FOKUS Liberec občanské sdružení Nezvalova 662 Liberec 15 IČ: Tel. fax: E mail: fokus-rehabilitace@volny.cz

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FOKUS Liberec občanské sdružení Nezvalova 662 Liberec 15 IČ: 467 49 411 Tel. fax: 485 163 440 E mail: fokus-rehabilitace@volny.cz"

Transkript

1 FOKUS Liberec občanské sdružení Nezvalova 662 Liberec 15 IČ: Tel. fax: E mail: fokus-rehabilitace@volny.cz Popis služby sociálně-terapeutické dílny (STD) Služba je poskytována v prostorách : 1.Nezvalova 662 Liberec 15 2.Emílie Floriánové 1736/8 Jablonec nad Nisou 2 Nezvalova 662 formou rehabilitační dílny s rukodělným programem pro 4 uživatele podporu poskytuje pracovní asistent (úvazek 1.0) přímé podpory na chráněných pracovištích Fokusu v Nezvalově ul. 662 Liberec 15 při podpoře (nácviku) pracovních dovedností, nebo po pracovní době při řešení další problematiky zaměstnávání podpora při hledání zaměstnání, vztahové problémy na pracovišti apod )-podporu poskytuje pracovní asistent, nebo přímo vedoucí pracoviště (0.5 úvazku v STD) přímé podpory na chráněných pracovištích Fokusu ve Spolkovém domě Ul. E. Floriánové 1736/8 v Jablonci nad Nisou 1 při podpoře (nácviku) pracovních dovedností, nebo po pracovní době při řešení další problematiky zaměstnávání, podpora při hledání zaměstnání, vztahové problémy na pracovišti apod ) podporu poskytuje pracovní asistent v Jablonci n.n (1.0 úvazku) nebo přímo vedoucí pracoviště-chráněná rukodělná dílna Jablonec nn. ( 0.5 úvazku v STD) Posláním služby je: Zdokonalení v pracovních, sociálních, psychických a motorických schopnostech a dovednostech, které pomáhají uživatelům služby zvýšit možnosti na trhu práce, nebo nalézt jinou smysluplnou, pravidelnou činnost. Cílovou skupinou FOKUSU Liberec Tvoří duševně nemocní spoluobčané, převážně s psychotickými symptomy ( schizofrenie, bipolární porucha, smíšené typy psychóz, dlouhodobé deprese apod), kteří jsou v důsledku svého onemocnění znevýhodněni na trhu práce a potřebují obnovit, nabýt nebo udržet pracovní dovednosti a návyky. Do cílové skupiny patří lidé s trvalým bydlištěm v Libereckém kraji. Cílem služby je: Podpora uživatele v jeho snaze nalézt a udržet si vhodnou činnost, která mu pomůže zůstat aktivní, dodá mu pocit naplnění a sebevědomí, pomůže zmírnit negativní dopad nemoci, nebo nalézt a udržet vhodné zaměstnání.

2 Služba vychází z těchto obecných principů : Individuální přístup k uživateli. Pomoc při naplnění jeho reálného osobního cíle, respekt k jeho schopnostem, znalostem a možnostem Podpora samostatnosti a nezávislosti uživatele a jeho schopností převzít odpovědnost Jednání s uživatelem jako s partnerem Respektování a obhajoba práv duševně nemocných (při kontaktu s úřady, zdravotnickými službami, soudy, institucemi apod ) Respektování práv klientů na ochranu osobních údajů a důvěrnost informací Zapojení uživatele do rozhodování o způsobu poskytování služby Návaznost poskytované služby na zaměstnavatele, na chráněné dílny na jiné poskytovatele služeb Komunitní přístup při poskytování služby. Spolupráce s ostatními službami, jinými poskytovateli, s úřady a zaměstnavateli, s rodinou a lékaři. Služba Sociálně terapeutické dílny má ve Fokusu nejdelší tradici. Probíhá formou pracovní rehabilitace v samostatné rehabilitační dílně, nebo jako podpora na pracovních místech, které vytváří Fokus v Liberci: recepce, rukodělná dílna, řemeslná dílna, nebo v Jablonci nad Nisou: Kavárna na půli cesty, recepce, rukodělná dílna. Forma podpory záleží na individuálním plánu uživatele. Podporu získávají lidé v přípravě na práci- rehabilitační dílna, nebo přímo na pracovišti. Smyslem podpory je udržet si zaměstnání, podat přiměřený pracovní výkon, zvládnout pracovní tempo a pobyt v pracovním týmu. Nejčastěji se jedná o rozhovor vztahující se k řešení vztahových problémů na pracovišti, podporu při sdělování stížnosti vedoucímu dílny, podporu při procvičení konkrétních pracovních dovedností ( např. v recepci roztřídit materiály určené ke kopírování tak, abych neztratil přehled.) Kromě pracovní rehabilitace služba probíhá jako Job klub aktivita která směřuje k nácviku dovedností spojených například se získáváním práce, sebeprezentací, získáváním informací (psaní životopisu, přijímací řízení, vyplnění docházky, dovolenky, práce s internetem, komunikace se zaměstnavatelem apod..)tuto aktivitu využívají i zaměstnanci chráněných dílen Fokusu (OZP,TOZP), kteří mají zájem přejít z chráněného prostředí na nechráněné pracoviště. Job klub probíhá pro uživatele služby 1x týdně v Liberci V roce 2006 se Fokusu podařilo získat finanční prostředky z EU SROP na vytvoření Centra pracovního uplatnění v Jablonci nad Nisou.Vznikla tak nová pracoviště chráněná dílna a Kavárna na půli cesty. Projekt je zaměřen převážně na zaměstnávání duševně nemocných. Část tohoto projektu je ale zaměřena i na pracovní rehabilitaci tj. zaměstnanec si zde v případě potřeby ( zhoršení zdravotního stavu, návrat po delší hospitalizaci) může říci o podporu. Celková kapacita služby je 19 uživatelů Kapacita klíčového pracovníka je 7 uživatelů, v případě 0.5 úvazku 3 uživatelé V Liberci Vypracovala: PhDr. Jana Horáková - ředitelka sdružení Podpis ředitelky sdružení:

3 FOKUS Liberec občanské sdružení Nezvalova 662 Liberec 15 IČ: Tel. fax: E mail: fokus-rehabilitace@volny.cz Materiálně - technické zabezpečení služby: Sociálně terapeutické dílny Služba je poskytována v prostorách Nezvalova 662 formou: rehabilitační dílny s rukodělným programem pro 4 uživatele Nezvalova 662 Liberec 15 přímé podpory na chráněných pracovištích Fokusu v Nezvalově ul. 662 Liberec 15 při podpoře (nácviku) pracovních dovedností, nebo po pracovní době při řešení další problematiky zaměstnávání podpora při hledání zaměstnání, vztahové problémy na pracovišti apod ) přímé podpory na chráněných pracovištích Fokusu ve Spolkovém domě Ul. E. Floriánové 1736/8 v Jablonci nad Nisou 1 při podpoře (nácviku) pracovních dovedností, nebo po pracovní době při řešení další problematiky zaměstnávání podpora při hledání zaměstnání, vztahové problémy na pracovišti apod ) Celková kapacita služby: 12 osob Materiálně technické zabezpečení rehabilitační dílny: 2 velké pracovní stoly, židle, skříně na uložení materiálu, police. Koutek pro posezení, odpočinek uživatelů- 2 křesla, pohovka, konferenční stolek Podlahová krytina-pvc, koberec v koutku pro odpočinek. Vybavení pro rukodělnou činnost pro výtvarnou činnost, práci s keramikou, s ručním papírem. Dílna, se podílí na zakázkách chráněné rukodělné dílny-. při přípravě a balení výrobků apod může využívat keramickou pec chráněné rukodělné dílny Materiálně technické vybavení chráněných pracovišť odpovídá potřebám zaměstnávání. Chráněná rukodělná dílna vyrábí zboží na zakázku. Převážně se orientuje na práci s přírodním materiálem- bambus, dřevo, sláma, hlína, ruční papír, tkaní. Pro tyto potřeby je plně vybavena ( velká a malá keramická pec, rámy na tkaní, válcovací stoly lis na hlínu, vany na výrobu ručního papíru ). Další vybavení: Dvoj-dřez, 5 pracovních stolů, police, skříně na uložení materiálu. Podlahová krytina PVC Chráněná řemeslná dílna je vybavena pro práci se dřevem, pro údržbu objektu Nezvalova 662 a zahrady. Vybavení: velká stolní pila, vrtačky, ruční pily, sekačky na trávu, nářadí ( šroubováky, pilky, dláta spojovací materiál apod ) Chráněné pracoviště recepce poskytuje tyto služby: přepojování hovorů, objednávání pacientů klinické psycholožce, kopírování dokumentů, třídění pošty, příprava občerstvení pro návštěvy Pro tuto činnost je vybavena. ( lednice, rychlovazná konvice, mikrovlnka, dvě kopírky, stůl, židle, recepční pult.) Podlahová krytina PVC

4 Uživatelé služby spolu se zaměstnanci dílen mají vytvořeno dobré zázemí pro odpočinek a stravování: Kuchyňku s kuchyňskou linkou, el.sporákem, mikrovlnkou, rychlovaznou konvicí, lednicí- Podlahová krytiny dlažba. Společenskou místnost vybavenou pro konzumaci stravy ( stoly, židle) podlahová krytina zátěžový koberec. Pro účely sociální služby je k dispozici hovorna. Hygienické vybavení pro uživatele služby: Dvě sprchy: muži, ženy, 1x wc muži,1x wc ženy, bezbariérová sprcha, bezbariérové wc. Všechny prostory je možné pokládat za bezbariérové ( absence prahů, dostatečná šířka dveří) Šatny: Muži, ženy. Kuchyňská linka není přizpůsobena potřebám vozíčkářů (tělesně handicapovaní se ale prozatím ve službě nevyskytli). Kavárna Na půli cesty a recepce - Spolkový dům Jablonec nad Nisou poskytuje služby veřejnosti občerstvení a zaměstnancům dílen- obědy. Současně umožňuje stravování uživatelům služby na obou pracovištích kavárna, chráněná dílna. Recepce slouží potřebám celého Spolkového domu: přepojování hovorů, informování návštěvníků. Vybavení a zázemí kavárny (skladové prostory apod) zcela vyhovují podmínkám provozu ( Stolky, židle, chladicí boxy, kávovar, sporák, mikrovlnka ). Provoz kavárny včetně vaření a vydávání obědů byl schválen Krajskou hygienickou stanicí. Recepce je plně vybavena ke svému účelu- místo pro recepčního, ústředna, telefon, záznamník Podlahová krytina pracovišť -dlažba a zátěžový koberec. Rukodělná dílna Spolkový dům v Jablonci nad Nisou je vybavena jako dílna šicí- šicí stroje, pracovní stoly, židle, skříně na uskladnění látek, police. Součástí je zázemí pro uživatele- malá kuchyňská linka pro uvaření kávy, čaje. Podlahová krytina PVC. Hygienické vybavení pro uživatele služby: 1x wc muži, 1x wc ženy,, sprcha společná muži, ženy, šatny muži, ženy Všechny prostory jsou bezbariérové. BOZP a PO všech pracovišť a dalších prostor v Liberci i Jablonci nn je zajištěno firmou V+V servis s.r.o.liberecká 15 Jablonec nn. Pravidelné kontroly probíhají podle smlouvy čtvrtletně. Závodní lékař pro personál i pracovníky OTZP, OZP je zajištěn MUDr. Kateřinou Jurkovou Cidlinská 2/8 Liberec 15. V Liberci Vypracovala: PhDr. Jana Horáková - ředitelka sdružení Podpis ředitelky sdružení:

5

Popis celkového personálního zajištění Fokusu Liberec občanského sdružení

Popis celkového personálního zajištění Fokusu Liberec občanského sdružení FOKUS Liberec občanské sdružení Nezvalova 662 Liberec 15 IČ: 467 49 411 Tel. fax: 485 163 440 E mail: fokus-rehabilitace@volny.cz Popis celkového personálního zajištění Fokusu Liberec občanského sdružení

Více

Popis celkového personálního zajištění Fokusu Liberec občanského sdružení od

Popis celkového personálního zajištění Fokusu Liberec občanského sdružení od FOKUS Liberec občanské sdružení Nezvalova 662 Liberec 15 IČ: 467 49 411 Tel. fax: 485 163 440 E mail: fokus-rehabilitace@volny.cz Popis celkového personálního zajištění Fokusu Liberec občanského sdružení

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace Účinnost: od 1. 9. 2014 Sídlo: Mírová 2273/6, 350 02 Cheb IČ: 71175253 Zřizovatel: Karlovarský

Více

Diecézní charita Brno, Oblastní charita Třebíč Paprsek naděje Centrum služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč. Provozní řád

Diecézní charita Brno, Oblastní charita Třebíč Paprsek naděje Centrum služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč. Provozní řád Diecézní charita Brno, Oblastní charita Třebíč Paprsek naděje Centrum služeb pro podporu duševního zdraví Třebíč Provozní řád I. Základní údaje Organizace: Diecézní charita Brno, Oblastní charita Třebíč

Více

MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 Sociální služba podpora samostatného bydlení

MENS SANA, o.p.s. Ukrajinská 1533/13, 708 00 Ostrava-Poruba, tel: 596 918 104 Sociální služba podpora samostatného bydlení Popis realizace: 1. konkrétní popis cílové skupiny, které je služba poskytována, včetně vymezení, komu služba nemůže být poskytována (s ohledem na charakter služby) Cílová skupina Služba Podpora samostatného

Více

CENÍK BYDLENÍ K-PAX. (služba chráněné bydlení dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb.)

CENÍK BYDLENÍ K-PAX. (služba chráněné bydlení dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb.) CENÍK BYDLENÍ K-PAX (služba chráněné bydlení dle zákona o sociálních službách č. 108/2006 Sb.) Příloha ke smlouvě č. 1 Tato směrnice stanoví výši úhrad za poskytování služby: Úhrada za péči: Činnosti za

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269, 417 22

Více

CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN

CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN CENTRUM SOCIÁLNĚ REHABILITAČNÍCH SLUŽEB HLUČÍN Centrum sociálních služeb Hrabyně, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, zastoupena MUDr.

Více

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Nahrazuje: Proces nový Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov pro seniory Jasenka - Vsetín Dolní Jasenka 2274 755 01 Vsetín Zpracování: Marta Bártková vedoucí zařízení

Více

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA Vážená paní, vážený pane, vítáme Vás v našem Domově a přejeme

Více

Popis poskytované sociální služby Dům na půl cesty Frýdek-Místek

Popis poskytované sociální služby Dům na půl cesty Frýdek-Místek Popis poskytované sociální služby Dům na půl cesty Frýdek-Místek Poskytovatel: Bílý nosorožec, o.p.s. Sídlo organizace: Ladislava Ševčíka 420/26, 709 00 Ostrava Mariánské Hory a Hulváky Identifikátor:

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2015

Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2015 Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2015 Název zpracovatele: Domov pro osoby se zdravotním postižením Dukelská 28 431 86 Kovářská IČO: 46 78 98 47 Tel./Fax: 474/396 237 - vedoucí organizace

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu, prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státním

Více

V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016

V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016 V N I T Ř N Í Ř Á D Zpracovala: Mgr. Taťána Piskallová Schválil: PhDr. Svatopluk Aniol Účinnost: 1.1.2016 Obsah 1. Základní informace o organizaci... 2 2. Úvodní ustanovení... 3 3. Základní informace o

