při budování svalů autor Tomáš Jehlička Copyright Tomáš Jehlička

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "při budování svalů autor Tomáš Jehlička Copyright 2010-2011 Tomáš Jehlička www.trener-online.cz www.cviceni-doma.cz"

Transkript

1

2 20 NEJVĚTŠÍCH CHYB při budování svalů autor Tomáš Jehlička Copyright Tomáš Jehlička Všechna práva jsou vyhrazena autorovi. Žádnou část tohoto návodu nelze jakýmkoliv způsobem mechanicky, elektronicky nebo fotograficky zaznamenávat, reprodukovat, předávat, licencovat, distribuovat, kopírovat, upravovat, publikovat, převádět nebo prodávat bez písemného vyjádření Tomáše Jehličky.

3 Chyba číslo 1: Ignorujete pravidlo zvyšujícího přetížení Pravidlo zvyšujícího přetížení je jedním ze základních pravidel, které musíte v rámci svého tréninku dodržovat. Zde si musíte uvědomit, že naše tělo nechce budovat nadbytečnou svalovou hmotu, kterou nepotřebuje, a proto ho musíte donutit a nedat mu na výběr. Jestliže nezvyšujete tréninkové zatížení při každém vstupu do posilovny, ignorujete pravidlo zvyšujícího přetížení. Vaše tělo nedostává potřebný stimul a k nárůstu svalů nedojde. Chyba číslo 2: Nezvedáte velké váhy Říkal jsem to dříve, říkám to teď a budu si za tím stát i v budoucnu: Chcete-li mít velké svaly, zvedejte velké váhy. Vím, že se to snadněji říká, než provádí, ale přes to vlak nejede. Pokud vidíte kulturisty, kteří urputně rvou 10 kilové činky a mají dvakrát větší ruce než vy, nenechte se tím rozhodit. Většina profesionálních kulturistů je nadprůměrně geneticky vybavena, takže jejich tělo rychleji reaguje na tréninkový stimul. Aby toho nebylo málo, ládují se koňskými dávkami anabolik a suplementů. Pokud nepropadnete braní těchto hnusů, zvedejte velké váhy v ideálním rozpětí opakování, čímž stimulujete rychlá svalová vlákna. Tato svalová vlákna mají největší potenciál k růstu. Držte se však tohoto: Nezvedejte velké váhy za cenu porušení správné techniky provedení cviku! Chyba číslo 3: Trénujete příliš dlouho Za dobu svého působení jako osobní trenér jsem navštívil mnoho posiloven, takže vím, jakým stylem posiluje drtivá většina lidí. Za stejnou dobu, co se stihnu zahřát, rozcvičit, odtrénovat si své a na závěr se protáhnout, se většina lidí přemístí od jednoho cviku ke druhému. Nejeden můj klient se podivoval nad tím, jak krátký byl jeho/její trénink. Na druhou stranu se ještě víc klientů divilo, že konečně vidí výsledky. Příliš dlouhá doba v posilovně nevede k optimálním výsledkům. Proto jsou tréninkové plány Primary Gain a Ultimate Mass sestaveny tak, aby se vešly do 45 minut.

4 Chyba číslo 4: Trénujete příliš často Tahle chyba patří mezi hlavní chyby, které dělá mnoho začátečníků. Domnívají se, že čím častěji budou trénovat, tím rychlejší budou jejich svalové přírůstky. Bohužel to tak není a tato častá frekvence tréninků naopak vede k tomu, že vypadají pořád stejně a jsou pořád stejně silní, resp. slabí. Ten, kdo chce nabrat svalovou hmotu, nemusí chodit víc než 3x týdně do posilovny. O důležitosti počtu tréninků v týdnu se dočtete v článku Optimální frekvence tréninků. Příliš časté posilování v kombinaci s předchozí chybou může poslat vaše svalové přírůstky k ledu, i když budete vše ostatní do puntíku dodržovat. Chyba číslo 5: Děláte příliš mnoho sérií Tento mýtus se zrodil v hlavě kulturistů, kteří konzumují tuny steroidů a dalších zakázaných látek. Bohužel se to přeneslo i do světa amatérského posilování, a proto není divu, že většina lidí dělá něco mezi 20 až 30 sériemi v rámci jednoho tréninku. I když vám bude hromada svalů tvrdit, že tohle je jediná cesta, jak nabrat svaly - nevěřte tomu. Nejenže pro začátečníky a pokročilé platí různá pravidla, ale zkrátka to není třeba. Pamatujte si, že je třeba dát svalům impulz k růstu a ne je zničit, že se z toho týden nevzpamatují. Podobná analogie funguje při opalování - jakmile se spálíte, nemůžete na sluníčko, a když už na něj můžete, jste zase stejně bílí jako na začátku. Ve článku Tréninkový objem aneb proč nedělat vysoký počet sérií je vysvětleno, jaký má počet sérií vliv na naše tělo a jaký počet sérií je ideální pro svalový růst. Chyba číslo 6: Netrénujete svalové partie v dostatečné frekvenci Jestliže trénujete v pondělí hrudník a bicepsy, ve středu záda, břicho a tricepsy a v pátek stehna, ramena a lýtka, pak nejste na správné cestě k svalnaté postavě. Tomuto stylu tréninku se říká split a neznám začátečníka, na kterého by tento systém tréninku fungoval dlouhodobě.

