E-news 3ÈSAD roèník V. è. 02/12

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "E-news 3ÈSAD roèník V. è. 02/12"

Transkript

1 Vážení zákazníci, obchodní partneøi, kolegové, vítám Vás u pøedvánoèního vydání pravidelného magazínu E-news 3ÈSAD, jehož obsahem jsou zejména novinky, informace o plánovaných projektech a shrnutí událostí, které se za poslední dobu ve skupinì spoleèností 3ÈSAD (ÈSAD Havíøov a.s., ÈSAD Karviná a.s. a ÈSAD Frýdek-Místek a.s.) staly. Vìøím, že pro Vás tyto novinky budou pøínosem. 3ÈSAD sklízí ocenìní za odpovìdné chování spoleèností! V uplynulých mìsících spoleènosti 3ÈSAD získaly dvì ocenìní za aktivity v oblastech spoleèenské odpovìdnosti a udržitelného podnikání. ÈSAD Havíøov a.s. se stala v celorepublikovém hodnocení "Leadrem v životním prostøedí 2012". Spoleènost ÈSAD Frýdek-Místek a.s. se stala "Odpovìdnou firmou" Moravskoslezského v soutìži Firma roku Ocenìní Leader v životním prostøedí 2012 Prestižní cena za odpovìdné podnikání TOP Odpovìdná firma odtajnila 8. listopadu 2012 své letošní vítìze na slavnostním veèeru v Èeské národní bance. Soutìž se konala pod záštitou pøedsedkynì Poslanecké snìmovny Parlamentu ÈR Miroslavy Nìmcové, pøedsedy vlády ÈR Petra Neèase a Ministerstva práce a sociálních vìcí ÈR. Ocenìní obdržely spoleènosti, které jsou ve svém podnikání inspirací pro své okolí a do svých strategií zahrnují odpovìdný pøístup k životnímu prostøedí, ke svým zamìstnancùm, k místu, kde pùsobí nebo vùèi zákazníkùm a obchodním partnerùm. O vítìzství rozhodovala pøedevším kvalita strategie, inovativnost a systematický pøístup, nikoliv velikost firmy nebo samotná výše finanèní podpory èi investice. Za svùj postoj k životnímu prostøedí zvítìzila spoleènost ÈSAD Havíøov a.s. a získala ocenìní LEADER V ŽIVOTNÍM PROSTØEDÍ Projektem Implementace ekologické dopravy v Havíøovì spoleènost ÈSAD Havíøov a.s. pokoøila projekty spoleèností Siemens, Vodafone, Veolia, OKD a dalších. Ocenìní projektu za aktivní zlepšování vlivu na životní prostøedí, zejména ovzduší na území mìsta Havíøova, a to tím, že snižuje emise škodlivin z autobusù. Tohoto úspìchu jsme dosáhli pøedevším nákupem a uvedením do provozu autobusù s pohonem na stlaèený zemní plyn (CNG), vybudováním èerpací stanice na CNG a snížením energetické nároènosti budov a dalšími navazujícími aktivitami. Ocenìní Odpovìdná firma 2012 MS kraje Dne 17.øíjna 2012 jsme získali ocenìní Odpovìdná firma Moravskoslezského kraje, které pøevzal øeditel osobní dopravy spoleènosti ÈSAD Frýdek-Místek a.s. Ing. Jakub Vyvial. Ocenìní pøedával lídr v oblasti spoleèenské odpovìdnosti spoleènost Vodafone. Byli jsme ocenìni pøedevším za svùj propracovaný systém péèe a podporu vzdìlávání, který pøináší spokojenost zamìstnancù pøi minimální fluktuaci. V poslední dobì se u podnikatelských subjektù hodnotí aktivity ve spoleèensko-odpovìdném pøístupu, což by mìlo být pilíøem každé spoleènosti. Spoleèenská odpovìdnost není doménou pouze velkých nadnárodních firem, ale i malé a støední firmy mohou být vzorem a inspirací. 1.

2 Skupina 3ÈSAD podpoøila Den bez aut v Hranicích V pátek dne 21. záøí 2012 probìhla na Masarykovém námìstí v Hranicích akce Evropský den bez aut, kterého se úèastnili i zástupci spoleènosti ÈSAD Frýdek-Místek a.s.. Návštìvníci se mohli tìšit na autobus SOR BN 8,5, který je novou posilou vozového parku v Hranicích. Jako ostatní autobusy zajiš ující MHD Hranice i SOR BN 8,5 splòuje normu EURO 5 a je 100% nízkopodlažní. O ekologických aktivitách skupiny 3ÈSAD se návštìvníci mohli dovìdìt z informaèních letákù. Dìti si vyzkoušely pohodlí autobusu nebo si zahrály na jeho øidièe. Pro vyjádøení emocí z nového autobusu MHD Hranice sloužila tabule, která byla hojnì využívána dìtmi. Dospìlé návštìvníky jsme informovali o možnosti využití infolinky a MHD v mobilu, které jsou praktickými novinkami ve službách cestujících 3ÈSAD. Naše cestující zajímalo, zda je i v menším autobuse dostatek místa na pøepravu koèárku, vozíèkáøù apod.. Vše jsme s návštìvníky prakticky vyzkoušeli a všichni odcházeli spokojeni. Fotbalový turnaj 3ÈSAD 2012 Dne se konal již pátý roèník fotbalového turnaje 3ÈSAD. Tentokrát padl los na høištì MFK Karviná - Bažantnice. Ani poèáteèní déš neodradil hráèe a fanoušky od úèasti. Na 100 hráèù sestavilo 10 týmù z øad zamìstnancù 3ÈSAD, což nám umožnilo strávit 6 hodin plných fotbalových utkání. Své prvenství již ètvrtý rok obhájil domácí tým KOBRA (servis ÈSAD Karviná a.s., svìtle zelené dresy). I když se jedná o opakované vítìzství, fotbalový turnaj byl bezpochyby zajímavý a plný dramatických chvil, mezi které patøily i semifinálové penalty. Na druhém místì se umístil DREAM TEAM (havíøovští øidièi, tmavì zelené dresy) a o tøetí pøíèku se dìlil tým CIDEM (vedení spoleènosti, fialové dresy) a FACHOVCI (karvinští øidièi, tmavì modré dresy). Nejlepším støelcem tohoto turnaje se stal Roman Hrabal z vítìzného týmu, který byl souèasnì jejich kapitán. O zpestøení fotbalového turnaje se postaral neregistrovaný hráè - zatoulané štìnì, které se snažilo zapojit do hry a které si získal nejednoho fanouška. Letošní roèník opìt potvrdil, že se zamìstnanci 3ÈSAD rádi odreagují od jejich nelehké práce. 2.

3 OSOBNÍ DOPRAVA Zajeïte si s námi ZADARMO za nákupy do AVIONU! Od 1. øíjna 2012 jezdí novì zprovoznìná linka Havíøov-AVION, a to mezi námìstím J. Gagarina, zastávkou ÚAN Ostrava a AVIONem. Na vybrané spoje linky navazují spoje ze smìru Karviná, Orlová a Frýdek-Místek (napø. linka , ). Jízdné 10 Kè je platné od námìstí J. Gagarina, avšak v období adventu (od do ) je linka z centra mìsta zcela ZDARMA! Zmínìnou linku obsluhuje ÈSAD Havíøov a.s. a bude ji zajiš ovat 13 spoji tam i zpìt, a to ve stejné intenzitì i o víkendech! MHD Hranice má nový autobus SOR BN 8,5 V pátek 31. srpna 2012 jsme nasadili do Hranic nový nízkopodlažní autobus SOR BN 8,5. Celkovì se jedná již o pátý nízkopodlažní vùz v Hranicích. MHD v Hranicích má tak již stoprocentnì zajištìny všechny turnusy novými autobusy znaèky SOR. Nový mezimìstský nízkopodlažní autobus je støední dvounápravový dvoudveøový autobus délky 8,4 metrù. Splòuje nejpøísnìjší emisní normy Euro 5. Díky své zkrácené délce a menší váze má také nižší provozní náklady. Autobus je urèen pro hromadnou pøepravu osob na kratší vzdálenosti v linkovém provozu. Tomu odpovídá rozmístìní sedadel s prostorem pro dìtský koèárek nebo invalidní vozík pro pøepravu tìlesnì postižených osob. Autobus pojme 25 sedících a 32 stojících osob. Nový autobus byl také ke shlédnutí na akci "Evropský den bez aut", která se konala na námìstí v Hranicích (více k této akci najdete na stranì 2). 3.

