Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice Stacionární doprava, O.-Poruba Poškozování majetku, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Znečištění pozemní komunikace, O.-Heřmanice Znečištění veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Poškozování majetku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Zábřeh

2 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, dlouho jsem uvažovala, jestli tenhle mail vůbec odeslat. Moje zvědavost a touha po Vaší odpovědi byla ale silnější. Chci se Vás zeptat, jako obyčejný člověk, který s danou věcí nic moc nezmůže, jako lidí, kteří mohou a měli by něco dělat. Jde o tohle. Bydlím v Ostravě-Zábřehu, konkrétně v blízkosti zastávky MHD. Na téhle zastávce se každý den zdržují různí feťáci, opilci a jiná individua. Pijí tam alkohol, kouří cigarety a bůhví co ještě, jsou hlasití, páchnou a celkově si dovolím říct, že obtěžují okolí už svou přítomností. Vážně není příjemné, když člověk na zastávce čeká na autobus a kolem něj se pohybují tihle pochybní lidé. Na druhé straně jste tu Vy, policisté. Občas tudy projíždíte, procházíte. S těmi individui ale nikdo nic nedělá. Moje otázka zní: PROČ? Několikrát jsem byla svědkem toho, že policisté pokutovali například pejskaře, že po svých psech neuklízí, místo toho, aby zabránili těm pobudům na zastávce obtěžovat okolí. Víte co? Já raději každý den šlápnu do psího exkrementu, když budu moct na zastávce čekat na autobus v klidu, beze strachu, že na mě odněkud z hloučku feťáků budou pokřikovat, nebo na mě přiletí nějaká lahev, protože ano, už i to se mi stalo. Chci jen znát Váš postoj k této věci. Nic víc, nic míň. Děkuji, že jste mi věnovali několik minut Vašeho času a budu doufat, že se dočkám odpovědi. Odpověď ředitele: Po obdržení Vašeho podnětu týkajícího se veřejného pořádku v prostorách zastávky MHD v Ostravě-Zábřehu jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Hrabůvka přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. V dané věci byl rovněž instruován místně odpovědný strážník-okrskář, který Vás dne osobně kontaktoval. Obeznámil Vás s kompetencemi a pravomocemi strážníků v souvislosti s řešením protiprávního jednání, kterého se dopouští osoby bez trvalého přístřeší a osoby nepřizpůsobivé či jinak sociokulturně znevýhodněné. Informoval Vás rovněž o opatření, které bylo ze strany městské policie v dané věci přijato. Lokalitě je ze strany městské policie dlouhodobě v rámci výkonu služby věnována zvýšená pozornost, a to v souvislosti s provozem hotelového domu. V jeho okolí dochází k častému narušování veřejného pořádku a občanského soužití osobami, které jsou v tomto zařízení ubytované. S tím úzce souvisí také problematika nepřizpůsobivých osob na nedaleké zastávce MHD. Výkon služby je zde prováděn nepřetržitě, byly rovněž posíleny početní stavy strážníků, kteří zde dohlíží na veřejný pořádek. Jakékoli zjištěné porušení zákona nebo i jiného právního předpisu strážníci řeší na místě v rámci zákonných oprávnění. V rámci výkonu služby bude lokalitě a problematice zmíněné ve Vašem podnětu věnována i nadále náležitá pozornost, samozřejmě s ohledem na další úkoly, jejichž plnění strážníkům ukládá zákon nebo vyplývají s aktuálních potřeb ve vztahu k veřejnému pořádku.

3 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, chtěl by jsem vás upozornit na nebezpečnou situaci, která vzniká u pošty, kde parkují auta prakticky po celé délce ulice. Ulice je tím pádem průjezdná jen jedním směrem. Vznikají tam hodně nepříjemné a hlavně nebezpečné dopravní situace (když se potkají dvě auta tak jedno musí vycouvat, přejet přes chodník,... nepřehledná situace pro chodce.) Doporučuji intenzivnější dohled strážníků nebo umístění značky - zástav zastavení :) Pěkný den Řidič a chodec Odpověď ředitele: po obdržení Vašeho podnětu týkajícího se neoprávněného stání motorových vozidel v Moravské Ostravě jsem uložil vedoucímu místně příslušného pracoviště městské policie Moravská Ostrava a Přívoz přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. V působnosti dopravního značení IP 25a Zóna s dopravním omezením je stání vozidel možno pouze na místech označených jako parkoviště. Řada řidičů však toto dopravní značení nerespektuje. Jen od počátku letošního roku dosud zde strážníci zjistili více než stovku přestupků, které byly následně řešeny v rámci zákonných oprávnění. Výkon služby v předmětné lokalitě zaměřený mj. na problematiku stacionární dopravy, jíž je ohrožována bezpečnost a plynulost silničního provozu a také bezpečnost jeho účastníků, je prováděn ve zvýšené míře denně, a to včetně místně odpovědného strážníka-okrskáře. Ten také inicioval doplnění dopravního značení, kdy řidiči motorových vozidel prokazují zcela nedostatečnou znalost stávajících dopravních značek. Na místně příslušný úřad městského obvodu strážník-okrskář předložil návrh na označení stávajícího úseku dopravním značením B28 Zákaz zastavení. I nadále bude ze strany městské policie lokalitě i problematice věnována maximální možná pozornost, zaměřená na zachování bezpečnosti účastníků silničního provozu.

