Boletické panely řešení havarijního stavu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Boletické panely řešení havarijního stavu"

Transkript

1 Boletické panely řešení havarijního stavu Akce: Stavební úpravy internátu ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči, Plzeň Místo: Nad Týnce 38, 3 00 Plzeň Kraj: Plzeňský Stavebník: ZŠ a MŠ pro zrakově postižené a vady řeči, Lazaretní 5, 3 00 Plzeň IČ eail: zrak@volny.cz Datová schránka ID: 5e7fdqz Zodpovědný projektant: Ing. Václav Petráš, Buková 7, 33 5 Merklín Mobil , e-ail: v.petras@eail.cz, IČ: 68 7 Druh dokuentace: pro stavební řízení Datu: únor 0 Arch. číslo: 0/I/3-PD SP Číslo: Paré: stavebník Ing. Václav Petráš.... Autorizovaný inženýr pro pození stavby, Autorizovaný inženýr pro požární bezpečnost staveb, ČKAIT č Strana / Celke stran /3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

2 A/ Úvod Předěte úprav na objektu internátu Nad Týnce 38 v Plzni, bude řešení havarijního stavu t.zv Boletických panelů. Viz obr. č.,,3. br. č. Boletický panel na vstupní průčelí br. č. Boletický panel na boční fasádě br. č.3 Boletický panel na zadní fasádě Strana / Celke stran /3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

3 B/ becný popis Boletických panelů pláštění s použití skleněných výplní v pásech ezi okny v jednotlivých polích prožívalo největší konjunkturu v druhé polovině 70. let jako odlišný architektonický přístup k řešení fasády a oderní prvek tehdejší architektury a přežilo až do cca poloviny 80.let inulého století. becně používaný a zažitý název Boletický panel, kontrastuje s převažující šedou onotónní a iniálně dělenou plochou železobetonových panelových stěnových technologií. Boletické panely byly ponejvíce užívány na objekty občanské vybavenosti po celé úzeí tehdejšího Československa. V době vzniku konstrukce se nikdo podrobně nezabýval trvanlivosti či životností těchto částí staveb, které v konečné důsledku ovlivňují stavbu jako celek. Jední z ála pozitivních přínosů Boletických panelů je bezesporu přínos pro architekturu i přes to, že odul 50, 90 ev.0 ezi ráovou nosnou konstrukcí nepřinesl výraznou variabilitu výplní v kontrastu průhledné a neprůhledné části. Přes to je to odvážný pokus o řešení strohé unifority tehdejšího stavebnictví. Tí ale výčet skroných výhod končí. Mezi největší nedostatky se bezesporu řadí io jiné dožívající skleněné výplně s hliníkovýi upevňovacíi prvky, které v současnosti vedou k noha havarijní případů. Další výrazný nedostatke jsou značné ztráty tepla z důvodu nekvalitních, nedostatečných a chybně aplikovaných či zcela chybějících tepelných izolací. Množství nedořešených detailů či chybně zpracovaných detailů vedoucí k tvorbě tepelných ostů, zatékání, netěsnoste pláště a tí i k důsledků jako je rychlejší degradace konstrukce, chybějící tepelná pohoda, kondenzace vlhkosti, škodá ze zatečení, statický poruchá apod. Z hlediska zdravotního je to pak tvorba plísní, alergie a v neposlední řadě i rizika s uvolňování azbestových vláken, která byla používána v tzv. osinkoceentových deskách jako součást Boletických panelů. C/ V ráci úprav bude řešeno (cíle): dstranění rizika z azbestových vláken v Boletických panelech konzervace dstranění obecných zdravotních rizik dstranění netěsností lehkého pláště - použití ETICS dstranění padání skleněných výplní Boletických panelů - odstranění Zlepšení tepelně izolačních vlastností zateplení použití ETICS dstranění zatékání a důsledků s tí spojených prava poškozených částí Strana / Celke stran 3/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

4 D/ Popis současného stavu: V současné době došlo již k několikátéu odpadnutí skleněné výplňové desky Boletického panelu u vstupu do objektu a riziko padání hrozí dále. Dále dochází k častéu průniku srážkové vody, zejéna při hnané dešti netěsnosti pláště. Průnik vody a kondenzát vlive chybné realizace již v době výstavby narušuje izolační, výplňové ateriály i saotnou konstrukci. Na základě sond bylo zjištěno, že zcela chybí parotěsné zábrany i pojistné izolace, tj. dochází ke kondenzaci vodní páry uvnitř konstrukce a plášť je netěsný, což je vníáno již při írné větru. V částech konstrukce dokonce chybí tepelná izolace nebo je v nedostatečné tloušťce a chybně aplikovaná viz. sondy a terosníek obr.č. a 5. Toto á za následek i neúěrné tepelné ztráty a extréní náklady na vytápění. E/ Posouzení: E/ Posouzení diagnostickýi etodai: Pro saotné posouzení bylo použito j. terokaery (terografie). Infračervená terografie je vědní obor, který se zabývá analýzou rozložení teplotního pole na povrchu tělesa a to bezkontaktní způsobe. Úkole terografie je analýza infračervené energie vyzařované tělese. Terografický ěřicí systée lze zobrazit teplotní pole ěřeného objektu, ale pouze na jeho povrchu. bor terografie se v širší ěřítku rozvinul společně s rozšíření infračervených kaer, pro které se obecně vžilo slovo terovizní kaera, resp. terovize resp. terokaera. Terokaera by se dala přirovnat k "obyčejnéu" digitálníu fotoaparátu. Na rozdíl od něj uí terokaera kroě viditelného světla (vlnová délka 50 n 750 n) sníat také infračervené záření (IR-A 7 μ - μ). Na základě inforace o nožství eitovaného infračerveného záření, terokaera autoaticky dopočítává teplotu povrchu sníaných ateriálů. I tak je třeba zdůraznit, že priární účele terokaery není ěření teplot, ale zobrazení rozložení tepelného pole. Jinýi slovy nejde ani tak o to, jaká je teplota v bodech A a B, ale o to, jak se teplota v bodě A liší od teploty v bodě B. Terokaerou bylo zjištěno, že plochy na fasádě na kterých byl uplatněn lehký obvodový plášť, t.zv Boletický panel vykazuje extréní úniky tepla. Příčinu je ožno nalézt v nedbalosti již při saotné výstavbě objektu a dále pak v důsledku ztráty izolačních schopností u použitého ateriálu v době výstavby. Tyto úniky jsou patrné na doložené terosníku a jsou znázorněny odstíny červených barev viz. br.. Strana / Celke stran /3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

5 br. č. Boletický panel na vstupní průčelí - terosníek br. č.5 Boletický panel z interiéru po odkrytí - sonda Strana / Celke stran 5/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