4 Vítìze výtvarné soutìže poslala CK 3ÈSAD zdarma na výlet Skupina spoleèností 3ÈSAD uspoøádala v roce 2012 výtvarnou soutìž "Ekologický vtip" urèenou pro školy z regionálních škol (èlánek byl uveøejnìn v e-news 01/12). Tématem kreseb bylo zachycení ekologické dopravy v Havíøovì, kterou se ÈSAD Havíøov a.s. právem pyšní. Tøem výhercùm této soutìže byl poskytnut jednodenní výlet pro celou tøídu zcela zdarma: 1. místo - 4.A, ZŠ Gorkého Havíøov vyhrála výlet do ZOO Ostravì, 2. místo - 9.tø., ZŠ Lískovec (okr. Frýdek-Místek) vyhrála výlet do areálu nových Víkovic v Ostravì, 3. místo - 6.A, ZŠ Nábøeží Havíøov vyhrála výlet do Dinoparku Doubrava. Podìkování spolu se spoustou zážitkù nám bylo posláno po uskuteènìní tìchto výletù. Pro pøedstavu uvádíme pasáž z dopisu tøídní uèitelky 4.A Dagmar Heidové ze ZŠ Gorkého Havíøov: " Když na naši školu na jaøe pøišly propozice k výtvarné soutìži poøádané ÈSAD Havíøov, Karviná, Frýdek - Místek, rádi jsme se zapojili, ale vùbec nás nenapadlo, že by naše škola mohla zabodovat a už vùbec ne naše tøída 4. A. Pouze jsme doufali, protože výhra nás lákala (jednodenní výlet pro celou tøídu zcela zdarma!). Za naši školu odešlo nìkolik výkresù i z jiných tøíd, a o to bylo vìtší pøekvapení, když nám pøišlo vyrozumìní, že právì náš výkres vyhrál jednu z cen. Dne jsme byli pozvané do Šenova do areálu ÈSAD a zde jsme se dozvìdìli, že naše práce zvítìzila a získáváme 1. místo, a tím i výlet do ZOO Ostrava pro celou tøídu. Výhra nás velmi potìšila a už jsme se nemohli doèkat, až vše sdìlíme celé tøídì. Do ZOO jsme se vydali , ten den nám pøálo i poèasí. V areálu ZOO jsme si prohledli výbìhy rùzných zvíøat, zaskotaèili jsme si s kozièkami. Všem se nám den velmi líbil. Pøíští rok, pokud bude opìt vyhlášena podobná soutìž, se urèitì zase zapojíme. Za hezké zážitky dìkujeme ÈSAD Havíøov." Ohlasy vítìzù a úèastníkù soutìže nás ujiš ují, že aktivity, které podnikáme v podobì zajímavých soutìží, jsou správnou volbou. 1. místo - 4.A, ZŠ Gorkého Havíøov výlet zdarma - ZOO Ostrava 2. místo - 9.tø., ZŠ Lískovec (FM) výlet zdarma - nové Vítkovice Ostrava 3. místo - 6.A, ZŠ Nábøeží Havíøov výlet zdarma - Dinopark Doubrava Nový katalog CK 3ÈSAD na rok 2013 V tìchto chvílích probíhá tisk nového katalogu cestovní kanceláøe 3ÈSAD na rok Nabízíme zájemcùm pøedevším pobytové zájezdy u moøe v Chorvatsku, Itálii. Vøele Vám doporuèujeme ubytování ve studiu Lenka v Gradaci! Na Vaši dovolenou Vás rádi odvezeme luxusním autobusem, naší pravidelnou letní linkou Karviná-Gradac. Zajímavá je rovnìž nabídka poznávacích zájezdù! Ukážeme Vám krásy Francie, Vídnì, Budapeštì nebo Krakowa. Podle Vašich pøání Vám zajistíme pobytové a poznávací zájezdy do celého svìta. Nezapomeòte si vybrat dovolenou co nejdøíve! Slevy za vèasný nákup jsou až 15%. 4.

5 Skupina spoleèností 3ÈSAD pøedala zástupcùm mìst autobusy MHD poøízené za pøispìní EU Bìhem mìsíce èervence byly pøedány nejvyšším pøedstavitelùm Magistrátù mìst Karviné, Frýdku-Místku a Havíøova autobusy urèené pro MHD (mìstskou hromadnou dopravu) poøízené s pøispìním Evropské Unie. V první polovinì mìsíce èervence 2012 skupina spoleèností 3ÈSAD pøedávala zástupcùm mìst celkem 6 nízkopodlažních autobusù, které byly poøízeny za finanèní spoluúèasti Evropské Unie (získaných prostøednictvím Regionálního operaèního programu NUTS II Moravskoslezsko). Pøedávání se také zúèastnili zástupci Národní rady osob se zdravotním postižením (dále jen NRZP) a regionální média. Na pøímìstské linky bylo poøízeno 18 autobusù, a to Irisbus IVECO Crossway 12m. Bezbariérovou plošinu spolu se systémem APEX si vyzkoušeli i zástupci NRZP, kteøí takovéto vozidla s radostí vítají. Paní Matulová z NRZP se nechala slyšet: "Vítáme jménem handicapovaných, že se 3ÈSAD dobrovolnì rozhodla nakupovat 100% bezbariérových autobusù. Usnadní se nám tím pohyb po mìstech, k lékaøi apod. Nebudeme muset èasem pøemýšlet, kterým autobusem budeme moct jet. Tato vize je více než optimistická." Souèástí prezentace v Havíøovì byla ukázka novinky v ekologické dopravì. Šlo o první pøedstavení autobusu Iribisus IVECO CITELIS Hybrid s diesel-elektrickým pohonem v Moravskoslezském kraji, který je urèen pro mìstskou hromadnou dopravu. Právì centra mìst trpí nejvíce negativními dùsledky hustého provozu (hlukem a výfukovými plyny), proto spolupráce IVECO a 3ÈSAD na ekologických projektech eliminuje vliv na životní prostøedí v MS kraji. Skupina 3ÈSAD nakoupila šest nových autobusù s podporou ROP. Konkrétnì se jedná o 2 autobusy Irisbus IVECO CITELIS 12M CNG (ÈSAD Havíøov a.s.), 2 autobusy SOR NB 12M (ÈSAD Karviná a.s.) a o 2 autobusy Irisbus IVECO CITELIS 12M (ÈSAD Frýdek-Místek a.s.). Všech šest vozidel jezdí na pøedních mìstských linkách Havíøova, Karviné a Frýdku-Místku. Skupina 3ÈSAD investuje každým rokem do nákupu autobusù okolo 150 mil. Kè. V roce 2013 bude s nákupy vozidel pokraèovat. Za pøispìní EU (díky ROP Moravskoslezsko) nakoupila v letošním roce 22 vozidel (16 pro POD a 6 pro MHD) a v v roce 2013 nakoupí dalších 13 nízkopodlažních autobusù (8 pro POD a 5 pro MHD). Pøedání v Karviné 11. èervence 2012 v 11:30 pøed Zámkem, generální øeditel Tomáš Vavøík a primátor mìsta Tomáš Hanzel. Pøedání ve Frýdku-Místku 12. èervence 2012 v 11:30 pøed Zámkem, generální øeditel Tomáš Vavøík a primátor mìsta Michal Pobucký. Pøedání v Havíøovì 18. èervence 2012 v 11:30 v areálu ÈSAD v Šenovì, zástupce NRZPl. 5.

