PONDĚLÍ Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ)"

Transkript

1

2 PONDĚLÍ Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) 100 g brambor 18 ml řepkového oleje 50 g cibule 1 stroužek česneku 100g tempehu 60g žampionů 50g cherry rajčat 50g kukuřice konzervované 50g fazolek zelených (mražené) 3ks vejce 100g tvrdého sýru, 20% tuku v sušině plátek celozrnného chleba sůl, bílý pepř, sušený tymián Brambory omyjeme, oloupeme a uvaříme do poloměkka. Poté je slijeme, nakrájíme na plátky a dáme do větší mísy. Cibuli, česnek i žampiony oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Sterilovanou kukuřici přecedíme. Fazolky omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme cibuli a na mírném plamenu smažíme 3-5 minut. Přidáme česnek a restujeme další 2-3 minuty. Tempeh nakrájíme na plátky a přidáme na pánev, restujeme 4-6 minut. Ingredience z pánve přidejte do mísy k bramborám. Na stejné pánvi opečeme houby, rajčata, kukuřici, fazolky a tymián a přidáme do mísy. Sýr nastrouháme a společně s prošlehanými vejci ho smícháme se zeleninou a houbami. Osolíme, opepříme a dle chuti přidáme tymián. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, vlijeme směs a opékáme 4-6 minut dozlatova. Omeleta se nám bude lépe obracet, když pánev přiklopíme talířem a omeletu na ni překlopíme. Opékáme z druhé strany dalších 3-5 minut. Podáváme s plátkem opečeného tmavého chleba.

3 ÚTERÝ Grilovaná panenka s pikantním kuskusem a ananasem (3147 KJ) 150g vepřové panenky pepř černý (čerstvě mletý), hrubozrnná sůl 10 ml řepkového oleje 150g čerstvého ananasu 80g kuskusu malý kousek červené chilli papričky plocholistá petržel lžička třtinového cukru limetková šťáva Omyjeme, osušíme a naporcujte maso. Osolte, opepřete a maso ze všech stran opečeme na grilovací pánvi na polovině oleje. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Ananas oloupeme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku (množství dle chuti) nakrájíme najemno. V hluboké pánvi orestujeme na zbylém oleji chilli papričku, přidáme ananas, petržel. Opepříme a zasypeme třtinovým cukrem a zalijeme šťávou z limetky. Chvilku podusíme a smícháme s uvařeným kuskusem. STŘEDA Seitanový stir fry (smažená rýže) se zázvorem, houbami shitake a česnekem (3621 KJ) 50g směsi hub (shitake, hlíva ústřičná) 20ml rýžového vína 2ml sójové omáčky 5g solamylu 20ml řepkového oleje 150g tence nakrájeného seitanu 5g jemně nasekaného česneku 10g jemně nasekaný čerstvého zázvoru 50g zelených fazolek 100g jasmínové rýže sůl, čerstvý koriandr Očistíme houby a nakrájíme je na nudličky. Shitake uřízneme nohu, je příliš tuhá a k vaření se nepoužívá. Smícháme rýžové víno se sójovou omáčkou a solamylem. Do rozpáleného woku nalejeme polovinu oleje. Přidáme nakrájený seitan a asi 2 minuty opékáme. Opečený seitan z pánve vyjmeme a na oleji orestujeme česnek a zázvor. Přidáme houby, fazolky a nakonec opečený seitan. Vlijeme hotovou marinádu a necháme celý pokrm trochu povařit. Před podáváním přidáme nasekaný koriandr a podáváme s jasmínovou rýží.

4 ČTVRTEK Lososový steak se salátem Tabbouleh (3238 KJ) 100g filet z lososa 80g kuskus 150g rajčata 100g salátová okurka včetně slupky (bez jadérek) 10g jarní cibulky 10g nasekaná plocholistá petržel 10ml olivového oleje 5g rozdrcený česnek sůl, černý pepř citronová kůra a citronová šťáva, plocholistá petržel Postup: Kuskus připravíme dle návodu. Do vody přidáme trochu citronové šťávy. Rajčata zbavíme slupky a spolu s okurkou nakrájíme na malé kostky, jarní cibulku a plocholistou petržel nasekáme nadrobno. Vše přidáme do kuskusu. Dochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, citronovou kůrou. Osolíme a opepříme. Steak z lososa omyjeme, osušíme. Pokapeme citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem a necháme chvilku odpočívat. Na pánvi s rozpáleným olejem lososa opečeme nejprve kůží dolů a poté otočíme a dopékáme z druhé strany. Servírujeme se salátem Tabbouleh. PÁTEK Fettuccine s dýňovou omáčkou se šalvějí a pancettou (2957 KJ) 130g těstovin (fettuccine) 20g pancetty 3g nasekané čerstvé šalvěje 1 stroužek česneku 80g dýňového pyré (sterilované nebo domácí výroby) 10g parmezánu 20ml smetana 33% sůl, černý pepř, čerstvá plocholistá petržel Postup: Uvaříme těstoviny dle návodu. Při cezení si ponecháme trochu vody z těstovin těstoviny. Rozehřejeme velkou pánev a na středním plamenu v ní vyškvaříme slaninu. Přidáme česnek, šalvěj, dýňové pyré, smetanu a zbytek vody z těstovin. Osolíme a opepříme. Servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem a čerstvě nasekanou petrželkou.

5 PONDĚLÍ Rybí filet se zelím, cuketou, krémovou omáčkou a bulgurem (3558 KJ) 200g filetu z bílé ryby (pangasius, treska, tilápie) 1 citron 100g hlávkového bílého zelí 100g cukety 10ml olivového oleje 100ml zeleninového vývaru 50ml smetany, 33% tuku 100g bulguru sůl, bílý pepř Rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Citron omyjeme a rozkrojíme. V kastrolu přivedeme vodu k varu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou, přidáme ½ nakrájeného citronu a vložíme rybí filety. Pošírujeme 3-4 minuty a poté vyjmeme. Zelí a cuketu omyjeme a nakrájíme na jemné proužky. V kastrolu rozehřejeme olej, zalijeme citronovou šťávou, vložíme na jemné proužky nakrájené zelí, chvilku podusíme, případně podlijeme troškou zeleninového vývaru. Přidáme cuketu, osolíme a 2 minuty restujeme. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. V hrnci ohřejeme menší množství zeleninového vývaru, zašleháme do něj smetanu a na mírném ohni zredukujeme. Případně dosolíme, opepříme. Servírujeme na talíři zelí s cuketou obložené bulgurem. Překryjeme rybou a přelijeme trochou omáčky.

