Ing. Pavel Rosenlacher

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích MSS z pohledu obsahového marketingu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Krátké shrnutí Výhody online reklamy jsou Je relativně levná Lze ji přesně zacílit Na rozdíl od jiných médií je lehce měřitelná Působí stále Je interaktivní Konverze je akce, kterou chceme, aby uživatel na našem webu uskutečnil Konverzní poměr znamená poměr počtu konverzí a kliknutí na online reklamu (které dovedly zákazníka na náš web) Je potřeba mít na paměti tzv. bannerovou slepotu 2.

3 Obsahový marketing Co si představíte pod pojmem obsahový marketing? 3.

4 Definice obsahového marketingu Definice obsahového marketingu umění komunikovat se svými příznivci a zákazníky, aniž byste jim cokoliv prodávali. Je to forma nenuceného marketingu (Content marketing institut) Obsahový marketing je pravidelná tvorba a distribuce obsahu různými digitálními cestami za účelem zlepšování obchodních výsledků firmy (Řezníček, 2014) Obsahový marketing je úzce propojený s nabízenými službami, avšak je založen na nenucenosti a vzdělávání lidí, aby si vytvořili sympatie, důvěru a tím byl ovlivněn jejich rozhodovací proces Bill Gates: obsah je král 4.

5 Definice obsahového marketingu Obsahový marketing tedy znamená: Strategie produkování a publikování informací Zvyšují důvěru ve značku Autoritu značky v očích zákazníků Způsob budování vztahů s komunitou posluchači, zákazníci mají rádi značku Jsou vyvolávány emoce a zájem Výsledkem by měla být určitá forma ztotožnění se značkou Součást marketingové strategie Cesta k úspěchu na trhu Dlouhodobá aktivita Prodej bez nucených technik Přívětivější forma komunikace Menší podíl tradičních či offline médií Cílem je dosažení vyšší efektivity 5.

6 Definice obsahového marketingu Obsahový marketing představuje souhrn všech moderních online marketingových strategií, jejichž součástí je řada nástrojů Například PR článek Sebelepší a kvalitní PR článek sám o sobě moc užitku nepřinese, byť krátkodobou odezvu (možná) ano Pokud ale: Je součástí obsahové strategie Navazuje na konkrétní cíl Je určen pro konkrétní zákaznickou základnu Článek reaguje na potřeby cílové skupiny Dochází k výrazné a opakované odezvě Čili PR článek je součástí KOLOSU 6.

7 Procesy obsahového marketingu Plánování Měření Vytváření Propagování Koordinace 7.

8 Procesy obsahového marketingu 1. Proces plánování Nejprve je potřeba určit: Pro koho je obsah určen Proč je taková aktivita vůbec vyvíjena Jaký má být dopad na podnikové aktivity větší prodeje anebo vytvářet komunitu? Je potřeba mít naplánovány jednotlivé činnosti a publikování pro jednotlivé cílové skupiny Frekvence publikování je upravena požadavkům cílových skupin Vycházíme ze znalosti potřeb a celkového obrazu cílové skupiny Nejhorším řešením je bezhlavé publikování Ideální je vytvořit si tzv. persony Je stanovena pro každou cílovou skupinu Sdělení je psáno přímo jim na míru Následuje obsahový plán publikování, včetně zajímavých témat 8.

9 Proces obsahového marketingu 2. Proces vytváření obsahu Jedná se o druhý úkon, nikoli první! Zde je potřeba stanovit: Vhodnou formu sdělení Médium pro sdělení Formát sdělení Zpravidla má proces vytváření tyto kroky: Brainstorming vztahující se ke konkrétnímu obsahu Průzkum dosavadních publikací o obsahu Tvorba výstupu Je vhodné články či další výstupy mít podepsané Doporučuje mít pravidla pro délku, jazyk a zakázané pojmy 9.

10 Proces obsahového marketingu 3. Proces koordinace Význam tohoto kroku závisí na počtu pracovníků zabývající se obsahovým marketingem či marketingem v sociálních sítích Obecně je potřeba pokrýt tyto činnosti: Příprava a zpracování podkladů pro tvorbu Tvorba obsahu Korektura obsahu Publikace obsahu V praxi je zpravidla vhodné shromažďovat si poznámky a nápady k obsahu Pro koordinaci činností lze použít Excel anebo GoogleDisk Úkoly a termíny pro tým evidovat v Basecamp.com Poznámky a pravidla komunikace lze evidovat v Evernote.com Korektury a publikování v programu WordPress 10.

