STRATEGICKÝ PLÁN LEADER

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STRATEGICKÝ PLÁN LEADER"

Transkript

1 STRATEGICKÝ PLÁN LEADER Aktualizace březen 2012 Strana 1 (celkem 59)

2 Strategický plán LEADER 1. Žadatel / předkladatel SPL Přesný název místní akční skupiny: Právní forma místní akční skupiny: BYSTŘIČKA, o.p.s. Obecně prospěšná společnost Statutární zástupce: Ing. Marek PAZDERA, předseda správní rady společnosti Sídlo: Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice Kraj: Olomoucký NUTS 2: Střední Morava IČ: Základní údaje o území MAS Rozloha v km 2 424,40 km 2 Počet obyvatel celkem Jedná se o údaj za poslední uzavřený kalendářní rok (dle údajů ČSÚ) Zpracování SPL MAS Způsob zpracování SPL MAS Bystřička, využité metody, výchozí strategické dokumenty Zapojení místních aktérů do zpracování SPL Region Bystřička má dobré zkušenosti s využíváním regionálních, národních i evropských programů a politik regionálního rozvoje. Bystřička je velmi aktivní ve využívání prostředků ze strukturálních fondů EU, ať už se jednalo o předvstupní programy Phare, Sapard, tak zejména následné hlavní programy pro rozvoj venkovských oblastí OP Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství nebo Společný regionální operační program. Strana 2 (celkem 59)

3 MAS Bystřička připravila první strategický plán LEADER již v průběhu roku 2006, v rámci projektu Podpora adaptace a trvale udržitelného rozvoje Mikroregionu Bystřička, který byl finančně podpořen z Operačního programu rozvoj venkova a multifunkční zemědělství, podopatření Rozvoj venkova (typu LEADER+), c) 2. skupina Osvojování schopností. Již tato Strategie měla promyšlenou množinu opatření na podporu ekonomického a sociálního rozvoje mikroregionu, realizovatelnou dostupnými finančními zdroji. I na základě těchto zkušeností byla zahájena v průběhu roku 2007 příprava, resp. aktualizace nového strategického plánu Leader místní akční skupiny Bystřička pro období Při realizaci byla využita metoda Balanced Scorecard, která umožňuje využití propojení stanovených cílů strategie a jejich následné vyhodnocení. Byla sestavena strategické komise (rozšířený programový výbor) ve složení zástupců obcí a podnikatelů odpovědná za řízení, koordinaci a naplnění principů partnerství. Členové strategické komise potom nominovali do jednotlivých pracovních skupin další členy, své zástupce. Pracovní skupiny byly sestaveny pro hlavní problémové oblasti a jmenovaní občané a přizvaní odborníci dostali za úkol analyzovat, identifikovat a doporučovat ve formě opatření konkrétní intervence. Zaměření pracovních skupiny problémové oblasti: Pracovní skupina pro sport, kulturu a mládež Pracovní skupina pro zapojení žen Pracovní skupina Zemědělci Pracovní skupina Cestovní ruch Pracovní skupina Životní prostředí Pracovní skupiny, jejichž složení bylo z řad občanů, zástupců podnikatelů jak v zemědělství, tak i dalších místních odvětví, drobní podnikatelé, zástupci celé řady místních neziskových organizací, škol a také z oblasti sociální služeb, ti všichni se scházeli na pravidelných schůzkách. Problematika pracovních skupin je dále podrobněji rozvedena v kapitolách 9.1.Organizační struktura a rozdělení odpovědností a částečně také 11. Zapojení žen, mladých lidí a zemědělců. Na základě těchto pracovních setkáních a z podnětů členů pracovních skupin byla vypracována SWOT analýza, na kterou později navázali určené priority a aktivity strategického plánu. Všechny náměty byly posuzovány strategickou komisí programovým výborem, který si stanovoval vize podpory a preferenční kritéria pro příjímání projektů. Strategická komise na závěr všechny tyto informace sjednotila a připravila pro valnou hromadu MAS Strategický plán Leader MAS Bystřička ke schválení. Postup přípravy a schvalování Strategického plánu Leader pro období Vypracování strategického plánu Leader jednání a schůzky pracovních skupin (zástupci obcí, neziskového sektoru a odborníci s podnikatelské sféry) Strana 3 (celkem 59)

4 setkání programového výboru MAS zapojení veřejnosti zejména formou připomínkování prioritních opatření na webových stránkách MAS Bystřička Schválení strategického plánu Leader projednání a odsouhlasení v rámci programového výboru MAS schválení valnou hromadou MAS Tento přístup je možné považovat za maximálně demokratický a rovněž umožnil zapojení široké veřejnosti. Souběžně se strategickým plánem Leader byla stejným postupem připravena i všeobecná rozvojová Strategie Studie rozvoje Regionu Bystřička. Bližší informace a vazby k SPL jsou uvedeny v relevantní kapitole 6.5. Integrovaná strategie území (celková strategie). Expertní odborníci podílející se na zpracování SPL MAS Hlavní tým, mimo výše uvedených místních aktérů, členů pracovních skupin a strategické komise programového výboru, který byl odpovědný za přípravu Strategického plánu Leader MAS Bystřička byl tvořen těmito odborníky: Ing. Jan Ulrich, tajemník mikroregionu Bystřička Marie Palacková, ekonomka a účetní společnosti Mgr. Vlasta Drdlová, externí poradkyně pro vzdělávací programy, Sdružení CEPAC - Morava Ing. Marek Pazdera, starosta města Velká Bystřice Ing. Zbyněk Müller, ředitel MAS, externí poradce v oblasti dotační politiky Bližší informace ke kvalifikačním předpokladům a zkušenostem těchto expertních odborníků jsou uvedeny následně v relevantní kapitole 9.2 Zdroje MAS pro činnosti spojené s realizací SPL. Realizace programu Leader bude v Regionu Bystřička naplňována formou partnerství, formou spolupráce a dohody všech subjektů působících v regionu. Jedna z forem spolupráce může spočívat například ve vytvoření databáze všech podnikatelských subjektů z regionu a partnerských regionů na internetových stránkách, s uvedením kontaktů a druhu činnosti, který daný subjekt poskytuje. Realizátoři projektů, ale i místní občané a firmy budou mít možnost využívat těchto kapacit pro realizaci svých záměrů. Je potřeba docílit využití lidských a materiálních kapacit z daného regionu. Různé formy spolupráce se budou stále více realizovat, pokud dojde k řešení jednotlivých projektů v rámci stanovených Fichí. Projekty nebudou realizovány jen jako samostatný celek, ale za pomoci MAS, prezentací a dohod se stanou nedílnou součástí filozofie spolupráce, partnerství. Metoda Strana 4 (celkem 59)

5 Leader přinese pro daný region rozšíření a zcela nový pohled na budoucnost regionu. Dojde k využití místních kapacit, odborníků z daného regionu. 4. Analýza území MAS 4.1. Hodnocení území Region Bystřička, který je v působnosti MAS, je jednotným územím z hlediska sociálního, ekonomického, geomorfologického, environmentálního a kulturního (tradice Hané). Region pokrývá území o rozloze 424,40 km 2 v rovinaté oblasti Hané severovýchodně od krajského města Olomouce. Přestože lze najít řadu komparativních výhod regionu, je třeba se zabývat zejména základními jednotícími problémy a příležitostmi. Jsou to především: blízkost krajského města, významní regionální zaměstnavatelé průmyslové podniky, území s vyšším podílem zemědělské prvovýroby na bonitních půdách, obce atraktivní z pohledu nového bydlení, nabízí se mnohé příležitosti a atraktivity pro rozvoj cestovního ruchu, současně se jedná o cennou oblast z hlediska lidové kultury (folklorních tradic, architektury atd.). Zajímavou se stává rovněž výzva při zapojení vojenského újezdu Libavá do života regionu. Původní mikroregion Bystřička vznikl seskupením 10-ti spádových obcí: Bukovany, Bystrovany, Daskabát, Hlubočky, Mrsklesy, Přáslavice, Svésedlice, Tršice, Velká Bystřice a Velký Újezd. V roce 2006 přistoupila k mikroregionu i obec Doloplazy. Bystřička je regionem střední velikosti a řadí se mezi středně velké existující mikroregiony Olomouckého kraje. Mezi logické souvislosti, proč tento mikroregion vznikl, patří nejen geografická blízkost, ale i spojení kulturními, historickými tradicemi a také společnými problémy. Právě možnost operativnějšího a schůdnějšího řešení těchto problémů, efektivnějšího čerpání finančních prostředků ze státního rozpočtu a z fondů Evropské unie, byl jedním z impulsů k jeho založení. V rámci přípravy na Iniciativu LEADER se pozitivně zapojilo i Město Libavá. Jedná se o vojenský výcvikový prostor Libavá, který obce mikroregionu obepíná a do současnosti spolupracoval s okolními obcemi jen minimálně. Strana 5 (celkem 59)

6 4.2. Zdroje území pro realizaci SPL (jaké možnosti dané území má nebo jaké je možné generovat) Obyvatelé MAS Bystřička pokrývá zemí 12 obcí s více než 16-ti tisíci obyvateli. Největší obcí podle počtu obyvatel je obec Hlubočky se 4424 obyvateli, následuje Velká Bystřice s 2975 obyvateli, naopak nejmenší je obec Svésedlice se 177 obyvateli. Věková struktura obyvatel žijících na území regionu je znázorněna v tabulce. Je možné konstatovat, že údaje jsou lehce pozitivnější ve srovnání s ostatními mikroregiony v České republice. V regionu je více obyvatel starších 60-ti a více let než 14-ti let a mladších, což je současný trend. Většina obcí zaznamenává více starších než mladších (dokumentace stárnutí populace), výjimkami jsou Bukovany, Bystrovany, Přáslavice a Libavá, kde jsou ovšem poměrně specifické podmínky. Počet obyvatel obcí Regionu Bystřička k a jejich věková struktura Obec Obyvatel 0 14 let + % 65 a více let + % let + % Bukovany , , ,2 Bystrovany ,8 80 8, ,7 Daskabát , , ,0 Doloplazy , , ,5 Hlubočky , , ,0 Vojenský újezd ,5 66 5, ,8 Libavá Mrsklesy , , ,2 Přáslavice , , ,0 Svésedlice , , ,6 Tršice , , ,1 Velká Bystřice , , ,8 Velký Újezd , , ,8 Bystřička , , ,2 Zdroj: Český statistický úřad Většina následujících údajů z přehledu dosaženého vzdělání odpovídá obecně a celorepublikově zjišťovaným průměrům. Jediným faktem hodným zaznamenání je počet a procento obyvatel s vysokoškolským vzděláním. Hodnoty kolem pěti až sedmi procent v obcích regionu jsou podprůměrné oproti stavu v České republice. Strana 6 (celkem 59)

