PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE."

Transkript

1 PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Název soutěžního řešení Cyklostezka pod Slánským mostem v Náchodě Bělovsi Soutěžní kategorie* Bodová řešení Liniová řešení x Plošná řešení Jméno a funkce kontaktní osoby Romana Pichová, euromanažerka Telefon r.pichova@mestonachod.cz Datum generální partner A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa předkladatele Město Náchod, Masarykovo náměstí 40, Náchod PSČ IČ *) Odpovídající kategorii prosím označte křížkem. Jako pomůcka mohou sloužit níže uvedené příklady. - Bodová řešení: např. úpravy křižovatek, řešení zastávek MHD, přechodů pro chodce, přejezdů pro cyklisty, jednotlivé prvky zklidňování dopravy (ostrůvky, vyvýšené plochy, vysazené plochy ) apod. - Liniová řešení: např. komunikace pro chodce/cyklisty, rekonstruované komunikace s prvky zklidňování dopravy, liniová opatření preference MHD (vyhrazené pruhy ) apod. - Plošná řešení: např. dopravně zklidněné zóny ( tempo 30, obytné zóny ), organizace dopravy v klidu, koncepční řešení podpory a rozvoje pěší, cyklistické a veřejné dopravy apod.

2 Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Cyklostezka pod Slánským mostem v Náchodě Bělovsi je součástí cyklotrasy č. 22 Adršpašské skály - Olešnice v Orlických horách. Umístění nové cyklostezky je situováno do nezastavěného území obce do prostoru pod Slánským mostem přes řeku Metuji u hraničního přechodu do Polska, na pozemky p.č. 339/2, 339/5, 339/8, 343/2, 343/3 k.ú. Malé Poříčí a 681/1, 684/1, 695/1, 695/2 a 701 k.ú. Běloves. Trasa nové cyklostezky v obou směrech navazuje na "Okruh T.G.Masaryka - Cyklostezka Náchod - Malé Poříčí" a "Cyklostezka Běloves - státní hranice Běloves" protínající úrovňově u hraničního přechodu do Polska silnici Termíny realizace (včetně data kolaudace) Autor projektu (včetně kontaktu) Zhotovitel díla (včetně kontaktu) cyklostezka srpen - říjen 2012, osvětlení duben - květen 2013, vodorovné dopravní značení (optická brzda, vodící pruhy) květen 2013, předání stavby cyklostezky dne , kolaudace cyklostezky dne Miloslav Kučera - PRODIS, Svitavská 1469, Hradec Králové, IČ: , kontakt na projektanta: Miloslav Kučera, tel , , prodis.hk@tiscali.cz Zhotovitel cyklostezky: SVOBODA - dopravní a inženýrské stavby a.s., Meziměstí, Školní 201, PSČ , IČ , kontakt: František Svoboda ml., ekonomický ředitel, tel , osvětlení: EKO LED LIGHTS s.r.o., Hořice, Malátova 1246, PSČ , kontakt: p. Lhota telefon: , montáž Technické služby Náchod s.r.o., Náchod - Staré Město nad Metují, Bílkova 196, PSČ , kontakt: Jiří Maršík - jednatel, tel , , zhotovitel dopravního značení: Dopravní značení Náchod s.r.o., Vysokov 181, PSČ , kontakt: pan Matyska, tel , Financování soutěžního řešení Náklady na realizaci, rozpočet Způsob a zdroje financování Náklady na realizaci cyklostezky Kč vč. DPH, náklady na osvětlení úseku cyklostezky pod mostem Kč vč. DPH a vodorovné dopravní značení (optická brzda, vodící pruhy) Kč vč. DPH. Celkové náklady jsou Kč vč. DPH. Příspěvek ze SFDI na výstavbu cyklostezky Kč Vlastní zdroje Města Náchoda Kč