5 Pro začátečníky je nejlepší trénovat celé tělo 3x týdně. Pro lehce pokročilé lze stimulovat každou svalovou partii 2x týdně. Pokud se nechcete vzdát svého nově objeveného kulturistického splitu, odpovězte si na tuto otázku: Je lepší stimulovat bicepsy 52x, 104x nebo 156x za rok? Jinými slovy - je lepší trénovat 1x, 2x nebo 3x týdně? Chyba číslo 7: Trénujete proto, abyste nafoukli svaly Máte rádi ten pocit, když se vaše svaly při tréninku plní krví a nafouknou se? Jestliže ano, nejste první ani poslední, ale ke svalovému růstu vám to nepomůže. Díky nahromaděné krvi ve svalech sice vypadáte, že vám okamžitě narostly svaly, ale po 2 hodinách začne krev zase normálně kolovat po těle a svaly se vrátí na původní velikost. Je pro vás tedy přednější, jak vypadáte 2 hodiny po tréninku nebo jak vypadáte zbylých 22 hodin během dne? Doufám, že hlasujete pro druhou variantu. Proto se raději soustřeďte na to, abyste překonali svůj předchozí tréninkový výkon, než že nafouknete své svaly sérií o 30-ti opakování. Chyba číslo 8: Snažíte se nabírat svaly a spalovat tuky současně Abyste nabrali svalovou hmotu, musíte být ve značném energetickém přebytku. Pro spalování tuků je nutné se dostat do energetického deficitu. Tohle může ovlivnit ještě celá řada dalších faktorů, ale výše řečeného se můžete s jistotou držet. Z těchto důvodů je fyziologicky nemožné vybudovat velké množství svalů a zároveň shodit velké množství tuku současně. Přesto existuje pár výjimek - úplní začátečníci, genetičtí mutanti a uživatelé steroidů. Jestli nepatříte ani do jedné skupiny, pak si zvolte pouze jeden cíl a nehleďte na nic jiného, dokud ho nedosáhnete. Jedno čínské přísloví praví: Ten, kdo honí dva králíky současně, nechytí ani jednoho. Chyba číslo 9: Vybíráte špatné cviky Pokud ve vašem repertoáru cviků převažují cviky jako: protisměrné kladky, předkopávání, zakopávání, pec deck nebo jakýkoliv cvik na multipressu, pak můžete zapomenout na vypracovanou a silnou postavu. Cviky na strojích by měly tvořit

6 pouze malou část tréninkového objem, pokud je vůbec do tréninku zařadíte. Izolované cviky jsou ještě méně potřebné. Cesta, jak dosáhnout mohutné a silné postavy, vede přes komplexní vícekloubové cviky, na kterých můžete použít maximální zátěž. Jaké cviky jsou nejúčinnější pro růst svalů, se dozvíte v detailu na ve článku Výběr správných cviků pro maximální svalový růst. Kdo tedy vyhrává v tomto souboji? Tricepsový kickback nebo úzký bench press? Chyba číslo 10: Nedostatek správných potravin Abyste nabrali svaly a přitom se vyvarovali přírůstku nechtěného podkožního tuku, je třeba jíst několik jídel denně. Snídani a jídlo hned po tréninku je třeba brát jako hlavní chody celého dne. To neznamená, že ostatní jídla během dne nejsou důležitá. V podstatě každé jídlo, které jíte, by mělo být větší, než obvykle. Jak toho docílit a na co si dát zde pozor najdete v článku Základní principy nabírání pro hubeňoury podobně jako v článku 5 rad pro nabírání svalů a v dalších článcích, které budou následovat. Ideálně se však držte přírodních potravin a vyvarujte se polotovarů, jinak během fáze budování svalů naberete příliš mnoho nechtěného tuku a dostanete se do začarovaného kruhu nabírání / hubnutí, nabírání / hubnutí. Chyba číslo 11: Přijímáte rady od kulturistů Rady, které získáte od kulturistů, zpravidla fungují pouze pro kulturisty. Proto uslyšíte, že byste měli dělat 12 sérií na stehna, 6 sérií na bicepsy a 8 sérií na ramena, abyste nabrali nějaké svaly. Tohle je typická hloupost, kterou se můžete dočíst na kulturistických webech. Když se začnete podobným nesmyslem řídit, není divu, že nevidíte žádné nebo jen malé výsledky. Ve zklamání ze špatných výsledků většinu lidí napadne jediná věc: Koupím si ten zázračný suplement, který mi pomůže nabrat svaly. Vzpomínám si na časy, kdy jsem přesně tohle dělal a doufal, že se moje postava změní. Samozřejmě se tak nestalo.

7 Chyba číslo 12: Necháte si plést hlavu proteinovou dietou Tato chyba souvisí s tou předchozí. Nedostatek proteinu je první věc, která vás napadne, když nenabíráte na svalové hmotě. Toto je ovšem výsledkem obrovské propagandy, která začala se vznikem proteinových prášků. Celé to začíná u společností, které suplementy vyrábí. Jejich jediným cílem je zvýšení zisku, což není nic neobvyklého. Proto platí kulturistům značné sumy peněz za reklamu na jejich produkty, které jsou obyčejným proteinem či sacharidem. Sacharidové přípravky se zkrátka neprodávají tak dobře jako proteinové přípravky. Důvod? Každý si může za pár korun koupit cukr, rýži nebo těstoviny a dostat do sebe spoustu potřebných sacharidů. Díky našim připraveným jídelníčkům na nabírání poznáte, co je pro vás vhodné a jak se stravovat. Chyba číslo 13: Nevěnujete pozornost důkladné regeneraci Tohle je jedna z věcí, kterou si lidé neuvědomují - svaly se netvoří, když posilujete, ale když odpočíváte, jíte nebo spíte. Naše tělo funguje na principu stimulu a adaptace. Stimul přichází při správně sestaveném tréninku. Adaptace se dostává na řadu po tréninku. Ovšem pokud naše tělo nedostane potřebné živiny, relaxaci a uvolnění, nedojde k adaptaci a začnete nabírat skluz. Jeden z nejlepších způsobů, jak podpořit regeneraci, je krátký spánek během dne. Můžete zkusit také meditaci, resp. poslech meditační hudby nebo masáž. K regeneraci patří i protahování a různé formy zklidnění jako třeba Foam Roller. Chyba číslo 14: Nedopřejete si dostatek spánku To samozřejmě souvisí s regenerací. Kvalitní spánek je totiž nejúčinnější formou regenerace. Spánek bych dokonce označil za alfu a omegu celého procesu budování svalů.

