konzultační hodiny: úterý od 9:45-11:15 (předem napsat o konkrétním problému, který chcete konzultovat)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "konzultační hodiny: úterý od 9:45-11:15 (předem napsat email o konkrétním problému, který chcete konzultovat)"

Transkript

1 konzultační hodiny: úterý od 9:45-11:15 (předem napsat o konkrétním problému, který chcete konzultovat)

2 1. přednáška Internet, základní pojmy, webové služby, jazyk HTML, ( ) 2. přednáška HTML(editory pro úpravu HTML ), WEB 1.0, WEB přednáška - WEB 1.0, WEB 2.0, WEB 3.0, vyhledávání, SEO,SEM 4. přednáška - GIMP teoretický úvod, barvy, rozlišení atd. 5. přednáška - internet v cestovním ruchu, aplikace pro CR, trendy, CRS, GDS 6. přednáška - využití výpočetní a komunikační techniky v cestovním ruchu

3 Souhrn aktivit osob, cestujících do místa mimo jejich obvyklé prostředí nebo pobývajících v těchto místech po dobu kratší než jeden souvislý rok za účelem trávení volného času, podnikání. (Zelenka, Pásková Výkladový slovník cestovního ruchu) Pro současný CR je charakteristické: Možnost objednání a zaplacení služeb na dálku Přeprava na velké vzdálenosti Koncentrace služeb do sítí a řetězců Péče o zábavu ve volném čase Rychlá inovace a změny v odvětví

4 ICT (Information and Communication Technologies), je označení pro informační a komunikační technologie. Tato široce používaná zkratka zahrnuje veškeré technologie používané pro komunikaci a práci s informacemi.

5 Rozlišujeme primární informační tok (PIT) sekundární informační tok (SIT) PIT směřuje od primárních poskytovatelů informací (zástupci regionu a destinací, subjektů cestovního ruchu) k primárním konzumentům (návštevníci, cestující) SIT funguje jako zpětná vazba od konzumentů k poskytovatelům informací. SIT pomáhá korigovat kvalitu, kvantitu a typy informací PIT.

6

7 Důležitý zdroj informací pro cestovní ruch Základní stavební jednotkou jsou data (informace), které procházejí informačním tokem Smyslem je organizační a datové propojení mnoha poskytovatelů služeb cestovního ruchu. Stále více se zavádí do všech oblastí cestovního ruchu a postupem času výrazně změnily způsoby zprostředkování služeb.

8 Elektronické distribuční kanály GDS IRS Vlastní WWW

9 První pokusy s převedením rezervačních agend na počítače proběhly v letecké dopravě. První CRS SABRE (American Airlans) Později vznikají systémy: PARS od společnosti TWA, APOLLO od United Airlines DATAS od Delta Airlines.

10 80. léta transformace některých CRS do GDS Globální distribuční systém pro letenky, kapacity v ubytovacích zařízeních (především hotely a hotelové řetězce), lodní lístky, služby půjčoven aut, package a další služby. Celosvětovými GDS jsou Amadeus, Galileo, Sabre, Worldspan, mezi regionální GDS patří Abacus, Infini, Start, Axess, Gets Caac, Safari, Topas, Fantasia aj. Trendem je fúze a propojování celosvětových a regionálních GDS. Obsluha GDS je založena na využívání kódů služeb, kódů letišť, kódů tarifů, kódů leteckých společností apod.

11

12 Letecké společnosti získávají zásluhou GDS vyšší zisk nejen díky zvýšení prodeje prostřednictvím GDS, ale nejméně stejně významný příjem je také z poplatku subjektů vstupujících do GDS (hotely a hotelové řetězce, touroperátori atd.) Častou praxí v GDS systémech zejména v USA je sdílení kódu mezinárodní letecké společnosti s regionální leteckou společností, což umožňuje velké letecké společnosti rozšířit nabídku služeb

13 dokonalý, denně aktualizovaný informační systém ze všech oblastí cestovního ruchu, možnost provádět rezervace prakticky na všechny letecké společnosti, včetne tzv. přímého vstupu do jejich rezervačního systému, automatizovaný výpočet jízdného na základě vykonané rezervace, automatizovaný tisk letenek a voucheru na vedlejší služby, zajištění specifických sedadel v letadlech a automatické vystavování palubních vstupenek,

14 ověření kreditních karet a získávání souhlasu k výšce kreditu, hotelová rezervace, rezervace na pronájem aut, rezervace na okružní a vyhlídkové jízdy, rezervace a vystavování přepravních dokladů na železniční, autobusové a lodní spoje, rezervace na vypsané turistické zájezdy, rezervace do kulturních a sportovních zařízení,

15 Vedle samotného připojení hotelu na GDS, nabízejí zastupující společnosti i další služby. Vyjednávání smluv s Consortii uskupení až několika tisíc agentů pod jednou zastřešující společností (například American Express, Carlson Wagonlit a další). Připojení na takzvaný Online Distribution Database (ODD) zařazení hotelu (již připojeného na GDS) do databáze tisíců internetových rezervačních systémů, které berou informace o cenách hotelů z GDS Konsolidované zpracování plateb provizí agentům: Využitím této služby odpadá hotelům nutnost vyplácet provizi každému agentovi zvlášť, provize se platí jednou částkou měsíčně a zastupující společnost pak rozešle provize konkrétním agentům. Hotely využívající této služby jsou agenty považovány za důvěryhodnější. Rezervační formulář pro webové stránky hotelu: Zastupující společnosti nabízejí hotelům též možnost instalace rezervačního formuláře na internetové stránky hotelu pro přijímání přímých rezervací. Interface (propojení) mezi CRS a hotelovým interním systémem (Hores, Fidelio, Protel, Epitome Při vysokých objemech rezervací z GDS se doporučuje zvážit automatizaci transferu dat mezi GDS/CRS a hotelovým interním systémem, což mimo jiné zajistí okamžité zanesení nové rezervace do hotelového sytému či opačně uzavření prodeje na GDS. Služby call center, kde se operátoři budou hlásit jménem hotelové společnosti. Validace platnosti či automatické účtování částek na kreditní karty.

16

17 Amadeus ( ttp:// Amadeus byl založen v roce 1987 leteckými společnostmi Air France, Iberia, Lufthansa a SAS. V roce 1995 se k zakládajícím společnostem přidaly ještě Continental Airlines. Nyní má Amadeus terminálů u agentů. Nejvíce rozšířen v Evropě a Latinské Americe. Galileo by Travelport ( Na začátku 60. let založily United Airlines systém zvaný Apollo. V roce 1993 vytvořily společněs dalšími deseti leteckými společnostmi ze systému Apollo Galileo International. V USA a Mexiku vystupuje nadále jako Apollo, v ostatních částech světa jako Galileo. Má po světě více než terminálů u agentů. Galileo terminály jsou koncentrovány zejména v severní Americe, Velké Británii, Africe a na Blízkém Východě.

