Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel nad 2,5 tuny, O.-Dubina Znečištění veřejného prostranství psími exkrementy, neukáznění chodci na cyklostezkách, O.- Zábřeh Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Kunčičky Bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Vítkovice Stacionární doprava, O.-Slezská Ostrava Volně pobíhající psi, O.-Poruba Dopravní situace, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravního značení, O.-Výškovice Osoby bez přístřeší, O.-Hrabůvka Parkování motorových vozidel na vyhrazeném parkovišti pro invalidy, O.-Poruba

2 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Vážený pane řediteli, v době Vaší odpovědi možná došlo k nápravě,ovšem dnes tam opět parkovaly 4. vozidla jako předtím. Jak píšete,že nebylo zjištěno znečistění vozovky, tak dlouho nepršelo a rozježděná část je suchá. Jestli máte opravdu zájem tuto záležitost řešit,zkuste zkusmo bez ohlášení provést kontrolu přes víkend, nebo odpoledne,tak za měsíc a poznáte jak se opatření plní. Odpověď ředitele: V reakci na Váš opakovaný podnět týkající nedovoleného parkování motorových vozidel na místech určených pro veřejnou zeleň v Ostravě-Porubě sděluji následující. Na místě jsou prováděny pravidelné kontroly, kdy řidiči neoprávněně zaparkovaných motorových vozidel byli upozorněni na postih, který plyne z nedodržování platných právních norem. Jednalo se především o majitele přilehlých garážových komplexů. V současné době na místě neparkují žádná motorová vozidla a rovněž nedochází ke znečišťování pozemní komunikace blátem. Uvedené problematice je ze strany městské policie věnována zvýšená pozornost, kdy případná další protiprávní jednání budou řešena v souladu s platnou legislativou.

3 Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, šlo by prosím čas od času poslat hlídku na přechod do Poruby k tram. zastávce směrem na centrum? Dneska ráno kolem 7:30 na přechod už naprosto bezostyšně vešla na červenou skupina cca 10 osob, z obou stran přechodu, přímo před rozjetá auta, jak smyslů zbavení, a vznikla samozřejmě mela. Auta musela úplně zastavit, aby banda volů přešla, naštěstí to stihla. Jedno auto se otřelo zrcátkem za batoh o jednoho studentíka, blbec se podruhé narodil. Přecházím tam na tramvaj obden, takže vím, že pokaždé se najde vůl, který to přebíhá, ale dneska to stádo, které si naprosto v klidu vykračovalo, to už bylo hodně za hranou. No zvažte, jestli máte kapacitu a možnosti a jestli má cenu, aby se tam čas od času ukázala uniforma. Je mi jasné, že nemůžete být všude. Odpověď ředitele: Činnost městské policie je prioritně zaměřena na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku a preventivní činnosti v oblasti dohledu na dodržování právních předpisů a kriminality. V rámci výkonu služby se strážníci v celé oblasti zaměřují rovněž na dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, tedy i na dodržování ustanovení 4, 53, 54 zákona č. 361/2000 Sb. V letošním roce, do , bylo v oblasti IVC Martinovská strážníky zjištěno celkem 97 přestupků spáchaných chodci, z toho v městském obvodu Poruba celkem 54 přestupků. V rámci prováděných kontrol se strážníci zaměřují rovněž i na dodržování světelné signalizace pro chodce se znamením Stůj!. Dále uvádím, že početní stavy strážníků nejsou takové, aby bylo možno provádět ranní dozor na každém frekventovaném místě. Dozory jsou realizovány, dle kapacitních možností na těch místech, kde je míra rizika z hlediska bezpečnosti účastníků silničního provozu a frekvence zejména dětí velká. Budou-li nám to kapacitní možnosti dovolovat, bude i zmíněná křižovatka určena k provádění ranního dozoru.

4 Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Doručeno: Již několik let řešíme situaci, konkrétně v prostorách veřejně přístupného podchodu u domu a venkovního schodiště vedoucího do suterénu této budovy, kde dochází pravidelně ke znečišťování těchto prostor odpadky a výkaly osobami bez přístřeší. Několikrát do roka čelíme stížnostem občanů bydlících v okolí, kteří jsou obtěžováni nejen odpuzujícím vzhledem těchto veřejně přístupných prostor, ale i velmi nepříjemným zápachem. Přestože se vlastník výše uvedeného objektu snažil zabezpečit tento prostor mříží, instalováním kamerového systému a na naše výzvy k odklizení odpadků provádí několikrát ročně úklid těchto prostor spojených s desinfekcí, osoby s asociální chováním znečišťují tyto prostory neustále a v podstatě ihned po provedení úklidu opakovaně znovu a znovu. Obracíme se proto na vás s žádostí o pomoc při řešení této dlouhotrvající nepříjemné situace v místě, které se nachází v centru památkové zóny a svým současným stavem není zdaleka pěknou vizitkou našeho městského obvodu a doufáme v konstruktivní návrh dalšího společného postupu. Odpověď ředitele: K Vaší žádosti o součinnost při řešení problematického chování osob bez přístřeší v Ostravě-Porubě sděluji následující. V období od do prováděli strážníci městské policie v uvedené lokalitě posílený výkon služby se zaměřením na zajištění místních záležitostí veřejného pořádku v souvislosti s osobami bez přístřeší. V rámci provedených kontrol bylo strážníky zjištěno pouze v jednom případě porušení Obecně závazné vyhlášky č. 2/2009, o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství, kdy uvedené protiprávní jednání bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání. Předmětné problematice bude ze strany městské policie věnována i nadále zvýšená pozornost.

