Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24"

Transkript

1 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

2 1. Obsah 1. Obsah Převody do spisovny výběrová kritéria Číselník zařazení archivní krabice Archivní krabice Řádkové zobrazení archivních krabic Detail archivní krabice Naplnění archivní krabice Uzavření archivní krabice Předání archivní krabice do spisovny Modul Spisovna Spisovna Archivní krabice Zápůjčka archivní krabice/ dokumentu/ spisu Spisovna Přehled Archivní kniha Spisovna Přehled - Kniha zápůjček Spisovna Přehled - Hledání Skartační řízení Přeřazení znaku V Vytvoření skartačního návrhu/ protokolu Počet listů povinné pole pro vyplnění Podací deník Tiskové sestavy k podacímu deníku CNS a.s. Strana 2 (celkem 24)

3 2. Převody do spisovny výběrová kritéria Do výběrových kritérií pro převod dokumentů a spisů do spisovny přibyla pro výběr spisového znaku možnost vybírat i ze zrušených či pozastavených spisových plánů. Uživatel má možnost vybrat jako kritérium výběru i spisový znak z neplatného spisového plánu, který platil v minulosti. 3. Číselník zařazení archivní krabice Modul Administrace Číselníky Zařazení archivní krabice - jedná se o nový číselník obsahující pouze obecné atributy: Popis Platnost záznamu (platný, zrušený, platnost pozastavena) Z tohoto číselníku je možné data vkládat do pole Zařazení na detailu archivní krabice viz níže. 4. Archivní krabice V modulu Kancelář Převody do spisovny přibyla nová podsekce Archivní krabice, která umožňuje uživateli vytvořit archivní krabici, do které lze vložit dokumenty nebo spisy určené pro převod do spisovny. Archivní krabici lze poté uzavřít a převést i s jejím obsahem do spisovny. Možnost založení archivní krabice je závislé na pravomoci uživatele, kterou lze nastavit v Administraci. Modul Administrace Uživatelé Konfigurační skupiny na detailu konfigurační skupiny přibyly dvě nové pravomoce. - smí vytvořit archivní krabice pro své dokumenty a spisy - smí vytvořit archivní krabice za spisový uzel Pokud má uživatel pravomoc smí vytvořit archivní krabice za spisový uzel, může vkládat záznamy i do archivních krabic vytvořených za spisový uzel. Archivní krabice jsou plněny ze seznamu dokumentů a spisů v modulu Kancelář Převody do spisovny. Archivní krabice lze i naplnit funkcí ručního plnění. Tato funkce se používá v případě převodu dokumentů, které nejsou evidovány ve spisové službě (záznamy z let minulých). Archivní krabici lze naplnit pouze jedním způsobem: buď výběrem dokumentů/ spisů z ELISy nebo ručním plněním. Krabice vždy nese příznak podle druhu plnění Řádkové zobrazení archivních krabic Jedná se o řádkové zobrazení neuzavřených/ uzavřených a nepřevedených archivních krabic. Zobrazovány jsou ty záznamy, které smí uživatel dle práv v Administraci vidět. CNS a.s. Strana 3 (celkem 24)

4 Ikony panelu nástrojů: Vytvoření nové archivní krabice provede vytvoření nové archivní krabice. Zobrazení detailu archivní krabice provede zobrazení detailu archivní krabice. Změna údajů archivní krabice provede editaci archivní krabice. Stornování archivní krabice provede stornování vybrané archivní krabice (změna stavu z platného záznamu na zrušený). Provede se vyjmutí obsahu archivní krabice NIKOLIV stornování obsahu. Ruční plnění archivní krabice - zobrazí prostý seznam pro zápis jednotlivých položek v archivní krabici. Ikona je aktivní pouze na detailu archivní krabice. Vybrat všechny archivní krabice provede hromadný výběr všech archivních krabic. Zrušit výběr provede zrušení výběru archivních krabic. Uzavření archivní krabice provede uzavření archivní krabice. Zrušení uzavření krabice provede zrušení uzavření krabice. Předání archivní krabice do spisovny provede předání uzavřené archivní krabice do spisovny. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk seznamu archivních krabic. Filtry seznamu: Filtrování podle data vytvoření archivní krabice. Filtrování podle popisu archivní krabice. Filtrování podle roku vyřízení (data vyřízení vložených dokumentů) na archivní krabici zadáním v létech (např. 2009) vybrány jsou tak všechny krabice, kde se rok 2009 objeví v jejich rozmezí (tj , i ) Filtrování podle spisového znaku. Lze vybrat i ze zrušených či pozastavených spisových plánů. Uživatel může vybrat spisový znak z neplatného spisového plánu, který platil v minulosti. Filtrování podle skartačního znaku. Filtrování podle stavu záznamu. Sloupce seznamu: Výběr CNS a.s. Strana 4 (celkem 24)

5 Ikony Neuzavřená archivní krabice Uzavřená archivní krabice Vytvořeno - datum vytvoření archivní krabice Popis archivní krabice Spisový znak Skartační znak Skartační lhůta Rok vyřízení (data vyřízení vložených dokumentů v létech, OD-DO) Ruční plnění (ano/ne) pokud je archivní krabice naplněna ručně, je checkbox zaškrtnut 4.2. Detail archivní krabice Na detailu archivní krabice jsou záložky: Profil Obsah archivní krabice Ruční plnění Záložka Profil obsahuje tyto informace: Pořadové číslo - doplní se automaticky ve chvíli, kdy je krabice převedena do spisovny tzn. je na protokole Spisový uzel - doplní se automaticky ve chvíli, kdy je krabice převedena do spisovny (podle funkčního místa uživatele, který ji do spisovny předává) Popis povinné pole, kde lze zapsat až 150 znaků Podrobný popis nepovinné pole Spisový znak povinné pole, výběr z číselníku spisových znaků (možnost vybrat i spisové znaky z neplatných spisových plánů, které platily v minulosti) Skartační znak povinné pole, akceptované hodnoty: S, A, V Skartační lhůta povinné pole, akceptované hodnoty celé kladné číslo CNS a.s. Strana 5 (celkem 24)

6 Zařazení nepovinné pole pro výběr z obecného číselníku (viz Administrace Číselníky Zařazení archivní krabice) Poznámka nepovinné pole Vytvořeno - datum vytvoření krabice vyplňuje se automaticky po uložení záznamu Rok vyřízení (podle data vyřízení vložených dokumentů) vyplňuje se automaticky po uzavření archivní krabice Rok skartace vyplňuje se automaticky po uzavření archivní krabice Záložka Obsah archivní krabice obsahuje dokumenty a spisy vložené do archivní krabice. Jsou zde k dispozici tyto tlačítka: Zobrazit provede zobrazení detailu dokumentu/ spisu Vyjmout provede vyjmutí dokumentu/spisu z archivní krabice Zapůjčit provede zapůjčení dokumentu/ spisu Tlačítko Zapůjčit je aktivní pouze u archivních krabic, které byly převedeny do Spisovny a byly schváleny (tzn. nacházejí se v modulu Spisovna Archivní krabice Archivní krabice ve spisovně). Jedná se o stejnou funkci jako je zápůjčka dokumentu/ spisu ve spisovně. Na detailu Archivní krabice lze kliknutím na ikonu Zobrazí tiskovou sestavu vytisknout Obsah archivní krabice či Ručně zapsané záznamy. Na tiskové sestavě jsou v řádkovém zobrazení dokumenty a spisy (ne dokumenty, které jsou obsahem spisu). CNS a.s. Strana 6 (celkem 24)