4 Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice Doručeno: Odpověď ředitele: hlídky městské policie se při výkonu služby zaměřují i na dohled na dodržování povinností řidičů motorových vozidel při jízdě přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku. S pisatelem je v pravidelném kontaktu místně příslušný strážník-okrskář, který s ním projednával i jím zmíněné porušování zákona řidiči motorových vozidel. Strážníci se budou v rámci běžného výkonu služby na problematiku ohrožení bezpečnosti chodců při pohybu na zastávkách bez nástupního ostrůvku nadále zaměřovat.

5 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den. Téměř denně je nemožné používat chodník na Náměstí. Jezdíte zde často ale nic se tím neřeší a na chodníku vybudovaném za podpory EU se vesele parkuje. Kdy by mohla být situace vyřešena aby chodník sloužil chodcům a ne automobilům? Odpověď ředitele: problematice stacionární dopravy v Ostravě-Porubě je ze strany Městské policie Ostrava věnována zvýšená pozornost dlouhodobě, a to s ohledem na poznatky z výkonu služby a také podněty občanů. Strážníci se v předmětné lokalitě denně v rámci výkonu služby zaměřují mj. na dodržování stávajícího dopravního značení. Jen v letošním roce zde dosud zjistili 291 přestupků, z toho 284 na úseku dopravy. Všechny zjištěné přestupky byly řešeny v rámci zákonných oprávnění. Lokalitě i problematice bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost v rámci výkonu služby, vždy však s ohledem na další úkoly, jejichž plnění strážníkům ukládá zákon nebo vyplývají z aktuálních potřeb ve vztahu k veřejnému pořádku.

6 Poškozování majetku, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, odbor technický a provozní ÚMOb Poruba žádá o kontroly na hřišti ve dvorní části ulic. Přestože je hřiště dle provozního řádu do konce měsíce března uzavřeno, pohybují se zde nepovoleně osoby, dochází opakovaně k podlézání síťového oplocení a jeho poškozování. Evidujeme stížnosti obyvatel okolních domů na hluk a nepovolené užívání tohoto hřiště. Přes napojení na kamerový systém se neobjevila během víkendu žádná hlídka MP. Žádáme proto o kontrolu dodržování provozního řádu a následně zpětnou vazbu o výsledku těchto kontrol. Odpověď ředitele: K žádosti o kontrolu dodržování provozního řádu dětského hřiště ve dvorní části v Ostravě-Porubě, které dle vašeho sdělení má byt neoprávněně užíváno i v době, kdy je pro veřejnost uzavřeno, sděluji, že strážníci Městské policie zde prováděli v rámci výkonu služby četné kontroly. Zaměřovali se zejména na neoprávněný vstup na hřiště, ničení a poškozování inventáře nebo i oplocení hřiště. V té souvislosti byl využíván rovněž mobilní kamerový systém. Při uvedených kontrolách strážníci ve čtyřech případech zjistili, že se na hřišti pohybují děti, přestože hřiště v té době nebylo otevřeno pro veřejnost. Strážníci děti poučili o povinnosti dodržovat provozní řád a děti následně hřiště opustily. Poškození zařízení hřiště nebylo zjištěno. Dne jste telefonicky kontaktovala vedoucího místně příslušné oblasti městské policie Martinovská a informovala jste jej o rozhodnutí vedení městského obvodu otevřít předmětné dětské hřiště pro veřejnost již téhož dne, a to s ohledem na mimořádně příznivé počasí. Dle provozního řádu je přitom hřiště přístupno veřejnosti od dubna. S ohledem na tuto informaci již není třeba ze strany městské policie provádět kontroly, zaměřené na neoprávněný vstup osob na hřiště v době, kdy není otevřeno veřejnosti.

