Profil: Václav Fejfar

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Profil: Václav Fejfar"

Transkript

1 Profil: Václav Fejfar Autor: Vlastimil esl, :35 Český autokros se může od letoška pochlubit ajímavým primátem. Má pilota, který dosud jako jediný v historii dokáal vyhrát podnik evropského šampionátu ve všech třech vypsaných diviích. Je jím padesátiletý Václav Fejfar Lužan, malé obce na půli cesty mei Jičínem a Novou Pakou. Většinu své kariéry strávil a volanty bugin, ale v letošní seóně úspěšně vstoupil s fabií do tvrdých bojů v divii plechových voů. Motoristické ačátky Vašek: Jako mnoho dalších kluků jsem od malinka toužil být ávodníkem. Táta jedil na motorce a často mě voil na nádrži. Vyučil jsem se automechanikem v jičínské Tatře a de definitivně propadl vůni benínu. Právě tady jsem dědil havarovanou buginu s motorem Tatra 603 a po absolvování tří moto soutěží ažádal o ávodní licenci. Moto soutěže nebo BOAS byly v té době podmínkou pro obdržení oprávnění k opravdovému ávodění. Debut jsem si odbyl v roce 1977 na oblastních ávodech v Boskovicích. Dorailo tam v každé kategorii okolo šedesáti aut a poue čtyřicet nejrychlejších v měřeném tréninku se kvalifikovalo do hlavního ávodu. Mým prvním startovním číslem bylo 222 :-) Už v premiérové seóně jsem se vydal do tehdejší Německé demokratické republiky k prvnímu meinárodnímu startu. V Seelow jsem skončil druhý. Shodou okolností právě na této trati jsem pak v roce 2004 těžce havaroval, skončil v kotrmelcích a byl dvě hodiny v bevědomí. Musel jsem podepsat dva reversy nejdříve v Německu a poté po převou do Čech ve střešovické nemocnici. Přesto jsem už týden po karambolu obsadil v dalším evropském podniku - Nové Pace - třetí místo a Keřkou a Bartošem. Do autobusu mě tehdy přišel povbudit Jarda Hošek. Poplácal mě po rameni a vyjádřil radost toho, že žiji. Hroně si tohoto momentu vážím. Přes tvrdé soupeření na trati tehdy Jarda

2 prokáal lidskost a kolegialitu. Zlom v kariéře Vašek: V ávodních počátcích jsem jedil převážně s voy načky Tatra. Vyjel jsem si sice přebor republiky a velký federál, ovšem na velké úspěchy jsem stále čekal. V roce 1988 jsem pak ačal jedit třídu do 1600 ccm s žigulíkem. Díky početnému startovnímu poli a mé horké hlavě jsem často končil předčasně díky strkanicím, především s ruskými piloty. Až v roce 1994 se ablýskalo na lepší časy. Vsadil jsem opět na žigula, ovšem se silnějším motorem od Veselého. Zklidnil jsem jedecký styl, ačal přemýšlet o taktice, a často jsem se objevoval se na bedně. Konečně jsem úročil také práci mechaniků. Jako první jedců jsem rovněž použil novou koncepci a otočil v autě motor. Od roku 1998 jsem přestoupil k Volkswagenu. Byl daleko výkonnější a já se hned dočkal premiérového domácího titulu v šestnáctistovkách. O rok poté jsem ho obhájil a v roce 2000 ískal double evropský i republikový titul. Totéž jsem opakoval v roce 2001, ale cítil jsem, že se dostavila tráta motivace. Všichni ode mě už očekávali poue vítěství a případná druhá místa byla klamáním. ohodl jsem se přestoupit do elitní Divie 3. Už při debutu v Pace jsem vedl ávod mistrovství republiky, ale aváhal jsem. Pochopil jsem, že v tomto kalupu se už mávání na diváky nevyplácí. Stálo mě to dvě příčky. Auto však nanačilo vítěný potenciál a jako první Čech jsem také vyjel s buginou s pohonem všech čtyř kol. Dařilo se mi především v měřených trénincích. V ávodech trácelo oproti konkurenci lehké auto při startech a především koliích. Sice jsem se dočkal i několika triumfů na evropských podnicích, ovšem pro celkový úspěch v šampionátu bylo auto příliš ranitelné. Opět po letech jsme stáli před volbou, co dál. V té době se rodila pohárová fabia pro rallycross a nás napadlo postavit vů téže načky pro autokros. Líbily se mi turbomotory i kola v roích, lákalo mě propagovat český vů a chtěl jsem také pomoci v Divii 1 osamocenému Láďovi Brožkovi. A tak jsem opustil buginy.

