Ing. Pavel Rosenlacher

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Pavel Rosenlacher"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích Sociální sítě a propagace obsahu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Krátké shrnutí Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené cíle, nebo také tím, jak kolik reálných zákazníků přivádějí různé zdroje návštěvnosti V rámci webové analytiky je možné sledovat efektivitu komunikace na sociálních sítích Výsledky je možné využít v segmentaci, optimalizaci nabídky, propojení s daty CRM, redesignu webu Je možno využívat bezplatné softwary anebo agenturní výzkum, který dodává širší spektrum informací Jedním z volných softwarů je Google Analytics 2.

3 Úspěšná kombinace blogu, vlogu a facebooku Znáte vlog od Teri Blitzen? 3.

4 Úspěšná kombinace blogu, vlogu a facebooku Kolik má toto video fanoušků? Kolik je Tereze let? 4.

5 Teri Blitzen Video z jejího vlogu mělo: zhlédnutí ke dni zhlédnutí ke dni Téměř krát Like Blogerka roku 2014 Věk 14 let a věnuje se blogu přes rok Její videa odebírá pravidelně lidí Na Facebooku má přes fanoušků Videa si natáčí sama Jak hodnotíte Teri? V čem je její úspěch? 5.

6 Výběr komentárů k videu Teri Blitzen 6.

7 Opakování - katalog hlavních sociálních médií Diskuzní fóra a skupiny Přehledy a stránky s názory Prostor pro vkládání otázek nebo názorů Firmy mohou mít vlastní diskuzní prostor a konverzaci sledovat Prostor pro hlas zákazníků a jejich spokojenost s produkty Amazon, Bazarvoice Sociální sítě Částečně či zcela otevřené komunity Sem spadají také hry v sociálních sítích Blogy Možnost vyjádření svého názoru do světa Firmy používají k propagaci svých názorů Mikroblogy Zprávy ve velikosti cca 140 znaků Twitter Sdílení médií Ukládání a sdílení multimédií online Youtube, Flickr atd. 7.

8 Profilace sociálních sítí Facebook Twitter Google Plus Lindkedin Jak byste zmíněné sociální sítě pojmenovali z pohledu typických uživatelů? 8.

9 Profilace sociálních sítí Facebook sociální síť Čechů Nejpoužívanější sociální sít v ČR Twitter místo pro IT specialisty a novináře Lidé pracující s technologiemi, financemi Google Plus ráj studentů Polovinu uživatelů tvoří věk 18 až 24 let Linkedin společenství manažerů a vzdělaných lidí Profiluje se jako profesionální sociální síť (Řezníček, 2014) 9.

10 Twitter Ve světě poměrně rozsáhlá síť, v ČR teprve získává popularitu Roste rychlejším tempem než facebook v počtu uživatelů Aktivních uživatelů cca tisíc v ČR Mezi uživatele patří především lidé, kteří denně pracují s technologiemi, novými médii a financemi Technologický specialista, finanční poradce, manažer Důvodem používání je, že slouží jako zdroj čerstvých informací Komunikuje se krátkými zprávami Jaké firmy by jej měly využívat a jaký typ obsahu nabízet? 10.

11 Použití Twitteru V rámci vytvořeného profilu na Twitteru je efektivní nabízet: Novinky z oboru Zajímavé informace Výstižné komentáře k dění v oboru Aktuality Potenciál Twitteru využívají především: Moderní a vyspělé firmy Firmy budující image kreativní, vyspělé firmy Technologické a finanční společnosti Novináři (a oboroví blogeři) 11.

12 Google Plus Z uvedených čtyř sítí je nejmladší Přesto se stala druhou největší sítí v ČR Počet uživatelů se pohybuje kolem 400 tisíc Přes polovinu těchto uživatelů jsou ve věku 18 až 24 let Tři čtvrtiny uživatelů jsou muži Je jí přezdíváno také síť duchů Nejpočetnější skupinou uživatelů jsou převážně: Studenti Designéři IT specialisté Marketingoví profesionálové Účet na Googlu přináší řadu služeb (google disk ) Jaké firmy by jej měly využívat a jaký typ obsahu nabízet? 12.

