Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus."

Transkript

1 Portfolio návrhu Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE Návrh přetváří stávající administrativní budovu na moderního reprezentanta transparentní státní správy. Dominantu radnici vtiskne symbolika nárožní věže s hodinami a v parteru výrazné označení v průhledové ose od pivovaru. Vstup je z ulice U Průhonu přes veřejný vestibul s galerií a vchody do budovy. Přehlednost dispozice se odvíjí od centrálního atria s komunikačním jádrem přes všechna podlaží, na které navazují čekací zóny a u fasády umístěná administrativní pracoviště v moderním pojetí. AUTORSKY POPIS PROJEKTU a) urbanisticko-architektonické řešení Urbanismus Návrh zachovává původní urbanistické a dopravní vztahy. Parter se svým veřejným vestibulem a prosklenou fasádou se stává součásti městského života této čtvrti. Dispozice Vestibul umožnuje snadnou orientaci návštěvníka v klidovém zálivu. Součástí je galerie, úřední deska, hlavní vstup radnice a vstup do kavárny na parteru, která je uvnitř propojena s prostorem úřadu. Boční vstup do jádra se schodištěm zamezuje křížení provozů a umožňuje přímý vstup do suterénu na odbor sociální péče. Využijí jej také zaměstnanci pro vstup do zázemí v 1PP. Organizaci a orientaci v budově zlepšuje nové komunikační jádro se schodištěm, výtahy a sociálním zázemím pro návštěvníky, které prostupuje jako chráněná úniková cesta všemi patry. Přiléhající vnitřní atrium je součást klientské čekací zóny a příležitostí pro výtvarné řešení zeleně, zpříjemňující vnitřní klima úřadu. Všechna pracoviště na každém podlaží úřadu lemují logicky prstenec kolem atria s čekací zónou. Umístění části oddělení sociální péče do suterénu odlehčí 2. NP a umožní vznik rezerv v dalších nadzemních podlažích. Dispozici komerčně oživí střešní 9.NP. s terasou a výhledem. Zde může vzniknout 1

2 minimální krytý prostor i pro obřady svateb. Prostoru terasy by provozně pomohlo prodloužení obou výtahů a realizace částečného zastřešení membránou. V případě potřeby UR se snadno projedná ve druhé etapě v průběhu realizace. Interiér Lité podlahy, přepážky sklo v kombinaci matná, čirá. Mobiliář převážně typový kancelářský v kombinaci s atypickými pulty a lavicemi z ohýbaného lepeného dřeva. Nové jádro se schodištěm je voleno také s ohledem na změněnou skladbu a výšku podlah, kde budou vedeny rozvody k pracovištím. Technické rozvody jsou uvažovány jako nové. b) konstrukční řešení obvodového pláště Fasádu tvoří pásová okna a betonové panely v soudobém materiálovém provedení. Okna mají vnější žaluzie a ventilační křídlo. Je umožněno dokonalé přirozené prosvětlení a větrání všech pracovišť úřadu. Skladba fasády: - Betonové panely v provedení bílý cement - Tepelná izolace kontaktní - Parozábrana - Vyzdívka z vápenopískových tvárnic - Akustické panely / SDK Okna (dvojsklo s folií HEAT MIRROR) v kovových systémových profilech s vnější stínící žaluzií. 2

3

4

5

6

7 POPIS ENERGETICKÉ KONCEPCE NOVÉ RADNICE Vyhlašovatel požaduje celkovou udržitelnost budovy, zejm. její maximální energetickou a provozní hospodárnost při zachování předepsané výše investičních nákladů. PRŮBĚH VZDUCHOTĚSNÉ VRSTVY V KONSTRUKCÍCH OBÁLKY BUDOVY Pro maximální úsporu energie bude navržen kontinuální průběh tepelné obálky budovy a budou tak eliminovány úniky tepla z budovy. Vzduchotěsnou vrstvu tvoří vnitřní líc nosné části obvodového pláště budovy, který bude tvořen vápenopískovými cihlami a na vnějším líci fasády převažuje zavěšený betonový panel. Mezi panelem a vyzdívkou je tepelná izolace. Dále obálku tvoří výplně otvorů (okna a dveře). Výplně otvorů budou osazeny na vnějším líci nosné konstrukce. Pro zajištění životnosti a spolehlivosti bude vzduchtěsnící systém sestaven ze speciálních, k tomu účelu určených výrobků (platí zejména pro lepicí pásky kolem výplní otvorů ve fasádě). Při jeho realizaci na stavbě je nutné velmi pečlivé řemeslné zpracování a koordinace jednotlivých stavebních profesí, dokonalé utěsnění spojů navazujících a prostupujících prvků. Je důležité zajistit dokonalé utěsnění vedení instalací, jejich vyústek (použitím vzduchotěsných zásuvkových krabic, vypínačů) a dalších prostupů jako kotvící prvky a jiné. TEPELNĚ TECHNICKÉ VLASTNOSTI OBÁLKY BUDOVY Skladby jednotlivých vrstev jsou navrženy tak, aby jejich tepelně technické vlastnosti splňovaly požadavky doporučených hodnot pro pasivní stavby. Nosné konstrukce tvořící plášť budovy Detail styku tepelné obálky budovy s terénem (do hloubky min. 1m pod přilehlý terén) bude řešeno izolací pro aplikace ve styku se zeminou extrudovaný polystyrén, který bude z vnější strany chráněn izolací proti vodě (např. nopovou folií). Skladba podlahy na terénu a konstrukcí pod nimi: Na terénu bude železobetonová deska, která bude chráněna hydroizolací a tepelnou izolací, která se používá pro těžké podlahy.

