ACV-Wars... The racing strategy Game design

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ACV-Wars... The racing strategy Game design"

Transkript

1 ACV-Wars... The racing strategy Game design Plzeň, 2008 Vladimír Geršl

2 ACV-Wars [Game design] Obsah OBSAH ÚVOD ZÁKLADNÍ RYSY A PRINCIPY HRY Technické detaily GAMEFLOW VZNÁŠEDLA - DRUHY A CHOVÁNÍ HERNÍ PROSTŘEDÍ Vzhled krajiny Checkpointy Ovládání hry Peníze Minimapa GRAFIKA Stylizace GUI Menu Modely Efekty ZVUKY A HUDBA BONUSY AI FYZIKA Fyzika vznášedel Kolize SÍŤOVÁ HRA MAPA MENU HRUBÉ ROZDĚLENÍ PRACÍ... 12

3 ACV-Wars [Game design] Úvod Toto je game design (neboli design dokument) pro hru ACV-Wars. Jsou zde popsány všechny potřebné informace o hře z hlediska hratelnosti. Nebudou zde programátorské detaily, apod. To si již musíte vyřešit sami. Většina týmu dělá poprvé v životě počítačovou hru. Z vlastni zkušenosti mohu vím, že 90% nekomerčních her se nikdy nedodělá. Je to většinou bohužel kvůli nadhodnocení sil týmu, kdy nestihnou během počátečního nadšení udělat základní model hry (který by již byl hratelný) a poté se vývoj rozplizává, až skončí úplně. Je proto důležité, aby byl náš koncept jednoduchý, hratelný už téměř od samého začátku a aby byla hra navržena tak, že ji můžeme odevzdat jak v základní verzi, tak do ní přidělávat další fíčury, pokud zbyde čas. Jelikož nás na hře bude dělat více, je potřeba se pravidelně informovat, domlouvat, ukazovat si práci proto je založen kde budeme blogovat o hře a využívat to jako forum, mimoto se budeme (dokud to bude třeba) jednou týdně scházet naživo. Pro verzování hry a její vývoj budeme používat svn repozitář, který značně zjednodušuje vývoj v týmu. Obecně platí, že dělejte tu svoji část co nejobecněji, aby se dala využít i třeba v jiné hře a všechny důležité parametry vytáhněte do xml, aby se dalo při ladění tahat za nitky. Obr. 1.1: Přibližná ukázka pohledu na vznášedlo a jeho poměru k velikosti sektorů + jedna z možností rozložení GUI (to bude možná spíše ve vrchní části obrazovky a bude se řešit až při dále).

4 ACV-Wars [Game design] Základní rysy a principy hry Bude se jednat o kombinaci závodu vznášedel a obsazovací strategie typu hry Z. Hra bude tedy vyžadovat jak postřeh a řidičské schopnosti, tak logické uvažování. Koncept hry bude v podstatě samostatně hratelná hra s boty a jako bonus bude pokud se povede dokončit síťová hra, kde místo botů budou živý oponenti. Hráč ovládá vznášedlo z oddáleného pohledu třetí osoby (tzn. kamera pevně vzadu nahoře za zadkem vznášedla). Jezdí po 2,5D terénu, generovaném z height mapy. Celý terén je rozdělen na malé čtverečky (velikosti vznášedla). Sektor je tvořen 10 x 10 čtverečky. Checkpoint je tvořen 1 čtverečkem. Velikost celé hrací oblasti je M x M sektorů (přičemž M bude odlišné podle počtu hráčů, ale pro 2 hráče cca 15 x 15). Na mini-mapě vidí celou herní plochu rozdělenou do sektorů (čtverce). Ty jsou obarveny buďto neutrálně (neobsazené), nebo barvou hráče, který je obsadil. Obsadit sektor lze tak, že na něm projedete checkpoint. Vždy ze tří obsazených sektorů se vytvoří trojúhelník obsazených sektorů tzn. připadnou hráčovi i sektory uvnitř trojúhelníku. Pokud pomocí obsazených sektorů ohraničí hráč nějaké území, tak mu připadnou i sektory uvnitř tohoto prostředí (i pokud patřily protihráčovi). Z každého obsazeného sektoru plynou hráčovi peníze. Za ty lze kupovat bonusy. Bonusy pouze pomáhají hráčovi, nebo ruší protihráče nikdy však nikoho neničí vznášedla ve hře jsou nerozbitná. Výhra je dle vydělaných peněz (pokud zbyde čas tak i podle dalších herních módů např. kdo obsadí více jak 50% sektorů, kdo bude mít po vypršení času více sektorů, nebo kdo dokáže uhájit nějaké procenta svého území před všemi protihráči...). Pokud přebereme území, které patřilo proti-hráčovi, dostaneme peněžitý bonus za každý jeho bývalý sektor (tzn. motivace ke kontaktnímu hraní..). Vznášedla pojedou různě rychle do kopce a z kopce a bude na nich aplikovaná fyzika. 2.1 Technické detaily - Síťová struktura bude klient-server. - Budeme se snažit klást důraz i na single s boty. - Vznášedla budou nerozbitná. - Mapa bude obalena sklem a nepůjde z ní vyjet. - Crazy arkádová fyzika s "super pocitem z rychlosti". - Snaha nejprve udělat funkční základ s minimem funkcí. Bonusy apod. se budou přidávat dle časových možností..

5 ACV-Wars [Game design] Gameflow Na začátku si vyberu vznášedlo, které je nejrychlejší a nejhůř ovladatelné pže jsem už profík nastavím si počáteční peníze 1000 $, 2 oponenty a vítězství nastavím na 8000$ a hurá do hry! Moje taktika bude zabírat co největší území sice než obsadím velké území, je větší pravděpodobnost, že mi někdo zruší nějaký z obsazených sektorů a tím nebudu moct dokončit celý troúhelník (mám 2 obsazené sektory a jedu na druhou stranu hrací plochy, obsadit poslední a tím obsadit všechny sektory uvnitř trojúhelníku někdo mi však jeden sektor zruší musím tedy obsadit 2 sektory...), ale vzhledem k mému výběru nejrychlejšího vznášedla je to taktické rozhodnutí. Bohužel jeden z počítačů je prevít a vždycky mi obsazuje moje sektory a tím mi kazí moji strategii já však využívám bonusu Bomba a na svůj první a druhý obsazený sektor pokládám Bombu. Na tu sice najíždí nepřítel, ale ta ho odhodí do dáli a tím mi poskytuje čas navíc na minimapce však vidím, že druhý soupeř se také rozjíždí k sektoru, na kterém již neleží bomba. Proto využiji dalšího bonusu Jump. Ten mě zrychlí a vymrští ve směru mé jízdy, čímž se dostávám na druhou stranu hrací oblasti a tam obsazuji kýžený checkpoint. Nyní mám již obsazenu téměř polovinu hrací oblasti z té mě plyne dost peněz, takže vyrážím škodit nepřátelům do té doby, než my obsazená oblast vydělá dost peněz a dokud nezvítězím Vznášedla - druhy a chování Obecně vznášedla jsou nerozbitná a pokud narazí/vybuchne bomba apod. tak se to pouze odhodí do dálky. Celé hraní bude co nejvíce arkádové a rychlé a tomu musí odpovídat i ovládání vznášedel. Bude zde kladen důraz na pocit rychlosti. Aby hra nebyla nudná, nebude však ovládání úplně simple a bude vyžadovat pár minut tréninku na základní zvládnutí a daleko více minut na profesionální ovládnutí vznášela. Celý model chování bude dělán fyzikálně, takže půjde jednoduše měnit chování vznášedla pro účely testování. Vznášedla jsou odlišena barevně hráč vždy hraje za červeného hráče. Na začátku hry bude na výběr ze tří typů vznášedel: - Klasické...tzn. vznášedlo které bude mít ideálně vyladěnu rychlost vs. ovladatelnost - Rychlé...rychlé vznášedlo, které se hůře ovládá a vyhovuje strategii obsazovat co největší oblasti naráz - Ovladatelné...pomalejší vznášedlo se skvělou ovladatelností, kde se snadno obsazujou menší území