3 Přestup bugin do Divie 1 Vašek: Musím se přinat, že jsem v době přestupu netušil, do čeho jdu. V opačném případě bych si tento krok asi odpustil. Stavba plechového auta je oproti bugině mnohem složitější. Ne snad finančně, ale rohodně co se týče technických předpisů a omeení. Také opravy jsou u bugin jednodušší. Každý díl se dá jednoduše vyndat, atímco v uavřeném prostoru je mnohdy potřeba roebrat půl auta. Velké havárie se pak výraně prodraží už kvůli plastům. Mínusem buginy je snad jen větší ranitelnost při nárau nechráněnými koly. Přesto se mi ale Divie 1 amlouvá. Auta jsou těžší a o to více se hrnou :-). Učitelé a rádci Vašek: Velkým vorem mi byl Jarda Hošek, jak svým chováním, tak i jedeckým stylem. V počátcích mi hodně pomohl a poradil dnes již bohužel esnulý jičínský krajan Vašek Uher. Právě on mi kladl na srdce, že ávod se nevyhrává v první atáčce. Patřil do té starší generace šestnáctistovkařů spolu s Landou, Kotkem, Polákem a dalšími a samořejmě mi dokáali dát najevo, že jsou maáci a já nováček. Při cestách na ávody jsem vždy jel jako poslední. Oni měli autobusy s turbem a já atmosféráka, takže mi často bouchaly trubky. Zatímco my jsme při odpočinkových astávkách opravovali, oni nás se smíchem poorovali od kávy. Ale parta to byla skvělá. Na ávody se jedilo společně a nikdy se na nás nevykašlali. A že to byly štreky, ještě a komančů do uska či Itálie. Někteří jedci měli staré autobusy ŠD, Uher dokonce ještě historičtější TO, předívaný vajíčko. Ovšem motor tam měl prototyp tahače LIAZ a letěl 140 km/h. Při jedné cestě do Brenneru vybočil do levého pruhu a předjel celou kolonu. Po astavení na parkovišti a ním přiběhl řidič jedné Scanie a nechápavě si prohlížel autobus nevěříc, že takhle letí stroj roku Z ostatních motoristických disciplín mi nejvíce imponovala profesionalita a precinost Michaela Schumachera. Vždy jsem mu fandil a jeho nástupců se mi velice amlouvá mladičký Sebastian Vettel.

4 Čas a finance Vašek: Výraného generálního partnera, jehož podpora by ajistila účast v kompletním evropském šampionátu, nemáme. Na možnosti ávodit se podílejí především regionální sponoři Havex, AV Engineering, Vágner Transport, Seco Group, Trotina Auto, IrisBus, Deprag, Hesti, Čtyřkolky Jičín, Protlum, Nosek s.r.o., Agrokart, Keramika Knap, B Trans a Fejfar Bus. Všem a jejich příeň velmi děkujeme. Autokros rohodně nepatří, stejně jako většina motoristických sportů, k laciným áležitostem. Jen v dílech je cena mého auta okolo dvou a půl miliónu korun a to nepočítám práci, jíž vykonám sám spolu se svými mechaniky. opočet na seónu se pak pohybuje v řádech půldruhého miliónu, pokud není nutno měnit karosérii a šetří se na preventivních výměnách dílů. Správně bych totiž měl po každých třech ávodech měnit ramena a repasovat tlumiče. Sada pneumatik BF Goodrich vyjde na dvaatřicet tisíc. A to jsou mnohdy na odpis po jediné jídě, vláště pokud je start na asfaltu, čímž ihned dojde ke strhnutí hrany. Největším požíračem pneumatik je maďarský Nyirád. Zde jsme gumy sjížděli až do drátů a stejně v ávěru neměli co obout. Pro ajímavost - cena ávodního benínu je sto padesát korun a litr.

5 Oblíbená trať Vašek: Mojí jednonačně nejoblíbenější tratí je domácí Nová Paka. Nabíí obrovské převýšení a atáčky přes horiont, do nichž není vidět. Díky své techničnosti přitom patří k těm nejpomalejším. Každoročně se na ní střetne nejvíce ávodníků e všech evropských podniků a jejich počet většinou překročí stovku - na rodíl od mnoha ávodů s pouhými padesáti startujícími. Vítěství de se cení ještě o kus více než jinde. Přirovnal bych to k dostihovému Liverpoolu. Například legendární holandský pilot druhé poloviny osmdesátých let - Johnny Hakvoort - si i po skončení kariéry vždy dělal licenci jen kvůli jedinému startu v seóně právě tomu novopackému. Strašně moc toužil ve Štikovské rokli vítěit a přesto se mu to nikdy nepodařilo. Velkým kontrastem je naopak italská Maggiora. Ta nemá převýšení ani metr a připomíná ávodění na čtyřech fotbalových stadiónech vedle sebe. Osobně preferuji spíše srdcovější tratě, třeba Přerov. Kluci a mnou občas chodí a komentují tamní obří skok slovy, že jsem je na něm přeskočil a oni hleděli na mé auto espoda. Také lotyšská Bauska je překrásná. Nabíí dvě rychlé protilehlé roviny a na každé nich se nacháí umělý skok.

