Marketing v sociálních sítích Online reklama, SEO a webová analytika

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Marketing v sociálních sítích Online reklama, SEO a webová analytika"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích Online reklama, SEO a webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Krátké opakování Copywriting je činnost, během které se vytváří čtivé a poutavé texty Nachází uplatnění především na webových stránkách, sociálních sítích, reklamních textech, sloganech, kampaních, PR článcích Než dojde na samotné psaní textu, je potřeba mít konkrétní personu a znát její potřeby Může pomoci Maslowova pyramida potřeb, modely AIDA či ADAM Copywriting má význam především současném prostředí, ve kterém se uživatelé vyznačují typickým chováním CW může provádět firma sama anebo najatá agentura 2.

3 Online reklama s sociální média Jednou z možností, jak prvotně přilákat pozornost cílové skupiny je také online reklama Proč online reklamu? Je relativně levná Lze ji přesně zacílit Na rozdíl od jiných médií je lehce měřitelná Působí stále Je interaktivní V současnosti však některé internetové prohlížeče umožňují reklamy blokovat 3.

4 Formáty online reklamy Jaké znáte formáty online reklamy? 4.

5 Formáty online reklamy Full banner Lead board Ahead Square Big Square Skyscaper l-layer Sticked banner Out of the box Cosmic Cursor Watermark Videobanner 5.

6 Formáty online reklamy Full banner Horizontální reklamní proužek Nejčastěji rozměr 468x60 Velice často se umisťuje nad anebo pod hlavní sdělení Může být umisťován i doprostřed textu Používaný v blozích (?) Formát Ahead je umístěn v záhlaví stránky 745x x120 6.

7 Formáty online reklamy Lead board Horizontální reklamní proužek s řadou modifikací Možné velikosti: 745x x x x200 Sticked banner se posouvá s rolováním stránky a překrývá část obsahu 7.

8 Formáty online reklamy Sguare a Big square Zpravidla ve tvaru čtverce anebo obdélníku Nejčastěji je umístěn na okrajích stránky anebo může být umístěn přímo v textu Obvyklé velikosti: 125x x x300 8.

9 Formáty online reklamy l-layer Banner složený ze dvou vrstev: Menší fixní banner Větší banner nebo animace rozbalující se po kliknutí nebo najetí myši Animace může mít časové omezení Animace by měla obsahovat křížek k zavření 9.

10 Formáty online reklamy Out of the box Objekt pohybující se po stránce, zpravidla 5 sekund Je potřeba ho zavřít (pokud ho nechceme sledovat) Cosmic cursor Objekt připojený k pohybu myši, vhodný pro image kampaň Watermark Reklama na pozadí stránky 10.

11 Formáty online reklamy Videobanner Reklamní formát, který obsahuje multimédia Zpravidla digitalizovaná TV reklama Může zabírat část aneb celou plochu Zpravidla se aktivuje po najetí myši anebo po načtení stránky 11.

12 Formáty online reklamy Pop-up Vyskakovací okno Zpravidla se otevře automaticky Může zabrat i celou obrazovku Skyscraper Vertikální reklamní plocha Často rozměry: 120x x

13 Výběr vhodné reklamy Podle čeho byste se řídili při výběru či umístění reklamy? 13.

14 Výběr vhodné reklamy Výběr formy a umístění reklamy vychází především Z cílů propagace Zvýšení prodeje Zlepšení image Zajištění vyššího povědomí Z cílové skupiny recipientů B2B B2C Návštěvnost webu, sociální sítě, její image Je vybraný titul vhodný pro cílovou skupinu recipientů? 14.

15 Metriky Konverze Akce, kterou chceme, aby uživatel na našem webu uskutečnil Vlastníte e-shop? Konverze = objednávka zboží Záleží však na cíli a zaměření Konverzní poměr Poměr počtu konverzí a kliknutí na online reklamu (které dovedly zákazníka na náš web) Vychází v procentech Příklad Cílem kampaně je objednávka zboží z katalogu e-shopu Počet kliknutí na banner (online reklamu) je 100 kliků Z toho si 5 uživatelů objednalo Výsledek je??? Konverze 15.

16 Metriky 16.

17 Účinnost online reklamy Co přitáhne pozornost k banneru? Co by měl obsahovat? 17.

18 Účinnost online reklamy Je potřeba mít na paměti tzv. bannerovou slepotu Její účinnost je průměrně kolem 0,05% až 0,2% O to více je potřeba dobře propočítat konverzi a uvážit cenu banneru za týden Výzkumy je zjištěno, že lidé nejprve skenují obsah, částečně jej čtou a pak teprve (případně) zkoumají Pozornost praváci nejčastěji soustředí vlevo nahoru Toto je využíváno i v POS reklamě a merchandisingu Účinný banner? Běžný text Tváře Různé intimnější partie 18.

19 Účinnost reklamy Čím jde ještě také zjišťovat efektivitu online reklamy? Jak byste ověřili účinek na pozornost? 19.

