Ing. Pavel Rosenlacher

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Pavel Rosenlacher"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích Další formy komunikace Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Krátké opakování Používání Facebooku přináší nutnost dodržovat určitá pravidla: Obecná pravidla Pravidla pro pořádání soutěží Autorská práva Při založení nového profilu je vhodné při jeho propagaci říct o profilu, podpořit okamžitý marketing, propojit s ostatními kanály a propojit s obsahovým marketingem úspěšný příspěvek se skládá z jednoduché a zároveň zajímavé myšlenky, originálního obrázku a z vhodného textu 2.

3 Krátké opakování Při propagaci obsahu na Facebooku je vhodné použít tzv. hypertargeting Postup propagace obsahu na sociální síti zahrnuje: Stanovení cílů Výběr publika Určení strategie V rámci využití přesné segmentace se používají tzv. segmentační klíče Propagace na Facebooku přináší několik nástrojů: Zacílená reklama Reklamní aplikace Sociální akce Kontaktní reklamy 3.

4 Šíření obsahu na sociální síti Kolik má toto video zhlédnutí? V čem je jeho úspěch? 4.

5 Virální video Velice úspěšné video Počet zhlédnutí: Počet palců nahoru: Počet palců dolů: (2,3%) Autor je Banco Sabadell Úspěšné faktory: Kompozice hudby Postupné zapojování účinkujících Inspirující pro ostatní Ukázka fungující spolupráce, týmového ducha Kdo si všiml značky ve videu? Koho video inspiruje najít si značku? Netradiční místo na filharmonické představení 5.

6 Virální marketing Takový způsob komunikace, kdy se sdělení s reklamním obsahem jeví příjemci natolik zajímavé, že je samovolně a vlastními prostředky šíří dále (Jahodová, Přikrylová, 2010) Marketingový nástroj, který umožňuje (usnadňuje, pomáhá) předávat marketingové sdělení a povzbuzuje k této činnosti lidi (Janouch, 2010) Jedná se v podstatě o princip sněhové koule Značnou podporu k šíření obsahu poskytují sociální sítě Velmi často pomáhá Youtube Musí se šířit dostatečně rychle 6.

7 Výhody a nevýhody virálního marketingu Nízké finanční nároky Rychlá realizace, šíření Nízká kontrola nad průběhem Přehlušení značky Vysoká pozornost a důvěra 7.

8 Použití virálního marketingu Kdy je vhodné použít virální marketing? Pro jaký produkt je vhodný a v jaké kondici by produkt měl být? 8.

9 Použití virálního marketingu Je potřeba mít na paměti psychologické aspekty šíření sdělení: Pozitivní zkušenosti jsou předávány často přátelům, známým Negativní zkušenosti zákazník vypráví kdekomu Zpravidla jsou předány většímu počtu lidí než je tomu u pozitivních Je potřeba respektovat také chování a potřeby cílové skupiny Včetně míry využívání a přístupu k sociálním sítím Z pohledu firmy je vhodné použití: U kvalitního produktu, u kterého je možné jasně stanovit benefity oproti konkurenci Produkt či sdělení by mělo vzbuzovat emoce, vášeň či neobvyklost Sloučit načasování s komunikační kampaní či s významnou událostí např. k jubileu 9.

10 Předpoklady úspěšného virálního obsahu Jaké vlastnosti by měl obsahovat úspěšný virální obsah? Čím oslovit příjemce sdělení? Jaká je reálná úspěšnost virálních sdělení? (včetně pokusů o ně) 10.

11 Předpoklady úspěšného virálního obsahu Uživatelé přeposílají pouze to, co je doopravdy osloví Základním aspektem úspěchu je kreativita Může obsahovat i sexuální podtext Vtipná Šokující Originální myšlenka Lidská a krásná Spontánní spolupráce Jak toto hodnotíte? Společnost Jupiter Research analyzovala, že pouze 15% virálů dosáhlo svého cíle přimět k dalšímu šíření 11.

12 Situace, kdy virální marketing nefunguje V jakých případech virální marketing nefunguje? 12.

13 Situace, kdy virální marketing nefunguje Nesnášenlivost značky Velmi silné negativní postoje části segmentu Značně snižuje úspěch sdělení Sdělení nemá náboj Není sexy, legrační, kontroverzní Příliš komplikované sdělení Sdělení je nemožné předávat Příliš složitá myšlenka Nízké soustředění na strategii Součástí by mělo být propojení se značkou Návaznost na komunikační strategii Nevhodné tržní prostředí Na trhu je přeznačkováno anebo přeproduktováno Strach, že zákazník značku přehlédne 13.

