Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období Program rozvoje Moravskoslezského kraje

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období 2007-2013 Program rozvoje Moravskoslezského kraje"

Transkript

1 generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa: Nadace Partnerství, Krátká 26, Praha 10) D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek je Vyhlášení výsledků soutěže a předání cen bude Jakékoliv dotazy k soutěžním podmínkám a k vyplnění přihlášky Vám rádi zodpovíme na telefonu Ve výjimečném případě lze celou přihlášku (díly A,B,C,D) zaslat v tištěné formě na naši adresu. A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název a adresa Statutární město Frýdek-Místek předkladatele Radniční 1148, Frýdek-Místek Telefon podatelna@frydekmistek.cz Bankovní spojení /0100 IČ Název soutěžního řešení Revitalizace ulice 8. pěšího pluku Soutěžní kategorie* Bodová řešení Liniová řešení X Plošná řešení Telefon Osoba zodpovědná Ing. Pavel Osina za projekt osina.pavel@frydekmistek.cz Datum Podpis Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný formulář můžete zaslat em (adresa:petr.smid@nap.cz) B) PODROBNÝ POPIS nebo Fotografie: v elektronické podobě ( em nebo na cd či jiném datovém médiu) Mapy,výkresy: v elektronické nebo tištěné podobě *) Odpovídající kategorii prosím označte křížkem. Jako pomůcka mohou sloužit níže uvedené příklady. - Bodová řešení: např. úpravy křižovatek, řešení zastávek MHD, přechodů pro chodce, přejezdů pro cyklisty, jednotlivé prvky zklidňování dopravy (ostrůvky, vyvýšené plochy, vysazené plochy ) apod. - Liniová řešení: např. komunikace pro chodce/cyklisty, rekonstruované komunikace s prvky zklidňování dopravy, liniová opatření preference MHD (vyhrazené pruhy ) apod. - Plošná řešení: např. dopravně zklidněné zóny ( tempo 30, obytné zóny ), organizace dopravy v klidu, koncepční řešení podpory a rozvoje pěší, cyklistické a veřejné dopravy apod.

2 B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Jedná se o ulici 8. pěšího pluku. Ulice se nachází v katastrálním území Místek a tvoří spojnici mezi frekventovanými komunikacemi ulice Ostravská a Hlavní třída (silnice č. I/48) Termíny realizace (včetně data kolaudace) Autor projektu (včetně kontaktu) Zhotovitel díla (včetně kontaktu) Kolaudační souhlasy: , a Dopravoprojekt Ostrava spol. s r. o. Masarykovo nám. 5, Ostrava Ing. Marcela Vaverková, EUROVIA CS, a. s., Starobělská 3040/56, Ostrava-Zábřeh Ing. Rostislav Brener, , rostislav.brener@eurovia.cz Financování soutěžního řešení Náklady na realizaci, rozpočet ,60 Kč včetně DPH Způsob a zdroje financování Na realizaci projektu statutární město Frýdek-Místek získalo dotaci z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko ve výši 92,5 % nákladů. Zbývající část byla financována z rozpočtu města. Popis původního stavu Stav před realizací 1. Ulice 8. pěšího pluku byla čtyřpruhovou směrově nerozdělenou místní komunikací, na které byly krajní jízní pruhy částečně využívány k parkování vozidel. 2. Délka komunikace činí 450 m. 3. Ulice je využíváná také autobusy městské hromadné dopravy a pro příjezd vozidel záchranného systému k poliklinice. 4. Povrch komunikace po celé délce vyžadoval modernizaci, nebyl vyhovující. Vozovka byla popraskaná a nacházely se na ní značné nerovnosti, které ovlivňovaly plynulost a bezpečnost dopravy. Povrch byl opakovaně provizorně upravován, celková situace však co do technické i finanční udržitelnosti vyžadovala celkovou modernizace povrchu a navýšení jeho technicky-kvalitativních parametrů.

