KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN,"

Transkript

1 KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN, příspěvková organizace, IČ: Štefánikova 826/7, Nový Jičín, mail:icemsk@kvic.cz, tel Průvodce Studiem k výkonu specializovaných činností - koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií podle 9 vyhl. 317/2005 Sb. Akreditace č. j. MSMT-10649/

2 1 OBSAH 2 O studiu a kompetencích absolventa Organizace studia Cena studia Vstupní a výstupní podmínky pro uchazeče Studijní program - okruhy Časový harmonogram studia Představujeme lektorský tým... 11

3 2 O STUDIU A KOMPETENCÍCH ABSOLVENTA Studium je akreditováno MŠMT a splňuje podmínky 9 vyhlášky 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků; akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků v současné právní úpravě. Vzdělávání je zaměřeno na prohloubení a rozšíření kompetencí absolventa k metodickému vedení pedagogických pracovníků školy v oblasti účelného využití ICT ve vzdělávacím procesu a vedoucích pracovníků školy v oblasti kvalifikovaného plánování a řízení naplnění standardu ICT služeb. Absolvent si doplní také základní komplementární kompetence pro jiné odbornosti, než vyučuje. Absolvent: vytváří odborné texty, prezentace, výuková videa; užívá vhodný software a má přehled o volně šiřitelných aplikacích na internetu; připravuje individuální digitální učební materiály pro svůj předmět a také je ve své praxi co nejúčelněji využívá; orientuje se ve výukových zdrojích na internetu, je schopen posuzovat jejich validitu; umí se orientovat v aktuální nabídce hardware, síťových řešení a dalších výukových periferií; prakticky aplikuje práci ICT do výuky; své zkušenosti z těchto oblastí sdílí v pedagogickém sboru, v profesních sítích; motivuje ostatní učitele k efektivnímu využití ICT ve výuce. Vedení Studia k výkonu specializovaných činností - koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií se naše organizace věnuje od roku 2005 a k 30. červnu 2015 evidujeme více než 100 absolventů. Většina z nich buď přímo vykonává činnost koordinátora ICT ve škole, resp. je členem vedení školy.

4 3 ORGANIZACE STUDIA Rozsah studia 250 h (110 h prezenční výuky a 140 h e-learning). Doba studia dvouleté (únor leden 2018). Místa konání Učebny KVIC Ostrava, Nový Jičín, Opava, Frýdek-Místek nebo učebny škol v MSK (ICeMSK) v případě stáží. Forma a doba výuky Prezenční část bude probíhat od pondělí do pátku v odpoledních hodinách od 14:30 h do 18:00 h (max. do 19 h v případě stáží). ICT konference je celodenní akce. E-learning probíhá přes prostředí LMS Moodle a to buď vložením Vámi vypracovaného úkolu dle pokynů (zadání) lektora nebo diskusí (chatování) s lektorem v předem vymezeném čase. Studium probíhá vždy ve školním roce.

5 4 CENA STUDIA Cena vč. DPH činí Kč Tato částka bude uhrazena na základě vystavené faktury do 31. ledna Na základě požadavku vysílající organizace nebo samoplátce lze poplatek rozdělit na splátky za jednotlivé kalendářní roky (v případě vysílající organizace můžeme konzultovat s paní účetní, jakým způsobem lze fakturované vzdělávání účtovat).

6 5 VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ PODMÍNKY PRO UCHAZEČE Studium je určeno pro absolventy magisterských studijních programů učitelských oborů nebo pro absolventy magisterského studia neučitelského zaměření doplněného o studium pedagogiky. Vstupním požadavkem na účastníka vzdělávání je: minimálně dvouletá pedagogická praxe; ICT kompetence na úrovni pokročilého využití počítače v rámci vlastní odbornosti ve výuce. Zájemce doloží kopie těchto dokladů (nejpozději do 8. ledna 2016): Přihlášku DVPP ke studiu. Diplom o dosaženém magisterském studiu, popř. doplnění studia pedagogiky. Pracovní smlouva či jiný doklad, který dokládá dvouletou pedagogickou praxi. Zkouška na VŠ z Informatiky (doložit indexem nebo jiným dokumentem) nebo Osvědčení, Certifikáty s ICT tématikou za posledních 10 let (semináře, kurzy, webináře, konference, stáže apod.) Na základě předložených dokladů Vám ověříme, že pro toto studium splňujete nezbytné vstupní požadavky dané vyhláškou 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků. Průběžné hodnocení a ukončení studia Na konci každého započatého roku studia koná frekventant ročníkovou soubornou zkoušku. Tato zkouška probíhá formou testu a řešením dvou zadaných praktických úloh. Celé studium je po úspěšném složení poslední ročníkové souborné zkoušky zakončeno obhajobou závěrečné písemné práce a závěrečnou ústní zkouškou před komisí. Po úspěšné obhajobě závěrečné písemné práce a složení závěrečné zkoušky získá absolvent osvědčení o absolvování studia.