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova

VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova VNITŘNÍ PRAVIDLA Dům sociálních služeb Bojčenkova Vnitřní pravidla Domova pro seniory (dále jen Domova)je vydán v souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění a prováděcí vyhláškou

Více

Domov se zvláštním režimem STANDARD č.13. Domov se zvláštním režimem OASA

Domov se zvláštním režimem STANDARD č.13. Domov se zvláštním režimem OASA Domov se zvláštním režimem OASA Provozovatel: Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované

Více

zaměstnance poskytující sociálně-právní ochranu dětí Městského úřadu Kralupy nad Vltavou

zaměstnance poskytující sociálně-právní ochranu dětí Městského úřadu Kralupy nad Vltavou Název standardu 2. Prostředí a podmínky Kritérium standardu 2a) Výkon sociálně-právní ochrany je zajištěn v prostorách vhodných pro komunikaci s ohroženými dětmi a rodinami. Orgán sociálně-právní ochrany

Více

Domovní řád. C e n t r u m s o c i á l n í c h s l u ž e b L u k a v e c. Příloha č.2

Domovní řád. C e n t r u m s o c i á l n í c h s l u ž e b L u k a v e c. Příloha č.2 Příloha č.2 Domovní řád Obsah pravidel pro pobyt v Centru sociálních služeb Lukavec (dále jen Centrum): I. Obecná ustanovení II. Ubytování III. Stravování IV. Hygiena V. Využívání běžných veřejných služeb

Více

1. Specifikace výměr úklidových ploch

1. Specifikace výměr úklidových ploch 1. Specifikace výměr úklidových ploch Celková uklízená podlahová plocha... 3 416 m 2 Celková pohledová plocha oken a prosklených výplní... 450 m 2 podlaží druh prostoru 1.NP pokoj 1-13 293,11 2 x denně

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Fokus Praha, o. s. Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Sociální rehabilitace 7802447 Terénní Ambulantní

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014 Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA Vypracoval: Mgr. Alena Antoszyková, vedoucí oddělení sociálních služeb Datum: 18. března 2015 Obsah:

Více

LEDEN FOKUS. Ohlédnutí za rokem 2009. LIBEREC o.s.

LEDEN FOKUS. Ohlédnutí za rokem 2009. LIBEREC o.s. Ohlédnutí za rokem 2009 Rok 2009 se vyvíjel pro naše s družení příznivě. Uspokojivé výsledky dotačního řízení na začátku roku jako i úspěch ve výběrových řízeních individuálních projektů závěrem roku zajistil

Více

Smlouva o poskytování služby Domov pro seniory

Smlouva o poskytování služby Domov pro seniory Domov pro seniory Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i v souladu s ustanovením 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů na straně jedné Paní nar.: bydliště:

Více

Centrum denních služeb Toto centrum se nachází v sídle Pečovatelské služby na Jamborově ul. č. 61, Brno -Židenice

Centrum denních služeb Toto centrum se nachází v sídle Pečovatelské služby na Jamborově ul. č. 61, Brno -Židenice Popis realizace služby: Centrum denních služeb při Městské části Brno Židenice, Gajdošova 7, odbor OSP, úsek Pečovatelská služba Brno Židenice, Jamborova 61, Brno, 615 00 Pečovatelská služba Brno Židenice

Více

Domovy pro seniory a Domovy pro osoby se zdravotním postižením, Sídliště 232, 451 56 Mašťov

Domovy pro seniory a Domovy pro osoby se zdravotním postižením, Sídliště 232, 451 56 Mašťov Popis realizace poskytování sociálních služeb Domovy pro seniory a Domovy pro osoby se zdravotním postižením, Sídliště 232, 451 56 Mašťov Poskytovaná sociální služba: Domovy pro seniory Posláním pobytové

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

Standard pro Standardní Lůžkovou Stanici

Standard pro Standardní Lůžkovou Stanici Standard pro Standardní Lůžkovou Stanici 1. Úvod - definice 2. Velikost a umístění 3. Místnosti a plochy stanice 4. Schema funkčních vazeb 5. Technické a přístrojové vybavení stanice 6. Zásady pro navrhování

Více

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V ČESKÉ KAMENICI SE PŘEDSTAVUJE ZÁJEMCŮM O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V ČESKÉ KAMENICI SE PŘEDSTAVUJE ZÁJEMCŮM O SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V ČESKÉ KAMENICI SE PŘEDSTAVUJE ZÁJEMCŮM O SOCIÁLNÍ SLUŽBY HISTORIE MĚSTA ČESKÁ KAMENICE ČESKÁ KAMENICE JE STAROBYLÉ MĚSTO S BOHATOU HISTORIÍ, KTERÁ SAHÁ AŽ DO

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA SPOLEČNÉHO SOUŽITÍ A POSKYTOVANÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA SPOLEČNÉHO SOUŽITÍ A POSKYTOVANÉ SLUŽBY Domovy pro osoby se zdravotním postižením Oleška-Kamenice příspěvková organizace Stará Oleška 131, 405 02 Děčín IČ: 47274522 Adresa poskytované služby: DOZP Česká Kamenice, p. o. U Kaple 494, 407 21 Česká

Více

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička

Domácí řád. Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička Domácí řád Domov důchodců v Poličce Eimova 1020 572 01 Polička 1 Úvodní ustanovení Domácí řád je písemný dokument, který upravuje základní postupy při poskytování sociální služby domovy pro seniory Domova