6 Přehlídka na udém náměstí Vašek: Díky autokrosu jsme užili nejen skvělou partu a přátelství, ale také spoustu legrace. Před nějakými dvanácti až patnácti lety, když už u nás komunistický režim padl, panovala v usku stále totalita. Přesto jsme si neodpustili organiovat fiktivní vojenskou přehlídku přímo na udém náměstí v Moskvě. Po pár projetích se náhle objevily policejní volhy a nám nebylo, než sundat hlavy papachy a schovat se v davu lidí. Jinak ovšem ávod v Moskvě patřil pořadatelsky k těm nejlepším a také režijní náklady byly skvělé. Nafta nás vycháela sotva na pět korun a litr a ještě nás po ávodech dotankovali do plna. Jediným problémem byly hraniční přechody. U ávory jsme stávali i čtrnáct, patnáct hodin do odbavení. Pohraničáři chtěli padarky a pivo jim daleka nestačilo. Zájem měli o dolary a marky. Ke vstupu do Velké emě bylo potřeba dvacet raítek. Dnes už se ale časy měnily a dokonce i tam mají k dispoici počítače. Bavičky Vašek: Obrovské ážitky mám také ještě větších dálek - Tatarstánu. entrum tamního ávodu, Kaaň, leží ještě o tisíc kilometrů dále na východ od Moskvy a už jen dojet tam cestou necestou bylo obrovským dobrodružstvím. Dnes už tam mají dálnice, ale my ještě místy projížděli po vyjeté hlíně. Vhledem k účasti tamního ministerského předsedy Minnihanova, jenž dnes jedí rallycross, a synů preidenta haimievů, si asi dovedete představit úroveň doprovodného programu. Balet se konal i v depu a večer následovaly diskotéky s bavičkami. Všechno to byly luxusní blondýnky s bujným poprsím, jedna krásnější než druhá. V jednu ráno se však náhle ovalo apískání a jako na povel se děvčata vedla, nastoupila do autobusu a odjela. Samotný ávod byl také špičkový, od projevu nejvyšších funkcionářů po posledního traťového komisaře. Všichni pracovali s enormním nasaením. Trať byla skvělá a v depu měl každý svoji přípojku vody, elektriky i sociální aříení. Prostě paráda a určitě stálo a to tu dálku

7 absolvovat. Úmyslné útoky a chyby druhých Vašek: Velmi mě mrí, že na ávodech mnohdy o výsledku nerohoduje jedecké umění a srdce, ale nesmyslné verdikty traťových komisařů. Například letos v Seelow startovaly dva voy Ford Puma modré barvy. Jeden nich, jedoucí o kolo pět, jsem předjel na žluté vlajky. Komisař si však obě pumy spletl v domnění, že se jedná o tu jedoucí v mém kole, a mě to stálo v další jídě odsunutí až na ávěr startovního pole. Ještě horší je e strany sportovních komisařů ignorování úmyslných ataků a vrážení do soupeřů. Stále se řeší poue ulité starty a tento problém jako by neexistoval. Přitom se jedí mnohem rychleji než před nějakými patnácti lety. Zbohatlíci především Východu neřeší peníe a co chvíli někoho sestřelí trati. Nás ostatní to pak stojí bytečné peníe a už to není o jídě naplno, ale o hlídání agresivních a stále nebepečnějších soupeřů. Během vynechané seóny, v níž jsem se připravoval na přestup do Divie 1, jsem navštěvoval ávody a byl nucen chystat auto s ohledem na tyto nefér praktiky. Postavil jsem nárauvdorný vů, aby nebylo jen tak snadné dostat se na nápravu a ávěsy kol. Je to však trochu paradoxní, když tendence většiny konstruktérů je stavět co nejlehčí auta.

8 Systém HANS Vašek: Nejen v automobilových soutěžích je v těchto dnech často diskutováno povinné avedení systému HANS od následující seóny. Toto naříení se týká i autokrosařů a podle mě je cela nesmyslné. Při časté jídě ve smyku a najíždění některých atáček dveřmi napřed, je potřeba dívat se hlavou do stran. Jede nás deset a tak bude problém mít dobrý přehled o soupeřích, stejně jako orientovat se v možnosti jet někde v krajích a lépe využít výkon auta. Podle mě HANS je dobrý tak pro formule, ale rohodně ne pro rally a autokros.