13 Použití Google Plus V rámci působení firmy na Google Plus je vhodné především: Segmentovat uživatele díky funkci kruhů a tím lépe naplňovat jejich potřeby Slouží spíše k úvodní konverzaci Potkávání nových lidí, partnerů Získávání nových zákazníků Potenciál Googlu Plus lze využít k: Cílení komunikaci na mladé lidi Případně cílení na muže Síť není ve většině oborů vhodná pro cílení na uživatele ve středním věku bez zájmu o technologie 13.

14 LinkedIn Profiluje se od svého vzniku jako profesionální sociální sít Slouží k propojení pracovníků a sdílení obsahu týkajícího se práce a odborných informací Počet uživatelů v ČR se pohybuje kolem 250 tisíc Přes 30% uživatelů patří do věkové skupiny 35 až 54 let Dynamické profese, prodej, inženýrství Typickými uživateli jsou: Absolventi vysokých škol Manažeři a majitelé firem Ředitelé Starší lidé s dobrou pracovní pozicí Jaké firmy by jej měly využívat a jaký typ obsahu nabízet? 14.

15 Použití Linkedin Firma, která používá profil na síti Linkedin by měla respektovat, že: Uživatelé očekávají seriózní informace Poskytuje relevantní informace ze svého oboru Možnost navázat konverzaci a styky s novými obchodními partnery Potenciál je především v: Skvělý zdroj informací o profesionálech v oboru Předávání zkušeností a schopnosti Zdroj pro personalisty Možnost oslovení lidí z oboru, především prodeje, inženýrství Rozhodně není večerní sítí pro hraní her a běžnou komunikaci 15.

16 Facebook V současnosti je nejpopulárnější sociální sítí v České republice Dle dat z června 2013 je na Facebooku téměř 4 miliony uživatelů, tj. 61% uživatelů internetu v ČR Facebook využívá 38% obyvatel ČR Většině uživatelů je mezi 18 až 34 lety a nedominuje žádné pohlaví Síť je ale využívána i staršími lidmi Je nejmasovějším médiem v sociálních sítích = je domovem řady cílových skupin Jaké firmy by jej měly využívat a jaký typ obsahu nabízet? 16.

17 Použití Facebooku Firma používající komunikaci na Facebooku by měla vycházet z obecných potřeb uživatelů FB: Komunikace s přáteli Zdroj zábavy Záchrana před nudou anebo vyplnění volného času Zdroj zkušeností a užitečných informací Úspěch na Facebooku je především: V nabízení jednodušších a stravitelných informací Nenabízení suchých a zbytečně odborným obsahem Pravidelnost komunikace nenásilnost komunikace a nevnucování se být dalším z přátel 17.

18 Typologie uživatelů sociálních sítí Prodejci Tvůrci Spolupracovníci Sběratelé Kritici Vypravěči Připojení Typologie vychází z typického chování jednotlivých uživatelů na sociálních sítích Dle Forrester Research Dočasně neaktivní Členové davu 18.

19 Typologie uživatelů sociálních sítí Uživatele je možné charakterizovat také z pohledu aktivity na sociální síti 1. Aktivní uživatel tvůrce a poskytoval obsahu 2. Aktivní uživatel hodnotitel a distributor 3. Pasivní uživatel hodnotitel obsahu 4. Pasivní uživatel pozorující autorita 5. Pasivní uživatel pozorovatel Bednář (2011) 19.

20 Porovnání typologií uživatelů sociálních sítí Dle aktivity Tvůrci a poskytovatelé obsahu Hodnotitelé a distributoři Hodnotitelé obsahu Dle chování (Forrester Research) Tvůrci, Kritici, Prodejci Kritici, Prodejci, Vypravěči, Spolupracovníci Připojení, Vypravěči, Sběratelé Dle chování (Digital Life) Ovlivňovatelé Komunikátoři, Hledači znalostí Hledači znalostí Pozorující autority Sběratelé, připojení Síťovači, Uchazeči Pozorovatelé Členové davu, dočasně neaktivní Praktici 20.