14 Word of Mouth marketing Znamená předávání sdělení od úst k ústům dávání lidem důvod bavit se o vašich produktech a usnadňovat tuto konverzaci (Janouch, 2010) forma osobní komunikace zahrnující výměnu informací o produktu mezi cílovými zákazníky a sousedy, přáteli, příbuznými nebo kolegy (Jahodová, Přikrylová, 2010) Typ neformální komunikace se silným účinkem, neboť probíhá spíše formou doporučení, zkušeností Vliv na kupní rozhodovací proces zákazníka Účinnost vychází z psychologických aspektů Na úspěchu a šíření sdělení se podílí sami uživatelé 14.

15 Formy WOM Spontánní organický Neformální, nepodporovaný Sociální sítě Umělý Výsledek aktivit firmy Cíleně zaměřený a vytvořený 15.

16 Pět T WOM Pět základních kroků, které jsou charakteristické pro WOM kampaně Krok Jednoduchá forma Pokročilá forma Talkers Mluvčí Topics Témata Tools Nástroje Taking part Účast Tracking Sledování Zdroj: WOMMA Dobrovolníci, blogeři, zákazníci Speciální nabídka, nový výrobek, zajímavá služba Forma řekni to známému, sdílení, Účast v diskuzních fórech, psaní komentářů Sledování počtu palců, počet zhlédnutí, sdílení Ovlivňovatelé, nadšenci, advokáti značky Virální kampaň, buzz marketing, funkcionalita Diskusní fóra, online komunity, blogy, sítě PR kampaně, speciální týmy, guerilla, Webová analytika, monitoring sociálních sítí 16.

17 Principy úspěšného WOM Snaží se nalézt důvody, proč by lidé měli používat daný produkt a šířit o něm pozitivní informace Vytváří podmínky pro podněcování konverzace o značkách a produktech Zaměřuje se na posilování tendence spotřebitelů sdílet s ostatními své zkušenosti WOM by měl posilovat koncept sdílení spotřebitelské spokojenosti Vychází z principu obousměrnosti a interakce Respektuje důvěryhodnost komunikace 17.

18 Formy WOM Buzz marketing Virální marketing Marketing pro podporu komunit Product seeding Evangelizační marketing Vytvoření konverzačního tématu 18.

19 Buzz marketing Jedná se o marketing zaměřený na vyvolání vzruchu, bzukotu (buzzu), tedy zájmu kolem značky, produktu, firmy, akce apod. Součástí jsou však také emoce, nejen ústní reklama Cílem je poskytnout témata ke konverzaci, šíření osobního doporučení mezi lidmi a současně vytvořit zajímavé téma pro diskuzi v médiích Zpravidla je součástí také virální marketing Je potřeba do kampaně zapojit sociální sítě 19.

20 Témata úspěšného buzz marketingu Jaká mohou být témata úspěšného buzz marketingu? Znáte nějakou konkrétní kampaň? 20.

21 Témata úspěšného buzz marketingu Neobvyklé či lehce kontroverzní téma Mělo by vyvolat zájem jak u uživatelů, tak i v médiích Prvky tajemna, záhad Humor či nadhled Skandálnost Společenská tabu Neobvyklé situace Pozoruhodné výkony a rekordy 21.

22 Guerillový marketing 22.

23 Guerillový marketing 23.

24 Guerillový marketing Nekonvenční forma komunikace Jejím primárním cílem je přilákat pozornost Nevyužívá klasická média, ale zaměřuje se na tzv. ambientní média Outdoor Budovy Parky, příroda Komunikace Dopravní prostředky Silnice, mosty Pouliční lampy 24.

25 Použití guerilla marketingu Kdy firma používá guerilla marketing? 25.

26 Použití guerilla marketingu ve firmě Především tehdy, pokud firma nemůže porazit konkurenci v přímém soutěžení Firmy, které nemají dostatek finančních prostředků na klasickou komunikaci Podniky v recesi, s nízkým povědomím o značce Snaha maximalizovat zisk s nízkými náklady na oslovení Rychlé a viditelné výsledky Zpravidla používají malé až střední podniky Použití agentur náklady značně prodražuje 26.