8 Nedostatek spánku snižuje přirozenou produkci testosteronu a také citlivost těla na sacharidy. To znamená, že se připravujete o silové přírůstky a přijaté sacharidy budou mít větší tendenci se uložit jako tuky místo toho, aby se využily pro budování svalů. Chyba číslo 15: Snižujete přirozenou produkci testosteronu Dnešní muži mají jen poloviční hodnotu přirozené produkce testosteronu než před 100 lety. Velkou měrou si za to můžeme sami. Strava, kterou dnešní společnosti konzumuje, obsahuje celou řadu umělých látek. Umělá hnojiva, postřiky, hormony chovných zvířat a další podobné příklady dokazují, proč hladina testosteronu neustále klesá. Co můžete udělat, abyste to změnili? Zkraťte své tréninky. Prodlužte si spánek. Předcházejte stresovým situacím - více plánujte a nehoňte vše na poslední chvíli. Jezte přírodní potraviny. Soutěžte a staňte se vítězi. A užívejte si více sexu! ;-) K tomu vás snad nemusím vybízet... Chyba číslo 16: Uvěřili jste reklamě na zázračné suplementy Jestli jste začínali jako já, už jste si koupili několik proteinových a sacharidových přípravků, creatiny, vitamíny, glutaminy, aminokyseliny a další zbytečnosti. Nyní mě napadá tisíc lepších věcí, které bych si mohl místo toho koupit. Jak jsem psal, společnosti vyrábějící suplementy platí kulturistům a kulturistickým časopisům, aby doporučovali jejich produkty obyčejným lidem. Tím však nechci říct, že úplně všechny suplementy jsou k ničemu. Účinky creatinu byly v mnoha vědeckých studiích potvrzeny. Omega 3 přípravky mají mnoho pozitivních účinků na budování svalů. Jedny z nejvíce podceňovaných suplementů jsou trávicí enzymy. Důvod, proč jste o nich zatím neslyšeli, je ten, že by mohly napravit váš problém s nabíráním svalů a přestali byste kupovat všechny ty zbytečné náhražky. Každopádně potréninkový proteinový koktejl je jednou z mála věcí, které fungují a pomohou vám ke svalnatější postavě.

9 Chyba číslo 17: Nemáte kvalitní tréninkový plán Jestli chodíte do posilovny bez plánu, dopouštíte se asi té největší chyby, protože jen cvičíte, ale netrénujete. Cvičení je to, co dělá většina lidí v posilovně. Přijdou a říkají si: Tak co dneska budu dělat? Někteří to mají víc promyšlené, ale stejně se pravidelně nezlepšují. Oproti tomu trénování znamená, že jdete do posilovny a přesně víte, co máte dělat. Jaké cviky budete provádět, v jakém pořadí, kolik sérií, kolik opakování, s jakou zátěží a s jak dlouhými pauzami mezi cviky. Také musíte vědět, jak vypadal váš předchozí trénink, abyste věděli, v čem se máte zlepšovat. Je to stejné jako u profesionálních sportovců. Kvalitní plán a instrukce, jak postupovat při každém tréninku v posilovně, získáte v rámci členství spolu s detailně popsanými plány Primary Gain a Ultimate Mass. Chyba číslo 18: Trénujete celý rok bez přestávky Chyba číslo 19: Necyklujete své tréninky Po několika týdnech těžkých tréninků vyžaduje vaše tělo odpočinek. Musíte kompletně vysadit posilovnu minimálně na týden. Nejde jen o to, že změníte prostředí a budete se do posilovny víc těšit, ale necháte zotavit i nervovou soustavu. I když se někteří obávají, že tento týden volna jim uškodí a jejich těžce vydřené svaly zmizí, nic takového se nestane. Jestli máte pochyby, podívejte se, jak trénují sportovci. Po skončení sezóny se první 2 až 4 týdny věnují regeneraci, kompenzačnímu tréninku a hojení vleklých zranění. Naše tělo zkrátka není stavěno jet na plný výkon bez odpočinku 52 týdnů v roce. Nedivím se, že mnoho lidí je zmateno, když surfují na internetu a čtou články o tom, jak posilovat a nabírat svaly. Každý totiž říká něco jiného a nejlépe protichůdného. Někteří tvrdí, abyste dělali vysoký počet opakování s menší zátěží, jiní zase nízký počet opakování

10 s maximální zátěží. Jednou slyšíte, že máte zkrátit pauzy mezi sériemi, jinde zase doporučují velmi dlouhé pauzy. Kdo má tedy pravdu? Do jisté míry všichni... Proto musíte své tréninky obměňovat. Některé dny zvyšte počet opakování, některé se zase zaměřte pouze na sílu. Nelze však tohle kombinovat dohromady, protože byste se přetrénovali. Chyba číslo 20: Nevěříte sami v sebe a ve svůj tréninkový plán Neznám nikoho, kdo by byl 100% spokojený s tím, jak vypadá. Vždy je totiž prostor ke zlepšení. Každý by chtěl vypadat atraktivněji, zvýšit své sebevědomí a získat respekt ostatních. Problém je v tom, že každý by chtěl vypadat lépe, ale jen málo lidí je ochotno se sebou něco dělat. Tenhle rozpor pozoruji u většiny lidí. Ti, kteří přemění svou postavu k nepoznání, akceptují jednu zásadní myšlenku - pro dosažení obdivuhodných výsledků je třeba podstoupit určité oběti. Tím nemyslím, že budete muset trávit hodiny v posilovně a pozorovat každý svůj krok. Dorian Yates, Bill Pearl, Arnold nebo Ed Coan jsou ti lidé, kteří vědí, co znamená touha něčeho dosáhnout. Nemusíte si kupovat drahé náčiní, hromady suplementů, ani tomu obětovat všechen svůj čas. Nicméně musíte mít silnou touhu přeměnit svou postavu. Tuto touhu se u vás budeme snažit navodit různými články o motivaci. Pro radikální přeměnu postavy v rekordním čase se staňte členy stránek Trener-online.cz. Váš trenér online, Tomáš Jehlička

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL 4. 11. 8.2012 Jilemnice ROZDĚLENÍ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ > statické > dynamické > absolutní (maximální síla) > výbušná síla > rychlá síla > vytrvalostní síla 2 VÝZNAM SILOVÉHO

Více

Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy

Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy Program byl sestaven odborníkem na fitness, Corym Gregorym, který nám pomůže skoncovat s dohady co funguje a najde program, který pomáhá konkrétně vám.

