Telecom Testovací Sada

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Telecom Testovací Sada"

Transkript

1 Telecom Testovací Sada Uživatelský Návod

2 Děkujeme za zakoupení MT-8002 Testovací sady. Před použitím MT-8002 testovací sady si přečtěte pečlivě tuto stránky spolu s bezpečnostními informacemi. Žádna část této příručky nesmí být kopírována nebo umístěna na místě s volným přístupem k těmto informacím. Nesmí být také šířena žádnou jinou formou ať už elektronicky, mechanicky, foto cestou nebo jakýmkoliv jiným způsobem bez výslovného písemného souhlasu společnosti. Použití výrobních značek nebo jiných označení je využito pouze pro referenční účely. Poznámka Industries nevystavuje žádné záruky na tento dokument. Industrie si vyhrazuje právo na hardwarové a softwarové změny týkající se produktu popsaného v tomto uživatelském návodu učiněné bez předchozího upozornění a závazku tak učinit jakékoliv osobě. TRADEMARKS je registrovaná značka Pro skit Industries. UPŘESŇUJÍCÍ INFORMACE UPOZORNĚNÍ: Toto zařízení vytváří, používá a může vyzařovat rádio frekvenční energii a pokud není používáno a instalováno ve shodě s instalačním návodem může působit interference v rádiovém komunikačním pásmu. Přístroj byl řádně otestován a je ve shodě s limity třídy Class A digitálních přístrojů spadající do Odstavce 15, Pododstavce J norem FCC, které jsou vytvořeny s ohledem na rozumnou ochranu před takovými interferencemi pokud je přístroj používán v prostředí komerční výroby a použití. Provoz přístroje v obydlených oblastech může také působit výše zmíněné interference a v těchto případech je uživatel povinen na vlastní náklady učinit taková opatření aby takovým interferencím zamezil.

3 Bezpečnostní informace Před použitím přístroje si toto přečtěte Tabulka 1 popisuje mezinárodní elektrické symboly použité pro tento tester a v tomto návodu. Tabulka 1. Mezinárodní Elektrické Symboly Varování: Nebezpečí zranění. Čtěte vysvětlení v tomto návodu. Upozornění: Nebezpečí poškození nebo zničení přístroje nebo software. Čtěte vysvětlení v tomto návodu. Varování: Nebezpečí elektrického rázu. Sledujte stav nebo funkci přístroje během provozu. Pro podrobnější informace nahlédněte do návodu. Shoda dle Evropské Normy Varování Nikdy nepoužívejte MT-8002 na obvodech s napětím vyšším než 125V. Nikdy nepoužívejte MT-8002 nebo testovací vodiče pokud jsou poškozeny. Před použitím prohlédněte kryt přístroje a také testovací vodiče. Odpojte nepoužívané testovací vodiče od MT-8002 při testování telefonních obvodů. Nikdy nesnímejte kryt přístroje kromě případů výměny baterie nebo pojistky. Uvnitř se nenacházejí žádné uživatelem opravitelné části. Před výměnou baterie odpojte všechny testovací vodiče. Pro napájení MT-8802 používejte pouze baterie 1.5V, které jsou správně umístěny v krytu přístroje. Pokud je přístroj používán v rozsahu mimo specifikaci uvedenou výrobcem, pak nemusí být zaručena avizovaná bezpečnostní ochrana přístroje.

4 MT-8002 Telecom Testovací Sada Toto Balení MT-8002 obsahuje Normální balení: MT-8002 x 1 Sluchátka x 1 Sponku na krk x 1 Krokosvorkový Klip x 1 RJ-45 až RJ-45 spojku x 1 RJ-45 až RJ-11 spojku x 1 Uživatelský Návod x 1 POPIS MT-8002 je přenosná Telecom testovací sada používaná instalačními techniky, opraváři a jinými autorizovanými osobami zabývajícími se komunikacemi a také instalacemi a opravami analogových hlasových telefonů a linek ADSL. Vlastnosti MT-8002 poskytuje široký rozsah vlastností pro práci na analogových hlasových linkách. Současně je vybaven ochrannými obvody,které zabraňují náhodnému a nechtěnému přerušení datových služeb. Nikdy nepoužívejte MT-8002 na obvodech kde se může vyskytnout napětí vyšší než 125V. Seznam vlastností přístroje MT-8002: LCD displej pro vytáčené číslo, ID Volajícího, Hodiny a další informace. Indikátor určení NET služby a rychlosti Sluchátka a krční svorka umožňující pohodlné hands-free ovládání Inteligentní funkce šetříící energii napájení. Odhadovaná životnost baterie až 6 měsíců. Paměť až 62 volajících každá v rozsahu až 12 číslic 16 Posledních Redial čísel-každé číslo až 12 číslic Podpora obou vytáčecích módů: Tónová (DTMF) a pulsní Až 16 číslic pro vkládání čísel spolu s pamětí čísel. Před-vytáčení a redial funkce posledního čísla. PBX klávesa pauzy, vkládá PBX prodlevu k uloženému číslu Indikace nepřerušení kabelu & polarity Tel. linky RJ-45 port pro rozšiřující možnosti jiných kabelů a spojek Běžný aligator klip

5 VAROVÁNÍ: MT-8002 Telecom Test Sada není určena k používání ve venkovním prostředí. Nedoporučujeme tento přístroj používat za zhoršených povětrnostních podmínek nebo ve vlhkém prostředí. Je nutno brát ohled na zákony týkající se připojení přístroje do Telekomunikační sítě provozované některým s veřejných operátorů. UPOZORNĚNÍ: Nabádáme uživatele tohoto přístroje aby nepřekračoval hodnoty specifikované v tomto návodu jinak může dojít k narušení bezpečnostní ochrany v používaném přístroji.