7 6 STUDIJNÍ PROGRAM - OKRUHY 1. Moderní technologie - aktuální informace, ukázky užití ve školách (2 x konference v červnu a listopadu, rozsah 20 h prezenčně). 2. Role a využití ICT v procesu edukace, moderní didaktické teorie, AJ terminologie (rozsah 5 h e- learning). 3. Využití počítače ve vzdělávacím procesu (rozsah 25 h prezenčně [5*5 h stáž], 20 h e-learning). Účastníci studia se seznámí s kvalitními výukovými programy, s vhodnými českými i zahraničními portály, metodikami práce s interaktivními výukovými objekty. Získají dovednost vhodně tento výukový software nebo volně šiřitelné DUMy zařazovat do vyučovacích hodin a motivovat ostatní učitele k jejich využití v těchto vzdělávacích oblastech: Jazyk a jazykové komunikace (český jazyk, anglický jazyk a německý jazyk). Matematika a její aplikace. Informatika a informační a komunikační technologie. Člověk a příroda (zeměpis, chemie, fyzika, biologie a přírodopis). Člověk a společnost (dějepis a výchova k občanství). 4. Legislativa spojená s provozem ICT ve škole (BOZP, Autorský zákon, bezpečnost na internetu apod.), (rozsah 5 h e-learning). 5. Školní počítačová síť (od výstavby po efektivní nasazení cloudových řešení), (rozsah 5 h prezenčně [stáž], 35 h e-learning). 6. Digitální zařízení pro výuku (dotyková, měřící sady, 1:1 učebny, BYOD koncept, apod.), (rozsah 10 h prezenčně [stáž]). Tato vzdělávací část seznámí účastníky jak kvalifikovaně integrovat mobilní dotyková zařízení a jinou didaktickou techniku do života školy. Účastníci se seznámí s výhodami tří nejrozšířenějších mobilních operačních systémů (ios, Android, Windows) jak z hlediska práce s nimi, tak z hlediska jejich integrace do školy. 7. Informační systém a webová prezentace školy, online aplikace pro školy, (rozsah 10 h e-learning). 8. Výukové zdroje na internetu a vlastní tvorba DUM pro interaktivní výuku, (rozsah 10 h prezenčně, 20 h e-learning). Cílem této vzdělávací části je získat základní přehled mezi: českými i zahraničními portály; zdroji interaktivních výukových objektů; seznámit se základními pravidly tvorby a využití DUM zejména z hlediska obsahu, grafiky, autorského zákona, využití otevřených galerií, licence Creative Commons a vlastní prezentace ve vyučovacích hodinách. 9. Vedení školních žákovských projektů jako forma výuky, počítač ve volném čase žáka, (rozsah 10 h prezenčně [stáž], 5 h e-learning). 10. Příprava projektu školy jako nástroje pro zapojení ICT do výuky, (rozsah 10 h prezenčně [stáž], 10 h e-learning).

8 11. Efektivní využití ICT pro práci se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, (rozsah 10 h prezenčně [stáž], 10 h e-learning). Tato vzdělávací část se věnuje posílení digitální gramotnosti učitelů využitím informačních a komunikačních technologií ve výuce dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Účastník získá dovednosti a znalosti: používat počítač, dotyková zařízení nebo interaktivní tabuli pro práci s žáky se speciálními vzdělávacími potřebami; orientovat se v základní nabídce výukových programů; sestavit seznam vhodných digitálních a interaktivních pomůcek na škole jako vhodného prvku výuky dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. 12. Tvorba ICT plánu školy, interakce ICT a ŠVP (od sběru dat po strategický dokument), (rozsah 10 h prezenčně, 20 h e-learning).

9 7 ČASOVÝ HARMONOGRAM STUDIA Časový harmonogram studia únor srpen 2016 Vzdělávací okruh Rozsah přímé výuky E-learning Stáže Celkem 1. Moderní technologie aktuální informace, ukázky užití ve školách 10 h (konference červen 2016) 0 h 0 h 10 h 2. Role a využití ICT v procesu edukace, moderní didaktické teorie, AJ terminologie 0 h 5 h (únor) 0 h 5 h 3. Využití počítače ve vzdělávacím procesu: Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informatika a informační a komunikační technologie Člověk a příroda Člověk a společnost 0 h 20 h (červenecsrpen) 25 h (5 x 5 h, únor-červen) 45 h 4. Legislativa spojená s provozem ICT ve škole: BOZP Autorský zákon Bezpečnost na internetu 0 h 5 h (červenecsrpen) 0 h 5 h Pozn.: v průběhu stáže bude zadáno téma závěrečné práce a přidělen vedoucí závěrečné práce. Časový harmonogram studia září leden 2017 Vzdělávací okruh Rozsah přímé výuky E-learning Stáže Celkem 5. Školní počítačová síť 5 h (září) 5 h 6. Digitální zařízení pro výuku 2 x 5 h (říjen) 10 h

10 7. Informační systém a webová prezentace školy, online aplikace pro školy 10 h (říjen) 10 h 8. Výukové zdroje na internetu a vlastní tvorba DŮM pro interaktivní výuku 2 x 5 h (listopad) 20 h (listopadprosinec) 30 h 9. Vedení školních žákovských projektů jako forma výuky, počítač ve volném čase žáka 5 h (leden) 2 x 5 h (leden) 15 h Časový harmonogram studia únor červen 2017 Vzdělávací okruh 10. Příprava projektu školy jako nástroje pro zapojení ICT do výuky Rozsah přímé výuky E-learning Stáže Celkem 10 h (únor) 2 x 5 h (únor) 20 h 11. Efektivní využití ICT pro práci se žáky se speciálními vzdělávacími potřebami 10 h (březen) 2 x 5 h (březen) 20 h 12. Tvorba ICT plánu školy, interakce ICT s ŠVP 2 x 5 h (duben) 20 h (květenčerven) 30 h Časový harmonogram studia červenec listopad 2017 Dokončení a odevzdání finální verze závěrečné práce. Časový harmonogram studia prosinec leden 2018 Po odevzdání závěrečné práce se účastník vzdělávání připraví na závěrečnou zkoušku. V lednu 2018 bude studium ukončeno obhajobou závěrečné práce a složením závěrečné ústní zkoušky.