7 Tisková sestava Obsah archivní krabice obsahuje tyto údaje: Hlavička nadpisu: Obsah archivní krabice, pořadové číslo a popis archivní krabice Pořadové číslo dokumentu/ spisu Datum vytvoření dokumentu/ spisu Datum vyřízení dokumentu/ spisu Jednotka (dokument/ spis) Popis dokumentu/ spisu Číslo jednací dokumentu/ spisu Vlastník dokumentu/ spisu Záložka ruční plnění Jedná se o ruční zápis dokumentů/ spisů pocházejících z let minulých a které nejsou zaevidovány ve spisové službě. Jedná se pouze o řádkové zobrazení bez možnosti zobrazení detailu záznamu. Data lze vkládat pomocí ikony Ruční plnění archivní krabice. ČJ - text, složený tvar Popis - text, 250 znaků Vyřízeno - datum vyřízení poznámka - text, 4000 znaků V řádkovém zobrazení se dále zobrazuje spisový znak, skartační znak a lhůta. Tyto údaje uživatel nevyplňuje, jedná se o údaje, které se shodují s archivní krabicí, do které jsou vloženy Naplnění archivní krabice V modulu Kancelář Převody do spisovny Převod dokumentů/ spisů přibyla v panelu nástrojů ikona Naplň archivní krabici. V případě Převodu dokumentů jde o naplnění krabice dokumenty a v případě Převodu spisů o naplnění krabice spisy. Po standardním výběru dokumentů/ spisů (tj. po vyfiltrování podle zvolených kritérií), které mají být převedeny do spisovny a kliknutí na ikonu Naplň archivní krabici, se otevře okno s vytvořenými otevřenými archivními krabicemi, kde uživatel vybere Archivní krabici, do které budou dokumenty/ spisy vloženy. V okně s vytvořenými archivními krabicemi jsou aktivní všechny ikony, v tomto okně je tedy možné založit novou archivní krabici, do které budou dokumenty/ spisy vloženy. Nabízejí se archivní krabice, které nejsou uzavřené, a není u nich nastaven příznak ručního plnění. CNS a.s. Strana 7 (celkem 24)

8 Obsahem archivní krabice jsou tak pouze vyřízené dokumenty a uzavřené spisy, kterým se po zařazení do archivní krabice změní stav na takový, že s nimi již nelze v modulu Kancelář manipulovat. Zařazením do krabice jsou dokumenty a spisy vyjmuty ze složek, pokud v nich předtím byly umístěné. Dokument nebo spis, který je uložen v krabici, má na svém detailu (Profil dokumentu, spisu), pod lištou ikon informaci o tom, že dokument nebo spis je součástí Archivní krabice + pořadové číslo krabice a název spisovny, ve které je krabice uložena. Aplikace nezajišťuje kolik dokumentů či spisů může být v krabici uloženo a nezjišťuje, kolik místa v krabici ještě zbývá. Toto si uživatel zajištuje sám Uzavření archivní krabice Kliknutím na ikonu Uzavření archivní krabice se Archivní krabice uzavře, což znamená: Archivní krabice je připravena k převodu do spisovny. Do této chvíle není možné archivní krabici předat do spisovny - není aktivní ikona Předání archivní krabice do spisovny. Obsah archivní krabice všechny dokumenty a spisy obdrží spisový znak, skartační znak a skartační lhůtu uvedenou uživatelem na detailu archivní krabice. Pokud bude na archivní krabici uveden skartační znak např. S a obsahem archivní krabice bude např. jeden dokument se skartačním znakem A, tak kliknutím na ikonu Uzavření archivní krabice, vyskočí okénko s upozorněním V archivní krabici se nachází objekt s rozdílným skartačním znakem. Chcete i přesto uzavřít archivní krabici? Pokud uživatel uzavření potvrdí, všem objektům se změní spisový znak, skartační znak a lhůta na údaj uvedený na detailu archivní krabice. Po uzavření krabice se vezmou v podtaz všechna období vyřízení dokumentů či uzavření spisů (od nejstaršího po nejmladší, např ) a doplní se do pole rok vyřízení OD-DO. Z nejmladšího vyřízení dokumentu či uzavření spisu (v našem případě 2008) se podle skartační lhůty (např. A/10) uvedené na archivní krabici, automaticky vypočítá rok skartačního řízení (v našem případě 2019) a uloží se do pole rok skartace. Archivní krabici již nelze editovat ani měnit obsah. Archivní krabici lze zaktivnit ikonou Zrušení uzavření archivní krabice. Zrušení uzavření je možné pouze do doby než je archivní krabice vložena na Návrh pro převod dokumentů/ spisů do spisovny Předání archivní krabice do spisovny V řádkovém zobrazení archivních krabic (Kancelář Převody do spisovny Archivní krabice) se po označení uzavřených archivních krabic ve sloupci Výběr zaktivní ikona krabice do spisovny. Předání archivní Kliknutím na tuto ikonu se otevře okno Předání archivních krabic do spisovny, kde je možné vybrat spisovnu ze seznamu, dále pak zvolit jestli bude archivní krabice vložena na již existující protokol nebo se vytvoří nový. Funkce a práce v okně Předání archivní krabice do spisovny je stejná jako ve funkci Převod dokumentů/ spisů do spisovny. Po kliknutí na tlačítko Předat v okně Předání archivních krabic do spisovny se vytvoří Návrh protokolu do spisovny. Funkce Návrhu protokolu do spisovny je stejná jako u funkce Převod dokumentů/ spisů do spisovny. Návrh je možné editovat a vyjmout z něj archivní krabici. CNS a.s. Strana 8 (celkem 24)

9 Návrh je zobrazen jak v modulu Kancelář Převody do spisovny Návrhy do spisovny, tak i v modulu Spisovna Návrhy a protokoly Návrhy neschválené. Archivní krabice určené k převodu do spisovny nelze vložit na návrh protokolu, kde jsou dokumenty nebo spisy a naopak, dokumenty nebo spisy není možné vložit na návrh protokolu, kde jsou archivní krabice. Návrh se poté zpracovává v modulu Spisovna. Po schválení návrhu (modul Spisovna Návrhy neschválené) se návrh přesune do Návrhů schválených (modul Spisovna), kde je možné provést Převod do spisovny (modul Spisovna) a tím vznikne Protokol o převodu archivních krabic do spisovny (modul Spisovna). Vznik protokolu je stejný jako u funkce Převod dokumentů/ spisů do spisovny. Tisková sestava Protokol o převodu archivních krabic do spisovny, na které jsou archivní krabice, obsahuje tato pole: Hlavička tiskové sestavy datum tisku, název spisovny a výběrová kritéria Pořadové číslo - začíná od 1 na každém protokolu a ukládá se permanentně do databáze. Nejedná se pouze o generované pořadí pro tiskovou sestavu. Ukládací znak - spisový znak Druh písemnosti - popis písemnosti Způsob zabalení - krabice Časový rozsah - rok vyřízení: od do Skartační znak/ lhůta Počet dokumentů počet dokumentů v archivní krabici Počet spisů počet spisů v archivní krabici Celkem položek (archivních krabic) celkový počet Na detailu Protokolu je možné pomocí ikony Tisk štítku na archivní krabici vytisknout štítek archivním krabicím zařazeným na tomto protokolu. Štítky se tisknou dva na jednu A4. CNS a.s. Strana 9 (celkem 24)