8 Skladba obvodové stěny budovy: Obvodový plášť budovy tvoří vápenopísková cihla tloušťky 24 cm, která bude z vnější strany izolována minerální vlnou v tl. 24 cm. Na vnější straně fasády budou zavěšené betonové panely v tl. cca 140 mm spolu s pásovými okny. Stínící prvky Eliminace přehřívání budovy sluneční energií : Navrhujeme venkovní žaluzie, které budou umístěny na vnější hraně tepelné izolace. Nad okny budou vytvořeny krabice, hloubky 10 cm, uložené do fasády. Výška žaluziových kastlíků je závislá na výšce okna. Navržené vnější žaluzie, omezují solární zisky a tím snižují energetickou náročnost pro chlazení v letních měsících. Řízení žaluzií bude řešeno automatickou regulací, dle aktuálních požadavků objektu. V případě vysokých venkovních teplot budou automaticky žaluzie uzavírány a při nižších venkovních teplotách v kombinaci s hlídáním vnitřní teploty naopak otevřeny pro využití solárních zisků. Konstrukce střechy je tvořena železobetonovou deskou, která bude izolována z vnější strany izolací tl. 30 cm s patřičnou tuhostí, aby bylo možné střechy opatřit pochozí vegetační vrstvou, která eliminuje nepříznivý faktor tvorby městského tepelného ostrova. Výplně otvorů Předpokládá se použití kvalitních výplní otvorů s parametry v domech s velmi nízkou spotřebou energie. Dvojsklo s folií HEAT MIRROR. Pro okenní otvory jsou navrženy okna se součinitelem prostupu tepla U w = max. 0,8 W/m 2.K a pro dveře umístěné v obálce budovy U d = max. 0,9 W/m 2.K. Okenní výplně budou osazeny na vnějším líci VPC. Okenní otvory budou s rozšířeným rámem, aby bylo možno provést tepelnou izolaci fasády částečně přes rám okna. Tepelné mosty a vazby Konstrukce budovy je navržena tak, aby se minimalizovaly tepelné mosty v konstrukcích tvořících obálku budovy. Vodorovné konstrukce jsou ze železobetonu, svislé konstrukce jsou tvořeny vápenopískovou cihlou, která vylepšuje vnitřní mikroklima, jak tepelně vlhkostní, tak akustické. Zdivo z vápenopískových tvárnic má výborné tepelně akumulační vlastnosti, což se projevuje na zkrácení času vytápění.

9 PASIVNÍ ENERGETICKÉ ZISKY Vnější pasivní tepelné zisky sluneční energie Dispoziční řešení budovy je navrženo tak, aby se maximálně využily solární zisky a přirozené osvětlení prostor s trvalým pobytem lidí. Kancelářské prostory jsou směřovány vždy k fasádě domu, pro zajištění dostatku denního světla a zároveň maximální využití solárních zisků od konce léta do konce jara a zároveň se minimalizovaly tepelné ztráty okenními a dveřními otvory. Solární energie dopadající na budovu bude využita na krytí energetických potřeb budovy. Vnitřní pasivní energetické zisky V objektu budou zásadní tepelné zisky od serveroven, které budou v provozu po celý rok. Odpadní teplo, které bude vznikat a bude odváděno a využito pro předehřev jak teplé vody, tak vytápění. I z tohoto důvodu jsou Serverovny v dispozičním řešení umístěni v návaznosti na vertikální instalační šachty. ZAŘÍZENÍ DOMOVNÍ TECHNIKY Z HLEDISKA ENERGETICKÉ ÚSPORNOSTI Zdroje energie Zdrojem tepla pro vytápění a ohřev teplé vody bude stávající výměníková stanice, umístěná v 1. PP. Primárním médiem pro výměníkovou stanici je topná voda z rozvodů tepla. Jedná se o stávající teplovodní rozvod Pražské teplárenské. Ve strojovně vytápění bude umístěná veškerá technologie vytápění a pro ohřev teplé vody. Nucené větrání Vnitřní klima v budově bude zajištěno pomocí rekuperační jednotky se zpětným ohřevem vzduchu. Kancelářské prostory budou mít tedy řízené větrání s možností přirozeného větrání. Centrální VZT jednotky budou umístěny ve strojovně VZT, lokalizované v suterénu budovy. Hygienická zázemí tvořící určitý funkční celek a vybrané místnosti budou podtlakově odvětrány na střechu tak, aby nemohlo dojít ke zpětnému nasátí znehodnoceného vzduchu. Centrální VZT jednotky budou obsahovat jednotlivé stupně filtrace dle typu obsluhovaného prostoru, deskový rekuperátor s min. účinností 75%, vodní ohřev, vodní chlazení. Budou osazeny rovněž tlumiče hluku pro zachování komfortu kancelářských prostor.

10 Chlazení V prostorách kde je předpokládaný teplotní vývin a v prostorách, kde bude požadavek na individuální řízení vnitřního mikroklima, bude umístěn systémem chlazení a klimatizace, který dokáže současně vytápět a chladit. Díky tomuto systému klimatizace bude možné v každé z obsluhovaných místností udržovat uživatelem požadované vnitřní mikroklimatické podmínky. Umožňuje chladit až do teploty exteriéru -15 C a vytápět až do teploty exteriéru +20 C. Tento systém zároveň dokáže rekuperovat teplo v rámci objektu. Pokud je v objektu požadavek na současné chlazení a topení, tak tento systém umí přelévat energii v rámci budovy a tím dokáže uspořit provozní náklady. Pokud bude například v přechodném období na osluněné fasádě potřeba chladit a na opačné fasádě topit, tak tento systém dokáže teplo odebrané z prostorů, kde se chladí, převést do prostorů, kde je požadavek na vytápění. Přebytečné teplo nejde jako u klasického systému klimatizace do exteriéru, nýbrž se distribuuje v rámci budovy. Systém také dokáže chladit celoročně čili i v zimním období. V tomto systému je také uvažováno s prvky zpětného získávání tepla, které umožní přebytečné teplo z celoročního chlazení (server apod.) a z letního chlazení použit pro předehřev topné vody a také pro předehřev teplé užitkové vody. V systému chlazení je také počítáno s využitím tzv. volného chlazení (free-coolingu) pomocí VZT jednotek, které dokáží obsluhované prostory v nočních hodinách podchladit a využít tak akumulačních schopností budovy. Veškeré navržené systémy chlazení bude možné vzdáleně ovládat pomocí systému měření a regulace (mobilní telefon, tablet, PC). Topení a ohřev teplé vody Zdrojem tepla pro vytápění, ohřev teplé vody a vzduchotechniku je výměníková stanice, umístěná v 1. PP. Ve strojovně vytápění bude umístěná veškerá technologie pro ohřev teplé vody. Na sekundární straně výměníkové stanice bude rozdělovač, že kterého budou napojeny jednotlivé topné větve: vytápění, vzduchotechnika, ohřev teplé vody. Objekt bude rozdělen na zóny a ty budou řešeny vždy samostatnou větví na rozdělovači vytápění. Každá topná větev bude mít svoji regulaci. Ohřev teplé vody je řešen centrálně v prostoru výměníkové stanice. Pro ohřev bude navržena akumulační nádrž, která bude nahřívána odpadním teplem z VZT a dohřev TV bude řešen topnou vodou z okruhu vytápění. Vytápění stavby bude řešeno převážně formou podlahového vytápění.