6 Popis funkčních tlačítek přístroje AAA Sluchátka 2 Reproduktor 3 LCD Displej 4 Tlač. test. módu 5 ADSL indikátor 6 KABEL. indikátor 7 TEL + indikátor 20 Dolů 8 TEL indikátor 9 STO (Uložení) 10 M1 (Paměť 1) 11 On/Off zavěš. 12 Odchod 13 PSE (Pauza) Obr LNR (Vytočení Posledního čísla) 15 DEL (Vymazání) 16 RCL (Opětovné vytáčení) 17 Nastavení hlasitosti 18 Nastavení jasu. 19 Nahoru 21 Číselná volba0~9,, # 22 Strap hole 23 T-P Přepínač (Tónová/Pulsní Volba) 24 RJ-45 Jack 25 Mikrofone Přepínač Test Módu Přepínač testovacího módu je umístěný na pravé straně přístroje MT-8002 (viz. Obr.Figure 1). Přepnutím přepínače do pozice TEL může testovací sada sloužit jako tester telefonního vedení. Přepnutím přepínače do módu ADSL může testovací sada sloužit jako LAN signálový detektor. Přepnutím přepínače do pozice CABLE může testovací sada sloužit jako tester kabelů.

7 Funkce Hands-free MT-8002 Telecom Testovací Sada je vybavena sadou náhlavních sluchátek a krčním snímačem hlasu. Připojte náhlavní sadu a snímač hlasu do zdířek headset jack a strap hole, nyní je MT-8002 vybaveno funkcí hands-free. Zdířku strap hole pro jack 2.5 mm naleznete v levém horním rohu MT-8002 Telecom Testovací Sady. Pro další informace o možnosti vybavení testovací sady dalšími nebo jinými sluchátky či krčním snímačem, kontaktujte vašeho místního autorizovaného distributora. Displej LCD Displej 1. Rok / Telefonní číslo 2. Nově volané číslo 3. Opakovaně volané číslo 4. Měsíc 3 5. Datum 2 6. Hodina 7. Minuta 8. Indikátor příchozího hovoru 9. Seznam průběhu hovor Indikátor vytáčení hovoru LED Displej TEL-/ TEL+ : (Funkční pouze v TEL móde) TEL+ on : Červený klip kroko svorky je připojen na + line TEL- on : Červený klip kroko svorky je připojen na - line ADSL : (Funkční pouze v ADSL móde) Bliká : LAN signál ADSL linky je 100 MB/s Svítí : LAN signál ADSL linky je 10 MB/s CABLE : TEL mód : On : MT-8002 testovací sada je zapnutá (sluchátko zvednuto) Off : MT-8002 testovací sada je vypnutá (sluchátko zavěšeno) CABLE mód: On : testované vedení je nepřerušené Off : testované vedení je přerušené nebo odpojené T/P Přepínač Použitím T/P přepínače můžeme volit vytáčení mezi tónovým (DTMF) a pulsním módem.

8 Tlačítka Tlačítko Popis STO Nastavení a Uložení Funkce Stiskem tlačítka STO vstoupíte do módu nastavení, MT-8002 má celkem 6 nastavovacích módů. Viz. Návod. M1 Rychlá paměť 1 On/off Hook 4 směrové tlačítko Poskytuje prostor pro uložení 16 místného čísla. On/Off zavěšeno/vyvěšeno MT-8002 test. sady / : vstup do seznamu příchozích hovorů, listuje čísla v seznamu a přepíná obrazovky nastavení. : LCD úroveň jasu : Volba hlasitosti RCL Recall Zahájení hovoru použitím uloženého čísla DEL Delete Vymazání čísla v seznamu nebo vymazání poslední číslice vloženého čísla LNR Vytočení posledního čísla Spojí hovor na poslední vytočené číslo PSE Pauza Vloží PBX pauzu do vloženého čísla OUT, #, 0~9 Volání mimo seznam Tlačítka čísel Vložení vytáčení čísla bez použití seznamu čísel Normální telefonní tlačítka čísel Linková zásuvka a vstup RJ-45 MT-8002 Telecom testovací sada je vybavena standardním aligátor klipem, zásuvkou redukce RJ-45 do RJ-45 a zásuvkou redukce RJ-45 do RJ-11. Pokud si přejete požívat vstup RJ-45 naleznete jej poblíž tlačítka MT-8002 Telecom testovací sady. RJ-45 vstup je také kompatibilní se zásuvkou RJ-11.

9 Baterie MT-8002 Telecom testovací sad používá 3 x 1.5V AAA baterie jako zdroj napájení. (Nejsou součástí balení) Odhadovaná životnost baterií je asi 6 měsíců. Výměna Baterií (viz. obrázek): 1. Odpojte všechny testovací přívody. 2. Položte testovací sadu na pracovní stůl dolů čelní stranou. Povrch stolu nesmí být drsný aby se přístroj nepoškrábal. 3. Odejměte kryt prostoru baterií a vyjměte staré baterie z testovací sady. Baterie ekologicky znehodnoťte. 4. Vložte tři nové 1.5 Voltové baterie velikosti AAA. Dbejte na správnou polaritu vložení baterií. 5. Vložte zpět kryt baterií do testovací sady. Poznámka: Pokud testovací sada přestane správně fungovat, vždy nejprve vyměňte baterie a opětovně vyzkoušejte funkci přístroje než odešlete přístroj k opravě. AAA AAA AAA Pokud MT-8002 přestane fungovat, nejprve vyměňte baterie. Pokud přistroj stále správně nefunguje, spojte se s autorizovaným Pro skit distributorem.