11 Proces obsahového marketingu 4. Proces propagování Cílem je, aby si obsah přečetlo co nejvíce lidí Úspěch se také odvíjí od potřeb cílové skupiny Odvíjí se od potřeb a zvyklostí daného oboru Nicméně na propagaci je vhodné myslet už při koncipování obsahu Propagace často závisí: Na vhodném titulku Zajímavém popisku Optimalizací pro vyhledávače Základní pravidla propagace 11.

12 Základní pravidla propagace obsahu Jak a kde byste propagovali svůj obsah? 12.

13 Základní pravidla propagace obsahu Nový obsah sdílíme na sociálních sítích Publikace na záložkových serverech Nový článek je vhodné propojit s webem Důležitý obsah lze podpořit direct mailem 13.

14 Proces obsahového marketingu 5. Proces měření Velice podstatný krok, který je často podceňován anebo opomíjen V rámci měření, hodnocení lze měřit: Návštěvnost webu Signály ze sociálních sítí Počet stažení určitých souborů Převzetí obsahu Základem uvedených možností měření je jejich standardizace Pravidelnost a frekvence kontroly Neměnnost postupu, metodiky při sběru informací Stanovit si scénáře při (ne)dosažení určitých hodnot Personální zajištění 14.

15 Výhody obsahového marketingu Podporuje růst celé firmy Budete získávat stále nové poptávky Ušetříte na reklamě Lidé se o vás začnou přirozeně zajímat Stanete se kapacitou v oboru Získáte cenné přirozené zpětné vazby Vaše sociální sítě konstantně porostou Budete neustále posilovat důvěru Znásobíte svoji viditelnost na internetu 15.

16 Nevýhody obsahového marketingu Má obsahový marketing nějaké nevýhody? 16.

17 Nevýhody obsahového marketingu Velký kolos bez volantu Je časově náročný Není zcela zřejmá měřitelnost Nestačí jen psát, ale i propagovat Není tak flexibilní Klíčový je autor 17.

18 Otázky pro úspěch v obsahovém marketingu Úspěch je sice závislý na odhodlání a pravidelnosti aktivit, přesto je dobré znát odpověď: Mám připravenou obsahovou strategii, včetně cílů? Mám dostatek informací o cílové skupině a autoritách v oboru? V čem jsem lepší než konkurence? Co je hlavní benefit pro moji cílovou skupinu? Vím, jak budu obsahový marketing vyhodnocovat? Mám stanoveno, kolik do něj chci investovat? Jsou aktivity obsahového marketingu personálně zajištěny? Vím, jakými kanály pravidelně propagovat? 18.

19 Druhy obsahu Obsah zaměřený na začátečníky Ne každá firma přizpůsobuje svojí komunikaci začátečníkům Firma jako odborník si často ani neuvědomuje používání odborných výrazů Tematické návody na webu, blog jak na to Inspirace na: Contentmarketinginstitute.com 19.

20 Druhy obsahu Rozhovor s oborovou autoritou Jeden ze základních způsobů propagace Výběr autority vychází i z znalosti potřeb Autorita často rozhovor nabídne i přes své kontakty Přitahuje pozornost k sociální síti 20.

21 Druhy obsahu Infografiky Moderní forma vizuálního obsahu Zpravidla se používá u novinek, zajímavostí Je vždy poutavá a snadno pochopitelná grafická forma obsahu Ideální je v ní (spolu)propagovat produkt, značku Příklad na: Ceskeinfografiky.cz 21.

22 Druhy obsahu Videopříspěvky Jednou z populárních forem obsahu stravitelná forma prezentace novinek, článků i produktů Nevýhodou je jejich náročnost na přípravu Časová Technická Personální 22.

23 Druhy obsahu Online prezentace Možnost, jak sdělit nejdůležitější informace lákavou formou Výhody: Zveřejnění na autoritativním webu Možnost přidat jako další zajímavost na blog Příkladem je portál SlideShare 23.

24 Druhy obsahu Podcasty Používané spíše v zahraničí anebo u rozhlasových stanic Představuje zvukový záznam, který funguje na principu odběru nebo přihlášení Zvukově zaznamenané články, rozhovory, myšlenky Například itunes 24.

25 Další zajímavé druhy obsahu Zajímavé citace Vnímáno jako zpestření či dokreslení celkové komunikace Fotogalerie a fotografie Vhodné je veřejně sdílet a neustále aktualizovat Oživení například blogu Guest posting Obsah připravený pro jiný portál, sociální síť Výsledkem je, že se čtenáři obsahu začnou zajímat o autora Prezentace soutěže Možnost propojit více komunikačních kanálů Úspěch tkví ve vhodném tématu a vhodné výhře Memy Možnost zosobnění a zviditelnění se v davu Představují jednoduchý obrázek vyjadřující emoci a krátkou hlášku 25.

26 Efektivní realizace Jak si prakticky naplánovat publikování jednotlivých typů obsahů? Jak z dlouhodobého hlediska nevykolejit ze stanovených cílů a taktiky? 26.

