Průvodní zpráva studie vč. propočtu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Průvodní zpráva studie vč. propočtu"

Transkript

1 Havlíčkova 1/ Valašské Meziříčí tel. 0651/622521, fax 0651/ Zakázkové číslo: Průvodní zpráva studie vč. propočtu Název stavby : REKONSTRUKCE LETNÍHO KOUPALIŠTĚ V ROŽNOVĚ POD RADHOŠTĚM Rekreační bazén s vodními atrakcemi Investor : KRYTÝ BAZÉN ROŽNOV, spol. s r. o. Zodpovědný projektant Projekční manažer : Ing. Lochman Jiří : Ing. Hlaváč Tomáš Valašské Meziříčí, Počet stran : 9 + příloha Archivní číslo :

2 PŘÍSTUPOVÉ VŘETENOVÉ SCHODIŠTĚ NÁ STUPNÍ PODESTA SKL UZ AVK A + 3,10 DÉLKA 12 M AKUMULAČNÍ JÍMKA DNO -1, 10 DOJ EZD SKLUZOVÉ DRÁHY DNO -1,25 HLADINA ±0,00 305,74 m 2 VODNÍ HŘIB - 0,60 MASÁŽNÍ CHRLIČE PAPRSKOVÉ DNO VÉ TRYSKY DNO -1,25 DNO -1, 25 VODNÍ HŘIB MAS ÁŽNÍ CHRLIČE CLONOV É - 0,495 2 Koncepce rekreačního bazénu s vodními atrakcemi Třetí etapou návrhu rekonstrukce venkovního koupaliště v Rožnově pod Radhoštěm je vytvoření klientsky zajímavého rekreačního bazénu v části původního, v dispozici vodních ploch západně situovaného padesátimetrového bazénu, v prostoru zbylém po vytvoření koncepčně moderního plaveckého bazénu délky 25 m a nádrží pro akumulaci upravované bazénové vody. Celková zbylá plocha pro zábavný bazén tak činí cca 411,50 m 2. Z mnohých optimálních variant plošného rozsahu a rozvolněných tvarových řešení rekreačního bazénu, částečně korespondujících také s umístěním a prostorovými požadavky klientsky přitažlivých vodních atrakcí, je autorem návrhu postupně koncipováno kompromisní řešení výsledné, zajišťující potřebnou míru atraktivity pro návštěvníky koupaliště, to vše při žádoucí minimalizaci nákladů na realizaci díla. Nedílnou součástí základní koncepce návrhu rekreačního bazénu s vodními atrakcemi je rovněž situování a hmotové uspořádání objektů bazénového zázemí. I tato část návrhu rekreačního bazénu s vodními atrakcemi je koncipována s podtextem maximální provozní účelnosti a současně vstřícnosti k estetickému působení prostorového uspořádání území, stejně jako optimální polohy objektu strojovny vodních atrakcí, případně též pískových filtrů a úpravy bazénové vody vzhledem k potrubním rozvodům a funkčnosti komplexu technologických komponentů. PLAVECKÝ BAZÉN SLUNÍCÍ TRAVNATÁ PLOCHA SLUNÍCÍ TRAVNATÁ PLOCHA SLUNÍCÍ TRAVNATÁ PLOCHA BAZÉN PRO NEPLAVCE SPRCHA TECHNOLOGIE VODNÍCH ATRAKCÍ MASÁŽNÍ LAVICE MASÁŽNÍ LŮŽKA MASÁŽNÍ LAVICE ÚPRAVNA VODY FILTRACE TROJSKLUZAVKA PŘEMOSTĚNÍ VODNÍ CLONA ZÁBAVNÝ BAZÉN MANIPULAČNÍ ZPEVNĚNÁ PLOCHA SLUNÍCÍ TERASA SLUNÍCÍ TRAVNATÁ PLOCHA STANOVIŠTĚ PLAVČÍKA SLUNEČNÝ OSTROV DIVOKÁ ŘEKA STÁVAJÍCÍ PŘÍSTUPOVÁ KOMUNIKACE SPRCHA S

3 3 Koncepce dispozičního uspořádání Navrhovaná kompozice zábavného bazénu při akceptování prostoru pro potrubní propojení a akumulaci bazénové vody je rozvinuta do plochy cca 305,74 m 2 při hloubce bazénového dna od vodní hladiny od 1,10 do 1,25 m a z toho vycházejícím objemem cca 359,24 m 3 bazénové vody, s přepadovou hranou tvarovanou stejně jako u nově rekonstruovaného závodního plaveckého bazénu do tvarosloví Curyšského žlabu. Vhodným dispozičním uspořádáním jsou v ploše bazénu koncipovány funkčně rozdílné zóny, přispívající tak k jeho lepšímu klientskému využití. Záliv severozápadní polohy tvarované bazénové vany za klientsky atraktivním oblým přemostěním vodní plochy, s možným umístěním široké vodní clony, tak bude věnován dojezdové bezpečnostní ploše severozápadně rozvinuté, široké, cca 12 m dlouhé skluzové trojdráhy, stejně jako tvarovaným bazénovým přístupovým schodům. Přemostění zábavného bazénu bude architektonicky i materiálově vhodně zakomponováno do kontextu celého letního koupaliště. Jihozápadní poloha bazénové vany je v návrhu vytvarována do oválu divoké řeky se slunečním ostrovem. Do jihovýchodní části bazénové vany jsou koncipovány pohledově aktivní vodní atrakce - různé vodní hřiby s vodními clonami spolu s masážními chrliči (clonovými a paprskovými). Za druhými tvarovanými podvodními přístupovými schody v centrální poloze východní bazénové stěny je severovýchodní poloha bazénové vany koncipována jako klidová, vystrojená relaxačními podvodními atrakcemi - masážními lavicemi, masážními lůžky a dnovými masážními rošty, vodními či vzduchovými. Stejně jako u ostatních bazénů přírodního koupaliště, budou i zde rozvinuty dlážděné zpevněné plochy s ohrazením zábradlím, a v komunikačně vhodných polohách (východní a jižní) situovanými brodítky se sprchami pro přirozený přístup návštěvníků k zábavnému bazénu s vodními atrakcemi z okolních zatravněných ploch pro slunění. V návrhu koncepce dispozičního uspořádání s výhodou využíváme (pro slunění návštěvníků uživatelsky méně hodnotnou zatravněnou plochu s terénním zlomem západně od soustavy bazénů přírodního koupaliště) pro umístění objektu s technologickým zázemím zábavného bazénu spolu s pískovými filtry a úpravou bazénové vody. Polozapuštěná hmota budovy s plochou terasovou střechou umožní příznivé dispoziční propojení předloženými vyrovnávacími schody na venkovní zpevněné dlážděné plochy kolem bazénů, stejně jako podpoří nástup návštěvníků k velice žádané vodní atrakci více než 12 m dlouhé trojskluzavce, kdy se příznivě sníží výšková úroveň nástupní plošiny vodní atrakce, a zároveň se umožní nástup k vyvýšenému stanovišti plavčíka.