9 Ladislav Tejchman Vašek: Z Federace automobilového sportu si vážím především pana Ladislava Tejchmana. Sám se věnoval ávodně motokrosu a má tak hodně kušeností. Zažil jsem ho už kdysi dávno jako repreentačního trenéra divie 1600 a dnes je předsedou off roadové komise Federace automobilového sportu. Podle mě nebýt jeho, nebyl by dnes autokros tak populárním sportem a spíše by se krčil mei těmi motoristickými kdesi v koutě. Tomáš Hrdinka Vašek: Myslím, že další člověk, jenž také výraně povedl úroveň autokrosu, je Tomáš Hrdinka. Je to kontroverní osobnost, ale svým působem se postaral o výšení úrovně tratí i aut. Například svoji stavební firmu a buldoer poskytoval k dispoici i pořadatelům, čímž pomohl ke srovnání tratí a tím rychlení ávodění. Ve Vranově u Brna nechal vybudovat překrásný areál s fantastickou tratí a přírodními tribunami. Škoda, že de poději ávodění akáali Zelení vhledem k výskytu jakéhosi ohroženého ptáka. Tomáš byl svéráný, ukrutně ctižádostivý, ale přitom férový a nebál se preentovat otevřeně své náory. Velmi ho unávám i jako ávodníka. V případě potřeby dokáal kdykoliv pomoci. Vpomínám na jednu moji cestu do Portugalska. Na dálnici se mi rosypal autobus a náhle jsem ahlédl kolem proletět Tomáše. Zaregistroval nás a couval pět tak vehementně, až si ohnul oj a robil adní světla. Vůbec to však neřešil a staral se o naši opravu. Nechal nám nářadí a náhradní díly a nebýt jeho, mohli bychom si tehdy o startu v Portugalsku nechat jen dát.

10 Budoucnost autokrosu Vašek: Hroně moc si cením toho, že jsme jedinou evropskou emí, v níž ávodí děti už od pěti let. Je nádherné sledovat na vyhlášení ty prcky ve smokingu, držící poháry větší než oni sami :-). Přitom mnoí nich mají obrovské srdce a ve sjedech kopce jedou pořádný kalup. Už v tomto věku se dá roponat, v kom věí talent.

11 Životní styl Vašek: Přestože autokros je časově i finančně velmi náročným koníčkem, kdybych se podruhé narodil, věnoval bych se mu novu. Život počítám podle autokrosových seón. Naplňuje mě ta skvělá parta lidí jako jsou Štětina, Keřka, Hošek a další. Místo dovolených trávíme čas na dílně a chystáme auta. Vídáme se dvakrát, třikrát do měsíce na ávodech a po skončení seóny se těšíme na setkání alespoň při školení jedců. Telefonujeme si, kdo co chystá. Veřejnost si možná myslí, že se jako soupeři nenávidíme, ale opak je pravdou. Na trati si nic nedarujeme, ale po ávodech jsme kamarády. Spojuje nás společný koníček, be kterého nemůžeme být a který milujeme.

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

Subaru na sněhu jako doma -test-

Subaru na sněhu jako doma -test- Subaru na sněhu jako doma -test- Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 3. 2. 2009 14:46 Jako blesk čistého nebe přišla nedávno práva o tom, že se načka Subaru stahuje e světového šampionátu rally. Při vyslovení

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

Pohled do autokrosu: Jiří Bret

Pohled do autokrosu: Jiří Bret Pohled do autokrosu: Jiří Bret Autor: Vlastimil esl, 12. 8. 2008 08:27 Nedávno jste se nás v otákách ptali, da nechceme psát články i oblasti autokrosu a rallykrosu. I když jsme hlavně server o rally,

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012

Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Mezinárodní přebor České republiky Mini GP, Mini Moto, Skútr Sosnová, 10. 6 2012 Štěstí na počasí I když o víkendu šel déšť přes skoro celou Českou republiku, měli skútraři a mladé české naděje v MiniGP

Více

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit Výlet do historie a tovární Škodou Favorit Autor: Ladislav Kopelent, 2. 12. 2010 11:49 Čas neúprosně běží a je to již více než dvacet let, kdy Škoda Mladá Boleslav poprvé nasadila na soutěži jako sportovní

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

ewrc.cz Václav Blahna s Pavlem Schovánkem na trati Rallye Teplice 1984

ewrc.cz Václav Blahna s Pavlem Schovánkem na trati Rallye Teplice 1984 Seznamte se: Toto byl Bastard Autor: Daniel Porazil, 5. 8. 2008 10:11 Abychom správně pochopili prazvláštní název vozu, který mu byl dějinami přisouzen, musíme se v čase posunout o dobrých pětadvacet let

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér

16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér 16. ročník seriálu MČR OffROAD Maraton Stanovy pro AUTOMOBILY 2015 kategorií Speciál do 1000 ccm, do 2000 ccm a nad 2000 ccm a Amatér I. Vozidla a posádka Závodu se účastní osobní terénní vozidla do 3

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Život za volantem v pruhovaném triku

Život za volantem v pruhovaném triku Život a volantem v pruhovaném triku Autor: Jiří Fryje, 28. 1. 2013 00:23 Narodil se v roce 1933 a výhybku mu na ačátku jeho životní dráhy přehodil Vítěný únor. V patnácti letech se místo leteckým mechanikem