27 Obsahový kalendář Řešením je obsahový kalendář, který je výstupem strategie a plánování Umožňuje až na několik měsíců naplánovat publikování a dát ji jasnou podobu Rychle a jasně odpovídá na otázky: Kdo má na starosti konkrétní obsah? Co budeme publikovat? Kdy a kde bude obsah zveřejněn? Proč publikujeme zrovna tento obsah? Jak budeme obsah po jeho zveřejnění propagovat? Kdo zajistí korekturu? Výhody: Naučí dodržovat dlouhodobé cíle a strategii Pomůže dodržovat termíny Možnost rozložit si práci 27.

28 Obsahový kalendář Nejčastěji má podobu plánovací tabule, ale existuje i software 28.

29 Obsahový kalendář V případě elektronické formy kalendáře je možnost Tabulky Často vytvořená v programu Excel anebo sdílena pomocí GoogleDisku Obsahuje: Kdo je autor obsahu Titulek anebo téma URL adresa Kategorie Hlavní klíčová slova Persony Hlavní výzva k akci Datum Komunikační kanál WordPress Kalendář přímo v redakčním systému Umožňuje, jak tvorbu obsahu, jeho korekci, sdílení, tak také publikování Je možnost stažení dalších pluginů 29.

30 WordPress 30.

31 Vytváříme personu Persona = profil lidí, pro které píšeme obsah Pomáhá rychle a kvalitně si představit a uvědomit Jaké jsou její potřeby Co ji naopak nezajímá Vychází z kvalitní znalosti zákazníků, cílových skupin Co u persony identifikovat? Jméno Pohlaví a věk Obrázek (fotobanka Příjem a zaměstnání Rodinný stav, počet dětí Lokalita Potřeby a problémy Jak komunikuje a její typické věty Naše řešení problémů 31.

32 Copyright 32.

33 Počet person Kolik person je optimální počet? Z čeho vycházet při stanovení person? 33.

34 Příklad persony: Biofarma Markéta Malá Žena ve věku 42 let, i když vypadá mnohem mladší i díky zdravému životnímu stylu a pravidelnému sportu Ráda vaří zdravá jídla a proto kupuje i dražší, ale dobré potraviny S manželem a dvěma dětmi (10 a 12 let) jezdí často na kole Profesí je učitelkou na střední soukromé škole Bydlí na vesnici v rodinném domě (i kocourem Mikešem) S počítačem si rozumí a ráda si hledá recepty na zdravou stravu Občas si dopřejí rodinnou večeři v restauraci (se zdravými jídly) V supermarketech není spokojená, ráda chodí na trhy, ráda by vše zdravé koupila na jednom místě Z naší biofarmy by se seznámila s původem potravin, chovem zvířat, pravidelně by mohla odebírat mléčné výrobky a čerstvé maso 34.

35 Příklad persony: Biofarma Co by Markétu oslovilo? Jaké názvy obsahů či témata by ji zajímaly? 35.

36 Markéta Malá Jak poznat kvalitní masné výrobky Kde koupit čerstvé maso, mléčné výrobky a zeleninu? Jak vařit vyváženou a zdravou stravu pro děti Co uvařit, aby to bylo zdravé? Kde se najíst z kvalitních surovin? Jak pěstovat bylinky do kuchyně u sebe doma? Vhodná média: Webové stránky Twitter Blog Diskusní fóra (recenze) Youtube, SlideShare 36.

37 Další inspirace k tvorbě obsahu Odkažte na jiné stránky Vhodné stručně okomentovat Informujte o novinkách Buďte první, stačí i komentář Reagujte na jiný obsah Možnost rozpoutání debaty Uspořádejte anketu Každý rád vyjádří svůj názor Recyklujte obsah Starší obsah lze zrecyklovat 37.

38 Na závěr vše stojí peníze! Již při plánování a zavádění obsahového marketingu a marketingu sociálních sítí je potřeba propočítat náklady: Nejprve stanovit měsíční objem nákladů Snažit se uvažovat i nejmenší detaily a položky Platy pracovníků Pořízení potřebného technického vybavení Zázemí pro pracovníky Licence k programům Uvážit zda používat vlastní síly anebo agenturu V případě agentury je stanovení nákladů mnohem jednodušší 38.

39 Krátké shrnutí Obsahový marketing je pravidelná tvorba a distribuce obsahu různými digitálními cestami za účelem zlepšování obchodních výsledků firmy Obsahový marketing tedy znamená: Strategie produkování a publikování informací Způsob budování vztahů s komunitou Součást marketingové strategie Prodej bez nucených technik Zahrnuje proces plánování, vytváření, koordinace, propagace, měření Mezi základní druhy obsahu patří: Obsah zaměřený na začátečníky Rozhovor s oborovou autoritou Infografiky Videopříspěvky Online prezentace Podcast 39.