4 4 Koncepce stavebně technického řešení Rekreační bazén s vodními atrakcemi je v návrhu koncipován tak, že maximálně využívá půdorys zbylé části původního padesátimetrového plaveckého bazénu. Z celé využitelné plochy zbylé části bazénu cca 411,50 m 2 při akceptování prostorů již zabudované bazénové technologie bude výsledná plocha bazénu upravená pro vodní zábavné atrakce snížena jen o přibližně 52 m 2 na cca 359,24 m 2. S výhodou tak bude pro vytvoření nové bazénové vany využito z hlediska statického stabilizovaného území - původního prostoru padesátimetrového plaveckého bazénu. Z hlediska provádění pak bude optimální využít stávajícího bazénového dna a stěn původního plaveckého bazénu jako ztraceného bednění, byť by původní bazénové stěny byly pro trubkování vodních atrakcí provrtány jako řešeto. Přitom poměrně velký rozdíl hloubky dna mezi stávající a nově tvarovanou bazénovou vanou může být rovněž s výhodou využit pro trubkování k vodním atrakcím, situovaným v celé ploše nově koncipovaného zábavného bazénu. Nově navržená, polozapuštěná hmota budovy pro umístění technologie vodních atrakcí, je koncipovaná s plochou terasovou střechou, koncipovanou jako slunící terasa návštěvníků. Při půdorysu obdélníka rozměrů cca 10,0 x 15,0 m (až 21,0 m při zasituování navazujícího, rovněž polozapuštěného objektu pro pískovou filtraci a úpravu bazénové vody celého letního koupaliště) s podélnou osou sever jih, umožní z půli zapuštěná hmota budovy příznivé výškové propojení střešní terasy předloženými vyrovnávacími schody na přilehlé venkovní zpevněné dlážděné plochy kolem bazénů. Zároveň vhodně koncipované řešení polozapuštěných objektů technologického zázemí podpoří také nástup návštěvníků kruhovým, architektonicky i materiálově vhodně koncipovaným schodištěm, k nejžádanější vodní atrakci k více než dvanáct metrů dlouhé trojskluzavce, kdy se příznivě sníží výšková úroveň nástupní plošiny vodní atrakce. V případě realizace více stanovišť plavčíků v areálu přírodního koupaliště (v souladu s připravovaným zákonným opatřením) umožní hmotové uspořádání nově koncipované budovy pro technologická zařízení vodních atrakcí situování jednoho z nich v jižní vyvýšené poloze střešní terasy. Progresivnost koncepce navrhovaného řešení nespočívá jen v investičně úsporném a při tom uživatelsky zajímavém řešení celku zábavné části přírodního koupaliště v Rožnově pod Radhoštěm, ale předjímá i možnost napravení koncepčních chyb v řešení technologického komplexu úpravy bazénové vody pro celé koupaliště. Ne zrovna vhodné současné situování úpravny bazénové vody spolu s pískovou filtrací a s tím související vynucené dlouhé trubní propojení bazénové technologie s vlastními venkovními bazény je, díky navržené koncepci, možné zvrátit tak, aby se ekonomie provozu venkovního koupaliště ve velmi zajímavém rekreačním prostředí přiblížila optimálním parametrům, a to při současném zakomponování do přirozeného krajinného prostředí.

5 5 Koncepce technologie a vodního hospodářství Pro navrhovanou výstavbu bazénu s atrakcemi bude zapotřebí upravená doplňovací voda, retenční prostor v záchytné jímce a napojení na kanalizaci. Výkon stávající úpravny je 300 m 3 /h. Objem stávajících retenčních nádrží je 50 m 3. Posouzení kapacity dle platné vyhlášky pro bazénové vody je pro přehlednost uvedeno v následující tabulce: bazén š dl hl. plocha vod.obj. T Q poč.osob neplavci , ,4 272,7 500 plavecký , ,75 130,4 143 dětský , , proj.rekr. 12,5 20 1, ,4 68,2 83 z toho teoretický výkon úpravny Q = 507,3 m 3 /h výpočtový počet osob ve vodě 846 výpočtový počet návštěvníků 1692 os/den potřeba doplňovací vody l/den Z tohoto přehledu vyplývá, že v kapacitě úpravny stávající bude chybět výkon 200 m 3 /h. Úpravna je z technologického hlediska umístěna nevhodně. Objem stávajících retenčních nádrží je rovněž nedostačující. Proto je pro celé letní koupaliště i pro bazén s atrakcemi navržena nová - vlastní úpravna. Úpravna bazénové vody spolu s pískovou filtrací je navržena pod dozornou plavčíka. Retenční nádrž pro vlastní bazén s vodními atrakcemi je zakomponována do prostoru pod nově koncipovanou trojskluzovou dráhou Již položené potrubí doplňovací surové vody ze zdroje ke stávajícím retenčním nádržím je kapacitně postačující i pro nový rekreační bazén s vodními atrakcemi. Navrhuje se použít úpravnu s multimediálním filtrem o výkonu 80 m 3 /h, s filtrační rychlostí 40 m/h, bez používání koagulantů. Pro dopravu vody mezi retenční nádrží a bazénem jsou navržena vlastní čerpadla s lapačem vlasů. Tímto řešením se ušetří provozní náklady na energii nižší čerpací síla a na koagulant. Zařízení nutno doplnit vlastní chlorací, nebo rozšířit stávající, ovšem s přívodem chloru do nové úpravny, což je z hlediska pořizovacích nákladů dražší. Chlorační zařízení se navrhuje umístit vedle strojovny úpravny, ve vlastní větrané místnosti o rozměru cca 2 x 1,5 m. Plocha strojovny bude cca 15 m 2, sv.v. 2,4 m.