11 SVĚTLO Denní osvětlení Rozdělení a rozmístění jednotlivých provozů v objektu navrženo tak, aby se max. využilo přirozené denní světlo pro všechny kancelářské prostory, kde je to vhodné. Dispoziční řešení umožňuje přístup denního osvětlení do všech kancelářských a pobytových prostor. Umělé osvětlení V celém objektu navrženo užití úsporných zdrojů osvětlení a jejich ovládání v závislosti na skutečném obsazení místností osobami. Primárně jsou použity LED žárovky. Mezi hlavní výhody LED žárovek patří rychlý start, vysoká účinnost, odolnost vůči vibracím nebo častému spínání a dlouhá životnost. Ekologická kvalita místa Snížení dopadu budovy na mikroklima tepelného ostrova je eliminováno použitím zelených střech. Lepší kvalitě klimatu vnitřního prostředí napomáhá nejen rekuperace, ale i množství stálé zeleně ve vnitřním atriu stavby. HOSPODAŘENÍ S VODOU Zacházení s vodou V objektu budou použity úsporné výtokové baterie pro umyvadla a sprchy, jenž snižují spotřebu vody. Snížení spotřeby vody bude docíleno i pomocí perlátorů, které budou použity u umyvadel. Instalací úsporných výtokových armatur a perlátorů se ušetří přibližně 25 % teplé i studené vody. Využití dešťových vod Pro splachování WC se využijí dešťové (šedé) vody ze střechy, které budou akumulovány v akumulační nádrži umístěné v suterénu budovy. Čerpací zařízení - vodárna je součástí automatické doplňovací jednotky s řídící jednotkou, která v případě nedostatku dešťové vody v nádrži přepne pomocí hladinového spínače odebírání vody z vodovodního řadu při splnění normy ČSN EN Z automatické doplňovací jednotky je voda potrubím výtlaku dopravována ke spotřebičům (WC) k využití.

12

13

14

15

16 Parametry stavby podklad č. 08 jednotka počet jednotek Výměra pozemku m Zastavěná plocha m2 658 Obestavěný prostor m HPP m Investiční náklady Plochy venkovní úpravy jednotka počet jednotek jednotková cena* cena celkem m Kč Kč Rekonstrukce stavební, včetně všech rozvodů a zabudovaného vybavení m Plocha užitková bez komunikací a technického vybavení - Pu m Kč Kč Plocha komunikací - Pk m Kč Kč Plocha technického vybavení - Ptv m Kč Kč Plochy fasády celkem m Lehký obvodový plášť LOP m Kč Kč Tězký obvodový plášt TOP m Kč Kč Jiný m2 0 0 Kč 0 Kč Plocha střechy a terasy m2 0 Střešní konstrukce nepochozí m2 0 0 Kč 0 Kč Střešní konstrukce pochozí m Kč Kč Vegetační střešní konstrukce pochozí m Kč Kč TZB VZT, větraní a klimatizace kpl Kč systém inteligentní budovy (např. MaR, inteligentní elektroinstalace) kpl Kč výtahy kpl Kč ostatní technologie kpl Kč Kč Pevně zabudovaný interiér Interiérové komplety kpl Kč kpl Kč Rezerva 1,00% Kč Investiční náklady celkem Kč * Uvést ceník stavebních prací, na základě kterého je stanovena cena, nebo popsat metodu pro stanovení jednotkové ceny RTS + URS+Praxe

Prostá: Compact, nikoli kámen. Dřevěná okna, nikoli hliníková. Jednoduchý vyzdívaný systém, nikoli sendvič. Bez klimatizace.

Prostá: Compact, nikoli kámen. Dřevěná okna, nikoli hliníková. Jednoduchý vyzdívaný systém, nikoli sendvič. Bez klimatizace. Anotace Radnice je úřadem městské části a sídlem rady města, deklaruje řád a demokracii. Není přepychovou budovou, která na první pohled upoutá svým leskem. Je tu pro všechny obyvatele, prostá, funkční

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 PORTFOLIO

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 PORTFOLIO PORTFOLIO ANOTACE PROJEKTU Revitalizace budovy pracuje s objemem, situací a členění daném stavebně technickými omezeními stávající stavby a ekonomickým stropem zadavatele. Požadavky zadavatele lze splnit

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb.