40 Krátké opakování Obsahový kalendář umožňuje až na několik měsíců naplánovat publikování a dát ji jasnou podobu Tabulka Software Plánovací kalendář Persona = profil lidí, pro které píšeme obsah Vychází z kvalitní znalosti zákazníků, cílových skupin Další z možností tvorby obsahu: Odkaz na jiné stránky Informace o novinkách Reakce na jiný obsah Anketa Recyklace obsahu 40.

41 NADPIS Děkuji za pozornost Pavel Rosenlacher 41.

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Cíle a působení marketingu na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM V prvním modulu se dozvíte, jak vám blog může ve vašem podnikání pomoci. Stanovíte si téma blogu, jeho cíl a také cílového návštěvníka, kterému budete přizpůsobovat obsah na vašem

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích SEO, SEM a marketing v PPC systémech Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Obsahový marketing je pravidelná tvorba a distribuce obsahu různými digitálními

Více

aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 aneb Snadné psaní bez pravidel Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Finanční trh je přesycen finančními poradci a zprostředkovali pojištění. Určitě využíváte všechny dostupné aplikace

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU...

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU... ÚVODEM... 3 MATERIÁLY KE KNIZE... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 DATA, ČÍSLA A ZASE DATA... 4 SAMOTNÝ WEB DNES NESTAČÍ... 6 JAK VYPADÁ KVALITNÍ WEB?... 7 JAKOU VÝBAVU

Více

INTERNET cesta ke spotřebiteli

INTERNET cesta ke spotřebiteli Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3 INTERNET cesta ke spotřebiteli Public relations. Využití sociálních médií k získávání zákazníků. Public relations Veřejnost. Kdo je to veřejnost? Cílem

Více

MARKETING, PROPAGACE Jak se dostanete k zákazníkům?

MARKETING, PROPAGACE Jak se dostanete k zákazníkům? MARKETING, PROPAGACE Jak se dostanete k zákazníkům? Nejdříve je třeba si uvědomit, že všichni zájemci a vaši potenciální zákazníci nejsou ve stejné fázi nákupu. Někteří teprve uvažují o tom, že si něco

Více

Placená reklama ve vyhledávačích

Placená reklama ve vyhledávačích Placená reklama ve vyhledávačích Markéta Valentová Obsah workshopu: PPC systémy obecně Úspora č.1: Jak si vybrat nejlepšího zákazníka Úspora č.2: Jak nastavit kampaň, aby vydělávala, ne utrácela Úspora

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

Jak využít PPC u startupů?

Jak využít PPC u startupů? Jak využít PPC u startupů? Jan Slezák Key account manager Sklik 15.9.2015 Program 15:00 15:45 prezentace (1. část) 15:45 16:00 pauza 16:00 16:30 prezentace (2. část) O čem si dnes povíme? Online marketing

Více

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz

Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy. David Špinar, H1.cz Výkonnostní marketing Jak maximalizovat efektivitu internetové reklamy David Špinar, H1.cz Efektivita reklamy základní premisy Web je nástrojem marketingu Firma realizuje svoji marketingovou komunikaci

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem je usnadnění

Více

Prezentace ČESKÁ CHEMIE.CZ

Prezentace ČESKÁ CHEMIE.CZ Prezentace ČESKÁ CHEMIE.CZ Doc. Ing. Libor Čapek, Ph.D. Mgr. Luboš Kopecký Přerov 24. října 2012 Strana 1 26. červenec 2012 Co je Českáchemie.cz? českáchemie.cz = součást projektu Partnerství pro chemii

Více

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512

Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Marketing Reklama

Více

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011 Strategické plánování a budování značky 12. duben 2011 Nejlepší cesta k předpovědění budoucnosti je tvořit jí. Peter F. Drucker, 1909-2005 Co je strategické plánování? Proces umožňující efektivní řízení

Více

PR KLUB MAPOVAL UŽÍVÁNÍ OBOROVÝCH MÉDIÍ

PR KLUB MAPOVAL UŽÍVÁNÍ OBOROVÝCH MÉDIÍ PR KLUB MAPOVAL UŽÍVÁNÍ OBOROVÝCH MÉDIÍ Praha, 14. srpna 2012 PR Klub, nezávislé sdružení odborníků a příznivců oboru public relations, zrealizovalo během července 2012 menší průzkum mezi marketéry a PR

Více

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Letní HR škola 2017 Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Michal Hardyn Michal Hardyn - představení ZKUŠENOSTI Ředitel kariérního portálu VímVíc.cz Zakladatel digitální agentury Stario Zakladatel