6 ACV-Wars [Game design] Herní prostředí Vzhled krajiny Krajina bude generovaná z height-mapy. Jeden sektor bude cca 10x-15x větší než vznášedlo a bude čtvercová. Počet sektorů bude dělán automaticky a hráč si na začátku hry bude moci vybrat kolik jich bude daná mapa mít. Krajina bude hodně kopcovitá, aby přirozeně stěžovala jízdu vznášedel. Grafický vzhled viz kapitola 6 Grafika. Checkpointy Při najetí na checkpoint se ukáže ikona Checkpoint a pokud hráč stihne stisknout tlačítko (mezerník) než opustí daný sektor (do té doby bude také checkpoint neaktivní, aby se zamezilo konfliktům při síťové hře), připadne mu sektor. Jinak se sektor nezabere. Důvod: Jelikož se u hry bude hráč hodně odrážet atd. Tato změna udělá náročnější jízdu ve vysoké rychlosti a odstraní problém s náhodným projížděním checkpontů při odražení. Ovládání hry Arkádové crazy ovládání, pro jehož zvládnutí však bude potřeba hru nějakou chvíli hrát. Ovládací buttony: - ovládání směru vznášedla (dopředu, otáčení, brzda se zpátečkou): šipky, popř. w, a, s, d - obsazení checkpointu: mezerník - bomba: b - jump: v - případné další bonusy: c, n, m Peníze Zatím nelze přesně určit peníze to je potřeba vyladit při hře, ale počáteční nástřel je takovýhle: - Za 1 sektor 1 $ za sekundu. - Za zabrání neutrálního sektoru 5 $. - Za zabrání cizího sektoru 20 $. Minimapa Manimapa se nachází v levé horní části obrazovky (viz Obr. 6.2). Minimapa je velice zásadní pro celé hraní a orientaci hráče na hrycí ploše. Vznášedla jsou znázorněna symbolama vypadají jako šipky natočené do směru, kterým vznášedlo právě míří. Hráč za sebou táhne čáry, ukazující aktuálně obsazované území. Mimoto jsou na mapce vidět všechny sektory a ty obsazené mají stejně jako v reálu barvu hráče, kterému přinášejí peníze.

7 ACV-Wars [Game design] Grafika Obr. 6.1: Grafická stylizace hry a ukázka modelu vznášedla. Stylizace Future vznášedlo; bílý (lehce zrcadlový) terén potažený jemnou modrou sítí; hodně čistá grafika s efekty (zrcadlení, světla s aurami, apod.) laděná do bílé.. GUI GUI musí splňovat tyto věci: - přehledné - nezabírat zbytečně výhled hráčovi - obsahovat důležité informace Téměř konečný vzhled GUI viz Obr Ve vrchní části vidíme (zprava) důležitou minimapu, bonus Bomba, nápis Hit space, bonus Jump, aktuální přehled peněz hráčů. Bonusy budou šedivé, pokud na ně nebudeme mít peníze. Když budou finančně dostupné, obarví se. Pokud zmáčkneme aktivační klávesu bonusu, tak se jeho obrázek červeně vysvítí. Pokud bude možné obsadit sektor tzn. pokud se nalézáme uvnitř checkpointu červeně se vysvítí Hit space. Minimapa je znázorněna symbolama vznášedla vypadají jako šipky a hráč za sebou táhne čáry, ukazující aktuálně obsazované území.

8 ACV-Wars [Game design] Obr. 6.2: Ukázka finální podoby GUI. Menu Nadpis do menu viz Obálka tohoto dokumentu. Jinak bude menu v prostředku obrazovky, nápisy budou dělány programem a stejně tak bude i roztahováno v závislosti na svém aktuálním obsahu. Na pozadí menu bude hodně oddálený pohled na hrací plochu, která bude rotovat. Rozmístění prvků menu viz Obr Položky menu viz 12. Menu.

9 ACV-Wars [Game design] Obr. 6.3: Ukázka rozmístění prvků v menu. Modely Modely bude dodávat externí grafik Bronislav Vavřinka. Hra bude obsahovat tyto modely: - 1 až 3 modely vznášedla - checkpoint (držák + středová koule) - bomba (střed bomby + obalová koule) Efekty Efekty se budou dělat dle toho kolik zbyde času nakonci. Důležité také je, aby byla hra hratelná i na průměrných strojích a tudíž pokud bude nějaký efekt zbytečně HW náročný, nebude do hry zahrnut... Zde je výčet možných efektů: - světla s aurou - zrcadlové odrazy vznášedel na terénu - depth of field - depth of view (prostě efekt rychlosti v NFS) - víry kolem vznášedla - poloprůhlednost, animované textury - pulzování (kombinace 2 textur - jedna bez alfy, druhá částečně průhledná)

10 ACV-Wars [Game design] Zvuky a hudba Jelikož nemáme zvukaře, nebude hra obsahovat mnoho zvuků ani hudby. Konkrétně bude obsahovat skladby, které se bude při hře přehrávat - zvuk motoru vznášedla při jízdě - zvuk bomby - zvuk při nárazu -?zvuk při dodělání území? 8. Bonusy Bonusy budou dodělávány dle časových možností. Každý bude stát nějaké peníze a bude buďto přímo pomáhat hráčovi, nebo škodit ostatním. V základní verzi bude určitě: - Bomba o cena 300 $ o položení tlačítkem B o při položení se kolem ní utvoří obalová koule (cca s poloměrem 1,5 vznášedla) o při najetí do obalové koule bomba odmrští vznášedlo velmi vysoko, takže hráč nebude moct chvíli hrát o bomba ubere hráčovi, který na ni najede 5x víc peněz, než kolik stojí... Pokud zbude čas bude ve hře ještě určitě: - Jump o cena 100 $ o položení tlačítkem V o vymrští hráče (cca 2x rychleji) do směru, ve kterém jede o vystřelí hráče lehce nad povrch (tzn. ideální pro zrychlení, popř. znažší vyjetí kopce) Další bonusy hra nakonec obsahovat nebude, protože by se stávala zbytečně komplexní, což jde proti jejímu základu být akční arkádou AI AI bude obecná a bude mít dostatek nitek, za které půjde při testování tahat. Je důležité, aby byla obecně AI kvalitní, protože pokud se nakonec upustí od multiplayerové hry, tak musejí boti zábavní a dobrý, protože dělaj hru. Další co je potřeba, aby si tvůrce AI uvědomil, že jsou to v podstatě 2 hry a 2 AI v jedné hře: jedna AI musí umět dobře řídit vznášedlo, natrefovat se na checkpointy a obecně umět vy(po)užívat herní fyziku