21 Propagace obsahu na sociálních sítích Jak byste podpořili a propagovali obsah na sociálních sítích? 21.

22 Propagace obsahu na sociálních sítích Minimum propagace Publikace Aktivní propagace Reklama na síti Pokročilá propagace Interakce s PR Sdílení Guest posting Media Relations 22.

23 Podpora obsahu Sebelepší obsah nebude úspěšný bez propagace Denně se celosvětově na Facebooku stráví 2,6 miliard minut Každý den uživatele osloví řada sdělení, zpráv ne všechny vědomě zaregistruje a ne všechny ho osloví Polovina peněz, které utratím za reklamy je plýtvání. Problém je, že nevím, která polovina to je. (John Wanamaker) Hypertargeting Nástroj a součást performance marketingu schopnost stránek sociálních sítí zacílit reklamy na základě velmi specifických kritérií (Shih, 2010) Jedná se o řadu pokročilých demografických kritérií Tyto kritéria zohledňují nástroje pro tvorbu reklamy na sítích Facebook, MySpace Primárně se však Hypertargeting využívá k segmentaci, customizaci 23.

24 Pokročilé demografická kritéria Co vše lze o uživateli vyčíst a zjistit z jeho profilu za informace? Co vše máte uvedeno na svém profilu? 24.

25 Pokročilá demografická kritéria Z údajů v profilu konkrétních uživatelů lze získávat informace pro kvalitnější segmentaci a marketing Lze zjišťovat: Pohlaví Datum narození a rodné město Zaměstnavatele Údaje o vzdělání a studovaných školách Rodinný stav Náboženství Zájmy, aktivity a provozované sporty Oblíbenou hudbu, filmy a kulturní akce Politické názory 25.

26 Výsledek úspěšného hypertargetingu Customizace produkce a komunikace Produkce pro konkrétní cílové skupiny Nabídka několika výrobkových řad Využívání komunikace především s fanoušky Kalhoty pro fanoušky Red Sox 26.

27 Výhody hypertargetingu Snadný přístup k informacím o uživateli Údaje o uživateli jsou k dispozici i z neveřejného profilu Vyšší návratnost investic do propagace neoslovení všech Možnost personalizace a customizace Nezahlcování zbytečnými sděleními, vyšší čtenost Přesnější predikce úspěchu díky mikrosegmentům 27.

28 Omezení propagace obsahu na sociálních sítích Nevhodná značka Špatný výkon Únava sítě Negativní publicita Nechuť lidí se veřejně spojit se značkou Závisí na produktu a demografii Nevhodně postavená kampaň Vhodné kombinovat několik přístupů a technik Opadnutí okouzlení ze sociální sítě Některé sítě používají více reklamy Těžko lze ovlivnit komentáře uživatelů Obsah může být předáván dále s negativním komentářem 28.

29 Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na potřeby cílové skupiny Teri Blitzen Fanoušci jsou buď muži anebo dívky, pro které je vzor Sociální sítě je možné rozdělit dle jejich profilu: Facebook = sociální síť Čechů Twitter = sociální síť pro IT specialisty a novináře Google+ = ráj studentů Linkedin = společenství manažerů a vzdělaných lidí Stejně tak existují typologie jednotlivých uživatelů sociálních sítí Pomáhají při vytváření person 29.

30 Krátké shrnutí Obsah nestačí jen vytvářet, ale především publikovat Minimum propagace Aktivní propagace Pokročilá propagace Vychází z cílů sdělení a cílových skupin Součástí pochopení a vyhledávání cílových skupin je Hypertargeting Schopnost zacílení na základě pokročilé demografie a psychografie Kromě využití v segmentaci se používá také v propagaci Existuje přesto řada omezení, kdy ani podrobná segmentace nemusí platit 30.

