LW300/LW300UK Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LW300/LW300UK Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps"

Transkript

1 LW300/LW300UK Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps Na Úvod Nevystavujte Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps extrémním teplotám. Nevystavujte routek přímému slunečnímu záření a nebo do blízkosti tepelných zdrojů. Nepoužívejte Sweex Bezdrátový širokopásmový router 300 Mbps v extrémně prašném a nebo vlhkém prostředí. Chraňte zařízení proti šokům nebo zkratům elektrického proudu může být poškozena vnitřní elektronika. Nikdy zařízení neotvírejte a nesnažte se jej opravovat, přišli byste tak o záruku. Pohled na směrovač zepředu Stav Význam LAN1x t/m 4x WAN WPS OFF (Vypnuto) ON (Zapnuto) Bliká OFF (Vypnuto) ON (Zapnuto) Bliká ON (Zapnuto) Do tohoto portu není zapojené žádné zařízení. Do tohoto portu je zapojen počítač nebo jiné síťové zařízení. Mezi routerem a připojeným zařízením probíhá bezdrátový přenos dat. Router není správně připojen k internetovému modemu. Router je připojen k internetovému modemu. Auto-konfigurace připojení s Wi-Fi adapterem podporujícím WPS. (Wi-Fi Protected setup) WPS připojení nakonfigurováno Mezi routerem a připojeným zařízením probíhá bezdrátový přenos dat.

2 Pohled na směrovač zezadu Z leva do prava: Anténa 1 Zdířka pro připojení napájecího adaptéru. Tlačítko RESET slouží na resetování routeru, kterým se obnoví výchozí nastavení od výrobce. WAN port pro připojení modemu pomocí síťového eternetového UTP kabelu RJ-45. Anténa 2 LAN porty 1, 2, 3 a 4 pro připojení zařízení pomocí síťového eternetového UTP kabelu RJ-45. Anténa 3 Připojení Sweex bezdrátového širokopásmového routeru 300 Mbps 1. Připojte napájecí adaptér (je obsahem balení) ke konektoru na zadní části routeru a k zásuvce. Rozsvítí se dioda vedle nápisu Power. V případě, že indikátor napájení LED nesvítí, zkontrolujte připojení napájecího adaptéru k routeru a síťové zásuvce. 2. Zapněte počítač a připojte ho k zadní části modemu za pomocí síťového kabelu (RJ-45 UTP). Můžete si zvolit jeden z portů 1, 2, 3 a 4. Na přední části zařízení se rozsvítí příslušná kontrolka. V případě, že se kontrolka nerozsvítí, zkontrolujte, zda je síťový kabel správně zapojen do počítače a do routeru. 3. Zapněte opět modem*. Poznámka: Tím se nemyslí Sweex router. Připojte modem k zadní části routeru s použitím síťového kabelu (RJ-45 UTP). Udělejte to přes WAN port. Na přední části routeru se rozsvítí kontrolka WAN. Jestliže se tato kontrolka nerozsvítí, zkontrolujte, zda je síťový kabel správně připojen k routeru a k modemu. * Aby bylo možné použít Sweex širokopásmový router, je potřebné připojení k Internetu, navázané přes modem. Tento modem je standardně dodáván poskytovatelem internetového připojení.

3 Konfigurace počítače pro připojení k routeru Windows Vista Start (Start) Control Panel (Ovládací panely). Klikněte na View network status and tasks (Prohlížet síťová připjení). V levé části klikněte na Manage network connections (Nastavení síťového připojení).

4 Pravým tlačítkem klikněte na LAN Connection (Síťová připojení) nebo Wireless Network connection (Bezdrátová síťová připojení) a vyberte Vlastnosti. (Vlastnosti): Vyberte Internet Protokol Verze 4 (TCP/IPv4) a klikněte na Properties (Vlastnosti): Vyberte možnost Obtain an IP address automatically (Získat adresu IP automaticky) a Obtain DNS server address automatically (Získat adresu DNS serveru automaticky). Potvrďte nastavení kliknutím na OK. Síťové nastavení nyní bylo nastaveno a uloženo. Nastavení internetu bude popsáno dále. Windows XP V spodní levé části obrazovky klikněte na Start (Start) Ovládací panely (Control Panel) Poté zvolte Připojení k síti a Internetu (Network and Internet Connections). Otevřete Síťová připojení (Network Connections). Nebo pokud používáte klasické zobrazení Windows: Start (Start) Nastavení (Settings) Síťová připojení (Network Connections). Klikněte pravým tlačítkem na položku Připojení k místní síti LAN (LAN Connection) nebo Připojení k bezdrátové síti (Wireless Network Connection) a zvolte Vlastnosti (Properties). Zobrazí se následující obrazovka:

5 V rámci nabídky Obecné (General) vyberte možnost TCP/IP a klikněte na Vlastnosti (Properties). Vyberte možnost Získat IP adresu automaticky (Obtain an IP address automatically) a Získat adresu DNS serveru automaticky (Obtain DNS server address automatically). Nastavení potvrďte stisknutím OK. Teď jsou síťová nastavení v systému Windows XP správně nakonfigurována pro spolupráci s routerem. Správná nastavení pro internetový prohlížeč popisuje další část této příručky. Windows 2000 V spodní levé části obrazovky stiskněte Start (Start) Ovládací panely (Control Panel) Poté zvolte Připojení k síti a Internetu (Network and Internet Connections). Otevřete Síťová připojení (Network Connections). Nebo v případě, že používáte klasický styl Windows: Start (Start) Nastavení (Settings) Síťová připojení (Network Connections). Klikněte pravým tlačítkem na položku Připojení k místní síti (LAN Connection) nebo Připojení k bezdrátové síti (Wireless Network Connection) a zvolte Vlastnosti (Properties). Zobrazí se následující obrazovka:

6 Pak vyberte Internet Protocol (TCP/IP) a klikněte na Vlastnosti (Properties). Vyberte možnost Získat IP adresu automaticky (Obtain an IP address automatically) a Získat adresu DNS serveru automaticky (Obtain DNS server address automatically). Dvakrát klikněte na OK. Teď jsou síťová nastavení v systému Windows 2000 správně nakonfigurována pro spolupráci s routerem. Správná nastavení pro internetový prohlížeč popisuje další část této příručky. Windows 98SE Zvolte Start (Start), Nastavení (Settings), Ovládací panely (Control Panel) a klikněte na Síť (Network).

7 Zvolte řádek TCP/IP, který je v souladu s vaší (bezdrátovou) síťovou kartou a klikněte na Vlastnosti (Properties). V rámci nabídky IP Adresa (IP Address), zvolte možnost Získat IP adresu automaticky (Obtain an IP address automatically). 11 V rámci nabídky Brána (Gateway), musí být seznam Instalované brány (Installed gateways) prázdny. Pokud seznam není prázdny, vyberte každou bránu a klikněte na Odstranit (Remove).

