T L A K O V Ý H R N E C C H E F

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "T L A K O V Ý H R N E C C H E F"

Transkript

1 R E C E P T Á Ω

2 ~~ Tlakový hrnec Chef Ušetřete čas a vařte zdravě S tlakovým hrncem Chef od Fagoru můžete uvařit chutně a zdravě, za velmi krátkou dobu. V tlakovém hrnci lze uvařit zeleninu, rýži, maso, ryby a dokonce i dezerty. Nabízíme rozmanitost a právě proto je tu pro vás tento výběr z různých receptů. Hrnec Chef je vaším spojencem pro zdravé stravování.

3 Pomocník při přípravě zdravých pokrmů Uchová o 50% více výživných látek než tradiční vaření. Rychlost Ušetřete o 70% více času oproti tradičnímu vaření. Zároveň samozřejmě ušetříte i na spotřebě energie. Nebudete závislí na času Hrnec Chef uje časovač, který vás vždy upozorní na ukončení vaření. Vařte přesně: 2 úrovně tlaku Úroveň 1: vaření při polovičním tlaku a poloviční rychlosti. Úroveň 2: vaření při vysokém tlaku a vysoké rychlosti. Když dosáhne ukazatel zvoleného tlaku (úroveň 1-2), zmírněte oheň a od tohoto okamžiku začíná doba vaření. Úroveň 1 Úroveň 2 Vypustit tlak a ke stolu! Po dokončení vaření přepněte ventil do polohy vypouštění tlaku. Vyčkejte, až se ukazatel tlaku sníží. Nyní můžete pod odsavačem par hrnec bezpečně otevřít a můžete ke stolu!

4 předkrmy maso dezerty Rychlá celozrnná rýže Květák se špenátovým bešamelem Královský vývar Mangoldový krém s kuřecími nudličkami Krém ze špenátu a brambor s moukou tempura Salát Lusi Cizrna se smaženou šunkou a rajčaty Artyčoky s houbami Zelenina s žampióny Cizrnové hamburgery Fazolové lusky s bramborovým krémem Zeleninové lasagne s křupavým sezamovým semínkem Valencijská paella Jarní Panaché Vařená čočka a sója se solenou mrkví Tortilla ropa vieja Vepřové karé se zeleninou na páře Telecí líčka zapečená se sýrem Telecí maso s brokolicí na páře Kuře na pivu Kuře s kapustovým krémem ryby Tuňákové karbanátky s bramborovým krémem Malé sépie v těstíčku brick na páře Dýně plněná treskou Dušená sépie s hráškem Papriky plněné sépiemi Vařený mořský ďas s omáčkou mojo verde Rýžový nákyp Vaječný krém Vařená jablka Marmelády

5 Rychlá celozrnná rýže ingredience (4-6 porce) 400 g celozrnné rýže 3 kuřecí stehna 2 cibulky 3 stroužky česneku 1 červená paprika 1 zelená paprika žampionů 1 sklenice txakolí (baskické víno) 1 vejce ocet extra panenský olivový olej sůl pepř několik vláken šafránu snítka petržele Den předem necháme rýži namočit. Vykostěte kuřecí stehna a maso nakrájejte na kousky. Kosti dejte do hrnce s vodou, snítkou petržele a špetkou soli. Vařte přibližně minut. Do tlakového hrnce s olejem přidejte 2 celé česneky a na drobnou nakrájené cibulky a papriky. Nechte zesklovatět. Jakmile získá zelenina správnou barvu, přidejte nakrájené žampiony, dobře zamíchejte a přidejte osolené a opepřené kuře. Krátce a silně osmahněte. Přidejte rýži, párkrát promíchejte, vlijte vývar (dvojnásobek objemu rýže), skleničku txakolí, přidejte vlákna šafránu a špetku soli. Zakryjte pokličkou a nechte vařit 7 minut (v poloze 2) od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Připravte česnekovou majonézu. Ve vysoké sklenici rozšlehejte půl nakrájeného česneku, vejce a olej. Dochuťte pár kapkami octa a solí. Podávejte rýži v široké míse spolu s česnekovou majonézou. Praktický tip: Pokud chcete zvýraznit chuť rýže, použijte silný zeleninový vývar.

6 Květák se špenátovým bešamelem 1 květák 250 g špenátu 100 g sýra ¼ litru mléka 2 lžíce mouky extra panenský olivový olej sůl pepř Květák řádně omyjte a nechte ho vcelku. Položte ho na příslušenství pro vaření v páře a okořeňte ho. Do tlakové hrnce nalijte trochu vody, vložte příslušenství pro vaření v páře s květákem, přiklopte pokličkou (poloha 1) a květák vařte 3 minuty od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Do malého hrnce nalijte trochu oleje, přidejte mouku a lehce osmahněte. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko. Přidejte sůl a pepř a vařte 5 minut. Nasekejte špenátové listy (asi 10 si jich ponechte stranou) na jemné kousky a přidejte je do bešamelu. Vše dobře promíchejte a vařte asi 2-3 minuty. Vložte květák do široké mísy, přelijte ho bešamelem, posypte strouhaným sýrem a nechte zapéct v troubě. Stačí 2 až 3 minuty. Na pánev nalijte trochu oleje, přidejte zbývající špenátové listy a na jemném ohni je smažte, dokud nezhnědnou. Na talíři jimi ozdobte květák. Praktický tip: Nezapomínejte, že způsob podávání, velikost porcí a nazdobení plní velmi důležitou estetickou funkci. Květák z tohoto receptu jistě vzbudí zvědavost u všech členů rodiny.

7 Královský vývar 200 g cizrny ½ kuřete 200 g kližky 200 g telecího žebírka 1 koleno 4 krajíce chleba 4 vaječné žloutky 2 mrkve 1 cibule 1 pohár sherry extra panenský olivový olej sůl snítky koriandru V tlakovém hrnci s vodou nechte vařit cizrnu, kuře, kosti, maso a snítky koriandru. Po několika minutách sejměte malou naběračkou z povrchu pěnu, zakryjte hrnec pokličkou a vařte asi 10 minut od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Sejměte pokličku a vyjměte vařené ingredience. Očistěte maso od tučných kusů a nakrájejte ho. Vývar ponechte stranou, zbavený snítek koriandru. Nakrájejte cibuli a mrkve a nechte je zesklovatět na pánvi s olejem a špetkou soli. Opečte chleba v troubě. Do pánve se zeleninou přidejte maso. Dále přidejte cizrnu a vše povařte na mírném ohni. Vše vložte do mísy. Sceďte vývar. Při servírování vložte do každého hlubokého talíře žloutek. Přilijte na každý žloutek kapku sherry a nakonec zalijte lehce vývarem. Ke každému talíři dejte jeden krajíc opečeného chleba. K vývaru podávejte mísu s masem, zeleninou a cizrnou. Praktický tip: Pro opečení chleba lze využít zbytkové teplo trouby po přípravě jakéhokoliv jiného chodu. Chcete-li uskladnit opečený chleba, musíte ho uchovat na chladném a suchém místě.

