Název produktu Stručný popis Použití Výrobce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Název produktu Stručný popis Použití Výrobce"

Transkript

1 Příloha č. 1: Nabídka čiřicích preparátů v ČR v roce 2014 (html6, 2013; html8, 2014; html9, 2012; html10, 2014; html11, 2014; html12, 2010; html13, 2011; html14, 2012; html15, 2013; html16, 2014) Hlavní Želatina ErbiGel ERBSLÖH mletá želatina Snížení obsahu polyfenolů a čiření. Doporučuje se čiření společně s křemičitým sólem. Dávkování 5 10 g.hl -1. Mostgelatine ERBSLÖH želatina do moštu Svým účinkem redukuje nepříjemné polyfenoly a katechiny. Dávkování: ml.hl -1. Gelita-Klar ERBSLÖH enzymaticky odbouraná Tento preparát se může bez dalšho ředění přidat do ošetřovaného kapalná želatina nápoje bez rozpouštění. Dávkování následuje po přidání záporně nabitého flokulačního činidla, jako je Klar-Sol Super. Při běžném čiření postačuje dávka 30 ml.hl -1. U problematických vín se zvyšuje na 50 ml.hl -1. Poměr dávkování s Klar-Sol Super je 1:1. VULCAGEL L tekutá želatina Určen hlavně pro jemnou korekci polyfenolů, v kombinaci s křemičitým solem je vhodný pro rychlé vyčištění vína. VULCAGEL P prášková želatina Určen hlavně pro jemnou korekci polyfenolů, v kombinaci s křemičitým solem je vhodný pro rychlé vyčištění vína. GELATINA ORO zlatá drcená želatina Určena především na korekci zvýšených obsahů taninů ve víně. MACINATA DC Dávkování 2 20 g.hl -1. Vulcascot Vulcascot Rozptýlená želatina DC velmi jemný prášek Určena pro snížení obsahu taninů ve víně. Lístková želatina Oro destičky čisté želatiny Určena pro snížení obsahu taninů ve víně. Úlomky želatiny Oro úlomky čisté želatiny Určena pro snížení obsahu taninů ve víně. Tekutá želatina 25% stabilizovaný 25% roztok Určena pro snížení obsahu taninů ve víně. želatiny Tekutá želatina 40% stabilizovaný 40% roztok Určena pro snížení obsahu taninů ve víně. Sologel Dal Cin stabilizovaný roztok s vysokou koncentrací (>50%) Velmi dobře reaguje v kombinaci s přípravkem Sil 30, kdy dochází k intenzivní flokulaci a rychlé čištění zanechává malé množství sedimentu. Dávkování: ml.hl -1 v kombinaci se Sil 30 DC.

2 Želatina SIHA - GELATINE tekutá želatina K přímému ošetření rmutu, moštu a mladých vín. Zesilňuje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích polyfenolů a tříslovin. Dávkování: ml.hl -1 zdravý hrozen, ml.hl -1 nahnilý hrozen. SIHA - GELATINE jemnozrnná želatina K přímému ošetření rmutu, moštu a mladých vín. Zesilňuje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích polyfenolů a tříslovin. Dávkování: 5-30 g.hl -1. SIHA - GELATINE rozpustná za studena Slouží k přímému ošetření rmutu, moštu a mladých vín. Zesilňuje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích polyfenolů a tříslovin. Dávkování: 5-30 g.hl -1. HYDROCLAR % kapalný roztok Může být použita pro čiření moštu vína a pro odstranění nadměrné potravinářské želatiny, trpkosti. Dávkování: ml.hl -1 do moštu, ml.hl -1 do bílých středně hydrolyzován HYDROCLAR % kapalný roztok potravinářské želatiny, extrémně hydrolyzovaná želatina GELISOL středně hydrolyzovaná kapalná želatina s vysokým nábojem vín, ml.hl -1 do červených vín. Má silný taninový redukující efekt. Je vysoce efektivní při odstraňování nežádoucích taninů, které mohou být pociťovány na přední straně patra. Proto je vhodný pro zjemnění lisovaných a mladých červených vín. Dávkování: ml.hl -1 do moštu, 7-15 ml.hl -1 do bílých vín a ml.hl -1 do červených vín. Vhodná jak pro statické čiření, tak i pro flotaci. Může se použít pro čiření bílých i červených vín. Dávkování: ml.hl -1 do moštu, ml.hl -1 pro bílá vína, ml.hl -1 pro červená vína. Želatina 180 bloom přírodní želatina Uplatnění ve vinařství, potravinářství, cukrářství. Čiření vína v kombinaci s přípravkem Tosil. Dávkování: želatina g.hl -1, Tosil ml.hl -1. ATOCLAR atomizovaná potravinářská želatina PULVICLAR S ultra čistá, teplem rozpustná granulovaná želatina Snadno rozpustná ve studené vodě. Je ideální pro změkčení lisovaných vín a mladých červených vín, které se vyznačují nadměrnou trpkostí. Dávkování: 2-4 g.hl -1 do bílých vín, 8-15 g.hl -1 do červených vín. Vyznačuje se nízkým stupněm hydrolýzy a vysokou hustotou. Je doporučována na čiření bílých moštů a vín ve spojení s preparáty Sil Floc, Pluxbenton N, Benotlit Super a Enartis Tan Clar. U kvalitních červených vín Pulviclar S zlepšuje rovnováhu tím, že odstraňuje nadměrnou trpkost v chuti pociťovanou na konci patra, aniž by došlo ke snížení struktury vína. Dávkováni: 4-10 g.hl -1 do moštu a bílého vína, 6-15 g.hl -1 do červeného vína.

3 Želatina GOLDENCLAR želatina s vysokou molekulovou hmotností ve formě suchých plátů. CLARGEL nová tekutá želatina s vysokou molekulovou hmotností FINEGEL koncentrovaný roztok obsahující g.hl -1 vysoce kvalitní rybí želatiny PREMIUM GEL GRADO 1 GELAXINA ATO želatina s vysokým povrchovým nábojem (žlutý granulovaný prášek) čistá potravinářská želatina (žlutý prášek) Působí na stejnou taninovou frakci, která je odstraňována váječným bílkem. GOLDENCLAR se proto doporučuje jako alternativa k vaječné bílovině pro ošetření zralých červených vín pro snížení svíravosti bez ovlivnění chuťové rovnováhy. Je také velmi účinný pro čiření všech typů vín. Dávkování: 2-4 g.hl -1 do bílého vína, 6-10 g.hl - 1 do červeného vína. Je velmi účinná pro čiření moštu a vína. V kvalitním červeném víně zlepšuje rovnováhu tím, že odstraňuje nadměrnou trpkost, aniž by došlo ke snížení struktury vína. Dávkování: ml.hl -1 do moštu, ml.hl -1 do bílého vína, ml.hl -1 do červeného vína. Vzhledem k tomu, že složení aminokyselin je podobné kravské a prasečí želatině, může být použit pro čiření vín určených pro trhy, které zakazují ošetření látkami kravského a prasečího původu. V bílém víně je velmi účinný při snižování oxidativních a rostlinných tónů. V červeném víně FINEGEL odstraňuje tvrdé taniny a zlepšuje jemnost vína, kalnost a ovocné aroma. Je také užitečný pro stabilizaci barvy. Dávkování: ml.hl -1. Je ideální pro vína s nízkým obsahem tříslovin, které je potřeba čiřit a zlepšit filtrovatelnost bez ztráty struktury a barvy. Dávkování: 3-10g.hl -1 mošty a bílá vína, 5-30 g.hl -1 červená vína. Může být použita samostatně nebo v kombinaci s em a/nebo křemičitým solem. Kromě čiření má schopnost flokulace s fenoly. Dávkování: 3-10g.hl -1 mošty a bílá vína, 5-30 g.hl -1 červená vína. GELAXINA FLUID tekutá potravinářská želatina Přípravek výrazně snižuje podíl taninů a málo rozpustných skupin polyfenolů. Dávkování: 5-20 g.hl -1 mošty a bílá vína, g.hl -1 mošty a červená vína. Vaječné albuminy AlbuVin ERBSLÖH sušené vaječné bílky Na doladění chuti a barvy vína před lahvováním. Optimalizace obsahu taninů v červených vínech. Zachytává a sráží hnědé barvivo. Dávkování 4 12 g.hl -1. BLANCOLL ESSECO prášková vaječná bílkovina Pro zjemnění struktury červeného vína. Eliminuje nadměrnou svíravost vína flokulací širokého spektra taninů. BLANCOLL je doporučován pro jeho kvalitu, zaokrouhluje strukturu, aniž by docházelo k nerovnováze, zachovává aroma a původní vlastnosti vína. Dávkování: 5-10 g.hl -1.

4 Vaječné albuminy HUHNEREIWEIS práškový vaječný bílek Z čerstvých slepičích vajec vyrobený za velmi šetrného sušení. Vysoký účinek na senzoricky negativní třísloviny ve víně. Je vhodný pro červená i bílá vína. Dávkování: 5-20 g.hl -1. ALBUCLAR velmi čistý vaječný albumin Používá se ve vínech pro snížení vyššího podílu taninů a korekci typické chuti způsobené oxidací. Dávkování: 5-15 g.hl -1 pro mladá červená vína, 8-20 g.hl -1 pro červená vína s vysokým obsahem tříslovin, 1-5 g.hl -1 pro bílá a růžová vína. ALBUCLAR SPECIAL Čistý mikrogranulovaný Vyznačuje se vysokou čiřicí schopností a proto při flokulaci váže GRAIN vaječný albumin velké množství fenolických látek. Dávkování: 5-15 g.hl -1 pro mladá červená vína, 8-20 g.hl -1 pro červená vína s vysokým obsahem Vyzina IsingClair Hausenpaste ERBSLÖH vyzinový gel tříslovin. Použitím se dosahuje obzvlášť šetrného čiřicího účinku u vín vyrobených z poškozených hroznů, červených vín po zahřívání rmutu během nakvašení a speciálních vín s vysokým extraktem (pozdní sběry). Také se osvědčuje v případě zastaveného modrého čiření a u vín s velmi vysokým obsahem tříslovin. Dávkování: ml.hl -1 FINECOLL granulovaná vyzina Rozpustná ve studené vodě. Je použitelná pro čiření všech vín, snižuje u nich hořkost, oxidativní a rostlinné tóny, a neovlivňuje strukturu vína. Zlepšuje jiskru a filtrovatelnost u vín, které jsou těžko filtrovatelné, získané z nekvalitních hroznů zasažených Botrytis cinerea, nebo z hroznů vystavených silnému mechanickému zacházení. Dávkování: 1-4 g.hl -1. SIHA-HAUSENBLASSE prášková vyzina Bílá vysoce čistá granulovaná vyzina. Harmonizuje třísloviny a slouží k čiření mladého vína. Velmi účinné čiření vín při použití těch nejnižších dávek. Dávkování: 0,5-2,5 g.hl -1. HAUSENBLASSE tekutá vyzina Speciálně upravený vyzí měchýř. Harmonizuje třísloviny a slouží k čiření mladého vína. K rychlejšímu čiření se může přidat BEVASIL 30 v poměru 1:1. Krášlení em je možné až po 6 hodinách. Dávkování: ml.hl -1. ITTIOSOL kapalná želatina na bázi vyziny Snadno aplikovatelná, při styku s taniny v moštu nebo víně se rychle sráží a vytváří velké množství kalů s pevným sedimentem na dně nádoby. V bílých vínech odstraňuje katechiny zodpovědné za oxidaci. Dávkování: 5-30 ml.hl -1.

