(mimo pozůstalostní řízení, vypořádání SJM a vypořádání spoluvlastnictví mezi spoluvlastníky) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(mimo pozůstalostní řízení, vypořádání SJM a vypořádání spoluvlastnictví mezi spoluvlastníky) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti:"

Transkript

1 1/1 Znalecký standard AZO č.1 Obvyklá cena spoluvlastnického podílu obecně (pro veřejný prodej) (mimo pozůstalostní řízení, vypořádání SJM a vypořádání spoluvlastnictví mezi spoluvlastníky) Stanovení obvyklé ceny (dále OC) spoluvlastnického podílu je nutné pro soudní spory, dražby a finanční vypořádání. Poznámka : Nejedná se o stanovení OC spoluvlastnického podílu pro vypořádání pozůstalostního řízení, společného jmění manželů a vypořádání spoluvlastnictví (je řešeno ve znaleckém standardu POSN č. 2). Obvyklá cena spoluvlastnického podílu by neměla být rovna aritmetickému podílu z celkové OC nemovité věci, protože kupující je omezen ve vykonávání svých vlastnických práv dalšími spoluvlastníky, popř. nemůže nemovitou věc vůbec užívat (RD s jedním bytem). Vliv na OC spoluvlastnického podílu má typ nemovité věci a výše spoluvlastnického podílu. Typ nemovitosti: U nemovitých věcí komerčních (přinášejících výnos), např. obytný dům, administrativní budova, provozní areál, je OC spoluvlastnického podílu pouze mírně snížena oproti aritmetickému podílu z celkové obvyklé ceny, neboť při změně spoluvlastníka nemovitá věc přináší totožný výnos. Nový vlastník je pouze omezen ve vykonávaní vlastnických práv velikostí svého spoluvlastnického podílu. U nemovitých věcí nekomerčních (byt, RD) je omezení výrazně větší, neboť spoluvlastník nemůže prakticky nemovitou věc užívat (mimo RD s více byty). Po koupi může pouze požadovat po spoluvlastníkovi, který v nemovité věci bydlí, nájem ve výši svého spoluvlastnického podílu. Rovněž ve vykonávání vlastnických práv je omezen výší spoluvlastnického podílu. Výše spoluvlastnického podílu: Je zřejmé, že většinový vlastník může lépe vykonávat svá vlastnická práva než menšinový vlastník. Pokud je oceňován menšinový spoluvlastnický podíl, je snížení OC spoluvlastnického podílu vyšší než u většinového podílu. V databázi realizovaných prodejů se většinou podobné prodeje, vzhledem k jejich malé frekvenci a atypičnosti, prakticky nenacházejí. Výši obvyklé ceny spoluvlastnického podílu navrhujeme (po konzultacích se znalci, odhadci, exekutory a realitními makléři) stanovovat následovně: Komerční nemovité věci: - většinový podíl - snížení aritmetického podílu do 5 % - menšinový podíl - snížení aritmetického podílu o cca 5 10 % Nekomerční nemovité věci: - většinový podíl - snížení aritmetického podílu o cca % - menšinový podíl - snížení aritmetického podílu o cca %

2 1/2 Znalecký standard AZO č.2 Obvyklá cena spoluvlastnického podílu pro pozůstalostní řízení, vypořádání SJM a vypořádání spoluvlastnictví (mezi spoluvlastníky) Stanovení obvyklé ceny spoluvlastnického podílu je nutné pro pozůstalostní řízení nebo vypořádání SJM (převážně u soudu) a vypořádání spoluvlastnictví (mezi spoluvlastníky). Východiska: Nejvyšší soud ČR Rc 15/99, 2 Cdon 425/96 Přiměřenou náhradu podle ustanovení 142 odst. 1 věty druhé obč. zákoníku soud určí odpovídajícím podílem z ceny celé věci, nikoli cenu, za kterou by bylo možné prodat spoluvlastnický podíl. Nejvyšší soud ČR Cdo 1217/99: V řízení o vypořádání bezpodílového spoluvlastnictví manželů, jehož předmětem je rodinný dům, soud při stanovení jeho ceny nepřihlíží k tzv. obsazenosti domu spočívající v tom, že v něm jeden nebo oba účastníci bydlí. Nejvyšší soud ČR ze dne , sp. zn. 22 Cdo 346/2000: Požadavku spravedlnosti odpovídá, aby soud vycházel z obvyklé nesnížené ceny, neboť jen tak se žalovanému v rámci jeho podílu dostane ekvivalentní náhrady toho, co žalobci přikázáním nemovitosti do jejich vlastnictví získají. Postup : Při ocenění se nezohledňuje obsazení nemovité věci spoluvlastníky a obvyklá cena spoluvlastnického podílu se stanoví jako aritmetický podíl z celkové obvyklé ceny. Musí být zachována zásada spravedlnosti, tzn. kdyby byla nemovitost celá prodána, dostane každý spoluvlastník částku dle aritmetické výše svého podílu. Při vypořádání spoluvlastnického podílu se tedy jedná o přiměřenou náhradu. Poznámka : Nájemní smlouvy, věcná břemena (např. doživotní užívání), popř. jiné právní skutečnosti, ve kterých nejsou účastni spoluvlastníci, se samozřejmě do obvyklé ceny zahrnují. Výše obvyklé ceny spoluvlastnického podílu pro pozůstalostní řízení, pro vypořádání SJM, popř. pro vypořádání spoluvlastnictví se stanoví jako aritmetický podíl ve výši spoluvlastnického podílu z celkové obvyklé ceny nemovitých věcí.