20 Eye tracking, neuromarketing Sledování dráhy očí Pomocí této metody je možné monitorovat, jaké objekty byly sledovány zrakem Objekty, které bude zrak sledovat jsou nevědomě posuzovány již v tzv. předpozornostní fázi, která hodnotí přítomnost: Barvy Velikosti Orientace Pohybu Zrak je zaměřován především na podněty, které mají pro člověk subjektivní význam Dráha očí je sledována pomocí oční kamery 20.

21 Výstupy oční kamery Heatmap Area of Interest (AOI) Opacity map Fixation map 21.

22 Oční kamera a efektivita online reklamy Rozdíly MUŽI vs. ŽENY 22.

23 Oční kamera a efektivita online reklamy Ženy Muži 23.

24 Počet lidí Délka prohlížení Pořadí Ženy Muži Ženy Muži Ženy Muži Obličej muže 91% 67% 26% 12% 4 2 Obličej ženy 91% 100% 10% 11% 3 1 Dolce Gabbana 73% 67% 5% 2% 1 7 Vnady 0% 33% 0% 13% 0 4 Hruď muže 18% 0% 3% 0% 7 0 Pozadí ženy 36% 67% 4% 12% 2 5 Tuby 73% 67% 14% 10% 6 3 Nohy ženy 18% 100% 4% 3% 5 6

25 Krátké shrnutí k online reklamě Výhody online reklamy jsou Je relativně levná Lze ji přesně zacílit Na rozdíl od jiných médií je lehce měřitelná Působí stále Je interaktivní Konverze je akce, kterou chceme, aby uživatel na našem webu uskutečnil Konverzní poměr znamená poměr počtu konverzí a kliknutí na online reklamu (které dovedly zákazníka na náš web) Je potřeba mít na paměti tzv. bannerovou slepotu 25.

26 Optimalizace stránek Co si představit pod pojmem optimalizace webových stránek nebo pro vyhledávače? 26.

27 Optimalizace webových stránek SEO (Search Engine Optimization) = optimalizace pro vyhledávače Spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích V užším smyslu znamená přivedení návštěvníků na stránky, v širším smyslu jejich přeměnu na zákazníky Výsledkem je zobrazení relevantního obsahu Klíčová slova: Slovo spojené s produktem, značkou anebo s webovou stránkou Jsou vytvářena tak, aby přiváděla návštěvníky na webové stránky Zobrazí se naše stránky v předních pozicích ve vyhledávači, aniž by se jednalo o přednostní výpis 27.

28 Důvody optimalizace Hyperkonkurenční prostředí Turbulentní prostředí Algoritmus vyhledávačů Přivedení návštěvníků na web 28.

29 Jak zvýšit šance na proklik? Pro návrh klíčových slov lze využívat řadu nástrojů a programů Při realizaci SEO lze také provádět: Analýzu klíčových slov Analýzu webu Linkbuilding Popis stránky Copywriting Širší využívání nástrojů pro realizaci SEO lze dosáhnout vyšší efektivity a dalších prokliků, včetně vlivu na nákupní rozhodovací proces zákazníků 29.

30 Analýza klíčových slov Nejprve je potřeba si odpovědět na dvě otázky: Jaký problém řeší náš produkt? Jaký je opak problému, který řeší náš produkt? Dotaz uživatele: Jak dostat lyže do malého auta? Co může být výsledkem vyhledávání na tento dotaz? Výsledkem jsou základní klíčová slova 30.

31 Analýza klíčových slov Řešením předchozího příkladu může být Střešní nosič Střešní box (lze zadat i rakev na střechu ) Auto s větším kufrem!!! Případně se sklopitelnou opěrkou zadní prostřední sedačky V návaznosti na základní klíčová slova jsou vytvořena: Synonyma Homonyma Antonyma Nesmí se zapomínat ani na: Slang Nářečí 31.

32 Nářečí a klíčová slova Jak se dá nazvat bramborák? 32.

33 Nářečí a klíčová slova Jak se dá nazvat bramborák? Cmonda (Haná) Bramborka (Náchodsko) Kramflek (Orlicko) Báč (Prostějov) Křapanec (Choceňsko) Nalešnik (Slovensko) Prskanec (Benešov) Stryk (Těšínské Slezsko) Škramplata (Pardubicko) 33.

34 Linkbuilding Součástí optimalizace a SEM Cílem je budování dostatečného množství tzv. zpětných odkazů (backlink) Odkaz na jiné webové stránce vedoucí na sledovanou webovou stránku Smyslem je nasměrovat uživatele na určitou stránku Výrazně zlepšují pozici webu ve vyhledávačích Ovlivňují pořadí výsledků vyhledávání Hodnotí především stáří odkazu, počet odkazů, text Výsledkem je rank Používají se například PageRank, S-Rank Vyhledávač je používá ke zpřesnění výsledků vyhledávání 34.

35 Linkbuilding Internetové diskuze Sociální sítě Blogy LB Nákup PR články Výměna odkazů 35.

36 Popis stránky Pro určení pozice ve vyhledávači má minimální dopad Avšak při zobrazení výsledků má značný vliv na formu zobrazení výsledku Konkurenční výhoda oproti jiným webům, které to nepoužívají 36.

