Jana a Jaroslav Nehajovci Tajomstvo chudnutia je v tajomstve výživy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jana a Jaroslav Nehajovci Tajomstvo chudnutia je v tajomstve výživy"

Transkript

1 TOP RECEPTY Jana a Jaroslav Nehajovci

2 Banánovo-makové lievance 125 ml bieleho sójového jogurtu Sojade, alebo Provamel 2 zrelé bodkované banány 3 lyžice mletého maku 6 lyžíc pšenovej hladkej múky štipku vanilky kokosový olej Všetko spolu rozmixujeme tyčovým mixérom. Vznikne nám lievancové cesto, z ktorého tvoríme malé lievance. Opekáme ich z každej strany do zlata na kokosovom oleji.

3 Čokoládové cookies 120g mäkkého masla (BIO Alsan) 75g brezového cukru (xylitol) štipka soli 1/2 lyžičky mletej vanilky 1/2 zrelého banána 50g pšenovej múky 75g celozrnnej ryžovej múky 25g kokosovej múky 1lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov (vínny kameň) 20g nepraženého kakaa (možno nahradiť karobom) 100g kvalitnej 70% BIO čokolády 60g sekaných vlašských orechov 3 lyžice rastlinného mlieka Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a na plech dáme papier na pečenie. Vymiešame maslo s cukrom, soľou a vanilkou. Vznikne pena, do ktorej opatrne zašľaháme rozmixovaný banán. Múky, prášok do pečiva a kakao zmiešame a pridáme k maslovému krému. Pridáme posekané orechy a kúsky čokolády, všetko spolu vymiešame a na plech ukladáme malé kôpky (4-5cm od seba). Pečieme cca minút. Po upečení sú krehké, takže ich necháme poriadne vychladnúť.

4 Čokoládovník z ovsených vločiek 5 lyžíc roztopeného kokosového oleja (BIO, panenský) 3 veľké úplne dozreté rozmixované banány 1/2 lyžičky pravej vanilky 100g 70% horkej BIO čokolády 150g rozmixovaných bzl ovsených vločiek (alebo pšenových) 70g mandľovej múky (najemno pomleté mandle) 50g mletého ľanového semienka 1 lyžica vínneho kameňa (pr.do pečiva bez fosfátov) 2 dcl rastlinného mlieka Poleva: 100g 70% čokolády+kokosový olej 3 lyžice Vločky si rozmixujeme najemno, zmiešame s mandľovou múkou, ľanovým semienkom, vínnym kameňom. Rozmixujeme banány, pridáme vanilku a vo vodnom kúpeli rozpustenú čokoládu zmiešanú s kokosovým olejom. Čokoládovú zmes zmiešame so sypkou zmesou a pridáme mlieko. Keď sa všetko pekne spojí, cesto vylejeme do vymastenej (kokosový olej) a múkou (kokosom) vysypanej tortovej formy. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 190 C, cca minút. Urobte test špilkou. Po vychladnutí čokoládovník polejeme polevou a ozdobíme ovocím. Dobrú chuť!

5 Farebná panvička ryžu basmati natural 300ml v suchom stave kúsok riasy kombu morskú soľ kokosový olej veľkú cibuľu, alebo 3 menšie mladé cibuľky nakrájané na polkolieska 1/2 žltej mladej cukety 1/2 zelenej mladej cukety (obidve nakrájame na drobné kocky) 4 malé mrkvičky nastrúhané na tenké kolieska morská soľ, kari korenie, kurkuma,sušený cesnakový prášok, čerstvý tymián a rozmarín podľa chuti 1 lyžica medu (alebo sladenky) 1 biele tofu Himalájska soľ Šangri-la Ryžu si uvaríme spolu s riasou kombu. Kým sa ryža varí, pripravíme si našu farebnú panvičku. Vo veľkej, hlbokej panvici si rozohrejeme kokosový olej (cca 2 lyžice v tuhom stave), pridáme cibuľu a opekáme do zlata. Pridáme kari, kurkumu a cesnak, poriadne premiešame a pridáme nakrájané cukety. Zase premiešame, aby sa nám korenie dostalo všade a restujeme. Keď je cuketa pekne opečená, ale stále chrumkavá, pridáme mrkvu, premiešame a osolíme. Pridáme čerstvé bylinky, med a všetko spolu premiešame, aby sa chute prepojili. Do panvice vmiešame uvarenú ryžu, zmiešame ju s cuketou a necháme pod pokrievkou postáť. Na druhej panvici si rozohrejeme trochu kokosového oleja, pridáme na kocky pokrájané tofu a ochutíme Šangrilou. Tofu opekáme z každej strany do chrumkava. Servírujeme na ľadovom šaláte. Dobrú chuť!