8 Mangoldový krém s kuřecími nudličkami 8 listů mangoldu 3 brambory 4 mrkve ½ kuřecího prsa 1 láhev piva 6 lžic mouky 1 lžíce kvasnic v prášku 1 lžička červené papriky extra panenský olivový olej sůl pepř tymián petržel Očistěte mangold a nakrájejte ho. Povařte ho v tlakovém hrnci s oloupanými a nakrájenými bramborami. Zároveň v jiném hrnci povařte nakrájené mrkve v osolené vodě. Vařte přibližně 4 minuty. Vodu slijte, vše rozmixujte elektrickým mixérem a sceďte. Pro přípravu těsta na kuřecí nudličky smíchejte mouku, kvasnice a papriku. Pomalu přilívejte pivo a vše dobře promíchejte. Přidejte špetku tymiánu a opět promíchejte. Nechte chvilku odstát. Kuře nakrájejte na tenké nudličky, osolte, opepřete a namočte do těsta. Osmažte je v oleji a položte do mísy vyložené kuchyňským savým papírem. Podávejte mangoldový krém spolu s kuřecími nudličkami. Dozdobte snítkami petržele. Praktický tip: Stonky mangoldu můžete využít. Obalte je v mouce s vejcem a osmažte na oleji. Získáte tak vynikající přílohu k masu.

9 Krém ze špenátu a brambor s moukou tempura ingredience (6-8 porce) 1 kg špenátu 4 brambory 3 pórky 2 cibule 1 mrkev 1 zelená paprika 2 stroužky česneku mouka tempura extra panenský olivový olej sůl Nakrájejte stroužky česneku, jednu cibuli a pórky a v tlakovém hrnci s trochou oleje je nechte osmažit dozlatova. Jakmile mají správnou barvu, přidejte oloupané a nakrájené brambory. Zalijte vodou, okořeňte, přikryjte pokličkou a nechte vařit 5 minut od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Rozmixujte a nechte stranou. Do hrnce s vroucí vodou vložte špenát a nechte vařit asi 2 minuty. Sceďte a ke špenátu přidejte kaši z pórku a brambor. Opět rozmixujte. V hlubokém talíři smíchejte mouku tempura se studenou vodou. Míchejte do doby, než se vytvoří homogenní těsto. Nakrájejte mrkev a papriku na silné dlouhé plátky. Rozkrojte druhou cibuli napůl a sloupněte vrchní vrstvy. Všechnu zeleninu vložte do těsta a osmažte v dostatečném množství rozpáleného oleje. Vyjměte na talíř pomocí kuchyňského savého papíru, abyste se zbavili přebytečného oleje. Podávejte obě dvě směsi na jednom talíři, pokud možno nesmíchané, a přidejte smaženou zeleninu. Praktický tip: V současné době lze v obchodech s potravinami koupit mouku tempura již hotovou. Tato mouka je velmi jemná, má lehkou, křupavou a nadýchanou strukturu. Proto je třeba míchat ji s perlivou a velmi studenou vodou, abychom získali těsto, do kterého můžeme obalit ingredience.

10 Salát Lusi ½ krůtího prsa 1 čekanka 2 brambory 1 granátové jablko 1 cibulka 1-2 mrkve 8 stroužků česneku 1 bobkový list 20 kuliček pepře extra panenský olivový olej ocet sůl Posolte maso. Vložte ho do tlakového hrnce. Připravte zálivku z 1 dílu octa a 3 dílů olivového oleje. Dále přidejte cibulku, oškrábané mrkve, oloupané stroužky česneku, bobkový list a kuličky pepře. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte vařit 10 minut od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Vyjměte prso, nechte ho zchladnout a nakrájejte ho na plátky. Očistěte brambory a nechce je uvařit v hrnci s vodou. Správně uvařené budou za minut. Nechte je zchladnout, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Očistěte čekanku (list po listu) pod tekoucí studenou vodou a osušte ji. Oloupejte granátové jablko a vyjměte zrnka. Podávejte v široké míse. Na její dno umístěte plátky brambor, poté čekanku a nakonec kousky krůtího masa. Povrch posypte zrnky z granátového jablka. Okořeňte podle chuti a přelijte zálivkou. Praktický tip: Čekanku můžete omýt s předstihem. Aby se uchovala čerstvá a křupavá, přikryjte ji vlhkou utěrkou do doby, než se bude podávat.

11 Cizrna se smaženou šunkou a rajčaty 400 g cizrny 2 silné plátky šunky jamón serrano 3 zelené papriky 4 nebo 5 rajčat 1 cibule 3 stroužky česneku cukr extra panenský olivový olej sůl pár kuliček černého pepře 1 bobkový list petržel Den předem necháme cizrnu namočit. Slijte vodu a nechte cizrnu vařit v tlakovém hrnci s vodou, solí, bobkovým listem a kuličkami černého pepře. Zakryjte pokličkou a nechte vařit (poloha 2) asi 15 minut. Nakrájejte cibuli a nechte ji zesklovatět na pánvi s olejem. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte nasekaný česnek, jemně nakrájené papriky a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Dochuťte solí a cukrem a nechte vařit na mírném ohni asi 15 minut. Rozmixujte a nechte stranou. Nakrájejte šunku a nechte ji osmahnout v širokém kastrolku s troškou oleje. Přidejte scezenou cizrnu a připravenou omáčku z rajčat. Dobře promíchejte a nechte vše vařit asi 4-5 minut. Podávejte cizrnu na talíři nebo na míse na zeleninu a dozdobte snítkami petržele. Praktický tip: Je důležité, abyste cizrnu vkládali do vroucí vody, aby neztvrdla.

12 Artyčoky s houbami 12 artyčoků ½ kg hub 6 stroužků česneku 2 lžičky mouky 1 sklenice drůbežího vývaru extra panenský olivový olej sůl petržel Oloupejte artyčoky, uřízněte jim špičku a zbavte je tvrdých částí. Dejte je vařit do tlakového hrnce s dostatkem vody, přidejte sůl a snítku petržele. Povařte asi 4-5 minut (poloha 2). Slijte vodu, rozkrojte napůl a nechte stranou. Nakrájejte dva stroužky česneku a nechte ho osmahnout dozlatova v kastrolku s malým množstvím oleje. Jakmile česnek získá patřičnou barvu, přidejte mouku, za stálého míchání vařte asi minutu a zalijte drůbežím vývarem. Lehce dosolte. Když je omáčka hotová, vmíchejte artyčoky a nechte vše povařit na velmi mírném ohni asi 4-5 minut. Očistěte houby a nakrájejte je na plátky. Nakrájejte zbývající stroužky česneku a nechte je na pánvi s olejem opéct dozlatova. Přidejte houby a posolte. Potom je přilijte do kastrolku s artyčoky a celou směs posypte nakrájenou petrželkou. Podávejte pokrm teplý. Praktický tip: Při čištění artyčoků se vykroutí stopka a ze spodku se odtrhne tvrdá vláknitá část. Poté se horizontálně artyčoky přeříznou a potřou se citrónem, aby neztmavly. Nakonec se omyjí a odstraní se nejhorší nebo tvrdé lístky a artyčoky jsou připravené ke zpracování.