27 Krátké shrnutí Virální marketing je nástroj, který umožňuje (usnadňuje, pomáhá) předávat marketingové sdělení a povzbuzuje k této činnosti lidi Při použití virálního marketingu je potřeba myslet na: Psychologické aspekty šíření sdělení Chování a potřeby cílové skupiny WOM je typ neformální komunikace se silným účinkem, neboť probíhá spíše formou doporučení, zkušeností Lze sem zařadit také buzz marketing, jehož součást jsou však také emoce, nejen ústní reklama Guerilla marketing je netradiční forma marketingu, jehož cílem je především přilákat pozornost díky neobvyklosti 27.

28 Další formy komunikace Děkuji za pozornost Ing. Pavel Rosenlacher 28.

Word of Mouth. Mgr. Josef Piska

Word of Mouth. Mgr. Josef Piska Word of Mouth marketing Mgr. Josef Piska WoMm Klasická vs. netradiční reklama Neformální způsob podpory značky Nové vs. zavedené značky Umělý WoM Spontánní WoM Organický WoM Druhy WoMm Impulsy WoM Pobuřující

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Cíle a působení marketingu na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online

Více

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Jednotná firemní identita Její základní prvky logo, vizitky, email, web Jasné sdělení Media plán Jednotná

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

Virální marketing. Diplomová práce. Akademický rok: 2008/2009 Vypracoval: Antonín Parma Vedoucí práce: Mgr. Pavel Hacker

Virální marketing. Diplomová práce. Akademický rok: 2008/2009 Vypracoval: Antonín Parma Vedoucí práce: Mgr. Pavel Hacker Virální marketing Diplomová práce Akademický rok: 2008/2009 Vypracoval: Antonín Parma Vedoucí práce: Mgr. Pavel Hacker The medium is the message. Marshall McLuhan, 1964 Tendence v komunikační politice

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Sociální sítě a propagace obsahu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

NABÍDKA TÉMAT DIPLOMOVÝCH PROJEKTů PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 pro studenty 4. ročníku prezenční a kombinované formy studia

NABÍDKA TÉMAT DIPLOMOVÝCH PROJEKTů PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 pro studenty 4. ročníku prezenční a kombinované formy studia NABÍDKA TÉMAT DIPLOMOVÝCH PROJEKTů PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 pro studenty 4. ročníku prezenční a kombinované formy studia Téma Jméno studenta Vedoucí práce Vliv jednotlivých forem interních PR na firemní

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

Marketingové využití internetu

Marketingové využití internetu Marketingové využití internetu Obsah dnešní přednášky Internet, web 2.0 Dlouhý chvost, reputační systémy Využití internetu pro marketingové účely Webové prohlížeče a optimalizace stránek Typy reklamy Facebook

Více

Když jeden opinion leader vydá za tisíc bannerů

Když jeden opinion leader vydá za tisíc bannerů INTERNET JUNGLE Když jeden opinion leader vydá za tisíc bannerů Ben Olšanský STRONGER TOGETHER SOCIAL PR SOCIAL MEDIA DIGITAL PR SOCIAL PR SOCIAL MEDIA DIGITAL PR SOCIAL PR Social PR BRAND ADVOKÁT KDO

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Pracovní list vytvořila: Mgr. Radka Drobná Období vytvoření VM: duben 2012 Klíčová slova: komunikace,

Více

Střední odborná škola Luhačovice

Střední odborná škola Luhačovice Střední odborná škola Luhačovice Obor: 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání, ŠVP Management umění a reklamy Školní rok: 2014/2015 Témata pro ústní maturitní zkoušku z odborných předmětů 1. Základní funkce

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových medií jako nástroje PR ve vybraném sportovním subjektu TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Marketing. Modul 6 Komunikační mix

Marketing. Modul 6 Komunikační mix Marketing Modul 6 Komunikační mix Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Obsah. Úvod... VII. Seznam obrázků... XV. Seznam tabulek... XVII

Obsah. Úvod... VII. Seznam obrázků... XV. Seznam tabulek... XVII Úvod.......................................................... VII Seznam obrázků................................................ XV Seznam tabulek................................................ XVII

Více

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy

Reklamní strategie, reklamní kampaň. Plánování reklamy Reklamní strategie, reklamní kampaň Plánování reklamy Jak postupovat při přípravě reklamní kampaně 1. Stanovení cílů kampaně CO se očekává? 2. Potvrzení rozpočtu budget - KOLIK se utratí? 3. Stanovení