6 6 Technologie vodních atrakcí Dispozičně je v koncepci stavebně technického řešení pro potřebné strojní vybavení vyčleněn prostor pod slunící terasou a nástupištěm návštěvníků na skluzavkové dráhy. Požadovaná minimální světlá výška je 2,4 m, plocha cca 80 m 2. Retenční rezerva pro vodní atrakce činí cca 25 m 3. Potřebná nádrž je situována v prostoru pod skluzavkami. Nádrž bude propojena s nádrží retenční bazénovou. Strojní vybavení atrakcí se sestává z hnacích jednotek vody a vzduchu, měřících a regulačních prvků a rozvodny elektroinstalace. Ohřev vody není uvažován. Dále je součástí technologie atrakcí potrubní rozvod a propoje na výústní a odvodní prvky v bazénu, divoké řece a v ostatních atrakcích. Výústě a vstupy je v bazénu nutno, včetně trubních propojů, zabudovat při stavbě bazénu. Stejně tak je nutno zařízení týkající se vlastního bazénového prostoru vč. divoké řeky i ostatní rozvody, čerpadla, dmychadla atd. z technických a hygienických důvodů realizovat v jedné etapě. Navrženou technologii nutno doplnit potřebným počtem vstupních sprch. Pro jejich provoz bude ve strojovně atrakcí navržena AT stanice. Dále musí být do areálu přivedena pitná voda, jednak pro potřeby technologie a pracovníka obsluhy a jednak pro návštěvníky. Odpadní vody z regenerací, přelivů a výpustí budou napojeny na stávající kanalizační sítě v areálu koupaliště. Požadavky na energie Elektřina Úpravna bazénové vody Technologie atrakcí Voda Surová z čerpacích studní 20 kw 100 kw 50 m 3 / den

7 7

8 8

9 9

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376

Provozní řád. Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Provozní řád Provozovatel a adresa provozu: Svět plavání, s.r.o. Budějovická 159/922 252 42 Jesenice IČ: 04891376 Schváleno Rozhodnutím Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze

Více

VŠEOBECNÝ POPIS ŘEŠENÍ...

VŠEOBECNÝ POPIS ŘEŠENÍ... OBSAH: 1. ÚVOD... 1 1.1. ZÁKLADNÍ INFORMACE:... 1 1.2. PŘEDMĚT PROJEKTU:... 1 1.3. PODKLADY:... 1 2. VŠEOBECNÝ POPIS ŘEŠENÍ... 1 3. TECHNICKÉ PARAMETRY SPRINKLEROVÉ SÍTĚ... 2 3.1. NÁVRH ZATŘÍDĚNÍ CHRÁNĚNÝCH

Více

Studie rozvoje plaveckého areálu v Táboře

Studie rozvoje plaveckého areálu v Táboře Studie rozvoje plaveckého areálu v Táboře Průvodní zpráva Identifikační údaje: Název stavby: Místo stavby: Druh stavby: Účel stavby: Zadavatel: Druh dokumentace: Plavecký areál v Táboře studie rozvoje

Více

Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na rybníku. Technologická část vodního prvku

Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na rybníku. Technologická část vodního prvku Obsah: 1. Identifikační údaje Část technologická 1. Přehled výchozích podkladů 2. Popis vodních prvků 3. Popis technologie 1. Identifikační údaje název akce: název objektu: stupeň PD: Zodp. projektant:

Více

Veřejná zakázka na služby Modernizace Úpravny vody Písek Zhotovitel projektové dokumentace

Veřejná zakázka na služby Modernizace Úpravny vody Písek Zhotovitel projektové dokumentace Příloha č. 1 Zadávací dokumentace Modernizace ÚV - PD ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY zpracovaná v rozsahu ustanovení zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Koupaliště Ládví. zak. č. subdodavatele: 809. G Technologie bazénů. 1 Všeobecně

Koupaliště Ládví. zak. č. subdodavatele: 809. G Technologie bazénů. 1 Všeobecně Koupaliště Ládví DRS zak. č. subdodavatele: 809 G Technologie bazénů 1 Všeobecně Dokumentace technologie bazénů byla zpracována na základě objednávky generálního projektanta. Řešení zdravotně technických

Více

POSOUZENÍ MOŽNOSTÍ OPRAVY KOUPALIŠTĚ MĚSTA STUDÉNKA

POSOUZENÍ MOŽNOSTÍ OPRAVY KOUPALIŠTĚ MĚSTA STUDÉNKA POSOUZENÍ MOŽNOSTÍ OPRAVY KOUPALIŠTĚ MĚSTA STUDÉNKA 1. Úvod Účelem tohoto posouzení je návrh možných řešení opraav areálu koupaliště města Studénka, pojmenování problémů a nedostatků současného stavu areálu

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň : Volfova 8 612 00 Brno tel.: +420 530 505 835 e-mail:info@ateliertzb.cz Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150 Investor : manželé Kazdovi Objekt : D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace

Více

- cílová kapacita ČOV dle BSK 5 7 040 EO - výhledové hydraulické zatížení 1 401 m 3 d -1

- cílová kapacita ČOV dle BSK 5 7 040 EO - výhledové hydraulické zatížení 1 401 m 3 d -1 4) Mnichovo Hradiště ČOV - intenzifikace Současný stav: Mechanicko-biologická čistírna odpadních vod čistí odpadní vody přiváděné jednotnou kanalizační sítí města Mnichovo Hradiště (6 575 obyvatel v roce

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014

Viz. rozdělovník. Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 22016/ZP/2013-Čr 07.01.2014 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životního

Více

Obsah dokumentace KSENIIA CHERNOZUBOVÁ _SENIOR COHOUSING

Obsah dokumentace KSENIIA CHERNOZUBOVÁ _SENIOR COHOUSING Obsah dokumentace průvodní a souhrnná zpráva_01 fotodokumentace_02 koncept_03 situace_04 zákres, náhled z rohu ulic Na Moráni a Pod slovany_05 zákres z ulice Na Morání_06 zákres z ulice Pod slovany_07

Více

Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO

Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r. o., Píšťovy 820, 537 01 Chrudim III Čistírny odpadních vod pro 1-20 EO Čistírna odpadních vod je mechanicko-biologická čistírna, která je určena pro čištění odpadních

Více

Vodovod Vysoké Chvojno

Vodovod Vysoké Chvojno Stavba : Vodovod Vysoké Chvojno Investor : Vodovody a kanalizace Pardubice a.s. Projekt. stupeň : Dokumentace pro provedení stavby Zakázkové číslo: 652-13 Soubor : B. Souhrnná technická zprava Zodp. proj.

