Extranetové portály. Obsah. Důležité upozornění:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Extranetové portály. Obsah. Důležité upozornění:"

Transkript

1 Extranetové portály Důležité upozornění: U veškerých změn si důkladně zkontrolujte, zda změny, které provádíte, jsou prováděny u správné pobočky či extranetu! Váš uživatelský účet byl nastaven pro provádění typických úloh administrátora extranetových stránek. Některé funkce popsané v tomto dokumentu proto nemusí být pod Vámi používaným účtem dostupné (například oprávnění smazat extranetové stránky). V případě, že postrádáte některou funkcionalitu popsanou v tomto dokumentu, obraťte se na marketingové oddělení se žádostí o přidělení dodatečného oprávnění. Obsah Seznam extranetů... 2 Naše recepty, zajímavosti... 4 Služby... 6 Provozní doba... 8 Podprovoz... 9 Novinky Menu Kontaktní list Zprávy Galerie Vložit FAQ/Námět Speciální akce, promo akce Slider... 25

2 Seznam extranetů Volba seznam extranetů umožňuje zobrazit seznam Vámi spravovaných extranetových stránek jednotlivých poboček s možností editace jejich nastavení, případě jejich kompletní odstranění. Editace údajů Pomocí tlačítka můžete editovat nastavení extranetových stránek. Můžete u nich měnit základní údaje, jako je barevné schéma, adresa, na které je extranet dostupný, či seznam podporovaných jazyků. V další části nastavení pak zaškrtávacími políčky určujete dostupný obsah na stránkách. Nabídka podporované jazyky Vám umožňuje zvolit více jazyků najednou (volbu provedeme tažením myši přes jazyky nebo kombinací stisku klávesy CTRL + kliknutí levým tlačítkem myši, popřípadě klávesa Shift + kliknutí na levé tlačítko myši).

3 Pokud jste vybrali více jazyků, v části stránky extranetu se zobrazí další sada zaškrtávacích polí funkcí extraktů pro druhý jazyk. V jednom jazyce tak může být dostupný obsah odlišný od druhého jazyka. Pro uložení a provedení zvolených změn je nutné zvolit volbu upravit. V případě tlačítka zpět na seznam extranetů budete navráceni do předchozího seznamu bez provedení změn. Smazání extranetu Další možností editace v seznamu extranetů je volba smazat (deaktivovat) extranet - tohoto tlačítka budete vyzváni k potvrzení smazání.. Po stisku V případě potvrzení bude extranet deaktivován a v seznamu extranetů se změní status aktivní na ne.

4 Naše recepty, zajímavosti Zde je možné vložit novou položku, upravit či smazat stávající zajímavost. volba upravit označuje možnost měnit již existující obsah zajímavosti. volba smazat maže po odsouhlasení v kontrolním okně Vámi zvolenou zajímavost. Po smazání, zmizí tato zajímavost nenávratně ze seznamu zajímavostí a receptů. Vložit zajímavost Tato volba Vám dává možnost vytvoření obsahu nové zajímavosti. Extranet v této volbě máte na výběr ze všech dostupných extranetů ze seznamu extranetů. Konkrétní extranet se volí pomocí stisku a následném výběru extranetu z rolovacího seznamu.

5 Jazyk možnosti zvolení jazyku rozrolovaním tlačítkem. Tato volba je u všech menu stejná. Aktivní tato volba označuje zda-li je/není zajímavost aktivní. Obrázek po kliknutí na odkaz vložit obrázek systém nabídne možnost nahrát vlastní obrázek, popřípadě možnost vybrat z již dříve uložených (zaškrtnutí pole u příslušného obrázku). Nahrání vlastní fotografie V případě, že nahráváte vlastní obrázek, je potřeba kromě samotného obrázku ještě vytvořit jeho výřez. Postup nahrání vlastního obrázku je stejný pro všechny funkce extranetu a je rozdělen do následujících kroků: 1. Kliknete na tlačítko Procházet a vyberte na disku obrázek, které chcete vložit. 2. Kliknutím na tlačítko Nahrát nahrajete obrázek na server. 3. Nyní se zobrazí Vámi vložený obrázek s aktivním rámečkem, který představuje výřez obrázku. Aktivní rámeček můžete pomocí myši přesouvat, zvětšovat a zmenšovat. Vnitřek aktivního rámečku vždy ukazuje aktuálně vybraný výřez obrázku. 4. Po dosažení potřebného výřezu zkontrolujte pod Vaším obrázkem náhled toho, jak bude náhled obrázku vypadat. 5. V případě, že jste s náhledem spokojení, klikněte na tlačítko Uložit. Tím dojde k vytvoření náhledu a vložení do systému. 6. Nezapomeňte vždy uložit i záznam, ke kterému se obrázek vztahuje. V tomto případě tedy musíte uložit novou nebo upravovanou Zajímavost.