6 br. č.6 Boletický panel interiér - opláštění E/ Posouzení výpočte: Stávající stav Výpočet je proveden podle ČSN :0 a ČSN EN IS 696:008 S - skladba pro variantu - stávající stav Stěna - vnější Poznáka: Boletický panel. Podínky pro hodnocení konstrukce: Výpočet je proveden pro θai = θi + Δθai = 0,0 + = C θai= C φi,r=5% Rsi=0,30 K/W pdi= 368Pa θse=- C φse=8,0% Rse=0,00 K/W pdse=39pa Pro výpočet šíření vlhkosti je Rsi = 0,50 K/W p"di= 87Pa p"dse=65pa. Norové a charakteristické hodnoty fyzikálních veličin ateriálů a č.v. Položka Položka KC ČSN Materiál r c kg/3 J/(kg K) k lk lp W/( K) W/( K) ZTM Zw Desky dřevovlák. lis. (600) ,0 0,0 00 0,0 0,30 0, Minerální vlna MVV lis. (350) ,0 3, Azbestoceent ,0 30,0 00 0,0 0,50 0, ,0 3,000 ZTM - činitel tepelných ostů; koriguje součinitel teplené vodivosti o vliv kotvení, přerušení izolační vrstvy krokvei, ráovou konstrukcí atp. Strana / Celke stran 6/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace. z z3 3,0

7 .3 Vypočítané hodnoty č.v. 3 5 Položka KC Materiál Vr Desky dřevovlák. lis. (600) Minerální vlna MVV lis. (350) Azbestoceent 5 d l W/( K) 0,30 6a lekv W/( K) 0,30 0,50 0,50 7 R K/W 0,077 0,370 0,80 0,0 0,80 8 qs C 6,3 3,5 0,0-6,6-7,0 7b vyp 0,0 0,3 30,0 0,3 9 Zp 0-9 /s 6 0,53 8,3 Korekce součinitele prostupu tepla (podle ČSN , TNI a 30) DU = 0,50 W/( K) - základní vrstvy - vrstvy stávajícího stavu konstrukce S - skladba pro variantu - stávající stav Součinitel prostupu teplau=,6w/ ( K)Celková ěrná hotnost=,kg/ Tepelný odpor R dpor při prostupu tepla RT = 0,988 K/W Difuzní odpor Zp = 9,93 09 /s = 0,88 K/W Teplota rosného bodu qw =,6 C. Průběh teploty v konstrukci 6,3 C 3,5 C -0,0 C -6,6 C -7,0 C qse -3,5 C qsi Průběh tlaku vodních par pdx a p"dxv konstrukci Tlak par AB 500 Pa 750 Pa 375 Pa Zp pd ZpA =,6 09 /s ZpB =,6 09 /s p"d A = 60 B = 60 Strana / Celke stran 7/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace. 0 pd Pa

8 Závěr posouzení stávajícího stavu Součinitel prostupu tepla konstrukce nesplňuje požadavek na UN a Urec U =,673 W/( K); Zaokrouhleno: U =,6 W/( K); požadovaný UN = 0,30 W/( K); doporučený Urec = 0,0 W/ ( K) Korekce součinitele prostupu tepla (podle ČSN , TNI a 30) DU = 0,5 W/( K) Teplotní faktor vnitřního povrchu: frsi,cr = 0,793; frsi = 0,868 vyhovuje Roční nožství zkondenzované páry (kg/) Mc =,86 > - konstrukce nevyhovuje Roční bilance zkondenzované páry Mc - Mev = -,869 kg/ - konstrukce vyhovuje Konstrukce nevyhovuje. F/ Návrh řešení: Výpočet je proveden podle ČSN :0 a ČSN EN IS 696:008 S - skladba pro variantu - navrhovaná úprava Stěna - vnější. Podínky pro hodnocení konstrukce: Výpočet je proveden pro qai = qi + Dqai = 0,0 + = C = qai qse = - C jse = 8,0 % Rse = 0,00 K/W C pdse = 39 Pa p"dse = 65 Pa 7a k 8 lk 9 lp W/( K) W/( K) Pro výpočet šíření vlhkosti je Rsi = 0,50 K/Wji,r. Norové a charakteristické hodnoty fyzikálních veličin ateriálů č.v. Položka 3 Položka KC ČSN Materiál 5 r 6 c kg/3 J/(kg K) 7 0 ZTM Zw 5-6 KD dispezní oítka , arovací tkanina , M, arovací tel , penetrační nátěr , Desky dřevovlák. lis. (600) ,0 0,0 00 0,0 0,30 0, Minerální vlna MVV lis. (350) ,0 3, Azbestoceent ,0 30,0 00 0,0 0,50 0, ,0 3, a-0..3 Třísková deska lisovaná (600)* ,30 0, M, arovací tel , des. z in. vláken (0-00) ,0, M, arovací tel , arovací tkanina , penetrační nátěr , SH silikonová oítka ,0 00 ZTM - činitel tepelných ostů; koriguje součinitel teplené vodivosti o vliv kotvení, přerušení izolační vrstvy krokvei, ráovou konstrukcí atp. Strana / Celke stran 8/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace. z 3 z3 3,0

9 .3 Vypočítané hodnoty č.v Položka KC a Materiál Vr KD dispezní oítka arovací tkanina 86M, arovací tel penetrační nátěr Desky dřevovlák. lis. (600) Minerální vlna MVV lis. (350) Azbestoceent Třísková deska lisovaná (600)* 86M, arovací tel des. z in. vláken (0-00) 86M, arovací tel arovací tkanina penetrační nátěr SH silikonová oítka 5 d,50 8, ,00,00 0 0,00 6 l W/( K) 0,30 6a lekv W/( K) 0,30 0,50 0,50 0,0 0,0 7 R K/W 0 0,00 0 0,077 0,370 0,80 0,0 0,80 0, , qs C 9,9 9,9 9,9 9,8 9,8 9, 6,0,,3,8,,0 -,6 -,6 -,6 -,6 7b vyp 6 0,0 0,3 30,0 0,3,7 6 9 Zp 0-9 /s,0, 0,7 6 0,53 8,3 3,9 6,8,33 0,03 0,7 0,53 Korekce součinitele prostupu tepla (podle ČSN , TNI a 30) DU = 0 W/( K) - základní vrstvy - vrstvy stávajícího stavu konstrukce - přidané vrstvy - vrstvy přidané ke stávající konstrukci U ateriálů vybraných z ČSN :005, je tepelná vodivost vrstev přepočítávána na vliv vlhkosti podle článku 5.. uvedené nory. To ůže způsobit, že po zaizolování konstrukce se zění hodnota lekv u vrstev na vnitřní líci konstrukce. S - skladba pro variantu - navrhovaná úprava Součinitel prostupu tepla Tepelný odpor dpor při prostupu tepla Difuzní odpor U R = 0,87 =,03 W/( K) K/W Celková ěrná hotnost Teplota rosného bodu = 70,3 kg/ qw =,6 C RT =,3 K/W Zp = 6 09 /s. Průběh teploty v konstrukci qsi qse 9,9 C 9,9 C 9,9 C 9,8 C 9,8 C 9, C 6,0 C, C,3 C,8 C, C,0 C -,6 C -,6 C -,6 C -,6 C -,7 C Strana / Celke stran 9/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace. 0 pd Pa