3 Důvody pro změnu původního stavu 1. Ulice se nachází v katastrálním území Místek a tvoří spojnici mezi frekventovanými komunikacemi Ostravská a Hlavní. Ulice tvoří součást Místku a nachází se na ní několik významných objektů, např. poliklinika s lékárnou, mateřská škola, Komerční centrum, na ulici je dále umístěna pobočka České spořitelny a penzion La Rosa. V prostoru před poliklinikou jsou na obou stranách umístěny autobusové zastávky. 2. Parkování bylo řešeno nejednotně. Na ulici 8. pěšího pluku se nacházelo 192 parkovacích míst z toho 39 v podobě tzv. divokého parkování v krajních pruzích komunikace. Vzhledem k tomu, že se ulice nachází v centru Místku, kapacita pro parkování nebyla dostatečná, a to jak z pohledu rezidentů, tak i pro krátkodobé parkování. Problémem byl i nedostatek parkovacích míst pro pracovníky a návštěvníky polikliniky, případně pro bezpečný odvoz dětí z a do mateřské školy. Komplikací pro podnikatelské subjekty v lokalitě bylo obtížné zásobování. 3. Povrch komunikace po celé délce vyžadoval modernizaci, byl nevyhovující. 4. Ulice byla riziková vzhledem k počtu dopravních nehod a blízkosti mateřské a základní školy 5. Zeleň neplnila příliš dobře funkci protihlukové bariéry, zejména z důvodu značné druhové i lokální roztříštěnosti. 6. Na ulici 8. pěšího pluku byl nedostatek městského mobiliáře. Realizované změny, přehled použitých opatření Stav po realizaci Navrhovaný projekt zásadně změnil charakter komunikace, zklidnil dopravu, zpřehlednil komunikaci a výrazně navýšil počet parkovacích míst v centru Místku. Došlo k navýšení počtu parkovacích míst o 248, s tím, že realizací vzniklo 287 parkovacích míst, došlo však k zániku 39 míst využívaných pro podélné parkování v obou krajních pruzích. Komunikace je realizována jako 2 samostatné jednosměrné 5,5m široké dopravní pruhy živičné konstrukce se středním pásem, kolem dopravních prvků jsou kolmá, příp. podélná parkovací stání. Pro každý jízdní pruh je zřízen i zastávkový záliv pro 3 autobusy MHD. Chodníky po stranách jsou od komunikace odděleny zeleným pásem. Mezi kolmými stáními ve středu komunikace je umístěna plocha pro pěší, ve které je vysazena městská zeleň a umístěn městský mobiliář. Vliv řešení na bezpečnost silničního provozu (skutečný nebo předpokládaný) Přínos soutěžního řešení pro obyvatele Realizací ulice 8. pěšího pluku došlo k usměrnění dopravy v lokalitě a odstranění nedostatku parkovacích míst s pozitivním dopadem na plynulost a bezpečnost dopravy. Přestavba komunikace na městský bulvár má pozitiní dopad na komfort bydlení a estetiku životního prostředí. V rámci realizace projektu došlo k vybudování středních ostrůvků pro chodce, ke zvýšení počtu přechodů (předcházející situace měla jen jeden přechod pro chodce). Dále došlo k posunutí zastávek městské hromadné dopravy před zdravotní zařízení (polikliniku). V rámci projektu byly jasně vymezeny funkční plochy ulice, koncepčně vyřešena městská zeleň a prostor osazen městským mobiliářem.