5 Bezpečnostní situace, O.-Dubina Doručeno: Odpověď ředitele: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl, dle věcné příslušnosti, postoupen Váš podnět ve věci zhoršené bezpečnostní situace v části Dubina a žádosti o posílení hlídek. Na veřejný pořádek a prevenci kriminality v oblasti dohlížejí jak místně příslušní strážníci-okrskáři, tak strážníci-hlídkaři oblasti Ostrava-Jih a strážníci s celoměstskou působností. V průběhu dne se na zákonem stanovené úkoly strážníci zaměřují v okolí školských zařízení, dětských hřišť a míst, kde dochází k větší koncentraci osob. V této oblasti úzce spolupracujeme i s příslušníky Policie ČR a pracovníky úřadu městského obvodu. Na pravidelných jednáních si všechny zainteresované subjekty předávají poznatky a v rámci svých kompetenci přijímají odpovídající opatření. Na posledním jednání bylo smluveno rozšíření městského kamerového monitorovacího systému i do městské části Dubina. Místně příslušný strážník-okrskář by přivítal bližší informace k Vámi uváděným skutečnostem. Vaše poznatky by nám umožnili reagovat odpovídajícím způsobem na panující situaci v okolí Vašeho bydliště. Proto Vás prosím o osobní jednání. Věřím, že by bylo velkým přínosem pro organizaci výkonu služby v lokalitě. Souhlasíte-li, zašlete nám prosím kontaktní údaje a strážník si s Vámi smluví schůzku. Osobní projednání věci je vždy efektivnější a jednoznačné, neboť při něm mohou obě strany získat potřebné informace jak o konkrétních místech, časech, tak o způsobu a možnostech řešení jednotlivých jednání občanů a vysvětlit si postupy v konkrétních případech. Co se týká výskytu skupinek osob různě posedávajících, je nutné uvést, že občan může konat vše, co mu zákon nezakazuje. Policie je pak povinna konat to, co jí zákon ukládá a nemůže konat nad rámec těchto úkolů. Nedopouštějí-li se osoby protiprávního jednání, nelze proti nim zasahovat či je vykazovat z místa. V tomto případě je proto nezbytné mít co nejpřesnější informace a vzájemná spolupráce občanů a policie je mnohdy tím jediným řešením, jak předcházet páchání protiprávního jednání a zajistit tak bezpečnost občanů. Stejně jako Vy i městská policie má za cíl zvýšit bezpečnost občanů, proto věřím, že nám budete v tomto směru nápomocná. Vaše informace k dosažení tohoto cíle jistě přispějí. Strážníci se budou i nadále v rámci výkonu služby na Vámi uváděné skutečnosti a lokality zaměřovat.

6 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, bydlím v Ostravě, ulice je vlastně chodníkem, již delší dobu máme problémy s parkujícími automobily. Celá oblast je vyznačena jako obytná zóna a jsou zde vyhrazená parkovací místa, to ale řidiči nerespektují a parkují svá vozidla tak, že kolem nich neprojede už vůbec žádné jiné. V naší ulici žijí převážně starší a staří občané, tudíž příjezd záchranky nebo hasičů je naprosto znemožněn. Žádám tímto o nápravu a časté kontroly těchto neukázněných řidičů. Dále se chci zeptat na možnost umístění značky : Zákaz stání, kde se to vyřizuje a co pro to můžeme udělat. Odpověď ředitele: V reakci na Váš podnět týkající se parkování motorových vozidel v obytné zóně mimo vyznačená parkoviště v Ostravě-Moravské Ostravě, sděluji následující. Strážníci městské policie se při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku v rámci působnosti obce a plnění dalších úkolů vyplývajících z platných právních norem rovněž věnují dohledu na dodržování jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. V uvedené lokalitě došlo k navýšení výkonu služby nejen ze strany příslušného strážníka-okrskáře, ale rovněž i dalších strážníků oblasti. Zjištěná protiprávní jednání řidičů motorových vozidel jsou řešena dle zákonných norem. Ve věci umístění požadovaného dopravního značení Zákaz stání sděluji, že věcně příslušným orgánem je odbor investic a místního hospodářství Úřadu městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, náměstí Dr. E. Beneše 555/6, Ostrava-Moravská Ostrava.