5 Vyzina PREMIUM FISH čistá rybí želatina Vysoká aktivita produktu podporuje rychlý čiricí efekt. Silně reaguje se záporně nabitými částicemi, proto je ideálním produktem pro čiření tříslovin. Dávkování: 2-15 g.hl -1 pro čiření moštů. Mléčné kaseiny Boerovin ERBSLÖH kyselina mléčná Kal Casin ERBSLÖH kasein VULCASIN P kaseinát draselný Vulcascot Vulcagel Fish rybí želatina Vulcascot Proten-100 kaseinát draselný práškový PROTOCLAR kaseinát draselný Obsahuje 90% proteinu. Je vyroben speciální metodou, je snadno rozpustný ve vodě, netvoří hrudky a způsobuje minimální pěnění. Dávkování: g.hl -1. CLARITO SPRAY DRY kaseinát draselný Ideální přípravek s ozdravujícím efektem, snižuje obsah železa, těkavých kyselin a polyfenolů. Dávkování: g.hl -1 pro mošty, g.hl -1 pro bílá vína, g.hl -1 pro červená vína. PVPP Polyclar V ERBSLÖH PVPP Na odstranění polyfenolů a ošetření vína. Dávkování g.hl -1. VULCOFIN V PVPP Vulcascot DIVERGAN čisté PVPP Jeho použití je vhodné především u vín s vysokým obsahem polyfenolů a oxidativních tónů. Dokáže zachránit i úplně zoxidované víno. Dávkování: 5-80 g.hl -1. STABYL čisté PVPP Vysoce účinný při odstraňování oxidovaných a oxidovatelných polyfenolů. Proto je doporučován k prevenci a léčbě oxidace ve všech typech vín. STABYL může být úspěšně používán ke snížení hořkosti. Dávkování: 5-50 g.hl -1. P.V.P.P čisté PVPP Použití pro úpravu vysoce kvalitních vín, kde slouží jako prevence, nebo pro potlačení oxidačních procesů v důsledku působení polyfenolů. Dávkování: 2-15 g.hl -1 pro bílá vína, g.hl -1 pro červená a bílá oxidovaná vína.

6 Rostlinné bílkoviny VEGECOLL rostlinný protein z brambor (bez glutenu) - není povolen v EU PLANTIS AF rostlinný protein (bez glutenu) PLANTIS CLAR rostlinná bílkovina z hydrolyzovaného glutenu PLANTIS ELEGANCE rostlinný protein z hydrolyzovaného glutenu a hrachového proteinu PLANTIS FINE rostlinný protein z hydrolyzovaného glutenu a hrachového proteinu FloraClair rostlinné bílkoviny z geneticky neupraveného hrachu (bez glutenu) FITOPROTEINA P Čistá rostlinná bílkovina extrahovaná z hrášku Slouží k ošetření moštu a vína. V moštu zkrátí dobu sedimentace kvasničních kalů a eliminuje fenolické složky, ve víně zvyšuje účinek čištění a sedimentace, stabilizuje barvu a v červeném víně eliminuje svíravou chuť. Dávkování: mošt 5-15 g.hl -1, víno 3-10 g.hl -1. Čistý rostlinný protein bez obsahu glutenu. PLANTIS AF má dobrou schopnost odstranit katechiny a krátké řetězce polyfenolů, které jsou zodpovědné za oxidaci a vznik hořké chuti. Může být použit samostatně na čiření vína, nebo ještě lépe v kombinaci s jinými čiřidly, jako je např.. Dávkování: g.hl -1. Pro statické čiření a flotaci moštu. Dávkování: g.hl -1. Používá se pro snížení trpkosti a hořkosti v červených vínech. Dávkování: 5-50 g.hl -1. Používá se pro čiření bílých vín, snížení oxidace a pro čiření červených vín, kde je záměrem udržet beze změny vyváženou chuť. Dávkování: 5-30 g.hl -1. Práškový přípravek, neobsahuje kasein a není alergenní. Použité rostlinné proteiny jsou získané přírodním procesem jako proteinové izoláty, bez použití chemických rozpouštědel. Musí se použít při čiření v kombinaci s kyselým křemičitým sólem Blankasit. Nesmí se použít v dávce vyšší než 40 g.hl -1, jinak by mohlo dojít k ovlivnění chutě. Dávkování: g.hl -1 čiření a lehká korekce tříslovin. Fitoproteina P je charakteristická svoji aktivitou s tříslovinami. Přípravek je doporučený jako čiřidlo při konečném ošetření vín. Dávkování: 5-20 g.hl -1 pro mošty, 3-10 g.hl -1 pro bílá vína, 5-20 g.hl -1 pro červená vína. LAFFORT Tanin VULCOTANNIN FA Pro tanin Na stabilizaci barvy Vulcascot VULCOTANNIN Rouge tanin Na stabilizaci barvy Vulcascot

7 Tanin VULCOTANNIN GE tanin Na zlepšení chutě Vulcascot VULCOTANNIN GE tanin Na zlepšení chutě Vulcascot Spezial SIHA-Tannin FC tanin Speciální tanin do rmutu, stabilizuje barviva a podílí se na senzorické harmonii. Vína jsou stabilnější a komplexnější. Dávkování: červené víno ošetření hroznu a rmutu g.kg -1. SIHA-Tannin Mox tanin Speciální tanin do rmutu podporující mikrooxidaci. Má stejnou strukturu jako taniny obsažené v hroznech, ale bez jejich negativních organoleptických vlastností (hořkost). Výrazně stabilizuje barviva a vína jsou plnější a zaoblenější. Dávkování: červené víno ošetření hroznu a rmutu g.kg -1. SIHA-Tannin QE tanin Podporuje čiření, stabilizaci a senzorický rozvoj mladých červených vín. Dávkování: červené víno ošetření mladého vína 1-15 g.hl -1. SIHA-Tanning tekutý tanin Speciální homogenní roztok taninu ke krášlení vína, extrahovaný z duběnek a jedlých kaštanů. Jeho použití kladně ovlivňuje zralost a odrůdovou chuť vína a sektu. Společně se SIHA-BRILLANT tekutým vytvoří kompaktní usazený kal při kvašení sektu v lahvi. Dávkování: výroba sektu 60 g.hl -1. Tannin GS tanin ze slupek hroznu Přispívá k biologické stabilizaci, potlačuje oxidaci a zvyšuje komplexnost a ovocnost vín. Dávkování: bílé víné ošetření hroznu a rmutu 0,5-1 g.hl -1. Oennotannin tanin z odleženého dubu Reaguje s přírodními tříslovinami obsaženými ve víně. Přispívá k biologické stabilitě vína. Používá se k čiření červených vín. Potlačuje oxidaci vína. Dávkování: ošetření mladého vína 1-1,5 g.hl -1 Tannin S tanin ze slupek hroznu Přispívá k biologické stabilizaci vína. Potlačuje oxidaci a zvyšuje komplexnost a ovocnost vín. Dávkování: bílé víno ošetření hroznu a rmutu 0,5-2 g/100 kg, ošetření mladého vína 0,5-1 g.hl -1, červené víno ošetření mladého vína 1-15 g.hl -1. Tannin T tanin z odleženého dubu s aroma po vanilce Dodává vínu lehký dřevitý tón, reaguje s přírodními tříslovinami obsaženými ve víně. Přispívá k biologické stabilitě vína. Potlačuje oxidaci. Dávkování: červené víno ošetření mladého vína 1-10 g.hl -1.

8 Tanin ViniTannin Multi Extra tanin ze slupek červených hroznů ViniTannin SR ViniTannin W vysoce čistá směs taninů ze slupek červených hroznů Stabilizuje barevné pigmenty a brání předčasnému stárnutí vína, překrývá tóny těkavých kyselin ve víně. Dávkování: červené víno g.hl -1 do vína nebo na 100 kg do rmutu. Optimalizuje intenzitu stabilizace barevných pigmentů (řetězců anthokyanů) ve stádiu šťávy nebo vína, zlepšuje texturu a potenciál zrání vína, aniž by měl hořký nebo adstringující (stahující) účinek. Dávkování: červené víno 5-15 g.hl -1 do vína nebo na 100 kg do rmutu. tanin ze slupek bílých hroznů Zvyšuje odolnost moštu proti oxidaci, optimalizuje aromatickou stabilitu a komplexnost moštu a vína. Dávkování: bílé víno 1-5 g.hl -1. ELLAGITAN elagický tanin Určen na stabilizaci barvy a zjemnění svíravé chuti. Dodává buketu kompexnost. Dávkování: 5-30 g.hl -1. ELLAGITAN CHÊNE elagický tanin Velice kvalitní tanin, který buduje potenciál vína, ulehčuje polymerizaci polyfenolů. Je určen na stabilizaci barvy a zjemnění svíravé chuti, zdůrazňuje odrůdovost aromatických znaků bez vlivu výrazných tónů dřeva. Dávkování: 5-10 g.hl -1. ELLAGITAN LIQUID práškový elagický tanin Ellagitan je indikován na barevnou stabilizaci a snížení adstringence vín, dodáva vínu jemnou zamatovou a elegantní chuť. Dávkování: 5-30 g.hl -1. ELLAGITAN ROUGE práškový elagický tanin Jeho úkolem je dodat vínům jemné taninové znaky. U červených vín zdůrazňuje fialový odstín a brání vzniku oranžových odstínů. Dávkování: g.hl -1 na výrobu mladých, svěžích a aromatických vín, g.hl -1 na výrobu strukturovaných a komplexních vín. PROTAN RAISIN proantokyanidický tanin Určen na zakulacení taninové drsnosti zvýšením struktury vína a dozrávání vína. Používá se pro finální úpravu vína v posledních fázích školení nebo před jeho plněním do láhví. Dávkování: 3-30 g.hl -1. PROTAN OXILINK PÉPIN proantokyanidický tanin z hroznových pecek Pro finální úpravu vín, proantokyanidické taniny fungují jako finální lapače kyslíka a zaručují správný vývoj vína. Dávkování: 5-30 g.hl -1.

