívání bytů, nebytových prostor, společných prostor, společných částí a zařízení domu Obsah: I. Klid v domě II. Otvírání a zavírání domu III. Osvětlení domu

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 106/2011-77 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Lenky Matyášové, soudkyně JUDr. Ludmily Valentové

Více

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY 2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY počet počet procento OTÁZKA Č. 1 VYPLŇTE ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SVÉ OSOBĚ VĚK A VZDĚLÁNÍ Věk Do 18 let 1 1% 19-40 let 57 38% 41 61 let 40 26% Nad 60 let 54

Více

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu 160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, PRO VNITŘNÍ POTŘEBU kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (opr. tisk. chyby SIAŘ PP ČR čá. 170/2011)

Více

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY

SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY SMLUVNÍ PŘEPRAVNÍ PODMÍNKY Tyto Smluvní přepravní podmínky (dále též i jen přepravní podmínky ), vydané a vyhlášené dopravcem P O H L KLADNO spol.s r.o., Malá Strana 1019, 273 09 Kladno - Švermov (dále

Více

6 Veřejný pořádek a bezpečnost

6 Veřejný pořádek a bezpečnost ZÁKLADNÍ VEŘEJNÝ POŘÁDEK PRINCIPY A FUNGOVÁNÍ BEZPEČNOST OBCE A JEJÍCH ORGÁNŮ Veřejný pořádek a bezpečnost JUDr. Pavel Vetešník Ing. Vladimír Vlček V průzkumech priorit českého občana nebyl před lety zdaleka

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 139/2012-30 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudkyň JUDr. Barbary Pořízkové a Mgr. Daniely

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA SEKRETARIÁTU RADY VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY

TISKOVÁ ZPRÁVA SEKRETARIÁTU RADY VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY TISKOVÁ ZPRÁVA SEKRETARIÁTU RADY VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY Testování moči ani hledání drog pomocí psů nepatří mezi preventivní opatření ve školách V posledních týdnech se v médiích opakovaně

Více

Nezákonné nakládání s odpady na katastru obce právní možnosti

Nezákonné nakládání s odpady na katastru obce právní možnosti Nezákonné nakládání s odpady na katastru obce právní možnosti postihu Hornické muzeum Landek Park 3.11.2011 Ing. René Hellebrand Česká inspekce životního prostředí Oblastní inspektorát Ostrava Česká inspekce

Více

Z Á P I S z 11. jednání Sněmu starostů

Z Á P I S z 11. jednání Sněmu starostů Z Á P I S z 11. jednání Sněmu starostů 11. jednání Sněmu starostů se uskutečnilo dne 21. ledna 2016 v zasedací místnosti Rady města Brna, Dominikánské nám. 1, Brno. Zahájení v 9.05 hod., ukončení jednání

Více

Pojmy a definice PŘEPRAVA OSOB VE VEŘEJNÉ DRÁŽNÍ A SILNIČNÍ OSOBNÍ DOPRAVĚ PŘEPRAVNÍ SMLOUVA, JÍZDNÍ DOKLADY A REZERVAČNÍ SLUŽBY

Pojmy a definice PŘEPRAVA OSOB VE VEŘEJNÉ DRÁŽNÍ A SILNIČNÍ OSOBNÍ DOPRAVĚ PŘEPRAVNÍ SMLOUVA, JÍZDNÍ DOKLADY A REZERVAČNÍ SLUŽBY PŘERAVNÍ PODMÍNKY SPOLEČNOSTI DOPRAVA ZÁRUBA M&K S.R.O. POJMY, DEFINICE A ZKRATKY Pojmy a definice Veřejná drážní osobní doprava - činnost dopravce spočívající v pravidelné přepravě osob, zavazadel, věcí

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. října 2011 Mgr. Martina Vybíralová KUZL 67414/2011 KUSP 67414/2011 ŽPZE-MV ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. října 2011 Mgr. Martina Vybíralová KUZL 67414/2011 KUSP 67414/2011 ŽPZE-MV ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 31. října 2011 Mgr. Martina Vybíralová KUZL 67414/2011 KUSP 67414/2011

Více

Přestupky - zákony - sankce v učitelské praxi

Přestupky - zákony - sankce v učitelské praxi Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Trutnov Horská 160 541 02 Věc : dodatek číslo 2 ke školnímu řádu (soubor) Platnost od 1.9.2012 Název : Přestupky - zákony - sankce v učitelské praxi 1.