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ /

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ / Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu LADISLAV TUROŇ / WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Stránka 1 ÚVOD: Rozhodujete se taky jako já před půl rokem, jakým

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Ladislav Turoň www.hubnuti-podle-genu.cz WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Rozhodujete se taky jako já před půl rokem,

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

JÍDELNÍČEK, SLOŽENÍ TĚLA A JEHO VLIV NA VÝKON SPORTOVCE, FOTBALISTY. Pavel Suchánek

JÍDELNÍČEK, SLOŽENÍ TĚLA A JEHO VLIV NA VÝKON SPORTOVCE, FOTBALISTY. Pavel Suchánek JÍDELNÍČEK, SLOŽENÍ TĚLA A JEHO VLIV NA VÝKON SPORTOVCE, FOTBALISTY Pavel Suchánek JAKÉ JSOU POŽADAVKY NA SPORTOVCE? TRÉNINK A JEHO PRAVIDELNOST - TRENÉŘI REGENERACE - KONDIČNÍ TRENÉŘI A FYZIOTERAPEUTI

Více

Jak změřit % podkožního tuku a svalovou hmotu

Jak změřit % podkožního tuku a svalovou hmotu FitPlan.cz/shop To nejnutnější pro rychlé hubnutí Jak změřit % podkožního tuku a svalovou hmotu VŠE CO JSTE KDY SLYŠELI O HUBNUTÍ BYLO NEJSPÍŠ ŠPATNĚ Tento podrobný návod a průvodce vám krok za krokem

Více

30 minutový domácí TRX trénink

30 minutový domácí TRX trénink 30 minutový domácí TRX trénink Je možné za 30 minut procvičit svaly celého těla a výrazně zvýšit svou fyzickou kondici? Na TRX ano! Vyzkoušejte tréninkový plán, který vám pomůže posílit celé tělo v mnoha

Více

Totální útok na tukové zásoby!

Totální útok na tukové zásoby! fitvibe FULL MOTION Totální útok na tukové zásoby! S novým konceptem fitvibe full motion vibration training můžete procvičovat dolní i horní svalové partie současně. Žádné popruhy, žádné kabely, žádná

Více

Kvantová medicína ve sportu APKP Procházka s.r.o Kvantová medicina ve sportu

Kvantová medicína ve sportu APKP Procházka s.r.o Kvantová medicina ve sportu Kvantová medicina ve sportu 1 z 7 Imunomodulace Imunomodulace je důležitá část sportovcova tréninku. Role kvantové medicíny v oblasti imunomodulace je zásadní. Schopnost laseru zlepšit účinky léků byla

Více

8-týdenní program. Do formy a do plavek! Naučíme vás běhat nebudete věřit, jak snadné to je! Žádné diety a jo jo efekty, půjdeme na to zdravě

8-týdenní program. Do formy a do plavek! Naučíme vás běhat nebudete věřit, jak snadné to je! Žádné diety a jo jo efekty, půjdeme na to zdravě 16/2/2015 5. vydání týdeníku pro všechny registrovné uživatele slevového serveru Vykupto.cz Neprodejné Všechna práva vyhrazena 2015 Vykupto.cz s.r.o. 6 Slevy triky návody Do formy a do plavek! V y k u

Více

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Určitě sami dobře víte, že lidé neradi dávají doporučení na finanční zprostředkovatele.

Více

VÝŢIVA SPORTOVCE ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice

VÝŢIVA SPORTOVCE ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice VÝŢIVA SPORTOVCE ŠTĚPÁN POSPÍŠIL 4. 11. 8.2012 Jilemnice VÝŽIVA > stejně důleţitá sloţka přípravy jako trénování > výţiva není pouze o svalové tkáni, ale i ostatních tkáních a orgánech > sportovec musí

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Zdravý životní styl pohyb a strava

Zdravý životní styl pohyb a strava Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Zdravý životní styl pohyb a strava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.20 Vzdělávací oblast: zdravý životní

Více

DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list

DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. DUŠEVNÍ HYGIENA, pracovní list Umět se udržet v dobré psychické

Více

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek JakHubnout NE W leden 2016 správně Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek Jakou zvolit dietu? 2016 štíhlá a krásná. Tisíce ženvužroce to zvládly, vy to také zvládnete! Zvládli jste Vánoce?

Více

Proč nefungují diety celebrit a. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Proč nefungují diety celebrit a. PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Proč nefungují diety celebrit a jiné redukční zázraky PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Každá redukční dieta má své neúprosné fáze a zákonitosti. Tak jako neexistuje ideální způsob stravování použitelný pro

Více

QUICK! prodluž si svůj den

QUICK! prodluž si svůj den QUICK! prodluž si svůj den = LAHODNÝ POVRCH ŽVÝKACÍ ČÁST JÁDRO S ENERGIÍ O PRODUKTU Každý den řešíme mnoho různých úkolů najednou. V rytmu moderního života je těžko udržet svou aktivitu po dobu celého

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Pavel Suchánek, RNDr. Institut klinické a experimentální medicíny Fórum zdravé výživy Praha

Pavel Suchánek, RNDr. Institut klinické a experimentální medicíny Fórum zdravé výživy Praha Jídelníček dorostenců, fotbalistů Pavel Suchánek, RNDr. Institut klinické a experimentální medicíny Fórum zdravé výživy Praha Program přednášky 1. Základní složky výživy 2. Odlišnosti ve stravě dorostenců

Více

ŠKOLENÍ TRENÉRŮ II.TŘÍDY AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU PRAHA Rámcový program a informace k 1. Víkendu Teoretická část

ŠKOLENÍ TRENÉRŮ II.TŘÍDY AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU PRAHA Rámcový program a informace k 1. Víkendu Teoretická část Školení trenérů II. Třídy akrobatického rock and rollu Str. 1 ŠKOLENÍ TRENÉRŮ II.TŘÍDY AKROBATICKÉHO ROCK AND ROLLU PRAHA 7.9-11.9.2018 Rámcový program a informace k 1. Víkendu Teoretická část Termíny:

Více

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2

TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX2 TRN-122-FX2 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

PROČ MĚŘIT SRDEČNÍ FREKVENCI?

