24/15/ZM: ZM schvaluje zápis z minulého zasedání. 25/15/ZM: ZM schvaluje program, termín a pracovní p edsednictvo p íštího zasedání.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "24/15/ZM: ZM schvaluje zápis z minulého zasedání. 25/15/ZM: ZM schvaluje program, termín a pracovní p edsednictvo p íštího zasedání."

Transkript

1

2 Vážení spoluobané, v uplynulém roce 2014 bylo v provozu naše koupališt poslední sezónu v pvodní podob. Neprodlen po ukonení sezóny zaala demolice pvodní budovy a byl dokonen projekt pro stavební povolení. V prbhu záí a íjna ml být dokonen provádcí projekt pro realizaci a následné výbrové ízení. Celé toto ízení bylo již v záí ve skluzu a také se objevil velký problém s projektantem, který sice zajistil stavební povolení, ale koordinace a provádcí projekt byly mimo jeho možnosti. Tato velmi nepíjemná situace byla vyešena odstoupením od smlouvy s pvodním projektantem a vystavena smluvní pokuta. Poté si Služby Luka s.r.o. jako investor poídily nového projektanta na dokonení provádcího projektu, který je nezbytný pro vyhlášení výbrového ízení na dodavatele nerezového bazénu. Po pevzetí projektu novým projektantem se objevil ješt jeden vážný problém a to celková cena díla. Zastupitelstvo mstyse ješt v minulém období rozhodlo, že rekreaní bazén má být za ástku 20 mil. K bez dan z pidané hodnoty. Pi prezentaci pvodním projektantem byla stále tato cena platná, ale v dob pípravy provádcího projektu novým projektantem se záhy ukázalo, že pvodní pedstavy o rozsahu rekonstrukce asi nebude možné realizovat za zmínných 20 mil. K. Proto zaala jednání, která se neustále toila okolo ceny bazén 50 x 17 metr je moc velký, a to má vliv na celkovou cenu - cena osvtlení, cena vytápní, cena skluzavky atd. Protože zájem mstyse je mít kvalitní bazén pvodní velikosti, který bude sloužit stejn dlouho jako ten pvodní, došlo k posunutí realizace a dokonení rekonstrukce do zaátku sezóny píštího roku Jsem pesvden, že toto zpoždní je ve prospch této rekonstrukce, protože v posledních letech vtšina problém vzniká práv díky nekvalitnímu stavebnímu projektu. M osobn to velmi mrzí, protože naše koupališt je moje srdení záležitost, která m provází celý mj život a navštvuji ho dodnes. Z toho dvodu m velmi záleží na kvalit a životnosti tohoto díla. Jsem pesvden, že v kvtnu roku 2016 bude bazén uveden do provozu. Závrem je teba podotknout, že po uplynutí minulé sezóny bylo jasné, že další sezónu 2015 již v pvodním stavu nelze zprovoznit. Tedy, aby bylo všem jasno, pvodní koupališt bylo v roce 2014 již v havarijním stavu. Vzhledem k výše uvedenému jsme se rozhodli provést rekonstrukci od podzimu do jara, což je pro dílo tohoto rozsahu nevhodné období. Bohužel se nám tento zámr nepodailo realizovat a všem návštvníkm se tímto omlouváme.

3 Ve dnech až navštívili zástupci rady mstyse a naše hudební skupina Druhej dech obec Reutigen. Do Reutigenu jsme byli pozváni u píležitosti festivalu dechové hudby poádaného 12 partnerskými obcemi. Probhlo setkání se zástupci Reutigenu, kde byl pedán dar 300,- SF naší škole a to na podporu výuky nmeckého jazyka. Kapela Druhej dech mla bhem návštvy dv úspšná vystoupení. Dostalo se nám velého pijetí a ujištní, že i obec Reutigen má zájem pokraovat v naší dlouholeté spolupráci. Jsem velmi rád, že se naše spolupráce stále daí, protože spoustu podobných partnerství již dávno zaniklo. Viktor Wölfl, starosta 24/15/ZM: ZM schvaluje zápis z minulého zasedání. 25/15/ZM: ZM schvaluje program, termín a pracovní pedsednictvo píštího zasedání. 26/2015/ZM: ZM schvaluje Veejnoprávní smlouvu o poskytnutí neinvestiního píspvku z rozpotu mstyse ve výši ,- K Kamarádm Balkánského Rane na zajištní Májové slavnosti. 27/2015/ZM: ZM schvaluje Veejnoprávní smlouvu o poskytnutí neinvestiního píspvku z rozpotu mstyse ve výši ,- K SK Buwol Metal na innost mládeže fotbalového klubu na rok /2015/ZM: ZM schvaluje Veejnoprávní smlouvu o poskytnutí neinvestiního píspvku z rozpotu mstyse ve výši ,- K na provozní náklady CHPS v Lukách nad Jihlavou na rok /2015/ZM: ZM schvaluje Veejnoprávní smlouvu o poskytnutí neinvestiního píspvku z rozpotu mstyse ve výši ,- K Kynologickému klubu Luka nad Jihlavou na zajištní akce Den otevených dveí pi píležitosti 50. výroí innosti klubu. 30/2015/ZM: ZM schvaluje zaazení mimoádného bodu do programu jednání. 31/2015/ZM: ZM schvaluje prodej pozemku p /1 v k.ú. Luka nad Jihlavou o výme 274 m2 manželm Olze a Vlastimilu Komárkovým za cenu ,- K. 32/2015/ZM: ZM schvaluje vydržení pozemk ve vlastnictví Mstyse Luka nad Jihlavou v ul. Osvobození pozemku p.. 182/3 o výme 9 m 2 manžely Janou a Viktorem Wölflovými, vydržení pozemku p.. 182/2 o výme 38 m 2 p. Jaroslavem Šmejkalem a vydržení pozemku p /55 o výme 76 m 2 manžely Janou a Viktorem Wölflovými, vše v k.ú. Luka nad Jihlavou. Na vdomí: 1) Jednání se SVAK Jihlavsko ( em) 2) Zpráva o innosti fy Služby Luka, s.r.o.

4 33/15/ZM: ZM schvaluje zápis z minulého zasedání. 34/15/ZM: ZM schvaluje program, termín a prac. pedsednictvo píšt. zasedání. 35/2015/ZM: ZM schvaluje závrený úet Mstyse Luka n. J. za rok 2014 se souhlasem s celoroním hospodaením, a to bez výhrad. (zveejnno od do ) 36/2015/ZM: ZM schvaluje úetní závrku Mstyse Luka n. J. za úetní období roku 2014 sestavenou k Protokol o schválení úetní závrky je pílohou usnesení. 37/2015/ZM: ZM schvaluje smlouvu zakládající právo provést stavbu mezi Krajem Vysoina a Mstysem Luka n. J., a to na stavbu bezbariérového chodníku I. etapa (úsek od kižovatky ul. Nová/ul. Školní) 38/2015/ZM: ZM schvaluje snížení ceny nabízených pozemk k prodeji, a to ásti pozemku p.. 220/216, k.ú. Luka n. J. (ul. Družby) a ásti pozemku p.. 208/100, k.ú. Luka n. J. (ul. Zahradní) na kupní cenu 400,-K/1m 2. 39/2015/ZM: ZM schvaluje výši odkupní ceny za pozemky, které jsou zastavny místními komunikacemi vedenými v pasportu komunikací Mstyse Luka n. J. ve výši 50,-K/1m 2. 40/2015/ZM: ZM schvaluje smnu pozemk p.. 882/21 o výme 200 m 2 a p.. 881/2 o výme 53 m 2 podílových spoluvlastník p. Kabelkové a p. Kubelky s doplacením hodnoty smovaných pozemk ve výši ,-K a pozemku Mstyse Luka nad Jihlavou p.. 208/26 o výme 844 m 2 (dle oddlovacího geom. plánu /2014). 41/2015/ZM: ZM schvaluje pesun termínu zahájení zasedání zastupitelstev od 18:00 hodin. 42/2015/ZM: ZM schvaluje zaazení mimoádného bodu 43/2015/ZM do programu. 43/2015/ZM: ZM schvaluje darovací smlouvu mezi spol. PE-FLEX a Mstysem Luka n. J. týkající se pevodu investice do rekonstrukce úelové komunikace. 44/2015/ZM: ZM schvaluje zaazení mimoádného bodu 45/2015/ZM do programu. 45/2015/ZM: ZM schvaluje smlouvu o budoucí smlouv o zízení služebnosti na pozemcích p /2 a 1578, k.ú. Luka n. J. mezi Krajem Vysoina a Mstysem Luka n. J. v rámci stavby Luka n. J. výstavba splaškové kanalizace I. a II. etapa, rekonstr. vodovodu a rekonstrukce dešové kanalizace. 46/2015/ZM: ZM schvaluje zaazení mimoádného bodu 47/2015/ZM do programu. 47/2015/ZM: ZM schvaluje rozpotové opatení. 3/2015 zahrnující pedbžn vyíslené náklady na opravu budovy Sokolovny ped sjezdem rodák v záí 2015 ve výši ,-K. Na vdomí: 1) Rozpotové opatení Mstyse Luka nad Jihlavou. 1/2015 2) Rozpotové opatení Mstyse Luka nad Jihlavou. 2/2015 Daniela Krišková, asistentka starosty