11 8 PŘEDSTAVUJEME LEKTORSKÝ TÝM Zde jsou někteří z lektorů (řazeno abecedně), kteří Vás budou studiem provázet. Pod jejich odborným vedením se rovněž můžete věnovat své závěrečné práci. Mgr. Iveta Bulawová Absolventka Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého, Olomouc a Ostravské univerzity. V současné době působí jako učitelka, koordinátorka ICT a projektová manažerka projektů EU na Střední průmyslové škole stavební v Havířově. Je certifikovaný lektor a tester ECDL, školí MS Office a Office 365, sw pro chemii a matematiku, aktivně pracuje s dotykovým zařízením ipad. Mgr. Petr Caloň Absolvent Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. V současné době působí jako učitel dějepisu, zeměpisu, informatiky a výchovy k občanství na Masarykově gymnáziu v Příboře. Od září 2011 působí jako správce Google Apps na Masarykově gymnáziu v Příboře a je spoluzakladatel Google Edu Group (GEG) Novojičínsko. Mgr. Vlastimil Charvát Absolvent Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity, aprobace matematika fyzika pro střední školy. V současné době působí jako učitel a zástupce ředitele na Střední průmyslové škole stavební v Havířově. Je certifikovaný lektor ECDL testování, MS Office a Windows 8, školí dotyková zařízení s OS Windows 8 a Apple ios. Mgr. Radovan Jansa Absolvent Ostravské univerzity ( ) a Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně ( ). V současné době působí jako učitel informatiky a zeměpisu na střední škole (Gymnázium a SOŠ Nový Jičín). Dále je metodikem ICT, Správce IT, ICT koordinátor, lektor a konzultant IT. Je velkým fanouškem nových technologií a propagátorem produktů Google ve školství. Mgr. Blanka Kozáková Absolventka Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Od roku 2008 působí na pozici projektové manažerky a vedoucí útvaru realizace projektů a rozvojových projektů ICT při KVIC Nový Jičín. V rámci publikační činnosti se věnuje tématům zaměřených na přípravu projektů ICT a jejich řízení, manažerské styly vedení lidí, grantové příležitosti pro školy nebo zdroje financování ICT ve školách. Ing. Zdeněk Matúš Absolvent Technické univerzity Ostrava, obor Materiálové inženýrství, Pedagogické fakulty Ostravské univerzity a Univerzity Tomáše Bati, obor Informační technologie. V současné době působí jako učitel a ICT koordinátor na škole Mendelova střední škola v Šenově u Nového Jičína. Je certifikovaný lektor ECDL testování a Microsoft Specialist. Spolupracuje s nakladatelstvím ComputerMedia. Ve spolupráci s firmou Microsoft je realizátorem Regionální soutěže Office a Studentského trenérského centra. Dlouhodobě se věnuje nadaným žákům v oblasti ICT a podporuje jejich další rozvoj. Mgr. Petra Moskva Absolventka Filosofické fakulty Ostravské univerzity. V současné době působí jako učitelka na Gymnáziu a Obchodní akademii v Orlové Lutyni. Je uživatelkou moderních technologií, které se snaží aplikovat do výuky. Využívá dotyková zařízení při výuce německého jazyka.

12 Mgr. Patrik Randa Absolvent Pedagogické fakulty Ostravské univerzity. V současné době působí jako učitel a koordinátor ICT na SŠ, ZŠ a MŠ ve Frýdku-Místku. V rámci pedagogické činnosti se věnuje Etopedii (speciálně pedagogická disciplína), která se zabývá výchovou, vzděláváním a integrací obtížně vychovatelných jedinců. Ing. Lenka Satková Absolventka Technické univerzity, Strojní a Elektrotechnické fakulty. V současné době působí jako učitelka na Obchodní akademii a SOŠ logistické v Opavě. Je lektorkou ECDL testování, MS Office, Office 365 a Windows 8. Ing. Jiří Sumbal Absolvent VUT Brno, obor mikroelektronika. Dále absolvoval doplňkové pedagogické studium a speciální studium Školského managementu. V současné době působí jako učitel na Střední průmyslové škola, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Frýdek- Místek, příspěvková organizace, 28. října Od roku 1998 aktivně prezentuje a publikuje odborné příspěvky na počítačových seminářích pro učitele jak v ČR, tak i v zahraničí (semináře a workshopy v rámci projektu etwinning). Lektorskou činnost zaměřuje na využití nových technologií ve výuce, přípravu projektů, programování, práce s digitální technikou a videem apod. Mgr. Zbyněk Šostý Absolvent Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a na Pedagogické fakultě Ostravské univerzity absolvoval Funkční studium pro ředitele škol. Více jak 10 let působí na pozici ředitele Základní školy P. Bezruče ve Frýdku-Místku. Lektorskou činnost zaměřuje na legislativu a autorský zákon, pokročilá práce s MS Office 2013, Office 365 a OS Windows 8. Je uživatelem moderních technologií, které se snaží aplikovat do výuky. Mgr. Martin Vonášek Absolvent Filosofické fakulty Univerzity Hradec Králové ( ), obor Archivnictví - Historie. Dále vystudoval Filosofickou fakultu na Masarykově univerzitě v Brně ( ), a poté Pedagogickou fakultu na Ostravské univerzitě. V současné době působí na Gymnáziu Hladnov v Ostravě. Je velkým fanouškem nových technologií a propagátorem produktů Google ve školství.