6 ÚTERÝ Dýňové rizoto s krůtím masem (4563 KJ) 100g dýně (Hokkaidó, máslová, mexická) 100g mletého krůtího masa 20ml olivového oleje 120g rýže na rizoto (nejlépe arborio) 100g cibule 200ml bílého suchého vína 5 g čerstvé šalvěje 50 g parmezánu černý pepř, sůl sýr Dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Nakrájíme na kousky cca. 4x2cm. Vložíme do pekáčku a zakapeme olejem (cca 1/3 celkového množství). Osolíme, opepříme, poklademe šalvějí a promícháme. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180 C. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev a na oleji zpěníme polovinu cibule, potom přidáme mleté maso a smažíme 20 minut. Osolíme a opepříme. Ve větším hrnci osmažíme zbývající cibuli, přisypeme rýži a chvíli orestujeme. Přilijeme bílé víno a necháme je odpařit. Rýži vaříme asi 15 minut na mírném plamenu. Přiléváme zeleninový vývar (lze i vodu) a vždy počkáme, až rýže tekutinu absorbuje. Upečenou dýni umixujeme na hrubší pyré. Masovou směs a dýňové pyré vmícháme do rizota. Dosolíme, opepříme a vmícháme parmazán.

7 STŘEDA Luštěninové karbanátky s bramborovou kaší a ředkvičkovým dipem (5459 KJ) 150g brambor 50g cizrny vařené 50g čočky vařené 50g mraženého hrášku stroužek česneku, černý pepř, sůl, sušené oregano 3ks vejce 50g cibule 40g strouhanky 16ml řepkového oleje 200ml mléka, 1,5% tuku 30g másla 80ml bílého jogurtu, 1,5% tuku 6ml olivového oleje 15ml vinného octa 50g ředkviček čerstvá pažitka Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě minut doměkka. Česnek oloupeme a rozetřeme. 2 vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo (6-8 minut). Mražený hrášek, čočku, cizrnu dáme do misky. Přidáme trochu vařených brambor, rozetřený česnek, 1 vejce a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme. Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a v pánvi na oleji opékáme. Ke zbývajícím bramborám přidáme teplé mléko a máslo, rozmixujeme na kaši. Dosolíme dle potřeby a udržujeme v teple. Ředkvičky a pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vařená vajíčka oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky nakrájíme. Vařené vaječné žloutky ušleháme s jogurtem, přidáme olej, ocet, sůl, pepř, bílky, ředkvičky a pažitku. Servírujeme kaši s opečenými karbanátky doplněné řekvičkovo-vajíčkovým dipem.

8 ČTVRTEK Kuřecí prsa se špaldou, marinovanou okurkou a hořčičnou omáčkou (3061 KJ) 4cl bílého vinného octa (1+3) 30g cukru (10+20) Sůl, mleté nové koření 50g okurky (oloupaná, bez semínek) nakrájené na tenké plátky 20g dijonské hořčice 1ml řepkového oleje 3g jemně nasekaného čerstvého kopru 100g špaldy 150g grilovaných kuřecích prsou 10g brusinkového kompotu V misce smícháme na marinování okurky 2/3 octa, 2/3 cukru, mleté nové koření (na špičku nože) a promícháme metličkou. Přidáme nakrájené okurky a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. V další misce smícháme dijonskou hořčici, olej, zbývající 1/3 octa a 1/3 cukru. Smícháme s nasekaným koprem a 2 lžícemi vlažné vody. Špaldu uvaříme dle návodu na obalu. Necháme odkapat a vmícháme hořčičnou omáčku a osolíme. Při expedice servírujeme s grilovanými kuřecími prsíčky a zdobíme nakládanou okurkou a brusinkovým kompotem. PÁTEK Pečená sezónní zelenina s celozrnným kuskusem a kuřecím masem (3427 KJ) 40g celozrnného kuskusu 300ml zeleninového vývaru 150g kuřecích prsou 10ml řepkového oleje 50g červené cibule 70g červené řepy 50g brokolice 50g cukety 70g dýně (hokkaido, máslová) sůl, bílý pepř, provensálské koření Kuskus připravíme podle návodu v zeleninovém vývaru. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme, osolíme, opepříme a okořeníme. Opečeme prsa na oleji v pánvi. Vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Předehřejeme si troubu na 180 C. Cibuli a řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Dýni omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na úzké proužky. Omyjeme a nakrájíme ostatní zeleninu. Všechnu zeleninu dáme do pekáčku, pokapeme zbytkem oleje, osolíme, posypeme kořením, promícháme a dáme péct. Pečenou zeleninu servírujeme s kuřecími prsy a kuskusem.