3 1/3 Znalecký standard AZO č.3 Obvyklá cena nemovité věci se služebností doživotního užívání Stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí se služebností doživotního užívání je nutné pro dražby, popř. soudní spory apod. Tento znalecký standard byl zpracován pouze pro byty a rodinné domy. Nemovitou věc se služebností doživotního užívání má jistě výrazně nižší cenu než nemovitá věc volná. Vliv na snížení má: - lokalita nemovité věci - technický stav nemovité věci - stáří oprávněného ze služebnosti - velikost plochy dotčené služebností z celkové plochy nemovité věci Lokalita nemovité věci: U nemovitých věcí v lukrativních lokalitách (centra a vilové čtvrti velkých měst), kde se nepředpokládá snížení cen nemovitých věcí, bude snížení obvyklé ceny nemovitých věcí menší než u nemovitých věcí v lokalitách nepreferovaných (menší obce s velkou nezaměstnaností, špatným spojením a v blízkosti průmyslu). Technický stav nemovité věci: U nemovitých věcí ve velmi dobrém technickém stavu bude snížení obvyklé ceny nižší než u nemovitých věcí se zanedbanou údržbou. Stáří oprávněného ze služebnosti: U mladšího oprávněného bude snížení obvyklé ceny vyšší než u staršího oprávněného. Velikost plochy dotčené služebností z celkové plochy nemovité věci: Pokud je služebnost zřízena na celou nemovitou věc, bude snížení obvyklé ceny vyšší než u služebnosti pouze na část nemovité věci. (Např. 2 pokoje u pětipokojového bytu nebo 1 byt u tříbytového RD.) Obvyklá cena nemovité věci se služebností doživotního užívání je výrazně nižší než cena volné nemovité věci. Snížení je nutno stanovit dle následujících kritérií : - lokalita nemovité věci - technický stav nemovité věci - stáří oprávněného ze služebnosti - velikost plochy dotčené služebností z celkové plochy nemovitých věcí Toto snížení doporučujeme stanovit ve výši cca %.

4 Znalecký standard AZO č.4 Obvyklé nájemné z pozemku 1/4 Stanovení obvyklého nájemného z pozemku je nutné pro soudní spory nebo vzájemné vypořádání v případě, že je rozdílný vlastník pozemku a stavby. Rovněž je nutné pro stanovení odpovídajícího nájemného při užívání volného pozemku. Poznámka: Znalecký standard se nevztahuje na pozemky s regulovaným nájemným. Stanovení obvyklého nájemného se v současné době provádí převážně dvojím způsobem : Srovnávací způsob Jedná se o výsledek vyhodnocení cen nedávno uskutečněných, popř. nabízených pronájmů pozemků srovnatelných svým charakterem, polohou, stavem, velikostí a lokalitou. Toto srovnání je provedeno na základě zjištění a průzkumů znalce, konzultací s realitními kancelářemi a přiměřeným vyhodnocením nabídky a poptávky na trhu nemovitých věcí v dané lokalitě. V posudku musí být uvedeny zdroje informací, druh, poloha, srovnávané charakteristiky a hodnoty srovnávaných nemovitostí. Při používaní vlastních i cizích databázi cen musí znalec vždy zvažovat aktuálnost použití ceny k datu ocenění. Ve srovnávací hodnotě je nutné již zohlednit existující a nastupující trendy vývoje trhu nemovitých věcí. Problémem tohoto způsobu je, že databáze realizovaných i nabízených pronájmů pozemků jsou příliš malé a je obtížné nalézt obdobné srovnávací nemovitosti. Odvozením z obvyklé ceny pozemků Vychází se zde z praxe, že nájemné je často odvozováno procentní sazbou z obvyklé ceny pozemku. Vliv na výši nájemného má druh podnikání, které je na pozemku provozováno, nebo které je na pozemku umožněno (např. územním plánem). Obvyklé nájemné se převážně pohybuje v následujících relacích : Roční podíl Druh podnikání z ceny pozemku 7 % - 15 % Komerční účely - administrativní budovy, obchodní domy, supermarkety, parkoviště, hotely, čerpací stanice, autobazary atd. 5 % - 10 % Drobné podnikání, sklady, výroba 3 % - 6 % Nemovité věci pro bydlení a rekreaci 3 % - 5 % Nemocnice, školství, nevýdělečná činnost méně než 3 % Zemědělství (pole, louky), lesy Obvyklá cena pozemku se stanoví výše uvedeným srovnávacím způsobem. Zde je výhodou větší databáze realizovaných prodejů a nemovitých věcí nabízených v realitní inzerci k prodeji. Obtížnější je u tohoto způsobu stanovení ročního procentního podílu ze stanovené obvyklé ceny pozemku. Poznámka: Jedná se spíše o doplňující způsob ke srovnávacímu způsobu, který by měl být základní metodou.

5 Odvození z obvyklé ceny pozemků by se mělo použít spíše v případech, kdy není dostatečná databáze realizovaných, popř. nabízených pozemků k pronájmu, popř. v případech atypických. ZÁSADY OBECNĚ - u větších pozemků jsou jednotkové ceny pronájmu obvykle nižší než u menších pozemků - pozemky nevhodného tvaru (např. protáhlé) mají obvyklé ceny nižší než pozemky běžně využitelné - není rozdíl mezi pronájmem pozemku pod budovou a pronájmem sousedního nezastavěného pozemku, rozhodující je vždy možný účel užití dle územního plánu - u každého pozemku je vždy nutno zkoumat umístění v lokalitě, možnost napojení na sítě, přístup, svažitost, základové poměry (spodní voda apod.), věcná břemena a jiná práva mající vliv na obvyklou cenu Obvyklé nájemné z pozemku se stanoví srovnávacím způsobem, popř. odvozením z obvyklé ceny pozemku (není-li dostatečná databáze, jedná se o atypický případ apod.). Poznámka: Někdy je jako pomocná používána metoda stanovení ekonomického nájemného. Jedná se však o metodu, která stanoví pouze ekonomickou spodní hranici obvyklého nájemného. 1/5 Změna č. 1: 06/2014 Pozn.: Změna č. 1 se týká změny % ročního podílu z ceny pozemku v tabulce při odvození z obvyklé ceny pozemku.

