Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2016 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory Narušování veřejného pořádku, O.-Vítkovice Problematika ubytoven, O.-Jih Stacinární doprava, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku a dopravní situace, O.-Poruba Problematika narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Poruba Rušení nočního klidu z provozoven, O.-Zábřeh

2 Znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, O.-Přívoz Doručeno: Dobrý den.začnu poděkováním strážníkům v čele s Dedkem Kamilem kteří se z počátku roku postarali o vytěsnění bezdomovců ze svahu hřiště v Ostravě-Přívoze za poměrně krátkou dobu. ALE problém nastal znovu-nemohu posoudit -zda s menším cyklem pochůzek a taky s porostem který se přes léto zazelenal a tím brání lepší viditelnosti na danou oblast.při venčení psa v okolí hřiště si člověk všímá okolí a to co bylo na začátku roku se začíná objevovat znovu. Nepořádek,odpadky,starý tisk a všeobecný nepořádek který bezdomovci po sobě zanechávají. Proto žádám opět o zvýšenou pozornost a četnost pochůzek v tomto okolí v rámci možností MP Ostrava. Předem děkuji za kladné vyřízení žádosti. Řešení MP: Zaslaný podnět týkající znečišťování veřejného prostranství osobami bez přístřeší, a to v bezprostředním okolí hřiště v Ostravě-Přívoze, byl předán příslušnému strážníku-okrskáři k dalšímu opatření. Strážník-okrskář osobně kontaktoval pisatele podnětu, kterého seznámil s možnostmi a postupem městské policie v souvislosti s řešením předmětné problematiky, jenž spočívá v častějších kontrolách uvedené lokality. Dotyčný občan považoval projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval.

3 Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Doručeno: Odpověď ředitele: Byl jsem pověřen primátorem města Ostrava Ing. Tomášem Macurou, MBA k řešení Vašeho podnětu ve věci bezpečnostní situace s ohledem na provoz ubytovny pro sociálně slabé občany, neboť otázka veřejného pořádku dle věcné příslušnosti spadá městské policii. Již 1. července 2016 se uskutečnilo jednání s předsedou bytového družstva sousedícího s předmětnou ubytovnou. Řešila se otázka bezpečnostní situace v lokalitě zhoršená vlivem výskytu sociálně slabších osob. Z naší strany bylo přijato opatření spočívající v navýšení pochůzkové činnosti strážníky z oblasti Ostrava-Jih i strážníky oddílu s celoměstskou působností. Rovněž přijímáme poznatky od dalších občanů nespokojených se současným stavem veřejného pořádku a získané informace využíváme při plánování výkonu služby. Ve dnech 26. července a 5. srpna proběhla další jednání, kdy se hodnotil výsledek opatření, a řešily se další poznatky související s provozem ubytovny. Dne 22. srpna je plánována další schůzka, tentokrát za účasti starosty městského obvodu, předsedů bytových družstev sousedících s ubytovnou a vedoucími zaměstnanci městské policie. Účelem schůzky je otázka zřízení městského kamerového stanoviště v lokalitě. Dne 11. srpna jste byla osobně kontaktována pověřenou hlídkou městské policie, která Vás o přijatém opatření vyrozuměla a byly Vám rovněž předány informace o plánované schůzce dne 22. srpna. Naší snahou je bezpečnostní situaci v lokalitě stabilizovat, a proto maximálně vítáme jakoukoliv pomoc občanů, např. sdělení poznatků, telefonické upozornění na páchání protiprávního jednání apod. Proto bych si dovolil požádat i Vás, budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte věc telefonicky na bezplatnou linku 156. Na

4 místo bude vyslána hlídka věc řešit. Věřím, že vzájemnou spoluprací všech zainteresovaných subjektů se nám podaří v lokalitě opět zjednat pořádek. Budete-li mít zájem v této věci dále získávat informace nebo nám být nápomocna při řešení, můžete se obrátit prostřednictvím webových stránek nebo pracoviště Ostrava-Jih tel. kontakt na místně příslušného strážníkaokrskáře. Ten s Vámi může dále ve věci komunikovat a jistě přivítá jakýkoliv podnět, který mu umožní činit patřičná opatření k zjednání nápravy. Z naší strany bude i nadále problematice věnována zvýšená pozornost.

5 Neoprávněné parkovaní motorových vozidel, O.-Mariánské Hory Doručeno: Dobrý den. Píši kvůli stále neutěšené dopravní situaci. V křižovatce ulic, před bistrem, každý den v odpoledních hodinách parkují auta v zákazu zastavení. Už jsem i volal 156, ale strážník došel až po 30 minutách a nic moc neřešil. V této křižovatce jdou špatně i vidět dopravní značky. Lidé, co si přijedou nacpat bříška do občerstvení, se vůbec nehodlají zabývat značkami. Dokonce dnes mě jeden málem naboural, když jsem projížděl kolem bistra ve svém pruhu a on v protisměru chtěl parkovat. Chápu, že se chtějí lidé občerstvit, nebo si jít nakoupit. Ale jde to zaparkovat kousek vedle a pár metrů dojít. Řešení MP: Problematika neoprávněného parkování motorových vozidel v Ostravě- Mariánských Horách byla dne projednána s pisatelem prostřednictvím ové korespondence. Vedoucí oblasti dotyčného seznámil se způsobem řešení a přijatými opatřeními ze strany městské policie. V lokalitě byl navýšen výkon služby se zaměřením na dodržování bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. Pisatel po seznámení s přijatým opatřením již písemnou odpověď nepožadoval.

