Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE"

Transkript

1 Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE

2 Doba se změnila a životní styl moderních lidí je velmi hektický. Proto je důležité nezapomínat na skutečné hodnoty z hlediska výživy vyváženost, nutriční hodnoty, štěstí v každém soustu. V ideálním případě by měla být strava založena na spoustě ryb, bílého masa a zeleniny, ale není nic špatného na příležitostné touze po hranolkách se zajímavou omáčkou. Dokud budeme mít na tváři úsměv.

3 BEZPEČNOST PŘEDEVŠÍM! Proč je hrnec MultiCooker tak bezpečný spotřebič? Co je MultiCooker? Multifunkční hrnec je vybaven 8 bezpečnostními zařízeními, která se starají o přípravu pokrmů a přináší perfektní výsledky. Zařízení během provozu utěsní víko, vypnou spotřebič v případě, že je prázdný, zabrání ucpání, regulují uvolňování tlaku, kontrolují tlak a teplotu. Hrnec MultiCooker od Gorenje je spotřebič, který umožňuje až pětkrát rychlejší přípravu všech druhů jídel. Představte si, že připravíte perfektní rizoto, uvaříte lahodnou rajskou polévku, upečete domácí chléb nebo ryby a uděláte jogurt. Každý může pocítit, jaké to je být profesionální šéfkuchař. Jak funguje? Hrnec MultiCooker pracuje pod tlakem. Jde o pokročilejší řešení než u běžného tlakového nebo napařovacího hrnce. Jediný spotřebič nahradí celou sadu kuchyňského vybavení a nádobí troubu, varnou desku, hrnce, pánve, plechy Jídlo se připravuje v plně utěsněném prostředí 6litrové nádobě, velmi rychle a s minimální spotřebou vody. To znamená, že se vitamíny a minerály nerozpustí ve vodě, ale zůstanou přesně tam, kde mají v každém soustu.

4 Každé sousto je naplněno radostí Máme pro vás jednoduchou radu pro krásný život: Jezte pomalu, vychutnávejte si každé sousto a starejte se o sebe. Jídlo nepředstavuje nějakou nedůležitou záležitost a my bychom neměli jíst za pochodu. Každé jídlo by se mělo stát malým rituálem, který si užijete. Hrnec MultiCooker od Gorenje je jedničkou v pomalém pohybu potravin, takovém, který připraví skutečné domácí jídlo až pětkrát rychleji. Příprava většiny jídel zabere méně než 30 minut.

5 MultiSteam Připravte ryby, zeleninu a dokonce i sladkosti nejzdravějším možným způsobem. Vaření v páře zachovává vitamíny, protože je upravuje krátce a nenechá je rozpustit ve vodě. Jídlo zůstává pevné, není převařené a barvy si udrží svou intenzitu. Jídlo je tedy nejen chutné, ale také skvěle vypadá. Hostina pro chuťové buňky i oči! 2 lžíce mirinu 2 lžíce saké Losos v páře na asijský způsob 1 třícentimetrový kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky 1 pórek, nakrájený na tenké plátky 1 stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený 0,5 kg filet z lososa s kůží 1 l vody pro vaření v páře 1/4 lžičky košer soli V mělké zapékací misce našlehejte dohromady mirin, saké, zázvor, pórek a česnek. Rybu dejte do marinády. Obraťte a položte do marinády masovou stranou dolů. Zakryjte plastovou fólií a nechte chladit 30 minut. Do hrnce vybaveného stojanem nalejte 1 litr vody a nastavte MultiCooker na vaření v páře (Steam) na 12 minut. Vyjměte ryby z ledničky. Ochuťte rybu solí. Jakmile zazní tón, umístěte rybu na stojan a pokapejte trochou aromatických ingrediencí, v kterých je marinovaná. V závislosti na tloušťce filet začněte kontrolovat, jestli je již hotová, v 8. až 10. minutě. Podávejte ihned.

6 MultiStew & MultiSoup Tyto programy umožňují připravit pokrmy, jako jsou polévky, vývary a guláše. Když si chcete dát něco tekutého, teplého, chutného a lehkého. Ideální pro všechna roční období - zahřejí nás v zimě a hydratují v létě. SlowCook Perfektní program pro potraviny vyžadující delší dobu přípravy, protože všechny ingredience dokonale tepelně zpracuje. Používá se pro tradiční pokrmy, které by ztratily skutečnou kvalitu, kdyby se vařily rychle. Pokud chcete udělat dojem na hosty a být nejlepším hostitelem, program SlowCook je tu pro vás.

7 Italská polévka stracciatella 4 lžic krupice 4 vejce 200 g parmezánu sůl a pepř dle chuti dvě snítky petržele na ozdobu 2 velká kuřecí stehna 1000 ml vody 1 mrkev 1 velká cibule 1 snítka petržele 1 stroužek česneku 1 bobkový list, černý pepř Vložte uvedené ingredience do svého modelu. Nastavte program na režim polévka (Soup). Doba přípravy v hrnci MultiCooker je 30 minut. Rozšlehejte vejce a přidejte nastrouhaný parmezán. Sceďte vývar a dejte ho do svého modelu. Nastavte program polévka (Soup) na 30 minut. Do polévky přidejte krupici a vajíčka s parmezánem, míchejte neustále. Vařte nezakryté. 200 g nasekaného žlutého hrachu 0,8 l pitné vody Hrachová polévka se slaninou 3 stroužky česneku špetka soli na dochucení 100 g slaniny 100 g klobásy Do misky hrnce MultiCooker dejte nasekaný hrášek. Přidejte vodu. Nastavte na režim polévka (Soup). Doba přípravy je 30 minut. Nakrájejte slaninu a klobásu na kousky a rozdrťte česnek. Do mixéru vložte vařený hrášek, přidejte česnek, slaninu, klobásu a míchejte polévku dohladka. Podávejte jídlo a ozdobte ho petrželkou a parmazánem.