Více

Marketingová komunikace v kultuře. Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz

Marketingová komunikace v kultuře. Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz Marketingová komunikace v kultuře Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz Osnova Co je to marketingová komunikace Reklama Reklamní kampaň kulturní akce PR Public Relations pro kulturní akce Direct Marketing

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku

Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku Pracovní skupina pro mobilní reklamu Mobilní telefon v roli komunikačního a reklamního prostředku 6.4. 2009 Konference ISSS, Hradec Králové Michal Němec, T-Mobile Mobilní telefon je unikátní komunikační

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

INTERNET cesta ke spotřebiteli

INTERNET cesta ke spotřebiteli Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3 INTERNET cesta ke spotřebiteli Public relations. Využití sociálních médií k získávání zákazníků. Public relations Veřejnost. Kdo je to veřejnost? Cílem

Více

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení...

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení... BOUČKOVÁ Jana MARKETING Obsah Úvod... VII Oddíl A Pojetí marketingu a marketingového řízení 1. Podstata marketingu... 3 Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura... 9 2. Strategické marketingové

Více

Zbantuj partyju. Koncept virální kampaně

Zbantuj partyju. Koncept virální kampaně Zbantuj partyju Koncept virální kampaně Odhadovaný přínos: 2 Cíl: Vytvořit pozitivní obraz Ostravy a na venek prezentovat zážitky při návštěvě města. 3 Problém: Návštěvníci neví, proč jet právě do Ostravy.

Více

Marketingová kampaň Ostrava!!! Návrh kreativního řešení propagace prostřednictvím virálního marketingu

Marketingová kampaň Ostrava!!! Návrh kreativního řešení propagace prostřednictvím virálního marketingu Marketingová kampaň Ostrava!!! Návrh kreativního řešení propagace prostřednictvím virálního marketingu Cíl kampaně Zvýšit popularizaci a návštěvnost města Budování pozitivní image Ostravy Zajistit silné

Více

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová / Kanály komunikačního mixu Inzerce v tisku (deníky, časopisy ) Televize Kino - Product placement (kombinace reklamy a PR) Potenciál (jak a kde zjistit potenciál komunikačního kanálu) Statistiky prodejnosti

Více

Příloha č.5: Komunikační mix

Příloha č.5: Komunikační mix Příloha č.5: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...2 Kariérní stránky... 2 InHiro - implementace ATS... 2 Vlastní fotografie... 2 Prezentační systém... 3 Reach zasažení cílové skupiny...

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost. Praktické rozhodování o reklamních výdajích. Volba optimální reklamní technologie. Reklama v různých tržních strukturách. Efekty reklamy

Více

Řízení 1 & Efektivní komunikace Jaroslav Jíra Category management GfK Praha Category management Jaroslav Jíra 2 Globální pohled Proč jsou silné silné? 3 Silné jsou výsledkem systematické práce respektující

Více

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje)

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Reg. číslo dotační smlouvy: 33-03-006 1. Název projektu: PodKletí on line 2. Příjemce dotace:

Více

Představení projektu

Představení projektu Představení projektu Jsme tu pro české a slovenské ženy. Spojujeme se, abychom podporovaly, rozvíjely a realizovaly svou podnikavost. Věříme v naše schopnosti, otevřeně sdílíme vlastní zkušenosti, prožíváme

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Využití Facebooku a jeho místo v marketingu

Využití Facebooku a jeho místo v marketingu Využití Facebooku a jeho místo v marketingu Honza Bartoš Kdo jsem? Specialista na facebook reklamu Freelancer, podnikatel 1 Právní základy pro využití sociálních médií Autorské právo Označení zdroje nic

Více

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH?

CO JE MARKETING V SOCIÁLNÍCH MÉDIÍCH? Sociální média rychle dotahují email jako hlavní způsob zasílání zpráv a informací online. Facebook má více než 1 bilion uživatelů, více než 55 milionů zpráv je denně vystaveno na Twitteru a mnoha dalších

Více

Nová a jedinečná online prodejní platforma je zde! Crowd shopping!

Nová a jedinečná online prodejní platforma je zde! Crowd shopping! spojujeme zákazníky, snižujeme ceny Všichni známe zlaté pravidlo: Kupujte ve velkém a získejte výhodnější cenu. Převedli jsme tento koncept do online prodeje a motivujeme ostatní sířit přes sociální sítě!