6 Karfiolové placky 1/2 surového karfiolu 1 biele tofu 2 mladé cibuľky Hraška pikant+ voda 2-3 lyžice BIO panenského slnečnicového oleja morská soľ, kari, kurkuma, garam masala Postup placky: Karfiol, tofu, cibuľky najemno rozmixujeme a pridáme soľ, korenie, olej a všetko spolu premiešame. Vedľa v miske si zmiešame Hrašku s vodou na cestíčko hustejšej lievancovej konzistencie (pozrite obal-návod na prípravu) a primiešame karfiolovú zmes. Poriadne premiešame a ak je hmota riedka, prisypeme ešte hrašku. Potrebujeme docieliť hustú kompaktnú zmes, aby držala pokope. Lyžicou potom kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie placky s priemerom cca 5cm. Pečieme na 180 C, 30 minút. Dresing: Domáca tofunéza (alebo kúpna od Sunfood) surový karfiol kyslá uhorka Všetko spolu rozmixujeme a podávame k plackám.

7 Kuskusový studený šalát so seitanom špeciál (vegán) 1 balenie seitanu špeciál korenie tandoori masala 1 lyžicu medu (podľa chuti) himalájsku soľ kokosový olej Seitan špeciál nakrájame na tenké rezance, obalíme v tandoori masale a opiečieme na oleji. Pred koncom opekania pridáme med, soľ a necháme opekať kým sa všetky chute prepoja. Na šalát potrebujeme: 1,5 dl celozrnného kuskusu v surovom stave (zmiešajte v miske so soľou Berber-Cereus a zalejte horúcou vodou, nechajte 10 minút napučať) 3-4 paradajky, 2 červené kápie, zelená praprika-všetko nakrájame nadrobno Zálievka: čerstvá mäta, citrón, soľ Harisa-Cereus, bazalka, rôznofarebné korenie-mlynček, olivový olej Kuskus, zeleninu a zálievku spolu zmiešame a necháme vychladiť.

8 Makovec s mangovým pyré 150g mletého maku 200g celozrnnej ryžovej múky 100g pohánkovej, alebo pšenovej múky 60g mletých mandlí, alebo iných orechov 1/2 šálky strúhanej cvikle (môže byť aj mrkva) 100g brezového cukru 2 zrelé banány rozpučené na kašu 1 prášok do pečenia bez fosfátov perníkové korenie 1 dl kokosového oleja v tekutom stave 500 ml rastlinného mlieka nesírené BIO hrozienka Všetky suché prísady zmiešame, pridáme cviklu, hrozienka, banány, olej, mlieko a cesto vymiešame. Vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 C cca 25minút. Mangové pyré si pripravíme rozmixovaním čerstvého manga a servírujeme na koláčiku. Dobrú chuť.

9 Matcha cookies 120g mäkkého masla (BIO Alsan) 75g brezového cukru (xylitol) štipka soli 1/2 l mletej vanilky 1/2 banánu 50g pšenovej múky 75g celozrnnej ryžovej múky 25g kokosovej múky 1lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov (vínny kameň) 15g zeleného čaju Matcha 100g kvalitnej 70% čokolády 60g sekaných vlašských orechov 3 lyžice rastlinného mlieka Rúru si vyhrejeme na 180 C a na plech dáme papier na pečenie. Vymiešame maslo s cukrom, soľou a vanilkou. Vznikne pena, do ktorej opatrne zašľaháme rozmixovaný banán. Múky, prášok do pečiva a kakao zmiešame a pridáme k maslovému krému. Pridáme posekané orechy a kúsky čokolády, všetko spolu vymiešame a na plech ukladáme malé kôpky (4-5cm od seba). Pečieme cca minút. Necháme poriadne vychladnúť, koláčiky tým pekne stuhnú.

10 Rýchla nátierka 2 kusy francúzskej nátierky Alfa Bio 2 kusy nátierky Cícerka Alfa Bio cvikla, mrkva-nastrúhať na jemno petržlenová vňať cesnak sušený podľa chuti soľ cereus 9 síl trocha horčice lahôdkové droždie podľa chuti (môže, nemusí byť) olivový olej na servírovanie konopné semienka na posypanie Všetko spolu vymiešame, dochutíme a servírujeme na kváskovom ražnom chlebíku, alebo s domácimi plackami ( ).

11 Pohánkové špagety s kešu parmezánom 1 veľkú cibuľu 7 šampiňónov 1 mladú, stredne veľkú cuketu 1 hrsť nakrájaných sušených paradajok namočených vo vode 1 veľká lyžica domáceho pesta olivový olej himalájsku soľ bylinky a korenie podľa chuti (ja som použila: kurkumu, provensálske korenie, bazalku, rozmarín, sušený cesnak) Na kešu "parmezán" potrebujeme: 100g nepražených kešu orechov 4-5 lyžíc lahôdkového droždia soľ Všetko spolu rozmixujeme na jemno a používame na posypanie ako strúhaný syr. Na olivovom oleji si orestujeme veľkú cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme na štvrťky nakrájané šampiňóny a chvíľku spolu opekáme. Pridáme cuketu nakrájanú na štvrťky, premiešame, orestujeme. Osolíme, pridáme koreniny a bylinky a poriadne premiešame. Po chvíľke pridáme pesto a vmiešame ho tak, aby sa úplne rozpustilo v panvici. Namočené paradajky vlejeme aj s vodou a všetko spolu podusíme. Necháme zredukovať tekutinu, vmiešame uvarené špagety a môžeme podávať. Na tanieri posypeme kešu parmezánom, ozdobíme bazalkou a pridáme čerstvú paradajku.