6 1/6 Znalecký standard AZO č.5 Obvyklá cena pozemku pod stavbou cizího vlastníka Stanovení obvyklé ceny pozemku pod stavbou (se stavbou) cizího vlastníka je nutné pro vypořádání majetkoprávních vztahů mezi vlastníkem pozemku a vlastníkem stavby (odkoupení pozemku vlastníkem stavby), a je v současné době poměrně častým předmětem soudních sporů. Poznámka : Znalecký standard se nevztahuje na pozemky s regulovaným nájemným. Obecná metodika neexistuje. Poznámka : Metodika ÚZSVM (r. 2010) : Cena pozemku pod budovou cizího vlastníka a cena volného pozemku je stejná. Obecná východiska : - vlastník pozemku je limitován stavbou cizího vlastníka na pozemku, která omezuje jeho podnikatelské záměry snižující vliv - při případném prodeji je vlastník stavby prakticky jediným možným kupujícím snižující vliv - vlastník pozemku se musí dohodnout s vlastníkem stavby na nájmu v případě sporu soud snižující vliv. Poznámka 1: V případě, že pozemek koupí jiný zájemce než je vlastník stavby, musí se s vlastníkem stavby dohodnout na nájmu snižující vliv. Poznámka 2 : V případě stanovení obvyklého nájemného (např. pro soud) odvozením z obvyklé ceny pozemku by byl pozemek uvažován jako volný (viz oceňovací standard č. 4). Poznámka 3: Mohl-li by si kupec vybrat ze stejně velkých dvou pozemků vedle sebe, které jsou nabízeny za stejnou cenu, z nichž jeden by byl zastavěn stavbou, vybere si zřejmě vždy volný pozemek (např. při investici na budoucí pronájem). Z výše uvedených omezení vlastníka pozemku, které mají snižující vliv, je zřejmé, že cena pozemku pod stavbou (se stavbou) cizího vlastníka by měla být nižší než cena volného pozemku. Doporučené snížení (dle velikosti, lokality, zastavěnosti pozemku, možnosti jeho dělení) do cca 15 % z obvyklé ceny volného pozemku.

7 Znalecký standard AZO č.6 Obvyklá cena pozemku z celkové obvyklé ceny (pozemek + stavba) Stanovení obvyklé ceny pozemku z celkové obvyklé (dosažené prodejní) ceny stavby (staveb a pozemku) je nutné zejména pro účely účetnictví pozemek se neodepisuje, popř pro tvorbu cenových map pozemků. V kupních smlouvách se obvykle neuvádí rozdělení celkové kupní ceny na cenu pozemků, staveb, popř. příslušenství. Obecná metodika neexistuje. V praxi se používá několik metod. 1. Odpočet časové ceny staveb Z celkové dosažené prodejní ceny se odečte časová cena staveb, zbytek je cena pozemku. Výhody : Nevýhody : Jednotný postup, kontrolovatelnost Obtížnější zjištění časové ceny staveb Administrativní (netržní) přístup uvažován technický stav, který může mít na tržní cenu menší vliv. Teoreticky se může stát, že časová cena staveb bude vyšší než celková cena. 2. Stanovení ceny pozemku dle Cenové mapy pozemků Výhody : Jednotný postup, kontrolovatelnost, vyloučení subjektivních názorů. Nevýhody : Ceny v cenových mapách jsou obvykle stanoveny pro pozemek bez závad je-li oceňovaná nemovitá věc s větším pozemkem, popř. s částí pozemku ve svahu, nebo s přístupem přes jiný pozemek, měly by být ceny z cenové mapy korigovány (subjektivní faktor) není zohledněno, co je na pozemku postaveno (hotel, obytný dům regulované - neregulované nájemné, parkoviště), tzn. lukrativnost (výnosnost), a teoreticky může být takto stanovená cena pozemku vyšší než dosažená cena za celou nemovitou věc. 3. Stanovení ceny pozemku dle cenového předpisu Výhody : Jednotný postup, kontrolovatelnost, vyloučení subjektivních názorů Nevýhody : Administrativní (netržní) přístup teoreticky rovněž může tato cena převýšit skutečně realizovanou cenu za celou nemovitou věc. 4. Stanovení ceny pozemku podílem (%) z celkové věcné hodnoty Nejprve se stanoví věcná hodnota stavby (vč. opotřebení), příslušenství a pozemku (tržní), a z této celkové věcné hodnoty se stanoví podíl (%) samostatného pozemku. Poté se tímto podílem odvodí cena pozemku z celkové dosažené tržní ceny nemovité věci (stavba a pozemek). Výhody : Částečně jednotný postup a kontrolovatelnost (u staveb). Nevýhody : Věcná hodnota pozemku se obvykle stanovuje dle cenové mapy nebo cenového předpisu (nevýhody viz bod 1 a 2). Administrativní (netržní) přístup zejména technický stav, který může mít na tržní cenu menší vliv. Teoreticky se může stát, že časová cena staveb bude vyšší než celková cena. 1/7