13 Zelenina s žampióny 200 g fazolových lusků 120 g fazolí mungo (zelená sója) 300 g žampionů 3 cibulky 1 plátek dýně extra panenský olivový olej sůl nasekaná petržel S předstihem nechte 3 hodiny odmočit mungo (zelenou sóju). Poté vodu slijte a vložte mungo do tlakového hrnce s osolenou vodou. Povařte asi 4-5 minut. Zbavte fazolové lusky vláken a nakrájejte je na nudličky. Vložte do hrnce s osolenou vodou a nechte vařit asi 6-8 minut. Nakrájejte cibulku a nechte ji v širokém hrnci s olejem na mírném ohni zesklovatět. Poté k ní přidejte dýni nakrájenou na kostičky. Nechte povařit. Dále do hrnce přidejte fazolové lusky a osušené mungo. Pokud je třeba přidat trochu vody, použijte vývar z lusků. Celou směs nechte povařit. Očistěte žampiony a nakrájejte je na čtvrtky. Osmahněte je dozlatova na pánvi s trochou oleje. Okořeňte a posypte nasekanou petrželkou. Zeleninu podávejte na velkém talíři a na ni položte žampiony. Praktický tip: Aby byly lusky snadněji zažívatelné a snížila se doba nutná pro jejich uvaření, nechte je před vařením odmočit a potom změknou rychleji než ostatní zelenina. Stačí jen na pár hodin. Poté lusky propláchněte a vysušte, abyste se zbavili nadýmavých látek rozpuštěných ve vodě.

14 Cizrnové hamburgery 350 g cizrny 1 cibulka 2 stroužky česneku špetka kurkumy nasekaný koriandr ½ lžičky kvasnic mouka a rozšlehané vejce salátové listy ocet extra panenský olivový olej sůl Na omáčku: 12 papriček piquillo 3 stroužky česneku ½ sklenice bílého vína extra panenský olivový olej sůl Přiveďte vodu v tlakovém hrnci k varu. Když začne vřít, přidejte cizrnu (namočenou z předchozího dne) a špetku soli. Zakryjte pokličkou a nechte vařit minut (v poloze 1) od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Rozmixujte a nechte stranou. Na omáčku vlijte trochu oleje do kastrolku a přidejte tři stroužky česneku nakrájené na plátky a nadrobno nakrájené papričky. Přidejte bílé víno a špetku soli. Vařte přibližně 15 minut. Rozmixujte elektrickým mixérem a nechte stranou. Jemně nasekejte cibulku a česnek a smíchejte s cizrnovou kaší. Přidejte nasekaný koriandr, kurkumu a kvasnice. Pořádně promíchejte a nechte odstát alespoň půl hodiny. Po dostatečném odstátí připravte hamburgery rukama. Obalte směs v mouce a rozšlehaném vejci. Osmažte hamburgery na pánvi s dostatečným množstvím oleje, vyjměte je sběračkou a vysušte pomocí kuchyňského savého papíru. Do mísy umístěte listy salátu a dochuťte je solí, octem a olejem. Hamburgery podávejte se salátovou přílohou, zalité omáčkou. Praktický tip: Pokud jste zapomněli namočit cizrnu den předem, vařte ji asi hodinu v tlakovém hrnci a poté nechte další hodinu odstát v horké vodě, aby dostatečně změkla.

15 Fazolové lusky s bramborovým krémem 800 g fazolových lusků 4 brambory 2 vaječné žloutky 300 g hub 2 stroužky česneku extra panenský olivový olej sůl nasekaná petržel Oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a vložte do tlakového hrnce. Zalijte je vodou a nad ně umístěte příslušenství pro vaření v páře. Omyjte lusky, ukrojte jim špičky a odstraňte vlákna. Umístěte je na příslušenství pro vaření v páře, okořeňte, zakryjte pokličkou a nechte vařit 3 minuty od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Otevřete hrnec, vyjměte fazolové lusky a dejte je stranou. Slijte část tekutiny z hrnce a rozmixujte brambory elektrickým mixérem. Přidejte 2 žloutky a dvě lžíce oleje. Vše dobře rozšlehejte. Navrch nastrouhejte trochu pepře, posypte nasekanou petrželkou a dobře promíchejte. Oloupejte stroužky česneku a nakrájejte je na jemné plátky. Nechte na pánvi osmažit dozlatova. Očistěte houby, nakrájejte je na kousky a přidejte na pánev. Okořeňte a lehce osolte. Podávejte bramborový krém na dně široké mísy. Doprostřed umístěte osmažené houby a po stranách fazolové lusky. Praktický tip: Pokud je dužina (spodní část houbových kloboučků) příliš měkká a vlhká, odstraňte ji špičkou nože.

16 Zeleninové lasagne s křupavým sezamovým semínkem 2 lilky 3 brambory 4-5 mrkví 1 cibule 100 g rýže 1 vejce 1-2 lžíce sezamových semínek extra panenský olivový olej sůl petržel pepř Nakrájejte cibuli a nechte ji zesklovatět na pánvi s olejem. Okořeňte a jakmile má cibule správnou barvu, přidejte na kostičky nakrájený lilek. Osolte, opepřete a nechte vařit na mírném ohni asi minut. Slijte vodu a nechte stranou. Oloupejte a nakrájejte brambory. Vložte je do tlakového hrnce s vodou a solí a nechte uvařit. Vložte mřížku a na ní položte oloupané celé mrkve. Přikryjte pokličkou a nechte vše vařit asi 5 minut. Vyjměte mrkve a nakrájejte je na kostičky. Vyjměte brambory a udělejte z nich kaši. Dochuťte kaši solí a pepřem. Dobře promíchejte a nechte stranou. V malém hrnci nechte uvařit v dostatečném množství osolené vody rýži. Doba pro její uvaření je asi 18 minut. Slijte vodu, propláchněte ve studené vodě a nechte stranou. Na talíř (můžete použít formu, aby se vám rýže nesypala přes okraje talíře) rozprostřete první vrstvu vařené rýže. Přidejte jednu silnou vrstvu opečeného a okapaného lilku. Navrch dejte vařenou mrkev a vše pokryjte slabou vrstvou bramborové kaše. Rozšlehejte vejce s nasekanou petrželkou a potřete jím bramborovou kaši. Nakonec zasypte sezamovými semínky a zapečte v troubě při 180 stupních po dobu 6-8 minut. Jakmile je povrch patřičně propečený, sejměte formu a podávejte ozdobené černým sezamem a snítkou petržele. Praktický tip: Aby se lasagne nerozpadaly, nechte je pár minut odstát. Pokud používáte formu, vymažte ji olejem, aby se pokrm nepřilepil a forma šla snadno odstranit.

17 Valencijská paella 300 g rýže 350 ml vody 50 g šunky ½ kuřete 50 g fazolových lusků 2 papriky 250 g úhoře 8 krabů nebo mušlí 125 g rajčatového protlaku červená paprika šafrán sůl Nakrájené kuře vložte do hrnce a na oleji lehce osmahněte. Přidejte šunku a zeleninu, a když se vše řádně osmaží, zasypte paprikou, šafránem a lehce dosolte. Přidejte úhoře, mořské plody, rýži, papriku a rajčata. Vše promíchejte a nechte pár minut osmahnout. Zalijte vroucí vodou a přikryjte hrnec pokličkou. Vše se povaří asi 5-6 minut a pokrm je hotov.