4 Dostupné údaje o vývoji dopravní nehodovosti Další pozitivní dopady soutěžního řešení (zklidnění dopravy, zlepšení podmínek pro pěší, cyklistickou nebo veřejnou dopravu apod.) Intenzity automobilové (popř. pěší, cyklistické) dopravy na dotčených komunikacích Počty dopravních nehod (celkem / s újmou na zdraví / smrtelné): 2007: 26 / 3 / : 30 / 8 / : 10 / 1 / : 11 / 0 / 0 - zklidnění dopravy - zvýšení počtu přechodů pro chodce - posunutí autobusových zastávek ke zdravotnímu zařízení - vybudování středních dělích ostrůvků pro chodce Na přilehlé silnici č. I/48 (ul. Hlavní) projede v současné době více než automobilů za 24 hod. Na ul. 8. pěšího pluku nejsou intenzity dopravy k dispozici. Návazné, popř. předcházející etapy, vazba na širší koncepci, strategické dokumenty apod. Širší souvislosti řešení Projekt byl rozčleněn do následujících etap: I. etapa: Prostor mezi křižovatkou s ulicí Ostravská a ulicí U Staré pošty II. etapa: Úsek mezi křižovatkami s ulicemi U Staré pošty a Malý Koloredov III. etapa: Úsek od křižovatky s ulicí Malý Koloredov do konce úpravy před křižovatkou s ulicí Hlavní - silnice č. I/48 Realizovaný projekt je v souladu s následujícími strategickými dokumenty: Strategický plán rozvoje statutáního města Frýdku-Místku na období Strategický plán rozvoje statutárního města Frýdku-Místku vytyčuje směry rozvoje města na období a je strategickým dokumentem, na jehož základě budou v daném časovém horizontu vyvíjeny aktivity, které významným způsobem ovlivní život obyvatel města Frýdku-Místku. Strategický cíl 2: Soustavné zlepšení kvalita života ve městě Strategie: Dokončení regenerace městské památkové zóny Místek Program rozvoje Moravskoslezského kraje Program rozvoje územního obvodu Moravskoslezského kraje představuje střednědobý programový dokument k podpoře regionálního rozvoje na úrovni kraje, který specifikuje strategické cíle, opatřední a rozvojové aktivity rozvoje Moravskoslezského kraje, které bude kraj ve své samostatné působnosti podporovat. V rámci Moravskoslezského kraje tento projekt lze zařadit mezi aktivity do prioritní oblasti 5 Vzkvétající území Strategický cíl 3: Regenerace měst jako center ekonomického rozvoje regionu Opatření 3.1: Regenerace prostředí ve městech, zejména historických center, sídlištních celků a deprimovaných částí měst

5 Způsob informování a zapojení veřejnosti do přípravy a realizace projektu Požadavek na revitalizaci 8. pěšího pluku byl zapracován do Strategického plánu rozvoje statutárního města Frýdku-Místku na obodobí Veřejnost byla rovněž zapojena do zpracování Integrovaného plánu rozvoje statutárního města Frýdku-Místku - přitažlivé město, jehož je tento projekt součástí. Veřejnost byla o realizaci informována prostřednictvím Zpravodaje Rady města Frýdku-Místku a prostřednictvím webových stránek města. Zde se občané dozvěděli o plánovaném harmonogramu celé akce. Občané byli také upozornění na dopravní koplikace, možnosti parkování v přilehlých ulicích a dopravní omezení (uzavírky) na ulici 8. pěšího pluku. Tato informace byla zveřejněna i na Způsob vyhodnocení úspěšnosti řešení po jeho realizaci Podrobnější údaje o rozměrech, plochách, objemech apod. Pozorování na místě (sčítání dopravy se neprovádí). Technické parametry řešení - Plocha nově založené nebo zrekonstruované veřejné zeleně 0,599 ha - Délka rekonstruované místní komunikace 0,665 km parkovacích míst - 16 parkovacích míst pro invalidní občany - bylo vysázeno 155 stromů a 262 keřů Další důležité okolnosti, souvislosti, komentáře apod. C) ANKETA Odkud jste se o soutěži dozvěděli? Co pro vás bylo při přípravě a realizaci soutěžního řešení nejobtížnější? Spolupracovali jste již s Nadací Partnerství? Pokud ano, uveďte prosím název projektu(ů). Měli byste v budoucnu zájem využití služeb Partnerství o.p.s. (např. mobility management, bezpečné cesty do školy, facilitační služby, zapojování veřejnosti apod.)? Webové stránky Nadace Partnerství. Sladění jednotlivých nezbytných předpokladů - projektová dokumentace, majetkové vztahy, zajištění dotačních zdrojů - časová náročnost. Ne. Ano.

6 D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA 1) Fotodokumentace (v elektronické podobě) - původní stav (přípustné je i letecké foto) - současný stav realizované úpravy (nejlépe ve formátu.jpg, 3 MPx, 300 dpi) zachycující proměnu prostoru (řešeného území) 2) Mapová a výkresová dokumentace (v elektronické nebo tištěné podobě) - situace (mapa) širších vztahů, objasňující polohu řešeného území či prostoru ve městě nebo obci a jeho napojení na komunikační síť - situace původního stavu - situace realizované úpravy (skutečně provedeného stavu). V případě, že jde o první etapu realizace rozsáhlejšího záměru, požadujeme i schéma situace celého záměru; pokud se jedná o složitější dopravní řešení, je možné toto doložit samostatným dopravním schématem. Partneři soutěže generální partner oficiální záštita partneři hlavní mediální partner mediální partner

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Termíny realizace (včetně dat generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihl generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení

Nadace Partnerství. Příklady úspěšných řešení Nadace Partnerství Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Podpora opatření pro snížení nehodovosti v obcích Příklady úspěšných řešení Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha

Více

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice

B) PODROBNÝ POPIS SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ Základní údaje Umístění soutěžního řešení (např. jména ulic, čísla komunikací apod.) Podjezd silnice II/352, ulice generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky D) GRAFICKÁ PŘÍLOHA Uzávěrka příjmu přihlášek

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10.