9 Tanin TANIBLANC tanin z jihoamerických druhů dřevin Přispívá k vyvážení polyfenolové struktury bílého vína a obohacuje jich o jemné, vonné tóny, které výrazně přispívají k zlepšení smyslového vnímání upravovaného vína. Dávkování: do moštu g.hl -1, do bílého vína 5-30 g.hl -1. TANIQUERC enologický tanin z jadrového Určen a úpravu jemného červeného vína. Uvolňuje do ošetřovaného dřeva francouzského dubu vína vonné složky. Dávkování: g.hl -1. Oxid křemičitý Degustin ERBSLÖH oxid křemičitý Harmonizace chutí Klar-Sol Super ERBSLÖH křemičitý sol s extrémně vysokým nábojem Na čiření. Účinkuje jen současně s želatinou. Dávkování ml.hl - 1. VULCASOL 30 křemičitý sol 30%, alkalický Určen pro rychlé a bezpečné čiření vín. Vulcascot SIL-30 Dal Cin alkalický stabilizovaný 30% roztok křemičitého solu Tosil SIL FLOC SPINDASOL 30 vysoce účinný 30% kyselý křemičitý sol oxid křemičitý ve vodním roztoku 30% koloidní vodní roztok oxidu křemičitého 30 SIL křemičitý sol (30% oxid křemičitý) Je používán do moštů a vín, s užitím želatiny, pojí se spolu velmi rychle, za vytváření uzavřených a těžkých vloček, které padají na dno a absorbují další koloidy želatinové roztoky a kaly. Dávkování g.hl -1. Používá se v kombinaci s želatinou a přidává se jako první. Dávkování: ml.hl -1 a želatina g.hl -1. Obsahuje homogenní, záporně nabité částice oxidu křemičitého. Ultra-jemná velikost částic poskytuje velkou kontaktní plochu a následně působí jako čiřidlo společně s proteinovými čiřicími látkami. Roztok ph 9,0-9,5. Dávkování: ml.hl -1 v moštu, ml.hl -1 do vína. SPINDASOL 30 se musí použít vždy v kombinaci s GELSOLEM. Zaručuje vysokou flokulaci a rychlou sedimentaci částeček způsobujících zákal. Vysoká účinnost vázat proteinové částice. Dávkování: ml.hl -1. Doporučen pro čiření moštů, vín a ovocných šťáv. Ve srovnání s jinými čiřidly se vytvoří velmi kompaktní sediment. V průběhu čiření jsou adsorbované fenolické látky a proteiny. Dávkování: g.hl -1 do moštů, g.hl -1 do vína. už nevyrábí firma KOMA spol. s r.o. Aktivní uhlí Granucol Bl ERBSLÖH aktivní uhlí

10 Aktivní uhlí Granucol FA ERBSLÖH aktivní uhlí Na odstranění nežádoucích změn barvy. Dávkování g.hl -1. Granucol GE ERBSLÖH aktivní uhlí Na odstranění nežádoucích chutí a pachů. Dávkování g.hl -1. Granucol rouge aktivní uhlí Naodstranění rušivých tónů ve víně, současné zachování červeného ERBSLÖH barviva. Dávkování: Vulcacol F aktivní uhlí Na korekci barvy Vulcascot Vulcacol G aktivní uhlí Na korekci chuti Vulcascot SIHA-Aktivkohle FA vysoce čisté aktivní uhlí Slouží na korekturu barevných vad v moštu a víně. Dávkování: bílé víno ošetření mladého vína g.hl -1, červené víno ošetření mladého vína g.hl -1. SIHA-Aktivkohle GE vysoce čisté aktivní uhlí Slouží na adsorpci pachových a chuťových vad v moštu a víně. Dávkování: bílé víno-odkalení a krášlení moštu g.hl -1 nahnilý hrozen, ošetření mladého vína g.hl -1. SIHA-Aktivkohle FP vysoce čisté aktivní uhlí Slouží na absorpci polyfenolů a barviva v moštu a víně. Dávkování: červené víno-ošetření mladého vína g.hl -1. SIHA-Actiliq Ge vysoce čisté, téměř bezprašné aktivní uhlí SIHA-Carbogran Ge SIHA-Carbogran FA vysoce čisté, granulované aktivní uhlí vysoce čisté, granulované aktivní uhlí Slouží na korekturu barevných vad v moštu a víně. Dávkování: bílé víno ošetření mladého vína g.hl -1. Slouží na korekturu barevných vad v moštu a víně. Dávkování: bílé víno ošetření mladého vína g.hl -1, červené víno ošetření mladého vína g.hl -1. Slouží na korekturu barevných vad v moštu a víně. Dávkování: bílé víno ošetření mladého vína g.hl -1, červené víno ošetření mladého vína g.hl -1. FENOL FREE aktivní uhlí Velmi účinné při úpravě vín, která vykazují vady způsobené Brettanomyces/Dekkera. Již minimální množství je prokazatelně účinné při redukci těkavých fenolů a celkovém zlepšení aroma vína bez poškození barvy. Dávkování: g.hl -1. BLACK PF aktivní uhlí ve vlhké formě Velmi účinné pro odbarvení vín a moštů a pro odstranění ochratoxinu A. Přítomná kontrolovaná vlhkost výrazně snižuje prašnost produktu a usnadňuje použití. Dávkování: g.hl -1. DECORAN aktivní uhlí Vysoce účinné uhlí na odbarování potravinářských tekutin. Dávkování: g.hl -1 do vína.

11 Aktivní uhlí DEODAL aktivní uhlí Speciální aktivní uhlí pohlcuje nežádoucí pachy a příchutě (pach vinných kalů, zatuchlina, nafta, plísňový zápach). Dávkování: g.hl -1. CARBOCROMOS aktivní uhlí Má silnou odbarvovací schopnost a aplikace produktu nezpůsobuje žádné senzorické změny vín. Dávkování: max. 100 g.hl -1. CARBOCROMOS SUPER Aktivní uhlí Adsorbuje nežádoucí pachy a příchutě s nízkou odbarvovací schopností. Dávkování: g.hl -1 v případě zastavené fermentace. Bentonit Aktiv B ERBSLÖH Aktivit práškový sodno-vápenatý granulovaný Most Rein ERBSLÖH do moštů, kombinovaný preparát Granulovaný s velkým měrným povrchem, vhodný pro stabilizaci nápojů proti koloidním zákalům. Vhodný tam, kde čistě vápenaté y neúčinkují, především u adsorpce určitých bílkovin, tříslovin a jiných látek v prostředí s relativně vysokým ph, resp. s nízkým obsahem kyselin. Dávkování: g.hl -1. Nacalit ERBSLÖH PORE-TEC granulovaný Bentonit GranuBent PORE-TEC přírodní bezprašný sodný Na odstranění bílkovin z vína. Stabilizace proti koloidním zákalům. Dávkování 100 g.hl -1. Vysoce účinný sodný s vysokou rozpustností a mimořádnou čistotou. Má dobrý čiřicí účinek a je mimořádně aktivní při flokulaci, zlepšuje filtrovatelnost a má zkrášlující účinek. Dávkování: g.hl -1. Seporit ERBSLÖH granulovaný do Dávkování 100 g.hl -1 moštu. moštů VULCOBENT PROTEX Ca - Na Práškový Vulcascot P VULCOBENT Top Na Na Granulovaný, vysoceaktivní Vulcascot VULCOBENT AKTIV G Ca - Na Granulovaný, vysoceaktivní Vulcascot

12 Bentonit VULCOBENT Top G Ca - Na Granulovaný, vysoceaktivní Vulcascot SUPERBENTON DC Na - Ca Práškový na čiření moštů nebo vín. Dávkování g.hl -1 pro velmi mladá vína a pro mošty v procesu vinifikace, 40 g.hl -1 pro vína částečně vyčiřená. GELBENTONITE DC aktivní čistý v podobě vláknité hmoty Použití pro rychlé čiření, odstranění bílkovin a stabilizaci moštů, vín, vermutů, likérů, piva, ovocných šťáv. Dávkování od g.hl -1. BENTOFLOT DC práškový Bentonit určený pro účely flotace. Dávkování g.hl -1. MOSTO-FLASH DC práškový Rychlé čiřidlo pro mošty. Dávkování g.hl -1. TOP-GRAN granulovaný Na čiření moštů a vín. PLUXBENTON HIGH / N BENTOLIT ESSECO PLUXCOMPACT ESSECO SUPER SIHA-MOST BENTONIT G přírodní granulovaný sodný aktivovaný sodný s velmi dobrou schopností bobtnání Na Ca Účinný granulovaný pro redukci proteinů, oxidačních enzymů. Dávkování: g.hl -1 do moštu i vína. Používá se k zabezpečení komplexní bílkovinné stability. Dávkování: g.hl -1 do vína, g.hl -1 do moštu. Ideální čiřidlo pro vysoce kvalitní vína bílá, červená i rosé. Je velmi efektivní při konečném ošetření, nezasahuje do těla a struktury vína a produkuje zanedbatelné množství usazenin. Dávkování: g.hl -1 do vína. Speciální k ošetření moštu, má zvlášť vysokou absorpční schopnost vůči bílkovinám v moštu. Dávkování: g.hl -1. SIHA-AKTIV BENTONIT G granulovaný sodno-vápenatý SIHA-CA BENTONIT G granulovaný vápenatý SIHA-PURANIT speciální granulovaný sodnovápenatý SIHA-PURANIT UF speciální práškový sodnovápenatý Vhodný pro bílá a rosé vína. Dávkování: g.hl -1. Vhodný pro bílá a rosé vína. Dávkování: g.hl -1. Vhodný pro bílá, rosé a červená vína. Dávkování: g.hl -1. Vhodný pro bílá, rosé a červená vína. Bentonit s vysokou adsorpční schopností. Dávkování: g.hl -1.

13 Bentonit SIHA-BRILLANT tekutý Homogenní koloidní suspenze na zlepšení kvašení a setřásání při kvašení sektu v lahvích. Zabrání přilnutí kvasinek na stěně láhve. Dávkování: 60 g.hl -1. Bentogran granulovaný Bentonit s vysokou bobtnavostí a výjimečnou čistotou. Snadné použití díky jeho dehydrataci a zmenšenému objemu. Jsou nutné pouze malé dávky. Produkuje kompaktní kaly a odebírá z vína minimální množství prospěšných látek. Dávkování: g.hl -1. Majorbenton B ve formě farmaceutického prášku Majorbenton C ve formě farmaceutického prášku PLUSGRAN aktivovaný granulovaný sodný PLUSGRAN GEL přírodní granulovaný sodný Může být použit pro čiření moštu i vína na podporu aromatické vyzrálosti, eliminaci proteinového zákalu. Dávkování: g.hl -1 do moštu, g.hl -1 do vína. Přípravek umožňuje na začátku kvasného procesu účinně odstranit z moštu nestabilní proteiny, čimž se vyloučí další možné zásahy do vína při jeho stabilizaci. Dávkování: g.hl -1. Bentonit z oblasti Středozemního moře. Vyznačuje se vysokou deproteinizační aktivitou a proto se doporučuje pro finální stabilizaci vín. Dávkování: g-hl -1 pro mošty a mladá vína, 5-80 g.hl -1 pro vína bílá i červená. Doporučený pro čiření moštů, vín, ovocných šťáv a vinných octů. Dávkování: g.hl -1 pro mošty a mladá vína, 5-30 g.hl -1 pro vína bílá i červená. Ferokyanid draselný Ferroplex ERBSLÖH Zamezení vzniku kovových zákalů SIHA Ferrocyankalium krystalický ferokyanid draselný Reaguje ve víně s přítomnými ionty těžkých kovů a vytváří s nimi pevné, nerozpustné sloučeniny. Vysráží se především měď a železo. Použití a stanovení přesného dávkování jen v odborné laboratoři. Enzymy Enartis Zym 1000 S práškový pektolitický enzym Určený pro sedimentaci moštu za studena. Způsobuje hydrolýzu hroznových pektinů, a tím urychluje proces čiření šťávy. Dávkování 1-2 g.hl -1. Enartis Zym RS tekutý enzym Vytvořen k čiření moštů, které jsou problematicky čiřitelné, např. Muškát, Sauvignon Blanc a další. Má silnou pektolitickou a hemicelulázovou aktivitu. Tento tekutý enzym má velmi intenzivní čiřicí schopnost, která probíhá velmi krátkou dobu. Dávkování 1-2 ml.hl -1.