13 Kontaktní údaje: Mgr. Blanka Kozáková garant studia, mail: tel , mobil Ing. Pavlína Hladíková organizace studia a komunikace s účastníky, mail: pavlina.hladikova@kvic.cz, tel , mobil Přihlášky zasílejte na mail: pavlina.hladikova@kvic.cz do pátku 8. ledna 2016.

Pro školního informatika nová nabídka studia

Pro školního informatika nová nabídka studia KRAJSKÉ ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ A INFORMAČNÍ CENTRUM, NOVÝ JIČÍN, příspěvková organizace, IČ: 62330403 Štefánikova 826/7, 741 01 Nový Jičín, mail:icemsk@kvic.cz, tel. 595

Více

Průvodce Studiem k výkonu specializovaných činností - koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií podle 9 vyhl. 317/2005 Sb.

Průvodce Studiem k výkonu specializovaných činností - koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií podle 9 vyhl. 317/2005 Sb. Průvodce Studiem k výkonu specializovaných činností - koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií podle 9 vyhl. 317/2005 Sb. Akreditace č. j. MSMT-10649/2014-1-291, probíhá reakreditace

Více

Školení ICTK+ICTM. Studijní průvodce

Školení ICTK+ICTM. Studijní průvodce Školení ICTK+ICTM Studijní průvodce Radek Maca, Roman Úlovec Gymnázium Voděradská, Praha 10 Strašnice 008 Pracovní materiál Praha /8 Úvod Toto studium vychází ze standardu Standardy pro udělování akreditací

Více

Centrální poradenská činnost

Centrální poradenská činnost Aktivity uváděné v roční zprávě jsou financovány z účelových prostředků Moravskoslezského kraje, dále z vlastních zdrojů Krajského zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informačního

Více

RESTART nový začátek pro pedagogy 39 škol

RESTART nový začátek pro pedagogy 39 škol RESTART nový začátek pro pedagogy 39 škol Blanka Kozáková 1 e-mail: blanka.kozakova@kvic.cz 1 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková

Více

Metodik a koordinátor ICT

Metodik a koordinátor ICT Makovského 436, 592 31 Nové Město na Moravě mobil.: 774 696 160, e-mail: rama@inforama.cz WWW stránky: http://www.inforama.cz, https://www.evzdelavani.net/learning/ Metodik a koordinátor ICT Číslo akreditace:

Více

reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 Blanka Kozáková a Jiří Sumbal Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum, Nový Jičín, p. o.

reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 Blanka Kozáková a Jiří Sumbal Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum, Nový Jičín, p. o. Projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 Projekt Perspektiva grantový projekt z Moravskoslezského krajevpraxi Blanka Kozáková a Jiří Sumbal Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum,

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2015/2016 OBSAH O CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ... 3 KONTAKTY... 3 ADRESA SÍDLA STUDIJNÍHO

Více

Přílohy: Publikační činnost:

Přílohy: Publikační činnost: Mgr. Radek Maca Kontakt Bydliště: Makovského 436 Nové Město na Moravě 592 31 mobil: 774 696 160 e-mail: rama@inforama.cz stránky: http://www.inforama.cz, http://www.evzdelavani.net Zaměstnání: Gymnázium

Více

ICT KOORDINÁTOŘI INFORMACE O STUDIU A JEHO ORGANIZACI

ICT KOORDINÁTOŘI INFORMACE O STUDIU A JEHO ORGANIZACI ICT KOORDINÁTOŘI INFORMACE O STUDIU A JEHO ORGANIZACI ICT Koordinátoři STUDIUM PODLE VYHLÁŠKY Studium k výkonu specializovaných činností koordinace v oblasti informačních a komunikačních technologií Požadavky

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Dana Pražáková Kdo a co můţe ţádat: Oprávněný žadatel: základní škola se sídlem mimo hl. město Praha Jedna ZŠ může podat pouze 1 projekt Maximální možná částka

Více

Současné možnosti ICT ve vzdělávání a strategie vedení školy

Současné možnosti ICT ve vzdělávání a strategie vedení školy Makovského 436, 592 31 Nové Město na Moravě mobil.: 774 696 160, e-mail: rama@inforama.cz WWW stránky: http://www.inforama.cz, https://www.evzdelavani.net/learning/ Současné možnosti ICT ve vzdělávání

Více

ICT plán školy pro období 2012-2014

ICT plán školy pro období 2012-2014 ICT plán školy pro období 2012-2014 Škola: Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace IČO: 70933901 tel/fax: 596 134 328 E-mail: zsgebauerova@seznam.cz www: http://www.zsgebauerova.cz/

Více

Celoživotní vzdělávání

Celoživotní vzdělávání Celoživotní vzdělávání Nabízené akce CŽV - Přírodovědecká fakulta OU, ak.r. 2016/2017 Rozšiřující studium pro učitele o Rozšiřující studium biologie rozšíření o obor učitele biologie tak, aby po jeho absolvování

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení:

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení: Pořadové číslo: 2 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Zeměpis 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

1. Název vzdělávacího programu : Moodle role žáka

1. Název vzdělávacího programu : Moodle role žáka 1. Název vzdělávacího programu : Moodle role žáka 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z obsahu modulu Využití počítačových sítí ve výuce

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017. Centrum celoživotního vzdělávání

MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017. Centrum celoživotního vzdělávání MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA NABÍDKA PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 Centrum celoživotního vzdělávání OBSAH O CELOŽIVOTNÍM VZDĚLÁVÁNÍ NA PEDAGOGICKÉ FAKULTĚ...