6 Služby Obsluha této volby je podobná volbě předcházející (vložit zajímavost) s několika odlišnostmi uvedených níže. Systém úpravy a mazání je stejný jako u zajímavostí. Volba upravit Zde si vybráním z menu lze navolit jazyk, dále titulek a text. Odlišností je především možnost přílohy služby. Klepnutí na tlačítko procházet je možné vybrat libovolný soubor a poté jej přiložit. O přiložení souboru budete systémem informováni a zobrazí se u řádku přílohy. Přílohu lze smazat kliknutím na tlačítko, o zrušení přílohy Vás systém informuje hlášením, Soubor byl úspěšně smazán a po potvrzení stiskem tlačítka OK, bude příloha odstraněna.

7 Veškeré změny se uloží do seznamu služeb potvrzením kliknutím na tlačítko upravit.

8 Provozní doba V tomto menu Vám systém umožní měnit provozní doby u jednotlivých poboček/extranetů. vložit dobu. V případě, že u provozu není provozní doba uvedena je nutné klepnutím na odkaz vložit provozní dobu doplnit. Po vložení provozní doby se objeví přehledná tabulka ukazující jednotlivé údaje. Zde je možné provozní dobu měnit tlačítkem nebo jakýkoliv libovolný řádek smazat kliknutím na. U jednotlivých údajů v tabulce lze měnit jazyk, název pracovní doby a časy. Veškeré změny se uloží po stisknutí tlačítka upravit.

9 Podprovoz Volba umožňující vložení podprovozu ke zvolenému pobočce/extranetu. Po stisku odkazu vložit podprovoz budete systémem přesměrováni na přehlednou tabulku. Nejprve je nutné zvolit si extranet kliknutím na a následným výběrem z rolovací nabídky. Máte-li zvolený extranet, vyplňte zbývající údaje a udržujte je ve stále aktuálním stavu. K tomuto slouží možnost, kterou systém nabízí - upravit podprovoz. Zde je možnost uložení adresy a kontaktních údajů k danému podprovozu, s možností vybrat a uložit soubor (přílohu) k tomuto podprovozu. Druhou nabídku tvoří možnost provozní doba časů jako v menu provozní doba.. Jedná se o stejný systém vložení jednotlivých Třetí volba smazat odstraňuje již existující podprovoz. Akci je nutné na vyzvání systému ještě jednou potvrdit ( stejné jako u jiných části v nabídce menu extranety ). Podprovoz poté bude vymazán ze seznamu provozů, o čemž budete informování!

10

11 Novinky V tomto menu Vám systém nabízí vložení novinky (kliknutím na odkaz vložit novinku). Po zvolení této možnosti se objeví tabulka. Zde je třeba mít vyplněné všechny povinné pole (krátký titule, titulek, krátký text, text, obrázek).

12 Po správném vyplnění se novinka uloží do seznamu. Novinku ze seznamu lze smazat tlačítkem. Další volbou je změna novinky přídtupná stiskem tlačítka. Poté lze modifikovat veškeré údaje. K zobrazení novinky je třeba mít nastavený status Aktivní na ano.

13 Menu V této nabídce systém zobrazuje veškeré menu dostupné pro jednotlivé pobočky/extranety. Zároveň je možné v této části tisknout ( ), změnit ( )nebo smazat ( ) již založené menu. V záhlaví menu jsou dostupné rychlé volby pro vložení nového menu a funkce kopírování menu. Upravit (editace) menu ( které je menu určené. ) - Menu je rozdělené na 2 části. V první volíme jazyk a datum pro Ve druhé se vytváří nabídka menu. Výběr typu menu se volí v rolovací liště po stisku označení. Pomocí zaškrtávacích polí lze navolit typ jídla, a uvést zda se jedná o tip šéfkuchaře ( pomocí označení ) s případným vložením ilustračního obrázku proklikem na vložit obrázek. Postup při výběru obrázku je stejný jako u ostatních funkcí. Vložený obrázek je poté možné odstranit proklikem na Odebrat obr., protože tato akce vyvolává znovunačtení stránky, je nutné nejprve uložit provedené změny pomocí tlačítka Upravit. Ve druhém řádku každé položky menu jsou doplňkové informace, které se zobrazují pouze v exportních souborech pro tisk menu k výdejnímu okénku. Používáte-li více cen, nebo akční popisy k jednotlivým položkám menu, vepište je zde. V ostatních případech můžete položky druhého řádku ignorovat pro zobrazení na portálu Vaší restaurace nemají žádný vliv. Vysvětlivky k doplňkovému řádku položky jídelního lístku: Akční text Jedná se o text, který se zobrazuje na tisku menu k výdejnímu okénku a můžete zde umístit např. informace o akci k danému jídlu, nebo pobídku, či tip, proč zvolit právě toto jídlo.