18 Sabre( Sabre byl založen v roce 1958 American Airlines a byl vůbec první GDS na světě, více než terminálů u agentů. Sabre je nejsilnější GDS v severní Americe. ( Worldspan by Travelport( Worldspan vznikl v roce 1990 spojením dvou systémů, které vlastnily Northwest Airlines a Delta. Jedná se o nejmenší GDS, který má po celém světě terminálů u agentů. Největší koncentrace je v severní Americe. Tyto čtyři hlavní systémy představují téměř 99 % veškeré produkce GDS. Jedno procento pak připadá na malé systémy jako je Axess nebo Sahara, které mají značně podružný význam.

19

20 hotelové řetězce nabízející spolupráci většinou na bázi management smlouvy nebo franšízy Four Seasons (o InterContinental Hotel Group ( Intercontinental, Crowne Plaza, Holiday Inn a další) Starwood ( Marriott (o Hilton (o hotelové řetězce marketingového a distribučního typu, které poskytují pouze marketingovou podporu (bez ovlivňování řízení): Best Western ( Golden Tulip (

21 společnosti nabízející generické připojení na GDS bez marketingové podpory, nejčastěji vlastním CRS. TravelCLICK ( Unirezo Genares ( Hotusa ( Otedis ( MyFidelio (o ACC Nifos (o atd.

22 Přístup do GDS původně pouze přes terminály. Současnost Umožnen přístup do GDS běžným uživatelům, a to přes portály: Travelocity (od Sabre) Tourisline (Galileo) Priceline (Worldspan) Amadeus (Amadeus) Příjemnejší uživatelské prostředí Bez nutnosti zadávání kódu.

23 roste počet lidí, kteří si rezervují hotely a letenky on-line a nikoli přes cestovní agentury. Přesto vliv GDS neklesá. Je to zejména tím, že existuje a bude existovat početná skupina lidí, kteří nejsou ochotni rezervovat hotely na internetu. Důvodů je několik strach ze zneužití osobních dat, potřeba mezilidské komunikace, nedostatek času, nemožnost zarezervovat některé služby na internetu (například mezikontinentální let s několika přestupy, hotel v nepříliš známé zemi pro někoho i v České republice). GDS je jediný systém, který podává vyčerpávající přehled o leteckých spojích, hotelích a autopůjčovnách po celém světě a který není zatížen ohromným množstvím dalších informací, jimiž se uživatel internetu teoreticky musí probrat, než dokončí rezervaci.

24 Ukázky Galileo

25 Informačně-rezervační systém (též počítačový informačně- rezervační systém; angl. information rezervation system, computer information and booking system) Elektronický systém poskytující informace o možnostech využití různých služeb cestovního ruchu (otevírací doby aktivit cestovního ruchu, regionální informace, informace o vstupních formalitách při přechodu hranic, o spojení dopravními prostředky atd.) a nabízející součastně také jejich rezervaci (resp. rezervaci pouze části služeb obsažených v informačněrezervačním systému, typicky ubytování, letenky, lodní lístky, půjčování aut, zájezdy).

26 V cestovním ruchu je zavedeno rozlišování na informační a informačně-rezervační systémy (případně také rezervační systémy). Toto rozdělení vychází ze zdůraznění funkce rezervace, významné pro distribuci služeb. Podle terminologie v informatice je informačně-rezervační systém označován jako informační systém. Realizace www stránky (informačně-rezervační systémy hotelových řetězců, leteckých společností, železničních společností, půjčoven aut, hotelů atd.)

27 Představují jakousi analogii kamenné (papírové) cestovní kanceláře na virtuální (internetovou). Mnoho IRS se skutečne vyvinulo z původních kamenných cestovních kanceláří (Čedok) Na stránkách IRS lze vyhledávat jako v tištěném katalogu.

28 IRS se většinou vyvinuly z bývalých agentů, kteří rezervovali přes GDS a u mnohých oba způsoby dodnes přetrvávají. Místo toho, aby klienti museli agentovi volat nebo za ním chodit, rozhodli se agenti, že klientům umožní přístup k výběru hotelu na GDS prostřednictvím svých webových stránek. Klient si na webu agenta vybral a zarezervoval hotel, zadal kreditní kartu a potvrdil rezervaci. Tímto způsobem se vyvinulo ohromné množství IRS, které dodnes existují a nabízejí služby, které si berou z GDS.

29 Spolupráce IRS s hotely V současné době existují dva základní modely spolupráce mezi hotely a IRS: nepřímá spolupráce s IRS přes GDS přímá spolupráce mezi hotelem a IRS Nepřímá forma viz GDS Přímá forma vychází z klasického vztahu hotel a cestovní kancelář Hotel podepíše např. zprostředkovatelskou smlouvu, ve které se bud zaváže k platbě určité provize po odjezdu hosta nebo k poskytování smluvních snížených cen, které IRS pak navýší o svou marži.

30

31 Podle typu ceny můžeme rozdělit IRS do následujících skupin: IRS požadující provizní ceny IRS požadující netto ceny

32 Nejbližší nepřímé formě GDS spolupráce. Host si zarezervuje na webové stránce IRS hotel, při odjezdu v hotelu zaplatí a IRS pošle hotelu provizní fakturu. Zástupci:

33 IRS vyžadují po hotelech v rámci přímé formy spolupráce netto smluvní ceny. Tyto ceny musí být o zhruba 25 % nižší než ceny, za které by hotely prodávaly koncovému klientovi. Hotel dává IRS k dispozici snížené ceny, které IRS navyšuje o svoji marži, klient platí kreditní kartou IRS a hotel zasílá fakturu za pobyt hosta za snížené ceny IRS. Zástupci:

34 Dynamic packaging - možnost zarezervovat si na IRS nejen hotel, ale také hotel a letenku, hotel a auto, nebo hotel, letenku a auto dohromady a i jiné služby Konsolidace nabídky IRS - dochází i ke vzniku rezervačních serverů, které nenabízejí hotely z titulu přímých smluv, ale umožňují hostům porovnávat ceny ve stejných hotelích na různých IRS.

35 TripAdvisor - shromažduje názory turistů na hotely, pamětihodnosti, restaurace a podobné na celém světě. Call centra - zavádění call center, které reagují na specifické požadavky klientu Cenová parita - systémy kontrolují, zda hotely dodržují cenovou paritu mezi IRS navzájem a pokud ne, muže být hotel posunut na nerezervovatelné místo a případně vyřazen

36 Off line prodej Nedochází k přímé interakci mezi prodejcem a zákazníkem a prodejcem Průběh komunikace: 1. Klient navštíví internetové stránky konkrétního hotelu nebo rezervačního portálu. 2. Pokud chce získat další dodatečné informace, nebo si přeje rezervovat pokoj, musí odeslat (většinou ze svého vlastního ového klienta) 3. Hotel (vetšinou pracovník recepce) poté na odpoví a pošle klientovi nabídku 4. Pokud je klient s nabídkou spokojen, opět odešle do hotelu, ve kterém potvrdí objednávku.

