KONCEPCE POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KONTAKTNÍ CENTRUM OSTRAVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KONCEPCE POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KONTAKTNÍ CENTRUM OSTRAVA"

Transkript

1 KONCEPCE POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KONTAKTNÍ CENTRUM OSTRAVA Historie V roce 1996 započalo Kontaktní centrum svou činnost jako oddělení odboru prevence kriminality a drogové problematiky magistrátu města Ostravy. O rok později došlo na základě usnesení Rady města Ostravy k začlenění kontaktního centra do nově vzniklé obecně prospěšné společnosti Renarkon. V roce 1999 se kontaktní centrum pro drogově závislé rozdělilo na dva samostatné programy Kontaktní street centrum (KSC) a Centrum prevence a doléčování, přičemž KSC se přemístilo do nových prostor na ulici Mariánskohorská (bývalý rockový klub Cihelna). V těchto prostorách KSC provozovalo svou činnost až do poloviny roku 2005, kdy byla dokončena rekonstrukce nových prostor na Halasově ulici v Ostravě Vítkovicích. Dalším důležitým bodem v historii kontaktního street centra bylo udělení certifikace odborné způsobilosti pro zařízení poskytující odborné služby problémovým uživatelům a závislým na návykových látkách pod záštitou Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky v roce změnilo Kontaktní street centrum svůj dosavadní název na Kontaktní centrum Ostrava se osamostatnil Terénní program Ostrava se Kontaktní centrum přestěhovalo do nových pronajatých prostor na Zengrovou ul. č. 69, Ostrava Vítkovice. Činnost Kontaktního centra Ostrava je součástí komplexního systému péče o drogově závislé v působnosti Renarkon,o.p.s. Technické a materiální zajištění služeb Prostory, kde Kontaktní centrum Ostrava provozuje svou činnost se nacházejí na adrese: Zengrova 69, Ostrava Vítkovice. Lokalita, ve které je budova kontaktního centra umístěna, je nedaleko centra města a je ze všech městských obvodů dobře dostupná MHD. Budova je obecně prospěšnou společností Renarkon,o.p.s. pronajata formou dlouhodobého pronájmu. Pronajímatelem je p. Ota Grabacki. Prostory centra o rozloze 120 m 2 byli v lednu 2015 revitalizovány a je v nich umístěna kontaktní místnost pro klienty, WC odděleně pro muže a ženy a sprchy pro klienty, místnost na praní a sušení prádla, konzultační místnosti kde probíhá poradenství. Kancelář, kuchyňka a WC jsou umístněné přes chodbu. Prostory kontaktního centra jsou vybaveny běžným kancelářským nábytkem tak, aby vyhovovaly požadavkům klientely, personálu, ale i hygienickým zásadám.

2 Veřejný závazek Poslání Posláním kontaktního centra Ostrava je snižování rizik spojených s užíváním nealkoholových drog na území města Ostravy a následně celkové zlepšení kvality života klienta spadajícího do cílové skupiny po sociální, zdravotní a psychické stránce. Okruh osob, kterým je služba určena Služby jsou poskytovány aktivním uživatelům nealkoholových drog starším 15 let v jakékoli fázi drogové kariéry, dále pak jejich rodinným příslušníkům, partnerům a jiným důležitým osobám. Typ cílové skupiny: Osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách. Věková struktura cílové skupiny: Dorost (15 18 let) Mladí dospělí (19 26 let) Dospělí (27 64) Negativní vymezení cílové skupiny sčítá osoby, které podmínku užívání nealkoholových drog nesplňují. Pro tyto osoby nejsou určeny služby výměnného, potravinového či hygienického servisu. Je jím poskytnuto základní poradenství a jsou odesláni k poskytovateli sociální služby, do jejichž cílové skupiny by mohl zájemce o sociální službu spadat. Negativní vymezení cílové skupiny: osoby mladší 15 let osoby abstinující od nealkoholových drog, osoby neužívající nealkoholové drogy /kromě blízkých osob naší cílové skupiny/ Cíle programu Cíle programu vycházejí z přístupu Harm reduction (tj. snižování rizik spojených s užíváním nealkoholových drog) a potřeb cílové populace. navázání kontaktu a vytvoření vztahu vzájemné důvěry s klientem snižování rizik spojených s užíváním nealkoholových drog a zlepšení zdravotního a psychosociálního stavu klienta motivace klienta k abstinenci a návštěvě dalších specializovaných zařízení snižování dopadů užívání nealkoholových drog na širokou veřejnost sběrem použitých injekčních setů a jejich bezpečnou likvidací (tzn. prevence infekčních chorob, hepatitid, HIV/AIDS)

