MASKOT. Leden / Únor

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MASKOT. Leden / Únor"

Transkript

1 MASKOT Leden / Únor

2 ÚVOD Úvod Toto èíslo Maskotu bude o lásce, protoe se 14. února slaví Valentýn, který je svátkem zamilovaných, a to je na naí kole skoro kadý. Najdete zde rozhovory s uèiteli, dokonce i s øeditelem koly, èlánky týkající se lásky, básnièky vlastní tvorby a tentokrát novì matematický koutek. Úspìného øeitele matematického úkolu èeká odmìna. Øeení odevzdávejte naemu matematickému géniovi Honzovi Kocandovi. Ve kolních listech najdete akce, které na naí kole budou probíhat. Dopøedu oznamujeme, e tøídní samospráva vyhlásí soutì ve stavbách ze snìhu, která bude, pokud napadne vhodný sníh. OBSAH Láska...4 Matematický koutek...5 Procházka v deti...6 Valentýn...7 Procházka v deti...8 Rozhovory...12 kolní listy...13 Tìíme se na vae pøíspìvky do dalího vydání naeho èasopisu. Vae redakce.

3 autor : Elika Køíová a Tereza Steinbauerová Láska Co je to láska? Láska je pojmenování pro silnou emoci èi vztah vyjadøující hluboké osobní zaujetí a náklonnost k subjektu lásky. V èeském jazyce vak toto slovo mùe nabývat mnoha významù. Oznaèuje se jím pøedevím dùleitý osobní vztah dvou lidí. Láska je stranì oemetné slovo. Nejèastìji se za ni povaují jisté krátkodobé záchvaty, které se odehrávají tak dvakrát do týdne, kdy si èlovìk uvìdomí, e s tím druhým chce být. Tøeba urèitý projev pýchy, kdy si pøíkladnì chlap øekne:,,mám enskou, kterou nikdo jiný nemá! Ve skuteènosti jde o pøitalivou sílu, jakýsi pocit subjektivní jistoty. To je pocit, který nám øíká, e chceme toho a toho èlovìka a ádného jiného. A to je pocit, jej instinktivnì hledáme. Pravá láska je stav, ve kterém èlovìk cítí osudovou potøebu být neustále s milovanou bytostí, prohlásil prý kdysi spisovatel a dramatik Karel Èapek a vìdci z univerzity v New Yorku mu dnes, o mnoho desítek let pozdìji, dávají za pravdu.

4 autor: Elika Køíová a Tereza Steinbauerová Jaká mùe být láska? Nejèastìji se slovem láska popisuje interpersonální láska neboli láska mezi lidmi. Zde se tímto pojmem vyjadøuje silné citové zaujetí k jiné osobì (nebo osobám), spojené se astnými pocity v pøítomnosti milované osoby. Mùe se jednat jak o oboustranný vztah, tak i o jednostranný neopìtovaný cit. I zde lze rozliit více druhù mezilidské lásky, avak kvùli komplikovanosti pocitù s nimi spojených a velké subjektivitì vnímání lásky se mohou tyto kategorie i jejich definice u kadého èlovìka liit. Nejèastìji se rozdìlují tyto významy: klasická láska: silný citový vztah mezi dvìma osobami, který je zaloený na vzájemné znalosti a dùvìøe. Jedná se prakticky o velmi pevné pøátelství, které je vìtinou provázené sexuálním stykem. zamilovanost: emoèní stav vyznaèující se touhou a závislostí na pøedmìtu touhy, kdy èlovìk v nepøítomnosti druhého tíí stesk, nìkdy i árlivost. Ve stavu zamilovanosti jedinec zcela pøehlíí chyby a nedostatky druhého, by by byly sebezjevnìjí. (V nìkterých pojetích je láska ztotoòována se zamilovaností, v jiných je zamilovanost povaována za doèasnou fázi lásky a v dalích je zamilovanost od lásky zcela odliována.) platonická láska: vztah velmi podobný klasické lásce (zamilovanosti), ale bez pøítomnosti sexuality (partneøi spolu nemají pohlavní styk). Termínem platonická láska se v bìné øeèi velmi èasto oznaèuje láska neopìtovaná (obzvlátì v pubertálním vìku), toto oznaèení je vak mylné.

5 autor : Elika Køíová a Tereza Steinbauerová : láska bez sexuálního podtextu, vyznaèující se peèováním o druhého a plnìní jeho potøeb. Staøí Øekové tento druh lásky pojmenovali storgé. : velmi èastá v pubertálním vìku. Jedná se prakticky o zboòování urèité osoby, napøíklad pøíbuzného, uèitele, známého umìlce, politického vùdce atd. subjektivitì výe jmenované jsou pouze nejèastìji diskutované formy mezilidské lásky, ovem vzhledem k tématu mùe kadý èlovìk rozliovat mnoho dalích druhù, nebo naopak, nìkteré z nich kvùli jejich podobnosti slouèit dohromady (nebo nerozliovat rùzné druhy lásky vùbec)

6 MATEMATICKÝ KOUTEK autor : Jan Kocanda Matematický koutek V náøaïovnì je celkem 38 diskù nebo otìpù. Otìpù je o 6 více ne èiní trojnásobek poètu diskù. Kolik je v náøaïovnì otìpù a kolik diskù? Karel chtìl urèit vzdálenost od naeho domu k domu svého pøítele. el rovnomìrným krokem a poèítal v první polovinì cesty kadý druhý krok a v druhé polovinì cesty kadý tøetí krok. V první polovinì napoèítal o 250 dvojkrokù více, ne byl poèet trojkrokù v druhé polovinì. Kolik krokù je od naeho domu k domu Karlova pøítele?? V laboratoøi zkoueli tvrdost ètyø vzorkù oceli, které oznaèíme A, B, C, D. Laborant si zapamatoval jen toto: B byla mìkèí ne A nebo D; C byla tvrdí ne B nebo snad byla mìkèí ne B? Nevìdìl vak pøesnì, zda B byla tvrdí ne C nebo D. Pøi poslední zkouce se zjistilo, e A (nebo C?) je mìkèí ne B (nebo D?). Umìli byste porovnat ètyøi vzorky podle tvrdosti? Kniha má 498 stran, které jsou v horním rohu oèíslovány.kolik èíslic jsme k oèíslování pouili? Urèete dále, kolikrát jsme pouili nulu.