10 Použití MT-8002 MT-8002 Telecom sada je vybavena třemi testovacími módy: TEL mód, ADSL mód a CABLE mód. Předtím než si představíme tyto tři módy měli bychom se dovědět více o nastavení parametrů. Nastavení Parametrů MT-8002 je zavěšen, stiskněte STO vstoupíte do módu nastavení. SET 1 DATE se zobrazí na LCD. Jednotlivé položky volíte stiskem /, po nastavení stiskněte STO pro uložení. Pro provedení změny stiskněte opět /. Až je zobrazeno správné nastavení stiskněte STO a přejděte k dalšímu nastavení. Pokud kdykoliv stisknete DEL ihned se ukončí mód nastavování. Datum a čas LCD zobrazuje SET 1 DATE, stiskněte STO a můžete nastavit Datum a čas. Nejdříve bliká číslice roku stiskněte klávesu / pro nastavení hodnoty roku. Stiskněte STO a započne blikat číslice nastavení měsíce. Stejným způsobem změňte hodnotu nastavení měsíce. Stiskněte STO pro nastavení data a času. Po správném nastavení data a času stiskněte STO a přejděte do módu nastavení SET 2 ACODE. Kód Oblasti Na displeji LCD je zobrazeno SET 2 ACODE CD, stiskněte STO pro vstup nastavení položky area code, displej ukazuje ACODE První číslo bliká stiskněte / pro změnu hodnoty. Stiskněte STO pro přesun k další číslici Po nastavení všech číslic stiskněte STO a vstoupíte do SET 3 FLASH. Nastavení a trvání prodlevy Na displeji LCD je zobrazeno SET 3 FLASH, Stiskněte STO pro vstup nastavení pauzy. LCD zobrazuje FLASH Pauza je nastavena na 600 ms, Změnu hodnoty provedete stiskem /, poté stisknete STO a přesunete se na nastavení SET 4 LCD. Nastavení svitu LCD Když je na displeji zobrazeno SET 4 LCD, stiskněte STO pro vstup do módu nastavení jasu LCD. Je možno zvolit 5 úrovní nastavení jasu LCD. Stisk / kláves mění nastavenou úroveň. Poté stiskněte STO pro vstup do módu nastavení SET 5 ALAR nebo stiskněte DEL pro ukončení. UPOZORNĚNÍ: Mód SET 5 ALAR není používán v MT-8002, doporučujeme uživatelům neměnit hodnoty nastavené v SET 5 ALAR. Stiskněte opět STO a přejděte do nastavení SET 6 IPP nebo stiskněte DEL pro ukončení. Mód Vytáčení Na displeji LCD je SET 6 IPP, stiskněte klávesu STO a vstupte do nastavení vytáčení. Na LCD je zobrazeno IPP ON/OFF,stisk / kláves přepíná mezi stavy ON/OFF. Pokud je zvoleno IPP OFF, mód vytáčení je tónový. Volbou IPP ON je zapnutá pulsní volba.

11 TEL Mód MT-8002 může být používán jako telefon pokud je přepnut do TEL módu a pokud je připojen do funkční analogové tel. Sítě. MT-8002 takto pracuje jako normální telefon. Ve stavu zvednuto můžeme MT-8002 používat k jeho hlavnímu účelu, což je testování správné funkce analogových hlasových telefonních linek. Zavěšeno Přijmutí hovoru Když je přijato FSK nebo DTMF hovor, Na displeji LCD se zobrazí ID volajícího a čas volání. MT-8002 současně přidá číslo příchozího hovoru do seznamu příchozích hovorů v odpovídajícím pořadí. Pokud hovor přichází z FSK systému, MT-8002 nastaví měsíc, datum a čas podle informací, které poskytuje FSK signál. Pokud hovor přichází ze systému DTMF, MT zobrazí systémové datum a čas. LCD zobrazí odpovídající pořadí příchozího hovoru v seznamu příchozích hovorů. Pokud číslo není v seznamu příchozích hovorů, LCD ukazuje nové číslo. Vytočení Posledního Hovoru. Pokud se spojení nezdaří a vy si přejete vytočit opět stejné číslo, stiskněte pouze tlačítko LNR. Funkce LNR je přístupná jak v módu Pulse tak v módu Tone. Paměť redial má kapacitu 32 číslic. Vytáčení čísel z paměti telefonu MT-8002 Telecom testovací sada umožňuje uživateli vytáčet uložená čísla jak v Tone tak Pulse módu. Pokud při vytáčení v módu Pulse uložené číslo obsahuje znaky ( ) nebo symboly (#), budou tyto znaky ignorovány. Jak aktivovat vytáčení z Paměti telefonu: 1. Připojte testovací sadu do funkční telefonní sítě. 2. Stiskněte klávesu RCL. 3. Navolte umístění čísla v paměti (M1, 0~9, a #) 4. Pro uložení čísla do paměti, prostudujte popis části kapitoly Funkce Paměti. Seznam Hovorů MT-8002 uchovává v seznamu hovorů 16 odchozích a 62 příchozích telefonních čísel. Příchozí čísla jsou zaznamenána pokud je přijata ID volajícího. Odchozí čísla jsou zaznamenána při vytočení nového čísla. Poslední přijaté číslo hovoru je vždy uloženo na začátek seznamu a ostatní čísla jsou posunuta dále v seznamu.seznam hovorů je dostupný jak ve stavu zavěšeno tak ve stavu vyvěšeno. Seznam volání můžete prohlížet a používat pro volání následujícím způsobem: 1. Stisk a umožní vstup do seznamu příchozích hovorů, Stiskem OUT klávesy vstoupíte do seznamu odchozích hovorů. 2. Použití a procházíte čísla v seznamu volání. Stisk zobrazí číslo v seznamu odchozích hovorů. 11