3 Základní principy Nízkoprahovost klient může služby využívat bez nutnosti doporučení, objednání se, sdělení osobních údajů. Služby jsou poskytovány anonymně a zdarma. Respektování volby a svobodné vůle ať se klient rozhodne abstinovat či žít s drogou, je mu nabídnuta odborná péče a pomoc, klienti se mohou podílet na tvorbě a nastavení služeb, vyjadřovat se k problémům. Veřejná přístupnost ke službě klient může využívat služby bez ohledu na rasu, pohlaví, politické přesvědčení, náboženské vyznání, právní a společenské postavení, psychický či fyzický stav a socioekonomické možnosti. Anonymita klient má možnost využívat některých služeb anonymně. Zařízení rovněž garantuje anonymitu tím, že neposkytuje o klientovi informace bez jeho předešlého výslovného souhlasu. Klient se může také rozhodnout, zda využije službu, která by svou povahou vyžadovala při jednání s jinými institucemi ztrátu jeho anonymity, či takovou službu odmítne. V takovém případě je hledána alternativní možnost či způsob řešení. Dobrovolnost účast klienta v programu je dobrovolná. Individuální přístup ke klientovi - respektování jedinečnosti a zároveň komplexnosti klientovy sociální situace Dodržování práv klienta pracovníci jednají v souladu s Listinou základních práv a svobod, Etickým kodexem kontaktních center a Etickým kodexem sociálních pracovníků Poskytované služby výměnný program (výměna injekčních setů v poměru 1:1, distribuce desinfekčních čtverečků, sterilní vody na ředění, kyseliny askorbové, filtrů, vitaminů, kondomů a aluminiových folií, gelových kapslí) distribuce zdravotního materiálu pro základní zdravotní ošetření, např. masti, obvazy, obinadla, náplasti, apod. hygienický a potravinový servis (instantní polévka, čaj, šťáva, WC, sprcha, praní prádla) poskytování informací o minimalizaci rizik při aplikaci drog, bezpečném sexuálním chování, pohlavně přenosných nemocech, bezpečné likvidaci použitých injekčních setů, apod. poskytování informací o AIDS/HIV, hepatitidách a možnostech testování poskytování informací o legislativě a systému fungování orgánů státní správy a orgánů činných v trestním řízení (způsoby komunikace, práva a povinnosti) poskytování informace o možnostech léčby a dalších specializovaných programech zprostředkování léčby distribuce informačních letáčků, brožur a tiskovin o minimalizaci rizik při aplikaci drog, bezpečném sexuálním chování, pohlavně přenosných nemocech, bezpečné likvidaci použitých injekčních setů, apod. základní poradenství motivační rozhovory, individuální jednorázové či strukturované poradenství, poradenství pro rodiče a blízké osoby, poradenství pro matky a ženy uživatelky drog, prevence relapsu

4 sociální práce pomoc při vyřizování dokladů, bydlení, zaměstnání, informace týkající se právních problémů krizové intervence a telefonní krizová intervence asistence při základním zdravotním ošetření, včetně poskytování první pomoci asistence při řešení sociálně-právních problémů, tzn. doprovod do zařízení, které poskytuje službu, kterou klient požaduje korespondenční práce s klienty ve výkonu trestu a vazby Všechny služby jsou poskytovány zdarma. Metody a formy práce zhodnocení stavu klienta - je provedeno prostřednictvím anamnestických údajů s cílem posoudit jeho stav a vhodnost určité formy léčby či jiného programu odborné péče výměna injekčního náčiní - výměna sterilního injekčního náčiní za použité v poměru 1:1, distribuce desinfekčních tampónů, sterilní vody, obinadla, náplasti, mastí a kondomů kontaktní práce - služby prvního kontaktu jsou určeny pro uživatele drog, jejich rodiče, partnery a další osoby s cílem vytvoření důvěry mezi klientem a zařízením, motivace ke změně rizikového chování a přijetí plánu odborné péče, minimalizace zdravotních a sociálních rizik spojených s užíváním návykových látek poradenství - jedná se o základní poradenství, týkající se zdravotních a sociálních rizik spojených s užíváním drog a minimalizace těchto rizik, možností léčby, informací o léčebných a jiných odborných zařízeních. Poradenství probíhá individuálně (motivační rozhovor, podpůrná terapie, práce s ženami a dívkami uživatelkami drog, rodinné poradenství, sociální práce pomoc při zařizování dokladů, hledání zaměstnání, bydlení.) krizová intervence - neodkladné jednorázové poskytnutí krizového poradenství v aktuální náročné životní situaci klienta hygienický servis WC, pračka a sprchy zdravotní ošetření - ošetření drobných poranění, jejich desinfekce potravinový servis- instantní polévka, čaj, sirup vitamínový servis - klientům jsou podávány tablety obsahující multivitaminy s minerály zprostředkování další léčby, testů na Hepatitidy a HIV. Zajištění kožního a gynekologického vyšetření asistenční služba doprovázení klienta (např. k soudu, na úřady, k Probační a mediační službě, na detoxikaci, do léčby)