Více

Město Petřvald. Příloha č. 1 VYMEZENÍ PŘEDMĚTU NÁJMU

Město Petřvald. Příloha č. 1 VYMEZENÍ PŘEDMĚTU NÁJMU Město Petřvald Příloha č. 1 VYMEZENÍ PŘEDMĚTU NÁJMU Úvod: Příloha číslo 1 Vymezení předmětu nájmu, tj. Nové Kanalizace a Čistírny v Petřvaldě jehož rozsah je níže uveden v následujících částech Část 1

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín D.1.1 Architektonicko-stavební

Více

Projektová kancelář Sokolská 199 Liberec 1, 460 01, Tel. +420 482 736 374, IČO: 25424491

Projektová kancelář Sokolská 199 Liberec 1, 460 01, Tel. +420 482 736 374, IČO: 25424491 1. Rozsah a podklady Tento projekt řeší silnoproudou elektroinstalaci rekonstrukce kotelny kino Český Dub v rozsahu realizační dokumentace. Při návrhu technického řešení se vycházelo z půdorysných plánů

Více

Jenišov komerční zóna na pozemku p.č. 404/5 Územní studie

Jenišov komerční zóna na pozemku p.č. 404/5 Územní studie Jenišov komerční zóna na pozemku p.č. 404/5 Územní studie A. Identifikační údaje B. Základní údaje B.1 Důvody pro pořízení studie B.2 Hlavní cíle řešení B.3 Schválené územně plánovací dokumentace C. Řešení

Více

Oznámení záměru dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění

Oznámení záměru dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění Areál rekreačních objektů včetně komunikací a sítí v lokalitě Hamr na Jezeře Oznámení záměru dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění EKOLA group, spol. s r.o. Mistrovská 4 108 00 Praha

Více

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 ÚPMD Praha - opatření na ÚSPOfu energií - modernizace energetického hospodářství Příloha č. 1 POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 Základní údaje: Popis vnitřních

Více

Michal Pospíšil Interbrigadistů 2, 750 02 Přerov IČO : 65912535 DIČ : CZ 7404195678 DOKUMENTACE OBJEKTU PROJEKT PRO REALIZACI STAVBY

Michal Pospíšil Interbrigadistů 2, 750 02 Přerov IČO : 65912535 DIČ : CZ 7404195678 DOKUMENTACE OBJEKTU PROJEKT PRO REALIZACI STAVBY Michal Pospíšil Interbrigadistů 2, 750 02 Přerov IČO : 65912535 DIČ : CZ 7404195678 DOKUMENTACE OBJEKTU PROJEKT PRO REALIZACI STAVBY Akce : Investor : Městský úřad Klimkovice Lidická 1 742 83 Klimkovice

Více

ZKUŠENOSTI Z PROJEKTOVÁNÍ A VÝSTAVBY

ZKUŠENOSTI Z PROJEKTOVÁNÍ A VÝSTAVBY ZKUŠENOSTI Z PROJEKTOVÁNÍ A VÝSTAVBY REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY ŠTÍTARY doc. Ing. Milan Látal, CSc. 1), Ing. Jaroslav Hedbávný 2), Milan Drda 3) 1) 2) 3) VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a.s. Soběšická 820/156,

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) List číslo : 1 Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07 /2013 projekční a inženýrská kancelář Soukenická 2156, Uherský Brod Počet listů: 9 PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE

Více

Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus.

Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus. Portfolio návrhu Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE Návrh přetváří stávající administrativní budovu na moderního reprezentanta transparentní státní správy. Dominantu radnici vtiskne symbolika nárožní věže

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy hromosvod 07 Schéma rozvaděče RH 08 Úvod Projektová dokumentace

Více

VZDUCHOTECHNIKA. Modernizace ke zkvalitnění výuky v ZŠ a MŠ ve Velké Losenici stavební úpravy a nástavba SO 01 NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH

VZDUCHOTECHNIKA. Modernizace ke zkvalitnění výuky v ZŠ a MŠ ve Velké Losenici stavební úpravy a nástavba SO 01 NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH Modernizace ke zkvalitnění výuky v ZŠ a MŠ ve Velké Losenici stavební úpravy a nástavba SO 01 NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH VZDUCHOTECHNIKA SEZNAM DOKUMENTACE TEXTOVÁ ČÁST 1. Technická zpráva 2. Výkaz výměr VÝKRESOVÁ

Více

ÚZEMNÍ PLÁN TUHAŇ NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST. ke společnému jednání

ÚZEMNÍ PLÁN TUHAŇ NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST. ke společnému jednání ÚZEMNÍ PLÁN TUHAŇ NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ke společnému jednání 03/2014 Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Tuhaň, Tuhaň 56 277 32 Byšice Městský úřad Mělník Odbor výstavby a rozvoje Náměstí Míru 1 276

Více

GENNET, RTCH DPS. Obsah

GENNET, RTCH DPS. Obsah Obsah dokumentace počet A4 Technická zpráva 8 Specifikace materiálu 4 Výkresy: 101 01 Půdorys 1.NP 12 102 02 Půdorys 2.NP 12 103 03 Půdorys 3.NP 12 104 04 Půdorys 4.NP 12 105 05 Půdorys 5.NP 12 06 Schema

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace PS 01_1 _A4.pdf Datum: Březen 2012 Projekt Paré MEDLOV - KANALIZACE A ČOV Část SO/PS Svazek PS 01 Čerpací stanice strojně-technologická část Měřítko 2.3 Technické specifikace Stupeň

Více

územní studie v obci Újezdec zadavatel Obec Újezdec zpracovatel homostudio s.r.o. / Jemníky 94 / 274 01 / IČ 28450001 / DIČ CZ28450001 kontakt

územní studie v obci Újezdec zadavatel Obec Újezdec zpracovatel homostudio s.r.o. / Jemníky 94 / 274 01 / IČ 28450001 / DIČ CZ28450001 kontakt územní v obci Újezdec obsah 1 / Průvodní zpráva 2 / Základní údaje 3 / Navržené využití dle ÚP 4 / Podmínky prostorového uspořádání zástavby 5 / Regulace veřejných prostor a dopravy 6 / Plošné využití

Více

Půdní vestavba v ZŠ Dolní Bečva

Půdní vestavba v ZŠ Dolní Bečva Zodpovědný projektant: Ing. Petr Vašíček Ing. Petr Vašíček Ing. Petr Vašíček Místo stavby: Katastr: Investor: stavby: Objekt: Projektant: Dolní Bečva 578, p.č. st. 939 Dolní Bečva 628 522 Vypracoval:,