11 ACV-Wars [Game design] druhá AI musí umět volit správnou taktiku zabírání checkpointů, popř. přerušování hráčových velkých sektorů tato AI by měla mít ještě dva poddruhy: o harvestr tzn. ne tolik útočný protivník, který hlavně zabírá prostředí o striker tzn. protivník, který neustále přeobsazuje hráčovi sektory, pokládá bomby a celkově je daleko kontaktnější 10. Fyzika Fyzika vznášedel Crazy fyzika. Rychlá jízda, velké skoky, při nárazu do bomby ohromný odmrštění atd. Naučit se řídit vznášedlo nebude snadné do zatáčky klouže, jinak jezdí mrtě rychle atd. Celkově musí mít fyzika táhla, přes který půjde upravovat... Jelikož je to jeden ze základních stavebních kamenů hry (spolu se systémem hry a AI), musí být fyzika a tím pádem i řízení vznášedla co nejakčnější a nejzábavnější. Propojení fyziky s gamestate bude již otázkou implementačí a nebude se řešit tady... Kolize Fyzikální kolize. Při srážce se sčítají vektory rychlostí atd. ale celé o něco nadsazenější. Tzn. aby se hráči hodně odráželi. Odražení vznášedla bombou je hlavní mínus najetí na bombu přijdeme o čas a možnost obsazování, pže poletíme vzduchem... :-) 11. Síťová hra Jelikož je hra v XNA, je pro vývojáře free-her blokována některá síťová funkčnost. Tudíž se musí vytvořit samostatná síťová vrstva. Bude se využívat architektury klient-server. Je potřeba myslet na zpoždění serveru a s tím souvisí nutnost udělat interpolaci pohybu, aby vznášedla, neskákala... Co se týká herních pravidel, tak ta budou zcela shodná s hrou v single-playeru, tudíž vše co se zde vyhledá, platí i pro síťovou hru. Síťová hra bude možná jak pouze proti živým protihráčům, tak i proti smíšeným protivníkům (tzn. živý protihráči + boti). 12. Mapa menu Mapa menu pro single player:

12 ACV-Wars [Game design] Main menu - new game - settings - credits - exit New game - number of opponents (1, 2, 3, 4) - credits to win (2000, 4000, 8000, 16000) - credits on start (0, 500, 1000) - play Settings - zvuk (on, off) - hudba (on, off) - fullscreen (on, off) Credits Game's world, engin: Martin Dohnal Physics: Tomáš Hofhans AI: Martin Holubář Game concept, graphics: Vladimír Geršl Multiplayer menu bude stejné pro server, klient hráč se mimo hru připojí nastaveno bude vše od serveru. Tentokrát hráč nebude hrát defaultně za červeného hráče a tudíž bude v menu napsána jeho barva a pokud není server nebude mít možnost nastavovat hru Hrubé rozdělení prací Martin Dohnal Game s world, Engine Tomáš Hofhans Fyzika Martin Holubář AI Jan Hyka síť Vladimír Geršl Game concept, Design, 2D gfx Bronislav Vavřinka (externista) - modely

Herní engine. Co je Engine Hotové enginy Jemný úvod do game designu

Herní engine. Co je Engine Hotové enginy Jemný úvod do game designu Počítačové hry Herní engine Obsah přednášky Co je Engine Hotové enginy Jemný úvod do game designu Literatura a odkazy http://gpwiki.org/index.php/game Engines http://en.wikipedia.org/wiki/game engine http://www.devmaster.net/engines/

Více

Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim

Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim Testová ní The Elder Scrolls V: Skyrim Semestrální práce z předmětu A4B39TUR ČVUT FEL Pavel Lieberzeit liebepav@fel.cvut.cz LS 2011/2012 Obsah 1 Popis aplikace... - 2-2 Popis uživatele... - 2-3 Použité

Více

FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her.

FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her. FragHammer v0.1 freečkový FANbase MOD pro hráče WH40k, Necromunda apod. her. Popis hry: FragHammer v0.1(dále jen FH) je MOD založený na pravidlech GW her WH40k či Necromunda s volně upravovatelnými pravidly,

Více

Nejprve si malého ostrůvku uprostřed jezera nikdo nevšiml - ani podivné postavy sedící s obrovským grimoárem uprostřed vydlabaného kmene.

Nejprve si malého ostrůvku uprostřed jezera nikdo nevšiml - ani podivné postavy sedící s obrovským grimoárem uprostřed vydlabaného kmene. NEKROMANCERŮV OSTROV Nejprve si malého ostrůvku uprostřed jezera nikdo nevšiml - ani podivné postavy sedící s obrovským grimoárem uprostřed vydlabaného kmene. Shrbená postava pádlovala pomocí staré lopaty

Více

Počítačové hry Herní engine 1 / 1

Počítačové hry Herní engine 1 / 1 Počítačové hry Herní engine 1 / 1 Obsah přednášky Co je Engine Hotové enginy Jemný úvod do game designu 2 / 1 Literatura a odkazy http://gpwiki.org/index.php/game Engines http://en.wikipedia.org/wiki/game

Více

Testování mobilního telefonu Apple iphone 4

Testování mobilního telefonu Apple iphone 4 Testování mobilního telefonu Apple iphone 4 semestrální práce předmětu Testování uživatelského rozhraní Jakub Véle - 1 - Popis přístroje Semestrální projekt se bude zabývat mobilním telefonem Apple iphone

Více

Implementace A* algoritmu na konkrétní problém orientace v prostoru budov

Implementace A* algoritmu na konkrétní problém orientace v prostoru budov Implementace A* algoritmu na konkrétní problém orientace v prostoru budov Popis problému Orientaci ve známém prostředí lze převést na problém nalezení cesty z místa A do místa B. Obecně platí, že robot

Více

ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 6 KAMPAŇ 7 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 9 MULTIPLAYER 10 KOOPERAČNÍ REŽIM 12 MŮJ VOJÁK 14

ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 6 KAMPAŇ 7 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 9 MULTIPLAYER 10 KOOPERAČNÍ REŽIM 12 MŮJ VOJÁK 14 TM OBSAH ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ PĚCHOTY 3 OBRAZOVKA REŽIMU KAMPANĚ 6 KAMPAŇ 7 OBRAZOVKA REŽIMU MULTIPLAYER 9 MULTIPLAYER 10 KOOPERAČNÍ REŽIM 12 MŮJ VOJÁK 14 OBCHOD BATTLEFIELD 3 17 BATTLELOG 18 ZÁKLADNÍ OVLÁDÁNÍ

Více

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes?

Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Zrcadlo reality aneb kde je zakopaný pes? Tento článek bych nechtěl, aby byl vnímán čtenáři jako reakce na 2 ne zrovna povedené poslední víkendové turnaje (ne vždy se daří a vyhrává, i hokej je jen sport

Více

Kapitola 1: Úvodní strana PARTICLER

Kapitola 1: Úvodní strana PARTICLER Kapitola 1: Úvodní strana PARTICLER OBSAH Úvod 1.O Particleru 2.Popis programu 2.1 Hlavní okno programu 2.1.1 - Horní lišta 2.1.1.1 Soubor 2.1.1.2 Vzhled 2.1.1.3 - Nastavení 2.1.1.4 - Pomoc 2.1.2 - Pracovní

Více

Seznámení Corel Draw. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory Pro www.fineprint.cz. Panel Vlastnosti. panel základních kreslicích nástrojů

Seznámení Corel Draw. PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory Pro www.fineprint.cz. Panel Vlastnosti. panel základních kreslicích nástrojů Seznámení Corel Draw Okno programu Objeví se po spuštění, většinou je připraven nový, prázdný dokument, obvyklá velikost A4. Pamatujme, že na běžném monitoru se stránka zobrazí menší, takže při tisku budou

Více

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název

Před první hrou setřiďte karty podle přiloženého pořadníku do drážek v krabici. 500 karet 130 karet peněz Název Něco visí ve vzduchu. Správce vypadá, jako by skrýval tajemství. Tvůj věrný sluha tě však varuje. Chystá se spiknutí. Tohle si přece nenecháš líbit. Vymysli vlastní plán, využij svého vlivu a známostí.

Více

CATE VLT HERNÍ PLÁN - NÁVOD PRO HRU

CATE VLT HERNÍ PLÁN - NÁVOD PRO HRU CATE VLT HERNÍ PLÁN - NÁVOD PRO HRU Queen Bee CAMPANULA spol.s r.o. 28. října 892/11 790 01 Jeseník Česká republika IČ: 561207 DIČ: CZ00561207 Verze: 1.00.0.0 CZ 1 / 7 CAMPANULA spol.s r.o. Obsah Historie

Více

KAJOT Star Games V.CZ-kat.3

KAJOT Star Games V.CZ-kat.3 KAJOT Star Games V.CZ-kat.3 ČESKÁ REPUBLIKA MŮŽE OBSAHOVAT VŠECHNY NEBO JEN NĚKTERÉ NÍŽE UVEDENÉ HRY DLE NASTAVENÍ VÝROBCE: CASINO ROULETTE CRAZY FRUITS DEMON MASTER DYNAMITE 27 FRUIT MACHINE 27 HIGH FIVE

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA

LuxRiot uživatelský manuál verze 1.6.12. Uživatelský manuál Verze 1.6.12. -1-2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA Uživatelský manuál Verze 1.6.12-1- 2008, Stasa s.r.o.,pokorného 14, 190 00, PRAHA LuxRiot je softwarový balík, určený pro sledování a ukládání dat z kamer. Umožňuje přijímat data z IP kamer a video serverů

Více

MATURITNÍ PRÁCE dokumentace

MATURITNÍ PRÁCE dokumentace MATURITNÍ PRÁCE dokumentace Jídelníček SŠIEŘ pro Android Martin Bartoň školní rok: 2012/2013 obor: třída: Počítačové systémy PS4.A ABSTRAKT Práce je zaměřená na problematiku tvorby Android aplikací,

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE

4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE 4CH kamerový systém do auta Secutron CarGuard SE- 4SDE Návod k obsluze Hlavní výhody: 4x video vstup záznam scény před, za i uvnitř vozu podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Kamerový

Více

EXPEDICE TARA 2013. Spodní lišta : univerzální volání AISLP, INTERAKCE, SORTIMENT, otevření šuplíku lze do budoucna doplnit i jinými nástroji

EXPEDICE TARA 2013. Spodní lišta : univerzální volání AISLP, INTERAKCE, SORTIMENT, otevření šuplíku lze do budoucna doplnit i jinými nástroji EXPEDICE TARA 2013 Popis: Levý panel : změna typu transakce (F2) mezi prodej PACIENT LEKAR stejně jak v předchozí verzi přímé volby typu dokladu Rp, Op atd. Dle typu transakce seznam transakcí aktuálního

Více

Mediální projekty ní Mgr. Evžen Staněk

Mediální projekty ní Mgr. Evžen Staněk Mgr. Evžen Staněk Internetové sítě, sociální sítě (Twitter, Facebook) nové formy mediální komunikace a propagace Rozvoj internetových sítí umožnil zejména masové šíření informací z jiných, než centrálních

Více

Source Defender. PPJ semestrální projekt. Martin Přeták, ARI

Source Defender. PPJ semestrální projekt. Martin Přeták, ARI Source Defender PPJ semestrální projekt Martin Přeták, ARI Source Defender je dynamická střílečka pro jednoho až dva hráče. Hráč má za úkol nabít všechny generátory kolem zdroje a ty pak nabité udržet

Více

Dinosauří Člověče nezlob se

Dinosauří Člověče nezlob se Dinosauří Člověče nezlob se Hra pro 2 až 4 hráče od 4 let. Každý dětský soubor her musí obsahovat nejoblíbenější hru Člověče nezlob se. Zahrajte si tuto klasiku hracím plánu s dinosaury. 1.1. Každý hráč

Více

PLAY IT AGAIN: POPIS HRY Strana 1 z 10 PLAY IT AGAIN : POPIS HRY. Pohled na obrazovku při sázce 2

PLAY IT AGAIN: POPIS HRY Strana 1 z 10 PLAY IT AGAIN : POPIS HRY. Pohled na obrazovku při sázce 2 PLAY IT AGAIN: POPIS HRY Strana 1 z 10 PLAY IT AGAIN : POPIS HRY Pohled na obrazovku při sázce 2 PLAY IT AGAIN: POPIS HRY Strana 2 z 10 Pohled na obrazovku při losování PLAY IT AGAIN: POPIS HRY Strana

Více

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh

DRUŽINOVKY. Vypracovala: Lenka Lepíčková. Oddíl Svišti, Modrý kruh DRUŽINOVKY Vypracovala: Lenka Lepíčková Oddíl Svišti, Modrý kruh Praha, 2016 Obsah Obsah...2 Úvod...3 1 Spuštění družinovek...4 1.1 Správné místo a čas...4 1.1.1 Škola vs. klubovna...4 1.2 Dohoda s okolím...5

Více

Užitečné informace pro obsluhu a získání podrobných informací o činnosti výherního automatu Golden Bank multihra II v kabinetu VHA03

Užitečné informace pro obsluhu a získání podrobných informací o činnosti výherního automatu Golden Bank multihra II v kabinetu VHA03 Užitečné informace pro obsluhu a získání podrobných informací o činnosti výherního automatu Golden Bank multihra II v kabinetu VHA03 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek od firmy jehož součástí je