7 Parkování vozidel nad 2,5 tuny, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den, Je to již skoro 2 roky co bylo zavedeno tohle pravidlo v obvodu jih, ale řidiči vozidel nad 2,5 t si z toho nic nedělají a vesele zde parkují dále a okrsek Dubina s tím nic nedělá. Každé ráno když jdu do práce tady napočítám 4-5 dodávek a ani jeden nemá za stěračem lístek. Několikrát jsme volali na MP, ale pořád se to míjí účinkem a oni tady parkují dále. Když těm řidičům řekneme, že je zde zákaz parkování těchto vozidel, tak jsou dosti agresivní a sprostí. Tak by jsme chtěli aby začala zdejší MP opět něco s tímhle dělat, ale ne, že tady příjdou jednou a pak zase půl roku nic. Odpověď ředitele: Na území městského obvodu Ostrava-Jih platí od podzimu roku 2013 dopravní značení, které omezuje parkování vozidel s celkovou hmotností nad 2,5 tuny v době od 17:00 do 07:00 hodin. Pro tato vozidla je na území městského obvodu vyhrazeno 18 parkovacích ploch, která jsou označena jako parkoviště pro vozidla s celkovou hmotností nad 2,5 tuny. Omezení parkování se nevztahuje na vozidla s hmotností do 2,5 tuny a na vozidla s hmotností nad 2,5 tuny, která jsou vozidly osobními. Strážníci MP oblasti Ostrava-Jih se při výkonu služby zaměřují na dodržování tohoto dopravního značení. Za dobu působnosti tohoto omezení parkování vozidel s celkovou hmotností nad 2,5 tuny je místně příslušnému okrskáři i ostatním strážníkům známo cca 10 vozidel, která mají celkovou hmotnost nad 2,5 tuny, ale jsou vedena jako vozidla osobní a tedy řidiči těchto vozidel se při stání v noční době ničeho nedopouštějí. Konkrétně na zmiňované ulici pravidelně stojí v noční době 4-6 těchto vozidel. Občané, kteří nevědí, že se jedná o vozidla osobní, mohou tak nabýt dojmu, že se jedná o vozidla parkující v rozporu s dopravním značením a také, že strážníci MP nekonají. Kontroly na dodržování tohoto dopravního značení jsou strážníky prováděny v nepravidelných intervalech a při poslední kontrole, která proběhla , bylo strážníky MP zjištěno sedm vozidel parkujících v rozporu s BESIP. U šesti vozidel se nikdo nenacházel, proto strážníci MP za stěrače vozidel umístili Oznámení přestupku pro nepřítomného řidiče vozidla a jeden přestupek byl projednán s řidičem vozidla na místě. Mimo tato vozidla strážníci zjistili čtyři vozidla s celkovou hmotností nad 2,5 tuny, která ovšem jsou vedena jako vozidla osobní a tudíž se řidiči nedopustili žádného protiprávního jednání. Hlídky MP se uvedené problematice budou i nadále věnovat v celé oblasti Ostrava-Jih tam, kde platí dopravní značení Zóna zákazu stání vozidel s celkovou hmotností nad 2,5 tuny v době od 17:00 do 07:00 hodin mimo vyznačená parkoviště a mimo vozidla osobní.

8 Znečištění veřejného prostranství psími exkrementy, neukáznění chodci na cyklostezkách, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, můžete nám občanům sdělit kdy konečně budete dělat něco s občany co vlastní psi.vaši vyhlášku nikdo nedodržuje.není přeci možné aby na chodnících a přilehlých travnatých místech vlastně všude byly samé exkrementy od psů.děti se nemohou ani jít proběhnout po trávě.všechny tyto bakterie s výkalů musíme dýchat.v Bělském lese jsou cedule zákaz volného pobíhání psů a myslíte,že to zde někdo dodržuje.proč městští strážníci nejsou viděni na těchto místech a nepokutují a nekontrolují čipy.proč strážníci když jdou tak proč si toho nevšímají krom špatně zaparkovaných aut kdy umějí dát za stěrač lístek.kdy už tím začnete něco dělat.chodím a jezdím na kole denně Zábřeh a okolí po cyklistických stezkách kde jsem neustále taky ohrožován a omezován chodci a strážníky opět nikde nevidíte.kolik bylo uděleno pokut občanům se psi co nedodržují vyhlášku města,kolik bylo pokutováno chodců na cyklistických stezkách.ani jednou za tři roky jsem neviděl aby strážník městské policice dal těmto občanům pokutu a ani jednou jsem neviděl strážníka kontrolovat čipy psů. Odpověď ředitele: Občané jsou při plnění svých povinností značně nezodpovědní. Policie řeší následky plynoucí z porušování zákonů a dalších právních předpisů. V prvé řadě by se nad svým chováním a přístupem měli zamyslet samotní občané, kteří jsou povinni dodržovat platné právní předpisy České republiky. Strážníci se v rámci výkonu služby na dodržování obecně závazné vyhlášky, kterou se upravuje volný pohyb psů, zaměřují. Řeší i případy znečištění veřejného prostranství psími exkrementy. Provádí se kontroly dodržování obecně závazné vyhlášky, kterou se upravuje trvalé označování psů. Při plnění zákonem stanovených úkolů strážníci rovněž přispívají k dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Je však nutné říct, že strážníci v tomto směru nesuplují práci Policie ČR, která je pověřena dohledem na dodržování pravidel silničního provozu. Městská policie z podstaty své práce zabezpečuje místní záležitosti veřejného pořádku. Rovněž je potřeba říct, že blokové řízení není jediným způsobem řešení odhaleného protiprávního jednání. Nestačí-li k projednání přestupku domluva a jsou-li splněny zákonem stanovené podmínky, je přestupek možno řešit uložením blokové pokuty nebo postoupením příslušnému správnímu orgánu. Je třeba si také uvědomit, že přestupek musí být spolehlivě zjištěn. Buď je odhalen přímo strážníkem nebo strážník musí mít k dispozici důvody nebo důkazy o spáchání protiprávního jednání, aby mohl provést následné úkony. Občané se ve většině případů v přítomnosti strážníků chovají v souladu s právními předpisy. Pokud však strážníci nejsou nablízku, je zcela běžné, že právní předpisy porušují. Je to obraz naší společnosti, kdy se zodpovědnost za dodržování právních předpisů přenáší na kontrolní orgány namísto toho, aby občané zákony dodržovali. Ani opakované ukládání sankcí není dosud účinné. Novelou přestupkového zákona, která umožní při opakování spáchání přestupku ukládat automaticky sankce vyšší, snad občany přiměje zamyslet se nad svým chováním a jednáním a hrozba podstatně vyšších sankcí bude nápomocna zlepšení celkové situace v oblasti veřejného pořádku.