6 SERVIS A OPRAVY VOZIDEL Novì nabízená služba - renovace svìtel V období mlh, snížené viditelnosti nebo dlouhých nocí hraje podstatnou roli v provozu vozidel èistota svìtlometù. Servisy 3ÈSAD nabízejí novou službu pro motoristy, a to renovaci plastových krytù svìtlometù. Jedná se o postupné velmi jemné broušení a leštìní poškrábaného a jinak zašlého povrchu plastového krytu svìtlometu speciální bruskou, leštièkou a dalšími pomùckami (brusné kotouèky, pasty, leštìnky apod.). Bìhem cca 1-1,5 hod. jsou schopni naší proškolení pracovníci ze starého svìtlometu udìlat nový za pøíznivou cenu 500 až 900 Kè. PØED PO Obnova strojního vybavení v servisech 3ÈSAD V prùbìhu roku 2012 došlo v servisech 3ÈSAD k výmìnì 6 kusù jámových zvedákù (KZ 2748). Jako náhrada za stávající zvedáky byly vybrány moderní pneumatickohydraulické zvedáky JZ-PH s nosností 13 tun. Dodavatelem nových zvedákù byla vybrána firma Autotech-VT z Chotìboøe, která dodávala garážovou techniku již v minulých letech. Pro vlastní instalaci bylo nutné do montážních jam pøivést stlaèený vzduch s pøimazávací a filtraèní jednotkou pro ovládání zvedákù a demontovat pùvodní olejový rozvod pùvodních zvedákù. Odstranìním starých rozvodù tak došlo k lepšímu pøístupu pro manipulaci se zvedáky a ke zvìtšení pracovního prostoru v jámách. Nový rozvod vzduchu neumožòuje pouze ovládání zvedákù, ale dovoluje pøipojit i jiné pneumatické náøadí, které mechanici používají. Celková investice nákupu nových zvedákù se pohybovala kolem 500 tis. Kè. Tato investice do nových zvedákù se v provozu opravdu osvìdèila, a proto spoleènost plánuje v obnovì jámových zvedákù pokraèovat i v následujících letech. Nová stanice mìøení emisí v Karviné Vzhledem k již nevyhovujícím podmínkám stávající stanice mìøení emisí v ÈSAD Karviná a.s. byla v letních mìsících stanice pøestìhována do vìtších prostor. K tomu jsme využili málo frekventované prùjezdné pracovištì. Bylo nutné provést nìkteré technické úpravy pracovištì (elektroinstalace, osvìtlení, vymalování), výmìnu nefunkèních vrat. Vedení spoleèností 3ÈSAD se rozhodlo investovat do nového zaøízení pro odsávání výfukových plynù, které vyhovují stanicím pro mìøení emisí 3 (cca 5 000m vzduchu/hod.). Dodržení legislativních podmínek a dohled nad schvalovacím procesem v podobì obchodního partnera, nám pøineslo úspìšné vyøízení celé záležitosti. Dnes máme pracovištì prùjezdné v délce 40-ceti metrù a na zákazníky s nákladními vozidly tak èeká komfortní nájezd s pøípojným vozidlem. 6.

7 Celková oprava montážní jámy na pracovišti diagnostiky Dne 3.záøí 2012 bylo opìt plnohodnotnì zprovoznìno pracovištì diagnostiky, které bìhem letních mìsícù prošlo rekonstrukcí, a to s minimálními výlukami provozu. Ze dvou firem, které o opravu projevily zájem, byla vybrána firma OMIS s.r.o. Všechovice, se kterou máme již dlouholeté zkušeností (napø. rekonstrukce tøasadel pro kontrolu pøedních náprav v servisu Havíøov). Opravená montážní jáma má nové lemování a ocelové profily pro pojezd zvedáku. Horní èást konstrukce, ve které pojíždí zvedák, je pro prodloužení životností kovových prvkù žárovì zinkována. Nová betonová podlaha v šíøce 80 cm po obou stranách montážní jámy je provedena v pøesnosti, která je požadována pro stání vozidel pøi certifikovaném seøizování svìtel. Nová èást betonové podlahy je opatøena nátìrem z epoxidových pryskyøic odolným solím a olejùm. V rámci oprav technologie byla provedena i rekonstrukce pojezdù pro regloskop (zaøízení pro kontrolu nastavení svìtlometù), kompletní rozvod stlaèeného vzduchu pro nový pneumeticko-hydraulický zvedák, vzduchotechniky montážní jámy, osvìtlení montážní jámy vèetnì èásteèné výmìny elektroinstalací a celkové vymalování stìn a stropù. Rekonstrukce zbývajících rozvodù elektroinstalací a horního osvìtlení pracovištì bude dokonèeno v prùbìhu prosince letošního roku. NÁKLADNÍ DOPRAVA Rozšíøení spolupráce se spoleèností BM Chimie France (ADR) BM Chimie France, se kterou dlouhodobì spolupracujeme, nám zaèátkem roku 2012 nabídla díky znaèné spokojenosti rozšíøení stávající spolupráce. Pøepravu pro tuto spoleènost jsme doposud zajiš ovali 5 tahaèi znaèky VOLVO. Od 1. èervna 2012 pøibyly ke stávajícímu vozovému parku 2 nové tahaèe DAF FT XF Volba na DAF padla v nároèném výbìru dodavatele nových vozù. Vzhledem ke specifické a termínovì nároèné práci v oblasti chemie bylo dùležité najít typ vozu s parametry jako je spolehlivost, úspora paliva, prostorná kabina poskytující maximální komfort osádce, na kterou jsou kladeny vysoké nároky jak na bezpeènost tak pøesnost dodání produktù. Protože tyto podmínky splnila nejen vozidla VOLVO, ale také DAF. Zajímalo nás tedy reálné porovnání ekonomiky provozu obou znaèek. Nové vozy byly pøidìleny zkušeným øidièùm a od samého poèátku byly podrobeny dùkladné kontrole. Za necelých 6 mìsícù ujel každý tahaè pøes 70 tis. km s prùmìrnou spotøebou 29,5 l/100 km, u žádného nebyl zaznamenán sebemenší problém nebo nutnost navštívit servis. Potvrdila se jejich spolehlivost. I když je na hodnocení relativnì krátká doba a DAFy èeká ještì mnoho dokazování, domníváme se, že to byla správná volba. Utvrzují nás v tom pochvalné ohlasy našeho francouzského partnera. 7.

8 Zhodnocení stylu jízdy øidièù pomocí systému Dynafleet Situace na pøepravním trhu nás nutí do dalších a dalších úspor vlastních nákladù, pøièemž požadavky na rychlost, spolehlivost a bezpeènost silnièní nákladní dopravy se stále zvyšují. Jednou z nejvìtších nákladových položek je cena pohonných hmot. Naše spoleènost ÈSAD Frýdek-Místek a.s. se vìnuje sledování spotøeby PHM prùbìžnì, ale nikdy se jí nedostal do rukou tak silný nástroj na ovlivnìní spotøeby správnou technikou jízdy jako je systém Dynafleet. Tento systém umožòuje monitoring stylu jízdy øidièe, a to zpìtnì ve volitelném èasovém intervalu. Pøitom jednoduchým a snadno pochopitelným zpùsobem upozoròuje uživatele (dispeèery i øidièe) na chyby pøi øízení. Každý uživatel má zcela jasnì vymezeny zelené i èervené limity a je schopen z pravidelných mìsíèních reportù vysledovat zlepšení èi zhoršení. Døíve jsme èasto investovali do speciálních školení zamìøených na správnou techniku úsporné jízdy. Èasto se nám ale stávalo, že i po provedeném školení nedošlo v praxi k oèekávané úspoøe PHM. Systém Dynafleet ale pùsobí stále jako barometr toho, zda øidiè nauèené postupy úsporné jízdy používá i v praxi a zda pracuje na svém dalším zlepšování. Konstrukce moderních naftových motorù posunuje maximální krouticí moment do nižších otáèek a to je skuteènost, která vyžaduje diametrální zmìnu praktických dovedností a návykù u øidièe. Tato informace se velmi obtížnì vysvìtluje hlavnì starším øidièùm, kteøí si zakládají na svých praktických zkušenostech a s vozidly èasto jezdí již jen podle sluchu. Dalším zažitým nešvarem bylo ponechání motoru ve volnobìžném chodu dlouho po zastavení vozidla, nebo pøed výjezdem. První Dynafleet jsme instalovali do vozu øidièe, který vykazoval jednu z nejnižších spotøeb PHM. Tento øidiè po mìsíèním testu byl upozornìn na nejèastìjší chyby, kterých se pøi øízení dopustil i s praktickým návodem co má zlepšit. Bìhem dalších dvou mìsícù již dosáhl snížení spotøeby o témìø 2 litry/ 100km. Tato skuteènost nás utvrdila v tom, že instalace Dynafleet je správnou cestou vedoucí k úspoøe jednoho z nejvìtších nákladù dopravce - PHM. Protože si uvìdomujeme, že touto cestou jsme schopni dosáhnout s minimálním úsilím pomìrnì výrazné úspory nákladù, která je i vlivem stále rostoucí ceny nafty stále zajímavìjší, pøikroèili jsme na pøelomu let 2011/2012 k další instalaci systému, a to do 44 vozidel. Po intenzivní práci s jednotlivými øidièi, a tím dosažených úsporách v prùbìhu roku 2012 jsme se rozhodli nainstalovat tento systém do dalších 30 vozidel mezinárodní i vnitrostátní nákladní dopravy. Ve srovnáni s konkurenèními systémy vidíme pøínos ve vysoké pøesnosti poskytovaných údajù (systém dodává pøímo výrobce vozidla) a ve velmi jednoduchých a intuitivních výstupech, které jsou na první pohled srozumitelné i laikovi. Dnes si již nedovedeme pøedstavit, že bychom zakoupili nové vozidlo bez tohoto systému, pøièemž návratnost investice pøi dnešních cenách PHM se pohybuje v øádu mìsícù. Na závìr mi dovolte popøát Vám pøíjemné prožití svátkù vánoèních a úspìšné vykroèení do nadcházejícího roku Ing. Simona Novotná Manažer marketingu 3ÈSAD 8.