Více

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení

AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení. Specifikace jednotlivých školení AV MEDIA, a.s. Moderní technologie ve výuce přináší užitek a radost_zajištění školení Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

ICT plán. Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení. Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014. 1. řízení a plánování

ICT plán. Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení. Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014. 1. řízení a plánování ICT plán Škola: gyricany - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 22.3.2012 Plánovaný stav k 30.6.2014 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina učitelů.

Více

Informace k realizaci projektu Kvalitní výuka (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost -EU)

Informace k realizaci projektu Kvalitní výuka (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost -EU) Informace k realizaci projektu Kvalitní výuka (Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost -EU) Projekt Kvalitní výuka v ZŠ Senohraby (dále jen projekt) bude realizován v předpokládaném termínu

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

Přírodní vědy. Doplňující pedagogické studium - geografie - učitelství pro SŠ a ZŠ

Přírodní vědy. Doplňující pedagogické studium - geografie - učitelství pro SŠ a ZŠ Přírodní vědy Doplňující pedagogické studium - biologie - učitelství pro SŠ a ZŠ Anotace: Program je zaměřen na pedagogickou a oborově didaktickou přípravu pro učitelství přírodovědných předmětů na základních

Více

Vzdělávání učitelů v ICT s podporou LMS Moodle

Vzdělávání učitelů v ICT s podporou LMS Moodle Vzdělávání učitelů v ICT s podporou LMS Moodle Konference MoodleMoot.cz 2011 PragoData Consulting, s.r.o. VŠB v Ostravě Blanka Kozáková 1 1 Krajské zařízení pro DVPP a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková

Více

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a sportu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme

Více

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků

Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků KLÍČOVÉ TÉMA ROZVOJ VÝUKY CIZÍCH JAZYKŮ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A15: Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků v oblasti cizích jazyků Obecný cíl A15.1: Dosáhnout zvýšení

Více

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti A. PROJEKT A JEHO KLÍČOVÉ AKTIVITY ZADAVATEL: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA se sídlem Mariánské nám. 2, 110 01 Praha 1 IČ: 00064581 DIČ:CZ00064581 MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor školství, mládeže a tělovýchovy Evropský sociální fond Praha &

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ 2010 Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ

STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK (c) Radek Maca rama@inforama.cz Oblasti předpisů Zákonné normy pro vzdělávání Zákon č. 561/2004 - školský zákon (resp.

Více

Pořadové číslo: Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli

Pořadové číslo: Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli Pořadové číslo: 5 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na interaktivní tabuli 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah modulu

Více

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol

IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol IV/1 Individualizace výuky pro rozvoj matematické gramotnosti žáků středních škol Číslo klíčové aktivity Název klíčové aktivity IV/1 Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje matematické gramotnosti

Více

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2014/2015 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 2016/2017 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem

Více

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP 2018/2019 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení vyhlášky č. 317/2005

Více

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Proseč Rybenská 260, 539 44 Proseč u Skutče, IČO: 75018772 tel.: 469321291, www.zsprosec.cz, email: skola@zsprosec.cz PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ 2015

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ v rámci projektu "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační

Více

Základní školy a Mateřské školy Deštná

Základní školy a Mateřské školy Deštná Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků Základní školy a Mateřské školy Deštná OBSAH 1. Účel plánu DVPP ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 2. Základní podmínky dalšího vzdělávání 3. Formy a druhy dalšího vzdělávání

Více

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Cílem projektu bylo prostřednictvím nových metod a nástrojů docílit zlepšení stavu vzdělávání na naší škole, a to prostřednictvím zkvalitnění a zefektivnění

Více

Návrh a realizace modulového. učitelů v Moravskoslezském kraji. Ing. Eva Burianová, Ph.D.

Návrh a realizace modulového. učitelů v Moravskoslezském kraji. Ing. Eva Burianová, Ph.D. Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v Moravskoslezském kraji Ing. Eva Burianová, Ph.D. Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v Moravskoslezském kraji

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 OBSAH A FORMA MATURITNÍ

Více

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ

STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ STRUČNÝ POPIS E LEARNINGOVÝCH KURZŮ A) KURZY ZAMĚŘENÉ NA METODIKU DISTANČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A E LEARNINGU. Metodika on line vzdělávání E learning v distančním vzdělávání B) KURZY ZAMĚŘENÉ NA PRAVIDLA VEDENÍ

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 18-20-M/01 INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE OBSAH ŠVP ÚVODNÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 3 PROFIL ABSOLVENTA... 4 PODMÍNKY PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ... 6 ZDRAVOTNÍ ZPŮSOBILOST... 6 UČEBNÍ PLÁN... 7

Více

registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.06/01.0026 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.06/01.0026 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a středních školách Jihočeského kraje registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.06/01.0026

Více

Standard studijního programu Informatika se zaměřením na vzdělávání

Standard studijního programu Informatika se zaměřením na vzdělávání Standard studijního Informatika se zaměřením na vzdělávání A. Specifika a obsah studijního : Typ bakalářský Oblast/oblasti vzdělávání Informatika/Učitelství 60 % / 40 % 1 Základní tematické okruhy Diskrétní