Více

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck

Souhrn. Cíl hry. Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck Biskup očekává velmi váženou návštěvu, ale bohužel velká freska - malba na stropě katedrály - zoufale volá po zrestaurování. Souhrn Autoři: Marco Rusowski a Marcel Süßelbeck pro 2-4 hráče od 10 let Proslulí

Více

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE

TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE TAJ MAHAL MOCNÍ MAHARADŽOVÉ HONOSNÉ PALÁCE Indie začátkem 18 století. Téměř 200 let trvající vláda Velkých mogulů se očividně rozpadá. Toho využívají ve svůj prospěch maharadžové a kmenoví vládci na severozápadě

Více

Rozhodovací procesy v ŽP HRY A SIMULAČNÍ MODELY

Rozhodovací procesy v ŽP HRY A SIMULAČNÍ MODELY Rozhodovací procesy v ŽP HRY A SIMULAČNÍ MODELY Teorie her proč využívat hry? Hry a rozhodování varianty her cíle a vítězné strategie (simulační) Modely Operační hra WRENCH Cv. Katedra hydromeliorací a

Více

EVIDENČNÍ FORMULÁŘ. FTVS-UK evidence VaV výsledků nepodléhající řízení o zápisu u ÚPV v Praze

EVIDENČNÍ FORMULÁŘ. FTVS-UK evidence VaV výsledků nepodléhající řízení o zápisu u ÚPV v Praze EVIDENČNÍ FORMULÁŘ Název výsledku: Software pro ovládání měřiče mechanických vlastností měkkých tkání 1. Informace o projektu Název projektu, v rámci kterého předkládaný výsledek vznikl: TAČR - TA 01010806,

Více

Trosečník v džungli, adventura

Trosečník v džungli, adventura Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Trosečník v džungli, adventura PJJ popis hry Anna Dobešová, cvičení čt 13:00-14:50 Brno 2013 Obsah 2 Obsah 1 Popis hry 3 1.1 Téma hry a podmínky

Více

Juristická bojovka 2015

Juristická bojovka 2015 Juristická bojovka 2015 Co je Juristická bojovka 2015? Soutěž a výzva. Cílem hry v rámci soutěže je nasbírat co nejvíce bodů, přičemž rozvržení trasy a pořadí plnění úkolů závisí plně na strategickém rozhodnutí

Více

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE

Strana 1. Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE Strana 1 Vysoké napětí FACTORY MANAGER / Ředitel továrny FRIEDEMANN FRIESE 1 Strana 2 Předmluva Vítejte ve světě podnikatelů. Ve hře Vysoké napětí - Factory Manager se každý z hráčů vžije do role majitele

Více

HERNÍ PLÁN A POPIS HRY

HERNÍ PLÁN A POPIS HRY Přijímané mince: 10, 20, 50 Kč Přijímané bankovky: 100, 200, 500, 1000, 2000, 5000 Kč Maximální sázka do hry: 50 Kč Maximální výhra z jedné hry: 50 000 Kč Výherní podíl: 93-97 % Výplata kreditu je možná

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY ROČNÍKOVÝ PROJEKT KLOKAN. Informatika, II. ročník

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY ROČNÍKOVÝ PROJEKT KLOKAN. Informatika, II. ročník PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO KATEDRA INFORMATIKY ROČNÍKOVÝ PROJEKT KLOKAN Květen 2010 Libor Valouch Informatika, II. ročník 1 Abstrakt Dokumentace ročníkového projektu Klokan. Jedná se o

Více

Mafie II. 15. září 2010. Herní Webové noviny - speciál MAFIA II 1

Mafie II. 15. září 2010. Herní Webové noviny - speciál MAFIA II 1 Mafie II 15. září 2010 Herní Webové noviny - speciál MAFIA II 1 Příběh-scénář Příběh je tentokrát vyprávěn chronologicky a nakonec bude mít jen jeden konec (místo původně čtyř slibovaných). Žádná přímá

Více

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek

Více

Magic Games DEV. Pro všechny herní varianty platí: Nejvyšší sázka na hru: 25 bodů Nejvyšší výhra ze hry: 25.000 bodů

Magic Games DEV. Pro všechny herní varianty platí: Nejvyšší sázka na hru: 25 bodů Nejvyšší výhra ze hry: 25.000 bodů Magic Games DEV Magic Games je vybaven 11 různými herními variantami ( herní průběh viz. herní plán ). Z následujících her je možné si sestavit herní mix s maximálně 7 hrami. Draw Poker DEV Magic Card

Více

Úvod Co je Engine Herní smyčka Struktura enginu Hotové enginy Konec. Herní engine 1 / 39

Úvod Co je Engine Herní smyčka Struktura enginu Hotové enginy Konec. Herní engine 1 / 39 Počítačové hry Herní engine 1 / 39 Obsah přednášky Co je Engine Herní smyčka Struktura enginu Hotové enginy 2 / 39 Literatura a odkazy http://gpwiki.org/index.php/game Engines http://en.wikipedia.org/wiki/game

Více

PRAKTICKÝ NÁVOD K POUŽITÍ PRO DGT XL

PRAKTICKÝ NÁVOD K POUŽITÍ PRO DGT XL PRAKTICKÝ NÁVOD K POUŽITÍ PRO DGT XL FIG. 1 obrázek č.1 back zpět storage...uložení sound..zvuk run/pause...uvést do provozu/zastavit moves.kroky adjust.přidat off mimo provozu on v provozu on = resetovat

Více

PROJEKT MINY - DOKUMENTACE

PROJEKT MINY - DOKUMENTACE OBJEKTOVÉ METODY A PŘÍSTUPY PROJEKT MINY - DOKUMENTACE VYPRACOVALI Eduard Kučera, Matěj Noha, František Volf I. Úvod Předmětem seminární práce je obdoba známé hry Miny. Smyslem této hry je dostat se z

Více

Gymnázium Arabská. Hra Pexeso. ročníkový projekt předmět programování vyučující Tomáš Obdržálek autor Ondřej Novák školní rok 2013/2014

Gymnázium Arabská. Hra Pexeso. ročníkový projekt předmět programování vyučující Tomáš Obdržálek autor Ondřej Novák školní rok 2013/2014 Gymnázium Arabská Hra Pexeso ročníkový projekt předmět programování vyučující Tomáš Obdržálek autor Ondřej Novák školní rok 2013/2014 Anotace Mým projektem byla známá karetní hra pexeso, ovšem s menší

Více

Korea. Průběh hry. Poznámka: Severní Korea neobchoduje vůbec s uranem.