37 On-line prodej dochází k přímé interakci mezi hotelem nebo rezervačním portálem klient navštíví stránky konkrétního hotelu nebo on-line prodejní internetový portál. Zde si bud vybere sám konkrétní hotel, nebo zadá požadovaná kritéria výběru Systém mu okamžitě zobrazí výsledky vyhledávání, které odpovídají jeho zadaným požadavkům V dalším kroku klient zadá termín a počet osob a systém mu okamžite zobrazí dostupné pokoje a ceny

38 Pseudo On-line systém Na první pohled funguje úplně stejně jako on-line systém Klient zadá požadavky a systém mu zobrazí výsledek vyhledávání Pokud chce ale klient rezervaci potvrdit, místo on-line potvrzení (popřípadě platby) na něj čeká formulář, který po vyplnění odešle em Většinou se mu pak zobrazí text typu "Dekujeme za odeslání Vaší poptávky, obratem Vám odpoví náš pracovník".

39 Ubytovací portály Prvním krokem je vyplnění on-line registrace, případně on-line smluv Poté hotel dostane prístup do systému, kde zadá všechny informace o hotelu, nahrajete fotografie a zadáte ceník Dále definuje kapacity, které chcete prostřednictvím portálu prodávat. Hotel smluvně poskytne určitý počet pokojů, který jednoznačně vyčlení pro internetový prodej daného portálu.

40 Ubytovací portály Prvním krokem je vyplnění on-line registrace, případně on-line smluv Poté hotel dostane prístup do systému, kde zadá všechny informace o hotelu, nahrajete fotografie a zadáte ceník Dále definuje kapacity, které chcete prostřednictvím portálu prodávat. Hotel smluvně poskytne určitý počet pokojů, který jednoznačně vyčlení pro internetový prodej daného portálu.

41 Ubytovací prodejní portály s možností vytvoření vlastní prezentace Na internetu existuje řada portálu, které umožní v rámci svých služeb vytvořit vlastní jednoduchou stránku hotelu.

42 Rezervace odkazem do cizího rezervačního systému Hotel má vlastní webové stránky Hotel nemusí vytvářet svůj rezervační systém Využívá služeb některých rezervačních systému na webu, na který se odkáže na svých stránkých. Rezervacní systém se otevírá v novém okně Hodně využívaný je rezervační systém od firmy hotel time

43 Rezervace ve vlastním rezervačním systému

44 1. klienti, kteří už mají většinou vybraný termín, a jsou také rozhodnutí v jakém zařízení nebo minimálně lokalitě se chtějí ubytovat 2. klienti, kteří znají termín, ale nejsou ještě plně rozhodnuti, kam chtějí cestovat (většinou mají predstavu pouze o tom, co by chtěli v místě dělat) 3. klienti, kteří ještě nemají předem vybraný termín, ale mají predstavu o účelu pobytu 4. klienti, kteří hledají výhodné Last minute 5. klienti, kteří ještě nejsou rozhodnuti kdy a kam chtějí cestovat

45 hotelové systémy v kombinaci s rezervačním systémem běžící jako webová aplikace: Previo Onore

46

47

48 Výhody: Trvalý přístup účastníků cestovního ruchu a dalších cestujících ke spolehlivým informacím, a to prakticky kdekoli. Zvýšení efektivity práce a výrazné zlevnění při přípravě package, při distribuci produktů, optimalizaci dopravy. Možnost získání slev při rezervaci a nákupu online pro koncového zákazníka souvisí s nižšími náklady elektronické distribuce v porovnání s klasickou distribucí v kamenných obchodech. Získání důležité aktuální informace online obsazenost ubytovacích, dopravních a dalších kapacit, aktuální dopravní situace, počasí, reálné přílety letadel na letiště aj. Rychlost získání informace požadavek je vyřizován okamžitě. Jednoduchost, přesnost, pohodlnost a spolehlivost informace

49 NEVÝHODY Vysoké počáteční finanční nároky implementace (projekt, HW, SW, školení a vzdělávání). Větší nároky na přípravu implementace projektový přístup, management změny, příprava lidí, propojení na okolní IS, modifikace nebo náhrada stávajících produktů aj. Vyšší tlak na kvalitu produktů a firem v cestovním ruchu podpora jejich snadného srovnání ze strany klientů. Neosobní způsob prezentace služby cestovního ruchu, klientovi může chybět názor experta např. referenta CK/CA při výběru služeb a porovnání jejich kvality. Přehlcení informacemi (angl. information overload), obtížná volba strategie vyhledávání potřebné informace. Možnost snadného kopírování produktů jinými subjekty cestovního ruchu.

50 Příležitosti Nové metody podnikání a příležitosti i pro malé subjekty cestovního ruchu např. efektivní propagace a distribuční cesty pro malé penziony či ubytování v soukromí. Nové technologie pro marketing, udržitelnost cestovního ruchu (např. evidence pro ochranu přírodního a kulturního dědictví, modelování toků návštěvníků v návštěvnickém managementu), pro logistiku atd. Náhrada opakovaných činností pomocí ICT infoboxy, zpracování strukturovaných údajů o atraktivitách a jejich sdílení, výměna mezi subjekty. Zvýšení zisku vyšším využitím kapacity a dosažením vyšší ceny efektivní segmentací zákazníků, vyšší obsazeností díky rezervačním systémům Možnost implementace sofistikovaných kvantitativních metod statistika, data mining, simulace a modelování a jejich využití při řízení, plánování, regulování. Nový způsob přípravy na cestu do destinace vedle informací také vizuální (smyslová) příprava, možnost lépe naplánovat cestu podle individuálních preferencí. Marketing jeden k jednomu supersegmentace trhu, flexibilní a klientovi maximálně přizpůsobené produkty. Zvyšování efektivity logistiky skladové hospodářství, řízení dopravy Výrazný potenciál zaujmout a přesvědčit účastníky cestovního ruchu multimediální prezentace, virtuální realita atd. Náhrada klasického cestovního ruchu virtuální realitou (příležitost pro životní prostředí; např. částečná náhrada v zábavních centrech )

51 Hrozby Zakonzervování organizační struktury a postupů zavedením IS. Náhrada klasického cestovního ruchu virtuální realitou. Domnělá nespolehlivost digitálních plateb, snižující aktuální možnosti využití e-business. Nedůvěra starších účastníků cestovního ruchu k novým technologiím. Náhrada tradičních distribučních cest a snížení zaměstnanosti především zprostředkovatelé cestovní kanceláře a cestovní agentury. Neosobní způsob distribuce. Ohrožení IS externími i interními průniky možnost neautorizovaného přístupu k citlivým datům a jejich zneužití nebo zničení. Vliv digitální reality na očekávání zákazníka (fotografie, video, nejen virtuální reality) může být zklamáno očekávání zákazníka po špičkové kvalitě služeb a vnímání (prožití, percepci) destinace.