5 Průběh služby První kontakt jednání se zájemcem o službu První kontakt je počáteční fáze práce s klientem jejímž cílem je navázání kontaktu a seznámení klienta s nabídkou služeb. Informace poskytované u prvního kontaktu: veřejný závazek (poslání, cíle programu, cílová skupina, základní principy poskytování služeb) poskytované služby (rozsah, forma a způsob poskytování služeb) možnost podávat stížnosti možnost anonymní evidence práva klienta a pravidla fungování programu Informace jsou poskytovány jak ústně, tak pomocí informačních letáků. Po předání všech potřebných informací během prvního kontaktu a poté, co se zájemce rozhodne využít některou ze služeb, je s klientem uzavřena dohoda o poskytování sociálních služeb. Smlouva o poskytnutí služby a individuální plánování Pokud zájemce o službu projeví o některou z nabízených služeb zájem, je s ním uzavřena smlouva a vytvořen individuální plán služeb. Smlouva o poskytování služeb je sjednávána ústní formou, na požádání klienta je možno ji uzavřít i písemně. Součástí smlouvy o poskytování sociální služby je uvědomění uživatele srozumitelným a přijatelným způsobem o následujícím: smlouvy podmínky poskytování sociálních služeb, jejich druh a rozsah služby kontaktního centra jsou poskytovány zdarma a jejich využívání je zcela dobrovolné služby mohou být anonymní jaká jsou práva a omezení uživatele jakým způsobem je možné ukončit smlouvu o poskytování sociální služby a jaké jsou výpovědní lhůty doba platnosti smlouvy jaký osobní cíl bude naplňovat sociální služba, kterou bude klient využívat Po uzavření smlouvy o poskytování služeb je sestaven individuální plán, osobní cíl klienta a kroky k jeho uskutečnění sestavuje kontaktní pracovník spolu s klientem. Individuální plány jsou průběžně revidovány.

6 Ukončení smlouvy o poskytnutí sociální služby Ukončení smlouvy je ze strany klienta možné kdykoli v průběhu poskytování služby, bez udání důvodů. Ukončení ze strany organizace je možné z těchto důvodů: udělení výjimečného trestu za hrubé porušení pravidel kontaktního centra Ostrava (např. fyzické napadení zaměstnance) klient již nespadá do cílové skupiny (např. z důvodů abstinence), klient se může v případě potřeby do programu opět zařadit a to bez jakékoli čekací doby či prodlevy nedostatek finančních prostředků poskytovatele sociální služby Klienti mají právo na rovný přístup ke službám bez ohledu na rasu, pohlaví, sexuální orientaci, náboženské vyznání, politické přesvědčení, psychický a fyzický stav či socioekonomickou situaci na zachování anonymity, utajení informací týkajících se účasti v programu, dodržování zásad mlčenlivosti, informace o klientovi se neposkytují nikomu bez jeho souhlasu respektování svobodné volby klientům je nabízena pomoc, ať už se rozhodnou abstinovat či žít s drogou kdykoli opustit užívání služeb bez udání důvodu na informace o podobných a navazujících programech na informace týkající se změn v poskytování služeb kontaktního centra kdykoli si stěžovat na program či pracovníka na dodržování práv vyplývajících z Listiny základních práv a svobod, Etického kodexu kontaktních center a Etického kodexu sociálních pracovníků Základní pravidla kontaktního centra Ostrava v prostorách kontaktního centra a jeho blízkém okolí se nesmí užívat drogy a alkohol, nesmí se s nimi taktéž jakkoli manipulovat jsou zakázány jakékoliv projevy násilného chování v kontaktním centru, a to jak mezi klienty, tak směrem k zaměstnancům není dovoleno nosit a přechovávat v zařízení zbraně zákaz ničení nebo zcizování majetku ostatních klientů, pracovníků nebo zařízení do kontaktního centra nebudou vpuštěny, nebo budou z centra vykázány osoby, které by svým chováním mohly narušovat plynulý chod zařízení, jsou viditelně intoxikováni, podnapilí či agresivní je zakázána prezentace názorů propagujících násilí, rasovou či jinou nesnášenlivost

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název poskytovatele: Druh poskytované služby: 69 terénní programy Identifikátor: 3770634 Název a sídlo poskytované služby: Terénní program Frýdecko-Místecko, Malé náměstí 104, 738 01 Frýdek-Místek Místo

Více

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO

KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM KRÉDO ADRESA: Temenická 1, Šumperk 787 01 KONTAKT: - Pevná linka: 583 550 235 - Mobil: 774 716 020 - E-mail: k-centrum@pontis.cz ZAMĚSTNANCI: Vedoucí služby: Bc. Hana Pospíšilová

Více

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby

ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA. Popis služby NÍZKOPRAHOVÁ ZAŘÍZEN ZENÍ KONTAKTNÍ CENTRA 1 Popis služby působnost v oblasti sekundární a terciární prevence zneužívání návykových látek zařízení prvního kontaktu s klientem průběh tohoto kontaktu může

Více

Poslání: Cíle: Cílová skupina:

Poslání: Cíle: Cílová skupina: Poslání: Posláním služby je snižovat důsledky rizikového užívání drog u uživatelů nelegálních návykových látek prostřednictvím sociálně terapeutických a preventivních činností, sociálního poradenství.

