Ing. Pavel Rosenlacher

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích Úvod do předmětu a internetového marketingu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Informace o předmětu Typ předmětu: povinný Garant: Ing. Pavel Rosenlacher Počet hodin za semestr: 12 přednášek Ukončení předmětu: Počet kreditů: 5 Přednášky = docházka nepovinná Zkouška Písemný test 70%+ = úspěšně složená zkouška 60-70% = ústní přezkoušení Pod 60% = uvidíme se znovu Konzultační hodiny pro studenty v Mostě: Každé pondělí od 10:30 do 11:30 a od 17:15 do 17:45 pro studenty v Praze Každá středa od 15:30 do 16:00 (Estonská), na Smíchově od 12 hodin Pro studenty v Kladně Pátky od 18:45; od 17:00 2.

3 Osnova předmětu 1. Úvod do předmětu a internetového marketingu 2. Cíle a působení marketingu na internetu 3. Reklama na internetu 4. Web z pohledu obsahového marketingu 5. SEO a SEM 6. Marketing v PPC systémech 7. Webová analytika 8. Social media marketing Facebook 9. Social media marketing monitoring sociálních sítí 10.Další formy komunikace 11.Online marketing 12.Propojení s integrovanou marketingovou komunikací 3.

4 Povinná literatura SEDLÁČEK, Jiří. E-komerce, internetový a mobil marketing od A do Z. 1. vyd. Praha: BEN technická literatura, 2006, 351 s. ISBN FOX,V. Marketing ve věku společnosti Google. Využijte ve svém byznysu plný potenciál on-line vyhledávání. Brno: Computer Press, ISBN

5 Další literatura BECK, Alexander. Google AdWords. 1. vyd. Praha: Grada, 2009, 232 s. ISBN Sterne,J. Měříme a optimalizujeme marketing na sociálních sítích. Brno: Computer Press, ISBN KAUSHIK, A. Web analytics: an hour a day. 6th ed. Indianapolis, Ind: Sybex, ISBN KURG, S. Nenuťte uživatele přemýšlet. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2010, 165s. ISBN BEDNÁŘ, V. Marketing na sociálních sítích. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2010, 197s. ISBN

6 Marketing v sociálních sítích Co si představíte pod pojmem marketing v sociálních sítích? Co umožnilo jeho rozvoj? 6.

7 Definice sociálních médií vše, co umožňuje komukoli komunikovat s kýmkoliv jinými slovy, uživatelsky generovaný obsah distribuovaný snadno přístupnými internetovými nástroji (Sterne, 2011). sociální média jsou online média, kde je obsah (spolu)vytvářen a sdílen uživateli (Janouch, 2010) Interaktivní médium umožňující vytvářet, publikovat a přejímat online sdělení mezi uživateli systému Vyjádřit svou zkušenost s produktem, firmou Zapojit se do veřejné diskuze Sdílení médií Komunikovat 7.

8 Definice sociálních médií Sociální média se nepřetržitě mění tím, jak přibývá obsah a funkce Sociální média umožňují interaktivitu obousměrnou komunikaci firmy a zákazníka Užívání sociálních médií je ovlivněno také psychologickými a sociologickými aspekty Jsou často vnímána jako místa kolektivní moudrosti, kde názor vytvořený na určitý produkt je vždy pravdivý Představují důvěryhodnější médium v porovnání s klasickými médii Sdružení do komunit 8.

9 Důvody účasti v komunitě Z jakých důvodů si myslíte, že se nejčastěji lidé sdružují do komunit na sociální síti? 9.

10 Psychologické a sociologické aspekty Proč chceš být součástí komunity? Důvody účasti v komunitě Neúčastním se podobných komunit 10% Mám blízký vztah k firmě nebo jejím produktům 20% Jsem rád součástí komunity mě podobných lidí 29% Doporučení komunity šetří můj čas 39% Rád pomáhám ostatním lidem mými zkušenostmi a postřehy Komunita sdílí hodnotné informace, které mě pomáhají činit kvalitnější rozhodnutí 48% 48% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Důvody účasti v komunitě 10.

11 Katalog hlavních sociálních médií Diskuzní fóra a skupiny Přehledy a stránky s názory Sociální sítě Prostor pro vkládání otázek nebo názorů Firmy mohou mít vlastní diskuzní prostor a konverzaci sledovat Prostor pro hlas zákazníků a jejich spokojenost s produkty Amazon, Bazarvoice Částečně či zcela otevřené komunity Sem spadají také hry v sociálních sítích Blogy Možnost vyjádření svého názoru do světa Firmy používají k propagaci svých názorů Mikroblogy Zprávy ve velikosti cca 140 znaků Twitter Sdílení médií Ukládání a sdílení multimédií online Youtube, Flickr atd. 11.