12 Tempehový špíz s pečeným batátom (vegán a bez lepku, ak použijete miesto údeného tempehu tofu) 200g údeného tempehu (1 balenie) malú žltú cuketu malú zelenú cuketu papriku 4-5 menších pevných cibuliek 1 batát čerstvý tymián a rozmarín, provensálske korenie olivový olej morskú, alebo himalájsku soľ Zeleninu a tempeh si nakrájame na rovnaké kúsky, cibuľu na polovičky. Vo väčšej miske zmiešame olej, soľ, korenie a bylinky. Do takto pripraveného pácu vložíme nakrájanú zeleninu, tempeh, na kolieska nakrájaný batát a všetko poriadne premiešame. Necháme aspoň hodinku (aj dlhšie) postáť. Pripravíme si plech vystlaný papierom na pečenie. Na mokré špilky napichujeme striedavo cibuľu, tempeh, papriku a cukety. Na kolieska nakrájaný batát dáme na plech. Špízy uložíme na plech k batátu a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 C cca 20 minút. Na záver ich môžeme zapiecť pod grilom do zlata. Podávame s čerstvou zeleninou a domácou tofunézou. Dobrú chuť!

13 Tofu cheesecake Na korpus potrebujeme: 200g datlí bez kôstky (namočíme na pár hodín do teplej vody) 140g bezlepkových ovsených, ale pšenových, či pohánkových vločiek 60g mletých orechov (mandle, alebo vlašské) Datle scedíme, vodu si necháme. Vločky, datle a mleté orechy zmixujeme dokopy na jemnú kompaktnú hmotu (ak by bolo cesto moc hutné, pridáme trochu vody z datlí). Cesto rukami utlačíme na dno aj po bokoch formy (formu si vyložíme papierom na pečenie). Kým si pripravíme krém, cesto vo forme dáme schladiť do chladničky. Na krém potrebujeme: 4x180g bieleho tofu (Alfa Bio, alebo Sunfood) trošku rastlinného mlieka, ak bude treba doriediť krém 14g BIO kukuričného škrobu šťavu z 1-2 citrónov 1 lyžičku vanilky 3-4 lyžice agáve sirupu, alebo medu (podľa chuti) nepražené BIO kakao

14 V mixéri ( ) pomocou pechovadla rozmixujeme nalámané tofu a ostatné suroviny okrem kakaa na jemný krém tvarohovej konzistencie. Mlieko pridajte podľa potreby, krém musí byť akurát. Ani hustý, ani riedky. Ochutnáme a v prípade potreby pridáme citrón, alebo sirup. Krém musí byť chutný už teraz. Citrón tofu pridá tvarohovú chuť, takže ním nešetrite. Polovicu krému si prelejeme do misky. Do krému, čo nám ostal v mixéri pridáme kakao a vymiešame dohladka. Vyberieme tortovú formu z chladničky a do stredu korpusu striedavo vrstvíme (lejeme) raz biely, raz kakaový krém, až kým krém minieme celý. Formu chytíme a pár krát ňou jemne buchneme o stôl, aby sa z krému uvoľnili bublinky a lepšie sa nám usadil. Cheesecake pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C cca minút podľa typu rúry. Že je už hotový spoznáte podľa zlatých okrajov. Po upečení ho necháme poriadne vychladnúť a potom ho ešte necháme zachladiť v chladničke pár hodín. Určite vyskúšajte. Od klasického je skoro na nerozoznanie, no ten rozdiel, že vám bude po ňom ľahučko si všimnete na 100%. ;) Prajeme vám dobrú chuť!

15 Čo všetko je "Tajomstvo chudnutia"? Skvelé stránky nabité zdravými receptami () Predajňa zdravej výživy v Ružomberku (Zdravá výživa, Panská 1, Ružomberok) Výživové poradenstvo (realizuje v Ružomberku výživová poradkyňa Jana Nehajová) (Tento materiál je určený pre platiacich zákazníkov, ktorí si nakúpili na portáli. Jeho duplikovanie, menenie, či šírenie je v rozpore s autorským zákonom.)

Šalát z čínskej kapusty s jogurtom

Šalát z čínskej kapusty s jogurtom Šalát z čínskej kapusty s jogurtom Kapusta čínska 0,28 kg Pór Olej olivový Jogurt biely 0,05 kg 0,02 l 0,12 kg Cukor kryštálový Mrkva 0,08 kg Očistenú, umytú kapustu a mrkvu postrúhame, pridáme očistený

Více

Recepty našich zákazníkov pre pečenie v mikrovlnnej rúre

Recepty našich zákazníkov pre pečenie v mikrovlnnej rúre Recepty našich zákazníkov pre pečenie v mikrovlnnej rúre Plnené kuracie rolky 4 ks kuracích pŕs (cca 1/2 kg) 8 plátkov šunky 4 varené vajcia Párky, uhorky Plnotučná horčica Strúhaný syr Cibuľa, cesnak

Více

Slané koláče: Cesnakový posúch

Slané koláče: Cesnakový posúch Slané koláče: Cesnakový posúch Suroviny: 250g hladkej a 250g polohrubej múky, 400 ml mlieka, 3PL oleja, ½ kocky droždia, 4 v šupke uvarené a postrúhané zemiaky, 2 ČL soli, 1 vajce, 2 ČL cukru, celá rasca.