Více

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15 VZDUCHOTECHNIKA A. Úvod Tato část dokumentace řeší na úrovní PROJEKTU PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ splnění nezbytných hygienických podmínek z hlediska vnitřního prostředí stavby a instalované technologie se zázemím

Více

PROJEKT ELEKTROTECHNICKÉ ČÁSTI TECHNICKÁ ZPRÁVA. Poděbradská 540-547

PROJEKT ELEKTROTECHNICKÉ ČÁSTI TECHNICKÁ ZPRÁVA. Poděbradská 540-547 Sídlo: Amforová 1925/7, 155 00 Praha 5 List/listů: 1/16 Kancelář: Uruguayská 5, 120 00 Praha 2 Tel./fax: (+420) 222 521 437 E-mail: gryf.elektro@seznam.cz PROJEKT ELEKTROTECHNICKÉ ČÁSTI TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

Česká Třebová. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Česká Třebová. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Kód části obce PRVK: 3611.5301.013.01 Název obce: Kód obce (IČOB): 02175 (580031) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název OPOU2: A.1 Značení

Více

pavilony A 1, A 2, A 3, A 4 ( učebny )

pavilony A 1, A 2, A 3, A 4 ( učebny ) 7. ZŠ Pardubice - Studánka Adresa: Pod Zahradami 317 530 03 Pardubice Tel.: 466 651 602, 466 651 603, 733 583 163 web: www.zs-studanka.cz ZŠ Studánka - pavilonová škola, pavilony: A 1, A 2, A 3, A 4 dvoupodlažní,

Více

Regulační plán TISEM - SEVER

Regulační plán TISEM - SEVER Regulační plán TISEM - SEVER I. NÁVRH A. TEXTOVÁ ČÁST Objednatel: Obec Tisem Regulační plán Tisem - Sever Dílčí projekt: Urbanistické a souhrnné řešení Odpovědný projektant, Ing.arch. Miroslav Tůma I.

Více

Městský úřad Břeclav odbor životního prostředí

Městský úřad Břeclav odbor životního prostředí Městský úřad Břeclav odbor životního prostředí nám. T. G. Masaryka 42/3 Břeclav, 690 81 Číslo jednací: MUBR 84240/2013 V Břeclavi dne: 10. 2. 2014 Spisová značka: MUBR-S 84240/2013 OŽP/Bi Vyřizuje:Bílková

Více

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S VODAMI STAVEBNÍ POVOLENÍ

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S VODAMI STAVEBNÍ POVOLENÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 678 01 Blansko Svazek vodovodů a kanalizací měst a obcí 17.listopadu 14

Více

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, ČR-ÚZSVM, Příkop 11 List č.1 D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH: VZDUCHOTECHNIKA 1.0 VŠEOBECNĚ 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Vstupní zadávací údaje 1.4

Více

40 LET PROVOZOVÁNÍ UMĚLÉ INFILTRACE V KÁRANÉM (1968 2008)

40 LET PROVOZOVÁNÍ UMĚLÉ INFILTRACE V KÁRANÉM (1968 2008) Citace Herčík L.: 40 let provozování umělé infiltrace v Káraném (1968-2008). Sborník konference Pitná voda 2008, s. 289-294. W&ET Team, Č. Budějovice 2008. ISBN 978-80-254-2034-8 40 LET PROVOZOVÁNÍ UMĚLÉ

Více

Mateřská škola - Jiříkov NOVOSTAVBA SO 02 - KANALIZACE D301 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKACE STAVBY... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY...

Mateřská škola - Jiříkov NOVOSTAVBA SO 02 - KANALIZACE D301 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKACE STAVBY... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... Obsah 1. IDENTIFIKACE STAVBY... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. LAPÁK TUKU... 3 A) POPIS ZAŘÍZENÍ... 3 B) BILANCE TUKOVÝCH VOD - VÝPOČET LAPÁKU TUKU... 4 4. ZEMNÍ PRÁCE... 5 5. BEZPEČNOST PRÁCE...

Více

Projektová dokumentace - technická zpráva

Projektová dokumentace - technická zpráva Příloha č. 4 Výzvy zájemcům k podání nabídky Projektová dokumentace - technická zpráva Zakázka : Rekonstrukce kompresorové stanice vč. 2 ks sušiček Zadavatel : Oblastní nemocnice Jičín a.s., Bolzanova

Více

Znalecký posudek. č. 1389-24-2013

Znalecký posudek. č. 1389-24-2013 Znalecký posudek č. 1389-24-2013 Předmětem ocenění je: rodinný dům č.p. 254, s příslušenstvím a pozemky č. 2469 zastavěná plocha a 2518 zahrada, v katastrálním území Michle, obec Praha, Hlavní město Praha.

Více

projektové dokumentace pro stavební povolení (DSP): NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU p.p.č. 246/169, k.ú. ZDIMĚŘICE U PRAHY JESENICE U PRAHY

projektové dokumentace pro stavební povolení (DSP): NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU p.p.č. 246/169, k.ú. ZDIMĚŘICE U PRAHY JESENICE U PRAHY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA projektové dokumentace pro stavební povolení (DSP): NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU p.p.č. 246/169, k.ú. ZDIMĚŘICE U PRAHY JESENICE U PRAHY Stavebník : Architekt: Kopecký Bohumil, Kopecká

Více

Sportovní zařízení města Rokycany. Pod Husovými sady 1160, Rokycany PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ

Sportovní zařízení města Rokycany. Pod Husovými sady 1160, Rokycany PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ PROVOZNÍ ŘÁD MĚSTSKÉ KOUPALIŠTĚ 1. 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název zařízení Adresa Provozovatel Městské koupaliště Město Rokycany prostřednictvím organizační složky Sportovní zařízení města Rokycany Masarykovo

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA ČÁST B

PRŮVODNÍ ZPRÁVA ČÁST B STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V POVODÍ FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA PRŮVODNÍ ZPRÁVA ČÁST B LISTOPAD 2014 Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E. Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E

Ú Z E M N Í S T U D I E. Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E Ú Z E M N Í S T U D I E Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E Brno, 108/2015 Jarmila Haluzová, ATELIÉR PROJEKTIS, Pekařská 37, 602 00 Brno pracoviště Ponávka 2, 602 00 Brno, tel. 545213226 Textová

Více

Příloh/listů: 0/0 155 21 Praha 517 Vyřizuje: Ondřej Siedlecki Telefon: 321 748 286 E-mail: ondrej.siedlecki@mukolin.cz. Datum: 28.06.