Více

PRÁCE S VEŘEJNOSTÍ PRO ZAČÁTEČNÍKY

PRÁCE S VEŘEJNOSTÍ PRO ZAČÁTEČNÍKY PRÁCE S VEŘEJNOSTÍ PRO ZAČÁTEČNÍKY STRUČNÁ METODIKA PRO SPOLKY ZUZANA PROUZOVÁ, KRISTÝNA ŠENFELDOVÁ Materiál vznikl v rámci projektu OP Praha adaptabilita CZ.2.17/2.1.00/36252 Profesionalizace pražského

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing.

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Analýza nových forem marketingu Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický Cíl bakalářské práce Cílem práce je pro zvolenou společnost

Více

P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G

P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G 5 ZS, akad.rok 2014/2015 Průmyslový marketing - VŽ 1 M A R K E T I N G O V Ý I N F O R M A Č N Í S Y S T É M ZS, akad.rok 2014/2015 Průmyslový marketing - VŽ 2 Mnoho

Více

Váš marketing na Facebooku. powered by

Váš marketing na Facebooku. powered by Váš marketing na Facebooku powered by Základní info o Facebooku Facebook Internetová sociální síť, ve které uživatelé komunikují a sdílejí obsah prostřednictvím svých profilů Celosvětově více než 400 milionů

Více

JAK NA HR KAMPANĚ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH V DOBĚ NEJNIŽŠÍ NEZAMĚSTNANOSTI PAVLA HLADEČKOVÁ

JAK NA HR KAMPANĚ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH V DOBĚ NEJNIŽŠÍ NEZAMĚSTNANOSTI PAVLA HLADEČKOVÁ JAK NA HR KAMPANĚ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH V DOBĚ NEJNIŽŠÍ NEZAMĚSTNANOSTI PAVLA HLADEČKOVÁ PAVLA HLADEČKOVÁ account manager CO DNESKA UVIDÍTE? SOUČASNÝ STAV PŘÍPRAVA KAMPANĚ VYHODNOCENÍ CASE STUDY CO SI ODNÉST?

Více

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Dokument byl vytvořen v rámci projektu Úspěšná škola vzdělávání řídicích a strategických týmů středních škol v Plzeňském

Více

SPOTŘEBITELSKÝ BLOG JAKO METODA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU

SPOTŘEBITELSKÝ BLOG JAKO METODA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU SPOTŘEBITELSKÝ BLOG JAKO METODA KVALITATIVNÍHO VÝZKUMU Hana Kloučková Lucie Poláková Konference Marketing Trend, 16. října 2008 CONFESS Research Výhradní specializace na kvalitativní výzkumy včetně netradičních

Více

UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ

UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ ZÁKLADY PODNIKÁNÍ UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2014, I. Verze, MŘ, GH, JT, DH 1 Obsah PODNIKATELSKÝ PLÁN / ZÁMĚR... 3 KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI... 20 MARKETING... 42 PRÁVO...

Více

VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER

VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER TRENDY VYUŢÍVÁNÍ REKLAMNÍCH MÉDIÍ červenec 2007 STUDIE VYHODNOCENÍ PRŮZKUMU, KTERÝ MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH ČESKÝCH FIREM REALIZOVALA KOMUNIKAČNÍ SKUPINA MATHER Studie: Trendy využívání reklamních

Více

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

Úloha marketingu v řízení podniku

Úloha marketingu v řízení podniku Úloha marketingu v řízení podniku marketingové kampaně jako součást marketingového plánování Životní cyklus produktu a komunikace PROPAGACE nadřazený pojem pro jednotlivé části marketingové komunikace

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

SOUČASNÉ MOŽNOSTI TIŠTĚNÉHO DIRECT MAILU Možnosti formátů obálek a papírů, atypické folie, 3D direct maily. 14. května 2010 Konference DIRECT MAIL

SOUČASNÉ MOŽNOSTI TIŠTĚNÉHO DIRECT MAILU Možnosti formátů obálek a papírů, atypické folie, 3D direct maily. 14. května 2010 Konference DIRECT MAIL SOUČASNÉ MOŽNOSTI TIŠTĚNÉHO DIRECT MAILU Možnosti formátů obálek a papírů, atypické folie, 3D direct maily 14. května 2010 Konference DIRECT MAIL O ČEM BUDE ŘEČ? Současné vlastnosti a možnosti? Jak zajisti