14 Enzymy Enartis Zym 1000 SL kapalný pektolitický enzym Kapalný pektolitický enzym, který hydrolyzuje hroznové pektiny a urychluje proces čiření. Tento produkt je vhodný k okamžitému použití, tím snižuje čas potřebný pro čiření moštu a výsledkem je kompaktní sediment. Dávkování 2-3 ml.hl -1. LAFASE CLARICIATION granulovaný enzym pektolitický LAFAZYM CL granulovaný pektolitický enzym LAFASE LIQUIDE THERMO kapalný pektolitický enzym Zrychluje sedimentaci kalových částic v moštu bílých, červených a růžových vín. Podporuje čištění vína bohatého na pektiny a usnadňuje sedimentaci kvasničních kalů během čiření. Dávkování: 1-2 g.hl -1 do moštů, 2-3 g.hl -1 do vína. Vysoce koncetrovaný enzym určen speciálně pro urychlení sedání kalových částic v bílých a růžových vínech. Působí i v extremních podmínkách při nízkých teplotách 5-10 C, nízkých hodnotách ph a vysokých koncetracích pektinu. Může se použít i na mošt z hroznů napadených houbou Botrytis cinerea. Omezuje uvolňování bylinné chuti během čiření. Dávkování: 0,5-2 g.hl -1. Určen pro čištění tepelně ošetřených moštů a vín až do teploty 65 C. Redukuje také viskozitu. Dávkování: ml.kg -1. LAFAZYM 600 XL čistý kapalný enzym Zamezuje formování vinylfenolů v moštu z bílých hroznů, které můžou negativně ovlivnit aromatické vnímání vína. Také je vysoce účinný v hydrolýze pektinů během usazování kalů v moštu. Dávkování: 0,5-2 ml.hl -1 pro sedimentaci v moštu a čištění samotoku. LAFASE CLARIFICATION XL tekutý enzym ENDOZYM ACTIVE práškový pektolytický enzymatický přípravek ENDOZYM CONTACT PELLICULAIRE práškový pektolytický enzymatický přípravek ENDOZYM CULTIVAR práškový pektolytický enzymatický přípravek ENDOZYM ÉCLAIR koncentrovaný pektolytický enzym Určen pro čištění moštu bílých a růžových vín. Rychlá redukce viskozity a zvýšení výlisnosti hroznů. Dávkování: 1-3 ml.hl -1. ENDOZYM ACTIVE hydrolýzou štěpí řetězec pektinu a ulehčuje vytékání šťávy z výlisků, zvyšuje výtěžek samotoku. Vinná usazenina je kompaktnější. Dávkování: 1-4 g.hl -1. Určen na výrobu červených vín. Dávkování: 2-4 g.hl -1. Doporučován na zvýraznění charakteristických odrůdových znaků vína. Snižuje viskozitu ošetřovaného moštu a tak ulehčuje čištění moštu a následně vína. Dávkování: 2-6 g.hl -1. Při čiření moštů umožňuje výrazně zkracovat dobu srážení a usazování pevných částic. Dávkování: min. 0,5 ml.hl -1. LAFFORT LAFFORT LAFFORT LAFFORT LAFFORT

15 Enzymy ENDOZYM ÉLEVAGE enzymatický preparát Na spracování kalů vznikajících při čiření moštů a vín. Dávkování: 8-10 g.hl -1. Kombinované Vulcascot Special Kombi, PVPP, kasein, Na úpravu chuti Vulcascot silikát Vulcagel Pre Vulcascot želatina + kasein Moštová želatina, kapalná. Dávkování: ml.hl -1 do moštu. Vulcascot CLARASI Dal Cin CLARACEL Dal Cin kaseinát, křemenité hlinky a aktivní y kaseinát a speciální rostlinná vlákna Na stabilizaci barvy ve vínech. Dávkování g.hl -1. Na lepší a lépe řízené kvašení moštů. CLARALUX DC kaseinát, speciální Na mošty - před a v průběhu procesu kvašení. CLARAPOL DC kaseinát, PVPP 25 % Na komplexnější stabilizaci barvy ve vínech a moštech ANTICASSE Dal Cin kasein 30%, kyselina L- askorbová, metabisulfit draselný PROTEOBENTOX Dal K-kaseinát, y Cin ALBAKOLL B DC ušlechtilé albuminy, proteinové komplexy, aktivní, aktivní uhlí Prostředek schopný vyvinout vysokou antioxidační reakci, a tím zabránit jakékoliv formě ztmavnutí a oxidaci ve víně. Dávkování g.hl -1. Na odbourání proteinů, stabilizací barvy, na bázi výběrových ů a K-kaseinátu. Na bílá vína bohatá na koloidní substance nebo podléhající oxidaci či železitým zákalům. Dávkování g.hl -1, ale také g.hl -1 v obzvláště těžkém případě. ALBAKOLL SILVER DC albuminy, PVPP 40% a jiné Na bílá vína s vysokou kvalitou, s cílem získat nejoptimálnější proteiny jiskrnost a stabilitu barvy ALBAKOLL R DC ušlechtilé albuminy, Jako čiřidlo nebo stabilizátor barvy u červených vín bohatých na proteinové komplexy a koloidní substance nebo s vysokým obsahem taninů. Určen také na aktivní čiření moštů nebo vylisovaných bílých vín. Dávkování g.hl -1, ale také g.hl -1 v případě vína po vylisování nebo moštů. ALBAKOLL Gold DC ušlechtilé čisté albuminy, PVPP (20%) Na červená vína vysoké kvality, také archivní, která potřebují zjemnění v chuti a odolnost vůči vyblednutí.

16 Kombinované ALBAKOLL T DC albuminy, y, speciální proteinové komplexy, malé procento aktivního uhlí CombiGel ERBSLÖH tekutý preparát na bázi želatiny, vyziny a mléčné bílkoviny VinoGel ERBSLÖH SensoVin ERBSLÖH kapalný preparát želatiny a vysokomolekulárního kolagenu z vyziny kaseinát draselný, PVPP, dvě formy křemičitanů Ferroplex kombinace upraveného polyméru arabské gumy a kyseliny citrónové. PROTOMIX G, kaseinát draselný a celulóza CLARIL SP, PVPP, kaseinát draselný a oxid křemičitý Odstraňuje termolabilní bílkoviny, podporuje stabilitu koloidů polyfenolového původu a stabilitu barvy.dávkování g.hl -1. V případě velké bílkovinové nestability se doporučuje použít Superbenton DC g.hl -1. Na čiření vína a úpravu senzorických vlastností vína (zaokrouhlení chuti). Dávkování ml.hl ¹ následuje vždy po přidání zaporně nabitého flokulačního činidla, jako např. KLAR-SOL SUPER. Číří skvěle mladá vína, umožňuje zakulacení chuti, vylepšení filtrovatelnosti a redukci tříslovin. Dávkování ml.hl -1. Bílá, ružová a červená vína ošetřena preparátem SensoVin, můžou plně rozvinout svoji harmonickou chuť po dlouhou dobu. Působí preventivně proti tříslovité a hořké chuti. Dávkování: 5-60 g.hl -1 podle druhu vady. Je určený na zamezení tvorby kovových zákalů. Ferroplex zamezuje ve víně flokulaci kovů s ostatními složkami nacházejícimi se ve víně. Ferroplex je jemně krystalický. Náhrada modrého číření a tím i odstranění problémů s likvidací odpadů. Ferroplex se dávkuje v množství 50 g.hl -1 před závěrečnou ostrou filtrací. Je vhodný pro čiření moštu a bílého vína. Posiluje kvalitu bílého vína prostřednictvím eliminace oxidovaných polyfenolů. Pokud je aplikován během kvašení, zajišťuje podporu pro kvasinky a pomáhá při metabolismu. Dávkování: g.hl -1 při kvašení, g.hl -1 do vína. Vhodný k prevenci a korekci oxidativních jevů souvisejících s fenolickými složkami moštu a vína. Takto ošetřena vína mají intezivnější, elegantnější vůni a lepší schopnost zrání. Může být také použit ke zvýšení čirosti a ke snížení pocitu hořkosti. Dávkování: g.hl -1 do moštu, g.hl -1 do vína. SIHA BEVASIL 30 kyselina křemičitá a želatina Zesilovač sedimentace, dávkování: ml.hl -1.

17 Kombinované SIHA-OPTIGEL derivát na bázi želatiny a kaseinatu draselného SIHA-OPTISIL SIHA-OPTISIL PLUS SIHA-GESIL produkt na bázi aktivních křemičitanů a vyziny aktivní křemičitany, vyzina, PVPP speciální práškový přípravek na bázi želatiny, silikátů a PVPP Slouží k přímému ošetření rmutu a moštu. Zesiluje sedimentaci kalu při současném snížení nežádoucích tříslovin. Dávkování: ml.hl - 1 mošt ze zdavých hroznů, ml.hl -1 mošt z mechanicky poškozených a nahnilých hroznů, ml.hl -1 mošt k uskladnění hroznového koncentrátu. K odstranění hořkých tónů a nežádoucích tříslovin. Dávkování: g.hl -1. Nový přípravek k harmonizaci vína a k odstranění silně hořkých tónů. Dávkování: 5-15 g.hl -1. K odstranění stařinkové tóny u starších vín a ochrana vína před vysokou barvou. Dávkování: g.hl -1. SIHA-ZEPOSIL želatina, silikáty a PVPP Speciální práškový přípravek k odstranění stařinkové tóny u starších vín a ochrana vína před vysokou barvou. Dávkování: g.hl -1. SIHA-ZEKASIL želatina, kasein, silikáty a K přímému ošetření rmutu a moštu. Zaručuje výrazné snížení PVPP nežádoucích polyfenolů a zároveň zlepšení sedimentace kalu. POLYMUST AF Alergen free PVPP, a vyzina PROTOMIX AF, PVPP, rostlinný protein a celulóza COMBISTAB AF PVPP, rostlinný protein a křemičitany CLARIL AF, PVPP, rostlinný protein a křemičitany Dávkování: g.hl -1. K ošetření moštu a vína. Preventivní ochrana před oxidací moštu, bílých a rosé vín, v červených vínech redukuje tvorbu mikrobiálních zákalů, zlepšuje čištění, stabilizuje barvu, zjemňuje pocit svíravosti, travnaté a kovové tóny. Dávkování: g.hl -1 do bílých vín, g.hl -1 do červených vín. Nejlepší využití je při čiření moštů, protože zajišťuje dobrou čistící schopnost, zatímco současně odstraňuje oxidované a oxidovatelné polyfenolické látky, a také proteiny odpovědné za nestabilitu vína. Dávkování: g.hl-1 do moštu při kvašení, g.hl ¹ do vína. Je velmi účinný v prevenci a léčbě oxidace, růžovění vína a snižování pocitu hořkosti. Určen pro ty, kteří preferují samostatnou aplikaci u. Dávkování: g.hl ¹. Je doporučen pro odstranění fenolických sloučenin odpovědných za oxidaci doprovázenou výskytem hořké chuti. Přítomnost u v preparátu zvyšuje bílkovinnou stabilitu a zaručuje dobré čiření. Dávkování: g.hl ¹ do moštu, g.hl ¹ do vína.