3 Popis původního stavu Stav před realizací Stávající cyklostezky na cyklotrase č. 22, které odklonily cyklisty z frekventované silnice II/303 v úseku mezi Hronovem a Náchodem, jsou využívány při cestách do zaměstnání, škol, k cestám za kulturou, sportem, ale i v rámci turistiky. Nadále však na nich zůstávalo jedno kritické místo, na kterém docházelo ke křížení se silnicí I/33 s mezinárodním označením E 67 u hraničního přechodu do Polska. V daném místě byla v mnoha případech ohrožována bezpečnost silničního provozu, protože přejezd pro cyklisty byl veden přes tři jízdní pruhy, podobně ohroženi byli i chodci. V tomto místě řidiči často porušují pravidla silničního provozu týkající se povolené rychlosti. Důvody pro změnu původního stavu Hlavní důvody pro změnu původního stavu byly následující: - oddělení pěší a cyklistické dopravy od dopravy automobilové - zvýšení bezpečnosti silničního provozu a zamezení vážného ohrožení života a zdraví cyklistů a chodců - předcházení možnosti vzniku dopravních nehod s účastí cyklistů a chodců - vytěsnění pěší a cyklistické dopravy z místa křížení původní cyklostezky s mezinárodní dopravní silnicí I/33 (E 67) s intenzitou dopravy dle Sčítání dopravy z roku 2010 v předmětném místě vozidel za 24 hodin Stav po realizaci Realizované změny, přehled použitých opatření Nová cyklostezka zajišťuje maximální bezpečnost cyklistů a chodců v kolizním místě, a to mimoúrovňovým křížením cyklostezky se silnicí. Trasa cyklostezky je rozdělena do tří výrazně odlišných úseků - první úsek je umístěn v patě stávajícího násypu silnice I/33, druhý úsek je veden po stávající náplavce pod Slánským mostem a třetí úsek je veden šikmo svahem stávajícího břehu řeky Metuje a je tvořen z kamenného záhozu. Součástí cyklostezky v celkové délce 165,04 m s asfaltovým povrchem a obousměrným provozem jsou opěrné zídky z gabionů. V letošním roce byla osvětlením úseku cyklostezky procházejícího pod mostem a doplněním vodorovného dopravního značení (optická brzda v místech klesání cyklostezky pod most a vodící pruhy) zvýšena bezpečnost uživatelů cyklostezky.

4 Přínos soutěžního řešení pro obyvatele Přínos řešení pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu (skutečný nebo předpokládaný) Další pozitivní dopady soutěžního řešení (zklidnění dopravy, zlepšení podmínek pro pěší, cyklistickou nebo veřejnou dopravu apod.) Výstavbou cyklostezky pod Slánským mostem došlo k odstranění velmi nebezpečného úseku na stávající cyklostezce, kterým bylo úrovňové křížení v místě Slánského mostu se silnicí I/33 (E 67), po níž denně projede cca vozidel. Cyklostezku denně využívají děti a mládež dojíždějící do základních a středních škol v Náchodě, lidé dojíždějící z okolních obcí do Náchoda, dále je místními využívána při aktivním trávení volného času - jízda na kole, in-line bruslení, procházky. Cyklostezka je součástí sítě cyklostezek a cyklotras v Kladském pomezí, je proto hojně využívána i cykloturisty. Výstavba nové cyklostezky pomáhá oddělením cyklistické a pěší dopravy od dopravy automobilové zamezit vážným ohrožením života a zdraví cyklistů a chodců. K zajištění maximální bezpečnosti cyklistů a chodců bylo použito mimoúrovňového křížení cyklostezky se silnicí I/33 (E 67), která je významnou a velmi frekventovanou mezinárodní dopravní tepnou, již využívá zejména mezinárodní kamionová přeprava. Intenzita dopravy je dle údajů ze Sčítání dopravy z roku 2010 v předmětném místě vozidel za 24 hodin. Širší souvislosti řešení