8 Polévka s rýžovými nudlemi 5 6 suchých hub šiitake (houževnatec jedlý) 6 zelených listů cibule 2 stroužky česneku 100 g rýžových nudlí 30 g másla 1 bulharská paprika 1 okurka 1 lžíce škrobu 3 lžíce sójové omáčky 1000 ml teplé vody Namočte houby (30 minut) a rýžové nudle po dobu 10 minut. Nastavte režim na orestování (Sauter) nebo osmahnutí (Browning). Rozehřejte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek do hněda 3 4 minuty. Přidejte nakrájené houby a vařte po dobu několika minut. Nastavte na režim polévka (Soup). Nalijte vařící vodu do hrnce MultiCooker. Přidejte okurkou a paprikou nakrájené na kousky. Vařte nezakryté. Rozpusťte škrob v sójové omáčce a přidejte do polévky. Přidejte nudle. Vařit po dobu několika minut. Podávejte jídlo a ozdobte ho zelenými cibulovými listy. 100 g sušených hub 1 cibule 1 mrkev 1000 ml vařící vody Houbová polévka trochu másla 5 listů zelené cibule sůl a pepř podle chuti Houby zalijte 300 ml vroucí vody a nechte odstát 120 minut. Rozehřejte máslo v režimu orestování (Sauter) nebo osmahnutí (Browning). Lehce osmažte nakrájenou cibuli a mrkev. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájené houby. Nastavte na program polévka (Soup). Přidejte vodu, ve které byly namočeny houby, a 700 ml vroucí vody. Zakryjte misku hrnce MultiCooker. Doba přípravy je 30 minut. Až se pokrm uvaří, přidejte do této aromatické polévky zelenou cibulku.

9 g kuřete 1 malé cibule 1 snítka petržele Kuřecí polévka sůl podle chuti 100 ml žitného kvasu domácí nudle Omyjte a nakrájejte kuře a vložte ho do svého modelu. Nalijte 2 l vody. Nastavte na program polévka (Soup). Doba přípravy je 30 minut. Dejte do polévky snítku petržele na provázku na 10 minut, přidejte trochu soli podle chuti a nakrájenou cibuli. Vařte nezakryté v režimu polévka (Soup). Přidejte kvas a domácí nudle. Vařte 3 5 minut a vypněte model. Nechte jídlo vychladnout. Podávejte posypanou čerstvou petrželkou. 1 středně velké zelí 800g mletého vepřového masa 2 malé cibule 3/4 hrnku rýže 1 mrkev Zelné rolky 400 g rajčat ve vlastní šťávě 2 lžíce másla 1 bobkový list, pepř celý sůl a pepř dle chuti Nalijte sklenici vody a 3/4 hrnku rýže do hrnce. Vařte v režimu rýže (Rice). Doba přípravy je 10 minut. Nastavte na program polévka (Soup). Přidejte do hrnce vařící vodu a vařte zelí do měkka. Do mletého vepřového masa přidejte vařenou rýži, nakrájenou cibuli, sůl a pepř podle chuti. Směs s mletým masem dejte na každý list zelí a srolujte. Rozehřejte máslo a nastavte režim na osmahnutí (Brown). Smažte strouhanou mrkev a plátky cibule 5 7 minut. Vložte plněné zelné listy do hrnce a přidejte nakrájená rajčata. Přidejte koření a v případě potřeby i vodu. Vařte hodinu a půl až dvě hodiny v režimu pomalé vaření (Slow Cook).

10 MultiBrown Program Sautee/Brown se používá pro pečení všech druhů masa a zeleninová jídla. Výsledkem jsou perfektně připravené, měkké a jemné kusy masa, na které se vám budou sbíhat sliny. Vepřový tokáň 400 g plátek netučného vepřového masa 300 ml vody 1 velká cibule sůl, černý pepř 1 bobkový list 2 lžíce rostlinného oleje Vepřové nakrájejte na kostičky velké 3x3 cm. Nakrájejte cibuli na měsíčky. Rozehřejte rostlinný olej a nastavte režim osmahnutí (Browning). Mase smažte 10 minut, dokud nezežloutne. Přidejte cibuli a smažte dalších 3 4 minut. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Přidejte bobkový list. Nalijte 300 ml vody, přikryjte misku hrnce MultiCooker a zvolte režim dušení (Braising). Doba přípravy je 30 minut.

11 MultiBraise Program je určen pro dušení jídla, což vyžaduje správný výběr teploty. Perfektní pro přípravu jakéhokoliv druhu masa, které bude měkké a jemné. Další velkou výhodou je žádný zápach v kuchyni. Dušená ryba s mrkví 800 g rybí filet (treska/ candát) 500 g mrkve 4 cibule 50 g pšeničná mouka 50 g strouhanka 125 ml slunečnicový olej 200 ml zakysaná smetana 120 ml majonéza 120 ml horká voda sůl a černý pepř na dochucení Nakrájejte rybu na stejně velké filety asi 5x5 cm. Ponořte filet do těstíčka ochuceného solí a pepřem Rozehřejte slunečnicový olej a nastave program Browning. Nehcte filety zhnědnout a pak je položte na ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje. Ve zbytku oleje osmahněte cibuli a nastrouhanou mrkev. Smíchejte smetanu a majonézu dohromady. Do multifunkčního hrnce pak vložte ve vrstvách: rybu, mrkev s cibulí a smetanovo majonézový dresing navrch. Smíchejte zbytek mouky s vodou a přidejte jí k rybě. Posypte bobkovým listem a pepřem. Dochuťte solí. Zvolte program Braising (Dušení). Doba přípravy je 20 minut.