Více

Obecná idea terénní práce

Obecná idea terénní práce Obecná idea terénní práce vyhledávat skrytou populaci uživatelů drog oslovovat ji motivovat ji ke změně chování směrem k méně rizikovému = minimalizovat zdravotní a sociální poškození spojená s užíváním

Více

Doporučený postup č. 3/2017

Doporučený postup č. 3/2017 Ministerstvo práce a sociálních věcí odbor sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení Doporučený postup č. 3/2017 k upřesnění přístupu harm reduction v rámci sociálních služeb kontaktní centra

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno, IČO 44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 59 kontaktní centra NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 59BV309 Kontaktní centrum s terénním programem Břeclav,

Více

Centrum sociálních služeb Děčín, p.o. Centrum sociálních služeb Děčín, p.o.

Centrum sociálních služeb Děčín, p.o. Centrum sociálních služeb Děčín, p.o. DOMOVNÍ ŘÁD I. Základní údaje Centrum sociálních služeb Děčín, p.o Středisko č. 6 Intervenční služby, úsek Kontaktní a poradenské centrum pro drogově závislé, poradna pro rodiče Teplická 31/45, 405 02

Více

ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé

ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé Výroční zpráva 1998 ABÚZE CLUB Kontaktní centrum Pro drogově závislé Základním cílem K-Centra je psychosociální pomoc lidem užívající drogy. Kateřina Chlumská Kontaktní centrum je specializovaným nízkoprahovým

Více

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí

Služby pro osoby ohrožené drogovou závislostí Kontaktní centrum CPPT Program následné péče CPPT Krajské centrum nelátkových závislostí CPPT Kontaktní centrum POINT 14 Terénní program POINT 14 Středisko následné péče POINT 14 Terapeutická komunita

Více

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400.

Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok (rozpočet 400. Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ Praha 1 číslo UZ19_0064 ze dne 22.05.2019 Přidělení finančních prostředků v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem B. Oblast protidrogové politiky pro rok

Více

Kodex práv a povinností klientů

Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Klient v primární prevenci Phénix V primární prevenci rozlišuje klienty na účastníky, tedy ty, kteří se zúčastňují programu (žáci, studenti,

Více

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem

Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši Kč v rámci dotačního programu MČ Praha 1 s názvem Č í s l o P r o j e k t u Příloha č. 3 k usnesení Zastupitelstva MČ číslo UZ18_0567 ze dne 10.04.2018 Návrh na přidělení finančních prostředků ve výši 400 000 Kč v rámci dotačního programu MČ s názvem

Více

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů,

Návrh usnesení Zastupitelstvo města Karviné dle ustanovení 85 písm. c) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7543/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor sociální oddělení sociálních věcí Gavlovská Jana Bc. Materiál pro 2. zasedání Zastupitelstva

Více

Bodovací stupnice. Zdroje

Bodovací stupnice. Zdroje 2.TERÉNNÍ PROGRAMY Služba aktivního vyhledání, prvního kontaktu, kontaktní práce, poradenství, zdravotní péče a sociální práce v přirozeném a vlastním sociálním prostředí uživatelů drog. Služba je vedena

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby Příloha 64TR/1 Název žadatele: Diecézní charita Brno IČO: 44990260 Druh poskytované služby: 64 služby následné péče Název a místo zařízení poskytované sociální služby: Následná péče, Hybešova 10, 674 01

Více

Terénní program pro uživatele nealkoholových drog v hl. m. Praze. Adresa: Janáčkovo nábřeží 43, Praha 5

Terénní program pro uživatele nealkoholových drog v hl. m. Praze. Adresa: Janáčkovo nábřeží 43, Praha 5 Terénní program pro uživatele nealkoholových drog v hl. m. Praze Adresa: Janáčkovo nábřeží 43, 150 00 Praha 5 Telefon: 284 811 328, Mobil: 605 883 994, Email: nobiohazard@progressiveos.cz POPIS REALIZACE

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

3. KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ SLUŽBY

3. KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ SLUŽBY 3. KONTAKTNÍ A PORADENSKÉ SLUŽBY Nízkoprahová služba zaměřená na navázání kontaktu s cílovou skupinou, na kontaktní práci, poradenství v oblasti prevence a léčby závislosti, práci s motivací pacientů/klientů,

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

Návrh modelu sociální služby KONTAKTNÍ CENTRUM

Návrh modelu sociální služby KONTAKTNÍ CENTRUM Návrh modelu sociální služby KONTAKTNÍ CENTRUM Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 4 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Definice a cíle kontaktního

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Název a adresa zařízení: Salesiánské středisko mládeže dům dětí a mládeže, Emy Destinové 1, 370 05 (Středisko) Název pracoviště: NZDM Oráč Místo poskytování služeb: Komunitní centrum na sídlišti Máj, A.