Více

KURACIE PRSIA NA KURKUME SO ZELENINOVÝMI TAGLIATELLE

KURACIE PRSIA NA KURKUME SO ZELENINOVÝMI TAGLIATELLE KURACIE PRSIA NA KURKUME SO ZELENINOVÝMI TAGLIATELLE 2 kuracie prsia kurkuma (podľa chuti) kokosové mlieko smotana čili paprika mleté čierne korenie soľ olej Cesto na cestoviny: 300 g hladkej múky 3 vajcia

Více

Zimný koláč s orechmi, jablkami a makom

Zimný koláč s orechmi, jablkami a makom Zimný koláč s orechmi, jablkami a makom Forma: tortová s priemerom 22 cm Tentoraz ponúkame recept na trochu tradičnejší koláč, ktorého plnka je rôznorodá a obsahuje tri vrstvy: makovú, jablkovú a orechovú.

Více

Recepty LTZ Podhájska časť

Recepty LTZ Podhájska časť GULÁŠ S GOODY FOODY Recepty LTZ Podhájska 2014 1. časť Potrebujeme: 250 g Goody Foody rezance hovädzie, 1 veľká cibuľa, olej, 100 g zeleru, 5 zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 1 paprika, 1 paradajka, koreniny:

Více

Zloženie: tekvica hokkaido, cibuľa, repkový olej, zeleninový vývar, špenát, kurkuma, cesnak, ryžové mlieko

Zloženie: tekvica hokkaido, cibuľa, repkový olej, zeleninový vývar, špenát, kurkuma, cesnak, ryžové mlieko Menu na 39. týždeň 2015 Deň Dátum Desiata / bezlaktózová: A: Olovrant / bezlaktózová: A: Polievka 1 / bezlaktózová: A: Hlavné jedlo 1 / bezlaktózová verzia: A: Pondelok, 21.9.2015 Ovocný smoothie s orieškovými

Více

Zemiakový šalát s jablkami (čas prípravy asi 30 minút) 8 ks stredne veľkých zemiakov odrody ANNABELLE (alebo inej odrody varného typu A) 2 väčšie jabl

Zemiakový šalát s jablkami (čas prípravy asi 30 minút) 8 ks stredne veľkých zemiakov odrody ANNABELLE (alebo inej odrody varného typu A) 2 väčšie jabl Aktuálne nájdete tieto recepty: Zemiaková polievka so zeleninou Zemiakový šalát s jablkami Zemiakové pusinky Bačovská pochúťka Slaninové rožteky Zemiaková harmonika PL = polievková lyžica ČL = kávová lyžička

Více

Šaláty zo školskej kuchyne

Šaláty zo školskej kuchyne Šaláty zo školskej kuchyne Pre priaznivcov školského stravovania školský úrad odboru školstva, kultúra a športu Mestského úradu v Prešove v roku 2011 vydal knižočku s názvom Mňamky zo školskej kuchyne

Více

Varte s nami PONDELOK SUROVINY:

Varte s nami PONDELOK SUROVINY: Varte s nami PONDELOK Múka polohrubá výberová Cukor kryštálový Droždie čerstvé Vajcia Olej do cesta Cukor kryštálový Kakaový prášok Olej na plech Cukor práškový Múka na dosku Z časti vlažného mlieka, cukru

Více

Malinové Tiramisu. Suroviny: Postup:

Malinové Tiramisu. Suroviny: Postup: Malinové Tiramisu Suroviny: 3 vajcia 70 g cukru 1 bal. Vanilkového cukru 500 g mascarpone 40 g kryštálový cukor 24 piškót 150 ml vaječný koňak 200g maliny Na ozdobenie maliny a sekané pistácie Postup:

Více

Hruškovo-kokosová bublanina

Hruškovo-kokosová bublanina Hruškovo-kokosová bublanina Táto bublanina je vďaka hruškám prirodzene sladká, zatiaľ čo kokosový olej jej dodáva šťavnatosť a výbornú chuť. kvele osvieži počas letných dní, no zároveň je chutným štartom

Více

ZDRAVÍME VÁS :) Postup: Konopné semienka zmiešame s humusom. Zmes natrieme na nakrájanú uhorku a na vrch si položíme plátok paradajky.

ZDRAVÍME VÁS :) Postup: Konopné semienka zmiešame s humusom. Zmes natrieme na nakrájanú uhorku a na vrch si položíme plátok paradajky. ZDRAVÍME VÁS :) Môže sa stať, že vás počas reštartu chytí hlad. Ak vám nebude stačiť desiata či olovrant, pripravili sme si pre vás niekoľko ďalších receptov na malé chuťovky. Okrem týchto chuťoviek si

Více

Varte s nami PONDELOK GULAŠOVA POL. TECHNOLOGICKY POSTUP:

Varte s nami PONDELOK GULAŠOVA POL. TECHNOLOGICKY POSTUP: Varte s nami PONDELOK GULAŠOVA POL. Mäso umyjeme vcelku a pokrájame na kocky. Na časti oleja opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, očistený cesnak, červenú papriku, soľ, rascu a dusíme. K