12 800 g telecího masa 8 10 středně velkých brambor 200 ml vody kůra a šťáva z jednoho citronu 1 velké cibule 50 g másla Telecí guláš na rakouský způsob 2 lžíce rajského protlaku 2 lžíce kysané smetany 1 stroužek česneku 1 lžíce mouky 1 lžíce sladké papriky 2 3 snítky petržele trocha soli dle chuti 1 třetina červené chilli papričky bez semínek 800 g hovězího masa 200 g slaniny 500 ml suchého červeného vína 2 velké cibule 2 mrkve 3 rajčata Burgundské hovězí maso 4 stroužky česneku 2 3 lžíce olivového oleje špetka soli a pepře 1 bobkový list trochu celého pepře dle chuti 1 snítka tymiánu Brambory oloupejte a nasekejte telecí najemno. Dejte máslo do misky MultiCooker. Přidejte nakrájenou cibuli, sladkou papriku a nastavte na režim osmahnutí (Browning), vařte nezakryté a zamíchejte suroviny. Když cibule trochu zežloutne, přidejte drcený česnek, citronovou kůru a šťávu a sůl. Přidejte vodu, rajčatový protlak a nasekané maso. Nastavte mřížku pro vaření v páře a položte na ni brambory. Nasaďte kryt a nastavte na režim dušení (Braising). Doba přípravy je 40 minut. Smíchejte červené chilli, kysanou smetanu a mouku dohromady a použijte tuto směs na ochucení guláše. Nakrájejte cibule. Rozdrťte česnek. Nasekejte mrkev a slaninu. Nakrájejte hovězího mas na velké kusy a ochuťte solí a pepřem. Nastavte program režimu osmahnutí (Browning) nebo orestování (Sauter). Rozehřejte olej. Osmažte slaninu, cibuli, česnek a mrkev po dobu 5 7 minut. Přidejte rajčata a víno a přiveďte k varu. Rozložte maso, přidejte bobkový list, celý pepř a snítku tymiánu. Zakryjte misku hrnce MultiCooker a zvolte režim dušení (Braising). Doba přípravy je 45 minut.

13 Toskánský králík 1,2 kg králík 6 kousků slaniny 2 velké cibule 4 stroužky česneku 60 ml olivového oleje 600 ml rajčat ve vlastní šťávě 250 ml bílého vína 30 ml balzamikového octu 2 snítky rozmarýnu 2 lžíce mouky 6 snítek petrželky sůl a pepř dle chuti Rozehřejte olivový olej v režimu osmahnutí (Browning). Obalte kousky králíka v mouce a lehce je osmahněte na oleji. Dejte je do jiné misky. Rozehřejte olivový olej v režimu orestování (Sauter) nebo osmahnutí (Browning). Osmažte nakrájenou cibuli, slaninu a česnek po dobu 3 4 minut. Přidejte víno a ocet. Přidejte kousky králíka, rajčata a rozmarýn. Dochuťte solí a pepřem. Zvolte program dušení (Braising). Doba přípravy je 40 minut. Pokrm ozdobte nasekanou petrželí.

14 Všestranná a vyvážená jídla! Nejlepší recept na zdravou výživu je příprava všestranných potravin, která je nezbytná pro děti i dospělé. S hrncem MultiCooker závisí všestrannost vaší stravy jen na vaší kreativitě. Automatické programy s přednastavenými hodnotami času a teploty jsou velmi užitečné pro kohokoliv, kdo používá tento spotřebič. Ať už chystáte nejjednodušší nebo velmi složité jídlo, tyto programy z něj udělají skutečnou pochoutku. Takže popustit uzdu své fantazii a hrnec MultiCooker se postará o zbytek.

15 MultiFish Ryby jsou hlavní složkou zdravé výživy. Nicméně nás často jejich komplikovaná příprava a silný zápach odradí od toho, abychom si je připravili doma. Program MultiFish připravuje dokonale šťavnaté ryby uvnitř a křupavé na povrchu, bez zápachu a starostí. MultiRice Jestliže jste přemýšleli, jak rýži v restauracích vždy tak dokonale uvaří, že každé zrnko zůstane pevné odpověď je ve správné teplotě a času přípravy. Proto je tento rychlý program vynikající pro přípravu perfektního rizota, rýžového nákypu nebo rýže s masem pouhým stisknutím tlačítka. 400 g kulatozrnné rýže 10 velkých krevet 400 g slávka 100 g hrášku 2 rajčata 1 sladká paprika 2 lžíce suché bazalky 4 5 stroužků česneku 100 ml olivového oleje 1 mrkve 1 snítka petrželky 2 bobkové listy 600 ml vody Dejte mušle a hlavy krevet do svého modelu, nakrájejte mrkev, rozdrťte česnek, přidejte bobkové listy a petrželku. Přidejte 600 ml vody, zakryjte misku a nastavte program polévka (Soup). Doba přípravy je 20 minut. Mezitím si můžete připravit následující suroviny: Oloupejte a nakrájejte oloupaná rajčata. Nakrájejte papriku na proužky a rozdrťte česnek. Sceďte vývar. Rozehřejte olivový olej v režimu osmahnutí (Browning). Lehce osmažte krevety a slávky. Přidejte rajčata a česnek. Dochuťte solí, pepřem a bazalkou. Vařte tři minuty. Přidejte hrášek a sladkou papriku. Přilijte rýži a vývar. Zakryjte misku hrnce MultiCooker a zvolte režim rýže (Rice). Příprava zabere 10 minut. Paella