8 5. Stanovení ceny pozemku podílem (%) z celkové ceny zjištěné dle cenového předpisu Jedná se o variantu postupu v bodě 3. Výhody : Jednotný postup, kontrolovatelnost, vyloučení subjektivních názorů. Nevýhody : Administrativní (netržní) přístup Poznámka : Obvykle vede k objektivnějším výsledkům než metoda v bodě Naegeliho metoda třídy polohy (Oceňování nemovitostí - CERM) Vychází z poznání, že cena pozemku je ve zcela určité relaci jak k celkové ceně nemovité věci, tak k výnosu z nájmu. Procentuální podíl ceny pozemku je určen pomocí tzv. klíče třídy polohy. Přijatelné výsledky jsou uvažovány u pozemků, které mají max. trojnásobek plochy zastavěné objektem. Cena pozemku činí cca 5 55 % z celkové ceny nemovitých věcí. Cena stavby se stanoví bez odpočtu opotřebení (reprodukční cena). Matematický vztah: CP = CNs*PP % / (100 % - PP %) CP cena pozemku CNs výchozí cena stavby (reprodukční cena) PP % poměrný podíl pozemku ze součtu ceny pozemku a ceny staveb zjištěný třídou polohy (%) Výhody : Metoda ověřena v tržním hospodářství (Německo, Švýcarsko, Rakousko) třídy polohy jsou stanoveny dle kritérií, která mají vliv na tržní cenu. Nevýhody : Stanovuje pouze cenu pozemku bez ohledu na to, jaký je technický stav stavby na pozemku postavené, jaký je pronájem a jaká byla celková kupní cena. Teoreticky může tato cena rovněž převýšit celkovou cenu. 7. Metoda prof. Bradáče (Oceňování nemovitostí CERM) Jedná se o aplikaci metody třídy polohy dle Naegeliho. Vychází se však z realizované prodejní ceny, a vzhledem k tomu, že stavby byly prodány již nikoli nové, ale opotřebené, je do vzorce zahrnuta technická hodnota. CP = CS*PP % / TH*[(100 % - PP %) + PP %] CP cena pozemku CS realizovaná smluvní cena PP % poměrný podíl pozemku dle Naegeliho TH technická hodnota (TH = 1-A) A opotřebení Ve vzorci se neobjevuje cena staveb. Vztah rozdělí smluvní cenu dle Naegeliho, bez ohledu na skutečnou časovou cenu staveb. Není třeba stavby měřit, stačí jen odborně odvodit technickou hodnotu (opotřebení). Je však zapotřebí přiměřeně stanovit Naegeliho třídu polohy. Výhody: Nevýhody: Není potřeba zjišťovat věcnou hodnotu staveb. Odvozena od ověřené metody Naegeliho. Zvýrazněn technický stav objektu, který má někdy na prodej menší vliv. 1/8

9 Na základě popsaných výhod a nevýhod jednotlivých metod je zřejmé, že žádná z metod není ideální, proto se jeví vhodné použit vždy kombinaci minimálně dvou metod. 1/9

(mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti : Výše spoluvlastnického podílu : ZÁVĚR

(mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) ÚVOD POPIS ŘEŠENÍ Typ nemovitosti : Výše spoluvlastnického podílu : ZÁVĚR 1/1 Znalecký standard AZO č.1 Obvyklá cena spoluvlastnického podílu - obecně (mimo pozůstalostní řízení a vypořádání SJM) Stanovení obvyklé ceny (dále OC) spoluvlastnického podílu je nutné pro soudní spory,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 122řř-176ř/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 122řř-176ř/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10233-1733/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10233-1733/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 19/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 19/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 19/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - objektu zahrádkářské chaty (bez evidence v KN) na pozemku parc.č. 1288/2 s příslušenstvím a pozemku parc.č. 1288/2 v katastrálním

Více

Znalecký posudek č. 35-4060/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 35-4060/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 35-4060/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Bytová jednotka č. 809/3 v bytovém domě

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 11010-99/2015

ZNALECKÝ POSUDEK č. 11010-99/2015 J. Zrzavého 8, 796 04 Prostějov stránka č. 1 č.j.: 018 EX 00484/13-056 ZNALECKÝ POSUDEK č. 11010-99/2015 o stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí: pozemku p.č. 14288/1 zastavěná plocha a nádvoří, jehož

Více

se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek

se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek STATIKUM s.r.o. znalecký ústav jmenovaný Ministerstvem spravedlnosti ČR se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek

Více

Znalecký posudek č. 176-3976/14 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 176-3976/14 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 176-3976/14 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Martina Tunkla Bytová jednotka č. 2065/14 v bytovém

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12675-2145/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12675-2145/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 585-11/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 585-11/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 585-11/2014 O ceně nemovitostí zapsaných u Katastrálního úřadu pro Karlovarský kraj, katastrální pracoviště Karlovy vary, na listu vlastnictví číslo 318, katastrální území a obec Jáchymov,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12546-2016/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12546-2016/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Exekutorský úřad Praha-západ Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5

ZNALECKÝ POSUDEK. Exekutorský úřad Praha-západ Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3229/149/2014 o obvyklé ceně rodinného domu č.p. 3226, s příslušenstvím a pozemky parc. č. 407/90, 407/91 a 407/92, v kat. území ZnojmoLouka, obec Znojmo, okres Znojmo. Objednatel posudku:

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 8/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 8/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 8/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - bytové jednotky č. 630/47 v bytovém domě č.p. 630 na pozemku parc.č. St. 559/3, vč. podílu o velikosti 137/10000 na společných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12323-17ř3/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12323-17ř3/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit:

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit: ZNALECKÝ POSUDEK č. 3720/340/2015 o obvyklé ceně rodinného domu č.p. 106, s příslušenstvím a pozemkem parc. č. 134 v kat. území Všetuly, obec Holešov, okres Kroměříž. Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 3881-27/2012

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 3881-27/2012 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 13364-478/2016

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 13364-478/2016 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 486-75/2012

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 486-75/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 486-75/2012 o ceně nemovitostí zapsaných u Katastrálního úřadu pro Ústecký kraj, Katastrální pracoviště Most na listu vlastnictví číslo 966, katastrální území Janov u Litvínova, obec

Více

Znalecký posudek č. 505/2012

Znalecký posudek č. 505/2012 Znalecký posudek č. 505/2012 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1463/154 (104) v objektu čp. 1463, ulice Uzbecká, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku, to vše