Více

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

EUROPEAN / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M17)

EUROPEAN / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M17) EUROPEAN / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M17) Upozornění: Oficiální znění ECDL/ICDL Sylabu Digital Marketing 1.0 je publikováno na webových stránkách ECDL Foundation

Více

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců 500 HR MINUTES KONFERENCE O MODERNÍCH TRENDECH V HR 13. března 2013 Hana Velíšková, KPMG KPMG Česká republika Od roku 1990 760 zaměstnanců 27 partnerů Druhý

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Sociální sítě a propagace obsahu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené

Více

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Co se dozvíte? Co je PPC reklama Jak naplánovat úspěšnou PPC kampaň Jak investuje konkurence v CR Jak lidé

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru - lokální weby -

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru  - lokální weby - Nabídka reklamních formátů v rámci serveru www.denik.cz - lokální weby - Zpravodajský server denik.cz přináší 24 hodin denně bezkonkurenčně nejrozsáhlejší online zpravodajství ze 72 regionů České republiky.

Více

Personal Branding. Michal Blažek, CC Professional Toastmasters, 27.8.2014

Personal Branding. Michal Blažek, CC Professional Toastmasters, 27.8.2014 Personal Branding Michal Blažek, CC Professional Toastmasters, 27.8.2014 Obsah Co to je? Jak to pro mě fungovalo? Kde to dělat? Proč byste to měli dělat? O čem byste to měli dělat? Jak byste to měli dělat?

Více

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj?

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Internetová populace v ČR 6 000 000 uživatelů internetu (největší procento 15 až 55 let) 5 000 000 používá Seznam (spíše starší) 4 500 000 používá

Více

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Představení moderních nástrojů internetového marketingu Internet je považován za největší fenomén moderní doby. Je tedy přirozené, že

Více

Nabídka služeb portálu BYDLENI.CZ

Nabídka služeb portálu BYDLENI.CZ Nabídka služeb portálu BYDLENI.CZ Bydlínek zve vaši společnost na oborový portál BYDLENI.CZ Jsme nezávislý internetový magazín pro nejširší veřejnost. Orientujeme a inspirujeme návštěvníky v široké problematice

Více

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing.

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Analýza nových forem marketingu Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický Cíl bakalářské práce Cílem práce je pro zvolenou společnost

Více

KDO JSME. Na našem portálu najdete. Naše publikace

KDO JSME. Na našem portálu najdete. Naše publikace PŘEDSTAVENÍ PORTÁLU KDO JSME FXstreet.cz je první nezávislý server o FOREX tradingu v České republice i na Slovensku. Jsme největší komunitní portál v ČR a Sk se zaměřením na obchodníky na finančních trzích

Více

SOU Valašské Klobouky. VY_32_INOVACE_3_20_IKT_Tvorba_webovych_stranek_Redakcni_systemy. Mgr. Radomír Soural. Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

SOU Valašské Klobouky. VY_32_INOVACE_3_20_IKT_Tvorba_webovych_stranek_Redakcni_systemy. Mgr. Radomír Soural. Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SOU Valašské Klobouky VY_32_INOVACE_3_20_IKT_Tvorba_webovych_stranek_Redakcni_systemy Mgr. Radomír Soural Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název a číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Název školy

Více

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ 1 STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ PR ČLÁNEK délka článku: počet znaků neomezen počet fotek: neomezen počet zpětných odkazů: neomezen umístění: mezi redakčními články v příslušné rubrice,

Více

Marketingový plán pro B2B

Marketingový plán pro B2B Marketingový plán pro B2B ZDARMA od desinners.cz Úvod do vyplnění plánu Nyní máte k dispozici vzor marketingového plánu B2B. Tady je pár rad, jak plán vyplnit. Přejeme hodně úspěchů! 1. Nesnažte se vyplnit

Více

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Agenda Účel sociálních sítí pro marketing Sociální

Více

KAČ OMUNI /K AGENTURA

KAČ OMUNI /K AGENTURA KOMUNIKAČ AGENTURA Kdo jsme Jsme všestranná komunikační agentura s širokým portfoliem služeb, které realizuje tým odborníků s dlouholetou praxí v oblasti vývoje komunikační strategie na trhu B2B i B2C.

Více

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Dokument byl vytvořen v rámci projektu Úspěšná škola vzdělávání řídicích a strategických týmů středních škol v Plzeňském

Více

Media Kit Oslovte silnou komunitu Elektřina.cz svou reklamou Rychlý kontakt

Media Kit Oslovte silnou komunitu Elektřina.cz svou reklamou Rychlý kontakt Media Kit 2017 Oslovte silnou komunitu Elektřina.cz svou reklamou Rychlý kontakt +420 702 202 531 ondrej.valustik@usetreno.cz O nás Kontakt Jednoduše, srozumitelně a zábavně. To jsou hlavní cíle portálu

Více

UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ

UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ ZÁKLADY PODNIKÁNÍ UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2014, I. Verze, MŘ, GH, JT, DH 1 Obsah PODNIKATELSKÝ PLÁN / ZÁMĚR... 3 KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI... 20 MARKETING... 42 PRÁVO...