7 autor: Michaela Machaèová PROCHÁZKA V DETI Je nedìle odpoledne a maminka mì posílá k babièce, abych jí odnesla strouhanku. Bohuel, venku prí. Ji z mého výrazu je vidìt, e mi hlavou probìhla vìta:,,skvìle, u zase musím do toho mokra. Nasazuji si boty. Obleèu bundu a chtì nechtì vyrazím do toho neèasu. Pomalu se vleèu po blátivé cestì, do které se mi zaboøují nohy jako do tekutého písku. Vnímám studené kapky, které mi jako kamínky bubnují o hlavu a pomalu se mi prosakují mezi vlasy a na kùi. Z rozbahnìné cesty pøejdu na silnici, kde je jedna kalu vedle druhé. Od nich se jako od zrcadel odráí okolní krajina. Staèí jedna kapièka a obrázek na hladinì rozvlní jako struna na hudebním nástroji. Koneènì pøestává pret. Poslední kapièky èím dál tieji a pomaleji bubnují na støechy okolních domù. I edá mraèna se zaèínají rozestupovat jako divadelní opona pøed velkým vystoupením a od vodou zmáèené trávy se zaèínají odráet první paprsky slunce, díky nim zaèíná být krajina koneènì trochu veselejí.

8 s Valentýn Valentýn je svátek, který se slaví 14. února a je to svátek zamilovaných. Je to den, kdy se tradiènì posílají dárky, kvìtiny, cukrovinky nebo pohlednice s tematikou stylizovaného srdce jako symbolu lásky. Svátek je pravdìpodobnì odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starovìkém Øímì. V pøedveèer tohoto dne byly do urny lásky vloeny lísteèky se jmény mladých dívek. Kadý mladý mu potom tahal lísteèek a dívka, její jméno vytáhl, se mìla stát jeho miláèkem v následujícím roce. Vìtina zamilovaných párù se snaí tento den proít spolu. Nìkteøí k veèeru chodí do restaurací, divadel, kin.. V poslední dobì se tento svátek íøí i v kontinentální Evropì, do urèité míry z komerèních dùvodù. Valentýn je také muské jméno, které je z latinského pùvodu. Valentýn Valentýn je svátek krásný, je to svátek velké lásky. Svátek pro zamilované páry, kteøí si dávají dary. Dary dávají hlavnì mui, nejlépe vdy krásnou rùi. Vude samá srdíèka.. posílají se i psaníèka.

9 Procházka v deti autor : Veronika Lintnerová Je pozdì veèer a já se bosa procházím po zahradì. Kamenný chodníèek je jetì rozpálený z dneního letního dne, a tak mne pøíjemnì høeje do nohou. Celou zahradu osvìcuje velký záøící mìsíc. Ale svìtlo hvìzd zaèínají zakrývat velké èerné mraky, jako by chtìly znièit vechnu tu noèní krásu. Teï u tìký mrak pomalu zakryl i ten nejvìtí zdroj svìtla a s ním i poslední hvìzdu. Blíí se dé a já èekám na první kapky. U slyím malé kapièky dopadající na listy vysoké lípy tyèící se za plotem. Cítím, jak drobné kapky smáèí praménky vlasù a jiné zanikají ve vyschlé trávì touící po troce vody. Dé zesiluje a kapky bubnují do støech domù. Nìkteré zase s pleskáním prudce pøistávají v kaluích a poté se roztøítí na milion krystalných úlomkù. Malé èástice vody mi sklouzávají po tváøi a zanechávají na nich mokré cestièky. Celou tu noèní krásu osvìcují poulièní lampy a auta prohánìjící se ulicemi. Kráèíme travou, v ní mì drobné kapièky detì jemnì imrají na chodidlech a cítím, jak mì slabý vìtøík hladí po zádech. Dé pomalu ustává, mraky mizí a na obloze opìt záøí mìsíc i drobné hvìzdy tvoøící souhvìzdí. Teprve teï si uvìdomuji, e jsem promrzlá a na kost a tøesu se zimou. Odcházím domù do tepla, kde na mì èeká babièka s teplým ovocným èajem.

10 autor :Gabriela Jandová a Kristýna Trieblová Pro toto vydání maskota na téma láska jsme s nadpisem láska prochází aludkem vyzpovídali pana uèitele Ceháka, pana øeditele, pana Víchu a paní uèitelku Popelovou. Zde jsou otázky odpovídá pan uèitel Cehák: 1. Co si myslíte o rèení láska prochází aludkem? e ti øeknou i vìtí blbost. 2. Je to tak i u vás? Ani náhodou! 3. Co je vaím oblíbeným pokrmem? Br Stroganoff to je italsky. 4. A co nejèastìji vaøíte? Já co váøímno, vechno co je potøeba. 5. Jakému jídlu neodoláte? Lilky na jakýkoliv zpùsob. 6. Musel jste se nìkdy v jídle omezovat? Permanentnì. 7. Kdo vaøí lépe manelka nebo vy? Manelka samozøejmì. 8. Navtìvujete nìjaké restaurace nebo hospùdky? Jistì, restaurace V oblouku 9. Jak èasto je navtìvujete? Kdy je nálada, chu. 10. Slavíte svátek sv. Valentýna? Ani náhodou, komerèní svátky mì nevzruují. 11. Jste zamilovaný? Jistì. 12. Kdy láska prochází aludkem, tak kde potom proboha konèí? Vynechejme vulgarismy, musí konèit v srdci. 13. Co láska znamená ve vaem ivotì? Vichni potøebují lásku.

11 autor :Gabriela Jandová a Kristýna Trieblová Pan øeditel: 1. Co si myslíte o rèení láska prochází aludkem? e je na tom kus pravdy. 2. Je to tak i u vás? Èásteènì ano. 3. Co je vaím oblíbeným pokrmem? Oblíbený pokrmo tom jsem nikdy nepøemýlelasi kachna se zelím a knedlíkem. 4. A co nejèastìji vaøíte? Já toho moc nevaøím, ne e bych neumìje, ale necítím potøebu, ale kdy u, tak gulá. 5. Jakému jídlu neodoláte? Takové jídlo není. 6. Musel jste se nìkdy v jídle omezovat? Prakticky ne. 7. Kdo vaøí lépe manelka nebo vy? Urèitì manelka. 8. Navtìvujete nìjaké restaurace nebo hospùdky? Jen pøíleitostnì. 9. Jak èasto je navtìvujete? Nìkolikrát do roka. 10. Slavíte svátek sv. Valentýna? Tak trochu. 11. Jste zamilovaný? Ano, jsem. 12. Kdy láska prochází aludkem, tak kde potom proboha konèí? Nikde by nemìla, mìla by stále trvat. 13. Co láska znamená ve vaem ivotì? Dá se øíci, e mnoho.