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Domov se zvláštním režimem Poslání: Posláním Domova se zvláštním režimem v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout zázemí a celoroční pobyt, péči a podporu v každodenních činnostech,

Více

Plán činnosti příspěvkové organizace v oblasti sociální péče pro rok 2016

Plán činnosti příspěvkové organizace v oblasti sociální péče pro rok 2016 SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA TŘINCE příspěvková organizace Habrová 302, 739 6 Třinec-Dolní Líštná Plán činnosti příspěvkové organizace v oblasti sociální péče pro rok 206 Listopad 205 ÚVOD 3. Název organizace,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: V. / 5 PŘÍRUČKA HACCP MŠ ZAHRADNÍ Č. j. ZSDB/291/2015 Spisový

Více

Provozní řád. Všeobecná ustanovení

Provozní řád. Všeobecná ustanovení Provozní řád Všeobecná ustanovení 1. název organizace: Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb 2. se sídlem: Pastýřská 4, 350 02 Cheb 3. IČ: 70887985 4. právní forma: příspěvková organizace 5. zřizovatel:

Více

Výroční zpráva 2014. Nemocnice následné péče v Lomnici nad Popelkou s poliklinikou

Výroční zpráva 2014. Nemocnice následné péče v Lomnici nad Popelkou s poliklinikou Výroční zpráva 2014 Nemocnice následné péče v Lomnici nad Popelkou s poliklinikou Obsah 1. Základní údaje organizace 2. Úvodní slovo 3. Údaje o činnosti 3.1 Předmět činnosti organizace 3.2 Cíle organizace

Více

Zpráva ze stáže v UK

Zpráva ze stáže v UK Zpráva ze stáže v UK Stáž proběhla v rámci projektu Paralelní životy 1, v termínu 11. 16. 11. 2013. Z ČR se dále zúčastnili: Markéta Matoušková (Art Movement, o.s., manažerka projektu), Kateřina Szczepaniková

Více

CENÍK ÚHRAD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dále jen ceník )

CENÍK ÚHRAD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dále jen ceník ) Domov důchodců Meziboří,příspěvková organizace Okružní 104, 435 13 Meziboří IČ:49872516,DIČ:CZ49872516 CENÍK ÚHRAD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dále jen ceník ) Aktualizováno 01.03.2012 Ceny sociálních služeb jsou

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Plán rozvoje Domova pro seniory Javorník, p. o. pro období 2016-2018

Plán rozvoje Domova pro seniory Javorník, p. o. pro období 2016-2018 Plán rozvoje Domova pro seniory Javorník, p. o. pro období 2016-2018 Předkládá: Ing. Jitka Richterová Zpracován: únor 2016 Název: Domov pro seniory Javorník, příspěvková organizace Sídlo: Školní 104, 79070

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

04/15/SEN ŽIVOT V DOMOVĚ

04/15/SEN ŽIVOT V DOMOVĚ Řád č. 04/15/SEN ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA PRO SENIORY Datum platnosti: 1. 10. 2015 Účinnost od: 1. 11. 2015 Schválil: Ing. Pavel Zelek, ředitel Domov Březiny, příspěvková organizace, Rychvaldská

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Identifikační údaje

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK VEŘEJNÝ ZÁVAZEK. Identifikační údaje VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Armáda spásy v České republice z. s. Centrum sociálních služeb Josefa Korbela AZYLOVÝ DŮM Mlýnská 316/25, Brno -střed, Trnitá, 602 00 Brno 2. VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Identifikační údaje Identifikační

Více

DOPORUČENÝ STANDARD UBYTOVACÍCH SLUŽEB. Ubytování v soukromí Ubytování v kempech a chatových osadách Ubytování v turistických ubytovnách

DOPORUČENÝ STANDARD UBYTOVACÍCH SLUŽEB. Ubytování v soukromí Ubytování v kempech a chatových osadách Ubytování v turistických ubytovnách DOPORUČENÝ STANDARD UBYTOVACÍCH SLUŽEB Ubytování v soukromí Ubytování v kempech a chatových osadách Ubytování v turistických ubytovnách Obsah Kategorizace ubytovacích zařízení Část první - Ubytování v

Více

Zdravotnická zařízení. Simona Saibertová

Zdravotnická zařízení. Simona Saibertová Zdravotnická zařízení Simona Saibertová Státní a nestátní zdravotnická zařízení Zdravotnická zařízení zřizovaná státem Zdravotnická zařízení zřizovaná kraji a obcemi Soukromá zdravotnická zařízení Státní

Více

Fügnerova - Ulice 28. října - Tipsport arena

Fügnerova - Ulice 28. října - Tipsport arena 2 5 6 8 LIB na tel.:9 ( Kč/6 min) Zóna 1 = zóna Liberec () Zóna 2 = zóna Jablonec n/n ().. v. hod. 31.. ve. hod. 25.. a 1.1. v 7. hod. Tel:485 344 1, e-mail: dpml@dpml.cz. Informace tel: 485 344..6. Linka

Více

Řád č. 04/15/ZVR ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM. Ing. Pavel Zelek, ředitel