14 Popis #1 Jedná se o popis základní ceny jídla. Základní cena jídla v prvním řádku je zobrazena na všech exportních materiálech i na samotných internetových stránkách vašeho provozu. Popis této ceny je doplňkovým popisem, který využijte v případě, že potřebujete uvést další ceny na menu k výdejnímu okénku (např. jiná cena od určité hodiny, apod.). Cena #2, Cena #3, Cena #4 Pokud potřebujete uvést další ceny jídla, např. z důvodu odlišné ceny od určité hodiny, nebo např. pro externí strávníky, můžete kromě základní ceny využít další tři ceny celkem tedy čtyři ceny. Každá cena je sestavena ze dvou částí před lomítkem je menší pole pro vepsání ceny jídla a za lomítkem je do většího pole možné vepsat poznámku k ceně (např. Cena od 13h apod.). Výjimku tvoří základní cena, jejíž popis je uveden samostatně na doplňkovém řádku jídelního lístku jako položka Popis #1. Důležitá poznámka pro vícejazyčné jídelní lístky! V případě, že na Vašem provozu vytváříte vícejazyčné lístky, je potřeba pro korektní export sestavy k tisku A5 jídelníčků k výdejnímu okénku brát ohled na níže uvedené skutečnosti a dodržet následující zásady: Český a např. anglický jídelní lístek pro stejný den jsou na sobě nezávislé. To znamená, že systém nepozná, který jeden konkrétní řádek v české verzi jídelního lístku odpovídá kterému konkrétnímu řádku v např. anglické verzi. Pro korektní sestavení exportního souboru pro tisk menu k výdejnímu okénku je důležité pořadí jednotlivých jídel v jídelním lístku. Jednotlivé položky jídelního lístku jsou primárně řazeny dle typů jídla (Polévka, Menu 1, Menu 2, ) a sekundárně podle pořadí, ve kterém jsou vytvořeny = pořadí, ve kterém jsou zapsány v jídelním lístku. Pokud tedy máte na menu dvě položky stejného typu (např. dvě polévky), je nezbytné již při vytváření dodržet pořadí jídel stejného typu ve všech jazycích. Např. tedy, pokud máte v menu na jeden den Gulášovou polévku a Kuřecí vývar, a uvedete je v tomto pořadí, v dalších jazycích musíte toto pořadí u jídel stejného typu dodržet! V opačném případě by došlo k tomu, že na jednom lístku k výdejnímu okénku by byla v českém jazyce polévka gulášová a pod ní v dalším jazyce kuřecí vývar. Pokud se Vám toto stane, je nutné přehodit řádky v jídelním lístku tak, že v jednom z jazyků změníte pořadí těchto polévek a zkusíte znovu export. Mazání menu Mazání menu ( menu. ) po zvolení smazat menu budete systémem vyzváni k potvrzení výmazu

15 Po potvrzení bude menu smazáno. Tisk menu Tisknout menu ( ) po zvolení tisknout menu se zobrazí následující přehledový formulář pro nastavení tisku menu. Volba tisku je u každého menu na každý den. Tisková sestava však vždy obsahuje data za celý týden, do kterého patří den, u kterého jste na ikonu tisku klikli. Pro export tiskové sestavy tak stačí kliknout na libovolný den z týdne, který chcete vytisknout. Formulář pro nastavení tisku je rozdělen do dvou částí první část je věnována exportu PDF souboru pro tisk menu jako podklad do slidů. Na této obrazovce klikněte na požadovanou šablonu slidu, pod který chcete menu umístit. Můžete zvolit najednou všechny tři formáty a mít tak vše k tisku v jednom souboru, nebo vytvářet jednotlivé soubory postupně. Volba konkrétní šablony slidu je závislá jednak na Vaší preferenci, nebo v případě, že se na Vámi vybranou šablonu slidu informace z jídelního lístku nevejdou, můžete zkusit druhou šablonu (např. v případě vepsání značného množství informací k pokrmu na výdej). Jakmile máte nastaveny šablony pro tisk, klikněte na tlačítko Tisknout menu. Výsledné PDF neobsahuje grafiku slidu, je tedy určeno pro tisk na tiskárně a výtisk slouží jako podklad po slide do stojanů a infotabulí. Pro zaslání em, včetně grafiky slidu je k dispozici nastavení tisku pro zaslání em ve spodní části obrazovky.