37 Popis stránky <div itemscope itemtype=" <h1 itemprop="name">feel Eco prostředek na nádobí, ovoce a zeleninu 500ml</h1> <meta itemprop="url" content=" prostredky/myti-nadobi/sortiment/feel-eco-prostredek-na-nadobi-ovoce-a-zeleninu- 500ml-v /" /> <meta itemprop="image content=" /> <meta itemprop="description" content="ekologicky šetrný a vysoce účinný prostředek na ruční mytí- nádobí je vhodný také k mytí ovoce a zeleniny." /> <div itemprop="offers" itemscope itemtype=" <meta itemprop="pricecurrency" content="czk" /> <span itemprop="price">49 Kč</span> <link itemprop="availability" href=" </div> <div itemprop="aggregaterating" itemscope itemtype=" HodnocenĂ: <span itemprop="ratingvalue">4.7</span>/5 PoÄŤet hodnotăcăch: <span itemprop="reviewcount">2</span> </div> 37.

38 PPC systémy Pay per click = platba za prokliknutí V únoru 1998 prezentoval myšlenku platit jen za proklik Jeffrey Brewer z Goto.com Jak to funguje ve vyhledávači? Zadání klíčových slov do vyhledávače Vyhledávač dodá výsledky i s odpovídající reklamou Reklama je právě navázána na klíčové slovo Kontextová reklama Prohlížení webových stránek Reklama může být umístěna dle tématiky Behaviorální reklama 38.

39 Kontextová reklama 39.

40 Krátké shrnutí k SEO SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Snahou je zobrazení relevantního obsahu Do procesu realizace SEO lze zahrnout: Analýzu webu Analýzu klíčových slov Linkbuilding Popis stránky Copywriting V klíčových slovech je vhodné zohlednit i nářečí či slang 40.

41 Definice webové analytiky Slyšeli jste už o webové analytice? Co si pod tímto pojmem představíte? 41.

42 Definice webové analytiky Vychází z angličtiny web analytics Může být nazývána také analýza webu či analýza provozu webu Znamená v měření, sběr, sledování a vyhodnocování internetových dat z konkrétní webové stránky za účelem optimalizace: Designu webové stránky Obsahu webové stránky Včetně vhodné formy komunikace na webu Kvality poskytovaných produktů 42.

43 Optimalizace webové stránky 43.

44 Definice webové analytiky Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené cíle, nebo také tím, jak kolik reálných zákazníků přivádějí různé zdroje návštěvnosti Webová analytika je jedním ze základních nástrojů optimalizace V rámci webové analytiky a analýzy webu se používají pokročilé analytické softwarové nástroje 44.

45 Definice webové analytiky Webová analytika tedy poskytuje informace o tom: Odkud přicházejí zákazníci Jak dlouhou dobu stráví na webových stránkách Do jaké míry je design a uzpůsobení webu uživatelsky přívětivé a intuitivní na ovládání Jaké překážky uživatelům brání k příchodu na stránky či objednání produktu Jak přínosné byly reklamní kampaně Nejen online reklamy Včetně možnosti finanční kalkulace konverzního poměru Pomocí webové analytiky lze také měřit úspěšnost komunikace na sociálních sítích či obsahového marketingu 45.

46 Využití výsledků ve firemním marketingu V jakých oblastech firemního marketingu lze výsledky využít? 46.

47 Využití výsledků ve firemním marketingu Segmentace návštěvníků webu Umožňuje detailně sledovat jejich chování Výsledkem je pochopení potřeb zákazníků Optimalizace na základě chování zákazníků Upravení designu podle požadavků zákazníků Odstranění překážek při nákupu Propojení s daty CRM Možnost personalizace nabídky Získání komplexních informací o zákaznících Redesign webových stránek Uživatelsky přívětivé stránky, obsahový marketing Vytvoření mikrowebů, úprava profilu sociální sítě 47.

48 Provádění webové analytiky Malé firmy používají zpravidla volně dostupné nástroje Tyto nástroje však neumožňují podrobnou a komplexní analýzu webu Velké firmy webovou analytiku řeší formou outsourcingu specializovaných firem Využívají komplexní analytické nástroje Zpravidla mají vzdálený přístup k webu Při výběru poskytovatele je potřeba zvážit řadu faktorů Při rozhodování o formě realizace v rámci firmy rozhoduje řada faktorů Webová analytika se v praxi provádí pravidelně 48.

49 Postup zavádění webové analytiky ve firmě Vybrání vhodného softwaru Vychází ze stanovených cílů a rozpočtu Uvažují se volně dostupné anebo placené Placené programy: SiteCatalyst od Adobe Platí se měsíčně dle návštěvnosti webu Mezi nejpoužívanější volné softwary patří Google Analytics Návštěvnost Prohlížeč Demografie Události Tok uživatelů Typ prohlížeče Země připojení Kategorie událostí Zdroj uživatelů Operační systém Město uživatele Konkrétní akce Klíčová slova Rozlišení obrazovky Jazyk Štítky Míra opuštění Zařízení Možnost segmentace Čas strávený na stránce Pohlaví 49.