10 .5 Průběh tlaku vodních par pdx a p"dxv konstrukci Tlak par AB 00 Pa 00 Pa 550 Pa Zp pd p"d ZpA = 9,0 09 /s ZpB = 9,0 09 /s A = 60 B = 60 Závěr návrh řešení Součinitel prostupu tepla konstrukce splňuje požadavek na UN U = 0,8736 W/( K); Zaokrouhleno: U = 0,9 W/( K); požadovaný UN = 0,30 W/( K); doporučený Urec = 0,0 W/ ( K) Korekce součinitele prostupu tepla (podle ČSN , TNI a 30) DU = W/( K) Teplotní faktor vnitřního povrchu: frsi,cr = 0,793; frsi = 0,969 vyhovuje Roční nožství zkondenzované páry (kg/) Mc = 0,08 < 0,00 - konstrukce vyhovuje Roční bilance zkondenzované páry Mc - Mev = -,756 kg/ - konstrukce vyhovuje G/ Popis prováděných prací: Provede se opatrné vyjutí havarijních skleněných výplní, Al lišt a ostatních klepířských prvků. Následuje kontrola stavu ocelového ráu Boletického panelu, dle předběžných sond je nosný rá bez výraznějších probléů. Pakliže se narazí při odkrývání na ísto s poškození, bude provedena oprava- echanický zpevnění (prošroubování) bude přizván projektant a o konečné řešení se vyhotoví zápis. Na stávající rá se přišroubuje ušlechtilýi šrouby vyrovnávací deska Cetris ev. SB a na takto připravený podklad se bude aplikovat ucelený kontaktní zateplovací systé. Z interiérové strany se podklad sjednotí penetrací, vyrovná se v ploše stěrkování disperzní stěrkou, dále se váčkne do telu arovací vrstva a přetelí. Na takto připravený zakonzervovaný panel se aplikuje penetrace a dále disperzní tenkovrstvá oítka zr. -,5 s nátěre. ítka i stěrka usí být na bázi disperze, neboť suplují parozábranu. Strana / Celke stran 0/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

11 H/ Výkaz výěr Zateplení obvodové stěny -Boletické panely- Lazaretní škola Zateplení plochy - produkt MV Fasádní MV - tl.c Lepící tel Capatect ZF 690, pastózní Výztužová tkanina Arovací tel Capatect Talířová hoždinka Penetrace pod oítku Capatect Silikonová oítka SH ; zrno:, odstín:probarvená Zateplení ostění Fasádní MV - tl. c Lepící tel Capatect ZF 690, pastózní Výztužová tkanina Arovací tel Capatect Penetrace pod oítku Capatect Silikonová oítka SH ; zrno:, odstín:probarvená Doplňky - produkt Rohová lišta Al s tkaninou APU lišta Soklová lišta: šíře 0 Montáž Zateplení plochy Zateplení ostění Rohová lišta Al s tkaninou APU lišta Soklová lišta: š 0; vč. spoj. MT Klepířské prvky Deontáž stávajících parapetů Dodávka a ontáž parapetů vč. bočnic Pz. Plech barvený Úprava atikového plechu - prodloužení D +M - stříška nad vstupe - Pz. Plech barvený statní práce Penetrace před lepení MV - zpevnění podkladu Vyspravení pod parapety - MV Deontáž výplňového skla Deontáž přítlačných lišt kce Lešení Montáž Pronáje ěsíc Deontáž Doprava , Strana / Celke stran /3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

12 Vnitřní úpravy Penetrace Capatect LF Arovací tel 86M Výztužová tkanina Penetrace pod oítku Capatect ítka disperzní KD, zrno Montáž systéu Lišta rohová s tkaninou na nadpraží Ukončující lišta u podlahy Zakrytí vniřní ezi výplněi ( karton, plast, hliník) Poocné lešení statní náklady Přenos hot a kapacit Skládkovné, úklid,zakrývací MT I/ dhad nákladů Náklady na stavební úpravy budou do Kč bez DPH. J/ Při uvedené činnosti se předpokládá vznik následujícího odpadu: kód název kategorie 5000 Železné kovy 5000 Neželezné kovy 5000 Sěs kovů Kabely a vodiče Plasty Sklo 5000 Keraické ateriály dpady jinak blíže neurčené 500 Papírové a lepenkové obaly 500 Plastové obaly 5003 Dřevěné obaly 700 Dřevo Strana / Celke stran /3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

13 K/ Závěr Při dodržení výše uvedených zásad odpadá riziko anipulace, zásahu, nakládání apod. s ateriály obsahujícíi azbestová vlákna, neboť při navržené postupu není potřeba jakýkoliv zásah do ateriálů obsahující azbest (tj.řezání, vrtání, deontáže apod.). Tyto ateriály zůstanou zakonzervovány uvnitř konstrukce bez ožnosti uvolňování vláken. Dále se odstraní riziko padání skleněných výplní, provede se zateplení částí s Boletickýi panely, které představují největší ztráty tepla z objektu na současné požadavky, odstraní se zatékání do v současnosti dosluhujícího opláštění a tí i rizika statická a hygienická. Ing. Václav Petráš.... Autorizovaný inženýr pro pození stavby, Autorizovaný inženýr pro požární bezpečnost staveb, ČKAIT č Strana / Celke stran 3/3 V souladu se zákone č.360/99 Sb., o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů 3 odst. 3 je tento dokuent platný pouze s vlastnoruční podpise a otiske razítka se státní znake. Projektant si vyhrazuje plné právo na autorský dozor a na autorská práva k této dokuentaci! Veškeré úpravy, zěny, doplňky apod. jsou vázány na výhradně písený souhlas zpracovatele dokuentace.

TOB v PROTECH spol. s r.o ARCHEKTA-Ing.Mikovčák - Čadca Datum tisku: MŠ Krasno 2015.TOB 0,18 0,18. Upas,20,h = Upas,h =

TOB v PROTECH spol. s r.o ARCHEKTA-Ing.Mikovčák - Čadca Datum tisku: MŠ Krasno 2015.TOB 0,18 0,18. Upas,20,h = Upas,h = Tepelný odpor, teplota rosného bodu a průběh kondenzace. Stavba: MŠ Krasno Místo: Zadavatel: Zpracovatel: Zakázka: Archiv: Projektant: E-mail: Datum: Telefon:..0 Výpočet je proveden dle STN 00:00 SCH -

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI Vypracováno ČEZ Teplárenská, a.s., pro Společenství vlastníků - Trnovanská 1320 30, Teplice Adresa objektu: Trnovanská 1320/47, Trnovany, 415 01 Teplice Vypracoval: Vít Klein,

Více

Podíl dodané energie připadající na [%]: Větrání 0,0 29.08.2022. Jméno a příjmení : Ing. Pavel Šíp, CSc. Osvědčení č. : 0256

Podíl dodané energie připadající na [%]: Větrání 0,0 29.08.2022. Jméno a příjmení : Ing. Pavel Šíp, CSc. Osvědčení č. : 0256 Průkaz energetické náročnosti budovy Zakázka: ČERNOKOSTELECKÁ F HodBud v.3.5.6 0 PROTECH, s.r.o. Nový Bor PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Typ budovy, ístní označení: BD - Bytový dů Adresa budovy:

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (PENB) BYTOVÝ DŮM Pod Kavalírkou 298/8, Praha 5 - Košíře

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (PENB) BYTOVÝ DŮM Pod Kavalírkou 298/8, Praha 5 - Košíře PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (PENB) DLE VYHLÁŠKY 78/3 Sb. O ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV BYTOVÝ DŮM Pod Kavalírkou 98/8, Praha 5 - Košíře Investor: Společenství pro dům Pod Kavalírkou 98/8 Pod

Více

TOB v PROTECH spol. s r.o Pavel Nosek - Kaplice Datum tisku: DP_RDlow-energy. 6 c J/(kg K) 5 ρ kg/m 3.