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. A Adresa budovy (místo, ulice, popisné číslo, PSČ): Účel budovy: Kód obce: Kód katastrálního území: Parcelní číslo: Vlastník nebo společenství

Více

Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva 1 Obsah: A. Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje stavby a stavebníka A.2 Základní údaje A.2.1 A.2.2 A.2.3 A.2.4 Základní údaje charakterizující stavbu a její

Více

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15 VZDUCHOTECHNIKA A. Úvod Tato část dokumentace řeší na úrovní PROJEKTU PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ splnění nezbytných hygienických podmínek z hlediska vnitřního prostředí stavby a instalované technologie se zázemím

Více

D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Část: Vypracoval: Kontroloval: Archívní číslo: NOVÁ PASÁŽ A PŘÍSTAVBA SO 10 VZT - Kavárna a WC D.1.4.c Zařízení vzduchotechniky Radoslav Šultes Ing. Jiří Hájek P13P023

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH poř. č. název formát A4 01.04.01 Seznam příloh a technická zpráva 14 01.04.02 Tabulky místností 13 01.04.03 Tabulky zařízení 4 01.04.04 Tabulky požárních klapek 5 01.04.05 Půdorys 1.PP 15

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

EKONOMIE ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ PŘI UVAŽOVÁNÍ ODSTRANĚNÍ ZANEDBANÉ ÚDRŽBY

EKONOMIE ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ PŘI UVAŽOVÁNÍ ODSTRANĚNÍ ZANEDBANÉ ÚDRŽBY EKONOMIE ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ PŘI UVAŽOVÁNÍ ODSTRANĚNÍ ZANEDBANÉ ÚDRŽBY Stavebně technický ústav-e a.s. 24 EKONOMIE ENERGETICKY ÚSPORNÝCH OPATŘENÍ PŘI UVAŽOVÁNÍ ODSTRANĚNÍ ZANEDBANÉ ÚDRŽBY Řešitel:

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval:

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval: SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTORA. DATUM PODPIS INVESTOR Kubrova 31 ARCHITEKT ATELIER SAEM, s.r.o. Na Mlejnku 6/1012, 147 00 Praha 4 t: +420 223 001 670 info@saem.cz www.saem.cz ENERGIS

Více

SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o. Liberec

SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o. Liberec Architektonická soutěž o návrh nové budovy Centra přírodovědných a technických oborů UJEP SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o. Liberec U Besedy 414/8, Liberec III-Jeřáb, 460 07 Liberec IČ 183 81 481

Více

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb.

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. 2015 Rozdílová zkouška k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. OBSAH Úvod...

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH REKONSTRUKCE PORTFOLIO NÁVRHU 2016 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 2016, portfolio návrhu PORTFOLIO NÁVRHU OBSAHUJE: anotaci autorský popis projektu energetickou

Více

Autorský popis objektu

Autorský popis objektu Anotace Architektonický výraz domu vychází ze samotné energetické koncepce. Fasáda jako živoucí stínící mechanismus. Zelená fasáda v podobě zavěšených truhlíků se zelení, stromy a keři osázených terasových

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ANOTACE PROJEKTU Motto projektu: méně je více Z hlediska strategie návrhu využíváme maximum z původních stavebních konstrukcí stavby. Osobnost domu z administrativní budovy na

Více

Vzduchotechnika. Tepelná bilance řešené části objektu: Bilance spotřeby energie a paliva:

Vzduchotechnika. Tepelná bilance řešené části objektu: Bilance spotřeby energie a paliva: TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektové dokumentaci zařízení pro vytápění staveb Projekt: OBLASTNÍ NEMOCNICE NÁCHOD- Rekonstrukce operačních sálů ortopedie Investor: Královehradecký kraj, Pivovarské nám. 1245 Stupeň

Více

PORFOLIO NÁVRHU NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

PORFOLIO NÁVRHU NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 PORFOLIO NÁVRHU NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ANOTACE Naplňujeme skutečný význam slova VEŘEJNÁ STAVBA. Budova není sama o sobě institucí, nemá úřední hodiny, SLOUŽÍ zaměstnancům i veřejnosti. Má městotvorné

Více

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA Obsah: 1. Úvod 2. Popis objektu 3. Normové požadavky na tepelně technické vlastnosti obvodových konstrukcí 3.1. Součinitel prostupu tepla 3.2. Nejnižší vnitřní povrchová teplota 3.3.

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ Obsah: 1.0 Koncepce zásobení teplem 2.0 Systém vytápění 3.0 Tepelné ztráty 4.0 Zdroj tepla 5.0 Pojistné zařízení 6.0 Topné okruhy 7.0 Rozvod potrubí 8.0 Topná plocha 9.0 Doplňování

Více

F 1.1.1 Technická zpráva

F 1.1.1 Technická zpráva F 1.1.1 Technická zpráva F 1.1.1 Technická zpráva... - 1 - a) Účel objektu... - 2 - b) Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného řešení a řešení vegetačních úprav v okolí objektu,

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

Rekonstrukce bytového domu v Dubňanech projekt a zkušenosti z užívání domu

Rekonstrukce bytového domu v Dubňanech projekt a zkušenosti z užívání domu "Budovy s takmer nulovou potrebou energie fikcia alebo blízka budúcnosť?" Rekonstrukce bytového domu v Dubňanech projekt a zkušenosti z užívání domu Zdeněk Kaňa Ing. arch. David Vašíček Martin Jindrák

Více

Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653

Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653 Název stavby: Místo stavby: Tábor č.p. 2155 Investor: Město Tábor, Žižkovo náměstí 2, 390 15 Tábor Projektant: Graphic PRO s.r.o. Stránského 2255, 390 02 Tábor, IČO: 28125657 tel: 381 210 653 Vypracoval:

Více

A.5 Členění na objekty a technická a technologická zařízení není

A.5 Členění na objekty a technická a technologická zařízení není A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě stavba dispoziční úprava šaten v 1.n.p. místo stavby 1.n.p. v budově č.p.375, ulice Pastýřská, Liberec předmět dokumentace DPS A.1.2 Údaje

Více

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ PŘÍKLAD 19 Název stavby: Generální projektant: Investor, uživatel: Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ Ing. arch. Josef Smola Soukromá osoba, postaveno s podporou Sdružení EPS v ČR Realizace: červen

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. Budovy občanské vybavenosti ul. Ráčkova čp. 1734, 1735, 1737 Petřvald Dům s pečovatelskou službou 3 budovy