50 Google Analytics 50.

51 Google Analytics 51.

52 Funkce placených softwaru oproti GA Práce se surovými daty Časté aktualizace Sledování návštěvnosti po minutách Tvorba heatmap Křížová filtrace a segmentace Možnost cílení obsahu na konkrétního uživatele Možnost prokliku na konkrétní IP 52.

53 Krátké shrnutí webové analytiky Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené cíle, nebo také tím, jak kolik reálných zákazníků přivádějí různé zdroje návštěvnosti V rámci webové analytiky je možné sledovat efektivitu komunikace na sociálních sítích Výsledky je možné využít v segmentaci, optimalizaci nabídky, propojení s daty CRM, redesignu webu Je možno využívat bezplatné softwary anebo agenturní výzkum, který dodává širší spektrum informací Jedním z volných softwarů je Google Analytics 53.

54 Online reklama, SEO a webová analytika Děkuji za pozornost 54.

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích SEO, SEM a marketing v PPC systémech Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Obsahový marketing je pravidelná tvorba a distribuce obsahu různými digitálními

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Reklama na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké opakování z předchozí přednášky K účinnému oslovení cílové skupiny je důležitá znalost jejich

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj?

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Internetová populace v ČR 6 000 000 uživatelů internetu (největší procento 15 až 55 let) 5 000 000 používá Seznam (spíše starší) 4 500 000 používá

Více

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy David Špinar, H1.cz Efektivita reklamy základní premisy Web je nástrojem marketingu Firma realizuje svoji marketingovou komunikaci

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz

Výkonnostní marketing. Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010. www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové efektivizace Jaro 2010 www.spir.cz Výkonnostní marketing Stručný úvod do výkonnostního marketingu, PPC systémů a webové

Více

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU Platný od 1. 1. 2017 Komplexní Internetový marketing pod jednou střechou! Mít stránky krásně graficky zpracované, responsivní, plné funkcí usnadňující uživatelům

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace František Štrupl, H1.cz Proč vyhledávače? Google to ví! Východiska Až 80 % návštěvníků webů chodí z vyhledávačů. Návštěvnost z vyhledávačů

Více

Placená reklama ve vyhledávačích

Placená reklama ve vyhledávačích Placená reklama ve vyhledávačích Markéta Valentová Obsah workshopu: PPC systémy obecně Úspora č.1: Jak si vybrat nejlepšího zákazníka Úspora č.2: Jak nastavit kampaň, aby vydělávala, ne utrácela Úspora

Více

Ceník. Nase.dobrotynakazdyden.eu 77 % 23 % 14 % 25 % 17 % 13 % 31 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. Nase.dobrotynakazdyden.eu 77 % 23 % 14 % 25 % 17 % 13 % 31 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník Nase.dobrotynakazdyden.eu Naše Dobroty nabízí spoustu skvělých receptů, které Vám pomohou stát se výborným kuchařem. Najdete u nás recepty na jídla všední i sváteční, česká i světová. Počet návštěv

Více

Digitální marketingové kanály, webová analytika

Digitální marketingové kanály, webová analytika Digitální marketingové kanály, webová analytika Obsah dnešního dne, 10. 10. 2017 Digitální marketingové kanály Pojmy Webová analytika (internetová, digitální) Kanály a nástroje Marketingový kanál: druh

Více

SEM, SEO a PPC? Kouzelné formulky?

SEM, SEO a PPC? Kouzelné formulky? SEM, SEO a PPC? Kouzelné formulky? SEM, SEO a PPC? Kouzelné formulky? Ale ne! Základní situace Až 80 % návštěvníků webů přichází z vyhledávačů. Světové vyhledávače odpoví na miliardy dotazů denně. Návštěvnost

Více

+420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz

+420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz SEO Optimalizace pro vyhledávače Jan Tichý +420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz Cesty k dosahování cílů webu PPC Bannery E-mailing Přirozené výsledky Zpětné odkazy Silná značka Affiliate Offline reklama

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama Internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama Internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

INTERNETOVÝ MARKETING

INTERNETOVÝ MARKETING INTERNETOVÝ MARKETING 1. PPC kampaně analýza klíčových slov a jejich implementace do kampaní 2. SEO optimalizace webových stránek pro vyhledávače on-page SEO a off-page SEO 3. Content marketing a blog

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Reklama na serveru Ronnie.cz

Reklama na serveru Ronnie.cz Reklama na serveru Ronnie.cz Nabídka platná od 1. července 2008 do 31. prosince 2008 Následující dokument shrnuje základní reklamní možnosti serveru Ronnie.cz. Tato nabídka platí pro stávající i nově zavedené

Více

Jak využít PPC u startupů?