6 Narušování veřejného pořádku, O.-Vítkovice Doručeno: Protože situace je již vážná a neúnosná po incidentu xx v dopoledních hodinách. Opravdu by to chtělo zavést kamerový systém. Děkuji ze předání Odpověď ředitele: Strážníci městské policie intenzivně dohlíží v okolí ulice na veřejný pořádek, k čemuž využívají všech dostupných technických prostředků. Výkon služby v předmětné lokalitě je navýšen i o strážníky operativního oddílu s celoměstskou působností. Je třeba si však uvědomit, že hlídky jsou povinny plnit zákonem stanovené úkoly na celém území města Ostravy a nelze je nepřetržitě vyhrazovat pouze pro konkrétní místo, neboť by tak mohlo dojít k ohrožení bezpečnosti osob a majetku v dalších částech města. Ve věci kamerového systému v současné době probíhají intenzivní jednání o jeho zřízení. Dne rovněž proběhlo jednání na Magistrátu města Ostravy za účasti primátora, náměstka primátora pro sociální záležitosti, starosty městského obvodu Ostrava-Jih, dále ředitelů Policie ČR a Městské policie Ostrava, kdy byly vytyčeny cíle a dohodnuty postupy pro zlepšení bezpečnostní situace v místě. Věřím, že vzájemnou spoluprací všech zainteresovaných subjektů se nám podaří v lokalitě opět zjednat pořádek.

7 Problematika ubytoven, O.-Jih Doručeno: Odpověď ředitele: Byl jsem pověřen primátorem města Ostrava Ing. Tomášem Macurou, MBA k řešení Vašeho podnětu týkajícího se bezpečnostní situace v souvislosti s provozem ubytovny pro sociálně slabé občany. Za účelem zlepšení bezpečnostní situace a zajištění efektivního výkonu služby proběhlo od července 2016 několik jednání se zástupci okolních bytových družstev a dalších občanů nespokojených se současným stavem veřejného pořádku. Ze strany městské policie bylo přijato opatření spočívající v navýšení pochůzkové činnosti strážníky oblasti Ostrava-Jih i strážníky operativního oddílu s celoměstskou působností.

8 Dne se uskutečnilo na Úřadě městského obvodu Ostrava-Jih jednání za přítomnosti starosty, zodpovědných osob dotčených odborů úřadu městského obvodu, dále zástupců bytových družstev sousedících s ubytovnou a městské policie. Cílem jednání bylo stanovení dílčích úkolů pro zainteresované subjekty, které povedou k zajištění pořádku v předmětné lokalitě. Na místě budou rovněž působit pracovníci prevence kriminality, a to především v hodinách školní docházky. Dne proběhlo jednání na Magistrátu města Ostravy za účasti primátora, náměstka primátora pro sociální záležitosti, starosty městského obvodu Ostrava-Jih, dále ředitelů Policie ČR a Městské policie Ostrava, kdy byly dohodnuty další postupy pro stabilizaci bezpečnostní situace v okolí ubytovny. Sama můžete přispět k zlepšení situace a to tím, že budete-li svědkem páchání protiprávního jednání, oznamte věc telefonicky na linku 156. Na místo bude vyslána hlídka zjednat nápravu. Máte-li k bezpečnostní situaci nějaké poznatky, můžete se s nimi obrátit na místně příslušného strážníka-okrskáře prostřednictvím webového rozhraní městské policie sekce Okrskáři. Spolupráci s občany maximálně vítáme, neboť nám pomáhá operativně reagovat na aktuální dění ve městě. Nadále bude z naší strany veřejnému pořádku v okolí ubytovny věnována maximální pozornost.