Korea. Průběh hry. Poznámka: Severní Korea neobchoduje vůbec s uranem. Hrací plány Čína a Korea mohou být použity pouze s komponentami základní hry Vysoké napětí. Při hře s hracím plánem Čína nebo Korea zůstávají v platnosti pravidla základní hry kromě několika zde uvedených

Více

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková Předškoláci ve skautském oddíle Eva Dvořáková 6. oddíl vodních skautů Šestka Třebíč Přístav VS,,Žlutá ponorka Třebíč Třebíč 2008 Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak vůbec předškoláky získat aneb nábor... 4 3. Co

Více

Popis ovládání pro elektrickou jednotku řady 471

Popis ovládání pro elektrickou jednotku řady 471 Popis ovládání pro elektrickou jednotku řady 471 1. Úvod Web Hummustrainz.com pro vás připravil model elektrické jednotky řady 471 pro železniční simulátor Trainz. Model má několik doplňkových funkcí,

Více

ROZVOJ ROZUMOVÝCH SCHOPNOSTÍ PŘEDŠKOLÁK EDŠKOLÁKŮ FORMOU HER, HLAVOLAMŮ A VHODNÝCH ČINNOSTÍ

ROZVOJ ROZUMOVÝCH SCHOPNOSTÍ PŘEDŠKOLÁK EDŠKOLÁKŮ FORMOU HER, HLAVOLAMŮ A VHODNÝCH ČINNOSTÍ ROZVOJ ROZUMOVÝCH SCHOPNOSTÍ PŘEDŠKOLÁK EDŠKOLÁKŮ FORMOU HER, HLAVOLAMŮ A VHODNÝCH ČINNOSTÍ - PhDr. Jitka Fořtíková, Ph.D. - CENTRUM NADÁNÍ Lidský mozek má více než 100 miliard neuronů, a z každého z nich

Více

Testování mobilního telefonu HTC Desire HD

Testování mobilního telefonu HTC Desire HD Testování mobilního telefonu HTC Desire HD Popis plikace Telefon HTC Desire HD Běží na operačním systému Google ndroid.. Ovládá se pomocí dotykového displeje o úhlopříčce 4.3" a o rozlišení 480x800 bodů,

Více

HERNÍ PLÁN MYSTERY JOKER II APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s.

HERNÍ PLÁN MYSTERY JOKER II APOLLO GAMES APOLLO SOFT k. s. HERNÍ PLÁN MYSTERY JOKER II APOLLO GAMES HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 14. 5. 2015 1.0 První naplnění Miroslav Lazárek 22. 7. 2015 1.1 Změny v max. možný výhře Radoslav Hrčka 20.10.2015

Více

Auto Games CZ, s.r.o.

Auto Games CZ, s.r.o. VIDEO GAMES kat. II - HERNÍ PLÁN Druh VHP: Nejvyšší sázka na jednu hru: Nejvyšší výhra z jedné hry: obrazovkový LCD 5 Kč 750 Kč Nastavený výherní podíl : min. 89 % Vložení kreditu : - akceptované mince:

Více

Pravidla hry. Herní materiál

Pravidla hry. Herní materiál Průmyslovou revoluci v Americe by si bez železnice snad ani nikdo nedokázal představit. Rozvíjet tak velkou zemi bez možnosti přepravovat potřebný materiál na velké vzdálenosti zkrátka nejde. Železniční

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Piškvorky. Gymnázium, Praha 6, Arabská 16. Kristofer Filip, 1.E. Květen 2014. Stránka 1. předmět programování, vyučující Tomáš Obdržálek

Piškvorky. Gymnázium, Praha 6, Arabská 16. Kristofer Filip, 1.E. Květen 2014. Stránka 1. předmět programování, vyučující Tomáš Obdržálek Gymnázium, Praha 6, Arabská 16 předmět programování, vyučující Tomáš Obdržálek Piškvorky ročníkový projekt Kristofer Filip, 1.E Květen 2014 Stránka 1 Prohlášení Prohlašuji, že jsem jediným autorem tohoto

Více

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker 27

Kajot Casino Ltd. Popis hry Joker 27 Joker 27 Joker 27 Popis a pravidla Joker 27 je hra se třemi kotouči. Zobrazený výsledek se skládá ze tří řad po třech symbolech (každý kotouč zobrazuje tři symboly). Náhledy Uvedený obrázek představuje

Více

HERNÍ PLÁN WIN AND RACE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN WIN AND RACE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN WIN AND RACE APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 30. 10. 2008 1.0 První naplnění Karel Kyovský 31. 07. 2015 1.1 Změna obsahu-riziko Radoslav Hrčka 23.

Více

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET

SUROVINY 5 HRÁČŮ 13 LET 1 5 HRÁČŮ 13 LET AŽ OD 45 MINUT Píše se rok 2212. Jinan dvoulaločný, latinsky Ginkgo Biloba, nejstarší a nejsilnější strom světa, se stal symbolem nové metody výstavby měst v symbióze s přírodou. Lidé

Více

Pokročilá architektura počítačů

Pokročilá architektura počítačů Pokročilá architektura počítačů Technologie PhysX Jan Lukáč LUK145 Sony PlayStation 2 Emotion Engine První krok do světa akcelerované fyziky učinily pro mnohé velmi překvapivě herní konzole. Sony Playstation

Více

V Dolních Břežanech dne 10. května 2014

V Dolních Břežanech dne 10. května 2014 Námořní bitva Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek dokumentace ročníkového projektu Otto Vodvářka, 1E květen 2014 Prohlašuji, že jsem jediným autorem tohoto projektu,

Více

Dva kompletně řešené příklady

Dva kompletně řešené příklady Markl: Příloha 1: Dva kompletně řešené příklady /TEH_app1_2006/ Strana 1 Dva kompletně řešené příklady Úvod V této příloze uvedeme úplné a podrobné řešení dvou her počínaje jejich slovním neformálním popisem

Více

Úvod Design dokument Koncept Prototypy Playtesting Kompletnost, vyváženost a zábava Konec. Proces tvorby 1 / 43

Úvod Design dokument Koncept Prototypy Playtesting Kompletnost, vyváženost a zábava Konec. Proces tvorby 1 / 43 Počítačové hry Proces tvorby 1 / 43 Obsah přednášky Design dokument Koncept Prototypy Playtesting Kompletnost, vyváženost a zábava 2 / 43 Literatura a odkazy Chris Crawford. The Art of Computer Game Design.

Více

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc

PŘED PRVNÍ HROU OPATRNĚ VYLAMTE KARTÓNOVÉ HRACÍ KOMPONENTY Z DESEK. Líc. HERNÍ KOMPONENTY 4 balíčky karet: Líc Rub. Líc. Líc Aquileia, druhé nejdůležitější město Římské říše, byla původně založena jako výspa proti barbarským útočníkům. Její vojenský původ má za následek její podivnou čtyřúhelníkovou strukturu, rozdělenou hlavními

Více

Textury. !POZOR! tento text vás nenaučí dělat ve Photoshopu, pouze ukazuje na možnosti využití některých funkcí.