ENERGETICKÝ AUDIT. Budovy občanské vybavenosti ul. Ráčkova čp. 1734, 1735, 1737 Petřvald Dům s pečovatelskou službou 3 budovy Kontaktní adresa SKAREA s.r.o. Poděbradova 2738/16 702 00 Ostrava Moravská Ostrava tel.: +420/596 927 122 www.skarea.cz e-mail: skarea@skarea.cz IČ: 25882015 DIČ: CZ25882015 Firma vedena u KS v Ostravě.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Výměna oken, vstupních dveří ul. Chelčického č.p. 691/8, Ostrava-Moravská Ostrava DSP B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA H projektová dokumentace dle 2 vyhl. 499/2006 E 7542/13 1. Urbanistické, architektonické

Více

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese Obsah: 1. Úvod 2. Přehled vzduchotechnických zařízení 3. Technické řešení 4. Protihluková opatření 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese 7. Tepelné izolace a nátěry 8. Závěr 1. Úvod Tato dokumentace

Více

ČÁST D- TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ČÁST

ČÁST D- TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ČÁST ČÁST D- TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO-STAVEBNÍ ČÁST Název akce : Stavební úpravy objektu bazénu výměna oken Fáze : Dokumentace pro vydání stavebního povolení v rozpracovanosti dokumentace pro provádění

Více

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI

Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ČÁSTI Ing. Milan Bicera, autorizovaný inženýr v oboru pozemní stavby Na Zahradách 514,37311 Ledenice, tel.:606437131, e-mail:bicera@atlas.cz ČKAIT:0101781 IČ:71785671 STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU na p. č. 92/8, k.

Více

Energetická studie. pro program Zelená úsporám. Bytový dům. Breitcetlova 876 880. 198 00 Praha 14 Černý Most. Zpracováno v období: 2010-11273-StaJ

Energetická studie. pro program Zelená úsporám. Bytový dům. Breitcetlova 876 880. 198 00 Praha 14 Černý Most. Zpracováno v období: 2010-11273-StaJ Zakázka číslo: 2010-11273-StaJ Energetická studie pro program Zelená úsporám Bytový dům Breitcetlova 876 880 198 00 Praha 14 Černý Most Zpracováno v období: září 2010 1/29 Základní údaje Předmět posouzení

Více

Technická zpráva - vytápění

Technická zpráva - vytápění INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Vedoucí zakázky Pluhař Martin Ing., CSc. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah:

D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: D.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Účel objektu 2. Zásady architektonického, funkčního a dispozičního řešení 3. Kapacitní bilance prostorů, orientace na světové strany, denní osvětlení, oslunění 4. Technické

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A P15 P126 REKONSTRUKCE INTERIÉRŮ ADMINISTRATIVNÍ BUDOVY C BRNO, ŠUMAVSKÁ 519/36, VZT, CHL, VYT, ZTI DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Z.č. D.1.4.c.101-00 Počet stran: 17+9 T E C H N I C K Á Z P R Á V A D1.

Více

Standardy provedení DOMU

Standardy provedení DOMU Standardy provedení DOMU OBECNÉ INFORMACE O DOMĚ svislé konstrukce nosné cihelné zdivo - svislé konstrukce nenosné cihelné zdivo, SDK konstrukce - stropní konstrukce železobetonová / dřevěná trámová s

Více

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, ČR-ÚZSVM, Příkop 11 List č.1 D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH: VZDUCHOTECHNIKA 1.0 VŠEOBECNĚ 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Vstupní zadávací údaje 1.4

Více

Obecní úřad (dům č.p. 128), Roztoky u Křivoklátu návrh odborné údržby objektu

Obecní úřad (dům č.p. 128), Roztoky u Křivoklátu návrh odborné údržby objektu Obecní úřad (dům č.p. 128), Roztoky u Křivoklátu návrh odborné údržby objektu Realizace: červen 2012 Společnost MILOTA Kladno spol. s r.o. je projekční a inženýrská společnost, která vznikla v roce 1993.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Stupeň dokumentace: Dokumentace pro Výběr Zhotovitele

Více

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice

AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. Oprava dispozice AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno F 1.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ POLÁČKOVA BRNO-LÍŠEŇ PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Pro realizaci je třeba zpracovat prováděcí projekt. Brno květen 2012 Číslo paré

Více

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu

Průvodní zpráva. Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Průvodní zpráva Název stavby : MIKS Krnov, nám. Míru 1/14 - rekonstrukce části 1.NP na dílnu Objednatel : Městské informační a kulturní středisko Krnov, nám. Míru 1/14, 794 01 Krnov IČ: 00601179 Krnov,

Více

A1.1-1 Technická zpráva

A1.1-1 Technická zpráva A1.1-1 Technická zpráva Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Břeclav, p.č. st. 4456 Katastrální území: Kraj/okres: Druh stavby: Stavebník: Zhotovitel stavby: Nemocnice Břeclav Rekonstrukce

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 Anotace: Radnici pro 21. století chápeme jako otevřenou instituci, vstřícnou a přehlednou, poskytující společný prostor pro setkávání veřejnosti, státní správy a městské samosprávy.

Více

1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2. 2. Zemní a základové práce / komín... 2. 3. Skladby konstrukcí... 2. 5. Žaluzie / okenice...

1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2. 2. Zemní a základové práce / komín... 2. 3. Skladby konstrukcí... 2. 5. Žaluzie / okenice... Standard Nízkoenergetických domů (NED) Obsah 1. Všeobecné pokyny k popisu stavby... 2 2. Zemní a základové práce / komín... 2 3. Skladby konstrukcí... 2 4. Okna / terasové dveře... 4 5. Žaluzie / okenice...