16 MultiYoghurt MultiCake Pokud jste ještě nezkusili domácí jogurt, měli byste to udělat nyní. Až ho okusíte, jen těžko se bude vracet k tomu ze supermarketu. S hrncem MultiCooker si můžete zvolit hustotu jogurtu a dokonce přidat různé příchutě, jako je vanilka, jahody, třešně nebo jiné ovoce. Hrnec MultiCooker se může stát i vaší osobní pekárnou. Udělejte si těsto podle sebe a upečte si snadno chutný domácí chléb, dortový korpus nebo koláč. Bábovka s čokoládou 3 vejce (okolo 150 g) v pokojové teplotě 150 g mouky 150 g moučkového cukru 150 g teplého másla 150 g tmavé čokolády Rozbijte vejce a přidejte prosívaný moučkový cukr. Postupně přidejte mouku a máslo, abyste vytvořili hladké těsto. Rozpusťte čokoládu na misce s vodou a přidejte ji do těsta pomocí dřevěné naběračky. Vymažte misku hrnce MultiCooker máslem a zvolte režim pečení (Baking).

17 Mandlový koláč 350 g loupaných mandlí 3 vejcí 3 čtvrtiny měřící misky cukru citronová a pomerančová kůra moučkový cukr Mandle vložte do mixéru, aby se z nich vytvořily malé kousíčky. Vyšlehejte žloutky s cukrem. Přidejte kůru a mandle. Důkladně promíchejte. Vyšlehejte bílky na sníh. Přidejte do těsta a míchejte, dokud nezískáte homogenní těsto. Vymažte misku hrnce MultiCooker máslem a těsto zakryjte pečícím papírem. Těsto vložte do hrnce MultiCooker a misku zakryjte, zvolte režim pečení (Baking). Doba přípravy je 30 minut. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.

18 Dort Kinder fetta al latte Těsto: 200 g moučkového cukru 5 vajec 200 g mouky 50 g kakaa Krém: 200 ml sladké smetany 150 ml kondenzovaného mléka 2 lžíce medu Vyšlehejte krém. Přidejte med a kondenzované mléko. Dobře promíchejte. Nechte dvě hodiny zchladit v lednici. Rozšlehejte žloutky s moučkovým cukrem, až dostanete hladkou strukturu. Přidejte kakao a mouku. Vyšlehejte bílky na pevný sníh. Přidejte do těsta. Vymažte misku hrnce MultiCooker olivovým olejem a přikryjte plechem. Těsto vložte do hrnce MultiCooker a misku zakryjte, zvolte režim pečení (Baking). Doba přípravy je 30 minut. Rozdělte chlazený piškot na dvě poloviny. Naneste vrstvu krému. Zakryjte druhou polovinou piškotu. 6 vejcí 500 g jablek 200 g cukru Jablková šarlotka 200 g pšeničné mouky špetka sody Dejte dort do mrazničky na 30 minut. Oloupejte jablka a nakrájejte je na kostičky. Vyšlehejte žloutky s cukrem. Přidejte prosetou mouku a sodu a dobře promíchejte. Smíchejte těsto s jablky. Vymažte misku hrnce MultiCooker máslem. Uspořádejte těsto do formy. Zakryjte misku hrnce MultiCooker. Zvolte režim pečení (Baking). Doba přípravy je 40 minut.

19 Extra Cook! Příběh multifunkčního hrnce MultiCooker od Gorenje zde nekončí, má ještě hodně co nabídnout. Vyrobili jsme ho pro vás, abychom váš každodenní život zlepšili a zjednodušili. Nemá zůstat schovaný v krabici ve skříni. Je tu, aby se stal vaším věrným a často používaným pomocníkem. Pravděpodobně ho budete používat každý den, až přijdete na všechny jeho výhody.

20 Snadné čištění Hrnec MultiCooker se skládá pouze z jedné nádoby vyrobené z nepřilnavého, snadno čistitelného materiálu. Můžete mýt také v myčce nádobí. Žádná pára v kuchyni Pára během procesu vaření zůstává uvnitř spotřebiče. Uvolní se po ukončení procesu za pouhé 3 minuty, a vše, co musíte udělat, je jednoduše otevřít kuchyňské okno nebo zapnout digestoř. Bez zápachu Velkou výhodou hrnce MultiCooker od Gorenje je, že v kuchyni nemáte během přípravy žádný zápach. Díky hrnci MultiCooker je každá kuchyň dokonale čistá.

21 Účinnost Hrnec MultiCooker od Gorenje patří mezi nejúčinnější varné spotřebiče na trhu, protože ušetří až 70 % energie ve srovnání s vařičem nebo napařovacím hrncem. S výkonem 1000 W se zahřeje velmi rychle, přičemž je veškerá energie soustředěna na nádobu a jídlo uvnitř ní. Odložení začátku Funkce odloženého startu vám umožňuje odložit začátek přípravy, což znamená, že hrnec MultiCooker můžete zapnout hned ráno a oběd bude připraven v okamžiku, kdy přijedete domů z práce. Jídlo udrží teplé Pokud se zpozdíte na cestě domů z práce, nemusíte se obávat, že budete jíst studené jídlo. Když zvolíte funkci udržet teplé (Keep warm), vaše jídlo zůstane teplé dalších 60 minut poté, co je vybraný program ukončen.