Více

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky (dále jen PZk) 2019/ bakalářské studijní obory a specializace

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky (dále jen PZk) 2019/ bakalářské studijní obory a specializace Kritéria hodnocení přijímací (dále jen PZk) 2019/2020 - bakalářské studijní obory a specializace Název studijního oboru Informatika Název studijního oboru Aplikovaná informatika bakalářský (kombinovaná

Více

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah

Více

CÍLOVÉ SKUPINY PROJEKTU organizační složky státu a jejich zaměstnanci, obce a kraje a jejich zaměstnanci, volení zástupci, veřejnost

CÍLOVÉ SKUPINY PROJEKTU organizační složky státu a jejich zaměstnanci, obce a kraje a jejich zaměstnanci, volení zástupci, veřejnost PROJEKT IMPLEMENTAČNÍ JEDNOTKY STRATEGICKÉHO RÁMCE ROZVOJE VEŘEJNÉ SPRÁVY ČR 2014-2020 Naplnění opatření a aktivit SRRVS ČR v oblasti modernizace, optimalizace a zefektivnění VS; realizace bude přínosem

Více

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola profesora Josefa Brože,, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 mail.: zspjb@zs-vlachovobrezi.net 2015/2016 a Dlouhodobý plán DVPP Ředitel školy vydává

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TVORBA E-LEARNINGOVÉHO KURZU V PROSTŘEDÍ LMS MOODLE

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TVORBA E-LEARNINGOVÉHO KURZU V PROSTŘEDÍ LMS MOODLE Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků při tvorbě výukových objektů a využívání e- learningových aplikací v odborných předmětech strojírenských CZ.1.07/1.3.44/02.0026 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TVORBA E-LEARNINGOVÉHO

Více

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč

EU peníze školám. Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace. Žadatel projektu: 2 834 891Kč Základní škola Jablunkov, Lesní 190, příspěvková organizace P R O J E K T O V Ý Z Á M Ě R EU peníze školám Žadatel projektu: Název projektu: Název operačního programu: Prioritní osa programu: Název oblasti

Více

Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě

Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě Informace o projektech MV ČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 5. prosince 2013 Odbor personální Oddělení vzdělávání, personálního rozvoje a psychologických služeb Program schůzky Úvodní slovo ředitele

Více

Nabídka kurzů v rámci udržitelnosti

Nabídka kurzů v rámci udržitelnosti Nabídka kurzů v rámci udržitelnosti Vysoká škola evropských a regionálních studií, o.p.s. nabízí v roce 2013 v rámci udržitelnosti projektů financovaných z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Školení. Metodik a koordinátor ICT. Studijní průvodce

Školení. Metodik a koordinátor ICT. Studijní průvodce Školení Radek Maca, Roman Úlovec Gymnázium Voděradská, Praha 10 Strašnice 2010 Obsah Obsah... 2 Úvod... 3 Základní cíle vzdělávání:... 3 Klíčové cílové kompetence... 3 Struktura studia ICTK metodiků...

Více

Metodik a koordinátor ICT

Metodik a koordinátor ICT vod Toto studium vychází ze standardu Standardy pro udělování akreditací DVPP vydaného MŠMT: 6. Standardy Studia k výkonu specializovaných činností Studium k výkonu specializovaných činností podle 9 odst.

Více

Aktuální seznam nabízených kurzů

Aktuální seznam nabízených kurzů Aktuální seznam nabízených kurzů Název akce číslo akreditace hodinová dotace cena 1 Moodle pro pokročilé 3320/10-25-22 30 2100 2 Lidová řemesla a tradice v práci učitelů a vychovatelů 3320/10-25-22 30

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.3.00/51.0014 Název projektu UČITELÉ ONLINE Příjemce Střední odborné učiliště DAKOL, s.r.o. Datum zahájení realizace 14. 10. 2014 Datum ukončení

Více

Vzdělávací portál a e-learning, online testy, online dotazníky v terciárním vzdělávání. NET University s.r.o.

Vzdělávací portál a e-learning, online testy, online dotazníky v terciárním vzdělávání. NET University s.r.o. Vzdělávací portál a e-learning, online testy, online dotazníky v terciárním vzdělávání NET University s.r.o. Proč e-learning na VŠ? Řízené ONLINE vzdělávání VŠ má mnoho vzdělávacího obsahu, know-how z

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ

STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ STUDIUM PRO ŘEDITELE ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah a průběh studia Studiem pro ředitele škol a školských zařízení získává jeho absolvent znalosti a dovednosti v oblasti řízení škol a školských zařízení,

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

Jednota školských informatiků

Jednota školských informatiků Jednota školských informatiků Jednota školských informatiků Hlavní cíle a oblasti činnosti sdružení jsou: zastupování a obhajoba zájmů svých členů, zaujímání stanovisek ke vzdělávací politice, pořádání

Více

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB

KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB KATALOG PRODUKTŮ A SLUŽEB 2011 PPŠ INSTITUT CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PŘEROV, s.r.o. PALACKÉHO 1380/19, 750 02 PŘEROV TEL: 581 259 138 MOBIL: 606 045 111, 724 972 133 E-MAIL: pps@ppsinstitut.cz http://www.ppsinstitut.cz

Více

Pořadové číslo: 2. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce německého jazyka