5 Máme za sebou oslavy a vzpomínkové akty, pi kterých jsme si pipomínali, že od konce nejhroznjší války v našich djinách uplynulo 70 let. I díky rozhovorm se svým osmdesáti devítiletým otcem a návštvám nkolika památník a míst padlých jsem si znovu uvdomil, že období konce druhé svtové války bylo nejen dobou oslav a vítání hrdin a osvoboditel. Uvdomil jsem si i to, a asi tomu nemohlo být jinak, že období konce druhé svtové války bylo i dobou, ve které se obnažovaly charaktery a ve které bohužel nkdy vítzila také nenávist nebo odhodlaná, asto živelná a ne úpln promyšlená, touha alespo na konci války pomoci a pispt k porážce a vyhnání nacist z naší obce, z našeho msta, z našich domov. Když se nyní skokem navrátím do souasnosti, potom se urit sluší podkovat všem, kteí na padlé vzpomnli a kteí o památná místa a zachování našich vzpomínek dlouhodob peují. Zárove je dobré také pipomenout, že budoucnost máme ve svých rukách. Když jsem ped nkolika msíci asi tyicet student jedné vysoké školy požádal, aby napsali esej na téma Co pro m znamená mít se dobe?, krom jiného jsem zjistil, že z ticeti pti doruených esejí se pouze ve tech vyskytovalo slovo svoboda a v žádné z nich jsem nenalezl slovo mír. Když jsem se sám sebe ptal, co z toho plyne, napadaly m dv odpovdi. Ta první je pozitivní. Život v míru a ve svobodné spolenosti je dnes pro mladé lidi u nás v esku vcí, o které se nepemýšlí. Ta druhá odpov je spíše další otázkou. Je otázkou, zda si dnes skuten ješt jsme vbec schopni dostaten siln uvdomit, že budoucnost, tedy i ochranu míru a svobody, máme ve svých rukách a že se vbec o žádnou samozejmou vc, o které není teba pemýšlet, nejedná. RNDr. Miloš Vystril, senátor Máme za sebou pl roku fungování nových zastupitelstev mst a obcí. Mnohde pokraují ve své práci dosavadní starostové a zastupitelé, jinde zaali realizovat díky vli oban své volební programy i nov zvolení pedstavitelé. Dležité je, že pokrauje dobrá spolupráce mstských a obecních úad s naším krajským úadem. Chci vdt o jejich starostech a problémech z pímé zkušenosti, proto pravideln navštvuji i menší msta a obce. V první polovin letošního roku to byly napíklad Batelov, Hodice, Knžice a Kostelec na Jihlavsku a v jiném regionu Jimramov, Svratka, Okrouhlice nebo Leština u Svtlé. V obcích se setkávám vtšinou s obdobnými problémy. Dílí možnosti pomoci máme na našem úad, jiné problémy obcí se snažím penášet na úrove ústedních státních orgán. Mou výhodou je, že se mohu jako poslanec obracet pímo na jednotlivé ministry. Piznávám, že nkdy je to boj s vtrnými mlýny. astji se ale podaí dosáhnout alespo ástených výsledk. Tch problém je spousta. Neustálé rostoucí jsou požadavky administrativy ze strany státu na obecní úady. Obce trápí také mimo jiné ištní odpadních vod, protože souasné písné limity na vypouštní odpadních vod znamenají pro malé obce neufinancovatelné investice do OV a následné vysoké provozní náklady. Shodujeme se, že existují alternativní možnosti pírodních istíren odpadních vod s nižší investicí i menšími náklady na provoz samozejm nemají takovou úinnost, ale jsou dostupnjší a není lepší istit trochu, než

6 vbec? Kraj se snaží pomoci alespo prostednictvím Fondu Vysoiny uvolnit finance na zpracování dokumentací, ale samotné investice jsou mimo možnosti rozpotu kraje. Evergreenem stesk obcí je stav silnic. Kraj dlá v rámci svých možností, co se dá. Povedlo se nám leccos prosadit, vnujeme na komunikace z krajského rozpotu nemalé investice. Ale rozsáhlá sí a její vnitní dluh jsou tak rozsáhlé, že nelze napravit vše v krátkodobém horizontu. Díky mimoádné podpoe Státního fondu dopravní infrastruktury letos eká motoristy i na Vysoin ada omezení, ale trplivost pinese komfortnjší cestování po opravených silnicích. Pedevším v menších obcích jsou významnou souástí jejich fungování sbory dobrovolných hasi. Mimo výpomoc profesionálnímu sboru jsou i aktivním prvkem sportovního a kulturního života. Kraj je podporuje vybavením novou technikou, pípadn pomáhá s jejím repasováním. Vnímám nelehkou práci zastupitel v mstech a obcích a budu se snažit i nadále jim v rámci svých možností pomáhat. V zájmu našich oban je nutné spolupráci mezi krajem a obcemi rozvíjet a podporovat. Jsem rád, že drtivá vtšina zástupc našich obcí si to uvdomuje a pracuje ve všeobecný prospch. MUDr. Jií Bhounek, hejtman Kraje Vysoina Vážení spoluobané, od kvtna do konce srpna jsou pes naši obec vedeny dv objízdné trasy, z dvodu oprav silnic v ehoov a v Brtnici. Je samozejm dobe, že se silnice opravují, ale každá rekonstrukce má i vedlejší úinky, v našem pípad je to práv soubh tchto objíždk pes naši obec. Kižovatka na louckém námstí je v mnoha pípadech složitá i pro místní idie a obany, natož pro idie z okolních vesnic. Protože jsme obcí kde to opravdu žije - zejména odpoledne se na námstí v tomto rušném provozu pohybuje i velké množství cyklist, oslovila radnice Policii R a firmu, která zajišovala dopravní znaení, aby byla v dob objíždk snížená rychlost pes obec a Policie R kontrolovala dodržování opatení. Je opravdu nutná zvýšená opatrnost idi, cyklist, ale i chodc nejen na námstí, ale po celé objízdné trase. Již v loském roce zaal Kraj Vysoina s pípravou projektové dokumentace na opravu a rozšíení vozovky II/404 (od Kozlova do Luk nad Jihl.). Vedení radnice se zúastuje jednání ohledn této rekonstrukce. V souasné dob Kraj Vysoina jedná s majiteli pilehlých pozemk o jejich odkoupení, jelikož je plánováno mimo jiné narovnání zatáky u Brunovy Skalky. Protože daná vozovka je už nyní v neutšeném stavu a zmínné objížky jí samozejm také nepispjí, budou naše kroky smovat k tomu, aby se co nejdíve podailo danou rekonstrukci vozovky realizovat. Z historie bychom se mli uit, pouit a vážit si skutk našich pedk, kteí dokázali obtovat i to nejdražší. V letošním roce jsme si pipomnli 70. výroí ukonení II. svtové války. Na bylo pipraveno kladení vnc u pomníku na námstí v Lukách, abychom uctili památku obtem války. Mrzí m nízká úast nejen oban, ale zejména pedstavitel obce - koleg zastupitel. Všem obanm peji píjemné prožití léta. Lada Salátová, místostarostka

7 24. srpna Pouový promenádní koncert dechové hudby Vysoanka 7. záí XVI. roník pehlídky louckých kapel a host - Elvis Presley revival, Komedianti na káe a skákací chobotnika pro dti 27. záí Kulturní program ke Dni mikroregionu Loucko 5. íjna Ayurvéda zdravý životní styl, pednáška Ivy Georgievové 9. íjna Listování scénické tení Malá princezna pro 1. stupe Bláznivá teta pro 2. stupe. Pražské Divadlo Lukáše Hejlíka 9. listopadu Trampský muzikál Oregon ochotnického spolku Velinec 28. listopadu Rozsvícení vánoního stromu s programem ZŠ a ZUŠ listopadu Vánoní výstava obraz Ivana Šmilauera a vánoních dekorací Renaty Koumarové 7. prosince Klavírní koncert Renaty a Milana Bialasových v kin 28. prosince Vánoní koncert Jiího Zonygy a kapely Vtry z jihu v kin 19. dubna Pednáška Jak na bolesti kloub a jak pomoci sami sob s ukázkami cviení chiropraktika Vinciho Lászla kvtna Patronát nad výstavou Fotoklubu Libra 10. kvtna Pro maminky kulturní program dtí ZŠ a ZUŠ ke svátku matek v kin MKS zajišuje redakci a distribuci Louckého zpravodaje.

8 K mla knihovna knih. Pírstek byl tento rok 422 knih, tedy oproti jiným rokm tém dvojnásobný, a to díky zrušenému brtnickému výmnnému fondu jsme si mohli vybrat zánovní knihy zdarma. Do knihovny pišlo návštvník, kteí si vypjili knih a asopis. Registrovaných jsme mli 287 tená, z toho 103 dtí do 15 let. Každým rokem se knihovna pihlašuje k projektu eská knihovna zameným na podporu eských knih, ze kterého získáváme knihy dle našeho výbru v pibližné cen cca 6 500,- K zdarma. Již tradicí se staly naše dubnové Noci s Andersenem, kdy pro dti pipravujeme celononí program zamený nejen na tení, ale i rzné rukodlné dovednosti a obohacení z rzných profesí. V tomto roce jsme si s dtmi vyrábli za dohledu knihvazaského mistra malou knihu a pak sledovali práci policejního psovoda. V msíci ervnu probhlo pasování 25 prvák na tenáe spojeném s ukázkou jednotlivého tení a slibem, jak se chovat ke knihám. Jako odmnu dostanou pak dti krom pamlsku i Pamtní list a roní vstup do knihovny zdarma. V msíci íjnu byla v knihovn instalována výstava knihvazaského mistra Josefa Páchy, zamená na vtip a humor i ve vazbách knih. V každoroním týdnu knihoven máme den otevených dveí, tenáskou amnestii a roní registraci do knihovny zdarma. Bhem celého roku navštvují knihovnu tídy dtí mateské i základní školy a také tenáský kroužek. V knihovn máme k dispozici veejný internet. Z novinek v knihovn Emilie Patiová

9 Stet vozidla s chodcem V sobotu 28. bezna byl v obci Bítovice pi stetu s vozidlem zrann chodec. Po druhé hodin v noci jel jednadvacetiletý idi vozidla Ford Focus ve smru od Luk nad Jihlavou. V té dob pecházel vozovku jednaticetiletý muž a došlo ke stetu s automobilem. Pi dopravní nehod utrpl chodec zranní a musel být pevezen na ošetení do jihlavské nemocnice, kde byl hospitalizován. Provedenou dechovou zkouškou policisté u idie požití alkoholu vylouili. Dále provedli dechovou zkoušku u chodce, pi které muži namili hodnotu 1,65 promile alkoholu. Na vozidle vznikla pi nehod škoda pibližn dvacet tisíc korun. Píinu a veškeré okolnosti dopravní nehody policisté dále šetí. Fyzické napadení Ve tvrtek 2. dubna zasahovali policisté v obci nedaleko Luk nad Jihlavou, kde došlo k fyzickému napadení. Ped desátou hodinou veer byli pivoláni k rekreaní chat, kde po pedchozí vzájemné hádce mla fyzicky napadnout jednapadesátiletá žena svého bývalého pítele. Muž utrpl zranní, které si vyžádalo lékaské ošetení. Tento muž byl pevezen do jihlavské nemocnice. Policisté provedli šetení. Zranný muž byl pod vlivem alkoholu, pi dechové zkoušce mu policisté namili hodnotu 1,8 promile alkoholu. U ženy byla dechová zkouška negativní. Policisté napadení dále šetí jako pestupek proti obanskému soužití. Policisté dopadli distributora pervitinu Policistm se podailo dopadnout muže, který na Jihlavsko vozil drogy a poté pervitin distribuoval. Zákrok proti osob dvodn podezelé ze spáchání drogové trestné innosti provedli kriminalisté v nedli 29. bezna v odpoledních hodinách. Podezelý muž jel ve vozidle, které policisté zastavili na silnici mezi obcemi Rytísko a Kozlov. Muže zadrželi a následn ho umístili do policejní cely. Kriminalisté provedli domovní prohlídku, a to v byt, kde zadržený muž bydlí, a dále prohlídku vozidla. Zajistili pibližn ti desítky gram bílé krystalické látky, pravdpodobn se jedná o pervitin. Policejní komisa zahájil trestní stíhání devtaticetiletého muže z Jihlavy, který byl obvinn ze spáchání peinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Muž byl obvinn z toho, že vozil svým automobilem BMW na Jihlavsko pervitin a na rzných místech drogu prodával. Desítky gram pervitinu pivážel z jiného kraje. Odbratelé za pervitin zaplatili desítky tisíc korun. V dalším prodeji drog zabránili obvinnému muži až kriminalisté provedením policejního zákroku. Za drogovou trestnou innost hrozí obvinnému muži trest odntí svobody až na pt let. Policisté kontrolovali chatové oblasti Ve tvrtek 2. dubna probhla na Jihlavsku preventivní akce zamená na kontrolu rekreaních objekt v katastru obce Jeclov. Policisté polenského obvodního oddlení procházeli v dob mezi osmou hodinou ráno a jednou odpoledne lokality chatových oblastí a zkontrolovali celkem jednaosmdesát chat.