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY ČSN 730802 nevýrobní provozy ČSN 730834 změna staveb skupiny I VYPRACOVAL: KONTROLOVAL: Klicperova 1541 539 01 Hlinsko Ing. Jiří Sokol Milan Netolický www.sonetbuilding.cz

Více

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ PROFESE ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU VYPRACOVAL STAVEBNÍK STAVBA ING. MILAN HAVLIŠTA ING. MARTINA PŘÍVRATSKÁ SOŠ VETERINÁRNÍ, HRADEC KRÁLOVÉ SOŠ VETERINÁRNÍ HRADEC KRÁLOVÉ

Více

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Popis stavby Budova dílny a garáží obecního úřadu je jednopodlažní nepodsklepená budova obdélníkového půdorysu se sedlovou střechou. Přístup do objektu je možný celkem pěti

Více

c) Zařízení vzduchotechniky TECHNICKÁ ZPRÁVA Oddělení pro děti předškolního věku

c) Zařízení vzduchotechniky TECHNICKÁ ZPRÁVA Oddělení pro děti předškolního věku AAA Studio.s.r.o. Staňkova 8a 612 00 Brno c) Zařízení vzduchotechniky TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ Poláčkova Brno-Líšeň Oddělení pro děti předškolního věku Brno květen 2012 Souprava č. Příloha č. F.1.4 c 1. OBSAH

Více

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Zodpovědný projektant: Ing. Luboš Knor Vypracoval: Ing. Daniela Kreisingerová Stupeň dokumentace:

Více

Prostřednictvím pasáže objekt propojuje ulici, která je spojením s městem, a zahradu, určenou k

Prostřednictvím pasáže objekt propojuje ulici, která je spojením s městem, a zahradu, určenou k Anotace Prostřednictvím pasáže objekt propojuje ulici, která je spojením s městem, a zahradu, určenou k odpočinku a setkávání zaměstnanců a návštěvníků. Městská fasáda poskytuje kontakt s ulicí a zároveň

Více

ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB

ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB Senovážné náměstí 7, 370 01 České Budějovice, tel.: 387 756 111, fax: 387 756 444, e-mail: tzb@strob.cz Akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY A

Více

Technická zpráva P15P038 Využití tepla z kompresorů pro ohřev vody a vytápění

Technická zpráva P15P038 Využití tepla z kompresorů pro ohřev vody a vytápění 1 ÚVOD... 3 1.1 HLAVNÍ ÚČEL BUDOVY A POŽADAVKY NA VZT ZAŘÍZENÍ... 3 1.2 VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 1.3 POUŽITÉ PŘEDPISY A OBECNÉ TECHNICKÉ NORMY... 3 1.4 VÝPOČTOVÉ HODNOTY KLIMATICKÝCH POMĚRŮ... 3 1.5 MIKROKLIMATICKÉ

Více

- KNIHOVNA - Název akce: Využití budovy zámku v Doksech

- KNIHOVNA - Název akce: Využití budovy zámku v Doksech - KNIHOVNA - Název akce: Využití budovy zámku v Doksech Stupeň dokumentace: Technická pomoc zahrnující činnosti a výkony umožňující vyhodnocení nutného rozsahu rekonstrukce budovy zámku - Doksy Objednatel:

Více

Technická zpráva stavební část

Technická zpráva stavební část Technická zpráva stavební část Dokumentace pro výběr zhotovitele a realizaci stavby Zateplení objektu Mateřské školy v Luční ulici Chrastava Investor Vypracoval : Město Chrastava : Jiří Schneider a) Účel

Více

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001. PROTOKOL č. 6/2013

HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001. PROTOKOL č. 6/2013 HUTNÍ PROJEKT OSTRAVA a.s. držitel certifikátu ISO 9001 a ISO 14001 PROTOKOL č. 6/2013 O URČENÍ VNĚJŠÍCH VLIVŮ DLE ČSN 33 2000-5-51 ed.3 Objednatel Stavba Stupeň : VÍTKOVICE ARÉNA a.s. : Stavební úpravy

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY energetické hodnocení budov Plamínkové 1564/5, Praha 4, tel. 241 400 533, www.stopterm.cz PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Oravská č.p. 1895-1896, Praha 10 září 2015 Průkaz energetické náročnosti budovy

Více

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy (1) Protokol a) identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): Účel budovy: BYTOVÝ DŮM NA p.č. 2660/1, 2660/5. 2660/13, k.ú. ČESKÉ

Více

interier Přehlednost

interier Přehlednost Anotace interier Přehlednost jasně definovaný vertikální střed domu s vnitřním atriem Útulná prosluněná atmosféra radnice s využitím členící zeleně Zónování na veřejnou a neveřejnou část exterier Rozdělení

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Revel s.r.o. Dubno 127, 261 01 Příbram Telefon, fax : 318628697, 318541905 Gen.projektant : Akce : Obsah : Investor : Ing. Václav Ureš, Mariánské údolí 126, 261 01 Příbram II Kanalizace a vodovod Hostomice

Více

ENERGETICKÝ POSUDEK zpracovaný dle vyhl.480/2012 Sb. PRO ÚČELY ŽÁDOSTI O PODPORU SFŽP V PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM

ENERGETICKÝ POSUDEK zpracovaný dle vyhl.480/2012 Sb. PRO ÚČELY ŽÁDOSTI O PODPORU SFŽP V PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM ENERGETICKÝ POSUDEK zpracovaný dle vyhl.480/2012 Sb. PRO ÚČELY ŽÁDOSTI O PODPORU SFŽP V PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 1. Titulní list Název předmětu EP: Zateplení RD na p.p.č. 6/1 v k.ú. Jindřišská, okr.