8 V rámci nabídky Nastavení DNS (DNS Configuration), zvolte možnost Zakázat DNS (Disable DNS). Dvakrát klikněte na OK. Teď jsou síťová nastavení v systému Windows 98SE správně nakonfigurována pro spolupráci s routerem. Dále můžete pokračovat v správném nastavení internetového prohlížeče, které je uvedené v další části této příručky. Nastavení internetového prohlížeče pro Windows 98SE, 2000, XP, Vista 1. Abyste mohli zpřístupnit router, musejí být správně nastaveny parametry prohlížeče. Tohle se dá jednoduše ověřit spuštěním programu Internet Explorer a výběrem Nástroje (Tools) v nabídkové liště a následně volbou možnosti Možnosti Internetu (Internet Options). 2. V tomto okně přejděte na Připojení (Connections) a vyberte Nikdy nevytáčet připojení (Never dial a connection) nebo odstraňte všechna připojení ve výše uvedeném seznamu. 3. V spodní části klikněte na Nastavení místní sítě (LAN Settings), odstraňte všechny účty a klikněte na OK. 4. Restartujte prohlížeč, aby se aktivovala zvolená nastavení. Nastavení bezdrátové sítě Jak to pracuje? Pro vytvoření bezdrátové (WiFi) sítě potřebujete WiFi router, WiFi modem nebo přístupový bod WiFi. Bezdrátový router, modem nebo přístupový bod vysílá bezdrátovou síť. Název této sítě, také uváděný jako SSID, závisí na vašem bezdrátovém routeru, modemu nebo přístupovém bodu a často se liší podle modelu nebo výrobce. Většinou můžete název určit sami a rozlišit tak svoji vlastní bezdrátovou síť. Ochrana Bezdrátovou síť můžeme přirovnat k rádiovým signálům. Dosah vysílání bezdrátové sítě v domácnosti není ale tak velký. Dosah domácí bezdrátové sítě je většinou 20 až 30 metrů. Z toho vyplývá, že vaši síť mohou používat sousedé a kolemjdoucí lidé. Mohou tedy využívat vaše připojení k internetu a také mohou získat přístup k vašim adresářům a souborům sdíleným na vaší síti. To je důvod, proč je často doporučováno zabezpečení bezdrátové sítě. Toto zabezpečení je nastaveno na zařízení vysílajícím síť. Ve většině případů to je bezdrátový router, modem nebo přístupový bod. Síť zabezpečíte přidáním ochranného kódu WEP nebo WPA. Tento kód je také nazýván jako síťový klíč. Tento kód zadejte na každém počítači, který chcete připojit k zabezpečené síti. Součástí zabezpečené sítě se můžete stát,

9 pouze pokud zadáte tento kód. Pokud jste síťový klíč nezadali do routeru nebo modemu sami, požádejte o zadání tohoto kódu instalátora, výrobce, dodavatele nebo poskytovatele připojení. Připojení počítače do bezdrátové sítě V menu vlevo dole jděte na Start" (Start) Ovládací panely (Control Panel). Potom zvolte Připojení k síti a Internetu (Network and Internet Connections). Otevřete Síťová připojení (Network Connections). Nebo pokud používáte klasické zobrazení Windows: Start (Start) Nastavení (Settings) Síťová připojení (Network Connections). Klepněte pravým tlačítkem na Připojení k místní síti (LAN Connection) nebo Připojení k bezdrátové síti (Wireless Network connection) a zvolte Zobrazit dostupné bezdrátové sítě (View Available Wireless Networks). Chcete-li vidět nejnovější stav, klepněte na Obnovit seznam sítí (Refresh network list) v levém horním rohu dialogového okna. Jedním klepnutím vyberte název (také uváděný jako SSID) Sweex LW300. Potom klepněte na Připojit (Connect). Je-li připojení k bezdrátové síti úspěšné, zobrazí se po několika sekundách oznámení Připojeno (Connected). Nyní máte aktivní bezdrátovou síť. Pokud obdržíte oznámení, že bezdrátové připojení není možné konfigurovat, protože je používáno jiným programem, ukončete tento program a začněte znovu. Doporučujeme vám bezdrátovou část routeru zabezpečit. Postup, jak to udělat, naleznete dále v tomto manuálu. Po zabezpečení se bude síť zobrazovat jako Sweex LW300 se zprávou Bezdrátová síť s aktivovaným zabezpečením (Security-enabled wireless network). Při přihlašování se do této zabezpečené sítě budete vyzváni k zadání Síťového klíče (Network key). Pokud zadaný síťový klíč je nesprávný, zobrazí se po několika sekundách oznámení Omezené nebo žádné síťové připojení. Vaše bezdrátové připojení není vyhovující. Připojte se znovu k bezdrátové síti a zkontrolujte síťový klíč. Pokud změníte nějaké nastavení bezdrátového routeru, které způsobí ztrátu bezdrátového připojení, proveďte tyto kroky znovu. Připojení k routeru (Přihlášení) Otevřete váš webový prohlížeč. V uvedeném příkladu použijeme Internet Explorer. Přednastavená IP adresa routeru je: IP adresa je unikátní číslo požadované každým síťovým zařízením, včetně počítače nebo routeru, aby mohly být aktivovány v rámci této sítě. Bez IP adresy nemůžete vytvořit žádné připojení v rámci sítě. Do adresového řádku prohlížeče napište IP adresu routeru. Teď můžete vstoupit do routeru.

10 Na monitoru se objeví přihlašovací okno routeru. Vyplňte přihlašovací jméno a odpovídající heslo. Standardní přihlašovací jméno je sweex a příslušné heslo je mysweex. Pokud se přihlašovací okno routeru nezobrazí, překontrolujte nastavení vašeho internetového prohlížeče tak, jak to je výše popsáno. Také zkontrolujte IP adresu vašeho počítače. V této adrese se mohou od IP adresy routeru lišit jenom číslice za poslední tečkou (např.: xxx). Kde najdete IP adresu počítače? Win2000/WinXP: Klikněte na Start (Start) Spustit (Run) - Napište příkaz cmd stiskněte ENTER do černého okna napište příkaz ipconfig stiskněte ENTER a zobrazí se vaše IP adresa. Win98/Me: Klikněte na Start (Start) Spustit (Run) - Napište příkaz winipcfg - stiskněte ENTER. V zobrazeném okně vyberte váš síťový adaptér (obvykle se nejedná o ppp adaptér) a zobrazí se vaše IP adresa. Po připojení k routeru se zobrazí hlavní stránka. Na této stránce jsou zobrazeny informace o stávajícím připojení k internetu a různé systémové informace. Nastavení poskytovatele připojení k Internetu (ISP) Dříve, než budete nastavovat poskytovatele připojení, ujistěte se, že je připojení k internetu aktivní bez zařízení Sweex Breedband Router. Pokud modem bez připojeného routeru nemá spojení s

11 Internetem, je nastavování routeru bezúčelné. Modem navazuje internetové spojení a zařízení Sweex širokopásmový router předává existující připojení k Internetu jednomu nebo více počítačům ve vaší síti. Je celkem 5 možných nastavení. Následuje jejich seznam společně s pokyny, jak je zadat. Pro zjištění, které nastavení odpovídá vašemu poskytovateli internetového připojení, je možné si prohlédnout seznam poskytovatelů internetového připojení, který je uveden dále v tomto manuálu. V seznamu jsou uvedeni poskytovatelé připojení a jimi nabízené programy. Použitelná nastavení jsou vypsána za každým programem. V případě, že váš program není uveden, obraťte se na vašeho poskytovatele připojení k Internetu, aby vám pomohl zvolit nastavení, které odpovídá vašemu programu. Tato nastavení je zapotřebí nakonfigurovat na routeru pouze jednou. Bez ohledu na to, kolik k routeru připojíte počítačů, následující nastavení je zapotřebí udělat jen na jednom počítači. To je z toho důvodu, že nastavení není uloženo na počítači, ale v routeru. Nastavení 1: DHCP bez hostname (doménového jména) 1. Vlevo ve sloupci klepněte na Nastavení WAN (WAN Setup). 2. V nabídce Nastavení WAN (WAN Setup) zvolte Uživatel s dynamickou IP adresou (Dynamic IP User). Toto nastavení je pro poskytovatele, který používá DHCP připojení. 3. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 4. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. To, zda bylo připojení k internetu nastaveno úspěšně, zkontrolujete ve stavovém okně po klepnutí nalevo ve sloupci na Status. V části WAN Status se zobrazí vaše internetová IP adresa. Prodleva, než se tato IP adresa objeví, může někdy být dlouhá až 1 minutu. Konfigurace je dokončena a jste připraveni surfovat na internetu. Pokud po 1 minutě se stále vaše IP adresa zobrazuje jako , zkontrolujte znovu vaše nastavení a dokončete následující kroky: 1. Vypněte router a modem. 2. Rozpojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN portu. 3. Zapněte router a počkejte, až je úplně spuštěn.