10 U jedné rekreaní chaty zjistili, že vykazuje známky násilného vniknutí. Chatu policisté zkontrolovali. Pachatel se zde nenacházel. Provedeným šetením zjistili vloupání do sklepních prostor. Pípad policisté dále provují pro spáchání pein krádeže a porušování domovní svobody. Další kontrolovaná rekreaní chata mla nezajištný suterén, o emž policisté informovali majitele. U ostatních objekt nezjistili nedostatky. npor. Jan Kunkela, DiS. zástupce vedoucího Obvodního oddlení Polná KRAJ VYSOINA: Zveejování fotografií i videí zachycující intimní partie tla nebo vyzývavé a erotické pózy. V souasné dob je facebook a další sociální sít již bžnou souástí života velké vtšiny populace. Jejich vznik pinesl adu pozitiv, ale sociální sít s sebou pinesly také množství negativ a rizik, zejména pro mládež. Akoli v této oblasti již existuje velmi dobrá prevence zamená práv na dti a mládež, kteí jsou informováni a varováni ped nebezpeími, pesto se policisté stále setkávají s pípady, kdy se uživatel sociální sít stal obtí protiprávního jednání. K rizikm je tak nutné se stále vracet a o skrytých nebezpeích informovat. Jedna z oblastí rizik na sociálních sítích je v souvislosti s poizováním obrazových materiál zachycujících intimní partie tla, vyzývavé a erotické pózy nebo jakékoli jiné fotografie i videa se sexuální tématikou a jejich následným zveejováním nebo zasíláním jiným osobám. Mnoho dospívajících a mladých lidí se prostednictvím sociálních sítí seznamuje s osobami opaného pohlaví. Této situace využívají pachatelé, kteí si vytvoí falešnou identitu, oslovují mladé lidi a navazují s nimi pátelství. (V této chvíli je nutné podotknout, že veškeré údaje, které o sob pachatel uvede, jsou smyšlené a vtšinou diametráln odlišné od skutenosti.) Po vytrvalé komunikaci, jejímž cílem je získat si dvru a která mže trvat i pomrn dlouhou dobu, pachatel zcela cílen láká od protjšku intimní fotografie nebo videa. Pokud tak ale ob uiní, stane se poté obvykle terem vydírání. Pachatel zane hrozit zveejnním, veejnou ostudou a požaduje zaslání dalších odvážnjších fotografií i videí nebo v horším pípad osobní schzku. Ob se tak postupn dostává do situace, která je extrémn psychicky nároná a ze které nemá velké šance dostat se sama. V této oblasti existuje velmi jednoduché opatení, jak se do rizikové situace nedostat, a to intimní fotografie a videa nikomu neposílat a v lepším pípad je vbec nepoizovat. Je také nutné zmínit, že i když si osoba poídí svoji intimní fotografii nebo video a zašle ji pouze tomu koho osobn zná, mže i v tomto pípad nastat riziko zveejnní. A to bu zámrn (nejastji jako pomsta pi rozchodu) nebo neúmysln, napíklad

11 pi odcizení výpoetní techniky nebo mobilního telefonu, kde je fotografie nebo video uložené. Další oblastí rizik na sociálních sítích je zveejování fotografií, na kterých se mladí lidé zachycují spoe obleeni, ve vyzývavých nebo erotických pózách. Pi zveejování takových fotografií je nutné mít na pamti, že si je mže kdokoli stáhnout a dále použít. Fotografie se pak mže objevit s velmi hanlivým komentáem na nelichotivých internetových stránkách nebo jinde, kde by vyfotografovaná osoba urit být nechtla. Mylnou pedstavou je, že obtí na sociálních sítích se stávají jen dívky a ženy. Pachatelé se zamují také na chlapce, ze kterých lákají intimní fotografie. Piemž pátelství mže být v tomto pípad navázáno pes oblast poítaových her a jako protislužba mže být nabídnuto napíklad dobití kreditu na mobilním telefonu. Pro názornou ukázku jeden pípad z poslední doby: Mladý muž se prostednictvím facebooku seznámil s dívkou, se kterou navázal pátelství. Následn se pi spojení prostednictvím webkamery dívka obnažila a požadovala to i po mladíkovi, který tak uinil. Poté však dívka mladému muži oznámila, že jeho jednání nahrála a záznam zveejní, pokud nezaplatí požadovanou ástku. Na závr je dležité uvést, že pokud už se nkdo stane obtí takového pachatele, je nutné pípad oznámit policii. Mezi policisty jsou specialisté, kteí se zabývají poítaovou kriminalitou, dokáží úinn zasáhnout a obti pomoci. Pomoc je možné rovnž vyhledat u svých blízkých, kteí by se ale také potom mli obrátit na policii. Každopádn je dležité nesetrvávat pod vlivem pachatele a nezstávat na problém sám. por. Bc. Jana Kroutilová, komisa V souasnosti je život mnohých z nás poznamenám cestováním. Bez auta si už život ani nedovedeme poádn pedstavit. V tchto dnech je to umocnné asem dovolených, kdy se cestuje více než bhem jiných msíc. Pijmte pro tento as povídku, kterou napsal knz Jií Barho, který rád sdluje pouení pro svoje blízké humornou formou. Zda je povídka vymyšlená i podle skutené události nevím a ani to není vbec dležité. Kéž nám však pinese v tento as dovolených nejen odlehení, ale také pouení, protože popisuje to, eho jsme asto svdky i dokonce pímými úastníky. Všichni jsme totiž njakým zpsobem vtaženi do všeho toho, co se odehrává na silnicích a za volantem. Pane farái, vám se v noci zdálo o tom, že jste ídil, že jo? pravila mi paní Turhobrová pi farní snídani. Jak to víte? divil jsem se. Já vím všechno, smála se. Jezdil jste za hustýho provozu, stupe íslo 4. Jste dokonale informovaná, uznal jsem, ale poád nevím od koho. Pece od vás. V noci jste kiel ze spaní tak siln, že to bylo slyšet až v mým pokoji. A co jsem kiel? Tak je, ty idiote! Na co ekáš? Kam se hrabeš? Tohle jsem opravdu kiel? To se ví, a ješt mnoho jinýho. Taky jste se modlil: Svatej Kryštofe, chra m! A toho hlemejžd pede mnou taky, jinak ho slisuju, jestli nepidá! Víc nevím, jelikož jsem si musela strit špunty do uší, abych spala. Tak vidíte, jak má knz tžkej život, ospravedloval jsem se. Ani v noci se, chudák, poádn nevyspí pi takovejch hrzostrašnejch snech. Pkné prázdninové dny a hlavn všem šastný návrat z cest peje Miloš Miánek, fará

12

13 Kulturní innosti SDH Tak jako každým rokem, tak i letos pokraoval Sbor v poádání tradiních kulturn-spoleenských akcí. Letos jako první akce byly Masopustní vepové hody K tanci a poslechu hrála místní kapela pod vedením Rostislava Fischera. Masopustních hod se zúastnilo mnoho oban z Luk a okolí. Všichni byli s touto akcí spokojeni. Všem poadatelm a jejím manželkám patí podkování za jejich obtavou práci pi píprav hod. Druhou akcí bylo poádání Hasiského plesu. Tohoto plesu se zúastnilo 130 oban z Luk a okolí ke vší spokojenosti. K tanci a poslechu hrála kapela FAETHON. Podkování patí všem lenm a sponzorm, kteí pispli do tomboly. Výjezdy k zásahm cviení na areál Nemocnice Jihlava; technická pomoc spadlý strom v Pedboi; požár komínu v Lukách u nádraží; utržená stecha ve Stížov; spadlý strom u koupališt; spadlý strom v Kozlov; technická pomoc stavní norných stn na Kozlovském potoce Požární sport okrsková soutž se konalo v Lukách nad Jihlavou Okrskové kolo soutže v požárním sportu. Soutže se zúastnilo 24 družstev okrsku. 4 Karla Vozába. Soutžilo se ve tech disciplínách bh na 100 m s pekážkami, štafeta 4x100m a požární útok. Soutž se konala za pkného poasí. Za SDH Luka soutžila dv družstva. První družstvo do 35-ti let se umístilo na 5. míst a nad 35 let Veterán klub, které obsadilo 1. místo. Podkování patí všem zúastnným a technické et. Dne se konal Dtský den za zdravotním stediskem. Hasii SDH Luka pedvedli ukázky bojové techniky a hry pro dti a mládež.