TOB v PROTECH spol. s r.o Pavel Nosek - Kaplice Datum tisku: DP_RDlow-energy. 6 c J/(kg K) 5 ρ kg/m 3. TOB v... POTECH spol. s r.o. 00 - Pavel Nosek - Kaplice Datum tisku:..0 Tepelný odpor, teplota rosného bodu a průběh kondenzace. Stavba: Místo: Zpracovatel: odinný dům Kaplice Zadavatel: Zakázka: Projektant:

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy

Průkaz energetické náročnosti budovy Průkaz energetické náročnosti budovy Dle zák. 406/2000 Sb. A vyhl. 78/2013 Sb. AKCE : Prodej RD Knínice 212 679 34 Knínice VLASTNÍK : Marta Zamykalová Knínice 212 679 34 Knínice OBJEDNATEL : Marta Zamykalová

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

Oprava a modernizace bytového domu Odborný posudek revize č.1 Václava Klementa 336, Mladá Boleslav

Oprava a modernizace bytového domu Odborný posudek revize č.1 Václava Klementa 336, Mladá Boleslav Obsah: Úvod... 1 Identifikační údaje... 1 Seznam podkladů... 2 Tepelné technické posouzení... 3 Energetické vlastnosti objektu... 10 Závěr... 11 Příloha č.1: Tepelně technické posouzení konstrukcí obálky

Více

POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU č. PKO-14-007

POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU č. PKO-14-007 CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Oznámený subjekt 1390; 102 00 Praha 10 Hostivař, Pražská 16 / 810 Certifikační orgán 3048 POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU

Více

666,7 795,3. Neobnovitelná primární energie (Vliv provozu budovy na životní prostředí) Celková dodaná energie (Energie na vstupu do budovy)

666,7 795,3. Neobnovitelná primární energie (Vliv provozu budovy na životní prostředí) Celková dodaná energie (Energie na vstupu do budovy) vydaný podle zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, a vyhlášky č. 78/2013 Sb., o energetické náročnosti budov Ulice, číslo: Přízřenická 1022, 1023, 1024 PSČ, místo: 66442, Modřice Typ budovy: Bytový

Více

Zadavatel: Jócsik Group Ing. Milan Toman 0,18 0,18. Upas,20,h = Upas,h = Upas,20,d = Upas,d = Pa 139 Pa. pdi = pdse =

Zadavatel: Jócsik Group Ing. Milan Toman 0,18 0,18. Upas,20,h = Upas,h = Upas,20,d = Upas,d = Pa 139 Pa. pdi = pdse = Posouzní konstruk podl ČSN -: TOB v... PROTECH spol. s r.o. Datum tisku:.. - Ing.Milan Toman - Plzň Tplný odpor, tplota rosného bodu a průběh kondnza. Stavba: Místo: Zpraovatl: Zakázka: Projktant: E-mail:

Více

PŘÍLOHA TECHNICKÉ DOKUMENTACE K ZATEPLENÍ

PŘÍLOHA TECHNICKÉ DOKUMENTACE K ZATEPLENÍ PŘÍLOHA TECHNICKÉ DOKUMENTACE K ZATEPLENÍ PROTOKOL ČÍSLO: 34 ZPRACOVÁN DNE: 22.08.2012 ZADAVATEL Jméno a příjmení: Stanislav Kolář Telefon: 724 456 789 E-mail: kolar@seznam.cz Ulice: Průběžná, 123 Město,

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY A ENERGETICKÝ ŠTÍTEK OBÁLKY BUDOVY

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY A ENERGETICKÝ ŠTÍTEK OBÁLKY BUDOVY www.budovyprukaz.cz PRŮKAZ NRGTICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY A NRGTICKÝ ŠTÍTK OBÁLKY BUDOVY RD Na Svahu 74, 35707 Oloví PODL VYHLÁŠKY 48/007 A ČSN 73 0540:0 www.budovyprukaz.cz Ing.arch. Petr Kvasnička Projektová

Více

Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci

Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci Zakázka číslo: 2015-1201-TT Tepelnětechnický výpočet kondenzace vodní páry v konstrukci Bytový dům Kozlovská 49, 51 750 02 Přerov Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu č.p. 2828 a 2829 v Přerově

Více

Termografická diagnostika pláště objektu

Termografická diagnostika pláště objektu Termografická diagnostika pláště objektu Firma AFCITYPLAN s.r.o. Jindřišská 17 Praha 1 Zkušební technik: Ing. Daniel Bubenko Telefon: EMail: +420 739 057 826 daniel.bubenko@afconsult. com Přístroj TESTO

Více

TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem

TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem ZÁKLADNÍ ÚDAJE Identifikační údaje o budově Název budovy: BD Ulice: Družstevní 279 PSČ: 26101 Město: Příbram Stručný popis budovy

Více

SCHEMA OBJEKTU POPIS OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům

SCHEMA OBJEKTU POPIS OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům Klasický rodinný dům pro tři až čtyři obyvatele se sedlovou střechou a obytným podkrovím. Obvodové stěny vystavěny ze škvárobetonových tvárnic tl. 300 mm, šikmá střecha zateplena mezi krokvemi. V rámci

Více

Obr. 3: Pohled na rodinný dům

Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím. Obvodové stěny jsou vystavěny z keramických tvarovek CDm tl. 375 mm, střecha je sedlová s obytným podkrovím. Střecha je sedlová a zateplena

Více

VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU

VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Notifikovaná osoba 1390; 102 21 Praha 10 Hostivař, Pražská 16 / 810 Certifikační orgán 3048 VÝSTUP Z ENERGETICKÉHO AUDITU Auditovaný objekt:

Více

TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem

TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem ZÁKLADNÍ ÚDAJE Identifikační údaje o budově Název budovy: Obecní úřad Suchonice Ulice: 29 PSČ: 78357 Město: Stručný popis budovy Seznam

Více

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Řez rodinným domem POPIS OBJEKTU

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Řez rodinným domem POPIS OBJEKTU Dvoupodlažní rodinný dům pro pětičlennou rodinu se sedlovou střechou a neobytnou půdou. Obvodové stěny vystavěny z pórobetonových tvárnic tl. 250 mm, konstrukce stropů provedena z železobetonových dutinových

Více

Zateplovací systémy Baumit. Požární bezpečnost staveb PKO č. 10-024 PKO č. 11-003

Zateplovací systémy Baumit. Požární bezpečnost staveb PKO č. 10-024 PKO č. 11-003 Zateplovací systémy Baumit Požární bezpečnost staveb PKO č. 10-024 PKO č. 11-003 www.baumit.cz duben 2011 Při provádění zateplovacích systémů je nutno dodržovat požadavky požárních norem, mimo jiné ČSN

Více

A.7.1. Tepelná technika... 6 A.7.2. Osvětlení... 7 A.7.3. Oslunění... 7 A.7.4. Akustika/hluk... 7 A.7.5. Vibrace... 7

A.7.1. Tepelná technika... 6 A.7.2. Osvětlení... 7 A.7.3. Oslunění... 7 A.7.4. Akustika/hluk... 7 A.7.5. Vibrace... 7 Α.1. Architektonické a výtvarné řešení... 2 Α.2. Materiálové řešení... 2 A.2.1. Bourací práce... 2 A.2.2. Základy... 2 A.2.3. Zdivo... 2 A.2.4. Strop... 3 A.2.5. Střecha... 3 A.2.6. Klempířské prvky...