5 Návazné, popř. předcházející etapy, vazba na širší koncepci, strategické dokumenty apod. Trasa nové cyklostezky přímo navazuje na cyklostezky "Okruh T.G.Masaryka - Cyklostezka Náchod - Malé Poříčí" a "Cyklostezka Běloves - státní hranice Běloves". Nová cyklostezka se stala součástí sítě cyklostezek a cyklotras Kladského pomezí a je jednou z cyklostezek nebo cyklotras, které Město Náchod během posledních cca deseti let vybudovalo buď samo nebo ve spolupráci s okolními obcemi. Mezi nejvýznamnější projekty města Náchoda v oblasti cyklistické dopravy patří např. vybudování úseků cyklostezek, které jsou součástí česko-polského Okruhu T.G.Masaryka, lávky přes řeku Metuji "Ostrovy" a "Peklo", cyklostezky a cyklotrasy vybudované v rámci přeshraniční spolupráce (cyklostezka Malé Poříčí - Slané, cyklostezka v ul. Na Strži, úpravy komunikace Na Strži, úpravy na silnici III/01420 Bražec - Staré Město, cyklostezka Lipí - Peklo, úpravy komunikace Denisovo nábřeží atd.), cyklostezka a chodník Náchod - Dolní Radechová. V roce 1997 vznikla na základě objednávky OkÚ v Náchodě první studie tras pro cyklisty pro okres Náchod pod názvem "Vedení cyklotras v okrese Náchod". Je v ní zakreslaena republiková cyklotrasa KČT č. 22 z Orlických hor do Krkonoš přes Adršpašské skály a Metujská cyklotrasa č jako základní a nejdůležitější trasa pro cyklisty na Náchodsku. Výstavba cyklostezek je podporována Královéhradeckým krajem (Strategie rozvoje KHK ) - Prioritní oblast 2: Lidské zdroje c) Rozvoj služeb volnočasových aktivit včetně tělovýchovy a sportu, služeb sociální prevence a integrace ohrožených skupin obyvatelstva, str. 82, Prioritní oblast 4: Infrastruktura f) Modernizace a zvyšování kapacit infrastruktury cestovního ruchu, str. 97. Vybudovaná cyklostezka je výslovně uvedena jako plánovaná v dokumentu "Aktualizace Koncepce cyklodopravy Královéhradeckého kraje" (2009) v Příloze č. 1 - druhá část Situace ve městech a jejich okolí, na str. 36 mezi plánovanými cyklostezkami ve městě Náchod. Ve své cyklistické strategii se Město Náchod ztotožňuje s Koncepcí Královéhradeckého kraje a ve své investiční politice z ní vychází. Dalším dokumentem podporujícím výstavbu cyklistických stezek a cyklotras je Strategický plán rozvoje Náchodska, Strategická část, z června 2005: Prioritní oblast A. Doprava a infrastruktura, Životní prostředí, str. 10, Specifický cíl A.4: Zvýšení bezpečnosti dopravního provozu, str. 26, Specifický cíl A.5: Podpora rozvoje dopravní infrastruktury z pohledu rozvoje cestovního ruchu, lázeňství a rozvoje česko-polské spolupráce,..., str. 27, Prioritní oblast C. Občanská vybavenost, služby - kvalita života, str. 12, Specifický cíl C.4: Rozvoj volnočasových aktivit v regionu, str. 33, Prioritní oblast D. Cestovní ruch a česko-polská spolupráce, Specifický cíl D.4: Rozvoj česko-polské spolupráce, str. 37.

6 Publicita, způsob informování a zapojení veřejnosti do přípravy a realizace projektu Proběhlo, popř. proběhne vyhodnocení úspěšnosti soutěžního Cyklostezka pod Slánským mostem před hraničním přechodem do Polska byla na úrovni dokumentace pro územní řízení vyprojektována již v roce 2002 jako součást cyklostrasy č. 22. Cyklostezka byla v části stoupání navržena z ocelové konstrukce s pororošty. Toto řešení mělo své odpůrce a bylo značně finančně náročné, proto nedošlo k jeho realizaci. Při stavbě cyklostezky z Náchoda Bělovsi do Malého Poříčí v rámci Okruhu T. G. Masaryka, která odklonila cyklisty z frekventované silnice II/303 v úseku mezi Hronovem a Náchodem, byl tento úsek vynechán. Stavbu podjezdu se Město Náchod snažilo řešit i v následujících letech. V roce 2012 došlo k dohodě se správcem toku řeky Metuje Povodí Labe Hradec Králové, s.p., a byla navržena cyklostezka s asfaltovým povrchem vedená po kamenném záhozu. Toto řešení mimimalizovalo zásah do koryta řeky a rozpočtové náklady výrazně klesky oproti původnímu řešení. Veřejnost byla o přípravě a realizaci nové cyklostezky informována prostřednictvím článků na webových stránkách města, o akci infomoval místní a regionální tisk (Náchodský zpravodaj, Náchodský deník). Úspěšnost řešení je dána tím, že nový úsek je uživateli cyklostezky využíván. Dostupné údaje o vývoji dopravní nehodovosti v lokalitě V úseku (sil. I/33, od km 39,84 do 40,87 (Kaufland až státní hranice PL) došlo v letech celkem k 64 dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby usmrceny a 11 osob zraněno. Přestože nebyla dle PČR, Územní odbor Náchod, Dopravní inspektorát Náchod v letech v daném úseku nehodovost s účastí cyklistů či chodců (pouze v jednom případě), nová cyklostezka s mimoúrovňovým křížením silnice I/33 /E 67) napomáhá předcházet možnosti vzniku dopravních nehod a ohrožení života a zdraví cyklistů a chodců, protože v případě kolize motorového vozidla s cyklistou či chodcem jsou následky většinou velmi vážné.