9 V letošním roce strážníci řešili 2096 přestupků spáchaných volným pohybem psů v rozporu s obecně závaznou vyhláškou, z toho 487 blokově. Znečištění veřejného prostranství psími exkrementy bylo řešeno ve 142 případech, z toho 62 uložením blokové pokuty. Zkontrolováno bylo 393 psů, zda jsou trvale označeni čipem nebo tetováním, jak ukládá vyhláška, a případy zjištění porušení předmětné vyhlášky jsou oznamovány příslušnému správnímu orgánu, nejsou tedy řešeny uložením blokové pokuty. Co se týká porušením dopravního značení Stezka pro cyklisty, pak ta byla řešena v 9 případech. Na základě Vašeho podnětu jsem pověřil vedoucího oblasti Ostrava-Jih přijetím příslušného opatření se zaměřením na Vámi uváděné lokality a problematiky. Strážníci se budou těmto oblastem věnovat v rámci hlídkové služby.

10 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Kunčičky Doručeno: Odpověď ředitele: Odborem vnitřních věcí Úřadu městského obvodu Slezská Ostrava mi byl postoupen Váš podnět týkající se rušení nočního klidu z herny a jejího bezprostředního okolí v Ostravě-Kunčičkách. K celé věci sděluji následující. V uvedené lokalitě došlo k navýšení výkonu služby se zaměřením na zmiňovanou problematiku. Příslušný strážník-okrskář kontaktoval zaměstnance předmětné provozovny, které seznámil s nastalou situací a rovněž je poučil o povinnostech vyplývajících s platných právních předpisů v souvislosti s provozem zařízení. Dne jste byla informována příslušným strážníkem-okrskářem o provedeném opatření a možnostech dalšího řešení ze strany městské policie, kdy jste vyjádřila spokojenost s naší činností v dané věci. V období hlídky prováděly kontrolu uvedené herny i bezprostředního okolí, kdy nezjistili žádné protiprávní jednání. Zvýšeným pohybem strážníků v uvedené lokalitě došlo k eliminaci pohybu závadových osob, což jistě přispívá ke zlepšení stavu veřejného pořádku. Přestože nebylo zjištěno žádné jednání mající znaky správního deliktu, bude ze strany městské policie uvedené problematice věnována patřičná pozornost.

11 Bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážený pane řediteli, chtěl bych touto cestou požádat o posílení pořádkové služby. Důvodem je zvýšený počet kriminálních činů v posledním měsíci stržení řetízku, krádeže mobilů ve sportovním areálu, přepadávání dětí na zastávce i na ulicích. Některé případy byly hlášeny PČR, která bude mít pravděpodobně i přesnější statistiku deliktů. Původcem jsou pravděpodobně obyvatelé nové ubytovny. Útočníky jsou zpravidla dětské skupiny pestrého věkového složení od předškoláků po adolescenty. Nejexponovanější doba je od 15 do 20 hodiny. Pro začátek by stačilo zavést pravidelnou obchůzku v dané lokalitě a koordinovat informace s PČR. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci žádosti o navýšení výkonu služby v Ostravě- Moravské Ostravě byl pisatel osobně kontaktován vedoucím příslušné oblasti. Dotyčný byl seznámen s přijatým opatřením a písemnou odpověď již nepožadoval.