10 Na vytištěném štítku jsou tyto údaje: zkratka spisového uzlu číslo archivní krabice popis archivní krabice rok vyřízení spisový znak skartační znak skartační lhůta rok skartace Předáním archivní krabice do spisovny dojde k vygenerování čísla krabice jedná se o vzestupnou řadu čísel pro každou spisovnu samostatně. Každá nová přijatá archivní krabice ve spisovně dostane číslo o jedničku vyšší, než bylo poslední použité. Toto číslo tvoří základ jednoznačnou identifikaci položky v Archivní knize dané spisovny. Zobrazení detailu archivní krabice vložené do protokolu je stejné jako v případě dokumentů a spisů. Pokud je archivní krabice na Návrhu protokolu, může si detail zobrazit jak uživatel v modulu Kancelář, tak i pracovník Spisovny. CNS a.s. Strana 10 (celkem 24)

11 5. Modul Spisovna V modulu Spisovna přibyla nová sekce Archivní krabice (seznam archivních krabic převedených do spisovny). Dále zde přibyly nové podsekce v sekci přehled: Archivní kniha Kniha zápůjček Hledání 5.1. Spisovna Archivní krabice Sekce Archivní krabice obsahuje tyto podsekce: Archivní krabice ve spisovně seznam archivních krabic převedených do spisovny, ale nepodléhající skartačnímu řízení. Archivní krabice k archivaci/skartaci - seznam archivních krabic, které je možné archivovat či skartovat (tj. rok skartačního řízení je stejný nebo starší než je rok aktuální, tzn. v roce 2014 se objeví krabice s rokem skartace 2014, 2013 a starší). V zobrazení se mohou objevit i krabice neúplné, ale není jim umožněna archivace ani skartace. CNS a.s. Strana 11 (celkem 24)

12 Sloupce seznamu: Výběrový checkbox Číslo archivní krabice - doplní se automaticky číselnou vzestupnou řadou při přijetí krabice do spisovny. Spisový uzel spisový uzel uživatele, který ji do spisovny předal. Datum vytvoření archivní krabice Popis archivní krabice Spisový znak Skartační znak a lhůta Rok vyřízení - rok vyřízení vložených dokumentů v létech. Rok skartace Úplná/neúplná krabice - identifikace, zdali z krabice nebyl zapůjčen nějaký dokument či spis. Pokud došlo k zapůjčení, je krabice označena jako neúplná. Ikony panelu nástrojů: Zobrazení detailu archivní krabice provede zobrazení detailu archivní krabice Změna údajů archivní krabice provede editaci archivní krabice. Lze editovat spisový znak, skartační znak a lhůtu, přičemž změna těchto údajů proběhne také na dokumentech a spisech obsažených v archivní krabici. Vybrat všechny archivní krabice provede hromadný výběr všech archivních krabic Zrušit výběr provede zrušení výběru archivních krabic Vrácení archivní krabice - provede vrácení archivní krabice zpět do sekce Kancelář - Převody do spisovny Archivní krabice (uživateli, který ji do spisovny předal). Archivní krabice nebude uzavřená a bude možné ji editovat. Vrácení archivní krabice je zaznamenáno v Archivní knize, ve sloupci Poznámka (jako vyřazení ze spisovny z důvodu přepracování obsahu). Vrácená archivní krabice zůstává jako záznam v archivní knize, stejně tak i na protokolu o převodu do spisovny, jen je jí vymazáno pořadové číslo. Vrácená archivní krabice poté může být nově přijata do spisovny pod novým pořadovým číslem. Archivace předání archivních krabic pro archivaci. Aktivní pouze v seznamu archivních krabic k archivaci/ skartaci. Skartace předání archivních krabic pro skartaci. Aktivní pouze v seznamu archivních krabic k archivaci/ skartaci. Přeřazení spisového znaku provede změnu spisového znaku Předání archivní krabice do spisovny provede předání archivní krabice do jiné spisovny. Jedná se o předání mezi spisovnami. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk seznamu archivních krabic Filtry seznamu: Datum vytvoření (s výběrem data od do) datum vytvoření archivní krabice Popis popis krabice (fulltext) Rok vyřízení Spisový znak Skartační znak Kliknutím na tlačítko Načíst se načtou archivní krabice, dle zvolených kritérií. Sloupce je možné poklikáním na jejich záhlaví řadit. CNS a.s. Strana 12 (celkem 24)

13 5.2. Zápůjčka archivní krabice/ dokumentu/ spisu Na detailu archivní krabice v režimu editace je možné zapůjčit obsah archivní krabice. Zápůjčka se provádí na záložce Obsah archivní krabice, označením dokumentu/ spisu a kliknutím na tlačítko Zapůjčit. Zápůjčka se používá ve chvíli, kdy dojde k fyzickému vyjmutí dokumentu/ spisu z archivní krabice ve spisovně či vyjmutí samotného dokumentu nebo spisu ze spisovny. Funkce slouží k fyzickému označení zapůjčeného dokumentu/ spisu. Právo nahlížení na dokument/ spis má uživatel stejné jako před převodem do spisovny. Uzel výběr spisového uzlu Zapůjčit výběr funkčního místa a uživatele, kterému bude dokument/ spis zapůjčen Datum od datum zahájení zápůjčky (aplikace vyplňuje automaticky po založení záznamu) Datum do datum ukončení zápůjčky (je vyplněno po vrácení dokumentu/ spisu) Účel účel zapůjčení Dokumenty a spisy se zapůjčují pomocí ikony Zápůjčka dokumentu v řádkovém zobrazení Dokumenty/ Spisy ve spisovně. Zapůjčený dokument/ spis z řádkového zobrazení zmizí a objeví se až po vrácení (dopsání data DO v modulu Spisovna Přehled Kniha zápůjček). Archivní krabice obsahující zapůjčený dokument/ spis je označena jako neúplná. Nelze jeden dokument/ spis zapůjčit vícekrát najednou. Vždy musí být doplněné datum zapůjčení DO, aby bylo možné dokument znovu zapůjčit. Zápůjčky se evidují v Knize zápůjček (Spisovna Přehled), na obsahu archivní krabice je ikonou označen záznam (dokument/ spis), který je zapůjčen, aby byl odlišen od ostatních. CNS a.s. Strana 13 (celkem 24)