7 Intenzity automobilové (popř. pěší, cyklistické) dopravy na dotčených komunikacích Podrobnější údaje o rozměrech, plochách, objemech apod. Nová cyklostezka vytěsňuje pěší a cyklistickou dopravu z místa úrovňového křížení původní cyklostezky s mezinárodní dopravní silnicí I/33 (E 67). Proto z hlediska intenzity automobilové a cyklistické dopravy je použita intenzita dopravy na silnici I/33 (E 67), na sčítacím úseku č (zaús. MK (býv st. hranice ČR - Polsko). Denní intenzita provozu dle sčítání v roce 2005: těžkých motorových vozidel, osobních a dodávkových vozidel, 25 jednostopých motorových vozidel, denní intenzita provozu dle sčítání v roce 2010: těžkých motorových vozidel, osobních a dodávkových vozidel, 56 jednostopých motorových vozidel. Při porovnání výsledků sčítání dopravy z let 2005 a 2010 a také s přihlédnutím ke změně metodiky, kdy se v roce 2010 nákladní vozidla s přívěsy a tahače s návěsy počítají za jedno vozidlo (na rozdíl od předchozích sčítání), lze konstatovat, že v období mezi oběma sčítáními dopravy došlo v předmětném úseku k nárůstu intenzity automobilové dopravy. Zvýšilo se tak riziko kolize cyklisty či pěšího s automobilem. I proto vybudování mimoúrovňového křížení cyklostezky se silnicí bylo jednou z priorit Města Náchoda. Intenzita cyklistické dopravy dle sčítání dopravy z roku 2010 je 193 cyklistů za den. Technické parametry řešení Součástí nové cyklostezky v celkové délce 165,04 m s asfaltovým povrchem a obousměrným provozem jsou opěrné zídky z gabionů. Trasa cyklostezky je rozdělena do tří výrazně odlišných úseků. První úsek o šířce 3 m a délce 89,99 m je umístěn v patě stávajícího násypu silnice I/33 (E 67) a je veden po povrchu původně zemědělských pozemků, druhý úsek o šířce 1,75 m a délce 31,04 m je veden po stávající náplavce pod Slánským mostem, třetí úsek o šířce 2 m a délce 44,01 m je veden šikmo svahem stávajícího břehu řeky Metuje, který je vytvořen z kamenného záhozu. Další důležité okolnosti, souvislosti, komentáře apod.

8 Náchod leží na historické obchodní stezce z Čech do Kladska. Obchodníci projížděli náchodskou brankou v minulosti a současnost není jiná. Hlavní dopravní proudy vedou do sousedního Polska stejnými směry. Stejně jako transitní doprava, dosáhla velkého rozvoje v posledním desetiletí i automobilová doprava regionální. Město je zahlcováno automobilovou dopravou jak transitní, tak lokální. Další rozvoj automobilismu ve stísněných údolních polohách většiny obcí Náchodska není možný a je nutné vytvářet podmínky pro alternativní dopravní prostředky stejně jako cesty vedoucí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Tyto dva základní strategické cíle je dlouhodobě možné řešit mimo jiné oddělením pěší a cyklistické dopravy od dopravy automobilové a vytvářením podmínek pro rozvoj cyklistické dopravy. Platí to zejména na velmi frekventovaných dopravních tepnách, jež využívá zejména mezinárodní kamionová přeprava, kde je smíšený pohyb všech účastníků silničního provozu velmi nebezpečný. V souladu se dvěma výše uvedenými strategickými cíli Město Náchod v roce 2012 vybudovalo novou cyklostezku pod Slánským mostem v Náchodě Bělovsi s cílem vytěsnit pěší a cyklistickou dopravu z místa křížení cyklostezky s mezinárodní dopravní silnicí I/33 (E 67) s intenzitou dopravy dle údajů ze Sčítání dopravy z roku 2010 v předmětném místě vozidel za 24 hodin. C) ANKETA Odkud jste se o soutěži dozvěděli? Co pro vás bylo při přípravě a realizaci soutěžního řešení nejobtížnější? Spolupracovali jste již s Nadací Partnerství? Pokud ano, uveďte prosím název projektu(ů). Měli byste v budoucnu zájem využít služeb Partnerství o.p.s. (např. mobility management, bezpečné cesty do školy, facilitační služby, zapojování veřejnosti ovou zprávou zaslanou z Nadace Partnerství. Návrh řešení vedení cyklostezky v bezprostřední blízkosti řeky Metuje. S Nadací partnerství jsme dosud nespolupracovali. V současné době neuvažujeme o využívání služeb Partnerství o.p.s.