PROČ MĚŘIT SRDEČNÍ FREKVENCI? PROČ MĚŘIT SRDEČNÍ FREKVENCI? INFORMACE EFEKTIVITA BEZPEČNÝ POHYB MOTIVACE Měřič srdeční frekvence vám napomáhá porozumět fungování vašeho organismu a přináší tak mnoho nových informací, které lze dlouhodobě

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Jana Sládková www.revolucni-dieta.cz WWW.REVOLUCNI-DIETA.CZ Rozhodujete se taky jako já, jakým způsobem dosáhnout

Více

Půjdu do toho? Zvažme zisky a ztráty při změně životního stylu

Půjdu do toho? Zvažme zisky a ztráty při změně životního stylu Půjdu do toho? Zvažme zisky a ztráty při změně životního stylu Pracovní e-book k projektu STOBkolo na www.stobklub.cz PhDr. Iva Málková, Mgr. Jana Divoká Kniha podléhá autorským právům. Je dovoleno ji

Více

Je voda dostačující sportovní nápoj? Tipy na doplnění tekutin při cvičení

Je voda dostačující sportovní nápoj? Tipy na doplnění tekutin při cvičení KVĚTEN 2014 Je voda dostačující sportovní nápoj? Tipy na doplnění tekutin při cvičení Výživa pro lepší život Hydratace a cvičení: Okolo 60-70% lidského těla je složeno z vody. Je tedy v pořádku říci, že

Více

www.dietyahubnuti.cz 1

www.dietyahubnuti.cz 1 www.dietyahubnuti.cz 1 101 tipů JAK ZHUBNOUT JEDNOU PROVžDY 101 tipů jak zhubnout 1. vydání Copyright Diety a Hubnutí, ZoneMedia s.r.o., 2014 Návrh obálky a grafická úprava: ZoneMedia s. r. o. (www.zonemedia.cz)

Více

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití

TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX4 TRN-114-LX4 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Jste připraveni získat zdraví?

Jste připraveni získat zdraví? Jste připraveni získat zdraví? Kdo jsme a co děláme Jsme: Profesionální wellness koučové Pro naše klienty zajišťujeme následující servis: Wellness profil ZDARMA Návrhy na zlepšení stravovacích návyků Pomoc

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Multi Tower TRN-160-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

Sůl kyseliny mléčné - konečný produkt anaerobního metabolismu

Sůl kyseliny mléčné - konečný produkt anaerobního metabolismu Biochemické vyšetření ve sportu Laktát Sůl kyseliny mléčné - konečný produkt anaerobního metabolismu V klidu 0,8 mmol/l (0,5-1,5 mmol/l) Tvorba laktátu = přetížení aerobního způsobu zisku energie a přestup

Více

2. ZÁSADY SESTAVOVÁNÍ POSILOVACÍHO PROGRAMU

2. ZÁSADY SESTAVOVÁNÍ POSILOVACÍHO PROGRAMU 8. lekce Tématický plán: Teorie - Svalová síla, zásady rozvoje a tvorba posilovacích programů. Praxe - Cvičení na stanovištích s náčiním - činky, plné míče. Doporučená literatura 1. SVALOVÁ SÍLA Úroveň

Více

Automatické krmení. Automatické krmení je připraveno právě pro vás. Chytré krmení. Automatický systém funguje. Výhody častého krmení

Automatické krmení. Automatické krmení je připraveno právě pro vás.   Chytré krmení. Automatický systém funguje. Výhody častého krmení Výhody častého krmení 03 Chytré krmení 05 Automatický systém 07 funguje krmení Lely Vector Častější krmení má pozitivní vliv na zdraví zvířat a přírůstek hmotnosti. Krmení několikrát denně přesnými krmnými

Více

Kapitola 4 DŮVODY PRO LAKTÁTOVÉ TESTOVÁNÍ

Kapitola 4 DŮVODY PRO LAKTÁTOVÉ TESTOVÁNÍ Kapitola 4 DŮVODY PRO LAKTÁTOVÉ TESTOVÁNÍ Důvody pro laktátové testování jsou zcela zřejmé: Pokud jsou ostatní faktory shodné, tak ten sportovec, který během závodu vyprodukuje nejvíce energie za časovou

Více

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken.

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken. Kalanetiku pod názvem The Callanetics Excercise Method uvedla do světa v roce 1980 Callan Pinckneyová. Tato velmi individuální a specifická metoda využívá přesné polohy těla k izolování specifických svalových

Více

Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může. pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků

Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může. pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků Je jednou z nejstarších a nejpřirozenějších léčebných metod, která může pomoci udržovat vaše zdraví v přirozeném stavu. Díky různým formám doteků dochází ke zlepšení prokrvení masírovaných oblastí. Okysličují

Více

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup

Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Obezita a její rizika Anotace Pracovní list informuje žáka o podstatě, příčinách a rizicích obezity. Zadané

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne

KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK KLIK S ROZPAŽENÍM. Lze provádět od 2. týdne. Lze provádět od 7. týdne KLIKY VARIACE TŘÍČTVRTEČNÍ KLIK POČET OPAKOVÁNÍ 0 INTENZITA střední Lze provádět od. týdne Začněte na všech čtyřech, pak přeneste váhu vpřed, tak, aby byla téměř celá na pažích. Pokrčte a překřižte nohy.