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 Marketing pro techniky. LS, akad.rok 2014/2015 Management podniku - VŽ 1

M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 Marketing pro techniky. LS, akad.rok 2014/2015 Management podniku - VŽ 1 M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 Marketing pro techniky LS, akad.rok 2014/2015 Management podniku - VŽ 1 Marketing vznikl v USA na po I. světové válce, kdy začala převažovat nabídka nad poptávkou a

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48 OBSAH PŘEDMLUVA...8 1 MARKETING, JEHO PODSTATA A VÝZNAM...9 MARKETING... 12 Historie a důvod vzniku. Definice marketingu... 12 Úloha marketingu ve společnosti a firmě... 14 Podstata marketingu... 15 ZÁKLADNÍ

Více

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace

Marketingový výzkum 11. Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Marketingový výzkum 11 Výzkum pro potřeby marketingové komunikace Struktura přednášky Proč realizovat výzkum marketingové komunikace? Příprava výzkumu Přehled typů a metod výzkumu Podstata některých metod

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

B104MKO Marketingová komunikace. AR14/15/Blok A/Úvod. Václav Kupec

B104MKO Marketingová komunikace. AR14/15/Blok A/Úvod. Václav Kupec B104MKO Marketingová komunikace AR14/15/Blok A/Úvod Václav Kupec Předmět 2/25 - představení předmětu Marketingovou komunikací se rozumí řízené informování a přesvědčování cílových skupin, pomocí kterého

Více

Příloha č.6: Komunikační mix

Příloha č.6: Komunikační mix Příloha č.6: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...3 Kariérní stránky... 3 Vlastní fotografie... 3 Vlastní video... 3 Prezentační systém... 3 Facebook profil... 4 Reach zasažení cílové

Více

Čtenáři týdeníku Marketing & Media

Čtenáři týdeníku Marketing & Media Čtenáři týdeníku Marketing & Media Profil titulu REDAKČNÍ KONCEPT Aktuální zpravodajství, rychlé a kvalitní zprávy zasazené do kontextu. Fakta důležitá pro každodenní rozhodování a detailní orientaci v

Více

Direct mail v digitální době? Nesmysl! Anebo to dává smysl?

Direct mail v digitální době? Nesmysl! Anebo to dává smysl? Direct mail v digitální době? Nesmysl! Anebo to dává smysl? Reference 9 let konferencí Den direct marketingu Hosté mimo jiné Drayton Bird, Daniel Morel, Steve Harrison 10 let Direkt, časopis pro direct

Více

Obsah dnešní přednášky

Obsah dnešní přednášky Guerrilla Marketing Obsah dnešní přednášky Guerrilla Marketing Historie Vymezení a východiska Zlatá pravidla Typy Guerrilla Marketingu Virální, Ambientní, Ambush, Buzz Guerrilla Marketing - historie Význam

Více

představení produktu 2018

představení produktu 2018 představení produktu 2018 Expres.cz je zábavně-informační web, který mediální skupina MAFRA spustila v září roku 2015. Tvoříme emoce Průvodce světem celebrit Zprávy z domova a ze světa Trendy si určují

Více

Business Development Rozvoj podniku

Business Development Rozvoj podniku Marketing vytváření obchodních příležitostí pomocí: udržením stávajících zákazníků přilákáním nových zákazníků Tržby vyhráním zakázky Zákaznická služba Cíle společnosti, které ovlivňují marketingové činnosti:

Více

ČVUT FEL K 316. Marketing KOMUNIKAČNÍ POLITIKA. Tomek - Vávrová

ČVUT FEL K 316. Marketing KOMUNIKAČNÍ POLITIKA. Tomek - Vávrová KOMUNIKAČNÍ POLITIKA @ Prvky komunikačního procesu Odesílatel Kódování ZPRÁVA Dekódování Příjemce Médium ŠUM Zpětná vazba Odpověď 2 Prvky komunikačního procesu KDO? (podnik, komunikátor) CO? (poselství)

Více

Online marketing od WDF. Daniel Mlynář Sales and Marketing Director, WDF Web Design Factory

Online marketing od WDF. Daniel Mlynář Sales and Marketing Director, WDF Web Design Factory Online marketing od WDF Daniel Mlynář Sales and Marketing Director, WDF Web Design Factory Český internet žije cca 4 Mio reálných uživatelů v ČR více než 3 Mld zobrazených stránek měsíčně počet připojených