9 PONDĚLÍ Pohankové rizoto se zeleninou a krůtím masem (3293 KJ) 30g pohanky 500ml zeleninového vývaru 100g krůtích prsou 10ml řepkového oleje 60g cibule 100g mrkve 100g brokolice 100g cuketa 50g mraženého cukrového hrášku (lusky) Sůl, bílý pepř mletý, čerstvého tymiánu Pohanku uvaříme dle podle návodu ve vývaru. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme, osolíme, opepříme a přidáme polovinu najemno nakrájeného tymiánu. Na pánvi na polovině oleje opečeme maso ze všech stran. Vyjmeme z pánve, dáme stranou a udržujeme v teple. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky, brokolici rozdělíme na malé růžičky, cuketu a hrášek pokrájíme. V pánvi s výpekem z masa orestujeme zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Při servírování smícháme pohanku, maso a zeleninu. ÚTERÝ Rýžové nudle se zeleninou a uzeným tofu (2919 KJ) 30g rýžových nudlí 20 ml řepkového oleje 300g asijské zeleniny mražená směs 150g uzeného tofu stroužek česneku 15ml worcestrové omáčky 15ml sójové omáčky 10g pražených nesolených arašídů Nudle zalijeme vařící vodou a necháme odstát. Poté scedíme. Tofu osušíme a nakrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme. Na velké pánvi (wok) rozpálíme třetinu oleje, vložíme zeleninu a orestujeme ji dokřupava 3-5 minut. Zeleninu vyjmeme z pánve a dáme ji stranou. Do stejné pánve vlijeme zbylý olej, vložíme maso a restujeme 4-6 minut. Přidáme česnek a restujeme další minutu. Mírně osolíme a opepříme. Přilijeme sójovou a worcestrovou omáčku, přidáme trošku vody a občas zamícháme a necháme odpařit (cca 1-2minuty). Přidáme zeleninu, nudle a tofu restujeme asi ještě minutu, aby se obalily v omáčce. Podáváme posypané nesolenými arašídy.

10 STŘEDA Treska na španělský způsob v tomatovém vývaru s červenou rýží (3560 KJ) 100g červené rýže 10ml olivového oleje 30g červené papriky 150g filet z tresky obecné 10g šalotky stroužek česneku 50g rajčat 30ml bílého vína 10ml citronová šťáva 10g mandle lupínky sůl, černý pepř, uzená paprika, tymián, plocholistá petržel Filátko z tresky okořeníme paprikou, solí a pepřem. Opečeme ji na pánvi po obou stranách. Rybu vyjmeme z pánve a ve stejné pánvi orestujeme šalotku, česnek, pokrájená rajčata, červenou papriku. Zalijeme kuřecím vývarem, vínem, přidáme čerstvý tymián a povaříme. V závěru přidáme ½ petržele a citronovou šťávu. Rýži uvaříme bez soli a tuku dle návodu. Do uvařené rýže vmícháme opražené mandle a druhou polovinu petrželky. Rýži servírujeme uprostřed talíře, navrch dáme opečenou tresku a přelijeme hotovou omáčkou z česneku, šalotky, rajčat a bílého vína. Můžeme na závěr posypat mandlemi.

11 ČTVRTEK Plněná dýně se špenátem, ricottou a mletým kuřecím masem (2813 KJ) 500g dýně hokaiddo 20ml olivového oleje stroužek česneku, sůl 30g čerstvého baby špenátu 30g sýru ricotta 20g sýru mozzarella 100g mleté kuřecí maso (z prsou) 50g drcená rajčata 10g parmezán strouhaný Předehřejeme troubu na 350 C. Dýni rozřízneme podélně na polovinu a vydlabeme semínka. Položíme dýni na plech řezem nahoru. Osolíme a pečeme při 350 C po dobu cca minut. Necháme asi 20 minut vychladnout a poté dýni lžící vydlabeme a překrájíme na menší kousky. Slupku z dýně schováme a později naplníme. Ve velké pánvi orestujeme na oleji česnek, krůtí maso, baby špenát, drcená rajčata. Chvíli restujeme, a pak odstraníme z tepla. Promícháme s dýní, sýrem ricotta a polovinou mozzarelly. Osolíme. Hotovou směsí naplníme dýni, posypeme zbylou polovinou mozzarelly a strouhaného parmazánu a zapečeme v troubě. PÁTEK Zelené fazolky s pečeným bramborem, šmakounem a kari omáčkou (2943 KJ) 60g cibule 20ml řepkového oleje Sůl, černý pepř, kari koření, pískavice 150g brambor 200g zelených fazolek (mražené) 150g šmakouna 70ml smetany 12% Brambory omyjeme a neloupané nakrájíme na plátky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut. Scedíme, pokapeme olejem, vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme cca minut dozlatova. Cibuli a fazolky omyjeme a pokrájíme. Cibuli zpěníme na větší pánvi na oleji, vmícháme fazolky, osolíme a opepříme. Přidáme na kousky nakrájený šmakoun, kari koření, pískavici a orestujeme. Zalijeme smetanou a provaříme. Servírujeme s pečeným bramborem.

12 PONDĚLÍ Špaldové palačinky s tvarohem a broskvemi (4461 KJ) 150g špaldové mouky 300ml mléka (1,5% tuku) Sůl 1ks vejce 10ml řepkového oleje 100g nízkotučného tvarohu 30g třtinového cukru 100g kompotovaných broskví citronová kůra, máta Do mísy vlijeme mléko, zašleháme celé vejce, přidáme špetku soli a pomalu vmícháváme mouku. Těsto necháme asi hodinu odpočívat. Tvaroh rozmixujeme s cukrem a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Broskve necháme okapat, nakrájíme a vmícháme do tvarohu. Na rozpálenou pánev kápneme olej a vlijeme těsto. Pečeme do zlatova a poté obrátíme. Palačinky potřeme tvarohem, srolujeme. Podáváme ozdobené kousky broskví a mátou.

13 ÚTERÝ Salát z růžičkové kapusty s naloženým žitem, vlašskými ořechy a sušenými brusinkami (3443 KJ) 250g růžičkové kapusty (může být i mražená) 5ml rostlinného oleje 10ml jablečného octa sůl, černý pepř 20g červené cibule na plátky 80g naloženého žita (postup viz níže) 20g sušených brusinek 30g sekaných vlašských ořechů, opražených Čerstvé kapustičky očistíme a odtrhneme nevzhledné listy. Rozebereme kapustu na jednotlivé listy, spaříme ve vroucí vodě a rychle zchladíme v ledu. Mražené kapustičky stačí nakrájet na čtvrtky/šestiny. Na zálivku v míse smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Přidáme kapustu a cibuli a jemně promícháme. Vložíme do mísy, posypeme naloženým žitem, brusinkami a praženými vlašskými ořechy. VAŘENÍ a NAKLÁDÁNÍ ŽITA: 80g žita 50ml jablečného octu 30g cukru 10g soli 2 bobkové listy Vařte žito ve větším množství vody cca 1hod. Smíchejte ocet, cukr, sůl, bobkový list a přiveďte k varu. Přidejte uvařené žito a nechte 1 hodinu odpočívat. Poté přebytečnou tekutinu slijte.