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO ŘEŠENÍ název a adresa předkladatele Město Telč náměstí

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech

Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Finanční podpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Tel./fax: 274 816 727 http:// Základní grantový program Podpora aktivit ve prospěch životního prostředí, s důrazem na aktivní

Více

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích

Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Nadace Partnerství Podpora zklidňování dopravy ve městech a obcích Sídlo nadace Údolní 33 602 00 Brno Tel.: 515 903 111 Fax 515 903 110 Kancelář v Praze Krátká 26 100 00 Praha 10 Tel./Fax: 274 816 727

Více

PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.

PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Název soutěžního řešení Cyklostezka pod Slánským mostem v Náchodě Bělovsi Soutěžní kategorie* Bodová řešení

Více

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech

Nadace Partnerství. Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Nadace Partnerství Finančnípodpora dopravních projektů v obcích a regionech Ing. Radek Patrný Nadace Partnerství/Dopravní program Krátká26, Tel./fax: e-mail: radek.patrny@nap.cz http:///doprava Nadace

Více

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích

Nadace Partnerství. Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Nadace Partnerství Podpora a propagace bezpečných dopravních řešení v obcích Ing. Petr Šmíd Nadace Partnerství/Dopravní program, Tel./fax: e-mail: petr.smid@nap.cz p http:///doprava Nadace Partnerství

Více

Město Dobřichovice Vítova 61

Město Dobřichovice Vítova 61 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Dobřichovice Vítova 61 PSČ 25229 IČ 241181 Název soutěžního

Více

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.:

Generální dodavatel: EUROVIA CS, a.s., Praha - Ing. Jan Gucko tel.: IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Strakonice, Velké náměstí 2, Strakonice PSČ 38621 IČ 251810

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní

ou@kostelni-lhota.cz Cyklostezka podél komunikace II/611 mezi Pískovou a Kostelní IDENTIFIKAČ NÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM Financování soutěžního řešení STAV PŘED REALIZACÍ SOUTĚŽNÍHO název a adresa předkladatele Dobrovolný svazek obcí Pečecký

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

Jak podat přihlášku: A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

generální partner PŘIHLÁŠKA do 10. ročníku soutěže (2011) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky C) ANKETA na CD či jiném datovém médiu (adresa:

Více

Nadace Partnerství a její dopravní program

Nadace Partnerství a její dopravní program a její dopravní program Ing.Petr Šmíd / Tel./fax: 274 816 727 3 základní témata Posilování občanské společnosti - Škola pro udržitelný život - Vzdělávací programy Ochrana přírody - Strom života Udržitelný

Více

ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy. Doprava

ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy. Doprava ING. IVO VYKYDAL Náměstek ministra dopravy, sekce silniční a letecké dopravy Doprava Státní fond dopravní infrastruktury vydal Pravidla pro poskytování příspěvků v roce 2007. Finanční příspěvky lze poskytnout

Více

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu

3. cvičení. příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Obytné zóny 3. cvičení příklady základní pojmy charakteristika atributy obytných zón provozní podmínky principy návrhu Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Příklady obytných zón!? Základní pojmy

Více

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní

Řešení přechodů pro chodce. Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní Řešení přechodů pro chodce Ing. Bc. Dagmar Kočárková, Ph.D. ČVUT v Praze Fakulta dopravní 1. ÚVOD v obcích 70 % dopravních nehod na vládní úrovni Dopravní politika + strategické dokumenty (Národní strategie

Více

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.

Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn. Ing.Petr Šmíd Nadace Partnerství, program Doprava pro 21.století Krátká 26, 100 00 Praha 10 Tel./fax: 274 816 727 e-mail: petr.smid@ecn.cz http://doprava21.ecn.cz http://www.nadacepartnerstvi.cz 3 základní

Více

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé,

www.ropstrednicechy.cz Vážení žadatelé, Vážení žadatelé, touto cestou bychom vám rádi představili prioritní osu 1 Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Čechy. Tato prioritní osa je zaměřena na celkové zkvalitnění dopravy

Více

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ. II/215 - ul. Hlavní třída Průtah městem včetně dopravních opatření. Mariánské Lázně Průtah městem včetně dopravních opatření II/215, směr Velká Hleďsebe 215 Sledovaná část průtahu II/215 Mariánské Lázně Chebská křižovatka II/230, směr Bečov nad Teplou Úšovická křižovatka 230 1. Celková

Více

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz

Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10. vladimir.svec@telc-etc.cz IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Soutěžní kategorie Kontaktní osoba ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SOUTĚŽNÍM ŘEŠENÍ Financování soutěžního řešení název a adresa předkladatele Město Telč náměstí Zachariáše z Hradce 10 PSČ 58856 IČ

Více

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony

Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Programy Nadace Partnerství pro obce a regiony Stezky Greenways Soutěže cesty Městy a Město stromů Granty, asistence Daniel Mourek Ondřej Fábera Nadace Partnerství Pomáháme pečovat o životní prostředí,

Více

Rekonstrukce Budějovické ulice

Rekonstrukce Budějovické ulice Rekonstrukce Budějovické ulice silnice II/137 autor www.taborcz.eu Budějovická ulice je jedna z nejdůležitějších a nevytíženějších ulic motorovou dopravou v Táboře. Denně projede Budějovickou ulicí cca

Více

PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku:

PŘIHLÁŠKA CESTY MĚSTY. do 12. ročníku soutěže (2013) (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ

MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ MĚSTSKÁ MOBILITA DNES Z POHLEDU SAMOSPRÁVY MĚST SEMILY CESTY MĚSTY 16. ZÁŘÍ 2014 VYPRACOVAL: ING. JIŘÍ RUTKOVSKÝ Cíle příspěvku o městské mobilitě Informovat o problematice mobility Nastínit možné varianty

Více

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž

Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. Plán udržitelné městské mobility Kroměříž Veřejné projednání analytické části, 25.06.2019 Co je to PUMM PUMM Plán udržitelné městské mobility Je strategický dokument města

Více

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU

DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU DOPRAVNÍ PR ZKUMY V OBLASTI ROZVOJOVÉ PLOCHY ZA MLÉKÁRNOU LOKALIZACE AKTUALIZAČNÍCH DOPRAVNÍCH PRŮZKUMŮ KRÁTKODOBÉ OVĚŘOVACÍ KŘIŽOVATKOVÉ SČÍTÁNÍ V DOPOLEDNÍM A ODPOLEDNÍM OBDOBÍ SČÍTÁNÍ STATICKÉ DOPRAVY

Více

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016 Generel dopravy města Zlína Zlín říjen 2016 Generel dopravy Ucelený koncepční materiál (analýza, model, návrh) Pěší, cyklistická, veřejná hromadná doprava Individuální automobilová doprava (dynamická,

Více

Generel dopravy města Zlína. Klepněte pro vložení

Generel dopravy města Zlína. Klepněte pro vložení Generel dopravy města Zlína Klepněte pro vložení květen textu 2017 Generel dopravy Jaký byl stav v oblasti koncepčních materiálů před GD? Ucelený koncepční materiál (analýza, model, návrh) Pěší, cyklistická,

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede

PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP. Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede PODPORA CYKLISTICKÉ DOPRAVY V IROP 19. 2. 11. 1. 2016 Praha Žďár nad Sázavou Konference Česko jede INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Celková alokace z EFRR: 4,64 mld. EUR Alokace i s kofinancováním:

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změnu v 18. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky. oznamuje změnu v 18. výzvě k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změnu v 18. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu PODPORA BEZPEČNOSTI DOPRAVY A CYKLODOPRAVY Přehled

Více

ŽALHOSTICE AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. KÚ: Žalhostice (794341) Datum: 10/2016 Číslo zakázky: Formátů A4: Stupeň: STUDIE Zakázka:

ŽALHOSTICE AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. KÚ: Žalhostice (794341) Datum: 10/2016 Číslo zakázky: Formátů A4: Stupeň: STUDIE Zakázka: ČÍSLO REVIZE DATUM REVIZE POPIS REVIZE 2. 1. GENERÁLNÍ PROJEKTANT: OTISK RAZÍTKA: Investor: Obec KÚ: Zodpovědný projektant: Ing. Josef Filip, Ph.D. ZPRACOVATEL ČÁSTI: Vypracoval: Ing. Filip Jakl Datum:

Více

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP

PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP PROGRAMOVÝ RÁMEC IROP A1 ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY Projekty budou zaměřeny na zvyšování bezpečnosti železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy v území MAS: Rekonstrukce, modernizace a výstavba

Více

MAS Brána do Českého ráje IROP Bezpečná doprava

MAS Brána do Českého ráje IROP Bezpečná doprava MAS Brána do Českého ráje z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Brána do Českého ráje na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu

Více

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Lužnice jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Lužnice na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok Specifikace výzev. Únor 2014

Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok Specifikace výzev. Únor 2014 Plán výzev ROP Moravskoslezsko na rok 2014 Specifikace výzev Únor 2014 Je uvedena specifikace výzev, které budou vyhlášeny po datu aktualizace plánu výzev, nebo jsou k tomuto datu otevřeny. Výzvy prioritní

Více

OPRAVA KOMUNIKACE KLADENSKÉ PRAHA 6

OPRAVA KOMUNIKACE KLADENSKÉ PRAHA 6 OPRAVA KOMUNIKACE KLADENSKÉ PRAHA 6 Studie proveditelnosti Výsledná varianta P r ů v o d n í z p r á v a d o d a t e k č. 1 Prosinec 2014 Vypracoval: Ing. Hradil Obsah: 1. Identifikační údaje stavby...

Více

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Zkušenosti zvyšující bezpečnost dopravy v obcích Ing. Radim Striegler VLIV UTVÁŘENÍ KOMUNIKACE NA BEZPEČNOST

Více

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU,

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, VIII. Setkání starostů a místostarostů Moravskoslezského kraje Nástroje na zvyšování bezpečnosti a efektivity úprav na pozemních komunikacích v obcích Ing. Alena Daňková CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i.

Více

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I.

Sdružení SPLAV-IROP-Ekologická a bezpečná doprava I. MAS Sdružení SPLAV jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Sdružení SPLAV na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání

Více

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA II

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA II MAS Česká Kanada o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Česká Kanada na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE POŘIZOVATEL Magistrát města Prostějova ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RD KRASICE PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1. Identifikační údaje stavby Název akce Pozemky Místo stavby Kraj : : p.č. 230 a 232/1 k.ú. Krasice : ulice Krasická a její okolí

Více

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka vyhlašuje.

Více

Zklidňování dopravy Nemotorová doprava

Zklidňování dopravy Nemotorová doprava konference BRNOSAFETY 2014 15. 16. 9. 2014 Brno partner akce: www.bvv.cz/brnosafety/ Ing. Eva Simonová Zklidňování dopravy Nemotorová doprava Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. BRNOSAFETY 2014 1 Doprava

Více

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA

MAS ČESKÁ KANADA IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA MAS Česká Kanada o.p.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Česká Kanada na období 2014 2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště

Udržitelná doprava. Veřejné fórum. Uherské Hradiště Udržitelná doprava Veřejné fórum Uherské Hradiště 20.03.2018 OBSAH A. Veřejná doprava A.1 Dopravní terminál A.2 Nové zastávky (koncepce MHD) B. Cyklistická doprava B.1 Cyklotrasa Mojmír B.2 Cyklostezka

Více

Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna

Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna Ing. Petr Macejka Ph.D a kol. 21/06/2018 Plán udržitelné městské mobility Statutárního města Kladna Jednání partnerů projektu, 21.6.2018 Co je to PUMM PUMM Plán udržitelné městské mobility Je strategický

Více

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY

ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) 4.1.A ZASTÁVKA HROMADNÉ DOPRAVY MIMO JÍZDNÍ PRUH (ZÁLIVOVÁ) Technické parametry Umístění na komunikaci kde je návrhová rychlost větší než 80 km.h -1

Více

MAS Rakovnicko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje "SCLLD pro území MAS Rakovicko na období "

MAS Rakovnicko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Rakovicko na období MAS Rakovnicko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje "SCLLD pro území MAS Rakovicko na období 2014-2020" vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Regionální operační program Jihozápad

Regionální operační program Jihozápad Regionální operační program Jihozápad Přehled priorit a opatření Duben 2007 Prioritní osy programu Prioritní osa 1 - Dostupnost center... 2 Prioritní osa 2 - Stabilizace a rozvoj měst a obcí... 4 Prioritní

Více

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava II.