18 Jarní Panaché 300 g vyloupaného hrášku 300 g vyloupaných bobů ¼ kg fazolí 1 cuketa 1 plátek dýně 8 chřestů 100 g iberské slaniny 2 brambory extra panenský olivový olej sůl Oloupejte a nakrájejte brambory. Vložte je do tlakového hrnce s vodou a nechte uvařit. Na napařovací vějíř vložte omyté a najemno nakrájené fazole. Okořeňte. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 4 minuty. Teplé fazole ponechte stranou a rozmačkejte brambory. Nakrájejte na silné dlouhé plátky cuketu a na jemnější plátky dýni. Cuketu i dýni spolu s chřestem omastěte, položte na plech s olejem a nechte péct asi 6-8 minut. Nakrájejte slaninu a na pánvi ji osmahněte dozlatova. Přidejte boby a hrášek a celou směs osolte. Na dno talíře nebo mísy rozprostřete bramborovou kaši a na ni pokládejte napařené fazole, osolený hrášek, boby a opečenou zeleninu. Praktický tip: Charakteristickým znakem panaché je to, že se všechna zelenina podává na jednom talíři, ale nesmí se smíchat. Pokuste se prostřídat i barevnost, aby byl pokrm pěkný na pohled.

19 Vařená čočka a sója se solenou mrkví ingredience (6 porce) 300 g čočky 300 g zelené sóji nebo mungo 300 g klobásy 2 mrkve 2 brambory 1 cibule 2 stroužky česneku extra panenský olivový olej sůl 1 bobkový list Den předem necháme namočit soju. Nakrájejte cibuli a stroužky česneku a osmažte je v tlakovém hrnci. Když získají patřičnou barvu, přidejte bobkový list, sóju, čočku a oloupané nakrájené brambory. Zalijte vodou, přidejte špetku soli, přikryjte hrnec pokličkou a nechte vařit 10 minut od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Klobásu nechte povařit ve vodě. Po pěti minutách ji propíchněte nožem a nechte vařit dalších minut. Omyjte mrkve a oškrábejte je škrabkou na brambory. Na pánvičce s olejem je krátce osmažte. Přidejte je k ostatní zelenině a dobře promíchejte. Podávejte čočku a sóju s kousky vařené klobásy. Praktický tip: Sója je velmi zajímavá potravina z dietetického hlediska. Obsahuje vysoce hodnotné bílkoviny, téměř na stejné úrovni jako maso, ryby nebo vejce. Navíc její tuky jsou rostlinného původu.

20 Tortilla ropa vieja 5-6 vajec 400 g telecích nožiček 2 rajčata 4 cibulky 1 pórek 1 mrkev 1 zelená paprika 2 stroužky česneku 2 papričky piquillo extra panenský olivový olej modenský ocet jemná a hrubá sůl petržel Nalijte vodu do tlakového hrnce. Přidejte maso, pórek, mrkev, cibulku a snítky petržele. Vše okořeňte. Zakryjte pokličkou a nechte vařit 20 minut od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Nechte maso vychladnout a nakrájejte ho. Na pánev vlijte trochu oleje a přidejte stroužky česneku nakrájené na plátky. Když se opeče dozlatova, přidejte zbývající 3 cibulky a na nudličky nakrájenou zelenou papriku. Okořeňte a nechte řádně zesklovatět. Když je zelenina zesklovatělá, přidejte červené papričky nakrájené na proužky. Nakonec přidejte maso a vše řádně promíchejte. Do hluboké mísy rozbijte vejce, okořeňte a zasypte nasekanou petrželkou. Rozšlehejte je, přidejte maso s osmaženou zeleninou a znovu pošlehejte. Vlijte směs do rozpálené pánve a udělejte tortillu. Podávejte na talíři a ozdobte snítkou petržele. Oloupejte rajčata, nakrájejte je na silné plátky a položte je na talíř. Dochuťte olejem, octem a hrubou solí. Praktický tip: Nezbavujte se vývaru z masa. Využijte ho pro přípravu nudlové polévky.

21 Vepřové karé se zeleninou na páře 1 vepřové karé (1,2 kg) 1 jehněčí krk 4 pórky 4 mrkve 4 malé cibulky 8 chřestů 100 g fazolových lusků 1 sklenice červeného vína rafinovaná kukuřičná mouka extra panenský olivový olej sůl 5 stroužků česneku 1 lžička práškové skořice 1 lžička nasekané pažitky špetka tymiánu špetka oregana pár kuliček černého pepře Osolte a opepřete plec, rozkrojte na 4 kusy a vložte do mísy. Přidejte skořici, pažitku a dost oleje. Dobře promíchejte a nechte naložené asi 30 minut. Umístěte kousky masa do nádoby vhodné pro pečení v troubě a dejte péct na 200 stupňů po dobu asi 30 minut. Vložte kousky krku a stroužky česneku do kastrolku s olejem a osmahněte dozlatova. Přidejte špetku soli, špetku oregana a tymiánu, kuličky černého pepře, sklenici červeného vína a sklenici vody. Promíchejte a nechte pomalu zahustit asi 30 minut. Vyjměte kousky masa a sceďte omáčku. Přelijte ji do jiného kastrolku a přilijte rafinovanou kukuřičnou mouku rozpuštěnou ve vodě. Očistěte a oloupejte zeleninu (podle potřeby) a nakrájejte pórek na kousky o velikosti asi 6 cm. Odkrojte spodní část stonku chřestu, odstraňte vlákna z fazolových lusků a mrkve a cibulky nechte celé. Nalijte vodu po dně tlakového hrnce. Vložte příslušenství pro vaření v páře a na něj položte zeleninu. Zakryjte pokličkou a nechte vařit 2-3 minuty od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Podávejte karé, zalijte ho omáčkou a přidejte zeleninu uvařenou v páře. Praktický tip: Vždy, když používáte koření, mějte na paměti jeho sílu, chuť a vůni. Obecně je vhodné ho používat v přiměřeném množství, protože jeho nadměrné užití může překrýt chuť okořeněných potravin.

22 Telecí líčka zapečená se sýrem 3 telecí líčka 1 cibule 1 pórek 8 plátků sýra 4 mrkve 12 papriček piquillo 1 lžíce cukru extra panenský olivový olej sůl petržel Očistěte líčka a nechte je vařit v tlakovém hrnci ve vodě s trochou soli. Když voda začne vřít, sběračkou sejměte z povrchu pěnu. Přidejte snítku petržele, celou cibuli a pórek. Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 30 minut. Nechte líčka zchladnout a nakrájejte je na plátky. Na kousky nakrájejte mrkve a nechte je vařit v kastrolku s vodou a trochou soli. Současně povařte v jiném kastrůlku na mírném ohni papričky s olejem, solí a cukrem. Vložte plátky masa do mísy vhodné k zapékání v troubě, navrch umístěte rozkrojenou papriku, poté plátek sýra, další plátek masa a navrch ještě jeden plátek sýra. Celý proces opakujte pro vytvoření čtyř porcí. Dejte zapéct do trouby na 4-5 minut při teplotě 200 stupňů. Osmažte mrkev na pánvi s olejem a posypte nasekanou petrželkou. Podávejte maso se sýrovou krustou a jako přílohu použijte mrkev a zbylé papriky. Ozdobte petrželovou snítkou. Praktický tip: Abyste dokázali ukrojit velmi tenké plátky sýra, aniž by se drolily, zahřejte nejprve nůž několik vteřin na ohni.