Pořadové číslo: 2. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce německého jazyka Pořadové číslo: 2. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce německého jazyka 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ VYSOKÁ ŠKOLA EVROPSKÝCH A REGIONÁLNÍCH STUDIÍ, o. p. s. Žižkova 6, České Budějovice NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH KURZŮ (další vzdělávání podle 1 vyhlášky č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků

Více

Zákla l dní í škola l,, M ati t c i e škols l ké 3, České B udě d jo j vic i e

Zákla l dní í škola l,, M ati t c i e škols l ké 3, České B udě d jo j vic i e Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice Propojení cizího jazyka a předmětu na základní škole Cíle projektu Rozpracování metodiky CLIL do praxe ZŠ Matematika v angličtině pro 4.-9.ročník Výtvarná

Více

Testy a písemky v informatice a open source

Testy a písemky v informatice a open source Testy a písemky v informatice a open source Petr Naske, učitel a předseda Jednoty školských informatiků ************ další témata vstupu ************ Jednota školských informatiků Aktivity WIKIMEDIA ČR

Více

Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2010/2011 a Dlouhodobý plán DVPP 1. Obecná ustanovení Ředitel školy vydává v souladu se statutem školy a podle 24 zákona č. 563/2004 Sb. o pedagogických pracovnících v platném znění a podle ustanovení

Více

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav

Bankovní institut vysoká škola, a.s. Praha Karlovy Vary Písek Teplice Břeclav Bankovní institut vysoká škola, a.s. Kdo jsme? První soukromá vysoká škola Atraktivní studijní obory Univerzitní informační systém Skvělé zázemí a nejnovější technika Moderní bezbariérová budova Jsme součástí

Více

ICT NÁS BAVÍ. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015. www.vys-edu.cz

ICT NÁS BAVÍ. Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015. www.vys-edu.cz ICT NÁS BAVÍ Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015 www.vys-edu.cz Realizátoři projektu Společnost pro kvalitu školy, o. s., Ostrava Vysočina Education, Jihlava Zařízení pro další vzdělávání pedagogických

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý: /zaškrtněte/ Omezení /vypište/: V evidenci

Více

ICT plán leden 2014 prosinec 2015

ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní údaje o škole název školy ICT plán leden 2014 prosinec 2015 Základní škola T. G. Masaryka Brodek u Konice Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Brodek u Konice, příspěvková organizace

Více

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky (PZ) 2018/ navazující magisterské studijní obory

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky (PZ) 2018/ navazující magisterské studijní obory Kritéria hodnocení přijímací (PZ) 2018/2019 - navazující magisterské studijní obory Aplikovaná matematika Forma přijímací Písemná zkouška z matematiky - Biofyzika Forma přijímací Písemná zkouška v rozsahu

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Vážení zájemci o vzdělávací akce a studia v rámci celoživotního vzdělávání,

Vážení zájemci o vzdělávací akce a studia v rámci celoživotního vzdělávání, CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita v Ostravě Březen 2012 OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ Centrum celoživotního vzdělávání Přírodovědecké fakulty Vážení zájemci

Více

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ

PLÁN DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, příspěvková organizace Zahradní 403, Železná Ruda, PSČ 340 04, + 420 376 397 024 e-mail: skola@zszeleznaruda cz www.skolaruda.cz PLÁN DALŠÍHO

Více

VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK. Informace o vzdělávacích programech. na 2. pololetí školního roku 2016 / ŠABLONY

VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK. Informace o vzdělávacích programech. na 2. pololetí školního roku 2016 / ŠABLONY VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK Informace o vzdělávacích programech na 2. pololetí školního roku 2016 / 2017 + ŠABLONY Brandýs nad Labem 07. 02. 2017 na školy rozesláno v polovině ledna 2017

Více

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení

SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT. Specifikace jednotlivých školení SMARTER Training & Consulting, s.r.o. Pracujeme s novými technologiemi_dodávka ICT Specifikace jednotlivých školení 1 2 A1 (KA1) - Google cloud a tablety ve škole (Google) A1(KA1) Od tištěné učebnice k

Více

školní rok 2008/2009 (úprava k 2.1.2009)

školní rok 2008/2009 (úprava k 2.1.2009) Plán personálního rozvoje pedagogických pracovníků Základní školy Marie Curie-Sklodowské Jáchymov, okres Karlovy Vary školní rok 2008/2009 (úprava k 2.1.2009) Preambule : Pedagogický pracovník je povinen

Více

Standard studijního programu Učitelství informatiky pro střední školy

Standard studijního programu Učitelství informatiky pro střední školy Standard studijního Učitelství informatiky pro střední školy A. Specifika a obsah studijního : Typ navazující magisterský Oblast/oblasti vzdělávání Informatika/Učitelství 60 % /40 % 1 Základní tematické

Více

ICT plán školy. Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě 2014-2015. ICT koordinátor: Mgr. Anita Pohlová

ICT plán školy. Základní škola profesora Zdeňka Matějčka v Mostě 2014-2015. ICT koordinátor: Mgr. Anita Pohlová ICT plán školy 2014-2015 ICT plán školy popisuje stávající stav, cíle, kterých chce škola v oblasti ICT vybavení dosáhnout v souladu s dokumentem ICT standardy organizací zřizovaných krajským úřadem, a

Více

Ostravská univerzita v Ostravě. Katedra informatiky a počítačů prf.osu.cz/kip

Ostravská univerzita v Ostravě. Katedra informatiky a počítačů prf.osu.cz/kip Ostravská univerzita v Ostravě Katedra informatiky a počítačů prf.osu.cz/kip Proč studovat informatiku Pochopení problematiky moderního a stále se rozvíjejícího oboru. Široké uplatnění v rámci informatických