12 autor :Gabriela Jandová a Kristýna Trieblová Pan Vícha: 1.Co si myslíte o rèení láska prochází aludkem? Platí. 2.Je to tak i u vás? Ano. 3.Co je vaím oblíbeným pokrmem? Segedínský gulá. 4.A co nejèastìji vaøíte? Støídáme to, to se nedá øíct, asi minutky. 5. Jakému jídlu neodoláte? Zdravému. 6.Musel jste se nìkdy v jídle omezovat? Ano. 7.Kdo vaøí lépe manelka nebo vy? Jak které jídlo. 8.Navtìvujete nìjaké restaurace nebo hospùdky? Ne èasto, pøíleitostnì. 9.Slavíte svátek sv. Valentýna? Ne. 10.Jste zamilovaný? Urèitì. 11. Kdy láska prochází aludkem, tak kde potom proboha konèí? Nekoneèná. 12.Co láska znamená ve vaem ivotì? Moc.

13 autor :Gabriela Jandová a Kristýna Trieblová Paní Popelová: 1. Co si myslíte o rèení láska prochází aludkem? Je to pravdivé rèení. 2.. Je to tak i u vás? Ano. 3.. Co je vaím oblíbeným pokrmem? pagety po milánsku. 4.. A co nejèastìji vaøíte? Zeleninové saláty. 5.. Jakému jídlu neodoláte? Pomelu. 6.Musela jste se nìkdy v jídle omezovat? Ano, kdy jsem mìla málo penìz. 7.Kdo vaøí lépe pøítel nebo vy? Pøítel. 8.. Navtìvujete nìjaké restaurace nebo hospùdky? Málo, ale ano. 9.Slavíte svátek sv. Valentýna? Ano 10.A jak ho slavíte? Veèeøí a láhví dobrého vína 11.Jste zamilovaná? Ano. 12.Kdy láska prochází aludkem, tak kde potom proboha konèí? Na konci aludku. 13. Co láska znamená ve vaem ivotì? Je to dùleitá souèást ivota a èasto i jeho smysl.

14 kolní listy Pololetní klasifikaèní pedagogická rada výchovný koncert v KD Beseda Vydávání výpisù z vysvìtení 4 5h Konec vyuèování ve 12:35 Pan uèitel Schtellner je od 6. ledna dlouhodobì nemocen pololetní prázdniny pìvecká soutì 1. stupnì Valentýn svátek zamilovaných Od povinné písemné pøíjímací zkouky devááci bacha! pøihláení Mladý módní návrháø V lednu skonèilo kolní kolo matematické olympiády pro pátý roèník Probíhá 2. kolo (korespondenèní) astronomické olympiády. V únoru probìhne kolní kolo biologické olympiády Recitaèní soutì jarní prázdniny

15 Daniel Mesáro Gabriela Jandová Tereza Steinbauerová Elika Køíová Kristýna Trieblová Jan Kocanda Veronika Lintnerová Michaela Macháèová Supervize: M. Èejková Máte li zájem pøispívat do kolního èasopisu, obrate se na Dana nebo kohokoliv z redakce. Nebo na paní zástupkyni nebo na svého uèitele Èj nebo... Prostì se nebojte a zapojte se. To mimochodem nabízíme i p.t. sboru kantorskému a vùbec vekerému zamìstnanstvu koly. My se tìíme na dalí èíslo. A co Vy...?

16

MASKOT. který uèil èeský jazyk, akce koly...6. výchovu od 1.9. 1977 Kropíkovou...7. uèitelka Jiøina Poláková, která uèila, afránkem...

MASKOT. který uèil èeský jazyk, akce koly...6. výchovu od 1.9. 1977 Kropíkovou...7. uèitelka Jiøina Poláková, která uèila, afránkem... MASKOT OBSAH NOVINKY prázdniny a léto...2 Tento rok ná ústav recept na mojito bez alkoholu...3 opou tìjí pan uèitel recept na kiwi mòamku...4 Stanislav afránek, matematický koutek...5 který uèil èeský

Více

MASKOT. Listopad 2013

MASKOT. Listopad 2013 MASKOT Listopad 2013 ÚVOD Jak a kde hlasovat pro ná stromek? Hlasovat mùete na webové stránce: www.rozsvitimevasevanoce.cz, a to v naem pøípadì výbìrem ikony Hlasuj pro strom mìsta, vyberte Èeské Velenice

Více

MASKOT. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu.

MASKOT. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu. OBSAH jaro...2 recept...3 jarní diy...4 etiketa...5 rozhovor s paní Novákovou...6 rozhovor s paní uèitelkou Nedorostovou...7

Více

Vydává MASKOT. Øíjen 2012. Company Name Address Line 1 Address Line 2 Address Line 3 Address Line 4

Vydává MASKOT. Øíjen 2012. Company Name Address Line 1 Address Line 2 Address Line 3 Address Line 4 Vydává Company Name Address Line 1 Address Line 2 Address Line 3 Address Line 4 Jablka Phone: (123) 456 padají ze stromu ÚVOD První mìsíc kolního roku, který jsme 3. záøí pøivítali, máme za sebou a nyní

Více

Body celkem. Øešitel BLOK 2. Vánoèní turnaj HALAS ligy v logice Praha 15. prosinec 2012

Body celkem. Øešitel BLOK 2. Vánoèní turnaj HALAS ligy v logice Praha 15. prosinec 2012 Øešitel Body celkem Vánoèní turnaj HALAS ligy v logice Praha. prosinec 0 BLK Køížky a koleèka Zrcadla Padouši a poctivci Tykadla Bludištì / Mrakodrapy Hvìzdy a mìsíce Lev a Jednorožec Nejbližší úseèka

Více

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Tento dotazník je souèástí prùzkumu, který je zamìøen na vaše zkušenosti a názory na rùznorodé otázky a témata související se zdravím, školou, návykovými látkami atp. Dotazník

Více

Turnaj HALAS ligy v logických úlohách Brno

Turnaj HALAS ligy v logických úlohách Brno ŠRešitel Šas ody celkem Turnaj HLS ligy v logických úlohách rno Èas øešení ) Iso tykadla ) Iso tykadla ) Iso tykadla SUOKUUP.OM ) omina ) omina ) omina ) Pyramida 8) Pyramida ) Pyramida ) asy as ) asy

Více

MASKOT MÓDA ROZLOUÈENÍ ZNÁMKOVÁNÍ KNIHA MÌSÍCE. Èerven 2013

MASKOT MÓDA ROZLOUÈENÍ ZNÁMKOVÁNÍ KNIHA MÌSÍCE. Èerven 2013 MASKOT Èerven 2013 MÓDA ROZLOUÈENÍ ZNÁMKOVÁNÍ KNIHA MÌSÍCE ÚVOD Vítáme vás v naem posledním èísle èasopisu Maskot v tomto kolním roce. Snaili jsme se, aby nae poslední èíslo bylo co nejobsáhlejí a chtìli

Více

Teorie Pøíèné vlny se ¹íøí v napjaté strunì pøibli¾nì rychlostí. v =

Teorie Pøíèné vlny se ¹íøí v napjaté strunì pøibli¾nì rychlostí. v = 24. roèník, úloha V. E... strunatci (8 bodù; prùmìr 4,80; øe¹ilo 5 studentù) Vytvoøte si zaøízení, na kterém bude moci být upevnìna struna (èi gumièka) s promìnlivou délkou tak, ¾e bude napínána stále

Více

Valentýn. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Mgr. Paulová, Irena Paulová Mgr.