12 4. Zapněte modem a počkejte, dokud není úplně spuštěn a dokud nesvítí všechny správné kontrolky. 5. Zapojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN port routeru. 6. Připojte router přes IP a zkontrolujte vaše internetové připojení ve stavovém okně. Nastavení 2: DHCP s hostname (doménovým jménem) Důležité: Konfigurujete-li router, vždy použijte počítač, který jste připojili k Internetu ještě předtím, než byl připojen k routeru. 1. Vlevo ve sloupci klepněte na Nastavení WAN (WAN Setup). 2. V nabídce Nastavení WAN (WAN Setup) zvolte Uživatel s dynamickou IP adresou (Dynamic IP User). Toto nastavení je pro poskytovatele, který používá DHCP připojení. 3. Do pole Hostname zadejte hostname, které jste obdrželi od vašeho poskytovatele internetového připojení. 4. Abyste vložili MAC adresu vašeho počítače do routeru, klikněte na Clone MAC. 5. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 6. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. To, zda bylo připojení k internetu nastaveno úspěšně, zkontrolujete ve stavovém okně po klepnutí nalevo ve sloupci na Status. V části WAN se zobrazí vaše internetová IP adresa. Prodleva, než se tato IP adresa objeví, může někdy být dlouhá až 1 minutu. Konfigurace je dokončena a jste připraveni surfovat na internetu.

13 Pokud po 1 minutě se stále vaše IP adresa zobrazuje jako , zkontrolujte znovu vaše nastavení a dokončete následující kroky: 1. Vypněte router a modem. 2. Rozpojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN portu. 3. Zapněte router a počkejte, až je úplně spuštěn. 4. Zapněte modem a počkejte, dokud není úplně spuštěn a dokud nesvítí všechny správné kontrolky. 5. Zapojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN port routeru. 6. Připojte router přes IP a zkontrolujte vaše internetové připojení ve stavovém okně. Nastavení 3: PPPoE 1. Vlevo ve sloupci klepněte na Nastavení WAN (WAN Setup). 2. V nabídce Nastavení WAN (WAN Setup) zvolte PPPoE User (ADSL). Toto nastavení je pro poskytovatele, který používá PPPoE připojení. 3. Do pole PPPoE účet (PPPoE Account) vložte uživatelské jméno, které jste obdrželi od vašeho poskytovatele internetového připojení. 4. Do pole PPPoE heslo (PPPoE Password) vložte odpovídající heslo. 5. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 6. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. To, zda bylo připojení k internetu nastaveno úspěšně, zkontrolujete ve stavovém okně po klepnutí nalevo ve sloupci na Status. V části WAN Status se zobrazí vaše internetová IP adresa.

14 Prodleva, než se tato IP adresa objeví, může někdy být dlouhá až 1 minutu. Konfigurace je dokončena a jste připraveni surfovat na internetu. Pokud po 1 minutě se stále vaše IP adresa zobrazuje jako , zkontrolujte znovu vaše nastavení a dokončete následující kroky: 1. Vypněte router a modem. 2. Rozpojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN portu. 3. Zapněte router a počkejte, až je úplně spuštěn. 4. Zapněte modem a počkejte, dokud není úplně spuštěn a dokud nesvítí všechny správné kontrolky. 5. Zapojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN port routeru. 6. Připojte router přes IP a zkontrolujte vaše internetové připojení ve stavovém okně. Nastavení 4: PPTP 1. Vlevo ve sloupci klepněte na Nastavení WAN (WAN Setup). 2. V nabídce Nastavení WAN (WAN Setup) zvolte PPTO User. Toto nastavení je pro poskytovatele, který používá PPTP připojení. 3. Do pole PPTP účet (PPTP Account) vložte uživatelské jméno, které jste obdrželi od vašeho poskytovatele internetového připojení. 4. Do pole PPTP heslo (PPPoE Password) vložte odpovídající heslo. 5. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 6. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK.

15 7. Pro vytvoření připojení k internetu klepněte na Připojit (Connect). Vedle tohoto tlačítka se objeví zpráva Připojeno (Connected) a vaše internetová IP adresa bude zobrazena v řádku Internet IP address. Prodleva, než se tato IP adresa objeví, může někdy být dlouhá až 1 minutu. Konfigurace je dokončena a jste připraveni surfovat na internetu. Pokud po 1 minutě router stále zobrazuje Odpojeno (Disconnected), zkontrolujte znovu vaše nastavení a dokončete následující kroky: 1. Vypněte router a modem. 2. Rozpojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN portu. 3. Zapněte router a počkejte, až je úplně spuštěn. 4. Zapněte modem a počkejte, dokud není úplně spuštěn a dokud nesvítí všechny správné kontrolky. 5. Zapojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN port routeru. 6. Připojte router přes IP a klepnutím na Status nalevo ve sloupci zkontrolujte ve stavovém okně vaše internetové připojení. V části WAN se zobrazí vaše internetová IP adresa. Nastavení 5: Statická IP adresa 1. Vlevo ve sloupci klepněte na Network. Nyní klepněte na WAN. 2. V nabídce WAN nastavení (WAN Setup) vyberte Uživatel se statickou IP adresou (Static IP User). Toto nastavení je pro poskytovatele, kteří používají pevnou IP adresu. 3. Do pole WAN IP address zadejte IP adresu, kterou jste obdrželi od vašeho poskytovatele připojení. 4. Také zadejte hodnoty pro Maska podsítě (Subnet Mask), Brána (Gateway), Prvotní DNS (Primary DNS) a také Druhotní DNS (Secondary DNS). 5. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 6. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. To, zda bylo připojení k internetu nastaveno úspěšně, zkontrolujete ve stavovém okně po klepnutí nalevo ve sloupci na Status. V části WAN se zobrazí vaše internetová IP adresa. Prodleva, než se tato IP adresa objeví, může někdy být dlouhá až 1 minutu. Konfigurace je dokončena a jste připraveni surfovat na internetu.

16 Pokud po 1 minutě se stále vaše IP adresa zobrazuje jako , zkontrolujte znovu vaše nastavení a dokončete následující kroky: 1. Vypněte router a modem 2. Rozpojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN portu. 3. Zapněte router a počkejte, až je úplně spuštěn. 4. Zapněte modem a počkejte, dokud není úplně spuštěn a dokud nesvítí všechny správné kontrolky. 5. Zapojte síťový kabel mezi routerem a modemem na WAN port routeru. 6. Připojte router přes IP a zkontrolujte vaše internetové připojení ve stavovém okně. N Nastavení bezdrátové sítě a zabezpečení Doporučujeme, abyste vždy pro nastavování modemu používali počítač připojený k zařízení Sweex Breedband Router pomocí kabelu. Je to z toho důvodu, že při ukládání tohoto nastavení je se zařízením Sweex Breedband Router přerušeno bezdrátové spojení. Vlevo ve sloupci klepněte na Wireless. Standardní SSID je Sweex LW300. Tuto hodnotu vám měnit nedoporučujeme, protože takto můžete vždy rozpoznat router. Naleznete zde také další volby, jako jsou Channel a Radio Mode". Opět doporučujeme ponechat implicitní hodnoty. Pomocí volby Disabled Wireless můžete povolit nebo zakázat bezdrátovou část modemu. Implicitně je tato vlastnost povolena.