52 ZELENKA. J.,a kol., e-turism v oblasti cestovního ruchu, World Media Partners, s. r. o., Praha 2008 VACULKA. J, a kol., E-podnikání pro cestovní ruch, WGW Group, a.s., Praha

konzultační hodiny: středa od 9:45-11:15 (předem napsat email o konkrétním problému, který chcete konzultovat)

konzultační hodiny: středa od 9:45-11:15 (předem napsat email o konkrétním problému, který chcete konzultovat) konzultační hodiny: středa od 9:45-11:15 (předem napsat email o konkrétním problému, který chcete konzultovat) Souhrn aktivit osob, cestujících do místa mimo jejich obvyklé prostředí nebo pobývajících

Více

ICT v hotelnictví a cestovním ruchu

ICT v hotelnictví a cestovním ruchu ICT v hotelnictví a cestovním ruchu Současný CR je stále více závislý na informacích Díky rozvoji ICT se informace stávají dostupnějšími -> roste zájem o individuální CR Informace je základní jednotkou

Více

Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu

Informační a komunikační technologie v cestovním ruchu Skripta jsou v tištěné verzi k dispozici ve vědeckých knihovnách ČR a ve vybraných knihovnách vysokých škol. Zdarma jsou k dispozici ke stažení v plné verzi na URL: https://databaze.op-vk.cz/product/detail/60465

Více

Informační a rezervační technologie v cestovním ruchu. Ing. Michal Bican

Informační a rezervační technologie v cestovním ruchu. Ing. Michal Bican Informační a rezervační technologie v cestovním ruchu Ing. Michal Bican Informace v cestovním ruchu Informace = údaj, zpráva či data, která prochází složitým procesem zpracování, jež je ovlivněn vlastnostmi

Více

evropský sociální fond v ČR Internetový prodej ubytovacích kapacit školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu MMR ČR

evropský sociální fond v ČR Internetový prodej ubytovacích kapacit školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu MMR ČR evropský sociální fond v ČR Internetový prodej ubytovacích kapacit školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu MMR ČR INTERNETOVÝ PRODEJ UBYTOVACÍCH KAPACIT Školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu

Více

evropský sociální fond v ČR Internetový prodej ubytovacích kapacit školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu MMR ČR

evropský sociální fond v ČR Internetový prodej ubytovacích kapacit školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu MMR ČR evropský sociální fond v ČR Internetový prodej ubytovacích kapacit školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu MMR ČR INTERNETOVÝ PRODEJ UBYTOVACÍCH KAPACIT Školicí materiál pro potřeby cestovního ruchu

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF MANAGEMENT VÝMĚNA INFORMACÍ PRO INTERNETOVÝ PRODEJ V

Více

Informační systémy v letecké dopravě

Informační systémy v letecké dopravě Informační systémy v letecké dopravě Rozdělení Hostovací systémy (tj. systémy pronajaté u jiných organizací) Inhouse systémy (tj. systémy ve vlastnictví) Rezervační systémy Počátky: 1959 zadala letecká

Více

Větší pozornost uživatelsky příjemným a personalizovaným

Větší pozornost uživatelsky příjemným a personalizovaným World Media Partners Vít Pechanec Globální trendy v e-turismu Větší pozornost uživatelsky příjemným a personalizovaným rozhraním Zvyšování dostupnosti a rozsahu informací (online služby) Pravidelnější

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 15.11.2007 SEK(2007) 1497 PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o kodexu chování pro používání počítačových rezervačních

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz. Číslo projektu Název školy Předmět Tematický okruh CZ.1.07/1.5.00/34.0852 Střední škola cestovního ruchu, s. r. o., Benešov Technika cestovního ruchu Služby letecké dopravy Téma Ročník Autor Služby letecké

Více

e-businesstravelterminal

e-businesstravelterminal Prodej cestovních služeb pro korporátní zákazníky e-businesstravelterminal Travelport Česká s Slovenská Republika, ver.06.2012 Stránka: 1 Představení produktu Travelport Česká a Slovenská republika Vám

Více

2. Přednáška. Materiálně technická základna CR. idava@mendelu.cz

2. Přednáška. Materiálně technická základna CR. idava@mendelu.cz Management cestovního ruchu 2. Přednáška Materiálně technická základna CR Ing. Ida Vajčnerová, Ph.D. idava@mendelu.cz Materiálně technická základna CR stravovací služby ubytovací služby doprava Stravovací

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Kontrolní otázky a úkoly

Kontrolní otázky a úkoly Základy marketingu Kontrolní otázky a úkoly Terminologie Vysvětlete pojmy: marketing, marketingový mix, marketingové nástroje, propagace, public relations, segmentace trhu, anketa, benchmarking, SWOT analýza,,

Více

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele Předmětem tohoto dokumentu je stručná charakteristika mezinárodních internetových multimediálních projektů poskytující moderní obchodní, propagační a

Více

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch

Symphony. www.symphony.cz. Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Symphony www.symphony.cz Nová generace e-commerce řešení pro cestovní ruch Zcela nová generace rezervačních systémů Symphony není pouze rezervační systém, představuje zcela novou generaci v poskytování

Více

v prodeji dopravních cenin, tzn. v prodeji letenek, a to zase buď jako samostatné služby nebo v rámci tvorby produktů.

v prodeji dopravních cenin, tzn. v prodeji letenek, a to zase buď jako samostatné služby nebo v rámci tvorby produktů. periodách. V tomto okamžiku však tuto kapacitu garantuje, tzn. že ji zakoupí v plném počtu sedaček na celé sjednané období. Význam letecké dopravy je v cestovním ruchu v podstatě dvojího charakteru: cestovní

Více

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ

ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 21.6.2019 COM(2019) 270 final ZPRÁVA KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU A RADĚ o ustanoveních směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2302 ze dne 25. listopadu 2015 o souborných

Více

Online platby a jejich důležité místo v cestovním ruchu

Online platby a jejich důležité místo v cestovním ruchu Online platby a jejich důležité místo v cestovním ruchu Kontakt: Simona Hornychová Tel.: + 420 731 433 865 Email: simona.hornychova@agmo.eu www.agmo.eu 1 Platební metody Tradiční platebni metody hotovost,

Více

Inspirace pro seminární práci předmětu Techniky a CASE nástroje vývoje IS

Inspirace pro seminární práci předmětu Techniky a CASE nástroje vývoje IS Inspirace pro seminární práci předmětu Techniky a CASE nástroje vývoje IS výtah z ukázkového příkladu Cestovní kancelář z knihy Buchalcevová Alena, Stanovská Iva. Příklady modelů analýzy a návrhu aplikace