Jak využít PPC u startupů? Jak využít PPC u startupů? Jan Slezák Key account manager Sklik 15.9.2015 Program 15:00 15:45 prezentace (1. část) 15:45 16:00 pauza 16:00 16:30 prezentace (2. část) O čem si dnes povíme? Online marketing

Více

Inzerce na stránkách Portál bydlení

Inzerce na stránkách Portál bydlení Inzerce na stránkách Portál bydlení Leaderboard 728x90 px Nejrozšířenější formát reklamy poskytující dostatečný prostor pro firemní slogan nebo klíčové sdělení. Pole je citlivé a směřuje na inzerujícím

Více

Webová analytika v kostce. Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011

Webová analytika v kostce. Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011 Webová analytika v kostce Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011 Agenda 1. Webová analytika CO a PROČ 2. Typické úlohy pro různé typy webů 3. Nástroje a lidi 4. Výzvy webové analytiky snímek 2

Více

Nabídka služeb portálu BYDLENI.CZ

Nabídka služeb portálu BYDLENI.CZ Nabídka služeb portálu BYDLENI.CZ Bydlínek zve vaši společnost na oborový portál BYDLENI.CZ Jsme nezávislý internetový magazín pro nejširší veřejnost. Orientujeme a inspirujeme návštěvníky v široké problematice

Více

Reklama v placených katalozích

Reklama v placených katalozích Reklama v placených katalozích Autor ebooku: Vladimír Znamenskiy Více než 2 000 000 reálných uživatelů každý měsíc hledají konkrétní služby v českých katalozích. Ty patří mezi nejefektivnější kanály on-line

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

Techniky a nástroje pro optimalizaci webových stránek

Techniky a nástroje pro optimalizaci webových stránek ZVYŠOVÁNÍ ODBORNÝCH KOMPETENCÍ AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ A SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ Techniky a nástroje pro optimalizaci webových stránek Bogdan Walek ÚVOD DO PROBLEMATIKY

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM

WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM STATISTIKY 5,7 millionu uživatelů (10+) 7 miliard Pageviews 500+ Joined Websites (Site Centric) 100 minutes Daily Average Time Spent (ATS) 60 % Internet Penetration CZK 9 miliard

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama - internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

Efektivní PPC reklama pro firmy

Efektivní PPC reklama pro firmy Efektivní PPC reklama pro firmy E-marketingová konference JHK Markéta Janochová 25. 3. 2015 O čem se dnes budeme bavit? Představení a výhody PPC Jak naplánovat PPC kampaň Časté chyby Otázky a diskuze Začínáme:

Více

SEO (optimalizace pro vyhledavače)

SEO (optimalizace pro vyhledavače) SEO (optimalizace pro vyhledavače) Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře Co je to SEO? Slovníček pojmů První internetové dokumenty Principy fungování Co se posuzuje Jak se vyhnout největším chybám SEO

Více

Ceník. Electropiknik.cz 57 % 43 % 8 % 15 % 30 % 23 % 27 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. Electropiknik.cz 57 % 43 % 8 % 15 % 30 % 23 % 27 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník Electropiknik.cz Zájmový portál electropiknik.cz byl poprvé představen veřejnosti na přelomu roku 2011. Před vkročením do online prostředí českého internetu, se tým lidí, který se dnes zabývá převážně

Více

Petr PPC dnes. jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky

Petr PPC dnes. jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky Petr Halík PPC dnes jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky Vymezení PPC co to všechno je? SEARCH - Vyhledávání Textová reklama ve vyhledávání Produktové reklamy (PLA,

Více

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru - lokální weby -

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru  - lokální weby - Nabídka reklamních formátů v rámci serveru www.denik.cz - lokální weby - Zpravodajský server denik.cz přináší 24 hodin denně bezkonkurenčně nejrozsáhlejší online zpravodajství ze 72 regionů České republiky.

Více

Internetová reklama. Základní pojmy internetové reklamy

Internetová reklama. Základní pojmy internetové reklamy Reklama - je neosobní placená forma jednosměrné komunikace firmy se zákazníkem prostřednictvím různých médií - je to cílená činnost, která zákazníkovi přináší informace o existenci produktu, o jeho vlastnostech,

Více

Internetové komunikační a obchodní kanály

Internetové komunikační a obchodní kanály Internetové komunikační a obchodní kanály Internet jako živel? Libor Olexa 4. 10. 2016 XIX. OTC konference "Trendy v oblasti prodeje a marketingu volně prodejných léků!" Můžete se spálit Může vás to spláchnout

Více

kreativní marketingová agentura

kreativní marketingová agentura C E N Í K S L U Ž E B Skenování a digitalizace dat Scan s automatickým podávačem Digitalizace ČB scan A3 4,0 Kč/str. bez DPH. Digitalizace ČB scan A4-A5 1.8 Kč/str. bez DPH. Digitalizace COLOR scan A3

Více

Marketing na webu. Zajímavá čísla z oblasti online marketingu

Marketing na webu. Zajímavá čísla z oblasti online marketingu V Marketing na webu Zajímavá čísla z oblasti online marketingu PPC PPC kampaně obecně PPC v rámci Google AdWords PPC v rámci Seznam Skliku PPC v rámci Facebooku Online marketing Nezapomeňte na základ online

Více

Úspěšnost reklamy a její měření

Úspěšnost reklamy a její měření Úspěšnost reklamy a její měření Co je to vlastně úspěšnost reklamy? Co od reklamy očekáváme? Co pro nás bude znamenat úspěch? Stanovme si cíle pro konkrétní kampaň nebo celý rok Brandbuilding Dlouhodobá

Více

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE - Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M18)

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE - Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M18) EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE - Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M18) Upozornění: Oficiální znění ECDL/ICDL Sylabu Digital Marketing 1.0 je publikováno na webových

Více

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU...