Valentýn. Základní škola Kladno, Vašatova 1438 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Mgr. Paulová, Irena Paulová Mgr. VY_32_INOVACE_PRV_487 S2 Valentýn Autor: Irena Paulová, Mgr. Použití: 2. ročník Datum vypracování: 2. 2. 2013 Datum pilotáže: 14. 2. 2013 Metodika: Učitel prostřednictvím textu a obrázků seznámí děti s

Více

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

ZPRAVODAJ Domova pro seniory Vysoké mýto 2/2012

ZPRAVODAJ Domova pro seniory Vysoké mýto 2/2012 ZPRAVODAJ Domova pro seniory Vysoké mýto 2/2012 KOSTEL - pohled od autobusového nádraží Autor: Ing.Miroslav Šindlar CO JE DOBRÉ VĚDĚT MOŽNOST OBJEDNÁNÍ FOTOGRAFIÍ Fotografie, které jsou vystaveny na chodbách

Více

MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE DVÌ HLUBOKÉ PROPASTI LUKÁ HORKÝ

MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE DVÌ HLUBOKÉ PROPASTI LUKÁ HORKÝ MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE DVÌ HLUBOKÉ PROPASTI LUKÁ HORKÝ MENTÁLNÍ ANOREXIE A BULIMIE Anorexie anorexia nervosa je porucha pøíjmu potravy. Nemoc, která mùe konèit váným pokozením zdraví nebo dokonce

Více

Matematika II Urèitý integrál

Matematika II Urèitý integrál Matematika II Urèitý integrál RNDr. Renata Klufová, Ph. D. Jihoèeská univerzita v Èeských Budìjovicích EF Katedra aplikované matematiky a informatiky Motivace Je dána funkce f(x) = 2 + x2 x 4. Urèete co

Více

MASKOTÚnor 2013 OBSAH ÚVOD

MASKOTÚnor 2013 OBSAH ÚVOD MASKOT Únor 2013 ÚVOD Milí spoluáci, áci a studenti. Zdravíme vás opìt po mìsící s naím novým èíslem èasopisu Maskot, který má neobvyklé téma mìsíce. Naím tématem bude tentokrát komiks, o kterém se nejen

Více

Evropský den jazykù Sbìr starého papíru SMART klub Nauèná stezka v okolí koly Ankety Koutek digitálních médií. Èíslo 1 listopad 2011

Evropský den jazykù Sbìr starého papíru SMART klub Nauèná stezka v okolí koly Ankety Koutek digitálních médií. Èíslo 1 listopad 2011 Èíslo 1 listopad 2011 Evropský den jazykù Sbìr starého papíru SMART klub Nauèná stezka v okolí koly Ankety Koutek digitálních médií Znalosti cizích jazykù jsou nepostradatelné, pokud chceme studovat nebo

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiál Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Vìštìní z kávy JOHAN RICHTER. Eko-konzult

Vìštìní z kávy JOHAN RICHTER. Eko-konzult JOHAN RICHTER Eko-konzult Prvním pøínosem vìštìní z kávové sedliny je, že pomáhá lepšímu sebepoznání. Nìkteøí možná øeknou: Ale vždy já se pøece znám dobøe. Dalším pøínosem vìštìní je to, že dává lidem

Více

Autoøi èlánku: Andrea Ouková, árka Lüftnerová

Autoøi èlánku: Andrea Ouková, árka Lüftnerová Milým pøekvapením pro nás byl první výtisk naeho èasopisu, který potìil nejen nás, ale i nae rodièe, známe, kamarády. S nadením jsme se vrhli na druhý díl, ve kterém Vám popíeme ná výlet do Èeského Krumlova,

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

1. SOUHRNNÉ INFORMACE O VAÍ KOLE 2. VÝSLEDKY ÁKÙ

1. SOUHRNNÉ INFORMACE O VAÍ KOLE 2. VÝSLEDKY ÁKÙ 1. SOUHRNNÉ INFORMACE O VAÍ KOLE Kód koly: X000 IZO: 999999999 Název koly Ulice, Mìsto Pøihláeno Zpracované ZA nebo TS 9.A 27 26 26 26 9.B 20 17 17 17 kola 47 43 43 43 Kraj 6451 5790 5802 5789 2. VÝSLEDKY

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Mgr. Tereza Beníšková PRVNÍ TØÍDOU BEZ PLÁÈE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386

Více

Výchova ke zdravému životnímu stylu

Výchova ke zdravému životnímu stylu Výchova ke zdravému životnímu stylu Pøíspìvek pøidal Administrator Wednesday, 12 October 2011 Aktualizováno Monday, 10 December 2012 ZS Purkynova Vyskov Truhlice moudrosti (Filip na ostrovì Š astného života)

Více

Èervenec 2011. Èerven 2011. Milí pøátelé, táborové hry jsme se bìhem letoního léta zúèastnili tøí táborù:

Èervenec 2011. Èerven 2011. Milí pøátelé, táborové hry jsme se bìhem letoního léta zúèastnili tøí táborù: Milí pøátelé, zdravíme vás, nae modlitebníky a podporovatele, prostøednictvím naeho spoleèného modlitebního dopisu. Moná vás zarazil jeho titulek Zápisky z fronty. Máme za sebou období letních prázdnin,

Více

HALAS liga online. 18. a 21. kvìtna Booklet. HALAS liga HALAS. sudokualogika.cz SUDOKUCUP.COM

HALAS liga online. 18. a 21. kvìtna Booklet. HALAS liga HALAS. sudokualogika.cz SUDOKUCUP.COM 8. a. kvìtna Booklet 8. a. kvìtna sudoku kolo seznam úloh a obodování èas na øešení: minut A. Klasické sudoku x... body A. Klasické sudoku x... body A. Klasické sudoku 9x9...7 bodù B. Diagonální sudoku

Více

D. A.T. E. L. 6. ètvrtletní vydání

D. A.T. E. L. 6. ètvrtletní vydání D. A.T. E. L. 6. ètvrtletní vydání podzim 2014 Informace o kole...2 Ná rozhovor...3 Fandíme sportu...4 6 Co se u nás dìje...7 Psaní nás baví...8 12 Módní okénko...13 14 Obsah Úvod Na zaèátku kolního roku

Více

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice C O J E U N Á S N O V É H O. Z Krynické do Dolákovy