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz. Číslo projektu Název školy Předmět Tematický okruh CZ.1.07/1.5.00/34.0852 Střední škola cestovního ruchu, s. r. o., Benešov Technika cestovního ruchu Letecká doprava Téma Ročník Autor Letecká doprava druhý

Více

1. Hotelové skupiny Subjekty MCR PRIVÁTNÍ SUBJEKTY. Netradiční ubytovací kapacity. Hotelové skupiny. Intercontinental Hotels Group (IHG)

1. Hotelové skupiny Subjekty MCR PRIVÁTNÍ SUBJEKTY. Netradiční ubytovací kapacity. Hotelové skupiny. Intercontinental Hotels Group (IHG) Subjekty MCR PRIVÁTNÍ SUBJEKTY CER 1. Hotelové skupiny Hotelové skupiny celková kapacita cca 8 mil. pokojů pro rozvoj podstatné: - zvyšování hodnoty nabízených produktů - intenzivnější využití distr. a

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Trendy v e-tourismue aneb Hrajeme si s technologiemi

Trendy v e-tourismue aneb Hrajeme si s technologiemi aneb Hrajeme si s technologiemi World Media Partners Vít Pechanec Globální trendy v e-turismue Větší pozornost uživatelsky příjemným a personalizovaným rozhraním Zvyšování dostupnosti a rozsahu informací

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R.O. Michaela Sokolová

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R.O. Michaela Sokolová VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R.O. Michaela Sokolová Komparativní analýza čtyř internetových rezervačních systémů z hlediska uživatele Bakalářská práce 2015 Komparativní analýza čtyř internetových

Více

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 4 RNDr. Aleš Krejčí, CSc. 23134@mail.vsfs.cz 1. MÍRA HMOTNOSTI PRODUKTU KONTINUUM VÝROBKY - SLUŽBY 2. SLUŽBY Služba jakozboží s užitnouhodnotou Služba je jakákoliv

Více

Ceník služeb Český Krumlov Tourism - 2015 A. Partnerské prezentační balíčky Prezentační balíček PROFI 2015

Ceník služeb Český Krumlov Tourism - 2015 A. Partnerské prezentační balíčky Prezentační balíček PROFI 2015 Ceník služeb Český Krumlov Tourism - 2015 A. Partnerské prezentační balíčky Prezentační balíček PROFI 2015 INTERNETOVOU PREZENTACI: v rozsahu balíčku STANDARD (všechny funkce katalogu bez omezení) + přednostní

Více

DISTRIBUCE V MEZINÁRODNÍM MARKETINGU

DISTRIBUCE V MEZINÁRODNÍM MARKETINGU DISTRIBUCE V MEZINÁRODNÍM MARKETINGU L 7 Ing. Jiří Šnajdar 2015 Distribuce a distribuční politika Distribuce = soubor postupů a činností, pomocí kterých je zboží dáno k dispozici spotřebiteli nebo uživateli

Více

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu CZ NACE 55 CZ NACE 56 CZ NACE 93 CZ NACE 96 Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Bezplatné vzdělávání v cestovním ruchu Rozvoj kvalifikační

Více

Ceník služeb Český Krumlov Tourism (platný: 01.01.2015-31.12.2015)

Ceník služeb Český Krumlov Tourism (platný: 01.01.2015-31.12.2015) Ceník služeb Český Krumlov Tourism (platný: 01.01.2015-31.12.2015) A. Partnerské prezentační balíčky Partnerský balíček BASIC 2015 Zahrnuje: INTERNETOVOU PREZENTACI: všechny základní funkce katalogu bez

Více

On-line rezervační systém pro zájezdové autobusy

On-line rezervační systém pro zájezdové autobusy On-line rezervační systém pro zájezdové autobusy Před příjezdem zájezdových autobusů do Českého Krumlova bude od 1. 6. 2019 nutné rezervovat vjezd na dostupné výstupní/nástupní místa BUS-STOP, a to prostřednictvím

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Podpora cestovního ruchu ve Zlínském kraji

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Podpora cestovního ruchu ve Zlínském kraji Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Podpora cestovního ruchu ve Zlínském kraji Starý Hrozenkov 14. 10. 2009 1. Pozice Centrály cestovního ruchu ve Zlínském kraji Centrála cestovního ruchu

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Pauserová. Dostupné z www.soes.cz. Číslo projektu Název školy Předmět Tematický okruh CZ.1.07/1.5.00/34.0852 Střední škola cestovního ruchu, s. r. o., Benešov Technika cestovního ruchu Technika poskytování zájezdu Téma Ročník Autor Technika

Více

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Alžběta Cedidlová Václav Stárek Asociace hotelů a restaurací ČR

Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu. Alžběta Cedidlová Václav Stárek Asociace hotelů a restaurací ČR Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Alžběta Cedidlová Václav Stárek Asociace hotelů a restaurací ČR KDO JSME? Asociace hotelů a restaurací České republiky profesní svaz

Více

Není to jen o autech. aneb další příležitosti firemní mobility. President Hotel, Praha / 26. dubna 2012

Není to jen o autech. aneb další příležitosti firemní mobility. President Hotel, Praha / 26. dubna 2012 Není to jen o autech aneb další příležitosti firemní mobility President Hotel, Praha / 26. dubna 2012 Jiri Homolka - Carlson Wagonlit Travel Cestovní kancelář zaměřená na služební cesty (tzv. Corporate

Více

Důsledná organizace výroby a skladu. Případová studie Online TUBAPACK propojení. cestovních portálů Případová studie Asiana

Důsledná organizace výroby a skladu. Případová studie Online TUBAPACK propojení. cestovních portálů Případová studie Asiana Důsledná organizace výroby a skladu Případová studie Online TUBAPACK propojení cestovních portálů Případová studie Asiana 10 let spojenectví Agentura Asiana provozuje osm různých internetových portálů

Více

UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU. Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU

UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU. Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU Uzavření vzdušného prostoru způsobilo v celé Evropě turistům a lidem cestujícím ze služebních

Více

Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů.

Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů. Zefektivnění provozu pomocí vertikálních skladovacích systémů. Miroslav Opát SKLADOVÁNÍ CELNÍ SLUŽBY PŘEPRAVA O NÁS PST CLC (ČLEN MITSUI-SOKO GROUP) JE SPOLEHLIVÝ DODAVATEL SKLADOVACÍCH, CELNÍCH A PŘEPRAVNÍCH

Více

ABSOLUTORIUM. Témata pro teoretickou zkoušku z odborných předmětů

ABSOLUTORIUM. Témata pro teoretickou zkoušku z odborných předmětů ABSOLUTORIUM Témata pro teoretickou zkoušku z odborných předmětů Předmět: Technika služeb cestovního ruchu Studijní skupina: 4. VOŠ ds Školní rok: 2014/2015 l. Význam ubytovacích služeb ve vztahu k CR.