12 Katalog hlavních sociálních médií Zdál se vám předchozí seznam málo obsáhlý? 12.

13 Média zařazují zajímavé názory do reportáží 13.

14 Marketing v sociálních sítích v kontextu Pojďme si marketing v sociálních sítích uvést v širším kontextu 14.

15 Elektronický vs. Online marketing? Internetový marketing Zahrnuje veškeré marketingové aktivity, které jsou uskutečňovány na internetu Někdy je označován také jako i-marketing anebo web marketing Online marketing Rozšiřující pojem internetového marketingu Představuje marketing, který je prováděn přes mobilní telefony či podobná zařízení a sociální média Pojem internetový marketing neznamená pojem online marketing, byť tyto rozdíly se stále zmenšují Mobil je dnes malý běžný počítač s připojením na internet 15.

16 Definice elektronického marketingu Elektronický marketing Označován také jako e-marketing Zahrnuje veškerý marketing prováděný elektronicky (ne klasický marketing), tzn. Internetový marketing Online marketing Databázové systémy Elektronický marketing Internetový marketing Online marketing Jaká je nejvyužívanější složka e-marketingu? 16.

17 Definice elektronického marketingu e-business Součást elektronického marketingu Obchodní aktivita, která probíhá prostřednictvím informačních technologií a zahrnuje digitální online komunikaci, online výzkum a online marketing Online reklama V užším pojetí se jedná o internetovou reklamu V širším pojetí představuje veškerou elektronickou komunikaci prostřednictvím elektronických kanálů Mobilní reklama Internetová reklama 17.

18 Důvody vzniku elektronického marketingu Proč vznikl elektronický marketing? Kde se vzal internetový marketing? Co přispělo k jeho širšímu rozvoji? 18.

19 Internet Internetový marketing je tady proto, že je tady internet (Janouch, 2010). Internet = veřejná celosvětová decentralizovaná síť či propojení dílčích sítí (Sedláček, 2006). Internet jako celek nikomu nepatří ISOC: Internet Society World Wide Web Consortium IAB: Internet Architecture Board Velmi často se na fungování internetu podílejí také dobrovolníci Neplést internet, extranet a intranet! 19.

20 Hlavní etapy vývoje internetu Vznik a počáteční vývoj počítačů 30. léta Stavební prvky pro budoucí internet Počátky internetu Institucionalizace a rozvoj Počátky komercionalizace Druhá etapa komerčního využití internetu Současnost 20.

21 Stručná historie internetu Vznik a vývoj PC 30. léta Koncepce prvních PC Stavební prvky pro internet Idea terminálů, první systém 1964 PC IBM, rezervace letenek 2. pol. 60. let IBM buduje sítě, má 100 poboček Počátky internetu 11/1969 Síť ARPANET, vznik internetu 1972 Vzniká ARPANET pro veřejnost 1989 WWW Počátky komercionalizace internetu 1994 První bannery Skutečné počátky marketingu na internetu lze pozorovat na konci 90. let Počáteční omezení přístup na internet Na přelomu tisíciletí firmy využívají web, online reklamu, multimédia Elektronický marketing je dnes významnější než klasický 21.

22 Vývoj internetu v ČR Období Fáze Charakteristika Akademická Internet připojen do akademické sféry Komerční aktivity se ještě nerealizují Význam pro další rozvoj Popularizace Vznikají první webové stránky Firmy začínají prezentovat na webu Postupně se uplatňuje ve státní správě, v domácnostech pomaleji Marketing na internetu zatím oddělen od tradičního 1999 až nyní Integrace Modernizace firemních prezentací Integrace elektronického marketingu do marketingového mixu Sociální sítě Mobilní marketing 22.

23 Několik číselných údajů o internetu milionů uživatelů 600 milionů uživatelů 900 milionů uživatelů Přes miliardu uživatelů Rok ,7 miliardy uživatelů celosvětově 6,5 milionů v České republice 110 milionů aktivním domén 1 bilion unikátních URL Významné médium 23.

24 Penetrace internetu celosvětově 24.

25 Počet internetových uživatelů v ČR Trend má převážně rostoucí tendenci 25.

26 Další užitečné informace o internetu Monitoringem užívání webu se zabývá NetMonitor Užívání internetu lze snadněji měřit V roce 2013 bylo 69% české populace uživatelem internetu (výchozí hodnota 9,4 milionů obyvatel) Poměr obou pohlaví se liší s minimálními rozdíly, avšak ve věku 55+ podíl mužů výrazně roste Nejčastější vzdělání uživatelů je středoškolské 90% penetrace u populace do 24 let 26.