Více

Martin Harák. retro. Autobusy Karosa 700. historie, vývoj, technika, modifikace

Martin Harák. retro. Autobusy Karosa 700. historie, vývoj, technika, modifikace Martin Harák Autobusy Karosa 700 historie, vývoj, technika, modifikace retro Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Martin Harák Autobusy Karosa 700 historie, vývoj, technika, modifikace

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

Osobnosti novopackého motoristického sportu... 108 Rejstřík... 109 Nabídka odborné literatury... 113 Fotogalerie... 121

Osobnosti novopackého motoristického sportu... 108 Rejstřík... 109 Nabídka odborné literatury... 113 Fotogalerie... 121 Obsah Obsah........................................................ 3 Slovo předsedy autoklubu....................................... 5 Úvodem....................................................... 6 Jak

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Nádherná atletika pod střechou

Nádherná atletika pod střechou HALOVÉ MISTROVSTVÍ SVĚTA Nádherná atletika pod střechou BIRMINGHAM 1.3. - 4.3. 2018 Cena: Informace: 26.990 Kč (možnost slevy) CA BRIGATEAM Svobody 25 350 02 Cheb Mobil: 777 740 235 E-mail: ck.brigateam@seznam.cz

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 2. díl Autor: Jiří Fryje, 2. 6. 2009 09:58 Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 1. díl Úvodní ročník, v němž byly voy roděleny do čtyř kategorií,

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 3. RC Rallye Český Krumlov 2013 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer Profil posádky: oman Štefan Jiří Grimmer Autor: Vlastimil esl, 22. 8. 2008 21:05 Pražští vynavači růnorodých, především adrenalinových, ájmů - oman Štefan (30. 1. 1966) a Jiří Grimmer (4. 4. 1961) - se

Více

S Martinem Prokopem před sezónou 2009

S Martinem Prokopem před sezónou 2009 S Martinem Prokopem před seónou 2009 Autor: Petr Sabotage Medřík, 28. 1. 2009 20:42Jen hodiny nás dělí od ahájení dalšího ročníku světového šampionátu. Do bojů v jeho nižších kategoriích JW a PW - letos

Více

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou

Bleskovka s... Inessou Tushkanovou Bleskovka s... Inessou Tushkanovou (Text: Marek Felt, foto: archiv jezdce) Dnes jsme vyzpovídali čtyřiadvacetiletou Inessu Tushkanovou. Tato ukrajinská závodnice, žijící však v Moskvě, se účastní rallyového

Více

ewrc.cz Pohled do autokrosu - Tomáš Handík

ewrc.cz Pohled do autokrosu - Tomáš Handík Pohled do autokrosu - Tomáš Handík Autor: Vlastimil Resl, 5. 10. 2009 09:26Autokrosař Tomáš Handík (25.2.1983) nepochází ze závodnické rodiny a v mládí k motoristickému sportu vůbec neinklinoval přednost

Více

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Jarní část tenisové sezóny je v plném proudu a ke slovu přišly soutěže družstev. Bývaly časy, kdy jsem se na tuto část tenisové sezóny velmi těšil.

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 2. RC Rallye Český Krumlov 2012 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 20 Autor: Standa standak Komínek, 5. 11. 2008 08:55 Prvním voem Škoda Fabia W, který nikdy nestartoval v továrních barvách, byl vů s pořadovým číslem 20. Byla mu přidělena

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016

STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016 STANDARDNÍ PROPOZICE MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz - AUTOMOBILOVÉ SPRINTY 2016 Úvodní ustanovení Standardní propozice MOTORISTICKÉ SPRINTY TUNING-SPORT.cz pro automobilové sprinty obsahují základní

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

HMP Propozice

HMP Propozice 1. Šampionát a závod 1.1. Sedmý ročník individuálního šampionátu závodů motokár. Seriál 7 závodů během roku 2019, který je určen pro širokou veřejnost, tedy jak pro začínající, tak i pro pokročilé a profesionální

Více

PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI ZAMYSLETE SE. Rychlá jízda = příliš vysoké riziko nehody.

PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI ZAMYSLETE SE. Rychlá jízda = příliš vysoké riziko nehody. PROFESIONÁLNÍ ŘIDIČI ZAMYSLETE SE Rychlá jízda = příliš vysoké riziko nehody www.uberplyn.cz Každá minuta je drahá? Někdy až příliš. Pátek večer, krátce po šesté. Libor N. měl opět perný týden, práce nad

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

Oldtimer Bohemia Rally 2016 FIVA Int.

Oldtimer Bohemia Rally 2016 FIVA Int. Organizace a pravida MLADÁ BOLESLAV 26.5. - 28.5. 2016 1. ORGANIZACE A POPIS 1.1 Jméno pořadatele 1.2 Adresa a spojení 1.3 Organizační výbor 1.4 Hlavní činovníci 1.5 Umístění sekretariátu 1.6 Oficiální

Více

Z V L Á Š T N Í U S T A N O V E N Í. Mělnický okruh CZECH RACING TEAM z. s. mezinárodní závod historických závodních motocyklů.