22 Poznámky

23

24 ... místo, kde se pokrm pro vaše tělo stane pokrmem pro vaši duši

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag Cocido z cizrny Flag 250 g cizrny, 300 g hovězího jelita, ¼ kuřete, 100 g slaniny, 100 g hovězího jelita s cibulí, 100 g kořeněné klobásy, 50 g šunky, 4 morkové kosti asi 5 cm, 1 kg zelí, 4 středně velké

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

Váš nový Římský hrnec

Váš nový Římský hrnec Váš nový Římský hrnec Návod k použití Před použitím vložte hrnec minimálně na 10 min do studené vody. Vložte připravený okořeněný pokrm bez vody i bez tuku. Vždy přiklopte víkem a položte na nejnižší patro

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE ...... NETRADIČNÍ VÁNOCE... od BOHEMIAN FOODIE KAPR NA MANDARINKÁCH se salátem z pečených batátů 15 minut příprava / 40 min pečení / 4 porce Ingrdience pro přípravu kapra na mandarinkách 1 kg filetů nebo

Více

Tvarovač těstovin KitchenAid KPEXTA

Tvarovač těstovin KitchenAid KPEXTA Tvarovač těstovin KitchenAid KPEXTA Naše cena bez DPH : 4.868 Kč Naše cena s DPH : 5.890 Kč Dostupnost: Skladem v Brně Katalogové číslo: KPEXTA EAN: 5413184410902 Příslušenství pro robot Kitchen Aid Artisan

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

CS Recepty Parní trouba

CS Recepty Parní trouba CS Recepty Parní trouba 2 www.aeg.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa a

Více

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty 2 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa

Více

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU Ingredience sůl 20 g paprika sladká mletá červená 70 g hnědý cukr 18 g pepř černý mletý 18 g vepřová žebírka 3 ks kajenský pepř 1 špetka utřený česnek 1 špetka sušená hořčice

Více

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU ZELENINOVÝ MIX Z GRILU Ingredience mořská sůl 1 špetka pepř mletý 1 špetka olivový olej extra panenský 140 ml rajče 8 ks červená paprika 2 ks žlutá paprika 2 ks čekanka 2 ks houby shitake 500 g lilek 4

Více

1. KUCHAŘKA 2. RYBY. 2.2 Rybí filé: 2.1 Treska: 2.3 Ryba v solné krustě:

1. KUCHAŘKA 2. RYBY. 2.2 Rybí filé: 2.1 Treska: 2.3 Ryba v solné krustě: CS PARNÍ TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. KUCHAŘKA 2. RYBY Jídla jsou rozdělena do několika kategorií: Ryby Drůbež Maso Jídlo z trouby Pizza a sladké či slané koláče 2.1 Treska: Pro 4 6 osob. 800

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com V nabídce Recepty jsou jídla rozdělena do několika kategorií: Vepřové/Telecí Hovězí/Zvěřina/Jehněčí Drůbež Ryby Koláče Pizza/Pirohy/Chléb Dušená/zapékaná jídla

Více

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií 23 Pochutnejte si bez zbytečných kalorií aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Steaky, kotlety a žebírka

Steaky, kotlety a žebírka Steaky, kotlety a žebírka Oheň a byly stvořeny jeden pro druhého. A tady máte vše, co ke grilování potřebujete: od šťavnatých steaků a žebírek, všech druhů tmavého masa, marinád, kořenicích směsí a chuťovek,

Více

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový SLANÉ BEZMASÉ POKRMY Bramborák jáhlový 6 středně velkých uvařených brambor šálek vařených jáhel vejce hrubá mouka 3 stroužky česneku drcený kmín majoránka sůl mletý pepř olej na smažení Brambory uvařené

Více

Svačiny pro děti 1 3 roky

Svačiny pro děti 1 3 roky Dodavatelem základy řady používaných produktů / surovin = CountryLife Svačiny pro děti 1 3 roky 150 g bezlepkové piškoty 2 lžíce bílý jogurt 1 lžíce rýžový sirup 1/2 lžíce máslo Zapečená jablíčka Jablko

Více

STEAK HRANOLKY PRO ZPESTŘENÍ PŘÍPRAVA TEPELNÁ ÚPRAVA. kcal PRO 4 OSOBY INGREDIENCE. Okořeňte hranolky mletou paprikou.

STEAK HRANOLKY PRO ZPESTŘENÍ PŘÍPRAVA TEPELNÁ ÚPRAVA. kcal PRO 4 OSOBY INGREDIENCE. Okořeňte hranolky mletou paprikou. STEAK HRANOLKY PRO 4 OSOBY DOBA PŘÍPRAVY: 15 MIN DOBA TEPELNÉ ÚPRAVY: 50 MIN INGREDIENCE HRNEC 1,2 kg brambor oloupaných a nakrájených na hranolky 13 mm x 13 mm 1 olivového oleje PÁNEV 4 kostky rumpsteaku

Více

Léto plné inspirace!

Léto plné inspirace! Léto plné inspirace! #Over150fragrances Letní POTĚŠENÍ pouze s Aurile! Mixujte, míchejte Výsledek bude vynikající! 1 Káva Aurile Vanilla s jahodami káva Aurile Vanilla (2 čajové lžičky na 150 ml vody)

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

kuchyňský robot RM5000 recepty

kuchyňský robot RM5000 recepty kuchyňský robot RM5000 recepty příslušenství k vašemu robotu Concept Momento hnětací metla na kynutá a tuhá těsta mixér se skleněnou tepluvzdornou nádobou o objemu 1,5 l s dokonale těsnícím víkem A-metla

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

Služby a gastronomie Praktická hra

Služby a gastronomie Praktická hra Služby a gastronomie Praktická hra Vystřihni si jednotlivé recepty a se spolužáky vyber jednotlivé suroviny, které jsou potřeba k uvaření konkrétních receptů. Nápovědu máš vždy na zadní straně receptu.