7 Stacionární doprava, O.-Muglinov Doručeno: Dobrý den. Obracím se na Vás coby občan Sleské Ostravy s touto prosbou: v Muglinově již několik let parkuje na cdoníku modrá škoda felicie. Majitel auto vždy ráno vyveze z garáže,postaví na chodník a tam je nechá stát až do večerních hodin. V poslední době se k němu přidal i jeho syn. po chodíku nelze apsolutně projít a to tudy chodí děti. chodník je za tu dobu znečistěn olejovými skvrnami. Prosím o nápravu občan Muglinova. Děkuji Odpověď ředitele: K anonymnímu podnětu týkajícímu se dlouhodobému stání motorového vozidla na chodníku v Ostravě-Muglinově sděluji, že jsem v dané věci uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Slezská Ostrava přijmout náležité opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednat nápravu v případě protiprávního jednání. Na předmětném místě bylo zjištěno osobní motorové vozidlo, jehož řidič porušil ustanovení 53, odst. 2 zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Přestupek dle ustanovení 125c, odst. 1, písm. k) téhož zákona byl s dotyčným řešen na místě v rámci oprávnění, daných strážníkům zákonem. Při následných kontrolách v rámci výkonu služby nebylo ze strany dotyčného řidiče zjištěno další porušování pravidel bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích ani jiné protiprávní jednání. Co se týče údajného znečištění chodníku olejovými skvrnami, to nebylo ze strany městské policie zjištěno.

8 Stacionární doprava, O.-Zábřeh Doručeno: Vážení Nesouhlasím s Vaším vyjádřením.parkují zde lidé celého dne,kteří zde bydlí a když je Vaše pořádající akce tak již bydlící člověk nemá kde zaparkovat.na soukromou plochu,která je vysypána pouze štěrkem jste nepřispěli nic ani ji neudržujete ve stavu aby se zde dalo parkovat.vaši zákazníci zde pouze udělají bordel a to je vše.skutková podstata je ta opakuji Vaši zákazníci parkují na soukromém pozemku kde nemají co dělat a je na to i zákon.při, kterékoliv akci máte zakázat zde parkovat Vaše zákazníky a to bud zákazovou značkou nebo strážníkem.myslím že jako město máte dostatek financí aby jste tak učinili.vaše parkoviště jsou poloprázdná.stačí se podívat při každé akci.nepřeji si,aby mě kontaktoval nějakej strážník a něco projednával. Jsem si jistý,že ani Vám by se nelíbilo to že někdo parkuje na Vašem pozemku. Odpověď ředitele: k Vašemu opakovanému podnětu ve věci parkování motorových vozidel na soukromém pozemku, v němž vyjadřujete nesouhlas s mou předchozí odpovědí v dané věci, sděluji, že dle mého názoru byla má odpověď vyčerpávající a dostatečně popisovala skutečnou situaci na pozemku. Byl jste informován o tom, že vlastníkem předmětného pozemku je soukromá firma a že stání motorových vozidel zde nezakazuje žádné dopravní značení či jiná úprava provozu na pozemních komunikacích. Stáním motorových vozidel na předmětném pozemku za stávajícího stavu není naplněna skutková podstata žádného protiprávního jednání. Strážníci zde nemohou využívat oprávnění k provádění úkonů, resp. vynucovat zákaz vjezdu a stání motorových vozidel.

9 Znečištění pozemní komunikace, O.-Heřmanice Doručeno: Žádost o zamezení páchání správního deliktu a o odstranění jeho následků Obracím se na vás jakožto občan města Rychvaldu a zároveň pověřený právní zástupce dalších jeho občanů, jejichž vozidla jsou při dojíždění do a ze sousedící Ostravy každodenně znečišťována hlínou a jinými znečišťujícími materiály nacházejícími se na vozovce. Nespočetněkrát denně vyjíždějínákladní vozidla, po nichž na silnici zůstává zablácená stopa po pneumatikách těchto vozidel.na tento stav doplácejí především, avšak zdaleka nejen, právě za prací dojíždějící občané Rychvaldu, jejichž osobní vozidla bývají zvláště za deštivých dnů znečišťována do naprosto nepřijatelné míry. Vedle toho vede viskózní znečištění, opět zejména za zhoršených povětrnostních podmínek, k horší ovladatelnosti vozidel a může vést až k dopravní nehodě. Žádám touto žádostí příslušné orgány veřejné správy o bezodkladné a efektivní zjednání nápravy s přihlédnutím příkladmo k ustanovení 23 odst. 3 a 125f odst. 1 zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do té doby žádám zároveň správce dotčené silnice, aby vynaložil veškeré úsilí a vozovku v předmětném úseku udržoval čistou. Odpověď ředitele: na základě místní znalosti strážníka-okrskáře byla problematika znečišťování pozemní komunikace řešena ještě před obdržením Vašeho podnětu. Firma, s jehož odpovědnou osobou je strážník v kontaktu, v návaznosti na četné kontroly, upozornění a opakované projednávání problematiky zřídila mycí vany a odstavné plochy určené k očistě motorových vozidel před vjezdem na pozemní komunikaci. Firma rovněž zajistila v pravidelných intervalech čištění komunikace smluvenými čistícími vozy. V období byla pouze v jednom případě zjištěna znečištěná vozovka, kdy byl kontaktován zodpovědný zaměstnanec firmy, který zajistil okamžitou nápravu. Strážníci se budou i nadále v rámci běžného výkonu služby touto problematikou zabývat. K řešení případného znečištění může přispět i oznámení občanů na bezplatnou linku 156. Strážníci po ověření stavu na místě zajistí zjednaní nápravy. Za podnět děkuji.