12 Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Vítkovice Doručeno: Vážený pane, jakožto obyvatel městského obvodu Vítkovic jsem poslední dobou zpozoroval zvýšenou frekvenci pohybu osob snědé pleti. Jelikož nejsem rasově zaujatý, nepídil jsem se po jejich původu, avšak nabývám dojmu, že se jedná o příslušníky romské menšiny. Jejich pohyb by pochopitelně nebyl ničemu na závadu, ovšem s ním je spjato neustálé porušování veřejného pořádku, typu: noční hlučnosti (v období hod); odhazování odpadků po okolí; volný pohyb nehlídaných dětí ve zjevném věku do 6 let, kteréžto si hrají na cestě; vykonávání vylučovacích potřeb na veřejných prostranstvích; běžný je pohyb po ulici dětí školou povinných v dopoledních hodinách všedních dní (jakpak to, že nejsou ve škole?); konzumace alkoholu a tabáku (zda i drog?) mladistvými, s náležitými opileckými scénami na veřejnosti; ohlížení se po interiérech cizích automobilů a dobývání se do nich (mimo jiné mého) atp. Dále jsem zpozoroval děti (nepochybně téhož původu) na mé uzavřené soukromé zahradě, na níž není řádný přístup z ulice (nežli z mého dvora), načež postupně přelézaly ploty sousedních zahrad. Copak asi hledaly? Dosud jsem se za 10 let mého pobývaní zde nesetkal s tím, co se tady začalo dít nyní. Máme dceru mladšího školního věku, dobře vnímající své okolí, které se snažíme vštěpovat morální hodnoty, aby z ní vyrostl člověk řádný, bezúhonný, pracující a daně platící. Nastalá nenadálá změna v okolí našeho domu nám však výchovu dcery nejen ztěžuje, ale navíc vzbuzuje v mé rodině obavy o vlastní bezpečí. Tyto sílící obavy se započaly naplňovat zjištěními, že máme poškrábané auto (hlášeno Policii ČR) a poničenou fasádu domu (rovněž hlášeno na Policii ČR, podáno trestní oznámení na neznámého pachatele). Co asi bude následovat? Jak je zajištěna naše bezpečnost? Máme investovat do instalace bezpečnostní kamery, která by snímala vnější okolí našeho obydlí? Vyzbrojovat se svépomocí? Nebo se můžeme spoléhat na zvolené zastupitele města, že se zasadí o to, aby se zde pochybné uskupení osob nekoncentrovaly v jakási ghetta. Kdy a jak hodlá městský obvod Vítkovic postupovat, dřív než začne docházet kupříkladu ke střelbám, loupežným přepadením, znásilňování a kdo ví k čemu všemu? Odpověď ředitele: Ve věci Vašeho podnětu jste byl telefonicky kontaktován pověřeným zaměstnancem, který Vám sdělil informace vztahující se k průběhu výkonu služby strážníky městské policie při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku. Strážníci se v návaznosti na stávající bezpečnostní situaci pohybují v okolí Vašeho bydliště ve zvýšené míře, přičemž působí zejména preventivně. Jsou-li strážníky zjištěna protiprávní jednání osob, jako např. konzumace alkoholu na veřejném prostranství, znečišťování veřejného prostranství, nerespektování zákona o provozu na pozemních komunikacích apod., řeší věc s přestupcem dle platné legislativy. Byly Vám předány kontakty, kde můžete oznámit páchání protiprávního jednání. Zároveň máte možnost osobně jednat s místně příslušným strážníkem-okrskářem, který by jistě přivítal Vaše poznatky o panující situaci, jež by mohl zahrnout do opatření při dohledu na veřejný pořádek. Právě spolupráce občanů s policií je tou základní a také hlavní součástí v boji proti těm, kteří nerespektují zásady slušného chování a pravidla chování a jednání upravená legislativou. Jelikož Vám, stejně jako nám, záleží na zajištění bezpečnosti osob i jejich majetku, věřím, že nám budete v tomto směru nápomocen a budete-li mít další poznatky nebo budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, věc oznámíte buď na linku 156 nebo příslušné pracoviště městské policie (oblast Ostrava-Jih tel. č ), případně prostřednictvím webového rozhraní předáte vzkaz příslušnému strážníku-okrskáři. Za spolupráci děkuji. Strážníci se budou i nadále v rámci zvýšeného výkonu služby v lokalitě na uváděné problematiky zaměřovat.

13 Stacionární doprava, O.-Slezská Ostrava Doručeno: Odpověď ředitele: K anonymnímu podnětu, v němž občan poukazuje na nerespektování dopravního značení, parkování vozidel na trávě a nečinnost při řešení tohoto protiprávního jednání, uvádím: od přijetí opatření spočívající v umístění zákazových dopravních značek na území městského obvodu Slezská Ostrava k zlepšení stacionární dopravy se strážníci dohledu na dodržování příslušných dopravních značek intenzivně věnují a k řešení špatného parkování vozidel využívají všech dostupných možností i technických prostředků. Od do bylo v lokalitě strážníky řešeno 190 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. K stacionární dopravě uvádím, že místně příslušný strážník-okrskář se problematice intenzivně věnuje. Vypracoval seznam vozidel, která mají vjezd za dopravní značení povolen dodatkovou tabulkou. Seznam mají k dispozici i ostatní strážníci oblasti, pro usnadnění řešení předmětné problematiky. Od do na místě okrskář řešil 20 případů porušení zmíněného dopravního značení. Z výsledku plyne, že sdělení o nepřítomnosti městské policie, resp. neřešení předmětné problematiky se nezakládá na pravdě. Strážníci jsou instruováni, aby se v rámci výkonu služby v době výuky a návštěvnosti ZOO problematikou zabývali a při plnění zákonem stanovených úkolů tak činí a budou i nadále.

14 Volně pobíhající psi, O.-Poruba Doručeno: Odpověď velitele oblasti: Na základě Vašeho oznámení sděluji, že porušování ustanovení OZV SMO č.12/2005 věnují strážníci zvýšenou pozornost každý den v rámci výkonu služby. Navíc se nepravidelně provádí ve vytypovaných lokalitách preventivní opatření k eliminaci protiprávních jednání, týkajících se volného pohybu psů na veřejném prostranství, kde to není OZV povoleno a na znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy. Tato opatření probíhala i na 8. porubském stavebním obvodu. Samozřejmě na základě Vašeho oznámení zvýšíme v uvedené lokalitě kontrolní činnost zaměřenou na volný pohyb psů a znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy. Jsme rádi, že máte zájem o dodržování veřejného pořádku v městském obvodu Poruba, a proto si dovoluji oslovit Vás se žádostí o kontakt s příslušným okrskáře. Naším cílem je neustále rozvíjet spolupráci mezi strážníkem a občanem tak, aby se co nejvíce zefektivnil náš výkon služby. Pokud budete mít zájem o setkání s okrskářem, sdělte nám, prosím, Vaši adresu, popř. telefonní kontakt tak, aby Vás mohl příslušný okrskář v co nejkratší době navštívit a uvedený problém projednat osobně? Těšíme se na Vaši odpověď a na Vaší spolupráci při řešení protiprávních jednání.