14 Práce na technice a školení SDH Strojníci provádjí pravidelnou kontrolu vozidel, erpadel, výzbroje, výstroje a STK vozidel. Hasii se pravideln zúastují školení dýchací techniky a velitelé školení na HZS v Jihlav. Závrem mi dovolte, abych podkoval všem za práci a spolupráci, pomoc a šíení myšlenky Bližnímu ku pomoci vlasti ku prospchu Jan Vrzáek místostarosta, tiskový mluví SDH Luka Výtžek letošních Májových slavností v Lukách nad Jihlavou opt podpoí službu potebným seniorm. Výsledek sbírky konané v rámci této akce iní obdivuhodných ,- K. Je to dvojnásobek ástky, která se vybrala na loských Slavnostech - to díky štdrosti dárc a sponzor a pedevším díky iniciativ obanského sdružení Kamarádi Balkánského Rane. Peníze budou použity na poízení auta pro službu starým a nemocným lidem v Lukách nad Jihlavou a okolí. V roce 2014 poskytla Charitní peovatelská služba Luka nad Jihlavou péi celkem 73 obyvatelm v Lukách nad Jihlavou a pilehlých obcích - Bítovice, Jeclov, Otín, Velký Beranov, Malý Beranov. Posláním peovatelské služby je usnadnit život seniorm a lidem se zdravotním znevýhodnním, kteí z dvodu vku, chronického onemocnní nebo zdravotního postižení potebují pomoc druhé osoby. Služba je poskytována v domácnostech uživatel. V roce 2014 byla tato služba podpoena z výtžku Prvomájové sbírky, kterou tradin organizuje obanské sdružení Kamarádi Balkánského Rane. Za výtžek ,- K byly v r poízeny nové laviky do vestibulu peovatelského domu, uhradila se oprava sušáku na prádlo ped domem a bylo opraveno auto, které je nezbytné pro fungování služby. V letošním roce byla opt peovatelské služb v Lukách nabídnuta podpora formou sbírky pi Prvomájových slavnostech. Zámrem využití výtžku z letošních Májových slavností v Lukách nad Jihlavou je zakoupení auta pro svoz uživatel do stacionáe pro seniory, který má být v Lukách oteven v letošním roce. Auto by mohlo být zárove využíváno peovatelskou službou pro zvýšení mobility a dostupnosti služby pro všechny potebné uživatele. VŠEM SPONZORM, DÁRCM A OBANSKÉMU SDRUŽENÍ KAMARÁDI BALKÁNSKÉHO RANE ZE SRDCE DKUJEME! Radka Bhalová, Oblastní charita Jihlava

15 Komplexní ošetovatelská pée nejen o klienty s Alzheimerovou chorobou v JIHLAV! Alzheimercentrum Jihlava o.p.s. Romana Havelky 13, Jihlava jihlava@alzheimercentrum.cz tel:

16 Koncem 19. století se lenové okresního hospodáského spolku sice i nadále scházeli nejastji v Jihlav, ale tžišt innosti se však v této dob peneslo z okresního msta na venkov, pedevším do obcí ležících uvnit a kolem trojúhelníku msteek Luka nad Jihlavou Kamenice Brtnice. Odtud pocházelo nejvíce len výboru. Vedení spolku se tak dostalo od mstské honorace do rukou lidí, kteí na pd skuten hospodaili. Od roku 1894 se lenové spolku scházeli v nov oteveném Besedním domu na dnešním námstí Svobody, který se stal centrem innosti eských spolk v Jihlav. Otevení Besedy se na nkolik msíc dožil i MUDr. Leopold Fritz ( ), dlouholetý pedseda hospodáského spolku v 70. a 80. letech. Nové stedisko národního života innost eských vlastenc, v pevážn nmecké Jihlav významn povzbudilo. Pedposlední den roku 1894 si 41 zúastnných len zvolilo na mimoádné valné hromad v Jihlav nové vedení. Pedsedou byl zvolen Jan Kolda (statká v Kamenici), místopedsedou dosavadní jednatel spolku Jan Máša (redaktor Jihlavských list, založených koncem roku 1892), pokladníkem František Lavika (statká v Kamenici), jednatelem Karel Vozáb (naduitel ve Velkém Beranov). Krom nich se stalo leny výboru nkolik dalších osob, mezi nimi také Michal Rychnovský (statká v Jeclov). Poátkem roku 1895 ml spolek 260 len. Aby se informace dostaly od výboru ke všem lenm, byli pro každou obec ustanoveni dvrníci, vtšinou místní uitelé. V Lukách to byl Antonín Urbánek, v Bítovicích František Ková, v Kozlov Jaroslav Vozáb, ve Vysokých Studnicích Leopold Malec, v Puklicích František Sova, všichni uitelé. lenem spolku byl také loucký fará Josef Kittner, který z nj však na jae 1895 vystoupil. innost spolku byla rozsáhlá a rozmanitá, jak nás o tom informují dv knihy zápis ze schzí spolku z let Spolek poádal výstavy plodin a hospodáského zvíectva, zizoval dobytí a drbeží stanice, obstarával pro leny umlá hnojiva za výhodné ceny, rozdloval obcím subvence na zakoupení plemenných býk, pidloval lnné semeno, obstarával pro leny dobytí sl, stromky, subvence na oves, travní semena, poádal pouné pednášky, odborné kurzy, objednával odborný tisk a literaturu nebo podával petice v obecn politických záležitostech (nap. ohledn rakousko-uherského vyrovnání) nebo v záležitostech na podporu rolnictva (nap. pro zlevnní soli, proti zdražení cukru). Rolníci mli o novinky z oblasti hospodáství velký zájem, proto byly pednášky a kurzy hojn navštvovány. Kupíkladu mlékaského kurzu v Lukách, který se konal ve dnech února 1899, se zúastnilo 163 osob z 29 obcí jihlavského okresu i z okres sousedních. Od listopadu 1895 spolek provozoval v Jihlav zimní hospodáskou školu. Výuka probíhala v zimním období v budov eské dtské opatrovny v dnešní ulici Legioná. 6 naproti stední prmyslové škole. Na budov se nachází pamtní deska pipomínající zakladatele opatrovny MUDr. Leopolda Fritze. Spoluzakladatelem a prvním editelem školy se stal Jan Procházka,

17 dosavadní editel hospodáské školy v Litomyšli. Spolek platil roní nájem za místnosti ve výši 230 zl. Stavb nové školní budovy nmecká jihlavská mstská rada bránila a její výstavbu o nkolik let zdržela. Ke dni 27. listopadu 1898 ml spolek 478 inných len a 1 estného lena. Z Luk pocházelo 23 len, z Pedboe 1, z Bítovic 13, z Puklic 12, z Petrovic 1, z Velkého Beranova s osadami 33, z Kozlova 7, z Loudilky 1, z Vysokých Studnic 13, z Vžnic 2, z Kamenice 29, z Brtnice 27 atd. Nízký poet len z Jihlavy (25) dokládá, že innost spolku se zcela pesunula z okresního msta na venkov. Na valné hromad výše uvedeného dne bylo zvoleno nové vedení spolku: pedsedou zstal Jan Kolda z Kamenice, novým místopedsedou se stal Michal Rychnovský, jednatelem editel školy Jan Procházka, pokladníkem Karel Vozáb (naduitel ve Velkém Beranov) atd. Mezi tymi náhradníky nacházíme také Antonína Štefla, nájemce dvora v Lukách. V roce 1901 zmnil spolek svj název na Hospodáský spolek jihlavský. Zápisné pro nové leny bylo stanoveno na 40 h, lenský píspvek inil za rok 4 K. Uitelé národních škol píspvek, stejn jako pedtím, platit nemuseli. Od konce století spolek zintenzívnil svoji snahu o postavení vlastní budovy pro hospodáskou školu. Po velkém úsilí se pro ni podailo získat pozemek pi silnici do Starých Hor od barona Widersperga z Plander za cenu 3600 K. V srpnu 1901 byla stavba zadána jihlavskému staviteli Josefu Kubikovi, škola byla otevena zaátkem ervna editel Jan Procházka nato odstoupil z funkce jednatele hospodáského spolku, místo nho byl zvolen František Poláek, odborný uitel téže školy. Poátkem roku 1904 pedseda spolku Jan Kolda na svoji funkci rezignoval, jeho povinnosti pevzal místopedseda Michal Rychnovský. Na valné hromad 30. dubna 1905 byl ve funkci pedsedy potvrzen a vykonával ji až do své smrti v roce Místopedsedou byl zvolen batelovský radní Pštross, jednatelem Jan Procházka, pokladníkem zstal nadále Karel Vozáb. lenem výboru se stal nap. také Hynek Štefl (nájemce dvora v Kozlov), jedním ze tech náhradník byl František Vondrák z Otína. V Lukách se as od asu konávaly na tržišti v dolní ásti msteka výstavy dobytka. Jedna taková výstava byla uspoádána 15. ervna 1905 v dob od 9 do 17 hodin. Jako porotci byli ustanoveni Antonín Klement (hostinský ve Zhoi), Hynek Štefl, František Jakl (sládek z Brtnice) a Rudolf Pick (zvroléka v Tešti). Poradní hlas ml editel hospodáské školy Jan Procházka. Podobná akce v Lukách probhla také 12. ervence V ervnu 1911 bylo na výborové chzi v Jihlav zvoleno nové pedsednictvo spolku. Pedsedou zstal Michal Rychnovský, místopedsedou byl zvolen Lev Kába (statká v Brtnici), jednatelem zstal Jan Poláek a novým pokladníkem se stal Leopold Linsbauer z Horního Kosova, jehož však již o dva roky pozdji nahradil Jan Volfan z Luk. Na podzim roku 1912 se od spolku oddlili lenové z okresu Teš, kteí si založili svj vlastní spolek. Svoji roli v takovém rozhodnutí hrála vzdálenost a také to, že v roce 1911 zaal psobit v Tešti okresní soud a msto tedy mlo svj vlastní soudní okres. PhDr. Vlastimil Svrák