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice C O J E U N Á S N O V É H O. Z Krynické do Dolákovy R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice roèník 4, èíslo 13 vyšlo: èerven 2010 C O J E U N Á S N O V É H O Z Krynické do Dolákovy Dùm dìtí a mládeže v Praze 8 se kvùli rozšiøování

Více

ZPRÁVY Z RADNICE. Zahájení sportovního turnaje Volejbalová 24 hodinovka v tìlocviènì

ZPRÁVY Z RADNICE. Zahájení sportovního turnaje Volejbalová 24 hodinovka v tìlocviènì 2 23. 2. probìhlo vítání obèánkù uvítání do ivota byli Daniel Barvíø, Krytof Florián, David Pfeifer, Mia Lancová, Matyá Valáek a Isabela Hlavatá. Vem miminkùm pøejeme hodnì zdraví a chápavé a tolerantní

Více

Turnaj ve stolním tenise v Horním Poli

Turnaj ve stolním tenise v Horním Poli 4 STUDENSKÝ TEP Turnaj ve stolním tenise v Horním Poli 13. 2. 2010 V místní èásti Horní Pole pojali sobotní odpoledne sportovnì. V sále kulturního domu se na tøech stolech utkalo 16 úèastníkù v turnaji

Více

6. Z Chodova do Kunratic

6. Z Chodova do Kunratic 6. Z Chodova do Kunratic Celková délka trasy: 8,2 km Poèet stromù: 8 Poèet informaèních tabulí: 1 Vycházka má jako výchozí bod zastávku autobusù MHD Chodovská tvrz, kde je možné vystoupit z linek è. 125,

Více

v trojúhelníku P QC sestrojíme vý¹ky na základnu a jedno rameno, patu vý¹ky na rameno oznaèíme R a patu na základnu S

v trojúhelníku P QC sestrojíme vý¹ky na základnu a jedno rameno, patu vý¹ky na rameno oznaèíme R a patu na základnu S Øe¹ení 5. série IV. roèníku kategorie JUNIOR RS-IV-5-1 Pro na¹e úvahy bude vhodné upravit si na¹í rovnici do tvaru 3 jx 1 4 j+2 = 5 + 4 sin 2x: Budeme uva¾ovat o funkci na pravé stranì na¹í rovnice, tj.

Více

Letní dvojèíslo 7 8 2012 výtisk zdarma

Letní dvojèíslo 7 8 2012 výtisk zdarma Letní dvojèíslo 7 8 2012 výtisk zdarma Dìti i uèitelé ji jsou na prázdninách, øada z nás se tìí na dovolené, nìkteøí zase oèekávají vìtí výdìlky. Ty z poslednì jmenované skupiny vak bude zkouet vìtí pracovní

Více

Kateøina Zitová Krize šance pro Vás? A proè ne! Kniha I. Nevážné pojednání o tom jak nalézt štìstí a klid v sobì aneb jak pohlédnout pravdì do oèí Kateøina Zitová Krize šance pro Vás? A proè ne! Autorská

Více

9,1 styl: KONTROLA (naøizovat a ovládat)

9,1 styl: KONTROLA (naøizovat a ovládat) 9,1 styl: KONTROLA (naøizovat a ovládat) 4 Kapitola Pøehled 9,1 styl pøedstavuje pravý dolní roh møíky (obr. 4-1). Tato osoba 27 projevuje vysoký stupeò zamìøení na výsledky, ale malé zamìøení na lidi.

Více

Qualeffo-41 ( )

Qualeffo-41 ( ) Qualeffo-41 (26-3-98) Dotazník o kvalitě života Copies of this questionnaire and authorized translations can be obtained after signing a user s agreement. A Bolest Pět otázek v této části se týká Vašeho

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz

Více

Cesta 12 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč

Cesta 12 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč Cesta 12 2007 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 5 Kč 2 OBSAH Modlitba...3 Exodus aneb Pøeházené listy Bible...4 Osobnost mìsíce...6 Biblická jména...7 Kdo nám vlastnì nosí vánoční dárky?...8 Výtvarnì-literární

Více

MINIMÁLNÍ MZDOVÉ TARIFY ZAØAZOVÁNÍ ZAMÌSTNANCÙ V ODVÌTVÍ STAVEBNICTVÍ

MINIMÁLNÍ MZDOVÉ TARIFY ZAØAZOVÁNÍ ZAMÌSTNANCÙ V ODVÌTVÍ STAVEBNICTVÍ PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH MINIMÁLNÍ MZDOVÉ TARIFY ZAØAZOVÁNÍ ZAMÌSTNANCÙ V ODVÌTVÍ STAVEBNICTVÍ SOCIÁLNÍ DIALOG VE STAVEBNICT VÍ Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských

Více

èíslo 12 2012 výtisk zdarma

èíslo 12 2012 výtisk zdarma èíslo 12 2012 výtisk zdarma Tak jako kadý rok, tak prosinec roku 2012 je mìsícem dvou tváøí. Ta první ukazuje svoji zachmuøenou èást, kdy vichni bilancujeme, uklízíme, vyklízíme, èistíme, ale také peèeme

Více

Krátké texty pro ètenáøe

Krátké texty pro ètenáøe 2.-5. roè. 3 Krátké texty pro ètenáøe OSV VDO EGS MKV ENV MED Využití: Krátké pøíbìhy usnadòují zlepšení ètení s porozumìním a umožòují dìtem lepší orientaci v textu. Pracovní listy lze využít také pro

Více

www.fit-ostrava.cz Základní informace o klientovi Osobní zdravotní anamnéza Osobní zdravotní anamnéza v rodinì (rodièe, prarodièe, sourozenci)

www.fit-ostrava.cz Základní informace o klientovi Osobní zdravotní anamnéza Osobní zdravotní anamnéza v rodinì (rodièe, prarodièe, sourozenci) 1 Základní informace o klientovi Jméno:... Vìk:... Tìlesná výška:... cm Tìlesná hmotnost:... kg Tel.: 608 85 01 72 8 Olbramice Osobní zdravotní anamnéza Choroby :... Operace a úrazy:... Užívané léky:...

Více

Quality of Life Questionnaire

Quality of Life Questionnaire Quality of Life Questionnaire Qualeffo-41 (10 December 1997) Users of this questionnaire (and all authorized translations) must adhere to the user agreement. Please use the related Scoring Algorithm. A

Více

NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM

NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM JAK SE STÁT ZDROJEM A AKTIVNÍM TVÙRCEM SVÉHO ŽIVOTA DRAGAN VUJOVIÈ NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM je skryté v klíèovém životním rozhodnutí OBSAH O autorovi... 4

Více

Exponenciální rozdìlení

Exponenciální rozdìlení Exponenciální rozdìlení Ing. Michael Rost, Ph. D. Jihoèeská univerzita v Èeských Budìjovicích Katedra aplikované matematiky a informatiky Exponenciální rozdìlení Exp(A, λ) "Rozdìlení bez pamìti" Exponenciální

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Cesta 12 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 7 Kč

Cesta 12 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 7 Kč Cesta 12 2010 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 7 Kč 2 OBSAH Modlitba...3 První izraeltí králové...4 Jan Twardowski o poøádku...5 Podlaha...5 Čtete rádi?...6 Podobenství...7 Komiks...8 Toulky s Kuldou...