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Recepty. Chrumkavé ovocie. Chrumkavý mix müsli. 1 lyžica ovsených vločiek 1/2 lyžice semien slnečnice. 2 lyžice citrónovej šťavy

Recepty. Chrumkavé ovocie. Chrumkavý mix müsli. 1 lyžica ovsených vločiek 1/2 lyžice semien slnečnice. 2 lyžice citrónovej šťavy Recepty Chrumkavé ovocie 1 lyžica ovsených vločiek 1/2 lyžice semien slnečnice 1/2 lyžice citrónovej šťavy 125g ovocného jogurtu, prípadne bieleho ochuteného džemom 1/2 lyžičky ľanových semiačok 1 kiwi

Více

NORMY A RECEPTÚRY PRE ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE

NORMY A RECEPTÚRY PRE ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE NORMY A RECEPTÚRY PRE ŠKOLSKÉ STRAVOVANIE www.svet-syrov.sk SK: 0800 154 725 2.108 2.121 Nátierka syrová (Lučina) s tuniakom syr Lučina 0,80 0,80 1,00 1,00 1,20 1,20 1,40 1,40 maslo 0,50 0,50 0,70 0,70

Více

ORECHOVÁ BUBLANINA. FORMA: plech s rozmermi 20 x 30 cm

ORECHOVÁ BUBLANINA. FORMA: plech s rozmermi 20 x 30 cm ORECHOVÁ BUBLANINA FORMA: plech s rozmermi 20 x 30 cm 250 g mandľovej múky alebo najemno pomletých orechov 50 g pšenovej múky 2 PL kokosovej múky 1 PL prášku do pečiva 4 biovajcia 80 g mletého kokosového

Více

Orechová roláda so šľahačkou

Orechová roláda so šľahačkou Orechová roláda so šľahačkou 4 vajcia, 4 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice pomletých orechov, šľahačka, trocha cukru do šľahačky, stužovač, čokoládová poleva Žĺtky vyšľaháme s práškovým

Více

Babí léto s rawfood raw food seminář

Babí léto s rawfood raw food seminář Babí léto rawfood raw food seminář 20. A 21. ZÁŘÍ 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Hovorme o jedle. 2. téma: Zelenina a ovocie. Základná škola, Žitavská 1, Bratislava

Hovorme o jedle. 2. téma: Zelenina a ovocie. Základná škola, Žitavská 1, Bratislava Hovorme o jedle 2. téma: Zelenina a ovocie Základná škola, Žitavská 1, Bratislava Najskôr sme si vyzdobili školu Význam zeleniny a ovocia sme odprezentovali v prednáške a na nástenke Príprava pokrmov z

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Letní raw piknik raw food seminář

Letní raw piknik raw food seminář Letní raw piknik raw food seminář 14. A 15. ČERVNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Kniha receptov. Pečenie. Jablkovo-škoricové muffiny

Kniha receptov. Pečenie. Jablkovo-škoricové muffiny Kniha receptov Pečenie Jablkovo-škoricové muffiny 125 g masla 125 g SweetFamily hnedého cukru 1 balíček vanilkového cukru 1 štipka soli 250 g múky ½ balíčka prášku do pečiva 3 kyslejšie jablká 2 vajcia

Více

SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU CHLEBÍČEK POHANKOVÝ S CIZRNOVOU POMAZÁNKOU A MRKVOVÝM SALÁTEM

SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU CHLEBÍČEK POHANKOVÝ S CIZRNOVOU POMAZÁNKOU A MRKVOVÝM SALÁTEM SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU Složení: žitný chléb (bio žitná celozrnná mouka, bio žitný celozrnný kvásek, voda, kmín, sůl), semínková pomazánka se sušenými rajčaty (slunečnicová semínka,

Více

Rýchly jablkový- chutí ako perník (od Viktorky Molnárovej a jej mamy.)

Rýchly jablkový- chutí ako perník (od Viktorky Molnárovej a jej mamy.) Rýchly jablkový- chutí ako perník (od Viktorky Molnárovej a jej mamy.) Potrebujeme: 0,7 dcl sklíčko marhúľ, 1,5dcl oleja,400g kryštálový cukor, 1 škoricový cukor, 2 vajcia, 400g polohrubej múky,1lyžica

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 23. KVĚTNA 2015 v Květnová pizza party 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Makonádu makové smoothie Martinův domácí kečup & kešunézu Pizza, pizza chléb s bylinkovým

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com)

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Labužníkovy recepty (Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Polévky...2 1. Bramboračka...2 2. Cibulová polévka s jablky...2 3. Couračka z Luk...3 Hovězí maso...5 4. Babiččina hovězí pečeně na zázvoru...5

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 5 4 1 6 8 Karla Pelikánová ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY 40 sladkých receptů nejen pro sportovce

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Katalóg. Luxusná sada korenín Bednička - GRIL A ŠALÁT. Mobil:

Katalóg. Luxusná sada korenín Bednička - GRIL A ŠALÁT.    Mobil: Katalóg Luxusná sada korenín Bednička - GRIL A ŠALÁT www.mibes.eu Email: info@mibes.sk Mobil: +421 905 583 492 Bednička Gril a Šalát Luxusná darčeková kazeta s najobľúbenejším korením na prípravu mäsa,

Více

4 hod. praktický raw food seminář

4 hod. praktický raw food seminář 20. ČERVNA 2015 v IC Zahrada na Žižkově Jak jednoduše začít 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Mandlové mléko (po melounovém přípitku) Vanilkový chia puding s ovocem Jarně-letní bramborový

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Jarní raw menu raw food seminář

Jarní raw menu raw food seminář Jarní raw menu raw food seminář 7. a 8. březen 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

BEST OF Vařit či nevařit?