Více

Znalecký posudek č.4569 78/2014 OCENĚNÍ NEMOVITOSTI ODHAD OBVYKLÉ CENY

Znalecký posudek č.4569 78/2014 OCENĚNÍ NEMOVITOSTI ODHAD OBVYKLÉ CENY Obec: Nová Ves v Horách Znalecký posudek č.4569 78/2014 OCENĚNÍ NEMOVITOSTI ODHAD OBVYKLÉ CENY Nemovitost: pozemky na LV č.1 v k.ú.nová Ves v Horách pozemky na LV č.1 v k.ú.mikulovice v Krušných horách

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 13025-13ř/2016

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 13025-13ř/2016 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek č. 153-2893/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 153-2893/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 153-2893/10 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Předmět ocenění: Rodinný dům č.p. 108 na pozemku parc.č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1501 71/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1501 71/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1501 71/09 o obvyklé ceně rozestavěného rodinného domu bez č.p. na st. parcele č. 671 zastavěná plocha a nádvoří včetně pozemku a pozemek parcela č. 1056/37 zahrada vše s příslušenstvím

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 8849-349/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 8849-349/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 5152-1298/2012

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 5152-1298/2012 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek č. 14/10/139

Znalecký posudek č. 14/10/139 Znalecký posudek č. 14/10/139 O ceně ideálního spoluvlastnického podílu ve výši 1/4 k nemovitým věcem - pozemku p.č. 1910/7 - zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je stavba bez čp/če - jiná st.,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1054-284/2010

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1054-284/2010 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Želatovská 2590/5, Přerov, kancelář Palackého 1498/3, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Podle stavu ke dni: 5.5.2014

ZNALECKÝ POSUDEK. Podle stavu ke dni: 5.5.2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3150/70/2014 o obvyklé ceně bytu č. 503/2 včetně podílu na společných částech domu č.p. 500 až 503 v katastrálním území Vokovice, městská část Praha 6, hlavní město Praha. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 8953-453/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 8953-453/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11473-943/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11473-943/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2159/199/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2159/199/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2159/199/2015 st.p.č. 240, jejíž součástí je stavba Zálesní Lhota, č.p. 214, rod.dům a p.p.č. 1344/4, vše na LV 11 k.ú. Zálesní Lhota Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1539/89/2012. Účel posudku: podklad pro exekuční řízení č.j. 121 EX 47/11.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1539/89/2012. Účel posudku: podklad pro exekuční řízení č.j. 121 EX 47/11. 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1539/89/2012 o ceně bytové jednotky č. 1 v bytovém domu č.p. 548 se všemi součástmi a příslušenstvím, včetně spoluvlastnického podílu vyjádřeného zlomkem 7181/30838 na společných

Více

Znalecký posudek č. 302-44/15

Znalecký posudek č. 302-44/15 Znalecký posudek č. 302-44/15 č.j. 142 EX 00087/15 Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Frýdek-Místek Mgr. Jaroslav Kocinec, LL.M. Farní 19 73001 Frýdek-Místek IČ: 71468706 DIČ: 7702255627

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 572/49/2012

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 572/49/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 572/49/2012 o obvyklé ceně nemovitostí: - pozemku KN parc.č.462/17 a pozemku vedeného ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr - PK parc.č.416/2, vč. příslušenství,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1972-506/2015. Křenová 299/26 60200 Brno-město. XP invest, s. r. o. Mánesova 1374/53 120 00 Praha 2

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1972-506/2015. Křenová 299/26 60200 Brno-město. XP invest, s. r. o. Mánesova 1374/53 120 00 Praha 2 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1972-506/2015 Objednavatel znaleckého posudku: PROKONZULTA a.s. Křenová 299/26 60200 Brno-město Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny třípodlažního nepodsklepeného rodinného

Více

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit:

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit: ZNALECKÝ POSUDEK č. 3386/6/2015 o obvyklé ceně rozestavěného rodinného domu bez č.p., s pozemky parc.č. 146 a 165/68, v kat. území Býkev, obec Býkev, okres Mělník. Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Luděk Němec Cihelní 14 360 06 Karlovy Vary. exekuční řízení - prodej nemovitého majetku

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Luděk Němec Cihelní 14 360 06 Karlovy Vary. exekuční řízení - prodej nemovitého majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 588-14/2014 O ceně bytové jednotky číslo 1526/16 zapsané na listu vlastnictví číslo 7773 u Katastrálního úřadu pro Ústecký kraj, katastrální pracoviště Chomutov, katastrální území Kadaň

Více

Znalecký posudek č. 48-4073/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 48-4073/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 48-4073/15 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Zahradní chata bez č.p./č.e. na pozemku parc.č.

Více

Znalecký posudek č. 682/2013

Znalecký posudek č. 682/2013 Znalecký posudek č. 682/2013 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1418/02 v objektu čp. 1418, ulice Turkmenská, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku parcelní číslo

Více

Znalecký posudek č. 72-3409/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 72-3409/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 72-3409/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Bytová jednotka č. 3128/508 v domě č.p. 3128

Více

Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius, soudní exekutor Exekutorský úřad Praha-západ Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5

Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius, soudní exekutor Exekutorský úřad Praha-západ Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3051/191/2013 o obvyklé ceně rodinného domu č.p. 31, s příslušenstvím a pozemky parc. č. 56/2 a 125/1, v kat. území Radišov, obec Staré Město, okres Svitavy. Objednatel posudku: JUDr.