9 Stacinární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, včera jsem mailem děkoval úřadu za zřízení Rio parku a celého sportovního počinu pro děti a rodiny v centru našeho města, opravdu povedená akce, jen nám ji trochu pokazili strážnici městské policie, kteří se sice řídili zákonem, nezapojili však empatii a ani nepodpořili dobrý duch této akce. Co se tedy stalo, na nábřeží parkovali auta rodin, které chodily do Rio parku, měli to blíže a byly operativní, na stejném místě parkovaly vozy státní policie, které s tím neměly problém, v pátek však aktivní městská policie začala rozdávat botičky (asi závist, že si ve službě nemůžou zasportovat ). Je škoda, že svou botičkovou aktivitu nezaměřili jinde ( po Ostravě jsem viděl spoustu jiných aut, které ohrožovaly plynulost provozu a botičku by si tak zasloužili více ). Městská policie by se měla více věnovat pořádku ve městě a né "buzerovat slušné lidi" například ubytovna, jejíž "neobčané " zkrášlují svým chováním naše okolí, ohrožují občany a zvýšená kriminalita a nepořádek opravdu není zrovna to co bychom si jako obyvatelé této časti města přáli. Odpověď ředitele: Strážníci Městské policie Ostrava v rámci výkonu služby zabezpečují prioritně místní záležitosti veřejného pořádku, avšak plní i další úkoly vyplývající z příslušných právních norem. V oblasti dopravy se pak podílejí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Jedná se zejména o zajištění bezpečnosti účastníků silničního provozu, průjezdnost komunikací pro vozidla složek integrovaného záchranného systému a rovněž dopravní obslužnosti. V souvislosti s konanou akcí Olympijský park Ostrava 2016 zajišťovali strážníci místní záležitostí veřejného pořádku. V průběhu výkonu služby v této lokalitě byli upozorňováni návštěvníky akce na neoprávněně parkující vozidla. Strážnici tedy po zjištění skutečného stavu věci na místě a s ohledem na skutečnost, že se původní opatření míjelo účinkem, využili své zákonné oprávnění, kdy přiložili na automobily technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla. Rovněž je třeba uvést, že ve vzdálenosti cca 200 metrů od místa neoprávněně zaparkovaných vozidel se nacházelo nadzemní parkoviště, jehož kapacita byla v té době zcela nevyužita. Dále ve svém podnětu poukazujete na narušování veřejného pořádku v okolí ubytovny v Ostravě-Mariánských Horách. Problematika byla projednána s majitelem ubytovny na Úřadu městského obvodu Mariánské Hory, a to za účasti zástupců daného městského obvodu, dále pak Policie České republiky a Městské policie Ostrava, kdy cílem bylo zajištění efektivního výkonu služby a přijetí dalších mechanismů vedoucích k eliminaci protiprávního jednání. V lokalitě je ze strany městské policie dlouhodobě posílen výkon služby, kde přímo u ubytovny mají hlídky rovněž kontrolní bod. Nelze však zajistit nepřetržitou přítomnost strážníka pouze na jednom místě a to vzhledem k rozlehlosti města, kapacitním stavům a potřebám výkonu služby. Příslušný strážník-okrskář i ostatní strážníci oblasti však budou zmiňované problematice věnovat.

10 Narušování veřejného pořádku a dopravní situace, O.-Poruba Doručeno: Vážený pane Řediteli, to co se mi včera přihodilo z vašimi strážníky Městské Policie v OV - Porubě, to už doopravdy nemá obdoby, dovezl sem manželku i s tchyni k doktorce, ale nakolik tchyně je nemobilní, pomohl sem manželce vytlačit tchyni sedící v invalidním vozíku k vstupním dveřím do Polikliniky, podotýkám že bylo dvě minuty po 8 hod, při čemž se mi objevili vaše dvě strážnice Městské Policie u auta a okamžitě jsem bil pokutován za nezakoupení parkovacího lístku, nenechali si nic vysvětlit že sem jenom dovezl manželku a tchyni k ošetření a jen sem pomohl manželce vytlačit invalidní vozík s tchyni k vstupním dveřím a já hned odjíždím prič. Tak jestli že vy a vaši podřízení, takto buzerujete slušné lidi, proč si neplníte vy a vaši podřízení své povinnosti všem stejným metrem? Bil jste se někdy podívat jak parkují svá auta naši Romští spoluobčané v jednosměrných ulicích v OV - Porubě? Každý slušný člověk parkuje na parkovišti, ale Romové kde se jim zachce a vaši podřízení když náhodou jedou po těchto ulicích jednou za uherský rok v služebním autě, tak jim tyto špatně parkující auta ještě objíždí po trávníku, to že v jednosměrné ulici musí bít vedle zaparkovaného vozidla 3 m volná vozovka, je vůbec nezajímá. Když už vaši podřízený buzerují slušné lidi kvůli dvou minut, proč si nekonají své povinnosti v těch ulicích, když vidí a slyší že tam hromadně dochází k narušování veřejného pořádku? Romové tam posedávají houfně po trávnících, grilují a řvou tam pod okny nájemníků, houfně sedí před vchody do domů pod slunečníky, popíjejí alkoholické nápoje, koupou se pod okny nájemníků v napuštěných bazénech, stanují na trávnících pod okny nájemníků, atd, atd. Proč si tam nekonají své povinnosti a nepokutují tyto naše Romské spoluobčany za nedovolené parkování, za narušování veřejného pořádku, atd, atd. Nezdá se vám, že slušní lidé mají už plné zuby vašich neschopných a liknavých podřízených, kteří kašlou na své povinnosti a jen nesmyslně buzerují slušné lidi a ty které by měli trestat nechávají dělat si co se jim zlíbí? Toto mně vytočilo natolik, že si tam v těch ulicích začnu natáčet veškeré dění co si můžou dovolit naši Romští spoluobčané, ale také to, co si můžou dovolovat vaši neschopní strážníci městské policie k slušným lidem a nechám to zveřejnit v regionálních správách ať každý slušný občan vidí na vlastní oči za co si platíme z našich daní Měskou Policii. Odpověď ředitele: Pověřil jsem vedoucího oblasti Martinovská přijetím příslušných opatření v souvislosti s narušováním veřejného pořádku a dopravní situací v Ostravě- Porubě. V místě došlo k posílení výkonu služby jak ze strany místně příslušného strážníkaokrskáře, tak i ostatních strážníků oblasti. Dále v lokalitě působí strážníci operativního oddílu s celoměstskou působností a asistenti prevence kriminality, kteří svou přítomností rovněž přispívají k eliminaci případného protiprávního jednání. V období od do bylo v rámci provedených kontrol zjištěno 7 přestupkových jednání, jež byla následně řešena v souladu s platnou legislativou. Ze strany městské policie bude předmětné problematice věnována patřičná pozornost i nadále.