27 Aktivity Čechů na internetu Češi se pomalu začínají žít světem 1 a 0 27.

28 Přínosy internetu pro marketing Co přináší internet marketingu? V čem je elektronický marketing lepší než offline marketing? 28.

29 Vlastnosti internetu Základní vlastnosti Nadnárodní síť Konstantní náklady na využívání Obousměrnost komunikace Zpětná vazba Personalizace Integrace dalších médií Všudypřítomnost Problémy a omezení Nerovnoměrné pokrytí Byť záleží na měřítku pohledu Cena internetu a přenosové kapacity Sociálně psychologická dimenze Ochrana soukromí? 29.

30 Přínosy internetu pro marketing Výhody internetového marketingu oproti offline marketingu: V monitorování a měření Umožňuje vyšší komplexnost Dostupnost 365 dní v roce Možnost individuálního přístupu Dynamický obsah Diferencovaná a masová kastomizace (customizace) Elektronický marketing nenutí zákazníka kupovat, ale snaží se přimět zákazníka, aby se SÁM ozval 30.

31 Hlavní cíle elektronického marketingu Sell Serve Speak Save Sizzle Prodávat Využít internet k prodeji produktů Sloužit Použít internet tak, aby sloužil zákazníkům Komunikovat Využít internet ke komunikaci se zákazníkem Spořit Snižovat náklady díky internetu Syčet = být slyšet Přispět k budování image značky díky internetu 31.

32 Elektronická pošta Nejstarší službou internetu otec mailu je Ray Tomlinson z firmy Bolt, Beranek a Newman Jako první dokázal přenést soubory z jednoho PC do druhého Umožňuje určit příjemce mailu a síť Masivnější rozvoj i do oblasti marketingu v 90. letech V současnosti je jedním z prvních nástrojů, který nová firma používá V roce 1976 poslala královna Alžběta II první mail! 32.

33 Několik číselných údajů k u V roce 2001 bylo za 1 den posláno 31 miliard mailů V roce 2008 toto stouplo na 170 miliard 2 miliony mailů za vteřinu 2010 dosáhl 300 miliard za den Až 9 z 10 mailů může být nevyžádaných Snížila legislativa V roce 2009 byly náklady na likvidaci spamu v poště vyčísleny na 712 dolarů ročně Jak to spočítali? Na světě je přes 3 miliardy mailových adres 33.

34 Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online marketing V současnosti nejpoužívanější je internetový marketing Elektronický marketing vychází z rozvoje IT technologií, internetu Internet je dnes téměř všudypřítomný, v ČR cca 6,5 milionu uživatelů významné médium Internet má jak své výhody, tak i nevýhody Hlavní cíle elektronického marketingu = 5S Elektronický marketing se promítá do marketingového mixu 34.

35 Vznik sociálních sítí Kdy vznikly sociální sítě? K jakým účelům původně sloužily? 35.

36 Vznik sociálních sítí ARPANET byl již zmíněn Byť původně byl určen pro vojenské použití Na konci 90. let se objevují první pokusy o sociální sítě Classmates.com Sixdegrees Novodobá historie se odehrává až v 21. století Friendster (2002) Vytvořena kanadským programátorem Jonathan Abrams Známá především v jihovýchodní Asii V roce 2011 byla přetransformována na platformu sociálních her MySpace (srpen 2003) Sídlo v Californii, autoři: Chris DeWolfe, Tom Anderson Mutace ve 14 jazycích Facebook (únor 2004) Mark Zuckerberg a Eduardo Saverin pro Harvard University Později převzaly další univerzity Přeložena do více než 60 jazyků 36.

37 Vývoj sociálních sítí 37.

38 Využití sociálních sítí v ČR Kolik lidí v ČR využívá Facebook? Která síť je podle vás nejpoužívanější v ČR? Jak se čísla budou dále vyvíjet? 38.

39 Využití sociálních sítí ve světě a v ČR 39.

40 Sociální sítě v ČR TOP 10 firem dle počtu fanoušků 40.

41 Sociální sítě v ČR Návštěvy webu firem ze sociálních sítí 41.

42 Krátké shrnutí sociální média jsou online média, kde je obsah (spolu)vytvářen a sdílen uživateli Užívání sociálních médií je ovlivněno také psychologickými a sociologickými aspekty První dodnes fungující síť je Friendster z roku 2002 Ve světě Facebook využívá přes miliardu lidí, v ČR ho využívá 3,8 milionu. 42.