12 3. V okamžiku kdy jste nalezli požadované odchozí nebo příchozí číslo, stiskněte LNRO a dojde ke spojení telefonního hovoru. 4. Pro volbu auto speed scroll stiskněte či po dobu 3 sekund. Funkce Pre-dial Stejně jako na mobilním telefonu, můžete číslo vložit ve stavu zavěšeno a teprve poté stiskněte LNR pro spojení hovoru. Během tohoto způsobu vkládání je snadné opravit špatně vložené číslo. Klávesa DEL Během módu nastavování můžete klávesou DEL ihned ukončit mód nastavení. V módu Pre-dial je možno pomocí DEL smazat poslední vložené číslo. V příchozím nebo odchozím seznamu je možno pomocí DEL smazat zvolené číslo. Podržte DEL po dobu 4 sekund, dojde k vymazání celého seznamu. Nastavení úrovně Jasu Stisk v zavěšeném stavu umožní zvolit 5 voleb úrovně jasu displeje LCD. Zobrazení New a REP Na displeji LCD bude zobrazeno NEW když nově příchozí hovor není v seznamu hovorů. V ostatních případech bude na LCD zobrazeno REP. Zvednuto Nastavení úrovně hlasitosti Stisk v módu zvednuto umožní volbu změny hlasitosti. K dispozici jsou dvě úrovně hlasitosti. Vyhledání příchozího/odchozího čísla v seznamu hovorů. Pro nalezení příchozího čísla stiskněte /. Pro nalezení odchozího čísla stiskněte OUT. Ostatní možnosti hledání čísel jsou stejné jako pro zavěšeno. Funkce Paměti Uložení Čísla Telefonní číslo + STO + N (N=0~9,, # nebo M1) Vytočení uloženého čísla. RCL + N (N=0~9,, # nebo M1) Telefonní číslo může být předvolené číslo nebo může být použito ze seznamu příchozích/odchozích hovorů. Dvojitým stiskem M1 nebo stiskem M1 + LNR nebo stiskem Off hook + M1 dojde také k vytočení čísla uloženého v M1. Test polarity telefonního vedení Připojte telefonní vedení do standard aligator klipu. Zvedněte telefon stiskem Off-hook. Pokud svítí TEL+ LED, červený aligator klip je připojen na plus polaritu. Pokud svítí TEL- LED, červený aligator klip je připojen na minus polaritu.

13 ADSL mód Při přepnutí MT-8002 do módu ADSL, je možno určit zdali NET služba eternetu dosahuje přenosu 10MB nebo 100MB. Pro testování Ethernet vedení, stačí pouze připojit zástrčku RJ-45 do RJ-45 jacku poblíž tlačítka MT Pro test Ethernet portu, použijte standartní RJ-45 s dvěma zakončeními kdy jeden konec připojíte do RJ-45 jacku MT-8002 a druhý do Ethernet portu. Pokud LED trvale svítí tak to znamená, že LAN rychlost je 10 MB, pokud LED bliká LAN rychlost je 100MB, nebo také, že LAN nemá signál. Cable Mód MT-8002 poskytuje také možnost testování nepřerušenosti kabelu. Přepněte přepínač do pozice CABLE. Připojte oba konce testovaného kabelu do aligator klipu. Pokud je testovaný kabel nepřerušený (dobrý), tak CABLE LED bude svítit. Pokud je odpor testovaného kabelu < 300Ω, Dioda CABLE LED bude svítit, ale jas bude závislý na odporu kabelu. Čím nižší odpor tím jasnější bude svit LED. Pokud dioda CABLE LED nesvítí kabel je přerušený nebo má odpor >300Ω. UPOZORNĚNÍ: Při testování obvodů, jejichž signálové napětí je v úrovni napájení přístroje, se můžou vyskytnout indikované ruchy, jejichž hlasitost ve sluchátcích může být velmi vysoká. Ačkoliv je v sadě zabudovaná ochrana proti akustickým rázům, přesto buďte opatrní pokud se přijímač nachází velmi blízko ucha, jelikož akustické rázy se nedají zcela vyloučit. ÚDRŽBA VAROVÁNÍ: Aby nedošlo k úrazu el. proudem neprovádějte na přístroji, žádné servisní zásahy kromě těch, které jsou popsány v tomto návodu. Pokud je to nutné, tak jen v případě, že jste dostatečně kvalifikovaní. Před prováděním jakékoliv údržby odpojte všechny přívody od testovací sady. Pokud by se do přístroje dostala vlhkost, vysušte testovací sadu při normální pokojové teplotě po dobu 24 hodin. TESTOVACÍ SADU NEZAHŘÍVEJTE. Vlhkost může působit jako svodové můstky, které vás mohou vystavit nebezpečnému napětí. NEPOUŽÍVEJTE testovací sadu pokud je mokrá. Péče o Klávesnici Při denním používání ulpívá na klávesnici množství různých tekutin, prachu a ostatních cizorodých materiálů. Klávesnici čistěte mýdlovým roztokem mírně vlhkým hadříkem. Nepoužívejte organická rozpouštědla nebo čistidla obsahující chlór. Může dojít k poškození klávesnice. Před použitím sadu vysušte! 1

14 SPECIFIKACE Poznámky: 1. Specifikace může podléhat změně bez upozornění. 2. Je nutno brát ohled na zákony týkající se povolení připojení tohoto zařízení do sítě Telecom provozované některým z veřejných operátorů. Parametr ELEKTRICKÉ Rotační výstup vytáčení Pulsní rozsah Procento přeruš. Inter. čís. interval Odběr. Odstup DTMF Výstup Tón. Frekven. chyba ÚroveňTónu Rozdíl mezi nízk. vysokým tónem Paměť Vytáčení Kapacita paměti Kapacita Čísel PBX pauza ID Volajícího Kapacita Paměti Úroveň zvuku LCD úroveň jasu Provozní Limity 10pps + 0.8pps 61%±2% 1000 ms typicky >50 KΩ ±1.2% maximum -8 ±2dBm kombinovaně (typicky) 4 db maximum 16 čísel plus poslední vytáčené 16 čísel na paměť 4 sekundy 62 pamětí 12 čísel každá paměť Nízká, Vysoká 5 úrovní Rozšiřující port RJ-45 x 1 Zdroj energie FYZICKÁ Délka Šířka Výška 3 x 1.5V AAA baterie (není přibalená) 156 mm 55.3 mm 31.5 mm Váha 211.8g

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více

Logo a název Alcatel jsou ochranné známky společnosti Alcatel a používané v licenci společností Thomson Telecom.