7 Nejvyšší dosažené vzdělání u obyvatel starších 15-ti let, SLDB Celke m Bukovan y Bystrovany Daskabát Doloplazy Hlubočky Město Libavá Mrsklesy Přáslavice Svésedlice Tršice Velká Bystřice Velký Újezd Zdroj: Český statistický úřad Vysvětlivky: 1 Obyv. bez vzdělání, základní a neukončené vzdělání 4 Obyvatelé s vyšším odborným vzděláním 2 Obyv. vyučení a střední odborné vzdělání bez maturity 5 Obyvatelé s vysokoškolským vzděláním 3 Obyv. s úplným středním vzděláním s maturitou 6 Obyvatelé s nezjištěným vzděláním Doprava, technická infrastruktura Dopravní spojení Dopravní napojení, dostupnost obcí Regionu Bystřička je vesměs na velmi dobré úrovni. Regionem přímo prochází důležitá páteřní komunikace rychlostní silnice R 35 Olomouc Lipník nad Bečvou. Jedná se o významný vnitrostátní tah směrem na Ostravsko a dále Polsko. Přes jednotlivé obec potom vedou zejména komunikace třetí třídy nebo místní komunikace. Regionem prochází rovněž železniční trať regionálního významu č. 310 z Olomouce přes Bruntál do Opavy. Technická infrastruktura obcí regionu Bystřička je na relativně dobré úrovni. V případě plynofikací lze konstatovat, že všechny obce již tuto otázku vyřešily. Problematika zásobování vodou je rovněž vesměs vyřešena, až na výjimky je stav vodovodů, zásobování vodou hodnocen jako dobrý, otázkou ke zvážení bývá například řešení dalších vlastních zdrojů pitné vody. Podobná situace je u vybavení obcí kanalizacemi, ovšem problémovější se zdá být situace s čistírnami Strana 7 (celkem 59)

8 odpadních vod. Ve některých případech ČOV chybí a jedná se o problematiku, kterou budou muset obce řešit. Rovněž většina uváděných záměrů obcí na nejbližší roky se týká právě budování kanalizací a ČOV. V případě nakládání s odpady je situace v regionu rovněž uspokojivá, protože většina obcí má tuto problematiku vyřešenou. V regionu, v obci Mrsklesy se nachází i největší skládka TKO v Olomouckém kraji. Podnikání, hospodářská charakteristika Struktura hospodářství regionu Bystřička je dána historickým vývojem i zdejšími přírodními podmínkami. Pro region je typické zastoupení poměrně velkého počtu firem, jedná se však zejména o podniky řazené do kategorie malých, případně středních. Výjimku tvoří společnosti Mora Moravia, kde sice počet zaměstnanců průběžně klesá, přesto stále patří mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v okrese Olomouc a zejména MORA Aerospace, patřící do skupiny významné americké společnost Honeywell, a která v současnosti je nejvíce expandující firmou v regionu. Přehled významnějších podnikatelských subjektů v regionu (nad 20 zaměstnanců) Firma Zaměření činnosti Obec Agrospol Velká Bystřice s.r.o. Zemědělská prvovýroba Velká Bystřice Ferona Thyssen Plastics, s. r. o. Velkoobchod s ostatními meziprodukty Velká Bystřice Jaromír Musil J.M.I.T Silniční nákladní doprava Velká Bystřice Ludmila Hirschová Výroba pekárenských výrobků vč. Velká Bystřice Marcel Hirsch - Pekařství cukrářských Výroba pekárenských výrobků vč. cukrářských Velká Bystřice Mespro, s.r.o. Výroba a opravy ostatních účelových strojů Velká Bystřice Miloš Petr, VAPE s.r.o. Výstavba pozemních a inženýrských staveb Velká Bystřice Ravela Velká Bystřice, a.s. Dodávky hotových jídel Velká Bystřice Horizont, s.r.o. Maloobchod prostřednictvím zásilkové služby Bystrovany Plynomont, s.r.o. Výstavba trubních, kom.a energetických vedení Bystrovany SAS and KIA trade s. r. o. Výroba ost. nábytku pro kanceláře a obchody Bystrovany Siwe, a.s. Výroba nástrojů a nářadí Bystrovany TS a B, stavební firma, s.r.o. Pozemní a inženýrské stavitelství Bystrovany Alsico, s.r.o. Výroba ostatních kovodělných výrobků Daskabát Foundeik, s.r.o. Odlévání kovů (slévárenství) Hlubočky Mora Aerospace, a.s. Výroba a opravy letadel a kosmických lodí Hlubočky Mora Moravia, s.r.o. Výroba neelektrických přístrojů a zařízení Hlubočky Graso, s.r.o. Pátrací a ochranné činnosti Přáslavice Havel Composites CZ, s.r.o. Ostatní velkoobchod Přáslavice S+C Alfanametal, s.r.o., koncern Odlévání kovů (slévárenství) Tršice Tršická zemědělská, a.s. Rostlinná živočišná výroba Tršice SOU služeb Velký Újezd, s.r.o. Vzdělávání na středních odborných školách Velký Újezd Strana 8 (celkem 59)

9 Zdroj: CD-ROM Albertina data, s.r.o. Zemědělské podnikatelské subjekty působící v regionu 0bec Bukovany Bystrovany Daskabát Doloplazy Hlubočky Město Libavá Mrsklesy Přáslavice Svésedlice Tršice Velká Bystřice Velký Újezd SUBJEKTY Wenzel Zdeněk Zemědělské družstvo Bystrovany, Sklenář Petr Žáková Danuše, Horyl Josef, Zelinková Hana, Šretr Jaroslav Zemědělské družstvo Doloplazy, Balint Petr Šumberová Hana, Hartelová Zdeňka Vojenské lesy a statky a.s. Mádr František, Smékalová Jaroslava Tršická zemědělská a.s.,jvr spol. s r.o., Novotný Lubomír, Přindišová Dana,Konrád František, Závodník Lubomír, Horáková Renata, Rajnoch František Agrospol Velká Bystřice s.r.o.,dragúň Petr, Marcela Vydrová, Družstvo Velký Újezd, Klein Svatopluk, Nasswetter Milan Přehled využití jednotlivých ploch v regionu Bystřička nabízí obvyklý a očekávaný pohledy. U hanáckého regionu jednoznačně převažuje zemědělská půda. O podmínkách pro intenzívní zemědělskou prvovýrobu vypovídá další porovnání výrazná převaha orné půdy nad trvalými travními porosty. Využití ploch (v ha) v Regionu Bystřička Bukovan Bystrovany Daskabát Hlubočky Město Libavá y Celková výměra Lesní půda Louky Orná půda Ostatní plochy Ovocné sady Vodní plochy Zahrady Zastavěné plochy Zemědělská půda Zdroj: Český statistický úřad Mrsklesy Přáslavice Svésedlice Tršice V.Bystřice Velký Újezd Celková výměra Strana 9 (celkem 59)

10 Lesní půda Louky Orná půda Ostatní plochy Ovocné sady Vodní plochy Zahrady Zastavěné plochy Zemědělská půda Zdroj: Český statistický úřad Následující tabulka nabízí další úhel pohledu na region. Zejména největší obec a sídlo podniků Mora Moravia a MORA Aerospace Hlubočky je schopna generovat pracovní příležitosti a tedy za prací musí vyjíždět menší procento obyvatel. V menších obcích již nevytváří tolik podnikatelé tolik pracovních příležitostí pro místní obyvatele a většina potom musí za prací denně vyjíždět. Přesto celkové procento vyjíždějících na úrovni cca 45% je poměrně příznivé. Hlavním cílem a místem, kde místní občané nacházejí pracovní příležitosti jsou Hlubočky a město Olomouc. Přehled pracovních příležitostí v regionu k SLDB Obec Ekonomicky aktivní Vyjíždí za prací denně % vyjíždějících mimo obec Bukovany ,1 Bystrovany ,1 Daskabát ,5 Doloplazy ,0 Hlubočky ,0 Město Libavá ,6 Mrsklesy ,6 Přáslavice ,0 Svésedlice ,0 Tršice ,7 Velká Bystřice ,2 Velký Újezd ,2 Bystřička ,4 Zdroj: Český statistický úřad Analýza trhu práce Míra nezaměstnanosti v regionu Bystřička se dlouhodobě udržuje pod průměrem Olomouckého kraje (10,5 %) a není vnímána jako vážný problém, pokud nebudou mít problémy klíčoví regionální zaměstnavatelé. Strana 10 (celkem 59)

11 Tato pozitivní skutečnost je dána jak blízkostí krajského města Olomouce, dostatečným počtem místních malých a středních podniků a asi zejména působením dvou z regionálně nejvýznamnějších zaměstnavatelů Mora Moravia a MORA Aerospace. V obcích regionu Bystřička bylo ke konci května 2009 evidováno úřadem práce 700 žadatelů o práci, což odpovídá míře nezaměstnanosti 8,6 %. Statistika trhu práce v Regionu Bystřička k Obec Ekonomicky Aktivní Míra nezaměstnanosti v % Dosažitelní uchazeči k Dosažitelní uchazeči k Bukovany , Bystrovany 382 8, Daskabát 270 6, Doloplazy 635 6, Hlubočky , Libavá Mrsklesy 271 8, Přáslavice 662 7, Svésedlice 92 8,7 9 8 Tršice 795 8, Velká Bystřice , Velký Újezd , Bystřička , Zdroj: Portál MPSV Občanská vybavenost Zdravotnictví a sociální péče Zdravotnictví a sociální péče zdravotní péče i péče o starší spoluobčany je v regionu Bystřička na úrovni odpovídající potřebám místních obyvatel i možnostem obcí. Spádová nemocnice funguje v Olomouci, v dalších obcích se jedná o samostatné ordinace, zdravotní péče je poskytována ambulantně. Školství Školství zejména s ohledem na klesající počet dětí je zde dostačující počet mateřských i základních škol. Mateřská školka funguje kromě 1 obce ve všech obcích, základní škola v osmi (ve třech obcích pouze I. stupeň). Místní školy se také potýkají s problémy nevyužitelnosti stávajících kapacit. Postupným rizikem je permanentní pokles žáků ve třídách, který vede k uzavření těchto vzdělávacích zařízení. Kultura a sport Kultura a sport patří mezi významné, hlavní volnočasové aktivity místních obyvatel a zároveň mohou Strana 11 (celkem 59)