18 Kombinované NEOCLAR AF ESSECO, želatina a aktivní uhlí REVELAROM granulovaný komplex čiřicích látek obsahujcí měď FloraPlus rostlinná bílkovina z geneticky neupraveného hrachu a PVPP BIOCATALASI koncentrovaný betaglukanásový enzym, kaseinát draselný, želatina, vaječný albumin,, PVPP kaolin, BIODECORGEL aktivní uhlí, želatina, vaječný albumin, koncentrovaný enzym betaglukanáse, BIOQUICKGEL kaseinát draselný, želatina, koncentrovaný betaglukanásový enzym, vaječný albumin Nový bezalergenní typ. Může být použit k ošetření moštu, bílých, růžových a červených vín. Zajišťuje rychlé a důkladné čiření a minimální množství kalů. Kombinace několika organických čiřidel zlepšuje organoleptické vlastnosti vína, zatímco zajišťuje dobrou bílkovinnou stabilitu. Produkt podporuje také stabilitu červených vín bez ovlivnění barvy. Zvláště účinný je v redukci rostlinných tónů a usnadňuje filtraci vína. Dávkování: g.hl -1 do moštu, g.hl -1 do vína. Léčí a zabraňuje vzniku reduktivního charakteru. Pokud se použije k léčbě redukce, okamžitě odstraňuje negativní příchutě produkování pomocí merkaptanů a H 2 S, čímž opět vyzdvihne ovocné tóny. Když je aplikován před lahvováním, zabraňuje vzniku reduktivního charakteru a světelnému poškození vína v láhvi. Dávkování: 5-20 g.hl -1. Práškový přípravek, který neobsahuje kasein a není alergenní. Přípravek disponuje synergicky vylepšeným účinkem díky podílu PVPP. Adsorpce tříslovin a obzvláště možnost harmonizace je kvůli PVPP výrazně vylepšena. FloraPlus se nesmí použít v dávce vyšší než 40 g.hl -1. Dávkování: 7-15 g.hl -1 lehké korektury tříslovin, g.hl -1 silnější korektury tříslovin. Současným působením několika látek harmonizuje ošteřované víno, zlepšuje antioxidační stabilitu a organoleptické vlastnosti - kulatost, barvu a buket. Enzymatický účinek a vysoký obsah vaječného albuminu zlepšuje aroma a zjemňuje víno. Zjemňuje barvu bílých, růžových a červených vín. Dávkování: g.hl -1. Speciální přípravek, který snižuje tvorbu prachu. Při použití dochází současně k odbarvení a vyčiření vína. Dávkování: g.hl -1 pro bílé vína s nežádoucím nádychem, g.hl -1 pro mošty. Umožňuje získat velmi jasná vína rychlým čiřením s malým objemem pevných usazenin. Při čiření červených vín nedochází k odbarvení, ale jenom k odstranění tónů s hnědým odstínem. Dávkování: g.hl -1.

19 Kombinované CARBOSIL želatina, křemičitý sol, aktivní uhlí, CLAROUGE vaječný albumin,, silikátová želatina, želatina CARBOSIL se používá k ošetření moštu i vína, když se současně s vyčiřením požaduje také odbarvení anthokyanů, leukoanthokyanů a dokonale odstranění odbarvujícího uhlí. Dávkování: g.hl -1 mošt, g.hl -1 víno. Přípravek vhodný hlavně pro čiření červených vín, na zvýraznění jejich senzorických vlastností s důrazem na jejich zjemnění. Dávkování: 5-50 g.hl -1 podle požadovaného stupně vyčiření a snížení obsahu tříslovin. POLYGEL W PVPP, silikagel Zlepšuje filtraci vín, rozvíjí barevné a aromatické vlastnosti u bílých a růžových vín. Díky obsahu PVPP tvoří velmi stabilní komplexní sloučeninu s polyfenoly obsaženými ve víně. Dávkování: 8-30 g.hl -1. BIOMICROCEL beta-glukán, kaseinát Vysoce inovativní čiřidlo na selektivní odstránění oxidovaných draselný, celulóza, polyfenolů z vína. Snižuje drsné a hořké chuťové tóny a citlivě zjemňuje adstringenci vína. Dávkování: g.hl -1 do moštu a CLARITO FITO K rostlinné bílkoviny 20 %, aktivovaný 65 %, rostlinné polymery 10%, PVPP 5 % CLARITO SUPERFLOW rostlinné bílkoviny získané z hrášku 25 %, aktivovaný v prášku 70 %, kyselina citrónová 5 % vína. Komplexní čiřicí prostředek, který v důsledku přítomnosti organických i anorganických čiřidel zajišťuje vícero působení na látky odpovědné za nestabilitu. Dávkování: g.hl -1 pro mošty a bílá vína, g.hl -1 pro červené mošty a vína. Čiřidlo vyvinuté pro potřebu rychlého a účinného čiření s omezeným gelotvorným účinkem. Dávkování: g.hl -1 bílá vína, g.hl -1 červená vína.

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Ošetření vína Ošetření moštu Kvašení Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Vulcagel L Jedlá želatina je dnes asi nejvíce rozšířeným prostředkem používaným při přípravě nápojů, jelikož velmi

Více

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Ošetření vína Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Stabilizace Další produkty Vulcascot redukce tříslovin Pro redukci tříslovin nebo pro poslední jemné vyboušení před plněním existuje řada čistých

Více

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Ošetření vína Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Doporučení pro ošetření moštu Základ stabilních, jasných a stárnoucích bílých a červených

Více

Ošetření mladých vín 2012 bezkaseinové a rostlinné alternativy

Ošetření mladých vín 2012 bezkaseinové a rostlinné alternativy Ošetření mladých vín 2012 bezkaseinové a rostlinné alternativy Management kyselin v ročníku 2012 Možné metody na stabilizaci krystalů 2012 CelluFluxx - filtrační celulóza pro naplavovací filtrace Úspěšná

Více

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Ošetření vína Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Produkty pro odstranění chybné chuti se zápachem sirovodíku (Böckser) Pro odstranění chybné chuti se zápachem

Více

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty

Ošetření vína. Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Stabilizace Další produkty Ošetření vína Ošetření moštu Kvašení Ošetření mladého vína Úprava tříslovin a chuti Další produkty Vulcasulph L Forte Vulcasulph L Forte,(NH 4 ) 2 S 2 O 5, je 70%ní roztok amoniumbisulfitu a je používán

Více

Management mladých vín 2014

Management mladých vín 2014 Management mladých vín 2014 Čiření mladých vín Senzorické krášlení a filtrace vín z poškozených sběrů Šetrná naplavovací filtrace alternativa křemeliny Stabilizace krystalů s VinoStab Management kyselin

Více

Působení proteinových čiřidel. na složení bílých vín

Působení proteinových čiřidel. na složení bílých vín Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici Ústav vinohradnictví a vinařství Působení proteinových čiřidel na složení bílých vín Bakalářská práce Vedoucí práce: Ing. Petra Bábíková, DiS.

Více

Sklizeň FermoBent PORE-TEC novinka Moštový bentonit pro časově úsporné prokvašení. Trenolin Frio DF Studená enzymace od 5 C

Sklizeň FermoBent PORE-TEC novinka Moštový bentonit pro časově úsporné prokvašení. Trenolin Frio DF Studená enzymace od 5 C Sklizeň 2011 FermoBent PORE-TEC novinka Moštový bentonit pro časově úsporné prokvašení Trenolin Frio DF Studená enzymace od 5 C BioStart Vitale SK11 - Robustní, vitální, spolehlivý Tipy pro úspěšnou vinifikaci

Více

Speciálně připravený křemičitý koloidní roztok pro čiření mladiny (sladiny)

Speciálně připravený křemičitý koloidní roztok pro čiření mladiny (sladiny) SPINDASOL SB1 Speciálně připravený křemičitý koloidní roztok pro čiření mladiny (sladiny) SPINDASOL SB1 je speciálně připravený křemičitý koloidní roztok pro čiření pivovarské sladinky. Přípravek snižuje

Více

Technologický postup výroby vína. Každý vinař Čipera, používá postup Lipera

Technologický postup výroby vína. Každý vinař Čipera, používá postup Lipera Technologický postup výroby vína Každý vinař Čipera, používá postup Lipera Index 2 výroba bílého vína ošetření hroznu a rmutu siha - pyrosulfit draselný str. 4 solfosteril 15% str. 4 opti white str. 4

Více

INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ PŘI ZJIŠŤOVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ BIOFILMŮ VÝROBEK ŠETRNÝ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ

INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ PŘI ZJIŠŤOVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ BIOFILMŮ VÝROBEK ŠETRNÝ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ PŘI ZJIŠŤOVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ BIOFILMŮ VÝROBEK ŠETRNÝ K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ INOVATIVNÍ ŘEŠENÍ PŘI ZJIŠŤOVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ BIOFILMŮ Konečné řešení komplexního problému V potravinářském

Více

Mladé víno 2010. Aktuální opatření Odkyselení CelluFluxx úspěšně nahrazuje křemelinu Krystalická stabilizace

Mladé víno 2010. Aktuální opatření Odkyselení CelluFluxx úspěšně nahrazuje křemelinu Krystalická stabilizace Mladé víno 2010 Aktuální opatření Odkyselení CelluFluxx úspěšně nahrazuje křemelinu Krystalická stabilizace Mladé víno 2010 P Aktuální ošetření mladých vín 2010 o ukončení mikrobiologických procesů následuje

Více

Technologický postup výroby vína. Každý vinař Čipera, používá postup Lipera

Technologický postup výroby vína. Každý vinař Čipera, používá postup Lipera Technologický postup výroby vína Každý vinař Čipera, používá postup Lipera Index 2 výroba bílého vína ošetření hroznu a rmutu siha - pyrosulfit draselný str. 4 solfosteril 15% str. 4 opti white / optimum

Více

Oeno News Č.105. Podzim 2010

Oeno News Č.105. Podzim 2010 Oeno News Podzim 2010 Č.105 Ošetření a moštu v roce 2010 Nyní možné: studená enzymace Frio DF BioStart Vitale SK11 - robustní, vitální, jisté Správné zpracování moštu při flotaci - Vitamon CE k vylepšení

Více

Původ a složení. Obr. 2 Vznik bentonitu pomocí zvětrávání vulkanické horniny. Obr.1 Struktura krystalové mřížky montmorillonitu

Původ a složení. Obr. 2 Vznik bentonitu pomocí zvětrávání vulkanické horniny. Obr.1 Struktura krystalové mřížky montmorillonitu Původ a složení Výrazem bentonit, který pochází z Fort Benton, Montana (první naleziště), se označují půdní minerály, jejichž hlavní složkou je montmorillonit. U kvalitních bentonitů je obsah podílu montmorillonitu

Více

Možnosti hodnocení kvality hroznů. Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.