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

Pórková polévka s brokolicovými chipsy

Pórková polévka s brokolicovými chipsy Pórková polévka s brokolicovými chipsy Jemná chuť pórku je v této polévce sladěna se sýrovou chutí, které je dosaženo díky lahůdkovému droždí a piniovým oříškům. Polévka je krásně doplněna sladko-slanými

Více

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů.

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. příprava 20 min plus stání vaření 1 h Hříbková polévka Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. 30 g sušených hříbků 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus

Více

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Pohanková kaše 200 g pohanky 300 ml mléka (nebo 150 ml mléka a 150 ml vody) špetka soli trochu másla mletá skořice džem nebo marmeláda trošku máty na ozdobení Tomáš

Více

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ S E B R A N É R E C E P T U R Y OBSAH Úvod 7 Polévky 9 Hovězí maso 23 Vepřové maso 37 Drůbež 53 Mleté maso 77 Uzené maso, uzeniny 89 Ryby, játra 101

Více

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře PSTRUH 1. Pstruh podle uzenáře 4 pstruzi, 12 dkg másla, 6 dkg žampiónů, cibule, citrón, sůl, pepř, olej, bílé víno, worchester, 15 dkg šunky, zelená petrželka, sladká paprika, mouka Pstruhy nařízneme ve

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka Indická kuchyně I. Naan Chana masala Zeleninové Pakoras Butter Chicken Kuře tikka Naan 1 kg hladké mouky voda olej česnek (podle chuti) sůl Smíchejte mouku s vodou v misce na těsto. Jemně osolte. Když

Více

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Kvalitní evropský výrobek systém značení kvality potravin Minikuchařka Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Úvodní slovo Na evropském trhu se stále zvyšuje zájem o kvalitní

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

užívejte si všemi smysly

užívejte si všemi smysly užívejte si všemi smysly www.kaufland.cz/exquisit RECEPTY užívejte si všemi smysly VYZKOUŠEJTE 8 EXQUISITNÍCH RECEPTŮ PRO MIMOŘÁDNÉ KULINÁŘSKÉ CHVILKY 2. vydání užívejte si všemi smysly MUSTARD-DILL SAUCE

Více

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo LÍN 1. Vařený lín 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo Ocet, cibuli, sůl a koření přivedeme do varu, vložíme asi půlkilové celé líny. Vaříme 5 až 10 minut, podle velikosti.

Více

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK Tohle je tak luxusní pochoutka, že lepší neznám. Osobně si nedokážu život bez čokolády vůbec představit, tak honem do toho! 2 lžíce másla a trochu na vymazání 40 g hořké čokolády,

Více

Luštěniny. Genevieve Taylorová. 100 vynikajících receptů, které jsou od přírody nízkotučné a plné živin Naučte se milovat fazole, čočku nebo cizrnu

Luštěniny. Genevieve Taylorová. 100 vynikajících receptů, které jsou od přírody nízkotučné a plné živin Naučte se milovat fazole, čočku nebo cizrnu Luštěniny 100 vynikajících receptů, které jsou od přírody nízkotučné a plné živin Naučte se milovat fazole, čočku nebo cizrnu Genevieve Taylorová Ikar Obsah ÚVOD Naučte se milovat fazole... 8 Jak používat

Více

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA Blahopřejeme vám k zakoupení mikrovlnné trouby Whirlpool. S touto knihou receptů objevíte skutečné možnosti nového spotřebiče a a vychutnáte si je. Budete překvapeni, jak rychle

Více

VY_32_inovace_Helena Housková_polévky_Zvláštní polévky - studené_17. Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové

VY_32_inovace_Helena Housková_polévky_Zvláštní polévky - studené_17. Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_32_inovace_Helena Housková_polévky_Zvláštní polévky - studené_17 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1.

Více

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu Indonéská kuchyně Salát Gado gado Nasi goreng - smažená indonéská rýže Kuřecí maso v arašídovém sambalu Kuřecí maso ve sladko-kyselém chilli sambalu Hovězí mleté maso dochucené chilli, koriandrem, zázvorem

Více

Těsto nechte vychladnout. 150 g másla nebo margarínu. (pokojová teplota) Přílohy hněťte na stupni 4. 100 g cukru špetka soli.

Těsto nechte vychladnout. 150 g másla nebo margarínu. (pokojová teplota) Přílohy hněťte na stupni 4. 100 g cukru špetka soli. Recepty Zde jsou obsaženy recepty a rady k použití Vašeho kuchyňského robotu s příslušenstvím / nástavci. Recepty se týkají témat jako je pečivo, nápoje, saláty, polévky & omáčky a sladká jídla. Dodatečně

Více

Bramborák je křupavou perlou české kuchyně

Bramborák je křupavou perlou české kuchyně Bramborák je křupavou perlou české kuchyně Celkem 5 fotografií Bramboráky se nedělají jen z brambor, míchají se do nich škvarky, uzené, houby, těstem se obalují uzeniny i plátky masa. Plní se zelím či

Více

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz RECEPTY SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 100 kj u Rychlá a snadná příprava u Hodí se na večeři i jako předkrm u Vhodné pro vegany, vegetariány, celiaky

Více

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT KVĚTEN 2015 Raut Třída 2. HOT Vás srdečně zve na slavností raut. Datum: 28.5.2015 Čas: 15:00 Místo konání: Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov Julia Sedláka 18 Budeme se moc

Více

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka Sýrová polévka 1 houska, 30g másla, 60g mouky, 1 l vývaru (lze použít i z kostky), 1/8 l sladké smetany, 150g tvrdého sýra, sůl pepř, cukr, 1 žloutek, zelená petržel, sladká paprika. Housku nakrájíme na

Více

www.diatips.cz E-book

www.diatips.cz E-book O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY A TIPY NA ZÁVĚR. 61 Je to vytrvalá plevelná bylina s charakteristickou

Více

Falešná dršťková polévka z ovesných vloček

Falešná dršťková polévka z ovesných vloček Falešná dršťková polévka z ovesných vloček cibule, česnek, ovesné vločky, paprika, voda, sůl, pepř, bujón, koření (mletý kmín, majoránka, pepř) Na oleji osmahnout cibuli, přidat hrstku ovesných vloček,

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA

novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA 630872 Strojek pro přípravu těstovin 999 Kč 630873 Strojek pro přípravu těstovin, tricolore 999 Kč Vynikající pro snadnou přípravu čerstvých

Více

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře.