Více

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY 6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY VODA // ODKYSELENÍ TĚLA (UDRŽENÍ SPRÁVNÝCH HODNOT PH V TĚLE) // BÍLKOVINY SACHARIDY TUKY VLÁKNINA MIKRO-ŽIVINY (VITAMÍNY, MINERÁLY, ENZYMY ) VODA NAPROSTO ZÁSADNÍ

Více

Výsledky projektu Zdraví do firem

Výsledky projektu Zdraví do firem Výsledky projektu Zdraví do firem Naměřené hodnoty Posluchačky měly možnost se během přednášky změřit na bioimpedančním přístroji In Body, který měří tělesné hodnoty. Vybrali jsme 4 z nejdůležitějších

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN Návod na použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Power Tower TRN-158-00 Návod na použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití

TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX3 TRN-113-LX3 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

O B S A H ÚVOD... 3 BUDOVÁNÍ SVALOVÉ HMOTY... 4 ENERGIE PŘI TRÉNINKU... 7 SPALOVÁNÍ TUKU... 9 PITNÝ REŽIM... 11 ZÁVĚR... 12

O B S A H ÚVOD... 3 BUDOVÁNÍ SVALOVÉ HMOTY... 4 ENERGIE PŘI TRÉNINKU... 7 SPALOVÁNÍ TUKU... 9 PITNÝ REŽIM... 11 ZÁVĚR... 12 O B S A H ÚVOD... 3 BUDOVÁNÍ SVALOVÉ HMOTY... 4 ENERGIE PŘI TRÉNINKU... 7 SPALOVÁNÍ TUKU... 9 PITNÝ REŽIM... 11 ZÁVĚR... 12 Ú V O D Vítejte u prvního (a ne posledního) e-booku od Myozinu! Víte, co mě vedlo

Více

Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou úplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů, proč tomu tak je, je důvod, že lidé je

Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou úplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů, proč tomu tak je, je důvod, že lidé je BARBARGYM06/15 Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou úplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů, proč tomu tak je, je důvod, že lidé je chtějí slyšet. Chtějí slyšet, že trénink

Více

VÝŽIVA INTENZIVNĚ SPORTUJÍCÍ MLÁDEŽE A PŘEDCHÁZENÍ NĚKTERÝCH RIZIK. Pavel Suchánek

VÝŽIVA INTENZIVNĚ SPORTUJÍCÍ MLÁDEŽE A PŘEDCHÁZENÍ NĚKTERÝCH RIZIK. Pavel Suchánek VÝŽIVA INTENZIVNĚ SPORTUJÍCÍ MLÁDEŽE A PŘEDCHÁZENÍ NĚKTERÝCH RIZIK Pavel Suchánek Výživa pravidelně sportující mládeže Sportovní výživa je samostatný vědní obor, protože sportovci mají zcela odlišné požadavky

Více

ZPRAVODAJ ZHUBNĚTE DO PLAVEK SE SPRÁVNOU VÝŽIVOU

ZPRAVODAJ ZHUBNĚTE DO PLAVEK SE SPRÁVNOU VÝŽIVOU DUBEN 2014 NUTRIČNÍ ZPRAVODAJ ZHUBNĚTE DO PLAVEK SE SPRÁVNOU VÝŽIVOU Několik jednoduchých změn ve vašem stravování dnes vám pomůže vypadat a cítit se perfektně, až přijde léto. Je to takhle: bezpečná a

Více

CO JÍST PŘED POSILOVÁNÍM

CO JÍST PŘED POSILOVÁNÍM Autor: MUDr. Marie Skalská, Pro Fit Institut STRAVA PŘED CVIČENÍM A PO CVIČENÍ VÝZNAMNĚ OVLIVŇUJE VÝKON, RYCHLOST REGENERACE, PÁLENÍ TUKŮ, ZOTAVENÍ PO VÝKONU, NÁRŮST SVALOVÉ HMOTY, A TAKÉ TŘEBA TO, JESTLI

Více

Katalog nejčastějších cílů a jak na ně

Katalog nejčastějších cílů a jak na ně ne rv it sh op. cz C. 1 jjak podpořit výkonnost a minimalizovat únavu během sportu 2 jjak zkvalitnit regeneraci 3 jjak zabránit vzniku křečí 4 jjak nejlépe jíst před sportovní aktivitou 5 jjak nabírat

Více

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití

TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX6 TRN-116-LX6 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech. aneb. Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout

Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech. aneb. Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech aneb Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout MUDr. Jaroslav Orlík www.orlikovi.cz Máte nadváhu? Vážíte více, než je zdrávo? Už jste několikrát dodržovali všechna

Více

Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5

Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5 Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5 Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5 Foto: FTV Prima/Lukáš Grossl Pátý díl, páté jídlo dne dnes jsou na řadě večeře. Máme pro vás skvělé tipy

Více

METODY POSILOVÁNÍ ZLÍNSKÝ KRAJ

METODY POSILOVÁNÍ ZLÍNSKÝ KRAJ Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu VY_32_INOVACE_TEV2105 (Metody posilování) Autor Mgr. Radek Zimčík Datum

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

Detoxikace organismu díky 10 potravinám

Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace, neboli očista organismu je čím dál více oblíbená. Každý den díky nezdravému životnímu stylu zahlcujeme náš organismus škodlivými látkami. A právě detoxikace

Více

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5

TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 www.trinfit.cz TRINFIT Bench FX5 TRN-125-FX5 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Úvod. Kolik máme svalů?

Úvod. Kolik máme svalů? Úvod K posilování nás svede cíl zlepšit svoji sílu nebo zformovat postavu. V této části najdete seznámení s principy hlavních typů posilování. Je dobré znát alespoň základní informace o všech jeho typech,

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2016. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2016. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 1. 2. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 7. týden tempo : 2:2 odpočinek 1 min Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 3. 4. týden 3. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 3 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití

TRINFIT Ultra TRN Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Ultra TRN-110-00 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem. Posouzení

Více

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou

Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů. Mstudio Rychnov nad Kněžnou Nabídka spolupráce Fitness centrum nových sportů Mstudio Rychnov nad Kněžnou O nás Fitness centrum nových sportů Moderní pojetí fitness Rozmanité spektrum sportovních aktivit Fitness e-shop se sportovním

Více

Street Workout - Dračí vlajka

Street Workout - Dračí vlajka Street Workout - Dračí vlajka Dračí vlajka je stejně působivý cvik, jako všechny ostatní které jsme si už představili. A stejně jako ostatní cviky vypadá i dračí vlajka lehce, provedení je už ale o něco

Více

Ceník profi stroje 2 014

Ceník profi stroje 2 014 Ceník profi stroje 2 014 Vážení zákazníci, dovolte, abych Vám v krátkosti představil společnost FITHAM. Firma byla založena v květnu 1995, jako jedna z prvních specializovaných prodejen s vybavením pro

Více

Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou uplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů proč tomu tak je. Je důvod, že lidé je

Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou uplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů proč tomu tak je. Je důvod, že lidé je BARBARGYM06/15 Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou uplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů proč tomu tak je. Je důvod, že lidé je chtějí slyšet. Chtějí slyšet, že trénink

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

1 rada jak konečně začít přibírat na váze

1 rada jak konečně začít přibírat na váze 1 rada jak konečně začít přibírat na váze Chtěli by jste konečně přibrat nějaké kila? Nedaří se vám jít do pořádného objemu, i když jezdíte velké váhy a 6-8 opakování? No, problém určitě nebude v tréninku.