Více

Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008

Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008 Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008 CHEMIE NA GYMNÁZIU POLIÈKA Becario - støedoškolská soutìž v experimentální chemii Becario - støedoškolská soutìž v experimentální

Více

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008 Obsah výroèní zprávy 1. Úvodem k èinnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2008 5. Podìkování dárcùm 6. Kontaktní údaje 7. Závìr 1. Slovo

Více

Vzpùsobeno pøedevším zdravotními pomùckami, které tyto osoby používají. U vozíèkáøù

Vzpùsobeno pøedevším zdravotními pomùckami, které tyto osoby používají. U vozíèkáøù 7. Základní parametry a rozmìrové požadavky na pohyb a orientaci v prostoru Základním problémem pohybu jakkoliv handicapovaného v daném prostøedí je potøeba prostoru a možnosti dobré orientace v nìm. Filipiová,

Více

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2 první kapitola Nejúrodnìjší misijní pole svìta 0 Nejúrodnìjší misijní pole svìta není na nìjakém zvláštním místì. Není to nìjaká urèitá zemì. Je to urèitý druh lidí jsou to dìti! Žádná skupina lidí není

Více

Soutìž pro mládež v øešení sudoku a logických úloh. Praha, 13. ledna 2013. Kolo 2

Soutìž pro mládež v øešení sudoku a logických úloh. Praha, 13. ledna 2013. Kolo 2 Soutìž pro mládež v øešení sudoku a logických úloh Praha,. ledna Kolo. Kropki b. Had b. Obdélníky b. Mrakodrapy b. Hitori b. Magnety b. Skládaèka b. Easy as b. Spojovaèka b. Easy as b. Spojovaèka b. Ohrádka

Více

Ď Ů Ň ž Ů ž ň ž ž ž Č Č Ď Č ž Ě ž ž ž ž ň ž ž ž ž ž ž ž Ě ň ž ž ž ž Ďž ň ž Č Č ň Č Ď Ě Ň Č Ň ž ž ž Ů ň Ň ž ň ň ž ň ň ň ž ň ž Č ž ž Ř ž ž ž ž ň ž ž ž ž Ř ž ň ž ž ž ž ž ž ž Ě Ě Ě Č ž Ď Ř ž ň ň Ř ž ž ž ž

Více

PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM ISBN

PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM ISBN PhDr. Ilona Špaòhelová KOMUNIKACE MEZI RODIÈEM A DÍTÌTEM Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3691. publikaci

Více

MASKOT ÚVOD OBSAH. kolní listy...2 Èokoláda...3 IT blog...4 Kniha mìsíce...6 Jak se efektivnì nauèit látku...7 Pøíbìh na pokraèování...8.

MASKOT ÚVOD OBSAH. kolní listy...2 Èokoláda...3 IT blog...4 Kniha mìsíce...6 Jak se efektivnì nauèit látku...7 Pøíbìh na pokraèování...8. MASKOT Leden 2013 MASKOT Leden 2013 ÚVOD OBSAH Vítáme vás v na em novoroèním díle èasopisu Maskot. Je pár dní pøed uzavíráním známek na pololetí a tyto známky budou nejvíce dùle ité hlavnì pro devá áky,

Více

Druhé èíslo naeho èasopisu se bude zabývat zajímavými místy Horní Stropnice. Nejedná se pouze o stavby historické, ale i z nedávné minulosti.

Druhé èíslo naeho èasopisu se bude zabývat zajímavými místy Horní Stropnice. Nejedná se pouze o stavby historické, ale i z nedávné minulosti. Druhé èíslo naeho èasopisu se bude zabývat zajímavými místy Horní Stropnice. Nejedná se pouze o stavby historické, ale i z nedávné minulosti. Kadé zastavení má pro lepí orientaci svou barvu. Roèník: 2.

Více

ZÁKLADNÍCH SKOL A Základní škola, Trutnov, R. Frimla 816 www.4zsrf.cz; e-mail: kola@4zsrf.cz kola poskytuje úplné základní vzdìlání od 1. do 9. tøíd. Vyuèování ve v ech tøídách probíhá podle vlastního

Více

Svetozar Majce, Libor Kubica a kol. HOLICE MEKKA RADIOAMATÉRÙ Vychází jako vzpomínka na 20 let radioamatérských setkání v Holicích srpen 2010 Autoøi dìkují tímto svým spolupracovníkùm: Radku Zouharovi

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

MASKOTDuben 2013 ÚVOD OBSAH

MASKOTDuben 2013 ÚVOD OBSAH MASKOT Duben 2013 ÚVOD Vítáme vás v naem novém èísle èasopisu Maskot, jeho tématem budou pro mìsíc dubem chrakteristické èarodìjnice. U nás se pálení èarodìjnic slaví 30. dubna a k tìmto oslavám samozøejmì

Více

Omlouváme se všem ètenáøùm a autorùm knihy!

Omlouváme se všem ètenáøùm a autorùm knihy! Vážení ètenáøi, v textu publikace Projektový management podle IPMA (ISBN 978-80-247-2848-3) jsme po jejím vytištìní zjistili, že na stranì 80 je chyba v tabulce 1.04.6, na stranì 168 je chyba v obrázku

Více

èíslo 9 2012 výtisk zdarma

èíslo 9 2012 výtisk zdarma èíslo 9 2012 výtisk zdarma Odjakiva svìtem hýbe hledání. krásy, rozumu, tìlesných proporcí, ivota, bytí po smrti atd. je na dennodenním poøádku. Èteme o tom v novinách a nejrùznìjích tiskovinách, posloucháme

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Cesta 12 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč

Cesta 12 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč Cesta 12 2008 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 5 Kč 2 OBSAH Modlitba...3 Soudcové Izraele 3....4 Soutì o ceny...6 Biblická jména...7 Mimozemané v abství 5...8 Vánoční nálady...10 Vánoce s počítačem...11

Více

Zaèínáme hrát Souèástí hry je herní deska (japonsky goban) se ètvercovou sítí 19 19. Pro zaèáteèníky

Zaèínáme hrát Souèástí hry je herní deska (japonsky goban) se ètvercovou sítí 19 19. Pro zaèáteèníky PRAVIDLA GO Japonské slovo go znamená sílu, tvrdost, protiúder. GO je 4000 let stará, pùvodnì èínská, stolní hra pro dva hráèe. Pøed více než 1300 lety se rozšíøila do Japonska, kde byla její pravidla