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU... ÚVODEM... 3 MATERIÁLY KE KNIZE... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 DATA, ČÍSLA A ZASE DATA... 4 SAMOTNÝ WEB DNES NESTAČÍ... 6 JAK VYPADÁ KVALITNÍ WEB?... 7 JAKOU VÝBAVU

Více

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení...

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení... BOUČKOVÁ Jana MARKETING Obsah Úvod... VII Oddíl A Pojetí marketingu a marketingového řízení 1. Podstata marketingu... 3 Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura... 9 2. Strategické marketingové

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Co se dozvíte? Co je PPC reklama Jak naplánovat úspěšnou PPC kampaň Jak investuje konkurence v CR Jak lidé

Více

Ceník. Baila.net 64 % 36 % 21 % 21 % 19 % 14 % 25 %

Ceník. Baila.net 64 % 36 % 21 % 21 % 19 % 14 % 25 % Ceník Baila.net Baila.net je česko-slovenská knižní sociální síť. Najdete na ní více než milion knih. Více než milion anotací, desetitisíce článků a životopisů a miliony tagů. Umožňuje čtenářům najít,

Více

7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti. Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, FJFI, KFE, PINF 2008)

7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti. Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, FJFI, KFE, PINF 2008) 7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, Obsah Terminologie Fáze SEO Strategie SEO Key Performance Indicator Analýza klíčových slov AdWords Google Analytics Google Webmaster

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama - internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

PPC v sociálních sítích

PPC v sociálních sítích PPC v sociálních sítích Otázky do začátku Víte, co znamená PPC? Kde všude se potkáváte s reklamami? Na YouTube například? Máte tušení, zda jsou PPC na sociálních sítích vhodné pro výkonnostní kampaně?

Více

SEO Optimalizace pro vyhledávače

SEO Optimalizace pro vyhledávače Jan Tichý E-mail: tichy@h1.cz Twitter: @jantichy +420 271 752 042 info@h1.cz www.h1.cz Cesty k dosahování cílů webu PPC Bannery E-mailing Přirozené výsledky Zpětné odkazy Silná značka Affiliate Offline

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

Osobní údaje: jméno, adresa, telefonní číslo, ová adresa, údaje založené na umístění, ID zařízení. Citlivé (finanční) informace

Osobní údaje: jméno, adresa, telefonní číslo,  ová adresa, údaje založené na umístění, ID zařízení. Citlivé (finanční) informace Název souboru cookies Účel souboru cookies Shromažďované údaje Způsob poskytování údajů Platnost souborů cookies Zásady ochrany osobních údajů poskytovatele souborů cookies Facebook Custom Audience vytvářet

Více

Reklama a affiliate. Martina Solařov. ová ACOMWARE S.R.O

Reklama a affiliate. Martina Solařov. ová ACOMWARE S.R.O Reklama a affiliate Martina Solařov ová ACOMWARE S.R.O. 9.11 11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584 759 INFO@ACOMWARE.CZ

Více

Forum Media emarketing

Forum Media emarketing Forum Media Ing. Tomáš Posker, BA Petr Adamík Poski.com s.r.o. Červen 2010 Obsah Marketing v prostředí internetu Nástroje e-marketingu v praxi (případové studie) On-page a off-page faktory pro e-marketing

Více

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce O portálu Návštěvnost Portál Plastickachirurgie.info nabízí kompletní informace z oblasti estetické medicíny. Je koncipován jako edukativní a kontaktní portál pro pacienty, kteří zde naleznou odborné informace

Více

Ceník. Babyonline.cz 85 % 15 % 16 % 59 % 17 % 4 % 3 % 1 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. Babyonline.cz 85 % 15 % 16 % 59 % 17 % 4 % 3 % 1 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník Babyonline.cz Babyonline.cz je nejnavštěvovanější odborně garantovaný portál, zaměřený na těhotenství a péči o dítě. Již 10. rokem si Babyonline.cz drží úroveň. Stal se kultovním zdrojem informací

Více

STAVBY.CZ. Zviditelnit firmu nikdy nebylo jednodušší. Kontakty.cz Na Příkopě 958/25, 11000 Praha 1 info@kontakty.cz, +420 221 967 358. www.stavby.

STAVBY.CZ. Zviditelnit firmu nikdy nebylo jednodušší. Kontakty.cz Na Příkopě 958/25, 11000 Praha 1 info@kontakty.cz, +420 221 967 358. www.stavby. STAVBY.CZ Zviditelnit firmu nikdy nebylo jednodušší NABÍDKA SLUŽEB PORTÁLU STAVBY.CZ Kontakty.cz Na Příkopě 958/5, 11000 Praha 1 info@kontakty.cz, +40 1 967 58 www.stavby.cz o portálu stavby.cz Vše pro

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Představení moderních nástrojů internetového marketingu Internet je považován za největší fenomén moderní doby. Je tedy přirozené, že