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků KAMPANĚ NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků KAMPANĚ NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků KAMPANĚ NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem je usnadnění

Více

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE.

Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE. Pro úspěšné zvýšení návštěvnosti a dosažení předních pozic ve vyhledávačích provedeme nejdříve jednoduchou "SEO ANALÝZU WEBOVÉ PREZENTACE." 1. Provedeme kontrolu webové stránky a SEO analýzu 2. Zjistíme,

Více

Mějte dobrý web. Oslovte více lidí. Generujte vyšší zisk!

Mějte dobrý web. Oslovte více lidí. Generujte vyšší zisk! Mějte dobrý web. Oslovte více lidí. Generujte vyšší zisk! Nabídka zpracování kvalitní webové prezentace za rozumnou cenu. Dobrý den, nabízíme Vám veškeré služby spojené jak s jednorázovým zřízením nové

Více

Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT

Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT Obsah O nás... 2 Profil projektů... 2 O portálu www.krbyfotogalerie.cz... 3 Reklama na www.krbyfotogalerie.cz... 4 A, Balíčky pro firmy... 4 B, Bannery... 5 C, PR články,

Více

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Kateřina Vávrová INFORUM 2013 Praha, 21. 22. 5. 2013 WWW.LIBRARY.EP.EC Inforum 2013: Knihovna Evropského parlamentu na sociálních sítích 1 Knihovna Evropského

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem

Více

Public Relations (PR) Přemysl Průša

Public Relations (PR) Přemysl Průša Public Relations (PR) Přemysl Průša PR - definice PR = záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a soulad mezi organizacemi a jejich veřejností (IPR, UK) PR = řada

Více

Marketingové využití internetu

Marketingové využití internetu Marketingové využití internetu Obsah dnešní přednášky Internet, web 2.0 Dlouhý chvost, reputační systémy Využití internetu pro marketingové účely Webové prohlížeče a optimalizace stránek Typy reklamy Facebook

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

Úloha marketingu v řízení podniku

Úloha marketingu v řízení podniku Úloha marketingu v řízení podniku marketingové kampaně jako součást marketingového plánování Životní cyklus produktu a komunikace PROPAGACE nadřazený pojem pro jednotlivé části marketingové komunikace

Více

E-Commerce v praxi farmacie. Michal Macourek

E-Commerce v praxi farmacie. Michal Macourek E-Commerce v praxi farmacie Michal Macourek 2 Lékárny BENU přes 2.000 lékáren po celé Evropě 2.největší lékárenská síť v ČR 204 lékáren v ČR Každý rok otevíráme 10 a více nových lékáren Od roku 2015 spuštěn

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Nové trendy vyhledávání SEO 2015. Adam Švanse. www.cstechnologies.cz

Nové trendy vyhledávání SEO 2015. Adam Švanse. www.cstechnologies.cz Adam Švanse Harmonogram školení #1 SEO #2 Novinky #3 Jak na to? Ukazatele výkonnosti Jak měřit SEO? Typy dotazů Navigační Informační Transakční (komerční) Statistiky hledanosti Zdroje návštěvnosti

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT

Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT Platný od 1. 1. 2010 MEDIAKIT Obsah O nás... 2 Profil projektů... 2 O portálu www.fotogaleriekoupelny.cz... 3 Reklama na www.fotogaleriekoupelny.cz... 4 A, Balíčky pro firmy... 4 B, Bannery... 5 C, PR

Více

Elektronické formy vzdělávání úředníků

Elektronické formy vzdělávání úředníků Marbes consulting = správný partner na cestě k efektivnímu vzdělávání Pro: Krajský rok informatiky Ústí nad Labem Datum: 26.9.2012 Marian Kudela MARBES CONSULTING s.r.o. Tel.: 378 121 500 Brojova 16 326

Více

Řízení 1 & Efektivní komunikace Jaroslav Jíra Category management GfK Praha Category management Jaroslav Jíra 2 Globální pohled Proč jsou silné silné? 3 Silné jsou výsledkem systematické práce respektující

Více

Zviditelněte svou značku a získejte více zákazníků MOŽNOSTI PREZENTACE NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Zviditelněte svou značku a získejte více zákazníků MOŽNOSTI PREZENTACE NA PORTÁLU SVATBA.CZ Zviditelněte svou značku a získejte více zákazníků MOŽNOSTI PREZENTACE NA PORTÁLU SVATBA.CZ NABÍDKA REKLAMNÍHO PROSTORU NEOČEKÁVANÝ PŘÍSTUP Portál Svatba.cz vyniká především v přístupu ke svému inzerentovi.