17 Zabezpečení bezdrátové sítě WPS (Wi-Fi protected setup) Své bezdrátové připojení můžete chránit jednoduchým způsobem, stiskem jediného tlačítka. Toto zabezpečení lze použít pouze pokud připojené PC, či bezdrátová karta podporuje funkci WPS. 1. Stiskněte tlačítko WPS umístěné na routeru. Indikátor LED začne blikat. Bezdrátové připojení vytvoří klíč jedinečné pro každé připojení. Sít je nyní zabezpečena. Vygenerovaný PIN kód je možné přečíst v nastavení routeru. Daný PIN vepište do bezdrátového připojení na každém PC připojením k Vašemu routeru. 289 Následujícím postupem nastavíte WEP zabezpečení: 1. Klikněte na záložku Ochrana (Security). 2. Pod položkou Authentication Type vyberte WEP. 3. Pod položkou Key Length vyberte 64bit. 4. V položce Key 1 zadejte síťový klíč. V našem příkladu používáme síťový klíč Pokud používáte 64-bitové kódování, můžete vytvořit svůj 10 místný číselný kód, 128-bitové kódování vyžaduje 26 místný kód. 5. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 6. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Bude zobrazeno malé dialogové okno. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK.

18 Od této chvíle je router zabezpečen. Připojte znovu váš bezdrátový počítač. Poznámka! Pro připojení musíte použít stejný Key. Následujícím postupem nastavíte WPA zabezpečení: 1. Klikněte na záložku Ochrana (Security). 2. Pod položkou Authentication Type vyberte WPA Personal, WPA2 Personal nebo kombinaci WPA&WPA2 Personal. 3. Do řádku WPA Pass Phrase zadejte váš síťový klíč. Můžete vytvořit vlastní síťový klíč, který se může skládat z 8 až 63 čísel a písmen. 4. Pro uložení nastavení klepněte na Použít (Apply). 5. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Bude zobrazeno malé dialogové okno. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. Od této chvíle je router zabezpečen. Připojte znovu váš bezdrátový počítač. Poznámka! Pro připojení musíte použít stejný WPA(2) Pass Phrase. Otevření portů routeru (Forwarding a DMZ) Zabudovaný firewall (zařízení, které chrání síť a počítače zabráněním nebo omezením přístupu z Internetu) v tomto routeru není možné odstranit. Porty se však můžu otevřít v případě, že to určité programy nebo hry vyžadují. Doporučujeme použít pro počítače, které potřebují otevřít některý port, použít pevnou IP adresu. Tím zajistíte, že tyto počítače vždy použijí stejnou IP adresu jaká je zaregistrovaná v routeru. Router může přidělit počítači jinou IP adresu a příkaz pro forwarding nebo DMZ by pro daný počítač již neplatil. Klepnutím na NAT nalevo ve sloupci se změní nastavení portů.

19 DMZ V některých případech nebo při používání herní konzoly se můžete rozhodnout, že umístíte počítač nebo herní konzolu mimo zabezpečení pomocí firewall. Tato akce může být provedená v tzv. demilitarizované zóně (DMZ). Tuto možnost naleznete na hlavní obrazovce nastavení portů ( Přesměrovaní portů Port Forwarding) v rámci ( Advanced ). Zapamatujte si ale, že dále nebudete moct využívat zabezpečení nabízené firewallem v routeru. Všechny porty do počítače, umístěné v DMZ, jsou otevřené. Do DMZ je možné umístit jen jednotlivý počítač. Označte DMZ a vložte IP adresu (IP Address) počítače, který chcete umístit v DMZ. Abyste uložili nastavení, klikněte na Použít (Apply). Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Bude zobrazeno malé dialogové okno. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. Nastavení virtuálního serveru 1. Do políčka Rule Name vložte libovolný název. 2. Do Internal Server IP Address vložte IP adresu počítače, kterého porty chcete otevřít. 3. Do řádku Externí port (External port) vložte port, který chcete otevřít. 4. Pro uložení příkazu stiskněte Přidat (Add). 5. Počkejte 15 sekund a pak klikněte Uložit (Save) v pravém horním rohu. Bude zobrazeno malé dialogové okno. Zprávu potvrdíte kliknutím na OK. Pokud chcete zadat víc příkazů, zopakujte celý postup nanovo. Jak počítači přidělit pevnou IP adresu Vyžaduje se to pouze u počítačů, v kterých chcete otevřít porty pomocí Přesměrování portů nebo DMZ. Proveďte kroky uvedené v kapitole Konfigurování počítače pro připojení k routeru. Místo volby Získat IP adresu automaticky (Obtain an IP address automatically) vyberte možnost Použít následující IP adresu (Use the following IP address). IP adresa, kterou použijeme jako příklad, je následovná ( xxx). Koncové trojčíslí musí být ve vaší síti jedinečné. Doporučujeme použít číslo od 150 do 200. IP adresa tedy může být ( ). Dalšímu počítači pak bude přidělena adresa ( ) atd. Jako Masku podsítě (Subnetmask) zadejte:

20 Do obou položek Výchozí brána (Default gateway) a Upřednostňovaný DNS server (Preferred DNS-server) vložte IP adresu, prostřednictvím které se přihlašujete k routeru. V našem příkladu to je: V položce Náhradní DNS server (Alternative DNS-server) řádek nevyplňujte. Klikněte dvakrát na OK, aby se uložila nastavení a zavřelo se okno. Nastavení místní sítě (LAN) Síťová nastavení, rovněž i IP adresa routera, můžete měnit klepnutím na Nastavení místní sítě (LAN Setup) v levém menu. Doporučujeme zachovat standardní nastavení od výrobce. Změna hesla Standardní heslo širokopásmového routeru Sweex můžete změnit kliknutím na MISC v levém menu a vložte dvakrát své nové heslo do řádku Login ID and Password Setup. Přednastavené uživatelské jméno od výrobce je Sweex. Toto jméno nemůžete měnit. Klikněte na Použít (Apply) po 15 sekundách klikněte na Uložit (Save), aby se uložila nová nastavení. Aktualizace programového vybavení routeru (Firmware) Pro zabezpečení aktualizací routeru je potřebné aktualizovat tzv. firmware (programové vybavení). V levém menu klikněte na MISC (System tools) a pak na Firmware Upgrade. Zde můžete aktualizovat firmware routeru. Nový firmware si můžete stáhnout z webové stránky společnosti Sweex v části Service and support. Je-li soubor firmware zazipovaný, je potřebné ho nejdřív uložit a rozbalit na takém místě v počítači, v kterém ho lehce otevřete. Poté klikněte na Prohlížet (Browse) a vyberte rozbalený soubor firmware. Ve většině případů začíná název souboru Sweex_Firmware_ LW055. Pokud chcete začít s aktualizací firmwaru, klikněte na Použít (Apply). Nepřerušujte tuto proceduru. Mohlo by to poškodit router. Počkejte na ukončení aktualizace prostřednictvím potvrzující správy. Přepojení mezi počítačem a routerem se na krátkou dobu přeruší. Resetování routeru do nastavení od výrobce Širokopásmový router Sweex může byť resetovaný do svých výchozích nastavení z výroby dvěma různými způsoby. Poznámka! Po resetování je potřebné rekonfigurovat veškerá nastavení připojení a sítě. Po resetování se router restartuje. V průběhu nastartování se znovu načítají nastavení z výroby a počítač ztratí připojení k routeru asi na 30 sekund. Pak je možné připojit se k routeru prostřednictvím přednastavené IP adresy ( ). Způsob 1: Tento postup používejte, když je router zapnutý. Tlačítko reset je umístěné na zadní části routeru. Pro stlačení tohoto tlačítka použijte vhodný předmět s hrotem. Stiskněte a podržte tlačítko po dobu 10 sekund. Router se restartuje. Způsob 2:

21 V levém menu klikněte na MISC a pak na Restore Default / Restart System. Zobrazí se zpráva, pokračujte klepnutím na OK. Objeví se následující obrazovka: Další informace a doporučení k ostatním funkcím routeru můžete získat v anglickém manuálu na CD- ROM. Záruka Na všechny výrobky od společnosti Sweex se vztahuje tříletá záruka. Tato záruka a technická podpora se nevztahuje na žádny softwer a/nebo přiložené (akumulátorové) baterie. Záruku lze uplatnit pouze prostřednictvím prodejce, u kterého jste daný výrobek zakoupili. Zákonný vlastník má a vyhrazuje si právo na všechny značky výrobků a s nimi spojená práva uváděné v této příručce.