Více

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560

STING NA s.r.o. Projekční a inženýrský atelier Kamenice 110, 547 01 Náchod tel. / fax 491 428 546 IČO 25949560 DIČ CZ25949560 ZODP. PROJEKTANT PROJEKTANT VYPRACOVAL DATUM: ŘÍJEN 2014 ING. JOSEF ŠKODA ING. MICHAL ŠKODA MIROSLAV ŠRŮTEK FORMÁT: 7x A4 STUPEŇ P.D. : DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY KRAJ: KRÁLOVÉHRADECKÝ INVESTOR:

Více

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M

Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M Z A T E P L O V A C Í S Y S T É M V N Ě J Š Í K O N T A K T N Í Z A T E P L OBECNĚ Vnější kontaktní zateplovací systém Primalex zajistí pro Váš dům snížení spotřeby energie na vytápění, případně klimatizaci

Více

Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny - Městská část Praha 22

Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny - Městská část Praha 22 A B C D OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SITUAČNÍ VÝKRESY C.4 KATASTRÁLNÍ SITUAČNÍ VÝKRES M 0 DOKUMENTACE OBJEKTŮ A TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ. 1 PŮDORYS 1NP M 2 PŮDORYS 1NP

Více

F 1.2 STATICKÉ POSOUZENÍ

F 1.2 STATICKÉ POSOUZENÍ zak. č.47/4/2012 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO F 1.2 STATICKÉ POSOUZENÍ Název stavby: Dům č.p. 72 ulice Jiřího Trnky Výměna oken, zateplení fasády Místo stavby: ulice Jiřího Trnky č.p. 72 738

Více

D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení

D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení Zakázka číslo: 2014-002160-RT D.1.3. Technická zpráva požárně bezpečnostního řešení PROJEKT SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI OBJEKTU, Dokumentace pro provedení stavby Zateplení objektu obecního úřadu s výměnou

Více

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení

ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení ETICS technické specifikace požadavky obecná charakteristika systém nebo výrobek všeobecné podmínky pro výběrové řízení Veškeré y a výrobky uvedené v této dokumentaci jsou specifikovány s ohledem na požadované

Více

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům

SCHEMA OBJEKTU. Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům s obytným podkrovím. Obvodové stěny jsou vystavěny z pórobetonových tvárnic tl. 250mm. Střecha je sedlová se m nad krokvemi. Je provedeno fasády kontaktním zateplovacím

Více

Sanace stávajících ETICS. Ladislav Linhart

Sanace stávajících ETICS. Ladislav Linhart Sanace stávajících ETICS Ladislav Linhart CD pro Vás 2 Nejčastější typy poruch a vad Vady způsobené chybnou montáží Poruchy způsobené podkladem Napadení fasádního líce plísní Mykologický rozbor Ukázka

Více

POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU č. PKO

POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU č. PKO CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Notifikovaná osoba 1390; 102 00 Praha 10 Hostivař, Pražská 16 / 810 Certifikační orgán 3048 POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU

Více

Sv. Čech 12.02.2010. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. 0 0,00 0 0,00 0 0,00 Rozpočtové náklady v

Sv. Čech 12.02.2010. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. 0 0,00 0 0,00 0 0,00 Rozpočtové náklady v Strana 1 z 11 Název objektu EČO D Sv. Čech 12.02.2010 Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Rozpočtové náklady v A Základní rozp. náklady B Doplňkové náklady C Náklady na

Více

Dřevostavby - Rozdělení konstrukcí - Vybraná kri;cká místa. jan.kurc@knaufinsula;on.com

Dřevostavby - Rozdělení konstrukcí - Vybraná kri;cká místa. jan.kurc@knaufinsula;on.com Dřevostavby - Rozdělení konstrukcí - Vybraná kri;cká místa jan.kurc@knaufinsula;on.com Zateplená dřevostavba Prvky které zásadně ovlivňují tepelně technické vlastnos; stěn - Elementy nosných rámových konstrukcí

Více

Obr. 3: Pohled na rodinný dům

Obr. 3: Pohled na rodinný dům Samostatně stojící dvoupodlažní rodinný dům. Obvodové stěny jsou vystavěny z keramických zdících prvků tl. 365 mm, stropy provedeny z keramických tvarovek typu Hurdis. Střecha je pultová bez. Je provedeno

Více

Příloha 2 - Tepelně t echnické vlast nost i st avební konst rukce. s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y

Příloha 2 - Tepelně t echnické vlast nost i st avební konst rukce. s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y Příloha 2 - Tepelně t echnické vlast nost i st avební konst rukce l i s t o p a d 2 0 0 8 s t a v e b n í s y s t é m p r o n í

Více

Město Krnov odbor správy majetku města Hlavní náměstí 1, 794 01 Krnov. Zateplení bytového domu Albrechtická 100 D,E Krnov

Město Krnov odbor správy majetku města Hlavní náměstí 1, 794 01 Krnov. Zateplení bytového domu Albrechtická 100 D,E Krnov Výzva více zájemcům k podání nabídky na stavební práce Zateplení bytového domu Albrechtická 100 D,E Krnov Adresa pro styk s uchazeči: Město Krnov Odbor správy majetku města Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY MÍSTO STAVBY INVESTOR PROJEKTANT CHARAKTER STAVBY ZAK.ČÍSLO : 3385 : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček : 28. října

Více

CENÍK (platný od 1.1. 2008)

CENÍK (platný od 1.1. 2008) CENÍK (platný od 1.1. 2008) excel mix s cz DPH Přečtěte si užitečné rady k zateplování To asi je známé, že zateplení objektu zamezuje tepelným ztrátám a snižuje tak náklady na vytápění objektu. Správné

Více

POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU č. PKO

POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU č. PKO CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Notifikovaná osoba 1390; 102 00 Praha 10 Hostivař, Pražská 16 / 810 Certifikační orgán 3048 POŽÁRNĚ KLASIFIKAČNÍ OSVĚDČENÍ ZATEPLOVACÍHO SYSTÉMU

Více

Icynene chytrá tepelná izolace

Icynene chytrá tepelná izolace Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene šetří Vaše peníze Využití pro průmyslové objekty zateplení průmyslových a administrativních objektů zateplení novostaveb i rekonstrukcí

Více

TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ

TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ BD Obsah: 1. Zadání... 2 2. Seznam podkladů... 2 2.1. Normy a předpisy... 2 2.2. Odborný software... 2 3. Charakteristika situace... 2 4. Místní šetření... 2 5. Obecné podmínky

Více

Vnější kontaktně zateplovací systémy Termo + s.r.o. se člení na: Obvyklé složení vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS) Oblast použití

Vnější kontaktně zateplovací systémy Termo + s.r.o. se člení na: Obvyklé složení vnějších kontaktních zateplovacích systémů (ETICS) Oblast použití Firma se také zabývá zateplovacími systémy Termo+ se sídlem v Ústí nad Labem která je součástí společnosti TERMO + holding a.s., na stavebním trhu působí od roku 1993 a orientuje se výhradně na dodávky

Více

Obr. 3: Řez rodinným domem

Obr. 3: Řez rodinným domem Dvoupodlažní rodinný dům pro pětičlennou rodinu se sedlovou střechou a neobytnou půdou. Obvodové stěny vystavěny z keramických zdících prvků tl. 365 mm, stropy provedeny z keramických tvarovek typu Hurdis.