Více

BIOS LIFE SLIM PROČ BIOS LIFE SLIM DŮLEŢITÉ INFORMACE O BIOS LIFE SLIM

BIOS LIFE SLIM PROČ BIOS LIFE SLIM DŮLEŢITÉ INFORMACE O BIOS LIFE SLIM BIOS LIFE SLIM PROČ BIOS LIFE SLIM Je prvním klinicky prověřeným produktem na světě, který byl vyvinut, aby odbourával uložený tuk a k podpoře zdravých hladin cholesterolu. Je vyroben z přírodních ingrediencí.

Více

Program Podnikání 5. týden. a produktivita

Program Podnikání 5. týden. a produktivita Program Podnikání 5. týden Systémy a produktivita Vítám vás u nového modulu našeho programu! Tentokrát se vrhneme na trochu nudnější téma, které je ale v podnikání zcela nezbytné. Když podnikáme, máme

Více

Výsledky projektu Zdraví do firem

Výsledky projektu Zdraví do firem Výsledky projektu Zdraví do firem Naměřené hodnoty Posluchačky měly možnost se během nášky změřit na bioimpedančním přístroji In Body, který měří tělesné hodnoty. Vybrali jsme 4 z nejdůležitějších hodnot

Více

Dostatek energie u chronického onemocnění ledvin a optimální tělesná hmotnost

Dostatek energie u chronického onemocnění ledvin a optimální tělesná hmotnost Dostatek energie u chronického onemocnění ledvin a optimální tělesná hmotnost 3. 3. 2019 Dostatek energie u chronického onemocnění ledvin a optimální tělesná hmotnost Zajištění dostatečného množství energie

Více

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI

CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI CVIKY KE SNIŽOVÁNÍ HMOTNOSTI Provádět tělesná cvičení efektivně je základem funkčního tréninku. Prostudujte si proto následující cviky dříve, než budete přidávat zátěž nebo provádět cvičení proti odporu.

Více

Magie Vědomého Uzdravení

Magie Vědomého Uzdravení Magie Vědomého Uzdravení jak za 21 dní nastartovat uzdravení a zbavit se nemocí bez léků a lékařů autor: Jan Čejka www.vedome-uzdraveni.cz Vydavatel: Jan Šuba Makniha.cz rok vydání: 2015 Jan Šuba Makniha.cz

Více

Sipping. Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová

Sipping. Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová Sipping Katedra ošetřovatelství LF, MU PhDr. Simona Saibertová Přípravky enterální klinické výživy dle složení a stupně naštěpení jednotlivých živin: polymerní, oligomerní, speciální a modulární Polymerní

Více

DOPLŇKY STRAVY PŘÁNÍ A DŮKAZY. Pavel Suchánek

DOPLŇKY STRAVY PŘÁNÍ A DŮKAZY. Pavel Suchánek DOPLŇKY STRAVY PŘÁNÍ A DŮKAZY Pavel Suchánek Potřeba živin u jednotlivých sportů Basketbal, lední hokej, fotbal,volejbal: sacharidy při vysoké intenzitě tréninku : 8 10 g/kg (60%-65%) bílkoviny : 1,4 1,7

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

Kliky podceňovaný pomocník při posilování

Kliky podceňovaný pomocník při posilování 1 Kliky podceňovaný pomocník při posilování Jakkoli se může zdát tento cvik jednoduchý, patří mezi cviky nejúčinnější, které rozvíjejí svalstvo horní části trupu.můžeme jej cvičit jen tak bez potřeby činek

Více

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY VE VE VÝŽIVĚ DĚTÍ A SPORTUJÍCÍ MLÁDEŽE. Pavel Suchánek

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY VE VE VÝŽIVĚ DĚTÍ A SPORTUJÍCÍ MLÁDEŽE. Pavel Suchánek NEJČASTĚJŠÍ CHYBY VE VE VÝŽIVĚ DĚTÍ A SPORTUJÍCÍ MLÁDEŽE Pavel Suchánek Jaké jsou výkonnostní požadavky na sportovce? Rychlost, ryclost na větš Akcelerace, výbušnost Síla, vytrvalost Dlouhodobá vysoká

Více

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK Školení instruktorů gymnastiky II. třídy Miroslav Zítko PŘI OPTIMÁLNÍCH PODMÍNKÁCH BY MĚLA CJ S GYMNASTICKOU NÁPLNÍ TUTO STAVBU: ROZCVIČENÍ (příprava hybného systému na další

Více

FIGUACTIV OTÁZKY A ODPOVĚDI ČASTO KLADENÉ OTÁZKY K PRODUKTŮM LR FIGUACTIV

FIGUACTIV OTÁZKY A ODPOVĚDI ČASTO KLADENÉ OTÁZKY K PRODUKTŮM LR FIGUACTIV FIGUACTIV OTÁZKY A ODPOVĚDI ČASTO KLADENÉ OTÁZKY K PRODUKTŮM LR FIGUACTIV Obsah I. Co je Figuactiv? S 3 II. Jaké pokrmy lze nahradit produktem Figuactiv? S 3 III. Zasytí mě Figuactiv, nebo je povolena

Více

- Dobrou náladu, chuť se učit a dozvídat se nové a ověřené informace o výživě. Těšíme se na Vás! Za Institut dietologie a výživy,