10 Znečištění veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Dubina Doručeno: Řešení MP: V dané věci byl instruován místně příslušný strážník-okrskář, který pisatelku osobně kontaktoval a seznámil ji s možnostmi řešení problematiky ze strany městské policie včetně již činěných opatření. Pisatelka konstatovala, že nezodpovědné chování majitelů a držitelů psů nedává do souvislosti s činností městské policie. Naopak, jak uvedla, sama byla opakovaně svědkem událostí, kdy strážníci řešili konkrétní případy znečištění veřejného prostranství psími exkrementy.

11 Stacionární doprava, O.-Mariánské Hory Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu týkajícího se parkování vozidel v Ostravě-Mariánských Horách byl pisatel osobně kontaktován místně odpovědným strážníkem-okrskářem. Pan byl seznámen s možnostmi a postupy městské policie při řešení předmětné problematiky a s opatřením přijatým v dané věci. V lokalitě byl posílen výkon služby a pisateli byl předán telefonický kontakt na vedoucího směny příslušné oblasti pro případ, že by se předmětné protiprávní jednání v budoucnu opakovalo.

12 Poškozování majetku, O.-Zábřeh Doručeno: Vážení, obracím se na Vás se žádostí o pomoc a součinnost při řešení současného, dosti závažného problému v areálu. S příchodem teplejšího počasí se zásadním způsobem změnila bezpečnostní situace v našem venkovním oploceném arálu. 1. Během posledního měsíce došlo min. ve 2 případech k násilnému vniknutí do oploceného areálu ( vylomení zámku ve vstupní bráně). 2. Opakovaně dochází k přestěhování a ničení veřejných laviček. 3. Opakovaně dochází ve vnitřním prostotu areálu k nepovoleným soukromým akcím a pravděpodobně i ke konzumaci návykových látek (cigarety, alkohol a drogy!!!!!). Opakovaně nacházíme na stejném místě láhve od alkoholu, zbytky světlic, rachejtlí a injekční stříkačky!!!!!!! 4. Během poslední doby také došlo k částečnému zničení oplocení a ke zničení vstupní brány do vnitřního areálu. 5. V nedávné době navíc došlo ke zničení veřejného tel. automatu před hlavním vchodem do budovy. 6. Opakovaně dochází ke zničení venkovní prosklené vitríny a k poškozeni veřejných odpadkových košů. Promím Vás tedy o max. možnou pomoc při řešení tohoto závažného problému. Příští týden mám předběžně sjednané osobní jednání s příslušníkem městské policie-okrskářem, kde bychom chtěli probrat možné způsoby zvýšené kontroly a prevence ze strany městské policie (zvýšené opakované časté namátkové kontroly zvláště ve večerních a nočních hodinách, instalace kamer a osvětlení, napojení na centrální pult ochrany městské policie apod.) Netuším nakolik je kompetení okrskář všechny tyto záležitosti se mnou projednat. Možná bych tedy, navíc kromě setkání s okrskářem, uvítal osobní setkání s příslušným kompetentním pracovníkem městské policie, kde bychom si i navzájem vysvětlili všechny možnosti. O stávající situaci jsem také em informoval zástupce úmob Ostrava-Jih. Jelikož jsme areál s omezeným denním i ročním provozem, mimo jiné se logicky obáváme event. neoprávněného vniknutí do objektu, zničení či odcizení majetku v době volna. Také máme určité obavy ze situace, pokud pravděpodobně na našem pozemku dochází ke konzumaci alkoholu a drog!!!! cizími osobami. Děkuji za vstřícnost při řešení této situace a pochopení našich oprávněných obav. Řešení MP: Ve věci podnětu týkajícího se opakovaného poškozování majetku v areálu v Ostravě-Zábřehu, uvádím následující. Pisatel byl osobně kontaktován místně příslušným strážníkem-okrskářem, který s ním celou záležitost projednal. Informoval jej o možnostech řešení situace ze strany MP, předal mu potřebná tel. čísla k případnému oznámení protiprávního jednání a vysvětlil potřebné kroky v případě napojení objektu na PCO a umístění kamer.