Z V L Á Š T N Í U S T A N O V E N Í. Mělnický okruh CZECH RACING TEAM z. s. mezinárodní závod historických závodních motocyklů. CZECH RACING TEAM z. s. Z V L Á Š T N Í U S T A N O V E N Í Mělnický okruh 2018 mezinárodní závod historických závodních motocyklů & závod automobilů o pohár Jiřího Peroutky 1 1. Oznámení... 3 2. Sekretariát

Více

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem "Vojtou" Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní)

Ruda Lhotský (KM Racing team) před startem první RZ s Lubomírem Vojtou Vojkůvkou (zasloužilý český reprezentant na Šestidenní) Hungarian Baja 2013 Autor: obert Löwy, 23. 8. 2013 07:24 Ve dnech 15. - 18. srpna 2013 se uskutečnil pátý ávod letošního světového poháru FIA v ross ountry rally. Pořadatelé pro jubilejní desátý ročník

Více

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz

Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2. ewrc.cz Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 2 Autor: Martin Agnus Bobek, 17. 10. 2005 00:00 Pavel Janeba: Od vozu Škoda Favorit k Fabii WRC - 1. díl Mistrovství světa v rally jsme od roku 1999 absolvovali

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 7. RC Rallye Český Krumlov 2017 13. ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo

Více

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US

KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US KICK YOUR LIFE KICK FRANCE 2013 TOUR DE FRANCE NA KOLOBĚŽCE POJEĎ S NÁMI - KICK WITH US www.kickfrance2013.com Je to tady jedete s námi? Oslava cyklistiky v podobě stého ročníku Tour de France je na dosah.

Více

L. AUTOMOBILOVÝ SLALOM

L. AUTOMOBILOVÝ SLALOM L. AUTOMOBILOVÝ SLALOM 1. ŘÁD MISTROVSTVÍ ČR 1.1 Všeobecná ustanovení 1.1.1 Pro rok 2013 je vypsáno Mistrovství České republiky a Česká Trofej JUNIOR v automobilovém slalomu. 1.1.2 Mistrovství ČR se mohou

Více

Mikula show

Mikula show 1 308,0 m po 1 308,0 m 1. 1:30,28 0:00,00 1 1. 01:30,28 00:00,00 2. 30 Honza Petr 1:36,03 0:05,75 2 2. 30 Honza Petr 01:36,03 00:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 0:00,00 0:05,75 0 Porsche 911 / XRAY T2 00:00,00

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

1:10 IC Scale, část B a C

1:10 IC Scale, část B a C PRAVIDLA RC AUTOKLUBU ČESKÉ REPUBLIKY PRO ZÁVODY SERIÁLU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2011 1:10 IC Scale, část B a C PRŮBĚH ZÁVODU 1:10 I.C. Scale - B I.B. Organizační složka závodu 1.1.B. Ředitel závodu

Více

Výkonný výbor RCA Mariánské Lázně a RCA Rakovník. Pravidla pro závody seriálu. ČESKÝ POHÁR LARGE SCALE offroad buggy

Výkonný výbor RCA Mariánské Lázně a RCA Rakovník. Pravidla pro závody seriálu. ČESKÝ POHÁR LARGE SCALE offroad buggy Výkonný výbor RCA Mariánské Lázně a RCA Rakovník Pravidla pro závody seriálu ČESKÝ POHÁR LARGE SCALE offroad buggy 11 Všeobecná část A A.1. Základní ustanovení A.1.1. Zodpovědnost za dodržování jednotlivých

Více

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů

nimž se české týmy technicky zlepšily a také se toho mnoho dozvěděly o opravování chyb a rozhodování turnajů. V Olomouci soutěžilo dohromady osm týmů Pony-games cup 2016 V letošním roce proběhl seriál soutěží, který byl určen dětem na ponících a byl pojmenován Pony-games cup 2016. Jeho celoročními sponzory byly firmy Equiservis a Fitmin, mediálním partnerem

Více

SV K ba b a Smr m ž r SV Ra R d a im V v a rˇí rˇ k Rac ciin g te tea m

SV K ba b a Smr m ž r SV Ra R d a im V v a rˇí rˇ k Rac ciin g te tea m SV SV Kuba Smrž Radim Vavřík Racing team DANIEL VALENTA Manager teamu SV Racing Jednatel nadnárodní společnosti MONZA CZ s r.o. zabývající se odpadovým hospodářstvím a vývojovou činností v oblasti likvidace