14 Vrácení se provádí pouze v Knize zápůjček pomocí ikony Vrátit dokument/ spis. Dojde k automatickému doplnění data zapůjčení DO. Po vrácení dokumentu/ spisu (a doplnění data zapůjčení DO na zápůjčce), je překontrolován obsah celé archivní krabice (zda jsou všechny zápůjčky vráceny) a příslušně podle této kontroly pozměněn příznak ( úplná = všechny jsou vráceny/ neúplná = existuje nějaký dokument či spis, který je zapůjčen). Zapůjčením dokumentu nejsou dotčena elektronická práva zobrazení záložek na dokumentu/ spisu. Neúplné archivní krabice není možné skartovat/ archivovat ve skartačním řízení. Z archivní krabice, která je již zařazena do skartačního návrhu, nelze dokumenty/ spisy zapůjčovat Spisovna Přehled Archivní kniha Archivní kniha je evidencí uložených jednotek (dokumentů, spisů, archivních krabic) z protokolu o převodu do spisovny ve spisovně. Záznamy (jednotky) se do ní zapisují ve chvíli, kdy dojde k jejich předání do spisovny. V jedné spisovně je vždy jedna archivní kniha. Číslování archivní knihy: V Administraci Číselníky Spisovny přibylo pole Číslovat Archivní knihu od:, kde je možné nastavit, od jakého čísla v Archivní knize se v dané spisovně začne číslovat. Toto nastavení docílí zachování kontinuální řada číslování, které může být vedeno v současné době ve spisovně v písemné podobě. V archivní knize jsou číslovány uložené jednotky (dokumenty, spisy a archivní krabice) podle pořadí, v jakém byly vloženy na návrh protokolu. Sloupce seznamu: Pořadové číslo - automaticky vygenerované při přijmutí dokumentu/spisu či archivní krabice do spisovny, nejčastěji je to číslo archivní krabice. Datum uložení - datum, kdy byl proveden převod do spisovny, kdy byl záznam ve spisovně zaevidován. Popis popis dokumentu, spisu, archivní krabice Spisový znak, skartační znak a skartační lhůta Zabaleno - podle jednotky: krabice, spis, dokument Rok vyřízení Datum skončení povinné usch. lhůty - rok skartace Písemnost byla vyřazena dne datum archivace/ skartace Spisový plán Poznámky CNS a.s. Strana 14 (celkem 24)

15 Ikony panelu nástrojů: Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk Archivní knihy v tiskové sestavě se tisknou stejné údaje jako v řádkovém zobrazení Archivní knihy Spisovna Přehled - Kniha zápůjček Kniha zápůjček obsahuje všechny zaevidované výpůjčky dokumentů a spisů, které jsou zaznamenány pracovníky spisovny. Vrácením dokumentu se nikterak neztrácí záznam, že dokument byl zapůjčen, jen se v Knize objeví v datu zápůjčky doplněné datum vrácení. Sloupce seznamu: Popis dokumentu/ spisu ČJ/ Spis. zn číslo jednací dokumentu/ spisová značka spisu Objekt rozlišení zda jde o dokument či spis Zápůjčka komu funkční místo a jméno uživatele, kterému byl dokument/ spis zapůjčen Archivní krabice název archivní krabice, ze které byl dokument/ spis zapůjčen Datum zápůjčky od-do Účel účel zapůjčení Zápůjčka kdo jméno, příjmení a funkční místo toho, kdo zápůjčku provedl Ikony panelu nástrojů: Vrátit dokument/ spis provede vrácení a doplnění data dokdy byl dokument/ spis zapůjčen. Zobrazí tiskovou sestavu provede tisk Knihy zápůjček v tiskové sestavě se tisknou stejné údaje jako v řádkovém zobrazení Knihy zápůjček. Filtry seznamu: Datum zápůjčky Funkční místo - komu byl dokument/spis zapůjčen Typ zápůjčky možnost vybrat vrácené, nevrácené nebo všechny zápůjčky 5.5. Spisovna Přehled - Hledání Tato podsekce umožňuje hledání mezi dokumenty, spisy a archivními krabicemi, převedenými do spisovny. Jedná se o podobný vyhledávací filtr jako je v Kanceláři Přehled Hledání. Uživatel si může podle různých kritérií vyhledat požadovaný dokument, spis či archivní krabici. Nelze vyhledávat kombinovaně, tj. vyhledávat lze mezi dokumenty NEBO mezi spisy NEBO mezi archivními krabicemi, v každé třídě samostatně. Sekce Archivní krabice vyhledávání je možné podle těchto kritérií: Stručný popis CNS a.s. Strana 15 (celkem 24)

16 Poznámka Datum vytvoření Číslo krabice Zařazení krabic Spisový uzel Spisový znak Skartační znak Podrobný popis Rok vyřízení Rok skartace Sekce Spisy vyhledávání je možné provádět podle těchto kritérií: Stručný popis Spisový znak Skartační znak Spisová značka Vlastník funkční místo Vlastník spisový uzel Sekce Dokumenty vyhledávání je možné provádět podle těchto kritérií: Číslo jednací dokumentu Evidenční číslo Stručný popis Datum vyřízení Spisový znak Skartační znak Datum zaevidování (založení) Vlastník funkční místo Vlastník spisový uzel Volbou Načíst se příslušné záznamy načtou do řádkového zobrazení. Odtud je možné doubleclickem či ikonou pro zobrazení detailu, zobrazit detail dokumentu/spisu/archivní krabice. Seznam lze standardně vytisknout. CNS a.s. Strana 16 (celkem 24)

17 6. Skartační řízení V modulu Spisovna Skartační řízení lze provést skartační řízení dokumentů/ spisů/ archivních krabic. Ke skartaci archivaci jsou připraveny ty dokumenty, jejichž skartační lhůta se naplnila. Skartační lhůta se počítá vždy od data vyřízení, resp. od 1. ledna následujícího roku po vyřízení dokumentu (v ELISe je tímto datem vyřízení datum platnosti u dokumentů a datum uzavření u spisů). V případě Archivních krabic je rok skartace uveden na krabici. Uživatel nejprve připraví skartační návrh (pro každý skartační znak jeden), ten vytiskne/uloží, po jeho schválení archivářem (krok mimo SSL) provede jeho samotnou archivaci/ skartaci (dokumenty/ spisy/ archivní krabice do seznamu pro skartaci/ archivaci se načítají již z vybraného skartačního návrhu) a poté se vytvoří a vytiskne konečný skartační protokol. Dokumenty/ spisy/ archivní krabice se skartačním znakem V je možné ve fázi vytváření skartačního návrhu (tj. v řádkových zobrazeních Dokumenty ke skartaci/ archivaci, Spisy ke skartaci/ archivaci, Archivní krabice ke skartaci/ archivaci) přeřadit ke skartačnímu znaku S nebo A. Dokumentu/ spisu navždy zůstane informace o tom, že dříve měl skartační znak V a že při skartačním řízení byl znak změněn. V řádkových zobrazeních dokumentů / spisů/ archivních krabic, je ve filtrech vždy volba skartačního znaku (S, A, V) a také po výběru (V->S, V->A). Skartační návrhy je možné upravovat odebírat z nich zařazené dokumenty/ spisy/ archivní krabice, dokud nad nimi nebude provedena skartace/archivace. Dokumenty/ spisy/ archivní krabice zařazené na skartační návrh NELZE editovat Přeřazení znaku V Jedná se o funkcionalitu, která umožní dokumentům/ spisům/ archivním krabicím (+ obsah krabice) přeřadit skartační znak V na nový skartační znak S a A. Přeřazení je možné pomocí ikony Přeřazení skartačního znaku v řádkovém zobrazení Dokumentů k archivaci/ skartaci, Spisů k archivaci/ skartaci, Archivních krabic k archivaci/ skartaci. CNS a.s. Strana 17 (celkem 24)