18 tení dtem v MŠ Bezen je msícem tená, proto žáci 4. a 5. tíd v prbhu tohoto msíce navštívili dti v MŠ a pedvedli jim, jak se ve škole nauili íst a zda jsou opravdu zkušenými tenái. Žáci se úkolu zhostili zodpovdn a peetli ve skupinkách vždy jednu pohádku i kapitolu z knížky. Trpliví posluchai ve školce tenáe pijali a za odmnu jim rádi ukázali, jak si ve školce hrají. Akce byla jist pínosem pro ob strany. Mgr. Helena Laviková Kurzy spoleenského chování a tance 2015 V letošní roce se opt uskutenily kurzy spoleenského chování a tance pod vedením taneních mistr manžel Málkových. Žáci se nauili nejen základm chování ve spolenosti, ale i svoje první tanení kroky. Celá akce byla ukonena 5. ervna prodlouženou hodinou, na kterou byli pozváni rodie a pátelé. Mgr. Vladimíra Göthová Den matek Nedle 10. kvtna 2015 byla v Lukách nad Jihlavou ve znamení oslav svátku maminek. Pro všechny maminky, babiky, tetiky i ostatní rodinné píslušníky si pipravily dti ze ZŠ a ZUŠ tradiní kulturní program. Dti pozvaly své nejbližší do místního kina, kde jim zarecitovaly, zazpívaly, zahrály na hudební nástroje, zatancovaly, zacviily a pedvedly své herecké nadání. S programem dtem pomáhaly paní uitelky z 1. a 2. stupn, hudební vystoupení vznikla pod vedením manžel Vysloužilových, tanení ísla se žáky nacviili vedoucí taneních kroužk. Všichni úinkující mli velkou trému a obavy, aby se maminkám jejich dárek líbil. Staten pedvedli svá vystoupení a odmnou jim byl veliký potlesk. Dkujeme maminkám, že se pišly podívat na vystoupení svých dtí a oslavily tento svj svátek spolen s námi! Mgr. Hana Švaíková tenáská soutž Žáci 6. tídy se zúastnili celorepublikové soutže šestých tíd ve tenáských dovednostech Rosteme s knihou Souboj tená Bhem dvou msíc peetli pt vybraných knih z literatury pro dti a mládež. V dubnovém on line kole se snažili co nejpesnji a nejrychleji odpovídat na zadané otázky ke každému z petených titul. I když nepostoupili do pražského celostátního finále mezi pt nejlepších tíd, od prvního postupového místa je dlilo pouhých sedm bod. V historii soutže se tak umístili nejlépe ze všech škol Vysoiny, které se jí úastnily. Mgr. Edita Plíhalová

19 Žákovské minipodniky Od íjna do ervna letošního školního roku probíhal na naší škole kroužek "Žákovské minipodniky", na kterém jsme spolupracovali se Stední školou stavební Jihlava. Zapojilo se do nj celkem 11 žák z 8. a 9. tíd. V jeho prbhu se úastníci postupn seznamovali s problematikou založení, vedení a financování firmy a tvoili webové stránky, na kterých propagovali výrobky jejich fiktivního podniku "Truhláství u jedenácti pilek". Výsledek jejich práce si mžete prohlédnout na adrese 11pilek.webnode.cz. Mžete zde vidt mimo jiného fotografie vybraného výrobku, jeho technickou dokumentaci a leták k jeho propagaci. Mgr. Michal Vrzáek Exkurze do JE Dukovany a VE Dalešice Za úelem prohloubit si znalosti o výrob elektrické energie navštívili žáci, zejména 9. roník, 13. bezna 2015 jadernou elektrárnu Dukovany a vodní elektrárnu Dalešice. V nov zrekonstruovaném Informaním centru elektrárny Dukovany se žáci zábavnou formou dozvdli nejen spoustu informací o provozu a bezpenosti Jaderné elektrárny Dukovany, ale také adu dalších zajímavostí o energetice. Vodní dílo Dalešice naopak žáky pekvapilo prohlídkou celého areálu, kde nejvtší ohlas mla strojovna a soubžný chod turbín. Mgr. Hana Koptová Vystoupení skupiny MARBO Ve tvrtek probhl v louckém kin výchovný koncert pro žáky 1. a 2. st. ZŠ. Hudebním poadem nás provázela skupina MARBO. Zábavnou formou se dti dozvídaly zajímavosti o písnikách a seznámily se s hudebními pojmy (noty, rytmus, tempo, pomlka) a s Osvobozeným divadlem a jeho hudební scénou V neposlední ad si zazpívaly a rytmicky doprovodily adu známých písniek. Žákm se vystoupení velmi líbilo a mají možnost si tuto hudební skupinu a jejich tvorbu najít i na webových stránkách Mgr. Jaroslava Dörrerová

20 Pytlácká stezka Ve tvrtek a v pátek probhl šestý roník Putování po pytlácké stezce. Nkteré tídy si udlaly procházku kolem kamene sv. Huberta, kde si vtšina žák v klidu posvaila. Páni myslivci i paní a sleny myslivkyn pichystali úkoly pro hlaviky i další ásti tla. Mimo znalostních soutží byla provena naše oblíbená stelba ze vzduchovky, hod oštpem a míkem, chze na chdách. V závru byly opt pipraveny opeené párky. Horácké divadlo Bajaja, pšák sn 1- stupe V pondlí navštívili žáci prvního stupn Horácké divadlo v Jihlav. Zde jsme zhlédli pohádkový píbh Bajaja, pšák sn. Pedstavení se všem velmi líbilo, odcházeli jsme plni dojm z divadelního pedstavení i prostedí divadla. Divadlo Slunenice doplnní výuky AJ Žáci 1. i 2. stupn mli možnost zhlédnout pedstavení, kde mohli uplatnit své znalosti z anglitiny. Zopakovali si, možná se nkteí i nauili, nová slovíka, probhla i krátká konverzace a v neposlední ad si mohli všichni zazpívat adu písniek v anglickém jazyce, které znají z hodin AJ i napíklad z rádia. Mgr. Jaroslava Dörrerová Exkurze EP Bhem kvtna v rámci ekologického praktika probhly dv exkurze. Nejdíve jsme navštívili farmu ve Vysokých Studnicích. Zde jsme mohli vidt bioplynovou stanici, malá telata i dosplé krávy. Zájemci si na modelu mohli zkusit, jak se dojila kráva run, ale také mohli zhlédnout, jak se dojí krávy dnes. Všichni nakonec byli odmnni dárkem, takže mohli ochutnat místní kvalitní výrobky. V pátek žáci navštívili tídící linku ASMJ v Jihlav, kde se tídí hlavn plasty a papír. Bhem krátké exkurze se dozvdli, jak se odpad dováží a tídí dle druhu a barev plastu. Ob návštvy byly pro žáky zajímavým zpestením výuky. Mgr. Helena Laviková Výsledky sportovních soutží ZŠ Luka nad Jihlavou Starší žáci se zúastnili 18. roníku McDonald Cupu ve fotbale. Výsledky: Luka Kamenice 2:0 Luka Kollárova 0:2 Luka - O. Beziny 1:6 Luka - V.Jeníkov 5:0 Luka Seifertova 0:2 Družstvo obsadilo ve skupin 4. místo. (Komárek Jan, Prchal Šimon, Zejda Oliver, Kostka Karel, Smolík Adam, Polák Šimon, Hlávka Tomáš, Polák Viktor). Mladší žáci se zúastnili 18. roníku Mc Donald Cupu ve fotbale. Výsledky: Luka Seifertova 1:3 Luka Tel 1:4 Luka Dušejov 5:0 Luka V. Jeníkov 3:1 Družstvo obsadilo ve skupin 3. místo. (Kolda Matouš, Vrzáek Martin, Schmied Jan, Komárek Adam, Kubát Vojta, Fedasko Nikolas, Kanswohl Lukáš, ermák Jindich, Hanzal Ondej). Dívky naší školy se zúastnily atletických soutží Pohár rozhlasu v Jihlav na atletickém stadionu Na Stoupách. 800m Kostková Monika 33. místo, 60m - Lflerová Adéla místo.

21 Štafeta 4x60m místo (Lflerová Adéla, Dobrovolná Leona, Brychtová Markéta, Brychtová Tereza). Kroužek florbalu sehrál dv pátelská utkání se ZŠ Zho, kde v domácím prostedí zvítzil 20:14 a v odvet v tlocvin ZŠ Zho zvítzil 22:16. Nejlepším stelcem byl David Sommer a brankáem Tomáš Pokorný. Všichni žáci si zaslouží pochvalu za pedvedené sportovní výkony, bojovnost a nasazení v jednotlivých sportech a svým píkladem pivedou další žáky a žákyn ke sportování. Mgr. Miloš Jelínek Z innosti tenáského kroužku Z naší pestré innosti bychom mohli zmínit napíklad celoroní spolupráci s jihlavskou knihovnou prostednictvím etapové hry V zajetí pražských strašidel aneb Zachrate Kniháka. Za vytrvalost až do konce se za odmnu pojedeme v úterý podívat na místo inu do naší krásné Prahy. Na programu bude prohlídka interaktivního Muzea pražských povstí a strašidel, procházka Se strašidlem za strašidly Malou Stranou a na Hrad, rozlouení s hrou a Prahou na Vyšehrad. Dále jsme se zúastnili pohádkové Noci s Andersenem, kde jsme mimo jiné nainstalovali výstavku pohlednic a pamtních list z pedešlých roník. Podrobnji o této akci pojednává samostatný píspvek ve zpravodaji. Pipojili jsme se k hlasování o nejlepší dtskou knížku loského roku v anket Národní pedagogické knihovny SUK - teme všichni. Jsme zapojeni do projektu tení pomáhá. ešíme hádanky z luštitelského asopisu Makovice. Naším posledním poinem byla úast v soutži Knihy mají zelenou, která byla vyhlášena u píležitosti Svtového dne knihy a autorských práv. Nesla název Co se skrývá mezi knihami aneb Reportáž z našeho knihkupectví. Výsledkem je i tento rozhovor: O tento rozhovor lenky tenáského kroužku požádaly paní Lucii Mašterovou, majitelku papírnictví v Lukách nad Jihlavou, která se rozhodla, že svj obchod zpestí prodejem knih... Pro jste založila knihkupectví? V Lukách knihy chybly, a protože i pro své dti knihy ráda kupuji, tak jsem se rozhodla rozšíit sortiment svého obchodu práv o knihy. Jak je to tu velké? Knihy mám prozatím na dvou stojanech, ale stále hledám nová místa na jejich rozšíení. Jak dlouho je zde knihkupectví? Za chvíli to budou ti roky. Na jaké knihy jste se zamila a pro? Hlavn na dtské, protože mám ve svém obchod hodn vcí pro dti a myslím, že všechny dti by mly íst. Jaká knížka je nejvíce žádaná? Jsou to jednoznan veerníky, a to Krysáci a Chaloupka na vršku. Jaká zde byla první kniha? Nebyla to jen jedna, ale nejvíc bylo práv tch veerník. Zamila jste se na známé nebo mén známé knížky? Nejvíce mám samozejm ty nejznámjší pohádky. Po nich moji zákazníci nejvíce pasou. Pro jak staré dti zde knihy vtšinou máte?