Více

ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU

ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU Příloha Výzvy k podání nabídky veřejné zakázky Projektová dokumentace - Rekonstrukce chladícího systému AA Chodovec ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU Hlavním důvodem k změně zdrojů chladu v Archivním

Více

Porovnání zdrojů energie v pasivním domu Celková dodaná energie, potřeba primární energie, Emise CO 2

Porovnání zdrojů energie v pasivním domu Celková dodaná energie, potřeba primární energie, Emise CO 2 Porovnání zdrojů energie v pasivním domu Celková dodaná energie, potřeba primární energie, Emise CO 2 Autor: Jakub Štěpánek Konzultace: Václav Šváb, ENVIC, o.s. Objekt: Jednopodlažní nepodsklepený rodinný

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOMOV PRO SENIORY ROŽNOV POD RADHOŠTĚM A. č. : C6F / B / 002 HUMANIZACE POBYTOVÝCH SLUŽEB Z.č.:130322 Počet stran : 14 DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Stavebník : Zlínský kraj, tř. T. Bati 21, 761 90

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU DSZP Kavkaz A, Vysoká 735/9, VEJPRTY Září 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str.

Více

ATELIER PŘÍPEŘ D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB. RODINNÝ DŮM na p.p.č. 379/3, k.ú. Kvítkov u Modlan. Název akce : Číslo zakázky : 105/2015

ATELIER PŘÍPEŘ D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB. RODINNÝ DŮM na p.p.č. 379/3, k.ú. Kvítkov u Modlan. Název akce : Číslo zakázky : 105/2015 ATELIER PŘÍPEŘ Drážďanská 23 - Děčín Název akce : RODINNÝ DŮM na p.p.č. 379/3, k.ú. Kvítkov u Modlan Číslo zakázky : 105/2015 Stavebník : František Vorel Drahkov č.p.27, 405 01 Modlany Místo : Kvítkov

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ POHODA NÁRAMEČ - REALIZACE STAVBY INVESTOR: Vrbová Daniela Nárameč 42, 675 03 Budišov MÍSTO STAVBY: k.ú. Nárameč, p.č. st. 57/2, st. 57/6, st. 57/7 PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Březen 2014 POHODA NÁRAMEČ

Více

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA POŽÁRNÍ OCHRANY Obsah a rozsah požárně bezpečnostního řešení odpovídá prováděcí vyhlášce č.246/2001 Sb., o požární prevenci, vydané k zákonu č. 133/1985

Více

Akce : Stupeň: PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY STŘEDISKA PMS Dokumentace pro provedení stavby Datum: Květen 2015 Část : F1.4c - VZDUCHOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : 1) ÚVOD 2) TECHNICKÝ

Více

Možnosti zateplení stávajících budov z hlediska technologií a detailů

Možnosti zateplení stávajících budov z hlediska technologií a detailů Možnosti zateplení stávajících budov z hlediska technologií a detailů Ing. Martin Mohapl, Ph.D. Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební Vysoké učení technické v Brně Zateplování

Více

Václav Protiva FA ČVUT, 6. sem., 2006/07 Bakalářská práce technická zpráva SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Infocentrum v areálu ČVUT, Praha Dejvice Obsah: 1.0. Průvodní zpráva 1.1. Identifikační údaje 1.2. Podklady

Více

MěÚ Vejprty, Tylova 870/6, 431 91 Vejprty

MěÚ Vejprty, Tylova 870/6, 431 91 Vejprty 1. Úvodní část 1.1 Identifikační údaje Zadavatel Obchodní jméno: Statutární zástupce: Identifikační číslo: Bankovní spojení: Číslo účtu: MěÚ Vejprty, Tylova 87/6, 431 91 Vejprty Gavdunová Jitka, starostka

Více

D.1.1.1. Technická zpráva

D.1.1.1. Technická zpráva STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, Příkop 11, Brno List č. 1 D.1.1.1. Technická zpráva Obsah: D.1.1.1.1. Účel objektu D.1.1.1.2. Zásady architektonického, funkčního, dispozičního a výtvarného

Více

D.1.1. Architektonické a stavebně technické řešení. Měřítko: Formát: P. kopií: Č. kopie: Archivní číslo: Revize:

D.1.1. Architektonické a stavebně technické řešení. Měřítko: Formát: P. kopií: Č. kopie: Archivní číslo: Revize: Navrhl Kontroloval Schválil Revize Datum Status Předmět revize Vojtěch Čáp Roman Voborník M. Semanský 0 12 / 2014 Dokumentace pro vydání společného ÚR a SP Revize Stavba Laboratoř HFPJ - RF Místo stavby

Více

Vzorové příklady aplikace Energetika. (modul MES) Atypická budova skladu s prodejnou a kancelářemi (typ 1) (stávající stavba)

Vzorové příklady aplikace Energetika. (modul MES) Atypická budova skladu s prodejnou a kancelářemi (typ 1) (stávající stavba) Vzorové příklady aplikace Energetika (modul MES) Atypická budova skladu s prodejnou a kancelářemi (typ 1) (stávající stavba) Zóna 1 (=Z1) - kanceláře Zóna 2 (=Z2) - prodejna Zóna 3 (=Z3) administrativní

Více

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY

STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU. č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY STUDIE DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ OBJEKTU č.p.455 ŠÁRKA, VEJPRTY Červenec 2013 O B S A H : 1. Úvod str. 3 2. Popis objektu str. 3 3. Stávající využití objektu str. 4 4. Budoucí využití objektu str. 5 5. Popis

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

Název veřejné zakázky: Výstavba evakuačního výtahu, rekonstrukce EPS a počítačová síť Domov u Biřičky v Hradci Králové

Název veřejné zakázky: Výstavba evakuačního výtahu, rekonstrukce EPS a počítačová síť Domov u Biřičky v Hradci Králové Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky na stavební práce, zadávané v otevřeném řízení (ust. 27 zákona). Název veřejné zakázky: Výstavba evakuačního výtahu, rekonstrukce

Více

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz

Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Náměstí Dr. Josefa Theurera 203, 261 01 Příbram II tel.fax 318 628 077, mob. 603 825 940, e-mail: atelier@aspira.cz Zodp. projektant : Ing. Čestmír Kabátník datum : únor 2013 Vypracoval: atelier ASPIRA

Více

Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle

Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle Snížení energetické náročnosti objektu zdravotního střediska v obci Rohle Vypracováno podle 9 zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií, ve znění