9 D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA 1) Fotodokumentace (v elektronické podobě) - původní stav (přípustné je i letecké foto) - současný stav realizované úpravy (nejlépe ve formátu.jpg, 3 MPx, 300 dpi) zachycující proměnu prostoru (řešeného území) 2) Mapová a výkresová dokumentace (v elektronické nebo tištěné podobě) - situace (mapa) širších vztahů, objasňující polohu řešeného území či prostoru ve městě nebo obci a jeho napojení na komunikační síť - situace původního stavu - situace realizované úpravy (skutečně provedeného stavu). V případě, že jde o první etapu realizace rozsáhlejšího záměru, požadujeme i schéma situace celého záměru; pokud se jedná o složitější dopravní řešení, je možné toto doložit samostatným dopravním schématem. Partneři soutěže generální partner partneři

10 hlavní mediální partner mediální partner

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10.

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ název a adresa předkladatele Město Telč náměstí

Více

Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje

Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

Město Dobřichovice Vítova 61

Město Dobřichovice Vítova 61 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Dobřichovice Vítova 61 PSČ 25229 IČ 241181 Název soutěžního

Více

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní IDENTIFIKAČ NÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO název a adresa předkladatele Dobrovolný svazek obcí Pečecký

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10 PSČ 58856 IČ

Více

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn

17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn 17. Orlická cyklistická cesta: Hradec Králové - Třebechovice pod Orebem - Kostelec nad Orlící Potštejn Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou SURPMO, Ateliér Hradec Králové v roce 2004. Jako

Více

Konference ČESKO JEDE. Financování (nejen) cyklistické infrastruktury. Ing. Milan Dont, Ph.D. Vedoucí Oddělení příspěvkových programů

Konference ČESKO JEDE. Financování (nejen) cyklistické infrastruktury. Ing. Milan Dont, Ph.D. Vedoucí Oddělení příspěvkových programů Konference ČESKO JEDE Financování (nejen) cyklistické infrastruktury Ing. Milan Dont, Ph.D. Vedoucí Oddělení příspěvkových programů 2. 11. 2016 Žďár nad Sázavou Příspěvky SFDI I. Příspěvky na zvyšování

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.:

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Strakonice, Velké náměstí 2, Strakonice PSČ 38621 IČ 251810

Více

Město Náchod. Ve své cyklistické strategii se město Náchod ztotožňuje s koncepcí Královéhradeckého kraje a ve své investiční politice z ní vychází.

Město Náchod. Ve své cyklistické strategii se město Náchod ztotožňuje s koncepcí Královéhradeckého kraje a ve své investiční politice z ní vychází. Město Náchod Náchod leží v sevřeném údolí řeky Metuje na hranici s Polskem v turistickém regionu Kladské pomezí. Je vstupní branou do Chráněné krajinné oblasti Broumovsko a národního parku Stolové hory

Více

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ Cíle příspěvku o městské mobilitě Informovat o problematice mobility Nastínit možné varianty

Více

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy

Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro hodnocení projektů v rámci Programového rámce IROP SCLLD MAS Stolové hory, opatření 2.1 Udržitelná doprava aktivita Bezpečnost dopravy Kritéria pro věcné hodnocení projektů (= hodnotící funkce

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ)

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) I. ETAPA - CYKLOSTEZKA PODÉL SILNIC II / 277, 278 ČESKÝ DUB VLČETÍN (BÍLÁ) HODKOVICE N. M. INFORMACE O ZÁMĚRU Ing. Jiří Rutkovský ÚNOR 2018 KOORDINÁTOR

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU,

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, VIII. Setkání starostů a místostarostů Moravskoslezského kraje Nástroje na zvyšování bezpečnosti a efektivity úprav na pozemních komunikacích v obcích Ing. Alena Daňková CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i.