Logo a název Alcatel jsou ochranné známky společnosti Alcatel a používané v licenci společností Thomson Telecom. Uživatelská příručka 29446 Logo a název Alcatel jsou ochranné známky společnosti Alcatel a používané v licenci společností Thomson Telecom. ÚVOD Váš telefon Caller ID ukládá a zobrazuje specifické informace

Více

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5

Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Návod k použití PMR radiostanice Motorola TLKR T5 Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií Upozornění Před zahájením používání tohoto produktu si pečlivě pročtěte pokyny

Více

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5

Návod k používání radiostanice. Motorola TLKR T5 Návod k používání radiostanice Motorola TLKR T5 OBSAH Bezpečnost produktu a účinky rádiového vysílání přenosných dvousměrných rádií...2 Vlastnosti...2 Ovládání a funkce...3 Displej...4 Obsah balení...5

Více

Multifunkční mini-diktafon

Multifunkční mini-diktafon Multifunkční mini-diktafon Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Velká možnost nastavení jednotlivých funkcí Možnost napájení z externí baterie (prodloužení doby nahrávání až na tři dny) MP3 přehrávač

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA B-SPEECH HEADSET SORA GRATULUJEME Gratulujeme Vám k výběru B- SPEECH SORA headsetu. Tento vám umožňuje bezdrátově komunikovat přes váš mobilní telefon a obsahuje vestavěný mikrofon

Více

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod Před použitím tohoto přístroje si pozorně přečtěte přiložené Bezpečnostní Informace Obsah Strana 1. Bezpečnostní Upozornění 2 2. Ovládání a Vstupy

Více

MT-8001. Zkušební telefonní sada

MT-8001. Zkušební telefonní sada MT-8001 Zkušební telefonní sada Děkujeme, že jste si zakoupili telefonní sadu MT-8001 (dále jen "přístroj"). Dříve než začnete přístroj používat, prostudujte pečlivě návod k použití. Vlastnosti Telefonní

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD DIGITÁLNÍ MULTIMETR MT-1232 UŽIVATELSKÝ NÁVOD 0 Obsah Všeobecně. 1 Prohlídka Balení 1 Bezpečnostní informace 2 Přístrojový panel a popis tlačítek Funkcí. 4 Ostatní Funkce. 5 Vlastnosti.. 6 Údržba Přístroje.

Více

Inteligentní Kontrolér Nabíjení ze Solárních Systémů. Provozní Manuál. Před použitím tohoto výrobku čtěte velmi pozorně provozní manuál.

Inteligentní Kontrolér Nabíjení ze Solárních Systémů. Provozní Manuál. Před použitím tohoto výrobku čtěte velmi pozorně provozní manuál. 1 Inteligentní Kontrolér Nabíjení ze Solárních Systémů Provozní Manuál Před použitím tohoto výrobku čtěte velmi pozorně provozní manuál. 2 Obsah 1. Krátký popis výrobku...... 3 2. Instalace..... 4 3. Provoz.....

Více

ConCorde-550CID Uživatelská příručka

ConCorde-550CID Uživatelská příručka ConCorde-550CID Uživatelská příručka BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Pozorně si přečtěte následující pokyny před použitím telefonu, aby bylo zařízení použito bezpečně a správně 2. Odpojte napájecí kabel od elektrické

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií Při nepoužívání multimetru přístroj vypněte otočným voličem do polohy OFF. Baterie vám tak déle vydrží. Při dlouhodobém uskladnění přístroje vyjměte baterii. AC/DC Digitální klešťový multimetr Návod k

Více

MT-1505 Digitální multimetr

MT-1505 Digitální multimetr MT-1505 Digitální multimetr Uživatelský manuál První vydání 2012 2012 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Popis předního panelu Úvod Tento multimetr je schopen mnoha funkcí a současně má kapesní

Více

PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA

PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA SCAMSETW1 PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA PROVOZNÍ MANUÁL SCAMSETW1 2 PEREL SCAMSETW1 PŘENOSNÁ BEZDRÁTOVÁ VIDEO MONITOROVACÍ SADA 1. Úvod Pro všechny obyvatele Evropské Unie Důležité informace

Více

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Obsah Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Instalace Baterie... 5 Zapnutí ON a Vypnutí OFF napájení Kamery... 6 Pořízení Video Záznamu... 6

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168 AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní instrukce... 3 Základní popis... 4 Rozmístění jednotlivých částí... 8 Prvky na displeji... 9 Specifikace... 11 Elektrické vlastnosti...

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

Uƒivatelská pâíruçka

Uƒivatelská pâíruçka PQQX54ZA-BM0-CZ-CZ 0..7 :0 PM y[w Integrovanÿ telefonní systém Typové çíslo KX-TS08CXW Moƒnost pulzní nebo tónové volby Uƒivatelská pâíruçka PÂED UVEDENÍM PÂÍSTROJE DO PROVOZU SI PÂEÇTÊTE UßIVATELSKOU

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201

DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 DIGITÁLNÍ MULTIMETR S AUTOMATICKOU ZMĚNOU ROZSAHU AX-201 NÁVOD K OBSLUZE PŘED ZAHÁJENÍM PRÁCE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUKA Záruka v délce trvání jednoho roku se vztahuje na všechny materiálové

Více

Bezdrátový pokojový termostat. Flame NET

Bezdrátový pokojový termostat. Flame NET Bezdrátový pokojový termostat Flame NET Pokojový termostat Flame NET slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného režimu. Zvyšuje tak teplotní komfort místnosti

Více

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH Návod k použití Radiobudík s projektorem a USB nabíjením Důležité informace Uschovejte tento návod a bezpečnostní informace pro jejich použití v budoucnu. Nedovolte, aby na přístroj

Více

1. Zobrazení typu telefonního přístroje. 3. Protokol LLDP Link Layer Discover Protocol. 4. Inicializace síťového připojení

1. Zobrazení typu telefonního přístroje. 3. Protokol LLDP Link Layer Discover Protocol. 4. Inicializace síťového připojení Úvodem... 3 Vlastnosti telefonu... 3 Požadavky pro použití telefonního přístroje... 3 Připojení a spuštění telefonu... 3 Zobrazení displeje v klidovém stavu... 4 Popis telefonu:... 6 Nastavení telefonu...