Více

Zárí 3 / 2001. Obcasník pro obcany Slatiny a Nového Sveta

Zárí 3 / 2001. Obcasník pro obcany Slatiny a Nového Sveta 1 Jakub Kozák - Kubatech 2001 12 Vážení spoluobèané, Zárí 3 / 2001 Obcasník pro obcany Slatiny a Nového Sveta hned v úvodu si Vás vechny dovoluji pozvat na dalí zasedání zastupitelstva obce, kde bude mimo

Více

Øemenice. Øemenice. úvod. Ozubené s pøedvrtanou dírou. Klínové pro Taper Bush. Klínové s plným støedem. Ploché pro Taper Bush. Ozubené pro Taper Bush

Øemenice. Øemenice. úvod. Ozubené s pøedvrtanou dírou. Klínové pro Taper Bush. Klínové s plným støedem. Ploché pro Taper Bush. Ozubené pro Taper Bush Øemenice Øemenice úvod Výrobce Výrobcem dodávaných øemenic je firma IPL. Tato renomovaná dánská firma je nejvìtším evropským výrobcem øemenic s dlouholetou zkušeností a tradicí. y nabízených øemenic Námi

Více

Jsem ohrožen(a) žloutenkou typu B?

Jsem ohrožen(a) žloutenkou typu B? Jsem ohrožen(a) žloutenkou typu B? Co je to? Žloutenka (hepatitida) typu B je virus, který infikuje játra, a mùže vést k závažnému onemocnìní jater. Játra jsou dùležitým orgánem a obstarávají rozklad potravy

Více

nejen pro prvòáèky je variabilní pomùckou. Je urèena k výuce a procvièování ètení a psaní v 1. roèníku.

nejen pro prvòáèky je variabilní pomùckou. Je urèena k výuce a procvièování ètení a psaní v 1. roèníku. A B E C E D A nejen pro prvòáèky je variabilní pomùckou. Je urèena k výuce a procvièování ètení a psaní v 1. roèníku. ilesia rading s.r.o. ÈESKÝ VÝROBCE UÈEBNÍCH POMÙCEK Polní 287, 747 19 Bohuslavice,

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP

INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP INSTRUKCE PRO BEZPROBLÉMOVÝ PRÙBÌH TESTOVÁNÍ 14. AŽ 21./29. KVÌTNA 2015 ÈJ MA OSP Do aplikace ScioDat mùžete vstoupit po zadání pøihlašovacích údajù na stránce: http://testovani.scio.cz Pøihlašovací údaje

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

HRABAL V BRNÌ. 25. - 30. bøezna 2014

HRABAL V BRNÌ. 25. - 30. bøezna 2014 HRABAL V BRNÌ Oslavy stého výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala v rodných Židenicích a v centru Brna 25. - 30. bøezna 2014 Tenhle ivot je krásnej, k zeílení krásnej! Né e by byl, ale já ho tak

Více

KATEGORIE 05 - NEJMLADŠÍ ŽÁCI

KATEGORIE 05 - NEJMLADŠÍ ŽÁCI SOUVISLOST - body Vyhledej všechny souvislosti skryté v obrazci a urèi, jaké èíslo se skrývá za otazníkem. OKNA - body Devìt oken v domì není uspoøádáno náhodnì. Okno v pravém dolním rohu je zakresleno

Více

èíslo 5 2013 výtisk zdarma

èíslo 5 2013 výtisk zdarma èíslo 5 2013 výtisk zdarma I kdy poèasí do této doby spíe nahrávalo nemocem, tak nyní se snad umoudøí a ve se k lepímu obrátí. To platí neménì pro nové stavby ve Veleínì. Po dlouhých jednáních a nejrùznìjích

Více

HALAS liga online. 26. a 29. øíjna 2012 Logika Kolo 2

HALAS liga online. 26. a 29. øíjna 2012 Logika Kolo 2 liga 6. a 9. øíjna 0 Logika Kolo seznam úloh a obodování èas na øešení: 90 minut. Mezi stìnami... bodù. Mezi stìnami...6 bodù. Mezi stìnami... bodù. Vnitøní mrakodrapy...0 bodù. Vnitøní mrakodrapy... bodù

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Cesta 1 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 7 Kč

Cesta 1 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 7 Kč Cesta 1 2010 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 7 Kč 2 OBSAH Modlitba...3 První izraeltí králové...4 Co pro mne znamená nae církev...6 Komiks...8 Podobenství...10 Poznáváme Bibli...11 Na toulkách s Kuldou

Více

èíslo 3 2012 výtisk zdarma

èíslo 3 2012 výtisk zdarma èíslo 3 2012 výtisk zdarma Základní finanèní rámec, ve kterém se v letoním roce bude mìsto pod øízením mìstské rady pohybovat, urèilo zastupitelstvo na svém 12. zasedání 20. února 2012. V koneèné podobì

Více

Výroèní zpráva školy. Kontakt

Výroèní zpráva školy. Kontakt Kontakt MŠ, ZŠ speciální a praktická škola Diakonie ÈCE Rolnièka Mrázkova 700/III, 392 01 Sobìslav Tel: 381 522 054 739 570 420 recepce 739 633 993 øeditelka školy E-mail: skola@rolnicka.cz www.rolnicka.cz

Více

Ikarùv pád. Ústa místo rukou. 20. 10. 2010 31. 1. 2011 galerie Teiresiás, Šumavská 15

Ikarùv pád. Ústa místo rukou. 20. 10. 2010 31. 1. 2011 galerie Teiresiás, Šumavská 15 Ikarùv pád Ústa místo rukou 20. 10. 2010 31. 1. 2011 galerie Teiresiás, Šumavská 15 Jiøina Kalabisová o Šárce Dvorské Obrázky Šárky Dvorské dýchají radostí. Vyjadøují dùvìru a dík životu. Jasné odstíny

Více

Vydává. MASKOT Listopad Halloween a duièky

Vydává. MASKOT Listopad Halloween a duièky Vydává MASKOT Halloween a duièky ÚVOD Zdravíme vás v naem dalím listopadovém èísle Maskota. Najdete v nìm èlánky, které se týkají hlavnì Duièek a Halloweenu. Tato dvì témata budou naimi tématy mìsíce.

Více

MASKOTKvìten 2013 ÚVOD OBSAH

MASKOTKvìten 2013 ÚVOD OBSAH MASKOT Kvìten 2013 ÚVOD Zdravíme vás, nai milí spoluáci, s naím novým èíslem mìsíèníku Maskot. Moná, e nìkteré pøekvapí téma mìsíce, které byste spíe pøiøadili k únoru (k Valentýnu) tedy láska. Moná, e

Více

Hlavní veèerní bohoslu by a liturgie v dobì strastného týdne. Díl III.