14 STŘEDA Zapečené brambory s brokolicí s tilápií (2002 KJ) 60g cibule 20ml řepkového oleje Sůl, černý pepř, čerstvý tymián 150g brambory 100g brokolice 120g tilápie (tresky nebo jiné bílé ryby) Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Cibuli omyjeme, oloupejte a nakrájíme na osminky.. Brambory omyjeme a neloupané uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme je mírně vychladnout a nakrájíme na plátky. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a spaříme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Do zapékací misky naskládáme střídavě brambory a brokolici. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým oleje a posypeme čerstvým tymiánem. Pečeme cca minut. Rybu omyjeme a osušíme. Osolte a opepřete, okořeňte. Na větší pánvi rozpálíme olej a rybu opečeme. Podáváme s pečenými brambory s brokolicí. ČTVRTEK Dýňová omáčka s cizrnou na římském kmínu s rýží basmati (1738 KJ) 30g rýže basmati 200g dýně Hokkaido (nebo máslové, tu je třeba oloupat) 150g cizrny (sterilovaná) sůl, bílý pepř, římský kmín, bobkový list, koriandr mletý 100g mrkve 10ml olivového oleje 50g cibule 10ml sójové omáčky Rýži propláchneme a uvaříme dle návodu. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vybereme jádra a pokrájíme na 1 2 cm kostky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme. Mrkev očistíme a nastrouháme. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme římský kmín a na závěr mletý koriandr. Pozor, aby se nám koření nepřipálilo. Přidáme mrkev, dýni, bobkový list a podlijeme vodou. Mírně osolíme a dusíme, dokud se dýně nerozvaří (vytvoří hustou omáčku, kterou není potřeba zahušťovat). Na závěr dosolíme, přidáme sójovou omáčku a cizrnu a chvíli povaříme. Servírujeme kopeček rýže, přelitý dýňovou omáčkou. Sypeme čerstvou petrželkou.

15 PÁTEK Bramborovo-celerové pyré s kuřecím stehnem a pikantním kořením (2507 KJ) 100g brambor 100g celeru Sůl, bílý pepř, chilli 15ml mléko (1,5% tuku) 150g kuřecí stehenní řízky 10ml řepkový olej 10g máslo 100g kukuřice cukrová (mražená) Brambory a celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme. Uvaříme v osolené vodě do měkka cca minut. Slijeme, přidáme mléko a rozšleháme na kaši. Maso omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením nebo jiným pikantním kořením. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme řízky z obou stran, vyjmeme a dáme přikryté na teplé místo. Kukuřici prohřejeme v hrnci s máslem, mírně osolíme. Servírujeme kaši s kukuřicí a kuřetem. PONDĚLÍ Kuřecí tažín s marockým kořením, sušenými meruňkami a cizrnou (2475 KJ) 20ml řepkového oleje 200g kuřecích špalíčků sůl, černý pepř mletý 20g nasekané cibule 2 stroužky česneku mletý římský kmín, mletý koriandr, mletá paprika, mletá kurkuma, celá skořice 5g nasekaného zázvoru 50ml kuřecího vývaru 5g medu 10g sušených meruněk 100g sterilovaná cizrna čerstvý koriandr 10ml citronové šťávy Do rozehřátého tuku dáme kuřecí špalíčky a opečeme je po obou stranách. Kuře vyndáme a ve stejné pánvi orestujeme česnek a cibuli. Přidáme římský kmín, mletý koriandr, drcený černý pepř, mletou papriku, kurkumu, skořici, med a zarestujeme. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme cizrnu, opečené kuřecí maso, nasekané meruňky, sůl a pomalu dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, přidáme citronovou šťávu a nasekaný čerstvý koriandr.

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

Recepty pro týden 11.7.-17.7.

Recepty pro týden 11.7.-17.7. Luštěninový guláš 120 g fazolí 5 g hladké mouky 10 g oleje sladká paprika 20 g cibule, pepř Fazole nejprve namočíme a poté uvaříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku,, pepř (můžeme použít

Více

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ S E B R A N É R E C E P T U R Y OBSAH Úvod 7 Polévky 9 Hovězí maso 23 Vepřové maso 37 Drůbež 53 Mleté maso 77 Uzené maso, uzeniny 89 Ryby, játra 101

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU MASO V PIKANTNÍ SMĚSI 1 kg řízků (vepřových nebo kuřecích), Směs na naložení: 4 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička kořenící směsi

Více

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře PSTRUH 1. Pstruh podle uzenáře 4 pstruzi, 12 dkg másla, 6 dkg žampiónů, cibule, citrón, sůl, pepř, olej, bílé víno, worchester, 15 dkg šunky, zelená petrželka, sladká paprika, mouka Pstruhy nařízneme ve

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový SLANÉ BEZMASÉ POKRMY Bramborák jáhlový 6 středně velkých uvařených brambor šálek vařených jáhel vejce hrubá mouka 3 stroužky česneku drcený kmín majoránka sůl mletý pepř olej na smažení Brambory uvařené

Více

600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli

600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli Americké kotlety 600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli Z oleje, kečupu, hořčice, nadrobno nasekaných chilli papriček,

Více

Recepty CK5000. Soté Vaření v páře Dušení Fritování Pečení Smažení Vaření rýže SOUS VIDE Pomalý hrnec

Recepty CK5000. Soté Vaření v páře Dušení Fritování Pečení Smažení Vaření rýže SOUS VIDE Pomalý hrnec Recepty CK5000 Soté Vaření v páře Dušení Fritování Pečení Smažení Vaření rýže SOUS VIDE Pomalý hrnec POZNÁMKY SOTÉ SAUTE Kuřecí Kung Pao přibližná doba přípravy: 30 min. (+ 30 marinování) Houbové soté

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo LÍN 1. Vařený lín 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo Ocet, cibuli, sůl a koření přivedeme do varu, vložíme asi půlkilové celé líny. Vaříme 5 až 10 minut, podle velikosti.