Více

Znalecký posudek č. 1800-85-10

Znalecký posudek č. 1800-85-10 Znalecký posudek č. 1800-85-10 o obvyklé ceně nemovitostí: - budova bydlení č.p. 122 na pozemku p.č.st. 115 a pozemky p.č.st. 115 - zastavěná plocha a nádvoří, p.č.949/7 - zahrada a p.č. 949/13 - zahrada,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11377-847/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11377-847/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 88/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 88/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 88/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - objektu bydlení č.p. 111 na pozemku parc.č. St. 1118 s příslušenstvím a pozemků parc.č. St. 1118, 1918 vše v katastrálním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK stanovení ceny obvyklé

ZNALECKÝ POSUDEK stanovení ceny obvyklé ZNALECKÝ POSUDEK stanovení ceny obvyklé č. 103/103/2015 O ceně pozemku parcela: St. 128 o výměře 721m 2, zastavěná plocha a nádvoří, součástí je stavba: Kluky, č. p. 119, bydlení, Stavba stojí na pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 03-1861/2014

ZNALECKÝ POSUDEK č. 03-1861/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 03-1861/2014 o zjištění ceny nemovitosti rodinného domu čp.60 postaveném na pozemku st.87/1,pozemku st.87/1 k.ú.a obec Krchleby,okres Nymburk Objednavatel posudku : Mgr. Tomáš Pospíchal,soudní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10017-1517/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10017-1517/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek č. 207-3544/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 207-3544/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 207-3544/12 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Předmět ocenění: Rodinný dům č.p. 1912 na pozemku parc.č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12ř32-46/2016

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12ř32-46/2016 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11352-822/2015

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 11352-822/2015 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit:

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit: ZNALECKÝ POSUDEK č. 3699/319/2015 o obvyklé ceně rodinného domu č.p. 12, s příslušenstvím a pozemky parc. č. 7 a 16 v kat. území Sychrov u Ledče nad Sázavou, obec Ledeč nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 2003-1233/2010

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 2003-1233/2010 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Želatovská 2590/5, Přerov, kancelář Palackého 1498/3, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek č. 2011/362

Znalecký posudek č. 2011/362 Znalecký posudek č. 2011/362 O ceně nemovitosti: Spoluvlastnický podíl ve výši 1/2 k nemovitostem zapsaným na LV č. 454 pro katastrální území Nýdek, objektu pro rodinnou rekreaci č.e. 152 na parcele č.

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 32/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 32/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 32/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - objektu rozestavěné rekreační chaty na pozemku parc.č. St. 1122 s příslušenstvím a pozemků parc.č. St. 1122, 893/11, 893/14

Více

Znalecký posudek č. 14/09/122

Znalecký posudek č. 14/09/122 Znalecký posudek č. 14/09/122 O ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 1086 - zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je stavba bez čp/če - garáž, vše zapsáno na listu vlastnictví č. 1609, pro k.ú. Krnov-Horní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 192-5725-2013. O ceně zahrady na pozemku č. parc. 2762/46 v k.ú. Žatec, okres Louny.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 192-5725-2013. O ceně zahrady na pozemku č. parc. 2762/46 v k.ú. Žatec, okres Louny. ZNALECKÝ POSUDEK č. 192-5725-2013 O ceně zahrady na pozemku č. parc. 2762/46 v k.ú. Žatec, okres Louny. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Praha 6 Bělohorská 270/17 160 00 Praha 6 Účel znaleckého

Více

Znalecký posudek číslo 4523-63/14

Znalecký posudek číslo 4523-63/14 Znalecký posudek číslo 4523-63/14 O ceně nemovitých věcí Pozemky zapsané na LV č. 236 Medlov Katastrální území: Medlov u Uničova Okres: Olomouc O B V Y K L Á C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny pro dražbu. Ocenění je provedeno dle zákona č.151/1997 Sb., o oceňování majetku, 2 odst.1 zákona.

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny pro dražbu. Ocenění je provedeno dle zákona č.151/1997 Sb., o oceňování majetku, 2 odst.1 zákona. ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 2755-69/15 o ceně pozemku st.p.č. 240, rodinného domu č.p. 156 ležící na st.p.č. 240, pozemek p.č. 180/8, 1812 v kú a obec Čaková, okr. Bruntál a 2x vedlejší stavby. Objednavatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 10918-6/2015

ZNALECKÝ POSUDEK č. 10918-6/2015 J. Zrzavého 8, 796 04 Prostějov stránka č. 1 č.j.: 018 EX 03321/07-080 ZNALECKÝ POSUDEK č. 10918-6/2015 o stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí: ideální 1/4 rodinného domu č.p. 97 postaveného na pozemku

Více

Znalecký posudek č. 5617-374/14

Znalecký posudek č. 5617-374/14 Znalecký posudek č. 5617-374/14 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/9 na pozemku parc. č. 652/1, jehož součástí je stavba rodinného domu č.p. 352 a pozemku parc. č. 652/2,

Více

Exekutorský úřad Jeseník

Exekutorský úřad Jeseník Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 7305-ř77/2013

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 7305-ř77/2013 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius soudní exekutor Exekutorský úřad Praha-západ Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5

ZNALECKÝ POSUDEK. Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius soudní exekutor Exekutorský úřad Praha-západ Plzeňská 298/276, 151 23 Praha 5 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3355/275/2014 o obvyklé ceně pozemků parc. č. 1969/21, 1969/25 a 2032/7 v kat. území Studénka nad Odrou, obec Studénka, okres Nový Jičín. Objednatel posudku: JUDr. Milan Makarius soudní

Více

Znalecký posudek č. 1027-17/2015

Znalecký posudek č. 1027-17/2015 Znalecký posudek č. 1027-17/2015 O obvyklé ceně nemovitostí - pozemku na p.p.č. 3679/2 o ploše 179 m 2, ostatní plocha, ostatní komunikace, zapsané na LV 1431 v katastrálním území, v obci, kraj Liberecký,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 11211-92/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 11211-92/2016 Přemyslovka 3, 796 01 Prostějov stránka č. 1 Č.j.: 018 EX 01993/09-050 Značka: 137/09DP, 138/09PE ZNALECKÝ POSUDEK č. 11211-92/2016 aktualizace ZP č. 9754-95/2010 ze dne 12.5.2010 o stanovení obvyklé ceny