Více

V Drnovicích při ME vyhrávaly i české posádky

V Drnovicích při ME vyhrávaly i české posádky V Drnovicích při ME vyhrávaly i české posádky Druhý závod Mistrovství Evropy v truck trialu se jel v Drnovicích u Lysic. Do zdolávání náročných terénů v pískovně firmy SEDOS se pustilo 22 převážně dvoučlenných

Více

Název podniku: Cross country - MMČR jednotlivců čtyřkolek, PČR jednotlivců čtyřkolek,, PČR jednotlivců motocyklů, Přebor ČR motocyklů družstva C

Název podniku: Cross country - MMČR jednotlivců čtyřkolek, PČR jednotlivců čtyřkolek,, PČR jednotlivců motocyklů, Přebor ČR motocyklů družstva C CROSS COUNTRY Mezinárodní mistrovství České republiky čtyřkolek Přebor České republiky čtyřkolek Přebor České republiky jednotlivců motocyklů Přebor ČR C motocyklů ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ Název podniku: Cross

Více

Ruská rally 2008 V Leninových stopách

Ruská rally 2008 V Leninových stopách uská rally 2008 V Leninových stopách Autor: Petr Bros Lusk, 20. 7. 2008 18:41 Ač nejsem dobrý pisálek jako jiní kluci naší redakce a raději než psaním se oháním fotoaparátem, chtěl bych se s vámi podělit

Více

Michalík poprvé v první desítce i za volantem

Michalík poprvé v první desítce i za volantem Michalík poprvé v první desítce i za volantem Autor: Miroslav Vebr, 19. 1. 2009 12:36 Romana Michalíka si motoristická veřejnost spojuje hlavně s úzkými řidítky. S motorkami v terénu dosáhl Palič mnoha

Více

Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ. Na ulici. ilustrace Petra Řezníčková

Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ. Na ulici. ilustrace Petra Řezníčková Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici ilustrace Petra Řezníčková Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici ilustrace Petra Řezníčková GRADA PUBLISHING Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

Základní škola Kaplice, Školní 226

Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_2_INOVACE_06MA autor: Michal Benda období vytvoření: 2011 ročník, pro který je vytvořen: 7 vzdělávací oblast: vzdělávací obor: tématický okruh: téma: Matematika

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

CZECH-SLOVAK CARVING TEAM

CZECH-SLOVAK CARVING TEAM Vážení přátelé carvingu, chceme vás informovat o úspěchu česko-slovenského carvingu na velké mezinárodní soutěži v Rakousku. Určitě si to zaslouží speciální číslo našeho minizpravodaje Tisková zpráva z

Více

Fenomén elektrokola. Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008

Fenomén elektrokola. Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008 Fenomén elektrokola Autor: Jan Horčík 27. říjen 2008 V ČR se v posledních let buduje stále větší počet cyklostezek, a to jak ve městech, tak i ve volné přírodě. Jízdní kola se z oblasti zábavy a sportu

Více

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE

KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE KAS VYSOČINA BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE BĚŽECKÝ POHÁR MLÁDEŽE V roce 2005 se atletický svaz rozhodl podpořit běhy mimo dráhu a vybídl kraje zapojit se do běžeckého poháru, kde potom nejlepší z krajů startovali

Více

Tlak Evropské unie nestačil, aby se dostatek vody přiřadil k základním lidským právům.

Tlak Evropské unie nestačil, aby se dostatek vody přiřadil k základním lidským právům. Tlak Evropské unie nestačil, aby se dostatek vody přiřadil k základním lidským právům. V pásmu od severní Afriky po centrální Asii jsou šířením pouští ohroženy dvě miliardy lidí. Spolu s rozšiřováním pouští

Více

Muž roku Matyáš Hložek převzal Toyotu - Náchodské.info. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 19 Září :37

Muž roku Matyáš Hložek převzal Toyotu - Náchodské.info. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 19 Září :37 Přesně tři týdny po získání titulu Muž roku 2017 převzal Matyáš Hložek od jednoho z generálních sponzorů soutěže Autostylu Trutnov hlavní cenu. Po celý rok se bude nejkrásnější muž České republiky prohánět

Více

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem

Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Martin Vlček se snaží jezdit s rozumem Autor: Petr Sabotage Medřík, 22. 11. 2009 17:01 Přestože je Ostravsko jen něco málo přes 100 kilometrů vzdáleno mecce rallysportu Zlínu, posádek z této oblasti startujících

Více

MOTOCHINA CUP 2010 SERIÁL AMATÉRSKÝCH ZÁVODŮ MOTOREK A ČTYŘKOLEK

MOTOCHINA CUP 2010 SERIÁL AMATÉRSKÝCH ZÁVODŮ MOTOREK A ČTYŘKOLEK MOTOCHINA CUP 2010 SERIÁL AMATÉRSKÝCH ZÁVODŮ MOTOREK A ČTYŘKOLEK PRAVIDLA A POKYNY PRO ZÁVODY: 1. Dva povinné viditelné body pro startovní číslo: - na přední tabulce (platí i pro čtyřkolky) - na zádech