Více

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT KVĚTEN 2015 Raut Třída 2. HOT Vás srdečně zve na slavností raut. Datum: 28.5.2015 Čas: 15:00 Místo konání: Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov Julia Sedláka 18 Budeme se moc

Více

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů.

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. příprava 20 min plus stání vaření 1 h Hříbková polévka Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. 30 g sušených hříbků 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

užívejte si všemi smysly

užívejte si všemi smysly užívejte si všemi smysly www.kaufland.cz/exquisit RECEPTY užívejte si všemi smysly VYZKOUŠEJTE 8 EXQUISITNÍCH RECEPTŮ PRO MIMOŘÁDNÉ KULINÁŘSKÉ CHVILKY 2. vydání užívejte si všemi smysly MUSTARD-DILL SAUCE

Více

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka Sýrová polévka 1 houska, 30g másla, 60g mouky, 1 l vývaru (lze použít i z kostky), 1/8 l sladké smetany, 150g tvrdého sýra, sůl pepř, cukr, 1 žloutek, zelená petržel, sladká paprika. Housku nakrájíme na

Více

Špagety s omáčkou z nivy

Špagety s omáčkou z nivy Hrášek ve smetanové omáčce s houbami 3 lžíce oleje, 1 cibule, 25 dkg žampionů, nebo jiných čerstvých hub, sůl, kmín, 1/4 l kávové smetany, 1 konzerva sterilizovaného hrášku, petrželka. Cibuli osmažíme,

Více

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů

MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Pardubického kraje MODERNÍ ŠKOLNÍ JÍDELNA II soubor receptů POLIČKA OBSAH ÚVOD 5 POLÉVKY 7 Andělská polévka..........................................................

Více

Velikonoční kuchařka. OnaDnes

Velikonoční kuchařka. OnaDnes Velikonoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: PDF: 978-80-87970-04-1 PDF pro čtečky: 978-80-87970-05-8 epub: 978-80-87970-06-5 mobi: 978-80-87970-07-2 Obsah POKRMY Z MASA...

Více

Ceník (platnost od 1.1.2008)

Ceník (platnost od 1.1.2008) Ceník (platnost od 1.1.2008) NIVA válec 135 Kč/kg tvaroh 65 Kč/kg máslo 250g 36 Kč/ks EIDAM plátky 100g 17,50 Kč/ks sádlo 150g 22 Kč/kg EIDAM plátky uzený 100g 18,50 Kč/ks EIDAM válec cca 1kg 146,50 Kč/kg

Více

www.diatips.cz E-book

www.diatips.cz E-book O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY A TIPY NA ZÁVĚR. 61 Je to vytrvalá plevelná bylina s charakteristickou

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011. Nestlé Electrolux kulinářské centrum. Jahody. použití v kuchyni. Nestlé Professional 1

Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011. Nestlé Electrolux kulinářské centrum. Jahody. použití v kuchyni. Nestlé Professional 1 Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011 Nestlé Electrolux kulinářské centrum Jahody použití v kuchyni Nestlé Professional 1 Účinné látky: Jahody obsahují třísloviny, které vážou jedovaté těžké kovy

Více

Chlebová jarní polévka (4 porce)

Chlebová jarní polévka (4 porce) POLÉVKY Chlebová jarní polévka (4 porce) Ingredience: kostka zeleninového bujónu; 40 g sádla; cibule; 4 plátky chleba; 4 vejce; špetka muškátového oříšku; pažitka; petrželka; kopřivy; mletý zázvor; sůl;

Více

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Kvalitní evropský výrobek systém značení kvality potravin Minikuchařka Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Úvodní slovo Na evropském trhu se stále zvyšuje zájem o kvalitní

Více

Recepty pro racionální jídelníček č. 6

Recepty pro racionální jídelníček č. 6 Bylinkové závitky s nudlemi 2 vepřové řízky (cca po 100 g) 2 snítky petrželky 2 lžíce mouky 1/2 svazku pažitky 200 g bezvaječných nudlí 300 ml zeleninového vývaru 100 g tvarohového sýra zrnka červeného

Více

Rozehřejeme pánev a na oleji zpěníme polovinu cibule, potom přidáme mleté maso a smažíme 20 minut. Osolíme a opepříme.

Rozehřejeme pánev a na oleji zpěníme polovinu cibule, potom přidáme mleté maso a smažíme 20 minut. Osolíme a opepříme. ÚTERÝ 2. 1. 2018 Dýňové rizoto s krůtím masem (4563 KJ) 100 g dýně (Hokkaidó, máslová, mexická) 100 g mletého krůtího masa 20 ml olivového oleje 120 g rýže na rizoto (nejlépe arborio) 100 g cibule 200

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT

Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina projekt číslo CZ.1.07/1.1. 00/02.0014 Příklad dobré praxe na téma ZDRAVÝ ŽIVOT = SPOKOJENÝ ŽIVOT Jméno autora Mgr. Irena Batelková Název příkladu

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

PRAGUE CENTRE HOTELS

PRAGUE CENTRE HOTELS Předkrmy 100 120g Obložený talířek 65 Kč (3druhy uzeniny, 3 druhy sýra, máslo, okurka) 7,10,12 101 120g Caprese 115 Kč (rajče, mozzarella, bazalka, olivový olej) 102 100g Bagetka plněná kuřecím masem 85

Více

Inspirativní recepty při přípravě jídelníčku

Inspirativní recepty při přípravě jídelníčku Inspirativní recepty při přípravě jídelníčku JÍDLO JE DŮLEŽITÉ V KAŽDÉM VĚKU! Stravování je velmi důležitým faktorem pro spokojený život člověka. Jídlem neuspokojujeme pouze hlad, ale jídlem dodáváme našemu

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory A K EČ Ř A V b u l k Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN Charitní centrum pro seniory KLUB VAŘEČKA zahájil svou činnost v listopadu 2013. Klub vedl a nákupy obstarával kuchař Josef Slebodnik.