Více

(angl. marketing communication)

(angl. marketing communication) (angl. marketing communication) = plánovitý kontinuální proces komunikace mezi firmou a potenciálním zákazníkem. [1] využívá různá komunikační média, různý obsah sdělení, jsou plánovány její frekvence

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Pracovní list vytvořila: Mgr. Radka Drobná Období vytvoření VM: duben 2012 Klíčová slova: komunikace,

Více

O portálu School Education Gateway. evropské internetové platformě pro školní vzdělávání

O portálu School Education Gateway. evropské internetové platformě pro školní vzdělávání O portálu School Education Gateway evropské internetové platformě pro školní vzdělávání MÍSTO PRO SEZNÁMENÍ S EVROPSKOU POLITIKOU A PRAXÍ ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Informace Texty na portálu School Education

Více

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Co je podnikatelský plán? Psaný dokument, ve kterém je sepsána Vaše podnikatelská činnost Má odpovídat skutečnosti bez příkras

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE. Obrnice

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE. Obrnice KOMUNIKAČNÍ PLÁN OBCE Obrnice 1 Tento materiál vznikl za finanční podpory Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost v rámci projektu Systémové zajištění sociálního začleňování,

Více

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH?

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH? Sociální média rychle dotahují email jako hlavní způsob zasílání zpráv a informací online. Facebook má více než 1 bilion uživatelů, více než 55 milionů zpráv je denně vystaveno na Twitteru a mnoha dalších

Více

Facebook pokračování Offline formy propagace. Mgr. Bohdana Rambousková

Facebook pokračování Offline formy propagace. Mgr. Bohdana Rambousková Facebook pokračování Offline formy propagace Mgr. Bohdana Rambousková Edge Rank Kdo uvidí můj status? EdgeRank je speciální algoritmus, kterým FB určuje, kdo příspěvky dané stránky či uživatele uvidí na

Více

Marketingová analýza trhu

Marketingová analýza trhu Marketingová analýza trhu Prezentuje: Ing. Michaela Vavrečková Cíl semináře Seznámení se strukturou marketingové analýzy trhu jakou součástí studie proveditelnosti Obsah 1. Analýza prostředí 2. Definování

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Další formy komunikace Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké opakování Používání Facebooku přináší nutnost dodržovat určitá pravidla: Obecná pravidla Pravidla

Více

Muzeum média veřejnost

Muzeum média veřejnost Muzeum média veřejnost Ivana Havlíková, Centrum pro prezentaci kulturního dědictví www.nm.cz Public relations? PR/Vztahy s veřejností/reputation management udržování vztahů s veřejností udržování vztahů

Více

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ SPEKTRA ZDRAVÍ

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ SPEKTRA ZDRAVÍ 1 STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ SPEKTRA ZDRAVÍ PR ČLÁNEK délka článku: počet znaků neomezen počet fotek: neomezen počet zpětných odkazů: neomezen umístění: mezi redakčními články v příslušné rubrice,

Více

Průvodce prostředím Twinspace

Průvodce prostředím Twinspace Vítejte Průvodce prostředím Twinspace Návod pro práci v prostředí TwinSpace byl vytvořen pro učitele-administrátory, kteří jsou v prostředí TwinSpace nováčky. S pomocí návodu dokážete: - vstoupit do prostředí

Více

Komunikace se zákazníkem

Komunikace se zákazníkem EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Komunikace se zákazníkem PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Mgr. Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Efektivní způsoby komunikace se zákazníkem (email, telefon, osobní

Více

Marketingový plán 2011 - na 2. až 4. čtvrtletí

Marketingový plán 2011 - na 2. až 4. čtvrtletí Marketingový plán 2011 - na 2. až 4. čtvrtletí FIRMA: Ing. Dagmar Rýdlová, DYS-BABA Poslání: Popularizuji program Jazyky bez bariér - na výuku angličtiny pro děti s dyslexií. Vize: Jsem autorkou populárního

Více

Ceník internetové reklamy platný od 1.3. 2014

Ceník internetové reklamy platný od 1.3. 2014 Hlavní banner Ceník internetové reklamy platný od 1.3. 2014 Homepage a všechny podstránky, kromě sekce Tým a jednotlivých profilů sportovců 970 x 100 6.390 Kč 1.590 Kč + 100 umístění Tým a jednotlivé profily