Více

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů

Vlastnosti. Varování. Nastavení kanálů a digitálních kódů Děkujeme Vám, že jste si zakoupili naši dětskou chůvičku VBC-23. Vámi koupený přístroj byl vyroben a otestován za nejpřísnějších kontrol kvality, abychom vy i my měli jistotu, že každý kus opouští továrnu

Více

LUVION Delft, The Netherlands www.luvion.com

LUVION Delft, The Netherlands www.luvion.com NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY OBSAH BALENÍ PŘÍDAVNÉ KAMERY POPIS RODIČOVSKÉ JEDNOTKY (MONITORU) POPIS DĚTSKÉ JEDNOTKY (KAMERY) UVEDENÍ DO PROVOZU VOLBY MENU PÁROVÁNÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ TECHNICKÁ

Více

Návod k obsluze a bezpečnostní pokyny Šňůrový telefon se zobrazením telefonního čísla

Návod k obsluze a bezpečnostní pokyny Šňůrový telefon se zobrazením telefonního čísla Rio 30 Návod k obsluze a bezpečnostní pokyny Šňůrový telefon se zobrazením telefonního čísla Před použitím zařízení si pečlivě prostudujte tento návod k obsluze a uschovejte pro další použití. Obsah Popis

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Aktivní reproduktory řady Port Port-8, Port-10, Port-12, Port-15

Aktivní reproduktory řady Port Port-8, Port-10, Port-12, Port-15 Aktivní reproduktory řady Port Port-8, Port-10, Port-12, Port-15 Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Ibiza, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím

Více

OBSAH. Balení obsahuje: VYSVĚTLENÍ POJMŮ ZPROVOZNĚNÍ ZAŘÍZENÍ

OBSAH. Balení obsahuje: VYSVĚTLENÍ POJMŮ ZPROVOZNĚNÍ ZAŘÍZENÍ Yealink W52P a W52H Balení obsahuje: Telefonní sluchátko Základnová stanice (u modelu W52P) Nabíjecí stojánek Ethernetový kabel (u modelu W52P) Klip na opasek 2x AAA baterie Tištěné dokumenty 2x adaptér

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05261AC-11/13-01 GF Niky S 1-1.5-2-3 kva CZ CZ 3 2 Niky S 1-1.5-2-3 kva OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání

Více

Stručný průvodce. Děkujeme vám, že jste si koupili nový telefonní přístroj Panasonic.

Stručný průvodce. Děkujeme vám, že jste si koupili nový telefonní přístroj Panasonic. TS600FX-QG_Czech.fm Page 1 Friday, March 17, 2006 10:21 AM Stručný průvodce Standardní telefonní přístroj Typové číslo KX-TS600FX Děkujeme vám, že jste si koupili nový telefonní přístroj Panasonic. Uschovejte

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209B02 Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...4 Nastavení řídící jednotky...6 Funkce snímače tlaku...8 Doporučení k provozu

Více

MT-8100 Telefonní souprava Uživatelský návod

MT-8100 Telefonní souprava Uživatelský návod MT-8100 Telefonní souprava Uživatelský návod 1. edice 2009 Copy right by Prokit s Industria Co., Ltd. Úvod Pro skit MT-8100 Telefonní souprava pro montéry má všechny funkce, které potřebujete pro efektivní

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění! Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Návod k obsluze. Výrobce

Návod k obsluze. Výrobce Nabíječ SCD 300 Návod k obsluze Výrobce TEMA Technika pro měřeni a automatizaci spol. s r.o. Tehovská 1290/64 100 00 Praha 10 tel./fax 274 783 375 e-mail:tema_sro@iol.cz soft.verze 1.4 datum vydání 11.11.2003

Více

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Důležité upozornění! Přečtěte si důkladně tyto informace, abyste mohli používat telefon správným a bezpečným způsobem: mobilní telefon EVOLVE Gladiator RG300 získal

Více

MOBILNÍ KLIMATIZACE Model: YGP20 NÁVOD K POUŽITÍ

MOBILNÍ KLIMATIZACE Model: YGP20 NÁVOD K POUŽITÍ CZ MOBILNÍ KLIMATIZACE Model: YGP20 NÁVOD K POUŽITÍ CZ -1- Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevil nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Levá funkční klávesa

1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Levá funkční klávesa CPA Halo 13 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Levá funkční klávesa Pohotovostní režim: vstup do Menu. V menu: stiskněte pro potvrzení

Více

Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem. Uživatelská příručka 87250

Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem. Uživatelská příručka 87250 Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem Uživatelská příručka 87250 Parametry a stručný návod Přehled výrobku Kamera Obr. 1 Rodičovská jednotka Obr. 2 i Instalace 1 Instalace kamery 1.1 Napájení

Více

SMR 110. Personal Mobile Radio. Radiostanice. Rádiostanica. Rádióállomás. Radiostacja

SMR 110. Personal Mobile Radio. Radiostanice. Rádiostanica. Rádióállomás. Radiostacja SMR 110 OWNER S MANUAL USER INSTRUCTIONS NÁVOD K OBSLUZE UŽIVATELSKÉ POKYNY NÁVOD NA OBSLUHU POUŽÍVATEĽSKÉ POKYNY HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK INSTRUKCJA OBSŁUGI ZALECENIA DLA UŻYTKOWNIKA

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

Obj. č.: 372592 NÁVOD K OBSLUZE. Návod k obsluze

Obj. č.: 372592 NÁVOD K OBSLUZE. Návod k obsluze NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 372592 Návod k obsluze Před instalací, zapnutím a nastavováním přístroje si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace pro optimální a bezpečné využití všech jeho vlastností

Více

NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558

NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558 NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558 Ovládací panel 1 Náhlavník 2 Sluchátka 3 Vypínač ON/OFF (zapnuto/vypnuto) 4 Volič kanálů 5 Ovládání hlasitosti 6 Dioda přijímače 7 Prostor pro baterie

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 64 03 54 Tento budík řízený rádiovým časovým signálem DCF-77 Vás probudí na sekundu přesně a zobrazí Vám kromě času ještě datum a aktuální měsíční fázi. Pomocí posuvného přepínače

Více

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.