18 Dokumenty/spisy/archivní krabice, kterým má být změněn skartační znak, je nutné označit ve sloupci Výběr, tím se zaktivní ikona Přeřazení skartačního znaku. Funkcí Přeřadit se zapíše určený spisový znak k vybraným dokumentům/ spisům/ archivním krabicím, je však u nich stále informace, že původní znak byl V Vytvoření skartačního návrhu/ protokolu Skartační návrh lze vytvořit v modulu Spisovna Dokumenty/ Spisy/ Archivní krabice k archivaci/ skartaci. Po vyfiltrování dokumentů/ spisů/ archivních krabic určených k archivaci/ skartaci dle zvolených kritérií, jsou podle přiřazeného skartačního znaku povoleny následující ikony: Archivace předání dokumentu/ spisu/ archivní krabice pro archivaci. Aktivní pouze u dokumentů/ spisů/ archivních krabic se skartačním znakem A či V->A Skartace předání dokumentu/ spisu/ archivní krabice pro skartaci. Aktivní pouze u dokumentů/ spisů/ archivních krabic se skartačním znakem S či V->S Po označení záznamu a zvolení příslušné ikony (archivace/ skartace) se zobrazí okno pro výběr: Spisovny (automaticky vyplněna spisovna, ve které se vytváří návrh) předávacího protokolu (návrh převodu pro archivaci/ skartaci). Lze vybrat z již založeného protokolu nebo vytvořit nový. Kliknutím na tlačítko Archivovat/ Skartovat se vytvořený protokol přemístí do sekce Spisovna - Skartační řízení Skartace/ archivace - Návrhy neschválené. CNS a.s. Strana 18 (celkem 24)

19 Návrhy neschválené - seznam návrhů, které čekají na schválení. Ikony panelu nástrojů na detailu návrhu: Schválení návrhu provede schválení návrhu a přesune se do Návrhy schválené Vybrat všechny archivní krabice provede hromadný výběr všech archivních krabic Zrušit výběr provede zrušení výběru archivních krabic Tisk na straně serveru zobrazení tiskové sestavy návrhu Tisk štítku na archivní krabici tisk štítku (aktivní pouze u návrhu s archivními krabicemi) Návrhy schválené - seznam schválených návrhů. Ikony panelu nástrojů na detailu návrhu: Skartace provede skartaci dokumentů/ spisů/ archivních krabic v návrhu obsažených, tj. je jim doplněn datum skartace aktuálním datem. Následně se vytiskne skartační protokol obsahující všechny skartované dokumenty a spisy (jejich seznam grupovaný podle spisových znaků a roku vzniku), seznam skartovaných archivních krabic. Archivace - provede vygenerování SIP balíčků pro archiv. Je nutné na aplikačním serveru v EMS nastavit cestu k výstupním souborům. Dokumentům je uložen datum archivace aktuálním datem. Následně se vytiskne skartační protokol obsahující všechny archivované dokumenty a spisy (jejich seznam grupovaný podle spisových znaků a roku vzniku). Skartační protokol je stejný jako skartační návrh, jen v záhlaví sestavy je změněn název na protokol. Tisk na straně serveru zobrazení tiskové sestavy návrhu Tisk štítku na archivní krabici tisk štítku (aktivní pouze u návrhu s archivními krabicemi) Tisková sestava návrhu/ protokolu skartačního řízení: CNS a.s. Strana 19 (celkem 24)

20 Současně je všem vybraným dokumentům/ spisům/ archivním krabicím přiřazena do databáze informace, že byly zařazeny na skartační návrh, a není jim tak umožněna jejich další editace v programu. U spisů a archivních krabic přitom platí, že se tato informace zapisuje i ke všem jejich dokumentům. V případě dokumentů a spisů v digitální podobě, jsou vytvořeny repliky a k nim náležející metadata. Tyto repliky a následující metadata jsou zpracovány podle požadavků schématu XML pro výměnu dokumentů a jejich metadat stanoveného národním standardem. CNS a.s. Strana 20 (celkem 24)

21 7. Počet listů povinné pole pro vyplnění V modulu Podatelna Příjem - Obecná zásilka, při příjmu analogového dokumentu je pole Počet listů povinné pro vyplnění. V modulu Kancelář Dokumenty, při vytváření dokumentu (forma Analogová), je Počet listů povinné pro vyplnění. 8. Podací deník Tisková sestava podacího deníku byla upravena v následujících bodech: Pevná výška řádku Všechny řádky v podacím deníku mají stanovenou pevnou šířku a již se nerozšiřují podle textu v nich zobrazených. Nyní se zobrazuje 6 záznamů na stránku. Velikost tiskové sestavy Výsledná tisková sestava Podacího deníku byla upravena tak, aby byl možný její tisk. Již se nevytváří velké soubory. Před samotným tiskem je možné si sestavu prohlédnout a poté uložit nebo vytisknout. Zalamování textu a zmenšení písma ve sloupci Texty v jednotlivých sloupcích jsou zalamovány a došlo ke zmenšení písma. Pole v záhlaví podacího deníku: Datum dor./zal. č.j. vyg. Do sloupce bylo přidáno slovo Datum. Datum doručení u cizího dokumentu - pokud jde o cizí dokument, uvádí se Datum doručení. Datum založení u vlastního dokumentu - pokud jde o vlastní dokument, uvádí se Datum založení (zaevidováno) Datum vygenerování ČJ - datum vygenerování čísla jednacího dokumentu. Přiděleno komu/kdy přiděleno komu uvádí se aktuální vlastník dokumentu přiděleno kdy uvádí se datum převzetí dokumentu. Pokud jde o vlastní dokument, který nebyl nikomu předáván, uvádí se datum evidováno. Vyřízeno odesláno Komu/jak - v případě, že je dokument odesílán pouze jednomu adresátovi (byla vytvořena jedna zásilka k dokumentu), zobrazí se zde adresát (název, adresa ulice, č.p., PSČ, obec). V případě, že se jedná o více adresátů (dva a více) uvede se pouze text dle rozdělovníku. Zobrazují se zde pouze vypravené zásilky. p.l./p.l.př. - počet listů a počet příloh se zobrazuje pouze u vyřizující odpovědi na cizí dokument. Uloženo Značka spisu - spisová značka spisu (číslo jednací spisu) ve složeném tvaru CNS a.s. Strana 21 (celkem 24)

22 Značka sběrného archu spisová značka sběrného archu (číslo jednací sběrného archu) ve složeném tvaru. Podoba dokumentu Přidán sloupec s informací, zdali jde o dokument v digitální podobě (digit.), analogové (analog.) či zdigitalizované (zdigit.), 8.1. Tiskové sestavy k podacímu deníku V modulu Podatelna Přehled Podací deník přibyla podsekce Sběrný arch a Rozdělovník, která umožňuje vytisknout si seznam sběrných archů k danému období a rozdělovník. Sběrný arch - seznam dokumentů, které mají stejné ČJ a jsou součástí sběrného archu. Výběrová kritéria jsou shodná jako v sekci podací deník. Sloupce seznamu: Číslo jednací sběrného archu Pořadové číslo pořadí dokumentu ve sběrném archu Evidenční číslo CNS a.s. Strana 22 (celkem 24)

23 Popis dokumentu Datum zaevidování Datum vyřízení Vlastník Spisový uzel Tisková sestava obsahuje stejné sloupce, seznamu jako jsou uvedeny v řádkovém zobrazení. Rozdělovník seznam adres uvedených u dokumentu, který je odesílán na více jak 2 adresy. Výběrová kritéria jsou shodná jako v sekci podací deník. Sloupce seznamu: CNS a.s. Strana 23 (celkem 24)