Více

Návrh skladby a tepelnětechnické posouzení střešní konstrukce

Návrh skladby a tepelnětechnické posouzení střešní konstrukce Návrh skladby a tepelnětechnické posouzení střešní konstrukce Objednatel: FYKONY spol. s r.o. Beskydská 552 741 01 Nový Jičín - Žilina Kontaktní osoba: Petr Konečný, mob.: +420 736 774 855 Objekt: Bytový

Více

Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík

Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS Ing. Vladimír Vymětalík Způsoby řešení Provedení nového ETICS na původní podkladní konstrukci po předchozí demontáži kompletního stávajícího ETICS Provedení nového

Více

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015 OBVODOVÉ KONSTRUKCE OBVODOVÉ STĚNY jednovrstvé obvodové zdivo zdivo z vrstvených tvárnic vrstvené obvodové konstrukce - kontaktní plášť - skládaný plášť bez vzduchové mezery - skládaný plášť s provětrávanou

Více

KOMPLEXNÍ POSOUZENÍ SKLADBY STAVEBNÍ KONSTRUKCE Z HLEDISKA ŠÍŘENÍ TEPLA A VODNÍ PÁRY

KOMPLEXNÍ POSOUZENÍ SKLADBY STAVEBNÍ KONSTRUKCE Z HLEDISKA ŠÍŘENÍ TEPLA A VODNÍ PÁRY KOMPLEXNÍ POSOUZENÍ SKLADBY STAVEBNÍ KONSTRUKCE Z HLEDISKA ŠÍŘENÍ TEPLA A VODNÍ PÁRY podle EN ISO 13788, EN ISO 6946, ČSN 730540 a STN 730540 Teplo 2015 obvodová stěna - Porotherm Název úlohy : Zpracovatel

Více

Posouzení stěny RD typu Okál

Posouzení stěny RD typu Okál Posouzení stěny RD typu Okál Vstupní údaje pro výpočet: Stávající skladba: Návrhová venkovní teplota Tae: -15 C Návrhová relativní vlhkost vnějšího vzduchu Fie: 84% 21 C Návrhová relativní vlhkost vnitřního

Více

Technický list ETICS. STAVO-THERM a STAVO-THERM mineral

Technický list ETICS. STAVO-THERM a STAVO-THERM mineral Technický list ETICS STAVO-THERM a STAVO-THERM mineral 1) Základní údaje Vnější tepelně izolační kompozitní systémy (ETICS) firmy STAVOPROJEKTA a.s. slouží jako vnější tepelná izolace obvodových konstrukcí

Více

KOMPLEXNÍ POSOUZENÍ SKLADBY STAVEBNÍ KONSTRUKCE Z HLEDISKA ŠÍŘENÍ TEPLA A VODNÍ PÁRY

KOMPLEXNÍ POSOUZENÍ SKLADBY STAVEBNÍ KONSTRUKCE Z HLEDISKA ŠÍŘENÍ TEPLA A VODNÍ PÁRY KOMPLEXNÍ POSOUZENÍ SKLADBY STAVEBNÍ KONSTRUKCE Z HLEDISKA ŠÍŘENÍ TEPLA A VODNÍ PÁRY podle EN ISO 13788, EN ISO 6946, ČSN 730540 a STN 730540 Teplo 2014 EDU stěna obvodová Název úlohy : Zpracovatel : Jan

Více

Město Krnov odbor správy majetku města Hlavní náměstí 1, 794 01 Krnov. Zateplení bytového domu Petrovická 21,23 Krnov

Město Krnov odbor správy majetku města Hlavní náměstí 1, 794 01 Krnov. Zateplení bytového domu Petrovická 21,23 Krnov Výzva více zájemcům k podání nabídky na stavební práce Zateplení bytového domu Petrovická 21,23 Krnov Adresa pro styk s uchazeči: Město Krnov Odbor správy majetku města Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov Pracoviště:

Více

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Jirkov, Jindřiššká - Šerchov POPIS Projekt Rekonstrukce úpravny vody Jirkov řeší novostavbu budovy vápenného hospodářství a objekt vápenné jímky. Společnost HIPOS

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664 TECHNICKÁ ZPRÁVA ke stavu střech budovy Mateřská škola Praha 4 - Libuš, K Lukám 664 Obrázek 1: Pohled na ploché střechy budovy Mateřské školy OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY: 1. Fotodokumentace 2. Schéma střech

Více

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD WWW.TPF.CZ TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY SOFTWARE. ing.

TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD WWW.TPF.CZ TECHNICKÁ PŘÍPRAVA FASÁD KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY SOFTWARE. ing. TECHNICKÁ Odborná inženýrská, projekční a poradenská kancelář v oblasti oken/dveří, lehkých obvodových plášťů (LOP) a jiných fasádních konstrukcí. KONZULTACEO U C PROJEKTY DOZORY POSUDKY VÝPOČTY NÁVRHY

Více

Technická zpráva požární ochrany

Technická zpráva požární ochrany 1 Technická zpráva požární ochrany Akce: Stavební úpravy domu č.p. 2641 2642, Kutnohorská ul., Česká Lípa zateplení obvodového pláště štítů. Investor: Okresní stavební bytové družstvo, Barvířská ul. 738,

Více

Technický list ETICS weber therm standard

Technický list ETICS weber therm standard Technický list ETICS weber therm standard 1. Popis výrobku a vymezení způsobu jeho použití ve stavbě: weber therm standard je vnější tepelně izolační kompozitní systém s omítkou s izolantem pěnového polystyrenu

Více

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá izolační pěna z Kanady, která chrání teplo Vašeho domova Co je to Icynene Icynene [:ajsinýn:] je stříkaná izolační pěna

Více

Ceník Kingspan Kooltherm 2017

Ceník Kingspan Kooltherm 2017 Izolace Druhé vydání Květen 2017 Ceník Kingspan Kooltherm 2017 VYSOCE ÚČINNÉ TEPELNĚ IZOLAČNÍ DESKY Z TUHÉ PĚNY URČENÉ PRO VŠECHNY DRUHY STAVEBNÍCH APLIKACÍ Více informací: www.kingspaninsulation.cz Obsah

Více

MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015

MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015 Technický list pro vnější tepelně izolační kompozitní systém ( ETICS ) s omítkou a s izolantem z expandovaného polystyrenu (EPS) MISTRAL TECTOTHERM EPS 2015 1) Základní údaje Vnější tepelně izolační kompozitní

Více

Nabídkový rozpočet. Sanace PD Tř.Václava Klementa 336, Mladá Boleslav - upřesnění CN 18.5.2010 Z10010. Číslo. Zakázka.