Více

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé,

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé, Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 1 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na celkové zkvalitnění dopravy

Více

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Příspěvky SFDI pro územní samosprávy v oblasti dopravní infrastruktury Milan Dont Odbor příspěvků

Příspěvky SFDI pro územní samosprávy v oblasti dopravní infrastruktury Milan Dont Odbor příspěvků Příspěvky SFDI pro územní samosprávy v oblasti dopravní infrastruktury Milan Dont Odbor příspěvků VIII. národní setkání starostů, primátorů a hejtmanů České republiky 1. 4. 2019; Praha Příspěvky SFDI www.sfdi.cz

Více

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST Aktualizace koncepce cyklodopravy v Královéhradeckém kraji PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ Město Hradec Králové Ing. Karel Šimonek - leden

Více

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Ing. Pavel Havránek CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Centrum dopravního

Více

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Řešení přechodů pro chodce Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní 1. ÚVOD v obcích 70 % dopravních nehod na vládní úrovni Dopravní politika + strategické dokumenty (Národní strategie

Více

Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina

Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina Analýza nehodovosti a návrh bezpečnostních opatření v obci Šebrov-Kateřina (výtah ze studie) Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. 2009 Předmětem smlouvy bylo provedení analýzy nehodovosti a návrh bezpečnostních

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... Souhrnná zpráva Rekonstrukce sídliště Spáleniště v Chebu str. 2 OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 1.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY... 3 1.2 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBJEDNATELE... 3 1.3 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE PROJEKTANTA...

Více

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Obytné zóny 3. cvičení příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Základní pojmy

Více

Město Uherský Brod. Kampaň TADY ŽIJU

Město Uherský Brod. Kampaň TADY ŽIJU Město Uherský Brod Kampaň TADY ŽIJU Představení města Uherský Brod Počet obyvatel v Uherském Brodě: 16 631 Představení města Uherský Brod - poloha Město Uherský Brod se nachází na jihovýchodě Moravy ve

Více

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně Průtah městem včetně dopravních opatření II/215, směr Velká Hleďsebe 215 Sledovaná část průtahu II/215 Mariánské Lázně Chebská křižovatka II/230, směr Bečov nad Teplou Úšovická křižovatka 230 1. Celková

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou

Strategický plán rozvoje obce Milotice nad Bečvou PROBLÉMOVÉ OKRUHY STRATEGIE OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Z výchozí SWOT analýzy a dotazníkového šetření se jeví účelně rozčlenit slabé stránky a problémy obce Milotice nad Bečvou do pěti problémových okruhů

Více

PŘÍLOHA. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterou se mění směrnice 2008/96/ES o řízení bezpečnosti silniční infrastruktury

PŘÍLOHA. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterou se mění směrnice 2008/96/ES o řízení bezpečnosti silniční infrastruktury EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 17.5.2018 COM(2018) 274 final ANNEX 1 PŘÍLOHA návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterou se mění směrnice 2008/96/ES o řízení bezpečnosti silniční infrastruktury

Více

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP A1 ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY Projekty budou zaměřeny na zvyšování bezpečnosti železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy v území MAS: Rekonstrukce, modernizace a výstavba

Více

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA

ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA ANALÝZA STAVU PĚŠÍ A KOLOVÁ DOPRAVA Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV HODNOCENÉ UKAZATELE Pro zhodnocení stavu pěší a kolové dopravy bylo využito stávajících mapových podkladů určených

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD

POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD POSOUZENÍ PROJEKTU GREENWAY JIZERA ŽELEZNÝ BROD, ÚSEK LÍŠNÝ - ŽELEZNÝ BROD 1. Identifikační údaje Posuzované části projektová dokumentace: Greenway Jizera Železný Brod, úsek Líšný - Železný Brod, ze srpna

Více

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích

Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Projekt cyklistické dopravy v Napajedlích Město Napajedla má 7 500 obyvatel. Je obcí s pověřenou působností pro správní obvod s 15 tisíci obyvateli. Z hlediska dopravního se nachází ve významném nadregionálním

Více

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Nadace Partnerství Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Nadace Partnerství/Dopravní program Krátká26, Tel./fax: e-mail: radek.patrny@nap.cz http:///doprava Nadace

Více

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 5070/ZP/2008-Čr 30.04.2008 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní

Více

PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku:

PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji

4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji 4. Labská cyklistická cesta v Královéhradeckém kraji Základní informace o Labské stezce z Koncepce cyklistické dopravy Královéhradeckého kraje Vedení cyklotrasy bylo podrobně zpracováno firmou R-PROJEKT

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Druh stavby: Místo stavby: SILNICI I/14 HORNÍ SYTOVÁ HRABAČOV obnova krytu vozovky kraj liberecký, obce Víchová nad Jizerou a Jilemnice Katastrální území: Horní

Více

1.14. Přerov a okolí 1/6

1.14. Přerov a okolí 1/6 1.14. Přerov a okolí Celková situace: Cyklistická doprava je součástí ÚPnSÚ Přerov schváleného Městským zastupitelstvem dne 13.12.1995, kde jsou navrhované i některé realizované cyklostezky a cyklotrasy.