Uživatelská příručka. PCL1000 Multi-funkční kalibrátor. tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar. Uživatelská příručka PCL1000 Multi-funkční kalibrátor Obsah 1. Úvod... 3 2. Pokyny pro rychlé seznámení s kalibrátorem... 5 A. Funkce tlačítek 5 B. Žádané hodnoty.. 6 3. Schemata zapojení a pokyny... 8

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Informace o bezpečnosti 1.1 Přípravy před použitím 1.2 Během používání 1.3 Bezpečnostní symboly 1.4 Údržba 2. Popis 2.1 Přední panel 2.2 Tlačítka a funkce 3. Specifikace 3.1 Obecná specifikace

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

OBSAH. Control Valves. RX63B-3+B Řídící ventil - návod. Váš lokální prodejce řídícího ventilu RX:

OBSAH. Control Valves. RX63B-3+B Řídící ventil - návod. Váš lokální prodejce řídícího ventilu RX: OBSAH 1. Úvod:... 2 2. Vzhled a technická specifikace řídícího ventilu:... 3 3. Ovládací tlačítka a úchyty /obrázek A a B/... 3 4. Připojení ventilu /obrázek A a B/... 4 5. Display a popis pracovních cyklů....

Více

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P

NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P NÁVOD KE SNADNÉ INSTALACI IP TELEFONU YEALINK W52P Vážený zákazníku, vítáme Vás v síti T-Mobile. Velmi si vážíme Vaší volby využívat službu Hlasová linka

Více

Bezpečností upozornění před instalací zařízení

Bezpečností upozornění před instalací zařízení Bezpečností upozornění před instalací zařízení - Nepřipojujte zařízení do sítě 230V současně s jinými zařízeními - V zapnutém stavu nepřipojujte další zařízení - Pro čištění nepoužívejte vodu, olejové

Více

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Domovní telefon s přístupovými kartami Rozsah dodávky Venkovní jednotka Vnitřní jednotka Napájecí adaptér Instalační materiál 7 přístupových karet Návod k obsluze Popis a ovládací prvky a) Vnitřní jednotka

Více

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips. Rádi vám vždy pomůžeme Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost

Více

Braun DigiFrame 7001. Návod k použití

Braun DigiFrame 7001. Návod k použití Braun DigiFrame 7001 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení digitálního fotorámečku zn. Braun. Pro jeho správné ovládání a zabezpečení dlouhé životnosti si před prvním použitím pečlivě přečtěte následující

Více

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka DVRS02WIFI Full HD sportovní kamera, WI-FI Uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení tohoto zařízení. Než začnete produkt používat, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k maximalizaci jeho výkonu

Více

VC613-3 SMART SAFE CAM

VC613-3 SMART SAFE CAM VC613-3 SMART SAFE CAM POPIS SMART SAFE CAM je unikátní bezpečnostní systém který Vám přináší spoustu výhod. Pokud zabudovaný PIR senzor zaznamená pohyb, zaktivuje světlo a záběry kamery jsou tak kvalitnější.

Více

V menu: pohyb nahoru.

V menu: pohyb nahoru. myphone HAMMER Návod Pozice Popis Funkce 1 Micro USB konektor Slouží k nabíjení a připojení datového kabelu. Krytka musí být vždy řádně upevněna a nepoškozena, aby byl telefon vodě a prachu odolný. 2 HF

Více

GPS Navigace JETT 3501. Návod k použití PŘEDMLUVA

GPS Navigace JETT 3501. Návod k použití PŘEDMLUVA GPS Navigace JETT 3501 Návod k použití PŘEDMLUVA Jsme rádi, že využíváte náš navigační přístroj JETT 3501, který mimo hlavní funkce navigace, nabízí také přehrávání audio souborů a videa, prohlížení fotek

Více

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál. Zařízení s OS Android. Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Zařízení s OS Android Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Stažení obslužné aplikace... 5 2.2. Připojení telefonu/tabletu k Wi-Fi HDD...

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití

Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Digitální multimetr VICTOR VC203 návod k použití Všeobecné informace Kapesní číslicový multimetr VC 203 je přístroj který se používá pro měření DCV, ACV, DCA, odporu, diod a testu vodivosti. Multimetr

Více

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka

MASTECH Digitální multimetr MS 8221C. Uživatelská příručka MASTECH Digitální multimetr MS 8221C Uživatelská příručka 1 M A S T E C H D I G I T Á L N Í M U L T I M E T R MS 8221C Ú V O D Digitální multimetr MASTECH MS8221C je přenosný měřící přístroj pro servisní

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Digitální telefon LG-8

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Digitální telefon LG-8 INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Digitální telefon LG8 1. Provozní a instalační podmínky Dbejte instalačních pokynů systému domácích telefonů, ve kterém je audiotelefon použit. Před provozem se seznamte

Více

BeeWi Bluetooth Solar - solární handsfree UŽIVATELSKÝ MANUÁL

BeeWi Bluetooth Solar - solární handsfree UŽIVATELSKÝ MANUÁL BeeWi Bluetooth Solar - solární handsfree UŽIVATELSKÝ MANUÁL Děkujeme, že jste si zakoupili BBS020 Solar Hands-Free sadu od BeeWi. Přečtěte si prosím následující návod, kde se dozvíte, jak konfigurovat

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

Solární regulátor CMP - Výstup 16-24A

Solární regulátor CMP - Výstup 16-24A Solární regulátor CMP - Výstup 16-24A 24V-16A 24V-20A 24V-24A 16A-24A kontrolér nabíjení a spotřeby ze solárních článků je ovládán mikroprocesore,. Podle výstupního napětí na nabíjené baterii nastaví nabíjecí

Více

ZÁKLADNÍ NÁVOD K OBSLUZE

ZÁKLADNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁKLADNÍ NÁVOD K OBSLUZE Obsah Základní informace o radiostanici.......2 Ovládací prvky radiostanice............. 2 Tóny zvukové signalizace............... 3 Programovatelná tlaèítka............... 3 Tlaèítka

Více

ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz

ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz Obsah Oživení systému... 3 Před prvním spuštěním ústředny... 3 Vyvážení výstupů ústředny...

Více

SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL

SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL Signální generátory DDS slouží k vytváření napěťových signálů s definovaným průběhem (harmonický, trojúhelníkový a obdélníkový), s nastavitelnou

Více

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U

V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U Bezpečnostní pokyny V Ý S T R A H A N E O T V Í R A T! R I Z I K O E L E K T R I C K É H O Š O K U VÝSTRAHA 1. Ke snížení rizika úrazu elektrickým proudem neodstraňujte kryt výrobku ani jeho zadní část.