23 Telecí maso s brokolicí na páře 1,5 kg telecího boku 2 brokolice 1 cibule 3 stroužky česneku 8-10 sušených rajčat 1 sklenice rajčatového protlaku 1 sklenice bílého vína extra panenský olivový olej sůl pepř 2 bobkové listy 3 hřebíčky kuliček černého pepře nasekaná petržel Nakrájejte maso na kousky, osolte a opepřete a osmahněte dozlatova na pánvi s rozpáleným olejem. Po osmahnutí vložte maso do tlakového hrnce. Oloupejte a nakrájejte stroužky česneku a nechte je osmahnout v oleji po mase. Jakmile má česnek správnou barvu, přidejte nakrájenou cibuli, okořeňte a nechte povařit na mírném ohni. Když je cibule dozlatova, přilijte sklenici bílého vína a přidejte koření (bobkový list, hřebíček a pepř), nadrobno nakrájená sušená rajčata a rajčatový protlak. Tlakový hrnec zakryjte pokličkou a nechte vařit (poloha 2) asi 25 minut. Z omáčky slijte tuk. Nechte stranou. Omyjte brokolici a rozdělte ji na jednotlivé kousky. Nechte ji vařit v páře 5 minut. Podávejte telecí maso s přílohou z brokolice. Ozdobte petrželkou. Praktický tip: Čištění brokolice: po opláchnutí uřízněte spodní tvrdou část, odstraňte boční výhonky a oloupejte stonek, který se jemně naporcuje spolu s lístky.

24 Kuře na pivu 1 kuře 2 nakrájené cibule 2 třetinková piva sůl pepř 4 lžíce oleje 1 lžíce mouky Rozporcujeme kuře na dvě prsíčka a dvě stehna. Vlijte do hrnce olej, vložte cibuli a osmahněte dohněda. Okořeňte kuře, posypte ho moukou a přidejte k cibuli. Vařečkou promíchávejte. Přidejte mouku, trochu pepře a pivo. Když začne omáčka vřít, zakryjeme hrnec pokličkou a vaříme asi 8 minut v poloze 2. Podáváme v keramické míse.

25 Kuře s kapustovým krémem 2 kuřecí prsíčka ½ kg bruselské kapusty 150 g slaniny 1 stroužek česneku 2 šalotky 3-4 čerstvé mladé česneky 1 sklenice tekuté smetany ½ sklenice bílého vína extra panenský olivový olej sůl pepř Do tlakového hrnce s vroucí vodou vložte bruselskou kapustu a nechte vařit 3 minuty. Slijte a vývar si ponechte. Nakrájejte šalotku a stroužky česneku. V kastrůlku s olejem je osmahněte dozlatova. Přidejte slaninu nakrájenou na kostičky, osmahněte a zalijte vínem, smetanou a trochou vývaru z kapusty. Nechte na mírném ohni vytvořit krémovitou směs. Přidejte do kastrůlku vařenou kapustu. Dochuťte solí a nechte vařit na mírném ohni asi minut. Nakrájejte kuřecí prsíčka na plátky, osolte, opepřete a na pánvi s olejem osmahněte dozlatova spolu s posoleným a nakrájeným mladým česnekem. Podávejte kuře spolu s kapustovým krémem. Praktický tip: Když kupujete kapustu, ujistěte se, že je její hlávka dobře uzavřená.

26 Tuňákové karbanátky s bramborovým krémem 1 plátek tuňáka o váze 1 kg 4 brambory 3 zelené papriky 5 stroužků česneku 2 vejce 2-3 lžíce strouhanky mouka extra panenský olivový olej sůl pepř nasekaná petržel Vložte nakrájené brambory do tlakového hrnce s vodou a špetkou soli. Zakryjte pokličkou a vařte asi 4 minuty. Rozmixujte a dochuťte nasekanou petrželkou. Nechte stranou. Omyjte a nakrájejte tuňáka na malé kousky a smíchejte s nakrájeným česnekem a petrželkou. Přidejte strouhanku, sůl, pepř a dvě vejce. Všechny přísady pečlivě promíchejte, aby se spojily, udělejte z nich kuličky a posypte moukou. Osmažte je v oleji s třemi celými stroužky česneku. Nakrájejte papriku na kroužky a osmažte ji na pánvi s olejem a špetkou soli. Podávejte karbanátky s bramborovým krémem a kolečky zelené papriky. Praktický tip: Aby byly karbanátky šťavnatější, namočte do mléka kousky starého chleba na 10 minut, a poté je vymačkané přidejte k nasekanému masu.

27 Malé sépie v těstíčku brick na páře 12 malých sépií 1 cibule 1 pórek 1 zelená paprika ½ červené papriky 6 plátků těsta brick 1 lžička mouky ½ sklenice bílého vína extra panenský olivový olej sůl petržel Nakrájejte pórek a papriky a nechte na pánvi s trochou oleje zesklovatět. Najemno nakrájejte cibuli a v kastrolku s trochou oleje ji nechte rovněž zesklovatět. Přidejte mouku, lehce osmahněte a přilijte víno. Očistěte sépie. Šťávu ze sépií nalijte do džbánku s trochou vody, rozmixujte a přidejte do kastrolku. Vařte přibližně 5 minut. Do tlakového hrnce nalijte trochu vody, přidejte hrstku soli a větvičky petržele. Vložte příslušenství pro vaření v páře a na něj rozprostřete sépie. Posolte je a hrnec zakryjte pokličkou (poloha 1). Nechte vařit 3 minuty od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Vyjměte je a nechte vysušit na talíři vyloženém kuchyňským savým papírem. Naplňte sépie osmaženou zeleninou a po jedné je zabalte do půlky plátku těstíčka brick. Osmažte je na pánvi s olejem a podávejte. Přidejte omáčku a ozdobte chapadly. Posypte trochou petržele. Praktický tip: Aby se s těstíčkem snadněji zacházelo, pomažte ho trochou másla. Sépie lze osmažit nebo upéct v troubě. Aby se těsto dobře upeklo v troubě, je třeba péct asi 5 minut při teplotě 180 stupňů.

28 Dýně plněná treskou 400 g nasekaného tresčího masa 4 kulaté dýně 2 cibule 2 zelené papriky 2 rajčata 4 papričky piquillo Abyste zbavili tresku soli, promyjte kousky masa pod studenou tekoucí vodou a poté vložte do nádoby s dostatkem studené vody. Nádobu dejte do lednice (aby nedocházelo k výkyvům teploty). Vodu vyměňujte po osmi hodinách. Očistěte dýně. Do tlakového hrnce nalijte trochu vody a vložte do něj příslušenství pro vaření v páře. Na něj umístěte dýně s trochou soli a nechte vařit 4 minuty od okamžiku, kdy začne z hrnce vycházet pára. Jakmile jsou dýně uvařené, nechte je vychladnout. Uřízněte z dýní vrchní část (jakoby to byl poklop) a vydlabejte dužinu. Na pánvi s olejem nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté 2 stroužky česneku ½ l rybího nebo zeleninového vývaru extra panenský olivový olej sůl přidejte nakrájené zelené papriky a směs osmahněte. Přidejte nakrájené papričky piquillo a rajčata (oloupaná a bez jadýrek) nakrájená na kostičky. Vařte přibližně 10 minut. Polovinu zeleniny přeložte do jiné pánve. Přidejte vývar a vařte dalších 10 minut. Rozmixujte elektrickým mixérem a nechte omáčku stranou. Zbytek zeleniny smíchejte s dužinou z dýní a s nakrájenou odsolenou treskou. Osmažte na pánvi 2 minuty a poté směsí naplňte vydlabané dýně. Dýně dejte do pekáče a vložte do trouby na 4 minuty při teplotě 200 stupňů. Podávejte plněné dýně spolu s omáčkou. Praktický tip: Odsolení tresky je proces, který se liší v závislosti na chystaném pokrmu. Například před přípravou pokrmu ajoarriero se odsoluje po dobu 24 hodin. Pokud ale chcete připravit tresku v podobě plátků, je odlišný. Nejvhodnější je uchovat tresku bez výměny vody v lednici tři i více dnů a po první výměně vody ji spotřebovat ihned.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA Blahopřejeme vám k zakoupení mikrovlnné trouby Whirlpool. S touto knihou receptů objevíte skutečné možnosti nového spotřebiče a a vychutnáte si je. Budete překvapeni, jak rychle