E-news 3ÈSAD roèník VI. è. 01/11

E-news 3ÈSAD roèník VI. è. 01/11 roèník VI. è. 01/11 Vážení zákazníci, obchodní partneøi, kolegové, zdravím Vás pøi krásném jarním dnu a u dalšího vydání pravidelného magazínu E-news 3CSAD, jehož obsahem jsou zejména novinky z naší èinnosti,

Více

LU!EBNÍ ZÁVODY DRASLOVKA a.s., KOLÍN

LU!EBNÍ ZÁVODY DRASLOVKA a.s., KOLÍN LU!EBNÍ ZÁVODY DRASLOVKA a.s., KOLÍN V rámci pøípravy projektu byla provedena analýza budov rozsáhlého areálu chemického závodu a na základì výbìrových kritérií vyhodnoceno 5 objektù jako nejvhodnìjší

Více

Pøestavba naftových motorù na pohon LPG

Pøestavba naftových motorù na pohon LPG Pøestavba naftových motorù na pohon LPG AUTOMOTIVE plyn do dieselu plyn do bagru plyn do traktoru plyn do autobusu plyn do agregátu plyn do nákladních vozidel plyn do kombajnu Nový systém pøidávání LPG

Více

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008 Obsah výroèní zprávy 1. Úvodem k èinnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2008 5. Podìkování dárcùm 6. Kontaktní údaje 7. Závìr 1. Slovo

Více

Kdo jsme. www.pohyblivareklamni.cz. je obchodní znaèkou PMDP,a.s.

Kdo jsme. www.pohyblivareklamni.cz. je obchodní znaèkou PMDP,a.s. Kdo jsme je obchodní znaèkou PMDP,a.s. Nabízíme kreativní reklamu postavenou na odbornì stanovené strategii, kvalitní grafické pøípravì a precizní výrobì. Jsme výhradním pronajímatelem exkluzivní sítì

Více

Město Tábor. Dopravní řešení Zdravého města Tábor. MĚSTO TÁBOR Ing. Lubomír Šrámek, tajemník městského úřadu

Město Tábor. Dopravní řešení Zdravého města Tábor. MĚSTO TÁBOR Ing. Lubomír Šrámek, tajemník městského úřadu Město Tábor Dopravní řešení Zdravého města Tábor MĚSTO TÁBOR Ing. Lubomír Šrámek, tajemník městského úřadu www.taborcz.eu Jakou netradiční cestu jsme zvolili ke snížení energetické náročnosti dopravy?

Více

SÝPKA CUP BLANSKO 2013

SÝPKA CUP BLANSKO 2013 SÝPKA CUP BLANSKO 2013 HALOVÝ TURNAJ STARŠÍ PØÍPRAVKY hráèi roèník narození 2004 a mladší který se uskuteèní v sobotu 7.12.2013 ve sportovní hale Údolní FC NORDIC BRNO SK MORAVSKÁ SLAVIA BRNO OBSAZENÍ

Více

Centrum aktivního odpo!inku Jezdecká spole!nost Na Špi!áku. Mikulovice 57 431 51 Klášterec nad Ohøí

Centrum aktivního odpo!inku Jezdecká spole!nost Na Špi!áku. Mikulovice 57 431 51 Klášterec nad Ohøí 2014 Výronízprávaoinnosti Centrum aktivního odpo!inku Jezdecká spole!nost Na Špi!áku Mikulovice 57 431 51 Klášterec nad Ohøí 1. Základní údaje: Právní forma Statutární zástupce Sídlo obèanské sdružení

Více

rok 2001 byl pro spoleènosti SaM silnice a mosty a.s rokem z hlediska hospodaøení, rozvoje a finanèní stability. Spoleènosti tvoøí fakticky koncern.

rok 2001 byl pro spoleènosti SaM silnice a mosty a.s rokem z hlediska hospodaøení, rozvoje a finanèní stability. Spoleènosti tvoøí fakticky koncern. 1. Úvodní slovo Vážení akcionáøi a obchodní partneøi, rok 2001 byl pro spoleènosti SaM silnice a mosty a.s se sídlem v Èeské Lípì, Dìèínì a Varnsdorfu úspìšným rokem z hlediska hospodaøení, rozvoje a finanèní

Více

KOMPLETNÍ VYBAVENÍ AUTOSERVISÙ

KOMPLETNÍ VYBAVENÍ AUTOSERVISÙ JÁMOVÉ ZVEDÁKY Ruèní hydraulické JZ-RH Pneum. hydraulické JZ-PH Elektro-hydraulické JZ-EH Elektro-hydraulické s hydr. agregátem na zvedáku JZ-EH-E Typ nosnost (tun) zdvih (mm) JZ-RH 1,6-20 500, 600 a 800

Více

Diakonie Dubá Výroèní zpráva 2013

Diakonie Dubá Výroèní zpráva 2013 Diakonie Dubá Výroèní zpráva 2013 1900 2013 Úvodem V poslední dobì musím èasto pøemýšlet nad tím, jak negativnì nás formuje souèasný životní styl. Døíve lidé žili tak, že zdroj své obživy mìli pøed oèima

Více

Komfortní clony Prùmyslové clony

Komfortní clony Prùmyslové clony Komfortní clony Prùmyslové clony øada C, D øada P vzduchové clony Jak funguje dveøní clona? Vzduchová clona je speciální vzduchotechnické zaøízení, které pomocí opticky nerušícího proudu vzduchu odcloòuje

Více

Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008

Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008 Becario - zvítìzili jsme v letošním roèníku Aktualizováno pátek, 02. kvìten 2008 CHEMIE NA GYMNÁZIU POLIÈKA Becario - støedoškolská soutìž v experimentální chemii Becario - støedoškolská soutìž v experimentální

Více

Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s.

Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s. Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s. 2 0 1 0 Výroèní zpráva - AKCENTA ENERGIE, a. s. Obsah ÚVODNÍ SLOVO ØEDITELE ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI ORGÁNY SPOLEÈNOSTI, ORGANIZAÈNÍ STRUKTURA ZPRÁVA PØEDSTAVENSTVA

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

Úvodní slovo pøedsedy

Úvodní slovo pøedsedy Výroèní zpráva Obèanské sdružení K srdci klíè Úvodní slovo pøedsedy Vážení pøátelé, kolegové, ètenáøi této výroèní zprávy Dokument, který právì držíte v rukou, popisuje události, které ovlivnily èinnost

Více

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP Evropská unie Úvodní slovo Tento manuál slouží jako dùležitý dokument a zároveò pomùcka, která by jasnì a pøehlednì informovovala a pøitom se stala srozumitelným prùvodcem pøi používání a využívání loga

Více

Mladé nápady pro Èeský Západ SPOV PK / 13. 2. 2007

Mladé nápady pro Èeský Západ SPOV PK / 13. 2. 2007 Mladé nápady pro Èeský Západ SPOV PK / 13. 2. 2007 místní akèní skupina - MAS vznikala v letech 2003-2004 - Mikroregion Konstantinolázeòsko, Støíbrský region, mìsto Planá a obec Hnìvnice - snaží se o maximální

Více

Konference sekce fyziky, elektroniky a výpoèetní techniky Èeské spoleènosti nukleární medicíny ÈLS JEP

Konference sekce fyziky, elektroniky a výpoèetní techniky Èeské spoleènosti nukleární medicíny ÈLS JEP Konference sekce fyziky, elektroniky a výpoèetní techniky Èeské spoleènosti nukleární medicíny ÈLS JEP Havlíèkùv Brod, Hotel Slunce 28. 30. duben 2010 Foto: Ing. Vladimír Kunc poøádaná Èeskou spoleèností

Více

skupina PASPORTAPROJEKT OBECSTVOLÍNKY

skupina PASPORTAPROJEKT OBECSTVOLÍNKY skupina PASPORTAPROJEKT DOPRAVNÍHOZNAČ ENÍ ISO 9001:2009 ISO 14001:2005 OHSAS 18001:2008 OBESTVOLÍNKY Vypracoval: Michal Šustek Datum: Øíjen 2011 Pasport a projekt dopravního znaèení obce Stvolínky 1.

Více

ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY

ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY poøádá pod záštitou Èeské neurochirurgické spoleènosti, Èeské lékaøské komory a ve spolupráci s Univerzitním centrem chirurgické anatomie kurz ZÁKLADNÍ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY Místo konání: Anatomický

Více

Hejkal. prosinec 2005 cena 5 Kè. Obecní noviny vydává OÚ Vítìzná. Hejkala? Nový Hejkal. Nového Hejkala

Hejkal. prosinec 2005 cena 5 Kè. Obecní noviny vydává OÚ Vítìzná. Hejkala? Nový Hejkal. Nového Hejkala nový nový Hejkal 3. roèník Obecní noviny vydává OÚ Vítìzná prosinec 2005 cena 5 Kè INFORMACE PRO OBÈANY Nový Hejkal Nového Hejkala Starosta CHCETE PSÁT DO Hejkala? Máte-li zájem podìlit se s ostatními

Více

Muzeum vltavínù v Èeském Krumlovì

Muzeum vltavínù v Èeském Krumlovì Muzeum vltavínù v Èeském Krumlovì Základní informace o projektu Víte, e......vltavíny vznikly díky dopadu vesmírného tìlesa na Zemi?...vltavíny znali a pou ívali lidé ji v dobì kamenné?...vltavíny pøiletìly

Více

CNG zemní plyn. Alternativní palivo v dopravě

CNG zemní plyn. Alternativní palivo v dopravě CNG zemní plyn Alternativní palivo v dopravě CNG (compressed natural gas) stlačený zemní plyn Hlavní výhody zemního plynu CNG levný Ekonomické efekty jsou nejvíce patrné u vozidel s vyšším počtem ujetých

Více

BW 1100 1200 1400 1600 1850 3D. Balièky válcových balíkù

BW 1100 1200 1400 1600 1850 3D. Balièky válcových balíkù BW 1100 1200 1400 1600 1850 3D Balièky válcových balíkù Nesená balièka BW 1100 Jsou li balíky pøepravovány k balení do místa urèení, je nesená balièka BW 1100 ideálním øešením. Dodává se ve dvojím provedení:

Více

5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM. AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha

5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM. AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha UDRŽITELNÁ DOPRAVA V PRAZE 5. ČESKÉ DOPRAVNÍ FÓRUM AKTUÁLNÍ ŘEŠENÍ DOPRAVY V METROPOLÍCH EVROPY 8. 9. 6. 2011 Praha Jak lze zavádět udržitelnou (čistou) dopravu? Evropská unie (DG TREN) definuje řadu oblastí

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ing. Václav Pelikán Likvidace podniku 7., aktualizované a doplnìné vydání Vydala Grada Publishing, a. s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420

Více

skupina PASPORTAPROJEKT OBECPLANÁ

skupina PASPORTAPROJEKT OBECPLANÁ PASPORTAPROJEKT DOPRAVNÍHOZNAČ ENÍ ISO 9001:2009 ISO 14001:2005 OHSAS 18001:2008 OBECPLANÁ Vypracoval: Michal Šustek Datum: Srpen 2011 Pasport a projekt dopravního znaèení obce Planá 1. ÚVOD K PASPORTU

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací řízení Otevřené řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákona ) Předmět veřejné zakázky Dodávka městského nízkopodlažního

Více

OBJEDNÁVKOVÝ A POPTÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM topenáøská, sanitární a instalaèní technika. www.gcpartner.cz

OBJEDNÁVKOVÝ A POPTÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM topenáøská, sanitární a instalaèní technika. www.gcpartner.cz OBJEDNÁVKOVÝ A POPTÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM topenáøská, sanitární a instalaèní technika ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Objednávkový a poptávkový systém je internetový elektronický obchod (dále jen e-shop) urèen

Více

V TEPLICÍCH 26. - 28.3. 2010

V TEPLICÍCH 26. - 28.3. 2010 MISTROVSTVÍ ÈESKÉ REPUBLIKY NEREGISTROVANÝCH HRÁÈÙ V TENISU S MEZINÁRODNÍ ÚÈASTÍ V TEPLICÍCH 26. - 28.3. 2010 V AREÁLU TK VIAMONT POD ZÁŠTITOU SENÁTORA A PRIMÁTORA MÌSTA TEPLICE, JAROSLAVA KUBERY www.tenissport.cz

Více

Výsledky sèítání turistù

Výsledky sèítání turistù Výsledky sèítání turistù Metodika Kvantitativní monitoring turistického ruchu (sèítání návštìvníkù) probíhal na pøedem vybraných lokalitách Kunratického lesa a Obory Hvìzda. Sbìr dat byl v KL provádìn

Více

KLASTRY. Spoleènosti se spojují lokálnì, aby rostly globálnì. Ifor-Ffowcs Williams, Cluster Navigators,

KLASTRY. Spoleènosti se spojují lokálnì, aby rostly globálnì. Ifor-Ffowcs Williams, Cluster Navigators, KLASTRY Spoleènosti se spojují lokálnì, aby rostly globálnì. Ifor-Ffowcs Williams, Cluster Navigators, 2004 www.klastr.cz CO JSOU TO KLASTRY? Regionální seskupení firem a pøidružených organizací pùsobících

Více

Smìna cizích mìn a služby platebního styku - rychle - výhodnì - profesionálnì

Smìna cizích mìn a služby platebního styku - rychle - výhodnì - profesionálnì Smìna cizích mìn a služby platebního styku - rychle - výhodnì - profesionálnì Poskytujeme tyto služby: í Nákup a prodej cizích mìn í Zahranièní platební styk í On-line obchodování í Informace o devizových

Více

Vize Plzně jako vzorového města elektromobility. Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.