Do tohoto portu není zapojené žádné zařízení. Do tohoto portu je zapojen počítač nebo jiné síťové zařízení.

Do tohoto portu není zapojené žádné zařízení. Do tohoto portu je zapojen počítač nebo jiné síťové zařízení. LW 055 Sweex bezdrátový širokopásmový směrovač (router) Pohled na směrovač zepředu Stav Význam LAN1x t/m 4x WAN OFF (Vypnuto) ON (Zapnuto) Bliká OFF (Vypnuto) ON (Zapnuto) Do tohoto portu není zapojené

Více

Česká verze. Úvod. Pohled zepředu. RO003/RO003UK Sweex širokopásmový router (směrovač)

Česká verze. Úvod. Pohled zepředu. RO003/RO003UK Sweex širokopásmový router (směrovač) RO003/RO003UK Sweex širokopásmový router (směrovač) Důležité! Průvodce nastavením spustíte z přiloženého disku CD-ROM Sweex. Tento průvodce instalací vám krok za krokem ukáže, jak router nastavit. Nepodaří-li

Více

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o.

SPARKLAN WX-7615A - návod k obsluze. Verze 1.2. 1 i4 Portfolio s.r.o. Bezdrátový 11ag AP router Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud jakákoliv z výše uvedených položek chybí, obraťte se na prodejnu, ve které jste zařízení zakoupili.

LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud jakákoliv z výše uvedených položek chybí, obraťte se na prodejnu, ve které jste zařízení zakoupili. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Úvod Děkujeme Vám za zakoupení Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Tento bezdrátový adaptér pro LAN umožňuje bezpečné, jednoduché a rychlé připojení k bezdrátové

Více

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci

P-334U. Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g. Příručka k rychlé instalaci P-334U Bezdrátový Wi-Fi router kompatibilní s normou 802.11a/g Příručka k rychlé instalaci Verze 3.60 1. vydání 5/2006 Přehled P-334U představuje bezdrátový širokopásmový router (podporující normy IEEE

Více

českém Úvod Obsah balení LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps

českém Úvod Obsah balení LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps LW050v2/LW050v2UK Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps. Výrobek Sweex Wireless Broadband Router 54 Mbps

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router INSTALAČNÍ MANUÁL Tenda W301R Wireless-N Broadband Router Před připojením zařízení k PC si prosím prostudujte následující pokyny. Neručíme za škody vzniklé nedodržením pokynů k instalaci a obsluze zařízení.

Více

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista

Česká verze. Instalace hardwaru. Instalace ve Windows XP a Vista Česká verze Sweex LW312 - Bezdrátový LAN PCI adaptér 300 Mb/s Bezdrátový LAN PCI adaptér 300Mb/s nevystavujte nadměrným teplotám. Zařízení nenechávejte na přímém slunečním světle a v blízkosti topných

Více

LW303 SWEEX bezdrátová USB 2.0 síťová karta 300 MBPS

LW303 SWEEX bezdrátová USB 2.0 síťová karta 300 MBPS LW303 SWEEX bezdrátová USB 2.0 síťová karta 300 MBPS Na Úvod Nevystavujte SWEEX bezdrátovou USB 2.0 síťovou kartu 300 MBPS extrémním teplotám. Nevystavujte síťovou kartu přímému slunečnímu záření a nebo

Více

1-4 Svítí K odpovídajícímu portu je připojen počítač. 1-4 Bliká Aktivní komunikace mezi odpovídajícím počítačem a modemem.

1-4 Svítí K odpovídajícímu portu je připojen počítač. 1-4 Bliká Aktivní komunikace mezi odpovídajícím počítačem a modemem. MO201 / MO201UK Sweex ADSL 2/2+ Modem/Router Annex A Úvod Nevystavujte zařízení Sweex ADSL 2/2+ Modem/Router Annex A extrémním teplotám. Nedávejte zařízení na přímé slunce nebo do bezprostřední blízkosti

Více

1-4 Svítí K odpovídajícímu portu je připojen počítač. 1-4 Bliká Aktivní komunikace mezi odpovídajícím počítačem a modemem.

1-4 Svítí K odpovídajícímu portu je připojen počítač. 1-4 Bliká Aktivní komunikace mezi odpovídajícím počítačem a modemem. MO251V2 Sweex Wireless ADSL 2/2+ Modem/Router 54 Mbps Annex A Úvod Nevystavujte zařízení Sweex Wireless ADSL 2/2+ Modem/Router 54 Mbps Annex A extrémním teplotám. Nedávejte zařízení na přímé slunce nebo

Více

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení.

Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Instalace Připojení zařízení POZN Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu.

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru.

Instalace. Připojení zařízení. Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Instalace Připojení zařízení Vypněte všechna připojená síťová zařízení, včetně vašeho PC, modemu a routeru. Pomocí ethernetového síťového kabelu připojte WAN-port vašeho routeru k LAN-portu modemu. Pomocí

Více

Česká verze. Pohled na směrovač shora nebo zepředu. LW310 Sweex Širokopásmový wifi router 300 Mb/s

Česká verze. Pohled na směrovač shora nebo zepředu. LW310 Sweex Širokopásmový wifi router 300 Mb/s Česká verze LW310 Sweex Širokopásmový wifi router 300 Mb/s Důležité! Průvodce nastavením spustíte z přiloženého disku CD-ROM Sweex. Tento průvodce vás postupně provede všemi fázemi nastavení směrovače.

Více

Doporučení. Obsah dodávky. Přehled termínů

Doporučení. Obsah dodávky. Přehled termínů LW150 Sweex Bezdrátový router 150N Doporučení Prosím, nepřehlédněte! Na přibaleném CD-ROM naleznete průvodce instalací. Tento instalační program vás provede nastavením routeru krok za krokem. Bezdrátový

Více

... Default Gateway (Výchozí brána) DNS Address (DNS adresa) PPPoE User Name (Jméno uživatele) Password (Heslo) PPTP

... Default Gateway (Výchozí brána) DNS Address (DNS adresa) PPPoE User Name (Jméno uživatele) Password (Heslo) PPTP Máte-li uživatelům bez přístupového práva zabránit v přístupu přes váš širokopásmový router WLAN, doporučujeme vám, abyste využili bezpečnostní mechanismus jako třeba WEP či WPA nebo abyste nastavili ID

Více

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi

Seznamte se se zařízením Mobile WiFi Začínáme Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili a

Více

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Prosím, nepřehlédněte! Nevystavujte Sweex Wireless 300N Adapter USB extrémním teplotám. Nestavte jej na přímé sluneční světlo nebo do přímé blízkosti tepelných zdrojů.

Více

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti

Další vlastnosti. Úvod. Specifikace karty Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM (LW142) Obsah balení. Další vlastnosti LW141 Sweex Wireless LAN PC Card 140 Nitro XM LW142 Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM LW143 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adaptor 140 Nitro XM Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto produktu společnosti

Více

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND

Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá instalační příručka TP-LINK TL-WR741ND Rychlá příručka Vám pomůže správně zapojit a zprovoznit Wi-Fi zařízení TP-LINK TL-WR741ND. Zařízení je nezávislé na použitém operačním systému. Postup zprovoznění

Více

Při konfiguraci tohoto přístupového bodu (AP, access pointu) používejte, prosím, pouze drátové připojení.