12 přispívat ke zvýšení zájmu potencionálních návštěvníků o region. Takřka ve všech obcích je kulturní dům a hřiště, slabší je situace u dalších sportovních areálů, možností ke koupání. Technický stav jednotlivých zařízení je na rozdílné úrovni, řada z nich vyžaduje rekonstrukci, respektive modernizaci. Následující přehled aktivních spolků a zájmových sdružení je jednoznačným a pozitivním dokladem o fungující občanské společnosti, zájmu místních obyvatel podílet se na spolkovém, sportovním, kulturním, společenském životě. Zástupci celé řady těchto spolků spolupracují s MAS Region Bystřička a rovněž připravují zajímavé investiční i neinvestiční projekty pro Iniciativu LEADER. Neziskové organizace, spolky a zájmová sdružení na obcích Regionu Bystřička 0bec Bukovany Bystrovany Daskabát Doloplazy Hlubočky Město Libavá Mrsklesy Přáslavice Svésedlice Tršice Velká Bystřice Velký Újezd SUBJEKTY SK Bukovany TJ Sokol, Klub stolního tenisu, Kynologický klub, SDH, Junák, Klub seniorů SDH, Český červený kříž FK Doloplazy, Český záhrádkářský svaz, TJ Sokol, Hanácký soubor Olešnica, SDH, Skautský oddíl SDH, Český svaz zahrádkářů, Skaut Hlubočky, Lyžařský klub Sportovní klub Libavá TJ Sokol Jednota Sokol, SDH, Český svaz zahrádkářů, FK Přáslavice SDH Český svaz zahrádkářů, SDH, Myslivecké sdružení, Chrámový sbor, Sokol Tršice Folklorní soubor Haná, SK - oddíl házené, Český svaz zahrádkářů, Římskokatolická farnost, Rybářský svaz, TJ Sokol, Jednota Orel Divadelní spolek Podhoran, SDH, TJ Sokol, Svaz včelařů, Myslivecké sdružení, Český svaz zahrádkářů Cestovní ruch Mikroregion Bystřička z pohledu cestovního ruchu patří na první pohled spíše mezi nenápadné oblasti. Přesto má svým návštěvníkům co nabídnout. Je zde celá řada kulturních památek, přírodních zajímavostí, které jsou doplněny například rozšiřující se sítí cyklostezek, pohostinských zařízení i nabídkou sportovních aktivit. Mikroregion určitě může ve svůj prospěch využít i blízkost města Olomouce, které se postupně stává významným turistickým cílem. Cílovou skupinou z níž se rekrutují návštěvníci jsou tedy lidé z blízkého okolí, kteří hledají příležitosti k aktivnímu trávení volného času, dále návštěvníci pořádaných kulturních a společenských akcí, hosté Hotelu Zámek, kde zatím převažuje podnikatelská a firemní klientela, turisté Strana 12 (celkem 59)

13 navštěvující město Olomouc, návštěvníci nadregionálních zařízení jako jsou například ZOO nebo přírodní park, arboretum v Bystrovanech. Významné přírodní a kulturní památky na území mikroregionu Obec Turistická zajímavost, přírodní, kulturní památka Bystrovany Areál Přírodního parku Horizont Daskabát Kaplička Hlubočky Zřícenina hradu Hluboký, Přírodní park Bystřice Přáslavice Kaple sv. Rocha, kaple Marie Lourdské, boží muka 2x, areál pomníky, kamenné kříže 4x, základní kameny přáslavských stodol Svésedlice Smírčí kříž, kaplička Tršice Muzeum, budova obecního úřadu bývalá tvrz (památkově chráněná) Velká Bystřice Farní kostel z 13.stol.sousoší sv. Jana Nepomuckého a sv. Floriána, renesanční zámek z 16. století. Přírodní park údolí Bystřice, folklór Lidový rok Velký Újezd Památkově chráněné objekty kostel, poštovní přepřahací stanice, vrchnostenský špitál Zdroj: Dotazníkové šetření u obcí regionu Turistická infrastruktura v mikroregionu Bystřička Obec Turistická infrastruktura stravování, ubytování Bystrovany Restaurace Horizont, U Sklenářů Daskabát Restaurace Mates Hlubočky 6 restauračních zařízení, Kulturní dům v Mariánském údolí Přáslavice Ubytování a stravování hostinec U Marušky, restaurace Lammel Tršice Pohostinství Velká Bystřice Zámecké náměstí, Hotel Zámek, Ravela, restaurace 6x, pohostinství 6x Velký Újezd Myslivecká restaurace, ubytovna družstva Zdroj: Dotazníkové šetření u obcí regionu Přednosti mikroregionu z pohledu cestovního ruchu stojí na několika základních pilířích. Jedná se zejména o nabídku: Cykloturistika značené cyklotrasy a cyklostezky, Green Ways Kulturní, společenské a volnočasové aktivity Hotel Zámek, Seminární hotel Hrubá Voda nejen ubytování, ale i pořádání kongresů, seminářů apod. Varna bývalého pivovaru, zámecké sklepy Zoologická zahrada Svatý Kopeček Přírodní park, arboretum Horizont v Bystrovanech Lyžařský areál Hlubočky Strana 13 (celkem 59)

14 Cykloturistika značené cyklotrasy a cyklostezky Přes mikroregion vede jedna z páteřních dálkových cyklotras, a to tzv. Jantarová stezka. 5 Délka celkem 156 km, vede z Ostravy přes Přerov Tršice Velkou Bystřici Olomouc Olšany Prostějov směrem na Brno a dále pak i na Vídeň 6009 Délka celkem 52 km, Velká Bystřice Hlubočky Jívová Hraničné Petroviče Dalov Šternberk Dolní Žleb Paseka 6103 Délka celkem 14 km, Bystrovany Sv. Kopeček Véska Bělkovice Lašťany Postupně jsou budovány další cyklostezky cyklostezka Přáslavice- Daskabát- Velký Újezd a cyklostezka Velká Bystřice- Hlubočky, zpřístupnění údolí Bystřice pro cyklistickou dopravu. První jmenovaný projekt řeší vybudování obousměrné cyklistické stezky mimo stávající komunikaci. Navržená cyklostezka je nejkratší spojnicí výše uvedených obcí. Druhý projekt bude součástí cyklotrasy Moravský Beroun Olomouc. Řešený úsek je samostatnou dílčí stavbou cyklostezky. Kulturní, společenské a volnočasové akce Pravidelně z větších akcí probíhají mimo jiných následující: BYSTŘICKÉ BANJO národní soutěžní přehlídka trampských, country, blue-grassových a folkových skupin, vítězů výběrových předkol a držitelů Trampských port, účast obvykle kolem 12 skupin Masopust tradiční akce folklórního souboru Haná (více na Jízda králů Doloplazy národopisná slavnost s účastí domácích i zahraničních souborů LIDOVÝ ROK národní přehlídka folklorních souborů a skupin. Svým scénářem ojedinělá akce na území ČR podmínkou pro účast na přehlídce je předvedení lidového zvyku nebo obyčeje v jevištní podobě. Přehlídka dětských i dospělých souborů, doprovodný JARMARK lidových výrobků s předváděním lidových řemesel v tradičních krojích. Přehlídky se účastní každoročně minimálně 20 souborů. Záštitu nad touto významnou akcí převzal předseda výboru Senátu Parlamentu ČR František Mezihorák, hejtman Olomouckého kraje Jan Březina. Svatoštěpánský podvečer velká vánoční přehlídka tradičních lidových vánočních zvyků, obyčejů, písní a tanců v podání velkobystřických souborů a hostů z celé ČR. Bílý Kámen tradiční a populární cyklistická akce, kdy je pro pěší i cykloturisty ve spolupráci s Újezdním úřadem vojenského újezdu otevřen Vojenský výcvikový prostor Libavá Regi Banjo hudební festival s účastí více kapel z olomouckého regionu Uvedené akce jsou jen stručným výběrem ze všech pořádaných aktivit a jedná se o tradiční a pravidelně pořádané akce. Hotel Zámek Velká Bystřice Patří mezi přední zařízení v regionu, v podstatě mezi asi pět nejvýznamnějších. Nabízí ubytování, 43 lůžek ve dvoulůžkových pokojích nebo apartmánech, v kategorii tří hvězdiček. Restaurace, restaurační sezení nebo tabulové uspořádání s kapacitou 100 míst, vinárna bar, 20 míst, vinárna salonek, 22 až 30 míst, klubovna 60 míst, salonek 80 míst. Jsou zde pořádány semináře, kongresy a další vzdělávací a prezentační akce, kongresový sál pro 150 účastníků, divadelní sál s pódiem pro 250 osob. Obřadní síň pro 35 a více osob. Strana 14 (celkem 59)

15 Prostor i pro další společenské akce, dle potřeby až pro 500 osob. V květnu 2009 byla zahájena realizace projektů Rekonstrukce Zámeckého náměstí a revitalizace zámeckého parku a Amfiteátr a západní křídlo zámku. V rámci těchto projektů bude vybudován amfiteátr v zámeckém parku a revitalizován samotný park, jako součást nového volnočasového centra. Na obě akce se podařilo získat dotace z prostředků ROP v celkové výši téměř 40 mil. Kč. Realizace bude ukončena do konce roku Seminární hotel Hrubá Voda Poměrně nově otevřený hotel v Hlubočkách,místní části Hrubá Voda, kapacita 52 lůžek, 3 seminární sály pro 130 osob, multifunkční knihovna. Hotel je využíván zejména pro kongresovou turistiku. Varna bývalého pivovaru Velká Bystřice Nově rekonstruované a otevřené společenské zařízení, tvořící další dominantu Zámeckého náměstí. Projekt rekonstrukce celého památkově chráněného objektu a vytvoření zázemí pro široké spektrum služeb byl realizován za podpory programu SAPARD. Objekt dnes nabízí mimo jiné rehabilitační služby, veřejně přístupné internetové stanice, bar s posezením, fitcentrum, služby manikúry, pedikúry, kadeřníka, solárium nebo apartmány pro ubytování. Nádvoří je řešeno jako klidová zóna, k dispozici je venkovní altán s posezením, dětské pískoviště a možnost rožnění. Zámecký areál Tršice Mariánské hody jedná se obnovu chmelařských slavností, hody se konají na svátek Marie v měsíci září, návštěvnost je vzestupná, asi 600 účastníků, v průběhu slavností je otevřeno muzeum i zámek, hladomorna a sklepení. V Tršicích se během minulých let opět probudil kulturní a společenský život, zejména díky kulturní komisi, která oživila tradice jako je Vodění medvěda, Čarodějnický slet na zámku, stavění máje a jiné. Na tyto akce se sjíždějí i návštěvníci s menších okolních obcí. Zoologická zahrada Svatý Kopeček Svatý Kopeček patří mezi nejvíce navštěvovaná rekreační místa regionu Olomouce. Nabídkou zahrady je 378 druhů zvířat a až kusů zvířat. Mezi nejzajímavější patří levhart mandžuský, medvěd malajský, lev berberský, mravenečník stromový čtyřprstý, mravenečník velký, žirafa Rothschildova, zebra Chapmannova, oryx jihoafrický, antilopa, gepard, gibbon simang, gibbon černý, malpa plačtivá, jeřáb japonský. Doplňkovými aktivitami a zajímavostmi pro návštěvníky jsou ukázky mláďat, dotyková zoo, mořská akvária, průchozí výběh pro opice makak červenolící, tropický jihoamerický pavilon. ZOO Olomouc patří v oblasti chovu ohrožených zvířat mezi tři nejúspěšnější zahrady v ČR. Přírodní park, arboretum Horizont v Bystrovanech Pro veřejnost bylo arboretum otevřeno v říjnu 2000, později přibylo i předváděcí centrum okrasných dřevin a rostlin a restaurace. V parku je v vidění přibližně 200 druhů cizokrajných rostlin a dřevin, mini ZOO, dominantou arboreta je pětimetrový vodopád a jezírko dlouhé téměř 20 metrů. Pod zemí je zabudovaný 4 kilometry dlouhý, počítačem řízený závlahový systém s více než 300 tryskami. V prodejním centru se nabízí cizokrajné rostliny a dřeviny trvalky, popínavé a vodní rostliny, okrasné keře a stromy (i vzrostlé), palmy a citrusy. Lyžařský areál Hlubočky Atraktivní lyžařský areál využívaný lidmi z Olomouce i širšího regionu, ideální pro rodiny s dětmi. Sezóna díky zasněžování trvá od ledna do března, areál nabízí celkem tři sjezdovky a nově i snow park. Strana 15 (celkem 59)