Více

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití.

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 1-1. Před použitím zkontrolujte

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Obecné zásady Výrobek neumísťujte na: Přímé sluneční světlo Příliš prašná či vlhká místa Příliš znečištěná místa Místa, vystavená přílišným vibracím Blízko magnetických polí Napájení

Více

KRV778 7 handsfree dotykový videotelefon Uživatelský manuál VID-9365-1

KRV778 7 handsfree dotykový videotelefon Uživatelský manuál VID-9365-1 KRV778 7 handsfree dotykový videotelefon Uživatelský manuál VID-9365-1 VIDEOTELEFON V POHOTOVOSTNÍM REŽIMU Mikrofon Barevná LCD obrazovka Zpětné monitorování Pro zpětné volání na venkovní tablo se dotkněte

Více

Uživatelská příručka HH176. Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry

Uživatelská příručka HH176. Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry Uživatelská příručka HH176 Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry strana 1 Bezpečnostní informace: Výstraha Abyste se vyhnuli úrazu el. proudem nebo osobnímu zranění, věnujte pozornost

Více

studiové zábleskové světlo VC-300 až VC-1000 NÁVOD K POUŽITÍ

studiové zábleskové světlo VC-300 až VC-1000 NÁVOD K POUŽITÍ studiové zábleskové světlo VC-300 až VC-1000 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám, že jste si vybrali toto profesionální zábleskové světlo. Série WalimexPRO byla navržena tak, aby splňovala dnešní potřeby požadované

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi

BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi BEZDRÁTOVÁ SLUCHÁTKA Profi Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto produktu. Prosím, přečtěte si tento návod k obsluze. Návod si uschovejte i pro pozdější nahlédnutí. Technické údaje Vysílač Frekvence

Více

RGB ovladač s dálkovým ovladačem

RGB ovladač s dálkovým ovladačem RGB ovladač s dálkovým ovladačem 1. Úvod Pro všechny občany Evropské unie. Důležité informace o životním prostředí. Tento symbol na výrobku nebo balení značí, že vyhozením výrobku do odpadu můžete poškodit

Více

Pohotovostní režim: vstup do Audio přehrávače. V menu: pohyb nahoru. Pohotovostní režim: vstup do Zpráv. V menu: pohyb doprava.

Pohotovostní režim: vstup do Audio přehrávače. V menu: pohyb nahoru. Pohotovostní režim: vstup do Zpráv. V menu: pohyb doprava. myphone HAMMER 2 Návod Pozice Popis 1 Micro USB konektor Funkce Slouží k nabíjení a připojení datového kabelu. Krytka musí být vždy řádně upevněna a nepoškozena, aby byl telefon vodě a prachu odolný. 2

Více

Ultrazvukový Měřič Vzdáleností

Ultrazvukový Měřič Vzdáleností Ultrazvukový Měřič Vzdáleností MODEL DM-01 PROVOZNÍ MANUÁL Bezpečnostní Informace: 2 Tato jednotka emituje laserový paprsek, který projektuje viditelný červený bod na zamýšlený cíl. Nikdy se nedívejte

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

CESVK KRISTALLO. Instalační a uživatelský manuál

CESVK KRISTALLO. Instalační a uživatelský manuál CESVK KRISTALLO Instalační a uživatelský manuál Kelcom Int. spol s r.o. Tomkova 142A, 500 26 Hradec Králové tel.: +420 495 513 886 fax: +420 495 513 882 info@kelcom.cz www.kelcom.cz Verze 1.0 09/2013 VID-9341-1

Více

Parkovací systém s BT handsfree PWH-40 návod k použití

Parkovací systém s BT handsfree PWH-40 návod k použití Parkovací systém s BT handsfree PWH-40 návod k použití Úvod Děkujeme za nákup parkovacího systému PWH-40 s integrovaným blutooth handsfree. Parkovací systém je technický produkt využívající (podobně jako

Více

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce MS5308 Uživatelský manuál 1. Obecné instrukce Děkujeme Vám za zakoupení MS5308 digitálního LCR měřiče. Jedná se o profesionální nástroj pro indukčnosti, kapacity a odporu. Má mnoho funkcí, jako je například

Více

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr Návod k obsluze 1.2.4. Buďte vždy maximálně opatrní při práci s napětím převyšujícím 60V DC nebo 30V AC (RMS). Držte prsty mimo kovovou část měřících

Více

Video adaptér MI1256

Video adaptér MI1256 Video adaptér MI1256 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel BMW vybavených navigačním systémem Business / Professional NBT, nebo rádiem s displejem 6,5

Více

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14.

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14. v1.7(12/14) POPIS ZAŘÍZENÍ Zadní pohled 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej Přední pohled 12. Čočka 13. LED světlo 14. Reproduktor w w w. c e l - t e c. c z Strana 1 Pravý pohled

Více

Multimetr klešťový CEM DT-3340

Multimetr klešťový CEM DT-3340 Obsah Multimetr klešťový CEM DT-3340 Rozsahy měření 1 Bezpečnostní informace 1 Vlastnosti 3 Rozložení přístroje 3 Specifikace 4 Měření střídavého proudu (AC) 5 Měření stejnosměrného proudu (DC) 6 Měření

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka ver. 1.05 (23/01/2012) HW PROGRESS Milan Jaroš OBSAH: 1 Seznámení... 3 1.1 Popis... 3 1.2 Použití... 3 1.3 Složení dodávky... 3 2 Specifikace... 4 2.1 Technické parametry... 4 2.2

Více

HC-506 GM ELECTRONIC

HC-506 GM ELECTRONIC Multimetr HC 506 Úvod Tento multimetr obsahuje mnoho užívaných funkcí, které jsou casto využívané pri merení v elektronice. Všechny funkce jsou navrženy pro snadnou obsluhu. Zarucuje rychlé použití kterékoli

Více