Nabídkový rozpočet. Sanace PD Tř.Václava Klementa 336, Mladá Boleslav - upřesnění CN 18.5.2010 Z10010. Číslo. Zakázka. KASTEN s.r.o. Zakázka: Z000 Sanace PD Tř.Václava Kleenta 6, Mladá Boleslav upřesnění CN 8..00 Nabídkový rozpočet Zakázka Číslo Datu vytvoření Rok Fáze zakázky Region Klasifikace Koentář k zakázce Sanace

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS

TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS Zlepšení tepelně technických vlastností ZŠ a školní družiny V Bytovkách 803, Uhříněves, okres Praha D.1.2.b TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH KOTVENÍ ETICS V Praze 09.2014 Ing. Miroslav Zimmer Obsah A PODKLADY...

Více

Návrh skladby a koncepce sanace teras

Návrh skladby a koncepce sanace teras Návrh skladby a koncepce sanace teras Bytový dům Kamýcká 247/4d 160 00 Praha - Sedlec Zpracováno v období: Březen 2016 Návrh skladby a koncepce sanace střešního pláště Strana 1/8 OBSAH 1. VŠEOBECNĚ...

Více

Posouzení konstrukce podle ČS :2007 TOB v PROTECH, s.r.o. Nový Bor Datum tisku:

Posouzení konstrukce podle ČS :2007 TOB v PROTECH, s.r.o. Nový Bor Datum tisku: Posouzení konstrukce podle ČS 050-:00 TOB v...0 00 POTECH, s.r.o. Nový Bor 080 - Ing.Petr Vostal - Třebíč Datum tisku:..009 Tepelný odpor, teplota rosného bodu a průběh kondenzace. Firma: Stavba: Místo:

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY D.1.3 POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ZPRACOVAL : PROJEKTANT : Ing. Iveta Charousková, Počerny 124, 360 17 Karlovy Vary osvědčení o autorizaci v oboru požární bezpečnost staveb č. 8488 Projektová kancelář

Více

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek

DOKUMENTACE. ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ. Mandysova Hradec Králové. Vlastníci bytových jednotek DOKUMENTACE NÁZEV AKCE : ZASKLÍVACÍ SYSTÉM : OBJEKT : INVESTOR : ZASKLENÍ LODŽIÍ (panelový obytný objekt typu T-06B) THERMALUX BEZRÁMOVÝ Mandysova 1301 1308 Hradec Králové Vlastníci bytových jednotek ZHOTOVITEL

Více

Protokol termografického měření

Protokol termografického měření Prokop Dolanský Chodovecké nám. 353/6, 141 00 Praha 4 www.termorevize.cz dolansky@termorevize.cz Tel.: 736 168 970 IČ: 87522161 Protokol termografického měření Zkrácená termografická zkouška dle ČSN EN

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ STX.THERM SANA Zdvojení ETICS Obsah 1) Výpočet celkové délky kotvy Spiral Anksys... 3 2) Zdvojení ETICS - založení s odskokem soklové izolace... 4 3a) Zdvojení ETICS - napojení

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

Prohlášení o vlastnostech

Prohlášení o vlastnostech Není relevantní Jedinečný identifikační kód: Název výrobku: Zamýšlené použití Výrobce Technická specifikace Prohlášení o vlastnostech č. PCC_560_03 PUREN 13165T2DS(70,90)4CS(10/Y)150TR150WL(T)3WL(P)0,5WS(P)0,5

Více

Technický list. pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV )

Technický list. pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV ) pro venkovní tepelněizolační kompozitní systém (ETICS) REVCOVER M s izolantem z desek z minerální vlny ( MV ) 1/ Základní údaje Venkovní tepelněizolační kompozitní systémy (ETICS) slouží na zvýšení tepelného

Více

ENERGETICKÁ OPTIMALIZACE PAVILONU ŠKOLNÍ JÍDELNY - ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU

ENERGETICKÁ OPTIMALIZACE PAVILONU ŠKOLNÍ JÍDELNY - ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU ENERGETICKÁ OPTIMALIZACE PAVILONU ŠKOLNÍ JÍDELNY - ŽDÍREC NAD DOUBRAVOU Technická zpráva 1.Identifikační údaje Název stavby: Energetická optimalizace školní jídelny Ždírec nad Doubravou Místo stavby: Kraj:

Více

K12 Rámová deska - IZOLACE DO DŘEVĚNÝCH A OCELOVÝCH RÁMŮ. K17 Interierová deska - VNITŘNÍ IZOLACE PRO STĚNY A STŘEŠNÍ KONSTRUKCE

K12 Rámová deska - IZOLACE DO DŘEVĚNÝCH A OCELOVÝCH RÁMŮ. K17 Interierová deska - VNITŘNÍ IZOLACE PRO STĚNY A STŘEŠNÍ KONSTRUKCE Izolace První vydání Srpen 2018 K12 Rámová deska - IZOLACE DO DŘEVĚNÝCH A OCELOVÝCH RÁMŮ K17 Interierová deska - VNITŘNÍ IZOLACE PRO STĚNY A STŘEŠNÍ KONSTRUKCE l Vysoce účinné izolační desky z tuhé pěny

Více

Technologický postup montáže alternativního řešení požárních pruhů podle PKO

Technologický postup montáže alternativního řešení požárních pruhů podle PKO Technologický postup montáže alternativního řešení požárních pruhů podle PKO-17-004 Toto řešení podle PKO-17-004 je možno uplatňovat podle ČSN 73 0810:2016 u budov s požární výškou (h p ) 12< h p 22,5

Více

ZÁKLADNÍ KOMPLEXNÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ STAVEBNÍ KONSTRUKCE

ZÁKLADNÍ KOMPLEXNÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ STAVEBNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ KOMPLEXNÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ STAVEBNÍ KONSTRUKCE podle ČSN EN ISO 13788, ČSN EN ISO 6946, ČSN 730540 a STN 730540 Teplo 2009 SO1 Název úlohy : Zpracovatel : Josef Fatura Zakázka : VVuB

Více

Jak správně navrhovat ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík, VISCO s.r.o.

Jak správně navrhovat ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík, VISCO s.r.o. Jak správně navrhovat ETICS Ing. Vladimír Vymětalík, VISCO s.r.o. Obsah přednášky! Výrobek vnější tepelně izolační kompozitní systém (ETICS)! Tepelně technický návrh ETICS! Požárně bezpečnostní řešení

Více

PO stěny: REI 30. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 30. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

aktualizováno k 23.7.2014 Ing. Radek STEUER, Ph.D.

aktualizováno k 23.7.2014 Ing. Radek STEUER, Ph.D. Požární bezpečnost - dodatečné zateplování budov původně stavebně dokončených před rokem 2000 (vyjma dřevostaveb) a certifikovaná požárně bezpečnostní řešení ETICS Cemix THERM aktualizováno k 23.7.2014

Více

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : únor 2013 Vypracoval: atelier ASPIRA

Více

Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E. www.rockwool.cz PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E. www.rockwool.cz PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Fasáda bez kompromisů! Zateplení fasády izolací z kamenné vlny Frontrock MAX E www.rockwool.cz Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH

Více

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12, HST-M/ 379, 1 27 12, Nášlapná vrstva* Knauf F164 2x12,mm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení zakládací lišty Podlahová lišta*