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava II. MAS Horní Pomoraví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horní Pomoraví na období 2014 2020 vyhlašuje 14. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

v Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Aktuální stav a rozvoj ITS hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D.

v Praze Fakulta dopravní Ústav řídicí techniky a telematiky Aktuální stav a rozvoj ITS hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D. České vysoké učení technické v Praze Fakulta dopravní Aktuální stav a rozvoj ITS pro řízení dopravy na území hl. města Prahy Doc. Ing. Bc. Tomáš Tichý, Ph.D. Obsah prezentace Rozvoj dopravy v ČR a v Praze

Více

DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ OBCE PTICE STUDIE. Zderazská 1625/ Praha 16 - Radotín. Bc. Jan Rajman. jednatel společnosti

DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ OBCE PTICE STUDIE. Zderazská 1625/ Praha 16 - Radotín.  Bc. Jan Rajman. jednatel společnosti STUDIE Zpracoval: CZECH Consult, spol. s r. o., Zderazská 1625/65 153 00 Praha 16 - Radotín http://www.czechconsult.cz Hlavní projektant: Projektant: Ing. Tomáš Matras, Ph.D. Ing. Pavel Tesař Bc. Jan Rajman

Více

2. VÝZVA MAS SVATOJIŘSKÝ LES IROP DOPRAVA

2. VÝZVA MAS SVATOJIŘSKÝ LES IROP DOPRAVA Místní akční skupina SVATOJIŘSKÝ LES, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny SVATOJIŘSKÝ LES, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k

Více

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu:

Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Přehled hlavních návrhových lokalit, včetně samostatného popisu: Obrázek 1 - přehled lokalit přestavby Ulice Budyšínská Ulice Zhořelecká Ulice Hrádecká ulice Na Výsluní, Hornická Točka autobusu v ulici

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDNĚNÉ KOMUNIKACE Obsah Pěší zóny Obytné zóny Zóny 30 Komunikace pro cyklisty Návrhové prvky Vzorové situace Cvičení z předmětu

Více

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016

Generel dopravy města Zlína. Zlín říjen 2016 Generel dopravy města Zlína Zlín říjen 2016 Generel dopravy Generel dopravy pro město Zlín (GD) je základní dopravně-inženýrský dokument v oblasti rozvoje městské dopravy, který identifikuje hlavní problémy

Více

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Dodatek č. 2 Datum zpracování: leden 2011 Dodatek

Více

BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II. Prostředí sídelních útvarů

BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II. Prostředí sídelních útvarů Líšeňská 33a 636 00 Brno BEZPEČNÉ USPOŘÁDÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ - Bezpečné uspořádání pozemních komunikací II Prostředí sídelních útvarů - komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu Tel: 549 429

Více

ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN - LOUČKA LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA

ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN - LOUČKA LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN - LOUČKA LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁZEV ZAKÁZKY: ÚZEMNÍ STUDIE NOVÝ JIČÍN LOUČKA, LOKALITA ZA HUMNY ÚPRAVA č.2 LOKALITA 2 Objednatel: Město Nový

Více

5. výzva IROP Bezpečná doprava II. MAS Česká Kanada o.p.s.

5. výzva IROP Bezpečná doprava II. MAS Česká Kanada o.p.s. 5. výzva IROP Bezpečná doprava II MAS Česká Kanada o.p.s. Program semináře Úvod Návaznost na výzvu IROP č. 53 5. výzva IROP II Bezpečná doprava základní informace Zaměření výzvy na jednotlivé aktivity

Více

s názvem MAS Společná CIDLINA IROP Bezpečně do škol a zaměstnání II." VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č. 53 Udržitelná doprava - Integrované projekty CLLD

s názvem MAS Společná CIDLINA IROP Bezpečně do škol a zaměstnání II. VAZBA NA VÝZVU ŘO IROP Č. 53 Udržitelná doprava - Integrované projekty CLLD MAS Společná CIDLINA, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná CIDLINA 2014-2020 vyhlašuje 6. výzvu k předkládání žádostí