Příloh/listů: 0/0 155 21 Praha 517 Vyřizuje: Ondřej Siedlecki Telefon: 321 748 286 E-mail: ondrej.siedlecki@mukolin.cz. Datum: 28.06. Městský úřad Kolín Odbor výstavby stavební úřad Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I, e-podatelna: posta@mukolin.cz tel.: +420 321 748 231, fax: +420 321 748 217, e-mail: stavebni.urad@mukolin.cz sídlo odboru:

Více

Balabenka point objekt C konverze haly na obchodní a kancelářské plochy

Balabenka point objekt C konverze haly na obchodní a kancelářské plochy NÁZEV STAVBY Balabenka point objekt C přestavba výrobní haly na obchodní a kancelářské prostory KLIENT UGAV s.r.o., Lihovarská 12, 190 00 Praha 9 - Libeň MÍSTO STAVBY Praha 9, Drahobejlova 15/2400, Lihovarská

Více

Plavecký bazén Prachatice

Plavecký bazén Prachatice KONCEPČNÍ STUDIE PLAVECKÝ BAZÉN PRACHATICE Plavecký bazén Prachatice Koncepční Studie rozvoje Vypracoval: ING. RADEK STEINHAIZL Relaxsolution s.r.o. Komořanská 2065/9 143 00 Praha 4 Tel.: 00 420 739 543

Více

Sled operací bude zanesen v harmonogramu odsouhlaseném s objednatelem před zahájením prací.

Sled operací bude zanesen v harmonogramu odsouhlaseném s objednatelem před zahájením prací. TECHNICKÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce kotelny -výměna plynových kotlů 1. Předmět plnění Předmětem této zakázky je rekonstrukce stávající technicky dožité technologie plynové kotelny, instalované

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I Příloha č. 1 - Technická specifikace pro výběrové řízení na dodavatele opatření pro Snížení energetické náročnosti firmy Koyo Bearings Česká Republika s.r.o. ČÁST Č. 1 Výměna chladícího zařízení technologie

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA zadavatel: MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE Odbor Hlavního Architekta zpracovatel: Ing.arch.Vojtěch Šrut autorizovaný architekt, ČKA 03 458 Albrechtická 69, 460

Více

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD 3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD Tabulky 3.1 Trubní vedení kanalizace potrubí uložené v nezpevněné ploše nebo v poli 3.2 Potrubí uložené v asfaltové vozovce 3.3 Betonové trouby vejčitého profilu 3.4

Více

STUDIE MOŽNOSTÍ VÝSTAVBY PŘÍRODNÍHO BIOTOPU S BROUZDALIŠTĚM V SOKOLSKÉ PLOVÁRNĚ U RYBNÍKU JORDÁN

STUDIE MOŽNOSTÍ VÝSTAVBY PŘÍRODNÍHO BIOTOPU S BROUZDALIŠTĚM V SOKOLSKÉ PLOVÁRNĚ U RYBNÍKU JORDÁN STUDIE MOŽNOSTÍ VÝSTAVBY PŘÍRODNÍHO BIOTOPU S BROUZDALIŠTĚM V SOKOLSKÉ PLOVÁRNĚ U RYBNÍKU JORDÁN JAMIprojekt Sokolská plovárna Dne 05.12.2015 Ing. Jaroslav Kršňák A. ÚVODNÍ ÚDAJE Projektant: JAMIprojekt

Více

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA

HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA HOSTIVICKÁ SOKOLOVNA Rekonstrukce a dostavba na kulturně sportovní centrum Varianta 2 Technická zpráva ke studii Zpracovali: Alena Kučerová a Jiří Kučera Hostivice, leden 2011 Technická zpráva ke studii

Více

Návrh územního plánu Horažďovice. Horažďovice. Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Návrh územního plánu Horažďovice. Horažďovice. Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Návrh územního plánu Horažďovice Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán vydávající územní plán: Zastupitelstvo města Horažďovice Číslo veřejné

Více

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko:

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko: ±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Sokolovská 16/45A, 186 00 Praha 8 - Karlín tel. +420 221 873 111, fax. +420 221 873 247 www.d-plus.cz d-plus@d-plus.cz Hlavní inženýr

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Revel s.r.o. Dubno 127, 261 01 Příbram Telefon, fax : 318628697, 318541905 Gen.projektant : Akce : Obsah : Investor : Ing. Václav Ureš, Mariánské údolí 126, 261 01 Příbram II Kanalizace a vodovod Hostomice

Více

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. TECHNICKÁ ZPRÁVA

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. TECHNICKÁ ZPRÁVA HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001a ISO 14001 TECHNICKÁ ZPRÁVA Objednatel Stavba SO Díl objektu Stupeň : VÍTKOVICE ARÉNA a.s. : Stavební úpravy v hale ČEZ ARÉNA : 001 Výtahy jihozápadní

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

rozestavěného bytového domu, který je součástí pozemku p.č. 6/6, katastrální území Pitkovice, obec Praha

rozestavěného bytového domu, který je součástí pozemku p.č. 6/6, katastrální území Pitkovice, obec Praha CENTRAL GROUP Nové Pitkovice II. a.s. se sídlem: Na Strži 1702/65, 140 00 Praha 4 IČ: 24248487 zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 18355 zastoupena: CENTRAL GROUP

Více

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : STAVEBNÍ ÚPRAVY, PŘÍSTAVBA A NÁSTAVBA OBJEKTU Č.P. 139 Místo stavby : st.p.č. 189, k.ú. Kralupy nad Vltavou Stupeň projektu : DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY ( DPS ) Vypracoval : PARÉ Č. Ing.Vladimír

Více

Zakázkové číslo: 14-067 Počet stran: 7. Stavba: MODERNIZACE SYSTÉMU VYTÁPĚNÍ - Základní škola a Mateřská škola Křenovice

Zakázkové číslo: 14-067 Počet stran: 7. Stavba: MODERNIZACE SYSTÉMU VYTÁPĚNÍ - Základní škola a Mateřská škola Křenovice Zakázkové číslo: 14-067 Počet stran: 7 Archivní číslo: 14-067/400.2 Stavba: MODERNIZACE SYSTÉMU VYTÁPĚNÍ - Základní škola a Mateřská škola Křenovice Investor: Místo stavby: Obec Křenovice, Školní 535,

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice. Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú.