16 Ve druhé části obrazovky máte možnost nastavit do exportu týdenní nabídku nebo nabídku po jednotlivých dnech. V případě, že potřebujete zaslat nabídku jídelního lístku do u v PDF, zvolte příslušnou šablonu u typu exportu do u a výsledné PDF bude kromě dat jídelního lístku obsahovat i grafiku slidu. Jakmile máte nastaveny šablony pro export do u, klikněte na tlačítko Tisknout menu. Hodnocení kvality Hodnocení kvality ( ) po zvolení hodnocení kvality budou vygenerovány formuláře pro hodnocení kvality pokrmů a formulář pro odběr a uchování vzorků jídel. Funkce exportu formulářů funguje na podobném principu, jako tisk menu, tedy formuláře jsou generovány pro celý týden v jednom souboru. Pokud chcete vygenerovat formuláře pro konkrétní týden, stačí Vám zvolit libovolný den z týdne, který chcete vytisknout. Kliknutím na ikonu hodnocení kvality bude nabídnut ke stažení soubor ve formátu PDF, který obsahuje na každý den dva formuláře hodnocení kvality a odběr vzorků. Výhodou této funkce je, že veškerá jídla, která máte hodnotit a od kterých máte odebírat vzorky, jsou předvyplněna z jídelního lístku vloženého do extranetových stránek Vašeho provozu. Tím Vám stačí vyplnit menu pouze jednou a veškerou potřebnou dokumentaci již získáte automaticky ze systému.

17 Kopírování menu V systému máte možnost kopírovat jídelní lístky od Vámi zvoleného období do dalšího období. S výhodou tak můžete zkopírovat menu na celý týden na další týden, ale také flexibilně třeba jen jeden den. Jídelní lístky je možné kopírovat pouze do budoucnosti. Duplikát dnešního menu na dnešek proto není možný. Pro vytvoření kopie jídelního lístku nastavte první (Kopírovat od) a poslední (Kopírovat do) den menu, které chcete zkopírovat. Dále nastavte první den, kam chcete menu zkopírovat. Všechna menu mezi daty "Kopírovat od" a "Kopírovat do" budou zkopírována od data "Vložit od", a to včetně všech jazykových mutací.

18 Kontaktní list Kontaktní listy slouží ke vkládání dalších kontaktních adres, na které budou zasílány zprávy z extranetových stránek, jako jsou nové dotazy v sekci FAQ a zprávy z kontaktního formuláře. Po zvolení toho menu systém zobrazí kontakt všech extranetů, které jsou zadány. Po volbě vložit kontakt, systém nabídne tabulku s možnostmi k vyplnění. Zde pomocí rolovací lišty vyberte provoz, pro který chcete vložit kontakt. K uložení vyplněného formuláře je nutné správně vypnit položku ,bez tohoto údaje není možné formulář uložit pomocí tlačítka vložit. Úprava kontaktu Po výběru úprava kontaktu ( pouze kontaktní údaje. ) již není možné měnit extranet systém nabízí možnost měnit Smazání kontaktu V případě stisku smazat kontakt ( ) budete vyzvání k potvrzení této volby a až následně bude kontakt vymazán.

19 Zprávy Slouží pro zobrazení seznamu zpráv u jednotlivých extranetů/poboček. K zjištění detailnější informaci o uvedené zprávě slouží tlačítko. Po jeho stisknutí systém zobrazí podrobnosti o provozu a uvedené zprávě. V případě nepřečtené zprávy, bude tato zpráva systémem výrazně označena.

20 Galerie Menu galerie v systému umožňuje vytvoření nové galerie odkazem vložit galerii, popřípadě změnit/upravit obsah již vzniklé galerie tlačítkem a smazat galerii. Vložit galerii Při zadávání galerie je nutné stejně jako při každém novém vytváření dávat zvláštní pozor na volbu pobočky/extranetu v prvním řádku. Je nutné rozbalit skrolovací lištu je nutné vyplnit povinné pole název. a vybrat správný údaj. Dále Uskutečnění vložení galerie Vám systém potvrdí informací nad seznamem galerií. Upravit galerii Do této volby se dostaneme stiskem symbolu. Zde můžete editovat jakékoliv informace a přidat obrázky do galerie volbou vložit obrázek. Poté se nabídne k dispozici malá tabulka s popisy - titulek slouží k popsání obrázku, - náhradní text, je text, který se zobrazí v případě, že není obrázek k dispozici - poslední volba je vybrat obrázek. Systém Vám dá na výběr z již uložených obrázků nebo máte možnost nahrát si svůj vlastní (klikneme na tlačítko procházet a zvolíme si, jaký obrázek chceme, poté potvrdíme výběr stiskem nahrát). Poté všechny změny potvrdí uživatel stiskem upravit.

21 V případě změny již přiložených obrázků, systém umožňuje jejich změnu ( pomocí stisku ) nebo smazání ( symbol ). Změna (editace) obrázků je zpřístupněna poklepáním na ikonu. Systém zobrazí tabulku pro možnost úprav. Po jejich dokončení je změny nutno potvrdit stiskem tlačítka upravit. Smazání galerie ( ) Systém Vás vyzve k potvrzení smazání jako u ostatních menu. Po odsouhlasení bude galerie definitivně odstraněna.