Řád č. 04/15/ZVR ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM. Ing. Pavel Zelek, ředitel Řád č. 04/15/ZVR ŽIVOT V DOMOVĚ VNITŘNÍ PRAVIDLA DOMOVA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Datum platnosti: 1. 10. 2015 Účinnost od: 1. 11. 2015 Schválil: Ing. Pavel Zelek, ředitel Domov Březiny, příspěvková organizace,

Více

Příloha č. 1 B - Specifikace dodávky, část B - DDM

Příloha č. 1 B - Specifikace dodávky, část B - DDM Příloha č. 1 B - Specifikace dodávky, část B - DDM Požadovaná specifice je z hlediska zadavatele optimálním řešením pro provoz. Pokud jsou uvedené požadavky v zadávací dokumentaci shodné či podobné nespecifikovanému

Více

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství IČ: 00020478

Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství IČ: 00020478 Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název zakázky: Komplexní realizace výstavního stánku regionálních potravin a zajištění souvisejícího doprovodného programu na výstavě Země živitelka

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby Domov pro seniory Domov pro seniory Vychodilova, příspěvková organizace Vychodilova 3077/20, 616 00 Brno IČO: 70887276 Zřizovatel: Statutární město Brno Ředitel:

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizovaný ke dni 1.10.2008

PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizovaný ke dni 1.10.2008 1 PROVOZNÍ ŘÁD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ŠKOLY SPMP MODRÝ KLÍČ aktualizovaný ke dni 1.10.2008 zpracovaný podle 15 odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 Obsah Úvodní slovo.............................................. 2 Obsah rozdělení služeb podle cílové skupiny.................. 3 Poskytovatelé

Více

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby na území města Horního Slavkova a Krásna Pečovatelská služba se poskytuje

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (rozsah dokumentu 8 stránek) Poskytovatel: Textilní dílna Gawain Právní forma organizace: Občanské sdružení Poskytovaná sociální služba: Skupina: služby sociální

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

V n i t ř n í p r a v i d l a

V n i t ř n í p r a v i d l a Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává V n i t ř n í p r a v i d l a D o m o v a p r o s e n i o r y v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: V. / 6 PŘÍRUČKA HACCP MŠ ŠKOLNÍ Č. j. ZSDB/291/2015 Spisový

Více

Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2013

Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2013 Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2013 Název zpracovatele : Domov pro osoby se zdravotním postižením Dukelská 28 431 86 Kovářská IČO: 46 78 98 47 Tel./Fax : 474/396 237 - vedoucí organizace

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Příloha žádosti o registraci Počet stran 9 o.s. Sluneční zahrada Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Projekt : Chráněná dílna svatý Prokop u červeného

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se jím řídit, neboť je základní normou dětského domova.

VNITŘNÍ ŘÁD. Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se jím řídit, neboť je základní normou dětského domova. VNITŘNÍ ŘÁD Vnitřní řád Dětského domova Úsměv a Školní jídelny, Ostrava Slezská Ostrava, Bukovanského 25, příspěvkové organizace upravuje organizační strukturu, řízení, formy a metody práce, práva a povinnosti.

Více

Sociální služba: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. COOLna. Zařízení

Sociální služba: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. COOLna. Zařízení Sociální služba: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež COOLna Zařízení NZDM Coolna Prachatice 383 01 Tel. 732 533 909 Mail: coolna@portusprachatice.cz Realizátor: Bc. Erika Švehlová www.portusprachatice.cz

Více

Popis realizace poskytování sociální služby Domovinka pro seniory denní stacionář

Popis realizace poskytování sociální služby Domovinka pro seniory denní stacionář Popis realizace poskytování sociální služby Domovinka pro seniory denní stacionář Veřejný závazek Poslání Posláním denního stacionáře Domovinky pro seniory je poskytovat v zařízení odbornou i lidskou podporu

Více

SLUŽBA DOZP: CENÍK ČINNOSTÍ KE DNI 01.01.2012

SLUŽBA DOZP: CENÍK ČINNOSTÍ KE DNI 01.01.2012 SLUŽBA DOZP: CENÍK ČINNOSTÍ KE DNI 01.01.2012 Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Oblast: OBL - oblékání, svlékání osobní prádlo - výměna 2,00 5 9,00 5 22,00 10 oblékání / svlékání části

Více

CENTRUM RODINA V TÍSNI DŮM NA PŮL CESTY zahájení projektu 1.4.2006

CENTRUM RODINA V TÍSNI DŮM NA PŮL CESTY zahájení projektu 1.4.2006 DOMY NA PŮL CESTY CENTRUM RODINA V TÍSNI DŮM NA PŮL CESTY zahájení projektu 1.4.2006 POPIS SLUŽBY V České republice je několik desítek dětských domovů. Děti sem přicházejí z různých důvodů. jsou to děti

Více

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech Provozní řád lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech 1 ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školky DÚLEK, z. s. (dále jen LMŠ DÚLEK) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí,

Více

Příloha č. 1 Smlouvy

Příloha č. 1 Smlouvy ČAS od-do Č. dveří Prostor denní práce týdenní práce měsíční práce 2x do roka ČAS od-do Č. dveří Prostor denní práce týdenní práce měsíční práce 2x do roka ČAS od-do Č. dveří Prostor denní práce týdenní

Více

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB ORGANIZACE ZŘÍZENÉ MČ PRAHA 10 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10,p.o. str. 2-20 Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice str. 21-22 Údaje platné ke