Textury. !POZOR! tento text vás nenaučí dělat ve Photoshopu, pouze ukazuje na možnosti využití některých funkcí. Pozn.: Update 28. 5. 2009 Textury!POZOR! tento text vás nenaučí dělat ve Photoshopu, pouze ukazuje na možnosti využití některých funkcí. Tahle činnost vám zabere pravděpodobně nejvíce času z přípravných

Více

TRIK DIGITÁLNÍ HŘIŠTĚ PRO DĚTI OBECNÝ CÍL MEZIOBOROVÉ SOUVISLOSTI: OČEKÁVANÉ VÝSTUPY 1. STUPEŇ UČIVO. (vypracovala: Martina Angelovová)

TRIK DIGITÁLNÍ HŘIŠTĚ PRO DĚTI OBECNÝ CÍL MEZIOBOROVÉ SOUVISLOSTI: OČEKÁVANÉ VÝSTUPY 1. STUPEŇ UČIVO. (vypracovala: Martina Angelovová) TRIK DIGITÁLNÍ HŘIŠTĚ PRO DĚTI (vypracovala: Martina Angelovová) OBECNÝ CÍL Výstava si klade za cíl seznámit žáky s moderním uměním a interaktivním přístupem vystavení uměleckého díla. Při komentované

Více

AMERICAN POKER V- 300

AMERICAN POKER V- 300 AMERICAN POKER V- 300 Hra simulující karetní hru POKER a vycházející z jeho pravidel. Rozdává se 5 karet ze souboru 53 standardních hracích karet (soubor hracích karet obsahuje jednoho Jokera). Při každém

Více

METODICKÉ POKYNY PRO TRENÉRY HC ČESKÁ LÍPA

METODICKÉ POKYNY PRO TRENÉRY HC ČESKÁ LÍPA METODICKÉ POKYNY PRO TRENÉRY HC ČESKÁ LÍPA Pro sezóny 2014-2015,2015-2016 Cíle a úkoly práce s mládeží Cílem dlouholeté práce s mládeží je zajistit, aby došlo k optimálnímu osobnostnímu a sportovnímu rozvoji

Více

1. Úvod 2. Popis hry 2.1. Jak hrát 2.2. Příběh 2.3. Rozšiřující myšlenky 3. User interface 3.1. Úvodní menu 3.2. In-game GUI 4. Fyzika 5. Grafika 6.

1. Úvod 2. Popis hry 2.1. Jak hrát 2.2. Příběh 2.3. Rozšiřující myšlenky 3. User interface 3.1. Úvodní menu 3.2. In-game GUI 4. Fyzika 5. Grafika 6. 1. Úvod 2. Popis hry 2.1. Jak hrát 2.2. Příběh 2.3. Rozšiřující myšlenky 3. User interface 3.1. Úvodní menu 3.2. In-game GUI 4. Fyzika 5. Grafika 6. Ozvučení 7. Editor 8. Rozdělení prací 1 Úvod Toto je

Více

Elektronický slovník. Comet 52T. Návod k použití

Elektronický slovník. Comet 52T. Návod k použití Elektronický slovník Comet 52T Návod k použití Vložení baterií... 3 Výměna hlavních baterií... 3 Výměna záložní baterie... 3 Resetování elektronického slovníku... 3 Mapa tlačítek... 4 Jak používat elektronický

Více

CTUGuide (XXX-KOS) D1

CTUGuide (XXX-KOS) D1 CTUGuide (XXX-KOS) D1 Verze: 1.0 Předmět: PDA Mentor: Zdeněk Míkovec Autor: Petr Tarant, Martin Štajner, Petr Husák Datum: 14. 02. 2013 Obsah CTUGUIDE verze 1.0 1. Úvod... 3 1.1. Úvod do problematiky...

Více

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů

Hráč, který je na tahu musí vyložit předem daný počet karet z ruky. Počet karet je určen počtem symbolů EMANUELLE ORNELLA OLTRE MARE BENÁTŠTÍ OBCHODNÍCI MEZI ORIENTEM A ZÁPADEM HERNÍ MATERIÁL 98 karet zboží sedmi druhů (8x drahokamy, 10x svitky, 12x hedvábí, 14x sůl, 16x keramika, 18x olivy, 20x obilí) 1

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší

4.1.3. Kategorie 12 let a mladší 4.1.3. Kategorie 12 let a mladší Hra hráči proti brankáři Pět nebo i více hráčů kolem branky utvoří kruh s jedním hráčem mezi kruhy, který je střelec. Střelec se pokouší vstřelit branku, zatímco ostatní

Více

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1

MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 1 MA_CZH_CLOCK_UserManual DGT 960 Rev1 2 Česky: Návod pro DGT960 Česky: 3 Připravte hodiny k použití 3 Zapínání a vypínání 4 Měření času s DGT960 4 Dočasné zastavení

Více

REELMAXX. Universe games, s.r.o., U Habrovky 247/11, 140 00 Praha 4. Herní plán

REELMAXX. Universe games, s.r.o., U Habrovky 247/11, 140 00 Praha 4. Herní plán Herní plán vstup mincí: 2, 5, 10, 20 Kč případně 50 Kč vstup bankovek: 100, 200, 500, 1000 Kč případně 2000, 5000 Kč max. sázka na 1 hru : 5 Kč (5 kreditů) max. výhra : 750 Kč (750 kreditů) v jedné hře

Více

Wars of the Reformation 1517 1555 1. Reformační války 1517-1555. Ed Beach PRAVIDLA. 2. vydání

Wars of the Reformation 1517 1555 1. Reformační války 1517-1555. Ed Beach PRAVIDLA. 2. vydání Wars of the Reformation 1517 1555 1 Reformační války 1517-1555 Ed Beach PRAVIDLA 2. vydání GMT Games, LLC P.O. Box 1308, Hanford, CA 93232-1308 www.gmtgames.com 2010 Games, LLC 0512 2 1. OBSAH... 3 2.

Více

MAGIC GAMES II 750 NEXT GENERATION HERNÍ PLÁN

MAGIC GAMES II 750 NEXT GENERATION HERNÍ PLÁN HERNÍ PLÁN Přístroj přijímá mince v hodnotě 10 Kč a bankovky v hodnotě 100 Kč, 200 Kč, 500 Kč a 1000 Kč. Za každých 10 Kč obdrží hráč 10 kreditů. Kredit Může hráč získat také prostřednictvím obsluhy pomocí

Více

Gravitační pole manuál Jan Hrnčíř, Martin Klejch, 2005. Gravitační pole. Využití multimédií při výuce fyziky. Manuál k multimediální prezentaci

Gravitační pole manuál Jan Hrnčíř, Martin Klejch, 2005. Gravitační pole. Využití multimédií při výuce fyziky. Manuál k multimediální prezentaci Gravitační pole Využití multimédií při výuce fyziky Manuál k multimediální prezentaci Jan Hrnčíř jan.hrncir@gfxs.cz Martin Klejch martin.klejch@gfxs.cz Gymnázium F. X. Šaldy Liberec Obsah Obsah... 1 Úvod...

Více

Herní plán QUICK PAY JACKPOTS

Herní plán QUICK PAY JACKPOTS Herní plán QUICK PAY JACKPOTS Quick Pay Jackpots 1. Úvod Quick Pay Jackpots je hra s 5 válci a 10 výherními liniemi. Hra obsahuje 15 různých symbolů. 2. Pravidla hry a její průběh Ve hře Quick Pay Jackpots

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

Uživatelská příručka - Naves

Uživatelská příručka - Naves Co je hra Lodě? Uživatelská příručka - Naves Lodě je tipovací hra pro dva hráče. Je rozšířena po celém světě jako hra pro tužku a papír, jejíž začátky se datují na období první světové války. Dnes se vyskytuje

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015

Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Play book aneb jak hrát základní věci ženy jaro 2015 Děvčata, když následující prvky budete znát v každodenní životní situaci, před spaním, po sprše, při vaření, po napínavém seriálu v televizi, bude to

Více

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů

K O M P O N E N T Y. 4 ukazatele vítězných bodů. 14 pro každého hráče. Počítadlo vítězných bodů V roce 1861 dostal sir Raffles za úkol vybudovat stanici pro Východoindickou společnost na ostrově Singapur. Nebyl to jednoduchý úkol, protože ostrov byl pokryt zejména lesy a bažinami. Raffes problém

Více

Další servery s elektronickým obsahem

Další servery s elektronickým obsahem Právní upozornění Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele.