22 Vložit FAQ/Námět Systém nabízí celkový přehled všech FAQ/námětů. Vložit FAQ/námět Po zvolení této nabídky Vám systém nabídne vložení FAQ/námětu ke zvolenému extranetu. Výběr se volí v rolovací liště po stisku označení ( stejné jako u předešlých menu ). K úspěšnému vložení FAQ/námětu je nutné správné vyplnění povinných údajů (titulek, text otázky, text odpovědi). V případě správného vyplnění budete systémem informováni o úspěšném vytvoření FAQ/námětu a bude přidán do seznamu. Upravit FAQ/název ( editace ) K editaci FAQ/námětu slouží označení. Princip upravení FAQ/námětu je stejný jako jakákoliv úprava v ostatních menu, k uložení je nutné pouze vyplnit výše uvedené povinné údaje. Smazání již vytvořeného FAQ/Námětu se provádí stiskem a následným potvrzením.

23 Speciální akce, promo akce Systém nabízí standartní nabídku funkcí. - možnost vložení akce - v případě již existující akce umožní její editaci - smazání akce Vložit akci Stejně jako u ostatních nabídek v sekci menu extranet, je nutné nejprve vybrat požadovanou pobočku/extranet. V případě potřeby vložit k akci obrázek (fotografii daných rozměrů), klepněte na odkaz vložit obrázek. Objeví se volba vložení vlastní obrázku (fotografie) nebo již importovaného obrázku. Pokud byste chtěli obrázek ( fotografii ) podle vlastní volby, klikněte na tlačítko procházet a na disku vašeho počítače najděte a vyberte soubor k přiložení. Po výběru souboru je nutné jej potvrdit stiskem nahrát. Pozor, obrázek musí splňovat dané parametry a být ve formátu jpg! Pokud potřebujete k akci přiložit přílohu (např. fotografii umístění apod.), vložte ji v sekci přílohy akce. Klikněte na tlačítko procházet a na disku vašeho počítače nejděte a vyberte soubor k přiložení. Nahrání proběhne automaticky a o jeho dokončení budete informováni. Je-li již u akce příloha přiložena lze ji smazat stiskem. Systém o provedení akce informuje. Pozor! Systém zde nepožaduje potvrzení o smazání!

24 Po vytvoření všech změn je nutno změny ještě potvrdit kliknutím na tlačítko upravit. O vykonání úprav budete systémem informováni. Vymazání akce Výběrem označení a potvrzení této funkce celou akci ze seznamu vymažete.

25 Slider Funkcionalita slider slouží k prezentaci důležitých informací, novinek v menu nebo marketingových akcí v grafickém záhlaví extranetových stránek. Slider obsahuje jednotlivé slidy, které se v pravidelném intervalu střídají za sebou. Pro úspěšné vložení slidu potřebujete: - Fotografii (vyberte z galerie) - Text v záhlaví (titulek - tučně) - Text zprávy (normální řez písma) Ve slideru se mohou objevovat nejen Vámi vložené slidy, ale také slidy, které byly vloženy uživatelem s vyšším oprávněním, např. district manažerem nebo z marketingového oddělení. Vložení slidu Nový slide vložíte kliknutím na odkaz vložit slide. 1. Nejdříve vyberte extranetový portál, pro který chcete slide vložit. Máte-li potřebné oprávnění, můžete vložit slide pro vice extranetů najednou zaškrtnutím požadovaných extranetů ze seznamu Vyberte z aktivních extranetů. 2. Dále vyberte jazyk, pro který slide vytváříte. 3. Vepište potřebné texty tučný text a text slidu. 4. Pokud chcete ovlivnit pořadí zobrazovaných slidů a zvolit specifickou pozici slidu, vepište celým číslem požadované pořadí vytvářeného slidu. 5. Vložte obrázek slidu kliknutím na odkaz vložit obrázek. Obrázek vyberte z galerie. Pokud chcete zvolit vlastní obrázek a nemáte na tuto operaci potřebné oprávnění, kontaktujte marketingové oddělení. 6. Obrázek a všechny vložené informace uložte musíte uložit kliknutím na tlačítko Vložit.

26 Úprava slidu Při úpravě existujícícho slidu postupujte stejným způsobem, jako v případě vytváření nového. Pouze jsou údaje již předvyplněné. 1. Kliknutím na ikonu upravit zobrazíte formulář pro úpravu existujícího slidu. 2. Opravte potřebné údaje. 3. Kliknutím na tlačítko Upravit potvrďte upravené informace. Smazání slidu Slide můžete také smazat. Pokud jste si jisti, že nebudete slide chtít v budoucnu využít, můžete slide vymazat. Při smazání slidu postupujte následovně: 1. Kliknutím na ikonu smazat zobrazíte potvrzující dialog pro smazání slidu. 2. Slide smažete kliknutím na tlačítko Smazat.