Možnosti hodnocení kvality hroznů. Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. Možnosti hodnocení kvality hroznů Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. Email: pavel.pavlousek@mendelu.cz Cukernatost Cukernatost x potenciální obsah alkoholu 21,0 NM = 12,5 obj. % alkoholu 23,0 NM = 13,7 obj.

Více

Ceník preparátů 2015 - Lamothe-Abiet (EUR)

Ceník preparátů 2015 - Lamothe-Abiet (EUR) EUR Turb D Jednoduché působení Komplexní působení Ceník preparátů 2015 - Lamothe-Abiet (EUR) str.1/4 Kvasinky - Bílá vína: Kvasinky - Rosé vína Název Balení Bez DPH S DPH 15% Název Balení Bez DPH S DPH

Více

Technologický postup výroby vína

Technologický postup výroby vína Technologický postup výroby vína www.zefueg.de Index 2 výroba bílého vína ošetření hroznu a rmutu siha - pyrosulfit draselný str. 3 solfitol 40 str. 3 opti white str. 3 sihazym extro str. 3 lallzyme cuvee

Více

Errata: Respektujte varovné věty a symboly uvedené v označení Přípravek je ke dni 25.9.2014 povolen pouze pro profesionální uživatele

Errata: Respektujte varovné věty a symboly uvedené v označení Přípravek je ke dni 25.9.2014 povolen pouze pro profesionální uživatele Errata: Respektujte varovné věty a symboly uvedené v označení Přípravek je ke dni 25.9.2014 povolen pouze pro profesionální uživatele Dokonalá ochrana proti botrytidě a sekundárním chorobám Popis přípravku

Více

Aktuálně okyselení: biologicky získaná L(+) kyselina mléčná Boerovin novinka

Aktuálně okyselení: biologicky získaná L(+) kyselina mléčná Boerovin novinka VinoStab novinka kapalná CMC pro krystalickou stabilizaci FloraClair/ FloraPlus novinka- přírodní rostlinné proteiny ErbiGel Bio novinka certifikovaná potravinářská bio ţelatina Aktuálně okyselení: biologicky

Více

Optimální vinifikace v bílých, růžových a červených vínech

Optimální vinifikace v bílých, růžových a červených vínech Optimální vinifikace v bílých, růžových a červených vínech novinky pro kvalitní prokvašení zkušenosti s Oenoferm X-treme a Oenoferm wild & pure účinek spojený s efektivitou Trenolin enzymy cílené ošetření

Více

Popis/ Klíčové vlastnosti. Vločkování zneutralizovaných pevných částic. Největší použití. Určeno pro malé provozy

Popis/ Klíčové vlastnosti. Vločkování zneutralizovaných pevných částic. Největší použití. Určeno pro malé provozy Aniontové flokulanty práškový 100% aktivní náboje: 40% tekutý Roztok Připraven k použití náboje: 40% tekutý Emulzní koncentrát náboje: 32% AP-2040 AP-2140 AP-2210 Největší použití Připraven k použití Určeno

Více

Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů

Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů Význam čiřidel v nápojovém průmyslu Bakalářská práce Vedoucí bakalářské práce: Vypracovala

Více

Chemikálie pro úpravu bazénové vody, privátní a veřejná správa. GHC Invest, s.r.o. Korunovační 6 170 00 Praha 7

Chemikálie pro úpravu bazénové vody, privátní a veřejná správa. GHC Invest, s.r.o. Korunovační 6 170 00 Praha 7 Chemikálie pro úpravu bazénové vody, privátní a veřejná správa GHC Invest, s.r.o. Korunovační 6 170 00 Praha 7 I tak může vypadat voda v bazénu bez použití správných chemických přípravků. Stejný bazén

Více

Nealkoholické nápoje. Druhy a senzorické hodnocení

Nealkoholické nápoje. Druhy a senzorické hodnocení Nealkoholické nápoje Druhy a senzorické hodnocení Vyhláška MZe č. 335/1997 Sb. pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní

Více

Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici SROVNÁNÍ ČIŘICÍ SCHOPNOSTI VYBRANÝCH ČIŘIDEL. Diplomová práce

Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici SROVNÁNÍ ČIŘICÍ SCHOPNOSTI VYBRANÝCH ČIŘIDEL. Diplomová práce Mendelova univerzita v Brně Zahradnická fakulta v Lednici SROVNÁNÍ ČIŘICÍ SCHOPNOSTI VYBRANÝCH ČIŘIDEL Diplomová práce Vedoucí diplomové práce Doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. Vypracovala Ing. Valéria Marko

Více

ÚPRAVA VODY V ENERGETICE. Ing. Jiří Tomčala

ÚPRAVA VODY V ENERGETICE. Ing. Jiří Tomčala ÚPRAVA VODY V ENERGETICE Ing. Jiří Tomčala Úvod Voda je v elektrárnách po palivu nejdůležitější surovinou Její množství v provozních systémech elektráren je mnohonásobně větší než množství spotřebovaného

Více

Technologie červených vín Lednice

Technologie červených vín Lednice Technologie červených vín Lednice 12.4.2016 Doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D. Ústav vinohradnictví a vinařství Zahradnická Fakulta MENDELU Brno Tel.: +420 777 635 257 Mail: mojmirbaron@seznam.cz Výroba červených

Více

Ošetření moštu 2012 bez kaseinu?

Ošetření moštu 2012 bez kaseinu? Ošetření moštu 2012 bez kaseinu? Tipy pro různé plány sklizně FastFlow DF nový speciální enzym Úspěšná stylistika červených vín Erbslöh Biovinifikace Metoda VarioSan Ošetření moštu 2012 moštu bez kaseinu?

Více

Technologie vína. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D. Ústav vinohradnictví a vinařství Zahradnická Fakulta MENDELU Brno

Technologie vína. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D. Ústav vinohradnictví a vinařství Zahradnická Fakulta MENDELU Brno Technologie vína Ing. Mojmír Baroň, Ph.D. Ústav vinohradnictví a vinařství Zahradnická Fakulta MENDELU Brno Tel.: +420 777 635 257 Mail: mojmirbaron@seznam.cz Technologie vína rozdílný přístup a pojetí

Více

www.pkrealizace.cz PK REALIZACE s.r.o., Zvolská 789/11, 142 00 Praha 4- Kamýk

www.pkrealizace.cz PK REALIZACE s.r.o., Zvolská 789/11, 142 00 Praha 4- Kamýk PK REALIZACE s.r.o., Zvolská 789/11, 142 00 Praha 4- Kamýk Krátce o Nanoprotech výrobcích: Nanoprotech spreje fungují na bázi nejnovějších nanotechnologií. Vyžadují minimální přípravu povrchu. Lehce pronikají

Více

Technologický postup výroby vína. Každý vinař Čipera, používá postup Lipera

Technologický postup výroby vína. Každý vinař Čipera, používá postup Lipera Technologický postup výroby vína Každý vinař Čipera, používá postup Lipera Index výroba bílého vína ošetření hroznu a rmutu siha - pyrosulfit draselný str. 4 solfosteril 15% str. 4 opti white / optimum

Více

MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ

MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ Mithon SVA je určen ke konzervaci nebo k potlačení nežádoucího mikrobiálního napadení kapalin používaných při obrábění kovů. Tento

Více

AMINOKYSELINY REAKCE

AMINOKYSELINY REAKCE CHEMIE POTRAVIN - cvičení AMINOKYSELINY REAKCE Milena Zachariášová (milena.zachariasova@vscht.cz) Ústav chemie a analýzy potravin, VŠCHT Praha REAKCE AMINOKYSELIN část 1 ELIMINAČNÍ REAKCE DEKARBOXYLACE

Více

Technologie čokolády a cukrovinek

Technologie čokolády a cukrovinek Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Fakulta potravinářské a biochemické technologie Ústav chemie a technologie sacharidů Technologie čokolády a cukrovinek Jana Čopíková 11.4.2016, B02 Cukrovinky

Více

Mark oleje Rotair. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr

Mark oleje Rotair. Edice: Vytvořil: Luboš Fistr Mark oleje Rotair Edice: 2017 03 Vytvořil: Luboš Fistr Klíčové požadavky na oleje pro kompresory Zajištění chlazení chlazení šroubového bloku ochrana kompresoru před přehřátím a výpadky Optimalizace chodu

Více

BÍLKOVINY HLÍZ BRAMBOR

BÍLKOVINY HLÍZ BRAMBOR Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA BÍLKOVINY HLÍZ BRAMBOR jejich izolace a možnosti uplatnění Jan Bárta a kol. 19. května 2015, České Budějovice Kancelář transferu technologií

Více

- doslazování vín obohacených alkoholem, ale s množstvím redukcí. - snížení obsahu alkoholu do výše jeho minimální hodnoty o 2 % obj.

- doslazování vín obohacených alkoholem, ale s množstvím redukcí. - snížení obsahu alkoholu do výše jeho minimální hodnoty o 2 % obj. Klára Vrbová Nové postupy použitelné pro hospodářský rok 2009: slazení obohacených vín, ovšem s četným snížením dealkoholizace vín maximálně o 2 % obj. ošetření + 7. pád adsorbujících kopolymerů PVI/PVP

Více

Společné doplňky. PH plus je přípravek na zvýšení ph bazénové vody ve formě prášku. Dávkování: 10 g/m 3 vody zvýší hodnotu ph o 0,1

Společné doplňky. PH plus je přípravek na zvýšení ph bazénové vody ve formě prášku. Dávkování: 10 g/m 3 vody zvýší hodnotu ph o 0,1 Společné doplňky PH plus je přípravek na zvýšení ph bazénové vody ve formě prášku. Dávkování: 10 g/m 3 vody zvýší hodnotu ph o 0,1 PH minus je přípravek na snížení ph bazénové vody ve formě dobře rozpustných

Více

ŽUMPY SEPTIKY EnviSep

ŽUMPY SEPTIKY EnviSep ŽUMPY SEPTIKY EnviSep Prostředek určený k rozkladu organických nečistot v žumpách a septicích. V každém gramu přípravku se nachází 5 bilionů bakterií, které dokáží efektivně rozložit veškerý organický

Více

MITHON SP TEKUTÝ ALGICIDNÍ PŘÍPRAVEK

MITHON SP TEKUTÝ ALGICIDNÍ PŘÍPRAVEK MITHON SP TEKUTÝ ALGICIDNÍ PŘÍPRAVEK Mithon SP je tekutý, nepěnivý chemický přípravek sloužící k preventivnímu ošetření proti růstu řas a k jejich likvidaci. Tento přípravek je vhodný pro ošetření vody

Více

Základní fyzikálně-chemické procesy úpravy podzemních a povrchových vod pro hromadné zásobování pitnou vodou

Základní fyzikálně-chemické procesy úpravy podzemních a povrchových vod pro hromadné zásobování pitnou vodou Základní fyzikálně-chemické procesy úpravy podzemních a povrchových vod pro hromadné zásobování pitnou vodou Ing.Jan Haering Problematika vodních filtrů a úpravy pitné vody v místě spotřeby. 15.11.2005,

Více

in accordance with 91/155 EEC

in accordance with 91/155 EEC 13.04.2012 03.09.1998 / Hb 15.09.2000 / Hb 1 / 7 1 Označení výrobku a název společnosti Údaje o výrobku Mikrobiální enzymatický preparát, vyrobený fermentací, extrakcí, koncentrací, odstraněním doprovodné

Více

Produkty LalVigne jsou 100% přírodní, inaktivované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, jsou také nepatogenní, bezpečné, potravinářské a bez GMO.