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře. Jablkové škebličky 1 porce 100 g Listové těsto 400 g Mouka na vyválení 40 g Jablka 1 kg Cukr 100 g Skořice 2 g Vejce na potření 2 ks Cukr moučka 200 g Vanilkový cukr 2 ks Nastrouháme jablka, smícháme s

Více

SPAGHETTI COOKER & PASTA

SPAGHETTI COOKER & PASTA SPAGHETTI COOKER & PASTA 1 Spaghetti & Pasta Cooker Je ideální nejen pro přípravu těstovin, ale i zeleniny, brambor, masa, salátů a mnoha dalších pokrmů. Slouží zároveň jako cedník. Před použitím si pečlivě

Více

letakgpa3.indd 1 2.9.2010 23:00:50

letakgpa3.indd 1 2.9.2010 23:00:50 letakgpa3.indd 1 2.9.2010 23:00:50 I C2 B C1 A D F G I1 I2 I3 E J H K letakgpa3.indd 2 2.9.2010 23:00:52 Děkujeme vám za nákup tohoto spotřebiče z našeho sortimentu. Tento výrobek je určen výhradně pro

Více

ZÁKLADNÍ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY GURMÁNSKÉ CHUŤOVKY VÝJIMEČNÉ OKAMŽIKY LAHODNÉ ZÁŽITKY

ZÁKLADNÍ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY GURMÁNSKÉ CHUŤOVKY VÝJIMEČNÉ OKAMŽIKY LAHODNÉ ZÁŽITKY ZÁKLADNÍ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY Šlehačka.............................. 116 Těsto na křupavé pečivo................. 116 Palačinky............................. 116 Těsto na vafle.......................... 116

Více

Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou

Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou Bramborák a la pizza se sýrem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborák s česnekem a majoránkou ks 10 rajčata konzervovaná kg 0,15 cibule bílá kg 0,1 česnek kg 0,04 oregano kg 0,01 tvrdý sýr kg 0,2

Více

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti.

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. NL EN ES DA SV NO FI TR BG BS CS HU RO SK SL SR HR ET LV LT PL 2 1 2 3 4 5 3 Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. popis A

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com)

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Labužníkovy recepty (Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Polévky...2 1. Bramboračka...2 2. Cibulová polévka s jablky...2 3. Couračka z Luk...3 Hovězí maso...5 4. Babiččina hovězí pečeně na zázvoru...5

Více

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr Bylinky 1, Úvod Bylinky provází člověka při jeho kulinářských pokusech od nepaměti. Nejenže zlepšují chuť jídla, ale lze je konzumovat i samotné a navíc mívají blahodárný vliv na organismus. Z některých

Více

OHŘEV SE 6. SMYSLEM STISKNĚTE TLAČÍTKO START.

OHŘEV SE 6. SMYSLEM STISKNĚTE TLAČÍTKO START. OHŘEV SE 6. SMYSLEM 6th Sense Sensor assisted cooking POUŽIJTE TLAČÍTKO NAHORU / DOLŮ k zobrazení 6 th Sense. POUŽIJTE TLAČÍTKO NAHORU / DOLŮ k zobrazení 6 th Sense Reheat. TUTO FUNKCI POUŽÍVEJTE k ohřevu

Více

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah Uzeniny Obsah: 1. Guláš z buřtů... 2 2. Vuřt guláš... 2 3. Vuřtový guláš... 2 4. Vuřty na pivu č. 1... 2 5. Vuřty na pivě č. 2... 2 6. Špekáčky na pivě... 2 7. Vuřty v pivním těstíčku... 2 8. Vuřty plněné

Více

Recepty pro týden 11.7.-17.7.

Recepty pro týden 11.7.-17.7. Luštěninový guláš 120 g fazolí 5 g hladké mouky 10 g oleje sladká paprika 20 g cibule, pepř Fazole nejprve namočíme a poté uvaříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku,, pepř (můžeme použít

Více

PRAGUE CENTRE HOTELS

PRAGUE CENTRE HOTELS Předkrmy 100 120g Obložený talířek 65 Kč (3druhy uzeniny, 3 druhy sýra, máslo, okurka) 7,10,12 101 120g Caprese 115 Kč (rajče, mozzarella, bazalka, olivový olej) 102 100g Bagetka plněná kuřecím masem 85

Více

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ)

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) 100 g brambor 18 ml řepkového oleje 50 g cibule 1 stroužek česneku 100g tempehu 60g žampionů 50g cherry rajčat 50g

Více

BIFTEKY S VŮNÍ JALOVCE

BIFTEKY S VŮNÍ JALOVCE BIFTEKY S VŮNÍ JALOVCE Ingredience sůl 1 špetka svíčková 1 kg slanina 6 plátek pepř mletý 1 špetka červené víno suché 550 ml šalotka 2 ks celer 1 ks mrkev 1 ks česnek 2 stroužek bobkový list 2 ks tymián

Více

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos Krevety v mandlové omáčce Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Nopales kaktusová salsa Kokosový puding Smažené papriky Relleňos 6 tlustostěnných