Více

Rezervační systém cestovního ruhu Jižní Moravy

Rezervační systém cestovního ruhu Jižní Moravy Rezervační systém cestovního ruhu Záměr zadavatele: Zavedení rezervačního systému pro služby cestovního ruchu v rámci portálů www.jiznimorava.info a www.jizni-morava.cz Cíl projektu: Zavést rezervační

Více

Produktový list Letáky

Produktový list Letáky Produktový list Letáky O službě Kupi.cz je největší český server s nabídkou akcí a letáků z maloobchodních řetězců. Kupi nyní rozdistribuuje přes 2,5 miliónů unikátních letáků měsíčně, uživatelé si prohlédnou

Více

Hotel Collect Vítá vás Expedia

Hotel Collect Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Děkujeme, že jste se rozhodli pro spolupráci se skupinou Expedia, které patří mezinárodní síť předních značek cestovních služeb. Velmi nás těší, že vás můžeme přivítat

Více

Expedia Traveler Preference Vítá vás Expedia

Expedia Traveler Preference Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Vítá vás Expedia Děkujeme, že jste se rozhodli pro spolupráci se skupinou Expedia, které patří mezinárodní síť předních značek cestovních služeb. Velmi nás těší, že vás můžeme přivítat

Více

ipoint Digitální komunikace s občanem Luděk Louda ICZ a.s. 1 ipoint - životní situace a formuláře

ipoint Digitální komunikace s občanem Luděk Louda ICZ a.s.  1 ipoint - životní situace a formuláře ipoint Digitální komunikace s občanem Luděk Louda ICZ a.s. www.i.cz 1 Současné priority v dalším rozvoji e-governmentu Umožnit v roce 2020 nejméně 85 % podání vůči veřejné správě jako úplné elektronické

Více

Řízení podniku a elektronické obchodování

Řízení podniku a elektronické obchodování Řízení podniku a elektronické obchodování Elektronické podnikání Všechny podnikové procesy ovlivněné internetem Elektronický obchod Řízení dodavatelských sítí Řízení zdrojů podniku Řízení vztahů se zákazníky

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Téma: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola,

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY REZERVACÍ RAKOUSKO.CZ PROVOZOVATEL SERVERU. I. Preambule

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY REZERVACÍ RAKOUSKO.CZ PROVOZOVATEL SERVERU. I. Preambule VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY REZERVACÍ RAKOUSKO.CZ PROVOZOVATEL SERVERU I. Preambule Všeobecné obchodní podmínky (VOP) jsou nedílnou součástí platné rezervace klientů na stránkách Rakousko.cz. Rakousko.cz

Více

Hotelový Rezervační Systém HRS

Hotelový Rezervační Systém HRS Hotelový Rezervační Systém HRS Deklarace záměru HRS je informační systém, který eviduje údaje o stavu pokojů (volný/obsazený), o ubytovaných hostech a jejich platbách. HRS kontroluje zda požadavek na ubytování

Více

Hospodářská informatika

Hospodářská informatika Hospodářská informatika HINFL, HINFK Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a dřevařské fakulty MENDELU v Brně (LDF) s ohledem na disciplíny společného základu reg.

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O.

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. Bc. Zuzana Koderová Využití elektronických distribučních kanálů při prodeji hotelových kapacit Diplomová práce 2013 Využití elektronických distribučních kanálů

Více

Úvodní přednáška. Význam a historie PIS

Úvodní přednáška. Význam a historie PIS Úvodní přednáška Význam a historie PIS Systémy na podporu rozhodování Manažerský informační systém Manažerské rozhodování Srovnávání, vyhodnocování, kontrola INFORMACE ROZHODOVÁNÍ organizace Rozhodovacích

Více

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Regionální turistické portály a zapojení podnikatelů do jejich nabídky www.slovacko.cz AVEDON destinační agentura regionu Slovácko Hospitality & Tourism

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉMY (IS) Ing. Pavel Náplava Katedra počítačů K336, ČVUT FEL Praha 2004/2005

INFORMAČNÍ SYSTÉMY (IS) Ing. Pavel Náplava Katedra počítačů K336, ČVUT FEL Praha 2004/2005 INFORMAČNÍ SYSTÉMY (IS) Ing. Pavel Náplava Katedra počítačů K336, ČVUT FEL Praha 2004/2005 AGENDA definice IS, zavedení pojmů možnosti a rozdělení typická struktura technologie nasazení praktická ukázka

Více

O b c h o d n í p o d m í n k y c e s t o v n í k a n c e l á ř e S u n a t u r s. r. o.

O b c h o d n í p o d m í n k y c e s t o v n í k a n c e l á ř e S u n a t u r s. r. o. O b c h o d n í p o d m í n k y c e s t o v n í k a n c e l á ř e S u n a t u r s. r. o. I. Úvodní ustanovení Cestovní kancelář Sunatur s.r.o. (dále jen "CK Sunatur") nabízí jak vlastní zájezdy, tj. zájezdy

Více

Elektronické formy vzdělávání úředníků

Elektronické formy vzdělávání úředníků Marbes consulting = správný partner na cestě k efektivnímu vzdělávání Pro: Krajský rok informatiky Ústí nad Labem Datum: 26.9.2012 Marian Kudela MARBES CONSULTING s.r.o. Tel.: 378 121 500 Brojova 16 326

Více

Práce s rezervacemi Expedia Collect

Práce s rezervacemi Expedia Collect Spolupráce se společností Expedia Práce s rezervacemi Expedia Collect Expedia Virtual Card Obsah Proces při rezervaci Expedia Collect 3 Expedia Virtual Card 4 Změny rezervace 6 Podpora 7 2 Proces při rezervaci

Více

PRIORITY PROGRAMU VISK 3. Národní knihovna ČR roman.giebisch@nkp.cz

PRIORITY PROGRAMU VISK 3. Národní knihovna ČR roman.giebisch@nkp.cz PRIORITY PROGRAMU VISK 3 Roman Giebisch Národní knihovna ČR roman.giebisch@nkp.cz VISK 3 v letech 2001-2009 Podprogram VISK 3 Informační centra veřejných knihoven je primárně orientován na podporu vybudování

Více

specializovaný dopravní software Odbavení mobilním telefonem v dopravních prostředcích

specializovaný dopravní software Odbavení mobilním telefonem v dopravních prostředcích specializovaný dopravní software Odbavení mobilním telefonem v dopravních prostředcích Úvod do problematiky Užití mobilních aplikací v dopravě - nárůst počtu aplikací aktuální stav - nárůst užití nativních

Více

PARTNERSKÝ EXTRANET na www.canariatravel.cz - MANUÁL

PARTNERSKÝ EXTRANET na www.canariatravel.cz - MANUÁL PARTNERSKÝ EXTRANET na www.canariatravel.cz - MANUÁL 1. Vstup do partnerské sekce Zde se nachází vstup pro provizní prodejce do partnerské sekce. 2. Přihlášení Zde se zadává Uživatelské jméno a Heslo pro