11 K části podnětu, ve které poukazujete na řešení přestupku strážnicemi dne u Polikliniky v Ostravě-Porubě, se nemohu vyjádřit, jelikož Vaše jméno není vedeno v evidenci přestupků Městské policie Ostrava.

12 Problematika narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Doručeno: Řešení MP: Uvedený podnět byl předán místně příslušné strážnici-okrskářce, která pisatele dne osobně kontaktovala. Stěžovatel byl seznámen s možnostmi a postupy městské policie při řešení předmětných problematik. V lokalitě bude prováděn zvýšený výkon služby strážníky oblasti Ostrava-Jih. Pisatel považoval osobní projednání celé záležitosti za dostačující a písemnou odpověď již nepožadoval. Strážnice-okrskářka zůstává s dotyčným občanem i nadále v aktivním kontaktu.

13 Stacionární doprava, O.-Poruba Doručeno: Chtěl bych poděkovat za vstřícnost při řešení problému! Dokonce mám dojem, že aut parkujících na požární ploše je poslední dobou o chloupek méně. Bohužel nyní řidiči místo parkování v zóně nyní raději parkují na nádvoří před zmíněným panelovým domem, tj. na chodníku. Frekvence je opět několik automobilů denně a délka stání se liší od několika minut potřebných pro vyložení zboží nebo lidí po několik hodin. Nevím, o žádném předpisu, který by reguloval pohyb motorových vozidel po chodnících určených pro chodce, přesto mi to nepřipadá v pořádku. Jednak jde o potenciální ohrožení chodců a rušení obyvatelů okolních bytů, jednak chodníky nejsou na takové zatížení konstruovány. Řešení MP: Obdržený podnět ve věci parkování motorových vozidel na chodníku a v rozporu s dopravním značením v Ostravě-Porubě byl předán příslušnému strážníkuokrskáři k dalšímu opatření. V uvedené lokalitě byl již v době přijetí podnětu prováděn zvýšený výkon služby. Dne strážník telefonicky kontaktoval pisatele podnětu, kterého seznámil s možnostmi a přijatým opatřením ze strany městské policie. Dotyčný považoval projednání celé záležitosti za dostačující, dále sdělil, že v lokalitě došlo ke zlepšení situace a písemnou odpověď na své podání nepožaduje.

14 Rušení nočního klidu z provozoven, O.-Zábřeh Doručeno: Řešení MP: Po obdržení podnětu ve věci narušování veřejného pořádku, respektive rušení nočního klidu provozem restauračních zařízení v Ostravě-Zábřehu byla strážnicí-okrskářkou telefonicky kontaktována předsedkyně Bytové družstva. Tato byla seznámena s možnostmi a postupem městské policie v dané věci. Strážniceokrskářka rovněž kontaktovala zodpovědné osoby okolních provozoven, které poučila o povinnosti dodržování nočního klidu. Problematice bude věnována zvýšená pozornost jak ze strany strážníků oblasti Ostrava-Jih, tak i strážníků operativního oddílu s celoměstskou působností. Předsedkyně bytového družstva považovala telefonické projednání celé záležitosti a přijatá opatření za dostačující. Písemnou odpověď na své podání již dále nepožadovala.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2016 Stacionární doprava, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2016 Rušení nočního klidu z provozovny, O.-Muglinov Neoprávněné parkování před komplexem garáží, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Vraky vozidel

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2015 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Muglinov Narušování veřejného pořádku osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci srpnu 2015 Volně pobíhající psi, podezřelé osoby, O.-Hrušov, Koblov Občanské soužití, veřejný pořádek, O.-Slezská Ostrava Jízda cyklistů mimo cyklostezky, O.-Zábřeh Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2014 Znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, O.-Moravská Ostrava a Přívoz Pohyb podezřelých osoba, O.-Mariánské Hory Stacionární doprava a způsob řešení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2014 Jízda vozidel po chodníku a stání vozidel na trávě, O.-Výškovice Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Poškozování majetku, O.-Moravská Ostrava Stacionární

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016

Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Podněty občanů doručené v měsíci září 2016 Zhoršená bezpečnostní situace v okolí ubytovny, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Dynamická doprava, O.-Moravská Ostrava Problematika stacionární

Více

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA.

MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA. MĚSTSKÁ POLICIE OSTRAVA Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města Ostravy - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva města

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2016 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování motorových vozidel, O.-Dubina Kouření na vlakových nástupištích a zastávkách MHD, O.-Moravská

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2015 Stacionární doprava, O.-Hrabová Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Jih Znečišťování veřejného prostranství a narušování veřejného

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit

k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce Úsvit Popis projektu k žádosti o dotaci v rámci Programu prevence kriminality a extremismu v roce 2010 - Úsvit Název projektu: Asistent prevence kriminality Žadatel : Statuární město Děčín Mírové náměstí 1175/5

Více

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku:

Nulová tolerance. Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 2009. Důvody vzniku: Nulová tolerance Program Nulová tolerance vznikl v říjnu roku 29. Důvody vzniku: vysoká míra kriminality páchané na osobách soustavné narušování veřejného pořádku údajná fáma o migraci nepřizpůsobivých

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY

Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Střední odborná škola stavební a zahradnická Praha 9, Učňovská 1 ŘÍZENÍ DOPRAVY Směrnice č. 2/2009 V Praze dne 15. května 2009 Mgr. Miloslav Janeček ředitel školy 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1 Účel 1.1.1 Účelem

Více

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu.