Více

kuchyňský robot RM5000 recepty

kuchyňský robot RM5000 recepty kuchyňský robot RM5000 recepty příslušenství k vašemu robotu Concept Momento hnětací metla na kynutá a tuhá těsta mixér se skleněnou tepluvzdornou nádobou o objemu 1,5 l s dokonale těsnícím víkem A-metla

Více

Váš nový Římský hrnec

Váš nový Římský hrnec Váš nový Římský hrnec Návod k použití Před použitím vložte hrnec minimálně na 10 min do studené vody. Vložte připravený okořeněný pokrm bez vody i bez tuku. Vždy přiklopte víkem a položte na nejnižší patro

Více

K A T A R Í N A S K Y B O V Á

K A T A R Í N A S K Y B O V Á K A T A R Í N A S K Y B O V Á Potraviny jako aktivátory, stabilizátory a inhibitory Fresh diet jsou klíčem k úspěchu při hubnutí obsah Úvod 9 Jak vznikla Fresh diet 12 Fresh portrét 14 3 základní pravidla

Více

Pomazánky, saláty, chuťovky

Pomazánky, saláty, chuťovky Pomazánky, saláty, chuťovky Pomazánka z NIVY a Lučiny Lučinu vyšleháme se stejným množstvím strouhané NIVY, přidáme 3 lžíce majonézy a jemně nakrájenou cibuli. Zdobíme mletou paprikou a zelenou cibulkou.

Více

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře.

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře. Jablkové škebličky 1 porce 100 g Listové těsto 400 g Mouka na vyválení 40 g Jablka 1 kg Cukr 100 g Skořice 2 g Vejce na potření 2 ks Cukr moučka 200 g Vanilkový cukr 2 ks Nastrouháme jablka, smícháme s

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

K u ř e MOTO: Kuře stokrát jinak a pokaždý připálený.

K u ř e MOTO: Kuře stokrát jinak a pokaždý připálený. K u ř e MOTO: Kuře stokrát jinak a pokaždý připálený. 1. Kuře kung-pao 40 dkg kuřecího masa na kostičky, smíchat s jedním vejcem a 1 lžičkou solamylu, osolit a promíchat. Vložit do rozpáleného oleje a

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Falešná dršťková polévka z ovesných vloček

Falešná dršťková polévka z ovesných vloček Falešná dršťková polévka z ovesných vloček cibule, česnek, ovesné vločky, paprika, voda, sůl, pepř, bujón, koření (mletý kmín, majoránka, pepř) Na oleji osmahnout cibuli, přidat hrstku ovesných vloček,

Více

Snídaně. Sýry. Tvaroh. Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům. Internetové fitness televize FitnessTV.cz

Snídaně. Sýry. Tvaroh. Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům. Internetové fitness televize FitnessTV.cz Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Snídaně Sýry sýr Apetito linie Sýr light tavený Sýr cottage light Hermelín Figura Hermelín Figura Camembert

Více

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah Uzeniny Obsah: 1. Guláš z buřtů... 2 2. Vuřt guláš... 2 3. Vuřtový guláš... 2 4. Vuřty na pivu č. 1... 2 5. Vuřty na pivě č. 2... 2 6. Špekáčky na pivě... 2 7. Vuřty v pivním těstíčku... 2 8. Vuřty plněné

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Recepty pro týden 12.9.-18.9.

Recepty pro týden 12.9.-18.9. Těstoviny po italsku 2 rajčata 250 g cherry rajčat 2 papriky paprika 200 g celozrnných těstovin dle chuti cibule, česnek, bazalka, sůl, pepř, koření na špagety, tymián - nejlépe čerstvý olivový olej (do

Více

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Pohanková kaše 200 g pohanky 300 ml mléka (nebo 150 ml mléka a 150 ml vody) špetka soli trochu másla mletá skořice džem nebo marmeláda trošku máty na ozdobení Tomáš

Více

POD POKLIČKOU V TOTEMU

POD POKLIČKOU V TOTEMU POD POKLIČKOU V TOTEMU Byli jsme při tom a máme pro vás recepty PANNA COTTA S JAHODOVÝM TARTAREM 0,5 l smetany 30% 1 balení plátkové želatiny krystalový cukr dle chuti ½ vanilkového lusku Jahody + ocet

Více

Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek

Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek Bylinky v kuchyni sbírka receptů z devatero druhů bylinek O B S A H... Chyba! Záložka není definována. ÚVOD... 5 BAZALKA... 6 Těstoviny se zeleninovou omáčkou... 7 Sójová směs na špagety... 7 Kuřecí nudličky

Více

SM8000 / SM3000 1RECEPTY

SM8000 / SM3000 1RECEPTY SM8000 / SM3000 1RECEPTY OBSAH 4 POLÉVKY 14 OMÁČKY 18 DIPY 20 MARMELÁDY 24 PŘESNÍDÁVKY 26 NÁPOJE ALKOHOLICKÉ 28 KOKTEJLY NEALKOHOLICKÉ 31 LIMONÁDY 34 FRAPPE 36 PLEŤOVÉ MASKY A KOUPEL 3 4 POLÉVKY ŠPANĚLSKÉ

Více

Zdravě na talířku. Jídelníček na míru. Ing. Jana Svobodová. www.natalirku.cz

Zdravě na talířku. Jídelníček na míru. Ing. Jana Svobodová. www.natalirku.cz Zdravě na talířku Jídelníček na míru Ing. Jana Svobodová www.natalirku.cz Úvodem... 3 Na co se těšit... 4 O jídelníčku... 5 Proč jíst pravidelně... 6 Pár vychytávek... 7 Ideální jídelníček pro Vás je s

Více

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty 2 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa

Více

VAŘÍME DĚTEM s Fortini Multi Fibre pro děti

VAŘÍME DĚTEM s Fortini Multi Fibre pro děti VAŘÍME DĚTEM s Fortini Multi Fibre pro děti ÚVODNÍ SLOVO Stravovací návyky se upevňují v prvních letech života. V tomto období je velmi důležité, aby děti dostávaly všechny potřebné a nezbytné živiny.