Více

Váš nový Římský hrnec

Váš nový Římský hrnec Váš nový Římský hrnec Návod k použití Před použitím vložte hrnec minimálně na 10 min do studené vody. Vložte připravený okořeněný pokrm bez vody i bez tuku. Vždy přiklopte víkem a položte na nejnižší patro

Více

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka Indická kuchyně I. Naan Chana masala Zeleninové Pakoras Butter Chicken Kuře tikka Naan 1 kg hladké mouky voda olej česnek (podle chuti) sůl Smíchejte mouku s vodou v misce na těsto. Jemně osolte. Když

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

SPAGHETTI COOKER & PASTA

SPAGHETTI COOKER & PASTA SPAGHETTI COOKER & PASTA 1 Spaghetti & Pasta Cooker Je ideální nejen pro přípravu těstovin, ale i zeleniny, brambor, masa, salátů a mnoha dalších pokrmů. Slouží zároveň jako cedník. Před použitím si pečlivě

Více

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU ZELENINOVÝ MIX Z GRILU Ingredience mořská sůl 1 špetka pepř mletý 1 špetka olivový olej extra panenský 140 ml rajče 8 ks červená paprika 2 ks žlutá paprika 2 ks čekanka 2 ks houby shitake 500 g lilek 4

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu Indonéská kuchyně Salát Gado gado Nasi goreng - smažená indonéská rýže Kuřecí maso v arašídovém sambalu Kuřecí maso ve sladko-kyselém chilli sambalu Hovězí mleté maso dochucené chilli, koriandrem, zázvorem

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz RECEPTY SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 100 kj u Rychlá a snadná příprava u Hodí se na večeři i jako předkrm u Vhodné pro vegany, vegetariány, celiaky

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte.

Mouku s kořením a solí smíchejte v míse. Přidejte 3-4 lžíce vody tak, aby vzniklo tuhé těsto. Cibulové klínky do něj důkladně vmíchejte. Cibulové bhaji hladká mouka 6 lžic mletá kurkuma 1 zarovnaná lžička mletý římský kmín 1 zarovnaná lžička garammasala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamon, kmín, koriandr, pepř, skořice) 1 zarovnaná

Více

DeBuyer. Grilované krevety s omáčkou Aioli. Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

DeBuyer. Grilované krevety s omáčkou Aioli. Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem DeBuyer Věřím, že jste si akci u nás užili a pokrmy, které jste včera připravovali, si mnozí z Vás uvaří i doma :) Grilované krevety s omáčkou Aioli Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Dušené slávky

Více

5PŘÍLOHY MOHOU BÝT NĚKDY. Přílohy PŘÍLOHY 91 JEDNÍM Z PROBLÉMŮ, KDYŽ PŘI- PRAVUJETE JÍDLO. PROTO JE TATO KAPITOLA ZAMĚŘENÁ NA KREATIVNÍ

5PŘÍLOHY MOHOU BÝT NĚKDY. Přílohy PŘÍLOHY 91 JEDNÍM Z PROBLÉMŮ, KDYŽ PŘI- PRAVUJETE JÍDLO. PROTO JE TATO KAPITOLA ZAMĚŘENÁ NA KREATIVNÍ PŘÍLOHY 9 5PŘÍLOHY MOHOU BÝT NĚKDY JEDNÍM Z PROBLÉMŮ, KDYŽ PŘI- PRAVUJETE JÍDLO. PROTO JE TATO Přílohy KAPITOLA ZAMĚŘENÁ NA KREATIVNÍ PŘÍLOHY, JAKO JE ZELENINOVÁ OBLOHA ČI SALÁT, KTERÉ OŽIVÍ POKRM CHUŤOVĚ

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU BRAMBORAČKA S POHANKOU Ingredience pro 4 osoby 1 cibule mrkev 1/2 petržele kus celeru (stejné množství jako petržele) 1/2 pórku hrnek namočených sušených hub nebo čerstvých hrnek kedlubny, tuřínu nebo

Více

ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU POLÉVKY ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU

ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU POLÉVKY ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU 62 63 POLÉVKY ŘEPNÝ KRÉM S RUKOLOU Řepná polévka je obvykle spojována se zimou, ale spolu s rukolou je to univerzální jídlo: horká vám bude chutnat v chladnu, vychlazená s pár kostkami ledu v létě. 1400

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

Pomazánka s vejci a olivami

Pomazánka s vejci a olivami Pomazánka s Tofu Uzené tofu Sýr měkký Olivový olej extra virgine Trochu soli Případně jarní cibulku Postup Uzené tofu rozmixujte do hladka s olivovým olejem, až vznikne hladká krémová hmota. Tu smíchejte

Více

Riccardo Lucque. kuchyně

Riccardo Lucque. kuchyně Riccardo Lucque kuchyně 2 3 Bramborové krokety s vařenou šunkou a sýrem fontina Crocchette di patate, prosciutto e fontina 300 g syrových brambor 70 g na kostičky nakrájené vařené šunky 70 g na kostičky

Více

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce Rýže a nudle Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce 250 g loupaných syrových tygřích krevet 80 g namočených sušených krevet 20 g zázvoru 4 houby šitake 1 svazek jarní cibulky 1 lžíce sambal badyak

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

pracovní list pro žáka

pracovní list pro žáka Modul 4: zdravé vaření Příloha k metodickému balíčku: aktivity zdravého vaření pracovní list pro žáka Příklady zpracování sezónních potravin: Červen okurka a jahody 1a salátová okurka Studená okurková

Více

Čočkové karbanátky HLAVNÍ JÍDLA. příprava: 25 min. k ih JEZTE ČESKY rok v naší kuchyni. Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Čočkové karbanátky HLAVNÍ JÍDLA. příprava: 25 min. k ih JEZTE ČESKY rok v naší kuchyni. Jana Vašáková, Zdena Skokanová N. 4 porce Červená čočka loupaná BIOHARMONIE 500 g Špaldová mouka hladká BIOHARMONIE 1 kg HLAVNÍ JÍDLA příprava: 25 min. R Recept t je j použit žit z knihy k ih JEZTE ČESKY rok v naší kuchyni. Jana Vašáková,

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE

Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE Doba se změnila a životní styl moderních lidí je velmi hektický. Proto je důležité nezapomínat na skutečné hodnoty z hlediska výživy vyváženost,

Více

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový SLANÉ BEZMASÉ POKRMY Bramborák jáhlový 6 středně velkých uvařených brambor šálek vařených jáhel vejce hrubá mouka 3 stroužky česneku drcený kmín majoránka sůl mletý pepř olej na smažení Brambory uvařené

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience

Koláče. Náplně do koláčů a buchet 20 / 21. Tvarohová náplň Ingredience 20 / 21 Koláče Náplně do koláčů a buchet Tvarohová náplň 500 g tučného tvarohu 80 g změklého másla 4 žloutky 2 bílky moučkový cukr dle chuti 1 vanilkový cukr několik lžic tuzemáku Tvaroh dejte do mísy

Více

Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA

Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA Křehký kuřecí kebab na 4 porce PRONTO PER PASTA s česnekem kuřecí maso 500 g sýr Gouda 200 g bramborový škrob bylinky pažitka, petrželová nať sůl Rychlý,

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů.