Více

ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy. Doprava

ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy. Doprava ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy Doprava Státní fond dopravní infrastruktury vydal Pravidla pro poskytování příspěvků v roce 2007. Finanční příspěvky lze poskytnout

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změnu v 18. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změnu v 18. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změnu v 18. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu PODPORA BEZPEČNOSTI DOPRAVY A CYKLODOPRAVY Přehled

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP 19. 2. 11. 1. 2016 Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR Alokace i s kofinancováním:

Více

ANALÝZA STAVU INTENZITA DOPRAVY JEJÍ PROGNÓZA

ANALÝZA STAVU INTENZITA DOPRAVY JEJÍ PROGNÓZA ANALÝZA STAVU INTENZITA DOPRAVY JEJÍ PROGNÓZA Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV HODNOCENÉ UKAZATELE Pro zhodnocení intenzity dopravy a její prognózy bylo použito výsledků Celostátního

Více

Výzva 53. Udržitelná doprava

Výzva 53. Udržitelná doprava Výzva 53. Udržitelná doprava Dotaz na stavební rozpočet, konkrétně na výdaje na zařízení staveniště - proč jsou tyto výdaje vedlejší ve výzvě č. 62? Ve výzvě č. 53 jsou tyto výdaje dokonce nezpůsobilé.

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.ŠKEŘÍKOVÁ ING. ŠKEŘÍKOVÁ DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ

Více

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště Udržitelná doprava Veřejné fórum Uherské Hradiště 20.03.2018 OBSAH A. Veřejná doprava A.1 Dopravní terminál A.2 Nové zastávky (koncepce MHD) B. Cyklistická doprava B.1 Cyklotrasa Mojmír B.2 Cyklostezka

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Veřejné projednání analytické části, 25.06.2019 Co je to PUMM PUMM Plán udržitelné městské mobility Je strategický dokument města

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice

Silnicei/37. Pardubice Trojice E58. informační leták, stav k 05/2014. Silnice I/37. stavba. Pardubice Trojice. MÚK Palackého. MÚK Závodištì Pardubice Trojice Silnicei/ Silnice I/ stavba Trojice infografika S--Trojice-110110 Hradec informační leták, stav k 05/2014 stavba I/ MÚK Palackého, dostavba MÚK Palackého 36 MÚK Závodištì 322 E58 2 Kutná Hora Trojice

Více

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA II

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA II MAS Česká Kanada o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Česká Kanada na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lužnice jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lužnice na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

v Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Aktuální stav a rozvoj ITS hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D.

v Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Aktuální stav a rozvoj ITS hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D. České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Aktuální stav a rozvoj ITS pro řízení dopravy na území hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D. Obsah prezentace Rozvoj dopravy v ČR a v Praze

Více

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava 1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Název: Objednatel: Zpracovatel: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice KÚ Olomouckého kraje UDI MORAVA s.r.o., Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava

Více

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Zkušenosti zvyšující bezpečnost dopravy v obcích Ing. Radim Striegler VLIV UTVÁŘENÍ KOMUNIKACE NA BEZPEČNOST

Více

22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí)

22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí) 22. Cyklistická cesta Cyklostezka Bečva v Olomouckém kraji (částečně ve Zlínském kraji oblast Valašského Meziříčí) 1. Základní údaje k celému toku Délka toku: Bečva 62 km, Rožnovská Bečva 31,5 km, Vsetínská

Více

NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU

NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU NADACE PARTNERSTVÍ - PROJEKT NA ZELENOU Název projektu AUTA JEZDÍ SEM A TAM, NA PŘECHODU POZOR DÁM!!! Dopravní studie OBSAH STUDIE: 1. Průvodní zpráva: 1.1 Identifikační údaje 1.2 Předmět studie, zájmová

Více

Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb.

Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb. Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb. 2. Témata, v jejichž případě možná není třeba změna legislativy, ale nutno ujednotit výklad (DI Policie ČR apod.) nutno řešit v novele vyhl. č. 30/2001 a odp.

Více

2. VÝZVA MAS SVATOJIŘSKÝ LES IROP DOPRAVA

2. VÝZVA MAS SVATOJIŘSKÝ LES IROP DOPRAVA Místní akční skupina SVATOJIŘSKÝ LES, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny SVATOJIŘSKÝ LES, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka vyhlašuje.

Více

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy

2. Uspořádání trasy. pouze minimální zásahy Název akce: Délka trasy: ZADÁVACÍ KARTA CYKLOOPATŘENÍ Projektový stupeň: Evidenční číslo TSK: A 2 (Myslíkova Na Rejdišti) 1,5 km DZ, příp. DSP Datum vyhotovení: 12.12.2010 Zpracování: KCD (cyklo.praha-mesto.cz,

Více

Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb.

Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb. Okruhy požadovaných změn zákona 361/2000 Sb. 1. Témata, ve kterých je shoda 1.A. JÍZDNÍ PRUH PRO CYKLISTY (VÍCEÚČELOVÝ) Novela zákona sice definuje nově jízdní pruh pro cyklisty, avšak bez doplnění přednosti

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP Rozvíjet dopravu

MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP Rozvíjet dopravu MAS Znojemské vinařství, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Znojemské vinařství, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

Rekonstrukce Budějovické ulice

Rekonstrukce Budějovické ulice Rekonstrukce Budějovické ulice silnice II/137 autor www.taborcz.eu Budějovická ulice je jedna z nejdůležitějších a nevytíženějších ulic motorovou dopravou v Táboře. Denně projede Budějovickou ulicí cca

Více

REKONSTRUKCE MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, DOLNÍ PODLUŽÍ

REKONSTRUKCE MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, DOLNÍ PODLUŽÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... REKONSTRUKCE MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, DOLNÍ PODLUŽÍ... PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO OHLÁŠENÍ STAVBY Investor Zodp. projektant Vypracoval Obec Dolní Podluží

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I.

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání

Více

V. Konference o bezpečnosti silničního provozu v intravilánu ČR

V. Konference o bezpečnosti silničního provozu v intravilánu ČR V. Konference o bezpečnosti silničního provozu v intravilánu ČR CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Účinná strategie navrhování Zón 30 Ing. Milan Dont, Ing. Radim Striegler 29.04.2010 Vývoj počtu usmrcených

Více

V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC. Ing. Josef KOCOUREK

V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC. Ing. Josef KOCOUREK ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ BEZPEČNÉ MĚSTO, PREZENTACE ŘEŠENÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC OBCÍ V OBLASTI BEZPEČNOSTI Ing. Josef KOCOUREK PŘECHODY PRO CHODCE Nehodovost chodců

Více

MAS Vltava IROP Podpora šetrných forem dopravy a zvyšování bezpečnosti II.

MAS Vltava IROP Podpora šetrných forem dopravy a zvyšování bezpečnosti II. MAS Vltava jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vltava na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

Programový rámec IROP

Programový rámec IROP Programový rámec IROP Program: Integrovaný regionální operační program Prioritní osa: Komunitně vedený místní rozvoj Investiční priorita: Provádění investic v rámci komunitně vedených strategií místního

Více

Analýza nehodovosti cyklistů a chodců v pěších zónách centra Prahy a na potenciálních objízdných trasách.

Analýza nehodovosti cyklistů a chodců v pěších zónách centra Prahy a na potenciálních objízdných trasách. Analýza nehodovosti cyklistů a chodců v pěších zónách centra Prahy a na potenciálních objízdných trasách Zadavatel Odbor Rozvoje a financování dopravy Magistrátu hlavního města Prahy Zpracoval Ing. Květoslav

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Prostředí sídelních útvarů komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu (kromě dopravní

Více

Studie a investiční záměr stavebních akcí v oblasti zvýšení bezpečnosti dopravy v obci Statenice Černý Vůl

Studie a investiční záměr stavebních akcí v oblasti zvýšení bezpečnosti dopravy v obci Statenice Černý Vůl Studie a investiční záměr stavebních akcí v oblasti zvýšení bezpečnosti dopravy v obci Statenice Černý Vůl Úprava ulice Za Cihelnou, včetně napojení na silnici II/240 Objednatel: Obec Statenice Statenice

Více