Více

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2326/140/13

ODBORNÝ POSUDEK. č. 2326/140/13 ODBORNÝ POSUDEK č. 2326/140/13 o obvyklé ceně nemovitosti rodinného domu č.p. 632 na st.p.č. 828, se st.p.č. 828, a p.p.č. 315/192, včetně všech součástí a příslušenství, vše v katastrálním území Kostelec

Více

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit:

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit: ZNALECKÝ POSUDEK č. 3632/252/2015 o obvyklé ceně rodinného domu č.p. 760, s příslušenstvím a pozemky parc. č. 713/1, 713/2 a 123/55, v kat. území Rozdělov, obec Kladno, okres Kladno. Objednatel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-4146

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-4146 ZNALECKÝ POSUDEK č. 10-4146 O ceně pozemku čísla parcel st. 73 a p.p. 32/2 s rodinným domem č.p. 88 postaveném na st. 73, v katastrálním území Záboří u Proseče, obec - Proseč, okr. Chrudim. Vlastník nemovitosti

Více

Znalecký posudek č. 160-3205/11 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 160-3205/11 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 160-3205/11 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Spoluvlastnický podíl o velikosti ½ na nemovitostech,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 133ř0-504/2016

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 133ř0-504/2016 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

Znalecký posudek č. 49-3604/13 Ocenění nemovitosti pro účel veřejné dražby ve smyslu 13 zákona č. 26/2000 Sb.

Znalecký posudek č. 49-3604/13 Ocenění nemovitosti pro účel veřejné dražby ve smyslu 13 zákona č. 26/2000 Sb. Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 49-3604/13 Ocenění nemovitosti pro účel veřejné dražby ve smyslu 13 zákona č. 26/2000 Sb. pro dražebníka Rodinný dům č.p. 19 na pozemku parc.č. 332 a pozemky parc.č.

Více

Znalecký posudek č. 203-3758/13 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 203-3758/13 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 203-3758/13 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Spoluvlastnický podíl o velikosti id. 1/6

Více

Vlastník nemovitých věcí dle LV: SJM Daňo Vincent a Daňová Magdalena Marie Pujmanové 1765/8, 568 02 Svitavy

Vlastník nemovitých věcí dle LV: SJM Daňo Vincent a Daňová Magdalena Marie Pujmanové 1765/8, 568 02 Svitavy Z N A L E C K Ý P O S U D E K číslo: 5768-47 / 15 o obvyklé ceně bytové jednotky č. 1765/6 v bytovém domě č.p. 1762, 1763, 1764, 1765, 1766 a 1767 situovaném na pozemku p.čst. 2257, ul. Marie Pujmanové

Více

se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek

se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek STATIKUM s.r.o. znalecký ústav jmenovaný Ministerstvem spravedlnosti ČR se sídlem Purkyňova 125, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek

Více

Znalecký posudek číslo 4525-65/14

Znalecký posudek číslo 4525-65/14 Znalecký posudek číslo 4525-65/14 O ceně nemovité věci Pozemek zapsaný na LV č. 1134 Líšnice Katastrální území: Líšnice u Prahy Okres: Praha-západ O B V Y K L Á C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ

Více

Tyršova 3 741 01 Nový Jičín

Tyršova 3 741 01 Nový Jičín Z N A L E C K Ý P O S U D E K číslo : 6-860/2015 o ceně nemovité věci rodinného domu č.p. 322, na parcele č. 322, k.ú. Ostrov u Macochy, obec Ostrov u Macochy, okres Blansko s vedlejší stavbou a venkovními

Více

Znalecký posudek číslo 4517-57/14

Znalecký posudek číslo 4517-57/14 Znalecký posudek číslo 4517-57/14 O ceně nemovité věci: Pozemek zapsaný na LV č. 325 Skřípov Katastrální území: Skřípov Okres: Prostějov O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého posudku: EXEKUTORSKÝ

Více

Znalecký posudek číslo 4562-52/15

Znalecký posudek číslo 4562-52/15 Znalecký posudek číslo 4562-52/15 O ceně nemovitých věcí Pozemky zapsané na LV č. 543 Břeclav Katastrální území: Charvatská Nová Ves Okres: Břeclav O B V Y K L Á C E N A Objednatel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 71/2015

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 71/2015 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 71/2015 O obvyklé ceně nemovitosti - bytové jednotky č. 1081/12 v bytovém domě č.p. 1081 na pozemku parc.č. 420/2, vč. podílu o velikosti 3331/44596 na společných

Více

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit:

Rozsah naší práce vychází z toho, že všechny relevantní faktory by měly být zohledněny. Mezi tyto faktory lze zařadit: ZNALECKÝ POSUDEK č. 3394/14/2015 o obvyklé ceně rodinného domu č.p. 493, s příslušenstvím a pozemky parc. č. 509 a 717/10, v kat. území Velký Osek, obec Velký Osek, okres Kolín. Objednatel posudku: Účel

Více

Z N A L E C K Ý P O S U D E K č. 2933/117/2015 ve věci stanovení obvyklé ceny. nemovitých věcí zapsaných na LV č. 16711 bytová jednotka č.

Z N A L E C K Ý P O S U D E K č. 2933/117/2015 ve věci stanovení obvyklé ceny. nemovitých věcí zapsaných na LV č. 16711 bytová jednotka č. Ostopovice 26. 10. 2015 k č.j. 166 EX 31/15-46 Z N A L E C K Ý P O S U D E K č. 2933/117/2015 ve věci stanovení obvyklé ceny nemovitých věcí zapsaných na LV č. 16711 bytová jednotka č. 3620/13 v budově

Více

Znalecký posudek č. 211-2641 / 09 Ocenění nemovitosti pro účel veřejné dražby ve smyslu 13 zákona č.26/2000 Sb.