43 Úvod do předmětu a internetového marketingu Děkuji za pozornost Ing. Pavel Rosenlacher 43.

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Cíle a působení marketingu na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online

Více

Marketingové využití internetu

Marketingové využití internetu Marketingové využití internetu Obsah dnešní přednášky Internet, web 2.0 Dlouhý chvost, reputační systémy Využití internetu pro marketingové účely Webové prohlížeče a optimalizace stránek Typy reklamy Facebook

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

INTERNET cesta ke spotřebiteli

INTERNET cesta ke spotřebiteli Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3 INTERNET cesta ke spotřebiteli Public relations. Využití sociálních médií k získávání zákazníků. Public relations Veřejnost. Kdo je to veřejnost? Cílem

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Historie a současnost Internetu a jeho základní služby Historie

Více

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj?

Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Efektivní e-marketing v cestovním ruchu a jak na něj? Internetová populace v ČR 6 000 000 uživatelů internetu (největší procento 15 až 55 let) 5 000 000 používá Seznam (spíše starší) 4 500 000 používá

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Sociální sítě a propagace obsahu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené

Více

Kulatý stůl stavebního fóra a společnosti Trigema. Pavel Ševera, pavel.severa@spir.cz, duben 2014

Kulatý stůl stavebního fóra a společnosti Trigema. Pavel Ševera, pavel.severa@spir.cz, duben 2014 Rezidence a internet Kulatý stůl stavebního fóra a společnosti Trigema Pavel Ševera, pavel.severa@spir.cz, duben 2014 O asociaci SPIR Sdružení pro internetovou reklamu profesní asociace (JIC), reprezentant

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Internet. Komunikace a přenosy dat. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Internet. Komunikace a přenosy dat. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Internet Komunikace a přenosy dat Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Komunikace po síti Elektronická pošta IRC internet relay chat (odvozen webchat) Instant Messagement

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Další formy komunikace Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké opakování Používání Facebooku přináší nutnost dodržovat určitá pravidla: Obecná pravidla Pravidla

Více

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Duchem nejmladší český marketingový a mediální think tank. Tuto přednášku pro vás připravili: Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Ondřej Sláma marketing@ondrejslama.cz Nejčastěji používané moderní

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

Příloha č.5: Komunikační mix

Příloha č.5: Komunikační mix Příloha č.5: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...2 Kariérní stránky... 2 InHiro - implementace ATS... 2 Vlastní fotografie... 2 Prezentační systém... 3 Reach zasažení cílové skupiny...

Více

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing.

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Analýza nových forem marketingu Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický Cíl bakalářské práce Cílem práce je pro zvolenou společnost

Více

III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: Číslo a název sady: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ,

Více

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ

Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748

Více

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Production tvorba / aktualizace komunikačních nástrojů...3 Aktualizace kariérních stránek...3 Implementace ATS Inhiro... 3 Spolupráce při tvorbě intranetu...3

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Production tvorba / aktualizace komunikačních nástrojů...2 Aktualizace kariérních stránek...2 Implementace ATS... 2 Výroba sady reklamních bannerů...2

Více

Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková

Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková Program 1. Seznámení 2. Podstata změny 3. Aktuální trendy 1. Big Data 2. Sociální média 3. Elektronický obchod a PR 4. Mobilní inteligence 5. Geolokace

Více

Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing FaceBook

Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing FaceBook Základní pojmy: média a komunikace, informace, web, sociální síť Co je sociální síť, základní pravidla používání, reklama a marketing FaceBook Twitter, Youtube / Vimeo a další Zaměřeno na knihovny: specializované

Více

Multimediální systémy

Multimediální systémy Multimediální systémy Jan Outrata KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI přednášky Literatura Havaldar P., Medioni G.: Multimedia Systems: Algorithms, Standards, and Industry Practices. Course

Více

Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz

Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Klastry - platforma pro spolupráci v oblasti IT?! Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Několik slov úvodem... Definice Klastru Klastry jsou regionálně umístěná

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PODNIKOVÁ EKONOMIKA NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Využití internetu a dalších nových medií jako nástroje PR ve vybraném sportovním subjektu TERMÍN UKONČENÍ STUDIA A OBHAJOBA (MĚSÍC/ROK)

Více

Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Ústav systémového inženýrství a informatiky Možnost využití sociálních sítí pro podporu podnikání

Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Ústav systémového inženýrství a informatiky Možnost využití sociálních sítí pro podporu podnikání Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Ústav systémového inženýrství a informatiky Možnost využití sociálních sítí pro podporu podnikání Jitka Kovaříková Bakalářská práce 2012 PROHLÁŠENÍ Prohlašuji,