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice. Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú. Ostravice Okres : Frýdek - Místek Zhotovitel : C.E.I.S. CZ s.r.o. Masarykovy

Více

Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/01 Sb. v platném znění. Svitavy. oznamovatel: Město Svitavy

Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/01 Sb. v platném znění. Svitavy. oznamovatel: Město Svitavy Oznámení o hodnocení vlivů na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/01 Sb. v platném znění Intenzifikace ČOV Svitavy oznamovatel: Město Svitavy (únor 2008) Oznámení o hodnocení vlivů na životní

Více

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST Název stavby: PŘESTAVBA OBJEKTU KLÍNEC ČP 138 Místo stavby: Klínec 138, 252 10 Mníšek pod Brdy, okres Praha - západ Stavba na pozemcích: p.č. St. 270, 529/2 Katastrální území: Investor

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

Pivovar Hotel Na Rychtě

Pivovar Hotel Na Rychtě NÁZEV STAVBY : PIVOVAR HOTEL NA RYCHTĚ MÍSTO STAVBY : UL. KLÁŠTERNÍ 75/9, ÚSTÍ NAD LABEM CENTRUM INVESTOR : TRADE FINANCE, s.r.o., Vinohradská 164/2279, 130 00 Praha 3 PROJEKČNÍ STUPEŇ : DOKUMENTACE K

Více

ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ: CENA NADACE PROMĚNY 2013

ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ: CENA NADACE PROMĚNY 2013 ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ: CENA NADACE PROMĚNY 2013 OBNOVA NÁBŘEŽÍ ŘEKY LOUČNÉ V LITOMYŠLI S PODPOROU NADACE PROMĚNY A MĚSTA LITOMYŠL P.01 SOUTĚŽNÍ ZADÁNÍ Motto: Dialog mezi řekou a městem 1. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA

Více

Vedoucí zakázky. Technická kontrola. Ostrov - rekonstrukce VZT a úpravy kuchyně odsouzených

Vedoucí zakázky. Technická kontrola. Ostrov - rekonstrukce VZT a úpravy kuchyně odsouzených INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Vedoucí zakázky Pluhař Martin Ing., CSc. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Atelier Kobera s.r.o Puchmayerova 378,, 375 01 tel. 385 7324 36 kobera@atelierkobera.cz ÚPRAVY NÁMĚSTÍ MLÁDEŽE Na p.č. 1035/24, 1035/6, 1035/37, 1035/38 k.ú. DOKUMENTACE PRO VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ

Více

Dokumentace pro provedení stavby

Dokumentace pro provedení stavby Zateplení střešního pláště s rekonstrukcí skladby střešního pláště vrstvou PS ve výukovém objektu JM, Vysoké školy ekonomické Nám. W. Churchilla 4, Praha 3 SOUHRNNĚ TECHNICKÁ A PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dokumentace

Více

Znalecký posudek. č. 1335-13-2012

Znalecký posudek. č. 1335-13-2012 Znalecký posudek č. 1335-13-2012 Předmětem ocenění je: obytný dům č.p. 207, s příslušenstvím a pozemky č. 233, 170/1 v katastrálním území Blatná, obec Blatná, okres Strakonice. Objednatel posudku: JUDr.

Více

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07/2013 projekční a inženýrská kancelář Počet listů: 7 Soukenická 2156, Uherský Brod PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE OBJEKTŮ 1.

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Název záměru: Rekreační a relaxační areál v Soběslavi I. etapa. Náměstí Republiky 59/1 39201 Soběslav

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Název záměru: Rekreační a relaxační areál v Soběslavi I. etapa. Náměstí Republiky 59/1 39201 Soběslav Oznámení záměru podle zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů, v rozsahu přílohy č. 3 Rekreační a relaxační areál v Soběslavi I. etapa Ing. Hana Pešková

Více

ř á ř š ý á č á á é á č á á Ž Řč Č Č č á é á é é ů ů č Ž ř é é ř š ář á á é ý á á Ú é é ů ýž ů č é ř é ů ýž á é é á ú ý ů á é á á š ář ý ý ů ť Ž ý ř á á á ý ů ř é á Ů Ú ř á é á é á á á č ý é Ž á ý á Ž

Více

Oznámení podle 6 zákona ČR č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na ŽP. Ing. Aleš Calábek, 777/579 972, e-mail: calabek@rarsm.cz...

Oznámení podle 6 zákona ČR č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na ŽP. Ing. Aleš Calábek, 777/579 972, e-mail: calabek@rarsm.cz... Oznamovatel: Město Česká Třebová Staré náměstí 78 560 13 Česká Třebová Zpracovatel: Regionální agentura pro rozvoj střední Moravy Horní nám. 5, 772 00 Olomouc ZIMNÍ REKREAČNÍ A SPORTOVNÍ STŘEDISKO REGIONU

Více

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu)

ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu) WWW.TEROVA.CZ STAVEBNÍ PŘIPRAVENOST ČISTÍREN D5 - D35 ČISTÍRNY K ZASAKOVÁNÍ (dmychadlo vždy mimo čistírnu) 1 PROVEDENÍ K OBSYPÁNÍ A K OBETONOVÁNÍ Platí pro čistírny D5 - D35 Dmychadlo uvnitř, dmychadlo

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LUTOPECNY p.č. 1451 ZASTAVITELNÁ PLOCHA č. 8-2F BAŘINY ZÁSADY ŘEŠENÍ ÚZEMÍ

ÚZEMNÍ STUDIE LUTOPECNY p.č. 1451 ZASTAVITELNÁ PLOCHA č. 8-2F BAŘINY ZÁSADY ŘEŠENÍ ÚZEMÍ ÚZEMNÍ STUDIE LUTOPECNY p.č. 1451 ZASTAVITELNÁ PLOCHA č. 8-2F BAŘINY ZÁSADY ŘEŠENÍ ÚZEMÍ POŘIZOVATEL : Městský úřad Kroměříž, odbor rozvoje města AUTOR : Ing. arch. Ivan Havlíček, Díly IV/3691, Zlín DUBEN

Více

Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE. Optimalizace provozních nákladů Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE II

Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE. Optimalizace provozních nákladů Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE II Provozní analýza AQUAPARK MILOVICE Vypracoval ŠUMAVAPLAN projekt, s.r.o. Ing. arch. Pavel Lejsek Ing. Michal Beneš Datum září 2018 1 s t r á n k a Obsah 1 Varianta 4 dráhy... 3 1.1 Základní charakteristika