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy

Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Systém pro podávání připomínek a námitek ke konceptu Územního plánu hl. m. Prahy Uživatelská podpora aplikace po - pá 9:00-15:00 tel.: 2 3600 5045, 2 3600 5096, 2 3600 5695 email: up_pripominky@urm.mepnet.cz

Více

RECEPTY. Práce s BIDVest recepty tvorba a správa vlastních receptů

RECEPTY. Práce s BIDVest recepty tvorba a správa vlastních receptů RECEPTY Práce s BIDVest recepty tvorba a správa vlastních receptů Obsah Recepty stručně... 2 Zařazení a zobrazení receptů... 2 Úprava BIDVest receptu... 3 Vyhledání položek receptu... 3 Uložení a tisk

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka

Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka Návod k obsluze webové aplikace EJídelníček 1. Vstupní stránka (1) vložení přihlašovacího jména (2) vložení přihlašovacího hesla (3) vstup do objednávání jídel (4) zobrazení jídelníčku bez přihlášení (5)

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu

Stručný manuál pro webový editor. Ukládáni základních informací, tvorba menu Stručný manuál pro webový editor Ukládáni základních informací, tvorba menu Po přihlášení ( zadejte zaslané přihlašovací jméno a heslo ) se Vám zobrazí stránka, kde jsou následující údaje: 1. blok, který

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Jídelníčky WEB NÁVOD

Jídelníčky WEB NÁVOD Jídelníčky WEB NÁVOD www.aktion.cz POPIS V tomto manuálu naleznete informace o webové aplikaci a agendě Jídelníčky. Jde o jednoduchý nástroj pro tvorbu, editaci a mazání jídelníčků v systému Aktion.NEXT.

Více

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky Redakční systém manuál 1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu Hlavní menu Menu v horní světlemodré liště obsahující 7 základních položek: Publikovat, Správa, Vzhled, Komentáře, Nastavení, Pluginy,

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Registrace... 3 1.1 Registrace nové školy... 3 1.2 Registrace uživatele/zaměstnance... 4 2 Kontakt... 5 2.1 Kontakt správců skrze kontaktní formulář... 5 3

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial

Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Návod k obsluze aplikace EKOR 2 Trial Ostrava, leden 2010 Obsah O programu:... 4 Přihlášení do programu:... 5 Nastavení uživatelských údajů:... 7 Vstup do aplikace:... 7 1. Zvolte si firmu... 9 2. Evidence...

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o.

NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE. Ataxo Czech s.r.o. NÁVOD NA OBSLUHU INTERNETOVÉ PREZENTACE Ataxo Czech s.r.o. ÚVOD Internetové stránky vytvořené společností Ataxo v rámci produktu Mini web můžete jednoduše a rychle upravovat prostřednictvím on-line administrace.

Více

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání

Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V4.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

ZSF web a intranet manuál

ZSF web a intranet manuál ZSF web a intranet manuál Verze pro školení 11.7.2013. Návody - Jak udělat...? WYSIWYG editor TinyMCE Takto vypadá prostředí WYSIWYG editoru TinyMCE Jak formátovat strukturu stránky? Nadpis, podnadpis,

Více

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC)

Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) Postup instalace přídavného modulu pro Aktuální zůstatky (CBA) v programu MultiCash KB (MCC) 1/6 1. Instalace modulu Na internetových stránkách KB na adrese http://www.mojebanka.cz v sekci Stáhněte si

Více

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus

Tematická příručka. k informačnímu systému Cygnus KONTAKT Hot-linka: 543 213 606 E-mail: servis@iscygnus.cz Tematická příručka k informačnímu systému Cygnus Přehled přítomnosti verze 7.17 2 Obsah 1 Přehled přítomnosti... 4 1.1 Jak zadat klientovi nepřítomnost?...

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Elektronický formulář a postup při jeho podání ÚVOD... 2 INSTALACE PROGRAMU... 2 Požadavky na vybavení... 2 Instalace programu... 2 POSTUP PŘI PRÁCI S ELEKTRONICKÝM FORMULÁŘEM ŽÁDOSTI... 3 Ukládání formuláře...

Více

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či.

1 Úvod. 2 Registrace a přihlášení. Registrace). Zobrazí se stránka, kde budete mít na výběr ze dvou možností. Můžete vytvořit nové či. 1 Úvod Aplikace XPERA Projects, která je určena pro sběr a řešení požadavků, přináší nový rozměr a efektivity mobilního klienta. Aplikace Xpera Projects pro ios znamená mít řešené případy stále s sebou.