24 číslo jednací dokumentu evidenční číslo dokumentu seznam adres (název, adresa ulice, č.p., PSČ, obec) Tisková sestava obsahuje stejné sloupce, seznamu jako jsou uvedeny v řádkovém zobrazení. CNS a.s. Strana 24 (celkem 24)

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 7.11.2014 1. Obsah 2. Soupis spisu... 3 3. Tisková sestava Návrhu předávacího protokolu do spisovny... 3 4. Převody do spisovny platnost dokumentu

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28 01.04.2016 1. Obsah 2. Šablony... 3 3. Identifikátor na profilu spisu... 3 4. Stav naplnění archivní krabice... 3 5. Rozšíření pole Zkratka spisového

Více

Metodický návod na vytváření Ukládacích jednotek (UJ)

Metodický návod na vytváření Ukládacích jednotek (UJ) Metodický návod na vytváření Ukládacích jednotek (UJ) Vyřízené dokumenty a uzavřené spisy je možné vkládat do ukládacích jednotek (UJ) a tyto ukládací jednotky předat do elektronické spisovny v případě,

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

SSD Systém správy dokumentů (Spisovna) příručka ke školení

SSD Systém správy dokumentů (Spisovna) příručka ke školení Tvorba balíků SSD Systém správy dokumentů (Spisovna) příručka ke školení Pokud je dokument/spis vyřízen nebo uzavřen, můžete ho vložit do balíku, abyste jej mohli posléze předat do Spisovny. Dokumenty/spisy

Více

4. Patch Zdokonalení:

4. Patch Zdokonalení: Přehled úprav e-spis LITE 2.5.0 4. Patch 2.5.4 Zdokonalení: o ISZR Informační systém základních registrů integrace s ISZR vyhledávání subjektů v základních registrech (ROS, ROB) specifikace přesné adresy

Více

Flexi uživatelská příručka verze 2.1

Flexi uživatelská příručka verze 2.1 Flexi uživatelská příručka verze 2.1 6. listopadu 2009 1 OBSAH 1. ÚVOD... 3 1.1 ZÁKLADNÍ POPIS A FUNKCIONALITA... 3 1.2 PŘEHLED ČINNOSTÍ... 4 1.3 UŽIVATELÉ... 4 1.4 SPRÁVCE AGENDY... 4 1.5 PRACOVNÍ POSTUPY...

Více

Elektronická spisová služba

Elektronická spisová služba Univerzitní informační systém Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre Elektronická spisová služba Svazek 19 Verze: 0.49 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

v ifis* s účinností od do Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře Podací deník.

v ifis* s účinností od do Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře Podací deník. Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis* s účinností od 1.12.2005 do 31.12.2005 Nový záznam Nová písemnost se pořizuje z menu Spisová služba z formuláře 09122 Podací deník. Podací deník obsahuje

Více

Postup práce v KDS 1

Postup práce v KDS 1 Postup práce v KDS 1 PDU příjem a správa SIP balíčků... 3 1. Karanténa... 3 2. Zpracované... 4 3. Odmítnuté... 5 4. Import spisového plánu... 5 GDU Garantované digitální úložiště... 6 1. Zobrazení uložených

Více

Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze

Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze Přehled úprav aplikace e-spis LITE verze 3.0.0 3.1.0.7 Pro zákazníky, kteří již provozují aplikaci e-spis LITE, je níže uveden přehled změn od verze 2.6.18 do verze 3.1.0.7. Hlavní novinky Technologické

Více

Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis

Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis Metodický pokyn pro práci se Spisovou službou v ifis 1. Nový záznam... 3 2. Způsoby zapsání nového záznamu... 6 2.1 Nová přijatá pošta... 6 2.2 Nová odesílaná pošta... 8 3. Rozesílání dokumentů pro více

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Postup práce v KDS 1

Postup práce v KDS 1 Postup práce v KDS 1 PDU příjem a správa SIP balíčků... 3 1. Karanténa... 3 2. Zpracované... 4 3. Odmítnuté... 5 4. Import spisového plánu... 5 GDU Garantované digitální úložiště... 6 1. Zobrazení uložených

Více

SPISOVNA. verze 1.06 27. 7. 2011

SPISOVNA. verze 1.06 27. 7. 2011 Spisovna Obsah SPISOVNA... 3 Úvod, základní pojmy... 4 Parametry pro modul Spisovna... 6 Modul Referent - předání písemností a spisů do Spisovny... 7 Příprava písemností a spisů k předání do Spisovny...

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Uživatelská příručka systému ICZ a.s. Aplikační řešení Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420 222 271 111 Fax: +420 222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Role:

Více

Vzor jednacího protokolu a způsob jeho vedení

Vzor jednacího protokolu a způsob jeho vedení Vzor jednacího protokolu a způsob jeho vedení Příloha č. 1 k vyhlášce č. 529/2005 Sb. DATUM JEDNACÍ PROTOKOL pro PŘÍSNĚ TAJNÉ dokumenty TAJNÉ DŮVĚRNÉ VYHRAZENÉ Označení orgánu státu nebo právnické osoby

Více

Metodický pokyn ke skartačnímu řízení v ifis

Metodický pokyn ke skartačnímu řízení v ifis Příloha č. 1 k opatření děkana 20/2007 Metodický pokyn ke skartačnímu řízení v ifis 1. Postup uložení dokumentů do příruční spisovny... 2 1.1 Přesun z adresáře Vyřizuje se do Vyřízeno... 2 1.2 Přesun z

Více

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna

Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Uživatelská příručka systému ICZ a.s. Aplikační řešení Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420 222 271 111 Fax: +420 222 271 112 Internet: www.i.cz Zkrácená uživatelská příručka Spisovna Role:

Více

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o.

Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Elektronická spisová služba GalateA PilsCom, s.r.o. Obsah prezentace: 1) GalateA el. spisová služba 2) Příjem příchozích písemností 3) Zpracování příchozích písemností 4) Zpracování odchozích písemností

Více

Obrázek 1: Struktura programu z hlediska zapojení

Obrázek 1: Struktura programu z hlediska zapojení MANUÁL K PROGRAMU DBADVOKÁT Program byl vytořený za účelem třídění a uchovávání jednotlivých spisů (elektronické dokumenty [doc, xls, odt, pdf, xml,...], emaily a další důležité soubory) v centralním počítači

Více

Metodický pokyn ke skartačnímu řízení v ifis

Metodický pokyn ke skartačnímu řízení v ifis Metodický pokyn ke skartačnímu řízení v ifis 1. Postup uložení dokumentů do příruční spisovny... 2 1.1 Přesun z adresáře Vyřizuje se do Vyřízeno... 2 1.2 Přesun z adresáře Vyřízeno do Příruční spisovna...