Více

Zvýšení návštěvnosti ve WordPressu

Zvýšení návštěvnosti ve WordPressu Zvýšení návštěvnosti ve WordPressu Daniel Nytra Konference v Opavě 2.12.2016 www.danielnytra.cz Jsem divný a online Směska technika, kodéra, blogera, analytika digitálního nomáda a markeťáka Mluvím s klienty

Více

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta

Zefektivnění přechodu absolventů UPOL do praxe, reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0049 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Vědeckotechnický park Univerzity Palackého Přednáška Jana Linharta Představení moderních nástrojů internetového marketingu Internet je považován za největší fenomén moderní doby. Je tedy přirozené, že

Více

Digitální marketing se zaměřením na export. Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat

Digitální marketing se zaměřením na export. Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat Digitální marketing se zaměřením na export Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat Moje zkušenosti: 2010 2014 2016 Digitální svět v číslech Česká Republika Slovensko Kolik lidí je vlastně

Více

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová / Kanály komunikačního mixu Inzerce v tisku (deníky, časopisy ) Televize Kino - Product placement (kombinace reklamy a PR) Potenciál (jak a kde zjistit potenciál komunikačního kanálu) Statistiky prodejnosti

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Mobilní marketing druhá šance. Den idirektu 4.12.2009

Mobilní marketing druhá šance. Den idirektu 4.12.2009 Mobilní marketing druhá šance Den idirektu 4.12.2009 1 Představení společnosti ATS na trhu od roku 1997 1999 první nasazení MT jako nástroje komunikace 2001 platforma PRSMS sjednocení čísel 2009-150 realizací

Více

Multimediální systémy

Multimediální systémy Multimediální systémy Jan Outrata KATEDRA INFORMATIKY UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI přednášky Literatura Havaldar P., Medioni G.: Multimedia Systems: Algorithms, Standards, and Industry Practices. Course

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Public Relations 1

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK ML Public Relations 1 Public Relations 1 B_PR_1 Bakalářské studium Garant předmětu: Ing. Vilém Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Mgr. M. Kykalová (PH) Ing. T. Dvořáková (PH) Ing. P. Klička (KL) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ studijního

Více

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11

Obsah. Úvod 9 Seznamte se s autory 11 Úvod 9 Seznamte se s autory 11 KAPITOLA 1 Co je to copywriting? 13 Proč je copywriting žádaný? 14 Co je to obsahový marketing? 15 Copywriter a cílová skupina 15 Persony jako archetypy cílových skupin 17

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

Identifikátor materiálu: ICT-3-15

Identifikátor materiálu: ICT-3-15 Identifikátor materiálu: ICT-3-15 Předmět Téma sady Informační a komunikační technologie Téma materiálu Sociální sítě Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí sociální sítě. Druh

Více

O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO

O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO (a trocha omáčky okolo ) Mobile Marketing Solutions Krize -Hrozba? X Příležitost? Krize se netýká mobilních aplikací a

Více

Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK)

Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK) Psychologie v marketingové komunikaci (B_PsyMK) ZS 09 - Bakalářské studium Garant předmětu:. PhDr. M. Kafka, CSc. Vyučující:.. PhDr. M. Kafka, CSc. Mgr. Michal Tomčík Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:..

Více

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

IPNIN - Podnikání na na Internetu

IPNIN - Podnikání na na Internetu IPNIN - Podnikání na na Internetu Ing. Miloslav Macháček, Ph.D. garant předmětu Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice Cíl předmětu - STAG Cílem předmětu je uvedení do problematiky

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1

Obsah ČÁST I JAK SE UCHÁZET O ZÁKAZNÍKY NA WEBU KAPITOLA 1 Obsah O autorech 11 Poděkování 13 Předmluva 15 Úvod 17 Proč byste se měli přečíst tuto knihu 17 Co tato kniha obsahuje 18 Jak používat tuto knihu 19 Zpětná vazba od čtenářů 20 Errata 20 ČÁST I JAK SE UCHÁZET

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

JAK PROČ MOBIL Zmobilizujte svůj byznys

JAK PROČ MOBIL Zmobilizujte svůj byznys JAK PROČ MOBIL Zmobilizujte svůj byznys Daniel Nohel 7/11/2013 01 Jak mobil mění zavedená pravidla 02 Jak mobil ovlivňuje vaši digitální prezentaci 03 Jak je vaše firma připravena na mobil 04 Jak zapojit

Více

Informatika. 20 Internet

Informatika. 20 Internet Informatika 20 Internet Karel Dvořák 2011 Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným

Více

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O

Jan Penkala ACOMWARE S.R.O Práce se zákazn kazníkem kem anebo možnosti růstu Jan Penkala ACOMWARE S.R.O. 9.11. 2011 ACOMWARE s.r.o., Business Park Průmyslová, Průmyslová 1472/11, 102 19, Praha 10, Tel.: 296 584 760, Fax: 296 584

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

InternetovéTechnologie

InternetovéTechnologie 2 InternetovéTechnologie standardy, organizace, internet, Ing. Michal Radecký, Ph.D. www.cs.vsb.cz/radecky RFC dokumenty - Dokumenty RFC (Request For Comment) - poprvé použity v roce 1969 pro potřeby popisu

Více

Řízení podniku a elektronické obchodování

Řízení podniku a elektronické obchodování Řízení podniku a elektronické obchodování Elektronické podnikání Všechny podnikové procesy ovlivněné internetem Elektronický obchod Řízení dodavatelských sítí Řízení zdrojů podniku Řízení vztahů se zákazníky

Více

Osobní údaje: jméno, adresa, telefonní číslo, ová adresa, údaje založené na umístění, ID zařízení. Citlivé (finanční) informace

Osobní údaje: jméno, adresa, telefonní číslo,  ová adresa, údaje založené na umístění, ID zařízení. Citlivé (finanční) informace Název souboru cookies Účel souboru cookies Shromažďované údaje Způsob poskytování údajů Platnost souborů cookies Zásady ochrany osobních údajů poskytovatele souborů cookies Facebook Custom Audience vytvářet

Více

IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT. Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.

IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT. Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster. IT Cluster - platforma pro spolupráci v oblasti IT Ivo Vondrák VŠB Technická univerzita Ostrava ivo.vondrak@vsb.cz www.itcluster.cz Několik slov úvodem... Definice Klastru Klastry jsou regionálně umístěná

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět: Marketing a management, téma: Komunikace Pracovní list vytvořila: Mgr. Radka Drobná Období vytvoření VM: duben 2012 Klíčová slova: komunikace,

Více

Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp

Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp Autor: Gennadij Kuzněcov VY_32_INOVACE_1276_Marketingová komunikace. Vztahy s veřejností_pwp STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Název školy:

Více

SYLABUS IT V. Jiří Kubica. Ostrava 2011

SYLABUS IT V. Jiří Kubica. Ostrava 2011 P MODULU SYLABUS IT V DÍLČÍ ČÁST PROGRAMOVÁNÍ BUSINESS APLIKACÍ PODNIKU Bronislav Heryán Jiří Kubica Ostrava 20 : Autoři: Vydání: Počet stran: Tisk: Vydala: Sylabus modulu IT v podniku Programování business

Více

UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR

UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR závěrečná zpráva z marketingového výzkumu trhu FOCUS, Marketing & Social Research říjen Uživatelé sociálních sítí 1 DESIGN VÝZKUMU Agentura FOCUS, Marketing & Social Research

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

7 nejčastějších chyb

7 nejčastějších chyb 7 nejčastějších chyb při cestě k úspěšné webové prezentaci, aneb na co si dát pozor při tvorbě webu IDEA PROVEDENÍ UMÍSTĚNÍ + + = internet chytře Vytvořte WEBOVOU PREZENTACI, které vám bude dělat radost

Více

Marketingový plán pro B2B

Marketingový plán pro B2B Marketingový plán pro B2B ZDARMA od desinners.cz Úvod do vyplnění plánu Nyní máte k dispozici vzor marketingového plánu B2B. Tady je pár rad, jak plán vyplnit. Přejeme hodně úspěchů! 1. Nesnažte se vyplnit

Více

NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014

NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014 NÁVRH EFEKTIVNÍ STRATEGIE MOBILNÍHO BANKOVNICTVÍ: NALEZENÍ SPRÁVNÉHO OBCHODNÍHO MODELU Mobile tech 2014 Mojmír Prokop, Head of Direct Channels, Komerční banka, a.s. Praha 27.března 2012 Kdo jsme : Silná

Více

2013 IBM Corporation

2013 IBM Corporation 2013 IBM Corporation Connections v praxi Jak vypadá nasazení Social software v praxi MICHAL HOLOUBEK Social Business konzultant, oxy Online, s.r.o. 2013 IBM Corporation Agenda Úvod Zadání a specifikace

Více

INTERAKTIVNÍ PUBLIKACE pro smartphony a tablety

INTERAKTIVNÍ PUBLIKACE pro smartphony a tablety INTERAKTIVNÍ PUBLIKACE pro smartphony a tablety PŘEDSTAVENÍ PUBLIKACE Naše aplikace a interaktivní digitální publikace pro smartphony a tablety, jsou určeny jako marketingová podpora prodeje firem, které