Více

Lifestyle magazín Samuraj.cz MEDIA KIT

Lifestyle magazín Samuraj.cz MEDIA KIT -6 Lifestyle magazín Samuraj.cz MEDIA KIT Obsah Media Kitu Úvodní informace o magazínu Hlavní rubriky magazínu Informace o čtenářích Nabízené produkty Možné formáty a umístění bannerové reklamy Kontaktní

Více

MEDIAKIT 2015 LOGISTICKÝ ZPRAVODAJSKÝ PORTÁL. www.elogistika.info

MEDIAKIT 2015 LOGISTICKÝ ZPRAVODAJSKÝ PORTÁL. www.elogistika.info MEDIAKIT 2015 LOGISTICKÝ ZPRAVODAJSKÝ PORTÁL www.elogistika.info LOGISTICKÝ ZPRAVODAJSKÝ PORTÁL PŘINÁŠÍME ZPRÁVY DO ČECH Nezávislý portál plný informací a společenských událostí pro všechny, kdo přicházejí

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE - Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M18)

EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE - Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M18) EUROPEAN COMPUTER DRIVING LICENCE / INTERNATIONAL COMPUTER DRIVING LICENCE - Digital Marketing SYLABUS 1.0 (M18) Upozornění: Oficiální znění ECDL/ICDL Sylabu Digital Marketing 1.0 je publikováno na webových

Více

SPOTŘEBITELSKÝ BLOG JAKO METODA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU

SPOTŘEBITELSKÝ BLOG JAKO METODA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU SPOTŘEBITELSKÝ BLOG JAKO METODA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU Hana Kloučková Lucie Poláková Konference Marketing Trend, 16. října 2008 CONFESS Research Výhradní specializace na kvalitativní výzkumy včetně netradičních

Více

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ

MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ MARKETING ZUZANA KUPKOVÁ PROČ SE ZABÝVAT MARKETINGEM? Firmy musí hledat nové trhy a nového zákazníka Hledat nové přístupy k zákazníkovi tj. marketingové nové přístupy Neustále zdokonalovat marketingové

Více

Zaměření webu. Témata webu

Zaměření webu. Témata webu Zaměření webu Cílová skupina 25-45 let (ženy i muži) Pro všechny, co milují jídlo Vše kolem vaření v moderní stylu a v moderním designu Jídlo pro radost a radost z jídla Témata webu Recepty a videorecepty

Více

INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB

INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB INFORMAČNÍ KATALOG SLUŽEB nabídka spolupráce Vážení přátelé! Dovolte mi, oslovit Vás s naší nabídkou na spolupráci při budování unikátního integrovaného systému, obsluhujícího pracovní trh DOBRÝ FLEK.

Více

PODNIKATELSKÝ PLÁN. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

PODNIKATELSKÝ PLÁN. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Číslo projektu Autor Název šablony PODNIKATELSKÝ PLÁN Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

Video natáčení / střih

Video natáčení / střih Video natáčení / střih Podle posledních průzkumů lidé na webových stránkách spíše scanují očima, nežli čtou. Video forma přichází jako dokonalý marketingový doplněk omnichannelu, ať už pro novou akvizici

Více

Strojírenské časopisy a weby MEDIAKIT 2018

Strojírenské časopisy a weby MEDIAKIT 2018 Strojírenské časopisy a weby MEDIAKIT 2018 3 dobré důvody, proč inzerovat u nás 1/ máme největší databázi a fórum registrovaných strojařů a čtenářů 2/ máme nejnavštěvovanější web Portál profesionálů STROJIRENSTVI.CZ

Více

Portál územního plánování obcí Kraje Vysočina

Portál územního plánování obcí Kraje Vysočina Portál územního plánování obcí Kraje Vysočina služba pro obce i veřejnost Roman Bukáček, Lubomír Jůzl Proč (to děláme)? Jaké máme cíle? Co potřebujeme? Co chceme? Co nám to přinese když to uděláme? Chceme

Více

AŤ JSTE ŽIVNOSTNÍK, MALÁ FIRMA NEBO VELKÁ VÝROBNÍ SPOLEČNOST, MÁME PRO VÁS VŽDY EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ

AŤ JSTE ŽIVNOSTNÍK, MALÁ FIRMA NEBO VELKÁ VÝROBNÍ SPOLEČNOST, MÁME PRO VÁS VŽDY EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ AŤ JSTE ŽIVNOSTNÍK, MALÁ FIRMA NEBO VELKÁ VÝROBNÍ SPOLEČNOST, MÁME PRO VÁS VŽDY EFEKTIVNÍ ŘEŠENÍ VAŠEHO WEBU! AŤ UŽ SE JEDNÁ O JEDNOSTRÁNKOVOU PREZENTACI TYPU LANDING PAGE NEBO ROZSÁHLÉ WEBOVÉ STRÁNKY,

Více