Produkty LalVigne jsou 100% přírodní, inaktivované kvasinky Saccharomyces cerevisiae, jsou také nepatogenní, bezpečné, potravinářské a bez GMO. Pěstování vína Pěstitelé odrůd révy vinné neustále hledají příležitosti ke zlepšení kvality jejich vína. Vyrobit hrozny nejlepší kvality je náročné, a také je to závislé na mnoha faktorech, zahrnujících

Více

Ústřední komise Chemické olympiády. 53. ročník 2016/2017. TEORETICKÁ ČÁST OKRESNÍHO KOLA kategorie D. ZADÁNÍ: 70 BODŮ časová náročnost: 90 minut

Ústřední komise Chemické olympiády. 53. ročník 2016/2017. TEORETICKÁ ČÁST OKRESNÍHO KOLA kategorie D. ZADÁNÍ: 70 BODŮ časová náročnost: 90 minut Ústřední komise Chemické olympiády 53. ročník 2016/2017 TEORETICKÁ ČÁST OKRESNÍHO KOLA kategorie D ZADÁNÍ: 70 BODŮ časová náročnost: 90 minut Úloha 1 Je přítomen lignin? 19 bodů Při zpracování dřeva pro

Více

www.siberianhealth.com Nelíčený půvab nové linie přípravků pro péči o pleť obličeje je úchvatný Při vytváření vybrané kolekce Siberian Rose nás inspirovala mimořádná rostlina sibiřská růže. Její hodnota

Více

katalog 2017 # antigraffiti

katalog 2017 # antigraffiti katalog 2017 # antigraffiti Antigraffiti systém - odstraňovače IG 111 GRAFFITISOLV IG 111 je speciálně vyrobený pro rychlé čištění tagů nebo graffiti, které jsou aplikované na materiály, jako jsou barvy, fasády,

Více

DENNERLE Algenschutz Phosphat EX

DENNERLE Algenschutz Phosphat EX DENNERLE Algenschutz Phosphat EX Fosfát je nejvýživnější složka pro řasy. Pokud voda obsahuje voda velké množství fosfátu, množí se řasy. Tento prostředek váže fosfát v jezírku a tím se zamezuje růstu

Více

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

Netkané textilie. Materiály 2

Netkané textilie. Materiály 2 Materiály 2 1 Pojiva pro výrobu netkaných textilií Pojivo je jednou ze dvou základních složek pojených textilií. Forma pojiva a jeho vlastnosti předurčují technologii a podmínky procesu pojení způsob rozmístění

Více

Ing. Milan Vodehnal, AITEC s.r.o., Ledeč nad Sázavou

Ing. Milan Vodehnal, AITEC s.r.o., Ledeč nad Sázavou Technologie zneškodňování odpadních vod z galvanického vylučování povlaků ZnNi Ing. Milan Vodehnal, AITEC s.r.o., Ledeč nad Sázavou Používání galvanických lázní pro vylučování slitinových povlaků vzhledem

Více

Lamothe-Abiet KATALOG 2015. www.lamothe-abiet.com

Lamothe-Abiet KATALOG 2015. www.lamothe-abiet.com Lamothe-Abiet KATALOG 2015 www.lamothe-abiet.com NAŠE VIZE. Nabídnout výrobcům vína po celém světě ověřené, efektivní,originální a profitabilní nástroje, které jim pomohou vyrobit víno podle svých představ.

Více

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem

Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Kloubní výživa Ecce Vita s hydrolizovaným Kolagenem Tento produkt byl vyvinut ve spolupráci Mudr. Davida Freje, Ing. Ivety Jecmik Skuherské a odborníků z Japonska. Funkční a dobře vstřebatelná kombinace

Více

Nealkoholické nápoje

Nealkoholické nápoje Nealkoholické nápoje Nealkoholické Alkoholické SUROVINY PRO VÝROBU Suroviny pro výrobu Hlavní Voda Ochucující Cukr a umělá sladidla Rostlinné suroviny Pomocné konzervanty aromata, tresti koncentráty, sirupy

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

Ošetření moštů 2009 s kaseinem nebo bez?

Ošetření moštů 2009 s kaseinem nebo bez? oeno news Ošetření moštu 2009 s kaseinem nebo bez? Povolené ošetřující přípravky: Kupzit a CMC novinka Aktuální typy pro vinifikaci bílých a červených moštů JMF: BioStart Vitale SK 11 novinka Zpracování

Více

Title: EMEA-7840 - Herbalife24 - Product Factsheets ID: EMEA7840-H24-Product Factsheets_CZ Proof No: D Date: 01/09/11

Title: EMEA-7840 - Herbalife24 - Product Factsheets ID: EMEA7840-H24-Product Factsheets_CZ Proof No: D Date: 01/09/11 OPTIMÁLNÍ VÝŽIVA PRO SPORTOVCE Správná sportovní výživa vám dodá sebedůvěru. Formula 1 Sport obsahuje vyvážené množství sacharidů, proteinů, vitamínů a minerálů a vytváří tak pevný základ pro dosažení

Více

Fouling a biofouling membrán při provozu MBR, metody potlačení Mgr. Ing. Bc. Lukáš Dvořák, Ph.D.

Fouling a biofouling membrán při provozu MBR, metody potlačení Mgr. Ing. Bc. Lukáš Dvořák, Ph.D. Fouling a biofouling membrán při provozu MBR, metody potlačení Mgr. Ing. Bc. Lukáš Dvořák, Ph.D. lukas.dvorak@tul.cz Obsah fouling biofouling rozdělení foulingu negativní vlivy (bio)foulingu při provozu

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

Metody gravimetrické

Metody gravimetrické Klíčový požadavek - kvantitativní vyloučení stanovované složky z roztoku - málorozpustná sloučenina - SRÁŽECÍ ROVNOVÁHY VYLUČOVACÍ FORMA se převede na (sušení, žíhání) CHEMICKY DEFINOVANÝ PRODUKT - vážitelný

Více

SACHARIDY FOTOSYNTÉZA: SAHARIDY JSOU ORGANICKÉ SLOUČENINY SLOŽENÉ Z VÁZANÝCH ATOMŮ UHLÍKU, VODÍKU A KYSLÍKU.

SACHARIDY FOTOSYNTÉZA: SAHARIDY JSOU ORGANICKÉ SLOUČENINY SLOŽENÉ Z VÁZANÝCH ATOMŮ UHLÍKU, VODÍKU A KYSLÍKU. SACHARIDY SAHARIDY JSOU ORGANICKÉ SLOUČENINY SLOŽENÉ Z VÁZANÝCH ATOMŮ UHLÍKU, VODÍKU A KYSLÍKU. JSOU TO HYDROXYSLOUČENINY, PROTOŽE VŠECHNY OBSAHUJÍ NĚKOLIK HYDROXYLOVÝCH SKUPIN -OH. Sacharidy dělíme na

Více

Perfektní ústní hygiena

Perfektní ústní hygiena SupraShine zubní pasta Terminator ústní voda 2 Obvyklé zubní pasty obsahují problematické složky Methyl-a/nebo butyl parabeny - konzervační látky - jsou to látky, u kterých je podezření, že jsou karcinogenní

Více

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY

NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY NABÍDKA FÁBULOVY CUKRÁRNY DEZERTY Banán se zmrzlinou 50 Vafle 30 (2 ks polité čokoládou, pravá šlehačka) Koláče, řezy, dorty dle denní nabídky KOKTEJLY Jahodový shake 30 (2 dl mléka, kopeček jahodové zmrzliny,

Více

DROGERIE. SPOLPHARMA, s.r.o. Katalog výrobků. Compactní prací prostředky. www.spolpharma.com. Merkur Compact Automat

DROGERIE. SPOLPHARMA, s.r.o. Katalog výrobků. Compactní prací prostředky. www.spolpharma.com. Merkur Compact Automat SPOLPHARMA, s.r.o. Katalog výrobků DROGERIE Compactní prací prostředky Compact Automat Dávkujete méně, ale vyperete stejné množství prádla. univerzální prací prostředek pro praní bílého i barevného prádla

Více

Pevné lékové formy. Vlastnosti pevných látek. Charakterizace pevných látek ke zlepšení vlastností je vhodné využít materiálové inženýrství

Pevné lékové formy. Vlastnosti pevných látek. Charakterizace pevných látek ke zlepšení vlastností je vhodné využít materiálové inženýrství Pevné lékové formy Vlastnosti pevných látek stabilita Vlastnosti léčiva rozpustnost krystalinita ke zlepšení vlastností je vhodné využít materiálové inženýrství Charakterizace pevných látek difraktometrie

Více

PŘÍPRAVEK S MOŽNOSTÍ APLIKACE V CELÉM ROZSAHU ph

PŘÍPRAVEK S MOŽNOSTÍ APLIKACE V CELÉM ROZSAHU ph MITHON TN PRŮMYSLOVÝ BIOCIDNÍ PŘÍPRAVEK S MOŽNOSTÍ APLIKACE V CELÉM ROZSAHU ph Mithon TN se vyznačuje velmi dobrou stabilitou v širokém rozmezí hodnot ph od 1 do 11 a při teplotě až do 70 C. Je vhodný

Více

J. Kubíček FSI Brno 2018

J. Kubíček FSI Brno 2018 J. Kubíček FSI Brno 2018 Fosfátování je povrchová úprava, kdy se na povrch povlakovaného kovu vylučují nerozpustné fosforečnany. Povlak vzniká reakcí iontů z pracovní lázně s ionty rozpuštěnými z povrchu

Více

Tekutý prací prostředek na barevné prádlo

Tekutý prací prostředek na barevné prádlo Tekutý prací prostředek na barevné prádlo Jak se nové provedení tekutého pracího prostředku na barevné prádlo liší od toho původního? Nové složení tekutého pracího prostředku na barevné prádlo obsahuje

Více

DNA Protection Expert

DNA Protection Expert DNA Protection Expert Ochrana buněčné DNA Synergie anti-ageingového působení DNA Protection Expert Poškozený kód DNA je jedním z nejničivějších důsledků působení volných radikálů, které se aktivně podílejí

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

13.04.2012 05.08.98 1 / 6. Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie GmbH & Co. KG, Erbslöhstraße 1, D-65366 Geisenheim

13.04.2012 05.08.98 1 / 6. Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie GmbH & Co. KG, Erbslöhstraße 1, D-65366 Geisenheim 13.04.2012 05.08.98 1 / 6 1 Označení výrobku a název společnosti Údaje o výrobku Prostředek k ošetření vína. Obchodní název Číslo výrobku 5009.. Výrobce / Dodavatel: Erbslöh Geisenheim Getränketechnologie

Více

PROFESIONÁLNÍ BARVÍCÍ KRÉM NA VLASY S KREATINEM

PROFESIONÁLNÍ BARVÍCÍ KRÉM NA VLASY S KREATINEM PROFESIONÁLNÍ BARVÍCÍ KRÉM NA VLASY S KREATINEM Dlouhotrvající, stabilní, krémová BARVA, bohatá na přírodní aktivní složky, které vyživují a hydratují vlasové vlákno. Snadné míchání a aplikace, vyvážené