Více

Pes v zrcadle předpisů (II. vydání) Jiří Dousek st., Jiří Dousek ml.

Pes v zrcadle předpisů (II. vydání) Jiří Dousek st., Jiří Dousek ml. Pes v zrcadle předpisů (II. vydání) Jiří Dousek st., Jiří Dousek ml. Zkušený veterinář a právník, zabývající se dlouhodobě popisovanou problematikou, připravili již druhé, upravené a doplněné vydání úspěšné

Více

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ

Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Ú j e zdní úřad B ř e zina V í t a N e j e d l é h o 6 9 2, 6 8 2 0 1 V y š k o v, I D 7 q 2 b 3 k a NAŘÍZENÍ Újezdního úřadu Březina č. 1/2016 ze dne 14. června 2016, kterým se stanoví režimová a bezpečnostní

Více

P r a v i d l a pro přijímání a vyřizování stížností

P r a v i d l a pro přijímání a vyřizování stížností Vnitřní směrnice č. 1/2007/VP P r a v i d l a pro přijímání a vyřizování stížností Čl. 1 Předmět směrnice 1.1. Účelem těchto Pravidel pro přijímání a vyřizování stížností (dále jen Pravidla) je Stanovit

Více

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016 M E T O D I C K Ý Z P R A V O D A J A U T O Š K O L číslo 87/2016 OBSAH: Statistika nehod řidičů MO, NA a BUS za rok 2015 str.2 Pokuty za přestupky a správní delikty v silniční dopravě-část I. (podle zákonů

Více

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice

Obec LÍBEZNICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014. o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Obec LÍBEZNICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2014 o veřejném pořádku, opatření k jeho zabezpečení a čistotě v obci Líbeznice Zastupitelstvo obce Líbeznice se na svém zasedání dne 21.05.2014 usnesením č.

Více

Odbor pozemních komunikací. Novela zákona o pozemních komunikacích a zákona o silničním provozu (Nové pojetí) Mgr. Ján Skovajsa

Odbor pozemních komunikací. Novela zákona o pozemních komunikacích a zákona o silničním provozu (Nové pojetí) Mgr. Ján Skovajsa Česká republika Ministerstvo dopravy Odbor pozemních komunikací Novela zákona o pozemních komunikacích a zákona o silničním provozu (Nové pojetí) Mgr. Ján Skovajsa Usnesení vlády ČR č. 634 z roku 2011

Více

POŠTOVNÍ VÌSTNÍK Èeský telekomunikaèní úøad

POŠTOVNÍ VÌSTNÍK Èeský telekomunikaèní úøad POŠTOVNÍ VÌSTNÍK Èeský telekomunikaèní úøad Èástka 7 Roèník 2013 Praha 6. èervna 2013 OBSAH: Sdìlení Èeského telekomunikaèního úøadu 21. Souhrnná zpráva o plnìní povinností uložených držiteli poštovní

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. /2016, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s hlukem Zastupitelstvo města Přerova se na svém zasedání konaném dne..2016

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2015,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2015, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2015 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO úplné znění obecně závazné vyhlášky města Brna č. 1/1992, kterou se ve městě Brně zřizuje městská policie podle zákona č. 553/1991 Sb., ve znění obecně závazné

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 5 As 12/2008-58 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Lenky Matyášové, Ph.D. a soudců JUDr. Jakuba Camrdy, Ph.D.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 3 Azs 30/2007-60 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Marie Součkové a soudců JUDr. Jaroslava Vlašína,

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

PREVENCE A INFORMACE BOZP A PO

PREVENCE A INFORMACE BOZP A PO PREVENCE A INFORMACE BOZP A PO NOVINKY NA SILNICÍCH: Od 1. ledna čekají na řidiče tyto změny Rok 2016 přináší mnoho změn a velké množství jich čeká i na řidiče. Podívejte se na novinky! Řidiče čeká od

Více