31 Sociální sítě a propagace obsahu Děkuji za pozornost Ing. Pavel Rosenlacher 31.

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Další formy komunikace Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké opakování Používání Facebooku přináší nutnost dodržovat určitá pravidla: Obecná pravidla Pravidla

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Cíle a působení marketingu na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online

Více

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Agenda Účel sociálních sítí pro marketing Sociální

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových medií jako nástroje PR ve vybraném sportovním subjektu TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Váš marketing na Facebooku. powered by

Váš marketing na Facebooku. powered by Váš marketing na Facebooku powered by Základní info o Facebooku Facebook Internetová sociální síť, ve které uživatelé komunikují a sdílejí obsah prostřednictvím svých profilů Celosvětově více než 400 milionů

Více

INTERNET cesta ke spotřebiteli

INTERNET cesta ke spotřebiteli Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3 INTERNET cesta ke spotřebiteli Public relations. Využití sociálních médií k získávání zákazníků. Public relations Veřejnost. Kdo je to veřejnost? Cílem

Více

Marketingová kampaň Ostrava!!! Návrh kreativního řešení propagace prostřednictvím virálního marketingu

Marketingová kampaň Ostrava!!! Návrh kreativního řešení propagace prostřednictvím virálního marketingu Marketingová kampaň Ostrava!!! Návrh kreativního řešení propagace prostřednictvím virálního marketingu Cíl kampaně Zvýšit popularizaci a návštěvnost města Budování pozitivní image Ostravy Zajistit silné

Více

UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR

UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR závěrečná zpráva z marketingového výzkumu trhu FOCUS, Marketing & Social Research říjen Uživatelé sociálních sítí 1 DESIGN VÝZKUMU Agentura FOCUS, Marketing & Social Research

Více

Příloha č.5: Komunikační mix

Příloha č.5: Komunikační mix Příloha č.5: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...2 Kariérní stránky... 2 InHiro - implementace ATS... 2 Vlastní fotografie... 2 Prezentační systém... 3 Reach zasažení cílové skupiny...

Více

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 Obsah Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 KAPITOLA 1 Mechanismy fungování sociálních sítí 9 Jak funguje Facebook 11 Jak sociální sítě

Více

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: Číslo a název sady: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ,

Více

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová / Kanály komunikačního mixu Inzerce v tisku (deníky, časopisy ) Televize Kino - Product placement (kombinace reklamy a PR) Potenciál (jak a kde zjistit potenciál komunikačního kanálu) Statistiky prodejnosti

Více

Marketingové využití internetu

Marketingové využití internetu Marketingové využití internetu Obsah dnešní přednášky Internet, web 2.0 Dlouhý chvost, reputační systémy Využití internetu pro marketingové účely Webové prohlížeče a optimalizace stránek Typy reklamy Facebook

Více

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje)

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Reg. číslo dotační smlouvy: 33-03-006 1. Název projektu: PodKletí on line 2. Příjemce dotace:

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Production tvorba / aktualizace komunikačních nástrojů...2 Aktualizace kariérních stránek...2 Implementace ATS... 2 Výroba sady reklamních bannerů...2

Více

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Production tvorba / aktualizace komunikačních nástrojů...3 Aktualizace kariérních stránek...3 Implementace ATS Inhiro... 3 Spolupráce při tvorbě intranetu...3

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci 5 tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci Vánoční období je pro velkou část firem klíčové. Je proto přirozené, že se větší část marketingového rozpočtu typicky soustředí právě do posledních měsíců v

Více

Webová analytika v kostce. Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011

Webová analytika v kostce. Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011 Webová analytika v kostce Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011 Agenda 1. Webová analytika CO a PROČ 2. Typické úlohy pro různé typy webů 3. Nástroje a lidi 4. Výzvy webové analytiky snímek 2

Více

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Dokument byl vytvořen v rámci projektu Úspěšná škola vzdělávání řídicích a strategických týmů středních škol v Plzeňském

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Kateřina Vávrová INFORUM 2013 Praha, 21. 22. 5. 2013 WWW.LIBRARY.EP.EC Inforum 2013: Knihovna Evropského parlamentu na sociálních sítích 1 Knihovna Evropského

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Používání sociálních médií v municipalitách České republiky. Ing. Libuše Svobodová, Ph.D. Ing. Jaroslava Dittrichová, Ph.D.