Při konfiguraci tohoto přístupového bodu (AP, access pointu) používejte, prosím, pouze drátové připojení. Instalace Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto přístupového bodu (AP, access pointu) používejte, prosím, pouze drátové připojení. Vypněte všechna síťová zařízení, včetně vašeho PC, power injectoru

Více

LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS

LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS LW057 SWEEX bezdrátová PCI síťová karta 54 MBPS Instalace v programu Windows 2000 a XP Vložte SWEEX bezdrátovou PCI síťovou kartu do volného USB portu v počítači. Windows automaticky rozpozná toto zařízení

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

Instalace. Připojení zařízení. Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. Poznámka

Instalace. Připojení zařízení. Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. Poznámka Instalace Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WA701ND. 1 Připojení zařízení Přiřaďte svému počítači statickou adresu IP 192.168.1.100. Bližší informace najdete v části T3 v kapitole

Více

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS

BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS BEZDRÁTOVÝ ŠIROKOPÁSMOVÝ ROUTER 11N 300MBPS Průvodce rychlou instalací DN-70591 ÚVOD DN-70591 je kombinovaným drátovým/bezdrátovým síťovým zařízení navrženým pro specifické síťové požadavky malých podniků,

Více

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900

Dvoupásmový bezdrátový gigabitový router N900 Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. ve Spojených státech a jiných zemích. Informace mohou být

Více

Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení).

Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení). Děkujeme vám, že jste si zakoupili USB Wi-Fi modem E5 (dále jen zařízení). Poznámka: Podporovanéfunkce a skutečný vzhled zařízení závisíod výrobku, kterýjste zakoupili. Nasledujícíobrázky slouží pouze

Více

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps českém LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Úvod Děkujeme Vám za zakoupení Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Tento bezdrátový adaptér pro LAN umožňuje bezpečné, jednoduché a rychlé

Více

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení.

Před zahájením instalace zkontrolujte, zda máte připraveny všechny potřebné informace a vybavení. Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6, Netscape Navigator 6.2.3., Mozilla nebo Firefox DSL-584T ADSL2+ směrovač Než začnete: Před zahájením

Více

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software).

Vložte disk Sweex CD-ROM do CD mechaniky a klikněte na Drivers and Software (Ovladače a software). LW056V2 Sweex bezdrátový LAN Cardbus adaptér 54 Mbps Úvod Nevystavujte bezdrátový Cardbus adaptér 54 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

EW-7438APn Průvodce rychlou instalací

EW-7438APn Průvodce rychlou instalací EW-7438APn Průvodce rychlou instalací 07-2013 / v1.0 I. Informace o výrobku I-1. Obsah balení - Přístupový bod EW-7438APn - Disk CD s vícejazyčným průvodcem rychlou instalací a uživatelskou příručkou -

Více

Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100

Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100 Rychlý postup k nastavení VoIP gatewaye ASUS VP100 Zapojení kabelů 1 Porty LINE1 a LINE2 připojte k telefonním přístrojům nebo faxu pomocí kabelu RJ-11 2 WAN port propojte ethernetovým kabelem RJ-45 s

Více

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně.

příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Poznámka 1. Model produktu zobrazený v této příručce je Archer C7 a slouží jako příklad. 2. Informace o technické podpoře jsou na poslední straně. Připojení hardwaru Vypněte váš modem (jestliže má záložní

Více

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky

DWL-2000AP+ Než začnete. Kontrola obsahu dodávky Tento přístroj lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DWL-2000AP+ D-Link AirPlus G+ Bezdrátový přístupový bod Než začnete

Více

RT-N12 ASUS bezdrátový SuperSpeed N směrovač. RT-N12 300M SuperSpeed. Uživatelská příručka

RT-N12 ASUS bezdrátový SuperSpeed N směrovač. RT-N12 300M SuperSpeed. Uživatelská příručka ASUS bezdrátový SuperSpeed N směrovač 300M SuperSpeed Uživatelská příručka CZ4809_RT-N1_Manual.indd...1 009.7.8...10:18:1.AM CZ4809 První vydání. červenec 2009 Copyright 2009 ASUSTeK Computer Inc. Všechna

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje Doplňkové technické údaje WWW.SWEEX.COM

českém Úvod Obsah balení Technické údaje Doplňkové technické údaje WWW.SWEEX.COM LW140 Wireless Broadband Router 140 Nitro XM LW140UK Wireless Broadband Router 140 Nitro XM Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za to, že jste si zakoupili Sweex Wireless Broadband Router 140 Nitro

Více

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací

J M K UP 009 IP KAMERA T865. Uživatelská příručka. Stručný průvodce instalací J M K UP 009 IP KAMERA T865 Uživatelská příručka Stručný průvodce instalací T865 IP kamera Stručný průvodce instalací Připojení k síti Připojte síťový kabel do příslušné zásuvky vzadu na kameře. Použijte

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WR741ND. Připojení zařízení Při konfiguraci tohoto routeru používejte, prosím, pouze drátové síťové připojení. Vypněte všechna

Více

NETGEAR Trek Cestovní router N300 a extender. Instalační příručka PR2000 NETGEAR. WiFi LAN USB USB. Reset. Power. Internet.

NETGEAR Trek Cestovní router N300 a extender. Instalační příručka PR2000 NETGEAR. WiFi LAN USB USB. Reset. Power. Internet. NETGEAR Trek Cestovní router N300 a extender PR2000 Instalační příručka NETGEAR Reset /LAN LAN USB WiFi Power USB Obsah Začínáme............................................. 3 Připojení na cestách.................................

Více

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter

DI-784 11a/11g dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač. 5V DC Power Adapter Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-784 11a/11g Dvoupásmový 108Mb/s bezdrátový směrovač Než začnete

Více

Instalace. 1 Typická sí. Poznámka. jako p íklad. Model produktu zobrazený v této p íru ce je TL-WA7510N a slouží

Instalace. 1 Typická sí. Poznámka. jako p íklad. Model produktu zobrazený v této p íru ce je TL-WA7510N a slouží Instalace Model produktu zobrazený v této píruce je TL-WA7510N a slouží jako píklad. 1 Typická sí Model produktu zobrazený v této píruce je TL-WA7510N a slouží jako píklad. Pístupový bod TL-WA7510N se

Více

Zákaznická linka: 533 427 533

Zákaznická linka: 533 427 533 DIGI INTERNET Návod pro nastavení modemu Zyxel VMG1312-B30B Zákaznická linka: 533 427 533 1 Základní informace 3 1.1 Popis zařízení 3 1.2 Správa zařízení 3 1.3 Několik užitečných typů pro správu zařízení

Více

NBG-417N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití

NBG-417N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Bezdrátový router N-lite pro domácí užití Výchozí nastavení: LAN Port: LAN1 LAN4 IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Prosinec 2008 Vydání 1 Copyright 2008.

Více

Přední panel SP3364 SP3367

Přední panel SP3364 SP3367 Představení Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy a zaručuje vysoký výkon a jednoduché použití. Poskytuje uživatelům rychlé a spolehlivé připojení k Internetu pomocí kabelového, ale i

Více

Kabelová televize Přerov, a.s.