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

e BYT V 1.N.P. - Č.BYTOVÉ JEDNOTKY 717/16

e BYT V 1.N.P. - Č.BYTOVÉ JEDNOTKY 717/16 Stavební, inženýrská a projektová kancelář Ing. Josef Fuk Autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Soborská 28, Praha 6 - Dejvice, (Hanspaul City), PSČ: 16000 P. O. BOX 174, Praha 6 - Dejvice, PSČ:

Více

Ceník Kingspan Kooltherm 2018

Ceník Kingspan Kooltherm 2018 Izolace Třetí vydání Leden 2018 Ceník Kingspan Kooltherm 2018 VYSOCE ÚČINNÉ TEPELNĚ IZOLAČNÍ DESKY Z TUHÉ PĚNY URČENÉ PRO VŠECHNY DRUHY STAVEBNÍCH APLIKACÍ Více informací: www.kingspaninsulation.cz Obsah

Více

Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva

Požárně bezpečnostní řešení Technická zpráva stavba: Rekonstrukce obvodového pláště panelového bytového domu Rýmařovská č.p. 432, 199 00 Praha 18 - Letňany investor: Společenství pro dům č.p. 432, ulice Rýmařovská, Praha 18 stupeň: DSP obsah: Požárně

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Přehled výchozích podkladů. 2. Předmět projektu. 3. Základní údaje o objektu. 1. Identifikační údaje

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Přehled výchozích podkladů. 2. Předmět projektu. 3. Základní údaje o objektu. 1. Identifikační údaje TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje NÁZEV STAVBY : Zateplení objektu MŠ Míkovice, Uherské Hradiště MÍSTO STAVBY : U Mlýna 251, Uh.Hradiště-Míkovice INVESTOR : Město Uherské Hradiště, Masarykovo nám.19,

Více

ZÁKLADNÍ KOMPLEXNÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ STAVEBNÍ KONSTRUKCE

ZÁKLADNÍ KOMPLEXNÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ STAVEBNÍ KONSTRUKCE ZÁKLADNÍ KOMPLEXNÍ TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ STAVEBNÍ KONSTRUKCE podle ČSN EN ISO 13788, ČSN EN ISO 6946, ČSN 730540 a STN 730540 Teplo 2009 Název úlohy : Stěna 1. Zpracovatel : pc Zakázka : Datum :

Více

1. ZATEPLOVÁNÍ BUDOV 1.1 ROZDĚLENÍ. kontaktní zateplení fasád odvětrávané zateplení fasád. ostatní zateplení

1. ZATEPLOVÁNÍ BUDOV 1.1 ROZDĚLENÍ. kontaktní zateplení fasád odvětrávané zateplení fasád. ostatní zateplení Strana 1 (celkem 11) 1. ZATEPLOVÁNÍ BUDOV 1.1 ROZDĚLENÍ kontaktní zateplení fasád odvětrávané zateplení fasád ostatní zateplení 1.1.1 KONTAKTNÍ ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY (ETICS) Požární bezpečnost Pro návrh

Více

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd.

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd. λ Izolace vakuová má využití v místech, kde není dostatek prostoru pro vložení klasické tepelné izolace. Je vhodná i do skladeb podlah s podlahovým vytápěním. Používá se ve stavebnictví (v nezatížených

Více

s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y Tepelně technické vlastnosti l i s t o p a d 2 0 0 8

s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y Tepelně technické vlastnosti l i s t o p a d 2 0 0 8 s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y Tepelně technické vlastnosti l i s t o p a d 2 0 0 8 s t a v e b n í s y s t é m p r o n í z k o e n e r g e t i c k é d o m y

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ Komenského

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ Komenského TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje NÁZEV STAVBY : Zateplení objektu MŠ Komenského MÍSTO STAVBY : Komenského 539, Uh.Hradiště INVESTOR : Město Uherské Hradiště, Masarykovo nám.19, Uh.Hradiště 686 70

Více

CENOVÁ KALKULACE Rekapitulace - zateplení. U... XXX/4, Praha 9

CENOVÁ KALKULACE Rekapitulace - zateplení. U... XXX/4, Praha 9 Rekapitulace CENOVÁ KALKULACE Rekapitulace - zateplení Objekt: Objednatel: Zhotovitel: U... XXX/4, Praha 9 Společenství vlastníků jednotek Zateplovací systémy s.r.o. 1. str. z 6. ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY s.r.o.

Více

Termodiagnostika v praxi, aneb jaké měření potřebujete

Termodiagnostika v praxi, aneb jaké měření potřebujete Termodiagnostika v praxi, aneb jaké měření potřebujete 2012 Ing. Viktor Zwiener, Ph.D. Tepelné ztráty v domech jsou způsobeny prostupem tepla konstrukcemi s nedostatečným tepelným odporem nebo prouděním

Více

Baumit Zateplovací systémy

Baumit Zateplovací systémy Baumit Zateplovací systémy Technologický předpis Kapitola E Zateplovací systémy s keramickým a dekorativním obkladem Květen 2019 www.baumit.cz E. ZATEPLOVACÍ SYSTÉMY S KERAMICKÝM A DEKORATIVNÍM OBKLADEM

Více

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU UL. PRAŽSKÉHO POVSTÁNI ČP. 2097 PPČ. 2778/11 K.Ú. BENEŠOV U PRAHY

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU UL. PRAŽSKÉHO POVSTÁNI ČP. 2097 PPČ. 2778/11 K.Ú. BENEŠOV U PRAHY DOKUMENTACE PŘIKLÁDANÁ K ŽÁDOSTI dokumentace : O DOTACI V PROGRAMU ZELENÁ ÚSPORÁM V OBLASTI PODPORY A stupeň místo stavby : Benešov zadavatel : Město Benešov Masarykovo náměstí 100 256 00 Benešov název

Více

Tepelná technika 1D verze TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem

Tepelná technika 1D verze TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem TEPELNĚ TECHNICKÉ POSOUZENÍ KONSTRUKCE - Dle českých technických norem ZÁKLADNÍ ÚDAJE Identifikační údaje o budově Název budovy: Základní škola Slatina nad Zdobnicí Ulice: Slatina nad zdobnicí 45 PSČ:

Více

STUDIE ENERGETICKÉHO HODNOCENÍ

STUDIE ENERGETICKÉHO HODNOCENÍ CENTRUM STAVEBNÍHO INŽENÝRSTVÍ a.s. Autorizovaná osoba 212; Oznámený subjekt 1390; 102 00 Praha 10 Hostivař, Pražská 810/16 Certifikační orgán 3048 STUDIE ENERGETICKÉHO HODNOCENÍ Bytový dům: Sportovní

Více

ODBORNÝ POSUDEK. Odborné posouzení stavu ploché střechy a koncepční návrh nápravných opatření. Bytový dům Pod Holým vrchem 2493-2496 470 06 Česká Lípa

ODBORNÝ POSUDEK. Odborné posouzení stavu ploché střechy a koncepční návrh nápravných opatření. Bytový dům Pod Holým vrchem 2493-2496 470 06 Česká Lípa NORDARCH Ing. Jaromír Matějíček ODBORNÝ POSUDEK Odborné posouzení stavu ploché střechy a koncepční návrh nápravných opatření Bytový dům Pod Holým vrchem 2493-2496 470 06 Česká Lípa Zpracováno: listopad

Více