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

Příloha č. 1: Jídelníček muže A

Příloha č. 1: Jídelníček muže A Příloha č. 1: Jídelníček muže A Pondělí Úterý Snídaně: Rýžovo-kukuřičná kaše, růžičková kapusta, dýňová semínka a petrželová nať Oběd: Kroupy, fazole Adzuki, dušená cuketa, Svačina: Rýžovo-kukuřičná kaše,

Více

Rodinná kuchařka. Justiny Kamené. kandidátky do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 70 Ostrava-město

Rodinná kuchařka. Justiny Kamené. kandidátky do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 70 Ostrava-město Rodinná kuchařka Justiny Kamené kandidátky do Senátu Parlamentu ČR za KSČM, volební obvod č. 70 Ostrava-město Můj hlas v Senátu Můj hlas v Senátu S manželem a dětmi Ing. Justina Kamená kandidátka do Senátu

Více

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr Bylinky 1, Úvod Bylinky provází člověka při jeho kulinářských pokusech od nepaměti. Nejenže zlepšují chuť jídla, ale lze je konzumovat i samotné a navíc mívají blahodárný vliv na organismus. Z některých

Více

SLANÉ KOLÁČKY S KLOBÁSKOU

SLANÉ KOLÁČKY S KLOBÁSKOU SLANÉ KOLÁČKY S KLOBÁSKOU 350 g hladké mouky, 1 tuk Stela, 1 kysaná smetana v kelímku,1 prášek do pečiva, sůl a kmín. 1 dobrá klobáska nakrájená na tenké kolečka, 1 vajíčko na potření. Těsto se zpracuje

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Čínská dietetika na českém talíři. Ženšen Časopis Komory Tradiční čínské medicíny 1/2014 ZDRAVÍ KTERÉ CHUTNÁ. Napsala: Michaela Nekovářová

Čínská dietetika na českém talíři. Ženšen Časopis Komory Tradiční čínské medicíny 1/2014 ZDRAVÍ KTERÉ CHUTNÁ. Napsala: Michaela Nekovářová Čínská dietetika na českém talíři Napsala: Michaela Nekovářová V čem je čínská dietetika jiná než nekonečná řada receptů a nabídka jídel, která se na nás valí ze všech stran? Stále se mi vkrádala myšlenka,

Více

3. 6. 201 6 VÝDEJ STOLNIČENÍ

3. 6. 201 6 VÝDEJ STOLNIČENÍ Charbulova 1 8 00 Brno 30. 5. 201 6 3. 6. 201 6 Po 30. 5. Polévka Australská slepičí oběd 1 Salám smažený v těstíčku, brambory vařené s petrželkou, kompot, nápoj (obsahuje al.:,,,,) Kuřecí stehna dušená

Více

GULÁŠE, PERKELTY, RAGÚ

GULÁŠE, PERKELTY, RAGÚ GULÁŠE, PERKELTY, RAGÚ Obsah: GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA... - 4 - PREZIDENTSKÝ GULÁŠ... - 4 - PIVNÍ GULÁŠ... - 4 - BAREVNÝ GULÁŠ... - 4 - GULÁŠ Z HUB A PAPRIK... - 5 - UHERSKÝ GULÁŠ SE ZELÍM... - 5 - SEGEDÍNSKÝ

Více

Předkrmy. Dětská jídla

Předkrmy. Dětská jídla Předkrmy 454 150g Omeleta se šunkou a sýrem 90 Kč Vejce, šunka, sýr Eidam, okurka (A3, A7) 453 50g 2 topinky (na sucho) s kuřecí směsí a sýrem 95 Kč Kuřecí prsa, broskve, eidam, česnek ( A7) 458 100g Minitataráček

Více

Vepřový řízek zapečený s hruškou a sýrem, brambory šťouchané s osmaženou cibulkou, zeleninová obloha, nápoj (obsahuje al.

Vepřový řízek zapečený s hruškou a sýrem, brambory šťouchané s osmaženou cibulkou, zeleninová obloha, nápoj (obsahuje al. Po 2. 5. Polévka Zeleninová oběd 1 Staropražské pečené kuře, rýže dušená, nápoj (obsahuje al.:,,,,,,,,,) B Těstoviny se smetanovou omáčkou a žampiony, nápoj (obsahuje al.:,,,) B Zeleninový salát s hermelínem

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

JÍDELNÍČEK - LISTOPAD 2015

JÍDELNÍČEK - LISTOPAD 2015 JÍDELNÍČEK - LISTOPAD 2015 PONDĚLÍ 2. 11. 1. Podzimní minestrone/1,9 (*mrkev*sekaná rajčata*protlak*cuketa*cibule*bílé fazole*celer*petržel*olivový olej*brambory*anglická slanina*česnek*šalvěj) Obalované

Více

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag Cocido z cizrny Flag 250 g cizrny, 300 g hovězího jelita, ¼ kuřete, 100 g slaniny, 100 g hovězího jelita s cibulí, 100 g kořeněné klobásy, 50 g šunky, 4 morkové kosti asi 5 cm, 1 kg zelí, 4 středně velké

Více

Recepty pro týden 15.8.-21.8.

Recepty pro týden 15.8.-21.8. Kapr na kmínu 400 g kapra 20 g hladké mouky 40 g másla 40 g citrónu kmín, zelená petrželka sůl Očištěného, na kusy nakrájeného kapra osolíme, obalíme v mouce a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili

Více

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com)

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Labužníkovy recepty (Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Polévky...2 1. Bramboračka...2 2. Cibulová polévka s jablky...2 3. Couračka z Luk...3 Hovězí maso...5 4. Babiččina hovězí pečeně na zázvoru...5

Více

ANEB SÁM SOBĚ KUCHAŘEM, SNADNO, RYCHLE A LEVNĚ!