Vize Plzně jako vzorového města elektromobility. Plzeňské městské dopravní podniky, a. s. Vize Plzně jako vzorového města elektromobility Plzeňské městské dopravní podniky, a. s. 25. března, 2013 Představení společnosti PMDP, a.s. Počet zaměstnanců 855 Dopravní výkon Vozový park Počet linek

Více

Jezděte s námi na CNG

Jezděte s námi na CNG Jezděte s námi na CNG MOTOR JIKOV seriózní partner nejen v oblasti CNG strojírenský koncern s tradicí 120 let celosvětový dodavatel pro automobilový průmysl S námi ušetříte Zjišťujeme potenciální úspory

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010

Město Tábor. Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor. XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Město Tábor Zkušenosti s využitím pohonu na CNG ve městě Tábor XVII. Celostátní konference NSZM, Praha, 2.12. 2010 Obsah prezentace Co je CNG? Jak to v Táboře začalo Využití CNG v autobusové dopravě Využití

Více

Výroèní zpráva. in-life. Integrity Life

Výroèní zpráva. in-life. Integrity Life Výroèní zpráva 2017 in-life Integrity Life Úvodní slovo a poslání Integrity Life, z.ú. je nestátní neziskovou køes anskou organizací, která se svou èinností zamìøuje na celostní rozvoj vysokoškolské mládeže

Více

Platné od do

Platné od do Platné od 10.7.201 do 24..2017 Cena: v tištìné podobì 15,- Kè ke sta ení z www.busem.cz zdarma Jízdní øády a provedené zmìny jsou dostupné na www.busem.cz Pøehled zmìn od 10.7.201 35302 Spoj 15 posunut

Více

BELLE PRESTIGE. - podpora prodeje - reklamní kampaò na klíè (návrh, casting, výroba, realizace), - promotion, - distribuce, - hostesky, - openingy,

BELLE PRESTIGE. - podpora prodeje - reklamní kampaò na klíè (návrh, casting, výroba, realizace), - promotion, - distribuce, - hostesky, - openingy, BELLE PRESTIGE 2009 BELLE PRESTIGE Karlovarská modelingová a hostesingová agentura Belle Prestige zastupuje modelky, fotomodelky, hostesky, dìti, modely a promotéry nejen pro Karlovarský kraj. Vedle toho

Více

skupina PASPORTAPROJEKT

skupina PASPORTAPROJEKT PASPORTAPROJEKT DOPRAVNÍHOZNAČ ENÍ ISO901:209 ISO1401:205 OHSAS1801:208 OBECDEŠ TNÉVORLICKÝCHORÁCH Vypracoval:MichalŠ ustek Datum:ř íjen2012 Pasport a projekt dopravního znaèení - obec Deštné v Orlických

Více

Vydáno jako jedenácté èíslo èasopisu Galatek Magazín pro podzim a zimu 2005

Vydáno jako jedenácté èíslo èasopisu Galatek Magazín pro podzim a zimu 2005 Vydáno jako jedenácté èíslo èasopisu Galatek Magazín pro podzim a zimu 2005 m Úvodní slovo øeditele m Normy pro lakovny m Výrobní sortiment a tipy z provozù m Realizované projekty m Partneøi akciové spoleènosti

Více

Prostor. pro rychlé a úsporné øešení

Prostor. pro rychlé a úsporné øešení Vybudovat bezpeèné a kvalitní stropní, schodiš ové a balkónové nosné konstrukce znamená hodnì organizaèních, èasových a finanèních výdajù. Železobetonový stavební systém STROPSYSTEM GOLDBECK nabízí výstavbu

Více

Vážení, Co je to ONI systém? 10 dùvodù, proè zvolit ONI systém. Pro koho je ONI systém urèen? ONI systém ve 3 variantách:

Vážení, Co je to ONI systém? 10 dùvodù, proè zvolit ONI systém. Pro koho je ONI systém urèen? ONI systém ve 3 variantách: Vážení, MONITORING VOZIDEL dostává se vám do rukou tøetí èíslo inovin. Tentokráte vám chceme pomoci s provozováním a správou vozového parku. Z vlastních zkušeností víme, že provozovat ve firmì vozový park

Více

ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK

ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK KONGRESOVÉ CENTRUM ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ 24.-25. DUBNA 2010 ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK 24.4. (sobota) - dorost, junioøi, senioøi, masters 25.4. (nedìle) - mladší žactvo, starší

Více

Rezidence Na hradì, Tøebíè. Pojïte s námi oživit Borovinu

Rezidence Na hradì, Tøebíè. Pojïte s námi oživit Borovinu Rezidence Na hradì, Tøebíè Pojïte s námi oživit Borovinu LOKACE SOHO Tøebíè Zámìrem projektu SOHO Tøebíè je pøebudování celého území bývalé továrny BOPO na bydlení s obèanskou vybaveností. Borovina tím

Více

KURZ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY II.

KURZ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY II. Edukaèní centrum praktické anatomie ve spolupráci s Anatomickým ústavem LF MU v Brnì a pod záštitou Central European Neurosurgical Society poøádá KURZ NEUROCHIRURGICKÉ PØÍSTUPY II. BRNO 22.10. - 23.10.2012

Více

CENÍK REKLAMNÍCH SLUŽEB DPmML, a.s.

CENÍK REKLAMNÍCH SLUŽEB DPmML, a.s. CENÍK REKLAMNÍCH SLUŽEB DPmML, a.s. platný od 1. ledna 2019 NABÍZÍME PROVOZOVÁNÍ: reklamních letáků ve vnitřním prostoru vozidel MHD (formátu A4, A3) reklamní fólie QUEEN SIZE doporučený formát o rozměrech

Více

3LÍSTEK. 02 Frýdlantsko. 06 E-shopy. Nový portál 3csad.cz let linky Lysá hora. ODISky 07 LEDEN 2019 MAGAZÍN DOPRAVNÍ SKUPINY 3ČSAD

3LÍSTEK. 02 Frýdlantsko. 06 E-shopy. Nový portál 3csad.cz let linky Lysá hora. ODISky 07 LEDEN 2019 MAGAZÍN DOPRAVNÍ SKUPINY 3ČSAD 3LÍSTEK MAGAZÍN DOPRAVNÍ SKUPINY 3ČSAD 01 LEDEN 2019 02 Frýdlantsko 2019-2029 03 06 E-shopy ODISky 07 Nový portál 3csad.cz 15 let linky Lysá hora ČSAD Frýdek-Místek jezdí na Frýdlantsku Cestující na Frýdlantsku

Více

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky 30 5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky Prùzkumový pracovník vyøizuje žádosti o mezinárodní zápis ochranných známek pøihlašovatelù, pro

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací řízení Zjednodušené podlimitní řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákona ) Předmět veřejné zakázky Dodávka

Více

skupina PASPORTAPROJEKT

skupina PASPORTAPROJEKT skupina PASPORTAPROJEKT DOPRAVNÍHOZNAČ ENÍ ISO901:209 ISO1401:205 OHSAS1801:208 OBECDOBŘ ANY Vypracoval:MichalŠ ustek Datum:ř íjen2012 Pasport a projekt dopravního znaèení - obec Dobøany 1. ÚVOD K PASPORTU

Více

Longostand. www.petruzalek.cz NOVINKY. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Bøeclav Tel.: 519 365 111

Longostand. www.petruzalek.cz NOVINKY. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Bøeclav Tel.: 519 365 111 NOVINKY Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Bøeclav Tel.: 519 365 111 www.petruzalek.cz Efektivní, hygienické a flexibilní øešení pro nakládání s odpady v prùbìhu úklidu Efektivní Hygienický Šetrný

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

VÝROÈNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Právníci s citem VÝROÈNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 www.probonoaliance.cz Pro bono aliance, z.s., Londýnská 31, 120 00 Praha 2 Právníci s historií 5 let Pro bono centra 10 let organizace 15 let Školy lidských

Více

e-mailmap Manažerský nástroj pro analýzu mailové komunikace firemních týmù a neformálních skupin

e-mailmap Manažerský nástroj pro analýzu mailové komunikace firemních týmù a neformálních skupin 21. 12. 2014 Cílem VaV projektu LF13030 - Optimalizace výkonnosti pracovních týmù s využitím SW nástrojù pro analýzu sociálních a profesních vztahù v podnikových sítích (2013-2015, MSM/LF) - zkrácenì TeamNET

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 25. øíjna 1999 Èástka 10 Roèník 1999 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 81. Jednotné

Více

skupina PASPORTAPROJEKT OBECBOROVÁ

skupina PASPORTAPROJEKT OBECBOROVÁ skupina PASPORTAPROJEKT DOPRAVNÍHOZNAČ ENÍ ISO901:209 ISO1401:205 OHSAS1801:208 OBEC Vypracoval:MichalŠ ustek Datum:ř íjen2012 Pasport a projekt dopravního znaèení - obec Borová 1. ÚVOD K PASPORTU A PROJEKTU

Více

Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením)

Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) Obèanské sdružení I MY (Spoleènost pøátel Rolnièky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Sobìslavi v bøeznu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dìtí i dospìlých s postižením a jejich rodin,

Více

Vaše zn.: Naše ZD.:. Vyøizuje V Praze dne. HEM-3516-24.9.01l26322 MUDr.Faierajzlová~CSc. 17. 10.2001