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. příprava 20 min plus stání vaření 1 h Hříbková polévka Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. 30 g sušených hříbků 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus

Více

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka Jarní závitky Pad Thai Zelené kari Tom Yom polévka 200 g krevet 1 lžíce pasty Tom Yum 3 lžíce rostlinného oleje 1 l zeleninového vývaru 3 limetkové listy * 50 g galangalu

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos Krevety v mandlové omáčce Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Nopales kaktusová salsa Kokosový puding Smažené papriky Relleňos 6 tlustostěnných

Více

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU Ingredience sůl 20 g paprika sladká mletá červená 70 g hnědý cukr 18 g pepř černý mletý 18 g vepřová žebírka 3 ks kajenský pepř 1 špetka utřený česnek 1 špetka sušená hořčice

Více

Rolovaný vepřový bok. 6 8 porcí POSTUP

Rolovaný vepřový bok. 6 8 porcí POSTUP Rolovaný vepřový bok 6 8 porcí 1,5 kg vepřového boku s kůží 300 g oloupané cibule 1 palice česneku sůl 8 g prolisovaného česneku rozmarýnu tymiánu 1 lžička hladké mouky JEŠTĚ POTŘEBUJEŠ kuchyňský provázek

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

KUCHAŘKA VERSALIO DELUXE

KUCHAŘKA VERSALIO DELUXE KUCHAŘKA VERSALIO DELUXE 1 Obsah restování a dušení Ryba dušená s rajčaty a limetkou... 5 Guláš... 6 Kuličky z jehněčího masa s česnekem... 7 rýže / rizoto Paella... 8 Rýže s vlasovými nudlemi... 9 Rizoto

Více

RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU

RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na hranolky 4 rump steaky, každý o váze přibližně 250 g sůl a čerstvě namletý černý pepř 25 g másla 1 lžíci olivového

Více

OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ

OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ OBOUSTRANNÁ PÁNEV KNIHA RECEPTŮ Před použitím si pečlivě přečtěte následující pokyny: Péče a údržba: před prvním použitím Oboustrannou pánev umyjte v horké mýdlové vodě. Opláchněte a osušte. Vnitřní strany

Více

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag Cocido z cizrny Flag 250 g cizrny, 300 g hovězího jelita, ¼ kuřete, 100 g slaniny, 100 g hovězího jelita s cibulí, 100 g kořeněné klobásy, 50 g šunky, 4 morkové kosti asi 5 cm, 1 kg zelí, 4 středně velké

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

Penne arabiata. Suroviny: 2 porce

Penne arabiata. Suroviny: 2 porce Penne arabiata 1 balení penne 250 g rajčat 1 stroužek česneku 1 šalotka Parmazán 1 Chilli paprička Olivový olej Čerstvá petrželka Sušená bazalka nebo oregano V osolené vodě uvaříme těstoviny, mezitím si

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Kolínka se slaninou a žampiony

Kolínka se slaninou a žampiony Vaříme s Luckou Kolínka se slaninou a žampiony rýžová kolínka cibule slanina žampiony Portobello nebo hnědé petržel kudrnka pro zjemnění smetana (nemusí být) sůl a pepř olej Na rozpálené pánvi zpěníme

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Asijské woky. Ostrokyselá polévka. Teriyaki omáčka. Rýžové nudle s krevetami. Skleněné nudle s kuřecím masem. Udon Teriyaki s hovězím masem

Asijské woky. Ostrokyselá polévka. Teriyaki omáčka. Rýžové nudle s krevetami. Skleněné nudle s kuřecím masem. Udon Teriyaki s hovězím masem Asijské woky Ostrokyselá polévka Teriyaki omáčka Rýžové nudle s krevetami Skleněné nudle s kuřecím masem Udon Teriyaki s hovězím masem Ostrokyselá polévka 200 g kuřecích prsou 2 ks chilli papričky 2 PL

Více

Polévka: Dýňová. Ingredience:

Polévka: Dýňová. Ingredience: Polévka: Dýňová 8 hrnků vody 1/2 menší dýně 2 cibule 2 mrkve 3 brambory špetka soli mořská řasa (např. řasa Arame) rostlinný olej špetka kmínu 1 lžíce misa (miso je slané asijské koření k dochucení) zelená

Více

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží - 100 g vařené rýže - 100 g 150 g kuřecích prsou - 8 ks růžičkové kapusty Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, do které přidáme 1 cibuli pro lepší chuť. Doba

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

JÍDELNÍČEK BŘEZEN 2015

JÍDELNÍČEK BŘEZEN 2015 JÍDELNÍČEK BŘEZEN 2015 2.3.PO*Květáková polévka se zeleným hráškem/1,3,7 1. Smetanové fusilli s kuřecím na rozmarýnu a jarní zeleninou/brokolice, sladký hrášek a kukuřice/1,3,7 5. / GF, V/ Květáková polévka

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po Polévka: 1. Krémová kedlubnová BZL (kedlubny, cibule, máslo, smetana, mléko, bylinky, koření) Alergen:7

VAŘEČČINY KRABIČKY. Po Polévka: 1. Krémová kedlubnová BZL (kedlubny, cibule, máslo, smetana, mléko, bylinky, koření) Alergen:7 VAŘEČČINY KRABIČKY Po 26.8. 1. Krémová kedlubnová BZL (kedlubny, cibule, máslo, smetana, mléko, bylinky, koření) Alergen:7 2.Gulášovka (brambor, hovězí maso, rajčata, cibule, česnek, mouka, bylinky, koření)

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Recepty pro týden 11.7.-17.7.

Recepty pro týden 11.7.-17.7. Luštěninový guláš 120 g fazolí 5 g hladké mouky 10 g oleje sladká paprika 20 g cibule, pepř Fazole nejprve namočíme a poté uvaříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku,, pepř (můžeme použít

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Salát z brokolice a květáku se zálivkou z ančoviček

Salát z brokolice a květáku se zálivkou z ančoviček Salát z brokolice a květáku se zálivkou z ančoviček Na 4 porce Přísady: 400 g brokolice 400 g květáku 2 vejce 1-2 stroužkyčesneku 6 PL olivovéhooleje 2-3 ančovičky 3 PL octa z červeného vína Pepř, sůl

Více

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup Kuřecí Tacos Chilli Con Carne Melounovo mangová salsa Mexické pšeničné tortilly Banán v pšeničné tortille Mexican spicy bean soup 300 g mletého hovězího masa

Více

RECEPTY. Vafle. Inspirováno Švédskem. Söt våffla, många Lawett RECEPTY NA LAHODNÉ VAFLE / 1

RECEPTY. Vafle. Inspirováno Švédskem. Söt våffla, många Lawett RECEPTY NA LAHODNÉ VAFLE / 1 RECEPTY Vafle Inspirováno Švédskem Söt våffla, många Lawett RECEPTY NA LAHODNÉ VAFLE / 1 Šťastné omyly, chutné výsledky Za některá z největších životních potěšení vděčíme drobným nedorozuměním. Tak je