BEST OF Vařit či nevařit? BEST OF Vařit či nevařit? 3,5 hod. praktický raw food seminář 22. a 23. listopadu 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy,

Více

Metodicko pedagogické centrum. Národný projekt VZDELÁVANÍM PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV K INKLÚZII MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT

Metodicko pedagogické centrum. Národný projekt VZDELÁVANÍM PEDAGOGICKÝCH ZAMESTNANCOV K INKLÚZII MARGINALIZOVANÝCH RÓMSKYCH KOMUNÍT Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť / Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ Kód ITMS: 26130130051 číslo zmluvy: OPV/24/2011 Metodicko pedagogické centrum Národný projekt VZDELÁVANÍM PEDAGOGICKÝCH

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

alá náuka o pralinkách

alá náuka o pralinkách Malá náuka o pralinkách alá náuka o pralinkách Chutné rezepty na sladké pochúťky Chutné pralinky, ktoré si sami vyrobíte. S dobrými prísadami, správnym vybavením a trochou cviku vykúzlite aj Vy drobné,

Více

NABÍDKA CATERINGU. jednotko va cena. cena celkem. množství. slané

NABÍDKA CATERINGU. jednotko va cena. cena celkem. množství. slané CATERINGOVÁ NABÍDKA NABÍDKA CATERINGU slané množství jednotko va cena cena celkem žitný chlebíček se semínkovou raw pomazánkou 25 0 chlebíček bezlepkový s cizrnovou pomazánkou a mrkvovým salátem 25 0 chlebíček

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Pesto ze sušených rajčat, slunečnicových semínek a bazalky, pečivo* - 80 Kč. Guacamole z avokáda, rajčat a červené cibulky, nachos - 85 Kč

Pesto ze sušených rajčat, slunečnicových semínek a bazalky, pečivo* - 80 Kč. Guacamole z avokáda, rajčat a červené cibulky, nachos - 85 Kč JÍDELNÍ LÍSTEK - Jídla označená tímto symbolem jsou vhodná pro vegany. - Jídla označená tímto symbolem je možno žádat ve veganské úpravě. - Jídla označená tímto symbolem se podávají i v době odpoledního

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Velikonoční raw menu raw food seminář

Velikonoční raw menu raw food seminář Velikonoční raw menu raw food seminář 12. a 13. duben 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s

Více

PONUKA ZELENINY DIONE

PONUKA ZELENINY DIONE Brokolica ZD100 Karfiol ZD105 Kalibrované ružičky brokolice vo veľkosti 2-4 Kalibrované ružičky karfiolu vo veľkosti 3-6 cm cm 2,5 kg 4,84 5,81 1,94 2,32 2,5 kg 4,10 4,92 1,64 1,97 Kukurica ZP515 Kukurica

Více

Recepty. Špeciálna edícia

Recepty. Špeciálna edícia Recepty Špeciálna edícia Ďakujem, že si si ku zmene svojej životosprávy vybral za partnerku práve mňa, či sa jedná o moje vlastnoručne vyvinuté produkty, alebo o môj výcvikový program. Moje produkty AniFitt,

Více

Jablkove tasticky Potrebujeme: Postup: Plnka: Pri cerstvom drozdi:

Jablkove tasticky Potrebujeme: Postup: Plnka: Pri cerstvom drozdi: Jablkove tasticky 500g muky 25g drozdia (alebo 1 balik praskoveho drozdia) ¼ litra vlazneho mlieka 50g cukru 1 cajova lyz. soli 50-80g masla ca. 6 jablk, skorice, trosku rumu, posekanych mandli a trosku

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Studentská kuchařka. Projekt Víš, co jíš? zdravá strava

Studentská kuchařka. Projekt Víš, co jíš? zdravá strava Studentská kuchařka Projekt Víš, co jíš? zdravá strava Úvod Tato studentská kuchařka vznikla z nápadu studentů BGV. Je výstupem z projektu Víš, co jíš? zdravá strava, jehož obsah a činnost v něm vymyslela

Více

VÝŽIVOVÝ PLÁN. Jana Nováková Udržení momentální tělesné hmotnosti

VÝŽIVOVÝ PLÁN. Jana Nováková Udržení momentální tělesné hmotnosti VÝŽIVOVÝ PLÁN Jana Nováková Udržení momentální tělesné hmotnosti Skripta výživového poradenství Balance SystemAcademy / Skripta kurzu výživového poradenství Balance SystemAcademy Vypracoval 25.11.2014

Více

Recepty Světa zdraví SMART NOODLES. Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií.