Více

Satori. Uživatelský manuál

Satori. Uživatelský manuál Satori Uživatelský manuál Obsah Satori...1 1. Program... 3 1.1 Cíle hry... 3 1.2 Požadavky...3 1.3 Instalace... 4 1.4 Ovládání... 4 1.5 Grafika...4 1.6 Zvuky...4 1.7 Soubory...4 1.8 Menu...5 1.9 Nastavení...

Více

Pokročilé metody fotorealistického zobrazování

Pokročilé metody fotorealistického zobrazování Pokročilé metody fotorealistického zobrazování 14.5.2013 Úvod Motivace Základní informace Shrnutí metod Představení programu RayTracer Reference Motivace Základní informace Motivace snaha o vytvoření realistických

Více

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Uživatelské manuály 2.0

2N NetSpeaker. IP Audio Systém. Uživatelské manuály 2.0 2N NetSpeaker IP Audio Systém Uživatelské manuály Verze 2.0 www.2n.cz Společnost 2N TELEKOMUNIKACE a.s. je českým výrobcem a dodavatelem telekomunikační techniky. K produktovým řadám, které společnost

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

Úvod. Soňa Hermochová, Jan Neuman, Portál, s. r. o., Praha 2003 Illustrations Petr Ďoubalík, 2003

Úvod. Soňa Hermochová, Jan Neuman, Portál, s. r. o., Praha 2003 Illustrations Petr Ďoubalík, 2003 Úvod Soubor her a nápadů je připraven jako kartotéka jednotlivých her, z nichž lze čerpat na různých akcích. Jednotlivé listy lze třídit podle typu her a jejich témat. Typy: sociálně psychologické hry

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 Jana Podzemná fotorámečky aneb elegantní stojánky na fotografie www.batelier.cz www.vytvarne-navody.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové

Více

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK

PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PRAVIDLA: ÚROVEŇ 4 BALÍČEK VS BALÍČEK PŘÍPRAVA NA HRU Každý hráč si připraví balíček s 20 kartami hrdinů a s 20 kartami zbraní. Do balíčku může dát maximálně 4 karty stejného typu (např. 4 Naftové rytíře

Více

Kapitola 3. Volej. Kapitola 3 Volej 39

Kapitola 3. Volej. Kapitola 3 Volej 39 Kapitola 3 Volej Kapitola 3 Volej 39 Když spolu dva nebo více hráčů hraje od zadní čáry přes síť a jednomu se povede získat výhodu v podobě kontroly nad sítí po sérii dlouhých úderů, kdy pávě ten jeden,

Více

Karty Prší. Anotace: Abstract: Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek

Karty Prší. Anotace: Abstract: Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Gymnázium, Praha 6, Arabská 14 předmět Programování, vyučující Tomáš Obdržálek Karty Prší ročníkový projekt, Tomáš Krejča 1E květen 2014 Anotace: Mým cílem bylo vytvořit simulátor karetní hry prší. Hráč

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PORTÁLU

TECHNICKÉ POŽADAVKY PORTÁLU Vážení učitelé, dostává se Vám do rukou průvodce e-learningovým interaktivním portálem HAIR. Naším cílem je poskytnout Vám nástroj, který umožní využít nejnovější technologie ve výuce cizích jazyků odborně

Více

INTERACTIVE GAMES 750 CZK

INTERACTIVE GAMES 750 CZK POPIS HRY INTERACTIVE GAMES II 750 je mincový výherní hrací přístroj, jehož náhodný herní průběh je řízen mikroprocesorem. Hra je opticky znázorněna na obrazovce, která je umístěna na hlavní desce přístroje.

Více

HERNÍ ENGINE PRO TVORBU DIDAKTICKÝCH HER VE FLASHI

HERNÍ ENGINE PRO TVORBU DIDAKTICKÝCH HER VE FLASHI HERNÍ ENGINE PRO TVORBU DIDAKTICKÝCH HER VE FLASHI GAME ENGINE FOR CREATING DIDACTIC FLASH GAMES Pavel DOSPIVA, Dominika TALIANOVÁ, Ema ŠTURALOVÁ, Petr NAJMAN Resumé Tento herní engine vznikl jako semestrální

Více

Tělesná výchova pro 1. ročník

Tělesná výchova pro 1. ročník Tělesná výchova pro 1. ročník výstupy okruh učivo dílčí kompetence mezipředmětové vztahy poznámky 1V4, 1V5 dodržuje přesně povely učitele a rychle reaguje na jeho pokyny a gesta umí se bez pomoci převléct

Více

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016

3. série 2015/2016. Termín odeslání 3. série: 13. 3. 2016 Milý řešiteli, vítáme Tě u 3. a zároveň poslední série úloh 2. ročníku korespondenčního semináře MoRoUS. Takže neváhej a pořádně zabojuj o místa ve výsledkové listině, protože nehrajeme jen o ceny, ale

Více

K vymezení hry Titanic. Jan Mertl

K vymezení hry Titanic. Jan Mertl K vymezení hry Titanic Jan Mertl Otázka Podstatou hry Titanic je (v případě, kdy vznikne situace, za které nemohou přežít všichni) dilema těch, kteří mají informace a kompetence: Maximalizovat počet zachráněných

Více

HERNÍ PLÁN POKER GIRLS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o.

HERNÍ PLÁN POKER GIRLS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HERNÍ PLÁN POKER GIRLS APOLLO GAMES APKSOFT s.r.o. HISTORIE REVIZÍ Datum Verze Popis změn Autor změn 27. 05. 2009 1.0 První naplnění Karel Kyovský 31. 07. 2015 1.1 Změna obsahu-riziko Radoslav Hrčka 23.

Více

Herní plán TEMPLE QUEST EXTREME

Herní plán TEMPLE QUEST EXTREME Herní plán TEMPLE QUEST EXTREME 1. Úvod TEMPLE QUEST EXTREME je hra s 5 válci a 256 criss cross výherními liniemi. Hra obsahuje 10 různých symbolů. 2. Pravidla hry a její průběh Maximální sázka na jednu

Více

Závěrečná práce studentského projektu OPPA

Závěrečná práce studentského projektu OPPA Závěrečná práce studentského projektu OPPA Desková hra - Závod o Afriku 1/18 2015 Matouš Fibrich, Jonatan Šercl, Josef Rais, Helena Krejčí, Anežka Šímová Prohlášení My, níže podepsaní, prohlašujeme, že

Více