Kabelová televize Přerov, a.s. Kabelová televize Přerov, a.s. Servisní telefon: 724008007 Internet: www.ktvprerov.cz email: internet@ktvprerov.cz Vážení uživatelé služby MediaLINE v této příručce předkládáme návod na konfiguraci počítače

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

NW-7500 REMOTE SURVEILLANCE WIRELESS CAMERA. Informace o výrobku E D F G CZ UK

NW-7500 REMOTE SURVEILLANCE WIRELESS CAMERA. Informace o výrobku E D F G CZ UK Informace o výrobku B E D F G CZ UK A C H I J A: Objektiv B: Indikátor napájení C: Indikátor připojení D: Zásuvka rozhraní pro síť LAN E: Zásuvka pro připojení antény F: Resetovací tlačítko G: Zásuvka

Více

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace

TP-LINK TL-WR741N. Zapojení routeru. LED indikace TP-LINK TL-WR741N Velkou výhodou routeru od společnosti TP-LINK je, že všechny jejich modely mají prakticky stejné administrační rozhraní, proto se dá říct, že tento návod bude platit na všechny jejich

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

A B C D E F. F: Indikátor portu LAN 4 G: Konektor pro připojení napájecího zdroje. H: Port LAN 4 I: Port LAN 3 J: Port LAN 2

A B C D E F. F: Indikátor portu LAN 4 G: Konektor pro připojení napájecího zdroje. H: Port LAN 4 I: Port LAN 3 J: Port LAN 2 Informace o výrobku A B C D E F G H I J K L M A: Indikátor napájení B: Indikátor portu WAN C: Indikátor portu LAN D: Indikátor portu LAN E: Indikátor portu LAN F: Indikátor portu LAN 4 G: Konektor pro

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

Vodafone ADSL/ /VDSL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci

Vodafone ADSL/ /VDSL modem. Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/ /VDSL modem Návod na jednoduchou a rychlou instalaci Vodafone ADSL/VDSL modem Obsah balíčku Vodafone ADSL/VDSL modem VR-3022e Zelený kabel (LINE) Červený kabel (DSL) Žlutý (LAN) Ethernet

Více

SIPURA telefonní adaptér Model: SPA-2100 Instalační a konfigurační příručka 1/6 Krok 1: Síťové požadavky instalace 1. Prosím, zkontrolujte, zda balení obsahuje následující věci: A). Sipura SPA-2100 B).

Více

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o.

CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. CZ Manuál Import a distribuce: RECALL s.r.o. Obsah 1. Představení... 4 2. Instalace a nastavení... 5 2.1. Nabití Wi-Fi HDD... 5 2.2. Pro uživatele MAC OS... 5 2.3. Připojení Wi-Fi HDD k počítači prostřednictvím

Více

Česká verze. Instalace ve Windows XP a Vista

Česká verze. Instalace ve Windows XP a Vista LW311 Sweex Bezdrátový LAN Cardbus adaptér 300 Mb/s Nevystavujte bezdrátový Cardbus adaptér 300 Mb/s nadměrným teplotám. Neumisťujte jej na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Zařízení

Více

AR-7084gA / AR-7084A/ AR-7084gB / AR-7084B. Verze 2.0

AR-7084gA / AR-7084A/ AR-7084gB / AR-7084B. Verze 2.0 Bezdrátový router ADSL 2+ AR-7084gA / AR-7084A/ AR-7084gB / AR-7084B Prvodce rychlou instalací Verze 2.0 Informace o výrobku Dkujeme, že jste zakoupili výrobek firmy Edimax. Je to integrovaný router, modem

Více

Předmluva... 2 Popis panelu... 4 Obsah balení... 5 Instalace acces pointu... 5 Inicializace a nastavení acces pointu... 5 Řešení problémů...

Předmluva... 2 Popis panelu... 4 Obsah balení... 5 Instalace acces pointu... 5 Inicializace a nastavení acces pointu... 5 Řešení problémů... OBSAH 1 Předmluva... 2 1.1 Autorská práva... 2 1.2 Záruční a pozáruční servis... 2 1.3 Upgrade firmware a nástrojů... 2 1.4 Ochrana a bezpečnost při instalaci... 2 1.5 Záruka... 2 1.6 Ujištění... 2 1.7

Více

Príručka k rýchlej inštalácii Wifi Modemu DX WiMax (samoinštalačný manuál)

Príručka k rýchlej inštalácii Wifi Modemu DX WiMax (samoinštalačný manuál) Príručka k rýchlej inštalácii Wifi Modemu DX WiMax (samoinštalačný manuál) Obsah 1 Popis a základné nastavenia 3 1.1 Popis zariadenia... 3 1.2 Nastavenie základných parametrov pre prihlásenie do siete...

Více

Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C

Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C Stručný návod pro nastavení routeru COMPEX NP15-C Předpokládáme, že máte router ve výchozím nestavení, pokud si nejste jisti, v jakém stavu router je, proveďte hardwarový reset routeru do továrního nastavení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka RT-N16 multifunkční gigabitový bezdrátový N směrovač Uživatelská příručka CZ4484 První vydání Červen 2009 Copyright 2009 ASUSTeK Computer Inc. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky, včetně

Více

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows 7

Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows 7 Návod na připojení do WiFi sítě eduroam Microsoft Windows 7 Každý student a zaměstnanec UTB má možnost připojit se do bezdrátové sítě eduroam. Tento dokument obsahuje návod, jak se připojit do WiFi sítě

Více

Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL. Zyxel VMG bezdrátový N300 xdsl modem

Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL. Zyxel VMG bezdrátový N300 xdsl modem Průvodce rychlou instalací Wi-Fi směrovače pro Pevný internet DSL Zyxel VMG1312 - bezdrátový N300 xdsl modem Obsah 1. Obsah balení 3 2. Zapojení a základní nastavení směrovače 4 1. Jak zapojit směrovač

Více

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL

ZYXEL P-660HN-T3A. nastavení modemu. vzorové nastavení ADSL nastavení modemu ZYXEL P-660HN-T3A Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Řada Prestige 650R ADSL Router

Řada Prestige 650R ADSL Router Řada Prestige 650R ADSL Router Příručka pro rychlou orientaci ADSL Router Příručka pro rychlou orientaci Verze 3.40 březen 2003 Obsah 1 Seznámení s přístrojem... 2 2 Hardware... 3 2.1 Přípojky na zadní

Více

koncového zařízení ) a úspěšné zapojení koncového zařízení k počítači klienta, případně

koncového zařízení ) a úspěšné zapojení koncového zařízení k počítači klienta, případně Krok 3 - nastavení zařízení u klienta - COMPEX WP54AG - pro službu ha-fi internet 5G 1. Předpoklady Předpokladem pro použití tohoto návodu je úspěšná instalace koncového zařízení u klienta s nasměrováním

Více

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu

Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Nastavení modemu Comtrend VR-3031eu Bezpečnostní upozornění Zařízení neinstalujte poblíž zdroje vody, abyste zamezili nebezpečí požáru nebo úrazu elektrickým proudem. Přístroj není vhodné umístit blízko

Více

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business

NWA-3166. Příručka k rychlé instalaci. Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Dvoupásmový bezdrátový přístupový bod N třídy business Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.2 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Firmware v3.60 Vydání 4, Leden 2010 Copyright ZyXEL Communications

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně.