Více

Propojení s externími dopravci. Číselník způsobů dopravy umožňuje členit externí dopravce podle následujících hodnot:

Propojení s externími dopravci. Číselník způsobů dopravy umožňuje členit externí dopravce podle následujících hodnot: PPL a DHL Rozšíření číselníků způsobů dopravy Číselník způsobů dopravy umožňuje členit externí dopravce podle následujících hodnot: NULL=není 1=Kurýr 2=Zahraničí 3=PPL Express+ 4=B2C 5=Volné 6=PPL 9=DHL

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Uživatelská příručka k modulu Spisová služba - součást aplikace ifis verze 9i.4.25

Uživatelská příručka k modulu Spisová služba - součást aplikace ifis verze 9i.4.25 Uživatelská příručka k modulu Spisová služba - součást aplikace ifis verze 9i.4.25 Tato uživatelská příručka zahrnuje typické příklady, které se vyskytují v souvislosti s pořizováním nových záznamů a následným

Více

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ verze 1.2 ze dne 26. 2. 2012 Obsah Přihlášení do portálu EOBCAN.CZ...2 Jednotlivé moduly aplikace...2 Evidence...2 Úplný import dat...2 Aktualizační import dat...2

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2

Sklady. Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Přehled funkcí 2. Postup pro vytvoření nového skladu 2 Sklady Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor nebo Správce skladu. Obsah : Přehled funkcí 2 Postup pro vytvoření nového skladu 2 Položky skladů 2 Množství na skladech 2 Inventura

Více

Přehled změn aplikace Athena (AADB )

Přehled změn aplikace Athena (AADB ) Přehled změn aplikace Athena (AADB 2.1.90) 1. Administrace: u uživatele s autentizací "heslo" umožněno změnit "username". (18572) 2. Bezformulářová autoriz. konverze (EL) nově obsahuje možnost zadání "označení

Více

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce

SEZNAMY A INFORMACE O STUDENTECH manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní SKUPINY OSOB Po přihlášení do SIS v roli Tajemník nebo v roli Učitel zvolíte modul Hledání osob. Tento modul umožňuje vytvořit seznamy

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Spisová služba odborná správa dokumentů. Mgr. Marie Tarantová, SOA v Praze 16. dubna 2018

Spisová služba odborná správa dokumentů. Mgr. Marie Tarantová, SOA v Praze 16. dubna 2018 Spisová služba odborná správa dokumentů Mgr. Marie Tarantová, SOA v Praze 16. dubna 2018 Zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Zápůjčky/Předměty NÁVOD

Zápůjčky/Předměty NÁVOD NÁVOD www.aktion.cz POPIS Modul umožňuje elektronické vydávání a přehlednou evidenci zapůjčených předmětů, jako jsou klíče, různé pracovní nástroje, pracovní pomůcky a jiné položky. Agenda najde uplatnění

Více

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký.

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký. Opravy a prodej Uživatelská příručka Milan Hradecký. 2 1. ÚVOD : Program slouží k evidenci dílenských oprav, k prodeji náhradních dílů a k fakturaci. Pracuje v prostředí WINDOWS 95 až WINDOWS XP. K rychlému

Více

Integrace datových schránek do elektronické spisové služby MPSV

Integrace datových schránek do elektronické spisové služby MPSV Integrace datových schránek do elektronické spisové služby MPSV Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky MPSV ISSS 2010 ALDIS Hradec Králové 12. a 13.4.2010 Práce s dokumenty se na MPSV řídí

Více

Ukládání dokumentů ve spisovně a skartační řízení. Lukáš Čoupek Státní okresní archiv Uherské Hradiště

Ukládání dokumentů ve spisovně a skartační řízení. Lukáš Čoupek Státní okresní archiv Uherské Hradiště Ukládání dokumentů ve spisovně a skartační řízení v prostředí essl Lukáš Čoupek Státní okresní archiv Uherské Hradiště O co jde? část životního cyklu dokumentu mezi vyřízením dokumentu (uzavřením spisu)

Více

Převod na nový školní rok

Převod na nový školní rok Převod na nový školní rok Funkce pro převod na nový školní je součástí systému SAS od jeho počátku. Umožňuje převést třídy a žáky ze školního roku, který končí, do dalšího školního roku. Před tím, než

Více

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ

Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul NEPŘ Í TOMNOSTÍ Modul slouží k evidenci a přehledu o nepřítomnostech zaměstnanců na pracovišti. Součástí modulu je schválení žádosti o dovolenou, nebo jiný druh nepřítomnosti (např. nemoc, čerpání

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.3 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Použití filtrů v Museionu

Použití filtrů v Museionu Příručka uživatele systému Museion Použití filtrů v Museionu uživatele systému Museion Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka STANDARD 13 Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka Pověřené osoby: ředitel, referentka sociálních věcí, psychologové 1. Pravidla pro vedení, založení a uzavření dokumentace Referentka sociálních

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Systém DV. Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců. 13. 7. 2012 Ing.

Systém DV. Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců. 13. 7. 2012 Ing. Systém DV Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců 1. Vítejte... 3 2. Moje aktivity... 3 3. Termíny aktivit... 4 4. Správa aktivit... 5 5. Karta aktivity...

Více

Spisová služba ELISA

Spisová služba ELISA Spisová služba ELISA Rozsah: 8 hodin Anotace: Spisová služba ELISA je elearningový kurz, který studující seznamuje s prostředím elektronické spisové služby, jejími funkcemi a podává základní návod k používání.

Více

Převod na 2. pololetí

Převod na 2. pololetí Převod na 2. pololetí Funkce pro převod na 2. pololetí je součástí systému SAS od verze 5.12, kdy byla v SASu zavedena evidence žáků po pololetích. Umožňuje převést třídy a žáky z 1. do 2. pololetí. Nová

Více

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka

Integrační modul REX. pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů. Uživatelská příručka REX a e-spis LITE 2.5.4 - uživatelská příručka Integrační modul REX pro napojení elektronické spisové služby e-spis LITE k informačnímu systému základních registrů Uživatelská příručka www.i.cz Czech Republic

Více

Rozhodnutí děkana č. 9/2017 Výkon spisové služby Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Rozhodnutí děkana č. 9/2017 Výkon spisové služby Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích č.j. 09/552/17 Vodňany, 18.09.2017 Rozhodnutí děkana č. 9/2017 Výkon spisové služby Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích V souladu s příslušnými právními předpisy

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.4 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.4 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.4 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Vazba na digitální spisovnu SPISOVÁ SLUŽBA

Vazba na digitální spisovnu SPISOVÁ SLUŽBA SPISOVÁ SLUŽBA OBSAH 1 ÚVOD... 1 2 VYTVOŘENÍ SIP BALÍČKU A JEHO PŘEDÁNÍ DO DS... 2 3 ZJIŠTĚNÍ STAVU SIP BALÍČKŮ PŘEDANÝCH DO DS... 4 4 OPRAVA NEVALIDNÍHO SIP BALÍČKU A JEHO OPĚTOVNÉ ODESLÁNÍ DO DS... 5

Více

Evidence žádostí o finanční příspěvek

Evidence žádostí o finanční příspěvek Evidence žádostí Obsah Evidence žádostí o finanční příspěvek... 3 Evidence žádostí... 4 Seznam žádostí... 4 Nová žádost... 6 Změny žádosti:... 7 Evidence žadatelů... 8 Seznam žadatelů... 8 Detail žadatele...

Více

KEO4 Spisovna a Archiv ALIS spol. s r.o.

KEO4 Spisovna a Archiv ALIS spol. s r.o. KEO4 Spisovna a Archiv 25.10.2018 Contents 3 Obsah 1 Úvod 4 2 K převzetí 6 3 Určení umístění a uložení UJ 7 4 Uloženo ve spisovně 8 4.1 Pozastavení... skartační operace 9 4.2 Zapůjčení... dokumentu či

Více

Spisová služba ICZ Lite (egon)

Spisová služba ICZ Lite (egon) Spisová služba ICZ Lite (egon) 1 Rozsah: 8 hodin Anotace: elearningový kurz je určen k seznámení s problematikou spisové služby ICZ Lite, především však na praktickou práci s aplikací. V závěru kurzu jsou

Více

Poté se zobrazí evidenční karta nově podávaného dokumentu. Nyní je nutno vyplnit informace o zasílaném dokumentu.