1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. S T A N D A R D 1 Místní a časová dostupnost 1 a Orgán sociálně-právní ochrany zajišťuje účinné poskytování sociálněprávní ochrany v potřebném rozsahu na celém území svého správního obvodu. Místní dostupnost

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 183 ze dne 21.2.2012 k návrhu na schválení Doporučení pro veřejné produkce - Busking na území hl.m. Prahy Rada hlavního

Více

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou

OBEC JANOV NAD NISOU. Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou OBEC JANOV NAD NISOU Směrnice pro činnost Obecní policie Janov nad Nisou Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecní policie (dále jen OP) je orgánem obce Janov nad Nisou, který v souladu s ustanovením zákona č. 128/2000

Více

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně

Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Pilotní projekt Bezpečná lokalita Bezpečné bydlení se rozjíždí v Brně a ve Zlíně Majetková kriminalita stále dosahuje vysokého zastoupení v celkovém stavu a dynamice trestné činnosti na území České republiky.

Více

dopravní politika měst

dopravní politika měst Doprava v klidu dopravní politika měst 5. cvičení parkovací politika strategie a nástroje druhy regulace Park and Ride bezplatné parkování? Parkovací politika Parkování mají na starosti především místní

Více

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016

ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 ČINNOST MĚSTSKÉ POLICIE BRANDÝS NAD LABEM - STARÁ BOLESLAV ZA OBDOBÍ ČERVEN SRPEN 2016 Na základě podnětu občana pana Dolejše předkládám ZM a občanům informaci o činnosti MěPo a jejím financování. Z dokumentu

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2015 Majetková trestná činnost, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Přepadávání žen, O.-Zábřeh Bezpečnostní situace, O.-Přívoz Cyklisté

Více

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci listopadu 2014 Stacionární doprava, O.-Svinov Stacionární doprava, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Volný pohyb psů, O.-Poruba Stacionární doprava, O.-Stará

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC RADA MĚSTA OLOMOUCE NAŘÍZENÍ č. 5/2019, o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 8. 4. 2019 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 27. 9. 2012 Petice - nezavádění parkovací zóny ve vnitrobloku Rumjancevova Předkládá: Lukáš Martin, náměstek

Více

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi

Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) VYHLÁŠKA. Městské zastupitelstvo v Brandýse. nad Labem - Staré Boleslavi Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav DOKUMENTY ( Tisk dokumentu ) Městské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi -----------------------------------------------------------------

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 24. 5. 2017 bod programu: 14 věc: Asistenti prevence kriminality v Ústí nad Labem podání žádosti o dotaci dopad na rozpočet: S dopadem na rozpočet 2018-2020 zpracoval:

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov

MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, Český Krumlov MĚSTSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV odbor kancelář tajemníka Kaplická 439, 381 01 Český Krumlov Č. j.: MUCK 08047/2018/OSVaZ/IP Sp.sk.zn.: 551 V/5 Vyřizuje: Mgr. Ingrid Pechová Telefon: 380 766 400 Datum: 7.2.

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2016 Volný pohyb psů, O.-Jih Stacionární doprava parkování na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Parkování motorových vozidel

Více

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: ,

MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého Veltrusy Tel: , MĚSTSKÁ POLICIE VELTRUSY Palackého 9 277 46 Veltrusy Tel: 777 919 156, 777 919 157 e-mail: mestska.policie@veltrusy.cz ZPRÁVA O STAVU A ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE VELTRUSY ZA ROK 2016. Statistiky událostí

Více

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže

Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Pravomoci strážníka u kouření, pití alkoholu a užívání drog u dětí a mládeže Bezpečnostní složky v ČR I. Policie ČR Bezpečnostní složka zřízená státem Plně hrazená z prostředků státu Působnost na celém

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2015 Stacionární doprava, O.-Poruba Neukáznění chodci na přechodu, O.-Poruba Osoby bez přístřeší, O.-Poruba Bezpečnostní situace, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014

Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Podněty občanů doručené v měsíci září 2014 Poškozování majetku, O.-Dubina Rušení nočního klidu štěkotem psů, O.-Dubina Bezpečnostní situace, O.-Muglinov Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Volné pobíhání

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci

STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 2/2018 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 3. 2018 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

o placeném parkování v Olomouci

o placeném parkování v Olomouci STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC NAŘÍZENÍ č. 4/2017 o placeném parkování v Olomouci Rada města Olomouce se usnesla dne 13. 6. 2017 vydat dle 23 odst. 1 zák. č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku

KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku KOORDINAČNÍ DOHODA o vzájemné spolupráci za účelem stanovení společného postupu při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje,

Více

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013

Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Podněty občanů doručené v měsíci prosinci 2013 Narušování veřejného pořádku a páchání trestné činnosti, O.-Poruba Majetková trestná činnost a přestupky, O.- Moravská Ostrava a Přívoz Stacionární doprava,

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA opatření obecné povahy stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0180809/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/16 Martin Handl, DiS.