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování o. s. ESET - HELP Terénní program pro uživatele návykových látek Terénní programy

Více

Kontaktní osoba: Mgr. Kateřina Stibalová, Kontaktní centrum Litoměřice. Název příkladu dobré praxe: Výměnná a poradenská místnost ve Štětí

Kontaktní osoba: Mgr. Kateřina Stibalová, Kontaktní centrum Litoměřice. Název příkladu dobré praxe: Výměnná a poradenská místnost ve Štětí Kontaktní osoba: Mgr. Kateřina Stibalová, Kontaktní centrum Litoměřice Název příkladu dobré praxe: Výměnná a poradenská místnost ve Štětí Cíle Hlavními cíly terénního programu je: - navázání kontaktu s

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Jungmannovo nám. 18, Praha 1 Nízkoprahové denní centrum

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Jungmannovo nám. 18, Praha 1 Nízkoprahové denní centrum POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Farní charita Praha 1 Nové Město, Jungmannovo nám. 18, 110 00 Praha 1 Nízkoprahové

Více

Krizové a Kontaktní centrum Pod slunecníkem ˇ VÝROCNÍ ˇ ZPRÁVA

Krizové a Kontaktní centrum Pod slunecníkem ˇ VÝROCNÍ ˇ ZPRÁVA Krizové a Kontaktní centrum Pod slunecníkem ˇ VÝROCNÍ ˇ ZPRÁVA 2010 Obsah Úvod 4 1. Informace o organizaci 5 2. Kontaktní centrum 6 2.1. Poslání 6 2.2. Cíle 6 2.3. Zásady poskytované sociální služby 6

Více

Návrh modelu sociální služby TERÉNNÍ PROGRAMY PRO UŽIVATELE NÁVYKOVÝCH LÁTEK

Návrh modelu sociální služby TERÉNNÍ PROGRAMY PRO UŽIVATELE NÁVYKOVÝCH LÁTEK Návrh modelu sociální služby TERÉNNÍ PROGRAMY PRO UŽIVATELE NÁVYKOVÝCH LÁTEK Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 4 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019.

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy Noclehárna 3573576 Ambulantní Centrum sociální služeb

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KONTAKTNÍHO CENTRA LITOMĚŘICE ZA ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA KONTAKTNÍHO CENTRA LITOMĚŘICE ZA ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA KONTAKTNÍHO CENTRA LITOMĚŘICE ZA ROK 2012 C E N T R U M Kontaktní centrum Litoměřice Adresa: Zřizovatel: Litoměřice, Lidická 57 Oblastní spolek Českého červeného kříže tel: 416 737 182,

Více

Krizové a Kontaktní centrum Pod slunečníkem ˇ

Krizové a Kontaktní centrum Pod slunečníkem ˇ Krizové a Kontaktní centrum Pod slunečníkem ˇ VÝROČNÍ ˇ ZPRÁVA 2011 Obsah Úvod 2 1. Informace o organizaci 3 2. Kontaktní centrum 4 2.1. Poslání 4 2.2. Cíle 4 2.3. Zásady poskytované sociální služby 4

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice, IČ 40613311, Petržilkova

Více

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NZDM NA HRANĚ Název a adresa provozovatele: Elim Opava, o.p.s., Rolnická 1636/21a, 747 05 Opava Kateřinky Místo poskytování sociální služby: Nízkoprahový klub

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství IDENTIFIKÁTOR: 7235009 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Centrum poradenství

Více

Model sociální služby Kontaktní centra

Model sociální služby Kontaktní centra Model sociální služby Kontaktní centra Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Nízkoprahové denní centrum Identifikátor 7817571 Forma služby Ambulantní, terénní Název zařízení

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Název poskytovatele Charita Šternberk-středisko

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

Potřeby klientů: připomínky vítány

Potřeby klientů: připomínky vítány Potřeby klientů: připomínky vítány Evaluace služeb snižování rizik na taneční scéně Struktura příspěvku 1) Úvod 2) Východiska 3) Charakteristika programu 4) Cíle evaluace 5) Metodika evaluace 6) Analýza

Více

Údaje o sociální službě Kontaktní centrum Litoměřice

Údaje o sociální službě Kontaktní centrum Litoměřice Údaje o sociální službě Kontaktní centrum Litoměřice Kontaktní centrum Litoměřice se zabývá sekundární a terciální prevencí zneužívaní omamně psychotropních látek. Provoz Kontaktního centra Litoměřice

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 69 terénní programy IDENTIFIKÁTOR: 6927954 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Víceúčelová drogová služba na

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA KONTAKTNÍHO CENTRA LITOMĚŘICE ZA ROK 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA KONTAKTNÍHO CENTRA LITOMĚŘICE ZA ROK 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA KONTAKTNÍHO CENTRA LITOMĚŘICE ZA ROK 2007 C E N T R U M KC-LTM (Kontaktní centrum Litoměřice) Adresa: Zřizovatel: Litoměřice, Lidická 57 Oblastní spolek Českého červeného kříže tel: 416

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

Centrum adiktologických služeb Příbram Magdaléna, o.p.s.