Poté se zobrazí evidenční karta nově podávaného dokumentu. Nyní je nutno vyplnit informace o zasílaném dokumentu. Podání vlastního dokumentu Klikněte na ikonu Podání vlastního dokumentu. Zobrazí se okno "Zadejte identifikátor dokumentu". Vygenerujte identifikátor pomocí tlačítka GENEROVAT. Poté se zobrazí evidenční

Více

Elektronická spisová služba

Elektronická spisová služba Univerzitní informační systém Mendelova univerzita v Brně Elektronická spisová služba Svazek 19 Verze: 0.49 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Základní pojmy

Více

Obr. 61 Podání přihlášky na výměnný pobyt

Obr. 61 Podání přihlášky na výměnný pobyt 4 Zahraniční studium Kapitola se věnuje aplikacím podporujících evidenci studijních pobytů a zahraničních stáží studentů VŠE. K dohledání jsou v Portálu studenta v záložce Moje studium. Aplikace se nabízejí

Více

Volby a Referenda. 2013 ALIS spol. s r.o.

Volby a Referenda. 2013 ALIS spol. s r.o. 21.10.2013 2 Obsah 1 KEOX - Volby 4 2 Postup zpracování 5 3 Číselníky a parametry 9 3.1 Číselníky-přehled... 9 3.2 Číselníky-popis... 9 3.3 Parametry... 10 4 Metodika a legislativa 12 4.1 Úvod... 12 pojmy

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 /

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 / Outdoor Expert Uživatelský manuál Verze aplikace: 1.0 28. 12. 2014 OutdoorExpert_Manual.docx 1 / 35 2015-01-01 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKČNOSTÍ APLIKACE... 3 2.1 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 2.2 ZALOŽENÍ

Více

Novinky ISÚI a VDP verze

Novinky ISÚI a VDP verze Novinky ISÚI a VDP verze 2.6 https://ruian.cuzk.cz/ Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 3. 5. 2019 Obsah 1. ZMĚNY V ISÚI... 4 1.1 Nové uživatelské rozhraní ISÚI...4 1.1.1 Fungující

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.:

CRM - manuál. Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Softapp s.r.o., Kouty 1419, Valašské Meziříčí, tel.: CRM - manuál Vypracovala: Monika Balažovičová [1] Obsah 1. Cíl... 3 2. Programové požadavky... 3 3. Přihlašovací údaje... 3 4. Nastavení programu... 4 5. Úvodní obrazovka... 4 6. Marketingové seznamy...

Více

Výkon spisové služby podle zákona č. 499/2004 sb. o archivnictví a spisové službě ve znění pozdějších předpisů

Výkon spisové služby podle zákona č. 499/2004 sb. o archivnictví a spisové službě ve znění pozdějších předpisů SPISOVÁ SLUŽBA Výkon spisové služby podle zákona č. 499/2004 sb. o archivnictví a spisové službě ve znění pozdějších předpisů zajištění odborné správy dokumentů vzniklých z činnosti původce a jeho právních

Více

Konzervace, restaurování 2

Konzervace, restaurování 2 Příručka uživatele systému Museion Konzervace, restaurování 2 úvod, evidence požadavků na zásahy Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna

Více

PŘÍRUČKA PRO VYTVÁŘENÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU V APLIKACI BENEFIT7. Příloha č. 6 Příručky pro příjemce

PŘÍRUČKA PRO VYTVÁŘENÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU V APLIKACI BENEFIT7. Příloha č. 6 Příručky pro příjemce PŘÍRUČKA PRO VYTVÁŘENÍ MONITOROVACÍ ZPRÁVY O ZAJIŠTĚNÍ UDRŽITELNOSTI PROJEKTU V APLIKACI BENEFIT7 v2 28. března 2017 Vyplnění a podání Monitorovací zprávy o zajištění udržitelnosti projektu Monitorovací

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY...

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY... NOVINKY VERZE 14.1.0 ze dne 30. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce opět připravili několik novinek. Abyste si mohli přehledněji

Více

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně

Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Postup při zápisu údajů do AIS EO soudy prvního stupně Zápis zákazu pobytu prostřednictvím formulářů CzechPOINT verze 1.00 Zpracoval: odbor správních činností 1 Zápis údajů do agendového informačního systému

Více

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: ,

Návod - katalog. ANTEE s.r.o. - tel.: , fax: , helpdesk: , Návod - katalog Strana 1/9 Obsah 1. Úvod...3 1.1. Založení katalogu...3 1.2. Drobečková navigace...3 1.3. Popis funkcí katalogu...4 2. Struktura katalogu...4 2.1. Vytvoření kategorie...4 2.2. Hierarchie

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Depozitář 2 manipulace s předměty

Depozitář 2 manipulace s předměty Příručka uživatele systému Museion Depozitář 2 manipulace s předměty Autorská práva Copyright 2012-2014 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Popis detailu okna spisu. Detail spisu, záložka Profil spisu

Popis detailu okna spisu. Detail spisu, záložka Profil spisu Popis detailu okna spisu Detail spisu, záložka Profil spisu Detail spisu, záložka Sběrný arch spisu Nástrojový pruh na evidenční kartě spisu 1) Detail dokumentu se zadanou identifikací hledání dokumentu

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Skladové karty. Podklady pro školení.

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH. Skladové karty. Podklady pro školení. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí EPH Skladové karty Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz 1. Úvod

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

WebLIMS. Kuk do laboratoře

WebLIMS. Kuk do laboratoře WebLIMS Kuk do laboratoře 1. Přihlášení do WebLIMS Přístup do aplikace WEBLIMS naleznete na stránkách KNL v části Pro odborníky https://www.nemlib.cz. Kliknete na odkaz tlačítko a najdete odkaz na WebLIMS

Více

WinVet - PetExpert Copyright 2018

WinVet - PetExpert Copyright 2018 WinVet - PetExpert Copyright 2018 Obsah 1. Winvet - PetExpert... 2 1.1. Nastavení přihlašovacích údajů... 3 1.2. Přidělení PetExpert smlouvy pacientovi... 4 1.3. Založení a ukončení pojistné události...

Více

EPK. Elektronická podpisová Kniha

EPK. Elektronická podpisová Kniha EPK Elektronická podpisová Kniha *Uživatelský manuál* 11/2011 v. 1.0 2011 FPO s.r.o. Obsah 1. ÚVOD... 3 2. ČINNOST REFERENTA... 4 2.1. PŘÍPRAVA DOKUMENTU DO EPK... 4 2.2. VYTVOŘENÍ ŽÁDOSTI... 4 2.3. PŘEHLED

Více

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele

Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele Portál Značení tabáku Uživatelská příručka pro registrované uživatele 2019 1 / 21 Uživatelská příručka pro registrované uživatele Historie dokumentu Datum Verze Komentář 8. 4. 2019 1.0 Základní verze Obsah

Více

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní

WR Reality. Web Revolution. Uživatelský manuál administračního rozhraní WR Reality Web Revolution Uživatelský manuál administračního rozhraní Web Revolution s. r. o. 2010 WR Reality Administrace uživatelský manuál Praktický průvodce administrací webové aplikace WR Reality

Více