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem je usnadnění

Více

Pavel Ungr. konzultant. @PavelUngr jsem@pavelungr.cz www.pavelungr.cz

Pavel Ungr. konzultant. @PavelUngr jsem@pavelungr.cz www.pavelungr.cz Pavel Ungr konzultant @PavelUngr jsem@pavelungr.cz Proč dělat MARKETING na INTERNETU? jsem@pavelungr.cz Markeťákov, Holečkova 777/39, Praha 5 Smíchov V ČR je on-line více než 7 000 000 lidí http://www.lupa.cz/clanky/cesky-internet-ma-pres-7-milionu-uzivatelu-a-v-reklame-protoci-14-6-miliard-za-rok/

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

PragueBest 2011. www.praguebest.cz info@praguebest.cz +420 286 891 273 1

PragueBest 2011. www.praguebest.cz info@praguebest.cz +420 286 891 273 1 PragueBest 2011 www.praguebest.cz info@praguebest.cz +420 286 891 273 1 1. Informace o společnosti 1.1. PROFIL Obchodní název společnosti Právní forma PragueBest s.r.o. Společnost s ručením omezeným Základním

Více

EUROPEAN / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M17)

EUROPEAN / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M17) EUROPEAN / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M17) Upozornění: Oficiální znění ECDL/ICDL Sylabu Digital Marketing 1.0 je publikováno na webových stránkách ECDL Foundation

Více

Životní cyklus produktu. 1. výzkum a vývoj 2. uvedení na trh 3. růst prodeje 4. zralost 5. nasycení trhu 6. pokles prodeje

Životní cyklus produktu. 1. výzkum a vývoj 2. uvedení na trh 3. růst prodeje 4. zralost 5. nasycení trhu 6. pokles prodeje Životní cyklus produktu 1. výzkum a vývoj 2. uvedení na trh 3. růst prodeje 4. zralost 5. nasycení trhu 6. pokles prodeje JakÁ KPI a kde je měřit? Data z bannerových reklamních systémů (ať již prodej na

Více

Maximalizujte výkon display kampaní. Jana Bujalková Analytical Lead

Maximalizujte výkon display kampaní. Jana Bujalková Analytical Lead Maximalizujte výkon display kampaní Jana Bujalková Analytical Lead Jak si vybrat z množství cílení POVĚDOMÍ ZVAŽOVÁNÍ IN-MARKET PODOBNÁ PUBLIKA REMARKETING Efektivní zásah dle marketingových cílů DEMOGRAFIE

Více

Přehled metod UX výzkumu. Jan Rudinský

Přehled metod UX výzkumu. Jan Rudinský Přehled metod UX výzkumu Jan Rudinský Zkratka UX je již běžnou součástí slovníku všech, kdo se pohybují v oblasti digitálního technologií a marketingu. Využívání metod a přístupu User experience se typicky

Více

Využijte mobil naplno

Využijte mobil naplno Využijte mobil naplno Tereza Hofmanová Account Strategist Google ČR/SR Google Confidential and Proprietary Víme... Mobilní zařízení zásadním způsobem mění naše uživatelské chování... Volba papeže 5 mýtů

Více

PŘÍPADOVÁ STUDIE OKAY S.R.O.

PŘÍPADOVÁ STUDIE OKAY S.R.O. PŘÍPADOVÁ STUDIE OKAY S.R.O. Společnost OKAY s.r.o. se od svého založení v roce 1994 stala jednou z nejúspěšnějších společností na trhu s elektronikou. Kromě e-shopu vlastní největší síť prodejen elektra

Více

Ceník. SkodaHome.cz 15 % 85 % 18 % 26 % 33 % 11 % 12 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů*:

Ceník. SkodaHome.cz 15 % 85 % 18 % 26 % 33 % 11 % 12 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů*: Ceník SkodaHome.cz Mediální skupina ŠKODA.NEVĚDĚT spravující portály SKODAHOME.cz, SKODAKLASIK.cz a VW-scene.cz, s více jak 12 000 návštěvníky denně, je pro vás skvělým komunikačním mediem, kde můžete

Více

Jak porazit konkurenci v 95 znacích. 2008 Outrider Czech Republic.

Jak porazit konkurenci v 95 znacích. 2008 Outrider Czech Republic. WebTop100, 30. 10. 2008 experience relevance Jak porazit konkurenci v 95 znacích 2008 Outrider Czech Republic. 1 Klíčové slovo letenky 2 Text reklamy 3 Cílová stránka 2 Klíčová slova experience relevance

Více

3mg427 - Marketnig na internetu. Internetová reklama. Reklamní systémy a způsob prodeje

3mg427 - Marketnig na internetu. Internetová reklama. Reklamní systémy a způsob prodeje Internetová reklama Reklamní systémy a způsob prodeje Reklamní systémy Uzavřené Otevřené Systémy pro výměnu reklamních proužků Systémy pro Affiliate marketing Návštěvník reklamní systém - provozovatel

Více

Mobilní marketing druhá šance. Den idirektu 4.12.2009

Mobilní marketing druhá šance. Den idirektu 4.12.2009 Mobilní marketing druhá šance Den idirektu 4.12.2009 1 Představení společnosti ATS na trhu od roku 1997 1999 první nasazení MT jako nástroje komunikace 2001 platforma PRSMS sjednocení čísel 2009-150 realizací