Centrum adiktologických služeb Příbram Magdaléna, o.p.s. Centrum adiktologických služeb Příbram Magdaléna, o.p.s. 1. O nás... 3 2. Poslání a cíle... 3 3. Cílová skupina... 3 4. Poskytované služby a jejich popis... 3 5. Naše principy... 4 6. Práva uživatelů služeb

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Poskytovatel: Diakonie ČCE středisko v Praze 5 Stodůlkách, Vlachova 1502, 155 00 Praha 5 Druh sociální služby: raná péče

Poskytovatel: Diakonie ČCE středisko v Praze 5 Stodůlkách, Vlachova 1502, 155 00 Praha 5 Druh sociální služby: raná péče Poskytovatel: Diakonie ČCE středisko v Praze 5 Stodůlkách, Vlachova 1502, 155 00 Praha 5 Druh sociální služby: raná péče Poslání Rané péče Diakonie Stodůlky Pomáháme rodině zorientovat se v náročné situaci

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ

VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4, 301 00 PLZEŇ, Korespondenční adresa: ČERNICKÁ 887/9, 301 00 PLZEŇ DOMUS - Centrum pro rodinu, z. s. Hřímalého 4 301 00 Plzeň tel: +420 733 733 061 +420 734 754 049 e-mail: domus@domus-cpr.cz VNITŘNÍ PRAVIDLA ZAPSANÉHO SPOLKU DOMUS CENTRUM PRO RODINU, HŘÍMALÉHO 631/4,

Více

Terénní program pro uživatele drog v projektu IP5

Terénní program pro uživatele drog v projektu IP5 Terénní program pro uživatele drog v projektu IP5 Organizace Most k naději vznikla v roce 1995, motivací pro vznik byla zhoršující se situace v oblasti zneužívání drog a nárůstu HIV/AIDS. V současné době

Více

Provozní řád Občanské poradny Lexikona

Provozní řád Občanské poradny Lexikona Provozní řád Občanské poradny Lexikona I. Základní údaje Název služby a kontaktní údaje: Občanská poradna Lexikona Hlavní náměstí 14 (první patro), 794 01 Krnov tel.: 603 884 892 www.lexikona.cz lexikona@lexikona.cz

Více

B. SPECIÁLNÍ ČÁST OBSAH

B. SPECIÁLNÍ ČÁST OBSAH . SPEIÁLNÍ ČÁST OSH 1. Detoxifikace 2. Terénní programy 3. Kontaktní a poradenské služby 4. mbulantní léčba 5. Stacionární programy 6. Krátkodobá a střednědobá ústavní léčba 7. Rezidenční péče v terapeutických

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín. PŘÍLOHA č. 1: Popis realizace poskytování sociální služby

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín. PŘÍLOHA č. 1: Popis realizace poskytování sociální služby DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahové denní centrum NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: BETHEL Frýdek-Místek, Bahno-Příkopy 1309, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: Popis realizace poskytování

Více

Provozní řád Občanské poradny Lexikona

Provozní řád Občanské poradny Lexikona Provozní řád Občanské poradny Lexikona I. Základní údaje Název služby a kontaktní údaje: Občanská poradna Lexikona Hlavní náměstí 14 (první patro), 794 01 Krnov tel.: 774380896 www.lexikona.cz lexikona@lexikona.cz

Více

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby

Občanská poradna Nymburk, o. s. registrovaný poskytovatel sociální služby Příloha Popis realizace poskytování sociální služby Intervenční centrum Nymburk Poslání sociální služby Posláním Intervenčního centra Nymburk je poskytovat přechodnou odbornou pomoc a nehmotnou podporu

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

TERÉNNÍ PROGRAMY Nabídka činností

TERÉNNÍ PROGRAMY Nabídka činností TERÉNNÍ PROGRAMY Nabídka činností 1 Výsledná kompetence Osoba v nepříznivé sociální situaci přijímá službu Základní stabilizace Základní sociální poradenství Možnosti řešit nepříznivou sociální situaci

Více

C E N T R U M Kontaktního centra Litoměřice

C E N T R U M Kontaktního centra Litoměřice C E N T R U M Kontaktního centra Litoměřice Výroční zpráva 2010 Kontaktní centrum Litoměřice, Lidická 57, 412 01 Litoměřice tel: 416 737 182, 728 262 683, terénní program: 606 229 979 email: info@kclitomerice.cz