13 Stacionární doprava, O.-Zábřeh Doručeno: chci se zeptat a objasnit situaci ohledně stání motorových vozidel v Ostravě-Zábřehu. Dne dostala má přítelkyně pokutu za stání vozidlem na ploše určené pro veřejnou zeleň. Po zeptání, kde má vozidlo zaparkovat, odpověděl strážník MP, že na tom místě stát může, ale musí to být na vozovce. Dnes tu byla opět městská policie a soused dostal pokutu za stání v křižovatce, i když stál přesně na místě o kterém řekl předešlý strážník mé přítelkyni, že se tam stát může! A to tam stojí jeho automobil přes 10 let.to si toho strážníci dřív nevšimli? Tak se ptám, zda si strážnici MP Ostrava rozdávají pokuty za co se jim to momentálně hodí, nebo neznají zákon o pozemních komunikacích?je zajímavé, že se tu objeví vždy, když někdo špatně zaparkuje, ale když tady cikáni převracejí kontejnery a dělají nepořádek, tak se tu neukáže ani noha. Když se to bude opakovat, budu tento problém řešit přes Magistrát města Ostravy. Řešení MP: Ve věci dotazu týkajícího se stání motorových vozidel v Ostravě-Zábřehu uvádím následující. Pisatel poukazuje na řešení přestupků v dopravě strážníky MP a nepřítomnost strážníků v případě, kdy dochází k narušování veřejného pořádku. Místně příslušný strážník-okrskář, kterému byla záležitost předána, se s pisatelem osobně sešel a situaci s ním projednal. Seznámil jej s možnostmi řešení situace v oblasti dopravy ze strany strážníků MP a informoval jej o prioritě zabezpečování veřejného pořádku.

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4

ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 ZŠ RUŽINOVSKÁ, Praha 4 154 žáků, dotazník vyplnilo 132 dětí (tj. 85 %) a 134 rodičů Jak daleko od školy bydlíš? 0,5 km 5 dětí 1 km 6 dětí 2 km 8 dětí Je tvoje cesta do školy bezpečná? více než 5 km 59

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu

Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Metodický zpravodaj autoškol č. 89/2016 školení řidičů Pravomoci strážníka a úkoly obecní policie v oblasti silničního provozu Podle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Skopalíkova 2385, 767 17 Kroměříž

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD,

DOPRAVNĚ - PROVOZNÍ ŘÁD, Na zákl. 40 odst.5 písm. c) zákona č.13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších úprav jsou komunikace vozovky v areálu společnosti KRODOS SERVIS a.s., Brněnská 366/25, 682 27 Vyškov (dále

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2014 Volný pohyb psů, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Poruba Prodej a konzumace alkoholických nápojů, O.-Výškovice Rušení nočního klidu hudební produkcí, O.-Moravská

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE V JIRKOVĚ ZA ROK 2008 Územní pravomoc : katastrální území města Jirkova, kam spadá i Starý Březenec, Červený Hrádek a Jindřišská Městská policie zajišťuje následující činnosti :

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2013 Krádež peněz, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Parkování vozidel v rozporu se zákonem, O.-Vítkovice Odstavení vozidel na veřejné zeleni. O.-Muglinov Pohyb osob

Více

Beranových 65, Praha Letňany

Beranových 65, Praha Letňany P R O V O Z N Í Ř Á D A R E Á L U L E T O V Beranových 65, Praha Letňany Účel provozního řádu 1 Tento Provozní řád areálu LETOV (dále jen řád ) stanoví závazná pravidla pro pohyb osob a vozidel po areálu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Problematické dětské hřiště, O.-Poruba Neprůchodnost chodníků, O.-Dubina Rušení hlukem, O.-Zábřeh Hlučné motocykly 1, O.-Dubina Hlučné motocykly 2, O.-Dubina

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 str. 1 / 5 Dopravní komise ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne 13.12.2017 č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 Přítomni: Omluveni: Hosté: Zapisovatel: viz prezenční listina P. Pirkl, Dis.,

Více

311/2002 Sb. ZÁKON ze dne 13. června 2002, ČÁST PRVNÍ

311/2002 Sb. ZÁKON ze dne 13. června 2002, ČÁST PRVNÍ 311/2002 Sb. ZÁKON ze dne 13. června 2002, kterým se mění zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění pozdějších předpisů, a o změně některých dalších zákonů Změna: 436/2004 Sb. Změna: 264/2006 Sb.