Používání sociálních médií v municipalitách České republiky. Ing. Libuše Svobodová, Ph.D. Ing. Jaroslava Dittrichová, Ph.D. Používání sociálních médií v municipalitách České republiky Ing. Libuše Svobodová, Ph.D. Ing. Jaroslava Dittrichová, Ph.D. Univerzita Hradec Králové Úvod Metodologie a cíle Internet a sociální sítě Výsledky

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj?

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Internetová populace v ČR 6 000 000 uživatelů internetu (největší procento 15 až 55 let) 5 000 000 používá Seznam (spíše starší) 4 500 000 používá

Více

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Duchem nejmladší český marketingový a mediální think tank. Tuto přednášku pro vás připravili: Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Ondřej Sláma marketing@ondrejslama.cz Nejčastěji používané moderní

Více

KDO JSME. Na našem portálu najdete. Naše publikace

KDO JSME. Na našem portálu najdete. Naše publikace PŘEDSTAVENÍ PORTÁLU KDO JSME FXstreet.cz je první nezávislý server o FOREX tradingu v České republice i na Slovensku. Jsme největší komunitní portál v ČR a Sk se zaměřením na obchodníky na finančních trzích

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

Co obnáší práce píáristy. Vladimír Komjati Alžběta Pavlínová PR Klub

Co obnáší práce píáristy. Vladimír Komjati Alžběta Pavlínová PR Klub Co obnáší práce píáristy Vladimír Komjati Alžběta Pavlínová PR Klub PR klub Profesní sdružení profesionálů z oboru Public Relations PR manažeři in-house Agenturní pracovníci Freelanceři Konzultanti Další

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců 500 HR MINUTES KONFERENCE O MODERNÍCH TRENDECH V HR 13. března 2013 Hana Velíšková, KPMG KPMG Česká republika Od roku 1990 760 zaměstnanců 27 partnerů Druhý

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing.

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Analýza nových forem marketingu Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický Cíl bakalářské práce Cílem práce je pro zvolenou společnost

Více

Reklamní možnosti na YouTube provasbyznys.cz/youtube

Reklamní možnosti na YouTube provasbyznys.cz/youtube Reklamní možnosti na YouTube provasbyznys.cz/youtube červen 2012 YouTube v Čechách YouTube je největší a nejznámější videoplatforma na českém internetu. Frekvence používání YouTube 82 % měsíčně 64 % týdně

Více

METODICKÉ PŘÍSTUPY PRO PREZENČNÍ A E-LEARNINGOVOU VÝUKU V OBLASTI KOMUNIKACE

METODICKÉ PŘÍSTUPY PRO PREZENČNÍ A E-LEARNINGOVOU VÝUKU V OBLASTI KOMUNIKACE METODICKÉ PŘÍSTUPY PRO PREZENČNÍ A E-LEARNINGOVOU VÝUKU V OBLASTI KOMUNIKACE Studie v rámci projektu: Efektivní komunikace cesta k úspěchu CZ.1.07/3.2.06/01.0015, INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ INFORMACE

Více

Rizika sociálních sítí

Rizika sociálních sítí SOCIÁLNÍ SÍTĚ Co je sociální síť Sociální sítě umožňují sdílení zážitků s vašimi přáteli, ale i s cizími lidmi, kterým to dovolíte Existuje mnoho typů - vznikající na základě rodinných vazeb, kamarádů,