22 Od tch úpln nejmenších až po základní školu. Byl to váš nápad nebo nkoho jiného? Byl to mj nápad a zárove i splnný sen. Samozejm jsme si nezapomnli letos nkolikrát pipomenout i zmínku z minulého ísla zpravodaje, že ped 120 lety v roce 1895 byla založena Místní knihovna v Lukách. Pátrali jsme, kde všude se u nás v obci knihovna nacházela. Víme o tchto budovách: V radnici - dnešní pošta, v pízemí tehdejšího Místního národního výboru, v 1. pate domu.p. 104 na nám. 9. kvtna, ve dvou domech v ulici 1. máje.p. 138 v bývalém holiství U Skivan a.p. 47, v budov zdravotního stediska a nyní v budov Úadu mstyse Luka nad Jihlavou. Nevíte náhodou také nco z historie umístní loucké knihovny? Mgr. Lenka Novotná Den prevence úraz Se svými 3. tídami jsme využily pozvání Oblastního spolku eského erveného kíže v Jihlav na tíhodinové dopoledne s tématikou prevence dtských úraz a první pomoci. Dti se tak zúastnily praktické výuky s odborníky na rzných stanovištích. Tentokrát vyuovali zdravotníci, policisté i hasii a dtem se tento zajímavý školní den urit moc líbil. Mgr. Lenka Novotná a Mgr. Markéta Pokorná V pátek v parku M. R. Štefánika v Jihlav se konal Den prevence úraz pro 3. tídy ZŠ. Bylo tam šest stanoviš. Rozdlili jsme se na skupinky po devíti. Každá skupinka se rozebhla k jinému stanovišti. ešili jsme rzné úkoly. Radili nám, jak se máme chovat sami doma, na hišti i na ulici. Nakonec nás seznámili s lékárnikou a základy první pomoci. Legraní bylo stanovišt s opileckými brýlemi. Byly to brýle, ve kterých bylo vidt všechno dvakrát, a museli jsme v nich projít mezi pekážkami. Program této akce se nám moc líbil. Dostali jsme cenné rady a byla to i zábava. Eliška Sedláková, žákyn 3. B Bájené pohádkové akce Noc s Andersenem se u nás zúastnilo 16 dtí ze tenáského kroužku pi ZŠ Luka nad Jihlavou a organizátorky Emilie Patiová, Lenka Novotná st. a Lenka Novotná ml. Letošní Noc jsme vnovali jednak minulosti - spisovateli Janu Drdovi (100 let od jeho narození), ale i souasnosti - ilustrátoru Honzovi Smolíkovi (patronu 15. roníku NsA). Na úvod jsme si peetli pozdrav eského režiséra Drdových pohádek Zdeka Trošky, ešili jsme hádanky podle Jana Drdy, postupn jsme vyplovali pracovní listy s otázkami a kížovkami o jeho pohádkách. Pak už následoval program ve znamení tí úžasných knih Honzy Smolíka. Nejžhavjší novinkou byla kniha Na hrad Brad. Sám pan Smolík nám po u na naši žádost zaslal šablonu prapraddy Budivoje, kterou jsme potebovali k našemu výtvarnému tvoení, poslal nám pozdrav z Brna a popál povedenou NsA. Vyzdobili jsme si tedy jeho obrázkem povlak na polštáek a výpl tohoto povlaku dti objevily na konci poplnoní stezky odvahy k polštákovému pokladu. Druhou knihou, kterou jsme si pedstavili, byla emesla. Urovali jsme, kterému emeslu patí namalované erby podle Honzy Smolíka. Jedno z tchto emesel,

23 kováské emeslo, jsme potom obdivovali v místním kováství pana Fischera. Do knihovny jsme si s sebou pinesli krásnou kovovou labu a lísteek. Dti na památku dostaly ukované hebíky. Nesmírnou vzácností pro nás byla možnost prohlédnout si místní loucký zámek. Zkrátka tuto noc se opravdu i kouzla. konala Mezi desátou a jedenáctou hodinou nás komnatami zámku provedla paní Vávrovská. Dokonce jsme si smli vyzkoušet i zámecké pohovky a postele. No, co íkáte? Nemli jsme se cítit jako v pohádce? Moc dkujeme touto cestou paní Daniele Kriškové, že nám tento zážitek pomohla zorganizovat a uskutenit. Po návratu do knihovny došlo na tetí knihu Viktorka a vesmírná dobrodružství. Náš pedplnoní host, pan Dušan Majer, dtem povídal o možnostech života ve Vesmíru a promítal úžasné obrázky planet. Následovala plnoní tombola s paní Kubištovou, naší sponzorkou, která nám každoron zajišuje pro dti oberstvení. Program byl završen již výše zmínnou stezkou odvahy vyznaenou hoícími svíkami. Spát se šlo letos kolem tetí hodiny ranní. Tak dlouho jsme vydrželi!!! Vstávalo se v pl osmé a o snídani se nám postaral náš druhý vrný sponzor pan Kolouch. Letos nás pekvapil obloženými chlebíky a výbornými sladkými ezy. Díky tomu, že manžel jedné naší organizátorky pracuje u firmy PLEAS, dostali naši noní spái také PEXESO vnované práv NsA. Velké podkování za finanní zabezpeení a podporu patí Mstysi Luka nad Jihlavou i ZŠ Luka nad Jihlavou. Sponzor si moc vážíme a dkujeme i našim hodným maminkám, které pro ponocoválky upekly voavé domácí buchty. Za všechny noní spáe vedoucí tenáského kroužku Mgr. Lenka Novotná

24 II. tvrtletí roku 2015 je v plném proudu a nových zpráv je opt dost. Velikononí výstava byla velmi zdailá a výrobky z perníku se líbily. Navštívilo ji mnoho oban. Zárove probíhající výstava 70 rok života v míru, která stále trvá, je velmi pouná a mnoho lidí tam našlo známé, píbuzné, nebo dokonce leny své rodiny. Na panelech je spousta dobových fotografií a doporuujeme obanm ji navštívit. Oteveno je o svátcích a nedlích od 14 do 16 hodin. V kvtnu tuto výstavu navštívil velký poet lidí jak louckých, tak i lidí, kteí dlouhodob žijí mimo obec, ale jsou rodáci Luk. 12. kvtna nás navštívila poetná skupina pátel z Velkého Meziíí. Bylo nám umožnno je pijmout v nových prostorách nové sín v obecním úadu. Tímto dkujeme, že nám toto pijetí bylo povoleno. Prošli celý obecní úad vetn knihovny a nové prostedí se jim velmi líbilo. 28. kvtna se uskutenil zájezd na Zelenou Horu do Žáru nad Sázavou a nkteí obané Luk mimo len KPL se také zúastnili. 21. ervna byl uspoádán výlet na kolech, který pipravil pan L. Hájek. Snažíme se obohatit muzeum o stále nové vci a výstavy, aby další generace mla z eho erpat. Eva Suková, Klub pátel Luk Ke konci roku 1944 zabrali Nmci obce Stížov, Pímlkov, Komárovice a Svatoslav. Obyvatelé byli vysthováni a byla tam zízena vojenská stelnice. Souástí vojenského prostoru se stal i zámecký park, ve kterém vojáci postavili nkolik devných chat, kde byli ubytováni. Po jejich porážce chaty na as obývali vojáci Rudé armády. Po jejich odchodu dv chaty používali skauti jako své klubovny, jednu pro chlapce a jednu pro dívky. Tetí chatu skauti rozebrali a postavili jí jako skautskou chatu v Hájích u Kenického potoka. Ten protéká Hájemi, napájí vodárenskou nádrž v Bítovicích a potom se vlévá do eky Jihlavy. Chatu však dlouho neužívali. V roce 1949 byl skauting zakázán a jeho majetek pevzal Svaz eskoslovenské mládeže svazáci. Osud ostatních chat není znám. A ješt k chat jednu perliku: Jako malí kluci - kolem 10 let jsme po vzoru Rychlých šíp založili svj vlastní klub. Jmenovali jsme se Šedí vlci. Každý len dostal íslovanou legitimaci a v ní razítko s vlkem. Jednou vedoucí klubu rozhodl, že bychom jako vlci mli nocovat v pírod, a že by to bylo nejlepší ve skautské chat v Hájích. Ta už sice patila SM, ale bratr vedoucího ml od ní ješt klí. Tak jsme se jednou odpoledne v potu tí len (ostatní leny rodie nepustili) vypravili do Háj. Tšili jsme se na mimoádné zážitky v noním lese, ale všechno dopadlo jinak. Veer totiž pišel do chaty význaný funkcioná SM se dvma svazakami a z chaty nás vyhodil. A tak jediným zážitkem pro nás byla cesta v noci z Háj dom. Chata v Hájích dlouho nestála. Byla znovu rozebrána a objevila se na jedné zahrad v Lukách. Josef ermák

Zpravodaj.36 prosinec 2011

Zpravodaj.36 prosinec 2011 Vážení spoluobané, Opt se blíží vánoní svátky a konec roku 2011. Nastává tedy i as bilancování, co se nám za ten uplynulý rok podailo a co jsme nezvládli podle svých pedstav. Doufám, že se vám podaí najít

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA za školní rok 2011-2012 Výroní zpráva základní školy Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, za školní rok 2011/2012 1. Pesný název školy

Více

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Obanská poradna Plze, o.s...3 2.1. Pracovníci obanských poraden...3 3. Poslání a principy...4 4. Historie...6 5. Zpráva o innosti v roce 2008...8 5.1. Program obanské poradenství...9

Více

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na stranu, vrtá do deva. Takhle úaduje josefovský starosta

Více

Veřejné zasedání č. 18/ 2010

Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Dne 15.9.2010 se v 19.00 hod konalo v zasedací místnosti obecního úřadu veřejné zasedání zastupitelstva obce Hlína. Přítomni zastupitelé : -p.dostalý Miloš, ing.pacholík Miroslav,

Více

Zápis. 7 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 18. ervna 2003 ve 20 hodin v hostinci v Bystrém.

Zápis. 7 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 18. ervna 2003 ve 20 hodin v hostinci v Bystrém. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou ervnové íslo našeho zpravodaje, které opt nabralo trochu na objemu. V uplynulém msíci probhla celá ada hasiských soutží. Zprávy o jejich prbhu a výsledcích tvoí významnou

Více

Zápis z veřejného projednání v obci Libenice v rámci tvorby Strategie rozvoje obce na období 2014-2024

Zápis z veřejného projednání v obci Libenice v rámci tvorby Strategie rozvoje obce na období 2014-2024 Zápis z veřejného projednání v obci Libenice v rámci tvorby Strategie rozvoje obce na období 2014-2024 Místo: Obec Libenice Datum: 29. 11. 2013 Přítomni: Starosta obce- Lubomír Marcín, zastupitelé : Růžena

Více

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme.