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 16. 01. 2013 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy

Městský úřad Znojmo odbor dopravy Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Vendula Štěpánková Tel.: 515 216 439 Fax: 515 216 441 E-mail: Vendulka.Stepankova@muznojmo.cz Spis.

Více

S paní Gilikovou jsme jako výbor SVJ probírali znečištění oblasti psími exkrementy a žádali jsme nápravu. Dostali jsme následující informace.

S paní Gilikovou jsme jako výbor SVJ probírali znečištění oblasti psími exkrementy a žádali jsme nápravu. Dostali jsme následující informace. Dobrý den, vzhledem k tomu, že jsme ve lhůtě 30ti dní nedostali odpověď, žádáme opětovně o informace a to dle Zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Dále žádáme o vyřešení situace,

Více

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.)

ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ. Novinky a změny k (zákon č. 48/2016 Sb.) ŠKOLENÍ ŘIDIČŮ Novinky a změny k 20. 2. 2016 (zákon č. 48/2016 Sb.) Co se mění? Zákonem č. 48/2016 Sb. je novelizován zákon o provozu na pozemních komunikacích (č. 361/2000 Sb.). Podstata úprav Hlavní

Více

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha

*MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor. odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha *MVCRX03EVFJ9* MVCRX03EVFJ9 prvotní identifikátor odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Nad Štolou 3 Praha 7 170 34 Č. j. MV- 42202-2/OBP-2017 Praha 28. března 2017 Počet listů: Přílohy: /

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Veřejná diskuze o problémech, které obyvatele trápí Kulturní sál Horizont Mírová 3465/6, Ústí nad Labem pondělí 12. listopadu od 17 hodin Program: stanovení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích

Více

Zápis č. 1 /2017. Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Svozil, p.

Zápis č. 1 /2017. Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Svozil, p. KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 1 /2017 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Křivánková, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Svozil, p. Šafránek Omluveni:

Více

Zápis č. 4/2012 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne v na Obecním úřadě v Modleticích

Zápis č. 4/2012 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne v na Obecním úřadě v Modleticích Obec Modletice Modletice 6 251 01 Říčany Zápis č. 4/2012 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne 29. 3. 2012 v 19.00 na Obecním úřadě v Modleticích Přítomni: Aron Jiří, Hanuš Libor,

Více

ZMĚNY ZÁKONA Č. 13/1997 SB., O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

ZMĚNY ZÁKONA Č. 13/1997 SB., O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH ZMĚNY ZÁKONA Č. 13/1997 SB., O POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH NOVÉ POJETÍ DÁLNIČNÍ SÍTĚ A DALŠÍ NAVRHOVANÉ ÚPRAVY ZÁKONA NOVÉ POJETÍ DÁLNIČNÍ SÍTĚ REKATEGORIZACE SILNIC ÚVOD V minulosti se vedla debata, zda systém

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Ing. Eva Zavadilová Znojmo 1. listopadu 2011 Tel.: 515 216 438 Fax: 515 216 441 E-mail: Eva.Zavadilova@arm.muznojmo.cz

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Magistrát města Ostravy odbor dopravy Vaše značka: Ze dne: Č. j.: SMO/394762/16/OD/pro Sp. zn.: S-SMO/343991/16/OD/2 Rozdělovník Vyřizuje: Ing. Procházka Telefon: +420 599 442 390 Fax: +420 599 442 034

Více

Praha, červen 2009. Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz

Praha, červen 2009. Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz Praha, červen 2009 Ing. Michal Sedlák GEMOS CZ, spol. s r.o. B.Smetany 1599 250 88 Čelákovice www.gemos.cz sedlak@gemos.cz Hlavní cíle projektu Klidné město-obec Komplexní řešení dopravy v lokalitách měst

Více

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech

Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech Krajské ředitelství Policie Středočeského kraje Územní odbor Příbram Mapy kriminality v lokalitě Příbram VII Křižák v letech 2015 2017 Příbram 18.10.2017 Z hlediska vývoje evidované kriminality a také

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 541 ze dne č.j.: 567/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 541 ze dne 30.08.2017 Změna Organizačního řádu ÚMČ - zřízení oddělení přestupkového řízení odboru dopravy Rada městské části I.