Více

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU MASO V PIKANTNÍ SMĚSI 1 kg řízků (vepřových nebo kuřecích), Směs na naložení: 4 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička kořenící směsi

Více

B A P C J D M N F E O L G I H K

B A P C J D M N F E O L G I H K Comfort HR7605 Recipes & Directions for use rzepisy i instrukcja obsługi Reţete şi Instrucţiuni de utilizare Рецепты и Инструкции по эксплуатации Recepty & Návod k použití Recepti in navodila za uporabo

Více

Chlebová jarní polévka (4 porce)

Chlebová jarní polévka (4 porce) POLÉVKY Chlebová jarní polévka (4 porce) Ingredience: kostka zeleninového bujónu; 40 g sádla; cibule; 4 plátky chleba; 4 vejce; špetka muškátového oříšku; pažitka; petrželka; kopřivy; mletý zázvor; sůl;

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Jméno autora Mgr. Irena Batelková Název příkladu

Více

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM Příprava: 40 minut Pečení: 12 minut Počet porcí: 16 pusinek Ingredience 180 g změklého másla 30 g moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 230 g hladké mouky 2 vejce Na náplň:

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience 20 / 21 Koláče Náplně do koláčů a buchet Tvarohová náplň 500 g tučného tvarohu 80 g změklého másla 4 žloutky 2 bílky moučkový cukr dle chuti 1 vanilkový cukr několik lžic tuzemáku Tvaroh dejte do mísy

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

pracovní list pro žáka

pracovní list pro žáka Modul 4: zdravé vaření Příloha k metodickému balíčku: aktivity zdravého vaření pracovní list pro žáka Příklady zpracování sezónních potravin: Červen okurka a jahody 1a salátová okurka Studená okurková

Více

Malá kuchařka regionálních svačinek

Malá kuchařka regionálních svačinek Malá kuchařka regionálních svačinek 1. Dalamánková omeletka dalamánek vajíčka pepř trošku másla Na pánvi rozehřejem toršku másla, přidáme vejce, osolíme, opepříme. Vše vložíme do dalamánku. Dáme do svačinového

Více

BRAMBORY JAKO PŘÍLOHA

BRAMBORY JAKO PŘÍLOHA BRAMBORY JAKO PŘÍLOHA V této kapitole bych vám ráda nabídla různé možnosti, jak zpříjemnit jídelníček. Mnoho kuchařek a kuchtíků rádo vaří bramborovou kaši. Obvykle je také jednoduché ji připravit. Ovšem

Více

Univerzální tyčový mixér

Univerzální tyčový mixér Univerzální tyčový mixér VO 022 K Návod k obsluze Vážený zákazníku, gratulujeme Vám ke koupi univerzálního tyčového mixéru mixsy. MixSy se již milionkrát osvědčil a má na všech pěti kontinentech své spokojené

Více

Recepty CK5000. Soté Vaření v páře Dušení Fritování Pečení Smažení Vaření rýže SOUS VIDE Pomalý hrnec

Recepty CK5000. Soté Vaření v páře Dušení Fritování Pečení Smažení Vaření rýže SOUS VIDE Pomalý hrnec Recepty CK5000 Soté Vaření v páře Dušení Fritování Pečení Smažení Vaření rýže SOUS VIDE Pomalý hrnec POZNÁMKY SOTÉ SAUTE Kuřecí Kung Pao přibližná doba přípravy: 30 min. (+ 30 marinování) Houbové soté

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA

BRYNZOVÁ POMAZÁNKA ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA BRYNZOVÁ POMAZÁNKA Suroviny: 200g brynzy 250g másla svazek pažitky 1-2 lžíce červené mleté papriky Postup: Nakrájíme pažitku nadrobno a všechny suroviny smícháme dohromady. ČESNEKOVÁ POMAZÁNKA Suroviny:

Více

Velikonoční kuchařka. OnaDnes

Velikonoční kuchařka. OnaDnes Velikonoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: PDF: 978-80-87970-04-1 PDF pro čtečky: 978-80-87970-05-8 epub: 978-80-87970-06-5 mobi: 978-80-87970-07-2 Obsah POKRMY Z MASA...

Více

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE OBSAH KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA S KUSKUSEM STR. 3 SLADKOKYSELÁ ZELENINA SE SOJOVOU OMÁČKOU A ZÁZVOREM STR. 3 SALÁT Z HRÁŠKU A AVOKÁDA S NÍZKOTUČNÝM JOGURTEM STR. 4 ARTYČOKOVÁ

Více

OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ

OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ Před použitím si pečlivě přečtěte následující pokyny: Péče a údržba: před prvním použitím Oboustrannou pánev umyjte v horké mýdlové vodě. Opláchněte a osušte. Vnitřní strany

Více

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory A K EČ Ř A V b u l k Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN Charitní centrum pro seniory KLUB VAŘEČKA zahájil svou činnost v listopadu 2013. Klub vedl a nákupy obstarával kuchař Josef Slebodnik.

Více

Co bychom mohli vědět. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Co bychom mohli vědět. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Co bychom mohli vědět o vaření PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Magdalena Dobromila Rettigovápovýšila vdobě obrozenecké vaření nad rámec kulinářského díla jako výraz osobnosti a národní hrdosti. Učila, aby

Více

Rodinná kuchařka. Justiny Kamené. kandidátky do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 70 Ostrava-město

Rodinná kuchařka. Justiny Kamené. kandidátky do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 70 Ostrava-město Rodinná kuchařka Justiny Kamené kandidátky do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 70 Ostrava-město Můj hlas v Senátu Můj hlas v Senátu S manželem a dětmi Ing. Justina Kamená kandidátka do Senátu

Více