Více

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA Adam Zbiejczuk (influencer.cz) 8.10.2015 Než začneme: nejsem guru... 1997: HTML 2000: blog 2006: Facebook 2007: Web 2.0 2007-9: mbank 2009-11:

Více

24.6.2005. Nejnavštěvovanější server českého internetu

24.6.2005. Nejnavštěvovanější server českého internetu Nejnavštěvovanější server českého internetu 24.6.2005 Co je Seznam.cz Od roku 1996 nejnavštěvovanější server českého internetu Služeb Seznamu využívá každý čtvrtý Čech Týdně oslovuje 70 % uživatelů internetu

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Úvod do předmětu a internetového marketingu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Informace o předmětu Typ předmětu: povinný Garant: Ing. Pavel Rosenlacher Počet

Více

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl 21. 10. 2014 - Školení pro realizátory MA21, Luka nad Jihlavou Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl Ondřej Rázl 2006 Vysočina-news.cz 2007 Kulturní magazín Zoom 2010 Commservis.com 2011

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

Registrační číslo projektu: Škola adresa: Šablona: Ověření ve výuce Pořadové číslo hodiny: Třída: Předmět: Název: Sociální sítě Anotace:

Registrační číslo projektu: Škola adresa: Šablona: Ověření ve výuce Pořadové číslo hodiny: Třída: Předmět: Název: Sociální sítě Anotace: Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3712 Škola adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Na Brněnce 1, Ivančice, okres Brno-venkov

Více

15 super )pů pro reklamy na Facebooku

15 super )pů pro reklamy na Facebooku 7. 6. 2012 15 super )pů pro reklamy na Facebooku Jindřich Fáborský - igloonet s.r.o. 1. Měsíční fakturace nad 10 000 GPB Facebook standardně generuje faktury každý den. S útratou vyšší než 10 000 GBP můžete

Více

Online komunikace Hurá na internet!

Online komunikace Hurá na internet! Online komunikace Hurá na internet! Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Internet V dnešní době médium číslo 1 a přitom nejlevnější. Obracíme se na něj pro informace, pro zábavu, komunikaci, nákup. Snadno jeho

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku Pracovní skupina pro mobilní reklamu Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku 6.4. 2009 Konference ISSS, Hradec Králové Michal Němec, T-Mobile Mobilní telefon je unikátní komunikační

Více

Příloha č.6: Komunikační mix

Příloha č.6: Komunikační mix Příloha č.6: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...3 Kariérní stránky... 3 Vlastní fotografie... 3 Vlastní video... 3 Prezentační systém... 3 Facebook profil... 4 Reach zasažení cílové

Více

MARKETING.

MARKETING. MARKETING Marketing CIMA-A Marketing CIMA-B Základy marketingu Strategická analýza Product Manager a jeho marketingová odbornost Zásady tvorby reklamních tiskovin a inzerce Internetový marketing přehledně

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

www.helpmark.cz Tomáš Herout

www.helpmark.cz Tomáš Herout 4. 1. 2015 1 Obsah prezentace» Proč jsou sociální sítě fenomén doby» O marketingovém potenciálu komunit na soc. sítích» Metody a nástroje ověřené praxí» Odstrašující příklady» Rozdíly mezi konkrétními

Více

INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB

INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB nabídka spolupráce Vážení přátelé! Dovolte mi, oslovit Vás s naší nabídkou na spolupráci při budování unikátního integrovaného systému, obsluhujícího pracovní trh DOBRÝ FLEK.