Více

Forum Media emarketing

Forum Media emarketing Forum Media Ing. Tomáš Posker, BA Petr Adamík Poski.com s.r.o. Červen 2010 Obsah Marketing v prostředí internetu Nástroje e-marketingu v praxi (případové studie) On-page a off-page faktory pro e-marketing

Více

Využití informačních technologií v cestovním ruchu P1

Využití informačních technologií v cestovním ruchu P1 Využití informačních technologií v cestovním ruchu P1 Pavel Petr Petr.USII@upce.cz 1 Obsah kurzu Princip vyhledávání Definování vyhledávacích požadavků Vyhledávací nástroje Zdroje informací Nástroje pro

Více

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak Ročník/semestr METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ B_Smak Zápočet doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. Cílem prvního tématického celku je definovat základní historické vývojové

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0527

CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Projekt: Příjemce: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova 3, 371 60 České Budějovice

Více

materiál č. šablony/č. sady/č. materiálu: Autor: Karel Dvořák Vzdělávací oblast předmět: Informatika Ročník, cílová skupina: 7.

materiál č. šablony/č. sady/č. materiálu: Autor: Karel Dvořák Vzdělávací oblast předmět: Informatika Ročník, cílová skupina: 7. Masarykova základní škola Klatovy, tř. Národních mučedníků 185, 339 01 Klatovy; 376312154, fax 376326089 E-mail: skola@maszskt.investtel.cz; Internet: www.maszskt.investtel.cz Kód přílohy vzdělávací VY_32_INOVACE_IN7DV_05_01_19

Více

Webová analytika v kostce. Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011

Webová analytika v kostce. Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011 Webová analytika v kostce Pavel Jašek Marketing Monday 7. listopadu 2011 Agenda 1. Webová analytika CO a PROČ 2. Typické úlohy pro různé typy webů 3. Nástroje a lidi 4. Výzvy webové analytiky snímek 2

Více

SYLABUS PODNIKÁNÍ NA INTERNETU MODULU IT V PODNIKU DÍLČÍ ČÁST. Hronová Pavlína

SYLABUS PODNIKÁNÍ NA INTERNETU MODULU IT V PODNIKU DÍLČÍ ČÁST. Hronová Pavlína SYLABUS MODULU IT V PODNIKU DÍLČÍ ČÁST PODNIKÁNÍ NA INTERNETU Hronová Pavlína Ostrava 2011 : Autoři: Vydání: Počet stran: Tisk: Vydala: Modul IT v podniku, dílčí část Podnikání na internetu Ing. Hronová

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

VY_32_INOVACE_IKTO2_0960 PCH

VY_32_INOVACE_IKTO2_0960 PCH VY_32_INOVACE_IKTO2_0960 PCH VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 NÁZEV PROJEKTU: ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY: III/2 DATUM VYTVOŘENÍ:

Více

Praktická ukázka výkonnostní online strategie

Praktická ukázka výkonnostní online strategie Praktická ukázka výkonnostní online strategie Seminář online reklama ve farmaceutickém prostředí 28.5.2014, Praha BETTER MARKETING s.r.o. REFERENCE Přes 3 000 projektů, dlouhodobé zkušenosti: OTÁZKA

Více

VY_32_INOVACE_D 12 06

VY_32_INOVACE_D 12 06 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením

Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Simultánní přepis online pro osoby se sluchovým postižením Markéta Outratová, Zdeněk Bumbálek Transkript online s.r.o. Transkript online s.r.o. Sociální firma Založena v roce 2012 Propojení akademické,

Více

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele Předmětem tohoto dokumentu je stručná charakteristika mezinárodních internetových multimediálních projektů poskytující moderní obchodní, propagační a

Více

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1. Cíl: Seznámit s posláním reklamy v rámci integrované marketingové komunikace.

Vysoká škola finanční a správní, o.p.s. KMK Reklama 1. Cíl: Seznámit s posláním reklamy v rámci integrované marketingové komunikace. Reklama - ZS 2011 Bakalářské studium Garant předmětu: prof. PhDr. D. Pavlů, CSc. Vyučující:.. prof. PhDr. D. Pavlů, CSc. PhDr. Ladislav Lašek Ing. Petr Indra Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:..

Více

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru - lokální weby -

Nabídka reklamních formátů v rámci serveru  - lokální weby - Nabídka reklamních formátů v rámci serveru www.denik.cz - lokální weby - Zpravodajský server denik.cz přináší 24 hodin denně bezkonkurenčně nejrozsáhlejší online zpravodajství ze 72 regionů České republiky.