1. POWER svítí Externí napáječ pracuje normálně. Externí napáječ je vypnutý nebo odpojený. 2. WLAN svítí Bezdrátová síť WLAN pracuje normálně. Obsah Obsah... 2 Popis... 3 Funkce... 3 Kontrolka LED... 3 Popis rozhraní... 4 Instalace... 5 Vložení karty SIM... 5 Vložení modemu... 5 Připojení počítače... 6 Připojení napájecího zdroje... 6 Zapnutí

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

DI-624+ 2.4 GHz bezdrátový směrovač AirPlus G+

DI-624+ 2.4 GHz bezdrátový směrovač AirPlus G+ Tento přístroj lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DI-624+ 2.4 GHz bezdrátový směrovač AirPlus G+ Než začnete 1. Pokud

Více

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci

54Mbps bezdrátový router WRT-415. Návod pro rychlou instalaci 54Mbps bezdrátový router WRT-415 Návod pro rychlou instalaci 1 Obsah 1 Úvod... 1 1.1 Obsah balení 1 1.2 Systémové požadavky 1 1.3 Vlastnosti zařízení 1 2 Fyzická instalace... 2 2.1 Připojení hardwaru 2

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace pod Windows XP. LW057V2 Sweex bezdrátová LAN PCI karta 54 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. Instalace pod Windows XP. LW057V2 Sweex bezdrátová LAN PCI karta 54 Mbps LW057V2 Sweex bezdrátová LAN PCI karta 54 Mbps Úvod Nevystavujte kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte kartu ve velmi prašném

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači

Více

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter

Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Balení obsahuje: Bezdrátový-G VPN Router s zesilovačem dosahu Instalační CD-ROM Uživatelskou příručku na CD-ROMu Síťová kabel Síťový napájecí adapter Rychlý průvodce instalací Registrační kartu Jsou dva

Více

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál > Zapněte váš počítač > Vložte Wireless 11G+ PCI-kartu do volného 32-bit PCI slotu. Instalace

Více

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Instalace. Bezdrátový přístupový bod NETGEAR 802.11ac WAC120. Obsah balení. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Ochranné známky NETGEAR, logo NETGEAR a Connect with Innovation jsou obchodní známky nebo registrované obchodní známky společnosti NETGEAR, Inc. v USA a jiných zemích. Informace zde uvedené podléhají změnám

Více

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013

Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů. verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Strana 1 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND s podporou CDMA USB modemů verze dokumentu 1.0 ze dne 1. 4. 2013 Wi-Fi router TP-LINK WR842ND spolu s upraveným OpenWrt 1 firmware zajistí připojení a distribuci internetu

Více

Tenda W541R Wireless Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Tenda W541R Wireless Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Tenda W541R Wireless Broadband Router OBSAH DŮLEŽITÉ INFORMACE 3 OBSAH BALENÍ 3 PŘEHLED INDIKACE LED DIOD NA PŘEDNÍM PANELU ZAŘÍZENÍ 3 POPIS PORTŮ NA ZADNÍM PANELU ZAŘÍZENÍ 3 KONFIGURACE SÍŤOVÉHO PŘIPOJENÍ

Více

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru

Instalační manuál. 1. Instalace hardwaru Instalační manuál Tipy: Pokud je to nezbytné, resetujte kameru. Najděte na spodní nebo zadní straně tlačítko "RESET" a přidržte jej na 10 sekund, zatímco je zapnuté napájení. 1. Instalace hardwaru 1.1

Více

WABOX 201 Příručka pro rychlou instalaci

WABOX 201 Příručka pro rychlou instalaci WABOX 201 Příručka pro rychlou instalaci revize 2.2 Chcete-li zabránit neoprávněným uživatelům v přístupu na váš WiFi Access Point WLAN - WABOX, doporučujeme vám, abyste použili bezpečnostní mechanismus

Více

Příručka síťových aplikací

Příručka síťových aplikací Příručka síťových aplikací Víceprotokolový integrovaný multifunkční tiskový server Ethernet a bezdrátový multifunkční tiskový server Tato Příručka síťových aplikací obsahuje užitečné informace o nastavení

Více

NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM

NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM NASTAVENÍ WDS REŽIMU NA ROUTERECH TENDA S BROADCOM CHIPSETEM K dispozici jsou dvě verze manuálu: A) Stručný manuál B) Podrobný manuál včetně printscreenů A) Stručný manuál Nastavení AP2: 1) Změňte IP adresu

Více

LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele.

LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Pokud by některá z výše uvedených částí chyběla, obraťte se na svého dodavatele. LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Úvod Děkujeme vám za zakoupení této karty Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Tato karta PC Card umožňuje snadno a bleskurychle nastavit bezdrátovou síť. Karta

Více

Barricade 4-port 10/100Mbps Broadband Router with Advanced Firewall Protection 1

Barricade 4-port 10/100Mbps Broadband Router with Advanced Firewall Protection 1 Barricade 4-port 10/100Mbps Broadband Router with Advanced Firewall Protection 1 10/100Mbps Broadband Router 1. Úvod 2. Indikátory LED 3. Konfigurace vašeho počítače 4. Konfigurace routeru Barricade 1.

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE!

DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! DŮLEŽITÉ INFORMACE, PROSÍM ČTĚTE! Tento dodatek k uživatelské příručce obsahuje postup nastavení USB portu pro ADSL modem CellPipe 22A-BX-CZ Verze 1.0 01/2004 Úvod Vážený zákazníku, tento text popisuje

Více

Návod na samoaktivaci

Návod na samoaktivaci Návod na samoaktivaci služby internet AKtivACe SluŽeB POMOCí instalátoru Pro zahájení instalace Vašeho nového připojení od naší společnosti propojte utp kabel s nástěnnou netbox zásuvkou a RJ-45 konektorem

Více

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty

P-870HN-5xb. Instalační příručka. Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n VDSL2 se 4 porty Výchozí nastavení: IP adresa: http://10.0.0.138 Uživatelské jméno: admin Heslo: admin Instalační příručka Vydání 1, 7/2011 Copyright 2011. Všechna práva vyhrazena.

Více

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR

Přední panel SP3361 ADSL DATA LAN USB PWR Úvod Toto zařízení je kompatibilní s novými ADSL2+ standardy, poskytuje vysoký výkon a jednoduché použití. Umožňuje uživatelům využívat rychlejší komunikační rychlosti, než kdykoli předtím a využívat tří

Více

Průvodce nastavením bezdrátové sítě NPD4759-00 CS

Průvodce nastavením bezdrátové sítě NPD4759-00 CS Průvodce nastavením bezdrátové sítě NPD4759-00 CS Kontrola sítě Zkontrolujte síťová nastavení počítače a poté vyberte, jaký krok se má provést jako další. Postupujte podle pokynů pro prostředí, v němž

Více

Řada Prestige 660R-6xC

Řada Prestige 660R-6xC Řada Prestige 660R-6xC Příručka k rychlé instalaci Obsah 1 Přípojky na zadní straně... 3 2 Přední panel přístroje... 4 3 Výchozí tovární nastavení přístroje... 5 4 Údaje o internetovém účtu... 5 5 Síťové

Více

BDA Internet_CZ.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1

BDA Internet_CZ.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1 BDA Internet_.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 1 InternetRadio 1 Návod k obsluze BDA Internet_.QXP 27.2.2007 13:49 Str. 2 1 Obsah 1 Obsah....................................................2 2 Ilustrace..................................................4

Více

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál

i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál i-tec WPOINT - WiFi Repeater 300Mbps WPS (WPOINT-REPEAT) Manuál Úvod WPOINT - WiFi Repeater je kombinované zařízení pro využití v bezdrátových sítích (standardu 802.11 b/g/n) i kabelových sítích (Ethernet

Více

OBSAH. Balení obsahuje: VYSVĚTLENÍ POJMŮ ZPROVOZNĚNÍ ZAŘÍZENÍ

OBSAH. Balení obsahuje: VYSVĚTLENÍ POJMŮ ZPROVOZNĚNÍ ZAŘÍZENÍ Yealink W52P a W52H Balení obsahuje: Telefonní sluchátko Základnová stanice (u modelu W52P) Nabíjecí stojánek Ethernetový kabel (u modelu W52P) Klip na opasek 2x AAA baterie Tištěné dokumenty 2x adaptér

Více

Stručný průvodce instalací

Stručný průvodce instalací BR - 6104K Stručný průvodce instalací Začínáme Následuje postup pro zahájení používání routeru a připojení k Internetu. 1. Připravte si síťové prostředí podle následujícího obrázku. Síťový adaptér ADSL

Více