16 Mezi cílové skupiny mikroregionu patří: Návštěvníci, turisté a další hosté lidé z širšího regionu, kteří hledají příležitosti k aktivnímu trávení volného času, dále návštěvníci pořádaných kulturních a společenských akcí, hosté Hotelu Zámek, kde zatím převažuje podnikatelská a firemní klientela, turisté navštěvující město Olomouc, návštěvníci nadregionálních atraktivních míst jako jsou například ZOO nebo přírodní park, arboretum v Bystrovanech Mikroregion Bystřička se může stát cílem krátkodobých návštěv (do tří dnů) a bude jednoznačně orientována především na městskou (kulturně poznávací) turistiku a turistiku sportovní, rekreační. Přehled o potencionálních projektech Výběr ze zásobníku projektů MAS Region Bystřička Sekretariát MAS vede svůj vlastní zásobník projektů, který je průběžně aktualizován. V zásobníku je přehled všech námětů projektů v území MAS, a to v nejrůznějším stádiu rozpracovanosti. Jsou zde jak pouhé náměty, tak i projekty které jsou již kompletně projekčně připraveny a nachystány v případě získání finanční podpory bezprostředně k realizaci. Zásobník projektů obsahuje jak projekty členů o.s. (členských obcí, NNO a spolků, jednotlivců, podnikatelů), tak i nečlenů o.s. působících na území MAS. V následujícím přehledu je uveden pouze výběr ze zásobníku projektů MAS, který ovšem jasně dokumentuje shodu se zvolenými Fichemi. V případě potřeby je možno seznámit se s kompletním zásobníkem na pracovišti sekretariátu MAS. VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ FICHE 1: Rozvoj zemědělských podniků Agrospol s.r.o., Konstrukce chmelnice Přepravník zeleného očesaného chmele a zásobníky u sušáren chmele projekt je již realizovaný Posklizňová linka pro sušení a čistění máku. ZD Bystrovany Řešení tepelného hospodářství pro ZD Družstvo Velký Újezd Modernizace zázemí pro uskladnění produktů z rostlinné výroby ZD Doloplazy Technologie na zpracování kejdy FICHE 2: Obnova a rozvoj vesnic, infrastruktury Obec Přáslavice Sběrný dvůr a kompostárna, tis. Kč projekt je již realizovaný Obec Tršice Oprava veřejného osvětlení ve všech místních částech obce Tršice, tis. Kč Strana 16 (celkem 59)

17 Obec Bystrovany Obec Hlubočky Obec Hlubočky Obec Bukovany Rekonstrukce návsi, centra obce, ulice Jeseniova, tis. Kč projekt je již realizovaný Vybudování bezpečnostních prvků pro silniční provoz, 500 tis. Kč Záchytné parkoviště pro návštěvníky lyžařského areálu, tis. Kč Generální oprava pomníků a prvků sakrální architektury, 500 tis. Kč FICHE 3: Podpora cestovního ruchu Obec Hlubočky Turistická odpočívka na Posluchově, 600 tis. Kč Šumberová Hana Malokapacitní ubytování na farmě Sportovní mládí V.Bystřice Zakoupení rolby na úpravu běžeckých stop v regionu, tis. Kč Ski Areál Hlubočky s.r.o. Vodní nádrž na rekreaci a zasněžování, tis. Kč Folklorní soubor Haná Hanácký pupek světa, tis. Kč Obec Přáslavice Naučná stezka údolím Vrtova - Přáslavice Mrsklesy a Velká Bystřice, 360 tis. Kč Závodník Lubomír Agroturistická farma, vybudování a vybavení zázemí FICHE 4: Podpora podnikání v regionu Soška truhlářství s.r.o. Rekonstrukce stolárny, tis. Kč Soška truhlářství s.r.o. Nákup technologie, 550 tis. Kč FICHE 5: Rozvoj obcí, občanská infrastruktura Folklórní soubor Haná Dílna pro úpravu krojů Obec Hlubočky Výstavba sociálního zázemí sportovního areálu Hlubočky Dukla, tis. Kč Sportovní klub Libavá Rekonstrukce zázemí sportovního areálu, tis. Kč projekt je již částečně realizovaný SK Vrtíc Sportovní a rekreační areál SK Vrtov, tis. Kč FK Přáslavice Oprava šaten fotbalového klubu, hřiště na malou kopanou, tis. Kč Obec Bystrovany Dobudování sport.areálu, rekonstrukce budovy, sociální zařízení, tis. Kč Jednota Orel V.Bystřice Orlovna Velká Bystřice, tis. Kč projekt je již částečně realizovaný Obec Svésedlice Modernizace víceúčelového zařízení obce, 600 tis. Kč Obec Tršice Výstavba sportovního a dětského hřiště, tis. Kč Obec Mrsklesy Oprava budovy kulturního domu a mateřské školky, tis. Kč SK V.Bystřice Dokončení sportovního areálu Na Letné, tis. Kč projekt je již částečně realizovaný Mateřské centrum V.Bystřice Vzdělávací a školící centrum, tis. Kč, Obec Bukovany Rekonstrukce Mateřské školy, tis. Kč ÚSP-DPS sv. Anny Parková zahrada, zóna odpočinku, selský dvorek v areálu DPS, tis. Kč Obec Přáslavice Rekonstrukce zdravotního střediska, tis. Kč Klub seniorů V.Bystřice Spolková místnost, tis. Kč Strana 17 (celkem 59)

18 FICHE 6: Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům Marcel Hirsch Pekařství Nová technologie, modernizace provozu FICHE 7: Kulturní dědictví Obec Tršice Nákup vybavení, zařízení a muzejních exponátů, stavební obnova Vesnického muzea Obec Velká Bystřice Nákup vybavení, zařízení a muzejních exponátů, nová výstavba Hanáckého muzea Obec Bukovany Restaurování Božích muk Obec Přáslavice Restaurování Božích muk Římskokatolická farnost Velká Bystřice Stavební úpravy kostela Stětí svatého Jana Křtitele Římskokatolická farnost Doloplazy Stavební úpravy kostela sv. Cyrila a Metoděje Restaurování drobných památkových objektů v jednotlivých obcích 5. SWOT analýza 5.1. Vymezení SWOT analýzy SWOT analýza komplexně hodnotí stav v Regionu Bystřička, přičemž respektuje údaje a data získané v rámci předchozí kapitoly analýzy území. Silné stránky úroveň technické infrastruktury na relativně vysoké úrovni zásobování vodou a plynofikace velmi dobrá dopravní obslužnost, adekvátní propojení obcí s vazbou na regionální centra velmi výhodná strategická poloha v těsné blízkosti dálnice, napojení regionu na hlavní dopravní tepny: dálnici R35 Olomouc - Brno, vysokorychlostní železnici Ostrava Olomouc Praha hustá síť místních komunikací bezproblémová situace s nakládáním s odpady postupně vyčleňované zóny pro podnikatelské aktivity, nižší cena pozemků pro podnikání, potenciál kvalifikovaných pracovních sil regionálně významné firmy, zaměstnavatelé míra nezaměstnanosti na úrovni pod krajským i celorepublikovým průměrem vhodné podmínky pro tradiční zemědělskou produkci, kvalita půdy, vysoká produkční schopnost dobré podmínky pro individuální výstavbu (blízkost Olomouce, růst obliby bydlení na venkově) momentálně dostačující, nově rozšiřované, resp. rekonstruované vzdělávací kapacity, dobrá kulturní i sportovní výchova dětí a mládeže Strana 18 (celkem 59)

19 malá vzdálenost k Olomouci, která nabízí další možnosti ve vzdělání včetně vysokoškolského stabilizovaná a dostačující síť lékařské ambulantní péče zlepšující se životní prostředí, plošná plynofikace apod. poměrně široký prostor pro rozvoj příměstské turistiky geografická poloha regionu (dosažitelnost regionu v rámci denní návštěvnosti) existence značených turistických pěších i cyklo cest, řada drobných kulturních památek atraktivní přírodní lokality Hrubá Voda, VPP Libavá, Tršicko lyžařský areál Hlubočky, zámecký areál ve Velké Bystřici konání kulturních a společenských akcí i s nadregionálním dosahem přírodní park, arboretum Horizont v Bystrovanech lidové tradice a zvyky Slabé stránky morální i fyzická zastaralost značné části dopravní infrastruktury špatný technický stav místních komunikací nedostatečné daňové příjmy obcí nedostatek dobrovolných pracovníků zapojených do programů pro volný čas dětí a mládeže rostoucí kriminalita zejména u mladé generace, nedostatečná prevence u dětí a mládeže, vandalismus celkově nedostatečná vybavenost (množství i kvalita) turistickou infrastrukturou (ubytovací, sportovně rekreační služby, nabídka venkovské turistiky), málo turistických programů nedostatek financí pro údržbu a péči o památky nedostatečná podpora začínajících MSP (financování, daňová problematika, informatika) nižší úroveň průměrných výdělků v rámci ČR Příležitosti iniciovat zlepšení legislativních podmínek pro tvorbu potřebných finančních zdrojů pro modernizaci infrastruktury další budování a rozšiřování infrastruktury zvyšuje atraktivitu obcí pro bydlení i podnikání v nich vyšší úroveň koordinace obcí v některých oblastech činnosti, zvláště při přípravě společných projektů přenesení potenciálního hospodářského růstu v Olomouci i dalších centrech do regionu nízká úroveň průměrných výdělků ve všech odvětvích NH je atraktivní pro zahraniční investory oživení, resp. udržení zemědělské výroby postupná připravenost, zainvestování pozemků vhodných pro podnikání budování odbytových center tradičních zemědělských výrobků včetně zpracovatelských kapacit a jejich finalizace, zlepšení marketingu podpora všech forem odborného vzdělávání včetně poradenství v maximální možné míře využít možností, které skýtají programy podpory malého a středního podnikání v České republice, dotace na rozvoj infrastruktury a rozvojové fondy Evropské unie zvýšit, zefektivnit a zkoordinovat spolupráci podnikatelského sektoru, místních samospráv a státní správy při tvorbě podnikatelského klimatu regionu Strana 19 (celkem 59)