Více

Výběr výrobku pro branding...2. Otevření nástroje brandingu 3. Výběr barevné varianty loga...4. Otevření editoru brandingu..6

Výběr výrobku pro branding...2. Otevření nástroje brandingu 3. Výběr barevné varianty loga...4. Otevření editoru brandingu..6 Obsah Výběr výrobku pro branding....2 Otevření nástroje brandingu 3 Výběr barevné varianty loga....4 Otevření editoru brandingu..6 Popis ovládacích prvků editoru brandingu....6 Ovládací prvky a klávesy

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz

JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz JEDNODUCHÝ PRŮVODCE STRÁNKAMI www.dedra.cz Pomocí tohoto jednoduchého průvodce se budete lépe orientovat na našich internetových stánkách a bez problémů využívat výhod nového automatického objednávkového

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového

1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového 1. Přihlášení Ke spuštění Webové aplikace potřebuje rodič a žák či učitel pouze internetový prohlížeč, do kterého zadá adresu Vašeho webového serveru, na kterém Webová aplikace běží. Odkaz na elektronickou

Více

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby MANUÁL administrátora elektronické spisové služby Administrace obálek a sestav (NÁVRHÁŘ) 1 PilsCom, s.r.o. OBSAH 1. NÁVRHÁŘ OBECNĚ... 3 2. NASTAVENÍ MS INTERNET EXPLORERU... 4 3. SPUŠTĚNÍ NÁVRHÁŘE OBÁLKY...

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Manuál pro registraci prostřednictvím webové služby

Manuál pro registraci prostřednictvím webové služby Manuál pro registraci prostřednictvím webové služby 1. Postup pro vyplnění a odeslání registračního formuláře Tento postup je relevantní pouze pro výrobce, kteří vlastní certifikát PostSignum s vyplněným

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem Vzorce Vzorce v Excelu lze zadávat dvěma způsoby. Buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo použijeme takzvaného průvodce při tvorbě vzorce (zejména u složitějších funkcí). Tvorba

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Tabulkový kalkulátor

Tabulkový kalkulátor 1.1.1 GRAF Vhodným doplněním textů a tabulek jsou grafy. Graf je v podstatě obrázek graficky zobrazující hodnoty údajů z tabulky. Je vhodným objektem pro porovnávání údajů a jejich analýzu. Graf můžeme

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉ AKCE PROJEKTU...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉ AKCE PROJEKTU...7 4. WORKFLOW...9 4.1 Notifikace... 11 4.2 Komunikace k akci projektu... 12

Více

Kontextové dokumenty

Kontextové dokumenty Příručka uživatele systému Museion Kontextové dokumenty Autorská práva Copyright 2012-2015 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována na základě

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele

PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele PŘÍRUČKA PRÁCE SE SYSTÉMEM SLMS CLASS pro učitele Vypracoval : Pavel Žemba Obsah Tvorba vlastních testů... 3 Postup tvorby... 3 Test otázky odpovědi... 3 Zadání otázek testu... 5 Test - cvičení na souboru,

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Administrační manuál

Administrační manuál Administrační manuál v.1.1. Obsah 1. Přihlášení do administrace 2. Nastavení profilu 3. Zadávání meníček a stálé nabídky 4. Jídelní lístek 5. Zadávání akcí 6. Odhlášení strana 2 1. Přihlášení do administrace

Více

Uživatelské postupy v ISÚI

Uživatelské postupy v ISÚI Uživatelské postupy v ISÚI Změna typu stavebního objektu Tabulka úprav: Verze dokumentu Popis změn Datum vydání 1.0 Nový dokument 6. 6. 2016 2.0 Doplnění funkčnosti automatického zakládání adresních míst

Více

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student. Téma 3.2 Formuláře Formuláře usnadňují zadávání, zobrazování, upravování nebo odstraňování dat z tabulky nebo z výsledku dotazu. Do formuláře lze vybrat jen určitá pole z tabulky, která obsahuje mnoho

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.3 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2019

Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2019 Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2019 Cílem tohoto dokumentu je popsat metodický postup pro žadatele o dotaci JSDH v Portálu krizového řízení. 1 Registrace a přihlášení do systému Pro získání

Více

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN.

Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN. Objednávkový portál DODÁVKY PROVOZNÍHO MATERIÁLU DO TISKÁREN http://lcr.csystem.cz/ 1 1. Přihlášení do objednávkového portálu Po přihlášení se objeví úvodní stránka. Vpravo nahoře je uvedeno Jméno a příjmení

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

Etapa I první kontakt

Etapa I první kontakt Průvodce pro používání webových stránek www.doczech.pl Níže najdete základní informace, které Vám umožní začít používat naše webové stránky. I. První kontakt II. Vytvoření uživatelského účtu III. Přidání

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

Profily zadavatelů návod Zadavatel

Profily zadavatelů návod Zadavatel Profily zadavatelů návod Zadavatel Návod Vás rychle a jednoduše provede procesem registrace, přihlášením, uveřejněním informací o veřejných zakázkách a možností propojení se systémem určeným pro elektronizaci

Více

Ekoškola - manuál pro správce školy

Ekoškola - manuál pro správce školy Ekoškola - manuál pro správce školy Obsah 1. Registrace 2. Administrace školy 3. Ekoškola - úkol měsíce 1. Registrace Registrace školy se provádí na adrese www.ekolampov.cz/cz/registrace-skoly. Zde zadejte

Více

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení.

3.2. Výchozí obrazovka Přihlášení uživatele. Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.2. Výchozí obrazovka Ve výchozím stavu modul umožňuje pouze prohlížení jídelníčku bez všech definovaných omezení. 3.3. Přihlášení uživatele Zobrazení dialogu pro přihlášení provedete kliknutím na tlačítko

Více

Hlavní okno aplikace

Hlavní okno aplikace Hlavní okno aplikace Ovládací prvky mapy Základní ovládací panel Panely pro ovládání jednotlivých funkcí aplikace jsou zobrazeny/skryty po kliknutí na záhlaví příslušného panelu. Vrstvy Seznam vrstev slouží

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol určeno pro žádosti na rok 2017 Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Ing. R. Kunstová,

Ing. R. Kunstová, WEB CONTENT MANAGEMENT SYSTEM Obsah 1. Dříve než začnete pracovat... 2 2. Sestavení menu... 2 2.1. Položka menu - 1. úroveň... 2 2.2. Položka menu - 2. úroveň... 2 3. Tvorba jednotlivých stránek... 3 3.1.

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28. Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT Kurz MS Excel kurz 2 1 Obsah Práce s listy v MS Excel 2010... 4 Výběr (volba) listu... 4 Skrýt/zobrazit listy... 5 Klik na záložky... 5 Skrýt list (využítí pásu

Více

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ

Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ Informační manuál ZVEŘEJŇOVÁNÍ STUDIJNÍCH MATERIÁLŮ PROSTŘEDNICTVÍM PORTÁLU STUDENT.CZU.CZ STŘEDISKO INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ FŽP a FLD Aplikace STUDENT Úvod Tento manuál je určen jako návod pro zpřístupňování

Více

Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Zóny a pravidla UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze 4.1.30 10/2014 Obsah Zóny... 2 Omezení modulu Zóny a pravidla... 2 Vstup do modulu Zóny a pravidla... 3 Karta zóny... 3 Vytvoření nové zóny... 3 Editace zóny...

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Demeter Jurista 2007 16.12.2007 Obsah Obsah... 2 Instalace programu... 3 Spuštění programu... 3 Popis hlavního panelu... 4 Menu... 4 Panel Vinotéka...

Více

ONLINE Documentation Moeller Internet Sales Application

ONLINE Documentation Moeller Internet Sales Application ONLINE Documentation Moeller Internet Sales Application Přehled Vítejte v elektronickém obchodě Moeller, přístup do systému je ze stránky na adrese www.eshop.moeller.cz, kde budete muset zadat jméno uživatele

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2)

TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2) TERMÍNY ZKOUŠEK VYPISOVÁNÍ (verze 2) K práci s termíny zkoušek slouží modul Termíny zkoušek vypisování, přístupný na hlavní stránce SIS po přihlášení. I. VYPSÁNÍ NOVÉHO TERMÍNU Termín zápočtu nebo zkoušky

Více

SERVICE ON LINE MANUÁL

SERVICE ON LINE MANUÁL SERVICE ON LINE MANUÁL 1 Obsah 1. Přihlášení... 3 1.1 Úvodní stránka... 3 2. Zaměstnanci... 4 2.1 Hledat zaměstnance... 4 2.2 Založit uživatele... 9 2.3 Založte skříňku/oddělení... 11 2.4 Přehled objednávek...

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

PREZENTACE 1.22 HYPERTEXTOVÉ ODKAZY

PREZENTACE 1.22 HYPERTEXTOVÉ ODKAZY 1.22 HYPERTEXTOVÉ ODKAZY Při práci s prezentací bývá v některých případech vhodné vzájemně propojit snímky prezentace tak, abychom se mohli pohybovat nejen o snímek vpřed a vzad, ale i tzv. na přeskáčku.

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0

Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Pomůcka/manuál pro redakční systém http://helpdesk.remax-czech.cz verze 1.0 Přihlášení do systému Na adrese http://helpdesk.remax-czech.cz, viz. obr., vyplněním příslušného uživatelského jména a hesla.

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více