15 Dopravní situace, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, rád bych touto formou upozornil na neutěšený stav řešení dopravní situace před ZŠ a to zejména v ranních a odpoledních hodinách (7:30-8:30 a 13:00-14:30), kdy je zde zvýšená doprava a pohyb osob. Aktuální stav je takový, že ve zmíněných hodinách se v dané oblasti nachází jeden strážník MP, jenž stojí zpravidla u přechodu a dohlíží na bezpečnost chodců. Toto považuji za značně nedostatečnou práci a to s ohledem na to, že větší potencionální nebezpečí je u přechodu přímo před vstupem do ZŠ. Zde na zákazu stání parkují auta a některá svým objemem dokonce zasahují do zmíněného přechodu. Když v takové situaci vyběhne nepozorné dítě po přechodu zpoza automobilu, tak jako řidič máte minimální šanci zabránit katastrofě. Již několikrát se mi podobná situace stala a není to opravdu nic, co by člověk rád zažil. Dalším nešvarem je, že daná ulice je v uvedených časech prakticky ucpaná, což komplikuje příjezd HZS k obyvatelům obytného domu. Na výše zmíněnou problematiku upozorňuji dlouhodobě a situace je pořád stejná. MP poukazuje/vymlouvá se na špatné dopravní řešení dané lokality a zástupci města/obvodu mne odkazují na MP. Žádám Vás tedy, aby se organizace, jichž se tato problematika týká spolu dohodly na postupu řešení problému. Z mého pohledu je řešení jednoznačné: - posílení hlídky MP v exponovaných časech a to tak, aby byly hlídány oba přechody = dva strážnici (v kompetenci MP) - zesílení používání represivních prostředků (pokuty, botičky, odtah) = výchova neukázněných řidičů (v kompetenci MP a Města Ostravy) -vyřešení dopravní situace/statické dopravy v daném území ( v kompetenci Města Ostravy) Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci neutěšeného stavu řešení dopravní v Ostravě- Moravské Ostravě byl pisatel osobně kontaktován strážníkem dané oblasti. Dále byl seznámen se způsobem řešení celé záležitosti spočívajícím v posílení výkonu služby v uvedené lokalitě. Pisatel byl s přijatým opatřením srozuměn a písemnou odpověď již nepožadoval.

16 Nerespektování dopravního značení, O.-Výškovice Doručeno: Dobrý den, Dotaz:Dopravní značka-obytná zona Ostrava-Výškovice. Ptám se-proč je na ulici dopravní značka-obytná zona-která se notoricky nedodržuje?např v 18hod. v pohodě parkuje asi 8aut v prostoru před MŠ a v zatáčce. Zatáčka je nepřehledná,hrozí dopravní nehoda donucením najetí atomobilu do protisměru. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci nerespektování dopravního značení v Ostravě- Výškovicích byl místně příslušným strážníkem-okrskářem osobně kontaktován pisatel. Tento byl seznámen s možnostmi a postupy městské policie při řešení zmiňované problematiky. V lokalitě strážníci provádějí častější kontroly a zjištěná protiprávní jednání jsou řešena dle platné legislativy. Pisatel vzal uvedené skutečnosti na vědomí a písemnou odpověď již nepožadoval.

17 Osoby bez přístřeší, O.-Hrabůvka Doručeno: Dobrý den,každé ráno v 4,50 chodím do práce kolem bývalé hospody. Je velmi nepříjemné touto cestou chodit nebot u obchodu spí tlupa bezdomovců. Nikdy nevíte zda vám něco neudělají. Přes den se to dá zvládnout,ale v tak časných ranních hodinách je to velmi nepříjenmé. Proto bych byla ráda kdyby tam taky občas v tomto čase chodila hlídka městské policie. Řešení MP: Obdržený podnět týkající se osob bez přístřeší, které přespávají u provozovny v Ostravě-Hrabůvce, byl předán místně příslušnému strážníku-okrskáři k dalšímu řešení. Pisatelka byla telefonicky kontaktována výše uvedeným strážníkem, který ji seznámil s možnostmi řešení předmětné problematiky a přijatým opatřením spočívajícím v častějších kontrolách uvedené lokality. O celé věci byla rovněž vyrozuměna odpovědná osoba majetkové správy Úřadu městského obvodu Ostrava-Jih, která přislíbila úklid daného místa. Pisatelka považovala přijaté opatření za dostačující a písemnou odpověď již nepožadovala.

18 Parkování motorových vozidel na vyhrazeném parkovišti pro invalidy, O.-Poruba Doručeno: dobrý den, naši pacienti si poslední dny opakovaně stěžovali na parkování vozu na rezervovaném stání pro invalidy. Snažili jsme se řidiče upozornit na tuto skutečnost, ale i přesto stání neuvolnil. Můžete prosím tuto situaci vyřešit, aby se nadále neopakovala. Přikládám snímek vozidla, případně mám i kamerový záznam o jeho neoprávněném parkování. Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci nedovoleného parkování motorových vozidel na vyhrazeném parkovišti pro osoby se zdravotním postižením v Ostravě-Porubě byla pisatelka osobně kontaktována příslušným strážníkem-okrskářem. Dotyčná byla seznámena s možnostmi a postupem městské policie v dané věci. Pisatelka výše uvedené skutečnosti vzala na vědomí a písemnou odpověď na své podání již nepožadovala.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit Popis projektu k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Název projektu: Asistent prevence kriminality Žadatel : Statuární město Děčín Mírové náměstí 1175/5