20 větší provázání sféry vzdělávání a trhu práce s cílem přiblížení se potřebám zaměstnavatelů využití zvýšeného zájmu a oživení bytové výstavby v regionu rezervy v územních plánech pro individuální výstavbu dostatek volných a vhodných ploch vytvářením nových pracovních příležitostí ovlivnit migrační poměry ve prospěch stabilizace mladých lidí rozšířením rekvalifikačních programů pro nezaměstnané a dalším odborným vzděláváním pracujících zvyšovat adaptabilitu a flexibilitu obyvatelstva na trhu práce rozvoj vzdělávání v obcích se zaměřením na střední generaci rozšíření mimoškolních, vzdělávacích a výchovných systémů prevence sociálně patologických jevů zřízení potřebných zařízení sociální péče a sociální intervence rozšířit množství poskytované péče o přestárlé občany finanční i jiná podpora organizací působících v oblasti sportu, kultury a práce s mládeží, rozšíření prostor pro volnočasové aktivity, začlenění škol do systému volnočasových aktivit environmentální rozvoj venkova, environmentální výchova a vzdělávání, využití alternativních zdrojů energie zlepšení stavu památek a historických objektů (image regionu) další rozvoj (budování) cyklotras kulturní a sportovní festivaly a soutěže i mezinárodního významu Hrozby nedostatečná koncepčnost a podpora ze strany státní správy nedostatek kvalifikovaných pracovníků může bránit dalšímu rozvoji jinak prosperujících firem regionu stále se měnící podmínky v odbytu zemědělských produktů pokud nedojde k provázání kvalifikačních potřeb území s budoucí nabídkou studijních oborů na školách, dojde ke zvýšení disproporcí mezi nabídkou a poptávkou na místním trhu práce po jednotlivých kvalifikacích v důsledku dalšího poklesu porodnosti dochází ke zhoršování věkové struktury obyvatelstva demograficky podmíněný úbytek dětí ohrožuje existenci místních škol, což může nést morální a fyzickou opotřebovanost technického vybavení a školských budov nedostatek finančních prostředků pro volnočasové aktivity mládeže zvýšený nárůst nežádoucích jevů (kriminalita, drogy, zhoršování zdravotního stavu obyvatelstva ) emigrace mladých a kvalifikovaných obyvatel z pracovních důvodů zánik subjektů pracujících v oblasti volnočasových aktivit ekologické zátěže - bývalé skládky, divoké skládky nedocenění významu kulturního a přírodního bohatství nedostatek finančních prostředků malých obcí, podnikatelů a místních neziskových organizací rizika kapitálové návratnosti do budování turistické infrastruktury růst konkurence mezi regiony při získávání investic Vyhodnocení SWOT analýzy, podněty důležité pro rozvoj regionu Na základě skutečností uvedených jak v rámci vlastní analýzy území, tak i ve SWOT analýze, je možné konstatovat, že existují i další podněty pro rozvoj regionu: Strana 20 (celkem 59)

21 blízkost krajského města Olomouce, které je sídlem s přibližně 100 tisíci obyvateli, rekreační zázemí pro Olomouc (spolu s dalšími mikroregiony), zkušenosti obcí regionu s úspěšným využíváním dotačních programů SROP, OP RLZ, OP Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství, SAPARD, Programu obnovy venkova ČR, SFŽP a další regionálně významné průmyslové podniky podmínky pro rozvoj cestovního ruchu spolupráce s vojenským újezdem Libavá udržení, využití a rozvoj tradičního zemědělství na Hané, uchování a využití kulturního dědictví regionu Bystřička svébytný folklór a tradice (nářečí, kroje, písně, zvyky atd.). 5.2 Metodika SWOT analýzy SWOT analýza je sama o sobě metodou pro hodnocení. Zpracovávání SWOT analýzy proběhlo komunitní metodou, výsledek je dán řadou diskuzí a jednáními nejen s místními představiteli, ale i s nejširší veřejností. Průběh zpracování SWOT analýzy pro přípravu celého SPL sestavena hlavní strategické komise. Členové strategické komise rozhodli o vytvoření pracovních skupin, do nichž nominovali další členy, své zástupce. Pracovní skupiny byly sestaveny pro čtyři základní problémové oblasti Podnikání, Lidské zdroje, Cestovní ruch a Životní prostředí a infrastruktura. Základní koncepce SWOT analýzy byla tedy zpracována během pravidelných konzultačních schůzek pracovních skupin. Na konečné podobě SWOT analýzy se ovšem nakonec museli shodnou jak pracovní skupiny, které ji připravili a jejímiž členy byly občané, zástupci podnikatelů v zemědělství, dalších místních odvětví a zástupci celé řady místních neziskových organizací, tak určitě i zástupci jednotlivých obcí a prostřednictvím webových stránek MAS i další veřejnost a je tedy možné předpokládat, že SWOT analýza reflektuje různé úhly, široké spektrum pohledů. Při přípravě SWOT analýzy byly kombinovány standardní přístupy. Silné a slabé stránky posuzují současný i vnitřní stav v regionu, na druhé straně příležitosti a ohrožení prezentují vnější i budoucí faktory, které mohou mít vliv na vývoj regionu. 6. Strategie Strana 21 (celkem 59)

22 6.1. Priority a cíle Priority a cíle Strategického plánu LEADER jsou prezentovány v rámci připravených a přiložených Fichí. Celkem bylo na základě široké diskuse a rovněž s ohledem na analýzu území, SWOT analýzu, provedené průzkumy mapující připravované projekty a skutečné potřeby místních subjektů zpracováno 6 Fichí, které by měly zajistit reálné naplnění vizí Regionu Bystřička. FICHE 1: Rozvoj zemědělských podniků Hlavní uplatňované opatření z PRV: I Modernizace zemědělských podniků Vedlejší opatření z PRV: I Spolupráce při vývoji nových produktů, postupů a technologií (resp. inovací) v zemědělství Cílem Fiche je podpořit investice místních zemědělských podnikatelů do staveb, zázemí farem a technologií, a to jak pro živočišnou, tak i rostlinnou výrobu. S tím souvisí cíl a záměr dosáhnout vyšší přidané hodnoty, podpořit inovace v rámci zemědělské výroby při spolupráci se subjekty podílejícími se na výzkumu a vývoji. Výsledkem by mělo být zlepšení ekonomické výkonnosti místních farem, zvýšení jejich konkurenceschopnosti a v neposlední řadě i lepší využívání tržních příležitostí díky inovacím. FICHE 2: Obnova a rozvoj vesnic, infrastruktury Hlavní uplatňované opatření z PRV: III Obnova a rozvoj vesnic Vedlejší opatření z PRV: III Občanské vybavení a služby III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Cíle Fiche jsou zlepšení základních služeb na obcí, podpořit investice, které zajistí vyšší atraktivitu venkovských oblastí, čímž zde může dojít ke zlepšení kvality života. Výsledkem bude směrování investic do základní dopravní a technické infrastruktury a zlepšení vzhledu obcí. Rovněž podpora často chybějícího občanského vybavení a služeb, zejména v oblasti veřejné správy, školství, kultury a sociálních služeb, spolkových činností, předškolní a mimoškolní péče o děti, tělovýchovy a sportu. Smyslem je posílení sounáležitosti místních obyvatel, zajištění zázemí pro aktivity místních společenských, kulturních, zájmových a sportovních organizací a spolků, které přispívají k zachování tradic a upevňují lokální identitu a mezilidské vztahy. V neposlední řadě je cílem realizovat investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví venkova. Fiche je zaměřena zejména na podporu obcí v oblasti základní dopravní a technické infrastruktury včetně Strana 22 (celkem 59)

23 vodohospodářské, zajištění územních plánů a zlepšení vzhledu obcí a tím zlepšení životních podmínek a zvýšení atraktivity vesnic pro bydlení, podnikání i relaxaci. Hlavní záměry: zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu územní plán. FICHE 3: Podpora cestovního ruchu Hlavní uplatňované opatření z PRV: III.1.3 Podpora cestovního ruchu Cílem Fiche je další podpora cestovního ruchu. Předmětem není ani tak budování nových kapacit, ale spíše podpořit investice do hlavních problémových oblastí a případně i nových netradičních forem vyžití návštěvníků. Problémem je například stávající nabídka doplňkových sportovních aktivit v cestovním ruchu (různé typy hřišť, sportovní programy, pěší i cykloturistika, lanová centra atd.). Zajímavou příležitostí je založení podmínek pro agroturistiku, jako jednu z nových forem turistiky. V oblasti je ideální přírodní potenciál pro provozování agroturistických aktivit. FICHE 4: Podpora podnikání v regionu Hlavní uplatňované opatření z PRV: III.1.2. Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl a smyslem Fiche je podpořit širší spektrum drobných výrobních podnikatelů a tím přispět k různorodosti podnikatelských aktivit a venkovské ekonomiky. Cílem je zlepšení kvality života na venkově a diverzifikace ekonomických aktivit, podpora zakládání nových a rozvoj existujících podniků nejmenší velikosti mikropodniků, včetně nových živností v oblasti výroby a zpracování. Cílem je rovněž vytváření nových pracovních míst a rozvoj hospodářské struktury nezemědělských aktivit. FICHE 5: Rozvoj obcí, občanská infrastruktura Hlavní uplatňované opatření z PRV: III Občanské vybavení a služby Vedlejší opatření z PRV: III Obnova a rozvoj vesnic III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Cíle Fiche jsou v podstatě shodné zlepšení základních služeb na obcí, podpořit investice, které zajistí vyšší atraktivitu venkovských oblastí, čímž zde může dojít ke zlepšení kvality života. Strana 23 (celkem 59)