Vaše zn.: Naše ZD.:. Vyøizuje V Praze dne. HEM-3516-24.9.01l26322 MUDr.Faierajzlová~CSc. 17. 10.2001 / MINISTERS' ZDRA VOTNICTVÍ, 128 01 Praha 2, Palackého nám. 4, pošt. pøihr. 81 Ministerstvo školství~ mládeže a tìlovýchovy øeditelka odboru 26 ing. Božena Suková Kannelitská 7 11 O 00 Praha 1 Vaše zn.:

Více

JAK SE STÁT EXPERTEM NA ÚSPORY

JAK SE STÁT EXPERTEM NA ÚSPORY A NEW CLASSIFICATION FOR AIR FILTERS JAK SE STÁT EXPERTEM NA ÚSPORY ENERGY EFFICIENCY CAMFIL Opakfil ES OPGP-F7-0592/0592/0296-ES-25-B00 AIR FILTERS F7 EN779: 2012 0.944 44 44 782 m3/s % % kwh/annum 2015

Více

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná

Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh změny dopravní obslužnosti Štípy, Kostelce a Velíkovéa ZOO Lešná Návrh trasy nové trolejbusové linky Návrh trasy trolejbusovélinky č.4 Stávající linkové vedení Uvedené lokality jsou obsluhovány linkami

Více

Bezkonkurenèní výkon Brusiva Bona - rychlost a odolnost pro døevìné podlahy

Bezkonkurenèní výkon Brusiva Bona - rychlost a odolnost pro døevìné podlahy Bezkonkurenèní výkon Brusiva Bona - rychlost a odolnost pro døevìné podlahy Bezkonkurenèní výkon broušení Bona pøináší to nejlepší pro døevìné podlahy už více než 90 let. Díky dlouholetým zkušenostem v

Více

ČISTÁ VEŘEJNÁ DOPRAVA

ČISTÁ VEŘEJNÁ DOPRAVA ČISTÁ VEŘEJNÁ DOPRAVA CNG autobusy Chcete zlepšit ovzduší ve svém městě? Chcete dát svým občanům čistou a levnou veřejnou dopravu? Chcete snížit dotace dopravním podnikům a využít je lépe? Chcete ušetřit

Více

26. - 27. dubna 2014, Èesk? republika

26. - 27. dubna 2014, Èesk? republika 26. - 27. dubna 2014, Èesk? republika - world karate cup - 15 let tradice - nová rozcvièovna - - prize money - pro všechny vìkové kategorie Pozvání Kamil Guzek Øeditel Grand Prix Hradec Králové Pozvání

Více

VLASTNOSTI PARAMETRY SVÍTIDLA VÝHODY NA PØÁNÍ

VLASTNOSTI PARAMETRY SVÍTIDLA VÝHODY NA PØÁNÍ PARAMETRY SVÍTIDLA Krytí optické èásti: Krytí elektrické èásti: Odolnost proti nárazu (sklo): Napájecí napìtí: El. tøída izolace: Hmotnost: TECEO 1 TECEO 2 Instalaèní výška: TECEO 1 TECEO 2 VÝHODY NA PØÁNÍ

Více

SAF TIRE PILOT SYSTÉM PLNÌNÍ PNEUMATIK PØÍVÌSY A NÁVÌSY

SAF TIRE PILOT SYSTÉM PLNÌNÍ PNEUMATIK PØÍVÌSY A NÁVÌSY SAF TIRE PILOT SYSTÉM PLNÌNÍ PNEUMATIK PØÍVÌSY A NÁVÌSY Str ZÁSADNÍ FAKTORY ZVYŠUJÍCÍ NÁKLADY ŠETØIT AKTIVNÌ! Kdo chce dlouhodobì jezdit šetrnì pro pneumatiky a šetøit pøitom i naftu, potøebuje systém,

Více

skupina PASPORTAPROJEKT Vypracoval:Neckář Pavel Datum:Listopad201

skupina PASPORTAPROJEKT Vypracoval:Neckář Pavel Datum:Listopad201 skupina PASPORTAPROJEKT DOPRAVNÍHOZNAČ ENÍ ISO901:209 ISO1401:205 OHSAS1801:208 OBECBĚ LEČ Vypracoval:Neckář Pavel Datum:Listopad201 Pasport a projekt dopravního znaèení obec Bìleè 1. ÚVOD K PASPORTU A

Více

Zumoval. www.petruzalek.cz. Odšťavòovaèe citrusù. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav

Zumoval. www.petruzalek.cz. Odšťavòovaèe citrusù. Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav Odšťavòovaèe citrusù Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav www.petruzalek.cz Zumoval S. L. Spoleènost Zumoval, S. L. která byla založena v roce 1991, je výrobcem automatických odšťavovaèù citrusù.

Více

Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla. Place, Date Event Name and company of speaker

Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla. Place, Date Event Name and company of speaker Buy Smart+ Zelené nakupování je správná volba Vozidla Place, Date Event Name and company of speaker Obsah Úvod Nákupní pokyny a kritéria Náklady životního cyklu Ekoznačky Praktické tipy na nákup a užití

Více

DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU

DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU DÌTI NA STARTU PREZENTACE PROJEKTU ÈESKÝ SVAZ AEROBIKU A FITNESS FISAFCZ Ohradské nám1628/7a, Praha 5-Stodùlky 155 00 IÈO :60458054, DIÈ: CZ 60458054 wwwfisafcz / wwwceskosehybecz CO JSOU DÌTI NA STARTU?

Více

Novela zákona o hospodaření energií

Novela zákona o hospodaření energií Novela zákona o hospodaření energií Vládní návrh novely zákona o hospodaøení energií (è. 406/2000 Sb.) bude znamenat výrazný posun k vyšším energetickým standardùm budov v Èeské republice. Reaguje na evropskou

Více

generální reprezentant Martin Cvach NAŠE SLUŽBY BLÍZKO VAŠIM POTØEBÁM

generální reprezentant Martin Cvach NAŠE SLUŽBY BLÍZKO VAŠIM POTØEBÁM generální reprezentant Martin Cvach NAŠE SLUŽBY BLÍZKO VAŠIM POTØEBÁM SLOVO ÚVODEM Dobrý den, držíte v rukou produktový katalog Agentského obchodního klientského místa ÈSOB Pojišśovny (AOKM). Tento katalog

Více

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015

HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 PRVNÍ SOUKROMÁ HOTELOVÁ ŠKOLA Školní rok 2014/2015 STUDIUM PRO ABSOLVENTY ZÁKLADNÍ ŠKOLY Studijní obor 65-42 - M/01 HOTELNICTVÍ KDO JSME První soukromá hotelová škola, spol. s r. o. má dlouholetou tradici,

Více

Otevření první veřejné CNG stanice v Brně

Otevření první veřejné CNG stanice v Brně Otevření první veřejné CNG stanice v Brně V Brně dne 3. 4. 2007 - Společnost Jihomoravská plynárenská, a.s., zahájila provoz nové plnicí stanice CNG, určené pro automobilovou dopravu a pro užitková vozidla

Více

Zámìr: Pøemístìní 2 malých tiskových strojù z provozu Brandýs nad Labem do tiskárny ÈTK REPRO a.s., Praha 10, k.ú. Zábìhlice

Zámìr: Pøemístìní 2 malých tiskových strojù z provozu Brandýs nad Labem do tiskárny ÈTK REPRO a.s., Praha 10, k.ú. Zábìhlice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-MHMP-106348/2007/00PNI/EIN343-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 04.07.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Zelená a čistá Ostrava 2025

Zelená a čistá Ostrava 2025 Zelená a čistá Ostrava 2025 Strategie ekologizace a modernizace MHD v Ostravě Ing. Roman Kadlučka, Ph.D. září 2013 OSTRAVA metropole Moravskoslezského kraje Počet obyvatel k 31.12.2012 : 305 998 Rozloha:

Více

25. - 26. dubna 2015, Èesk? republika

25. - 26. dubna 2015, Èesk? republika 25. - 26. dubna 2015, Èesk? republika - world karate cup - 16 let tradice - nová rozcvièovna - - prize money - pro všechny vìkové kategorie Pozvání Kamil Guzek Øeditel Grand Prix Hradec Králové Pozvání

Více

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová, Česká plynárenská unie. 15.9.2011, Den s fleetem

Zemní plyn v dopravě. Ing. Markéta Schauhuberová, Česká plynárenská unie. 15.9.2011, Den s fleetem Zemní plyn v dopravě Ing. Markéta Schauhuberová, Česká plynárenská unie 15.9.2011, Den s fleetem Česká plynárenská unie POSLÁNÍ: Soustavné zlepšování podmínek pro podnikání v plynárenském oboru v České

Více

CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ. 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com CONGRESS CZECH

CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ. 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com CONGRESS CZECH CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ PRESENT: 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com KARATE IN CONGRESS CENTRE ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ CZECH REPUBLIC Ing. Jiøí Boèek / President Èeského svazu karate

Více

CORPORATE IDENTITY MANUAL PRAVIDLA FIREMNÍ PREZENTACE. logo spoleènosti název spoleènosti barevnost. Alza.cz a.s.