Více

Úspěšná logistická strategie exportéra. Pavel Šmejkal, Head of Customer Operations Department Praha, 15. listopadu 2007

Úspěšná logistická strategie exportéra. Pavel Šmejkal, Head of Customer Operations Department Praha, 15. listopadu 2007 Úspěšná logistická strategie exportéra Pavel Šmejkal, Head of Customer Operations Department Praha, 15. listopadu 2007 Agenda Základní představení DHL Express Customer Operations Department COG Nestandardní

Více

Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu

Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu 1. Alexandria Bonus Klub (dále jen ABK) je určen pro stálé zákazníky cestovní kanceláře Alexandria. Jeho cílem je nabídnout a poskytnout stálým zákazníkům souhrn

Více

SMLOUVA O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ

SMLOUVA O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ SMLOUVA O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ uzavřená podle 642 a násl.obch. zák. č. 513/1991 Sb. DODAVATEL Rox Company s.r.o. sídlo : Všemina 300. 763 15 Slušovice zastoupená : Kořének Roman, jednatel bankovní spojení

Více

NOVÉ TECHNOLOGIE V ŘEŠENÍCH PRO CESTOVNÍ RUCH AMADEUS

NOVÉ TECHNOLOGIE V ŘEŠENÍCH PRO CESTOVNÍ RUCH AMADEUS CESKLAPES NOVÉ TECHNOLOGIE V ŘEŠENÍCH PRO CESTOVNÍ RUCH AMADEUS Ing. Stanislav Fajkus Amadeus Marketing CSA, s.r.o. Podpora přednášky kurzu GDS V PRAXI CK, CA A DALŠÍCH SUBJEKTŮ část II. 2010 Copyright

Více

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů

Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Obsah informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje (ISCR) v 1. fázi vzniká sjednocením stávajících internetových informačních zdrojů Realizujeme úzkou a vzájemně výhodnou spolupráci s vybranými

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

SMLOUVA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI SMLOUVA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI SMLUVNÍ STRANY Provozovatel : Firma: Sídlo: Korespondence: DIČ: Internet Tours s r.o., Nuselská 262/34, 140 00, Praha 4, Česká republika Divadelní 1333, 760 01, Zlín, Česka

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky 1. Úvod Cestovní agentura SunnyTours IC 752 393 88 Kaprova 14 110 00 Praha (dále jen CA SunnyTours ) je oprávněna jako smluvní partner nabízet a zprostředkovávat zájezdy, ubytování,

Více

SMLOUVA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI SMLOUVA O VZÁJEMNÉ SPOLUPRÁCI SMLUVNÍ STRANY Provozovatel : Firma: Sídlo: Korespondence: DIČ: Internet Tours s r.o., Nuselská 262/34, 140 00, Praha 4, Česká republika Divadelní 1333, 760 01, Zlín, Česka

Více

icc Next Generation atlantis Copyright 2011, atlantis

icc Next Generation atlantis Copyright 2011, atlantis icc Next Generation atlantis Copyright 2011, atlantis Zaměření icc zdravotnická zařízení výrobní podniky instituce a samospráva jednotky až stovky agentů malé, střední a velké organizace kontextově zaměřený

Více

nejlepší ceny záruka Obecné podmínky a ustanovení

nejlepší ceny záruka Obecné podmínky a ustanovení Provádějte své hotelové rezervace bez napětí a s jistotou, že jste nakoupili výhodně. Díky naší garanci nejlepší ceny ušetříte při přímé rezervaci požadovaného Vienna International Hotelu kromě času také

Více

INFORMACE O PRODUKTU DOTOVANÉ ZÁJEZDY DO ŠPANĚLSKA PODZIM 2012 ANDALUSIE Destinace : Španělsko Andalusie - Costa del Sol Konání zájezdů: 20.09.- 8.11.2012 Pravidelné týdenní turnusy: čtvrtek čtvrtek CENA

Více

VŠEOBECNE PODMÍNKY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB. cestovní agentury Travel & Business Airticket s.r.o. pro prodej letenek. platné od 23. 9.

VŠEOBECNE PODMÍNKY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB. cestovní agentury Travel & Business Airticket s.r.o. pro prodej letenek. platné od 23. 9. VŠEOBECNE PODMÍNKY O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB cestovní agentury Travel & Business Airticket s.r.o. pro prodej letenek platné od 23. 9. 2011 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tyto obchodní podmínky upravují práva a povinnosti

Více

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří Marketing atraktivit Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu: Marketing atraktivit Marketing destinací Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb Marketing lodní a letecká

Více

Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS.

Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS. Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS. Mefisto CAMPUS je systém pro správu ubytovacích kapacit v provozech typu ubytovny, internáty, koleje, atd. V těchto provozech

Více

VY_32_INOVACE_IKTO2_1460 PCH

VY_32_INOVACE_IKTO2_1460 PCH VY_32_INOVACE_IKTO2_1460 PCH VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 NÁZEV PROJEKTU: ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY: III/2 DATUM VYTVOŘENÍ:

Více

Pyxis Portál - Příručka uživatele. Aktualizace 11.1.2011 13:36

Pyxis Portál - Příručka uživatele. Aktualizace 11.1.2011 13:36 Pyxis Portál - Příručka uživatele Aktualizace 11.1.2011 13:36 Obsah Obsah... 2 Obecné... 3 Přihlášení do aplikace... 3 Odhlášení z aplikace... 3 Úvodní obrazovka... 4 Přehled LM zájezdů... 5 Vyhledání

Více

(angl. marketing communication)

(angl. marketing communication) (angl. marketing communication) = plánovitý kontinuální proces komunikace mezi firmou a potenciálním zákazníkem. [1] využívá různá komunikační média, různý obsah sdělení, jsou plánovány její frekvence

Více

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení...

Úvod... VII. 1. Podstata marketingu Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura Strategické marketingové řízení... BOUČKOVÁ Jana MARKETING Obsah Úvod... VII Oddíl A Pojetí marketingu a marketingového řízení 1. Podstata marketingu... 3 Shrnutí... 8 Klíčová slova... 9 Otázky... 9 Literatura... 9 2. Strategické marketingové

Více

MANUÁL OBCHODNÍHO PARTNERA

MANUÁL OBCHODNÍHO PARTNERA MANUÁL OBCHODNÍHO PARTNERA Výhody spolupráce minimální vynaložení nákladů při prodeji systému TWIS systém TWIS je modulární a vždy on-line přístupný, neprodáváte krabice, ale jednoduše on-line registrujete

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE K PRODEJI TOUR OPERÁTORŮ PATŘÍCÍCH DO SKUPINY THOMAS COOK

ZÁKLADNÍ INFORMACE K PRODEJI TOUR OPERÁTORŮ PATŘÍCÍCH DO SKUPINY THOMAS COOK ZÁKLADNÍ INFORMACE K PRODEJI TOUR OPERÁTORŮ PATŘÍCÍCH DO SKUPINY THOMAS COOK Skupina Thomas Cook je druhým největším turistickým koncernem v Evropě. V roce 2012 zajistila celosvětově SKUPINA Thomas Cook