Více

Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového RX

Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového RX Patrik Štipák: Ze studentské formule až do světového X Autor: Jakub "kuře" Kura, 18. 12. 2016 20:00 Když je člověk na vysoké škole, má růné možnosti, jak studium pojmout. Jestli jím v rámci možností proplout

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

PRAVIDLA RC AUTOKLUBU ČESKÉ REPUBLIKY PRO ZÁVODY SERIÁLU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY. 1:8 IC Track část B a C

PRAVIDLA RC AUTOKLUBU ČESKÉ REPUBLIKY PRO ZÁVODY SERIÁLU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY. 1:8 IC Track část B a C PRAVIDLA RC AUTOKLUBU ČESKÉ REPUBLIKY PRO ZÁVODY SERIÁLU MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 1:8 IC Track část B a C I.B. Organizační složka závodu 1.1.B. Ředitel závodu určen pořadatelem v den závodu a vyhlašován

Více

Mezinárodní mistrovství České republiky enduro Přebor České republiky enduro Přebor C enduro. Zvláštní ustanovení

Mezinárodní mistrovství České republiky enduro Přebor České republiky enduro Přebor C enduro. Zvláštní ustanovení Mezinárodní mistrovství České republiky enduro Přebor České republiky enduro Přebor C enduro Zvláštní ustanovení Název podniku: MEZINÁRODNÍMISTROVSTVÍČESKÉREPUBLIKY ENDURO, PŘEBOR ČESKÉ REPUBLIKY ENDURO,

Více

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com Profil: Jiří Kašpar Autor: Vlastimil esl, 27. 11. 2013 21:05 Jiří Kašpar (12. 6. 1976) loni aářil jako kometa v Poháru Č a nyní je již podruhé jeho šampiónem. Pilot pražského Smíchova letos sváděl strhující

Více

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion

Maledivy. Thajsko Itálie. Francie. Rakousko Slovensko Francie. Mauricius. Thajsko Francie Česká rep. Réunion Maledivy Francie Thajsko Itálie Mauricius Rakousko Slovensko Francie Thajsko Francie Česká rep. Réunion 2012 Vážení a milí přátelé!. Je tu zase konec roku a já pravidelně, na poslední chvíli, jak jinak,

Více

NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ - SKÚTRY PŘÍLOHA N 030 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU

NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ - SKÚTRY PŘÍLOHA N 030 AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU AUTOKLUB ČESKÉ REPUBLIKY FEDERACE MOTOCYKLOVÉHO SPORTU NÁRODNÍ SPORTOVNÍ ŘÁDY PRO SILNIČNÍ ZÁVODY MOTOCYKLŮ - SKÚTRY PŘÍLOHA N 030 2012 www.autoklub cz 0 Příloha N 030 PŘEBOR ČR SKÚTR 50, 50 SERIE, 70,

Více

extrémní triatlon 3,8 km plavání 180km kolo 42,2km běh převýšení 5700 m

extrémní triatlon 3,8 km plavání 180km kolo 42,2km běh převýšení 5700 m extrémní triatlon 3,8 km plavání 180km kolo 42,2km běh převýšení 5700 m 18. 10. 2015 05:00 celková vzdálenost 226km celkové převýšení 5700 výškových metrů 3,8 km plavání v proudu řeky Labe 180km na kole

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

Rally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano

Rally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano ally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano Autor: Ivan Škaloud, 28. 10. 2009 20:28 Zdravím všechny fanoušky rally. Shlédl jsem několikeré foto ALLY LEGEND de na ewrc a přečetl velmi pěkné popsání "ZEH

Více

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČR UČITELŮ LYŽOVÁNÍ, TELEMARKU A SNOWBOARDINGU

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČR UČITELŮ LYŽOVÁNÍ, TELEMARKU A SNOWBOARDINGU MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ ČR UČITELŮ LYŽOVÁNÍ, TELEMARKU A SNOWBOARDINGU ŠPINDLERŮV MLÝN STOH 18.3.2017 Pořadatelé: Asociace profesionálních učitelů lyžování a lyžařských škol, z.s. Lyžařská škola Skol Max

Více

3. část - duben a květen

3. část - duben a květen Přílohy kroniky 2013 3. část - duben a květen Krásné Údolí Přílohu vytvořil : Martin Frank ( červenec 2013 ) 3. část - Strana 1 / celkem stran 29 Mladí hasiči Plnění odznaků odbornosti Nová Role ( 7.4.

Více

Den šestý - toulky Atacamou

Den šestý - toulky Atacamou Den šestý - toulky Atacamou Autor: Martin Viďourek, 8. 3. 2010 21:58 Den první Den druhý Den třetí Den čtvrtý Den pátý Dnes jsme si trošku přispali. Vstáváme až kolem osmé hodiny, na okraji Atacamské pouště.

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více