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Bc. Robert Duben. On-line marketing 25 let

Bc. Robert Duben. On-line marketing 25 let Bc. Robert Duben On-line marketing 25 let Oblast působení: Vzdělání: Občanství:, Média, reklama a PR Vysokoškolské/ universitní Česká republika E-mail: dubenr@gmail.com Telefon: 776588108 Osobní www: http://www.duben.pro

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní

Střední školy a internetový marketing. Studie občanského sdružení Než zazvoní Střední školy a internetový marketing Studie občanského sdružení Než zazvoní 2. ledna 2015 Tento dokument shrnuje výsledky průzkumu mezi českými středními školami. Cílem šetření bylo zjistit, jaké nástroje

Více

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Jednotná firemní identita Její základní prvky logo, vizitky, email, web Jasné sdělení Media plán Jednotná

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem

Více

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48 OBSAH PŘEDMLUVA...8 1 MARKETING, JEHO PODSTATA A VÝZNAM...9 MARKETING... 12 Historie a důvod vzniku. Definice marketingu... 12 Úloha marketingu ve společnosti a firmě... 14 Podstata marketingu... 15 ZÁKLADNÍ

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

představení produktu 2018

představení produktu 2018 představení produktu 2018 Expres.cz je zábavně-informační web, který mediální skupina MAFRA spustila v září roku 2015. Tvoříme emoce Průvodce světem celebrit Zprávy z domova a ze světa Trendy si určují

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA Správa profilu (stránky) na Facebooku Facebook dnes má téměř každý pravidelný uživatel internetu (nejen) v ČR. Tato sociální síť představuje oblíbené komunikační médium především mezi mladými. Pro podniky,

Více

17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ

17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI DANIELNYTRA.CZ SIMPLESHOP.CZ 17 SUPER TIPŮ NA ZVÝŠENÍ NÁVŠTĚVNOSTI SIMPLESHOP.CZ KDOŽE? Lektor Konzultace Digi-nomád Bloger Vlastní projekty Na volné noze PRO KOHO? Podnikatelé malí a střední Lidé na volné noze Kdo na nějakou dobu

Více

ČEŠTÍ ZAMĚSTNANCI A MOTIVACE

ČEŠTÍ ZAMĚSTNANCI A MOTIVACE ČEŠTÍ ZAMĚSTNANCI A MOTIVACE Štěpán Tůma 23. května 2018 BENEFITS AND REWARDS SERVICES A G E N D A 1. Kvalita života v práci 2. Výzkum motivace zaměstnanců 3. Segmentace Čechů podle motivace 4. Užitečnost

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem je usnadnění

Více

Firmy na sociálních sítích Trendy na sociálních sítích Zlatá pravidla marketingu na sociálních sítích

Firmy na sociálních sítích Trendy na sociálních sítích Zlatá pravidla marketingu na sociálních sítích Sociální sítě Facebook Twitter LinkedIn Google+ Instagram Firmy na sociálních sítích Trendy na sociálních sítích Zlatá pravidla marketingu na sociálních sítích Virtuální propojení skupiny lidí Sdílení

Více

Jsme reklama v Supermarketu.

Jsme reklama v Supermarketu. Jsme reklama v Supermarketu. CashPoster vysílají impulsy! Reklamní účinek: Stačí jedno uchopení! Rozdělovač nákupů u pokladny je každý den hodně používaný předmět, který patří k dění v supermarketu - stejně

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková

Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková Program 1. Seznámení 2. Podstata změny 3. Aktuální trendy 1. Big Data 2. Sociální média 3. Elektronický obchod a PR 4. Mobilní inteligence 5. Geolokace

Více

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI 1. PODSTATA MARKETINGU 1.1 DEFINOVÁNÍ MARKETINGU 1.2 MARKETINGOVÝ MIX - 4 P MARKETINGU 1.3 PODNIKATELSKÉ KONCEPCE - HISTORIE MARKETINGU

Více

Digitální marketing se zaměřením na export. Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat

Digitální marketing se zaměřením na export. Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat Digitální marketing se zaměřením na export Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat Moje zkušenosti: 2010 2014 2016 Digitální svět v číslech Česká Republika Slovensko Kolik lidí je vlastně

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant

SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY 1. 11. 2018 Ing. Dagmar Matějková, MBA Exportní konzultant ODBORNÉ ZNALOSTI DLOUHOLETÉ ZKUŠENOSTI EXPORTNÍ ÚSPĚCHY KOMPLEXNÍ SLUŽBY VZDĚLÁVÁNÍ PORADENSTVÍ A SLUŽBY ZAHRANIČNÍ