Více

Policejní prezidium ČR Oddělení tisku a prevence. Nehodovost cyklistů

Policejní prezidium ČR Oddělení tisku a prevence. Nehodovost cyklistů Policejní prezidium ČR Oddělení tisku a prevence Rok 214 zavinění dopravní nehody Viník, zavinění nehody rok 214 v porovnání s 213 Počet nehod rozdíl Počet usmrcených rozdíl Počet těžce zraněných rozdíl

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2015 Narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Jízda přes zastávku městské hromadné dopravy bez nástupního ostrůvku, O.-Vítkovice

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí

Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí MĚ STSKÁ POLICIĚ Zákostelní 720 PLANÁ NAD LUŽNICÍ 20. ledna 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Planá nad Lužnicí za rok 2017 1. Úvod Městská policie Planá nad Lužnicí zabezpečující místní záležitosti

Více

Bezpečnostní školení osob na malých letištích

Bezpečnostní školení osob na malých letištích Bezpečnostní školení osob na malých letištích Lektor: Jaromír Fatka ŠKOLENÍ PILOTŮ 5.3.2016 Školení provedeno na základě příslušných odstavců Bezpečnostního programu letiště Cíl školení Získat potřebné

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.13. z jednání dopravní a bezpečnostní komise, konaného dne

Městská část Praha 11. Zápis č.13. z jednání dopravní a bezpečnostní komise, konaného dne Městská část Praha 11 Zápis č.13 z jednání dopravní a bezpečnostní komise, konaného dne 07.06.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: Usnášeníschopnost: Datum příštího jednání: Místo

Více

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015

M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u. Nařízení č. 1/2015 M ě s t o B a k o v n a d J i z e r o u Nařízení č. 1/2015 města Bakov nad Jizerou kterým se vydává Tržní řád ve znění nařízení č. 2/2015 Rada města Bakov nad Jizerou se na svém zasedání dne 29. 6. 2015

Více

Když činy váží víc než slova. Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané

Když činy váží víc než slova. Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané Když činy váží víc než slova Tento program, je vlastním programem nezávislého kandidáta Miloše Plechatého, vedeného pod hlavičkou hnutí Ústečané Bezpečnostní program: Politika vnitřní bezpečnosti a veřejného

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče

MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče MĚSTSKÝ ÚŘAD HUSTOPEČE Dukelské nám. 2/2, 693 17 Hustopeče SPISOVÁ ZN.: dop/1618/15/393 Č.J.: MUH/ 18532/15/393 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: DATUM: 29.04.2015 ODBOR DOPRAVY Hana Řeháková 519441098 rehakova.dopravni@hustopece-city.cz

Více

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ ZVLÁŠTNÍHO UŽÍVÁNÍ KOMUNIKACE

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ ZVLÁŠTNÍHO UŽÍVÁNÍ KOMUNIKACE MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 2 Č.j. MCP2/080954/2015/ODUR-OD/Šeb ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR DOPRAVY A ÚZEMNÍHO ROZVOJE ODDĚLENÍ DOPRAVY Č.j.: ODUR/079447/2015/Šeb Praha, dne 6.8.2015 Vyřizuje: Marek Šebestík, odd.

Více

Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly. Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011

Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly. Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011 Policejní prezidium ČR Úřad vnitřní kontroly Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011 Praha 23. prosince 2011 Vyhodnocení obecné kontroly v Policii České republiky za rok 2011

Více

PŘIPOMÍNKA č. 86 Připomínka je rozdělena na 12 dílčích připomínek:

PŘIPOMÍNKA č. 86 Připomínka je rozdělena na 12 dílčích připomínek: PŘIPOMÍNKA č. 86 Připomínka je rozdělena na 12 dílčích připomínek: 86-1 Námitka č. 86 86-2 86-3 86-4 86-5 Připomínka č. 86/1 podaná Statutárním městem Ostrava městským obvodem Svinov, se sídlem Bílovecká

Více

MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM. Pavel Pavlíček

MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM. Pavel Pavlíček MĚSTSKÝ KAMEROVÝ A DOHLÍŽECÍ SYSTÉM Pavel Pavlíček 1 Legislativní problematika řešení Využívání MKDS obecní policií Instalace MKDS je zcela zákonná na základě zákona o obecní policii. Vzhledem k tomu,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY MĚSTSKÝ ÚŘAD ROKYCANY Odbor dopravy Masarykovo náměstí 1, Střed, 337 01 Rokycany se sídlem odboru Masarykovo náměstí 215 Váš dopis ze dne Naše značka Vyřizuje / tel / email V Rokycanech dne 21.9.2015 spis.zn.:mero/10657/od/15

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA návrh opatření obecné povahy návrh stanovení místní úpravy provozu na pozemní komunikaci ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO VÁŠ DOPIS ČJ.: ZE DNE: NAŠE ČJ.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.: FAX: E-MAIL: DATUM: POČET LISTŮ: MMB/0103386/2019/HA 5400/OD/MMB/0346186/2018/12 Martin Handl, DiS.