24 Výsledkem bude podpora často chybějícího občanského vybavení a služeb, zejména v oblasti veřejné správy, školství, kultury a sociálních služeb, spolkových činností, předškolní a mimoškolní péče o děti, tělovýchovy a sportu. Smyslem je posílení sounáležitosti místních obyvatel, zajištění zázemí pro aktivity místních společenských, kulturních, zájmových a sportovních organizací a spolků, které přispívají k zachování tradic a upevňují lokální identitu a mezilidské vztahy. Investice budou rovněž směrovány do základní dopravní a technické infrastruktury a zlepšení vzhledu obcí. V neposlední řadě je cílem realizovat investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví venkova. Hlavními záměry Fiche jsou: občanské vybavení a služby integrovaná informační a školící centra s využitím ICT zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity FICHE 6: Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům Hlavní uplatňované opatření z PRV: I Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům Vedlejší opatření z PRV: I Spolupráce při vývoji nových produktů, postupů a technologií (resp. inovací) v potravinářství Cílem Fiche je zlepšení zpracování a marketingu produktů místních zemědělských podnikatelů, a tím i využívání tržních příležitostí díky inovacím. Současně je smyslem i podpora restrukturalizace a rozvoj technického potenciálu a podpora inovačních procesů, které přinese zvýšení konkurenceschopnosti. Cílem je podpora výkonnosti zpracovatelských podniků, nalézání nových odbytišť pro zemědělské produkty, podpora marketingu zemědělských výrobků, zlepšování jejich kvality a podpora vývoje aplikace nových produktů, postupů a technologií. Cílem je rovněž pomoci inovacím v rámci zemědělsko - potravinářské výroby, podpořit spolupráci se subjekty podílejícími se na výzkumu a vývoji. Fiche 7: Kulturní dědictví Hlavní uplatňované opatření z PRV: III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Cílem Fiche je realizovat investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví venkova, které obnovují nebo udržují nějakou tradici, zvyk, vytváří nová partnerství při organizační spolupráci na zajištění akcí, spojují občany obcí a vytváří příležitosti pro živnostenské podnikání a otevírají a zpřístupňují místní památky široké veřejnosti Způsob dosahování cílů a priorit Strana 24 (celkem 59)

Městský úřad Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín

Městský úřad Kojetín Masarykovo náměstí 20, 752 01 Kojetín Strategický plán LEADER 1. Žadatel / předkladatel SPL Přesný název místní akční skupiny: Právní forma místní akční skupiny: Statutární zástupce: Sídlo: Kraj: NUTS 2: Obecně prospěšná společnost Mgr. Radek

Více

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020

Obec Věrovany. Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 Obec Věrovany Strategický plán rozvoje obce Věrovany pro období 2016-2020 1 Obsah STRATEGICKÝ PLÁN... 3 STRUČNÁ CHARAKTERISTIKA OBCE... 3 1. Charakteristika obce Věrovany... 3 Základní údaje... 3 Geografická

Více

Vytvoření strategie MAS Moravská cesta 2014-2020 spolufinancuje Olomoucký kraj Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Moravská cesta

Vytvoření strategie MAS Moravská cesta 2014-2020 spolufinancuje Olomoucký kraj Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Moravská cesta Vytvoření strategie MAS Moravská cesta 2014-2020 spolufinancuje Olomoucký kraj Tvorba Integrované strategie rozvoje MAS Moravská cesta Julie Zendulková předsedkyně MAS Moravská cesta Ing. Miloslava Hrušková

Více

Obec: VŠELIBICE. Základní údaje o obci Počet obyvatel: 536 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 18,44 km 2, tj. 1 844 ha

Obec: VŠELIBICE. Základní údaje o obci Počet obyvatel: 536 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 18,44 km 2, tj. 1 844 ha Pořadové číslo pro potřeby ÚAP: 27 Obec: VŠELIBICE Kód obce 564532 Základní údaje o obci Počet obyvatel: 536 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 18,44 km 2, tj. 1 844 ha Základní ekonomické údaje Míra nezaměstnanosti:

Více

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života

Přístup ke strategii rozvoje. Priorita 4. Životní prostředí. Priorita 5. Cestovní ruch. Priorita 6. Sport, kultura, volný čas, kvalita života Obsah: 1. Aktualizace místního programu obnovy venkova Obec Tršice Plánovací období 2011-2020 Touto aktualizací se mění místní program obnovy vesnice (plán rozvoje obce) schválen ZO dne 29.10.2003 po číslem

Více

Obr. 1: Vývoj míry nezaměstnanosti k 31. 12. v letech 2000 až 2011 (v %) Zdroj: ČSÚ, MPSV, zpracování vlastní

Obr. 1: Vývoj míry nezaměstnanosti k 31. 12. v letech 2000 až 2011 (v %) Zdroj: ČSÚ, MPSV, zpracování vlastní Pořadové číslo pro potřeby ÚAP: 25 Obec: SVĚTLÁ POD JEŠTĚDEM Kód obce 564427 Základní údaje o obci Počet obyvatel: 937 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 13,2 km 2, tj. 1 320 ha Základní ekonomické údaje Míra

Více

MAS MORAVSKÁ BRÁNA, o.s.

MAS MORAVSKÁ BRÁNA, o.s. Tvorba integrované strategie MAS MORAVSKÁ BRÁNA, o.s. Prezentace na setkání MAS Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU 2014 + KDY: středa, 13. listopadu 2013 KDE: hotel Pohoda, Pozlovice

Více

4. Ochrana přírody a krajiny

4. Ochrana přírody a krajiny 4. Ochrana přírody a krajiny vzrůstající trend uvědomování si významu a nízká účelnost hospodaření s pitnou 1 širších souvislostí životního prostředí 1 vodou 2 veřejná zeleň a městské lesy 2 neřešené ekologické

Více

Hrdějovice. Pamětihodnosti

Hrdějovice. Pamětihodnosti Hrdějovice Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce

Více

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023

1 ÚVOD. Program rozvoje obce Povrly na období 2008 až 2023 STRATEGIE ROZVOJE OBCE POVRLY NA OBDOBÍ 2008 až 2023 Schváleno zastupitelstvem obce Povrly dne 20.12.2007 1 ÚVOD Cíl dokumentu a komu je dokument určen Strategie rozvoje obce je základním strategickým

Více

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána

Priority a opatření SCLLD MAS Moravská brána MAS Moravská brána si stanovila na základě veřejných projednávání a analýzy území šest prioritních oblastí, které řeší problémové okruhy. 1. Cesty za poznáním krajiny a historie regionu 2. Zlepšování technické

Více

PODKLADY - MAPOVÉ, ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ, OSTATNÍ

PODKLADY - MAPOVÉ, ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ, OSTATNÍ OBEC: NOVÁ ŘÍŠE Základní identifikace řešeného území : Status: Městys částí obce: 1 ZUJ (kód obce): 587 591 NUTS 4 CZ0632 - Jihlava NUTS3: CZ063 - Vysočina NUTS2: CZ06 - Jihovýchod Obec s pověřeným obecním

Více

Obec: JANOVICE V PODJEŠTĚDÍ. Základní údaje o obci Počet obyvatel: 91 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 6,34 km 2, tj. 634 ha

Obec: JANOVICE V PODJEŠTĚDÍ. Základní údaje o obci Počet obyvatel: 91 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 6,34 km 2, tj. 634 ha Pořadové číslo pro potřeby ÚAP: 12 Obec: JANOVICE V PODJEŠTĚDÍ Kód obce 561657 Základní údaje o obci Počet obyvatel: 91 (k 31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 6,34 km 2, tj. 634 ha Základní ekonomické údaje Míra

Více

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 Město Vítkov Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 únor 2015 Program rozvoje územního obvodu města Vítkova AKČNÍ PLÁN MĚSTA VÍTKOVA NA LÉTA 2015-2018 (schválen Zastupitelstvem města Vítkova dne. usnesením

Více

Lovčovice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Lovčovice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Lovčovice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických

Více

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse Valná hromada Co je to MAS? 18.12007 LEADER Valná hromada 18.12007 LEADER LEADER doposud: 2006: založení Místní akční skupiny ORLICKO (MAS ORLICKO) na území

Více

Strategie rozvoje Mikroregionu Podluží. STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA

Strategie rozvoje Mikroregionu Podluží. STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. SYNTÉZA 167 STRATEGIE ROZVOJE Mikroregionu Podluží B. 1. VIZE o základní směrech budoucího rozvoje obcí; sestavené na veřejných jednáních s občany a představiteli

Více

1. Analýza očekávaných efektů realizace

1. Analýza očekávaných efektů realizace 1 OBSAH 1. Analýza očekávaných efektů realizace... 3 1.1. Vymezení území... 3 1.2. Rozbor očekávaných efektů, synergické vazby... 4 1.3. Systém finálního zhodnocení realizace KIPR... 8 1.4. Indikátory

Více

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování

Libín. Vybavenost obce Požární zbrojnice Hostinec Hřiště Knihovna Hřbitov Ubytování Libín Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

HMDIS - pasport Výčapy 591939 - Výčapy - Základní údaje. 591939 - Výčapy - Administrativa

HMDIS - pasport Výčapy 591939 - Výčapy - Základní údaje. 591939 - Výčapy - Administrativa HMDIS - pasport Výčapy 591939 - Výčapy - Základní údaje Pasport municipality (obce/městysu/města) vznikl v rámci řešení výzkumného úkolu podporovaného Ministerstvem pro místní rozvoj Název projektu: "Návrh

Více

Kojatice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Kojatice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Kojatice - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

SWOT analýza. Město Pardubice

SWOT analýza. Město Pardubice SWOT analýza Město Pardubice Zadavatel: Město Pardubice Zpracovatel: Berman Group Datum: říjen 2007 Úvod - 3 - Kritická oblast A Ekonomický rozvoj, vzdělávání a příprava pracovní síly SWOT analýza Silné

Více

Jablonné v Podještědí

Jablonné v Podještědí Pořadové číslo pro potřeby ÚAP: 11 Město: JABLONNÉ V PODJEŠTĚDÍ Kód obce 561631 Základní údaje o obci Počet obyvatel: 3 672 (31. 12. 2013) Rozloha k.ú: 57,85 km 2, tj. 5 785 ha Základní ekonomické údaje

Více

Hlavatce. Pamětihodnosti

Hlavatce. Pamětihodnosti Hlavatce Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Hřiště

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Střítež pod Křemešníkem Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 375 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 46

Více

MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část

MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část MAS KRÁLOVÉDVORSKO nové příležitosti našemu regionu Strategická část 1 Východiska pro zpracování strategické části... 3 2 Motto, Mise, principy rozvoje a dlouhodobá vize... 4 3 Klíčové oblasti rozvoje

Více

MAS Střední Haná, o.p.s. Ing. Jarmila Matoušková

MAS Střední Haná, o.p.s. Ing. Jarmila Matoušková MAS Střední Haná, o.p.s. Ing. Jarmila Matoušková Základní informace o MAS Mapa území MAS Střední Haná Základní informace o MAS Počet členů MAS dle sektorů Obce na území MAS: Ivaň, Kojetín, Lřenovice, Lobodic,

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BLATEC

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BLATEC STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE BLATEC Říjen 2015 Schváleno Zastupitelstvem Obce Blatec dne ZPRACOVALA: Mgr. Barbora Jurková 1 Strategické plánování představuje důležitý nástroj regionálního rozvoje. Strategie

Více

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch

Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Prioritní oblast 1: Ekonomika a cestovní ruch Hospodaření a správa města členství města v několika regionálních uskupeních (mikroregion, místní akční skupina, partnerská města, ) zvýšený zájem o věci veřejné

Více

Výstupy evaluace PŘÍLOHA 4. Analytická část. Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje 2014-2020. Programu rozvoje KHK 2008 2010