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy

MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy MĚSTSKÝ ÚŘAD VSETÍN Odbor územního plánování, stavebního řádu a dopravy Č.j.: MUVS-S 329/2014/OÚPSŘ-280.4/Mar-7 Vsetín 16.6.2014 Oprávněná úřední osoba: Bc. Mareček Libor VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Opatření obecné

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0036475/19/DOPSH/JKo/ Č.j.: MULTM/0037069/19/DOPSH/JKo Vyřizuje: Bc. Jan Kovařík

Více

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA,

17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, 17. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA, kterou se mění obecně závazná vyhláška č. 55/2000 hl. m. Prahy, kterou se vydává Statut hlavního města Prahy, ve znění pozdějších předpisů Zastupitelstvo hlavního města Prahy

Více

Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie. Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR

Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie. Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR plk. Ing. Tomáš LERCH Vývoj dopravní nehodovosti za

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0021824/18/DOPSH/JKo/ Č.j.: MULTM/0024639/18/DOPSH/JKo Vyřizuje: Bc. Jan Kovařík

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15

PROVOZNÍ ŘÁD. Centrum dopravní výchovy Praha 15 PROVOZNÍ ŘÁD Centrum dopravní výchovy Praha 15 Provozní řád Centrum dopravní výchovy Praha 15 I. Údaje o CDV Údaje o zařízení: dětské dopravní hřiště Název zařízení: Centrum dopravní výchovy Praha 15 Adresa:

Více

Opatření obecné povahy, kterým se stanoví přechodné dopravní značení na ul. Žižkova

Opatření obecné povahy, kterým se stanoví přechodné dopravní značení na ul. Žižkova MAGISTRÁT MĚSTA KARVINÉ Odbor rozvoje VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 25. 07. 2018 ČÍSLO JEDNACÍ: SPISOVÁ ZNAČKA: SMK/114059/2018 SMK/111580/2018/03 VYŘIZUJE: Ing. Maria Palová TELEFON: 596 387 481 E-MAIL: epodatelna@karvina.cz

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0056809/18/DOPSH/JKo/ Č.j.: MULTM/0059377/18/DOPSH/JKo Vyřizuje: Bc. Jan Kovařík

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: MULTM/0013954/18//DOP/JLa Č.j.: MULTM/0027757/18/DOP/JLa Vyřizuje: Josef Landa Tel.:

Více

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru

Zápis č. 6 /2016. z důvodu nevhodného zúžení průchodu pro chodce žádá KMČ 18 o prověření záboru veřejného prostoru KOMISE MĚSTSKÉ ČÁSTI č. 18 OLOMOUC- ZÁPAD Zápis č. 6 /2016 Přítomni: p. Bláha, pí. Brabcová, p. Fürst, p. Havran, pí. Mankovecká, p. Musil, p. Sedláček, p. Ševčík, p. Svozil, p. Šafránek, p. Vymětal Omluveni:

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska

Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku města Nýrska Zastupitelstvo města Nýrsko se na svém zasedání dne 14.12.2015 usneslo na základě ust. 10 písm. a), b),

Více

SPOLEČNOST CITY PARKING GROUP S.R.O. MODERNIZACE A INOVACE ZA ROK 2015

SPOLEČNOST CITY PARKING GROUP S.R.O. MODERNIZACE A INOVACE ZA ROK 2015 SPOLEČNOST CITY PARKING GROUP S.R.O. MODERNIZACE A INOVACE ZA ROK 2015 3. Konference České parkovací asociace z.s.p.o. Hotel Luna, Kouty 21. dubna 2016 PROGRAM Představení společnosti City Parking Group

Více

odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo N Á V R H OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ MÍSTNÍ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI

odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo N Á V R H OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY STANOVENÍ MÍSTNÍ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍ KOMUNIKACI Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo SPIS. ZN.: SMUZN 4547/2013 DOP/Zi Č.J.: MUZN 29596/2013 VYŘIZUJE: Bc. Ivana ZÍTKOVÁ TEL.: 515 216 440 E-MAIL: ivana.zitkova@muznojmo.cz

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Ing. Eva Zavadilová Znojmo 12. prosince 2011 Tel.: 515 216 438 Fax: 515 216 441 E-mail: Eva.Zavadilova@arm.muznojmo.cz

Více

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne 20.4. 2016. Přítomni: dle presenční listiny - p. Ducko, p. Beran, Ing. Neumann, p. Polomis omluven : p. Nauč, Ing.arch. Filipovič,