ANEB SÁM SOBĚ KUCHAŘEM, SNADNO, RYCHLE A LEVNĚ! RECEPTY Z ČIHOVICKÉ KAPSY ANEB SÁM SOBĚ KUCHAŘEM, SNADNO, RYCHLE A LEVNĚ! 30 JEDNODUCHÝCH JÍDEL PRO 1 OSOBU 1 2 Milí přátelé s vařečkou, Držíte v rukou netradiční knihu receptů, kuchařku, která vznikla

Více

BUSINESS LUNCH MENU. DEZERTY Ovocný salát s vlašskými ořechy a čerstvou mátou (8) Domácí borůvková zmrzlina se šlehačkou (3,7)

BUSINESS LUNCH MENU. DEZERTY Ovocný salát s vlašskými ořechy a čerstvou mátou (8) Domácí borůvková zmrzlina se šlehačkou (3,7) Pondělí 17. srpna 0,3l / 0,2l Hovězí vývar s vaječným svítkem a zeleninou (1,3,9) 38 Kč/ 25Kč 0,3l / 0,2l Studená okurková polévka s koprem (7) 38 Kč/ 25Kč Listový salát s grilovanou zeleninou a hoblinkami

Více

Recepty pro týden 31.10.-6.11.

Recepty pro týden 31.10.-6.11. Těstoviny s brokolicí a citrónem Na 4 porce: 300 g brokolice 2 lžíce mandlových lupínků 1 citron 5 lžic zeleninového vývaru nebo bílého vína 2 stroužky česneku 50 g strouhaného parmazánu 400 g těstovin

Více

Recepty pro týden 19.9.-25.9.

Recepty pro týden 19.9.-25.9. Penne s pestrou zeleninou 6 rajčat 150 ml zeleninového vývaru 3 cukety 1 lžíce posekaného tymiánu 200 g lilku 500 g těstovin penne 3 stroužky česneku 2 snítky bazalky 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř

Více

DODATEK K PROGRAMOVÉMU PRŮVODCI TR90

DODATEK K PROGRAMOVÉMU PRŮVODCI TR90 DODATEK K PROGRAMOVÉMU PRŮVODCI TR90 Následující stránky Vás vybaví informacemi, které Vám pomohou úspěšně si zvolit správnou stravu za účelem získání kontroly nad svým životem i vzhledem. Tento dodatek

Více

Předkrmy. Pro pacholátka

Předkrmy. Pro pacholátka Předkrmy 450 200g Hemenex 75 Kč 3 vejce, šunka, okurka chléb 452 3 Ks Jemné párky 38 Kč Hořčice, křen 451 1 Ks Pikantní klobása 49 Kč Hořčice, křeník, okurka, chléb 705 150g Utopenec v hořčičné omáčce,

Více

Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva

Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva Chléb bezlepkový snadno plesniví. Pokud připravujeme chléb doma nebo v zařízení, je vhodné péci chléb tak každé dva dny nový. Buďto pečeme v troubě, většinou

Více

CookBook. 25 + Receptu

CookBook. 25 + Receptu CookBook 25 + Receptu Květákový krém se sýrem Ingredience: oříšek másla 1 cibule 1 květák (cca 900g) 1 větší brambora nakrájená na kostky 700ml zeleninového vývaru nebo vody 400ml mléka sůl, pepř sýr (tvrdý,

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi září 2015 MK ČR E 20557

S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi září 2015 MK ČR E 20557 S t ř í p k y z Trstěnic a Horní Vsi září 2015 MK ČR E 20557 Vážení a milí spoluobčané, začal nový školní rok 2015/2016 a ještě než děti 1. září usedly do školních lavic si užily společně s rodiči poslední

Více

Začni něčím malým zbrojnoši. Polévka je grunt. Něco k pivu? nebo jen tak

Začni něčím malým zbrojnoši. Polévka je grunt. Něco k pivu? nebo jen tak Začni něčím malým zbrojnoši (0) 6ks Špízky s třešničkami mozzarely a cherry rajčátky prokládané lístky čerstvé bazalky 68,- (1) 6ks Grilované švestky ve slaninovém kabátku nadívané mandlemi, bagetka 68,-

Více

Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou

Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou Bramborák a la pizza se sýrem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborák s česnekem a majoránkou ks 10 rajčata konzervovaná kg 0,15 cibule bílá kg 0,1 česnek kg 0,04 oregano kg 0,01 tvrdý sýr kg 0,2

Více

CS Recepty Parní trouba

CS Recepty Parní trouba CS Recepty Parní trouba 2 www.aeg.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa a

Více

Chlebíčky. Kód Název Složení Cena Bez DPH Cena s DPH Max. doba trvanlivosti. okurka, vejce, kapie, petržel. kapie, petržel. anglická slanina, petržel

Chlebíčky. Kód Název Složení Cena Bez DPH Cena s DPH Max. doba trvanlivosti. okurka, vejce, kapie, petržel. kapie, petržel. anglická slanina, petržel Chlebíčky 1 S paprikášem veka, paprikáš, rama, okurka, vejce, kapie, 2 Se selským salámem veka, francouzský salát, selský salám, okurka, vejce, kapie, 3 Se šunkou veka, fr. salát, šunka, okurka, vejce,

Více

Teplé housky s překvapením. Anglické rohlíky. Ingredience

Teplé housky s překvapením. Anglické rohlíky. Ingredience Anglické rohlíky těsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Jídelní lístek Menza UPOL 19.5.2016-27.5.2016

Jídelní lístek Menza UPOL 19.5.2016-27.5.2016 1 VEG 0, l Polévka kapustová A 1 00g Salát zeleninový (výdej u minutek) čtvrtek 19. května 016 1 100g Zbojnická hovězí pečeně, rýže, VEG, BEZLEP 0g Zapékané brambory s rajčaty a sýrem, steril. okurek,

Více