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích MSS z pohledu obsahového marketingu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Výhody online reklamy jsou Je relativně levná Lze ji přesně zacílit Na

Více

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing FaceBook

Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing FaceBook Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing FaceBook Twitter, Youtube / Vimeo a další Zaměřeno na knihovny: specializované

Více

PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE

PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE 1 O nás 2 Informace o portálu 3 Média a internet 4 Další informace 5 Kontakty a reference Jsme Personalistka.cz - vyhledávaný a oblíbený pracovní portál s širokou

Více

Zvýšení návštěvnosti ve WordPressu

Zvýšení návštěvnosti ve WordPressu Zvýšení návštěvnosti ve WordPressu Daniel Nytra Konference v Opavě 2.12.2016 www.danielnytra.cz Jsem divný a online Směska technika, kodéra, blogera, analytika digitálního nomáda a markeťáka Mluvím s klienty

Více

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera PR Akademie pro veřejnou správu Roman Kučera PR AKADEMIE Institut veřejné správy MU + LESENSKY.CZ PR AKADEMIE Vzdělávací centrum nabízející školení, semináře, konference a workshopy zaměřené na veřejnou

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta Ostrava Národní knihovna ČR

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta Ostrava Národní knihovna ČR Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Ostrava 14.3.2013 Národní ČR vit.richter@nkp.cz Dostupnost internetu kdykoliv a kdekoliv Prodej a využívání eknih Autorský zákon Masová digitalizace knihovních

Více

Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru

Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru Ministudie: Content marketing v B2B v ČR a USA, 2013 Téma na přání účastníků B2B monitoru B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420

Více

Jak využít PPC u startupů?

Jak využít PPC u startupů? Jak využít PPC u startupů? Jan Slezák Key account manager Sklik 15.9.2015 Program 15:00 15:45 prezentace (1. část) 15:45 16:00 pauza 16:00 16:30 prezentace (2. část) O čem si dnes povíme? Online marketing

Více

Propagace projektu Archeologie na dosah v Národním muzeu

Propagace projektu Archeologie na dosah v Národním muzeu Propagace projektu Archeologie na dosah v Národním muzeu Mgr. Veronika Mikešová Národní muzeum Projekt Archeologie na dosah Probíhá od ledna 2012 do prosince 2014 na Oddělení pravěku a antického starověku

Více

JEDINEČNÝ ONLINE SVĚT ÓČKA

JEDINEČNÝ ONLINE SVĚT ÓČKA ÓČKO 2017 JEDINEČNÝ SVĚT ÓČKA přes 200.000 RU/měsíc na ocko.tv 1.700.000+ shlédnutých stránek/měsíc 620.000 přátel na Facebooku 1.750.000 dosah/týden 350.000 přehraných videí/týden 320.000 stažených aplikací

Více

Dotazník pro osoby starší 50 let

Dotazník pro osoby starší 50 let Dotazník pro osoby starší 50 let Aktivní stárnutí můžeme charakterizovat jako zdravý a aktivní životní styl, který má pozitivní dopad na celkovou životní spokojenost osob starších 50 let. Důležitou součástí

Více

Název projektu: ICT nás baví Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/

Název projektu: ICT nás baví Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Název projektu: ICT nás baví Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015 Jméno a příjmení lektora: PhDr. Petr Frey Název modulu: KA 8 Sociální sítě ve výuce ÚVOD DO SOCIÁLNÍCH SÍTÍ ÚVOD DO SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

Více

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU

NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU NABÍDKOVÝ KATALOG INTERNETOVÉHO MARKETINGU Platný od 1. 1. 2017 Komplexní Internetový marketing pod jednou střechou! Mít stránky krásně graficky zpracované, responsivní, plné funkcí usnadňující uživatelům

Více