Recepty Světa zdraví SMART NOODLES. Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií. Recepty Světa zdraví SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 24 kcal / 100 kj Zeleninové nudle, které zasytí a dodají vlákninu. Moderní funkční potravina s obsahem

Více

Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014

Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014 Vaření a pečení na Bělidle 26. 4. 2014 Obilniny, luštěniny: Cizrna Fazole adzuki Fazole mungo Fazole hnědé Seitan special Tempeh Kroupy Špaldová mouka Další: Agar agar (želatina) Mořské řasy Palmový tuk

Více

Sladkovodné ryby. 123 kcal. 20,4 g Cholesterol: Kalórie: Bielkoviny: 35 mg. 4,6 g. Tuky: severný Atlantický oceán a Tichý oceán.

Sladkovodné ryby. 123 kcal. 20,4 g Cholesterol: Kalórie: Bielkoviny: 35 mg. 4,6 g. Tuky: severný Atlantický oceán a Tichý oceán. Rybie recepty Losos Sladkovodné ryby Losos patrí aj napriek širokej ponuke ešte stále k drahým rybám. Vlastne je strieborným rytierom prílivov, takzvanou anadromnou tiahnucou rybou, ktorá podniká treciu

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Teppanyaki. Osvěžující domácí jídla Osviežujúce domáce jedlá.

Teppanyaki. Osvěžující domácí jídla Osviežujúce domáce jedlá. Teppanyaki Osvěžující domácí jídla Osviežujúce domáce jedlá. www.kikkoman.eu Každý kdo jednou zažil zručnost japonského kuchaře, který používal Teppanyaki to bude chtít zažívat pravidelně. I vy můžete

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Jedálny lístok pre diabetikov kalendárny týždeň

Jedálny lístok pre diabetikov kalendárny týždeň Jedálny lístok pre diabetikov 17. kalendárny týždeň Vysvetlenie k použitým znakom v jedálnych lístkoch: SJ: sacharidová jednotka, t.j. množstvo potraviny, ktoré zodpovedá 10g sacharidov () PL: polievková

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Jídelníček: 1. týden

Jídelníček: 1. týden Jídelníček: 1. týden PONDĚLÍ Snídaně: Cuketový chléb s lučinou (1 větší cuketa, 250g ovesných vloček, 35g holandského kakaa, 1 celé vejce, 2 bílky, 150ml rostlinného mléka, 2 lžičky kypřícího prášku, vanilkové

Více

RESTAURACE U VAŘEČKY

RESTAURACE U VAŘEČKY RESTAURACE U VAŘEČKY 18.7. 1. Žampionová (BZL) (žampiony, mléko, cibule, česnek, bylinky, koření) 2. Králičí vývar (BZL) (králičí maso, mrkev, celer, petržel, bylinky, koření) Alergen: 9 Hlíva ústřičná

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

tradičně i netradičně

tradičně i netradičně tradičně i netradičně STUDENÉ PŘEDKRMY 100 g Tlačenka z Pohořelického kapra s cibulkou 45,- 100 g Paštika z Pohořelického kapra s cibulovo-mrkvovou marmeládou 45,- a opečenými toasty 100 g Pohořelický

Více

50 receptov na cestoviny

50 receptov na cestoviny 50 receptov na cestoviny Cestovinový šalát * 200 g motýlikových rezancov * 200 g tenkých viedenských párkov * 150 g sladkokyslých uhoriek * 100 g tvrdého syra * 150 g kompótového ananásu * 1/2 hlávky šalátu

Více

ako uchovať potraviny čo najdlhšie?

ako uchovať potraviny čo najdlhšie? ako uchovať potraviny čo najdlhšie? Na úvod si musíme položiť dve otázky: 1. Ako uchovať potraviny čo najdlhšie čerstvé? 2. Ako ich skladovať tak, aby sme ich chránili pred pokazením? Pečené mäso najlepšie

Více

Jídelníček: 3. týden

Jídelníček: 3. týden Jídelníček: 3. týden PONDĚLÍ Snídaně: Vajíčková pomazánka z domácí lučiny (1 porce: 2 plátky žitného chleba, 300g domácí lučina recept již byl uveden, 4 vajíčka na tvrdo, 1 jarní cibulka, špetka soli a

Více

Thajská kuchyně pro starší děti

Thajská kuchyně pro starší děti Thajská kuchyně pro starší děti JARNÍ ZÁVITKY THAJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PAD THAI NUDLE S KUŘECÍM MASEM BANÁN NA KARAMELU S KOKOSEM JARNÍ ZÁVITKY 5 listů kulatého rýžového papíru 1 x balení uzeného tofu 100

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda:

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda: Marinády - maso: Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté,nakrájené maso na plátky

Více

Velikonoční rostlinné recepty Eva Benek

Velikonoční rostlinné recepty Eva Benek Velikonoční rostlinné recepty Eva Benek www.evabenek.com 01 Mandlový sýr Eva Benek www.evabenek.com Suroviny: 2 šálky loupaných mandlí (hranolky, najdete na www.papejzdrave.cz ) 2 stroužky česneku 1 lžička

Více

J E D Á L N Y L Í S T O K

J E D Á L N Y L Í S T O K J E D Á L N Y L Í S T O K STUDENÉ PREDJEDLÁ 100 gr Šunkový nárez 1,89 100 gr Syrový nárez 1,83 210 gr Obložený tanier I. 2,32 (80gr šunka, 40gr syr, vajičko, 50gr zelenina) 230 gr Obložený tanier II. 2,49