- Dobrou náladu, chuť se učit a dozvídat se nové a ověřené informace o výživě. Těšíme se na Vás! Za Institut dietologie a výživy, Co si vzít na kurz s sebou? - Notebook (budete počítat jídelníčky v nutričním programu) - Kabelové připojení k internetu na pokojích stojí 100 Kč/den (v učebně, prostorech lobby a restaurace je k dispozici

Více

Výběr cvičebního náčiní

Výběr cvičebního náčiní Výběr cvičebního náčiní Tréninková zátěž je jedna z mnoha proměnných izotonického tréninku. Další proměnnou je typ cvičebního náčiní, které během tréninku používáme. Obecně platí, že dvěma nejuznávanějšími

Více

Mastné. kyseliny. omega-3 a omega-6. Výživa pro lepší život

Mastné. kyseliny. omega-3 a omega-6. Výživa pro lepší život SRPEN 2014 Mastné kyseliny omega-3 a omega-6 Esenciální mastné kyseliny naše tělo neumí produkovat v dostatečném množství. Podporují růst, zrak a správnou funkci mozku. & omega 3 omega 6 Mastné kyseliny

Více

Načasování příjmu stravy s ohledem na sportovní výkon. Suchánek Pavel Institut klinické a experimentální mediciny, Praha

Načasování příjmu stravy s ohledem na sportovní výkon. Suchánek Pavel Institut klinické a experimentální mediciny, Praha Načasování příjmu stravy s ohledem na sportovní výkon. Suchánek Pavel Institut klinické a experimentální mediciny, Praha Požadavky Při načasování příjmu stravy a tedy zejména energie před výkonem je potřeba

Více

MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček

MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček MENTA-L PROGRAM Tomáš Brouček Obsah 1. Okamžitá opatření 2. Meditace a vizualizace 3. Anti-stresový program 4. Koláž života 5. Ostatní doporučení Velmi důležitou součástí léčby veškerých onemocnění je

Více

Sportovní výkon aneb jak se připravují nejlepší

Sportovní výkon aneb jak se připravují nejlepší Zveme Vás na seminář pro trenéry, rodiče a stolně tenisové nadšence na téma Sportovní výkon aneb jak se připravují nejlepší Prezentuje: Pavel Bugaj osobní trenér a výživový poradce Kondiční trenér reprezentace

Více

6 věcí které jste nevěděli o břišních svalech

6 věcí které jste nevěděli o břišních svalech 6 věcí které jste nevěděli o břišních svalech Není žádné překvapení, že výraz six pack hledá na googlu měsíčně 1,2 milionů lidí, to stejné platí u slov pevné břicho, břišní svaly a několika dalších spojeních.

Více

Tréninkový plán a jeho realizace v praxi

Tréninkový plán a jeho realizace v praxi Tréninkový plán a jeho realizace v praxi Výkonnost a údaje závodníka před zahájením ového cyklu věk: 29 let výška: 180 cm váha: 77 kg (soutěžní) mimosoutěžní váha: 79 kg (mimosoutěžní) osobní rekord: 7,45

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

7 předspánkových rutin pro rychlejší usnutí

7 předspánkových rutin pro rychlejší usnutí 7 předspánkových rutin pro rychlejší usnutí 1. Dejte si jídlo Pokud máte opravdu velké problémy se spánkem, nebude v tomto ohledu třeba řešit, z čeho pocházejí přijaté kalorie před spaním. Důležitým faktorem

Více

WHEY CORE 100 CHUŤ VÍTĚZSTVÍ. Nový 100% syrovátkový protein na trhu. Uvedení na trh: 1. 3. 2011. Vyrobený pouze z kvalitních a 100% čistých zdrojů:

WHEY CORE 100 CHUŤ VÍTĚZSTVÍ. Nový 100% syrovátkový protein na trhu. Uvedení na trh: 1. 3. 2011. Vyrobený pouze z kvalitních a 100% čistých zdrojů: WHEY CORE 100 CHUŤ VÍTĚZSTVÍ Nový 100% syrovátkový protein na trhu Vyrobený pouze z kvalitních a 100% čistých zdrojů: WPC WPI - šetrná výroba metodou CFM. Vyvážený obsah živin: 76 % bílkovin, 8 % sacharidů,

Více

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života

5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 5 důležitých bodů pro změnu vašeho života 1 1. Naučte se být sami sebou a sami se sebou V dnešní době není vůbec jednoduché být sám sebou a zůstat přirozený a harmonický, prostě takový, jakého nás příroda

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Velké poděkování patří Střední škole oděvní, služeb a podnikání p.o., Příčná 1108, Ostrava-Poruba, v jejímž ateliéru byly foceny fotky uvedené v této

Velké poděkování patří Střední škole oděvní, služeb a podnikání p.o., Příčná 1108, Ostrava-Poruba, v jejímž ateliéru byly foceny fotky uvedené v této Velké poděkování patří Střední škole oděvní, služeb a podnikání p.o., Příčná 1108, Ostrava-Poruba, v jejímž ateliéru byly foceny fotky uvedené v této knize. MUDr. Kamil Ramík STREČINK Jednoduché protažení

Více

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití

TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7. Návod k použití www.trinfit.cz TRINFIT Vario LX7 TRN-117-LX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte s lékařem.

Více

Rady k tisku. 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť

Rady k tisku. 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť Rady k tisku 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť 2/ zbytek černobílých stránek můžete tisknout 2 strany na jednu A4 a ty potom rostřihněte v půlce a poté je můžete umístit

Více

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka.

Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Plánujete svatbu a nevíte, podle čeho vybírat fotografa? Právě se vám do ruky dostala přehledná příručka. Předmluva Svatebních fotografů je v dnešní době na trhu opravdu hodně. Ale kdo se má vyznat v tom,

Více

Předškolní a mimoškolní pedagogika Odborné předměty Výchova a vzdělávání Zásady efektivního učení

Předškolní a mimoškolní pedagogika Odborné předměty Výchova a vzdělávání Zásady efektivního učení VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 12, S 17 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 13.2. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 1. ročník Předškolní a mimoškolní

Více