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. za. komentá poznámky Po 7.1. 17.00 Výtvarný kroužek Út 8.1. 17.00 Dm U Jonáše

Více

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007)

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007) http://osz.cmkos.cz E-mail: osz_cr@ cmkos.cz Telefony ústedna: 267 204 300 267 204 306 Fax 222 718 211 E-mail osz_cr@cmkos.cz MUDr. Tomáš J u l í n e k, M B A ministr zdravotnictví Ministerstvo zdravotnictví

Více

Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta

Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta leden 2011 Úvod Hradec Králové je historicky cyklistické mčsto. Cyklistické stezky vybudované v 80. letech okolo

Více

Domovní ád. Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4. I. Úvod

Domovní ád. Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4. I. Úvod Domovní ád Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4 I. Úvod Domovní ád Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4 (dále jen SVJ ) je souástí základních

Více

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012 Zpráva z Plenárního zasedání SRPŠ ze dne 13.9.2012 1. Zahájení zasedání- pí. Ivana Švejdová pivítala pítomné zástupce tíd a zástupce školy. V úvodu pronesla pár slov k bývalému editeli p. Sedlákovi a byl

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

Nkolik poznámek k ochran technických ešení

Nkolik poznámek k ochran technických ešení Nkolik poznámek k ochran technických ešení Ing. Emil Jenerál, Úad prmyslového vlastnictví, Praha Pokud nkdo slyšel nebo dokonce nkdy prošel patentoprávním sporem, tedy zejména sporem o porušování svého

Více

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad tř. Masarykova 119, pracoviště tř. Masarykova 119, PSČ 698 01 Spisová značka: S-MVNM/25558/2015 SÚ Veselí nad Moravou 10.11.2015 Č.j.: MVNM/35255/2015

Více

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením

výroèní zpráva obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením výroèní zpráva 2006 obèanské sdružení I MY spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi

Více

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice Stedisko sociálních služeb msta Kopivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kopivnice ÍLOHA. 2 ke Smlouv o poskytnutí služby sociální pée Odlehovací služby PRAVIDLA POSKYTOVATELE PRO ODLEHOVACÍ SLUŽBU 1. Poslání

Více

Lekce. 1. I. Úvod. Kontrolní otázky a cviení k 1. lekci

Lekce. 1. I. Úvod. Kontrolní otázky a cviení k 1. lekci Lekce. 1 Úvod do problematiky právní odpovdnosti ve zdravotnictví I. Úvod II. Orientace ve zdravotnických pedpisech III. Základní výkladová pravidla IV. Vybrané právní pedpisy V. Druhy právní odpovdnosti

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008

VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 2 Škola obnovy venkova, o.p.s. se sídlem v Libšicích VÝRONÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Základní údaje Název Používaná zkratka : Škola obnovy venkova, o.p.s. : ŠOV Právní forma : Obecn prospšná spolenost Sídlo

Více

Zápis č. 1/2014. ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech

Zápis č. 1/2014. ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech Zápis č. 1/2014 ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech Přítomni: Petr Jenšovský, Mgr. Vladimír Libovický, Ing. Ivan Franc, Monika Petrisková, Simona

Více

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM.

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM. Z á p i s. 148 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 15. 4. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pí MUDr. Eva Štíbrová. p. ing. Jií

Více

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 Ohlédnutí: Vítání obánk Sportovní dtský den Svatovítská pou Sportovní aktuality!!"# - OZ schválilo zprávu auditora o výsledku pezkoumání hospodaení obce a

Více

Statistická analýza volebních výsledk

Statistická analýza volebních výsledk Statistická analýza volebních výsledk Volby do PSP R 2006 Josef Myslín 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 1 Zdrojová data...4 1.1 Procentuální podpora jednotlivých parlamentních stran...4 1.2 Údaje o nezamstnanosti...4

Více

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014

Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 Obce KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 4/2014 O VEŘEJNÉM POŘÁDKU V OBCI Zastupitelstvo obce Kačice se na svém zasedání dne 20. 08. 2014 usnesením č. 43/2014 usneslo vydat na základě ustanovení 10, 35,

Více

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s.

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s. POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s. Pedstavenstvo akciové spolenosti Rizzo Associates Czech, a. s., se sídlem Plze, Vejprnická. 56, PS 318 00, IO: 453 53 409, zapsané v

Více

Zápis. z 13. jednání Rady Městského obvodu Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 8.6. 2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV

Zápis. z 13. jednání Rady Městského obvodu Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 8.6. 2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV Zápis z 13. jednání Rady Městského obvodu Pardubice IV, které se konalo ve středu dne 8.6. 2011 v 17.00 hod. v zasedací místnosti ÚMO Pardubice IV Přítomni: Ing. Petr Heřmanský, Ing.arch.Jan Kovář, p.

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci VÝRONÍ ZPRÁVA za rok 2002 ZO SOP Tuláci eský svaz ochránc! p#írody SO P eský svaz ochránc p írody se snaží p sobit na ob any v duchu odpov dnosti za p írodu a životní prost edí. Vede své leny k úct a lásce

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Program: 1. Zahájení. 2. Seznámení s programem zasedání. 3. Ustanovení zapisovatele a ověřovatelů. 4. Kontrola usnesení

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 V Nové Vsi u Chotěboře, dne : 28.9.2011 Vypracovalo : vedení DD Schválila: ped. a provozní porada DD Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Obsah : 1) Charakteristika

Více

Duchovní služba ve věznicích

Duchovní služba ve věznicích Duchovní služba ve věznicích Obsah 1. ÚVOD... 3 2. VZNIK DUCHOVNÍ SLUŽBY... 3 3. POSLÁNÍ, SMYSL A VÝZNAM SLUŽBY... 4 4. ZÁVĚR... 6 2 1. ÚVOD Už před mnoha tisíci lety se považovalo za tělesné milosrdenství,

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Zpracoval: Mgr. Jindřich Vašíček Únor 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Hodonín za rok 20079 Strana 2 Obsah 1. Úvod 3 2. Personální obsazení 3 3. Činnosti

Více

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 17. 12. 2015 ev. číslo MK ČR: E 10391 Číslo 7, ročník 21, prosinec 2015 Z usnesení zastupitelstva obce ze

Více

Současná situace v oblasti prevence kriminality z pohledu Policie ČR

Současná situace v oblasti prevence kriminality z pohledu Policie ČR Současná situace v oblasti prevence kriminality z pohledu Policie ČR III. Krajská konference prevence kriminality a rizikového chování 2012 Mapa Karlovarského kraje Kriminalita podle druhů 2011 2500 2000

Více

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, 377 22 Jindichv Hradec II j. OŽP 7839/15/199-IN v J.Hradci 11.2.2015 spis: OŽP 114/2015 e-mail: i.novakova@jh.cz, tel: 384 351 286

Více

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel. Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz Zpráva o činnosti městské policie Litovel za rok 2014 Služební vozidlo

Více

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ Olomouc, epínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST STAVBA: ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J Září 2006 ČÍSLO 16 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

RadaobceVidèe berenavìdomí

RadaobceVidèe berenavìdomí RadaobceVidèe berenavìdomí 75/07 - plnìníusneseníè. 6/2007zeschùzeradyobcedne8.3.2007a mimoøádnéschùzedne21.3.200776/07 -informaciozrušenépracovní cestìstarostekdoitálie 77/07 - informaci o probíhajících

Více

INFORMACNÍ ZPRAVODAJ

INFORMACNÍ ZPRAVODAJ INFORMACNÍ ZPRAVODAJ PRO OBCANY LIBOŠE A KRNOVA Èíslo 41 Záøí 2010 Vá ení spoluobèané, jak zajisté víte v mìsíci øíjnu jsou pøed námi volby do zastupitelstva obce. Tak mi dovolte se ohlédnout za uplynulým

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015 Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015 Zasedání Zastupitelstva obce Bílé Poličany (dále jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 19:00 hodin starostou obce

Více

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287, 511 01 Turnov IČO 49295934, DIČ CZ49295934 Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové Základní informace o stavbě a pokyny pro vlastníky nemovitostí Obsah

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

Závěrečná zpráva z veřejného fóra 4. listopadu 2014

Závěrečná zpráva z veřejného fóra 4. listopadu 2014 Závěrečná zpráva z veřejného fóra 4. listopadu 2014 Místo a čas konání: sál polyfunkčního domu, od 18:05 do 20:00 hodin Přítomno: 117 zapsaných Moderování: Ing. Dana Diváková za NSZM, Ing. Lucie Ponicová,

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 7. srpna 2003 Částka: 36 O B S A H : Část I. Část

Více

Ohrožené skupiny a rodina

Ohrožené skupiny a rodina Ohrožené skupiny a rodina Problémy současné rodiny a jejich možnéřešení v síti sociálních služeb a péče Mgr. Markéta Šobáňová Brumov-Bylnice Bylnice, 19. 4. 2012 VIZE Kde chceme být v roce 2020 Činnost

Více

Ing. Josef Kuši ka Pater Walter Marek Ing. Josef Kuši ka

Ing. Josef Kuši ka Pater Walter Marek Ing. Josef Kuši ka Dovolte mi, abych vám pedstavil nabídku eského hudebního tábora mládeže, který se poprvé otevel v roce 1997 se dvma hudebními obory pro 46 student. Od té doby se na našich setkáních vystídalo více než

Více

Zápis z 16. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 26.3.2009

Zápis z 16. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 26.3.2009 Zápis z 16. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 26.3.2009 Přítomni: p. Bohuslav, p.berenreiter, p. Ing. Kraus, pí. Vyletová, p. Krisman, p. Štaif, PhDr. Koubová, pí. Boudová,

Více

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ.

Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ. Městys Lomnice Nám. Palackého 32, 67923 Lomnice Druh sociální služby: Pečovatelská služba STANDARD Č. 12 INFORMOVANOST O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ Článek 1 ÚVOD Poskytovatel má zpracován soubor informací o poskytované

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného zasedání Obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne z 5.9.2003 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme

ZPRÁVY Z DOMOVA. Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme JARO - LÉTO 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Motto: Můžeme pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsme Poskytujeme sociální služby pro osoby, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního

Více

Knihovní řád. Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5

Knihovní řád. Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5 Knihovní řád Středisko vědeckých informací Vysoké školy zdravotnické, o. p. s. Duškova 7, Praha 5 Praha 2015 V souladu se zřizovací listinou hlavního města Prahy, usnesením č. 26/11 ze dne 31.3. 2005 a

Více

(p.. 58) íslo 1/2010 bezen

(p.. 58) íslo 1/2010 bezen (p.. 58) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 1/2010 bezen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace OBECNÍ ZPRAVODAJ Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice Úvodní slovo starosty Rokem 2015 vstupujeme do čtyřletého volebního období 2014-2018. Na ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo zvoleno vedení obce

Více

Ž Á D O S T. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektů v oblasti místní Agendy 21

Ž Á D O S T. o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektů v oblasti místní Agendy 21 Ž Á D O S T příloha č. 2 o poskytnutí účelové neinvestiční dotace z rozpočtu hlavního města Prahy na realizaci projektů v oblasti místní Agendy 21 Identifikační údaje Základní údaje o žadateli Název městské

Více

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016

Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 Strategie rozvoje obce Nová Ves 2011-2016 - zpracováno na základě veřejné diskuse Zpracoval: Miroslav Pokorný Strategie rozvoje obce Nová Ves pro období 2011-2016 Tento materiál je výchozím podkladem pro

Více

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 11.2. 2012 od 18,00 hodin ve Vojovicích Hospoda U Kovboje

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 11.2. 2012 od 18,00 hodin ve Vojovicích Hospoda U Kovboje ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 11.2. 2012 od 18,00 hodin ve Vojovicích Hospoda U Kovboje Termín: Sobota 11.2.2012 od 18,00 hodin Místo : Vojovice Hospoda U Kovboje

Více

Výroční zpráva za rok 2012

Výroční zpráva za rok 2012 Výroční zpráva za rok 2012 Annual Report 2012 1 Výroční zpráva Nadačního fondu Větrník za rok 2012 OBSAH: Úvodní slovo předsedkyně správní rady...3 Základní údaje o nadačním fondu...4 Programy nadačního

Více

Uhřický zpravodaj. 3. vydání rok 2013. Strana 1 ze 12. Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857

Uhřický zpravodaj. 3. vydání rok 2013. Strana 1 ze 12. Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857 Uhřický zpravodaj 3. vydání rok 2013 Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857 Datum vydání: 15. 11. 2013 MK ČR E 20615 Strana 12 ze 12 Strana 1 ze 12 Z obecní matriky:

Více

Vyhodnocení práce Městské policie Dubí za rok 2013.

Vyhodnocení práce Městské policie Dubí za rok 2013. Vyhodnocení práce Městské policie Dubí za rok 2013. Hlavním úkolem Městské policie je dohlížet na veřejný pořádek ve městě, na dodržování platných vyhlášek města, odhalovat přestupky a jiné správní delikty

Více

Zápis.06/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce ty koly

Zápis.06/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce ty koly Zápis.06/2013 ze zasedání Zastupitelstva obce ty koly Datum Místo ítomní lenové zastupitelstva Omluven 24.04.2013 od 19.00 hodin kancelá Obecního ú adu ve ty kolech Št pán Benca, Libor Jaeger, Robert Nešpor,

Více

RO 16. USNESENÍ z 16. zasedání Rady obce Ludgeřovice (dále RO), konaného dne 11.6.2007 od 15.00 hod. v kanceláři starosty obce. 11.6.

RO 16. USNESENÍ z 16. zasedání Rady obce Ludgeřovice (dále RO), konaného dne 11.6.2007 od 15.00 hod. v kanceláři starosty obce. 11.6. USNESENÍ z 16. zasedání Rady obce Ludgeřovice (dále RO), konaného dne od 15.00 hod. v kanceláři starosty obce. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Helena Pipreková, p.marcela Košáková, MUDr.

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

OBECNÍ ÚŘAD HNANICE Znojemská 113, 66902 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz

OBECNÍ ÚŘAD HNANICE Znojemská 113, 66902 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz OBECNÍ ÚŘAD HNANICE Znojemská 113, 66902 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz Zápis z jednání zastupitelstva obce Hnanice č. 128/2011, konaného dne 17. května

Více

Dtské centrum pedagogika volného "asu v p#edškolním vku

Dtské centrum pedagogika volného asu v p#edškolním vku Univerzita Tomáše Bati ve Zlín Fakulta humanitních studií Institut mezioborových studií Brno Dtské centrum pedagogika volného "asu v p#edškolním vku (bakalá#ská práce) Vedoucí bakalá#ské práce: PaedDr.

Více

JAK VYPLNIT A PODAT ŽÁDOST O DOTACI Z PROGRAMU MINISTERSTVA VNITRA V OBLASTI PREVENCE KRIMINALITY PRO ROK 2009

JAK VYPLNIT A PODAT ŽÁDOST O DOTACI Z PROGRAMU MINISTERSTVA VNITRA V OBLASTI PREVENCE KRIMINALITY PRO ROK 2009 JAK VYPLNIT A PODAT ŽÁDOST O DOTACI Z PROGRAMU MINISTERSTVA VNITRA V OBLASTI PREVENCE KRIMINALITY PRO ROK 2009 Všechny přihlášené projekty musí být v souladu s Podmínkami pro uvolňování účelově vyčleněných

Více

KONANÉ DNE 27. 04. 2015

KONANÉ DNE 27. 04. 2015 Z Á P I S Z 9. ZASEDÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU LIBEREC - - VRATISLAVICE N/N, KONANÉ DNE 27. 04. 2015 Přítomni: Lukáš Pohanka starosta Ing. Jiří Mejsnar místostarosta Mgr. Vladimíra Hoření člen rady Ing.

Více

Zápis ze 014. jednání Rady městské části Praha - Ďáblice konaného dne 30.05. 2011 od 13:00 hodin.

Zápis ze 014. jednání Rady městské části Praha - Ďáblice konaného dne 30.05. 2011 od 13:00 hodin. Zápis ze 014. jednání Rady městské části Praha - Ďáblice konaného dne 30.05. 2011 od 13:00 hodin. Přítomni: starosta Ing. Miloš Růžička, zástupce starosty Zdeňka Fišmistrová, radní Ing. Tomáš Dvořák, radní

Více

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I.

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I. SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP Hlava I. Čl. I Pojmy (1) Operační středisko je režimové pracoviště, kde není možný přístup nepovolaných osob (2)

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

Sp.zn.: VÝST-10/2011/Kr Mohelnice, dne 16.3.2011 Č.j.: VÝS/7314-11/10-2011/Kree ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

Sp.zn.: VÝST-10/2011/Kr Mohelnice, dne 16.3.2011 Č.j.: VÝS/7314-11/10-2011/Kree ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Mohelnice - odbor výstavby U Brány 916/2, 789 85 Mohelnice telefon 583 452 111, fax 583 452 151 www.mohelnice.cz e-mail: mesto@mohelnice.cz, IDDS: 6qtbthy Vyřizuje: Eva Krejčí, samostatný

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Znalecký posudek. 3567/2012

Znalecký posudek. 3567/2012 Znalecký posudek. 3567/2012 o cen obvyklé - bytové jednotky. 1201/4 v dom.p. 1199, 1200, 1201 a 1202 umíst ném na pozemku parc.. 1933, parc.. 1934, parc.. 1935 a parc.. 1936 v kat. úz. Kada, obec Kada,

Více

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS)

Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) Město Šenov Radniční náměstí 300, 739 34 Šenov pečovatelská služba I. Kontakty: Pravidla poskytování pečovatelské služby (PS) (pro zájemce a uživatele PS) MěÚ Šenov, správní odbor, Radniční náměstí 300,

Více

Hudební dění v Polné a okolí 243

Hudební dění v Polné a okolí 243 Hudební dění v Polné a okolí 243 XIV. Dětský sborový zpěv Historie dětského sborového zpěvu se začíná v Polné psát v roce 1935. U jeho začátků stál Bohuslav Fišer, který v té době shromáždil dětský sbor

Více

BEZPEČNOSTNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014. Obvodní oddělení Policie České republiky K R Á L Í K Y

BEZPEČNOSTNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014. Obvodní oddělení Policie České republiky K R Á L Í K Y BEZPEČNOSTNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Obvodní oddělení Policie České republiky K R Á L Í K Y 1/ Prevence kriminality /Index-mapa kriminality/ Situaci na králicku lze hodnotit, jako klidnou část naší republiky

Více

V. Škola v letech 1960 až 1978

V. Škola v letech 1960 až 1978 V. Škola v letech 1960 až 1978 Školská reforma z roku 1953 nesplnila oekávání. V druhé polovin padesátých let se proto zaalo vážn uvažovat o obsahové a organizaní pestavb celého školství. První etapa pestavby

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz.

Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz. Obec Hnanice Hnanice, Znojemská 113, 669 2 Znojmo, tel., fax: 515232133, mobil 724236970 ouhnanice@volny.cz, www.obechnanice.cz, www.daniz.cz Zápis z jednání zastupitelstva obce Hnanice č. 138/2012, konaného

Více

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007 Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2007 V roce 2007 se česká, moravská a slezská města opět zapojila do celoevropské akce Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září),

Více

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu.

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu. Zpravodaj obce Palonín Volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dnech 25. - 26.10. 2013 : pátek 25.10. od 14:00 do 22:00 hod sobota 26.10. od 8:00 do 14:00 hod. Dotace- zatrubnění

Více

Zápis z 29. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 18. 5. 2009

Zápis z 29. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 18. 5. 2009 Zápis z 29. zasedání zastupitelstva Obce Studená ze dne 18. 5. 2009 Starosta zahájil zasedání v 19:00 hodin a přivítal přítomné. Dle prezenční listiny přítomno 12 členů zastupitelstva. Omluveni: MVDr Josef

Více

ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK

ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK ČÁST A01 PRŮVODNÍ ČÁST PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA Projekt pro ohlášení stavby OPRAVA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ V OBCI CHLUMEK 11.7.2011 1 z 13 Dle Vyhl. 146/2008 Sb. o Rozsahu a obsahu projektové dokumentace

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007

Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007 Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007 Obec Nové Dvory na základě usnesení zastupitelstva ze dne 8.3.2007 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná, Údolní 633, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2015 Obsah: 1. Obecná

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 39 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 19. 10. Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. Josef Dašek Program

Více

Zápis č. 06/Z6 z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. dubna 2011

Zápis č. 06/Z6 z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. dubna 2011 Zápis č. 06/Z6 z 6. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 11. dubna 2011 Přítomni: Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: 9 zastupitelů (dle prezenční listiny) 8 hostů (6 studentů

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Rada Asociace krajů České republiky 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Projekt Kraje pro bezpečný internet Obsah: 1. Návrh usnesení 2. Popis

Více

Sociální podnikání a obce: jak na to

Sociální podnikání a obce: jak na to Sociální podnikání a obce: jak na to Petra Francová Seminář SMO Praha 20.5. 2014 Poslání P3 People, Planet, Profit, o.p.s. P3 přináší a prosazuje nové přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost.

Více