Znalecký posudek č. 211-2641 / 09 Ocenění nemovitosti pro účel veřejné dražby ve smyslu 13 zákona č.26/2000 Sb. Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 211-2641 / 09 Ocenění nemovitosti pro účel veřejné dražby ve smyslu 13 zákona č.26/2000 Sb. pro dražebníka Budova léčebny dlouhodobě nemocných č.p. 3 na pozemku parc.č.

Více

Odhad tržní hodnoty č. 4068

Odhad tržní hodnoty č. 4068 Odhad tržní hodnoty č. 4068 Objednatel posudku: Exekutorský úřad Šumperk soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy 647/2 787 01 Šumperk IČ: 47844582 DIČ: CZ460603459 č. obj.: USN 065 Ex 02839/07-068

Více

Odhad tržní hodnoty č. 4063

Odhad tržní hodnoty č. 4063 Odhad tržní hodnoty č. 4063 Objednatel posudku: Exekutorský úřad Šumperk soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň K. H. Máchy 647/2 787 01 Šumperk IČ: 47844582 DIČ: CZ460603459 č. obj.: USN 0635 Ex 02416/12-174

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1060-10/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1060-10/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1060-10/2015 O ceně bytové jednotky č. 1242/11 v bytovém domě č.p. 1242/4 postaveném na p.č. st. 589, ulice Strmá v k.ú. Velké Meziříčí, Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště

Více

Znalecký posudek číslo 4503-43/14

Znalecký posudek číslo 4503-43/14 Znalecký posudek číslo 4503-43/14 O ceně nemovitých věcí Garáž na pozemku parc.č. 404/16 vč. spoluvlastnického podílu na pozemcích zapsaných na LV č. 38 Ostrava Katastrální území: Vítkovice Okres: Ostrava-město

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10268-1768/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10268-1768/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: řř46-1446/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: řř46-1446/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2149-106/2015

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2149-106/2015 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2149-106/2015 o odhadu ceny obvyklé nemovité věci: - bytové jednotky č. 283/12, umístěné v domě č.p. 283,284,285,293 na pozemku parc.č.75/10 a spoluvlastnického podílu na společných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 303/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 303/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 303/15 o obvyklé ceně podílu id. 1/7 na nemovité věci - pozemku p.č. 383/2 - trvalý travní porost, zapsané na LV číslo 200, katastrální území Pila, obec Pila, okres Karlovy Vary a ocenění

Více

Znalecký posudek č. 5559-316/14

Znalecký posudek č. 5559-316/14 Znalecký posudek č. 5559-316/14 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 297/2 a parc. č. 297/6, v obci Chuderov, katastrální území Žežice u Chuderova, zapsaných u Katastrálního úřadu pro Ústecký

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10209-1709/2014

ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 10209-1709/2014 Oceňovací a znalecká kancelář s.r.o. se sídlem Václavské náměstí 832/19, Praha, kancelář Sušilova 1938/26, Přerov tel.: 608 251 025, 776 284 814, 581 331 601, email: vingralek@posudek.com zapsaná v obchodním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITÉ VĚCI

ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITÉ VĚCI ZNALECKÝ POSUDEK O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITÉ VĚCI č. 1767/134/2015 Ocenění řadové garáže postavené na pozemkové parcele č.parc. St. 733, zapsané na listu vlastnictví LV č. 2866 v k.ú. Nová Role, obec Nová

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 662-19/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 662-19/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 662-19/2015 o ceně bytové jednotky číslo 4612/1 zapsané na listu vlastnictví číslo 10018 u Katastrálního úřadu pro Ústecký kraj, katastrální pracoviště Chomutov, katastrální území Chomutov

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3578-401/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3578-401/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č.3578-401/2013 O ceně bytové jednotky č.398/3 v Přerově, Seifertova 398/8, včetně příslušenství a podílu o velikosti 7254/229894 na společných částech domu a pozemku p.č.4394/29, zastavěná

Více

Znalecký posudek č. 100-3900/14 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 100-3900/14 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Předmět ocenění: Znalecký posudek č. 100-3900/14 o odhadu tržní hodnoty nemovitých věcí (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro exekutora Mgr. Pavlu Fučíkovou Spoluvlastnický podíl o velikosti id.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 45-4181. O ceně pozemku číslo parcely st. 35 s rodinným domem č.p. 37, v katastrálním území Těškov, obec - Těškov, okr. Rokycany.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 45-4181. O ceně pozemku číslo parcely st. 35 s rodinným domem č.p. 37, v katastrálním území Těškov, obec - Těškov, okr. Rokycany. ZNALECKÝ POSUDEK č. 45-4181 O ceně pozemku číslo parcely st. 35 s rodinným domem č.p. 37, v katastrálním území Těškov, obec - Těškov, okr. Rokycany. Vlastník nemovitosti : Rídl Jaroslav, Pernštýnské nám.

Více

Znalecký posudek č. 15/04/91

Znalecký posudek č. 15/04/91 Znalecký posudek č. 15/04/91 O ceně nemovitých věcí - bytové jednotky č. 663/10, v budově č.p. 663, příslušející k části obce Ráj, na pozemku p.č. 501/60 - zastavěná plocha a nádvoří a pozemku p.č. 501/454

Více

Znalecký posudek č. 3535 / 039 / 2016 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení

Znalecký posudek č. 3535 / 039 / 2016 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení Znalecký posudek č. 3535 / 039 / 2016 o odhadu tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) pro účel exekučního řízení pro Exekutorský úřad Plzeň - město Předmět ocenění: Ideální spoluvlastnický podíl ve výši

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 188/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 188/12 ZNALECKÝ POSUDEK č. 188/12 o obvyklé ceně nemovitosti - pozemku p.č. 510/11 - orná půda, LV číslo 565, katastrální území Vávrovice, obec Opava, okres Opava a ocenění jednotlivých práv a závad spojených

Více