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NÁZEV POSKYTOVATELE: Společnost Podané ruce o.p.s. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 59 kontaktní centra IDENTIFIKÁTOR: 5807132 NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Kontaktní centrum ve Znojmě, Horní

Více

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno

Intervenční centrum Kladno. Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Intervenční centrum Kladno Bc. Petra Cinková, DiS. - vedoucí IC Kladno Setkání Vega, 12.5.2015 Intervenční centra: z. 108/2006 Sb. 60a Intervenční centra (1) Na základě vykázání ze společného obydlí podle

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Terénní program SANANIM 2 pro práci se specifickými skupinami

Terénní program SANANIM 2 pro práci se specifickými skupinami Terénní programy SANANIM Tab. Porovnání celkových výkonů výměnného programu za roky 2007-2017 Profesionální TP Přijaté stříkačky Profesionální TP Vydané stříkačky XTP Peerwork Vydané stříkačky Stříkačky

Více

Průvodce sociální službou

Průvodce sociální službou Průvodce sociální službou OKAMŽITÁ KAPACITA SOCIÁLNÍ SLUŽBY JSOU: 3 KLIENTI (roční kapacita 12 klientů) PROVOZNÍ DOBA PRO POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JE: TERÉNNÍ SLUŽBY: STŘEDA 15:00 19:00 hod., PÁTEK

Více

Krizové a Kontaktní centrum Pod slunečníkem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013

Krizové a Kontaktní centrum Pod slunečníkem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 ˇ ˇ Krizové a Kontaktní centrum Pod slunečníkem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Obsah Úvod 2 1. Informace o organizaci 3 2. krizové A Kontaktní centrum 4 2.1. Poslání 4 2.2. Cíle 4 2.3. Zásady poskytované sociální

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY V SOULADU S 37 ZÁKONA Č. 108/2006 O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Název organizace: PREVENT 99 z.ú. IČO: 69100641 Sídlo: Heydukova 349, 386

Více

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Příloha č. 1 Základní informace o zařízení Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Telefon: 606 635 113 E-mail:

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahové denní centrum NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Denní centrum, ul. Zámecká 1, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí FORMULÁŘ

Více

ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů.

ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů. ADIKTOLOGIE Otázky ke státním závěrečným zkouškám Student dostává náhodným výběrem 3 otázky, každou z jednoho z následujících tří hlavních okruhů. I. okruh: Odborné služby v adiktologii (Rozsah předmětů

Více

Realizace poskytované služby

Realizace poskytované služby Realizace poskytované služby 1. Doléčovací centrum Poskytuje službu následné péče v souladu s 64 zákona č. 108/2006 o sociálních službách, v aktuálním platném znění a v souladu s 29 vyhlášky 505 /2006.

Více

Sociální služba: Odborné sociální poradenství, 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů

Sociální služba: Odborné sociální poradenství, 37 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Organizace Centrum Anabell, z. ú. Masarykova 506/37 602 00 Brno IČ: 266 06 518 Místo poskytované služby Masarykova 506/37 602 00 Brno IČ: 266 06 518 Provozní doba: Úterý Středa Čtvrtek Pátek 10:00 18:00

Více

Informace o pečovatelské službě

Informace o pečovatelské službě Informace o pečovatelské službě Dne 15. 5. 2003 byla podle 35a odst. 1, 84 odst. 2 písm. e) zák. č. 128/2000 Sb., o obcích, v souladu s 24 a násl. zák. č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Sociální poradenství 5. Sociální poradna, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1.Základní údaje Poslání služby Posláním Sociální poradny

Více

Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika

Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika Občanské sdružení Rozkoš bez Rizika Zdraví každého z nás ovlivňuje zdraví nás všech Nic neomlouvá páchání bezpráví a násilí na ženě (člověku) Každý má právo na pomoc, když chce se sebou něco dělat (změnit

Více

Základní informace o pečovatelské službě

Základní informace o pečovatelské službě PEČOVATELSKÁ SLUŽBA LÁZNĚ LIBVERDA Pečovatelská služba (dále jen PS) je poskytována na území Lázní Libverda od 23. 2. 2010. Sociální služba v Lázních Libverda byla registrována dne 11.6.2007. Naše služba

Více

Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením

Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením Základní pravidla pro poskytování Sociálně aktivizační služby 1. základní informace Službu (dále SAS pro OZP) provozuje Asociace pracovní rehabilitace ČR (dále APR ČR). Adresa poskytovatele SAS pro OZP:

Více

Informační a poradenské centrum ZČU. Popis služeb a standardů služeb

Informační a poradenské centrum ZČU. Popis služeb a standardů služeb Informační a poradenské centrum ZČU služeb 1. Charakteristika a poslání Informačního a poradenského centra ZČU 1.1. Popis Informačního a poradenského centra ZČU Informační a poradenské centrum ZČU (dále