Více

Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní

Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Virální online marketing Michaela Hlávková Bakalářská práce 2018 Prohlašuji: Tuto práci jsem vypracovala samostatně. Veškeré literární prameny a informace,

Více

Public Relations (PR) Přemysl Průša

Public Relations (PR) Přemysl Průša Public Relations (PR) Přemysl Průša PR - definice PR = záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a soulad mezi organizacemi a jejich veřejností (IPR, UK) PR = řada

Více

Zpráva o činnosti KPM v roce 2016

Zpráva o činnosti KPM v roce 2016 Zpráva o činnosti KPM v roce 2016 1. Vlastní činnost komise - stanovení krátkodobých a dlouhodobých a cílů KPM - vyhodnocování průběžného plnění úkolů a projektů - zajištění administrativy spojené s činností

Více

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Kateřina Vávrová INFORUM 2013 Praha, 21. 22. 5. 2013 WWW.LIBRARY.EP.EC Inforum 2013: Knihovna Evropského parlamentu na sociálních sítích 1 Knihovna Evropského

Více

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA Adam Zbiejczuk (influencer.cz) 8.10.2015 Než začneme: nejsem guru... 1997: HTML 2000: blog 2006: Facebook 2007: Web 2.0 2007-9: mbank 2009-11:

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

Propagace projektu Archeologie na dosah v Národním muzeu

Propagace projektu Archeologie na dosah v Národním muzeu Propagace projektu Archeologie na dosah v Národním muzeu Mgr. Veronika Mikešová Národní muzeum Projekt Archeologie na dosah Probíhá od ledna 2012 do prosince 2014 na Oddělení pravěku a antického starověku

Více

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů.

Součástí projektu je webová stránka, která díky propojení s nejčtenějším zpravodajským týdeníkem v ČR Týdnem zaručuje zásah u klíčových zadavatelů. MarketingSalesMedia je první titul v České republice určený primárně pro zadavatele reklamy s řízenou distribucí, která pokrývá 5000 odběratelů na Českém trhu. Projekt MarketingSalesMedia dodává lidem

Více

ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola. Word-of-Mouth Marketing služby trenéra skokového sportu

ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola. Word-of-Mouth Marketing služby trenéra skokového sportu ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola Studijní program: N6208 Ekonomika a management Studijní obor: 6208T139 Globální podnikání a marketing Word-of-Mouth Marketing služby trenéra skokového sportu Bc. Michaela HOZDEKOVÁ,

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl 21. 10. 2014 - Školení pro realizátory MA21, Luka nad Jihlavou Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl Ondřej Rázl 2006 Vysočina-news.cz 2007 Kulturní magazín Zoom 2010 Commservis.com 2011

Více

Využití nízkonákladových komunikačních nástrojů v praxi

Využití nízkonákladových komunikačních nástrojů v praxi SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO s.r.o. Bakalářský studijní program: Ekonomika a management Studijní obor: Marketing a management Využití nízkonákladových komunikačních nástrojů v praxi BAKALÁŘSKÁ

Více

Konference Online Marketingu ACK ČR a Seznam.cz

Konference Online Marketingu ACK ČR a Seznam.cz Konference Online Marketingu ACK ČR a Seznam.cz Porovnání mediatypů Silné stránky TV reklama Audiovizuální komunikace => emocionální spojení s příjemcem! Spojení zvuku, obrazu a pohybu velmi přesvědčivé

Více

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia ------------------------------------------------------------------------------------- Název tematického celku: MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. KLIENT. Cíl:

Více

Dospělí coby rádci: jak usměrňovat děti v používání internetu Anna Ševčíková

Dospělí coby rádci: jak usměrňovat děti v používání internetu Anna Ševčíková Dospělí coby rádci: jak usměrňovat děti v používání internetu Anna Ševčíková Den bezpečnějšího internetu 2014 1 Mapa faktorů ovlivňujících používání internetu dětmi Model z projektu EU Kids Online II Název

Více

ZD RÁMCOVÁ SMLOUVA KOMUNIKAČNÍ A MARKETINGOVÉ SLUŽBY

ZD RÁMCOVÁ SMLOUVA KOMUNIKAČNÍ A MARKETINGOVÉ SLUŽBY ZD RÁMCOVÁ SMLOUVA KOMUNIKAČNÍ A MARKETINGOVÉ SLUŽBY 5. 10. 2016 Tomáš Avrat JMK chce patřit mezi nejinovativnější regiony v Evropě. Máme k tomu produkt a strategie, tj. regionální inovační ekosystém (RIE),