Více

PŘÍLOHY. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 20.3.2014 COM(2014) 174 final ANNEXES 1 to 3 PŘÍLOHY návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o sbližování právních předpisů členských států týkajících se kaseinů a kaseinátů

Více

TECHNICKÝ MANUÁL. Barvení s důvěrou

TECHNICKÝ MANUÁL. Barvení s důvěrou TECHNICKÝ MANUÁL Barvení s důvěrou Nová profesionální značka nabízí kadeřníkům to nejlepší z luxusu. Oroexpert kombinuje vlastnosti mikročásteček zlata a exkluzivní eko-certifikované ingredience pro dosažení

Více

* TĚŽKÉ KOVY * CHUŤ As méně A VŮNĚ než 3 mg/kg Pb méně než 10 mg/kg Cd méně než 1 mg/kg Hg méně než 1 mg/kg

* TĚŽKÉ KOVY * CHUŤ As méně A VŮNĚ než 3 mg/kg Pb méně než 10 mg/kg Cd méně než 1 mg/kg Hg méně než 1 mg/kg rozpouštědla - voda, glycerol (E 422 20%) ČÍSLO aromatické VÝROBKU složky - aromatické 518255 přípravky, aromatické látky v. 2 NÁZEV VÝROBKU látka - E GRIOTTE 202 (1500 AROMA mg/kg) NT PRO CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY

Více

L i p o s y s t e m C o m p l e x

L i p o s y s t e m C o m p l e x L i p o s y s t e m C o m p l e x BARVÍCÍ KRÉM NA VLASY S ROSTLINNÝMI EXTRAKTY A PROTEINY Z HEDVÁBÍ Mimořádně široký výběr odstínů pro zářivou, jednotnou a stabilní barvu. Zajišťuje absolutní krytí šedivých

Více

20 litrové a 200 litrové kontejnery. 20 litrové a 200 litrové kontejnery

20 litrové a 200 litrové kontejnery. 20 litrové a 200 litrové kontejnery Promoclean TP 112 Detergentní kapalina určená pro odstraňování veškerých brusných a leštících past a chladících obráběcích olejů Viskózní kapalina kaštanové barvy, která se snadno rozpouští a omývá vodou

Více

ALPIN UNIVERSAL 1kg 12ks do krabice, paleta 72 krabic

ALPIN UNIVERSAL 1kg 12ks do krabice, paleta 72 krabic ALPIN universal Universalní prací prostředek -Působením aktivního kyslíku a enzymů odstraní i velmi odolnou špínu. Vaše prádlo bude vždy zářivě čisté. Dosahuje vysoké účinnosti již při nízkých teplotách

Více

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA

MORAVSKÁ PŘÍVLASTKOVÁ VÍNA Ryzlink vlašský (Viniční trať Novosady) Víno se hodí k zeleninovým jídlům, bílým sýrům, k lehké úpravě ryb či jemným paštikám, ale také k přírodnímu drůbežímu steaku, k jemnějším úpravám pizzy a těstovin.

Více

Vybrané funkční vlastnosti bílkovin v potravinách. Aleš Rajchl Ústav konzervace potravin

Vybrané funkční vlastnosti bílkovin v potravinách. Aleš Rajchl Ústav konzervace potravin Vybrané funkční vlastnosti bílkovin v potravinách Aleš Rajchl Ústav konzervace potravin Tři oblasti funkčnosti Technologie struktura a konformace proteinů Fyziologie Výživa Bílkoviny v potravinách Samotná

Více

Profesionální řada. WC NET Aktivátor septiků 16 ks. WC Net Čistič odpadů Turbo. 500 ml. WC NET Gel na ucpané odpady. 1000 ml

Profesionální řada. WC NET Aktivátor septiků 16 ks. WC Net Čistič odpadů Turbo. 500 ml. WC NET Gel na ucpané odpady. 1000 ml Profesionální řada WC NET Aktivátor septiků 16 ks Zajišťuje správné fungování septiku za pomoci mikroorganizmů, které se podílejí na rozkladných procesech. Zároveň odstraňuje zápach a snižuje počet vyvážek.

Více

H ARAPES H ARAPES. Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA FERMIFRUIT CE VIN O FERM CIDER FRUTACTIV FRUIKOZYME COMBI FRUIKOZYME PLUME FRUCHIPS

H ARAPES H ARAPES. Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA FERMIFRUIT CE VIN O FERM CIDER FRUTACTIV FRUIKOZYME COMBI FRUIKOZYME PLUME FRUCHIPS Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA speciálně selektované kvasinky pro podporu aroma, fermentace při nízkých teplotách, kompletní spotřeba zkvasitelných cukrů, vhodné pro problematické kvašení

Více

Integra Neutral. Integra Neutral je systém za studena vytvářeného. Integra Neutral

Integra Neutral. Integra Neutral je systém za studena vytvářeného. Integra Neutral Inovativní náhrada masa (technologie granulovaného masa). Systém pro zlepšení struktury masa nízké kvality Co je je systém za studena vytvářeného rosolu, který je založen na vepřových proteinech (vyrobených

Více

RASANT 50 cm RTX5S, spadávací plochý, bavlna. RASANT BASIC 40 cm RBL4S, spadávací plochý, bavlna

RASANT 50 cm RTX5S, spadávací plochý, bavlna. RASANT BASIC 40 cm RBL4S, spadávací plochý, bavlna Název zboží Foto Použití Obj. číslo Výprodejová cena Standardní ceníková cena Eco mop RASANT 50 cm RTX5S, spadávací plochý, bavlna 115287 193,-/ks 257,-/ks Eco mop RASANT BASIC 40 cm RBL4S, spadávací plochý,

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) TAKO extra

ALFA farm s r.o. Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) TAKO extra 1. IDENTIFIKACE LÁTKY PŘÍPRAVKU 1.1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Obchodní název látky nebo přípravku (totožný s označením na obale) TAKO extra Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: Chemický

Více

NANO ČISTIČKA VZDUCHU

NANO ČISTIČKA VZDUCHU FN VIRY, BAKTERIE, ALERGENY, ZÁPACH, CIGARETOVÝ KOUŘ, SBS, SMOG NANO ČISTIČKA VZDUCHU 1 NEVIDITELÁ ČISTIČKA VZDUCHU NANOČISTIČKA NENÍ PRAKTICKY VIDĚT A PŘITOM VELMI ÚČINNĚ ČISTÍ VZDUCH 2 NANOČISTIČKA NA

Více

OBSAH. www.dimer-group.com

OBSAH. www.dimer-group.com 1 OBSAH DIMERPACK 0011 3 DIMERPACK 0021 3 DIMERPACK 1110 3 DIMERPACK 1120 4 DIMERPACK 1130 4 DIMERPACK 1140 4 DIMERPACK 1170 5 DIMERPACK 1180 5 DIMERPACK 2210 5 DIMERPACK 2220 6 DIMERPACK 2230 6 DIMERPACK

Více

VINOTÉKA na Krátké, Ostopovice Nabídka sudového piva.

VINOTÉKA na Krátké, Ostopovice Nabídka sudového piva. číslo katalogové číslo: VINOTÉKA na Krátké, Ostopovice Nabídka sudového piva. Vratná cena celkem popis KEG specifikace zálohamnožství s DPH 21% 1 11407 STAROBRNO ležák 12, plochá 30L Tento symbol českého

Více

Izolace nukleových kyselin

Izolace nukleových kyselin Izolace nukleových kyselin Požadavky na izolaci nukleových kyselin V nativním stavu z přirozeného materiálu v dostatečném množství požadované čistotě. Nukleové kyseliny je třeba zbavit všech látek, které

Více

LABORATOŘ. malá vinařská LABORATOŘ BS. Základní testy. Některé doporučené rozbory. Pověřená laboratoř SZPI. Rozbory do 24 hodin

LABORATOŘ. malá vinařská LABORATOŘ BS. Základní testy. Některé doporučené rozbory. Pověřená laboratoř SZPI. Rozbory do 24 hodin LABORATOŘ BS malá vinařská LABORATOŘ Základní testy Provádíme základní analytické rozbory: testy na alkohol, ph, titrovatelné kyseliny, těkavé kyseliny, oxid siřičitý volný a veškerý, redukující cukry,

Více

CENÍK COLOSTRUM. Colostrum ESSENS. Cena: 695,00 Kč. Sprchový gel s colostrem 200 ml. Cena: 120,00 Kč

CENÍK COLOSTRUM. Colostrum ESSENS. Cena: 695,00 Kč. Sprchový gel s colostrem 200 ml. Cena: 120,00 Kč CENÍK COLOSTRUM Colostrum ESSENS Charakteristika: Doplněk stravy COLOSTRUM obsahuje bovinní colostrum. Bovinní colostrum (mlezivo) je první mléko produkované mléčnými žlázami po porodu. Colostrum je cenné

Více

PÍSEK DO FILTRACÍ. 25kg 205,-

PÍSEK DO FILTRACÍ. 25kg 205,- PÍSEK DO FILTRACÍ 25kg 205,- Písek do filtrací je křemenný sušený písek o zrnitosti 0,6-1,2 mm k použití do bazénových filtrací. Písková filtrace funguje na přírodním principu čištění vody, je vysoce účinná,

Více

ZEOTECH MINI prémiové trávníkové hnojivo

ZEOTECH MINI prémiové trávníkové hnojivo ZEOTECH MINI prémiové trávníkové hnojivo Postupný a vyrovnaný růst Excelentní barva pro Vaše greeny Vyvinuto profesionály pro profesionály Není to jednoduché vždy udržet greeny pěkné, zdravé a hratelné,

Více

Odpovědnost za životní prostředí, člověka a stroj Firma Kärcher důsledně zabraňuje používání zbytečných rozpouštědel, těžkých kovů

Odpovědnost za životní prostředí, člověka a stroj Firma Kärcher důsledně zabraňuje používání zbytečných rozpouštědel, těžkých kovů Vysoce efektivní a ekonomické složení produktů Pro čisticí prostředky Kärcher jsou používány vysoce kvalitní suroviny. Díky tomu je možné používat produkty ve velmi malém dávkování, při kterém se šetří

Více

<http://www.zahradaweb.cz/informace-z-oboru/ovocnarska-vyroba/dezinfekcni-prostredky- pouzivane-v-chladirnach-a-balirnach s513x45173.

<http://www.zahradaweb.cz/informace-z-oboru/ovocnarska-vyroba/dezinfekcni-prostredky- pouzivane-v-chladirnach-a-balirnach s513x45173. Oprava diplomové práce ze str. B- karoten (β karoten) Oprava diplomové práce ze str. 78 8. GOLIÁŠ, J. : Desinfekční prostředky používané v chladírnách a balírnách (online). (cit. --5). Dostupný z www:

Více

Superkritická fluidní extrakce (SFE) Superkritická fluidní extrakce

Superkritická fluidní extrakce (SFE) Superkritická fluidní extrakce Superkritická fluidní extrakce (zkráceně SFE, z angl. Supercritical Fluid Extraction) = extrakce, kde extrakčním činidlem je tekutina v superkritickém stavu, tzv. superkritická (nadkritická) tekutina (zkráceně

Více