Více

Relaxační areál Újezd u Svatého Kříže DUR A ÚVODNÍ ÚDAJE B PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Relaxační areál Újezd u Svatého Kříže DUR A ÚVODNÍ ÚDAJE B PRŮVODNÍ ZPRÁVA Relaxační areál Újezd u Svatého Kříže DUR A ÚVODNÍ ÚDAJE B PRŮVODNÍ ZPRÁVA červenec 2012 vypracoval: Ing.arch.Václav Drchal Plzeňský projektový architektonický atelier s.r.o. Barrandova 28, 326 00 Plzeň

Více

Akce : Stupeň: PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY STŘEDISKA PMS Dokumentace pro provedení stavby Datum: Květen 2015 Část : F1.4c - VZDUCHOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : 1) ÚVOD 2) TECHNICKÝ

Více

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE

Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE tepelná čerpadla Hydrobox HBX mini pro tepelná čerpadla vzduch voda AWX ARCTIC Exclusiv a AWX PERFORMANCE Technické informace 05. 2013 verze 1.00 PZP HEATING a.s, Dobré 149, 517 93 Dobré Tel.: +420 494

Více

Změna 2010. CZ051.3504.5103.0069 Rádlo.0069.01 Rádlo PODKLADY CHARAKTERISTIKA OBCE (MÍSTNÍ ČÁSTI) VODOVOD

Změna 2010. CZ051.3504.5103.0069 Rádlo.0069.01 Rádlo PODKLADY CHARAKTERISTIKA OBCE (MÍSTNÍ ČÁSTI) VODOVOD CZ051.3504.5103.0069 Rádlo.0069.01 Rádlo Změna 2010 identifikační číslo obce 13808 kód obce 13808 PODKLADY 1. Údaje o počtu obyvatel obce ze sčítání lidu z r. 2001 ze Statistického úřadu 2. Dotazník s

Více

CZ051.3608.5104.0083 Paseky nad Jizerou.0083.01 Paseky nad Jizerou

CZ051.3608.5104.0083 Paseky nad Jizerou.0083.01 Paseky nad Jizerou CZ051.3608.5104.0083 Paseky nad Jizerou.0083.01 Paseky nad Jizerou identifikační číslo obce 11820 kód obce 11820 PODKLADY 1. Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Semily, PIK Vítek, 2000 2. Provozní

Více

PŘÍSTAVBA KLINIKY SV. KLIMENTA

PŘÍSTAVBA KLINIKY SV. KLIMENTA PŘÍSTAVBA KLINIKY SV. KLIMENTA ul. Kostelní, p.č. 2118/9, k.ú. Holešovice, 170 00, Praha 7 výškový systém b.p.v. ±0,000 = +230,030 m.n.m., souřadnicový systém S - JTSK Gennet Letná s.r.o. Obsah: 1. Identifikační

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HOSTIVICE Stavební úřad Husovo nám. 13, 253 80 Hostivice Oprávněná úřední osoba: Marek Chramosta Tel: 220 397 121 E-mail: chramosta@radnice.hostivice.cz Spis. zn.: S-SÚ-04910/09-Chr Č.j.:

Více

STAVEBNÍ ODDĚLENÍ S t a v e b n í ú ř a d O Z N Á M E N Í

STAVEBNÍ ODDĚLENÍ S t a v e b n í ú ř a d O Z N Á M E N Í M Ě S T S K Ý Ú Ř A D R A S P E N A V A STAVEBNÍ ODDĚLENÍ S t a v e b n í ú ř a d Raspenava, Fučíkova 421, tel. 482 360 451 Stavebník: Jana Čápová, nar. 24. 6. 1976, Luční 68E, 464 01 Raspenava PŘEDMĚT

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE REKONSTRUKCE BYTU NA HUTÍCH STUPEŇ DSP TECHNICKÁ ZPRÁVA-VYTÁPĚNÍ OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 1 2. ÚVOD... 1 3. VÝCHOZÍ PODKLADY... 2 4. VÝPOČTOVÉ HODNOTY KLIMATICKÝCH POMĚRŮ... 2 5. TEPELNÁ BILANCE...

Více

A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU - TEXTOVÁ ČÁST

A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU - TEXTOVÁ ČÁST A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU - TEXTOVÁ ČÁST 1. Vymezení zastavěného území Rozsah území řešeného Územním plánem Březolupy je vymezen hranicí správního území obce, které je tvořeno pouze katastrálním územím

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.f. Plynová zařízení. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Brod

PROJEKT STAVBY. 1.4.f. Plynová zařízení. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Brod Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.f. Plynová zařízení Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní

Více

ČVUT v Praze, FSV VN SOBĚNOV Tomáš Vaněček, sk. V3/52 VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV. Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008. albey@seznam.

ČVUT v Praze, FSV VN SOBĚNOV Tomáš Vaněček, sk. V3/52 VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV. Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008. albey@seznam. VODNÍ NÁDRŽ SOBĚNOV Tomáš Vaněček Obor V, 3. ročník, 2007-2008 albey@seznam.cz 1 Obsah: ÚVOD...3 HISTORIE VÝSTAVBY...3 TECHNICKÉ PARAMETRY...4 NÁDRŽ...4 HRÁZ...4 ELEKTRÁRNA...4 ČÁSTI VODNÍHO DÍLA...5 PŘEHRADA...6

Více

A. OBEC Jihlava B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci

A. OBEC Jihlava B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci Jihlava (karta obce: B_5_188) A. OBEC Jihlava Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 188 Kód obce PRVKUK 612.5.188. Kód obce (IČOB) 5967 (586846) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6151

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U York IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Developer projektu Skala Invest Group s.r.o. Sídlo společnosti Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4-Nusle Tel.fax +420 241 742 654

Více

Informace o plaveckých bazénech z nerezové oceli

Informace o plaveckých bazénech z nerezové oceli Informace o plaveckých bazénech z nerezové oceli Stav k 11/2007 Obsah Dva silní partneři pro CR Řešením jsou nekryté a kryté bazény z nerezové oceli... 4 Zpráva: Tropical Islands - Tropické ostrovy, celosvětově

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI 1 ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI SPRÁVNÍ ORGÁN, KTERÝ ÚP DEŠTNÁ VYDAL ČÍSLO JEDNACÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA DEŠTNÁ VÚP 34684/09/Pb Razítka DATUM VYDÁNÍ ÚP DATUM NABYTÍ ÚČINNOSTI OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA

Více