Výstupy evaluace PŘÍLOHA 4. Analytická část. Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje 2014-2020. Programu rozvoje KHK 2008 2010 Výstupy evaluace Programu rozvoje KHK 2008 2010 Analytická část Strategie rozvoje Královéhradeckého kraje 2014-2020 PŘÍLOHA 4 Zpracovatelský tým: Centrum EP, oddělení rozvoje Soukenická 54 500 03 Hradec

Více

Příloha č. 2 SWOT analýzy obcí ORP Hranice

Příloha č. 2 SWOT analýzy obcí ORP Hranice Příloha č. 2 SWOT analýzy obcí ORP Hranice Obec Bělotín místní části Lučice, Nejdek, Kunčice... 2 Obec Horní Těšice... 4 Obec Olšovec... 6 Obec Partutovice... 8 Obec Provodovice... 10 Obec Rouské... 12

Více

Zpracovatelé: MěÚ Lipník nad Bečvou, Odbor regionálního rozvoje. Lipník nad Bečvou 11/2013. Město Lipník nad Bečvou Strategický plán rozvoje města

Zpracovatelé: MěÚ Lipník nad Bečvou, Odbor regionálního rozvoje. Lipník nad Bečvou 11/2013. Město Lipník nad Bečvou Strategický plán rozvoje města rozvoje města MĚSTO LIPNÍK NAD BEČVOU STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA AKTUALIZACE 2013-2017 Zpracovatelé: MěÚ Lipník nad Bečvou, Odbor regionálního rozvoje Lipník nad Bečvou 11/2013 1 rozvoje města OBSAH:

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) Základní údaje o obci Název obce Strachotín Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) Základní údaje o obci Název obce Bořetice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) 71,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 1289

Více

Jankov. Charakteristika

Jankov. Charakteristika Jankov Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Knihovna

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3561 250,6 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv Zpracováno v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Odbor architektury plánování a rozvoje MěÚ Uherské Hradiště, Mepco, s.r.o. Strana 1 Úvod Strategický plán rozvoje města Uherské

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více

Aktualizace SPL Kyjovské Slovácko v pohybu, březen 2011 Stránka 1

Aktualizace SPL Kyjovské Slovácko v pohybu, březen 2011 Stránka 1 Obsah ÚVOD... 2 Aktuální seznam členů MAS... 3 Výkonná rada... 4 Výběrová komise:... 4 Monitorovací a kontrolní komise:... 4 Finanční komise:... 5 Pracovní skupina mladí... 5 Pracovní skupiny zemědělci:...

Více

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012

Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012 Obsah Volební program KDU-ČSL společně se starosty a živnostníky pro krajské volby 2012... 1 Slovo úvodem... 2 Zlínský

Více

ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ C. ANALÝZA SWOT. SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem. Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá

ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ C. ANALÝZA SWOT. SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem. Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá ROZVOJOVÝ PROGRAM OBCE TISÁ C. ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Obec Tisá, Tisá 205, 403 36 Tisá SPF Group, v.o.s., Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem Datum zpracování: únor březen 2014 OBSAH Obsah...

Více

HMDIS - pasport Hrochův Týnec 571491 - Hrochův Týnec - Základní údaje. 571491 - Hrochův Týnec - Administrativa

HMDIS - pasport Hrochův Týnec 571491 - Hrochův Týnec - Základní údaje. 571491 - Hrochův Týnec - Administrativa HMDIS - pasport Hrochův Týnec 571491 - Hrochův Týnec - Základní údaje Pasport municipality (obce/městysu/města) vznikl v rámci řešení výzkumného úkolu podporovaného Ministerstvem pro místní rozvoj Název

Více

Integrovaná strategie rozvoje MAS Horní Pomoraví 2007-2013

Integrovaná strategie rozvoje MAS Horní Pomoraví 2007-2013 Integrovaná strategie rozvoje MAS Horní Pomoraví 2007-2013 1 Analytická část 2 I. Úvod... 5 II. Jednotlivé části integrované strategie rozvoje MAS... 5 II. Analytická část... 6 A. Situační analýza regionu...

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OSÍČKO ČÁST II - ODŮVODNĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ

ÚZEMNÍ PLÁN OSÍČKO ČÁST II - ODŮVODNĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ ÚZEMNÍ PLÁN OSÍČKO ČÁST II - ODŮVODNĚNÍ TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO SPOLEČNÉ JEDNÁNÍ Říjen 2014 str. 2 STEMIO a.s. Objednatel: Obec Osíčko Osíčko 56 768 61 Bystřice pod Hostýnem IČ: 00287563 Statut. zástupce:

Více

Valná hromada partnerů MAS Sokolovsko. Datum a místo: 21.10.2015, Horní Slavkov

Valná hromada partnerů MAS Sokolovsko. Datum a místo: 21.10.2015, Horní Slavkov Valná hromada partnerů MAS Sokolovsko Datum a místo: 21.10.2015, Horní Slavkov Obsah Stručné představení Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Sokolovsko na období 2014-2020 (tzv. SCLLD) a

Více

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE

PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE PROGRAM ROZVOJE OBCE ŽERANOVICE NA OBDOBÍ LET 2015-2020 Tento dokument schválilo Zastupitelstvo obce Žeranovice na svém 9. zasedání dne 8. ledna 2016 usnesením č. 9/5. Platnost od 8. ledna 2016. PROGRAM

Více

Palonín. ssd/zus - Dálnice nebo rychlostní silnice zatěžuje zastavěné území

Palonín. ssd/zus - Dálnice nebo rychlostní silnice zatěžuje zastavěné území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Dokument je zpracováván na období 2015 až 2024

Dokument je zpracováván na období 2015 až 2024 Strategie území správního obvodu ORP Hlučín v oblasti předškolní výchovy a základního školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství a bezpečnosti v obcích a dopravě Dokument je zpracováván na období

Více

Obyvatelstvo a bydlení

Obyvatelstvo a bydlení Strategický plán města Plzně Tematická analýza Obyvatelstvo a bydlení (pracovní verze k 6. 5. 2016) Plzeň, květen 2016 1 Zpracovatelský kolektiv Členové pracovní skupiny: RNDr. Miroslav Kopecký Ing. Zdeněk

Více

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 1. aktualizace

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 1. aktualizace Město Vítkov Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 1. aktualizace leden 2016 Program rozvoje územního obvodu města Vítkova AKČNÍ PLÁN MĚSTA VÍTKOVA NA LÉTA 2015-2018 1.aktualizace (schváleno Zastupitelstvem

Více

Analýza možnosti dotací na projektové záměry. Support project. s.r.o.

Analýza možnosti dotací na projektové záměry. Support project. s.r.o. Analýza možnosti dotací na projektové záměry Support project. s.r.o. Obsah Ekologická doprava-silniční vláček 5 Národní park Šumava pro všechny 8 Farma Strážný - agroturistika, mlékárna, sýrárna, zimoviště

Více

(aktualizace) MAS Uničovsko, o.p.s. Strategický plán Leader Uničovsko 2007-2013. Pořizovatel:

(aktualizace) MAS Uničovsko, o.p.s. Strategický plán Leader Uničovsko 2007-2013. Pořizovatel: Pořizovatel: MAS Uničovsko, o.p.s. Zpracovatel: GHC regio s.r.o. Sokolská 541/30, 779 00 Olomouc e-mail: calabek@ghcregio.cz ; tel.: +420 774 579 973 STRATEGICKÝ PLÁN LEADER UNIČOVSKO 2007 2013 (aktualizace)

Více

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb.

Zjištění a vyhodnocení udržitelného rozvoje území (Zpracováno v souladu s požadavky 4, odst. 1, části. 1. bodu b) vyhlášky č. 500/2006 Sb. Střížov zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 1. března 2012 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracoval: Mgr. Pavel Hrala, kontakt: Pavel Hrala, tel.: 222

Více

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření C. STRATEGICKÁ ČÁST 5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření Tato kapitola představuje klíčovou část strategické části SCLLD MAS ORLICKO. V celém procesu zpracování SCLLD se zaměřuje

Více

Výroční zpráva MAS Znojemské vinařství, o.s. za rok 2010

Výroční zpráva MAS Znojemské vinařství, o.s. za rok 2010 Impulsy pro novou kvalitu života na venkově SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ - EVROPSKÝM FONDEM PRO ROZVOJ VENKOVA: EVROPA INVESTUJE DO VENKOVSKÝCH OBLASTÍ 1 Obsah Úvodní slovo... 3 Základní údaje... 4

Více

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období 2014 2020. Strategická část

Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období 2014 2020. Strategická část Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Stolové hory pro období 2014 2020 Strategická část 1 2 Obsah 1 Definování vize a principů dodržovaných při realizaci strategie... 5 2

Více

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY samostatná příloha AKČNÍ PLÁN 2008 Akční plán mikroregionu Frýdlantsko - Beskydy část A dle tématického zaměření projektů Problémový okruh SPOLEČNOST

Více

Střednědobé hodnocení Strategického plánu LEADER

Střednědobé hodnocení Strategického plánu LEADER Střednědobé hodnocení Strategického plánu LEADER 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Obsah Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje

Více

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prioritní osy ROP Jihovýchod Prioritní

Více

Zpráva o uplatňování územního plánu Vysoká Srbská. jejíž součástí je návrh zadání změny č. 1 územního plánu Vysoká Srbská

Zpráva o uplatňování územního plánu Vysoká Srbská. jejíž součástí je návrh zadání změny č. 1 územního plánu Vysoká Srbská Zpráva o uplatňování územního plánu Vysoká Srbská jejíž součástí je návrh zadání změny č. 1 územního plánu Vysoká Srbská Návrh určený ke konzultaci dotčenými orgány a Krajským úřadem Královéhradeckého

Více

Rozvoj venkovských oblastí na Vysočině. Magdaléna Svatoňová

Rozvoj venkovských oblastí na Vysočině. Magdaléna Svatoňová Rozvoj venkovských oblastí na Vysočině Jak podpořit rozvoj regionu? Vše začalo schválením programu rozvoje kraje Nově založené regiony si do vínku vetkly starost o rozvoj svého území. Program rozvoje kraje

Více

Program rozvoje města Hlinska - katalog projektů aktualizace 2013. Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 2013

Program rozvoje města Hlinska - katalog projektů aktualizace 2013. Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 2013 aktualizace 213 Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 213 Projekt čís. - investor město nebo jiný investor PRMH před aktualizací 213 PRMH po aktualizaci 213 M - 4 Průmyslová zóna

Více

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova

ANALÝZA SWOT. Datum: rok 2015. Strategický plán rozvoje města Trutnova ANALÝZA SWOT Zadavatel: Zpracovatel: Město Trutnov Berman Group s.r.o. Datum: rok 2015 Strategický plán rozvoje města Trutnova 2 Analýza SWOT Dne 8. července 2015 proběhlo jednání pracovní skupiny zaměřená