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ

KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ Ingredience: rukola 250 g hrubá sůl 1 špetka pepř černý mletý 1 špetka cherry rajčátka 250 g kachní prsa 1 ks piniové oříšky 150 g červené víno 150 ml Připravte si:

Více

JÍDELNÍČEK - ZÁŘÍ 2015

JÍDELNÍČEK - ZÁŘÍ 2015 JÍDELNÍČEK - ZÁŘÍ 2015 ÚTERÝ 1. 9. 1. Bramboračka s houbami /1,3,7,9 Sekaná pečeně se zeleninou, mleté vepřové a hovězí maso, promíchané se baby karotkou, Bramborová kaše/1,3,7 5. / GF, V/ -Bramboračka

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem Pondělí 2.1.2017 Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem - Kuřecí skelety, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř mletý, kmín meletý, petželová nať, smažený hrášek Podkrkonošské kyselo - Směs smíšených

Více

JÍDELNÍČEK DUBEN 2015

JÍDELNÍČEK DUBEN 2015 JÍDELNÍČEK DUBEN 2015 1.4. ST * Hrachová polévka s majoránkou 2. Smažený kuřecí řízek s plátkem citrónu podávaný s tymiánovou bramborovou kaší 5. / GF, DF, V/ hrachová s majoránkou Lečo s bramborem z páry*cibule*rajče*paprika*vejce*brambory*sůl*olivový

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

CS Recepty Parní trouba

CS Recepty Parní trouba CS Recepty Parní trouba 2 www.aeg.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa a

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 4.2.

VAŘEČČINY KRABIČKY Po 4.2. VAŘEČČINY KRABIČKY Po 4.2. 1. Celerový krém s cizrnou BZL (celer, máslo, mléko, smetana, cizrna, bylinky, koření) Alergen:7,9 2.Z modrého sýra s nudlemi (niva, máslo, cibule, smetana, mléko, nudle, bylinky,

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

Den podle NATURHOUSE. pro více energie a radosti do života aneb Na jídle záleží především

Den podle NATURHOUSE. pro více energie a radosti do života aneb Na jídle záleží především Den podle NATURHOUSE pro více energie a radosti do života aneb Na jídle záleží především Milá čtenářko, milý čtenáři, právě se před vámi otevírá výběr 6 receptů, které jsme připravili přímo exkluzivně

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com V nabídce Recepty jsou jídla rozdělena do několika kategorií: Vepřové/Telecí Hovězí/Zvěřina/Jehněčí Drůbež Ryby Koláče Pizza/Pirohy/Chléb Dušená/zapékaná jídla

Více

Královské krevety na estragonu a česneku. the One Precision Poacher. se sondou

Královské krevety na estragonu a česneku. the One Precision Poacher. se sondou Královské krevety na estragonu a česneku se sondou Královské krevety na estragonu a česneku Příprava 5 minut / vaření 15 20 minut 2 porce 16 oloupaných a očištěných královských krevet (230 g) s neporušeným

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera

Dětský kurz s recepty Jamie Olivera Dětský kurz s recepty Jamie Olivera Jednoduchý salát Křupavé kuřecí kousky s bylinkovým dipem Losos se zeleninou a pestem Bezlepkové ovesné sušenky s hrozinkami Jednoduchý salát 4 jarní cibulky 1 okurka

Více

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema Světový Street Food Burrito Grande Bang Bang Chicken Wasabi burger Frutta de la Crema Burrito Grande 400 g mletého hovězího 1 červená paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 3 jalapeňos papričky 2 konzervy

Více

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky

Banánové lívance NA 10 KUSŮ. Ingredience. Postup. 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banánové lívance NA 10 KUSŮ 2 zralé banány 2 střední vejce 2 lžíce mandlové mouky Banány rozmačkáme vidličkou, poté postupně přimícháme vejce a mouku. Ze vzniklého těsta tvoříme malé lívance, které smažíme

Více

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty 2 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa

Více

Steaky, kotlety a žebírka

Steaky, kotlety a žebírka Steaky, kotlety a žebírka Oheň a byly stvořeny jeden pro druhého. A tady máte vše, co ke grilování potřebujete: od šťavnatých steaků a žebírek, všech druhů tmavého masa, marinád, kořenicích směsí a chuťovek,

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY

DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY DO 498BL DO 499BL POLÉVKOVAR RECEPTY PŘIPRAVTE SI LAHODNOU POLÉVKU! S tímto přístrojem snadno připravíte plný hrnec horké polévky z čerstvé zeleniny už do 20 minut. Do přístroje vložte všechny suroviny,

Více

Recepty pro vás Pro dobrou chuť i náladu!

Recepty pro vás Pro dobrou chuť i náladu! Recepty pro vás Pro dobrou chuť i náladu! 1 2 3 4 5 Vážení čtenáři, jeden z pěti hlavních stravovacích návyků dialyzovaných pacientů říká, že je třeba dbát na dostatečný přísun energie. A jelikož ke své

Více

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Mořské plody Koktejl z tichomořských krevet Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Smažené kalamáry s petrželovou solí a česnekovou aioli Tygří krevety s tomatovým risottem Gratinovaný

Více

1. KUCHAŘKA 2. RYBY. 2.2 Rybí filé: 2.1 Treska: 2.3 Ryba v solné krustě:

1. KUCHAŘKA 2. RYBY. 2.2 Rybí filé: 2.1 Treska: 2.3 Ryba v solné krustě: CS PARNÍ TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. KUCHAŘKA 2. RYBY Jídla jsou rozdělena do několika kategorií: Ryby Drůbež Maso Jídlo z trouby Pizza a sladké či slané koláče 2.1 Treska: Pro 4 6 osob. 800

Více

Seminář Guláše v mnoha variacích

Seminář Guláše v mnoha variacích Seminář Guláše v mnoha variacích Přednášející: Jan Pípal Executive Chef Grandhotel Pupp Karlovy Vary, a.s. Kuchař roku 2003/2004 Člen představenstva Pražské a středočeské pobočky AKC ČR Jan Davídek Executive

Více

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem Čočková se smetanou 0.3 l Pizza s česnekem 300g 1, 7, 12 rajčatový základ, sýr mozzarella, česnek Špagety se smetanou, slaninou a sýrem 350 g 1, 7, 12 těstovina, slanina, smetana, sýr parmazán Vepřové

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

BUFET ŠÉFKUCHAŘE I. POLÉVKA Silný hovězí vývar s vaječným svítkem

BUFET ŠÉFKUCHAŘE I. POLÉVKA Silný hovězí vývar s vaječným svítkem BUFET ŠÉFKUCHAŘE I Zelný salát s vaječným dresinkem a bylinkami Jablečný salát s červeným vínem a banány Kapustovo kedlubnový salát Mrkvový salát s červenou řepou Těstovinový salát se zelenými fazolkami

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Menu únor 2015. 2. Tradiční domácí kuchyně Přírodní kuřecí plátek přírodní na bylinkách s restovanou teplou zeleninou a brambůrky na másle

Menu únor 2015. 2. Tradiční domácí kuchyně Přírodní kuřecí plátek přírodní na bylinkách s restovanou teplou zeleninou a brambůrky na másle 2.2. PO *Zeleninová polévka s mořskou řasou a krupkami Přírodní kuřecí plátek přírodní na bylinkách s restovanou teplou zeleninou a brambůrky na másle 5. Fit / GF, V/ Zeleninová polévka s mořskou řasou

Více