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním Týdenního stacionáře Domova v Dolní Moravici, Diakonie ČCE - střediska v Rýmařově je poskytnout pobytové služby scelodenní péčí a podporou v úkonech soběstačnosti a sebeobsluhy od pondělí

Více

ADRESÁŘ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

ADRESÁŘ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K A T A L O G I N F O R M A Č N Í H O C E N T R A P A P R S E K ADRESÁŘ POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBSAH SLUŽBY VE VYŠKOVĚ... 5 APOŠTOLSKÁ CÍRKEV, SBOR VYŠKOV... 5 ASOCIACE RODIČŮ A PŘÁTEL ZDRAVOTNĚ

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

USNESENÍ 34 E 2448/2011-48

USNESENÍ 34 E 2448/2011-48 USNESENÍ 34 E 2448/211-48 Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl soudkyní JUDr. Blankou Pazderovou ve věci výkonu rozhodnutí oprávněné: Městská část Praha 1, se sídlem Vodičkova 681/18, 115 68 Praha 1, IČ: 6341

Více

KOMUNITNÍ CENTRUM DŮM HUDBY VRANOV

KOMUNITNÍ CENTRUM DŮM HUDBY VRANOV Architektonická studie KOMUNITNÍ CENTRUM DŮM HUDBY VRANOV Objednatel: Obec Vranov Vranov č.p.16, 257 22 Čerčany IČ: 00232980 Dodavatel: Ing. arch. Iveta Torkoniaková Laudova 1023, 163 00 Praha 6 tel.:

Více

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví POPIS A ANALÝZA POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ PO3 JIČÍN BŘEZEN 2014 POPIS A ANALÝZA POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 6. zasedání zastupitelstva města dne: 27. 6. 2013 Bod pořadu jednání: Majetkoprávní operace Zpracoval: odbor, oddělení: Odbor ekonomiky a majetku Oddělení majetkové

Více

X11. Rybníček - Jablonec n.n. lázně - Jablonec n. N. aut. nádr. Výlukový jízdní řád Pracovní dny. Seznam zastávek / zóna. Platí od 16.2.2015.

X11. Rybníček - Jablonec n.n. lázně - Jablonec n. N. aut. nádr. Výlukový jízdní řád Pracovní dny. Seznam zastávek / zóna. Platí od 16.2.2015. X 3 5 31 33 a Mlýnská 1 x Liberec, Kyselka 1, x Proseč n.n. škola 1, x Proseč n.n. pošta 1, x Proseč n.n. výh. 1, LIB5 LIB5 na číslo 9 na číslo 9 Zóna 1 = zóna Liberec () Zóna = zóna Jablonec n/n ()..v.3

Více

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INFORMOVÁNÍ PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY O MOŽNOSTECH A PODMÍNKÁCH POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OBECNÉ ZÁSADY K informování potenciálních zájemců o poskytování sociálních služeb jsou využívány všechny dostupné prostředky: webové stránky www.krcentrum.cz propagační letáky informace v regionálních

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ (dále jen DS/domov) Tento Domácí řád upravuje vnitřní pravidla společného soužití osob žijících v domově (jejich základní práva a povinnosti) a popisuje způsob poskytování

Více

PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012

PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012 PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012 Tento provozní řád je zpracován podle vyhlášky 410/2005 Sb., kterou se provádí zákon č. 471/2005 Sb., o ochraně veřejného zdraví. I. Údaje o zařízení Název: Mateřská škola Brno,

Více

NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM (NDC) NÁVRH NA PROVOZOVÁNÍ NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA ÚZEMÍ MĚSTA HRANIC

NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM (NDC) NÁVRH NA PROVOZOVÁNÍ NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA ÚZEMÍ MĚSTA HRANIC NÍZKOPRAHOVÉ DENNÍ CENTRUM (NDC) NÁVRH NA PROVOZOVÁNÍ NOVÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NA ÚZEMÍ MĚSTA HRANIC DŮVODY K ZAVEDENÍ SLUŽBY LIDÉ BEZ PŘÍSTŘEŠÍ NA ÚZEMÍ MĚSTA HRANIC V PRŮBĚHU DNE ABSENCE LEGÁLNÍCH MOŽNOSTÍ

Více

Milady Horákové 66/103 160 00 Praha 6 - Hradčany tel.: 220 612 211, atelier@omegaproject.cz. akce: místo stavby:

Milady Horákové 66/103 160 00 Praha 6 - Hradčany tel.: 220 612 211, atelier@omegaproject.cz. akce: místo stavby: Milady Horákové 66/103 160 00 Praha 6 - Hradčany tel.: 220 612 211, atelier@omegaproject.cz akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ OBJEKTU, č.p. 1505 NA ORTENOVĚ NÁM. místo stavby: Ortenovo nám. 1505/37,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, 472 771 204, uspterasa@volny.cz, www.dozp-ul.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov

Více

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

Úvodní slovo. Dagmar Rysová místostarostka města Kopřivnice

Úvodní slovo. Dagmar Rysová místostarostka města Kopřivnice 1 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, podruhé Vám předáváme Katalog sociálních služeb poskytovaných v Kopřivnici. Tento katalog nabízí cestu z tíživé situace, ve které se může ocitnout každý z nás. Věk, zdravotní