Více

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců 500 HR MINUTES KONFERENCE O MODERNÍCH TRENDECH V HR 13. března 2013 Hana Velíšková, KPMG KPMG Česká republika Od roku 1990 760 zaměstnanců 27 partnerů Druhý

Více

Internetové komunikační a obchodní kanály

Internetové komunikační a obchodní kanály Internetové komunikační a obchodní kanály Internet jako živel? Libor Olexa 4. 10. 2016 XIX. OTC konference "Trendy v oblasti prodeje a marketingu volně prodejných léků!" Můžete se spálit Může vás to spláchnout

Více

Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09

Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09 Public Relations 1 (B_PR_1) ZS 09 Bakalářské studium Garant předmětu:. Ing. V. Kunz, Ph.D. Vyučující:.. Ing. T. Dvořáková Ing. P. Klička Ing. V. Kunz, Ph.D. Mgr. M. Kykalová Typ studijního předmětu: povinný

Více

Monitoring soc. sítí. Adam Zbiejczuk - StuNoMe UISK FF UK. Monday, October 10, 11

Monitoring soc. sítí. Adam Zbiejczuk - StuNoMe UISK FF UK. Monday, October 10, 11 Monitoring soc. sítí Adam Zbiejczuk - StuNoMe UISK FF UK Mluví se o vás všude... Consumer Generated Media K čemu slouží monitoring soc. sítí? Social Media Online Reputation - SMM je vlastně výstřižkovou

Více

Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11

Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11 Podpora prodeje (B_PoP) ZS 11 Bakalářské studium Garant předmětu: Vyučující:.. PhDr. K. Eliáš, CSc. PhDr. K. Eliáš, CSc.(PH,KL,MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:... 2/3 Rozsah studijního předmětu:..

Více

Úvod do informačních služeb Internetu

Úvod do informačních služeb Internetu Úvod do informačních služeb Internetu Rozdělení počítačových sítí Počítačové sítě se obecně rozdělují do základních typů podle toho, na jak velkém území spojují počítače a jaké spojovací prostředky k tomu

Více

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz

Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace. František Štrupl, H1.cz Search Engine Marketing jako základní kámen internetové propagace František Štrupl, H1.cz Proč vyhledávače? Google to ví! Východiska Až 80 % návštěvníků webů chodí z vyhledávačů. Návštěvnost z vyhledávačů

Více

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU...

Obsah ÚVODEM... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 KAPITOLA 2 PLÁNUJEME OBCHODNÍ STRATEGII WEBU... ÚVODEM... 3 MATERIÁLY KE KNIZE... 3 KAPITOLA 1 PROČ JEŠTĚ NEMÁTE SVÉHO NEJLEPŠÍHO OBCHODNÍKA?... 4 DATA, ČÍSLA A ZASE DATA... 4 SAMOTNÝ WEB DNES NESTAČÍ... 6 JAK VYPADÁ KVALITNÍ WEB?... 7 JAKOU VÝBAVU

Více

GOOGLE APPS FOR WORK. TCL DigiTrade - 22.10.2015

GOOGLE APPS FOR WORK. TCL DigiTrade - 22.10.2015 GOOGLE APPS FOR WORK TCL DigiTrade - 22.10.2015 Seminář 22.10.2015 9.00-9.25 Co jsou Google Apps for Work (Stanislav Marszalek - TCL DigiTrade) 9.30 9.55 Praktické příklady použití Google Apps ve firmě

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

MARKETING BUDOUCNOSTI? ONLINE! Prezentace pro M&M club VŠE 16.5.2015

MARKETING BUDOUCNOSTI? ONLINE! Prezentace pro M&M club VŠE 16.5.2015 MARKETING BUDOUCNOSTI? ONLINE! Prezentace pro M&M club VŠE 16.5.2015 MIROSLAV KRÁL Managing Partner, MarketUP 1996-2010 Řízení prodeje, distribuce a marketingu v nadnárodních technologických společnostech

Více

Příloha č.6: Komunikační mix

Příloha č.6: Komunikační mix Příloha č.6: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...3 Kariérní stránky... 3 Vlastní fotografie... 3 Vlastní video... 3 Prezentační systém... 3 Facebook profil... 4 Reach zasažení cílové

Více

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu

Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Sociální média v Knihovně Evropského parlamentu Kateřina Vávrová INFORUM 2013 Praha, 21. 22. 5. 2013 WWW.LIBRARY.EP.EC Inforum 2013: Knihovna Evropského parlamentu na sociálních sítích 1 Knihovna Evropského

Více