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994

VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 Obec Hrádek VYHLÁŠKA OBCE HRÁDEK č. 1/1994 o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém jednání dne 11.3.l994 podle zákona o obcích č. 367/l99O

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 16. 01. 2013 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014 Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 4. 1. 2015 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná, Krkonošská 500, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2016 Obsah: 1. Obecná

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil:

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil: Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz Zpráva o činnosti městské policie Litovel za rok 2016 Strážníci Městské

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 Územní pravomoc : katastrální území města Jirkova, kam spadá i Starý Březenec, Červený Hrádek a Jindřišská Městská policie zajišťuje následující činnosti :

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008

Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008 Zpráva o činnosti Městské policie Zábřeh za rok 2008 Městská policie Zábřeh Počet stran: 12. Zpracovatel: Václav Doubrava Datum: 19.1.2008 Obsah: 1. Předmět činnosti 1.1. Přestupky 1.1.1. Dopravní přestupky

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2016 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 2. 1. 2017 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou NÁVRH KONCEPCE městské policie Hrádek nad Nisou květen 2003 vypracoval : Weiss Pavel - velitel městské policie Krejčík Václav - člen rady města Podlipný Pavel - člen rady města Materiál Návrh koncepce

Více

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil:

Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova Litovel tel.: , mobil: Město Litovel Městská policie Litovel Havlíčkova 818 784 01 Litovel tel.: 585 341 568, mobil: 602 133 721 E-mail: mp@mestolitovel.cz Zpráva o činnosti městské policie Litovel za rok 2015 Služební vozidlo

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

Provozní řád podzemních garáží

Provozní řád podzemních garáží Provozní řád podzemních garáží Společenství vlastníků jednotek pro dům č.p. 1145, ulice Wassermannova, Werichova, Kováříkova, Praha 5 - Kaskády Barrandov III se sídlem Praha 5, Werichova 1145/33, 152 00

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu:

Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Přestupky - zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu: Novela zákona o silničním provozu zákonem č. 133/2011 Sb., zavedla s účinností od 1. 8. 2011 mimo jiné i nové 125c, 125d a 125e pod názvem Správní

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15 PROVOZNÍ ŘÁD Centrum dopravní výchovy Praha 15 Provozní řád Centrum dopravní výchovy Praha 15 I. Údaje o CDV Údaje o zařízení: dětské dopravní hřiště Název zařízení: Centrum dopravní výchovy Praha 15 Adresa:

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 28.2.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc únor Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záhornice. Čl. 1 Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška obce Záhornice. Čl. 1 Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Záhornice K zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na území obce Záhornice Zastupitelstvo obce Záhornice se dne usnesením č. usneslo vydat podle 10 a 84 odst. 2)

Více

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě

POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě POKUTY za přestupky a správní delikty v silniční dopravě Podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

Kontrolní činnost stráže přírody - Podklady pro zahájení správního/přestupkového řízení Jitka Porkertová

Kontrolní činnost stráže přírody - Podklady pro zahájení správního/přestupkového řízení Jitka Porkertová Kontrolní činnost stráže přírody - Podklady pro zahájení správního/přestupkového řízení Jitka Porkertová Sekce ochrany přírody a krajiny, Právní oddělení pro veřejnou správu Český les, 10. dubna 2015 Obsah

Více

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha *MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV- 42202-2/OBP-2017 Praha 28. března 2017 Počet listů: Přílohy: /

Více

Zpráva o činnosti MP Ostrov za období 1. 1. 2008 30. 6. 2008

Zpráva o činnosti MP Ostrov za období 1. 1. 2008 30. 6. 2008 Zpráva o činnosti MP Ostrov za období 1. 1. 2008 30. 6. 2008 I. Úvod Městská policie Ostrov byla zřízena obecně závaznou vyhláškou Města Ostrov č. 5 z roku 1993 a funguje tak již patnáctým rokem. Výkon

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2017 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 3. 1. 2018 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ

Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, Praha 10, IČ Provozní řád podzemních garáží GARÁŽÍ MOSKEVSKÁ, družstvo Se sídlem Moskevská 1464/61, 101 00 Praha 10, IČ 242 19 835 Identifikace nebytové jednotky garáží: Adresa: ul. Moskevská 1464/61 Číslo jednotky

Více

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014

Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Zpráva o činnosti městské policie Osek za rok 2013 pro jednání Rady města Oseka dne 19. února 2014 Předkládá: Miloš Fuchs DiS,vrchní strážník Dne 12.února 2013 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE ZA ROK

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Prázdniny 2017 preventivní činnost

Prázdniny 2017 preventivní činnost 26.6.2017 Prázdniny 2017 preventivní činnost Preventivní činnost Policie ČR Letní preventivní akce VODA 2017. Hazard, alkohol a děti 2017. Dopravně bezpečnostní akce podpořené preventivními aktivitami.