Více

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB

NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB NABÍDKA SOCIÁLNÍCH A ZDRAVOTNÍCH SLUŽEB ORGANIZACE ZŘÍZENÉ MČ PRAHA 10 Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10, p. o. str. 2-19 Léčebna dlouhodobě nemocných Vršovice, p. o. str. 20-21 OSTATNÍ

Více

Aktivační centrum Strakonice, Kurz Základy přípravy pokrmů ZŠ a MŠ, Strakonice, Plánkova 430 www.zmskolast.webz.cz

Aktivační centrum Strakonice, Kurz Základy přípravy pokrmů ZŠ a MŠ, Strakonice, Plánkova 430 www.zmskolast.webz.cz Aktivační centrum Strakonice, Kurz Základy přípravy pokrmů ZŠ a MŠ, Strakonice, Plánkova 430 www.zmskolast.webz.cz Přednášející: Mgr. Eva Vácová vacova@zmskola.cz Obsah přednášky Aktivační centrum Kurz

Více

POČTY ZAŘIZOVACÍCH PŘEDMĚTŮ

POČTY ZAŘIZOVACÍCH PŘEDMĚTŮ POČTY ZAŘIZOVACÍCH PŘEDMĚTŮ Vypracoval: Josef Remeš Č. revize: 5.0 Při návrhu zařizovacích předmětů, zvláště určených pro společné hygienické místnosti, je nutné vždy vycházet z počtu uživatelů, z předpokladu

Více

Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli

Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání (verze září 2015) Svět je jediným domovem a lidstvo jeho obyvateli Školní vzdělávací program Školní družiny při Mezinárodní Montessori Mateřské a Základní

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace (dále jen zařízení)

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace (dále jen zařízení) Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, příspěvková organizace (dále jen zařízení) Název služby: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (dále DZR) Domov pro seniory v

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V S 1 Osoba získala/ upevnila si dovednosti v oblasti osobní hygieny Osoba zvládá běžné úkony péče o sebe Osobní hygiena Osobní hygiena Běžná denní hygiena Mytí, koupání, péče o zuby, vlasy, nehty Zvládání

Více

Smlouva o poskytování sociální služby č. j. ze dne..

Smlouva o poskytování sociální služby č. j. ze dne.. Smlouva o poskytování sociální služby č. j. ze dne.. uzavřená podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, prováděcí vyhlášky č. 505/2006 Sb. a podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanský

Více

USNESENÍ. takto: d r a ž b a následujících movitých věcí povinného:

USNESENÍ. takto: d r a ž b a následujících movitých věcí povinného: 34 E 2448/2011-71 USNESENÍ Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl soudkyní JUDr. Blankou Pazderovou ve věci výkonu rozhodnutí oprávněné: Městská část Praha 1, se sídlem Vodičkova 681/18, 115 68 Praha 1, IČ:

Více

Standard 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY. č. rev.: 02/2017

Standard 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY. č. rev.: 02/2017 Standard 3 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 19. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková Termín platnosti revize:

Více

Pravidla poskytování jednotlivých úkonů pečovatelské služby.

Pravidla poskytování jednotlivých úkonů pečovatelské služby. Agentura domácí péče ČČK ALICE České Budějovice PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Pravidla poskytování jednotlivých úkonů pečovatelské služby. Všechny uvedené úkony jsou poskytovány v domácnosti klienta. Rozsah poskytovaných

Více

VZOR SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Č. /2015

VZOR SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Č. /2015 S centrum Hodonín, p. o., Na Pískách 4037/11, Hodonín VZOR SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Č. /2015 Pan/Paní: trvale bytem: datum narození: zastoupen: (dále jen uživatel) na základě plné moci/rozhodnutí

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby A) Popis rozsahu základních činností Rozsah základních činností pečovatelské služby je dán platnou legislativou zákonem č. 108/2006Sb., Sb., o sociálních

Více

Článek 1 Předmět. Článek 2 Ceník ubytování. Článek 3 Finanční normy stravovací jednotky a provozní náklady stravovacího provozu

Článek 1 Předmět. Článek 2 Ceník ubytování. Článek 3 Finanční normy stravovací jednotky a provozní náklady stravovacího provozu Článek 1 Předmět Tato příloha stanoví a) ceník za základní činnost ubytování a stravování v souladu s 75 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, a 17 vyhlášky MPSV

Více

Dodávka interiéru na stavbu haly Polárka

Dodávka interiéru na stavbu haly Polárka Zadávací dokumentace ve veřejné zakázce na dodávky pod názvem Dodávka interiéru na stavbu haly Polárka Zakázka v režimu zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Straškov - Vodochody

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Straškov - Vodochody VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Straškov - Vodochody Čl. I Poslání, cíl a cílová skupina uživatelů (1) Poslání Posláním pečovatelské služby je usilovat o zlepšení kvality

Více

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory

Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Smlouva o poskytnutí služby sociální péče v domově pro seniory Níže uvedeného dne, měsíce a roku u z a v ř e l i 1) Pan (paní): Datum narození: Trvalý pobyt: Bydliště: Rodné číslo: Domov pro seniory, Pražská

Více

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S Výroční zpráva Rytmus D., o.p.s., Rumburk 2015 R Y T M U S SLOVO ÚVODEM Mílí přátelé, tak jsme tu zase, abychom vás seznámili s činností naší organizace. V loňském roce jsme zažili v naší organizaci velké

Více