Více

Monitoring internetových diskusí jako výzkum trhu: práce. Martin Petrášek. www.emerite.cz www.twitter.com/emerite. ...hledat jehlu v kupce sena

Monitoring internetových diskusí jako výzkum trhu: práce. Martin Petrášek. www.emerite.cz www.twitter.com/emerite. ...hledat jehlu v kupce sena Monitoring internetových diskusí jako výzkum trhu: Větší než malé množství práce Martin Petrášek www.emerite.cz www.twitter.com/emerite list 1 z 19_ Specifika monitoringu internetových diskusí: 1. na sociálních

Více

Mini česká republika. Content first.

Mini česká republika. Content first. Mini česká republika. Content first. Content first. Obsah chápeme, jako jakékoli sdělení realizované vedle placené reklamy obsahující nabídku našich produktů. Nemusí být jen v online prostředí, může být

Více

Mediální struktura komunikace - farmacie

Mediální struktura komunikace - farmacie Mediální struktura komunikace - farmacie 2.10.2018 Ing. Petr Uchytil, MBA Efektivita médií mýty vs realita Vychází ze studie mezinárodního auditora Ebiquity Ebiquity pro Radiocentre (UK, 2018) identifikovala

Více

Kdo jsme a s cím ˇ vám muzeme ˇ pomoct?

Kdo jsme a s cím ˇ vám muzeme ˇ pomoct? Jdeme na to hrave! ˇ Kdo jsme a s cím ˇ vám muzeme ˇ pomoct? Kdo jsme? Designéři Konzultanti Školitelé Nadesignujeme pro vás změnová řešení, rozvojové programy pro vaše zaměstnance i marketingové kampaně

Více

I N S I G H T S I D E A S R E S U L T S. Mediální svět v číslech

I N S I G H T S I D E A S R E S U L T S. Mediální svět v číslech I N S I G H T S I D E A S R E S U L T S Mediální svět v číslech p. Zopakování již známého, ale často zapomínaného Ekonomika se vyvíjí příznivě, roste, ovšem ne v Evropě Fiskální úsporná politika se přenáší

Více

MARKETING 4 Segmentace, marketingový mix, marketingový plán.

MARKETING 4 Segmentace, marketingový mix, marketingový plán. MARKETING 4 Segmentace, marketingový mix, marketingový plán. Ing. Hlavní pojmy Marketingu co je nutné umět aplikovat Metody analýzy PPO PZ/EZ Maslowova pyramida potřeb Produkt a analýza produktu Produktový

Více

IRDA: Chování zákazníků v digitálním věku

IRDA: Chování zákazníků v digitálním věku IRDA: Chování zákazníků v digitálním věku 1 IRDA: Chování zákazníků v digitálním věku Robert Němec RobertNemec.com, s, r. o. Televize Rádio Reklama v tisku Display reklama na internetu Direct mail PR Firma

Více

METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS. Tématické celky:

METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS. Tématické celky: METODICKÝ LIST PRO PŘEDMĚT PUBLIC RELATIONS Tématické celky: 1.Komunikace a Public relations a jejich role,význam v ekonomických a společenských entitách 2.Psychologie komunikace 3.Public relations v procesu

Více

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011 Strategické plánování a budování značky 12. duben 2011 Nejlepší cesta k předpovědění budoucnosti je tvořit jí. Peter F. Drucker, 1909-2005 Co je strategické plánování? Proces umožňující efektivní řízení

Více

coachpage.cz MARKETINGOVÝ VÝZKUM Faktory ovlivňující nákupní chování ve vztahu ke koupi automobilu TOOLS for SUCCESS in TODAY s BUSINESS

coachpage.cz MARKETINGOVÝ VÝZKUM Faktory ovlivňující nákupní chování ve vztahu ke koupi automobilu TOOLS for SUCCESS in TODAY s BUSINESS coachpage.cz TOOLS for SUCCESS in TODAY s BUSINESS MARKETINGOVÝ VÝZKUM Faktory ovlivňující nákupní chování Faktory ovlivňující nákupní chování Hlavní cíl výzkumného projektu Výzkumný projekt si klade za

Více