Hlavní veèerní bohoslu by a liturgie v dobì strastného týdne. Díl III. Triod postní Hlavní veèerní bohoslu by a liturgie v dobì strastného týdne Díl III. Od Lazarovy soboty, pøes Kvìtnou nedìli a do Velkého ètvrtku (ve strastném týdnu) Notáø Obsahuje promìnné hymny (pøedevším

Více

Retroinformátor MOZAIKA PØÍBÌHÙ

Retroinformátor MOZAIKA PØÍBÌHÙ Retroinformátor 1994 2017 MOZAIKA PØÍBÌHÙ ZE SLEZSKÉ DIAKONIE úvodní slovo Informátor 2/1996 Ing. Èeslav Santarius ŠÉFREDAKTOR: Kateøina Supíková Slezská diakonie byla v roce 1990 zaregistrována jako obèanské

Více

Evangelický kostel se mìl stát dominantou projektovaného, ale nikdy nedokonèeného, trnovanského námìstí. Okolní domy na rohu Scheinerovy a Nedbalovy

Evangelický kostel se mìl stát dominantou projektovaného, ale nikdy nedokonèeného, trnovanského námìstí. Okolní domy na rohu Scheinerovy a Nedbalovy èást tøetí èást/str. obsah 1/2 Fy. Schilling& Graebner 1/3 radnice Dresden Pieschen 1/4 nìkdejí kostel Chabaøovice 1/5 nìkdejí kostel Teplice Trnovany 1/6-7 kostel Hrob u Duchcova 1/8-10 kostel Duchcov

Více

Co mi vyprávìl mimozemš an

Co mi vyprávìl mimozemš an Claude Vorilhon Co mi vyprávìl mimozemš an Jsou již mezi námi? Eko konzult Mimozemš an 3 1. Setkání Pozn.: Pøeklady výrokù z bible nebyly ovìøeny podle nìkterého z oficiálních církevních pøekladù bible.

Více

Grid vztahové dovednosti

Grid vztahové dovednosti Grid vztahové dovednosti 3 Kapitola adý den dochází na pracoviti k pomìøování vstupù (V1) a výsledkù (V3). Mìøení v tìchto oblastech jsou vìtinou zaloena na urèitých obecnì uznávaných principech a mìøítkách.

Více

Lunární kalendáø. Legenda:

Lunární kalendáø. Legenda: Legenda: Beran Býk Blýženci Rak Lev Pana Váhy Štír Støelec Kozoroh Vodnáø Ryby Lunární kalendáø Lunární kalendáø, který nyní máte v rukou, je vypoèítaný dle Keplerových zákonù. Pro vyhodnocení lunárního

Více

Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 2

Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 2 Úvod Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 100 + 1 Sudoku pro každého 2 200 + 1 Sudoku pro každého 3 100 + 1 Sudoku junior 200 + 1 Sudoku pro každého Uvedené soubory hádanek si mùžete objednat i v našem

Více

O B E C C H A L O U P K Y

O B E C C H A L O U P K Y O B E C C H A L O U P K Y Obecnì závazná vyhláška è. 2/2016 ze dne 28.12.2016, o místním poplatku za provoz systému shromažïování, sbìru, pøepravy, tøídìní, využívání a odstraòování komunálních odpadù

Více

Projektový èasopis. 8. tøída. ì ì ø

Projektový èasopis. 8. tøída. ì ì ø á Projektový èasopis 8. tøída ì ì ø Projektový tým Bývalý pitál Ve stínu st edo kých hradeb Øemeslná ulièka Bývalý pitál a vìznice Èeský dùm 8.A Bíca Ondøej, Drtina Jiøí, Døevo Václav, Gurgul Nikolas,

Více

ZÁKON. ze dne 29. èervence 1999,

ZÁKON. ze dne 29. èervence 1999, 194/1999 Sb. ZÁKON ze dne 29. èervence 1999, kterým se mìní zákon è. 40/1993 Sb., o nabývání a pozbývání státního obèanství Èeské republiky, ve znìní pozdìjších pøedpisù Parlament se usnesl na tomto zákonì

Více

Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE

Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Mgr. Tereza Beníšková KDYŽ DÍTÌ LŽE Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 3855. publikaci Odpovìdná redaktorka

Více

Cesta 6-7 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč

Cesta 6-7 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč Cesta 6-7 2008 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 5 Kč 2 OBSAH Modlitba...3 Exodus aneb Pøeházené listy Bible...4 Osobnost mìsíce...6 Biblická jména...7 Mimozemané v abství...8 Letní bouøka...10 Co dobøe

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Prof. PhDr. Jaro Køivohlavý, CSc. Jaroslava Peèenková DUŠEVNÍ HYGIENA ZDRAVOTNÍ SESTRY Knihu odbornì posoudila a pøipomínkovala PhDr. Alena Mellanová,

Více

Pomník padlým v obci Libná - nahoøe výøez z dobové pohlednice z roku 1925, dole stav v roce 2006.

Pomník padlým v obci Libná - nahoøe výøez z dobové pohlednice z roku 1925, dole stav v roce 2006. Pomník padlým v obci Libná - nahoøe výøez z dobové pohlednice z roku 1925, dole stav v roce 2006. Detail pomníku v Otovicích, k nìmu Schwantnerovi stála modelem jedna z otovických vdov; celek pomníku viz

Více

Cesta 8-9 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 12 Kč

Cesta 8-9 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 12 Kč Cesta 8-9 2012 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 12 Kč 2 OBSAH Modlitby... 3 Proč se øíká, e...... 4 Rok pod nebem... 5 Moucha a kaòka... 6 Tam i pozpátku toté... 6 Øemeslník a číslice... 7 Zahrajte si...

Více

Cesta 67 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč

Cesta 67 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI. cena 5 Kč Cesta 67 2007 KØESANSKÝ ČASOPIS PRO DÌTI cena 5 Kč 2 OBSAH Milostivé léto...4 Biblická jména H...6 Osobnost mìsíce...7 Skøivánčí slzy...8 Tábor broučkù 2007...10 Učíte se anglicky?...11 Výtvarnì-literární

Více

školní èasopis HROM 19. ledna /2009 HROM Co se stalo, dìje a stane na naší škole. Téma: Nový projekt vydala 9.tøída

školní èasopis HROM 19. ledna /2009 HROM Co se stalo, dìje a stane na naší škole. Téma: Nový projekt vydala 9.tøída Školní èasopis 2/2009 HROM Co se stalo, dìje a stane na naší škole. Téma: Nový projekt vydala 9.tøída Obsah dnešního èísla: 1) Povánoèní anketa 2) Znamení zvìrokruhu 3) Vtipy 4,5,6) Nový projekt UNICEF

Více