Více

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury

Oblast intervence 1.1 - Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury Regionální operační program Moravskoslezsko REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM MORAVSKOSLEZSKO Moravskoslezský kraj Na tento operační program je určeno 15% z celkové alokace pro všechny ROPy. Rozpočet na celkové

Více

AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ AUDIT BEZPEČNOSTI POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Zvýšení bezpečnosti dopravy v Liberci chodníky ulice kubelíkova a dělící ostrůvek přechodu ulice Řepná březen 2016 str. 1 z celkem 15 Obsah: Obsah 1. Úvod 1.1. Identifikační

Více

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 5070/ZP/2008-Čr 30.04.2008 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní

Více

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava

1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice. Havlíčkovo nábřeží 38, Ostrava 1. ÚVOD 1.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE: Název: Objednatel: Zpracovatel: Studie problémových úseků sil.ii/449 v koridoru Červenka Smržice KÚ Olomouckého kraje UDI MORAVA s.r.o., Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava

Více

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ

METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ METODIKA PRO ŘEŠENÍ ZÓN 30 V BRNĚ Metodická část Brněnské komunikace a.s. Útvar dopravního inženýrství LISTOPAD 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název: Metodika pro řešené zón 30 v Brně Metodická část Objednatel materiálu:

Více

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ)

CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) CYKLOSTEZKA KAROLÍNY SVĚTLÉ V PODJEŠTĚDÍ (LIBERECKÝ KRAJ) I. ETAPA - CYKLOSTEZKA PODÉL SILNIC II / 277, 278 ČESKÝ DUB VLČETÍN (BÍLÁ) HODKOVICE N. M. INFORMACE O ZÁMĚRU Ing. Jiří Rutkovský ÚNOR 2018 KOORDINÁTOR

Více

dopravní politika měst

dopravní politika měst Doprava v klidu dopravní politika měst 5. cvičení parkovací politika strategie a nástroje druhy regulace Park and Ride bezplatné parkování? Parkovací politika Parkování mají na starosti především místní

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Přednáška předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH Prostředí sídelních útvarů komunikace zde mají jiné funkce než v extravilánu (kromě dopravní

Více

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje

Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Projektová karta Projektový námět Budování absorpční kapacity Plzeňského kraje Evidenční číslo projektu Název partnera - vkladatele Název partnera zodpovědného za vyplnění či kontrolu Projektové karty

Více

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava I.

MAS Horní Pomoraví IROP Doprava I. MAS Horní Pomoraví jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Horní Pomoraví na období 2014 2020 vyhlašuje 8. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Výzva 53. Udržitelná doprava

Výzva 53. Udržitelná doprava Výzva 53. Udržitelná doprava Dotaz na stavební rozpočet, konkrétně na výdaje na zařízení staveniště - proč jsou tyto výdaje vedlejší ve výzvě č. 62? Ve výzvě č. 53 jsou tyto výdaje dokonce nezpůsobilé.

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY PŘEVEDENÍ CYKLISTŮ Z JÍZDNÍHO PRUHU (HDP) NA STEZKU PRO CYKLISTY 60% 3.1.1.A Technické parametry Umístění dle potřeby Rozměr délka 10 m, šířka 3 m, Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní

Více

MAS Vltava IROP Podpora šetrných forem dopravy a zvyšování bezpečnosti II.

MAS Vltava IROP Podpora šetrných forem dopravy a zvyšování bezpečnosti II. MAS Vltava jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Vltava na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního

Více

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE

BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE BM03 MĚSTSKÉ KOMUNIKACE 2. týden Návrh směrového řešení, parkoviště Miroslav Patočka kancelář C330 email: patocka.m@fce.vutbr.cz Martin Novák kancelář C331 email: novak.m@fce.vutbr.cz NÁPLŇ CVIČENÍ Odevzdání

Více

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Ing. Pavel Havránek CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Centrum dopravního

Více

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE

ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU 1.1.B ZVÝRAZNĚNÍ ZAČÁTKU OBCE DOPRAVNÍ OSTRŮVEK S VYCHÝLENÍM JEDNOHO SMĚRU Umístění Rozměr Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové

Více