Více

Ceník inzerce PSČ.cz 58 % 42 % 18 % 20 % 32 % 15 % 15 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník inzerce PSČ.cz 58 % 42 % 18 % 20 % 32 % 15 % 15 % Datum spuštění: Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník inzerce PSČ.cz Portál PSČ.cz pro vyhledávání poštovních směrovacích čísel v České republice a v zahraničí je neocenitelnou pomůckou pro lidi, pracující v administrativě. Portál je vhodný pro inzerenty,

Více

mlink.cz, mlink.sk [MANUÁL INZERENTA] mlink.cz, mlink.sk Reklamní systém pro časově cílenou reklamu: bannerovou či textovou.

mlink.cz, mlink.sk [MANUÁL INZERENTA] mlink.cz, mlink.sk Reklamní systém pro časově cílenou reklamu: bannerovou či textovou. mlink.cz, mlink.sk mlink.cz, mlink.sk Reklamní systém pro časově cílenou reklamu: bannerovou či textovou. Neplaťte už za kliky ani počet zobrazení Vaší reklamy. U mlink.cz platíte fixní částkou dobu zobrazení

Více

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku Pracovní skupina pro mobilní reklamu Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku 6.4. 2009 Konference ISSS, Hradec Králové Michal Němec, T-Mobile Mobilní telefon je unikátní komunikační

Více

Popis ovládání aplikace - Mapový klient KÚPK

Popis ovládání aplikace - Mapový klient KÚPK Popis ovládání aplikace - Mapový klient KÚPK Úvodní informace K využívání této aplikace musíte mít ve Vašem internetovém prohlížeči nainstalovaný plugin Adobe Flash Player verze 10 a vyšší. Mapová aplikace

Více

Marketing ve vyhledávačích

Marketing ve vyhledávačích Marketing ve vyhledávačích Základní situace Až 80 % návštěvníků webů přichází z vyhledávačů. Světové vyhledávače odpoví na miliardy dotazů denně. Návštěvnost z vyhledávačů je nejlépe zacílená. Vyhledávání

Více

Obsah. Úvod 11 Komu je kniha určená 12 Pro koho je tato kniha zbytečná 12 Konvence použité v knize 12

Obsah. Úvod 11 Komu je kniha určená 12 Pro koho je tato kniha zbytečná 12 Konvence použité v knize 12 Úvod 11 Komu je kniha určená 12 Pro koho je tato kniha zbytečná 12 Konvence použité v knize 12 KAPITOLA 1 Internetový marketing 13 Charakteristika Internetu 14 Marketing na Internetu 17 SWOT analýza 18

Více

Jak on-line reklama přivádí zákazníky na kamennou pobočku

Jak on-line reklama přivádí zákazníky na kamennou pobočku Jak on-line reklama přivádí zákazníky na kamennou pobočku Pavlína Šedivá, Vedoucí marketingu, Sconto nábytek David Začal, Manažer oddělení pro klíčové zákazníky, Seznam.cz Z internetu do obchodu Z internetu

Více

Obsah. Úvodem 12. Zakládáme e-shop 13. Komu je kniha určena 12 Zpětná vazba od čtenářů 12 KAPITOLA 1

Obsah. Úvodem 12. Zakládáme e-shop 13. Komu je kniha určena 12 Zpětná vazba od čtenářů 12 KAPITOLA 1 Úvodem 12 Komu je kniha určena 12 Zpětná vazba od čtenářů 12 KAPITOLA 1 Zakládáme e-shop 13 Papírování a papírování 13 Opravdu chcete prodávat na internetu? 13 Podnikatelský záměr 15 Právní forma podnikání

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Sociální sítě a propagace obsahu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené

Více

Google Analytics Nastavení elektronického obchodování

Google Analytics Nastavení elektronického obchodování Google Analytics Nastavení elektronického obchodování Pokud ve Vašem e-shopu máte integrován nástroj pro měření návštěvnosti Google Analytics, můžete jeho pomocí měřit i dosažení cílů, které si stanovíte.

Více

Ceník. BandZone.cz 36 % 64 % 22 % 36 % 23 % 12 % 5 % 2 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*:

Ceník. BandZone.cz 36 % 64 % 22 % 36 % 23 % 12 % 5 % 2 % Počet návštěv / měsíčně*: Počet uživatelů / měsíčně*: Ceník BandZone.cz Bandzone.cz je nejrozsáhlejší komunita kapel a jejich fanoušků na českém internetu. Díky těmto stránkám už vám nikdy neuteče nová skladba, klip, album nebo koncert oblíbené kapely. Počet

Více

Počet návštěv měsíčně*: Počet uživatelů*: Počet Zobrazení stránek*:

Počet návštěv měsíčně*: Počet uživatelů*: Počet Zobrazení stránek*: Supertělo.cz je magazín, fitness sociální síť a sportovní obchod. Magazín denně vydává odborné články, videa a infografiky, které pomáhají čtenářům se zdravým životním stylem. Sociální síť umožňuje čtenářům

Více