Více

K A T A R Í N A S K Y B O V Á

K A T A R Í N A S K Y B O V Á K A T A R Í N A S K Y B O V Á Potraviny jako aktivátory, stabilizátory a inhibitory Fresh diet jsou klíčem k úspěchu při hubnutí obsah Úvod 9 Jak vznikla Fresh diet 12 Fresh portrét 14 3 základní pravidla

Více

Podzimní čas s rawfood raw food seminář

Podzimní čas s rawfood raw food seminář Podzimní čas rawfood raw food seminář 18. ŘÍJNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet)

Zeleninový salát. Seznam surovin: Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Paprika Okurka Cibule Rajčata Ředkvičky Sůl, pepř/zálivka (špetka cukru a ocet) Zeleninový salát Zeleninu nakrájíme na kostičky a vše smícháme, poté podle chuti dochutíme kořením či zálivkou a můžeme servírovat.

Více

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Provensálská kuchyně Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou Rouille Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Les cotes d agneaux grillées - grilované jehněčí kotletky Carottes

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu.

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. Naše nabídka Cheesecake Tradiční americká receptura - sušenkový základ, náplň z krémového smetanového sýra Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. 1 dort / 12-14 ks, 26cm průměr, váha - 1900g,

Více

Tradiční recepty. méně cholesterolu. určitě vyzkoušejte! pochutnáte si

Tradiční recepty. méně cholesterolu. určitě vyzkoušejte! pochutnáte si Tradiční recepty méně cholesterolu určitě vyzkoušejte! pochutnáte si pórková polévka voda 1 l pórek 1 ks Alfa Bio lahůdkové TOFU 1 ks hrášek (mražený) 100 g kukuřice 100 g cuketa 1 ks mrkev 1-2 ks bujón

Více

Jarná únava. Jarná únava. Čo robiť proti jarnej únave:

Jarná únava. Jarná únava. Čo robiť proti jarnej únave: Jarná únava 7. 5. 2018 Zima nášmu organizmu dá vždy zabrať cítite sa tak o desať rokov starší, nemáte na nič chuť, stále by ste spali a každú chvíľu riešite nejaké zdravotné problémy. Jarná únava Zima

Více

zo života 22 Najsladšie dezerty

zo života 22 Najsladšie dezerty zo života 22 Najsladšie dezerty Torty Nepečené dezerty Kysnuté koláče Koláče pečené na plechu Drobné pečivo Ostatné dobroty zo života 22 Najsladšie dezerty Z receptov čitateľov týždenníka Život zostavil

Více

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc Kurz mořských ryb ü Ančovičky s cibulí a piniovými oříšky ü Mořský vlk v solné krustě ü Soté z černých mušlí ü Filet z pražmy na zelenině ratatouille s citronovou šafránovou omáčkou ü Krém s mascarpone

Více

Street Food z Vietnamu

Street Food z Vietnamu Street Food z Vietnamu Salát Nom Hoa Chuoi Špízy Nem Lui Bagety Banm Mi Nakládaná mrkev a ředkev Bun Bo Nam Bo Salát Nom Hoa Chuoi 1 banánový květ šťáva z ½ citronu 300 g kuřecího masa (ideálně stehno)

Více

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do

Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek do Pondělí 1.2.2016 Úterý 2.2.2016 Středa 3.2.2016 Čtvrtek 4.2.2016 Pátek 5.2.2016 Čočková polévka se zeleninou (obsahuje al.: 01, 09) Zapečené těstoviny se špenátem a sýrem marinovaná řepa (obsahuje al.:

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Studené predjedlá pre vaše posedenia

Studené predjedlá pre vaše posedenia Studené predjedlá pre vaše posedenia 602 100 g Svieži kurací šalát podávaný na broskyni 1,80 3,7 603 100 g Syrovo šunková roláda 1,80 7 604 100 g Šunkové rolky plnené chrenovou penou 1,80 7 605 100 g Syrovo

Více

Jídelníček: 2. týden

Jídelníček: 2. týden Jídelníček: 2. týden PONDĚLÍ Snídaně: Ovesné Smoothie (1 banán, ¼ hrníčku ovesných vloček, 4 datle, ½ hrníčku rostlinného mléka (mandlové), ½ ledu, špetka skořice) 1 porce (5g bílkovin, 58g sacharidů,

Více

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář

Kurz živé stravy. 4 hod. praktický raw food seminář IC Zahrada na Žižkově 31. ŘÍJNA 2015 v Kurz živé stravy 4 hod. praktický raw food seminář Společně si uděláme: Ovocný salát na přípitek Praví raw indiánci Krémová kari polévka Pikantní tataráček ;-) Slané

Více

Teplé raňajky podávame do 9,00 hod Studené do 10,00 hod

Teplé raňajky podávame do 9,00 hod Studené do 10,00 hod Raňajky Teplé raňajky podávame do 9,00 hod Studené do 10,00 hod 100g Párky /varené/ s horčicou alebo kečupom 1,3,10 2.90 150g Hrianky s volským okom /3ks hrianky, 3ks volské oko, maslo/ 1,3,7 3.50 150g

Více