CORPORATE IDENTITY MANUAL PRAVIDLA FIREMNÍ PREZENTACE. logo spoleènosti název spoleènosti barevnost. Alza.cz a.s. CORPORATE IDENTITY MANUAL PRAVIDLA FIREMNÍ PREZENTACE logo spoleènosti název spoleènosti barevnost Alza.cz a.s. Úvod 1. ÚVOD 1.1 Historie spoleènosti Od svého založení v roce 1994 se Alza.cz a. s. vypracovala

Více

Preferred Packaging Food

Preferred Packaging Food Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50, 690 02 Bøeclav www.petruzalek.cz Preferred Packaging Food Nové øady strojù pøestavují stroje pro zatavování misek a balicí vakuové stroje, modely jsou vhodné ke zpracování

Více

CELOPLOŠNÁ REKLAMA - TRAMVAJE - BEZ POLEPU OKEN

CELOPLOŠNÁ REKLAMA - TRAMVAJE - BEZ POLEPU OKEN CELOPLOŠNÁ REKLAMA - TRAMVAJE - BEZ POLEPU OKEN 1. rok 2. rok 3. rok KT8 330 000 Kè 300 000 Kè 270 000 Kè zhotovení 150 000 Kè K2 200 000 Kè 180 000 Kè 160 000 Kè 105 000 Kè T3 nebo T6 - jeden vùz 170

Více

Rodné èíslo: Èíslo OP: Telefon:

Rodné èíslo: Èíslo OP: Telefon: Pøedávjící: Boøivojov 84 130 00, Prh 3 tel: +420 775 125 143, www.volnedodvky.cz Dále jen vlstník Pøebírjící è. 1 Dále jen nájemce 1 Smluvní strny sepsly dnešního dne tuto Výpùjèní smlouvu Pøedávjící prohlšuje,

Více

CNG v Praze a Středočeském kraji Ing. Jan Žákovec Pražská plynárenská, a.s.

CNG v Praze a Středočeském kraji Ing. Jan Žákovec Pražská plynárenská, a.s. CNG v Praze a Středočeském kraji Ing. Jan Žákovec Pražská plynárenská, a.s. Výhody CNG vozidel Ekologické výhody CNG vozidel Směrnice EU o zavádění infrastruktury pro alternativní paliva zajistit vybudování

Více

Øešení pro školy. obchod technologiemi. www.tech-store.cz

Øešení pro školy. obchod technologiemi. www.tech-store.cz Øešení pro školy Spoleènost TECH-STORE s.r.o. Èeská republika je spoleènost kapitálovì propojená se spoleèností TECH-STORE Malaysia, která pùsobí od roku 2008 jako mezinárodní distributor komponentù a

Více

map Manažerský nástroj

map Manažerský nástroj 1/6 Technologie Nástroj využívá vlastní platformu pro analýzu e-mailové komunikace. Platforma jednak zajiš uje import mailù z uživatelských e-mailových schránek (Outlook, Thunderbird, IMAP, Gmail) a jednak

Více

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o.

Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro. Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Jezděte na CNG! Den s Fleetem 2014 - jaro Markéta Veselá Schauhuberová, RWE Energo, s.r.o. Obsah prezentace: > Představení RWE Energo; > Trh CNG v ČR a ve světě aktuální stav; > Nabídka spolupráce s RWE

Více

Senzor teploty. Katalogový list SMT 160-30

Senzor teploty. Katalogový list SMT 160-30 Senzor teploty Katalogový list SMT 160-30 Obsah 1. Úvod strana 2 2. Inteligentní senzor teploty strana 2 3. Vývody a pouzdro strana 4 4. Popis výrobku strana 4 5. Charakteristické údaje strana 5 6. Definice

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PIt HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn, SZn. S-M H M P-232654/2008/00PNI/E 1A/539-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 7.7.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

POZEMNÍ. HOKEJ Mnichovice. O pozemním hokeji. www.mladeznickyhokej.mnichovice.cz

POZEMNÍ. HOKEJ Mnichovice. O pozemním hokeji. www.mladeznickyhokej.mnichovice.cz O pozemním hokeji Pozemní hokej je kolektivní sport urèený pro muže i ženy. Jedná se o klasický staroanglický sport, mezi které lze zaøadit i kriket a ragby. Ve svìtì se setkáme obecnì s názvem hokej -

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

LED TRUBICE LED REFLEKTORY LED ŽÁROVKY

LED TRUBICE LED REFLEKTORY LED ŽÁROVKY LED TRUBICE LED REFLEKTORY LED ŽÁROVKY PROÈ PØEMÝŠLET O LED OSVÌTLENÍ? stávající zdroje LED žárovky a záøivky jsou vyrábìny tak aby plnì nahradily stávající žárovky a záøivky. Nízké náklady na provoz a

Více

Rozvoj alternativních způsobů dopravy v Uherskohradišťské nemocnici a.s.

Rozvoj alternativních způsobů dopravy v Uherskohradišťské nemocnici a.s. Rozvoj alternativních způsobů dopravy v Uherskohradišťské nemocnici a.s. Vozová flotila UHN a.s. Externí dopravní služba Uherskohradišťské nemocnice disponuje 19 ti sanitními vozy. Všechny jsou vybaveny

Více

PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH PRACOVNÌPRÁVNÍ VZTAHY V ODVÌTVÍ OBCHODU

PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH PRACOVNÌPRÁVNÍ VZTAHY V ODVÌTVÍ OBCHODU PROJEKT POSILOVÁNÍ BIPARTITNÍHO DIALOGU V ODVÌTVÍCH PRACOVNÌPRÁVNÍ VZTAHY V ODVÌTVÍ OBCHODU Manuál byl vytvoøen v rámci projektu CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Posilování bipartitního dialogu v odvìtvích. Realizátorem

Více

Pøepì ová ochrana videomonitorovacích systémù s analogovými kamerami Témìø celý povrch naší planety je pokrytý hustou sítí elektrických propojení. Kromì energetických sítí nyní zažívají bouølivý rozvoj

Více

Využití CNG pro vysokozdvižné vozíky

Využití CNG pro vysokozdvižné vozíky Využití CNG pro vysokozdvižné vozíky Ing. Jiří Klenk Linde Material Handling ČR Zástupce obchodního ředitele Mgr. Martin Řehák Linde Material Handling ČR Produktový trenér CNG palivo pro manipulační techniku

Více

BONETT CNG OUTSOURCING

BONETT CNG OUTSOURCING BONETT CNG OUTSOURCING Dodávky & Investice CNG stanice na čerpacích stanicích PHM Bonett Gas Investment, a.s. ing. Václav Holovčák Místopředseda představenstva POHLED EVROPSKÉ UNIE AKTIVITY EVROPSKÉ UNIE

Více

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad

Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad Ministerstvo dopravy a spojù ÈR - Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK V Praze dne 27. záøí 1999 Èástka 9 Roèník 1999 Cena Kè 21 ODDÍL STÁTNÍ SPRÁVY O B S A H: A. Normativní èást 69. Dodatek

Více

Identifikaèní údaje: Název: Skladová hala EFES, spol. s r.0., Praha - Øeporyje

Identifikaèní údaje: Název: Skladová hala EFES, spol. s r.0., Praha - Øeporyje PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn È.j. MHMP-192143/2005/00PNI/EIA/156-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 7. 11. 2005 podle 7 zákona è.

Více