Více

ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ

ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ ORGANIZACE DOPRAVY V OBLASTI ŠPINDLERŮV MLÝN A VRCHLABÍ Vážení návštěvníci a obyvatelé města Špindlerův Mlýn. Jako pořadatelé akce AUDI FIS SKI WORLD CUP 2019 bychom vás rádi seznámili s režimem, ve kterém

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0006516/19/DOPSH/JKo/ Č.j.: MULTM/0012408/19/DOPSH/JKo Vyřizuje: Bc. Jan Kovařík

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0036026/2018/DOPSH/JKo/ Č.j.: MULTM/0038265/18/DOPSH/JKo Vyřizuje: Bc. Jan Kovařík

Více

OBEC HRABĚŠICE Hraběšice 50, Hraběšice IČO: Plán zimní údržby. místních komunikací pro období

OBEC HRABĚŠICE Hraběšice 50, Hraběšice IČO: Plán zimní údržby. místních komunikací pro období Plán zimní údržby místních komunikací pro období 2016-2017 1. ÚVOD Úkolem zimní údržby místních komunikací (dále jen komunikace nebo MK) je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích

Více

Část I. Článek 1 Výklad pojmů

Část I. Článek 1 Výklad pojmů Město Žďár nad Sázavou OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU č. 4/2017 k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Žďár nad Sázavou se

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: 0036258/19/DOPSH/LJů/ Č.j.: MULTM/0036271/19/DOPSH/LJů Vyřizuje: Ing. Lukáš Jůva

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014 Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2014 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 4. 1. 2015 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2016 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 2. 1. 2017 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8.

13.7.2011 novela z. č. z. 361/2000 č. Sb., 361/2000 Sb., o provozu o na pozemn ích komunikacích účinnost od 1. 8. ost 2011 od 1. 8. novela z. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích účinnost od 1. 8. 2011 Hlavní změny Povinnost řidiče mít na sobě reflexní vestu. Povinnost řidiče mot. vozidla zajet k zařízení technické

Více

Č. 1/1996. k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty

Č. 1/1996. k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty Č. 1/1996 k upevnění veřejného pořádku v obci Nižní Lhoty Obecní zastupitelstvo obce Nižní Lhoty schválilo dne 30. 9. 1996 v souladu s ustanoveními 14, 16 a 36 odstavec 1 písm. f) zákona ČNR č. 367/1990

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 183 ze dne 21.2.2012 k návrhu na schválení Doporučení pro veřejné produkce - Busking na území hl.m. Prahy Rada hlavního

Více

Kontrola dodržování předpisů

Kontrola dodržování předpisů Kontrola dodržování předpisů BOZP, ŽP a PO (2. úroveň dokumentace TMS) (3. vydání) Schválil: Marek Świtajewski - generální ředitel Zpracovatel: Sekce podpory podnikání Správce dokumentace: Technik organizace

Více

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o.

NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. NEMOCNICE POČÁTKY, s.r.o. Havlíčkova 206, 394 64 Počátky Název: Evidenční značka: VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, OZNÁMENÍ, PODNĚTŮ A EVIDENCE PODĚKOVÁNÍ OD OBČANŮ A ORGANIZACÍ SM-NP-5-2015 Identifikace: Nahrazuje:

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici

Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Provozní řád areálu sportovního stadionu v Jilemnici Část I. Základní ustanovení Článek 1 Název, adresa: Sportovní stadion v Jilemnici 514 01 Jilemnice e-mail: info@sport-jilemnice.cz www.sport-jilemnice.cz

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 31.1.2014 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc leden Celkem bylo řešeno 7 případů

Více

I. Celostátní konference o bezpečnosti dopravy a infrastruktuře v České republice Brno 20. 2. 2007 Prezentace plk. JUDr. Jaroslav VANĚK ředitel MŘ PČR Brno Opatření Policie ČR - dopravně-bezpečností akce

Více

Ministerstva vnitra. setkání starostů správního obvodu města Uherské Hradiště dne Modrá. Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly

Ministerstva vnitra. setkání starostů správního obvodu města Uherské Hradiště dne Modrá. Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Vydávání obecně závazných vyhlášek o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejně přístupném místě nebo veřejně přístupné akci a o zákazu kouření a používání elektronických cigaret

Více

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice

Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Městská policie nám. Svobody 90 664 42 Modřice Městský úřad Modřice nám. Svobody 92 V Modřicích dne 30.11.2013 664 42 Modřice Přehled činnosti Městské policie za měsíc Listopad Celkem bylo řešeno 19 případů

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více