Více

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011

STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 STUDIUM PEDAGOGIKY 2011 Obsah a průběh studia Obsah vzdělávacího programu Studium pedagogiky vychází z podmínek a požadavků stanovených v 22 odst. 1 písm. a) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících

Více

Rozšiřující studium učitelství pro střední školy - informatika

Rozšiřující studium učitelství pro střední školy - informatika Rozšiřující studium učitelství pro střední školy - informatika Rozšiřující studium učitelství pro střední školy - informatika (dále jen RIF3) je akreditováno MŠMT pod č. j.: MSMT-2340/2014-1-172 a splňuje

Více

e. Vztah forem a metod k dosahování kvality a efektivity vzdělávání dospělých (2h)

e. Vztah forem a metod k dosahování kvality a efektivity vzdělávání dospělých (2h) 1. Název vzdělávacího programu: Didaktické principy, formy a metody vyučování a učení dospělých 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace a. Předpoklady a možnosti

Více

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky 2016/2017 - navazující magisterské studijní obory

Kritéria hodnocení přijímací zkoušky 2016/2017 - navazující magisterské studijní obory Kritéria hodnocení přijímací 2016/2017 - navazující magisterské studijní obory Aplikovaná matematika Forma přijímací Písemná zkouška z matematiky - Biofyzika Forma přijímací Písemná zkouška v rozsahu základních

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 13 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Dějepis 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám

Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Vstupní a výstupní hodnocení v rámci projektu EU peníze středním školám Škola: AHOL - Střední odborná škola, s.r.o. Indikátor Počáteční stav k 1.7.2012 Využití ICT hraje významnou roli ve vizi a je plně

Více

Učební plán. Učební plán ročníkový. 1. stupeň

Učební plán. Učební plán ročníkový. 1. stupeň PLACE HERE Školní vzdělávací program Masarykovy ZŠ Praha - Klánovice, verze Škola, Slavětínská 00, 190 1 Praha 9 - Klánovice Název ŠVP Školní vzdělávací program Masarykovy ZŠ Praha - Klánovice, verze Platnost

Více

Přehled částí veřejné zakázky a požadavků zadavatele

Přehled částí veřejné zakázky a požadavků zadavatele Příloha č. 2 Přehled částí veřejné zakázky a požadavků zadavatele Část 1: Rekvalifikace v oblasti základní obsluhy PC Typ rekvalifikačního kurzu Rozsah kurzu bez Cena kurzu na jednu osobu bez DPH Obsluha

Více

Možnosti vzdělávání školních knihovníků JAK?

Možnosti vzdělávání školních knihovníků JAK? Možnosti vzdělávání školních knihovníků JAK? Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě centrum pro vzdělávání knihovníků v Moravskoslezském kraji Oddělení služeb knihovnám Regionální vzdělávací centrum

Více

název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy:

název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/02.0041 název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční vzdělávání číslo oblasti podpory: 7.1.3 název

Více

Vyhláška děkana č. 24VD/2016 o podmínkách přijímání ke studiu v akademickém roce 2017/2018

Vyhláška děkana č. 24VD/2016 o podmínkách přijímání ke studiu v akademickém roce 2017/2018 Děkan Fakulty pedagogické Veleslavínova 42, 306 14 Plzeň Tel.: +420 377 636 000 e-mail: randam@kmt.zcu.cz V Plzni 19. října 2016 ZCU 028363/2016/DFPE/For Vyhláška děkana č. 24VD/2016 o podmínkách přijímání

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace 17. května Střední průmyslová škola, Jedovnice, Na Větřáku 463 Zadávací dokumentace Podpora dalšího vzdělávání pedagogů v SPŠ Jedovnice realizováno v rámci projektu Další vzdělávání pracovníků škol a školských

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy 25. základní škola v Plzni, Chválenická 17, příspěvková organizace Zpracovali: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ICT plán školy Mgr. Zdeněk Novák Mgr. Eliška Syřínková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: ICT - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 1.3.2012 Plánovaný stav k 28.2.2014 1. řízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina

Více

PROJEKT UČITELÉ ONLINE

PROJEKT UČITELÉ ONLINE PROJEKT UČITELÉ ONLINE OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST OBLAST PODPORY 1.3 DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ VÝZVA 51 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EVROPSKÝCH A REGIONÁLNÍCH STUDIÍ, o. p. s. Žižkova 6, České Budějovice

VYSOKÁ ŠKOLA EVROPSKÝCH A REGIONÁLNÍCH STUDIÍ, o. p. s. Žižkova 6, České Budějovice VYSOKÁ ŠKOLA EVROPSKÝCH A REGIONÁLNÍCH STUDIÍ, o. p. s. Žižkova 6, České Budějovice "Nové výukové metody a využití informačních technologií při realizaci školního vzdělávacího programu na základních a

Více

POSTOJ NÚV K PROBLEMATICE ICT VE ŠKOLSTVÍ

POSTOJ NÚV K PROBLEMATICE ICT VE ŠKOLSTVÍ POSTOJ NÚV K PROBLEMATICE ICT VE ŠKOLSTVÍ Národní ústav pro vzdělávání vznikl 1. července 2011 sloučením Národního ústavu odborného vzdělávání, Výzkumného ústavu pedagogického v Praze a Institutu pedagogickopsychologického

Více