Více

Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla

Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Stupeň dokumentace: Dokumentace pro Výběr Zhotovitele (DVZ) v rozsahu Dokumentace

Více

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ

CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ CIHLOVÝ PASIVNÍ DŮM PRO BUDOUCNOST HELUZ Proč budujeme pasivní dům? 1. Hlavním důvodem je ověření možností dosažení úrovně tzv. téměř nulových budov podle evropské směrnice EPBD II. Co je téměř nulový

Více

Konstrukční systémy nízkoenergetických a pasivních domů

Konstrukční systémy nízkoenergetických a pasivních domů Konstrukční systémy nízkoenergetických a pasivních domů Některé z těchto systémů jsou podobné klasickým konstrukcím, některé jsou zcela speciální. Důležité je, aby konstrukce splňovala požadavky kromě

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ČÁST Snížení energetické náročnosti - Zdravotní středisko, Bystřice Výhrada k projektové dokumentaci pro provedení stavby: Vzhledem ke skutečnosti, že v průběhu zpracování projektové

Více

Obr. č. 1: Pasivní dům Plzeň-Božkov, jihozápadní pohled

Obr. č. 1: Pasivní dům Plzeň-Božkov, jihozápadní pohled PŘÍKLAD 17 Název stavby: Autor návrhu: Investor: Zhotovitel: Pasivní dům v Plzni Božkově Ing. arch. Martin Spěváček, Plzeň SETRITE, s.r.o., Ve Višňovce 21, 326 00 Plzeň-Božkov SETRITE, s.r.o., Ve Višňovce

Více

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4. Technická zpráva Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.NP bloku A3 Popis změny stavby před dokončením Projekt čtyřpodlažního

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Účel objektu. 2. Charakteristika stavby. Obecní úřad a základní škola praktická TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Účel objektu Obecní úřad a základní škola praktická 2. Charakteristika stavby Objekt obecního domu a základní školy praktické má tři nadzemní podlaží + podstřešní (půdní) prostor a

Více

Zkušenosti z výstavby experimentálního objektu ekonomické vyhodnocení stavby domu

Zkušenosti z výstavby experimentálního objektu ekonomické vyhodnocení stavby domu Zkušenosti z výstavby experimentálního objektu ekonomické vyhodnocení stavby domu Projekt FR-TI3/085 Spolupráce: MPO a ČVUT Praha Přednášející: Ing. Miroslav MAŘÍK marik@heluz.cz 21.10.2013 Ing. Miroslav

Více

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST Název stavby: PŘESTAVBA OBJEKTU KLÍNEC ČP 138 Místo stavby: Klínec 138, 252 10 Mníšek pod Brdy, okres Praha - západ Stavba na pozemcích: p.č. St. 270, 529/2 Katastrální území: Investor

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ

PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ LABORARTORY BRNO BAKALÁŘSKÁ PRÁCE2012/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ Brněnská okružní třída je nedořešeným urbanistickým problémem města. Vývoj města v tomto ohledu pokulhává za vývojem společnosti

Více

Technická zpráva. Zateplení základní školy. Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 6/2014 Stupeň: SP

Technická zpráva. Zateplení základní školy. Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 6/2014 Stupeň: SP Technická zpráva Akce: Zateplení základní školy Investor: OBEC CHVATĚRUBY Autor projektu : Ing. Jaroslav Kaňka Datum: 6/2014 Stupeň: SP 1) Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení a/ Účel

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1.ZŠ v Sokolově, ul. Pionýrů 1614 Pavilon stravování a školní družiny Stavební úpravy a změna v užívání v části stavby školní družina B. Souhrnná technická zpráva Projektant: Jana Heidlerová, Atletická

Více

Zápis z kontrolního dne č.5 na akci "Nástavba MŠ Ratibořická, zateplení a výměna oken" konaného dne 19.8.2014 v MŠ Ratibořická

Zápis z kontrolního dne č.5 na akci Nástavba MŠ Ratibořická, zateplení a výměna oken konaného dne 19.8.2014 v MŠ Ratibořická Zápis z kontrolního dne č.5 na akci "Nástavba MŠ Ratibořická, zateplení a výměna oken" konaného dne 19.8.2014 v MŠ Ratibořická 1) Účastníci jednání: technický dozor stavebníka Ing. Kejmar Radek - tel.

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Třeboc 83, 270 54 parc. č. 103 dle Vyhl. 148/2007 Sb

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Třeboc 83, 270 54 parc. č. 103 dle Vyhl. 148/2007 Sb PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Třeboc 83, 270 54 parc. č. 103 dle Vyhl. 148/2007 Sb Zadavatel: Lukáš Kubín, Žerotínova 1144/40, Praha 3, 130 00 Energetický auditor: ING. PETR SUCHÁNEK,

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA. Březinova 779/6, Opava-Předměstí

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA. Březinova 779/6, Opava-Předměstí PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY REKONSTRUKCE OBJEKTU ZEMSKÉHO ARCHIVU V OPAVĚ UL. BŘEZINOVA Březinova 779/6, Opava-Předměstí D.1.1 Architektonicko stavební řešení D.1.1.a) TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010

POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 ÚPMD Praha - opatření na ÚSPOfu energií - modernizace energetického hospodářství Příloha č. 1 POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010 Základní údaje: Popis vnitřních

Více

h. Dopravní řešení, zdvihací zařízení, výtahy... 9 h.1. Výtahy...Chyba! Záložka není definována.

h. Dopravní řešení, zdvihací zařízení, výtahy... 9 h.1. Výtahy...Chyba! Záložka není definována. FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO - UZS REKONSTRUKCE OKEN DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE A PROVÁDĚNÍ STAVBY D1.01.01-001 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: a. Účel objektu... 2 b. Zásady architektonického, funkčního, dispoziční

Více

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy Příloha č. 4 k vyhlášce č. xxx/26 Sb. Protokol pro průkaz energetické náročnosti budovy a) Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): ZŠ Dušejov, č.p. 8, 88 Účel budovy: základní

Více