Více

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace

Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu. Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Jak využít PPC reklamu v cestovním ruchu Ondřej Krišica, Manažer obchodního týmu PPC konzultace Co se dozvíte? Co je PPC reklama Jak naplánovat úspěšnou PPC kampaň Jak investuje konkurence v CR Jak lidé

Více

VÝUKA HOTELOVÉHO SOFTWARU MICROS FIDELIO NA VŠH

VÝUKA HOTELOVÉHO SOFTWARU MICROS FIDELIO NA VŠH VÝUKA HOTELOVÉHO SOFTWARU MICROS FIDELIO NA VŠH Martina SOCHŮRKOVÁ Resumé: Příspěvek pojednává o významu informačních a komunikačních technologií pro oblast hotelnictví. Představuje pojmy jako Property

Více

Mezikontinentální zasílatelství ve znamení digitalizace. Ing. Miroslav Pudil, generální ředitel

Mezikontinentální zasílatelství ve znamení digitalizace. Ing. Miroslav Pudil, generální ředitel Mezikontinentální zasílatelství ve znamení digitalizace Ing. Miroslav Pudil, generální ředitel Začátky Začátky v malém německém skladu před 130 lety v Brémách. 3 Digitalizace nákladních přeprav Kühne +

Více

POLITE - INFORMAČNÍ SYSTÉMY V REÁLNÉM ČASE - ZAHRANIČNÍ PŘÍKLADY

POLITE - INFORMAČNÍ SYSTÉMY V REÁLNÉM ČASE - ZAHRANIČNÍ PŘÍKLADY POLITE - INFORMAČNÍ SYSTÉMY V REÁLNÉM ČASE - ZAHRANIČNÍ PŘÍKLADY Brno, 9. 10. 2013 Eva Gelová CDV OBSAH PŘEDNÁŠKY VHODNÉ PŘÍKLADY VZTAHUJÍCÍ SE K ZÁJMŮM CDV ZAVÁDĚNÍ A VYUŽÍVÁNÍ INFORMACÍ V REÁLNÉM ČASE:

Více

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz

Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz Vzhled a popis hlavních funkcí systému SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Hlavní stránka a přihlášení do systému 4 Neogenia s.r.o. +420 5 9 260 info@smsbrana.cz www.neogenia.cz Odesílač SMS Nejdůležitější část

Více

Projekt informačního systému pro Eklektik PRO S EK. Řešitel: Karolína Kučerová

Projekt informačního systému pro Eklektik PRO S EK. Řešitel: Karolína Kučerová Projekt informačního systému pro Eklektik PRO S EK Řešitel: ÚVODNÍ ZPRÁVA ZADÁNÍ PROJEKTU Zefektivnění komunikace ve firmě Eklektik, a to především v oblasti informací o klientech a o tištěných materiálech

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 26.10. 2012 Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013. Podle zákona č. 89/1995

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

Nové technologie v cestovním ruchu Internetové online rezervační systémy

Nové technologie v cestovním ruchu Internetové online rezervační systémy Nové technologie v cestovním ruchu Internetové online rezervační systémy Ing. Michal Bican Technologický vývoj jde neustále dopředu Sálové počítače Osobní počítače Počítače v sítích(podnikové systémy,internet),notebooky

Více

kreditová jízdenka PRO FIRMY

kreditová jízdenka PRO FIRMY kreditová jízdenka PRO FIRMY Používáte pouze 1 Kreditovou jízdenku k jakékoliv cestě našimi žlutými autobusy a vlaky Kreditová jízdenka je přenosná = ve stejnou dobu může cestovat několik vašich zaměstnanců

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro organizaci zájezdů společnosti Thomas Cook Austria AG

Všeobecné obchodní podmínky pro organizaci zájezdů společnosti Thomas Cook Austria AG Všeobecné obchodní podmínky pro organizaci zájezdů společnosti Thomas Cook Austria AG Všeobecné obchodní podmínky pro organizaci zájezdů společnosti Thomas Cook Austria AG Všeobecné cestovní podmínky (ARB

Více

Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu

Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu Všeobecná pravidla Alexandria Bonus Klubu 1. Alexandria Bonus Klub (dále jen ABK ) je určen pro stálé zákazníky cestovní kanceláře Alexandria (dále jen CK ). Jeho cílem je nabídnout a poskytnout stálým

Více

NOVASOL GROUP NOVASOL. Informace pro nové majitele. 27. Května 2013

NOVASOL GROUP NOVASOL. Informace pro nové majitele. 27. Května 2013 NOVASOL GROUP NOVASOL Informace pro nové majitele 27. Května 2013 30.000 rekreačních objektů ve 26 evropských zemích Vážený majiteli rekreačního domu, chaty, chalupy nebo apartmánu, firma NOVASOL patří

Více

Informační technologie v letecké dopravě

Informační technologie v letecké dopravě Informační technologie v letecké dopravě Systémy IT leteckých dopravců, letišť i podniků řízení letového provozu musí být schopné vzájemně spolehlivě komunikovat a spolupracovat globálně v reálném čase

Více

Uživatelské rozhraní portálů z oblasti cestovního ruchu Michal Hořava v1.0

Uživatelské rozhraní portálů z oblasti cestovního ruchu Michal Hořava v1.0 Uživatelské rozhraní portálů z oblasti cestovního ruchu Michal Hořava v1.0 2 UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ PORTÁLŮ Z OBLASTI CESTOVNÍHO RUCHU Preface Příspěvek se věnuje uživatelskému rozhraní portálů zabývající

Více

Vlastnoruční digitální podpis a jeho implementace v O2. Aleš Bernášek O2 Czech Republic a.s.

Vlastnoruční digitální podpis a jeho implementace v O2. Aleš Bernášek O2 Czech Republic a.s. Vlastnoruční digitální podpis a jeho implementace v O2 Aleš Bernášek O2 Czech Republic a.s. Cíl: Digitalizace a automatizace PAPÍROVÁNÍ VLASTNORUČNÍ DIGITÁLNÍ PODPIS Každý papírový dokument prochází přes

Více

ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH NABÍDEK ZÁJEZDŮ

ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH NABÍDEK ZÁJEZDŮ ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH NABÍDEK ZÁJEZDŮ DLE PŘEDEM NASTAVENÝCH PODMÍNEK KLIENTA. Na základě zpětné vazby od některých odběratelů Newsletteru CA ZaHumna, zavádíme od 1.12.2013 novou službu: ZASÍLÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH

Více

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE

PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 PŘEHLED TÉMAT K MATURITNÍ ZKOUŠCE Předmět: EKONOMIKA Obor vzdělávání: 66-41-M/02 Obchodní akademie Školní

Více