Více

Úvod 4. 1. Informace o realizátorovi 5

Úvod 4. 1. Informace o realizátorovi 5 2009 2 Úvod 4 1. Informace o realizátorovi 5 2. Kontaktní centrum 6 2.1. Poslání 6 2.2. Cíle 6 2.3. Zásady poskytované sociální služby 7 2.4. Cílová skupina 7 2.5. Základní poskytované služby 7 2.6 Hodnocení

Více

Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy

Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy Tato Práva a povinnosti sestávají z těchto obsahových částí: Preambule 1. Všeobecná Práva a povinnosti klientů 2. Specifická

Více

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Vnitřní pravidla pro poskytování odborného sociálního poradenství Kontakty: sociální pracovník pověřený vedením vstupních bytů

Více

Spolupráce Renarkonu,o.p.s. s PL Opava

Spolupráce Renarkonu,o.p.s. s PL Opava Spolupráce Renarkonu,o.p.s. s PL Opava Libor Chvíla la,david Kondělka. Centra společnosti Renarkon, o.p.s. Centrum primárn rní prevence Kontaktní centrum a terénn nní programy Ostrava Kontaktní centrum

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Název poskytovatele PONTIS Šumperk o.p.s.

Více

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006

1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ POLITIKY MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE NA OBDOBÍ 2005 2006 Moravskoslezský kraj Krajský úřad kraje odbor sociálních věcí 1. AKČNÍ PLÁN REALIZACE STRATEGIE PROTIDROGOVÉ

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

Pečovatelská služba města Frýdlantu nad Ostravicí

Pečovatelská služba města Frýdlantu nad Ostravicí Pečovatelská služba města Frýdlantu nad Ostravicí Zřizovatel: Město Frýdlant nad Ostravicí Adresa: Náměstí 3 739 11 Frýdlant nad Ostravicí IČO: 296651 Tel. kontakt: 558 604 170 Fax: 558 676 279 Vedoucí

Více

Terénní program Magdalena - Berounsko, o.p.s.

Terénní program Magdalena - Berounsko, o.p.s. Terénní program Magdalena - Berounsko, o.p.s. Informační material pro klienty TP - MB Informační material TP Magdaléna Beroun 1 1. O nás... 3 2. Poslání a cíle... 3 3. Cílová skupina... 4 4. Poskytované

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: terénní program NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: STREETWORK Havířov, Příčná 293/2, 736 01 Havířov Město PŘÍLOHA č. 1: Popis realizace poskytování sociální služby

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Oblastní charita Uherský Brod Sociálně terapeutická dílna Ambulantní forma

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Popis realizace sociální služby Druh poskytované služby: Osobní asistence Název zařízení: Osobní asistence Novojičínsko Poslání osobní asistence Posláním Osobní asistence je individuálně pomáhat osobám

Více

Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín. Přehled hlavních aktivit.

Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín. Přehled hlavních aktivit. Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín Přehled hlavních aktivit Jedná se o registrovanou sociální službu podle zákona č. 108/2006 Sb. poskytovanou

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava IČO: tel.:

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava IČO: tel.: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Magnet STREET (terénní forma) Název a adresa provozovatele: Elim Opava, o.p.s., Rolnická 1636/21a, 747 05 Opava Kateřinky Místo poskytování sociální služby:

Více

Občanské sdružení Světlo Kadaň. Terénní služby pro sociálně vyloučené lokality v Karlovarském kraji

Občanské sdružení Světlo Kadaň. Terénní služby pro sociálně vyloučené lokality v Karlovarském kraji Občanské sdružení Světlo Kadaň Terénní služby pro sociálně vyloučené lokality v Karlovarském kraji Cílové skupiny a poskytované služby V rámci terénního programu bude spolupráce navázána s cílovou skupinou

Více

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ

Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb. Samota 224, Jesenice, IČ Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb Samota 224, 270 33 Jesenice, IČ 71209867 Tel.: 313 599 219, e-mail: sunkovsky@domovjesenice.cz, www.domovjesenice.cz -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice

Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice Prezentace poskytovatelů sociálních služeb působících na ORP Strakonice CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ JK, o. s. pracoviště ve Strakonicích Drahuška Kolářová Centrum pro zdravotně postižené JK, o. s.

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Nemocnice Na Pleši s.r.o. Nová Ves pod Pleší 110, PSČ PRÁVA PACIENTŮ

Nemocnice Na Pleši s.r.o. Nová Ves pod Pleší 110, PSČ PRÁVA PACIENTŮ PRÁVA PACIENTŮ 1. Právo na svobodný informovaný souhlas a osobní svobodu: Zdravotní služby lze pacientovi poskytnout pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem. Pacient má právo svobodně se rozhodnout

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice, z. s., Petržílkova 2565/23, 158 00 Praha Druh služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Identifikátor

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Fokus Praha, o. s. Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Sociální rehabilitace 7802447 Terénní Ambulantní

Více