Více

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany

Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Zásady pro zřizování bezplatných vyhrazených parkovacích míst pro zdravotně postižené občany Odbor sociálních věcí a školství, MěÚ Hodonín, 2018 Schváleno Radou města Hodonína dne 24.4.2018 1 I. Postup

Více

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci říjnu 2014 Překračování nejvyšší dovolené rychlosti, O.-Polanka nad Odrou Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Nerespektování dopravních

Více

Nařízení města. Nařízení města č. 6/2019,

Nařízení města. Nařízení města č. 6/2019, Statutární město Ostrava Nařízení města Nařízení města č. 6/2019, kterým se mění a doplňuje Nařízení města č. 9/2018, kterým se pro účely organizování dopravy vymezují na území města oblasti s placeným

Více

Odbor legislativní a právní Oddělení veřejného práva a legislativy Mgr. Magdaléna Vejvodová Č. j.:

Odbor legislativní a právní Oddělení veřejného práva a legislativy Mgr. Magdaléna Vejvodová Č. j.: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAvao MĚsTA www Odbor legislativní a právní Oddělení veřejného práva a legislativy \ H!! H\I \H\ \ \ IH\ \ IIIIWII\IIWIHHHIIIHIII MHMPXPBSTMRJ. -. Váš dopis zn./ze dne: Vyřizuje/tel.:

Více

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015

PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 PLÁN ČINNOSTI Městské policie Jablonec nad Nisou na rok 2015 Zpracoval: Mgr. Luboš Raisner a kolektiv 1 Obsah 1. Úvod... 3 1. Oblast organizační a personální... 3 2. Plán činnosti na úseku veřejného pořádku...

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2014 Konzumace alkoholu na veřejnosti a narušování veřejného pořádku, O.-Hrabůvka Bezpečnostní situace a veřejný pořádek, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného

Více

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ

PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ PŘEHLED ZÁKONNÝCH ZMOCNĚNÍ PRO VYDÁVÁNÍ PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELKŮ /k 1. 2. 2010/ I. Obce Obecně závazné vyhlášky obcí: 1. zák. č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

Z A D Á N Í SRPEN Studie dopravy v klidu v ul. Českých bratří ve Vysokém Mýtě. stránka 1 z 8

Z A D Á N Í SRPEN Studie dopravy v klidu v ul. Českých bratří ve Vysokém Mýtě. stránka 1 z 8 B. Smetany 92, 566 32 Vysoké Mýto tel: +420 465 466 111, e-mail: radnice@vysoke-myto.cz, www.vysoke-myto.cz Z A D Á N Í Studie dopravy v klidu v ul. Českých bratří ve Vysokém Mýtě SRPEN 2012 stránka 1

Více

Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman.

Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman. Městská policie Ostrava Ing. Aleš Toman Zřízení Městské policie Ostrava Zastupitelstvo města - schválilo dne 12.2.1992 obecně závaznou vyhlášku č. 1/1992, o městské policii - zřídilo usnesením zastupitelstva

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

8P města Moravská Třebová 2014

8P města Moravská Třebová 2014 8P města Moravská Třebová 2014 Moravská Třebová, 21.1.2015 8P města Moravská Třebová 2014 Problémy ověřené anketou Nový krytý bazén a wellness Stav chodníků Rušení nočního klidu Vyřešit parkování vozidel

Více

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017

ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 str. 1 / 5 Dopravní komise ZÁPIS z jednání č. 4/2017 ze dne 13.12.2017 č. j.: MUUO/40256/2017/DSS/klem č. spisu: DK/1439/2017 Přítomni: Omluveni: Hosté: Zapisovatel: viz prezenční listina P. Pirkl, Dis.,

Více

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence

STANDARDY KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY, STANDARD 7 Orgán sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Vítkov Prevence Město Vítkov Název dokumentu: Název zařízení: Identifikační číslo: 00300870 Zřizovatel: Standard kvality sociálně-právní ochrany č. 7 Orgán sociálně-právní ochrany Město Vítkov Sídlo: náměstí Jana Zajíce

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013

Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Podněty občanů doručené v měsíci září 2013 Problematické dětské hřiště, O.-Poruba Neprůchodnost chodníků, O.-Dubina Rušení hlukem, O.-Zábřeh Hlučné motocykly 1, O.-Dubina Hlučné motocykly 2, O.-Dubina

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2010. Činnost Městské policie je velice různorodá

Více

Výměna dobré praxe v rámci projektu Domovník preventista

Výměna dobré praxe v rámci projektu Domovník preventista Výměna dobré praxe v rámci projektu Domovník preventista Název projektu: Domovník preventista, účinný nástroj sociálního začleňování a podpory sociálně situační prevence v obci Registrační číslo: CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_029/0003723

Více

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2017

Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2017 Podněty občanů doručené v měsíci únoru 2017 Stacionární doprava, parkování vozidel nad 2,5 t, O.-Poruba Znečišťování VP psími exkrementy, O.-Jih Parkování na místech určených pro veřejnou zeleň, O.-Poruba

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná, Krkonošská 500, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2015 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2016 Obsah: 1. Obecná

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství

150921_11_01 Odbor dopravy a silničního hospodářství Odbor dopravy a silničního hospodářství nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 01 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 31309/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 15 Spisový znak:

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok tel: mobil Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku za rok 2016 tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 2. 1. 2017 Obsah 1. Úvod do problematiky obecní

Více

Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie. Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR

Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie. Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Bezpečnost silničního provozu v obcích a možnosti jejího ovlivňování ze strany Policie ČR plk. Ing. Tomáš LERCH Vývoj dopravní nehodovosti za

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009 1. Úvod Cílem zprávy je předložit ve stručné podobě ucelený přehled činnosti Městské policie Třeboň za rok 2009. V průběhu roku 2009 získala Městská

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018

Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 Zpráva o činnosti Městské policie Mimoň za rok 2018 V roce 2018 pracovala MěPo Mimoň v počtu 4 strážníků a dvou asistentů městské policie. Nutno však podotknout, že v měsíci srpnu ukončil jeden ze strážníků

Více

PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI

PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI Upravené pojetí příspěvku vzhledem k rozsahu a závažnosti problematiky Ing. Petr Hartmann PROBLEMATIKA ZAJIŠŤOVÁNÍ FYZICKÉ BEZPEČNOSTI NEMOCNIC, SOUČÁST PREVENCE KRIMINALITY VE MĚSTĚ A KRAJI Jestliže si

Více

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů:

Dopravní značky. Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích (o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů: Mezi povinnosti účastníka provozu na pozemních komunikacích ( 4) patří mimo jiné c) řídit

Více

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou

NÁVRH KONCEPCE. městské policie. Hrádek nad Nisou NÁVRH KONCEPCE městské policie Hrádek nad Nisou květen 2003 vypracoval : Weiss Pavel - velitel městské policie Krejčík Václav - člen rady města Podlipný Pavel - člen rady města Materiál Návrh koncepce

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy

Městský úřad Znojmo odbor dopravy Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/ 8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Vendula Štěpánková Tel.: 515 216 439 Fax: 515 216 441 E-mail: Vendulka.Stepankova@muznojmo.cz Spis.

Více

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů

Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh. Věk respondentů Vyhodnocení dotazníku Prevence kriminality ve městě Zábřeh Na jaře 2015 probíhalo dotazníkové šetření mezi obyvateli města, jehož cílem bylo zjistit názory obyvatel v oblasti kriminality a prevence kriminality

Více

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie

Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Volební noviny č. 2 Budeme prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením městské policie Hnutí NEZÁVISLÍ a sdružení PRO Vratimov bude prosazovat a podporovat zvýšení bezpečnosti v obci zřízením

Více

DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN

DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN UDI MORAVA s.r.o. Havlíčkovo nábřeží 38, 702 00 Ostrava DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÁ STUDIE VÝSTAVBY OBYTNÝCH DOMŮ NA UL.TRLICOVA, NOVÝ JIČÍN leden 2018 1 ÚVOD 3 2 ŠIRŠÍ DOPRAVNÍ VAZBY 4 3 DOPRAVNĚ-INŽENÝRSKÉ POSOUZENÍ

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 7. zasedání zastupitelstva města dne: 16. 9. 2010 Bod pořadu jednání: Věc: Obecně závazná vyhláška, kterou se zrušuje čl. VII obecně závazné vyhlášky SML č. 3/2009,

Více

Směrnice pro postup při odtahu vozidel č. 5/2017

Směrnice pro postup při odtahu vozidel č. 5/2017 Směrnice pro postup při odtahu vozidel č. 5/2017 Čl. 1 Předmět úpravy Tato směrnice upravuje rozdělení kompetencí mezi orgány statutárního města Přerova a smluvními společnostmi při nucených odtazích vozidel

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Lidická Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov 1060 1061 1062 1063 1026 1024 1025 1128 1129 1130 1131

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY. č. 2/2013,

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY. č. 2/2013, STATUTÁRNÍ MĚSTO KARLOVY VARY NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA KARLOVY VARY č. 2/2013, kterým se vymezují místní komunikace nebo jejich určené úseky, které lze užít ke stání vozidla jen za cenu sjednanou schválené

Více

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa

Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Fórum městského obvodu Ústí nad Labem Severní Terasa Veřejná diskuze o problémech, které obyvatele trápí Kulturní sál Horizont Mírová 3465/6, Ústí nad Labem pondělí 12. listopadu od 17 hodin Program: stanovení

Více

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8

Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Praha, Kundratka 19, Praha 8 Preambule Provozní řád areálu Správy služeb hl. m. Prahy, Kundratka 19, Praha 8 (dále jen SSHMP ) je vydán provozním náměstkem SSHMP

Více

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít:

[2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: [2 b.] Řidič smí v provozu na pozemních komunikacích užít: 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na dálnicích, silnicích, místních komunikacích a účelových komunikacích. c) Na všech

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY

TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY TÉMA č.2 ORGANIZACE DOPRAVY V CENTRU OSTRAVY Pěší zóna Pěší zóna je vyznačena v centru Ostravy v městském obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Zahrnuje centrální Masarykovo náměstí a jemu přilehlé ulice.

Více

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE

DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE Obec Vinaře DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ PRO TVORBU PROGRAMU ROZVOJE OBCÍ VINAŘE a VINICE Vážení spoluobčané, Zastupitelstvo obce v současné době zpracovává Program rozvoje obce, ve kterém chce stanovit priority

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011

Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 5/2011 k zabezpečení čistoty a veřejného pořádku na území města Karviné Schváleno: 26.04.2011 Účinnost: 11.05.2011 Zpracovatel: Kancelář tajemníka Zastupitelstvo

Více