Více

Krchleby. Slabá stránka: Zhoršená kvalita ovzduší vzhledem k existenci stacionárních zdrojů znečištění ovzduší (příznivé životní prostředí)

Krchleby. Slabá stránka: Zhoršená kvalita ovzduší vzhledem k existenci stacionárních zdrojů znečištění ovzduší (příznivé životní prostředí) Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Příloha č. 7 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie 1. Dotazníkové šetření

Příloha č. 7 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie 1. Dotazníkové šetření Příloha č. 7 Popis postupu zapojení komunity do vypracování strategie Zapojení komunity probíhalo ve dvou vlnách. První proběhla v roce 2013 dotazníkové šetření a kulaté stoly ve dvou největších obcích

Více

Litohoř - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce

Litohoř - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce Litohoř - aktualizace rozboru udržitelného rozvoje území obce zpracovaná v souladu s ustveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 3. úplné aktualizace územně analytických podkladů

Více

Velké Hostěrádky. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území

Velké Hostěrádky. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území Velké Hostěrádky Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

Šumvald. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území sse/zus - Stará ekologická zátěž zatěžuje zastavěné území

Šumvald. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území sse/zus - Stará ekologická zátěž zatěžuje zastavěné území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Dokument je zpracován na období 2015 až 2024

Dokument je zpracován na období 2015 až 2024 Strategie území správního obvodu ORP Varnsdorf v oblasti předškolní výchovy a základního školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství a cestovního ruchu Dokument je zpracován na období 2015 až

Více

Strategický plán obce Chýně

Strategický plán obce Chýně 1.12.2015 Strategický plán obce Chýně Karel Tichý, DiS ASISTENČNÍ CENTRTUM MOST Obsah Popis výchozího stavu a mikroregionu... 2 Základní údaje o obci Chýně... 2 Demografická situace... 3 Shrnutí... 6 Ekonomika

Více

II. VÝZVA MAS HRADECKÝ VENKOV O. P. S. číslo výzvy 2010/1

II. VÝZVA MAS HRADECKÝ VENKOV O. P. S. číslo výzvy 2010/1 MAS Hradecký venkov o.p.s. Husovo nám. 83, 503 15 Nechanice www.hradeckyvenkov.cz IČO: 275 17 730 Místní akční skupina Hradecký venkov o.p.s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem Leader Místní akční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 Úvod Rok 2008 byl pro naše sdružení důležitým ve smyslu schválení našeho Strategického plánu Leader s názvem Nejen společná řeka. Sdružení začalo plně fungovat od 1.7.2008 kdy

Více

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY NAD ORLICÍ

NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY NAD ORLICÍ NÁVRH ZPRÁVY O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY NAD ORLICÍ za období 01/2012 05/2016 Návrh zprávy o uplatňování územního plánu podle 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ÚAP ORP Telč, 3. úplná aktualizace (2014)

ÚAP ORP Telč, 3. úplná aktualizace (2014) OBEC: BOROVNÁ Základní identifikace řešeného území : Status: Obec částí obce: 1 ZUJ (kód obce): 587 184 NUTS 4 CZ0632 - Jihlava NUTS3: CZ063 - Vysočina NUTS2: CZ06 - Jihovýchod Obec s pověřeným obecním

Více

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika

Zliv Základní informace Zliv 1421 ha 3635 256 obyv/km2 3718 261 obyv/km2 Město Zliv Charakteristika Zliv zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností České Budějovice. Vybavenost obce Požární

Více

Integrovaná strategie území pro období 2014 2020 Analytická část

Integrovaná strategie území pro období 2014 2020 Analytická část Integrovaná strategie území pro období 2014 2020 Analytická část MAS Království Jestřebí hory, o.p.s. Duben 2014 (1. VERZE K PŘIPOMÍNKOVÁNÍ) Zpracovatel: DRAG s.r.o., Trutnov 1 Vyhodnocení stavu území...

Více

Akční plán regionu Zábřežsko 2007-2013

Akční plán regionu Zábřežsko 2007-2013 Akční plán regionu Zábřežsko 2007-2013 AKTUALIZACE LISTOPAD 2008 Aktivita / Projekt Prioritní osa č.1 Životní prostředí Téma 1.1. Ochrana životního prostředí Nositel projektu Finanční náročnost (v tis.kč)

Více

Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014

Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014 Veřejné projednání strategie MAS na období 2014 2020 24.10.2014 Zhodnocení uplynulého období Priority MAS Valašská tradiční vesnice pohoda života na Valašsku a pohoda při trávení volného času. Zvýšení

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

Pokyny pro žadatele o dotaci z PRV v rámci 9. výzvy

Pokyny pro žadatele o dotaci z PRV v rámci 9. výzvy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Tento projekt je financován Evropskou unií Pokyny pro žadatele o dotaci z PRV v rámci 9. výzvy Realizace projektů v

Více

Projektový list pro výběr pilotního projektu

Projektový list pro výběr pilotního projektu Projektový list pro výběr pilotního projektu Předkladatel projektu Právní forma předkladatele projektu Město Žamberk obec IČO 279846 Sídlo Zodpovědný zástupce předkladatele projektu Telefon E-mail Hlavní

Více

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč)

II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč) II.2. Celková bilance návrhu rozpočtu JMK na rok 2013 (v tis. Kč) Položka PŘÍJMY Návrh rozpočtu na rok 2013 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 1 019 288 1112 Daň z

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Zobrazit části 1-1 Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche.Název Fiche B.2 Služby a život na venkově Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název).hlavní opatření III.

Více

SWOT analýzy města Krnova

SWOT analýzy města Krnova SWOT analýzy města Krnova Dílčí SWOT analýzy tematických oblastí jako pracovní verze formalizace socio-ekonomické analýzy města červen 2015 1 OBSAH Úvod 1 SWOT analýza oblasti Sociální prostředí a vybavenost

Více

Program rozvoje obce Lopeník. na období od 2016 do 2026

Program rozvoje obce Lopeník. na období od 2016 do 2026 Program rozvoje obce Lopeník na období od 2016 do Úvod Tento dokument má sloužit jako opora pro vedení obce i veřejnost pro budoucí rozhodování o směřování a rozvoji obce v následujících letech. Zohledňuje

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS NAD ORLICÍ, o.p.s. Číslo Fiche.Název Fiche 8 D. Lesy pro odpočinek a pro lidi Fiche opatření (dále jen Fiche) Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název).hlavní opatření II.. Název opatření

Více

Strategický plán rozvoje obce Chaloupky

Strategický plán rozvoje obce Chaloupky Strategický plán rozvoje obce Chaloupky OBSAH ÚVOD... 2 ÚVODNÍ SLOVO ZASTUPITELSTVA... 2 STRUKTURA A METODIKA STRATEGICKÉHO PLÁNU... 3 ZÁVĚRY ZE SITUAČNÍ ANALÝZY SOUČASNÉHO STAVU... 4 ZÁKLADNÍ PROFIL OBCE...

Více

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) půdy. půdy.

5. Zemědělský půdní fond a pozemky určené k plnění funkcí lesa Bilance ploch podle ČSÚ Celková výměra obce (ČSÚ, ÚAP, 2011) půdy. půdy. Brumovice Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI

MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI MALÝ PRŮVODCE VELKÝMI MOŽNOSTMI REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (ROP) MORAVSKOSLEZSKO TÉMATICKÉ OPERAČNÍ PROGRAMY PROGRAMY V RÁMCI EVROPSKÉ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAM ROZVOJE VENKOVA REGION MORAVSKOSLEZSKO

Více

Program Obnovy Venkova

Program Obnovy Venkova Program Obnovy Venkova Obec Kostelec u Heřmanova Městce Aktualizace na časové období 2016-2020 schváleno dne: usnesení č.: 1. Úvod Dosažení vzestupné tendence trvale udržitelného rozvoje venkova je hlavní

Více

s.r.o., Architektonická kancelář, Zelná 104/13, 619 00 Brno ÚZEMNÍ PLÁN VLASATICE VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ (části B, C, D, F)

s.r.o., Architektonická kancelář, Zelná 104/13, 619 00 Brno ÚZEMNÍ PLÁN VLASATICE VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ (části B, C, D, F) s.r.o., Architektonická kancelář, Zelná 104/13, 619 00 Brno ÚZEMNÍ PLÁN VLASATICE VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ (části B, C, D, F) Pořizovatel: Městský úřad Pohořelice odbor územního plánování

Více

Program obnovy venkova Královéhradeckého kraje pro období 2014 2020

Program obnovy venkova Královéhradeckého kraje pro období 2014 2020 Program obnovy venkova Královéhradeckého kraje pro období 2014 2020 září 2013 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod... 3 3 Vymezení a charakteristika venkova v rámci Královéhradeckého kraje... 4 3.1 Vymezení venkova...

Více

Příloha 11 Analýza problémů

Příloha 11 Analýza problémů Příloha 11 Analýza problémů silné stránky zatím vyhovující věková struktura obyvatel. plánování Bruntál, vrbensko, Horní Benešov existující poskytovatelé služeb, existence řady organizací věnujících se

Více

Projekt: Podpora vzniku strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS LEADER Loucko,,zs, Reg. č. CZ.1.08/3.2.00/14.

Projekt: Podpora vzniku strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS LEADER Loucko,,zs, Reg. č. CZ.1.08/3.2.00/14. Projekt: Podpora vzniku strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS LEADER Loucko,,zs, STRATEGIE KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE PRO ÚZEMÍ MAS LEADER Loucko, z. s. pro období 2014-2020

Více

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS

Obsah: Úvodem. Charakteristika společnosti. Orgány a management MAS. Přehled činností v roce 2010. Změny stanov a ve složení orgánů MAS Obsah: Úvodem Charakteristika společnosti Orgány a management MAS Přehled činností v roce 2010 Změny stanov a ve složení orgánů MAS Zpráva o hospodaření Úvodem: Rok 2010 byl pro naší MAS charakteristický

Více

PROGRAM OBNOVY VESNICE K A D O V AKTUALIZOVANÁ VERZE III

PROGRAM OBNOVY VESNICE K A D O V AKTUALIZOVANÁ VERZE III PROGRAM OBNOVY VESNICE K A D O V AKTUALIZOVANÁ VERZE III PROGRAM OBNOVY VESNICE KADOV 2015-2025 Základní verze Základní program byl zpracován a schválen v březnu 2003. Aktualizace č. I tohoto programu

Více

Program rozvoje obce Ptýrov. na období od 2015 do 2020

Program rozvoje obce Ptýrov. na období od 2015 do 2020 Program rozvoje obce Ptýrov na období od 2015 do 2020 Úvod Dokument Program rozvoje obce Ptýrov je zpracován na základě požadavku zpracování komplexního rozvojového dokumentu pro návrh rozvojových projektů

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Sokolovsko o. p. s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 3 Kulturní dědictví a tradice našeho venkova Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření III.

Více