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje,

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2015 Dopravní situace, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Poruba Vraky vozidel,

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou OBEC JANOV NAD NISOU Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecní policie (dále jen OP) je orgánem obce Janov nad Nisou, který v souladu s ustanovením zákona č. 128/2000

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE str. Miroslav Toužimský. pověřený strážník. Městské policie Unhošť ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2017 str. Miroslav Toužimský pověřený strážník Městské policie Unhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba - Technické vybavení 2. Činnost městské policie -

Více

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ /k 1. 2. 2010/ I. Obce Obecně závazné vyhlášky obcí: 1. zák. č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona

May 30, 2013. VY_52_INOVACE_29.notebook. Městská policie. SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona Městská policie SOŠ InterDACT s.r.o. Bc. Vébrová Ilona 1 Název školy Autor Název šablony Číslo projektu Předmět Tematický celek SOŠ InterDact s.r.o. Most Bc. Ilona Vébrová V/2_Inovace a zkvalitněnívýuky

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT. plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru Správy Jmk PČR POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY POMÁHAT A CHRÁNIT Praha Hotel Praha Praha, 29 29. dubna dubna. 2008 2 Konference 2. o bezpečnosti silničního provozu v obcích plk. Mgr. Karel Pospíšil vedoucí operačního odboru

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE

MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE MĚSTO NOVÝ JIČÍN - MĚSTSKÁ POLICIE v Novém Jičíně dne 5.4.2013 Zpráva o činnosti Městské policie Nový Jičín za 1.čtvrtletí roku 2013 Předkládá PhDr.Jaroslav Dvořák starosta města Zpracoval: Ing.René Škoda

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

Policejní prezidium ČR Oddělení tisku a prevence. Nehodovost cyklistů

Policejní prezidium ČR Oddělení tisku a prevence. Nehodovost cyklistů Policejní prezidium ČR Oddělení tisku a prevence Rok 214 zavinění dopravní nehody Viník, zavinění nehody rok 214 v porovnání s 213 Počet nehod rozdíl Počet usmrcených rozdíl Počet těžce zraněných rozdíl

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Nové Město na Moravě za období roku 2000.

Zpráva o činnosti Městské policie Nové Město na Moravě za období roku 2000. Zpráva o činnosti Městské policie Nové Město na Moravě za období roku 2000. Na činnosti Městské policie v Novém Městě na Moravě se v roce 2000 podílelo celkem 9 strážníků ( včetně velitele ). Každý ze

Více

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku.

FOTO: Městská policie Nymburk slaví 10.výročí svého vzniku. Městská policie v Nymburce oslavila v roce 2006 desáté výročí své činnosti. Z tohoto důvodu připravili strážníci pro občany akce, které by činnost městské policie přiblížili veřejnosti. Nejvíce zájemců

Více

Informace o výsledcích vykonaných kontrol, kontrolní činnosti Městského úřadu ve Žďáře nad Sázavou za rok 2018.

Informace o výsledcích vykonaných kontrol, kontrolní činnosti Městského úřadu ve Žďáře nad Sázavou za rok 2018. Informace o výsledcích vykonaných kontrol, kontrolní činnosti Městského úřadu ve Žďáře nad Sázavou za rok 2018. Zpráva je vydána v souladu s ustanovením 26 zákona č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2017 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE NYMBURK ZA ROK 2017 Městská policie Nymburk je orgánem obce, který zabezpečuje místní záležitosti veřejného pořádku v rámci katastrálního území města Nymburk a plní další

Více

Senátní návrh ZÁKON. ze dne ,

Senátní návrh ZÁKON. ze dne , Senátní návrh ZÁKON ze dne...2014, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna

Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/ Klobouky u Brna Město Klobouky u Brna nám. Míru 169/1 691 72 Klobouky u Brna Obecně závazná vyhláška Města Klobouky u Brna č.3/2011, o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a čistoty ulic a jiných veřejných

Více

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Volební noviny č. 2 Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Hnutí NEZÁVISLÍ a sdružení PRO Vratimov bude prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.3.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc březen Celkem bylo řešeno 11 případů

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

Č.j. MP8/2016/Z4 V Milevsku dne 5. ledna ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o činnosti MĚSTSKÉ POLICIE MILEVSKO za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a

Č.j. MP8/2016/Z4 V Milevsku dne 5. ledna ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA o činnosti MĚSTSKÉ POLICIE MILEVSKO za rok za BLOKOVÉ POKUTY Počet BNP a Město Milevsko Městská Policie Náměstí E. Beneše 733, 399 1 Milevsko, tel. 382 521 389, 382 522 426, mob. 737 14 93, tísňová linka 156 ID datové schránky: 8kabvcx, E-mail: mpolicie@milevsko-mesto.cz, WWW:

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

Generální inspekce bezpečnostních sborů

Generální inspekce bezpečnostních sborů Generální inspekce bezpečnostních sborů Metodická a preventivní činnost zrakem ostřížím pplk. Mgr. Bc. Ivo MITÁČEK Právní vymezení GIBS Zákon č. 341/2011 Sb., o Generální inspekci bezpečnostních sborů

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 329/2014/OÚPSŘ-280.4/Mar-7 Vsetín 16.6.2014 Oprávněná úřední osoba: Bc. Mareček Libor VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné

Více

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016

Č.j.: KRPA /ČJ OR Praha 24. dubna 2017 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ SITUACI NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 V ROCE 2016 OBVODNÍ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PRAHA II ředitel Č.j.: KRPA 118895-1/ČJ-2017-0012OR Praha 24. dubna 2017 Počet listů: 5 E-mail Městská část Praha 5 k rukám JUDr. Petra Lachnita P r a h a 5 ZPRÁVA O BEZPEČNOSTNÍ

Více